FAQ
4051. Kecskelyuk-barlang (GCMEEE)

A barlang bejárata

A barlang bejárata

Belülről

Belülről

Az első terem fala

Az első terem fala

Itt balra fent a járatban nyüzsögnek a denevérek

Itt balra fent a járatban nyüzsögnek a denevérek

Haladunk befele...

Haladunk befele...

Szűkülő járat

Szűkülő járat

Cseppkő-képződmények mindenhol

Cseppkő-képződmények mindenhol

Izgalmas "utazás"

Izgalmas "utazás"

Lámpát vigyetek!

Lámpát vigyetek!

A fáklyák füstje miatt kormosak a falak

A fáklyák füstje miatt kormosak a falak

Az első átbújási pont. Emögött még csodálatosabb!

Az első átbújási pont. Emögött még csodálatosabb!

Kifele haladva

Kifele haladva

Ez már guggolós

Ez már guggolós

Cseppkő-képződmény

Cseppkő-képződmény

Újra kint

Újra kint

"Forrás"

"Forrás"

Úton a barlanghoz

Úton a barlanghoz

Szélesség N 48° 7,062'
Hosszúság E 20° 38,227'
Magasság: 281 m
Megye/ország: Borsod-Abaúj-Zemplén
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2015.08.23 14:41
Megjelenés időpontja: 2015.08.31 12:33
Utolsó lényeges változás: 2019.12.23 16:52
Utolsó változás: 2021.03.20 11:43
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: skiccpausz
Ládagazda: skiccpausz
Nehézség / Terep: 4.0 / 3.0
Úthossz a kiindulóponttól: 1000 m
Megtalálások száma: 365 + 1 jelszó nélküli + 3 sikertelen + 5 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.0 megtalálás hetente


A COVID-19 koronavírus miatt kialakult járványügyi helyzet miatt, bizonyító erejű képpel megtámogatott, jelszó nélküli logot is elfogadok megtalálásként. A lényeg, hogy nem kell a ládához hozzányúlnod a jelszóért, elég csak egy fotót készíteni a rejtekről, illetve a környezetéről.

A ládát nem a völgyben vezető út felől, hanem a barlang előtti kis plactól érdemes megközelíteni, így kevésbé meredek annak elérése!

A normál méretű 10*10 cm-es henger alakú ládát a barlang bejáratától jobbra 30 méterre kelet felé (tehát nem a barlang felett!), a barlang szájától szintben 5 méterrel magasabban (ez a GPS-en felülnézetből úgy néz ki, hogy egy vonalban van a barlanggal), egy mohás sziklacsoport egyik magasabb sziklájának fedésében lelitek.
A rejtek-sziklát látni a tűzrakóhelytől, a tűzrakóhelyet pedig a rejtektől:)
A GPS vétel elég gyenge a völgyben, mobillal kisebb az esélye a találatnak... Segítség! (+ Az első megtaláló (qtatom) log-képei is segíthetnek!)
Ezt olvasd el. KATT


A ládába TravelBug NEM helyezhető.


NFC tag a ládán. Olvasd le a mobiloddal!
További infók az NFC technológiáról itt.FejLÁMPA vagy szentjánosbogár KÖTELEZŐEN ajánlott a barlang bejárásához. Illetve mindenki csak a saját felelősségére menjen be a járatba. Legjobb, ha valaki kint tud maradni, aki tud arról, hogy a többiek bent tartózkodnak!

Megközelítés

Miskolcról kifelé, a Hegyalja úton érdemes megközelíteni a parkolót  N 48° 6,972' E 20° 39,003' [GCMEEE+Parkoló]. Itt letéve az autót a Sanofi Chinoin épületek mellett kell elindulni a Kék ferde sáv kék tanösvény jelzésen a völgyben felfele. (A tanösvény saját jelzése egy festett "fa" jelzés.)
Egy kellemes, kb. 1 km hosszú, a patakot kerülgető ösvény visz fel a barlanghoz. A Király-kútnál egy nyugodt kis pihenő fogad minket  N 48° 7,045' E 20° 38,467' [GCMEEE+Pihenő], forrással és egy "piros" kúttal.  N 48° 7,045' E 20° 38,476' [GCMEEE+Piros-kút]. A baloldali völgyoldalban, magasan fent találjuk a Király-kúti-sziklaüreget  N 48° 7,047' E 20° 38,277' [GCMEEE+Sziklaüreg]érdekes képződmény, kicsivel tovább pedig jobbra a sátorformájú Kecskelyuk-barlang bejáratát érjük el.  N 48° 7,063' E 20° 38,200' [GCMEEE+Kecskelyuk-barlang ]
Ha a barlang bejárása után még van kedvünk, egyfajta levezetésnek, a Büdös-Pest barlang itt található:  N 48° 7,047' E 20° 38,068' [GCMEEE+Büdös-Pest]
Egy működő kék-kút található a völgy kezdeténél, egy pihenő közelében, szomj oltónak tökéletes.  N 48° 6,915' E 20° 38,910' [GCMEEE+Kék-kút]
Az útvonal a Forrás-völgyi Erdei Tanösvény része, szép táblákon érdekes információkat olvashattok, ne hagyjátok ki!

Kecskelyuk-barlangról néhány szóban

Érdekes kettősség figyelhető meg a barlangnál, mondhatnánk, hogy ez egy "mindentvagysemmit" barlang. A bejáratnál megcsaphatja orrunkat egy olyan kellemetlen "kutyapisi" szag, no ez a bejárathoz közeli, bal oldali járatban lakó denevérek ürülékének szaga. Ha beljebb megyünk hangos "csivitelést" hallhatunk, ez pedig a hangjuk. De ne tántorítson el minket ez a kellemetlenség, ugyanis, ha a bejárat után az első nagyobb terembe (ahol bal fentről jön a denevérzaj) elindulunk a jobb oldali járatban, csodás utazásban lehet részünk.
A járat folyton szűkül, kanyarog, itt-ott denevérek csapnak át a fejünk felett és gyönyörű csépkőképződményeket láthatunk. A barlang hangulata garantált, csodálkozás keveredik az izgalommal:) Az első szűk "szifonsoros" átbújásig (ld. képen) a barlang könnyen járható, utána egyre izgalmasabb és egyben szebb is! Mindenki csak a saját felelősségére bújjon át és menjen mélyebbre...
(én itt még nem bújtam át, de akik megtették, azt mondták, hogy kb. még 50 méterig könnyebben járható és sokkal szebb, mint az "átbújás" előtt, majd végül egy szűkebb átbújás következik...logba várjuk a ti beszámolótokat is:)

Remélem most már értitek, hogy miért írtam, hogy "mindentvagysemmit" barlang. Ha tudtok, menjetek be, legalább csak egy rövid távra, hogy ráérezzetek ennek a barlangnak az igazi csodájára!

Lámpát mindenképp vigyetek magatokkal!
Mindenki mérlegelje a lelki és fizikai(!) korlátait, nehogy valaki beszoruljon az átbújásba:D

Paraméterei

Szinonima: Kecske-barlang
Helye: Miskolc, Forrás-völgy
Bejárat tszf. magassága: 251 m
Hossza: 458 m
Mélysége: +24 m
Védelme: A barlang lezáratlan, jelenleg engedély nélkül látogatható.

A barlangról

A Kecske-lyuk a Bükk-hegységben, a Miskolc-Diósgyőrtől Ny-ra húzódó Forrás-völgyben, a városhatártól mindössze 1 km-re, a Király-kúttól kb. 200 m-re nyílik.
A Kecske-lyuk fokozott védelmét földtani jelentősége, rendkívül értékes gerinces és ízeltlábú faunája indokolja.
A tipikus forrásbarlang tágas, 5 m magas és valamivel szélesebb háromszögletű bejárattal nyílik a Forrás-völgy É-i oldalán, az időszakos patak bal partján. A bejárat előtt egy 1,5 m magasságú kis terasz látható, mely részben a barlangi ásatások során kitermelt föld deponálása következtében keletkezett, másrészt a barlangi patak allúviuma.
A barlang bejárati csarnokát - hasonlóan az Istállós-kői-barlanghoz - még a közelmúltban is állatok nyári istállózására, a déli hőségben delelésre hasznosították.
A barlangot szinte minden miskolci gyerek, ill. természetkedvelő ismeri, hiszen a városhoz közeli barlang könnyen megközelíthető, és több mint 100 m hosszon - az első nedves átbújásig - utcai ruhában is járható. Délre néző látványos szádája magára vonja a völgyben járó turisták figyelmét, hiszen az impozáns barlangbejárat valóban különleges és könnyen elérhető látványosságot nyújt.

A barlang leletei

Az üreg ősidők óta ismert. A Miskolcon 1891-ben talált Bársony-házi ősemberlelet hatására Herman Ottó által kiharcolt tudományos igényességű bükki ősember-kutatási program egyik első ásatási pontja volt 1906-ban. A barlangban 1930-ig lefolytatott három ásatás során egy csiszolt csonteszköz, tűzhelyfoszlányok, és a bükki kultúra cserépmaradványai kerültek elő. A barlang első leírója 1882-ben Márki Sándor volt, aki barlangi túraélményeit foglalta össze. A barlang befoglaló kőzete a középső triász Kis-fennsíki Mészkő Formáció.
Az időszakosan aktív forrásbarlangból csapadékos időben kb. 150 l/p hozamú patak folyik ki, a bejárat előtti kis terasz lépcsőjén lezubogva.
A barlang vize eocén-miocén korú agyagos-kavicsos üledékekkel fedett területről származik. Vízgyűjtő-területét a barlang fölött északi irányban húzódó 335 m magas Hársas-bérc gerince alatt, a déli oldalon kialakult víznyelőtöbör képezi, mely 3,5 hektárnál nem nagyobb. A töbörben két aktív víznyelő, és két suvadás található. A fejlettebb É-i víznyelőbe egy kb. 100 m hosszú vízmosás vezet, melyben egy kis rétegforrás fakad. A vastag agyagos-kavicsos takaróban a töböregyüttes aljára állandóan szivárgó, ill. csapadékos időben, vagy hóolvadáskor befolyó vizek biztosítják a vízutánpótlást.

A barlang járható szakasza - a Bükk-hegységben egyedülálló módon - a forrástól szinte a víznyelőtöbörig ismert. A barlang végpontja a vízgyűjtő-területen lévő nyelési pontokat kb. 50 m távolságra közelíti meg, 10 m szintkülönbséggel. Az ismeretlen, de valószínűsíthető járatok fejletlenek, ill. cseppkövesedés miatt leszűkültek, és a feltételezett szifonsor miatt ember számára járhatatlanok. A barlang e részén - az emberek elől szerencsére elzárt szakaszon - él egy vakrák faj, melyet 1924-ben Bokor Elemér - több más rovarfaj mellett - bioszpeleológiai kutatásai során fedezett fel.
Az év nagyobb részében vízfolyás nem található a barlangban. A barlangi patakot ritkán láthatjuk, azonban ha a látogató ezt a kivételes pillanatot elcsípi, akkor különleges látványban lehet része. Ekkor csak a barlang bejárati szakasza járható, mely száraz időben elaggott fosszilis barlangrésznek tűnik, és különösen cseppkőszegény. A patak kis lépcsőkön, ill. mésztufagátakon csörgedezve élettel tölti meg a folyosószerű szakaszt.
Kialakulását tekintve jellegzetes víznyelőbarlangnak tekinthető, mely a jól karsztosodó mészkőben egy durván É-D-irányú, Ny felé 15 fokkal eltérülő függőleges hasadék mentén alakult ki.

Barlangtérkép

A barlang egy tágas, 20 m hosszú, max. 8 m széles csarnokkal kezdődik. A terem vége balra kanyarodik, és beszűkül, és a plafon kissé eltávolodik a járattalptól egy 15 m hosszú szakaszon. Ezután merőlegesen jobbra (É-ÉK) kanyarodik a járat, ettől kezdve kisebb keresztmetszetek jellemzőek. A barlang az "Átbújás"-ig folyamatosan szűkül.
Ezután a meanderező, hasadékszerű járatban előfordulnak kisebb-nagyobb kitermesedések. A végponton egy szűk hasadékban szifon zárja el a járatot.
A bejárati csarnokból egy kürtő indul fölfelé, melynek kőtömbökkel beboltozódott végpontja megközelíti a felszínt. A bejárat felett nyíló Kecske-lyuk feletti hasadékkal feltételezhető az összefüggése. A hasadék egy vízgyűjtőjéről lehatárolódott nyelőként azonosítható, mely a bejárati csarnokban csatlakozott a forrásbarlang járatrendszerébe.
A jobbkanyar után a járatszelvény 1-2 m szélesre és 5 m magasra csökken, ami a többnyire kis fényerejű világítóeszközzel (pl. gyertya) felszerelt természetjárók számára a tágasabb, nehezen bevilágítható bejárati csarnokhoz képest emberközelibbé teszi az üreget. A bejárati csarnokhoz képest a szűkebb szakasz valóban éles kontrasztot ad, ami a gyakorlatlan látogatóban általában intenzív benyomást kelt.
A bejárati csarnok mennyezetén jól azonosíthatók a víz alatti alakulás jelei, a mennyezeti félcsatornák ill. a gömbüstök. Az oldalfalak a járattalp közelében a fagyaprózódás, feljebb és kissé beljebb a páralecsapódás által előidézett mállás következtében másodlagos morfológiai jellemzőket mutatnak. A befoglaló kőzet erősen repedezett, a barlang számos szakaszán mészkőbreccsához hasonló felületként jelenik meg - a repedések gyorsabb oldódása miatt az ép részek kavicsszerűen kipreparálódnak -, a bejárati csarnokban a bal oldalfalon figyelhető meg.

Az "Átbújás" a belsőbb, szűk szakaszok bevezető gyakorlata - ez után a barlang már kevésbé barátságos. A belsőbb részek csak vizes kuszodák, szifonok, szűk hasadékok leküzdésével közelíthetőek meg, barlangász-felszereléssel.
A szűk átbújás után függőleges hasadék mentén kialakult meanderező járat vezet a "Kis-terem"-ig, ami után a "Csupaszláb-szűkület"-en keresztülvergődve a Nagy-terembe érünk. Innen egy alacsony patakos járat vezet a végponti szifonsorig.

A barlang bejárati szakaszán kívül cseppkövekben igen gazdag, sok, általában sárgásbarna, és hófehér színű cseppkőlefolyás található a barlangban. Sajnálatos, hogy a lefolyásokon kívül épen maradt cseppkőképződmény a barlangban nem található, ugyanis a látogatók mind letördelték. Ennek ellenére az egykor szép barlang romjaiban is látványos. A falakat általában cseppkőlefolyások takarják, az amúgy is keskeny járat beszűkülését előidézve. Több helyen mikrotetarátás lefolyások, cseppkőbúbok találhatók - általában fosszilis, nem fejlődő stádiumban.A barlangban a "Csupaszláb-szűkület"-ig, de különösen az "Átbújás"-ig tartó szakaszon a fáklyás látogatások miatt erősen kormosak a falak, ill. a képződmények maradványai.

Egyéb infók

A barlangról
www.elmenyekvolgye.hu - Kecske-barlang
www.termeszetvedelem.hu - Kecske-barlang
Lillafüred környéki túrák - galéria

Ládatörténet

2020.11.04.
Ládakarbantartás, mert a láda elvándorolt a rejtekéből.

2019.11.15.
Ládakarbantartás és koo. pontosítás.

2015.08.23.
A láda kikerül.Flag Counter

Jó ládakeresést kívánunk!
Állapot: kereshető

KRW értékelés (157 db): környezet: 4.76 rejtés: 4.57 web: 4.75 átlag: 4.69

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
+
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
+
sötétben is érdemes keresni
+
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


KremesEmber 2022.07.09 10:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

KKrisztian0331 2022.06.22 23:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.30
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Apa-fia 2022.06.18 11:21 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

JöMö 2022.06.07 12:08 - Jelszó nélküli megtalálás
Sajnos nem találtuk. (GPS nélkül) A leítás nem segít.

Webber 2022.06.05 10:46 - Megtaláltam
Meglett. [Geoládák v3.12.8]

biro61 2022.06.04 12:00 - Megtaláltam
A csúszós köveken remegett a lába a barátnőmnek, de azért feljött velem a ládáig.

IMG_20220604_121832IMG_20220604_122444
IMG_20220604_124303 
DAvve11 2022.05.28 19:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.60
Megtaláltam.
Köszönöm a rejtést.

DAvve11 [Geoládák v3.12.10]

KernyaFamily 2022.05.15 13:08 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Viki, Sz.Andris, Sz.Dóri [Geoládák v3.12.10]

CyberPunk 2022.05.15 13:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.83
Megtaláltam!

Moo 2022.05.15 13:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.10
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

remekkelek 2022.05.08 09:32 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.17]

GRegina 2022.05.07 12:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.8]

n. 2022.04.20 18:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

Gropius & Ruffy 2022.04.17 17:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

hinia lux 2022.04.17 17:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

A leírás alapján érdekelt volna a benti élet, és próbáltunk csak kicsit beljebb merészkedni a világító mobilunkkal, de valahogy mégsem vitt rá a lélek.

Bentről kifelé 
Favágó82 2022.04.07 21:04 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.50 súly: 3.25
Megtaláltuk köszönjük a rejtést. Barlanglátogatás megvolt a szűkítőig, rengeteg denevér társaságában:)

Ákos85 2022.03.26 14:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

Karol 2022.03.26 14:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.77
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Gyönyörű környezet❤ [Geoládák v3.12.6]

Petrukkio 2022.03.20 14:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

MonTri 2022.03.15 14:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

cuno75 2022.03.14 14:04 - Megtaláltam
MEGTALÁLTAM

pocokprophet 2022.03.13 13:23 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.16]

akosgy 2022.03.06 17:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.24
Bükki barlangászós hétvége. A klubos program végeztével maradt még egy kis időnk sötétedésig, így hazafelé megálltunk Lillafüreden és sétáltunk 2 órát.

9 éve jártunk itt utoljára, most a láda újabb alkalmat adott a látogatásra. Anno húsvétkor a balang épp aktív volt, folyt rendesen a víz, most csontszáraz volt, így jóval tovább be tudtunk menni, mint akkor. Elmentünk az átbújásig, de tovább nem erőltettük, mert az overáll a kocsiban maradt. :) A rejtés rendben van, a kitaposott kesserösvény odavezet a ládához. Köszi.

zsmithkirov 2022.03.06 15:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

MakadámAladár 2022.02.20 22:15 - Megtaláltam
A barlang nagyon érdekes, biztos eljövünk még! A ládát könnyen megtaláltuk, bár az út valóban meredek és csúszós! Köszönjük

Ancsiii 2022.02.19 15:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

Paul 2022.02.12 13:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

Edizon 2022.02.12 09:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

ZilaxSter 2022.02.06 16:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

piciannie 2022.01.02 14:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Koszi a rejtest :)

Askraeus 2022.01.02 14:30 - Megtaláltam
.

GeoEvike 2022.01.02 10:08 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Évi ♡ Toti [Geoládák v3.12.5]

Toti 2022.01.02 10:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

ABabámésén 2021.11.13 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.85
Magassarkúban ne keresd. :D Jó rejtést! Gratulálunk a rejtőnek. :)

Klári 2021.11.07 10:40 - Nem találtam meg
Sajnos a ládát nem találtam meg, pedig találtam rejteknek való helyet, de mivel eső után jártam arra, nem igazán mertem tovább kutakodni. A barlang viszont nagyon tetszett, jócskán bemerészkedtem a járatba.

barlangbarlanglako
BaumyGeo 2021.10.21 13:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Köszi a rejtést! Megtaláltuk! Fantasztikus a maga nemében ez a barlang. A láda jól el volt dugva, jó pár alkalmas helyet találtunk addig, míg meg nem lett. A sok fabedőlés miatt ma már nem igazán lehet rálátni a tűzrakóhelyre. Igen csúszik az odavezető út, csak óvatosan.

A649101C-5C9B-4F54-9EAB-7744DD7C9B9604A165B4-6C8C-42D9-B82C-405E7D4B006B
frank530601 2021.10.19 12:54 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést

Kecskelyuk-barlang 
Laci és Timike 2021.10.16 09:49 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

004008
015 
tojas 2021.10.02 16:45 - Megtaláltam
Jó hely. Érdekes barlang. A telefon lámpája nem elég a barlang felledezéséhez. :)

[Jóváhagyta: skiccpausz, 2021.11.02 05:45]

20211002_16495120211002_164859
20211002_164153100_1117
100_111820211002_165041
1NSN 2021.09.12 08:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.00
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

new.feanor 2021.08.07 13:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Photographer 2021.07.26 17:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.80
Nagyon izgalmas és kellemesen hideg levegővel teli barlang. Már messziről éreztük a hűsítő levegőjét. Sajnos lámpát nem vittünk magunkkal, a telefon vakuját használtuk, de azzal sokat nem láttunk. Messze nem mertünk bemenni, mert egy nagyobb állat mozgott belül.
A ládához kissé meredek a felfelé vezető út.
Köszi a rejtést!

IMG_20210726_171320IMG_20210726_171349
IMG_20210726_171622IMG_20210726_171456
vakond87 2021.07.15 14:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.24
Miskolcon jártam munkaügyből kifolyólag, és a munka végeztével gondoltam nem megyek egyből haza, hanem kicsit ládázok Lillafüred környékén. A Tiszai pályaudvartól 1-es villamossal Felső-Majláthig utaztam, majd 15-ös busszal Középgaradna megállóhelyig. A GCbk09, GCBB03, Gcbk08, GCBB02, GCFlf, GCMEEE ládákat kerestem meg.

Ez a láda nekem nagy kihívást adott. Tavaly márciusban is kerestem, akkor nem jártam sikerrel. Most is tartottam tőle. Végignéztem ugyanazokat a helyeket, amelyeket tavaly márciusban, de most sem találtam. Már úgy éreztem, hogy minden sziklát ismerek. Aztán jött egy gondolat, hogy mi lenne ha még feljebb, és még távolabb mennék a barlangtól, és bejött, meglett a láda. Köszönöm a rejtést!

IMG_20210715_141049 
denes111 2021.07.03 11:02 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

Compo 2021.06.12 12:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.0]

ballasz 2021.06.06 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
Izgalmas a barlang, főleg egyedül. [Geoládák v3.10.5]

Nagy Éva 2021.06.05 12:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

balogkryszta 2021.06.05 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.85
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Élveztük az odavezető túrát, a jó időt! A sziklák között még nedves, csúszós volt az erdő, de megoldottuk! :) [Geoládák v3.10.5]

zsofivizi 2021.05.31 11:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

KalAndorok2 2021.05.29 18:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.00
A terep esős idő után csúszós, óvatosan kell megközelíteni a rejteket.
Mi egy 6 és 3 éves gyerkőccel tettük meg az utat és így is kivitelezhető, élménygazdag volt. Köszönet a rejtőnek!

lumiksz 2021.05.29 12:18 - Megtaláltam
Jól eldugtad, de megérte!
Köszönjük!
[g:hu 1.6.7]

ÁrpiKJ 2021.05.12 15:41 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget. Drótszamaras találat:)
[g:hu+ 2.6.10]

emmerwald 2021.05.02 09:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.25
Szép környék, a láda rendben. Köszönöm a rejtést!

IMG_20210502_095022 
Mónika2390 2021.05.01 10:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

TAKOB 2021.05.01 10:13 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! Móni, Marietta és Beatrix [Geoládák v3.10.5]

wikka 2021.04.18 20:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Köszönjük az élményt.

kutatoabel 2021.04.18 20:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Nem volt egyszerű megtalálni, de végül sikerült. Elég veszélyes onnan lejönni.

Köszönjük az élményt!
Kutató Ábel és az Ősök

IMG_20210418_153218 
elvont 2021.04.16 14:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.4]

v4nd4 2021.04.16 14:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.3]

pliptai 2021.04.16 09:30 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért!

Lili és Balu 2021.04.11 18:21 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 2.83 súly: 2.08
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

topino 2021.04.11 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.77
Felmásztunk, megtaláltuk, köszönjük

RileyZsofi 2021.04.10 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Köszi

wzsolti 2021.04.10 17:09 - Megtaláltam
Megmászva :)

Köszi

Trabika 2021.04.05 15:42 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Dudás Ágnes 2021.04.01 12:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

scsabek 2021.03.27 15:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

SP14 2021.03.21 15:04 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 1.00
Azért ez így is elég meredek volt.:) De élveztük a keresést, köszönjük. (Beírtam a jelszót, de valamiért nem fogadja el.)

Rahotep 2021.03.17 11:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]
5 éves kislányomnak igazi kihívás volt,nagyon élvezte.

lebaimre 2021.03.15 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Megtaláltuk. Köszi.

Röfi 2021.03.15 16:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

pwz 2021.03.15 09:42 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! ddalma-val közösen :) [Geoládák v3.9.6]

Rozlin 2021.03.15 09:40 - Megtaláltam
Mohás sziklacsoport bővelkedik rejtekhelyben, lehet keresgélni. Csúszós kissé a terep, de lehet kapaszkodni.

IMG_0273IMG_0275
IMG_0278IMG_0280
5N 2021.03.15 09:40 - Megtaláltam
Szerencsére pont egy nyugodtabb pillanatot sikerült kifogni,hogy pont nem tömörültek az emberek.A jelszó ötletes.

DSC04268DSC04271
dalmusson 2021.03.15 09:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Jó elhelyezés, négykézláb másztam fel érte. :) [Geoládák v3.9.6]

AdelAkos 2021.03.14 11:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Elég nehéz volt, jól el van dugva! A természet gyönyörű! [Geoládák v3.9.6]

Palyvik 2021.03.13 14:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.51
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Hilóczki Viki 2021.03.08 12:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Postasandi197 2021.02.28 17:49 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.48
Megtaláltuk, köszönjük!

Ich.. 2021.02.27 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.90
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

20210227_10402420210227_103918
20210227_10261320210227_101503
20210227_10171820210227_101538
Emoke95 2021.02.26 20:28 - Megtaláltam
Megtaláltuk!
GEO-EMDÉ [Geoládák v3.9.6]

Sanzy01 2021.02.26 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést.

Geo-EMDÉ [Geoládák v3.9.0]

Csoki2 2021.01.23 12:15 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.5.7]

RobikaaF 2021.01.21 18:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.0]

Túrabolond 2021.01.10 11:13 - Megtaláltam
Köszi a rejtést, megtaláltam!

20210110_09194520210110_092314
ha8je 2021.01.04 21:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

zoli96 2021.01.02 13:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

Mr. Fülixáj 2020.12.27 10:41 - Megtaláltam
Most lett meg a láda. TFTC Fülix. [Geoládák v3.3.2]

lesipeti 2020.12.09 10:37 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.4.7]

cyco 2020.11.21 13:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.91
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

hungrie 2020.11.19 08:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

skiccpausz 2020.11.04 15:39 - Egyéb
Ládakarbantartás, mert a láda elvándorolt a rejtekből.

ZoLiza 2020.10.30 13:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

xandra.nemeth 2020.10.23 11:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.28
Ma délelőtt iramodtunk neki ennek a ládának más bükki barlangos ládákkal együtt. Sokszor jártunk már errefelé, de nem kerestünk akkor még ládát. A barlang még mindig lenyűgöző. Alaposan felvérteztük magunkkal a leírással, megnéztük a képeket, de a ládát nem találtuk, ezért szeretném, ha kép alapján elfogadná a rejtő a megtalálását.
Aki mostanában keresne itt ládát, számoljon a nagyon (nagyon) csúszós tereppel. Vagy háromszor szaladtam neki a köves mohás csoportnak, de ebből kétszer visszacsúsztam. A másik probléma volt még a mai nap folyamán, a rengeteg turista.... Szóval csak óvatosan, vigyázzatok magatokra és a ládára!! :)

[Jóváhagyta: skiccpausz, 2020.10.29 20:10]

IMG_20201023_113841IMG_20201023_113904
OsiOsi 2020.08.12 18:27 - Megtaláltam
A barlangra nem sok időnk maradt, mert a ládát majd egy órán át kerestük. Már úgy éreztem elég jól ismerem a sziklák nagy részét. Végső mentsvárként felhívtam Csabiq-t, aki olyan jól elmagyarázta, hogy lényegében egyből meglett.
. . . Hát ilyen alacsonyan nem kerestük. :-/

marciq 2020.08.08 17:40 - Megtaláltam
HEURÉKA! Köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

Csabiq 2020.08.08 13:47 - Megtaláltam
HEURÉKA! Köszönöm a rejtést! Barátaimmal és a fiammal aki nagyon bátran küzdötte végig magát a barlangon. Büszke vagyok rá! [Geoládák v3.5.3]

MrSlavmos 2020.08.08 13:42 - Megtaláltam
Meg van, zsír. [Geoládák v3.5.3]

Szívós Győző 2020.08.08 13:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

neel 2020.08.02 10:30 - Megtaláltam
Zseblámpákkal, de egyéb felszerelés nélkül érkeztünk. Így csak az első szakaszba merészkedtünk be, de az is nagyon tetszett. Rengeteg denevér lakja.

sanzi89 2020.07.24 12:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.2.10]

Nono&Andris 2020.06.07 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Térerő nincs, így csak az otthon olvasottak emlékeinkre és a korábbi tapasztalatokra hagyatkozva kerestük. És meg is lett. ;)
Szép a láda, szép a logbook, régen láttunk már ilyen jó állapotú ládát. köszönjük! [Geoládák v3.3.2]

All in oneLogolás a gyerekekkel
Vértes 2020.06.06 12:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

cav004 2020.06.06 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Lillafüredről indulva tettünk egy kellemes kis erdei túrát, begyüjtve az útba eső ládákat.

Kazsimers 2020.05.28 01:14 - Egyéb
amikor legutóbb erre jártunk, írtam, hogy csak az átkúszásig mentünk. ma visszajöttünk játszós ruhában, és átkúsztunk, végigmásztunk a végéig! nagyon jó barlang!

100093624_3623432344340805_3898464535232643072_n101059269_247544706460989_8482347645510090752_n
kivancsifancsi 2020.05.23 16:56 - Megtaláltam
Kitúrtam

Fidorka 2020.05.23 16:56 - Megtaláltam
kivancsifancsi társaságában

Mary Lou 2020.05.16 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Megtaláltuk.
Lillafüred környéki túra során.
Jó túra volt , sok szép látnivalóval.
Köszönjük!

belus01 2020.05.11 15:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!

Murialster 2020.05.10 15:29 - Megtaláltam
Köszi a túrát :) jó volt a terep :)

IMG_20200510_114552 
Fajta Csabáné 2020.05.08 09:20 - Megtaláltam
Szuper rejtés.

Higi tím /Mókus-Vini-Oli/ 2020.04.29 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Megtaláltuk, köszönjük! Mókus kicsit eltévedt, de Vini gyorsan megtalálta őt is és a ládikót is :D

IMG_20200429_111756IMG_20200429_110347
bzslt 2020.04.11 15:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

dobozipatikus 2020.04.04 15:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Kakesz 2020.04.04 12:01 - Megtaláltam
annyival kiegészíteném a leírást hogy a barlang szajának tetejétől számítsátok az 5 métert. nehezen megtalálható. [Geoládák v3.3.2]

Judit és Béla 2020.04.03 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.38
Megtaláltuk.

ChefBogi 2020.03.22 10:00 - Megtaláltam
ChefBogi ezt is megfőzte! Köszi a rejtést. [Geoládák v3.3.2]

Kazsimers 2020.03.20 16:48 - Megtaláltam
voltam már korábban is sokat erre. egyszer egy egész osztállyal mentünk be a járatokba. kb. 30 ember zseblámpája szinte nappali fényt varzsol a barlangban. most csak 4-en voltunk. az összeszűkülésnél már elég nedves volt a föld, most ideáig mentünk, utcakabátban nem hasaltunk:) de visszajövünk átkúszni!

ungvarisari 2020.03.20 16:48 - Megtaláltam
Megtaláltuk Somával, Marcival és Csepivel. köszönjük :) [Geoládák v3.2.1]

rianas 2020.03.20 12:44 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést.

kilali 2020.03.14 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Köszönöm a lehetőséget.

majormezei 2020.03.07 09:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Aniko & Gyuri 2020.02.22 13:11 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

szijamijau 2020.02.15 10:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Kellett érte mászni, de megérte!

Topolya 2020.01.05 09:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

STB 2019.12.31 14:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.31
Nagyon nehezen, de megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

beczhyke 2019.12.30 12:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Meglett, köszi a rejtést.

Somogyibubu 2019.12.15 16:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.38
Nehezen, de sikerült megtalálni, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

kissss 2019.12.01 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

gyetger 2019.11.26 10:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi! :)
Elég sok idő volt, kb. spirál alakban sikerült megközelíteni :D De végül a telefonom is 1 métert mutatott, szóval nem olyan rossz a vétel. [g:hu 1.6.4]
Segítség (visszafelé): táftlődiktrötéttekbbaynokévadsevök

Csdnr 2019.11.19 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.0.0]

skiccpausz 2019.11.14 10:27 - Egyéb
LÁDAKARBANTARTÁS és koo. pontosítás.
MTSZ felmérés közben meglett

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
-1-2
-3-4
-5-6
-7 
buzalcs 2019.10.23 19:34 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 1.00
Nehéz terep volt

kalati 2019.10.19 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Kellemes őszi túra keretében kerestük meg a ládát.
Köszönöm a rejtést!

fatibi1 2019.09.21 13:59 - Megtaláltam
köszi!

Zilianyó25 2019.09.19 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

bakfitty25 2019.08.24 14:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

womp 2019.08.24 13:27 - Nem találtam meg
Fél órán át túrtuk le a sarat a hegyoldalról de sajnos nem lett meg. :( [Geoládák v2.2.5]

Sergio64 2019.08.11 15:22 - Megtaláltam
A Molnár - szikla után ez a második találatunk a mai napon. Köszi!
Zs & Zs

IMG_20190811_153621IMG_20190811_145944
IMG_20190811_154456IMG_20190811_150047
IMG_20190811_153621IMG_20190811_145944
IMG_20190811_154456IMG_20190811_150047
szama 2019.08.09 17:49 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Dani és Réka [Geoládák v2.2.5]

Orika 2019.08.08 13:59 - Megtaláltam
Sajnos nem sikerült megtalálni a ládát, tényleg nagyon gyenge a GPS vétel mobilon. Csatolok egy pár képet. Kpszönjük a rejtést, ettől függetlenül jól éreztük magunkat.

[Jóváhagyta: skiccpausz, 2019.08.11 09:12]

IMG_20190808_134438IMG_20190808_135611
RezsoBacsi 2019.08.02 12:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Szinva tanösvény bejárása után kerestem fel. Nem volt egyszerű találat, csúszott a terep eső után, de végül ráleltem. [Geoládák v2.2.5]

dorjan család 2019.07.28 11:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi, hogy megmutattad. [Geoládák v2.2.5]

Vándor-ló 2019.07.12 16:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.51
Egyik kedvenc bükki barlangom. Köszönjük, hogy a ládával megint idecsalogattál.

fcsaba 2019.07.11 13:25 - Megtaláltam
Különleges barlang! A részletes leírásnak köszönhetően a nehéz terepviszonyok ellenére gyorsan meglett; köszönjük a rejtést!

FTom 2019.07.06 13:50 - Egyéb
Tavaly januárban túráztunk legutóbb erre. Most, száraz talajon és köveken egyszerűbb volt eljutni a rejtekig.

TRider 2019.06.10 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.85
Egy kellemes pünkösdi családi séta keretében kerestük meg a Molnár-sziklával együtt. Nagyon nehezen lett meg, ha nincs velem a gyerkőc, már kétszer feladtam volna. Viszonylag közel vitt a Garmin, úgy két méterre, de onnan bárhol lehetett a láda. Végül valahogy mégis meglett, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

amlozek 2019.04.22 12:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.76
Megtaláltuk :)

mike andros 2019.04.19 14:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Hexa a farkas 2019.04.07 13:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk :) köszönjük a rejtést. [Geoládák v2.2.5]

Gabrielem 2019.03.29 14:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.65
Szellemes, tetszett! Köszönöm a rejtést!

zayd 2019.03.25 11:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.71
Forrás-völgy--Szeleta ládázós futás során találtam meg, itt is sokszor jártam már és most a láda is elesett:).

Kecskelyuk-barlangArra fel:)
A ládától 
lovasvadasz 2019.03.24 09:24 - Megtaláltam
GcWalk-17 keretén belül megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

tapiapi 2019.03.24 09:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Köszönöm, hogy idecsaltál. Cserébe, ha hazaérek, megírom, mit láttam. [g:hu 1.6.1x] A GCWALK csapatával.

sogor36 2019.03.24 09:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.94
Köszi a rejtést.

Liberty 2019.03.24 09:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.49
A GCWALK 17 túra közben, jó hangulatú társaságban, napfényes, tavaszi időben kerestük fel a barlangot. Bementünk a barlangba az elágazásig, az elemlámpák sejtelmes fényében denevért is láttunk. Köszönet a rejtésért és a túra szervezésért.

Miskolc címere
tgusmon 2019.03.24 09:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

Gábor75 2019.03.24 09:09 - Megtaláltam
Nehéz terep volt, de végül megtaláltam.

babaly 2019.03.24 09:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.97
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

Dh rajder 2019.03.24 09:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

Wilka74 2019.03.24 09:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
A GCWALK17 során kerestük fel a pontot. Érdekes barlang, jó sokáig be lehet gyalogolni lámpával. Köszönjük a hely bemutatását!

IMG_3529 
kanyazoltan 2019.03.24 09:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2xc]

R.Guszty 2019.03.24 09:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

pgyp 2019.03.24 09:01 - Megtaláltam
Megvagy! [g:hu 1.6.0]

"J&J" 2019.03.24 09:00 - Megtaláltam
GCWALK-17 során megtaláltuk ezt a ládát is. Kösz a rejtést és a jó túrát

Fazék 2019.03.24 09:00 - Megtaláltam
GCWALK során csapatos megtalálás. Tetszett a barlang is, nem jártam még itt korábban.

2019-03-24 08.59.232019-03-24 09.05.08
JAck:66: 2019.03.24 09:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2x]

KP1965 2019.03.24 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
GCWALK-17 túra első találata. Csak addig mentünk be a barlangba kb. 100 métert, amíg bújkálás nélkül lehet, így is nagy élmény. Egy alvó és két repdeső denevérrel találkoztunk.

20190324_08561220190324_090547
fa-peti 2019.03.24 09:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2g]

Spangarázs 2019.03.24 08:59 - Megtaláltam
GcWalk alkalmával becserkészve.
Köszi a rejtést!

tapisomi 2019.03.24 08:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
A GCWALK keretében.

20190324_085857 
Szabó família 2019.03.24 08:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.28
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.6.2xb]

GCWALK17 csapatával közösen.

Mira 2019.03.24 08:59 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! [wapon beküldött szöveg]

Gábor66 2019.03.24 08:59 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

mazsola069 2019.03.24 08:59 - Megtaláltam
Szmájlira cserélve, mától ez is rám vigyorog. :-) [g:hu 1.6.2x]

R-Gyu 2019.03.24 08:59 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

tabletta 2019.03.24 08:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2x]

Dr.Lada 2019.03.24 08:56 - Megtaláltam
Elkövetve :-) [g:hu 1.6.2y]

Robogo 2019.03.24 08:55 - Megtaláltam
GCWALK-17 Bükki források és barlangok túra alatt kerestük fel a ládákat csoportosan.
Köszönöm a rejtést!

macikupac 2019.03.24 08:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.50
GCWalk#18 1.

Az Ampullagyártól indultunk neki a mai túrának igen nagy számosságban. Nem is gyalogoltunk sokat, amikor máris találkoztunk az első (egyelőre még ládátlan) forrással, a szépen foglalt Király-kúttal. Itt láttunk pár öreg hagyásfát is. Ide már nagyon közel volt ez a barlang, melyhez sziklák közötti keskeny völgyben jutottunk el. Elsőre nem vártam tőle sokat, de utólag azt mondhatom, hogy ez volt nekem a legérdekesebb a felkeresettek közül. A nagy bejárati teremből kacskaringós járat vezetett még elég hosszan. Miközben bujkáltunk, láthattunk cseppköveket és denevéreket is a szűk járatban. Talán a láda kerülhetett volna kevésbé taposásos részre is. Itt ünnepelhettük Mira 1000.-ik találatát. Ma Macek medvém jött velem.

[wapon beküldött és később kibővített szöveg]

 
Kokó 2019.03.24 08:55 - Megtaláltam
GCWALK alkalmával, kellemes társaságban kerestük fel ezt a barlangot.

BejáratÜreg
kitkat0123 2019.03.24 08:55 - Megtaláltam
GCWALK során lelkes csapattal megtaláltuk ezt a ládát is. Köszi a rejtést és a túraszervezést, nagyon jól éreztem magam!

Kalauz8 2019.03.24 08:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

AlanTheWild 2019.03.24 08:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.78
GCWALK keretében, köszönöm a játékot!

MJANEZ 2019.03.19 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Köszönöm a rejtést, és örülök, hogy ezt is láthattam!
Tetszett a barlang.
[Geoládák v2.2.5]

-1-2
-3-4
-5-6
-7 
carmin 2019.03.17 09:50 - Megtaláltam
A mai napot ezzel a ládával kezdtük, de sajnos nem találtuk meg. Néztük itt, néztük ott a szikláknál, miközben magunkra is vigyáztunk, mivel a talaj még elég csúszós volt. A képek alapján kérnék szépen egy elfogadást.

[Jóváhagyta: skiccpausz, 2019.03.18 14:03]

DSC02800DSC02806
DSC02809DSC02811
DSC02812DSC02813
DSC02814 
ga-mi 2019.03.16 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.69
Köszönjük a rejtést! Lightos séta volt 3 gyerekkel! :-) Legközelebb fejlámpát is viszünk!

Tar család 2019.02.16 17:33 - Megtaláltam
Megtaláltuk!!

zozo82 2019.01.20 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Köszi a rejtést!

Tuulikki 2018.12.30 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Nagyon izgalmas hely! Próbáljátok ki, hogy egy percet néma csöndben, teljes sötétségben töltötök a barlang belsejében.

balorkannyal

jutics 2018.12.29 14:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
A barlang nagyon tetszett, elemlámpa nélkül biztos frászt kaptam volna. 😊 A ládáért kicsit megszenvedték, csúszós sáros volt minden. Köszönöm a rejtést!

IMG_20181229_141009IMG_20181229_140715
IMG_20181229_140739IMG_20181229_142345
BPeterDV 2018.11.10 10:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

vaj+zs 2018.11.10 10:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

eFeS 2018.11.10 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Levadászva a X., immár Zemplén-Bükki Geocaching túrán BPeterDV és vaj+zs kollégákkal. Köszönjük! [g:hu 1.6.0]
--
Készültünk lámpával, bementünk jó mélyen. Szuper volt! Nagyon tetszett, de barlangász biztos, hogy nem leszek...

nszabi 2018.11.04 12:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Manna&Peti 2018.10.26 10:00 - Megtaláltam
Köszönjük. :-)

petheovacka 2018.10.23 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.97
Bolondos barangolás a miskolci őszben. Kösszi a rejtést!

aldarion109 2018.10.21 10:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

rydick 2018.10.05 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.28
Megtaláltam!Köszönöm!

EmesESE 2018.09.28 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk. ?
Köszönjük a lehetőséget. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

Tojglik 2018.09.19 16:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Csaba & családja 2018.09.16 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.60
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.

traxx 2018.09.02 11:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
😊

Teniko 2018.08.25 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Könnyen meglett, hála a precíz leírásnak.

Katipeter 2018.08.12 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.12
Klassz hely, kösz a rejtést!

L_család 2018.08.12 11:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Megtaláltuk, köszi! 3.ládánk

Puszkany 2018.08.11 12:02 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok. Köszönöm a lehetőséget!

SandorCsaba 2018.08.01 11:30 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! :)

laszloistvan 2018.07.22 08:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Bükki vakáció 19/19

Hihetetlen, máshol milyen kis lyukak köré kénytelenek költeni a legendákat, míg itt szórja a hegység a hodálynyi barlangokat. Megfelelő világítás híján teljes mélységben ide sem tudtam bemerészkedni, de amennyit láttam, az is meggyőző, mellé pedig jó kis csúszómászós keresés is adódott a meredek oldalban a nyirkos reggeli völgyben. Szeletától visszafelé ezzel a kitérővel, gyógyszergyár melletti visszatéréssel alakult körré a reggeli kaland, és ezzel zárult a bükki élmény.
Igazán jó vakációs hét lett - ha nyaralásnak nevezni nem is merem időjárási okokból. Tele kincsekkel a Bükk és környéke - és a jónál is jobb családdal, gyerekekkel, kutyával. Köszönöm a környékbeli rejtőknek is, hogy ennyi mindent megmutattak ládákkal is. Remélem a sok évvel ezelőtti egri és a mostani miskolci kaland után lesz még mód visszatérni.

akoca 2018.07.14 12:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

tszkristof 2018.07.09 13:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 1.00
Köszi a rejtést.

csirepanna 2018.07.09 13:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.33 súly: 1.70
Nagyon jól éreztem magam❤

KTTNTZSDSETZS 2018.06.16 08:59 - Nem találtam meg
Barlangot körbejártuk de nem találtuk meg

[Elutasította: skiccpausz, 2019.12.27 20:43]

ládavadász Pisti 2018.06.05 17:58 - Megtaláltam
Ahhoz képest, hogy sokan nehéznek ítélték a rejtést, meglepően hamar meglett... Köszönöm a rejtést, ez a barlang gyermekkorom egyik fontos helye, rengeteget kúsztunk-másztunk benne, ijesztő mélységekig... emlékek, nevek tolultak fel, jó volt újra itt bóklászni, még egyszer köszönöm!!

johnnycache 2018.05.21 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.76
Köszönöm az élményt! :-)

Discover 2018.05.13 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.28
Denevérekkel jól áll a barlang, van mozgás rendesen.
Köszönöm a rejtést!
[iGC] [wapon beküldött szöveg]

_DSC3218_DSC3221
_DSC3222_DSC3224
_DSC3225_DSC3226
_DSC3227_DSC3228
_DSC3229_DSC3230
westmark 2018.05.12 09:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

V_Gabor 2018.05.11 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.38
A láda rendben a helyén van. Szerintem Karika72 pár lépéssel odébb kereste egy szikla alatt. Látni lehetett a keresés nyomait.

Biciklivel a GCbk07, GCGULI, GCMEEE és GCbk08 ládákat kerestem fel.

A barlangban bentebb hallani lehetett a denevéreket. Odáig nem mentem be.

Köszönöm! [g:hu 1.5.4j]

2018-05-11 16.48.11R2018-05-11 16.50.14R
2018-05-11 16.53.54R2018-05-11 16.54.04R
2018-05-11 16.54.34R2018-05-11 16.59.52R
2018-05-11 17.14.41R2018-05-11 17.14.45R
2018-05-11 17.17.09R2018-05-11 17.18.43R
2018-05-11 17.19.21R2018-05-11
TS 2018.05.11 12:12 - Megtaláltam
Eredetileg az Ostorosra terveztük felmenni, de a Vadasparktól lefelé jövet megálltunk a Chinoin parkolójában, hogy megegyük a szendvicseinket. Ott mondták, hogy van a közelben egy forrás és egy rövid körtúrával könnyen eltudunk oda jutni. Meg is találtuk a Király-kutat, ahol felújítási munkálatokat végeztek. A munkások javasolták, hogy néhány perc sétával eljuthatunk egy barlanghoz, amit érdemes megnézni. Akkor kezdett rémleni, hogy ott van egy láda. Szerencsére volt térerő és utána tudtam nézni a koordinátáknak és már indultunk is a Kecskelyuk-barlanghoz. Először a ládát kerestem meg amit szerencsére egyből megtaláltam, majd a feleségemmel bementünk egészen a barlang végéig.

Karika72 2018.04.28 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.74
Köszi a segítséget.

20180428_12172020180428_124326
20180428_151929 
GréJuBé 2018.04.15 23:59 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget! Jót bóklásztunk egyik mohás sziklacsoporttól a másikig - utólag teljesen rendben van a leírás - de volt egy pont amikor már káprázott a szemünk a mohától és a sziklától:) sokszor elsétáltunk már a barlang előtt, de most az infók alapján egy kicsit beljebb is merészkedtünk:) valóban nagyon érdekes volt - köszönjük.

gigoca 2018.04.07 14:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

nimka 2018.04.03 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.71
Lillafüred-Molnár-szikla felől. a barlangban nem mentem sokáig mert vizes volt. utána olvastam csak, hogy ez csak időszakos folyás, ahogy a patak is a völgyben.
előtte még megnéztem a Büdös-pest barlangot is. amikor az ismertető táblát megláttam először azt hittem hogy csak odafirkálták.
a láda szerencsére hamar meglett, de szerintem csak szerencsém volt. az segített, hogy 5 méter magasan van, de így is sok helyen lehetett volna

Bálint 36 2018.03.16 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Alig lehet észrevenni, tökéletes a hely! Köszi a rejtést!

kópé1993 2018.03.15 12:32 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

IMG_20180315_121830IMG_20180315_122016
IMG_20180315_122408IMG_20180315_122841
IMG_20180315_123526IMG_20180315_123817
IMG_20180315_123824IMG_20180315_124155
FTom 2018.01.28 14:50 - Megtaláltam
Andó-kúttól és az Eszter-forrás rejtekétől érkeztünk ide. Utóbbihoz sikerült felkapaszkodni, a Kecskelyuk rejtekhez viszont nem tudtunk teljesen elérni a havas-sáros, csúszós sziklák között. A barlang mélyére persze sokkal egyszerűbb volt bejutni. Szóval kalandos volt kívül-belül minden illetve az egész napi havas túra.
A képek között mellékelem a rögzített gps-nyomvonalat is.
Köszönöm a rejtést és a jóváhagyást!
[Jóváhagyta: skiccpausz, 2018.01.31 20:06]
--------------------------------------------------
Újra erre túráztunk. Most el lehetett jutni a rejtekig.
(2019.07.06. 13:50)

KecskelyukBg1KecskelyukBg2
KecskelyukBg3KecskelyukBg4
Dodó és Malvinka 2018.01.07 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.30
Családi kirándulás a Kecskelyuk barlanghoz. Köszönjük a rejtést. Csúszós volt a talaj.

26637749_1604194339640800_1551191740_n 
lacc 2017.12.29 11:30 - Megtaláltam
Ildike, Ildi és Laci

FLAC 2017.12.25 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.57
Megtalaltam

Fehér Márton 2017.12.25 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.61
Megtaláltam köszi

nazso.oszan 2017.10.31 10:50 - Megtaláltam
Nagyon nehezen adta meg magát ez a láda. A rejtés óta többször is kitartóan kerestem, de nem találtam. Most is átkutattam a hegyoldalt, majd bementünk a barlangba egészen az első átbújásig. A denevéreket hagytuk aludni. Mikor kijöttünk kis segítséget kapva ismét nekiindultam a hegyoldalnak, s végre meglett a ládika. Előtte kb. 3 méterre voltam tőle, amikor a telefonom másik irányba küldött.
Nagyon szép az őszi erdő, jól esett a kis túrázás a napsütésben.
Köszönjük a rejtést.

20171031_10224920171031_103514
20171031_10332420171031_103707
20171031_10385520171031_105308
Bigyu 2017.10.31 10:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
Megtaláltuk!

ellfelek 2017.10.26 12:00 - Megtaláltam
Élmény volt ezt a barlangot is végigjárni... A gugolós részre is sikerült átjutnom... Persze sietnem kellett visszafele, mert nem mindenki szereti a bezárt helyeket és az átjárónál maradt akinek a 2 perc is hosszú volt, amíg bent voltam a szűkebb helyeken... :)
Köszi a rejtést!

IMG_20171026_125416IMG_20171026_125604
IMG_20171026_125831 
kisember 2017.10.22 18:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Kovács kettős 2017.10.21 00:00 - Megtaláltam
Nem volt egyszerű a lehullott levelektől, de megtaláltuk.

Isu 2017.09.09 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.70
Könnyen megtaláltuk. A kitaposott ösvény és Qtatom fotója sokat segített. Köszi!

Kobe24 2017.09.09 12:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.24
Köszi a rejtést!Nekünk viszonylag könnyen meglett,pontosak a koordináták(feltéve,ha van jel :)

gujo 2017.08.30 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megvan! :)

Maclura 2017.08.25 15:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.81
Az a folyosó "denevér felhőben" a bükki túrázgatás egyik csúcspontja volt, annak ellenére, sajnáltam, hogy megzavartam őket.
Köszönöm, hogy megmutattad.

nyikes101 és neoly 2017.08.14 16:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.11
Nem keveset szitkozódtam mire meglett :D
Annyi kis segítséget írnék a hozzám hasonló kitartó, tapasztalatlan de mégis nagyon lelkes amatőröknek, hogy:
- A GPS jel tényleg nagyon gyenge a helyszínen
- A segítségként készített képen a ládát rejtő szikla fölött levő fák nem a sziklán nőnek. Szóval ha szembe állsz a rejtekkel, akkor azok jobbra lesznek tőle. A rejtek előtt pedig egy nagyobb lapos sziklás rész van, amit csak akkor veszel észre ha felmásztál hozzá és már éppen a célnál vagy. Túl sokat nem árultam el ezzel, mert amire megtalálod a késleltetett GPS jel változásokkal... :)
- Tényleg látszik a tűzrakótól a rejtekhely, de ha valaki ezt venné segítségül, az ne nyáron menjen. :) A lomboktól csak akkor lehet fellátni a rejtekhez, ha valaki lent marad és figyeli a keresőt aki a domboldalban kutat. Különben csak "foszlányok" láthatók.
Mi pont így találtuk meg. Barátnőm megunta, ő lement a tűzrakóhoz. Mikor már egy órája bolyongtam és keresgéltem, akkor egyszer csak megszólalt: "Én látlak innen lentről." Ez komoly támpont volt.
A ládát arrébb tette valaki a szikla rejtekből az előtte levő lapos részre. Mikor szentségeltem egy utolsót hogy vajon hol is lehet, ott volt lent a lábam előtt.
A helyére tettem a hasadékba.
Nekem nagy öröm volt megtalálni ezt a ládát, nem éppen egyszerű ott a terep :)
Köszönjük a nagyszerű rejtést :)

A láda
CsiAttila 2017.07.18 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.18
Megtaláltuk. köszönjük.

Angel0125 2017.07.18 12:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk. köszönjük.

Rolcsika 2017.07.16 17:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4a] [wapon beküldött szöveg]

geokukac 2017.07.03 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.87
Frankó rejtés, köszönjük !
Kerestem én is fél órán át, a GPS ugrált, ezért ajánlatos volt minden 5 lépés után kicsit várni, amíg az megnyugszik.
Az utánam lévőnek esetleg kis segítség, hogy szemben állva a mohás sziklával kb. 2 órára kicsit lefelé tekintve rá lehet lelni.

A denevérek a barlangban a lámpafényre csak úgy eltüntek egy felmenő kürtőben.
Volt belőlük több száz, az biztos.

f5hkue4a 2017.06.30 17:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a játékot. :) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Bugár-orienteering 2017.06.25 09:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.99
A hétvégét Miskolcon és környékén töltöttük. Már ott vettem észre, hogy nem vittem lámpát. Aztán senkit nem tudtam meggyőzni, hogy velem tartson. Így csak addig mentem be, amíg a telefonnal tudtam világítani. És a hangos denevér 'csivitelést' hallva, nem akartam sokáig zavarni. Megnéztem volna azokat a szép cseppköveket, amiket a oldalra feltettél kedvcsinálónak, de talán majd máskor sikerül.
Megnéztem a szikla-üreget és a Büdös-Pestet is, tovább menve a körön a Kecske-lyuk víznyelőjét is.

Kár, hogy ezt ki kell írni :(
becko 2017.06.24 05:30 - Megtaláltam
Hajnali túra GCSEBA, GCMEEE, GCBK08, Zsófia-szikla útvonalon.
Népes vaddisznó családokkal találkoztam.
Ide illő jelszó.

csibot 2017.06.03 15:26 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést

james 2017.05.28 09:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

fuzbal 2017.05.23 12:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

eltájoló 2017.05.20 16:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
A Hollós Kupa után, a vihar előtt még gyorsan megkerestük. Rengeteg denevért láttunk. Köszi a rejtést.

kupec 2017.05.19 12:04 - Megtaláltam
Klassz!

SünVeedee 2017.05.15 15:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!
A Molnár szikláról "ugrottunk le" erre a kitérőre a Büdös-pest barlang meglátogatásával egybekötve. Lámpával készültünk, így elég messzire bemásztunk a barlangba. Csak ajánlani tudom a kalandot! :)

Csizmások 2017.05.15 11:48 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Kosnyider család 2017.05.01 10:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Remek rejtés. Köszönjük

DSCF7302 
Katka991 2017.04.30 13:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

mazsolaaa 2017.04.30 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
GCMoSZ ládától továbbindultunk a turistajelzésen, majd a körtúránk kitérőjeként meglátogattuk a Miskolciak által leggyakrabban felkeresett barlangot... Ami duplázósra, ééééés frenetikus élmény-adrenalinosra sikeredett.

A piros négyzetre kanyarodva egy völgybe vezetett az utunk. Itt találkoztunk először az áprilisi hó pusztító hatásával: egy olyan vastag, mellesleg jelzéssel is ellátott fát tört ketté derékban, amit csak ketten tudtunk átérni. Micsoda erő kellett ehhez...

A lejtő aljában egy tábla hívta fel a figyelmünket a Büdös-Pest névre keresztelt barlangra... Micsoda név ez?!? :) Oké, hogy a hegyvidéki levegő után a főváros nem épp ibolyaillatú, na de ezzel büntetni egy szegény barlangot...?!
Javaslom, hogy tegyétek félre a meredéllyel kapcsolatos aggályaitokat, másszatok át az óriási, kidőlt fán, és pár lépés múlva már sétagalopp lesz a barlangig. Leesik az állatok, garantálom! Ha annyira mázlisták vagytok, mint én, akkor a bejárat közelében megcsodálhatjátok azt a kucsmagomba-csoportot, ami engem ámulatba ejtett. Képen már láttam ezt a furcsán lyukacsos szerkezetű valamit, de élőben sokkal nagyobb élmény!!

A barlangnak egészen a végéig el lehet menni - bátraknak még világításra sincs szüksége, mert pár kóbor fénynyaláb azért elkószál idáig.

Az igazi fullextrás kalandot viszont a Kecske-barlang jelentette. Ez nem tanács, hanem parancs: HOZZATOK LÁMPÁT!!! Egy maroknyi csapattal bemerészkedtünk a hegy gyomrába: volt ott szűk folyosó, átpréselődés, laposkúszás, denevérkerülgetés, tócsába lépés, nyirkos kőhöz bújás, megcsúszás, vízbe esés... megannyi kaland, s közben folyamatos ámulás-bámulás... NE HAGYJÁTOK KI, MENJETEK VÉGIG A JÁRATON!!! Nem a hegytetőn van, mégis csúcsélmény!!!

Jótanács: a böhöm hátizsákokat, nedvszívó, fehér pamutruhákat hagyjátok meg máskorra! Zárt cipőben, minimális plusz cuccal vágjatok neki, és hagyjatok rá jó sok időt nézelődni! ÁLLATI NAGY ÉLMÉNY, csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni! Fülig ér a szám, ha csak rágondolok, hogy ott lehettem! :)

Útmenti dekorItt kanyarodtunk le a hegygerincről
Derékban kettétört fa......rajta a jelzés... :(
...óriási fa volt. Hüpp. A Büdös-Pest szája... Nem éreztem a leheletét :)
Jelzés a barlang előttKucsmagomba
KucsmagombaKecske-barlang kívül...
...és belül a zseblámpák fényénélA kalandor csapat egy szájban
Kecske-szájDekoráció a bejáratnál
Out of order szalamandraHangulatos erdei ösvény
Őzifejek 2017.04.25 17:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

geoHamsters 2017.04.17 15:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.33
köszi

Mathau 2017.04.16 08:15 - Megtaláltam
"Fox in the box. Did you ever hear about the fox in the box?" [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

povyagi 2017.04.16 08:15 - Megtaláltam
o/ hurrá, megvan! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Mirr&Murr 2017.03.26 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.45
Nem nagy öröm összemászkálni a hegyoldalt és letaposni az ibolyákat, ahogy már mások is előttem, de hát a ládáért mindent..
Köszi.

Csiperke62 2017.03.17 16:50 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

ésKata 2017.03.16 11:16 - Megtaláltam
&

Zergi 2017.03.16 11:16 - Megtaláltam
Fogtam! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]
Négynapos Bükki-források csillagtúrán kerestük meg ezt a barlangot is (többek közt Anna, István, Szeleta, Büdös-Pest, Lilla, Kaszás-réti, Udvar-kő, Létrási-vizes barlang, stb.)

IMG_9272IMG_9273
IMG_9276IMG_9277
IMG_9279IMG_9280
IMG_9281IMG_9282
IMG_9283IMG_9284
IMG_9287IMG_9288
IMG_9289IMG_9290
IMG_9291IMG_9292
IMG_9293IMG_9295
IMG_9296IMG_9297
IMG_9298 
ha2 2017.03.16 11:15 - Megtaláltam
Megleltem!
Nagyszerű túracsapattal 4 napos barangolás a Bükkben.
Ilyen barlangtúrán még nem jártam. Különleges élmény volt.
A denevérekre vigyázzatok!!!

072074
075076
zalajaro 2017.03.16 11:08 - Megtaláltam
Aki keres az talal. :) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Radián 2017.03.15 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Köszönjük a rejtést! :)

gregiter2 2017.03.12 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.48
Köszi a rejtést!:)

kingajani 2017.02.25 12:42 - Megtaláltam
A ládikát sajnos nem találtam. Volt egy üres neylon zacskó a szikla alatt amire a koordináta mutatott.
Kérem képek alapján elfogadni a megtalálást.
Köszönöm!! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: skiccpausz, 2017.02.26 18:13]

20170225_12134320170225_121122
aknitram 2017.02.25 12:40 - Megtaláltam
A barlang szuper hely, denevérek ellenére is nagy élmény volt. Köszönöm, hogy megmutattad :) Azt pedig külön köszönöm, ha jelszó nélkül is elfogadod, mert egy árulkodó szikla alatt csak egy nylon zsákot találtunk. Kerestük tovább is, hátha mégsem ez a helye, de sehol semmi. Ennek ellenére jó kirándulás volt, már nyílik a hóvirág is! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: skiccpausz, 2017.02.25 19:02]

GCMEEE_20170225123144.jpgGCMEEE_20170225123859.jpg
20170225_122332 
erdei.laszlo 2017.01.14 11:20 - Megtaláltam
HÓ!

[Jóváhagyta: skiccpausz, 2017.02.02 20:01]

sirgalahad 2016.12.29 10:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.52
Szerencse, e szurdok fénytelen
Lóg nyugton a bőregérke
Mit akar ez undok lény velem?
Embert érez ő szegényke

scele 2016.12.29 10:21 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

radpeter 2016.12.29 10:21 - Megtaláltam
o/ Jo szuszogtatos [wapon beküldött szöveg]

lelcache 2016.12.29 10:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache [wapon beküldött szöveg]

T+P+L 2016.12.28 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.73
kirándultunk

Toth417 2016.12.20 12:25 - Megtaláltam
A GPS megbolondult a leárnyékolás miatt, az ajánlást pedig nem néztem meg előre... nagyon megszenvedtem.

Tripsánszki 2016.12.03 16:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

juhaszjani 2016.12.03 16:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

kétbakancsos 2016.11.23 09:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Három, napsütéses szép napot töltöttünk Lillafüreden és környékén. Régen jártunk erre, új látnivalókat is találtunk. Köszönjük a rejtést!

A rétenKecskelyuk barlang
Kecskelyuk barlangA völgyben
Esteban62 2016.11.19 11:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg] Két napos túra a "Csúcsforma Outdoor" csapattal. 1. nap Lillafüredtől a Látó-kövekig. Változatos utakon, látnivalókkal és csodálatosan kellemes, szinte tavaszi időben.

MarciMilánBálint 2016.11.04 10:52 - Megtaláltam
A kétnapos túránk első ládája. Bementünk a barlangba is, jópofák voltak az alvó denevérek. A láda elég könnyen meglett, köszönjük a rejtést!

Wsky 2016.11.01 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Jó levegő.

Köszi

Ancs 2016.10.30 14:30 - Megtaláltam
Bükki ősz 5.
A völgy és a barlang is szuper. Kicsit körbe néztünk bent is, hatalmas. :)
A láda hamar adta magát, hála a szuper leírásnak.
Köszi

20161030_14201820161030_142328
20161030_14235820161030_142611_HDR
20161030_143054 
szlaura 2016.10.29 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Bükki ládázós hétvége 2. nap
GCBK08-3as parkoló - Libegő - Oxigén tanösvény - GCBK07-1 - PZ - Pq - GCBK07-2 - PZ - ZK+ - Z - GCGULI - Z - PK/ - GCMOSZ - PK/ - P4 - Büdös pest barlang - P+Zt - GCMEEE - vissza P+Zt - P4 - Dolka nyereg - P4PK/ - Szeleta tető - GCSEBA - P4K/ - Poo - Lillafüreg GCBK08-3as parkoló 15,8km

dzoli1 2016.10.14 16:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

K.L. 2016.09.24 19:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.37
Megtaláltam.

navigaator 2016.09.20 00:00 - Megtaláltam
-

nagydivad 2016.09.04 13:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

zsizsi65 2016.09.03 12:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

elflaco 2016.08.28 15:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.96
Megtaláltuk. A túra GPS most nem volt velünk és telefonnal tényleg nehéz megtalálni. Köszönjük a rejtést.

álomfogók 2016.08.20 12:34 - Megtaláltam
Váratlanul adódott bükki hétvége első kirándulása: GCMEEE-GCbk08-GCSEBA, 12,5 km.
Mindkét barlang (sőt a másnapi Balla-barlang is) hatalmas élményt jelentett. A láda keresése nem annyira, de a végén azért az is "horogra akadt". Leginkább a láthatóságra vonatkozó megjegyzés segített (ehhez persze így nyáridőn egy lenti társra is szükség van), a sziklák mohásságára errefelé nemigen lehet ugyanis panasz.

dejosgyor 2016.08.16 11:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

NismoR 2016.08.16 11:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Levedi 2016.07.31 17:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.88
Köszönjük a rejtést!
Bringás találat csúszós köveken megközelítve. A láda becserkészése eső után elég veszélyes, több megcsúszás nyomát is látni lehetett.

Móni&Krisztián 2016.07.28 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.62
Megtaláltuk! Köszi!

varic 2016.07.24 10:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

mangogyuri 2016.07.22 18:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.05
Megtaláltuk. Sok aranyos denevérrel találkoztunk, minden gyerek nagy örömére. Nagyon jó hely! Köszönjük a rejtést!

túráZoo 2016.07.19 12:14 - Megtaláltam
Élmény volt, köszönjük! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

aronpapa 2016.07.15 09:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

Gyerekkoromban rengetegszer voltam bent a barlangban, de ennyi denevérrel összesen nem találkoztam, mint most. Szép kis kolóniát találtunk bent, nagyon barátságosak voltak (nem vámpír, és nem hajcibáló fajta ... :-)))

A kép sokat segített a láda megtalálásában, köszi.

Lili & Áronpapa

KolóniaMegtaláló
dagadt 2016.06.27 12:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk, Köszönjük!

htibi80 2016.06.18 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
Sokszor meglátogattam már eme barlangot. De a kincs vett rá hogy az oldalára is felmasszunk!😃 Koszonjuk a rejtést!

danpan 2016.06.13 14:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

GYEZegzug 2016.06.12 09:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.00
Köszi szépen a lehetőséget.

nmárti 2016.06.02 10:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.27
Egy elfelejtett találat. Köszi a rejtést.

SzMartzy 2016.05.31 18:35 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

HarangvirágHarangvirág
AnCsaTappancs 2016.05.22 16:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Köszönjük a rejtést! Jó kis mászás volt a megtaláláshoz. Ez a hely a "Bükki barlangok" túramozgalom egyik pontja.

ancsatappancslog20160305_123105
kobcikrajci 2016.05.22 16:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.51
Eger-Miskolc bicajjal a Bükkön át. A gyógyszergyár felől nagyobb gond nélkül el lehet gurulni a tágas barlangbejáratig. Kísérő nélkül csak a csarnokba merészkedtem. Nagyobb kihívást jelentett a láda felkeresése részben a helyes irány megtalálása, részben az omlékony csapáson való haladás miatt. Végül sikerrel jártam, cipőpucolás nélkül megjártam! :)

maxxtro123 2016.05.07 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Köszi a rejtést!

Vincenzo65 2016.05.06 10:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.62
Gps nem fogott jelet,de a leírás alapján pont neki mentem. A növényzet sűrűbb annál, hogy a tűzrakó hely lássa a ládát. A barlanghoz közben sokan érkeztek,de csak akkor láttak mikor visszaértem.

Csaszi 2016.05.04 14:15 - Megtaláltam
Sajnos elég kezdő vagyok a sziklás oldalon elrejtett ládák megtalálásában, de sebaj!

A barlang nagyon tetszett. Elemlámpát mi is vittünk magunkkal, de nem merészkedtünk beljebb mi sem.

Évi és Csaszi

[Jóváhagyta: skiccpausz, 2016.05.06 19:27]

Köszönjük! (Csaszi)

2016_05_04_bükk 0412016_05_04_bükk 038
2016_05_04_bükk 040 
Ferkókoma 2016.04.30 14:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Megdolgoztatott! :)

PeterT 2016.04.23 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.19
Köszönöm a rejtést! :)

Jabifamily 2016.04.10 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Megtaláltuk a kiscsaládunkkal!:) Épp kellemes túra a barlangig kisgyerekeknek, ott viszont már csak felnőttek tudnak a ládáig mászni. De ez persze nem baj, örülök hogy kihozott minket a láda erre a régen látott helyre. Köszönjük a lehetőséget!

moli_gyuri 2016.03.29 13:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.41
Cilu55 a Bükkben túrasorozat.
Köszi a rejtést. Cilu&Gyurkoo
Mazsom

hová lett a régi pad?okulás
bent felnézvejelek
sovi85 2016.03.28 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.73
Nem volt könnyű találat, nagy volt a mugli veszély Húsvét hétfő lévén.
Először egy kőhalomra gondoltam, majd megláttam jóval feljebb. Az orrom jó irányba vitt, szinte mutatta magát nekem. :)
Köszönöm a rejtést.
A barlangban sajnos sok új falfirka van dátummal 2016.03... :((( ez n
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

huki 2016.03.26 23:59 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!
A barlang izgalmas volt! :)

Attibati 2016.03.20 13:40 - Megtaláltam
Ládatelepítés közben ezt a ládát is útbaejtettem.
A 2-es terep kicsit alábecsült, jó meredek sziklás hegyoldalon kell felfelé mászni. A rejtés rögtön meglett.

Racz Norbert 2016.03.18 12:45 - Megtaláltam
Megvan. Köszi a rejtést

laszloze 2016.03.18 12:44 - Megtaláltam
Megtaláltuk! :)
Köszönjük a rejtést!
Egy nagyon hosszú hétvége keretében kerestük fel újra Lillafüredet. Szinte már hazajárunk ide. :)

Mimike-Christian 2016.03.14 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 1.00
THX a fotóért, anélkül 10+++ ,nagyon nehéz lenne. De sikerült😊

Bogyi&Pityu 2016.03.14 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük szépen!

Mzsperx 2016.03.14 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 1.00
Nem volt egyszerű, köszönjük

Cica és Batman 2016.03.14 13:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.48
kosziiii! Kemeny menet volt. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Zsu. 2016.03.14 10:02 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2016.03.14 09:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.61
Családu túra a tavaszi Bükkben a Kecskelyuk-barlanghoz. Nem volt megerőltető menet, még a kis Lillu is eljött velünk. A láda nem volt könnyű helyen, de hamar megtaláltuk! Köszönet a rejtésért! Nem jártam még itt. Innen egy kis túrával Lillafüredre sétáltam, amíg a lányok visszakutyagoltam az autóhoz.

Mikulás

2016-03-14 09.18.292016-03-14 09.22.02
2016-03-14 09.24.142016-03-14 09.26.19
2016-03-14 09.26.482016-03-14 09.31.24
cila 2016.03.13 14:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Háromnapos miskolctapolcai hétvége folyamán kerestük fel a ládát, megtaláltuk :) Ameddig csak lehetett, bementünk a barlangba, mélyen a hegy belsejében. Végül víz állta el az utunkat, azon már nem keltünk át. Köszönjük a rejtést, nagyon tetszett :)

20160312 - 003a20160312 - 011
20160312 - 01420160312 - 019
20160312 - 02320160312 - 029
darkwolf 2016.02.12 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm!

Guererro 2016.02.05 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Hiába a tavasz még azért csúsznak a sziklák disznó módon.

szemlédi 2016.01.23 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.20
Ok! Tényleg zsír ez a barlang.
Köszi!

atipapa 2016.01.14 12:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

LionDaddy 2016.01.14 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.28
Miskolci munka kapcsán a közelben jártunk, és mivel jó korán kezdtünk, így maradt némi időnk a Bükk látványosságaira is. 7/1. találat.
Eredetileg egy ~ 12-13 km-es körtúrát terveztem 3-4 ládával, de látva a jeges útviszonyokat, elvetettük ezt és inkább néhány rövidebb sétával-túrával megközelíthető ládát választottunk. A javasolt parkolótól a Piros kereszt-en jóformán a ládáig csak totyogtunk a jégen, de a barlangban szerencsére kellemesebb időt és könnyebb járást tapasztaltunk. Tetszett a sokféle forma és a szűk járatok, jó 1/2 órát töltöttünk bent.
A láda jó állapotnak örvend, rendben van a rejtekében.

Köszi a rejtést! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg, otthon kiegészítve]

Rudi Team 2016.01.03 14:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

speegy 2015.12.30 14:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Stn72 2015.12.28 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.83
+van! Srácokkal (Marci, Nándi) együtt... Nem kellett sokáig keresni, no persze nem mobillal... ;) Megközelítése fokozott óvatosságot és figyelmet igényel! -meredek, sziklás, morzsalékos talajtakaróval...
Ami nem tetszik: már most is jelentős a kesser ösvény által okozott erózió, mi lesz itt később?! ;(

Hofeherlupa&Nrb1 2015.12.06 12:26 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Galci 2015.11.19 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.54
Ráleltem! Köszönöm szépen!
"A kocka el van rejtve!":)
Biztonságos távozhattam. Köszi!:)

Hegedüs Zsuzsa 2015.11.14 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.69
Lehetne kevésbé meredek helyen, mohás szikla van lentebb is.
Köszi a rejtést.

Vironia 2015.11.14 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Csodálatos idő, kellemes környezetben túrázás közben. Köszönet a rejtésért!

cipollino 2015.11.14 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.28
Napsütéses időben, túrázás közben levadászva. Elég meredek a ládához vezető út.Köszi.

Zsolti66 2015.11.13 09:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Murus 2015.11.07 12:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.08
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Kellemes novemberi időben kerestük meg a ládát, könnyű találat volt. Majd továbbsétáltunk a Szeleta-barlang felé. Murus és Cica

 
Zéboy 2015.11.07 10:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.90
Köszönöm a lehetőséget.

 
Berián 2015.11.07 10:34 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget

N.Zs. 2015.10.31 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.25
Reggel az autópályán 4°C volt és sűrű köd, de mire a Sanofi parkolójába értünk kezdett tisztulni az idő. A Piros kereszt -től balra először a sziklaüreget, majd jobbra a barlangot kerestük meg. A ládához először kicsit feljebb mentünk, de végül a leírás elolvasása segített és hamar előkerült. Tökéletes rejtekhely! Éppen írtam be a nevünket a füzetbe, mikor egy őzike a fejem felett lépdelt ráérősen. Nem vett észre. Lefényképezni esélyem sem volt, mert, ha megmozdulok, akkor biztosan elszalad, így maradt a csöndben szemlélődés.... Jó kaland volt. Innen a Piros kereszt -en haladtunk tovább egy alkalmasnak látszó balra lehetőségig (TUHU-n szaggatott), ami csak egy darabig volt tényleg alkalmas, de végül átjutottunk a Piros sáv -ra. Onnan a Piros négyszög -en a Szeleta Zsomboly érintésével jutottunk el a Szeleta barlangig. A rejtés itt is zseniális, a "láda" ötletes, bekerült a legjobb ládák mappámba! Innen a Piros négyszög -ön folytattuk utunkat, ami Felsőhámorra vitt. Itt pár száz méter aszfalton gyalaoglás után tudtunk rátérni a Kék kereszt -re. Gulicska-tetőt végül a Zöld sáv -re rátérve értük el, majd ezen maradva értünk a parkolóba vissza. Nagyon jó kör volt! Köszönjük.

ez egy másik lyuk :-)
 
Hey-ho 2015.10.26 11:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

hgabor1 2015.10.25 12:37 - Megtaláltam
Megtaláltuk Andival, Figiékkel és Dolgosékkal.
Bár a képen mindkét gyerkőc rajta van, azért nem olyan egyszerű a feljutás, a nagymamás oldalbejegyzés mellől én kivenném a + jelet... :D (legalábbis nedves, csúszós, őszi-avaros időben... )

De a barlang akkor is fantasztikus, nagy élmény, látni kell! Sajnos csak 2 denevérrel találkoztunk, ők is aludtak, így a várva várt női sikolyok elmaradtak... :) Na sebaj, majd legközelebb, mert amúgy sem tudtunk bemenni sokáig, mert az egyre szűkülő járat gödreiben egyre több vízzel találkoztunk és csak jöttek kifelé az emberek... (esküszöm, nagyobb tömeg volt, mint egy jóféle SPAR-os matricás akciónál... )

A nagymama már nem bírt volna feljönni... 
silboy & Zsóka 2015.10.24 10:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.77
Megtaláltuk,köszönjük a lehetőséget!A barlang nagyon szuper,mindenképpen menjen be aki erre jár,de csakis megfelelő lámpával!A rejtek megkeresése ilyen őszi deres,esős időben nem túl biztonságos,csak óvatosan!

VP 2015.10.24 08:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.48
A szombati országos tájfutó bajnokság előtt bemelegítő séta. A rejtéshez vezető ösvény erősen amortizálja a hegyoldalt! A barlangba bementem egy jó darabon (amíg nem lett nagy víz), tetszett. (Télen viszont nem illik a denevéreket zavarni, mert hibernáltan alszanak, és a többszöri felébresztés és felmelegedés veszélyezteti őket.)

MAjacky 2015.10.23 13:30 - Megtaláltam
Köszi a rejtést !

Norbee97 2015.10.23 12:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan.
Csak ezért, és a GCGULI láda miatt jöttem Miskolcra. Oda találni nem volt nehéz, a barlang meglett, elég sokan látogatják. A láda már jóval nehezebben lett meg, de végül sikerült, pedig telefonnal kerestem. :) Keresés közben láttam egy foltos szalamandrát is, ott pihent egy kő alatt. :) Viszont visszafelé már nem néztem be a barlangba, egy csapat iskolás gyerek érkezett, így is néztek hogy honnan jövök. :D Amúgy a láda kódja, ez a GCMEEE nagyon tetszik. :D [g:hu 1.5.2g] [wapon beküldött szöveg]
346.

vuukk 2015.10.11 14:25 - Megtaláltam
Kösz a rejtést!

Smileagain 2015.10.11 14:25 - Megtaláltam
Kerékpáros találat.

data4526 2015.10.04 09:08 - Megtaláltam
MEGTALÁLTAM, data4526

dedesi 2015.10.04 09:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

valti 2015.09.27 15:00 - Megtaláltam
Ok!

Mr Zerge 2015.09.27 08:30 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

Az ajánlott parkolótól felsétáltunk, a vége jó meredek, omladékosan csúszós a nedves talajon. Érdekes a barlang.

kl 2015.09.26 13:21 - Megtaláltam
Itt jártunk... [wapon beküldött szöveg]

SirLes 2015.09.26 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.42
Váratlanul Szögligetre kellett menne pénteken a szüleimhez. Ma hazafelé a Bükkben ládáztam szakadó esőben. Sajnos nem nagyon volt felszerelésem, így nem volt túl kellemes, de a láda szép helyen volt, még így is jó volt felkeresni.

picuresnagyur 2015.09.23 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.27
köszi :-) klassz... véletlenül 24-ével logoltam. A láda miatt már erodálódik a hegyoldal. A barlang csudajó. A denevérek igen aktívak :-D

Lacipap 2015.09.22 10:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.84
Megtaláltam!
Egy kicsit rendesen eláztam az odafelé vezető úton. Lillafüredről indultam és a vizes bozót rendesen átnedvesített! Node sebaj, ez így volt nagyon jó!
Köszönöm a rejtést az elrejtőnek.

Útjelző karó?Bejérat.
A barlangtól nem messze. Tuskógomba. 
tűzoltó 2015.09.19 16:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.30
Köszönjük az elrejtést! Nehezebb mint a többi de nagyon jó!!
Tűzoltó&Ági

stopo 2015.09.19 10:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

pemapa 2015.09.18 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.36
Baráti kiránduláson megtaláltuk. Köszönjük a rejtést.

Sanchoo és M. 2015.09.13 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

GrayWolf 2015.09.13 12:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Hát, nem is tudom szavakba önteni! Ez valami fantasztikus volt! Itt valóban a csodálkozás keveredik az izgalommal. Ma valószínűleg én lehettem az első aki belevágott a "barlangtúrába", mert a denevérek tízezrével repkedtek centikre a fejem fölött a néhol csak méter magas járatban. Meg kell mondjam, eddig féltem a denevérektől, ma eljött a napja mikor végleg megbarátkoztam velük. Nem ártanak azok a légynek se. :) Egy még rám is szállt. Fotós hátizsákkal nem volt felhőtlen a csúszás-mászás a szűk járatokban, így a végén már hátrahagytam, nem nagyon volt ki ellopja. :)
Emberek, látogassátok ezt a barlangot amíg lehet, és be lehet menni! Felejthetetlen élmény!
A rejtésről: Skiccpausz rejtéseit lassan kezdem kiismerni, így GPS nélkül csak a leírás alapján kerestem. Nekem két perc volt, pedig nem számítok profinak. Aki tud olvasni és értelmezni, annak megtalálható a láda!
Nagyon köszönöm, hogy elhoztál ide!

Ki repül ott? :)
 
profán-pofák 2015.09.13 12:18 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.93
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
Egy kis hétvégi ládavadász barlang túrát csináltunk ezzel és a GCSEBA ládával.
A helyszin jól ismert volt, sokszor jártunk már erre, de a ládával meggyűlt a bajunk. A GPS eléggé dobált a sűrű fák közöt, 3x is elmentem a rejtek mellett, de aztán csak meglett. Szokás szerint Tibi találta meg, a kép alapján.

A barlang bejárataValahol ott van fent...
PSZE 2015.09.06 12:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.38
Ötletes rejtés. A tanösvény nem kékkel van jelölve, hanem egy festett "fa" jelet kell követni. Köszönöm a rejtést.

alucifer 2015.09.03 18:00 - Megtaláltam
A mai nap folyamán én voltam a harmadik, aki nem találta a ládát.
Visszafelé a szeleta-barlangtól találkoztam a negyedik sikertelen
próbálkozóval. Vagy a rejtés nagyon ügyes, vagy többen is figyelmetlenek voltunk.
Kérném a képek alapján elfogadni.

[Jóváhagyta: skiccpausz, 2015.09.07 13:31]

Somate 2015.09.03 17:45 - Megtaláltam
Másodszori keresésre meglett, első keresésre az akkori leírás alapján találtam meg mert a helyet túl magasnak gondoltam. Sáros időben nem a legjobb hely a ládának.

Lempike és Sándor 2015.09.03 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.55
A láda elég meredek helyen lakik, némi keresgélés után megtaláltuk, habár már a leírásból sejtettük, hogy nem lesz könnyű a terepviszonyok miatt. Egyébként nagyon örültünk az új borsodi ládáknak. Köszönjük a rejtést!

qtatom 2015.09.01 18:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.91
Biciklis találat.
A tegnapi sikertelen 45 perces (okostelefonos) avartúrás után, ma megújult erővel, csixszel és rejtői információkkal azonnal meglett a láda. ;)
A koo viszonylag pontos, ilyen völgyben nem kell csodát várni. A rejtővel még egyeztetünk és kicsit pontosítunk a könnyebb megtalálás érdekében.

megközelítés v1megközelítés v2
találatCélkeresztben a láda: fa "X" pontja
ezt látja a láda: tűzrakóhely 
Csizmások 2015.08.31 15:00 - Egyéb
Köszi! Ez szuper hely! De azért azzal egészítsd ki, hogy kissé moletteknek nem biztos a bejutás! Lehet a cél a fogyózáshoz!:)

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]