geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
4255. Tirpákok az Alföldön 3. (GCTIR3)

Mezőberény címere

Mezőberény címere

A hajdani település

A hajdani település

A német templom

A német templom

A tót templom

A tót templom

A tót templom belülről

A tót templom belülről

A területfelosztás

A területfelosztás

Hagyományok

Hagyományok

Öltözék

Öltözék

Ízek

Ízek

A híres berényi vastagkolbász

A híres berényi vastagkolbász

Emlékezve az ősökre

Emlékezve az ősökre

Az utolsó út

Az utolsó út

A ládasorozat végládájának helye Nyíregyházán

A ládasorozat végládájának helye Nyíregyházán
Szélesség N 46° 49,897'
Hosszúság E 21° 1,139'
Magasság: 100 m
Megye/ország: Békés
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2017.03.26 15:00
Megjelenés időpontja: 2017.04.22 07:03
Utolsó lényeges változás: 2017.04.22 07:03
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: krisztinagyorgy
Ládagazda: krisztinagyorgy
Nehézség / Terep: 2.0 / 1.5
Úthossz a kiindulóponttól: 20 m
Megtalálások száma: 253, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.1 megtalálás hetente


WAP: A megadott koordinátán 10 x 3 cm-es hengeres doboz, lábszár magasságban. Tollat vigyél magaddal.

A ládába TravelBug nem helyezhető.


A rejtés

Mezőberényben, a II. kerületi evangélikus egyházközösség gondozásában lévő "szlovák" temető bejáratánál található a láda. Közvetlenül mellette lehet parkolni.
A bejárati utat, amely egy kis kápolnába fut, 1917-ben építette Kovács Pál és felesége, felajánlva azt az első világégésben elhunyt fia emlékére. Az út téglaépítésű, enyhén domborodó felületű, míves munka. Az eltelt csaknem száz esztendő azonban megviselte néhány helyen, nehezen járható itt-ott.

Ez a láda önállóan is kereshető, de része a GCTIRZ ládának, amely a tirpákok XVIII. századi vándorlásának állít emléket. Ezért fontos, hogy megjegyezd ennek a ládának a jelszavát. Minden rejtés önállóan működik egy-egy pontért. ( GCTIR1, GCTIR2, GCTIR4) De a ládákban található jelszavak egyben jelszórészletek, amelyből a záróládának a jelszavát, a ládák sorrendjében egymás mellé rakva, megfejtheted.

Ezt az útvonalat tették meg több százan anno gyalog vagy szekéren, most mi tegyük meg gyalog, kerékpárral vagy négy keréken.

Furcsának tűnhet e láda, hogy a kesser a fél országot bejárja, mire az i-re és oldalára pont kerül. De ha ezen oldalba szemed és elméd belemerül, belátod, hí be nagy út volt az, amire egy maroknyi ember, a semmire nem tartott tirpák ráhágott. Mert ma szitok és átok, ha valaki tirpáknak nevez, de ki tirpák, az ezen bőszen nevet, és büszkén viseli, őrzi az apai nevet. Kérünk hát vándor, menj végig az úton, hol már szekér nem zörög, marha nem kolompol, de itt indult neki néhány család, hogy várost építsen hitből és homokból.

Történelem

Hölgyeim, uraim, díszes sereglet! Kezdem hát sorát e dicső történetnek! Van annak több mint kétszázhatvan éve, hogy grófunk, Károlyi gróf egy szép nap arra kéle, hogy a nyírségen a földet ne csak a homok s a szél járja, legyen ott dolgos kéz, s legyen gazdája. Gondolta hát a föld akkori ura, kinek e föld csak kisebb vagyona, hogy ha helyben rátermett ember nem terem, jöjjön máshonnan, de végre itt legyen. De vajon ki az, kit Károlyi gróf 1753-ban rábír a hosszú útra? Hogy, hogy nem, rátalált a korábban Mezőberénybe települt tótokra.

Feldúlva

A török hódoltság után Békés megye elnéptelenedett, felégetett földeket jelentett, de ez nem csak a törököknek volt köszönhető. A keresztény csapatok haditanácsa a török végleges kiűzésére a gyulai vár őrségének kiéheztetését határozta el, ezért a Tisza - Maros - Körös - közét felégette, erőszakkal elnéptelenítette, így amit a török meghagyott, azt a keresztény csapatok megsemmisítették. Ennek az értelmetlen taktikának esett áldozatul és néptelenedett el Berény, Félhalom és Nemeskereki is.
Tartós béke nem köszöntött azonban ezután sem a tájra. A Rákóczi szabadságharc bukása után egész Békés megye romokban hevert. A hajdan létezett települések lakói, mint korábban, úgy most is szétfutottak a jövő-menő katonaság sanyargatásai elől, és csak a szatmári békét követően kezdtek régi lakóhelyükre visszatelepülni.

Elzavarva

Ezzel párhuzamosan a gömöri szlovák parasztok már 1670-es években rendszeresen lejártak aratni az Alföldre. A Felvidéken élők helyzetét nehezítette a túlnépesedés és az igénybe vehető terület korlátozott volta, a megművelhető föld minősége. Koháry István felvidéki földesúr, országbíró, fanatikus katolikus lévén a birtokán élő evangélikus hívőket nagyon üldözte, így a Békés megyében felajánlott szabad vallásgyakorlás még inkább vonzó volt a felvidéki szlovákoknak.

Újratelepítve

Harruckern János György császári és királyi hadiélelmezési igazgató volt. Szolgálataiért a hajdani gyulai uradalmat, azaz egész Békés megyét kérte. Harruckern a betelepülésre vállalkozók részére biztosított kedvező feltételekkel 1723-ban kezdte meg Mezőberény újranépesítését. Először 1723-tól kezdve szlovákok (Nógrád, Hont, Pest, Zólyom, és más megyékből), majd 1725-től németországi és hazai németek, 1731-től tiszántúli magyarok (Biharból és a szomszédos településekről, református vallásúak) érkeztek a korabeli Berénybe.

Az emberek

Bél Mátyás ezt írta a szlovákokról: "Ez a nemzetiség akkora szorgalmat tanúsít a föld művelésében, hogy nincsen olyan földesúr, aki ha üres földje van, ne részesítene előnyben mindenki mással szemben szlovák telepeseket e munkában tanúsított szívós igyekezetükért. Ám mégis sokan tértek vissza honfitársaik közé, a barbároktól való féltükben, akik annyiszor feldúlták ezt a vidéket." "A szlovákok azonban több előrelátással kezdenek munkához, hiszen több földet szántanak fel, mint amennyit a magyarok, oláhok és rácok szoktak, s amit a bőségesebb termésből megtakarítanak, óvatosan félreteszik eljövendő szükségletükre."
A letelepedésnek kedvező feltételei közé tartozott: az evangélikus vallás szabad gyakorlása, néhány évi felmentés az úrbéri terhek alól. Megengedték nekik szárazmalom, korcsmák, mészárszékek építését, használatát, a halászatot, engedélyt kaptak templom és iskola építésére. Engedélyezték számukra a fakitermelést lakóházaik számára.
Az új honfoglalás azonban nem áll meg, mert a Mezőberénybe érkező szlovák telepesek közül több család csatlakozik a szarvasi csizmadia, Petrikovics János által toborzott csapathoz és 1754-ben továbbállnak Szabolcs megyébe.

Azóta

A Harruckern-uradalom 1798-tól Wenckheim birtokká válik, 1802-ben a község jó adottságait felismerve a békés-bánáti evangélikus egyházmegye itt állította fel a megye első gimnáziumát ( N 46° 49,327' E 21° 1,650' 110 m [GCTIR3+iskola]), mely 1834-ig működött Mezőberényben. A Wenckheim kastélyban néhány évig leánynevelő intézet működött, amit Festetich Vincéné vezetett. 1838- 1840 között Szendrey Júlia is az intézet tanulója volt, ezért Petőfi Sándor is sok szállal kötődött Berényhez. Baráti és rokoni szálak fűzték Orlai Petrics Somához, a magyar történelmi festészet jeles alakjához. Orlai többször is megfestette itt a költő portréját, aki Mezőberényből indult Bem seregébe, hogy beteljesítse küldetését.

A templomok

Mezőberény városa templomépítészeti különlegességgel bír, hiszen a Kossuth téren találjuk az ország egyetlen zsindelyfedésű evangélikus kőtornyát. A szlovák evangélikusok előbb érkeztek, így az egyházközséget ők alapították. Az 1723-ban megtelepedett németek a község kicsi, vesszőből font falú templomát közösen használták a szlovákokkal, de az istentiszteletek külön voltak megtartva. A német evangélikusok külön templomának felszentelésére 1789-ben kerül sor ( N 46° 49,446' E 21° 1,613' 110 m [GCTIR3+1templom]). A régi templomot a szlovákok használták tovább, mígnem 1793-ban ők is nagyobb istenházat építettek ( N 46° 49,735' E 21° 1,740' 110 m [GCTIR3+2templom]), így az is különleges, hogy két evangélikus templom van egy településen.

A település honlapja

Közelben lévő ládák: GCMEBE, GCBVKM
Állapot: kereshető

KRW értékelés (95 db): környezet: 4.40 rejtés: 4.60 web: 4.78 átlag: 4.59

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
-
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
+
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Szepikék 2021.09.11 17:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszi a rejtést!

szollosi73 2021.09.08 13:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.29
Megvan!

Tirpákok az Alföldön 3.-1Tirpákok az Alföldön 3.-2
Tirpákok az Alföldön 3.-3Tirpákok az Alföldön 3.-4
Dr.Lada 2021.08.21 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.53
Andrusával kerékpárral elkövetve.:-) Békés megyei hirtelen felindultságbol elkovetett őrültség keretében.
Log később.
[g:hu+ 2.7.14]

Andrusával három napot bringáztunk Békéscsaba, Gyula és Szeged környékén. Ez a láda is utunkba állt a második napon. Nagyon szép napsütéses időnk volt, igazi bringás idő, így nem tétlenkedtünk minden utunkba eső ládát megkerestünk. Mindhárom nap 100 km körül volt a táv és mindhárom nap remekül szórakoztunk.

Ötletes rejtés, egyből meglett azért. Logoltunk és már tekertünk is tovább a multihoz.
A logbook be volt telve, így raktam a régi mellé egy újat, abba is beírtam a jelszót.

-1-2
-3-4
Gettó Család 2021.08.20 17:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

katika59 2021.08.14 14:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]A logbook megtelt.

szjanoka 2021.08.08 19:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést!

IMG_20210808_191212 
Béla 53 2021.07.21 08:52 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.

[g:hu+ 2.8.2 teszt]

Puzzle Apartman Gyula 2021.06.27 09:12 - Megtaláltam
.

Lacipap 2021.06.25 09:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.11
Megtaláltam!

Szabó família 2021.06.19 13:47 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.6.7]

nbokan 2021.06.19 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.28
Szavasról Békéscsabára menet, útba ejtettük a Mezőberényt is. Gyors találat, kösz a rejtést. Ezzel a ponttal meglett a GCTIRZ láda is. Képek később... [Geoládák v3.11.1]

Gajdesz 2021.05.24 12:34 - Megtaláltam
Megtaláltuk!Köszönjük!

dlajos 2021.05.22 14:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.48
Megtaláltuk,köszönjük a rejtést!

Kanton család 2021.05.15 17:30 - Megtaláltam
Köszönjük!

TGyB 2021.04.22 17:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

dszi 2021.04.16 11:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.4]

Apa-fia 2021.04.11 15:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.07
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.
A logfüzet azonnali cserére szorul: betelt, salátára gyűrt, alig olvasható.

Sherlockné 2021.03.15 15:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Megtaláltuk, köszönjük!

csini666 2021.03.03 16:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.57
Megtaláltuk, köszönjü a rejtést! Heni és Endre [Geoládák v3.9.6]

-Mike- 2021.03.01 17:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.82
Alföldi barangolás munka után.
Szokás szerint egy temetőben kezdett ránksötétedni :)
Köszönjük a rejtést!

dj70 2021.03.01 17:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.63
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

emmerwald 2021.02.21 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.21
A logbook lassan betelik. Köszönöm a rejtést!

IMG_20210221_131521 
james 2021.01.30 10:07 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.

James
[g:hu+ 2.4.7]

Brumi 2021.01.29 13:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.0]

GKViki 2021.01.09 15:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

MaFe örs 2020.12.26 16:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Zolnai 2020.12.26 16:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

jleo60 2020.11.14 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.06
Köszönjük rejtést!

Zentaip 2020.10.30 10:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

z.t.aniko 2020.10.26 15:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

bagolyvera 2020.10.23 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi!

katibox 2020.10.11 14:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

kun.istvan82 2020.09.23 11:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Bringás ládázás. ???? [Geoládák v3.6.0]

eszluzsu 2020.09.20 12:59 - Megtaláltam
Ládavadász Pistivel közös találat. Köszönjük. [Geoládák v3.6.0]

ládavadász Pisti 2020.09.20 12:58 - Megtaláltam
Megtaláltuk Eszluzsuval, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Göde 2020.09.18 15:45 - Megtaláltam
Újabb kincs a tarsolyban. Köszönöm. [g:hu 1.6.2y]

Váradi Csaba 2020.09.12 11:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

kisscsaba.repair 2020.09.12 11:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

takacsimre 2020.09.05 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.27
Csipet_csapattal. Köszönöm a rejtést.

csipet_csapat 2020.09.05 10:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.40
Megtaláltuk Takival. Már csak az 5. rész hiányzik! köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Access Denied 2020.08.30 11:45 - Megtaláltam
ok

katica 2020.08.30 11:45 - Megtaláltam
Köszönjük! [g:hu 1.6.7]

baggio 2020.08.28 15:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

mamli 2020.08.21 19:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést. Szép a temető. Bundás company.

milanhuntr 2020.08.21 18:42 - Megtaláltam
Megtaláltam.

AtiÁk 2020.08.10 17:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

Etil 2020.08.07 17:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

fkmaster 2020.08.06 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.34
Lásd Stüszi!

Stüszi vadász 2020.08.06 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.86
Gyors találat, szépen felújított és megőrzött régi sírkövekkel találkoztunk.

bükkinyúlsz 2020.08.02 10:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.A logbook betelt 1 éve. [g:hu 1.6.4]

starcus 2020.08.02 10:42 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.2.11]

juhitomi 2020.07.30 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi :)

szabbr 2020.07.26 12:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

urbanj 2020.07.25 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.39
Ezzel az utolsó tirpákos ládát is begyűjtöttü, már csak a jelszórészleteket kell összerakni. Ez is jó rejtés volt, köszönjük.

PEx2 2020.07.21 14:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4a]

nal14m 2020.06.07 20:32 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.63
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

bmarianna 2020.06.07 10:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Zsoland 2020.05.30 14:38 - Megtaláltam
Ezt is megtaláltuk, köszönjük! [Geoládák v3.3.2]

tcsilla 2020.05.22 17:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Zotyagol 2020.05.22 17:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Kertész család 2020.05.21 12:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.

Rebee 2020.05.10 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Megtaláltuk köszönjük a rejtést. :) Visszarejtve :)

kertimi 2020.05.10 09:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Tanohun 2020.05.10 09:42 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Kyra 2020.05.09 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.75
Köszönjük!

Zastava 2020.04.25 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
1.

encsstone 2020.04.24 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Első megtalált ládánk.

Csiguszka 2020.04.06 19:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.48
Köszi!

szeges 2020.04.05 15:24 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést [g:hu 1.6.7]

ha8je 2020.03.21 09:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

VenTOmi 2020.03.15 14:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

aknitram 2020.03.15 12:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :)
[g:hu+ 2.0.31]

kingajani 2020.03.15 12:56 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.0.34]

Bakszakáll 2020.03.04 17:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, és köszönöm szépen a történelmet.
(Lassan új füzetet kér a ládika.)

Kincsestms 2020.01.22 20:51 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Senator62 2020.01.04 08:00 - Megtaláltam
Meglett. A logfüzet betelt.

cosinus0 2019.12.30 14:15 - Megtaláltam
Geoszilveszter után egy kis ládázás még. Köszi a rejtést.

veektor253 2019.12.26 09:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

begree 2019.12.26 09:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

Sassy 2019.11.03 18:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

nagyfeco 2019.10.23 20:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.58
Köszi a rejtést.

20191023_125017 
gabor03 2019.10.23 11:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

Pantya 2019.10.23 11:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

DavidK87 2019.10.23 11:43 - Megtaláltam
Megvaaan! ???? Köszi a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

tau 0470 2019.10.20 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.66
Fiammal találtuk meg a "Panoráma Trail"-ről hazafelé tartva. Köszönettel.

Mezőberényláda
logsírkövek
Mary Lou 2019.10.19 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
Megtaláltuk.
Kellemes őszi időben.
Köszönjük!

Szejbi 2019.10.14 15:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

braunfrici 2019.10.13 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.70
Megvagy!

Pumba9 2019.10.06 17:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

stikli08 2019.10.06 17:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm hogy megmutattad! Csodás őszi napi csavargás. Láda rendben... ezzel meg van a multi utolsó darabja is. [Geoládák v2.2.5]

10yei 2019.09.29 10:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.29
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Páratlanpáros 2019.09.06 19:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Ribizli9 2019.08.25 12:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.79
SZUPERLÁDA!
Megtaláltam PÉV-el.
Köszönöm.

 
PÉV 2019.08.25 12:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.27
Nyár végi vakáció/4.
Úton 4 keréken Gyula felé.
Közös találat Ribizli9-el.
Köszi a rejtést.
-MEGVAN!-

 
FTom 2019.08.25 10:00 - Megtaláltam
Békés megyei kirándulás során.

BMBOPH 2019.08.22 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

prisoft 2019.08.19 15:44 - Megtaláltam
Megvan! Köszönöm a rejtést. [g:hu 1.6.4]

Louis 2019.08.19 15:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

BlackCat 2019.08.17 13:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v2.2.5]

Luki 2019.08.17 13:41 - Megtaláltam
+one, köszönöm a rejtést!
Bővebben a blogban [Geoládák v2.2.5]

GSdriver 2019.08.17 12:46 - Megtaláltam
Bátor rejtés. Érdekesek voltak a régi sírkövek. Lám az is lehetséges, hogy a bérlet lejártával nem semmisítenek meg mindent gondolkozás nélkül ... [Geoládák v3.0.0_beta_8]

ha8llh 2019.08.11 19:30 - Megtaláltam
Megtalaltam.

Nagyon ötletes. Van mellette egy hasonlo hely is.Én azzal kezdtem.

Tele volt dagonyával. Mire rájöttem, hogy nem jó helyen kutakodok.....

Még szerencse hogy volt a kocsiban viz kezet mosni.l

kaunisz 2019.08.07 16:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.93
Ötletes

zaskl 2019.08.06 12:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. ZASKL

Seres Péter 2019.07.27 14:00 - Megtaláltam
1076. ládám

GC4255AGC4255B
GC4255CGC4255D
GC4255EGC4255F
GC4255GGC4255H
GC4255IGC4255J
GC4255KGC4255L
GC4255MGC4255N
GC4255OGC4255P
GC4255QGC4255R
Tar család 2019.07.18 16:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

Bőrharisnya 2019.07.15 08:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Köszönjük a rejtést.

lesipeti 2019.07.04 12:40 - Megtaláltam
Mezőberény-boldisháti peca közben, amíg a halak pihentek, a környékbeli ládákat bringával megkerestem (6/5). Köszi!

Aniko & Gyuri 2019.06.29 12:43 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Anikó és Gyuri. [Geoládák v2.2.5]

ellfelek 2019.06.15 20:00 - Megtaláltam
Már este nyolc...Az utolsó pont... Ezért jöttem... Bár tudtam, hogy rossz lesz sötétben visszatekerni, de ha már ezt beterveztem... :) Innen az autó még 40 km-re volt... szívás... Azt nem tudtam, hogy Mezőberény és Szarvas közti út ilyen jó mínőségű... Ki van táblázva hogy ne menj arra, mert az út nem látszik a gödröktől... No most ez sötétben mégnagyobb élmény... :) Szívás... :) De legalább forgalom nem volt, ha azt a két terepjárót nem számítom, meg persze az őzeket, fácánokat és a nyulakat... :)
A táv 135 km. Megcsináltam... :) Éjfélre pont haza is értem... :)
Köszi a rejtést!

IMG_20190615_195202 
ystray 2019.05.25 12:35 - Megtaláltam
Megvan :)

Zéboy 2019.04.27 09:40 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Zéboy logó 
Berián 2019.04.27 09:40 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

dende 2019.04.22 14:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

dobozipatikus 2019.04.22 09:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

KenGuruL 2019.04.21 09:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

GAMANO 2019.03.24 13:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

tarsolyos 2019.03.03 12:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.06
Köszönöm a rejtést!

IMG_5011IMG_5014
Lazlow 2019.02.11 07:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

hitamas 2019.02.07 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.36
:)

jspanyik 2019.01.30 16:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.36
Gyula felé igyekezvén 7. találat.

Köszönjük!
Mari és János

20190130_164606 
nmárti 2018.12.30 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.48
A második a sorozatból. Hamarosan jön a többi, közi az érdekes infókat és a rejtést!

vakond87 2018.11.28 11:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.15
A mai nap Szolnokra és Mezőberénybe kellett mennem dolgozni, így a két vonat közötti időben volt lehetőségem játszani egy kicsit. Mezőberényben egy órám volt a két ládára, így futva kellett a kört teljesíteni. Először a GCTIR3 ládát, majd a GCMEBE pontjait kerestem meg 2-3-1 sorrendben. Köszönöm a rejtést!

Smelakandes 2018.11.23 15:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

kervi99 2018.11.23 15:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

er&esz 2018.11.22 11:00 - Megtaláltam
Az első keresési hullám nem járt sikerrel. Felhívtuk a rejtőt, aki készségesen segített. Kiderült, hogy én csak könyékig benyúlva kevésnek bizonyultam, azután Er nekivetkőzött és kipecázta a dobozt,- ami ugyanis a mély lyukba belepottyanva bujkált előlünk. Köszönjük a lehetőséget.

Szandi&Gabi 2018.11.10 16:02 - Megtaláltam
.

IMG_20181110_160207[1]IMG_20181110_160428[2]
pgyp 2018.11.09 16:17 - Megtaláltam
Megvagy! [g:hu 1.5.4]

sirgalahad 2018.10.06 07:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.55
Ha a paraszt gömörbeli
Végzett munka örömteli
Dolgos, tiszta, merő erény
Jól jár vele Mezőberény

Paul 2018.09.22 17:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0g]

kawalaja 2018.09.22 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.02
köszönöm

pocok5 2018.09.11 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.59
Köszönöm!

rajho 2018.09.05 08:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

sanzi89 2018.09.02 13:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Imre és Ibolya 2018.09.02 13:01 - Megtaláltam
Köszönjük

macikupac 2018.09.02 11:43 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.49
Viharsarki kastélytúra 4.

No, ehhez a ládához már szükség volt némi kitérésre. De úgy voltunk vele, hogy menjünk. (Akkor még nem sejtettük, hogy a következő héten Nyíregyháza fog útba esni...) Én nem rajongok a temetőkért. Nincs velük problémám, de inkább ősszel tetszenek. Itt a régi sírkövek voltak az a "látnivaló", ami megfogott. A kápolnába nem jutottunk be, így csupán az ajtóra erősített hirdetmény szövegén mosolyogtunk jókat. A sírok között olvastam pár ismerős (és egyáltalán nem szokványos) vezetéknevet. Macek medvémmel találtam meg.

[wapon beküldött és később kibővített szöveg]

Kokó 2018.09.02 11:43 - Megtaláltam
Békési szürkítés alkalmával jártunk erre.

FasorKápolna
ElbújvaKövek
SzimbólumValóság
Kofola BT 2018.09.02 11:43 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Ancs 2018.09.02 11:43 - Megtaláltam
MTU-s ládák nyomában 5/17.
Szeretem a régi temetőket, így ez a hely is nagyon megfogott. Általában megpróbálok kisilabizálni néhány feliratot. :)
A kábolnába nem jutottunk be, a láda hamar meglett. Már csak a szabolcsiak hiányoznak.
Köszi

20180902_11370820180902_113726
20180902_113736_HDR20180902_113956
20180902_11401520180902_114027
19izsi73 2018.09.02 11:43 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

galorban 2018.08.31 15:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.69
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Fekete-Szabó Dániel 2018.08.15 11:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Kmisi89 2018.08.15 11:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

negyesigabor80 2018.08.14 09:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

LionDaddy 2018.07.28 16:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.40
A GCMTU sorozat két újabb dél-keleti tagjának begyűjtésére szervezett geotúra kectamékkal. A Bp.-Szeged-Békéscsaba-Kecskemét-Bp. útvonalon egész nap kergetett minket a záporos-zivataros idő, de csak kétszer sikerült egy kicsit megáznunk - ami a nagy melegben még jól is esett -, egyébként nagyon szép, többnyire napos időnk volt.
14/9. találat.

A két említett elázós ládából az égi áldás itt kapott el minket másodszor. De Bea - kectam felesége - szerint a kesser esőben is kesser, így nem volt mit tenni, keresni indultunk az ömlő esőben.
Szerencsére a bejárathoz közel és fák takarásában van a rejtek, nem nagyon áztunk el.
Innen a GCTIR2 következett, amivel lezárhattam a tirpák-sorozatot.

Köszi a rejtést! [g:hu 1.5.4i]

20180728_16245820180728_162512
kectam 2018.07.28 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.08
LionDaddyékkel közös ládavadászat, Szeged, Békéscsaba, Kecskemét vonalat éríntve. Kellemesnek mondható időben, de néha égi áldást is kaptunk, két ládát esőben kerestünk.
Mindent egybevetve remek cavargás volt egy szuper fagyizással egybekötve. Szakadó esőben értünk ide, még szerencse, hogy a fák alatt némi védettséget kaptunk. A láda kis keresgélés után előkerült.

20180728_16243320180728_162436
mr.bandesz 2018.07.28 12:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Köszönöm a rejtést!

IMG_20180728_124138IMG_20180728_123923
stmester 2018.07.26 10:30 - Megtaláltam
Végre megvan az utolsó hiányzó részlet is.

dragunov 2018.07.22 10:55 - Megtaláltam
Ok.
drgn

Macusa 2018.07.21 10:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.16
Tavaly kezdtük, idén befejeztük. Köszi

Kiss_Karoly 2018.07.14 14:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.27
Először meglepődtem, amint a lepusztult, omladozó házak között, szemétkupacokkal szegélyezett nádas mellett elbicikliztem. De nyilván nem a legmegfelelőbb irányból közelítettem :) A rejtés pontosan jelzett helyen volt, ötletes. Nekem tetszett. Elgondolkodtatott a jelszó. Semmi értelmet nem láttam benne, le is fényképeztem, hátha rosszul olvasom a kézírást .... de jól olvastam :)
................
Update:
Mea culpa! Lám-lám, nem olvastam el figyelmesen a ládaoldalt. Választ kaptam volna a furcsa jelszóra :)

Attibati 2018.07.01 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.52
Ezért nem kell a temetőbe rejteni...
Ahogy megérkeztem a kerékpárral a helyszínre - sárga láthatósági mellényben - és el kezdtem keresgélni a ládát a borostyánnal befutott fák környékén megszólított egy idősebb hölgy, hogy nem én vagyok-e véletlenül az új temető gondnok :-) Afelől is érdeklődött, hogy mit keresek mert ő tősgyökeres mezőberényi és nagyon sok elhunytnak ismeri a sírhelyét. Elég nehezen tudtam megszabadulni tőle...
Miután elment a láda is egyből meglett.

erdeisz 2018.06.30 12:37 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.61
Megtaláltuk.

JAck:66: 2018.06.28 17:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0a]

N.Zs. 2018.06.03 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.37
A GCAEGV felől a bélmegyeri úton autóztunk ide. Kalandos volt, kegyetlen sok kátyúval. A ládánál ZoLizáékkal futottunk össze. Rövid beszélgetés során sakkoztunk, hogy merre a legkevésbé kátyús az út, majd indultunk haza. Nekik hazai pálya, én meg Békés megyét elhagytam 35 évvel ezelőtt.
Itt már nagyon fenyegetően dörgött az ég és a környéken már zuhogott az eső. Végül hazáig nem ért utol a zápor, csak néha a felhő széle...

gyönyörű színekebben a képben minden benne van. A kátyúk is
régi sírok 
Puszkany 2018.05.26 12:12 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok. Köszönöm a lehetőséget!

dunlop2 2018.05.21 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.48
Egy kis délutáni kirándulás a családdal. Hangyász Gréti nagyon élvezte. :)

IMG_20180521_111757IMG_20180521_111850
IMG_20180521_111911IMG_20180521_112011
IMG_20180521_112141IMG_20180521_112038
tomasz63 2018.05.19 10:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
OK.

Zergi 2018.05.07 16:30 - Megtaláltam
Fogtam!

IMG_9725IMG_9726
IMG_9727IMG_9728
IMG_9731IMG_9732
IMG_9733IMG_9734
ésKata 2018.05.07 16:29 - Megtaláltam
5 nap Gyulán,bicajozva

FoJo 2018.05.05 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Bringás találat :) Köszönjük a rejtést!

FefEee 2018.04.30 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.48
Köszönöm a rejtést.

egynagyati 2018.04.23 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Köszi a rejtést!

DSC02820 
perdix 2018.04.22 12:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.62
Meglelve! Köszi a rejtést!

Aleph & Rita 2018.04.15 13:00 - Megtaláltam
Gyula-Vésztő-Szarvas útvonalon való ládázgatás közben eljutottunk ide is. A jelszó végét benéztük, de a rejtő gyorsan kisegített a helyes jelszóvéggel. Köszönjük!

Zsu. 2018.04.02 12:54 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2018.04.02 12:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.64
Húsvét hétfői kirándulás Zsuzsival Békés megyében. Csodás napsütést, de szeles időt fogtunk ki, ami még mindig jobb, mint az elmúlt napok esőzése...
Mai harmadik tirpákos találatunk és megmondom őszintén: ez volt a legjobb hely. A rejtés ügyes és ravasz. Profi. A hely tirpákos sztori nélkül is ládaérdemes: a régi temető, az út a kis kápolnához, a hely hangulata elragadó. Köszönöm, hogy megmutattad.

Mikulás

IMG_9339IMG_9341
IMG_9342IMG_9343
IMG_9344 
Mr Zerge 2018.03.23 12:35 - Megtaláltam
Megvan, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

A temető kapu elött parkoltunk, gyors logolás után tovább indultunk a márciusi havazásban.

sorx 2018.03.18 14:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

Hugi87 2018.03.18 14:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

csg69 2018.03.18 10:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.33
Megvan :)

MoMaszter 2018.02.25 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.98
Jópofa a rejtés! :)
Köszönjük!

Szira 2018.01.28 14:53 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.1.5]

atipapa 2018.01.19 15:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

fercsipeter 2018.01.19 14:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

belus01 2018.01.12 13:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük.

Kata és Ati 2017.12.30 14:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Megtaláltuk. Szép kis temető.

SírkövekKápolna
Viczi 2017.12.30 11:23 - Megtaláltam
Köszönjük!

kazevo 2017.11.26 10:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Bakk család 2017.11.25 13:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.17
Köszi

DSC_2593 
verebiz 2017.11.12 14:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.77
Szép helyen, szép rejtés. Köszi a lehetőséget.

Temető 
katika 2017.11.05 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

eltájoló 2017.11.02 09:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.02
Merész rejtés, de nem feltűnő. A láda rendben. Köszi a rejtést.

anettx 2017.10.23 09:10 - Megtaláltam
TFTC!
Csavargás Békés megyében sok, szép helyen.

Rézangyal77 2017.10.15 15:03 - Megtaláltam
Megtalaláltuk. Köszi a játékot! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Poliák család 2017.10.14 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.54
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

20171014_175428 
emiGrant 2017.10.13 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
10/9. Többnapos gyulai és békéscsabai ládázás után hazafelé ide is beugrottunk. Köszi a rejtést!

EmesESE 2017.09.30 17:46 - Megtaláltam
Megtaláltuk, ? köszönjük a lehetőséget ... [iGC] [wapon beküldött szöveg]

alat300 2017.09.30 12:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.00
kis segítséggel, de megvan!!!

fattila 2017.09.20 14:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. Részletek, ha lesznek, majd később. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Walterhal 2017.09.17 16:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! Férjem többször mesélte, hogy amikor sok évtizede gyerekként a Csallóközből ide "lakosságcserélve" először körbejárt a szomszéd utcákon, meglepve látta, hogy van Madarász utca ;). A Mezőberény történetét ismertető könyv leírja, hogy" a felvidéki evangélikus szlovák jobbágyok Madarász András vezetésével ... 1723. évben telepedtek meg..." Így számunkra nagyon érdekes volt a régi Madarász sírokat látni.

VP 2017.09.15 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.55
Szépen rendbehozott hely. Folytatjuk!
Szombat-vasárnap rövidtávú országos tájfutóbajnokságok Gyulán. Odaúton, előtte, közben, utána, hazafelé: alföldi kisvárosok, katélyok, kastélyromok, egyéb látványosságok - és persze ládák.

 
kópé1993 2017.09.12 13:25 - Megtaláltam
Munkából hazafelé. Köszi a rejtést!

povyagi 2017.09.10 14:02 - Megtaláltam
o/ hurrá, megvan

[g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Mathau 2017.09.10 13:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Marton Zoli 2017.09.10 11:15 - Megtaláltam
Engem mindenáron az ügyvéd úr sírjához akart vinni a navi de aztán mégis sikerült megtalálni.

kupec 2017.09.08 09:47 - Megtaláltam
Érdekes hely.

mike andros 2017.09.06 15:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Ok

pliptai 2017.09.03 13:00 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért!

befi 2017.08.27 15:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

TS 2017.08.17 14:30 - Megtaláltam
Többször jártam már Mezőberényben. Most a láda megkeresése volt a célunk. A gyors találat után elmentünk a tót templomhoz. Éppen nyitva volt, így belülről is meg tudtam nézni, sőt a templom toronyba is fel tudtam menni, ahonnét szépen ráláttam a városra.

carmin 2017.08.15 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.49
Szép kis város Mezőberény. 5 éve jártam itt, akkor még csak a multi láda volt. Örülök, hogy még egy ládaérdemes helyet ismerhettem meg. A sorozatból már csak ez hiányzott. Köszönjük a rejtést.

DSC04888DSC04895
Mirtt 2017.08.14 14:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

thera 2017.08.04 14:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.01
Köszönöm a rejtést! Megtaláltam! Forró nap volt! :-P

Emese62 2017.07.29 13:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.77
Megtaláltuk elég könnyen! Tirpák ládábol már három megvan! Ismerem ezt a temetőt! Itt virágzik tavasszal az egyedülálló sárga vad erdei tulipán!

IMG_6002IMG_6003
IMG_5039IMG_5111
csbagi 2017.07.27 09:00 - Megtaláltam
6 napos Körös-környéki ládázás 5. napján.

Körösök 416Körösök 417
Lavami 2017.07.26 17:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

tapisomi 2017.07.17 12:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
Megtaláltam. Köszönöm, hogy itt lehettem. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Gyömi 2017.07.12 18:14 - Megtaláltam
Köszönjük!

DóriAtesz 2017.07.11 12:25 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.84
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést.
DóriAtesz

Judith 2017.07.11 09:21 - Megtaláltam
Megcsíptem!

SirLes 2017.07.07 17:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Knaliret 2017.07.03 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Megtaláltuk! :)

Cerberus 2017.07.02 12:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.34
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!

IMG_9720 
Fazék 2017.06.25 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.51
Békéscsabáról hazafelé menet. Igazából elsősorban emiatt a láda miatt jöttem, hiszen így be is fejeztem a Tirpákok az Alföldön ládasorozatot. Nézegettem a régi sírköveket, meg egy fácáncsaládot. Jó a rejtés, tettem bele egy minitollat logoláshoz.

IMG_6914IMG_6916
IMG_6918IMG_6919
Páratlan Páros 2017.06.25 15:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.00
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést.

tabletta 2017.06.24 17:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Vincenzo65 2017.06.10 15:31 - Megtaláltam
Köszi, kicsit rikít a tartója.

bence máté 2017.06.05 18:29 - Megtaláltam
ok

Imperator Csaba 2017.06.05 18:09 - Megtaláltam
+Van! Köszi :-) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

villon 2017.06.05 14:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Mihul 2017.06.03 12:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

szakica 2017.06.03 12:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

tapiapi 2017.06.02 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

BT_pro 2017.05.31 05:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.27
Megvan, köszi! Meló előtt gyors találat , bringával. Teljesen rendben van ,érdemes keresni.

erdei.laszlo 2017.05.30 17:03 - Megtaláltam
Megtaláltam!

ZoLiza 2017.05.28 10:15 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

kobcikrajci 2017.05.27 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.55
Bicajjal Mezőberényből Csorvásig. Mondhatni a város már régi ismerős, hiszen több fejezetben gyűjtöttem a környék ládáit innen indulva vagy ide érkezve. A temető eddig kimaradt, de most a rejtésnek köszönhetően nézegethettem kicsit a réges-régi sírköveket. Rohan az idő...

K&H 2017.05.27 09:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Szilágyiék 2017.05.21 18:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.92
Köszönjük!

DSCF0183DSCF0190
DSCF0191DSCF0196
DSCF0197DSCF0201
cipollino 2017.05.19 11:00 - Megtaláltam
Ládázás vironiával. Köszi a rejtést!

Vironia 2017.05.19 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Köszönöm a lehetőséget! :)

Liberty 2017.05.19 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.34
22/1. Kelet-magyarországi és Erdélyi ládatúra.

Jó ötlet volt ezt a ládasorozatot létrehozni, érdekes helyek - érdekes történelmi háttérrel. Tetszett, köszönet a rejtésért.

Mezőberény címere
Skalp 2017.05.14 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 4.19
Köszi!

Bovkati 2017.05.14 08:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
Miest megtudtam hogy létezik a láda már indultam is oda-vissza 13 perc bicóval, legalább megvan a mai túrám is csak tollat nem vittem magammal így csak pecsételtem :)

Hey-ho 2017.05.14 08:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

Judit és Béla 2017.05.13 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.25
Megtaláltuk.

Párduc50 2017.05.10 17:28 - Megtaláltam
Köszi!

oldfox 2017.05.08 11:49 - Megtaláltam
...megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget!

Famágus 2017.05.08 11:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

DSC00866 
katijoko 2017.05.07 11:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

PardiAndi 2017.05.07 00:00 - Megtaláltam
dzoli1-gyel

dzoli1 2017.05.07 00:00 - Megtaláltam
Útban hazafelé Andival.

petili 2017.05.01 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Köszönjük a rejtést!

SandorCsaba 2017.04.30 18:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! :)

Hegedüs Zsuzsa 2017.04.29 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.81
Köszönöm a rejtést.

IMG_20170429_125934IMG_20170429_125943
Norbee97 2017.04.23 14:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.78
Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan.
Sajnos a dobogóról lemaradtam, de ezt volt a 4 közül a legkönnyebb elérni az új ládák közül, így ezt választottam. Korábban is jártam már Mezőberényben, jó volt egy új oldalát is megismerni. A temetőben nem járkáltam, a ládáig mentem csak. A láda közelében található egy motel is, aki játszik munzee-t, annak jól jöhet. :) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
606.

IMG_20170423_140943IMG_20170423_142157
IMG_20170423_142609IMG_20170423_143025
IMG_20170423_143031IMG_20170423_143035
GYEZegzug 2017.04.22 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
Hatodikként a regisztrálás szabályos? Szarvasról a 9 km-es, 8 pontos teljesités után mennem kellett Debrecenbe az unokákhoz. Mezőberény útba esett, igy kimentem a jól ismert temetőbe. Bátor rejtés, jó volt megcsinálni e közös sorozatot barátaimmal. Köszi szépen a lehetőséget.

P_20170422_161735P_20170422_161853_BF
P_20170422_161827 
Csizmások 2017.04.22 17:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

kl 2017.04.22 13:19 - Megtaláltam
Itt jártunk... Köszönjük! [wapon beküldött szöveg]

Csaba & családja 2017.04.22 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.57
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.

alucifer 2017.04.22 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.18
MEGTALÁLTAM
Köszönöm a rejtést!


20170422_11392720170422_114012
20170422_11422520170422_115226
20170422_115800 
ocsike78 2017.04.22 07:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. :) Az első piros egyes találatom, köszönöm.

GCTIR3_20170422_073530GCTIR3_20170422_073540
Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]