geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
4009. Kisari Dzsungelgyümölcsös Természetvédelmi Terület (GCKDTT)

Az ártéri gyümölcsös térképe

Az ártéri gyümölcsös térképe

Dzsungel

Dzsungel

A gátról lefelé vezető út

A gátról lefelé vezető út

Műhold felvétel a gyümölcsösről

Műhold felvétel a gyümölcsösről

Camping is van

Camping is van

Camping

Camping

A pótjelszó

A pótjelszó

Vándor

Vándor

Tisza Híd

Tisza Híd

Ilyen lesz, ha elkészül

Ilyen lesz, ha elkészül

Tiszavirágzás

Tiszavirágzás

Kisari kérész

Kisari kérész

A rejtek

A rejtek
Szélesség N 48° 3,566'
Hosszúság E 22° 30,261'
Magasság: 105 m
Megye/ország: Szabolcs-Szatmár-Bereg
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2015.06.01 14:40
Megjelenés időpontja: 2015.06.01 15:49
Utolsó lényeges változás: 2021.08.18 21:11
Utolsó változás: 2021.08.20 19:02
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: ricsivivi
Ládagazda: ricsivivi
Nehézség / Terep: 2.5 / 2.0
Úthossz a kiindulóponttól: 70 m
Megtalálások száma: 178 + 2 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.5 megtalálás hetente


WAP
A láda az eredeti rejtés által kivágott fa odvában!
Pótjelszó: A Fetivizig tábla hátoldalára felírva.
A láda a védett állatok zavarása elkerülése végett a Dzsungelgyümölcsös azon részén található, ahol a dzsungel a meghatározó és sűrvebben járnak emberek. Ha a gyümölcsösöket is szeretnél megnézni haladj tovább a töltésen és körbe sétálhatod az egész területet!


A ládába TravelBug nem helyezhető.


Parkolás
A megadott ponton érdemes az autót hagyni az út szélén  N 48° 3,529' E 22° 30,390' 105 m [GCKDTT+parkoló]

Kisar
A falu a Tisza bal partján fekszik, a 491. számú főút szeli ketté. A folyó a szatmári térség határvonala, a rajta átívelő híd köti össze Szatmárt és Bereget. A települést védő töltés és a Tisza bal partja között puhafaliget terül el.
A főváros felől autóval az M3 autópálya Jármi lehajtójáig kell eljutnod, majd a 49 és 491-es főúton tovább menned Fehérgyarmatig. A város centrumánál É-i irányba fordulva kb. 8km megtétele után a következő településként érjük el Kisart.

A Dzsungelgyümölcsös
A Tisza árterében, Kisar határában található Európa máig fennmaradt egyik legnagyobb, körülbelül 16 hektár területű ártéri dzsungelgyümölcsöse, amely természetvédelmi terület, de szabadon látogatható.
Kisarban valóban ősi, eredeti formájában megőrzött ártéri vegyes gyümölcsösökkel találkozhatunk, ahogy a helyiek nevezik, dzsungel-gyümölcsösökkel, amelyek vezető, kimagasló gyümölcsfája a diófa. Nemcsak méretben a legnagyobb, számban is a diófa a legtöbb.
Természetes, "vad" körülmények között, vegyesen, vagyis összevissza telepített, jórészt természetes úton újult diósok, máshol nem látható méretre megnőtt almafák, hatalmas szilvafák adják a dzsungel-gyümölcsös zömét. De van benne meggyfa, körtefa és egyéb gyümölcsfa is.

A dzsungelgyümölcsös rengeteg apró területre osztva szerepel a telekkönyvben, a kívülálló számára áttekinthetetlen összevisszaságban. Minden tulajdonos máshogy műveli, többségében alig-alig, vagyis évi egy vagy két kaszálással, de nagyon sok műveletlen, áthatolhatatlan parcella is van.
A dzsungel-gyümölcsös valóban a dió hazai legjelentősebb génbankjának számít, fiatalabb-idősebb fáinak túlnyomó többsége magonc, igen kevés a pótlásként tudatosan betelepített fajtadió. Szemmel láthatóan minden diófa külön egyéniség itt, megjelenésben, egészségességben és termésmennyiségben a legnagyobb különbségeket mutatják. A 60-80 éves fák némelyike ma is alkalmas lenne szelekciós alapanyagnak, olyan egészséges, bőtermő, szép diót termő.

Története
A környék (Szamos- és Tiszahát) ártéri gyümölcsöseit - a fennmaradt hagyományok szerint - még a honfoglalás idején ültették elődeink, más vélemény szerint viszont nem emberi tevékenység hozta létre őket, hanem a víz vagy madár hordta magok gyökereztek le az ártéren, idővel erdőt alkotva, majd a fák gyökérsarjairól, elhullott magvak és gyümölcsök által állandóan pótlódott, megújult. A magról kelt, ártereken, töltések mentén és kubikgödrökben sűrű bozótot alkotó gyümölcsbokrokat legtöbbször csak megritkították, hogy egyenes fákká növekedjenek, mert bokorként különben nem hoznának termést. Az új hajtásokat pedig csak oltani kellett, hogy nemes gyümölcsöt hozzanak. E gyümölcsfák kezelése az oltáson, átültetésen kívül esetleg a sűrű lombozat ritkításából és az elszáradt vagy viharban megsérült ágak eltávolításából állt.

Már a 15-16. századból maradtak feljegyzések az itteni kertekben lévő aszalókemencékről, lekvárfőző katlanokról, a 18. századtól e vidéken már pálinkafőző kazánokról is hírt adtak a fennmaradt leírások.

A szilván kívül az itteni ártéri gyümölcsösökben alma és körtefélék, meggy is termett. Az almafélék közül a bőralmát elvermelték télire is, mert úgy jobb árat kaptak érte.

Ezek a gyümölcsfák ősi fajok utódai, legnagyobb értékük, hogy kártevők nem sokat árthatnak nekik, nem nagyon van szükségük permetezésre, locsolásra, kapálásra, és a nemesített fajoknál jobban bírják a tavaszi fagyokat, és gyümölcsük is jobban eláll.

Ősi gyümölcsfajták nevei
Almafajták
Batul, Borízű alma, Bőralma, Fűzalma vagy Orbai nagy, Jánycsöcsű, Kenézi piros, Mohos alma, Nemes Sóvári, Nyári búzás, Nyári fehér édes, Piros cigányalma, Pogácsa alma, Sárgaédes, Sárga kormos, Szikkesalma, Tehen alma, Török Bálint, Zöld kormos, Darázsédes.

Körtefajták
Árpával érő, Búzával érő, Eperrel érő, Citromkörte, Kálmán körte, Méz körte, Kozma körte, Pirosbélű, Rúddal érő, Vilmoscsászár, Zabbal érő körte.

Meggyfajták
Cigánymeggy, Hályogmeggy, Vörös meggy (a Tisza árterében)

Szilvafajták
Luby Margit (1939) a Felső-Tisza és a Szamos alsó torkolata fölötti vidékét a szilva hazájának nevezte.

Ezen a vidéken négy szilvafaj is élt vadon ember emlékezet óta:
A kökényszilva, vagy kékszilva (macskatökű), a penyigei, vagy nemtudom szilva, a boldogasszonyszilva, és a lotyószilva, vagy "fosószilva".

Diófajták
A diófajták közül honos:
Fás dió, Milotai, Papírhéjú, Tökös dió, Tiszacsécsei dió.

A Tiszahát diótermesztéséről az első írásos adat a 16. századból maradt fenn; mely szerint a "Tiszahátról tutajon a tokaji piacra szállított 8 köböl diót Krakkóba".

Som
Valamikor ebből is 10-14 fajtát tartottak számon, a Túr mellékén, Túristvándi környékén például 2 fajtáját ismerték: az egyik kisebb és savanyúbb szemű volt, a másik nagy szemű, kevésbé savanyú som volt, melyből a helyiek levest, lekvárt főztek.

Történelmi adatok
A környék ártéri gyümölcsöseiről már a középkor óta vannak írásos adatok:

1573-ból fennmaradt levelében például I. Miksa Verancsics Antal érseket kérte meg, hogy saját kertje számára szerezzen oltványt a híres magyar gyümölcsfajtákból.

Az 1800-as években Luby Margit Szatmár megyéről szóló néprajzi írásaiban is említést tett a Tisza ártereinek dzsungelgyümölcsöseiről. Akkoriban még 8-10 almafajtát, 4-4 féle dió-, körte- és szilvafajta volt ismert a környéken.

Az 1800-as évek végén, 1900-as évek elején Borovszky Samu írta, hogy a tiszaháti és szamosháti almák már a régi időkben híresek voltak, és tutajon szállították le a Tiszán a magyar Alföldre.

A második világháború előtt Kisar község határában egy fennmaradt jegyzői feljegyzés szerint 36.000 termő gyümölcsfát számoltak össze.

A kisari ártéri gyümölcsös mára már védett, és egyben génbank is.
A kisari ártér is felmérésre került 2004-ben a Vásárhelyi-terv kapcsán, és a tanulmány az ártéri területről ezt állapítja meg: "Nagy része szántó és intenzív gyümölcsös, csak néhány helyen találunk extenzív dió- és szilvaültetvényeket..." Vagyis elhanyagolt diófákat.

Tiszavirágzás
Aratás elején, úgy Péter Pál körül, minden évben tart a kérészek rajzása. E természeti látványosságot a kisariak Tiszavirágzásnak hívják. A repülő kérészek mint megbolydult méhkas szállnak sűrűn, embermagasságig a víz felett. A repülés iránya megegyezik a folyó irányával. A kérész 2-3 évig lárva alakban az iszapban fejlődik ki és mikor kikel, akkor repdes a víz felett, és ez tulajdonképpen a nászrepülés. Csak 1-2 óráig élnek, míg a levegőben megtermékenyülnek és utána erőtlenül a víz felszínére hullnak, terített asztalt kínálva a halaknak. Repülés közben egy picit megpihenni a legközelebbi tárgyakra is rászállnak - gally, falevél - de még az emberre is. A látvány óriási és megható. Végül összekapaszkodva a vízen kört alkotva egy virágsziromhoz hasonlít. Innen a "Tiszavirágzás". A lenyugvó nap színe, a parti növények sokszínű zöldje, a csillogó szőke Tisza víztűkre felett a világossárga pillangó, tényleg egy virágzó kert színpompájához hasonlítható.

Szürkemarha szobor
Fehérgyarmat felől érkezve a műút kisari leágazásánál, a kanyar jobb oldalán kialakított parkban található a 2000-ben felállított Vándor-szobor. A falu 1948-1958-ig élt legszebb szürkemarha tenyészbikáját ábrázolja. A régi beregszászi, munkácsi, szatmári vásárok nem múlhattak el kisari szarvasmarhák és lovak nélkül. Vándor 1953-ban az Országos Mezőgazdasági Kiállításon nagydíjat nyert.
 N 48° 3,263' E 22° 30,936' 123 m [GCKDTT+Vándor-szobor]

Tisza Híd
A híd köti össze a megye Szatmári részét a Bereggel, várhatóan 2016-ban újjáépül.
 N 48° 3,614' E 22° 30,942' 123 m [GCKDTT+Tisza Híd]

Forrás: itt

LÁDATÖRTÉNET:
2015.06.01: Megjelenés
2016.03.12: Ellenőrizve, minden OK
2016.10.08: Ellenőrizve, minden OK
2021.08.18: Köszönöm a gyógyítást Marton Zolinak!

Jó keresgélést kívánunk mindenkinek! ricsivivi'
Állapot: kereshető

KRW értékelés (65 db): környezet: 4.44 rejtés: 4.53 web: 4.61 átlag: 4.53

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
-
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
-
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


james 2021.10.16 16:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
James [Geoládák v3.12.2]

Mira 2021.10.09 13:36 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

Gábor66 2021.10.09 13:36 - Megtaláltam
Mira társaságában Valóban igazi dzsungel.

Laci és Timike 2021.09.11 12:14 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

dobozipatikus 2021.08.20 13:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

anettx 2021.08.20 12:29 - Megtaláltam
TFTC!
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kirándulgatás
[Geoládák v3.11.3]

tapiapi 2021.08.18 21:12 - Egyéb
Hurrá, a láda meggyógyult. Köszönöm a gondoskodást Marton Zoli játékostársunknak! [tapiapi, ládadoki]

Marton Zoli 2021.08.17 08:59 - Megtaláltam
A rejtővel egyeztetve rendberaktam a ládát. A fát valóban kivágták, de a tuskója pont megfelelő rejtek egy kisebb ládának. Az elmúlt hetek viharai nagy pusztítást végeztek az erdőben. Többmázsás ágak lógnak félig vagy majdnem teljesen letörve három-négyméteres magasságban több helyen is. Óvatosan mozogjatok itt főleg szeles időben! Pótjelszót tartalmazó lapocskával is készültem, de az alkalmas helyek környékén a kempingezők személyes dolgaikat tárolták, nem volt megfelelő az időpont ilyen tevékenységre. Itt leszek pár napig a környéken, lehet, hogy hazaindulás előtt visszanézek még. Ha a pótjelszót nem is de a ládát kitettem keressétek bátran!

új ládailyen (lesz) a pótjelszó
tapiapi 2021.03.08 10:08 - Egyéb
Piros kereszt
Mint ládadoki a geoládát utolsó logjai vizsgálata alapján és a rejtő inaktivitása miatt betegre állítottam.
Ha van rá lehetőséged, kérlek javítsd!
További tudnivalók a beteg ládákról.
Email-t küldtem a rejtőnek.


Kimberli1 + Imi30 2021.02.28 15:00 - Megtaláltam
A ládát rejtő fát kivágták, a potjelszót tartalmazó kiegészítő táblákat kicserélték. A képek alapján kérnénk a találat elfogadását.

[Jóváhagyta: ricsivivi, 2021.04.04 17:08]

received_446304133462582received_439276907292149
received_134297425253759 
Booba 2021.01.24 21:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.78
Nem találtuk meg. Szerintem a képen látható fa volt. Elég frissnek tűnik. A doboz is biztos e miatt tűnt el. A pót jelszó nem látszik már a kemping táblán (a képekből gondolom az akar lenni a "Fetivizig" tábla, mert konkrétan a faluba nem láttam ilyen felirattal táblát ????) az elmúlt hetek rossz időjárása miatt, vagy mert nem volt újra írva régóta. Kár érte mert a környéken mindent megtaláltunk. Hátha megkapjuk találtként. Ezen fa mellett többet is kivágtak. A dobozt nem találtuk meg közel 100m-es körzetben sem.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2021.02.25 17:40]

20210124_12001420210124_120026
scele 2020.10.14 17:16 - Megtaláltam
mögvan

radpeter 2020.10.14 17:16 - Megtaláltam
\o/ Jo szuszogtatos

Dr.Lada 2020.10.11 12:38 - Megtaláltam
Micra 73-al elkövetve.:-)
[g:hu 1.6.4]

Micra73 2020.10.11 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Dr.Ladával jöttünk a környékre ládázni.Az autót Kisarban hagyva biciklivel szedtük össze a GCTEKR multi pontjait.Indulás után ez volt az első ládánk a biciklis körünkön :)

MZ/XX 2020.09.30 14:13 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.3.4]

SirLes 2020.09.24 13:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Szejbi 2020.09.10 13:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Ich.. 2020.09.06 11:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

IMG_20200906_111531IMG_20200906_111332
IMG_20200906_110858IMG_20200906_110654
vocsok 2020.09.05 15:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Köszönöm.

Chicago 2020.08.30 20:34 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! S.Á.M [Geoládák v3.3.2]

Kuruczok 2020.08.16 18:08 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!

Gyömi 2020.08.16 12:48 - Megtaláltam
Köszönjük!

Kámán_Gergely 2020.08.07 12:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.31
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

danita 2020.07.28 12:58 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

Pumba9 2020.07.14 15:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Mirtt 2020.07.14 15:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Judith 2020.07.14 12:06 - Megtaláltam
Megcsíptem!

szollosi73 2020.07.02 14:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.21
Megvan!
Gyümölcsfákkal nem, viszont szúnyoghaddal találkoztunk, így nem sokat időztünk a dzsungelben.
Köszi a rejtést!

Kisari Dzsungelgyümölcsös Természetvédelmi Terület-1Kisari Dzsungelgyümölcsös Természetvédelmi Terület-2
Kisari Dzsungelgyümölcsös Természetvédelmi Terület-3Kisari Dzsungelgyümölcsös Természetvédelmi Terület-4
Reggel 2020.07.02 14:42 - Megtaláltam
Ok! Megtaláltuk!

Köszi a rejtést!

Anita, Szilvi, szollosi73, Reggel

Le Snoblè 2020.06.16 11:35 - Megtaláltam
Eső után egy kicsit saras és szúnyogos, de nem vészes. Szép vidék.

belus01 2020.05.14 12:49 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük.

gerowonka 2020.02.23 14:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

FLAC 2020.01.12 14:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

Fehér Márton 2020.01.12 14:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

kitkat0123 2019.11.17 10:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Liberty 2019.11.17 10:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.54
East End túra közben kerestük fel ezt a szép helyet. A dzsungelgyümölcsös a valóságban is egy vadregényes dzsungel, a ládaoldalon ismertetett telepített gyümölcsfák közül egyet sem ismertünk fel, csupán egy-két diófát. Érdekes a helyszín, kempingezéshez kitűnő hely. Lesétáltunk a Tiszához, szép és békés hely, horgászok készülődtek a nagy fogáshoz. Köszönet a rejtésért.

Robogo 2019.11.17 10:12 - Megtaláltam
East End ládázós hétvége utolsó napján kerestük fel a ládát kitkat0123, Liberty és R.Guszty társaságában.
Köszönöm a rejtést!

R.Guszty 2019.11.17 10:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

nagyfeco 2019.09.18 20:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.52
Köszi a rejtést.

gabor03 2019.08.25 13:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Pantya 2019.08.25 13:19 - Megtaláltam
Nem tudtam értékelni a rejtekhelyet, de megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

drseelee 2019.08.08 10:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

ésKata 2019.08.08 10:41 - Megtaláltam
Zergivel és Dr.Seelee-vel találtam meg!

Zergi 2019.08.08 10:05 - Megtaláltam
Fogtam!

IMG_0977IMG_0978
VP 2019.08.05 09:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.62
Szatmári biciklizések - 2. nap: Penyige - Igonya - Csetfalva - Penyige 115 km
A láda szinte semmit nem mutat meg a "dzsungelgyümölcsös"-ből.
A GCM002-t most annak szívébe, Igonyára rejtettük.
4200.

eFeS 2019.07.25 20:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Nyári kenutúra keretében Terézzel, Gergellyel, Leventével, Melindával és Lacival

Páratlanpáros 2019.07.23 14:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

smico50 2019.07.23 14:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Ajtony 2019.07.18 13:17 - Megtaláltam
Érdekes hely, vonzó történelmi emlék. Köszönet a rejtésért!

Zerind HUN 2019.07.18 13:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.13
Ha nem lenne a leírás, csak valaki eljönne ide, nem is sejtené, miért érdekes ez a hely. De így leírással együtt már érdekes. Szerencsére feltűnő a rejtőhely, ezért nem kellett sokáig bolyongani a szúnyogos erdőben.

VaVi 2019.07.16 12:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

atipapa 2019.06.17 10:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.38
köszi

MarciMilánBálint 2019.06.16 11:17 - Megtaláltam
Hihetetlen mennyiségű szúnyog kísért be a ládához, körbe sem nagyon tudtam nézni - köszi a rejtést!

lovagias 2019.06.09 13:39 - Megtaláltam
fehérkúttal közös találat

fehérkút 2019.06.09 13:39 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! Közös találat Lovagiassal! Életemben nem találkoztam ennyi szúnyoggal, feketélett tőlük az egész testem!

FoJo 2019.06.09 13:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

eszluzsu 2019.03.23 17:18 - Megtaláltam
Közösen ládavadász Pistivel

ládavadász Pisti 2019.03.23 17:18 - Megtaláltam
Közösen Eszluzsuval, köszönjük.

Attibati 2019.03.08 11:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.54
109+14 kilométeres kerékpártúra a Nyírségben. Hajnali kettőkor keltem, reggel hat órakor már el tudtam indulni a fehérgyarmati parkolóból az első láda felé.
A térkép alapján rosszabb megközelítésre gondoltam. A gátat most erősítik meg, új átvezető utat építettek a töltésen át. Most a száraz időben könnyen járható az út, de mi lesz itt, ha felázik a talaj...
A jellegzetes fa könnyen meglett.

kingajani 2019.02.16 13:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

aknitram 2019.02.16 13:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :) [g:hu 1.6.1x]

mulder2197 2018.12.29 10:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

sirgalahad 2018.10.20 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.55
Batul, mohos, bőr, kenézi
Almafajták palettája
Ki a dzsungelt körbenézi
Megérzi, hogy van egy bája

Kesser ösvényt kitaposó
Vigyázz, mert a szilva fosó!

kia71 2018.10.20 11:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0c]

kisscsaba.repair 2018.09.29 13:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Váradi Csaba 2018.09.29 13:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Dodó és Malvinka 2018.09.25 12:06 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

KálmánCsalád 2018.09.22 11:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.97
Köszöni a rejtést a Kálmán Család!
Kisarban számtalanszor jártunk, de ha nincs a láda, erre a részére már nem biztos, hogy eljutunk.

DSCF6024DSCF6026
DSCF6022 
coteacote 2018.08.18 11:02 - Megtaláltam
Köszönjük megtaláltuk. Sok volt a szúnyog és a pók. Nagyon ötletes rejtés.

wirtha 2018.08.18 11:02 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.33 súly: 2.89
Megtaláltuk. De sok a szúnyog és a pók. Jó rejtés :)

BékaBütyök 2018.08.06 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.79
Tücsökkel közös ládázás :)

kutyi 2018.08.06 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.71
BütyökBékáékkal közös ládázás a hagyományos Olvaapáti nyaralásunk keretében.
Evezés és kerékpározás alkalmával már többször jártunk itt. Ha nincs a láda soha nem gondoltam volna, hogy ez egy gyümölcsös...
És a képen elvileg van egy madár valahol :-)
Tücsök és Béka

DSC_0107 
Puszkany 2018.08.04 16:46 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok. Köszönöm a lehetőséget!

OsiOsi 2018.07.28 09:59 - Megtaláltam
Kempingezők a folyóparton kenuk.

baggio 2018.07.22 10:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Masni 2018.07.13 11:31 - Megtaláltam
Drive in rejtéseket előtérbe helyező ládatúra keretében családi találat Ircsi mamával.
Érdekes és szép hely... Valóban van jó néhány gyümölcsfa az ártérben, és még krumpliültetvényt is láttunk, de sokkal nagyobbra számítottunk. A parton egy még / már nem üzemelő kempinget találtunk. Köszönjük a rejtést.

nmárti 2018.07.07 18:44 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 4.44
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4] Az alternatív jelszót tartalmazó táblákat a sorompóval együtt eltávolították, így azt hiába is kerestük. A dobozhoz nem tudtunk bemenni, mivel előző nap hatalmas eső esett és sártenger fogadott. A szállásunktól mindössze 300 méterre volt, így tettünk még egy próbát. Maga a dzsungelgyümölcsös nem "mutatkozott" meg, de a falu nekem kifejezetten tetszik :)

-1-2
-3-1
-2-3
kupec 2018.05.14 17:14 - Megtaláltam
Volt néhány szúnyog.

Zéboy 2018.05.04 15:28 - Megtaláltam
Köszönöm a segítséget.

Zéboy 
Berián 2018.05.04 15:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

fercsipeter 2018.03.23 08:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

ha2 2018.03.23 08:45 - Megtaláltam
Nagyon klassz hely. Milyen jó lehet itt nyáron vagy ősszel?

Hey-ho 2018.03.17 13:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

tabletta 2017.11.26 07:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

AlanTheWild 2017.11.04 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Család- és rokonlátogatás közben ide is elugrottam! Köszönöm!

Tekergő 2017.10.31 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.57
20 evvel ezelott ebben a campingben voltam kenutura alkalmaval. Regi szep emlekeket idezett. Jo rejtes!

20171031_10221620171031_102510
20171031_10210720171031_101638
EmesESE 2017.10.22 11:08 - Megtaláltam
Megtaláltuk, ? köszönjük a lehetőséget ... [iGC] [wapon beküldött szöveg]

csipet_csapat 2017.10.06 09:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.33
Megtaláltuk. Köszönjük, hogy megmutattad. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

IMG_0615IMG_20171006_091514
takacsimre 2017.10.06 09:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.21
OK

pliptai 2017.10.02 22:09 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért!

Bőrharisnya 2017.09.12 16:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Köszönjük a rejtést!

ocsike78 2017.09.08 11:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :)

GCKDTT_20170908_115039GCKDTT_20170908_115046
Fazék 2017.08.29 13:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.52
Szatmári barangolós nap - 8. láda.
A gyümölcsösből nem sokat láttunk, de a kihalt kemping stégjén beáztattuk a lábunkat a Tiszába.

IMG_8197IMG_8199
picuresnagyur 2017.08.25 12:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.38
Köszi

Mary Lou 2017.08.23 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Megtaláltuk.
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei ládázgatás alatt.
Köszönjük!

Paul 2017.08.20 18:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

PEx2 2017.08.04 11:20 - Megtaláltam
Köszönjük!

kriszna73 2017.07.20 16:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Lali75 2017.07.20 16:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

carmin 2017.07.17 13:15 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

DSC03968DSC03971
Lempike és Sándor 2017.07.17 11:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

Emese62 2017.07.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.75
Az Országos Kerékpáros Kör Szabolcsi szakasza teljesítése közben.

IMG_5405IMG_5408
IMG_5409 
skj 2017.07.12 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.86
Sok a szúnyog a dzsungelben.

katika 2017.06.11 09:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

urbanj 2017.04.30 12:00 - Megtaláltam
Kisarban töltött hosszú hétvégén bringával. Sajnos a ládát nem találtam, lehet hogy nem a jó fában kerestem. A pótjelszót tartalmazó táblát pedig lecserélték, így a rejtő segítségét kértem, amit ezúton is köszönök.

Pogacsa1 2017.04.29 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.68
Köszi a rejtést!

Fringilla és Kuglóf 2016.10.23 12:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.45
Részletek később.

alecar 2016.10.07 14:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Süni1966 2016.09.21 10:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.

CsKaroly 2016.09.21 10:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Szilágyiék 2016.09.16 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.85
Mi sajnos nem találtuk meg a fában a dobozt, mellette a földön feküdt a képen látható toll. Azt hittük, elveszett, vagy "benyelte" a fa...
A pótjelszó nagyon nehezen olvasható, hívtam a rejtőt megkérdezni, jól olvastam-e, és mivel volt nálam filc, tudtam volna erősíteni a felíráson.
Így viszont nem voltam biztos benne, csak most derült ki, hogy jól tippeltünk.

Köszönjük, hogy elhoztál ide!

SAM_1289SAM_1298
Pepe 2016.09.03 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.21
Hétvégi Szatmár-Bereg bringatúra, 1. nap 3. láda. Ismét egy olyan rejtés, aminek a weboldali leírása érdekes, a rejtés is önmagában jó, de a helye köszönő viszonyban sincs a bemutatni valóval. A remek leírás alapján az ember inkább egy 2-3 pontos kisari multira számítana...

Norbee97 2016.08.23 11:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.68
Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan.
Tivadarról pár perces séta alatt ide is értem. Jó volt ide is eljutni, bár gyümölcsöt nem igazán láttam. :D A környéken több jellegzetes fa is volt, direkt a legvalószínűbbet hagytam utoljára. Jól be kell érte nyúlni, a közeli kőre állva sikerült csak megbizonyosodni róla, hogy ott a láda. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
484.

20160823_11384020160823_114137
20160823_11414220160823_114152
20160823_11421420160823_114306
20160823_11431920160823_114415
20160823_11442520160823_114711
20160823_11531320160823_115605
20160823_120059 
tapiapi 2016.08.21 06:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.43
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2] [wapon beküldött szöveg]

krisztinagyorgy 2016.08.20 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.07
köszi

placc 2016.08.14 15:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

nemethl.mino 2016.08.13 15:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi ! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

katika59 2016.07.30 15:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

evivagyok 2016.07.24 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.47
Kedvesemmel, csg69-el :)
A pótjelzó nehezen olvasható, az utánunk jövőknek esetleg érdemes lenne alkoholos filcet vinni és megerősíteni a feliratot.
Köszönjük a rejtést!

csg69 2016.07.24 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.30
Megvan :)

vileda 2016.07.14 12:42 - Megtaláltam
Se doboz, se pótjelszó. Nem 160 cm-en van az odú, minimum 180.
Kérem az elfogadást, fotót tdok küldeni. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: ricsivivi, 2016.07.16 20:36]

atomfrici 2016.07.11 00:00 - Megtaláltam
itt voltunk:)
A gyümölcsösbe a hihetetlen eső miatt nem tudtunk bemenni , a pót jelszót próbáltam használni de ...

[Jóváhagyta: ricsivivi, 2016.07.21 13:08]

DSC09106DSC09107
segoy 2016.06.28 11:45 - Megtaláltam
!

Wsky 2016.06.26 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Jó kis pihenő.
köszi

Párduc50 2016.06.15 16:14 - Megtaláltam
thx

Attilacska 2016.06.02 08:45 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

zlosonci 2016.05.20 19:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

befi 2016.05.20 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Hegedüs Zsuzsa 2016.05.15 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Köszi a rejtést.

jutics 2016.05.15 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Köszönöm a rejtést! :)

kilali 2016.05.08 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Köszönöm a rejtést.

bigmick 2016.04.29 09:22 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.5.2xd] [wapon beküldött szöveg]

er&esz 2016.04.05 13:55 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

Sóstó 533Sóstó 535
Aniko & Gyuri 2016.04.03 16:59 - Megtaláltam
ok

Szabóék 2016.03.27 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Köszi

Csaba & családja 2016.03.02 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.54
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.

Bróthág 2015.12.29 12:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

martonjozseffgy 2015.10.31 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Mindenszentek előtti ládázásunk utolsó állomása. Már sötétedéskor értünk a helyszínre, ráadásul a GPS-ként használt navigátorunk lemerült. Emiatt bebarangoltuk az egész erdőt, elmentünk a legmélyére, és a végén kiderült, hogy az elején már eljöttünk mellette. Sebaj a végére csak megtaláltuk. A Tisza is gyönyörű ilyenkor ősszel. Valamikor gyerekkoromban kempingeztem is itt. Előjötte az emlékek. Köszönjük a rejtést!

 
KJ & GM 2015.10.29 13:30 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget.

Zsu. 2015.10.24 16:04 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2015.10.24 16:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.60
Kisari bázisunkról indított 65 kilométeres szatmári kerékpáros körtúra keretében sok szép helyen jártunk. A kör zárult, de mielőtt vissza értünk volna szállásunkra, elhúztunk mellette tovább a gáton, hogy ezt a 600 méterre lévő ládát felkeressük. A doboz meglett, mivel a jellegzetes fa egyértelmű volt, de a koordináták pontatlanok. Mértem egyet és szerintem ez közelebb lehet a valósághoz: N48 03.566' E022 30.261'
A gyümölcsfákból sokat nem láttunk... de a nyugi, ami itt volt és a Tisza tetszett. Nyáron biztos nagy itt a nyüzsgés és az azzal járó zaj is...

Mikulás

2015-10-24 15.55.362015-10-24 16.01.59
2015-10-24 16.04.432015-10-24 16.05.22
Joanne 2015.10.23 12:51 - Megtaláltam
Ok

vaterlo 2015.10.07 16:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.47
Ez is megvóna. Köszi a rejtést.

fjocy és manka 2015.10.06 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.02
Megtaláltam, köszi!

GYEZegzug 2015.10.04 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.76
Megtaláltam. Láda a helyén,-tartalék is olvasható. Köszi szépen a lehetőséget.

aztakutyafáját 2015.09.19 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.31
Horgászok álma.

kanyazoltan 2015.09.05 16:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2g] [wapon beküldött szöveg]

Delfin1990 2015.08.21 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Köszi!

znasz 2015.08.21 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.88
Köszi a rejtést.

feherg 2015.08.21 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 1.5 web: 2 átlag: 1.83 súly: 1.95
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.

Kiscsigusz 2015.08.21 15:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Köszi a rejtést!

Tesztelo.hu 2015.08.21 15:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, a koordinátától 11 m-re keletre. Köszi a rejtést! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

petili 2015.08.21 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.74
Köszönjük a rejtést!

IREBA 2015.08.21 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.45
Köszönöm a rejtést és a lehetőséget.

Lavami 2015.08.20 18:52 - Megtaláltam
Köszönjük szépen. Varga Család [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

StiviG 2015.08.20 13:00 - Megtaláltam
:-)

Levin 2015.08.20 13:00 - Megtaláltam
.

Ancs 2015.08.20 13:00 - Megtaláltam
Vízitúra buszos kirándulás 4/8.
Sétáltunk egyet a ládáig a töltésen, megnéztük a Tiszát, amin másnap evezni fogunk, igazán hangulatos volt.
Bár közben tűnődtem, hogy hol is van a látnivaló. Olvastam, hogy tovább a gáton kellene jutni, de Mikiék szerint onnan sem látni többet.
A láda rejtése jó.
Köszi

cherrybabe 2015.08.20 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.62
....

yohee 2015.08.19 10:42 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

Csizmások 2015.08.13 13:19 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

LionDaddy 2015.08.13 11:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Fotók és élmények később.

Köszi a rejtést! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

tavidir 2015.08.12 19:37 - Megtaláltam
A ládikó találatot kapott!!! Köszönjük!!!

kl 2015.08.08 19:11 - Megtaláltam
Itt jártunk... [wapon beküldött szöveg]

ther 2015.08.08 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.37
Tiszatúránk során ebben a kempingben szálltunk meg, így a "gyümölcsösben" aludtunk. Én néhány dzsungelszilvát láttam/ettem :) Köszi a rejtést!

profán-pofák 2015.07.30 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a lehtőséget. Képek, bővebb leírás később. pp

Holnap 2015.07.27 00:00 - Megtaláltam
Görtábor 14. találat.

haywire 2015.07.07 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
A gyümölcsdzsungelből nem sok mindent láttam, de sietősen voltunk. Viszont a büféssel egész jól elbeszélgettünk egy ital mellett. :)

 
delfin 2015.07.04 14:10 - Megtaláltam
Csoportos találat. Köszi a rejtést.

szabbr 2015.07.04 14:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

mato 2015.07.04 14:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm!
Bővebb log és értékelés később, ha utolérem magam... [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

pozoli1 2015.07.04 14:07 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. pozoli1 és Ancsa [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

geoAtti 2015.07.04 14:00 - Megtaláltam
Csoportos ládázás alkalmával megtalálva.
Köszönöm a rejtést!

fattila 2015.07.04 13:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. Részletek, ha lesznek, majd később. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

kópé1993 2015.06.29 06:29 - Megtaláltam
Reggeli ládázás a környéken. Köszi a rejtést!

Bl4st3r & Amy 2015.06.20 18:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.65
A medvék megtalálták! ! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg] Mostmár évtizedes hagyományra visszanyúló szokásos éves vizitúránkon ez is levadászva! A sátrunktól 40m-re volt a láda, csak nem hagyom ki, még akkor sem ha igen komoly nehezítést adott a dolognak hol a szakadó eső, hol az esőkergető alkohol... :)

alucifer 2015.06.10 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.11
MEGTALÁLTAM
Köszönöm a rejtést!


kobcikrajci 2015.06.06 10:28 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.41
Szatmár-Bereg bicajos nap vásárosnaményi indulással. Nagy várakozással indultam el a gáton a különleges gyümölcsös felé. Aztán a kemping felől bementem a ládához, de gyümölcsfát még nem láttam. Végül az erdősáv szélén a kukoricás mellett felsejlettek a főszereplők. Később a gát felől is figyeltem a látványosságot, de túl sok egyed nem szúrt szemet. Úgy látszik, az ártéri erdő átveszi az uralmat, vagy a rejtéstől messzebb nagyobb számban vannak? A láda a leírás alapján lett meg, a GPS 10 m-t mutatott. Mivel a cache nincs bejelentve a .com-on, a TB-t kivettem belőle. Nem tudom hogyan került oda, a regisztrációja még Debrecen környékén mutatta.

MJANEZ 2015.06.05 19:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Megtaláltam!
Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

 
Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]