geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
4445. Séd menti sziklák (GCSMSZ)

Híd a Séd felett

Híd a Séd felett

Panoráma by Hajo (Köszi!)

Panoráma by Hajo (Köszi!)

Délutáni csúcsforgalom by tabletta (Köszi!)

Délutáni csúcsforgalom by tabletta (Köszi!)

Visszapillantva a kiindulópont felé

Visszapillantva a kiindulópont felé

Kilátás az első ponttól

Kilátás az első ponttól

Keskeny hát, a második ponttal

Keskeny hát, a második ponttal

Visszatekintve

Visszatekintve

Kilátás kelet felé

Kilátás kelet felé

Oda nem kell lemenni

Oda nem kell lemenni

Kibillent táblák

Kibillent táblák

Látványos szirtek

Látványos szirtek

Sziklaletörések

Sziklaletörések

Lefutó gerincek

Lefutó gerincek

Sziklatorony (ide sem kell kimászni)

Sziklatorony (ide sem kell kimászni)

Élet a sziklán

Élet a sziklán

Óvatosan mozogjunk, komoly mélységek lesznek alattunk

Óvatosan mozogjunk, komoly mélységek lesznek alattunk

Tagolt felszín

Tagolt felszín

Vonatles

Vonatles

Itt a vége...

Itt a vége...

Kilátás a Bakony vonulatára

Kilátás a Bakony vonulatára

A pontok és az ajánlott útvonal

A pontok és az ajánlott útvonal
Szélesség N 47° 7,800'
Hosszúság E 17° 59,400'
Magasság: 221 m
Megye/ország: Veszprém
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2018.04.26 20:00
Megjelenés időpontja: 2018.04.27 15:51
Utolsó lényeges változás: 2018.06.04 13:08
Utolsó változás: 2018.06.04 13:09
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+2V)
Elrejtők: Hörcsög
Ládagazda: Hörcsög
Nehézség / Terep: 3.5 / 3.5
Úthossz a kiindulóponttól: 2400 m
Megtalálások száma: 39 + 6 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.2 megtalálás hetente


A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság, Természetvédelmi Őrszolgálat, Tihanyi Tájegység kérésére, fokozottan védett madárfaj fészkelési helyének védelme érdekében a láda megszűnt. A koordináták nem az eredeti helyre mutatnak!
2018-06-04, feri60Kettő virtuális pont jelszórészletekkel és egy valódi láda a végén szintén jelszórészlettel. A három jelszórészletet sorrendben egybe kell írni! A koordináta a végládára mutat.
1. pont: N 47° 8.000' E 18° 0.000' sziklás kilátópont közelében egy fenyő törzsén (pótjelszó hasonló megoldással pár méterrel keletebbre).
2. pont: N 47° 7.900' E 18° 0.000' a sziklataréj felső részén a kis barlang felett keresd. Felülről egy kis kővel együtt kell kiemelni.
Végláda: N 47° 7,800' E 17° 59,400' a füves plató szintje alá alacsonyodó kis szirten bokor takarásában egy hasadékban található a 10*16*6 cm-es 0,67 literes zöld fedeles, hagyományos konyhai műanyag doboz. Csak avarral álcázd te is a visszarejtésnél! A rejtésekről NE töltsetek fel képeket! Óvatosan rakjátok vissza a rejtéseket pontosan a helyükre! Fontos hogy napnyugta előtt egy órával már ne keressétek! Ne másszunk le a sziklák aljába és alul a sziklák melletti sűrűbe ne menjünk le, a Séd partján ne sétáljunk vissza! Köveket ne dobáljunk és na hangoskodjunk! Köszönöm!


A ládába TravelBug nem helyezhető.


A sziklaszirtek közelében nagyon óvatosan mozogjatok! NE LÉGVONALBAN KÖZLEKEDJETEK! A rejtések megközelítéséhez SEMMI ESETRE SEM kell kimászni a szikla szélére! Kerékpárral NEM javaslom a keresést, ne okozzunk további talajeróziót a vékony talajrétegben és a terep sem teszi igazán lehetővé! Vízvételi lehetőség túránk során nem lesz, így a melegebb hónapokban javaslom, a kellő mennyiségű folyadék bekészítését!

Egy alkalommal 2017 tavaszán vonattal "kényszerültem" munkába menni és ekkor pillantottam meg a vonat ablakából a "hatalmas" sziklafalat. Nagyon meglepődtem a nem várt látványosság felbukkanásán. Tulajdonképpen azonnal eldöntöttem, hogy ezt másoknak is meg kell mutatnom. Ennek eredménye ez a multi.

Megközelítés és parkolás

!A PONTOKAT ALULRÓL TILOS MEGKÖZELÍTENI MAGÁNTERÜLETEK MIATT ÉS A VADAK VÉDELME MIATT! Megkérek minden kedves ládavadászt, hogy ne tévedjen be a tanyára főleg visszafelé! Sehol nem kell kerítést mászni, villanypásztort kerülgetni! A visszaúton is fent a fennsíkon haladjunk és csak napközben (sötétedés előtt egy órával már ne) tartózkodjunk a helyszínen, így nem zavarjuk sem a vadakat sem a vadászokat! Feleslegesen ne hangoskodjunk! Ezeket a szabályokat mindenképpen tartsuk tiszteletben főleg a májusi időszakban! Ha őzgidát találtok, ne közelítsétek meg, ne háborgassátok! A területen kameracsapdák találhatók a vadak megfigyelése és az illegális tevékenységek tettenérése céljából!
Vonattal érkezőknek a hajmáskéri vasútállomáson kell leszállni és balra (nyugati irányban) fordulva a Kossuth Lajos úton megtenni körülbelül 500 métert, majd balra fordulni a vasúti átjárónál, figyelmesen átkelni és 150 métert követően megérkezünk az 1-es számú parkolóhoz és a hídhoz.
Autóval Gyulafirátót felől Hajmáskérre beérve a  N 47° 8,383' E 18° 0,186' 190 m [GCSMSZ+kereszteződés] pontnál kell jobbra fordulni - a faluközpont felől érkezve a helységnévtábla előtt balra - majd figyelmesen keresztülhajtani a fénysorompóval biztosított vasúti átjárón. Egy "helyi értelmezésű kresztáblánál" parkolhatunk a híd előtt. :)  N 47° 8,306' E 18° 0,242' 188 m [GCSMSZ+parkoló] A híd gyakorlatilag le van zárva, bár a helyiek előszeretettel használják, MI NE TEGYÜK!

A terület ahová megérkeztünk a Veszprémi-fennsík legkeletibb nyúlványa, melyet Geleméri-fennsíkként tartanak számon, de a Kádártai-karsztfennsík név is fel-fel tűnik a szakirodalomban.

A hídról szinte semmit sem tudtam meg, de az első katonai felmérésen szerepel, így az 1770-es években már biztosan létezett, rajta vezetett át a régi veszprémi-hajmáskéri út. Egykor a Séd itt két ágon folyt, ezért ilyen a híd kialakítása. A majorság kerítésénél a sarkon forduljunk nyugati irányba  N 47° 8,117' E 18° 0,338' 193 m [GCSMSZ+1elágazás] a kerítéstől ne távolodjunk nagyon el, nem kell a dombtetőre felmenni, de be sem kell menni a tanya területére, sem a feljebb található egykori airsoft pálya területére!
 N 47° 8,000' E 18° 0,000' 210 m [GCSMSZ-1] Innen remek kilátás nyílik a Déli- és Északi-Bakony vonulataira, akárcsak a multi által érintett további területre. Az alatta elterülő mezőn a Séden réges-régen két malom is működött az egyik Kata-malom néven ismert. Sajnos nem látogatható, magánterületen fekszik!
A megadott ponton kezdjük meg a leereszkedést a völgybe a keskeny és meredek ösvényen!  N 47° 8,005' E 18° 0,036' 207 m [GCSMSZ+2elágazás] Pár méterrel lejjebb, dél irányban egy kis szikla érdemel figyelmet. Leérünk egy kis füves rétre, ahonnan már látszik is a multi második pontja.
 N 47° 7,900' E 18° 0,000' 210 m [GCSMSZ-2] Nagyon érdekes a keskeny sziklagerinc, mely egy kis barlangot is rejt magában az északi végén. A mikrót a "taréj" felső részén keresd a barlang felett.
A harmadik pontig semmiképpen se "toronyiránt" menjünk, mert így elveszik a multi igazi értéke! Felfelé a dombra célozzuk meg a legmagasabb pontot, kis fenyőcsoportot. Innen ki is tudunk sétálni a legközelebbi szirtre. Nyugat felé folytatva az utunk végig a szakadékos hegyoldal mellett haladjunk és menjünk ki minden szirtre, higgyétek el megéri! Minden pontról más-más sziklaformában gyönyörködhetünk, eltérő hasadékvölgyekbe tekinthetünk be! Az út hosszát is ennek figyelembevételével adtam meg. Elérve a fennsík magasabb pontját a sziklafal nyugati részén feltűnik Veszprém városa is.
 N 47° 7,800' E 17° 59,400' 221 m [GCSMSZ-3] Visszafelé is a fennsíkon haladjunk! Gyakori látogatásaim során emberrel elvétve, azonban vadnyúllal, rókával és őzekkel annál gyakrabban találkoztam, kiabálással ne zavarjuk őket!

Séd menti sziklák

Kádártától Hajmáskérig a Séd széles aszimmetrikus völgyben folyik. A völgy északi oldala fokozatosan alacsonyodó, déli oldala pedig többnyire meredek fallal szakad le az oldalról határoló fennsíkból. A látványos sziklafal Kádártától 2 km-re keletre kezdődik és tart Hajmáskér nyugati széléig. A mintegy 2 km hosszú képződmény egy 20-25 m magas, börcökkel csipkézett, kisebb hasadékvölgyekkel tagolt sziklafal, ami a Veszprémi-törés párhuzamos vetői mentén alakult ki. A sziklafal voltaképp a Veszprémi-törés paralell vetőinek mentén alakult ki. Több helyen megfigyelhetünk a sziklákon a tektonikai erőktől származó deformálódást (csúszásnyom, morzsolódás, breccsásodás) és az általános dőlésviszonyoktól merőben eltérő réteghelyzeteket. A sziklafal fő vonulatát nori fődolomit képezi, de az észak felé kitüremkedő részeken alsó és középső triász rétegek, sőt a kádártai végen pliocén édesvízi mészkő is előfordul.

Geleméri-fennsík (Kádártai-karszt)

A Balaton-felvidék északkeleti részét alacsony helyzetű fennsíkok alkotják. E fennsíkok közül a Veszprémi-fennsík északi részén van az általunk kutatott kistáj, a Geleméri-fennsík.
Ezt a 12 km2-es három oldalról törésekkel határolt kistájat északról, Kádárta térségében a Veszprémi-törés lépcsője; keletről a Kádártát Hajmáskértől elválasztó, egyébként névtelen "határvölgy"; délről a Veszprém és Litér között húzható egyenes mentén bizonytalanul kijelölhető vonal választja el a Cser-erdőtől; keletről pedig a Kása-völgy határolja. Nevét a terület déli részén, a Hamarászó-völgy mentén egykor volt Gelemér nevű községről kapta, amely a törökdúlás idején pusztult el.
A látképileg is fennsíki táj enyhén észak felé lejt (270 m-től 200 m-ig), melyet ÉÉNY-DDK-irányú kisebb lokális törések darabolnak tovább. E törések megcsapolták a felszín alatti vizeket és így patakvölgyi erózióval továbbmélyültek, helyenként szurdokszerű völgyeket alkotva. A fennsík - Cser-erdő - Berek-hegy rögegyüttesének vízrajzi viszonyai meglehetősen eltérnek mind a Balaton-felvidék többi tájának, mind a szomszédos Déli-Bakonynak a hidrológiai képétől. Amíg a szomszédos tájak fennsíkjaira az általános vízszegénység jellemző, addig a Geleméri-fennsík a viszonylagos vízgazdagságával tűnik ki. A fennsík 12 km2-es területén 18 forrás található. A források legtöbbje egy-egy lokális törés mentén fakad. Vagyis ott, ahol az e törések mentén mélyült völgyek elérik a karsztvízszintet, többnyire egy márgás réteg mentén. Kivételt képeznek a Kádártai-halastó forrásai. Ezek úgy keletkeztek, hogy a bányagödröt az áramló karsztvíz útjába mélyítették. A Geleméri-fennsík felszínének nagyobb része a szárazság és az igen vékony talajtakaró miatt feltűnően kopár, ugyanakkor a völgyekben, mint említettük már, bőven fakadnak források, sőt mint kimutatást nyert, közel a felszín alatt (10-30 m) hatalmas karsztvízteknők találhatók. A felső triász fődolomit felszíne alatt a főkarsztvíz nagyjából 190-200 m tengerszint feletti magasságban képez észak felé lejtő, enyhén domború karsztvíztükröt. Ezt a karsztvizet csapolják meg a Kádártai-források és a halastó forrásai. Az alsó és középső triász rétegek pedig ferde lépcsős vetődésük miatt jelentenek csapdát a felszín alatti vizeknek. Így bennük támaszkodó karsztvizek teknői alakultak ki. Ezeket szintén a lokális törések völgyei csapolják meg.

Kádártai-forrásbarlang

A barlang első leírása, kataszterbevétele 1991-ben történt - ekkor 11 m hosszú és átlagosan 1,6 m magas volt az üreg. Alján teljes szélességben és mintegy 15-20 cm vízmagassággal ömlik ki a víz. A vízhozam körülbelül 600 liter/perc volt, de vélhetően évszakos rendszerességgel változni is szokott. Egy igen fiatal és rendkívül gyorsan fejlődő barlang, szinte szemünk előtt, a gyorsított filmekhez hasonlón játszódik le az eróziós barlangkeletkezés folyamata. Kicsinysége ellenére is tulajdonképp az egész Bakony egyetlen aktív patakos forrásbarlangja. A barlang és a bányató elzárt területen van, a Kádártai Sporthorgász egyesület kezeli. Csak nyitvatartási időben és a portás engedélyével keresd meg!

Az első három megtalálót egy kis plusz meglepetés várja a ládánál!

Kellemes kikapcsolódást, jó szórakozást kívánok! :)

Flag Counter

Gratulálok a P1-hez ErdőCsöndjének!'
Állapot: megszűnt

KRW értékelés (24 db): környezet: 4.94 rejtés: 4.98 web: 4.93 átlag: 4.95

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
-
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
-
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
+
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
+
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
-
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


kópé1993 2018.06.03 15:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.38
Fantasztikus hely, nagyon tetszett. A rejtések is szuperek. A hétvége egyik legjobb ládája. :) Köszi a rejtést!
---------------------------------------------------------------------------------------------

Délután írt Pliptai, hogy amit megtaláltam tegnap ládát, az ma megszűnt. Nagyon sajnálom, hiszen egy fantasztikus hely volt. A helyiek továbbra is itt fognak bóklászni és nem hiszem hogy a ládázók zavarnák az itt élő állatokat..
Ez a láda nekem a top 5 ben volt...
Nem is írok többet, beszéljenek inkább a képek erről a szuper helyről. :)

34139611_1721271494630966_4939653109879144448_n34274767_1721273617964087_3558004878565441536_n
34287192_1721267344631381_104483463251361792_n34306592_1721271384630977_8832663985833639936_n
34307231_1721268591297923_974874000423387136_n34322680_1721268844631231_8087833695118950400_n
34337213_1721267444631371_1129517639400423424_n34340961_1721267921297990_5989815786762403840_n
34341817_1721271631297619_5654426386232770560_n34506510_1721268221297960_6650095420007514112_n
34345432_1721268197964629_7881847729322721280_n34364096_1721270514631064_7930920823055974400_n
34366836_1721268914631224_3278811654770393088_n34393587_1721270767964372_3911318470406438912_n
34396103_1721274121297370_373380804329340928_n34507488_1721270467964402_1927752833373831168_n
Butchman 2018.06.02 11:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Mr Zerge 2018.06.02 11:15 - Megtaláltam
Megvan, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

Az ajánlott parkolótól jártuk végig. A vége különösen érdekes, nem számítottam ilyen izgalmas kilátásra a ládától. A környéken többször voltam már tájfutó versenyen, de ezt a részt akkor elkerülték az útvonalak.

vanek01 2018.05.27 18:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Szép táj, ötletes rejtések.

dsnine 2018.05.27 16:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. [Geoládák v2.2.4]

carmin 2018.05.27 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.51
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Nagyon tetszett a gyönyörű látvány a sziklákról. Az 1. és 2. pont rejtése tényleg profi, a ládához egy kicsit be kell bújni a bokor alá. Mi nem találkoztunk senkivel, teljesen csendes volt a tanya, még a kutya sem ugatott.

DSC02319DSC02322
DSC02327DSC02342
DSC02347DSC02355
DSC02356DSC02362
DSC02364DSC02367
DSC02372DSC02383
DSC02387DSC02303
pliptai 2018.05.26 07:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.47
Remek ládasor pompás helyszínekkel és jó, igényes rejtésekkel! Visszafelé úton találkoztam Punk János úrral, (rögtön vágta a kesser mivoltomat :)) akivel röviden szót váltottunk a kialakult helyzetről.
Amikor gazdaság mellé értem a tulajdonosok odahívtak és szóvá tettek egy két dolgot illetve gc.hu oldalon történő regisztrációról érdeklődtek.
1. Noha az oldalon az szerepel, hogy a tulajdonosokkal a rejtő személyesen is beszélt ez a tulajdonos hölgy elmondása szerint nem történt meg. Elmondta, hogy levelet is írt a rejtőnek.
2. Azt kérik, hogy "ne turkáljunk más pénztárcájában"! Én is azt gondolom ne vitassuk a jogos tulajdonukat, ne gyártsunk koncepciós elméleteket! Jobb ez így mindeninek!
A tulajdonosok rendkívül szimpatikus emberek akik teljesen pozitívan viszonyulnak a játékunkhoz, mi is tegyünk így velük kapcsolatban!
A rejtések szerintem teljesen problémamentesen megközelíthetők a leírás alapján a magánterületek érintése nélkül is és nem is kerül plusz fáradtságba.
Vigyázzunk erre a rejtéssorra, mert kár lenne érte, ha meg kellene szüntetni!
Köszönet a rejtésért!

DSC04164DSC04175
DSC04181DSC04184
DSC04188DSC04189
pajzer 2018.05.19 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.88
Az első ponthoz a lekerített terület miatt nem könnyű eljutni, ( jó lenne utána nézni, hogy jutatottak hozzá e területhez- egyáltalán törvényesen? Tizenéve jártunk erre , nem volt ekkora terület lekerítve). A Goggle be is akar vinni a tanyára, mert régen arra ment az út, tehát el kell menni a tanya előtt majd a kerítés mellett menni jobbra (nyugatra) és egy dombra fel, a GPS igen hasznos a megtalálásban. Az első ponton a jelszó rejtése igen kreatív. A második ponthoz keresztül vágtunk légvonalban, ez is igen kreatív rejtés. Inenn csodás a panoráma. Végül a harmadik ponthoz is a legrövidebb úton mentünk el, ez egy szokványos rejtés, mivel több bokor van, a GPS megkönnyíti a megtalálást. Ezután igen szedtük a lábunkat vissza a kocsihoz, mert esőre állt az idő, de még szárazon visszaértünk. Köszönjük a rejtést.

20180519_17261720180519_171503
hinia lux 2018.05.19 17:28 - Megtaláltam
Vonatból már többször megcsodáltam a sziklákat, örülök, hogy most láda került ide, és így volt motiváció bejárni a helyszínt. :) Szép tavaszi időre terveztük a keresést, és csodás volt, ahogy aranylott a rét az árvalányhajaktól. Minden sziklaszirtre kigyalogoltunk, tényleg mindegyikről más sziklaalakzat fedezhető fel.
Ládaérdemes helyszín, reméljük végre a megközelítési anomáliák is megszűnnek, hiszen egyértelmű a leírásból, hogy merre kell és lehet menni.
Köszönjük a rejtést!

SziklaszirtenHajmáskér felé
Kilátás és vonatlesBakony felé
Rét a fennsíkonÁrvalányhaj
SirLes 2018.05.19 10:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.52
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]
A mai nap legszuperebb ládája ez volt, Magyarországon ennél többet nem igazán lehet kihozni.
Jók voltak a rejtések, szuper a táj és még szolid erőfeszítéseket is kellett tenni a túra során.
Rengeteg gyurgyalagot láttunk a kerítés vége körül, vagy fél órát filmeztük őket. Ez egy plusz pont ennek a multinak.

P1270394P1270398
P1270401P1270408
P1270409P1270412
P1270416P1270425
P1270421P1270434
P1270437 
R-Gyu 2018.05.13 12:51 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

N.Zs. 2018.05.12 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.37
Geocaching classic! Tökéletes pontok!
Egész úton dörgött az ég, fülledt meleg volt és 100 ágra sütött a nap.
A leírás szetint az 1. parkolótól, a hídtól gyalogoltunk a megadott útvonalon.
A 2. és 3. pont között a fennsík látványa teljesen lenyűgözött. A hatalmas árvalányhaj mezőtőtől csillogott az egész terület. Ennek a rejtésnek szerintem is maradni kell! Vigyázzunk rá!
Az út végén a tanya tulajdonos szeretett volna velünk beszélni a láda keresésről, és hogy hogyan lehet a geocaching oldalra regisztrálni. Próbáltuk röviden elmondani, majd rátért egy korábbi incidensre, mikor valakik keresztül akartak menni a telkén, és még nekik állt feljebb. Megnyugtattam, hogy általában nem szokott ilyesmi előfordulni, nem ez a jellemző. Ezt így is gondolom.

Bakony 103Bakony 117
Bakony 124Bakony 127
Bakony 126Bakony 129
Bakony 133Bakony 148
Bakony 150Bakony 154
Bakony 156Bakony 160
Bakony 162Bakony 164
ez miez?Bakony 168
ha2 2018.05.09 19:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.29
Szebbnél-szebb kilátópontokon vezet végig a multi. Fizikailag senkinek nem okozhat nehézséget. A rejtések nagyon ötletesek, eredetiek. A túrát a rejtővel jártuk végig és a végládánál a dobozon is módosult a jelszó. Köszönöm Hörcsögnek a meghívást erre a ma esti kirándulásra és a fuvarozást is köszönöm.

A völgyben kanyarog a Séd.021
Változatos szikla formák018
017015
012 
VP 2018.05.08 09:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.57
A hídnál parkoltam, és az úton mentem fel a platóra - minden gond nélkül.
A helyet jól ismerem, mert többször is tájfutottam itt: izgalmas terep!
A pontok simán meglettek. Ötletes rejtések, de az első két pont tartóssága számomra kérdéses. A jelszómódosítást a láda tetejére is át kéne vezetni, mert így zavaró (nem volt nálam filctoll).
Megtalálás után tovább mentem a platón, távolabb leereszkedtem a vasúthoz, és a vasúti hídon keltem át a Séden. A túloldalon már nyugodtan vissza lehetett sétálni a parkolóhoz.

tájfutótérképen
Hörcsög 2018.05.07 21:10 - Egyéb
A mai napon személyesen mentem ki elnézést kérni az esetleges kellemetlenségekért a tanya tulajdonosaitól, akik egyébként nagyon kedves emberek. Az érintett vadásztársaság részéről levelemre reagálva felhívott Punk János úr és megegyeztünk a közös nevezőben. !A PONTOKAT ALULRÓL TILOS MEGKÖZELÍTENI MAGÁNTERÜLETEK MIATT ÉS A VADAK VÉDELME MIATT! Megkérek minden kedves ládavadászt, hogy ne tévedjen be a tanyára főleg visszafelé! Sehol nem kell kerítést mászni, villanypásztort kerülgetni! A visszaúton is fent a fennsíkon haladjunk és csak napközben (sötétedés előtt egy órával már ne) tartózkodjunk a helyszínen, így nem zavarjuk sem a vadakat sem a vadászokat! Feleslegesen ne hangoskodjunk! Ezeket a szabályokat mindenképpen tartsuk tiszteletben főleg a májusi időszakban! Ha őzgidát találtok, ne közelítsétek meg, ne háborgassátok! A területen kameracsapdák találhatók a vadak megfigyelése és az illegális tevékenységek tettenérése céljából! Ha nem sikerül a békés együttélés én magam fontolom meg a láda megszüntetését, bár ismerve a ládászok mentalítását, nem hinném hogy erre sor kerülne! :)

Csaba és Kati 2018.05.07 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
HEURÉKA!
Megtaláltuk, köszönjük.
Részletek és képek később. [g:hu 1.5.4j]
A rejtő útmutatása szetint az 1. parkolótól, a hídtól gyalog a megadott útvonalon, így minden magánterületet kikerülve.
Ez természetes is. Szerintem.
Szuper multi, nagyon jó részpontokkal, és végládával.
Nagyon szép a környezet, jó az útvonal, remek a kilátás.
A fennsík ezüstben ragyogott a napsütötte árvalányhaj mezőtől.
Ennek a rejtésnek maradni kell! Vigyázzunk rá!
Nagyon tetszett, szép kis túra, és érdemes a sziklákon üldögélve rácsodálkozni erre a tájra (is).
Az út során nem találkoztam senkivel, a kutyák megugattak mikor a bekerített terület mellett elhaladtam, de ez természetes is.
A végpont közelében egy kerékpáros kirándulóval találkoztam, aki Veszprémből jött ki ide, és a sziklán üldögélve pihent és csodálta tájat. A logolásban nem zavart, attól távolabb volt.

Az öreg híd, mellette gázlóAz 1. ppont felé, visszatekintve a kikerült magánterületre
Kilátás az 1. pontrólA 2. pont felé
A barlangKilátás a 2. pontról
Kilátás a 2. pontrólVisszatekintve az 1. pontra
Visszatekintve a 2. pontraEgy sziklaszirt a sok közül
Árvalámyhaj mező a fennsikonA 3. pontról, lent a Séd patak
Kilátás a 3. pontrólVisszafelé letekintés a bekerített magánterületre
Séd patak. Újra a hídonPanoráma
halaszkiraly 2018.05.06 22:32 - Egyéb
Tisztelt Üzemeltetők!
A napokban kihelyeztek egy ládát a Séd menti sziklák mellé, ami már eddig is pár konfliktus forrása volt, mert egyes ládakeresők nem veszik tudomásul, hogy bizonyos területek magánkézben vannak és ott villanypásztorral bekerítve haszonállatot tartanak.
Másik probléma, hogy összejárják a sziklák környékét, az egyetlen helyet, ahol a környékben élő vad fajok búvőhelyet találnak. Hamarosan elkezdődik az őzek ellése, a kis gidákat és anyjukat feleslegesen zavarják. Javasolnám, hogy a ládák kihelyezés előtt a területen gazdálkodó vadásztársasággal vegyék fel a kapcsolatot, mert a vadászok az egyetlen csoport, amelyik fizet, hogy a területen tevékenykedik, mindenki más pedig ingyen használja.
Üdvözlettel.
Punk János


Hörcsög 2018.05.06 15:38 - Egyéb
Kedves Keresők!

A jelszó hamarosan ki fog egészülni, épp a terepen vagyok! Ha valaki a jelszóváltozás miatt nem tud logolni, kérem jelezze és megoldjuk!
-----------------------------------------------------------------
17:40 Jelszó módosult!

Üdv,

Hörcsög:)

tádé 2018.05.06 08:26 - Megtaláltam
Nagyszerű reggeli barangolás volt ez a multi, a számomra legkedvesebb tájtípus ölelésében. Nem gondoltam, hogy ekkora élmény kerekedik belőle. Köszönet a rejtő munkájáért!

johnnycache 2018.05.05 17:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Köszönöm az élményt! :-)

Csaba & családja 2018.05.05 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.59
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. Szép környék, ötletes rejtések. Vissza a Séd mentén jöttünk, de villanypásztorba, majd kerítésbe ütköztünk. Nyilván ez még a magánterület része.

Cseber 2018.05.05 13:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

gyalogk 2018.05.05 13:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

benist 2018.05.05 10:30 - Megtaláltam
Parkolás a látványos "karcsúsított" híd előtt, melyről nem sikerült további információt találni. Követtük az előttünk haladó kesser-párost, az első két pontot majdnem együtt találtuk meg. Nejem nem volt megfelelő felszerelésben a helyenként nem könnyű terephez, így a fenyvesben megvárt, míg megjártam a ládához vezető "hullámvasutat".
A rejtések egyediek, szellemesek, a három pont jó áttekintést és kilátást nyújt az érdekes vidékről, amelyet már magam is sokszor szemléltem a vonatból.

Hörcsög 2018.05.05 08:00 - Egyéb
Kedves mgpx!
Sajnálom az incidenst, incidenseket! De... Nekem annyira furcsa, hogy pont a ládakeresők lennének ilyen arrogáns személyek! Természetesen csak abból táplálkozom, hogy akikkel eddig megismerkedtem ládázás során nem hinném hogy ilyet tennének. Viszont más ládámnál már tapasztaltam hogy a geoládász autógumiját kiszúrták, mert nem tetszett hogy ott voltak, megjegyzem közterületen.
Ha figyelmesen elolvasod a ládaoldalt elég egyértelműen le van írva az általad is kért szöveg. Természetesen kicsit jobban kiemelem! Remélem nem lesz több konfliktus! Megkérnék minden kedves kessert, hogy véletlenül se alulról közelítség meg a pontokat, mert ott magánterület található, köszönöm!
Még két szösszenet ennek az ügynek a margójára:
- jártamban keltemben, még a geoláda bejelentése előtt láttam már a magánterület felől jönni embereket, tehát nem csak ládászok tévednek oda
- szintén bejárásaim során találkoztam olyan amatőr "ornitológussal", aki jól ránk próbált ijeszteni, hogy aknásított területre tévedtünk, kb egy másodpercig én éreztem magam kínosan a párom és gyermeke előtt, de aztán csak kinevettem, ekkor jött a természetvédelem kártya. Beszélgetésünk után beült a pár méterre parkoló Suzuki Ignis típusú terepjárójába és elment. No comment!


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (45 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]