geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
4455. Kállósemjéni Mohos-tó Természetvédelmi Terület (GCKMTT)
24 (1-20) > >>

A mini kilátóból a megmaradt tó (forrás: sportosan.com)

A mini kilátóból a megmaradt tó (forrás: <a href="http://sportosan.com/csaladi-kirandulas-a-nyirsegben-kallosemjeni-mohos-to-termeszetvedelmi-terulet/">sportosan.com</a>)

A megmaradt tó

A megmaradt tó

A kilátó

A kilátó

Kilátó

Kilátó

1940-ben (forrás: itt)

1940-ben  (forrás: <a href="http://www.sulinet.hu/oroksegtar/data/telepulesek_ertekei/100_falu/Kallosemjen/pages/001_a_mohos_to.htm">itt</a>)

1980-es térkép (forrás: itt)

1980-es térkép (forrás: <a href="http://www.sulinet.hu/oroksegtar/data/telepulesek_ertekei/100_falu/Kallosemjen/pages/001_a_mohos_to.htm">itt</a>)

Útjelző

Útjelző

A piros jelzésen haladunk

A piros jelzésen haladunk

Az eltűnt víz helyén lévő legyökerezett úszólápok

Az eltűnt víz helyén lévő legyökerezett úszólápok

Jó az irány

Jó az irány

Fontos!

Fontos!

Vadászlesek mellett haladunk

Vadászlesek mellett haladunk

Információs tábla

Információs tábla

Itt kell letérni a piros sávról balra

Itt kell letérni a piros sávról balra

Érdekességek

Érdekességek

Egy újabb információs tábla a visszaúton

Egy újabb információs tábla a visszaúton

Közönséges rence a víz alatti szára a rajta levő tojás alakú rovarfogó tömlőkkel (forrás: wikipédia)

Közönséges rence a víz alatti szára a rajta levő tojás alakú rovarfogó tömlőkkel (forrás: <a href="https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A1ll%C3%B3semj%C3%A9ni_Mohos-t%C3%B3_Term%C3%A9szetv%C3%A9delmi_Ter%C3%BClet">wikipédia</a>)

A közönséges rence víz feletti sárga virága (forrás: wikipédia)

A közönséges rence víz feletti sárga virága (forrás: <a href="https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A1ll%C3%B3semj%C3%A9ni_Mohos-t%C3%B3_Term%C3%A9szetv%C3%A9delmi_Ter%C3%BClet">wikipédia</a>)
24 (1-20) > >>

Az összes képet kérem!
Szélesség N 47° 53,873'
Hosszúság E 21° 56,109'
Magasság: 105 m
Megye/ország: Szabolcs-Szatmár-Bereg
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2018.06.01 16:00
Megjelenés időpontja: 2018.06.03 21:54
Utolsó lényeges változás: 2018.06.03 21:54
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: ricsivivi
Felhasználó: ricsivivi
Nehézség / Terep: 2.5 / 2.5
Úthossz a kiindulóponttól: 2100 m
Megtalálások száma: 63, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.4 megtalálás hetente


WAP
10x10x5cm-es láda a kilátótól balra egy jellegzetes törzsénél kitört fa törzsében. A területen a mocsaras jelleg miatt sok a szúnyog nyáron, gondoskodjatok a megfelelő védekezésről!


A ládába TravelBug nem helyezhető.


Megközelítés
Kállósemjén község Nyíregyházától 22 km-re érhető el a 4911-es úton. Az alábbi ponton kell észak felé fordulni:  N 47° 51,542' E 21° 56,021' 123 m [GCKMTT+Észak felé]

Parkolás és a láda
A megadott ponton érdemes az autót hagyni az út szélén  N 47° 53,328' E 21° 55,659' 105 m [GCKMTT+parkoló] Innen kelet felé gyalogosan a piros sáv Piros sáv jelzésű műúton haladhatunk a tóig. A jelzésen haladva a  N 47° 53,934' E 21° 56,191' 110 m [GCKMTT+Balra fordulni] pontnál kell letérni a piros jelzésről az erdei útra a szalonna sütögetőnél. Majd innen 170 m megtétele után a kilátónál találjuk magunkat, ahol a még megmaradt kis tavat láthatjuk a magasból. A kilátótól balra találjuk a ládát is, egy jellegzetesen kitört fa törzsében. Az erdei úton tovább haladva körbe tudjuk sétálni a tavat információs táblák kíséretében, majd visszajutunk a kiinduló pontunkhoz.

Nevének eredete
Nevét a víz színét ellepő "villíás májmoha" neve után kapta.

Érdekesség
A Mohos-tavon keresztülhalad a Móricz Zsigmond Emléktúra útvonala is.

Mohos-tó
A 41 hektár terjedelmű Mohos-tó a Nyírség egyik utolsó nagy kiterjedésű úszó lápi szigetvilága, melyen ritka ősi mocsári növények, tőzegpáfrány, moszat-fajok tenyésznek.
Noha csak 1954-ben nyilvánították védetté, a szakemberek már jóval korábban ismerték a területet. Neves botanikusunk, Boros Ádám hozta hírét még a '20-as években, a Debrecenben induló Nyírség-kutatás keretében. A konkrét védelmi javaslatot az ugyancsak neves debreceni erdész-természetvédő, Tikos Béla tette meg. A szakmai indoklás szerint a láp akkoriban teljesen más kinézetű volt, mint akár csak a '80-as évek elején is. Ez az eltérő állapot a század első felében folyamatosan jellemző volt a Mohos-tóra, de a területet sajnos felgyorsult, kedvezőtlen változások érték.

A '80-as évekre úszóláp az eredeti helyén sehol sem maradt fenn. A nyírvizek pusztulását okozó, túlzásba vitt nyírségi lecsapolás okozta talajvíz-süllyedés végzetszerűen érintette a Mohost. A század első felében a láp partján még vasas talajvíz-források fakadtak. Először ezek apadhattak el, majd a tó vízszintje csökkent végzetesen. Az úszólápok megfeneklettek, a rajtuk növő rekettyefűz gyökerei véglegesen lehorgonyozták azokat.

A XX. század utolsó negyedében a tómeder nagy részét a korábbi úszólápból származó rekettyés fűzláp, nádas és magas sásos foltok borították, de ezek gazdagsága már meg sem közelítette az egykori úszólápét. Nyílt víz és úszóláp csak a tó északi, egykor tisztított sarkában maradt, itt élte túl a változásokat néhány hínárnövény és a fehér tündérrózsa is. Az úszóláp már alapvetően keskenylevelű gyékényes volt, tőzegpáfránnyal. Benne eltűnőben volt a vidrafű, míg a gyilkos csomorika "jobban állta a sarat".

A természetvédelem az akkor már évtizedek óta kezelésében levő lápon, a Mohos körbeerdősítésével korábban is végzett beavatkozást. A romló helyzetre tekintettel a tavat korábban lecsapolni szándékozó kis csatorna átalakításával 1981-ben belvizes árasztórendszert építettek ki. Ennek néhány éven át pozitív hatása mutatkozott, újra megjelent például a parti zónában az időközben fokozott védelem alá került szíveslevelű hídőr. A víz minőségével azonban kezdetektől fogva gondok voltak, az egyre erősödő aszályban többnyire a belvizek is elmaradtak, miközben a talajvízszint rohamosan süllyedt. A Mohos az évtized fordulójára tartósan kiszáradt.

A pusztulóban levő lápvilág megmentése érdekében 1992-ben indult meg a rétegvizes ellátó rendszer kiépítése. 1997-ben több lépcsőben készült el, nem csak a Mohos, hanem a délről alig egy dűlőnyire szomszédos Nyárias (vagy Nyárjas) lápjának vízellátása is megoldható vele.

Kialakulása
Körülbelül 8000 évvel ezelőtt, az legutóbbi jégkorszak végén a szél az egykori folyómedrek vízzel feltöltött medencéjét homokdombokkal zárta körül. A kialakult homokdombokon megtelepedett tölgyerdők segítették a vidék hűvös, nyirkos mikroklímájának megőrzését.

A 18. században azonban a láp széli homokdombokon húzódó tölgyerdőket kivágták, s a "lápteknő" egy részét a szél által hordott homok töltötte fel, helyén legelő alakult ki.

Ezáltal a terület két külön résszé különült el: Kis- és Nagy-Mohosra, megszűnt az egybefüggő víztükör.

A szárazabbá váló éghajlat nyomán drámai változások következtek be: a homok ismét megindult, s vele együtt az erdő tápanyagtartalma a tóba került. Ez gyors mocsarasodást, majd úszóláp-képződést okozott.

Az úszó láp (úszó sziget) alapja az iszapból kiszakadozó gyékény, melynek víz felszínére emelkedő gyökérsokaságából keletkezett. A gyökérrészeket a szél egy helyre terelte, s a tutajszerű képződményeken idővel idegen növények telepedtek meg, melyek gyökérzete a laza gyékényuszadékokat szorosan összefűzte, a szél sodorta homok és növénymaradványok a szigetet állandóan vastagították, gyarapították. A megvastagodott úszólápon aztán idővel a rekettyefűz gyökerei is megkapaszkodtak.

A környék vízrendezése, csatornázása miatt tovább csökkent a vízszint, ami az úszólápok megvastagodott szőnyegének "leülését" vonta maga után, stabil rekettyefüzesek alakultak ki.

Ma kút látja el vízzel a lápot, azért, hogy az eredeti állapot továbbra is fennálljon, s az időjárás változásai ne veszélyeztessék fennmaradását.

Bár avatatlannak nem túl mutatós látvány a jórészt fűzlápos terület, a szakemberek annál többre értékelik.

Növényvilága
Közönséges rence
A terület nádasokkal, gyékényesekkel borított szegélyén élő érdekes növénytársulás a víz felszínén lebegő békalencsékből és részben a felszín alatt lebegő, gyökér nélküli közönséges rencéből álló hínár. A rovarokat és apró rákokat fogó sárga virágú közönséges rence (Utricularis vulgaris) levelein tojás alakú tömlők sorakoznak, amelyek "száját" egy, csupán befelé nyíló, csappantyú zárja le. A tömlők nyílása előtt két szárnyasan tagolt sörte található. A tömlők csapdaként, és olyan villámgyorsan működnek, hogy szabad szemmel a zsákmányszerzés folyamata nem követhető.
Egy olyan kamerával, amely másodpercenként tízezer felvételt készít, rögzítették a növény mozgását. A film lelassítása által után kiderült, hogy amikor a rence "készenlétbe helyezi" a csapdát, kifújja a tömlőben lévő folyadékot, miáltal annak így a tömlő belsejében alacsonyabbá válik a nyomás, mint a környezetben. Amint a potenciális zsákmány megérinti a tömlő "szája" előtt lévő parányi sertéket, a csappantyú kinyílik, és a víz az áldozattal együtt bezúdul a parányi tömlőbe. A számítások szerint a szívóhatás oly erős, hogy a nehézkedési gyorsulás eléri a 600 g-t. Összehasonlításként az űrhajó startjánál az asztronautákra 3,5 g nehézségi gyorsulás hat.

Forrás: wikipedia

Jó keresgélést kívánunk mindenkinek! ricsivivi
Állapot: kereshető

KRW értékelés (20 db): környezet: 4.53 rejtés: 4.56 web: 4.64 átlag: 4.58

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
-
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Gréta&Petra 2021.03.27 14:59 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

Vironia 2021.03.23 12:05 - Megtaláltam
Kellemes kis túra közben Cipollinóval megtaláltuk. Köszi a rejtést!

IMG_20210323_112217IMG_20210323_114509
IMG_20210323_120856 
cipollino 2021.03.23 12:05 - Megtaláltam
Móricz-túra lejárása közben megtaláltuk Vironiával. Köszi a rejtést.

M.Sasa 2021.02.28 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Megtaláltam, köszi a rejtést.

IMG_5298IMG_5300
IMG_5303IMG_5305
IMG_5307IMG_5308
IMG_5310IMG_5302
IMG_5304IMG_5311
IMG_5313 
ferro csaba 2021.01.06 13:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.89
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! Berkeszi Koalák

IMG_20210106_130959IMG_20210106_132038
kupec 2020.10.08 13:48 - Megtaláltam
Kellemes séta, egy növények által benőtt tóhoz. A magaslessel semmi baj nincs, de ha felmásztok, ügyeljetek a létra felett lévő kereszt-deszkára. Én úgy lefejeltem, hogy csillagokat láttam percekig. [g:hu 1.6.4]

IMG_20201008_135105 
fcsaba 2020.08.22 18:18 - Megtaláltam
100 km-es tekerés Nyíregyháza környékén. Örülök, hogy a geocaching ilyen különleges helyekre is elvisz. A "kilátóba" (azaz a nem túl biztonságosnak tűnő magaslesre) nem mertem felmenni. Tényleg sok szúnyog van. Északi irányban haladtam tovább, az autópálya irányába. Furcsa tanyák vannak ott, kutyák szabadon stb.; nem szívesen mennék arra egyedül még egyszer. Köszönöm a rejtést!

nmárti 2020.08.02 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.55
Köszönöm a rejtést!

ha2 2020.07.26 10:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]
Érdekesek ezek a mohos tavak. A régmúlt itt maradt emlékei.
Legutóbb a Kelemér közeli tavaknál jártam.
A magaslesre nem kockáztattuk meg, hogy egyszerre ketten is felmenjünk........

036037
039Ott egy kis vízfelület.
Útközben 
anettx 2020.07.26 10:30 - Megtaláltam
TFTC!
Utolsó erdész láda nyomán Debrecenben és azon is túl...
Ez inkább magasles, mint kilátó, de azért jó volt itt egyet sétálni.
[Geoládák v3.5.0]

Paul 2020.07.16 10:23 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.2.9]

Szamoa 2020.05.03 11:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Bróthág 2020.04.26 19:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Váradi Csaba 2020.04.18 17:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

kisscsaba.repair 2020.04.18 17:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

katika59 2020.02.16 13:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

20200216_13235620200216_133200
20200216_13125920200216_131800
gabor03 2020.01.25 12:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

Pantya 2020.01.25 12:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

Pogacsa1 2020.01.01 12:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Az év első ládája. Köszi a rejtést!

TJ 2019.12.26 15:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

LaciésTimike 2019.11.23 10:32 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

nazso.oszan 2019.11.17 12:30 - Megtaláltam
Tavaszias időben kellemes séta volt. Se csalán, se szúnyog. A tóból sem sok maradt. :-) Mintha valóban tavasz lenne, zöldül az erdő alja és a vetés.
A láda rendben a helyén.
Köszönjük a rejtést.

IMG_20191117_130827IMG_20191117_130053
IMG_20191117_123958IMG_20191117_123846
IMG_20191117_122436IMG_20191117_122430
IMG_20191117_122411IMG_20191117_122343
Gyömi 2019.10.21 15:59 - Megtaláltam
Köszönjük!

ocsike78 2019.10.18 09:11 - Megtaláltam
Megtaláltam,köszönöm a lehetőséget. :) [Kesser 2.4.7]

GCKMTT_20191018_085459GCKMTT_20191018_091027
Törpe 2019.09.28 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.92
Köszönjük a rejtést!
Törpe

ésKata 2019.09.12 11:02 - Megtaláltam
A ZÖLDSPORT-osokkal találtam meg! [g:hu 1.6.4]

Zergi 2019.09.12 10:40 - Megtaláltam
Fogtam! [g:hu 1.6.4]

IMG_2041IMG_2042
IMG_2043IMG_2044
IMG_2045IMG_2046
IMG_2047IMG_2048
Brumi 2019.08.20 11:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

kl 2019.07.07 18:49 - Megtaláltam
Itt jártunk... Köszönjük! [wapon beküldött szöveg]

Fazék 2019.07.07 11:13 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.56
Autós-biciklis kombinált megközelítés. Körbetekertem a tavat, sajnos a tavat (nádast) csak a kilátó környékéről lehet látni, így alapvetően "sima" akácerdei kerekezés volt az élmény. A kilátónál le volt kaszálva a csalán, így jól lehetett közlekedni. A koordináta nekem ~12 méter pontatlanságot mutatott, de a rejtek elég feltűnő, jól meg lehet találni.

2019-07-07 11.00.462019-07-07 11.04.15
2019-07-07 11.16.22 
Alexa18 2019.07.06 18:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Kellemes,csendes környezet. Rengetek a szúnyog. [Geoládák v2.2.5]

bihari970608 2019.06.15 19:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.15
Sok a szúnyog és csalán. Hosszú nadrág!

Aniko & Gyuri 2019.05.26 14:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

VaVi 2019.05.22 16:40 - Megtaláltam
Köszi, megvan...

20190522_15542620190522_160136
20190522_16320920190522_164304
20190522_16450020190522_164510
20190522_16461420190522_164937
20190522_16534620190522_171858
20190522_172634Screenshot_20190530-121756
FTom 2019.05.12 13:55 - Megtaláltam
Nyírségi kiránduláson.

VP 2019.04.13 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.61
Nagy csönd és nyugalom.
Tájfutó hosszútávú országos bajnokság (Nagykálló-Harangod) után kisebb csavargás.

pgyp 2019.04.07 11:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.94
Megvagy! [g:hu 1.6.0]
Most autóval is megközelíthető a láda, ennek ellenére egy picit sétáltunk. A kilátó tetszett a legjobban Fülöpnek, mire észrevettem felszaladt rá, pedig elég nagyok a létra közök neki.

Liberty 2019.04.06 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.49
A tó környezete valóban érintetlen és vadregényes, kár, hogy kiszáradt a tó. Hangulatos a pihenőhely, körülötte szépek a virágba borult nagy fák. A láda rejtése nagyon jó, köszönet a rejtésért.

Kállósemjén címere
er&esz 2019.04.06 10:03 - Megtaláltam
Megtaláltuk a vadregényes környezetben, köszönjük a rejtést!

P1190176 
eszluzsu 2019.03.17 12:00 - Megtaláltam
Köszönjük, megtaláltuk ládavadász Pistivel

ládavadász Pisti 2019.03.17 12:00 - Megtaláltam
Közösen Eszluzsuval, köszönjük.

Hey-ho 2019.03.15 09:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

SAM_2275 
deakgabor1990 2019.02.19 14:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Az egyiptomi parfüm nagyon különleges illatú! [Geoládák v2.2.5]

received_258990625005381received_364380094386267
MJANEZ 2019.02.03 16:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Köszönöm, hogy ezt is láthattam! [g:hu 1.6.1x]

 
Csiperke62 2018.12.31 12:07 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Zéboy 2018.12.31 11:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Zéboy 
Berián 2018.12.31 11:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

tapiapi 2018.12.19 13:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Erre tettem, vettem, megleltem. Szép hely, helyes rejtek. [g:hu 1.6.1b]

20181219_133956 
kobcikrajci 2018.11.17 13:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.62
Talán az utolsó szép őszi, de már hűvös napon bicajjal Magy felől. Békés, nyugovóra térő hely, barkácsolt kilátóval, egy kis szabad vízfelülettel, hulló levelekkel. A koordináta kicsit pontatlan, de a leírás alapján könnyen megtalálható a láda. Tovább az akácosban erdei úton Napkor felé.

nagyfeco 2018.11.10 17:16 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.30
Koszonom a rejtest. A tavat korbe jartuk, bar a terkep nem mutatja, de van ut a kilato utan is. Igaz nem turista ut csak sima.

20181110_13162920181110_125428
20181110_125540 
jutics 2018.11.04 12:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Végre eljutottam ide is a szomszédból. 😁 Rengeteg a tapadós légy és a kullancs. Persze ez a jó időnek tudható be. Köszönöm a rejtést!

IMG_20181104_115114IMG_20181104_115234
IMG_20181104_115346IMG_20181104_121116
IMG_20181104_122215IMG_20181104_122440
IMG_20181104_122601IMG_20181104_123314
IMG_20181104_123432_1 
Hegedüs Zsuzsa 2018.11.04 12:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

kópé1993 2018.11.02 10:18 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

IMG_20181102_101116IMG_20181102_101314
IMG_20181102_101415IMG_20181102_102020
IMG_20181102_102229IMG_20181102_102234
IMG_20181102_103012IMG_20181102_103354
pliptai 2018.10.02 07:20 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért!

Norbee97 2018.09.21 15:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.01
Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan.
Ez se egy sűrűn látogatott láda, júniusban lett elrejtve, de még belefértem a top 10-be. :D Én a térképen csak részben jelzett úton jöttem, bíztam a leírásban, miszerint körbe lehet sétálni a tavat. Bár én főleg csak nádat láttam, a képen lévő kis tavat egyáltalán nem. Bár nem is töltöttem sok időt a kilátó tetején, elég meredek, és nem volt valami túl bizalomgerjesztő. :D Ezután kerestem meg a ládát, sikerült neki jó helyet találni, bár lehet az a zacskó nem kellett volna, én abban hagytam, de ha valaki jobbnak látja, szerintem vegye le nyugodtan. Visszafelé pedig a Mária út felé mentem, elég érdekes volt a tanya mellett néhány méterre az autópálya. [Geoládák v2.2.4]
1019.

IMG_20180921_144342IMG_20180921_145619
IMG_20180921_151301IMG_20180921_151647
IMG_20180921_151853 
Csaba & családja 2018.09.19 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.61
Megtaláltam, köszönöm a rejtést. A láda szabadon hevert nem messze a fatörzstől, így nem volt nehéz megtalálni.

SirLes 2018.09.10 12:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

james 2018.08.20 12:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Puszkany 2018.08.05 10:27 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok. Köszönöm a lehetőséget!

GYEZegzug 2018.07.30 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.32
Érdekes hely, sok-sok magaslessel. Köszi szépen a lehetőséget.

P_20180730_115805P_20180730_123002
P_20180730_121309P_20180730_123304
alucifer 2018.07.07 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.23
MEGTALÁLTAM
Köszönöm a rejtést!


20180707_09274420180707_093321
20180707_09341920180707_093423
20180707_09342920180707_093948
negyesigabor80 2018.06.08 13:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.55
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Tisztisz és Csabi 2018.06.04 10:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi!


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]