geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
4119. Füredi Alternatív Kilátások és Kövek (GCFAKK)

Városi címer

Városi címer

Régi temetői sírkő

Régi temetői sírkő

Temetőfal zárt kapuval

Temetőfal zárt kapuval

Emléktábla az elhurcoltakért

Emléktábla az elhurcoltakért

Zsidó sírok

Zsidó sírok

Panoráma a siskei magaslatról

Panoráma a siskei magaslatról

széles horizont

széles horizont

Tihanyi-félsziget

Tihanyi-félsziget

Rádiótorony

Rádiótorony

Jókai kilátó a Tamás-hegyen

Jókai kilátó a Tamás-hegyen

Buszmegálló...

Buszmegálló...

kilátással

kilátással

György-hegyi látvány

György-hegyi látvány

Száka-hegyi birtokok

Száka-hegyi birtokok

Horizont II.

Horizont II.

Egykori kőbánya

Egykori kőbánya

Mészkő Formáció táblával

Mészkő Formáció táblával

Hajlik, nem törik

Hajlik, nem törik

Mészkő&Márga combo

Mészkő&Márga combo

Füred Witch Project

Füred Witch Project

NR#1 panoráma

NR#1 panoráma
Szélesség N 46° 57,740'
Hosszúság E 17° 51,625'
Magasság: 216 m
Megye/ország: Veszprém
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2016.01.28 17:01
Megjelenés időpontja: 2016.01.28 19:42
Utolsó lényeges változás: 2020.11.22 11:18
Utolsó változás: 2020.11.22 11:36
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+1V)
Elrejtők: petheovacka
Ládagazda: petheovacka
Nehézség / Terep: 2.5 / 2.5
Úthossz a kiindulóponttól: 3000 m
Megtalálások száma: 309 + 6 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.0 megtalálás hetente


WAP
2 pontos multiláda (1V+1H)

1. pont: virtuális, fémlapon jelszórészlet egy fatuskón.
2. pont: hagyományos, 15x11x6 cm-es láda egy madár kedvenc helyen, benne az utolsó jelszórésszel.

A rejtésről, kérlek, NE tölts fel fényképet! Mindent rejts vissza úgy, ahogy találtad! Kösszi.


A ládába TravelBug nem helyezhető.


Leírás:
Ezzel a ládával Balatonfüredre a Siske-völgy fölötti Papsoka dombra invitállak benneteket, ahonnan sokak által nem ismert, mégis remek kilátás nyílik Füred keleti / nyugati részére egyaránt. A túra végén némi tudást is gyömöszölnék a fejetekbe egy elfeledett, mégis érdekes geológiai bemutatóhely képében, amely egy rekultivált kőbányában kapott helyet.

Megközelítés:
Autóval: az ajánlott parkolót itt találjátok  N 46° 57,649' E 17° 51,584' 200 m [GCFAKK+parkoló1]innen kb. 5 perces sétával elérhető az 1. pont

Láda:
1. pont: virtuális, fémlapon jelszórészlet egy fatuskón.
 N 46° 57,740' E 17° 51,625' 212 m [GCFAKK-1]
2. pont: a hagyományos, 15 x 11 x 6 cm-es láda egy fán, úttól 6-7 méterre, erdősávban, benne az utolsó jelszórésszel.
 N 46° 57,534' E 17° 50,870' 214 m [GCFAKK-2]

Ajánlott útvonal:
Az ajánlott parkolótól menj felfelé az aszfaltos úton. Kicsit beljebb, az útról látható a régi református temető elhanyagolt sírkövei  N 46° 57,661' E 17° 51,609' 123 m [GCFAKK+sírkő]. A Régitemető utcán (mily találó) felfelé haladva jobbra magas kőkerítés határolja a füredi zsidó temetőt  N 46° 57,695' E 17° 51,592' 123 m [GCFAKK+Temető]. A kőkerítés után itt fordulj rá az erdei ösvényre, jobbra N 46° 57,717' E 17° 51,575' 123 m [GCFAKK+ösvény] A nagy fekete vaskapu általában mindig zárva, de az ösvényről be lehet menni a leomlott kőfalon keresztül, érdemes körülnézni.

Az 1. pont megszerzése után megcsodálhatod Füred keleti és középső részének panorámáját, olyan kultikus épületekkel, mint a katolikus Vörös templom (GCBVTE), a református Fehér templom, a part menti Hotel Füred és Marina szállodák. Ha jó a szemed, akkor felfedezheted a szemközti Tamás-hegyen a Jókai kilátót is. A tihanyi félsziget látványa alap, de szép tiszta időben egészen Siófokig is el lehet látni.

Ezután sétálj el ide  N 46° 57,594' E 17° 51,573' 185 m [GCFAKK+pano], ahol (kis túlzással) a Füred legszebb panorámájú buszmegállóját találod. Innen megint más szemszögből tárul eléd a csodás balatoni táj.

A megálló mellett indulj befelé a városba és az első kereszteződésnél fordulj jobbra a Szőlősi utcába :  N 46° 57,580' E 17° 51,729' 191 m [GCFAKK+elag1].

Itt is remek látvány fogad: láthatod Füred nyugati, főként szőlőművelt, hétvégi házas részét és az elmaradhatatlan tihanyi domborulatokat.

Innen már egyenesen a végládához juthatsz. Útközben még láthatsz egy szépet innen is:  N 46° 57,486' E 17° 51,006' 202 m [GCFAKK+pano2] A végláda egy kevesek által ismert geológiai bemutatóhelyen található, ahol az ismertető táblák segítségével megtudhatjuk, hogy alakult ki a jellegzetes Füredi Mészkő  N 46° 57,603' E 17° 50,784' 210 m [GCFAKK+kofejto].

Balatonfüred
Balatonfüred a Balaton északi partján, lankás dombok által körülölelt 13.500 lakosú kisváros, ősi, már a római korban is lakott település. A Balaton "fővárosa", a Balaton-part legrégebbi üdülőhelye. Ismertségét a Balaton közelsége mellett elsősorban szénsavas forrásainak és mediterrán jellegű klímájának köszönheti. 1971-ben gyógyüdülőváros lett, 1987-től a szőlő és a bor nemzetközi városa. Jelentős vitorláskikötő.

Zsidó temető
A Papsoka fölötti zsidó temető sírjelein legkorábbiként azonosított évszám, 1810 azt tanúsítja,hogy Füreden a hitközség lélekszámának növekedése már ekkor szükségessé tette temető létesítését. A református egyház megszűkült templomát - ma: Fekete Lovag étterem (volt) - 1855-ben vásárolták meg zsinagóga céljára; a hitközség akkorra elég nagy és elég tehetős volt a vásárláshoz. A Balaton-felvidéki zsidó anyakönyvekben 1863-tól folyamatosan megtalálható a legismertebb családok, az Altstädter, Hirschfeld, Neumann, Löbl, Oblatt, Weiss családok neve.
A 20. században a népszámlálások a zsidó vallású füredieket 120 - 140 fő között jegyzik. 1944. május 16-án 153-an indultak a füredi vasútállomásról a tapolcai gettó, majd az auschwitzi haláltábor felé. A nagy utazás végére tizenöten maradtak életben közülük. R.I.P.

Száka-hegyi kőbánya - Geológiai bemutatóhely
A környék kedvelt és jellegzetes építőköve, a tűzkőlencsés, világosszürke füredi mészkő egy része ebből a bányából került ki. A bányászat befejeztével visszamaradt sérült hegyoldal újrahasznosítást is magába foglaló rendbehozatala 1999-ben kezdődött meg.

A felhagyott kőbánya mélyedése alkalmas "környezetbarát" építési törmelék befogadására, ezért törmelék és talajlerakóként szolgál mindaddig, amíg a feltöltés az engedélyezett feltöltési szintet el nem éri. Ezután a területen tájba illően helyreállítják a növényi fedettséget.

A bányafal északi része geológiai alapszelvény, amely a sétányon közelíthető meg és mind a szakemberek, mind más érdeklődők számára nyitva áll.

A Füredi Mészkő
érzékenyen reagált a hegységképző (tektonikai) erők működésére és benne jól látható ennek eredménye. A jól rétegzett mészkő padjai a márga rétegek mentén könnyen elmozdulnak, ezért a tektonikai erők hatására a mészkőrétegek könnyen meghajlanak.

A bányában tektonikai méréseket végeztek, s megállapították, hogy a tektonikai formaelemek az óalpi szerkezetalakulással valamint a pannon medence kialakulásával keletkeztek. A triász középső szakaszában, a kőzetlemezek elmozdulása következtében, a térségben kialakult sekélytengeri hátság törések mentén feldarabolódott. Egyes részei elsüllyedtek, területükön mélyebb medencék alakultak ki.

A kétféle terület közti különbség a későbbiekben is megmaradt a Füredi Mészkő Formáció például a Száka-hegy térségében, az egykori medence fölött lényegesen vastagabb: 70-80 méter, mint más területeken, ahol 20-30 m a rétegcsoport vastagsága.

FÜREDI MÉSZKŐ FORMÁCIÓ
Balatonfüred Ismert, védett földtani természeti értéke; a kb. 230 millió éves Füredi Mészkő Formáció. A formáció felső, kitűnően rétegzett márga betelepülésekkel tagolt szakaszát láthatjuk a falon, amely földtani alapszelvényként' szolgál. Mint a formáció tulajdonságait legjobban magán viselő földtani szelvény, megőrzése és hozzáférhetősége fontos a Balaton-felvidék földtani kutatása számára.

HOGYAN KELETKEZETT A MÉSZKŐ?
A triász geológiai időszak középső szakaszának vége felé (ladin emelet) lezajlott heves vulkánkitörések tufa anyaga hatalmas területeken került a tengerbe, s keveredett a tengeri üledékekkel. Ez a képződmény a Füredi Mészkő feküje, felszíne mintegy 70 m mélységben helyezkedik el a talpunk alatt. A vulkanizmus csillapultával kezdődött a vastagpados mészkő képződése. A leülepedett finomszemű mészanyaghoz már csak kovavázú élőlények (elsősorban radioláriák) anyaga keveredett, amely feloldódva az üledékben vándorolt, végül sötétbarna és vörösesszürke tűzkő (régebbi kifejezéssel szarukő) gumókban, lencsékben koncentrálódva vált ki újra. A Füredi Mészkő rétegfelszínei nagyrészt a kemény gumók miatt egyenetlenül hullámosak.

Forrás
Balatonfüredi Napló
Bfüred honlapja :)
Mészkő szakszöveg: Knauerné Gellai Mária

Köszönet acsocsonak az ötletért, a technikai támogatásért és az idegrendszerem épen tartásáért.
Állapot: kereshető

KRW értékelés (120 db): környezet: 4.60 rejtés: 4.86 web: 4.80 átlag: 4.75

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Palyvik 2021.10.03 14:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

WAdam 2021.09.29 17:53 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Csonti 2021.09.27 15:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.00
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

Szilviamon 2021.09.27 15:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

Horus 2021.08.31 13:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Nikicsu 2021.08.21 14:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm. :) [g:hu 1.6.7]

Mary&Advent 2021.08.12 11:47 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést.

Cápa 2021.08.12 11:46 - Megtaláltam
THX!
Az első pont kicsit nehezen lett meg
[Geoládák v3.11.3]

nagyfliszi 2021.07.29 14:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

vacskamati9 2021.07.26 18:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Mikkamakka19 2021.07.26 18:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

pötyimiki 2021.07.05 15:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

navigaator 2021.07.04 00:00 - Megtaláltam
-

Putyi77 2021.07.01 13:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm az ötletes rejtéseket! A tuskóhoz kellett egy kis fordítás :) [Geoládák v3.11.3]

Csg12 2021.06.12 18:17 - Megtaláltam
Igényes rejtések, szép kilátások. Évivel barangoltunk. Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

Roberto Kesser 2021.05.24 23:59 - Megtaláltam
Siskén, Papsokán, Száka-hegyen, Eb-hegyen, György-hegyen sétáltunk Andival, nagyot kajáltunk és persze ládákat néztünk.
Vásároltunk finom háziszörpöt is a Sárkánytól.
Köszönjük a rejtést és a kilátásokat!

Poór Andrea 2021.05.24 19:04 - Megtaláltam
Robertoval közös találat!
TFTC!

e-Peti 2021.05.22 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Szárnyaló Sas 2021.05.21 16:45 - Megtaláltam
A sas leszállt, a sas leszállt! Köszönöm a munkádat! [Geoládák v3.10.5]

Twini 2021.05.16 14:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.55
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Nagyon ötletes! :) [Geoládák v3.10.5]

salsa1125 2021.05.07 18:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.3]

Mangó 2021.05.02 14:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Koszonjuk a rejtest. Ötletes..

GeoKlau 2021.05.01 17:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.4]

Andi2791 2021.05.01 11:48 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

KlimaTamás 2021.05.01 11:47 - Megtaláltam
Megtaláltuk , köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Gropius & Ruffy 2021.04.25 16:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Geológia bemutatóhely:)
KilátásZsidó temető
Horváth Edit 2021.04.24 18:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Roza11 2021.04.24 13:52 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.6.10]

MJulcsi 2021.04.18 15:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Köszönöm!!!!!!!!!!!!

MMarci 2021.04.18 15:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.11
Köszönöm.

keseru 2021.04.04 15:36 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Regi, Zsuzsi, Kristóf, Kornél [Geoládák v3.9.6]

emmerwald 2021.03.28 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.23
Klassz rejtések, köszönöm az invitálást!

IMG_20210328_103736IMG_20210328_104805
eFeS 2021.03.27 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.75
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

MZ/XX 2021.03.06 16:38 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.5.10]

kellerla 2021.02.28 15:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

RezsoBacsi 2021.02.28 12:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Jó kilátás Füredre [Geoládák v3.9.6]

csattila87 2021.02.21 17:18 - Megtaláltam
Köszi

roko1821 2021.02.21 17:04 - Megtaláltam
Köszi

lookie 2021.02.21 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.29
Szellemes rejtést, gratulálunk! Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Évi Réka, Rajmi, Lookie ❤️ [Geoládák v3.9.6]

Robogo 2021.02.13 15:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, log később. Köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

kitkat0123 2021.02.13 15:22 - Megtaláltam

Robogoval, tablettával és fa-petivel közös találat. DEOCeocaching után úgy tűnik mindannyiunknak maradtak itt a környéken megtalálatlan ládák. Ezeket most gyűjtögettük a tél leghidegebb napján.

Nagyon szépen köszönöm a rejtést és a munkát, amit a láda kihelyezésébe fektettél.


fa-peti 2021.02.13 15:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Kisbubi 2021.02.08 17:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.0]

paidlp 2021.02.08 17:25 - Megtaláltam
Fogom! :)
Köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.5]

akarair 2021.02.02 13:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.0]

csehipest 2021.01.04 14:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

Aniko & Gyuri 2020.12.30 14:17 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

bazskas 2020.12.13 13:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

tgb 2020.12.03 10:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

petheovacka 2020.11.20 23:59 - Egyéb
A kritikai észrevételek miatt a végládát áthelyeztem egy könnyebben megközelíthető helyre. "Nézzétek és Lássátok!" - szólá a Gazda. :)

medic 
taheja 2020.11.08 16:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget.

nano 2020.10.26 10:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.43
mindket rejtes otletes es jol van megvalositva, koszi [Geoládák v3.7.6]

Plavi 2020.10.24 14:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.64
Ötletes rejtések, szép kilátás, jó helyek a túrázáshoz. Nagyon élveztük a helyek és a környékeik felfedezését.

Emerich63 2020.10.11 10:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.2]
Első ponton szép kilátás. Második pont "tudjuk milyen", de azért a feltárt kőfal látványa próbál feledtetni.
Viszont mindkét rejtésben látszik a befektetett munka, ezért külön dicséret.
Tetszett a második pont felé haladva, "a világ vége közelében", az út szélén felállított - bár ezúttal nem működő - szörpöket, lekvárokat kínáló stand... :-)
Mekkora forgalma lehet ennek ezen a helyen???.....

20201011_09570020201011_101545
20201011_10155020201011_102243
20201011_10241220201011_102510
gst76 2020.10.02 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.01
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]
A XIV UltraBalaton teljesítése előtt 1 nappal, egy kis bemelegítő tekerés Füreden, és környékén.
Az első pont tetszett, szép volt a kilátás.
De a második... arról inkább nem mondok semmit. :(

Csuek 2020.09.11 10:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.10
Az első rejtés különösen tetszett.

vakond87 2020.09.10 08:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

IMG_20200910_072125IMG_20200910_073716
izsolt 2020.09.09 16:00 - Megtaláltam
Nagyvázsony-Füred gyalogtúra a piroson
klassz hely jó kilátással

RékaésAdrián 2020.08.29 12:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Ná_Ni_Mi_Mí_Ád 2020.08.29 12:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

adamxiv 2020.08.29 12:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

uvegeskornelia 2020.08.16 17:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

henger1 2020.08.16 17:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

RoriZo 2020.08.06 10:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

DSS és Szandra 2020.07.18 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Megtaláltuk, köszi az ötletes rejtést. :)

jager250372 2020.07.17 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Ötletes rejtések, az ilyeneket kedveljük! Köszönjük!

MoGeMaP 2020.07.12 15:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

kovigaga 2020.07.07 19:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Kaputyin 2020.07.06 15:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]
Nagyszerű időben, strandolás előtti találat! A kilátásban nem csalódtam, és a felhagyott bánya is tetszett, nemkülönben a rejtés!

107515297_2798071633631675_288235940141998940_n108001173_3220532411319238_3674296880026248315_n
107790377_409028526668690_7202707377260004024_n107633535_391031231869753_7169325795508834138_n
107823855_2580303715563705_8765871780554961544_n 
ellfelek 2020.07.02 11:11 - Megtaláltam
Az első pontot még tegnap megszereztük ahol a nagyszerű kilátás volt... Ma mivel, megint strandolni szerettünk volna, mert hát ilyenek vagyunk :) tényleg csak a Füredi megmaradt két ládát akartuk begyűjteni... Tehát ma elsétáltunk a felhagyott bányához... Érdekes volt látni, hogy ez mennyire nem egy látogatott hely, pedig a táblák és a hely rendben volt...
Köszi a rejtést! [g:hu 1.6.7]

IMG_20200701_124741IMG_20200701_124748
IMG_20200702_105936IMG_20200702_110217
ludvig 2020.06.22 15:36 - Megtaláltam
Aki Füreden egy meghitt romantikus réten szeretne napozgatni nézelődni, az első pont neki lett kitalálva.Tuti senki sem fogja háborgatni, mégis a fél Balaton előtte hever. Az első ponthoz annyit tennék hozzá hogy tuskócska....

IMG_5445IMG_5446
IMG_5447IMG_5448
IMG_5450IMG_5452
Manna&Peti 2020.06.22 13:55 - Megtaláltam
Köszönjük.

bigmick 2020.06.08 11:47 - Megtaláltam
Megtaláltuk.
Köszönjük a lehetőséget.
Bigmick, Iza
[g:hu+ 2.2.5 teszt]

GCFAKK_20200608_110029GCFAKK_20200608_115014
Andy38 2020.05.30 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.78
Füredi sétánk 3.állomása,érdekes helyek :)

letya2 2020.04.28 18:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

S13 2020.04.28 18:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Gyugyu95 2020.04.26 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.43
Megtaláltam, köszönöm a rejtést, nagyon ötletes! :) [Geoládák v3.3.2]

griffs 2020.02.22 14:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.13
VÉGRE !! :)
Lassan már évek óta szemezgettem a bringás cimbi ládájával. Balatonszőlősről az utóbbi 1 évben is száguldottam le párszor bringával, de olyankor ugye nem szívesen satuzik be az ember és vág neki egy újabb, zaccos, zsákutca emelkedőnek.
Ma viszont elsőrangú időben (10 fok, többé-kevésbé napsütés és szélcsend), bár némi macskajajjal küzdve, végre sikerült rávennem az asszonyt egy kis gyalogtúrára. Csaknem 7 km. ki is kerekedett belőle, hiszen átvágtunk még, a légvonalban 600 m., malom-völgybe is. Szóval szuper kis délutáni túra lett belőle, a rejtések meg hát remekek (mondjuk ezt el is vártam a Rejtőtől) ! Példa értékű multi, KÖSZI !!

antonia03 2020.02.15 16:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

viad 2020.02.15 09:50 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Pzoli 2020.02.01 11:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

Süti1 2020.01.30 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.0]

totzoli65 2019.12.31 14:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Jevica és Gyuszi 2019.12.31 14:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1g]

menace 2019.12.27 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

Sasszemek 2019.12.04 18:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

tfmb 2019.12.01 09:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.68
Köszi a rejtést!

Vincenzo65 2019.10.28 14:35 - Megtaláltam
Első ponthoz a temető mellett "léptem" fel. Jó rejtést hamar megtaláltam. Kilátás most jó volt. A második pont nekem olyan, mint amit a természet lassan visszavesz.

Zugi 2019.10.21 14:03 - Megtaláltam
Fordítva kezdtem keresni, elsőre a 2. pontja közelében voltam, sajnos ott a dzsindzsában sok fát, bokrot végigtúrtam, de nem találtam a ládát. :( Később értem csak az első pontjához, az egyből meglett. Mivel az trükkös rejtés volt, így gondolom a 2. pontja is olyasmi lehet, csak a helyszínen nem számítottam rá, de már nem volt időm visszamenni ilyen szempontból újra szemügyre venni.

Kérném emiatt a mellékelt képek alapján a találat elfogadását.

[Jóváhagyta: petheovacka, 2019.10.28 18:32]

IMG_20191021_135824_resizeIMG_20191021_140337_resize
IMG_20191021_124808_resizeScreenshot_20191021_124103_menion.android.locus.pro_resize
goriszták 2019.10.04 13:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

vacakos 2019.10.01 15:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Atmosz&Zozmosz 2019.09.27 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.28
Az első pontot könnyen megtaláltam, szép a kilátás innen. A második ponthoz a GCMALV ládától jöttem át. A piros sáv lépcsője még járható, a Bocsár dűlőből nyíló kilátás fantasztikus. Innen aztán fel a geológiai feltáráshoz - nem ismertem, nekem tetszett. A ládika könnyen meglett. Köszönet a rejtésért!

katica 2019.09.14 17:40 - Megtaláltam
Köszi! Otletes rejtesek :) [g:hu 1.6.1x]

Bittmann 2019.09.10 17:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

vaslemez 2019.09.10 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.15
Jó rejtés :)

szabodawee 2019.08.31 08:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

mackomisi12 2019.08.23 17:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Petrukkio 2019.08.13 16:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

molnarattila 2019.08.12 13:21 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Molnár család, Inez, Félix, Kata és Attila és Dunduska!

Lesmon4SLS 2019.08.09 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.85
Kicsit soknak éreztem a gyaloglást a 30° feletti hőmérsékletben az egyes ponttól a kettes pontig. A kettes pont közelében ráadásul elég sok a szétszórt szemét, mi kicsit rontott az élményen. Persze ez nem a rejtő hibája, hanem a sok idiótáé...
Mindenesetre köszi a ládát. Szépen meg volt pakolva mindennel. Az első pont meg nagyon ötletes.

VINAX 2019.07.14 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Észak balatoni autóstúra 12/4

Imádjuk az ilyen eldugott helyeket. Inkább 1 ilyen, mint 10 városi láda.

Köszönjük a rejtő munkáját!

★Viki & Axl★ [Geoládák v2.2.5]

IMG_20190713_175028-01IMG_20190714_114758-01
IMG_20190714_122635-01 
álomfogók 2019.07.02 11:11 - Megtaláltam
Balatonfelvidéki zárónap füredi és Almádi környéki ládákkal.
Nagyon jó hely a 2. állomás környéke, de eszméletlenül elhanyagolt, simán elmentünk a növényzettel teljesen benőtt "bejárat" mellett. A ládáért, ami egyébiránt elhelyezése miatt bárhol lehetne, még plusszban törhettem az utat a vadonban. Kánikulában és rövidnadrágban nem esett annyira jól.

emiGrant 2019.06.23 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.30
A zsidó temető körül már nagyon jó állapotban van a fal, így bemenni nem lehet. Ez nagy kár, mert egyik kedvenc időtöltésem régi zsidó temetőket meglátogatni, mióta Roy-al sokat fotózzuk és adatbázisban megörökítjük őket. Az első ponton levő kis tábla nekem nem lett meg, így nagyon szépen köszönöm a rejtő segítségét. Innen a kilátás mennyei, sokat fotóztam is, megérte. Sajnos a ládától a kilátás elég messze van, de itt legalább minden meglett. Köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
Spangarázs 2019.06.23 14:44 - Megtaláltam
A Balaton közepe láda hozott ide a városba, de amit persze lehetett azt begyűjtöttünk.
Köszi a rejtést!

juzso 2019.05.19 19:49 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.21
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]
Vigyázat! A 2.pontnál hangyaveszély!

nepster 2019.05.02 11:55 - Megtaláltam
Füreden volt dolgom, összekötöttem egy kis bringázással, köszönöm.

Szilvil 2019.04.13 16:29 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

dev86xr 2019.04.13 16:29 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést! :) [Geoládák v2.2.5]

MaTamas 2019.03.12 12:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.85
Napos, szélcsendes időben 30km-t sétáltam Füreden és a környező hegyekben.
Az első pont rejtése nagyon eredeti volt, a második pont körül meg eléggé kell figyelni nehogy belelépj egy elásott műanyag csőbe.

Pales 2019.03.04 17:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

Famágus 2019.02.09 13:21 - Megtaláltam
Valóban remek kilátást mutat a multi, mindent jól bejártunk, Oldfoxxal köszönjük!

DSC03828DSC03831
oldfox 2019.02.09 13:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

stopo 2018.11.03 11:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Irisz14 2018.10.28 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Megtaláltuk!

Köszönjük a rejtést.

Lonka 2018.10.26 11:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Pucc 2018.10.26 11:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Paul 2018.10.25 12:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0g]

vadalma28 2018.10.22 11:15 - Megtaláltam
Köszi!

sereszaki 2018.10.13 16:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.92
Balatonfüred környékén ládáztunk egy jót miau4 kessertársammal ezen a verőfényes, kellemesen meleg októberi napon.
A nap utolsó, 13/13. találata.
Köszi a rejtést! :)

lembo 2018.10.12 12:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]
Balatonalmádiban rendezett konferencia -1. napján, GeoPatikus-sal közös ládázás, 23-24 fokban, szikrázó napsütésben. Szép helyek, jó rejtések!

HbvlcFjHSkaOz6%WxborAw 
GeoPatikuS 2018.10.12 12:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

egyenlet 2018.10.12 10:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

lelcache 2018.10.06 10:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache [wapon beküldött szöveg]

kivancsifancsi 2018.10.06 10:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.29
A hamarosan megszűnő tihanyi MTÜ láda megkeresése köré terveztünk egy remek Tihany környéki, majd bakonyi kirándulást Fidorkával, lelcachesel és a gyerekekkel. Gyönyörű őszi időben a kirándulás minden percét élveztük.

Az első pont nagyon tetszett, tényleg egy jó kilátóhely Füred felett. A rejtés is jó, az iskolapéldája annak, hogyan lehet ötletesen, észrevétlenül rejteni. Csak gratulálni tudok hozzá. A második pont kevésbé izgalmas és kilátás sincs különösebben. Köszönjük a lehetőséget.

Fidorka 2018.10.06 10:28 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Vasi75 2018.09.30 14:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!!!

vViktor 2018.09.20 22:19 - Megtaláltam
Az első jelszóhordozót én nem találtam, a rejtő segített ki.

carmin 2018.08.25 11:35 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

DSC06381DSC06383
DSC06392DSC06395
DSC06396DSC06398
JAck:66: 2018.08.19 11:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0e]

Réka&Nimi 2018.08.18 11:00 - Megtaláltam
Nekünk főként az első pont tetszett, ott remek a kilátás, a kocsit sem kell messze hagyni érte. Köszi!

Molli 2018.08.17 18:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.04
Köszönöm a rejtést!

ocsike78 2018.06.11 06:30 - Megtaláltam
Megtaláltam,köszönöm a lehetőséget. :) [Kesser 2.2.5]

Csaba és Kati 2018.06.07 11:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.01
HEURÉKA!
Megtaláltuk, köszönjük.
Részletek és képek később. [g:hu 1.5.4j]
Szép kilátás, jó rejtésekkel.

A régi temető külső részének felújítása megkezdődöttA temető egy része a kerítésen belül
EmlékezésKilátás az 1. pontról
A 2. pont közelébenKövek
Log 
acsipapa 2018.05.19 14:36 - Megtaláltam
meglett

Webber 2018.05.19 14:36 - Megtaláltam
Meglett. [Geoládák v2.2.3]

Szilkó76 2018.05.06 13:58 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

HUNJack15 & Hippi72 2018.05.05 18:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.97
Köszi a lehetőséget!
GCWALK #13 után pappcsaláddal

pappcsalád 2018.05.05 18:19 - Megtaláltam
[g:hu 1.5.4]

Togo 2018.05.01 17:13 - Megtaláltam
Megtalálás letudva [wapon beküldött szöveg]

peterpan 2018.05.01 11:04 - Megtaláltam
.

DSCN1577DSCN1575
DSCN1583DSCN1579
DSCN1588IMG_20180501_112643
Motolla62 2018.04.26 11:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4j]

Márta 2018.04.20 14:20 - Megtaláltam
Köszi

Discover 2018.04.09 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.27
Köszönöm a rejtést!
[iGC] [wapon beküldött szöveg]

_DSC2635_DSC2636
_DSC2637_DSC2639
_DSC2640_DSC2651
_DSC2643_DSC2646
_DSC2647_DSC2650
jjoska 2018.04.08 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.67
Megtaláltam.

zsotie 2018.04.08 14:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

vittorio 2018.02.25 14:07 - Megtaláltam
Tetszettek az igényesen kivitelezett rejtések, köszönöm a lehetőséget.

"Bejöjjek, vagy igen?" - tanakodott Chubby
Chubby 2018.02.25 14:06 - Megtaláltam
Erre bóklászva ezt is sikerült előkotorni. :) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

AtiGabi 2018.01.23 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.24
Köszönjük!

sziooka 2018.01.06 13:46 - Megtaláltam
Ok

zaskl 2017.12.27 14:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. ZASKL

GyZsTeam 2017.12.26 13:05 - Megtaláltam
A GCXM17 begyűjtése után ide is elballagtunk. Majdnem kora tavaszi idő volt, így kellemes volt. Köszönjük!

Evila 2017.12.26 13:00 - Megtaláltam
Újabb balatonfüredi kirándulásunk során ez is meglett. Köszönjük a rejtést! Evelyne, Dani

V_Gabor 2017.12.25 12:00 - Megtaláltam
1 ok, szuper
2 ok :)


Köszönöm!
[g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

2017-12-25 11.27.26R2017-12-25 11.27.32R
2017-12-25 11.39.10R2017-12-25 11.48.47R
2017-12-25 11.50.17R2017-12-25 11.50.47R
2017-12-25 11.52.20R2017-12-25 11.53.20R
2017-12-25 11.53.38R2017-12-25 11.58.29R
2017-12-25 12.09.31R2017-12-25 12.09.46R
2017-12-25 12.10.59R2017-12-25 12.11.35R
2017-12-25 12.11.39R2017-12-25 12.11.45R
Skali&Margó 2017.12.24 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.06
OK!

Walterhal 2017.11.04 12:30 - Megtaláltam
Köszönjük! A szép novemberi őszi napsütésben ajándék volt a séta.

vaj+zs 2017.10.22 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Köszönöm a rejtést,különösen az első pont tetszett.

Párduc50 2017.10.17 13:00 - Megtaláltam
Még egy, bocsánat, 2, remek rejtés. ez egy ilyen nap! A kilátás pazar!

lagaf 2017.10.16 14:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.04
Megtaláltuk. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
Végre eljutottunk az alternatív kilátóhelyekre is! Mondhatom: nem bántuk meg. Különösen a Papsoka feletti dombról nagyszerű panoráma tárult elénk. Ráadásul sikerült kifognunk az ősz legszebb hetét: ennyi sárgálló, narancsban, vörösben és mély bordóban és lilában pompázó lombozatokat régen láttunk. Az 1. pont rejtése ennél a ládánál is ötletes, tetszetős és kulturált. Megtekintettük a lehangolóan elhagyatott zsidó temetőt, ahol a fő emléktáblán ismerős nevek köszöntek vissza (Groszmann Jolán, Oblatt Judit, Pápai Lujza és Singer Vilmos), melyekkel korábban a város emléktábláit fotózva botlatóköveken találkozhattunk. A 2. ponton lévő tanösvény leírásai részben olvashatatlanok, viszont a színes bokrokkal tarkítva bemutatott geológiai képződmények fantasztikusan szépek. Valóban tetszetős a rekultiváció, csupán a túlságosan sima legelő kelt gyanút az emberben, hogy itt valami "nem természetes". A rejtés itt is tetszetős, bár ajánlatos lenne felhívni a kesserek figyelmét, hogy fokozottan ügyeljenek a rejtőeszköz kezelésére, nehogy kivételekor a láda megsérüljön.
Köszönjük a rejtést és a nagyszerű élményeket.

Füredi panorámaVörös templom
Fehér templomTemető őszi ruhában
A geodéziai bemutatóhelyen I. A geodéziai bemutatóhelyen II.
A geodéziai bemutatóhelyen III. A doboz és tartalma...
petheovacka 2017.10.15 17:00 - Egyéb
Új logbook. A rejtések rendben, kereshetőek.

Gábor75 2017.10.15 13:14 - Megtaláltam
Ok

kniisa 2017.10.15 12:54 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

stmester 2017.09.27 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.12
Az első pont rejtése nagyon jóóóóóó. A második is, csak figyelni kell a pöcökre. A logfüzet betelt.

Katona55 2017.09.27 11:35 - Megtaláltam
megvan köszi

Klari2006 2017.09.26 15:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Mindkét rejtés nagyon ötletes, a kilátás pedig tényleg mindent megér...

Sánta8 2017.09.26 15:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

má-csa 2017.08.28 14:24 - Megtaláltam
Megtaláltuk

Pogánypeti 2017.08.16 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról... :) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
Ez volt a mai napi füredi gyalogos ládavadászatom 6. találata a tizenegyből... :)
A Papsoka templomromtól sétáltam fel a Siskei-magaslatra, ahonnan tényleg csodás a panoráma Füredre és a Balatonra. A rejtés cseles, de -köszönhetően a pontos koo-knak- könnyen megtaláltam...
Innen a "világ legszebb buszmegállójának" érintésével gyalogoltam tovább a 2. pont felé, de előtte megnéztem a Száka-hegyi geológiai bemutatóhelyet is. A végláda is könnyedén meglett, logolás és visszarejtés után folytattam az utam a Malom-völgyi Noszlopy-forráshoz.
Köszi a rejtést!

geopárd27 2017.08.16 14:00 - Megtaláltam
juhuuuuuuu

sas&szti 2017.08.16 10:10 - Megtaláltam
Jó rejtés, szép panoráma! :)

20170816_100425image-0-02-05-c93ff8ae56c0ca6824f1d6636c90274635192822fcd9e46147b90631d8c9ffa6-V
image-0-02-04-7a61591900b9fca00b9b6847379106b7d6f51184150031efb9576990224bc8a2-V 
Bodza16 2017.08.12 23:59 - Megtaláltam
Köszönöm. Két részletben, de meglett.

szlaura 2017.08.02 19:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.72
A rejtések nagyon jók, kiemelkedőek. Az első pontról nagyon szép a kilátás. Köszönjük

Maclura 2017.07.13 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Tetszett a kilátás és a rejtés is.
Köszönet érte.

Bernáth 2017.07.13 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.99
Szép a kilátás az első ponttól, és remek a rejtés. Megnéztük a két régi temetőt. Aztán elgyalogoltunk a második ponthoz. A két pontot (úgy gondolom) a Rejtőn kívül semmi sem köti össze. Ráadásul az út sem különleges, nyugodtan megtehető autóval! Köszönjük a rejtést.

fodor8peter 2017.07.13 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
A virtuális rejtés is igen ötletes! Mindkét helyen impozáns virágtenger fogadott még így nyár közepén is.

sirgalahad 2017.07.04 07:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.53
Ez a rejtés eszméletlen
Hogy ezt írom, nem véletlen
Meglepetést le nem lőve:
Nevezz be e tekergőre!

azimee 2017.06.19 14:45 - Megtaláltam
Megvan. Köszönöm!
Megnéztem a geológiai bemutató helyet, a kőbányát lassan visszaveszi a természet...

becko 2017.06.04 12:40 - Megtaláltam
Ma Balatonfüred és környékének szeplőtelenítése volt soron.
Arácsról indulva egy 25km-es hegyen-völgyön-tóparton túra kerekedett belőle.
Az első ponton tényleg jó a kilátás, de a második nem hozott izgalomba.

sambenedek 2017.05.27 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Szuper rejtés.

vajasfok 2017.05.26 06:41 - Megtaláltam
Megvan, kösz!

PAncsi 2017.05.21 12:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Holdfény 2017.05.20 13:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Kellemes délelőtti séta/biciklizés közben megtaláltuk. Köszönjük, szép helyekre jutottunk el. :) Az igényes, elmés rejtések Annának is nagyon tetszettek.

IMG_20170520_105517IMG_20170520_113031
IMG_20170520_113308IMG_20170520_110758
SierraLima 2017.05.14 15:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Zazi és a Lányok 2017.05.01 11:51 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.93
Szuper helyekre vitt el ez a láda. Amúgy nem ismertük ezeket a pontokat. Sokat tanultunk ma délelőtt. Köszi!

Strava

TrakiKilátás 1
Kilátás 2Tábla
GyűrődésTotál
Hörcsög 2017.04.23 18:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Megtaláltam! Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
Kiváló rejtések, remek kilátópontok!

IMG_20170423_181802IMG_20170423_181805
IMG_20170423_183217 
Nemi91 2017.04.15 14:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Nitusz 2017.04.15 14:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

znasz 2017.03.26 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Köszi a rejtést.

Stark család 2017.03.25 16:07 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést!

..
. 
Mihul 2017.03.15 13:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3x] [wapon beküldött szöveg]

GCFAKK_20170315132303.jpgGCFAKK_20170315135025.jpg
GCFAKK_20170315135316.jpg 
Endresz_család 2017.02.26 15:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük.

IMG_5407_IMG_5411_
Erdélyi család 2017.02.26 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.06
Köszönjük a rejtést!

Attibati 2017.02.18 11:20 - Megtaláltam
26 kilométeres gyalogtúra a Balatonfüred - Arács - Aszófő - Sajkod - Balatonfüred útvonalon.
Az első ponton egy párocska kutyát sétaltatott és persze nem akartak tágítani a kilátóhelyről. Ráadásul a kutya is rámkattant és végig körülöttem szaladgált. A rejtekhely hamar meglett - remek megoldás - de a visszarejtéssel voltak problémáim.

kópé1993 2017.02.04 16:08 - Megtaláltam
Téli Tihany után.

P2040163P2040164
Fazék 2017.01.28 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.49
Két órányi balatoni csúszkálás után, de még az ebéd előtt, kerestünk családilag pár geoládát. A kilátás biztos szép napsütésben, most a Balatont inkább csak sejtettük. A láda profi munka, le a kalappal a kivitelező előtt.

GCFAKK-kilátás 
szalaij 2017.01.03 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.98
Megtaláltuk.

Kogerj 2017.01.03 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Gyönyörű volt a kilátás a tuskónál,ami azért kicsit megviccelt bennünket. A kőfejtő nagyon érdekes,szép hely.

godlada 2016.12.28 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Nagyon ötletes mindkét rejtés, köszi!

Hajo 2016.12.27 14:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

20161227_13413420161227_134136
20161227_14043920161227_140455
20161227_140741 
hitamas 2016.12.18 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
:)

targonczas 2016.12.18 14:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

darabosk 2016.12.18 12:40 - Megtaláltam
Megvan:) Köszi a rejtést.

Csaba & családja 2016.12.11 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.56
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.

IMG_20161211_102828 
dsnine 2016.12.04 12:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Rubor 2016.12.03 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.88
Kellemes téli időben túra közben megtaláltuk. Pontos koordináták, szép környezet, élvezetes megtalálás.

20161203_13280220161203_134242
20161203_14265620161203_134252
karathl 2016.12.03 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.81
Tihanyi túránk alkalmával Ruborral közös találat.

dzoli1 2016.11.01 15:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

pliptai 2016.10.31 08:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.35
Nagyon tetszettek a rejtések különösen a virtuális ponté, pedig a hagyományos doboz rejtése is nagyon igényes! A ládánál lévő helyszín elég szemetes, amiről nem a rejtő tehet, a virtuális pontnál viszont a csodás a kilátás Füredre és a Balatonra. Köszönet a rejtésért!

DSC04937DSC04926
DSC04934DSC04940
feldelaci 2016.10.29 16:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

G_Sanyi 2016.10.23 11:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Szép volt a kilátás. Köszönjük!

farnerz 2016.10.10 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Kellemes őszi nap,jó túra..és jobbnál jobb ládák e vidéken!A rejtés nagyon király!! Köszönöm a rejtést! Zoli

Pajzsika 2016.09.17 15:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
Megtaláltuk, köszönjük.

Dióskanyar 2016.09.17 15:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.95
Megtaláltuk. Köszönjük.

Cseber 2016.09.11 10:35 - Megtaláltam
Megtaláltam Ágival!

csbagi 2016.09.11 10:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.14
A Füreden újabban megjelent ládákat kerestük ma fel Istvánnal, a nap végén egy jó kis csobbanással a szeptemberi kánikulában.
A kilátás szép, a kőfal érdekes, a rejtések pedig nagyon jók!

Bfüred 002Bfüred 004
Bfüred 006Bfüred 007
Bfüred 010Bfüred 013
fobizan 2016.09.10 11:05 - Megtaláltam
Balaton körtúra közben megtaláltuk.

Mikulás 2016.09.04 16:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.62
Egy jó kis strandolás (idén talán utoljára?) után levezetésképp még megkerestem a Malom-völgyet és ezt a kis multit. Mindkét pontja gyorsan meglett, de az első tetszett jobban. Onnan fantasztikus a kilátás. A rejtés (mindkettő) nagyszerű! Tetszett, köszönet!

Mikulás

2016-09-04 16.37.082016-09-04 16.44.56
2016-09-04 16.55.32 
picuresnagyur 2016.08.26 17:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.34
Köszi

Butchman 2016.08.20 15:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Levin 2016.08.19 13:55 - Megtaláltam
.

cherrybabe 2016.08.19 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.68
A kilátás oké. A rejtések példásak. De a második pont értelmetlen, kellemetlen, hervasztó és felesleges.
Gondolom kényszermulti....

DSC_0433DSC_0431
eltájoló 2016.08.12 18:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
Ötletes rejtések. Köszi.

szaboist 2016.08.06 12:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.10
Igényes ládapontok, különösen az első. A bemutatóhely lehangoló állapotú, sztem csak a kesserek látogatják :-) Köszönjük a rejtést!

benger 2016.08.04 13:19 - Megtaláltam
Ok [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Zsuzsi és Palcsi 11010713 2016.08.03 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
:-)

kobcikrajci 2016.08.03 15:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.52
Barnag felől ereszkedtem le bicajjal az alternatív kilátások felé. Így, hogy a számos füredi ládát már korábban megkerestem, üdítő volt egy újabb kis bemutató. Márpedig a kilátás verhetetlen. Ehhez jön még egy elhagyott temető, illetve némi kőzettani kuriózum, és máris teljes az élmény. Mondjuk a ládát rejtő bozótosba nagyon hiányzik még egy határozott kesserösvény! :)

qtatom 2016.08.01 17:00 - Megtaláltam
Biciklis találat. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

james 2016.08.01 15:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

NagyKG 2016.07.29 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.60
Megtaláltam, köszi!

csyzylacee22 2016.07.28 18:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

geooszi 2016.07.26 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam! [iGC] [wapon beküldött szöveg]

kaldigeza 2016.07.24 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
Ázva jártam! Köszönöm a rejtést!

tádé 2016.07.23 16:19 - Megtaláltam
Főleg az első pont tetszett; remek hely; köszönöm!

VP 2016.07.20 10:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.50
Országúti biciklivel, Ábrahámhegyről.
Az első pontnál volt egyszer egy tájfutóverseny rajtja, ha jól emlékszem.
A második pont miért egy sittlerakó közepébe került?
A "munka" végeztével kigurultam a szőllősi országútra, és innen már csak élveztem a Balaton-felvidéki tájat (Tótvázsony - Mencshely - Köveskál felé vissza).

katika 2016.07.14 15:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

szollosi73 2016.07.09 10:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.98
Megvan!
Tihanyi nyaralásból hazafelé még megálltam Balatonfüreden pár com-os ládáért és ezért a multiért. Mindkét pontja tetszett. Szép volt a kilátás is, és a geológiai bemutató hely is érdekes volt, bár az tény, hogy eléggé elhanyagoltan árválkodik szegény.
Köszi a rejtést!

Füredi Alternatív Kilátások és Kövek 001Füredi Alternatív Kilátások és Kövek 002
Füredi Alternatív Kilátások és Kövek 003Panoráma
Füredi Alternatív Kilátások és Kövek 004Füredi Alternatív Kilátások és Kövek 005
Füredi Alternatív Kilátások és Kövek 006Füredi Alternatív Kilátások és Kövek 007
Füredi Alternatív Kilátások és Kövek 008 
acsocso 2016.07.03 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.70
ÉÉÉS végül csak-csak megvalósult az az ötletem, hogy a Papsoka dombon is legyen egy láda, még ha ez csak virtuális akkor is :)

Sokat küzdöttem a modikkal korábban, de a GCPaps közelsége miatt nem fogadták el az én láda tervemet ide a domboldalra, hiába hivatkoztam rá hogy teljesen mást mutatna meg.

De most kb. 3 év elteltével, petheovackával közösen összefogva a kőbányával együtt végre megjelenhetett :) A rejtéseket teljes egészében a Gábor csinálta én a weboldal elkészítésében segítettem.

Az 1. ponton az eddigi legötletesebb virtuális rejtést találtam :)

DSCF9439DSCF9441
DSCF9452DSCF9455
Mr Zerge 2016.07.02 14:10 - Megtaláltam
Meg van, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

A kánikulában az 1. és a 2. ponthoz közeli parkolót kerestünk és így két rövid sétával találtuk meg a pontokat. Az elhagyott kőbánya érdekes, jók az ismertető táblák.

zalajaro 2016.06.18 15:10 - Megtaláltam
Aki keres az talal. :) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

hinia lux 2016.06.11 15:04 - Megtaláltam
A zsidó temető és környéke új volt számunkra, a láda helyszínét pár hónapja egy user hona rejtés kapcsán ismertük meg.

KilátásBéke poraikra
Kőfejtő 
NZs 2016.06.06 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.91
Balatoni kesingtúra 6/2.
Egy kis félreértésből eredően a Vázsonyi út szélén, a parkolóponthoz vezető kis utca előtt raktuk le a kocsit. Felsétáltunk a dombra, némi tanakodás után megleltük az első jelszórészletet. A "fatuskón" meghatározás kicsit félrevezető... ne egy nagy tuskót keress, mert ez még csak növendék, és a rejtés egy kissé trükkös!
Szép volt a város, a Balaton panorámája innen, és a kilátás fotózása közben egy elég nagy, érdekes hangú madarat is sikerült megfigyelnünk.
Nem sok kedvünk volt az ajánlott útvonalat végiggyalogolni, ezért a Szőllősi úton kocsival haladtunk egészen egy szemétlerakóhelyig - itt találtunk először megállásra alkalmas kiszélesedést. Innen már sétálva közelítettük meg a 2. pontot, eközben megtaláltuk a tökéletes parkolót itt: N46° 57.540 E17° 50.849. (A fotók között látható a tábla, ahol érdemes megállni.)
A vicces ajtón bemásztunk a hónaljig érő dzsindzsába, szerencsére az ösvény további része már járhatóbb volt. Megtekintettük a geológiai bemutatóhelyet, majd a láda keresésére indultunk. Jó nagy kerülővel, árkon-bokron-tökön-paszulyon át értünk végül célunkhoz. Nem világos, miért kellett ennyire szivatós helyre tenni a dobozt, ami különben jópofa rejtés, reméljük a gyakori leesés nem árt meg neki...
Logolás közben megint elcsodálkoztam (mint már annyiszor), hogy mennyi logikusan gondolkodni képtelen és/vagy nemtörődöm kesser van közöttünk. Kedves kesser-kollegina piros bélyegzője egy teljes oldalt elhasznál a logbookból... illetve kettőt, mert a túloldalra is átitatódik a piros tinta, oda se nagyon lehet már írni... Nem baj, hogy gyakrabban kell cserélnie füzetet a láda gazdájának, mi az neki, az a dolga - gondolhatja önzetlenül... :-(
Visszafelé próbáltunk egyszerűbb útvonalat találni, annyit javasolnék: ha a ládáért mész, ne menj be a vicces ajtón balra letérve, hanem tovább, felfelé a betonos úton. De az utolsó kb. 30 m dzsindzsaharcot nem tudod megúszni így sem.
Az első pont kilátása és a rejtés tetszett, a második kevésbé.
Utunkat GCSONY -hoz folytattuk.
NZs & Dóri

Füred látképea két templom
itt parkolhatsza vicces ajtó
rétegekmég rétegek
úgy-úgy, használjunk el egy egész oldalt nyugodtan!Mit egyet?! Mindjárt kettőt!
K.L. 2016.06.05 17:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.36
Megtaláltam.

Piró 2016.05.29 11:49 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.73
Az első pontot nem ismertem, pedig nem is lakunk messze tőle. Innen tényleg nagyon szép a kilátás. A rejtés is nagyon ötletes, amit Roland talált meg ügyesen.
A második pont már ismerős volt. Útközben egy szép nagy őzikével néztem szembe. De megijedt a bicikli fékjének hangjától és elfutott hamar. Itt nekem kicsit sok volt a bozótharc, de hát mit is várjon az ember nyáron.

Összességében jó kis keresés volt, köszönjük, hogy megmutattad.

IMAG1095 
Strombus 2016.05.27 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.37
Rendes tagként látom a moderátorok megjegyzéseit és abból úgy tűnik, megharcoltál ezért a ládáért. Érdemes volt! Szuper lett. Tetszettek a helyszínek, a panoráma, az árvalányhaj mező kosborokkal és valami fehér virágokkal pettyezve, az öreg temető, az ötletes, igényes rejtések, a földúton átsuhanó őzike. Köszönöm az élményt. Füred egész más arcát láthattam most, hála Neked.

Péter60 2016.05.27 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.37
Szuper lett így kétpontosnak :)!

atomfrici 2016.05.23 11:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést

Hampi 2016.05.21 16:11 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.Hampi, Edy, Peti [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Zéboy 2016.05.16 15:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.97
Köszönöm a lehetőséget.

Zéboy logó 
Berián 2016.05.16 15:06 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

KJ & GM 2016.05.07 12:25 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

J10_9624J10_9627
J10_9629 
bagolyvera 2016.05.06 23:59 - Megtaláltam
Ignis9-cel közösen megtaláltuk:) Köszönjük a rejtést!

Ignis9 2016.05.06 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.13
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget! Bagolyverával közösen. :)

Bubu_83 2016.04.23 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.56
Megtaláltam, köszi. Tetszett a végláda.

befi 2016.04.22 17:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

alcala76 2016.04.17 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Jó rejtések, szép kilátás, érdemes volt végigjárni.

Kányádi Sándor

Örmény sírkövek

vannak vidékek hova már utat
csak romos templom s régi név mutat
örmény-kert zsidó-sor magyar-telek
örmények zsidók lakták székelyek
s akad még itt-ott ki a néhai
honosakról tud ezt-azt mondani

vannak vidékek ahol csak a hant
tudhatja már hogy ki alszik alant
régen kikorhadt fejtől a kereszt
a zsidók hamvát meg ne itt keresd
s ki érti már a megmohosodott
márványon az örmény feliratot

vannak vidékek hol a sírlapok
négy sarkában finoman faragott
négylevelu lóhere mélyed és
századok óta nincs egy repedés
esőcsöppöt és harmatcsöppeket
gyüjtögetnek az örmény sírkövek

vannak vidékek hol a madarak
a temetőben oltják szomjukat
ha szárazság van vagy éppen aszály
a gaz-felverte mohos sírra száll
iszik s hálából mikor égre kel
a holtakért a madár énekel

Európai füzetek 1999-2000.

Csizmások 2016.04.12 15:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

anettnori 2016.04.09 19:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.12
Megvan! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Körtúra közben, néhány comos találattal fűszerezve.

IMG_2866IMG_2870
SirLes 2016.04.08 16:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

vka70 2016.04.07 11:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

szaatt 2016.04.03 12:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Zivatarlány 2016.04.02 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
A kilátás tényleg gyönyörű az első rejtésnél, valamint a leírásban szereplő többi ponton is. A geológiai bemutatóhely érdekes, érdemes volt megnézni. A rejtések igényesek, köszönjük a lehetőséget.

Benedek_Vulkán 2016.04.02 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
A kilátás tényleg gyönyörű az első rejtésnél, valamint a leírásban szereplő többi ponton is. A geológiai bemutatóhely érdekes, érdemes volt megnézni. A rejtések igényesek, köszönjük a lehetőséget.

kl 2016.04.02 14:19 - Megtaláltam
Itt jártunk... Köszönjük! [wapon beküldött szöveg]

benist 2016.03.27 16:00 - Megtaláltam
Bringatúra Zánka-Balatonfüred. Aszófő felöl 2-1 sorrendben. A rejtések igencsak egyediek. A láda könnyen kijött, de igen nehezen sikerült visszavarázsolni. A második pont kilátása nagyon szép.

Acsart 2016.03.27 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.79
Meglelve! Köszi a rejtést: Andi, Acsart

DóriAtesz 2016.03.27 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! Tetszett!
DóriAtesz

20160327_11432720160327_115008_HDR
Stratonicus 2016.03.21 17:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.32
A múlt héten valakinek azt írtam, hogy az övé volt a legötletesebb rejtés.
De ez még azt is felülmúlja! :D Nagyon elmés, és látszik, hogy nem sajnáltad az időt és a fáradságot. Meg fogjuk nézni a többi rejtésedet is. :)

20160321_171120 
Puszkany 2016.03.20 13:55 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok! Köszönöm a lehetőséget!

aicon 2016.03.14 12:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

iminyimi 2016.03.14 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Megtaláltuk!
Nagyon ötletesek a rejtések!Gratula!

N.Zs. 2016.03.12 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.27
Parádés! Kiváló rejtések és megjelölt helyszínek.
Az első pont közelében a régi temetőben elég sok sírkő felborult, összetört. Kár érte. A kilátóponton sajnos az idő nem kedvezett a "tökéletes" kilátáshoz, de tetszett. A második ponton a mini geológiai bemutatóhely is érdekes volt, de a villanypásztor sokat ront az összképen. Őzikéket látunk útközben többször is.

IMG_3370IMG_3371
IMG_3372IMG_3375
IMG_3383IMG_3384
IMG_3390 
Tapsifüles 2016.03.10 13:30 - Megtaláltam
Megvan.

Kokó 2016.03.06 15:35 - Megtaláltam
Tavaszi virágnéző túra után Macikupaccal.
Bár mindkét rejtés ötletes, talán elég lett volna egy hagyományos a 2. ponton.

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
macikupac 2016.03.06 15:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.43
Le a Felvidékre 6.

Két érdekes, de egymással nem igazán összekapcsolódó helyet mutatott meg ez a multi. A templorom melletti parkolóból gyalogoltunk el az elsőhöz. Bekukkantottunk a zsidó temetőbe is, de a kilátás volt az, ami itt elnyerte a tetszésünket - az ötletes rejtés mellett. Ebből a szögből még nem volt korábban alkalmam letekinteni Balatonfüredre és a tőle ÉNy-ra fekvő Arácsra. A másik pont kedvéért autóztunk egy kicsit. Gyakorlatilag 80 méternyire közelíthető meg a felhagyott bányaudvar. Nem gondoltam volna, hogy a környék még tud számomra újat mutatni a geológia területén. Lenyűgözőek voltak a tektonikai mozgások következtében meggyűrt mészkőrétegek. A rejtés itt is vérprofi. A már nem annyira ritka rejteket is sikerült új impulzusokkal megvalósítani. Talán a két pont önállóan is megállta volna a helyét, de így multiként sem rossz. Bobó mackómnak is tetszett. Azon nem túl gyakori alkalmak egyike ez, amikor utólagos önkritikát gyakorolok a moderációm miatt.

[wapon beküldött és később kibővített szöveg]

 
ha2 2016.03.05 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.80
Füreden a kesserek Mekkájában, egynapos
villámlátogatáson.
A kilátások és a láda tökéletesen működtek.
A régi temetők helyreállítására láttam már
az országban szép példákat.Régi sváb és
szerb temetőket.

012013
015016
Fenilefrin 2016.02.28 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Meglett, köszi a rejtést!

felfedezők 2016.02.27 17:15 - Megtaláltam
Megtalaltuk, koszonjuk a rejtest! Az elso ponton jo sokaig keresgeltunk, nagyon otletes megoldas!

Tibi1983 2016.02.27 15:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.42
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést.

20160227_153749 
M&Ms 2016.02.24 14:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.64
Köszönöm a rejtést.

petheovacka 2016.02.21 00:00 - Egyéb
Voltam a bányában, feltártam a beteget. A szorulásra a láda kapott "hashajtót", elvileg most nem szorul. Óvatos bánásmód és kiszáradás javalott. Dr. petheovacka, Ládaoperátor.

title 
ludens 2016.02.20 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Nagyon tetszettek a rejtések. Jó kis feladat volt mindkettő. A doboznak van egy kis szorulása.

TemetőA csúcson
Panoráma20160220_130947
20160220_13101820160220_131431
feri60 2016.02.20 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Jó kis séta volt, köszönjük!
Mindkét rejtés kiváló, gratulálok az ötletekért! Sajnos a második rejtek már most nagyon szorul. Valószínűleg nyáron, amikor a melegben kiszárad a fa, az ölünkbe fog pottyanni a láda. Remélhetőleg kibírja addig, és nem törik szét.
Azt mondjuk nem értem, miért lett multi? A két pont témájának semmi köze egymáshoz, elég távol is vannak egymástól, ráadásul Fürednek ez vége simán elbírna két önálló pontot is.

GCFAKK-1GCFAKK-2
GCFAKK-4GCFAKK-5
GCFAKK-6GCFAKK-7
nmárti 2016.02.17 17:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
Ez most csak pontvadászat lett:) tekintve, hogy a kilátás a sötét és a köd miatt elmaradt :) Majd...egyszer:) Köszi a rejtést!

IMG_0843IMG_0845
IMG_0848 
lebert63 2016.02.14 11:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

tem65 2016.02.14 10:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Parmerozpazepan 2016.02.12 13:38 - Megtaláltam
Megvan! Köszi a rejtést! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Tozsó 2016.02.09 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.45
Megtaláltuk köszönjük! Ötletes rejtés ! A jelszót nem fogadja el!

[Jóváhagyta: petheovacka, 2016.02.11 19:16]

20160209_12062420160209_122946
Mr Bean 2016.02.07 14:51 - Megtaláltam
Megvan! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Access Denied 2016.02.07 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
Tuti mind a 2 pont, remek kilátással. A jelszóhordozók kialakítása is tökéletes, bár a ládika kissé szorul ha nem megfelelően kerül vissza a helyére.

Kösz a rejtést!

Hektor 2016.02.07 10:30 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Dr.Lada 2016.02.06 17:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.32
Elkövetve :-) [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Lopakodó, Piás, Mazsola069, Donkardos, Tabletta társaságában megkerestük a multi pontjait, ha már a mozgó miatt úgy is feljöttünk ide a Téli Tihany tt után.:-) Az első pontról remek panorámában volt részünk, és épp a naplementét is elkaptuk. A rejtés ötletes, bár nem tudott kifogni rajtam, hisz Pest egyik részén több ilyen és ehhez hasonló rejtéssel is találkoztam, de ez persze semmit nem von le az ötletességéből. A második ponthoz szürkületbe mentünk, a láda itt is adta magát ez is remek rejtés, bár ilyennel is találkoztam már párszor, így egyből meglett. A Geológiai tanösvény is remek, mondjuk a kapuját nem igazán értettem, hisz magában áll, így nem sok értelme, max annyi hogy tartja a Geológiai bemutató hely táblát.:-) Jó kis multi, öröm volt végigjárni.

-1-1
-2-3
-4-1
-2-3
-4-1
-2-3
-4-5
-6-1
donkardos 2016.02.06 16:53 - Megtaláltam
A megrázóan népes Téli Tihany után.

mazsola069 2016.02.06 16:51 - Megtaláltam
Szmájlira cserélve,mától ez is rámvigyorog.:-)

[g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

MikSi 2016.02.06 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.29
Tegnap este óta nem fogadja el a jelszót, amit fényképekkel tudnék bizonyítani. Egyébként a rejtőnek gratulálok!
MikSi

[Jóváhagyta: petheovacka, 2016.02.07 13:20]

Köszönöm!

003005
008009
012014
Pilis-Visegrádi-hg. rajongók 2016.02.06 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.56
Köszönjük a rejtést!

Piroskaa1 2016.02.06 15:50 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést. Párommal Blue Malival [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Blue Mali 2016.02.06 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.13
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést!
Blue Mali [iGC] [wapon beküldött szöveg]

Téli Tihany Teljesítménytúra után hazafelé megtaláltuk.
Drive-in találat volt mindkét pont, de nem baj, mert amit meg akart mutatni a rejtő, azt mi jól láttuk.

1.-es pont jobban tetszett, a 2. pont már annyira nem, de ez szubjektív!

Köszönöm az új helyszínek megmutatását!
Anettx, Liberty, Bubuka és Piroskaa1 társaságában elkövetve!

1-es pont (Hölgykoszorú)1-es pont (Kilátás)
2-es pont 
anettx 2016.02.06 15:50 - Megtaláltam
TFTC!
Tihany túra után. A kilátás tetszett!

Liberty 2016.02.06 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
7/6. Téli Tihanyi túra.

A Téli Tihanyi túra után remek társaságban kerestük fel a nemrégen rejtett ládát. Mind a két pont nagyon tetszett. Az első ponttól gyönyörű kilátás nyílik a Balatonra, a lábunk alatt hevert Balatonfüred. Köszönöm a rejtést és a lehetőséget.

Balatonfüred címere-1-1
-1-1
Bubuka 2016.02.06 15:49 - Megtaláltam
Tihanyból hazafelé.

Szabó família 2016.02.06 09:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Norbiékkal közösen.

nbokan 2016.02.06 09:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Közös találat Attilával a Téli Tihany TT előtt. Szép kilátóhelyek és remek rejtések, nagyon tetszett, köszönjük.

 
Lopakodó 2016.02.06 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
Köszönöm a lehetőséget!

Szamoska 2016.02.04 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Köszönjük a rejtést! Az első pontnál csodálatos a kilátás és a geológiai bemutatóhely is nagyon érdekes. A két rejtés is kiváló, köszönet érte!

bati.hu 2016.01.31 14:34 - Megtaláltam
Megtaláltam! [iGC] [wapon beküldött szöveg]

johnnycache 2016.01.30 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.93
Köszönöm az élményt! :-)

Ampulla 2016.01.30 14:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Arti (junior) 2016.01.30 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.31
Az első pont küzdős volt, de meglett. A második egyértelmű. Panorámatképet idővel készítek, most nem volt nálam az eszköz.

csipet_csapat 2016.01.30 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.21
Közös találat Takács Marikával és Imrével. Nekünk az első pont tetszett, bár az idő kilátás tekintetében nem kényeztetett el bennünket. Köszönjük a rejtést.

DSC_0079DSC_0089
IMG_0037 
takacsimre 2016.01.30 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.07
Csipet_csapattal.Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

kupec 2016.01.30 11:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Dr.Lada 2016.01.30 00:24 - Egyéb
Én is egyetértek Hörcsög-gel és Griffs-el, ha már P1 verseny akkor legyen tisztességes. A multi akkor van megtalálva, ha minden pontján jár az ember, és ugye csak megtalálás után lehet bejelenteni, ezen egyszerű szabályt betartva meg egyértelmű a dolog ki is az akit a P1 megillet. Már bele sem merek gondolni, hogy mi lesz majd ha megjelenik egy leolvasós virtuális...azé a P1 aki a neten hamarabb netkesseli, aki meg becsülettel teljesíti majd beérheti a sokadik hellyel.:-( Értem én a P1-ért a törtetést, de minden áron?
Én bízok benne, hogy ez csak egy örömből hirtelen elkövetett dolog, és higgadt átgondolás után a perc a megfelelőre lesz módosítva, vagy egy félreértés, mert azt hitték Tablettának is hátra van még a multi egyik pontja.

csipet_csapat 2016.01.29 18:50 - Egyéb
Egyet értünk Hörcsöggel!

Hörcsög 2016.01.29 17:11 - Egyéb
Érdekes anomália, most akkor ki is lett az első? :) Szerintem - bár senki sem kérdezett - a sorrendkövető kessertárs tabletta érdeme lenne a P1 és nem a sorrendkövetésért. Akinek ez fontos annak számít, egyébként meg forog a sárgolyó tovább...

tabletta 2016.01.28 22:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Megkerestem az első pontot, majd elballagtam a másodikhoz, ahol beért a két úriember. Ők egyből a második ponthoz jöttek és mivel ők találták meg a ládát [Jelszóra vonatkozó utalás törölve, 2016-01-29 17:33, feri60] nekem maradt a harmadik hely.
A rejtés ötletes, az első pontra vissza fogok menni nappal is.

mozgo 2016.01.28 22:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
22:05-kor észleltem a megjelenést. Nem gondoltam, hogy más is nekifog sötétben egy petheovacka multinak, de találkoztunk tabletta kesserrel a végláda körül, amit végül berebali talált meg, aki elmondása szerint már csak a saját örömére geocaching-el, ezért rám ruházta a piros egyest. Ezúton is köszönöm Bálint :) Szép rejtés Gábor! Majd megnézem világosban is. Bár már jártam mindkét ponton ezelőtt. Köszönöm szépen a lehetőséget.

DSC_0004DSC_0002
Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]