geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
4261. Kazincbarcikai várdomb (GCKBVD)

Híd a Tardona-patak felett, háttérben a várdomb

Híd a Tardona-patak felett, háttérben a várdomb

A várdomb messziről

A várdomb messziről

Tardona-patak

Tardona-patak

Kilátás a várdombról

Kilátás a várdombról

Kazincbarcika és a csónakázó tó

Kazincbarcika és a csónakázó tó

Itt érdemes elindulni felfelé

Itt érdemes elindulni felfelé

Útban a várdomb felé

Útban a várdomb felé

Útközben...

Útközben...

Naplemente

Naplemente

Csónakázó-tó

Csónakázó-tó

Tábla a piros jelzésnél

Tábla a piros jelzésnél
Szélesség N 48° 14,313'
Hosszúság E 20° 37,268'
Magasság: 178 m
Megye/ország: Borsod-Abaúj-Zemplén
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2017.04.25 16:00
Megjelenés időpontja: 2017.04.25 17:22
Utolsó lényeges változás: 2017.04.25 17:22
Utolsó változás: 2017.10.24 21:41
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: eddy07
Felhasználó: darkwolf
Nehézség / Terep: 2.0 / 2.5
Úthossz a kiindulóponttól: 1300 m
Megtalálások száma: 89 + 2 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.4 megtalálás hetente


WAP:
A 20x15 cm-es doboz a Kazincbarcika mellett fekvő várdomb területén, az ösvénytől kb. 10 méterre, egy fatuskóban található, fakéreggel és avarral álcázva.


A ládába TravelBug nem helyezhető.


A környezet

A geoláda a Kazincbarcika peremén fekvő várdomb területén található. A várból mára már semmi sem maradt meg, csupán az egykori sánc nyoma és a domb emlékeztet rá. A lentebbi leírás Kazincbarcika elődtelepüléseinek középkori történetét mutatja be, Kazincbarcika modern történetével a környező ládák foglalkoznak ( GCKBSZ, GCBAKI).

Megközelítés

Busszal

Kazincbarcika, autóbusz állomásnál van az ajánlott kiindulópont:  N 48° 14,703' E 20° 36,951' 160 m [GCKBVD+start] , ahonnan kb. 1600 m-es sétával érhető el a láda. Innen indul a piros Piros sáv turistajelzés, ezt követve lehet eljutni a várdomb tövébe, ahonnan többféleképpen lehet megközelíteni a geoládát. Célszerű a  N 48° 14,303' E 20° 37,210' 170 m [GCKBVD+felfele] pontról megmászni a várdombot, az ösvényen folyamatosan balra tartva. Ezután kb. 170 m gyaloglás után egy éles balkanyarral indul felfelé ösvény az alacsonyabb és a felső, központi dombra is.  N 48° 14,356' E 20° 37,344' 202 m [GCKBVD+kilátás] Erről a pontról kilátás nyílik a környékre, "Kolorcity" városára. A láda a várdombra vezető ösvénytől kb. 10 méterre, egy fatuskóban található, fakéreggel és avarral álcázva.

Autóval

Autóval meg lehet állni a csónakázó tó közelében a  N 48° 14,528' E 20° 37,507' 150 m [GCKBVD+1parkoló] ponton. Innen kb. 800 m-es gyaloglással érhető el a láda. Másik parkolási lehetőség a herbolyai útról lekanyarodva a rutinpályánál a  N 48° 14,395' E 20° 37,031' 155 m [GCKBVD+2parkoló] ponton található. Innen kevesebb, mint 600 m távolságra van a láda. A további útvonal a buszos megközelítés leírásánál található.

Sajókazinc

Maga a település, a község történetét az oklevelek, a feljegyzések a XIII. századig vezetik vissza. Kazinc helységről tudjuk, hogy 1240-ben várnépek lakták. Első említése Gozonek alakban történt. Később 1385-ig Dédes várához tartozott. A XIV. századtól ismertek azok a feljegyzések, amelyek szerint nyolc garas pápai tizedet fizetett az itt élő várnépek közössége, amely a különböző forrásokban Tazinc, Kazeng, Kazineh és Kazynon nevet viselte már. A XV. században a Lórántfiaké. Vámszedő hely volt a valószínűleg mezővárosi rangú helység. A XV. és XVI. századból már egyértelmű adatok bizonyítják, hogy a település neve Sajókazinc, és a Perényi és a Bebek családok birtokához tartozott. Borovszky Samu Borsod megyéről szóló munkájában ezt írja :"Sajókazinc éppen úgy, mint a környék összes falvai a reformációhoz csatlakozott, s már 1576-ban mint önálló egyház szerepelt."

Barcika

Barcika község sokáig két részből állott: Alsó- és Felsőbarcikából. Alsóbarcika már 1381-ben előfordul egy oklevélen, amelyből az is kitűnik, hogy "...a községről magát Alsóbarczinak nevező (de Asloubarch) család ősi öröklött jószága." Felsőbarcikáról még korábbról, a XIII. századból van okleveles emlék.
A század elejétől ismert, illetve már szinte teljes feledésbe megy Barcika harmadik része, az Újtelep, amely a 26-os számú útnak az Újváros felé eső részén helyezkedett el. Történelme során Barcika község területe ekkor volt a legnagyobb, míg legkisebb a török megszállás idején és után, amikor a faluból csak pusztaság maradt. Majd ismét fejlődni és növekedni kezdett. Az épülő-terjeszkedő Kazincbarcika szorította vissza a 26-os út túloldalára, ahol ma is megvan az Alsó- és Felsőbarcikából álló régi település, Kazincbarcika város részeként.
Az idők folyamán Barcika községnek nemcsak a területe, hanem a neve is sokszor változott. Az 1552-es összeíráskor pl. az alábbi neveket jegyezték fel: Alsyo Barch, Alsóbarcza, Alsó Barcyka, Alsó Barcica, Alsó Barchika és Alsó Barczyka. Felsőbarcika neve is változatosságot mutat: Felsewbarcika, Fyewesyw Barch, Felsobarcza, Felsew Barcyka, Felső Barcz és Feseow Barcika elnevezések fordulnak elő.
A község birtokosai a Barczy vagy Bárczy-rokonság révén a Dapsi-család a XVI. és a XVII. században, de a Lórántffyak, majd a Hubayak is birtokosok, később pedig birtokosai a Barczikay családból származó nemesek.
Felsőbarcika az Ákos nemzetségbeli Ernye birtoka volt, akinek István fia 60 márkáért eladta a falut Szuhai János fiának, Albert ispánnak. De a Barius, a Bessenyei és Szoláti (Zoláth) is birtokos volt, úgyszintén az Alacskay család a XVIII. században, majd zálogjogon a Dapsyak is. A Lórántffyaknak itt is volt birtoka, ami házasság folytán később Rákóczi-birtok lesz. Ebből Pongrácz-vagyon lett, ami később a Radvánszkyak kezére jut.
Felsőbarcikának temploma is volt (ma is megvan) és egyháza, ezért egyházas Barcikának, vagy egyházas Barczának is nevezték.

A vár története

A várat a Tardona-patak széles völgyének délkeleti szélén találjuk, a mai Kazincbarcika-Újvárossal szemben. Egy mellékvölgy - amely egyben a külső vár határa volt - választja el a mögötte, keletre emelkedő magasabb domboktól. Minden oldala igen meredek. A kétrészes vár az ún. motte-típusú várak csoportjába tartozik. Központi dombját feltöltéssel emelhették. A délnyugati oldalán, ahol a csatlakozó terep enyhébb lejtésű, (a geoláda megközelítése is innen javasolt) árok vette körbe, amelynek nyomai jól kivehetők. A külső várat sánccal védték, ez kétoldalt csatlakozik a központi dombhoz és lefut a várhegyet a szomszédos domboktól elválasztó mellékvölgybe. E völgy nyugati vége árokkal kezdődik, de ez inkább erózió eredményének, semmint emberi alkotásnak látszik. Feltételezés, hogy e mellékvölgy felől olyan védőmű (kerítés, fapalánk) őrizhette a várat, amely pusztulása után a terepen nem hagyott nyomot maga után. A vár relatív magassága a délkeleti oldal völgye felett 22 m, északnyugati oldala azonban, a Tardona-patak völgye felett ennél jóval több. A központi, hosszúkás alakú domb tetejéről Kazincbarcika városára, a csónakázó tóra és a vadnai várra nyílik kilátás. A külső vár meredeken lejt délnyugat felé, csupán a központi domb aljától 20 méterre, az árok külső széle mellett látható egy laposabb terület.

Kozák Károly 1955-ben egy 6x6 méteres, négyzet alakú épületet tárt fel a központi domb platóján. Égett gerenda nyoma, sok patics és cölöplyukak jelezték a ház helyét. Az ásató három darab számszeríj nyílvég, valamint a kerámia leletek alapján a ház korát a XIII-XIV. századra keltezte. A dombtető szélén is megfigyelt cölöpnyomokat s bár a perem lepusztulása miatt a megfigyelés bizonytalan volt, valószínűsíthető, hogy a dombtetőt kerítés, vagy palánk szegélyezte. A ház körvonalán kívül is hasonló korú leleteket talált, mint belül. Itt egy kemencét is sikerült feltárni, mellette állatcsontok kerültek elő (marha, sertés, juh, kecske, csirke). Mindezek arra vallanak, hogy a várat huzamosabb ideig lakták. Az egyik szelvényben festett, mázas cserepek pedig arról tanúskodnak, hogy a XV-XVI. században is volt a várban élet.

Források:

Nováki Gyula - Sándorfi György: A történeti Borsod megye várai az őskortól a kuruc korig.
Sajókazinci református híradó
Barcikai históriás

Mindenkinek kellemes kirándulást és sikeres találatot kívánok!
Állapot: kereshető

KRW értékelés (41 db): környezet: 4.11 rejtés: 4.22 web: 4.54 átlag: 4.29

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
-
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Noleeon 2021.01.09 23:59 - Megtaláltam
KB

peba 2021.01.09 11:59 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 2.49
Köszönjük a rejtést, szombati séta keretein belül megtaláltuk. A kilátás sajnos a ládától nem a legjobb és két figura meggyanúsított minket, hogy magánterületen járkálunk, amit azért erősen kétlek. A ládára ráférne egy csere, mert eléggé nyúzott állapotban van.

Ich.. 2020.12.27 11:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.90
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

IMG_20201227_111902IMG_20201227_111226
IMG_20201227_110945IMG_20201227_110043
csirepanna 2020.10.25 15:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

utigabi60 2020.10.24 12:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

pcjav73 2020.10.22 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.37
Köszönjük!

silboy & Zsóka 2020.10.22 09:36 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.00 súly: 3.32
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! A hely történelmileg biztosan érdekes, de egyébként nem nyújt különösebb élményt (bár a kilátó pontig nem mentünk el). A láda fedele nem illeszkedik megfelelően, így kicsit beázik.

htibi80 2020.10.11 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.01
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.1]

tak-tak 2020.09.27 09:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

tothadam86 2020.09.01 15:56 - Megtaláltam
Megtaláltam-8)- [Geoládák v3.6.0]

eszluzsu 2020.08.22 13:10 - Megtaláltam
Ládavadász Pistivel közös találat. Köszönjük. [Geoládák v3.5.3]

ládavadász Pisti 2020.08.22 13:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk Eszluzsuval, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

kilali 2020.08.21 13:23 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.2.12]

pöcök 2020.08.20 16:47 - Megtaláltam
Megtaláltuk. [Geoládák v3.4.0]

erdei.laszlo 2020.07.28 14:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

CsKaroly 2020.07.17 13:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

GRegina 2020.06.07 17:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Brinden 2020.06.07 17:29 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

handky 2020.05.10 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Szuper rejtés, köszönjük. Illendő volt már megkeresni :)

Csenge&Tomika 2020.05.09 16:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Aniko & Gyuri 2020.05.01 14:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Rencsoo 2020.04.18 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2 web: 3 átlag: 2.67 súly: 1.00
Megtaláltuk, köszi a rejtést!

madball 2020.04.13 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.78
Megtaláltuk.

Vsanya 2020.04.13 14:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

PatakiHelga 2020.01.01 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Megtaláltuk!

Karika72 2019.10.27 13:21 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.86
Köszi a rejtést.

Screenshot_20191117_102827_com.huawei.himovie.overseas 
mura 2019.10.19 15:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönet a rejtésért!

Discover 2019.09.15 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.33
Köszönöm a rejtést!
[iGC] [wapon beküldött szöveg]

_DSC9636_DSC9635
_DSC9633_DSC9634
_DSC9626_DSC9629
Mikulás 2019.09.14 16:09 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 4.67
A geocaching eseményről távozva Kazincbarcika felé vettük az irányt. Kirakttam magam a lányokkal az ajánlott parkolóba és egy szép, kb. 9 kilométeres kis túrácskával kerestem fel a két hiányzó ládát a P- jelzésen (nagyrészt). Nem fáztam :-) Ami idegesító a hazai túrázásban (a téli szezont kivéve), hogy rengeteg az apró kis rovar, légy. Itt is egy felhőnyi kis lágy követett. A láda - némi keresés után - meglett. Sajnos ez sincs valami remek formában, egy geoláda rejtéshez teljesen alkalmatlan, vékony és igénytelen (salátás) doboz, benne a kis irattömb, ami már lapjaira hullott (szintén alkalmatlan naplónak). Megkerestem a jelszót tartalmazót, majd szépen mindent visszapakoltam. Bizony ide is kellene egy csereláda! Kár, hogy nem volt nálam...

Összeségében egy kellemes erdei sétán kívül nem kaptam mást a két ládától. Kihagyható célpontok, a csajok, akik a városban vártak meg, nem maradtak le semmiről.

Mikulás

IMG_9178IMG_9180
eliottwans 2019.07.20 09:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.11
Megvan!

Csónakázó tóCsónakázó tó 2
Csak egyenest20190720_092154
20190720_10232920190720_102415
20190720_102458 
Judit és Béla 2019.06.10 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.35
Megtaláltuk.

baranyp67 2019.06.09 18:34 - Megtaláltam
Megtaláltuk köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

fulpes 2019.06.02 08:41 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Második keresésem. Jó volt. Ködzönöm. A füzet sajnos kicsit el van ázva. [g:hu 1.6.2y]

proti92 2019.04.19 16:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Sajnos a zacskó szét volt szakadva, így a füzet szétázott, ezért a zacskót kicseréltük. [Geoládák v2.2.5]

ambrus207 2019.04.19 12:21 - Megtaláltam
köszi a rejtést???? Szaszával [Geoládák v2.2.5]

Attibati 2019.01.19 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.53
Kazincbarcikáról indultam a várdomb és a Ludna-tó ládájának becserkészésére.
A közeli tanyán levő kutyák hatalmas zajt csaptak, visszhangzottak tőlük a hegyek.
A láda helye már messziről látszott, a zacskóját valamilyen állat alaposan megtépte, de a láda épségben volt. Maga a doboz igen gyenge alkotmány, papirvékony műanyagból készült, nem lesz hosszú életű. Sajnos nem volt nálam semmilyen tároló alkalmatosság, amivel a maradványokat el tudtam volna szállítani, a gcruda láda cseréjéhez felhasználtam a felesleges zacskókat. Kérem, hogy a legközelebbi megtaláló vigye el a zacskó maradványait.

Caldera 2018.11.15 10:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

dienespeter 2018.11.02 12:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

KoLaHir 2018.10.22 14:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

darkwolf 2018.10.19 15:00 - Egyéb
Az eltűnt ládát pótoltam, újra kereshető.

Sir Pajszer 2018.10.19 12:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.04
Köszi!

Csaba & családja 2018.10.12 18:20 - Megtaláltam
A láda tartalmát szétdobálva találtam, valakinek csak a dobozra volt szüksége. Új doboz nem volt nálam (volt, de nem találtam meg), ezért egy zacskóba összeszedtem és visszarejtettem a maradványokat.. Köszönöm a rejtést.

bigmick 2018.08.25 09:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.6.0f]

9mcb-jani 2018.08.23 11:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Megtaláltam köszönöm a rejtést!

zayd 2018.08.12 14:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.70
Bringaverseny utáni levezetés. Köszi a rejtést!

13 2018.08.10 17:25 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

Paul 2018.08.04 14:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0c]

Hey-ho 2018.08.04 08:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

zmoolnii 2018.07.25 17:32 - Megtaláltam
Megtaláltuk, kösz a rejtést.

Párduc50 2018.07.25 12:43 - Megtaláltam
Megvan

Wation01 2018.07.12 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Nagyon sok a szúnyog, ajánlott a hosszú ruha 🤔
Jól elvan rejtve, de élmény volt!

F1DE0DE7-8270-47C0-812A-45DD902B649034ED912D-644D-4BC4-A827-A26E61600FB4
72350282-E980-4C65-B434-848CD44F9E05C7D7F51C-8F39-482F-8E17-6CDD86D2D197
gg630504 2018.07.06 08:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.28
Szúnyogokat megetettem.
Remek rejtés!

valti 2018.06.17 14:00 - Megtaláltam
OK. :-) [g:hu 1.5.4]

Mr Zerge 2018.05.27 12:10 - Megtaláltam
Megvan, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

A láda nevéből most a domb stimmelt.

kupec 2018.05.27 08:48 - Megtaláltam
Sok mindent nem láttam, szúnyog volt dögivel.

Fehér Márton 2018.05.05 16:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Megtaláltam köszönöm

Csureszh 2018.04.29 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.39
Autóval a rutinpályánál parkoltunk, innen tényleg közel van a láda, bár az úton érdekesnek nevezhető dolog nem volt, hacsak az eperültetvényt nem nevezhetjük annak. Erről az oldalról elég meredek volt a domboldal, de hamar meglett a láda.

atgaspar 2018.04.17 10:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.2]

bsanyi025 2018.02.11 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.57
Megtaláltam

Bigyu 2018.02.11 12:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.2]

darkwolf 2018.01.28 08:55 - Egyéb
Ellenőriztem, a láda megvan a helyén, kereshető.

gyetger 2018.01.14 16:20 - Megtaláltam
Az összes környékbeli tuskót feltúrtam, de nincs meg :(
Kérlek, fogadd el a képek alapján!

[Jóváhagyta: eddy07, 2018.01.18 10:26]

GCKBVD 
Aranymadár 2017.10.08 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.04
Köszönöm a lehetőséget!

Eweelin 2017.10.02 17:49 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.00
Első megtalált ládánk volt, GPS és minden segítség nélkül szóval elég kalandosra sikeredett :D Benne pedig egy számomra tökéletes ajándék is volt, tehát tényleg kincset találtam. Köszönöm!

Sanchoo és M. 2017.09.16 11:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Csaba és Kati 2017.09.15 18:16 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.98
HEURÉKA!
Megtaláltuk, köszönjük.
Részletek és képek később. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
Kb. 30 éve jártam utoljára a várdombon ahol akkor még egy kis tisztás volt. Jelenleg már terebélyesnek mondható fákkal találkoztam.
Anno az ablakból kinézve folyamatos rálátasom volt a várdombra.
Most a régi lakástól indulva a gps - re "hallgatva" közelítettem meg a rejtést, amely a várdombot hátulról kerülte meg. Ez az ösvény jól benőtt, sok kidőlt fa keresztezi, de azért oda vezetett. Visszafelé már tovább mentem, leereszkedtem a dombról és a piros jelzésen mentem vissza a Csónakázó tóhoz.
A tó melleti tisztáson most egy cirkusz vendégszerepelt, ahol éppen előadás volt.
Kazincbarcika a szobrok városa, erre utal a másik helyi rejtés is, de ma már a festett házak városa is lehet.

Innen indultam, régen itt laktunkCirkusz
Erre mentemIlyen is volt az ösvény
LogVisszafelé már itt jöttem
TűzrakóhelyA piros jelzésen
Itt is voltak viharkárok 
GréJuBé 2017.09.03 00:00 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

nmárti 2017.08.22 14:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.40
Ezt is elfelejtettem bejelenteni tavaly:) Köszi a rejtést!

kobcikrajci 2017.08.19 10:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.56
Könnyen elérhető új cache, sima városi kerekezéssel meglett. Ennek most ez volt a varázsa. Közben felsejlettek előttem a barcikai kilátások multi szenvedős epizódjai, ill. gyönyörű tájai. Ennek már több mint 2 éve...

SirLes 2017.08.11 18:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Nixxi94 2017.08.07 17:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.48
Köszönjük a rejtést, megtaláltuk!

ghiago 2017.08.05 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
Köszönjük!

Lempike és Sándor 2017.07.29 11:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

majormezei 2017.07.24 10:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Cseliboy 2017.07.08 15:45 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget!

Zéboy 2017.07.08 15:45 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Zéboy 
Berián 2017.07.08 15:45 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget. Jó nagy zuhé után...

kl 2017.07.08 11:26 - Megtaláltam
Itt jártunk... Köszönjük! [wapon beküldött szöveg]

Zoff76 2017.07.05 11:19 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! Szúnyogriasztót vigyetek! Anna, Judit, Leo

Liberty 2017.07.02 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.37
3/2. Borsodi kiruccanás.

A szobor séta után, Kazincbarcika szépséges csónakázó tava mellett indultam a várdomb felé vezető ösvényhez. A kilátásból nem lett semmi, de legalább egy jót sétáltam.

Kazincbarcika címere
VP 2017.06.25 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.54
Délutáni kirándulás a miskolci tájfutó váltó országos bajnokság után. A GCludn ládával összekötve. Sokminden tényleg nem látszik.

grw766 2017.06.17 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.41
Köszönjük a lehetőséget.

qtatom 2017.06.05 17:00 - Megtaláltam
Biciklis találat. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

rydick 2017.05.28 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
Megtaláltuk! Köszönöm szépen!

Norbee97 2017.05.26 14:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.80
Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan.
A megadott úton közelítettem, így reméltem hogy nem történik semmi rendkívüli. Az elágazásig minden rendben is volt, de szerintem én máshol mentem fel, ugyanis egy kevéssé használt kis csapást választottam, majd egy ezt keresztező útra tértem rá, de szerintem ez csak körbevitt volna, így én a rövidebb úton mentem,
egy használtabb úton fel jobbra, majd követve a GPS-t, és így sikeresen el is értem. Kicsit keresni kellett a ládát, de szerencsére sikerült. Visszafelé ugyanott mentem, de akkor már nem tértem át az alig használt csapásra, szépen lementem vele a "főútra", valószínűleg ez az az út, amit a rejtő is javasol. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
632.

IMG_20170526_142728IMG_20170526_143334
IMG_20170526_143428IMG_20170526_145855
IMG_20170526_150539 
kissss 2017.05.21 17:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.43
Köszi a rejtést!

Csizmások 2017.05.14 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Lacipap 2017.05.01 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.98
Megtaláltam!
Érdekes volt május esején megközelítenem a helyszínt!!
Igen közel van a majális parkhoz, de az előttem sétálók hirtelen más irányt vettek!
Köszönöm a rejtést!

Donika 2017.04.30 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.27
Köszönjük.

PSZE 2017.04.29 06:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Könnyed reggeli séta, könnyű találat. A leíráshoz annyit fűznék hozzá, hogy a rejtés inkább 10 méterre van az ösvénytől. Köszönöm a rejtést!

alucifer 2017.04.25 20:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.18
MEGTALÁLTAM
Köszönöm a rejtést!


20170425_20102220170425_201527
20170425_201557 


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]