FAQ
4272. Somogyszentimre (GCSSZT)

Somogyszentimre, 1930 (MNO)

Somogyszentimre, 1930 (MNO)

Somogyszentimre I. 2016.

Somogyszentimre I. 2016.

Somogyszentimre II. 2016.

Somogyszentimre II. 2016.

Az utolsó lakó házának romjában...

Az utolsó lakó házának romjában...

Az elhagyott temető

Az elhagyott temető

Útközben

Útközben

Vári-domb

Vári-domb

Tavaszi virágszőnyeg (kis télizöld)

Tavaszi virágszőnyeg (kis télizöld)

Az egykori vár alaprajza

Az egykori vár alaprajza

A fő erőd dombja

A fő erőd dombja

Külső sáncok nyomai

Külső sáncok nyomai

Segítség

Segítség

A Bárdi-patak áteresze

A Bárdi-patak áteresze
Szélesség N 46° 15,812'
Hosszúság E 17° 38,141'
Magasság: 200 m
Megye/ország: Somogy
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2017.05.28 14:00
Megjelenés időpontja: 2017.05.28 18:37
Utolsó lényeges változás: 2017.05.28 18:37
Utolsó változás: 2021.08.26 14:07
Rejtés típusa: Multi geoláda (2H)
Elrejtők: Ajtony & Zerind HUN
Ládagazda: Ajtony
Nehézség / Terep: 3.5 / 3.5
Úthossz a kiindulóponttól: 2200 m
Megtalálások száma: 69 + 5 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.2 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.


Somogyszentimre emléke
Jelszó: a két állomáson található jelszórészletek az alábbi sorrendben egybeírva:
1. A 18 cm * 8 cm * 6 cm-es főláda kidőlt sírkő mellett: N 46° 15,812' E 17° 38,141'. A rejtőhelyet ne bontsd meg, oldalról nyúlj be!
Kis téglarejtek Hencz István sírköve mellett.2. 5 cm átmérőjű mikroláda a Vári-domb oldalában: N 46° 15,649' E 17° 38,457'.
Löszfalban ál-gyökércsonkot keress!

A főládába TravelBug nem helyezhető, a várdombi ládika kis mérete miatt legfeljebb kis geoérmét tud fogadni.


Megközelítés
A Berki-patak mocsaras völgye nemcsak az ellenség felvonulását nehezítette, de a ládászoktól is eltökéltséget igényel, különösen csapadékos időszakban.

Egy kiépített parkoló  N 46° 16,000' E 17° 37,660' 175 m [GCSSZT+kiépített parkoló] az útmenti pihenőnél található, de a rejtések felé vezető szekérút kiszélesedett kiágazása közelebb van:  N 46° 15,750' E 17° 37,627' 180 m [GCSSZT+elágazás]. Az itt induló földúton éred el az erdő szélén a felhagyott vasút nyomvonalát, amelyen északkelet felé haladsz. Nemsokára el kell hagynod a vasút vonalát, át a magaskórós-vizenyős völgytalpon, ahol erecske is szivárog. Az egykori, már elhanyagolt utak alig követhetők, inkább a ládász ösztöneidre figyelj. Itt már  N 46° 15,890' E 17° 38,146' 180 m [GCSSZT+Letérés] érdemes a vasút nyomvonaláról letérni, ahol egy elvadult szekérút indul ferdén előre lefelé. Csapadékosabb időben itt a legkönnyebb az időszakos vízfolyáson átkelni:  N 46° 15,851' E 17° 38,183' 175 m [GCSSZT+1.átkelés], de a nyári félévben magas csalánosra kell számítani.
Előfordulhat, hogy időszakonként könnyebb egy kis kerülővel ettől a ponttól indulva:  N 46° 15,726' E 17° 37,922' 180 m [GCSSZT+Kerülő út kezdete]. Ha a munkagépek kijárták, a szántóföld szélén toronyiránt haladhatsz az első állomás felé.
A főládát a község emlékeként itt maradt felhagyott, azóta beerdősült temetőben találod meg  N 46° 15,812' E 17° 38,141' 200 m [GCSSZT-1]
A temetőtől a Vári-domb felé a mocsaras, vizenyős völgytalpon egészen száraz időt kivéve csak úgy tudsz tovább haladni, ha a dombvonulat lábánál vagy oldalában gyalogolsz déli irányba 1...2 méternyivel magasabban, mint a sík rész. A völgytalp enyhén emelkedik, és előbb-utóbb már száraz lábbal át tudsz kelni az erecskén és a keskeny völgyön:  N 46° 15,712' E 17° 38,366' 180 m [GCSSZT+2.átkelés] A TuHu térképen jól kivehető dombkerülő út inkább csak vadcsapásnak számít. A domb északi végét a "földszinten" patkó alakban megkerülve, a keleti oldalban szerpentines, ma már bozóttal benőtt szekérút vezetett a domb gerincére.
A várdomb oldalában találod a mikroládát a jelszó második felével  N 46° 15,649' E 17° 38,457' 220 m [GCSSZT-2]. Amatőr szemmel nézve feltehető, hogy a domb keleti lejtőjén a legmagasabb pont alatt 5 méternyivel lejjebb lévő rejtő gödör a feltöltött egykori várkút maradványa lehet.

Somogyszentimre egyike az elnéptelenedett falvaknak. Pár évtizeddel ezelőtt még Kadarkút külterületi lakott helyeként vasútállomása is volt az azóta megszűnt Kaposvár-Barcs vasútvonal mellett. A középkori eredetű falu Szent Imre hercegről, Szent István király fiáról kapta nevét, aki a község templomának védőszentje volt. A török uralom elpusztította, és még a 19. században is pár lakosú pusztaként tartozott Kadarkúthoz.
Újjáéledését az hozta, hogy 1886 őszén itt nyitotta meg kapuit a Magyar Királyi Földműves Iskola, ahova az ország minden tájáról érkeztek tanulók, és megszűnéséig a kétéves képzések során két és félezer gazdászt képeztek ki. A fiatal gazdászok sokoldalú gyakorlati oktatását méhészet, tejgazdaság, halastó (ez ma is megvan) és faiskola is szolgálta. A mintagazdaság fénykorában évente kétezer hízott mangalicát értékesített. A falucskában az 1900-as években vagy 20 család élt, akik nagyon összetartó közösséget alkottak. A régiek sokáig felemlegették, hogy a faluban egy közös húsfüstölő volt, ahonnan soha el nem tűnt semmi. A bérelt területen gazdálkodó iskola 1935-ben szűnt meg, mivel a földbirtokos a bérletet felmondta, és maga kezdett gazdálkodni - egészen az államosításig. Az állami gazdaságok létesítésének idején az itt dolgozók számára szoba-konyhás házakat építettek, így a falu lakossága ebben az időben betelepülőkkel gyarapodott, akik számára ez a szerény lehetőség is vonzó volt. Az 1970-es években kezdődött meg az elnéptelenedés, a környező településekre történő kivándorlás következtében. Később egy külföldi állampolgár vásárolta meg a területet, aki a hatalmas méretű romló állapotú gazdasági épületekkel nem foglalkozott.
Így jutott el a falucska 2016-ig, amikor régóta magányos, utolsó lakója elhunyt. A megmaradt életveszélyessé váló romok bontását hatóságilag kellett elrendelni. Somogyszentimrére így ma téglahalmok és a még megmaradt víztorony, lakóira az elhagyott temető emlékeztet.

A Szentimrei földvár egyike a török korban a déli végeken nagy számban újonnan épített vagy sebtében megerősített kis költségű kerített földváraknak. Ezek az iszlám invázió kezdeti időszakában alkalmasak voltak rabló török hordák ellen, de reguláris hadsereg ellen nem jelentettek védelmet. Szigetvár eleste után jelentőségük megszűnt; a Szentimrei földvár is szinte nyomtalanul elpusztult, emléke is elhalványult. Részletes feltárása még várat magára.
Hogy mégis tudok róla, az Somogyi Várak Jelvényszerző Túramozgalomnak köszönhető, mivel annak egyik szabadon választható helyeként szerepel.
A vár romlott földsáncait egy keskeny dombnyelv végén találhatjuk. Kőfalakat, bástyákat ne keress. Az erődítmény-rendszer a terepadottságoknak megfelelően hosszában nyúlt el a domb gerincén, a fő erőd a legjobban védhető helyre épült: annak idején a földmunkák során a meredek oldalakkal elnyúló kecskehát formájú dombnyelv északi végződését meredekre munkálták, a fő erődítmény erre a környezetből kiemelkedő pontra került. Ilyenformán az erődítmény három oldalról meredek oldalon volt megközelíthető. Ez nem mondható el a negyedik (déli) irányról. Mivel a keskeny Vári-domb a környező fennsíkból annak szintjén nyúlik ki, erről az oldalról a domb vízszintes gerince nem nyújtott természetes terepnehézséget. A rohamozók dolgát úgy nehezítették meg, hogy a keskeny dombnyelvet a fő erőd előtt három nagy bevágással szakították meg. Ezek a bevágások annak idején meredek falú árkokként hosszában osztották meg a várdombot. Az árkok közötti részeken elővédművek voltak. A könnyebb megközelítés irányából az ellenségnek védműről-védműre haladva ismételten meg kellett küzdenie a sáncok kapuin és a bevágásokon átfektetett csapóhidakon fokról-fokra visszaszoruló védőkkel, akik a földnyelv végén lévő fő erősségig hátrálhattak szükség esetén. A fő erősséget a domb alacsonyabb szintjein sáncok vették körül, amelyekről ásatások nélkül nem lehet kideríteni, hogy hordoztak-e falazatot is.
Az alacsony Vári-dombon létrehozott erősség külső védelmi vonalát az akkoriban a mainál is mocsarasabb völgyek jelentették, amelyek a nehéz ostromszerek szállítását szinte lehetetlenné tették.

A Zselic nyugaton a Belső-Somogyi sík vidékkel határos. A sík vidék nagyjából a tengerszint feletti 120-130 m-es szinten fekszik. Ebből emelkedik ki 250-300 méteres átlagos magassággal a Zselic dombos vidéke, amely eredeti formájában a Pannon tenger homokos-agyagos üledékeiből álló, a felszínén lösszel fedett táblás vidék volt. A kisebb geológiai törésvonalak mentén a felszín alakítását a lejtőkön lerohanó csapadékvíz és kisebb-nagyobb földcsuszamlások végezték, amelyek eredményeképpen a táj változatos formájú dombok és U-keresztmetszetű völgyek hálózataként alakult ki. A dombok hosszan elnyúló gerincei ma is jelzik az egykori felszín magasságát. A mocsaras völgytalpakból kiemelkedő nehezen megközelíthető meredek falú dombok a középkorban sok helyen szolgáltak erődítmények, várak vagy erődített egyházi építmények helyeként. A tájat formáló erők ma is munkálnak, és nyomukban váratlan szépségű löszformák fedezhetők fel.
A Zselic nyugati határát gyakorlatilag a Bárdi-patak völgye jelöli ki, amelyben Kaposmérőtől Somogyszentimréig haladt egykor a Kaposvár-Barcs vasútvonal északi szakasza.1. Mielőtt a vasúti töltésről az első állomás felé letérnél, egy kis kitérővel Szentimre vasúti emlékhelyét is felkeresheted, ahol a nyomvonal a mély patakvölgyet keresztezi. Itt folyik át a töltés alatt a Bárdi-patak:  N 46° 15,890' E 17° 38,375' 170 m [GCSSZT+1.Vasúti emlék]
2. Somogyszentimre egykori vasútállomása még áll, de méltatlan állapotban - nem sok néznivalót kínál:  N 46° 15,612' E 17° 37,576' 182 m [GCSSZT+2.Vasúti emlék]


Források:
Somogy megye várai
Mno.hu
Állapot: kereshető

KRW értékelés (27 db): környezet: 4.34 rejtés: 4.62 web: 4.76 átlag: 4.57

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
+
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
+
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
-
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Panyek 2022.09.30 12:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Farekék 2022.08.03 09:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.08
Már rég óta szemeztem a rejtéssel az érdekes leírás miatt és mert kedveljük az elhagyott helyeket. Az előző logok alapján hosszúnadrágban indultam. A földes útnál parkoltam és a vasútról először jobbra letérő földes úton, majd a napraforgó tábla mellett gond nélkül megközelítettem az első pontot. Nagyon tetszett a helyszín hangulata. A domb másik oldalán leereszkedve a völgytalp feletti jól kivehető vadcsapáson mentem a várdombig. A völgy a reggeli párában csodálatos volt. Bozótharc csak a várhoz felkapaszkodás közben volt. Ez sem tüskés bokor, csak az utat benőtt facsemeték miatt. A dombtetőn egész nagy méretű építmény állhatott. Visszaúton a völgy kiszélesedésénél minden gond nélkül kisétáltam a csalánokon keresztül a volt töltésre megnézni az átereszt. Összességében nem könnyű a rövid túra, de érdekes helyeket mutat meg.
Köszönöm az élményt.

20220803_08274420220803_083559
20220803_083947296743058_428974502604704_4789732755181341803_n
20220803_08442520220803_084745
20220803_085816296470783_792179125249602_4028940732679242819_n
20220803_092614 
zozodiver 2021.11.01 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.28
Gyönyörű hely, szomorú az elhagyott temető. Sajnos a láda beázott. A jelszót nem fogadja el a rendszer, le is fotóztam, hová kuldhetem el a képet.

Ashmelia 2021.06.21 18:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.1]

Webber 2021.06.21 18:09 - Megtaláltam
Meglett. [Geoládák v3.11.1]

Cerberus 2021.06.21 18:08 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.43
Megtaláltam! Kaposvár környéki háromnapos terepjárós/gyalogos cachertúra Ashmelia és Webber társaságában 34/34.

Utolsó ládaként kerestük, ez volt a legnehezebb találat. A leírásban is szereplő nyári csalános bizony megvolt, szinte áthatolhatatlan embermagas csalánokkal. Egyetlen szerencsénk az volt, hogy készültünk bozótvágókkal, így lassan, de biztosan utat tudtunk vágni magunknak. Úgyhogy mostanában érdemes menni, amíg még az ösvényünk járható. :) A nagy hőségben elég kemény menet volt ez a láda, de legyűrtük. A helyszín nem nyűgözött le, de a 2. pont rejtése remek volt és a kaland maga is.

Köszönöm a rejtést!

IMG_3716IMG_3718
IMG_3720IMG_3722
fehérkút 2021.04.25 08:40 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget. A láda környékén a térképen szereplő utak nagy rése a képzelet szüleménye! De így izgalmas ez a láda. Tájfutóként mondanám jó kis iránymeneteket kell hozzá csinálni!
[g:hu+ 2.6.9 teszt]

Béla 53 2021.04.25 08:40 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.6.9 teszt]

laszloistvan 2021.04.10 18:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.6.9]

Az ilyenre szoktam modani, hogy ez aztán a geocaching, de itt hajlottam rá, hogy talán kicsit már több is annál. :-) Márcadó után ma már a második elhagyott erdei temető, a java pedig csak utána jött - a kadarkúti országút felől érkezvén. Biciklivel indultam neki az onnan először bíztatónak látszó földútnak, de a temető után inkább letámasztottam és nélküle haladtam tovább. Végülis sportértéket tekintve jól szórakoztam, de a helyszínen a viszonylag érdektelen (legalábbis közvetettebb asszociációkat igénylő :-)) látnivalókért való küzdés kicsit aránytalannak tűnt (most ráadásul még istenes terepviszonyok között), úgyhogy már dörzsölgettem a tenyeremet, hogy erre most még Ajtony se kap tőlem négyesnél jobbat. :-) De aztán itthon jött a második fázis: alapos átolvasás, internetes kutatás, fentrol.hu légifotók nézegetése - és ezekkel kiegészítve utólag megint olyan megindítóan tanulságos élménnyé állt össze az egész, hogy mégsincs más választásom, mint ötöst adni. :-)

Csa.Csi87 2021.04.08 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Most hál'istn nem volt még nagy dzsindzsa, de el tudom képzelni mi lehet itt nyáron.
Eső sem esett mostanában, így a lápon is simán át tudtam verekedni magamat.

Petyóó 2021.03.31 12:33 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

adamszo 2021.03.20 13:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

KKB 2021.02.27 15:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

margabat 2021.02.27 15:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00
A temetőtől a második pontot toronyiránt közelítettük meg, hóvirágmezőn és bozótoson keresztül, szerencsére az évnek ebben a szakában lágyszárúakkal nem kellett megküzdenünk. Köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

VaVi 2021.02.24 15:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Liberty 2021.02.20 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.59
Somogyi barangolásunk következő helyszíne Somogyszentimre. Nagyon vártam már, hogy eljuthassak ide, mert kíváncsi voltam arra, hogy mi milyen útvonalon jutunk el a két ponthoz. Több logban olvastam, hogy milyen nehézségek árán jutottak el a ládáig. Mi a 6616-os útról leágazó földút kereszteződésénél parkoltunk és onnan indultunk a mezőn keresztül az erdőbe. Az erdőbe beérve semmi akadály nem állt az utunkba, szép, átlátható az erdő, hullámvasutaztunk a kisebb-nagyobb földvárakon, átugrottuk a patakot kétszer-háromszor és simán eljutottunk a kis temetői sírokhoz, utána pedig a földvárhoz. Mivel nincs turistaút, a gps-t követve toronyiránt a ládák felé simán el lehet jutni. Lehet, hogy érdemes másoknak is ezt az időszakot választani és akkor sokkal kellemesebb lesz a túra élménye és élvezhetővé válik a látnivaló, amit a rejtő be akart mutatni. Somogyszentimre és a földvárak története is érdekes olvasni való a ládaoldalon, nekem tetszett. Útközben sok szép erdei virágot és tűzpiros csésze gombát láttunk. A földvár rejtése nagyon ötletes.
Köszönet a rejtésért.

A 2.-es pont közelében rejtettük el a GCMVV mozgóládát. Egy apró taplógombákkal benőtt fatuskó közepében várja a megtalálást.

Kadarkút címereA mezőn keresztül közelítettük meg az erdőt
Pomisa 2021.01.09 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.22
Ez nagyon nehéz volt, de kezdjük az elején. Sok mindenre számítottunk amikor otthonról elindultunk, de sok hóra semmiképp. Ezért eléggé meglepődtünk amikor a környékre értünk és jelentős mennyiségű hó fogadott. Parkolni ennek ellenére tudtunk, bár ha felolvadt volna akkor bajba kerültünk volna. Az oda úton alig láttuk a pocsolyákat ezért több helyen is belecsúsztunk. Az első erős jobbos kanyar után viszont már térdig ért a hó, itt gondolkodtunk, hogy fel kéne adni ma, de ha már idáig eljöttünk akkor csak megkeressük. Hamarosan felbotorkáltunk az első ponthoz ami azonnal meglett. Innét visszacsúszdáztunk a völgybe, de utána minket nagyon félrevitt a GPS, ezért a közelebbi völgyön légvonalban át fel a hegyre, majd megint csúszda le a hegyről és át a lápon értünk el végre a földvár lábához. Időközben az összes őzet megzavartuk napi tevékenységükben. A következő nehézséget a feljutás jelentette. A leírásban nem láttam, hogy hogyan lehetne felmenni valami úton (az is lehet, hogy nem lehet). Ezért találtam egy vadcsapást ami felvitt a földvárra. Viszont itt a nehézséget az jelentette, hogy a csapáson már elolvadt a hó és csak a sár maradt hátra. Valahogy a fák segítségével és négykézláb felhúztam magam. A nehézségek ellenére kárpótolt a 2.pont rejtése. Visszafelé ahol feljöttem, teljesen esélytelen volt lemenni a földvárról mert annyira csúszott minden. Ezért úgy döntöttem, hogy keresek egy másik lefelé vezető utat, amit végül nem találtam. Így légvonalba elindultam vissza a láphoz. Kb félúton lehettem lefelé amikor az utóbbi évek legnagyobb esését produkáltam. Megcsúsztam és egy fél szaltóval fejjel és nyakkal ráestem egy fatönkre. Olyan rosszul érkeztem, hogy 10 percig fel se tudtam kelni annyira szédültem. Szerencsére megúsztam sok horzsolással és zúzódással. Ezután már a megfelelő völgyön át mentünk vissza a parkolóba. Összegezve nagyon izgalmas és érdekes túra kerekedett belőle, érdemes volt eljönni ide.
Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.6.4]

BRita72 2020.11.19 11:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Totht737 2020.11.19 11:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

sipsza 2020.10.31 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

targonczas 2020.10.23 12:12 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.3.4]
Kalandos lett, de szeretem az ilyen helyeket.

Micra73 2020.10.04 11:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Dr.Ladával és Lopakodóval a GC versenyre jöttünk és a környéken keresgéltünk.Még itthon a logokat olvasva felkészültem a legrosszabra.Kellemes meglepetés volt,hogy bár ösvények nem voltak,de különösebb bozótharc nélkül meg tudtuk mintkét pontot közelíteni nem úgy mint az előző napi multi egyik pontját :) Éjszaka esett,ezért esőnadrágban mentem,így még a csalán sem csípett :)

IMG_20201004_111408IMG_20201004_111433
IMG_20201004_111445IMG_20201004_121823
Lopakodó 2020.10.04 11:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.1]

Dr.Lada 2020.10.04 11:17 - Megtaláltam
Elkövetve.:-)
Micra 73-al és Lopakodóval közös találat. A GC versenyre jöttünk és ha már itt voltunk garázdálkodtunk a környéken.:-) [g:hu 1.6.4]

SirLes 2020.10.03 12:05 - Megtaláltam
Andival


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (74 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]