geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
4486. Vízesések földje - Malta folyó völgye (GCBKK5)

Falkbachi-vizesés

Falkbachi-vizesés

Melnikfall-1

Melnikfall-1

Melnikfall-2

Melnikfall-2

Melnikfall-3

Melnikfall-3

Melnikfall-4

Melnikfall-4

Melnikfall-5

Melnikfall-5

1.pont spoiler, ahol Marci ül

1.pont spoiler, ahol Marci ül

Felfelé-1

Felfelé-1

Felfelé-2

Felfelé-2

Gát-1

Gát-1

Gát-2

Gát-2

Gát-3

Gát-3

2.pont spoiler

2.pont spoiler

Láda felé-1

Láda felé-1

Láda felé-2

Láda felé-2

Láda felé-3

Láda felé-3

Havasi gyopár

Havasi gyopár

Áfonya mindenütt

Áfonya mindenütt

Virág mindenütt

Virág mindenütt

3.pont spoiler-1

3.pont spoiler-1

3. pont spoiler-2

3. pont spoiler-2
Szélesség N 47° 0,875'
Hosszúság E 13° 25,882'
Magasság: 990 m
Megye/ország: Ausztria
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2017.08.08 00:00
Megjelenés időpontja: 2018.08.02 21:55
Utolsó lényeges változás: 2018.08.02 21:55
Utolsó változás: 2021.08.05 20:45
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+2V)
Elrejtők: SirLes
Ládagazda: SirLes
Nehézség / Terep: 4.0 / 2.0
Úthossz a kiindulóponttól: 15700 m
Megtalálások száma: 22 + 3 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.1 megtalálás hetente


WAP
1. N47 00.875 E13 25.882 990 méter 1. jelszórészlet: 5x5x7 cm-es láda az út felett, kisebb mohos kő tövében
2. N47 04.771 E13 20.434 1895 méter 2. jelszórészlet: 3,5x3,5x3 cm-es láda bal oldali korlát gát felőli végén vagy a korláton matrica (4 számjegy kell).
3. N47 05.144 E13 19.614 1915 méter 3. jelszórészlet: 8 cm átmérőjű láda, nagyobb szikla lábánál, kővel takarva.


A ládába TravelBug nem helyezhető.

Malta völgy megközelítése
Bécs irányából - Bécs - Graz - Klagenfurt - Villach - Gmünd - Maltatal
München irányából - München - Salzburg - Tauernautobahn (A10) - Gmünd - Maltatal
Olaszország irányából - Udine - Tarvisio - Villach - Gmünd - Maltatal
Szlovénia irányából - Ljubljana - Tarvisio - a Karavanka alagút - Villach - Gmünd - Maltatal

Általános információk
A Bad Kleinkirchheim-környéki túrázós multik után jöjjön egy egyszerű, könnyű sétával teljesíthető ládasor, mivel út nagy része autózható. A multit biciklivel is lehet teljesíteni, - én legalábbis az elmúlt 20 évben láttam már pár nagyon elszánt bringást - de nagyon komoly kondíciót igényel a víztározóhoz történő feltekerés a brutális és hosszú emelkedő miatt. Természetesen mindenkit buzdítok arra, hogy szálljon ki a kocsiból az úton, túrázzon egy jót a vízeséseknél vagy a gátnál, keresse fel valamelyik közeli csúcsot.

Közép-Európa legnagyobb, Európa második legnagyobb nemzeti parkja az 1856 km²-es Magas-Tauern Nemzeti Park. Itt található Karintia egyik legszebb alpesi völgye, amin keresztül a kölnbreini duzzasztógáthoz és víztározóhoz egy kanyargós, gyönyörű autóúton lehet feljutni, ahol szinte egymást érik a vízesések. A Malta-völgy felső részén található a Malta Hochalmstrasse , ami fizetős és május 5-től október 26-ig használható panorámaút, ahonnan a multi felső két pontja megközelíthető! Legyetek erre figyelemmel, ha meg akarjátok keresni a multit, nem fogadok el jelszó nélküli találatot azzal, hogy az út le volt zárva. Bővebb információt, belépők árait itt találod: Árjegyzék - nyitvatartás
Karintia kártyával az út használat ingyenes Karintia kártya info

Multi-cache leírás
A multi egy szép vízeséshez, egy bátorságpróbához és végül az erőmű építése során meghalt 24 ember emlékhelyéhez vezet el, ahol a láda található.
A Malta folyócska a Hohe-Tauern keleti hegycsoportjának gleccsereiben ered és a galériáiról, múzeumairól híres, bájos kis középkori városka, Gmünd közelében torkollik a Lieser-be. Az eleinte széles völgyben az első település Malta idilli fekvésű falva 7 km-re Gmünd-től. Innen további 5 km-re jobbról pillantjuk meg egy 200 méter magasról lezúduló vízesését. Javaslom, először állj meg itt a  N 46° 58,847' E 13° 27,929' 840 m [GCBKK5+P1] Falkbachi-vízesésnél. Ezt terveztem a multim első pontjának, de 7-8 évvel ezelőtt elkezdték körbeépíteni, idén pedig már a vízeséshez vezető ösvény is fizetős lett, csak egy családi élményparkon keresztül lehet megközelíteni. Ezért maradt ki ez a szép vízesés a multi pontjai közül, de a fiatalabb gyerekekkel érkezőknek érdemes bemenni és játszani egy jót. Élménypark honlap

Fallbachtól 5 km-re kezdődik a Malta Hochalmstrasse fizetős része, a kapu után pár száz méterrel jobbra található a multi első pontja, a Melnikfall vízesés. A  N 47° 0,829' E 13° 25,888' 998 m [GCBKK5+P2] parkolóból pár perces sétával, a patakon átkelve érhetjük el a bővizű, nagy robajjal zúgó vízesését. Miután megcsodáltad és készítettél számos fényképet, keresd meg a közeli .com-os ládát (GC3JHZM) és a multi első pontját, egy 5x5x7 cm kis dobozt, ami csak a jelszót tartalmazza. Út felett, kisebb mohos kő tövében találod  N 47° 0,875' E 13° 25,882' 990 m [GCBKK5-1].
A több mint 14 km hosszú Malta Hochalmstrasse 1000 méter szintkülönbséget győzve le kanyarog egyre feljebb a völgyben, több vízesés mellett is elhalad, egyes szakaszain alagutakon bújik át, elhalad a Galgenbichl előtározó felett, míg a Kölnbreinsperre hatalmas gátjánál lévő parkolóig ér. Az alagutak meglehetősen szűkek, néha 180 fokos kanyar van bennük és van két olyan szakasz, melyek egyszerre csak egy irányban járhatók. Itt jelzőlámpa irányítja az irányonként változó forgalmat, ha nagy a forgalom, 20 perces intervallumokban engedik át a járműveket.

Miután letetted az autót, irány a duzzasztógát és 2. pont. A 8 m széles, 626 méter hosszú, 200 méter magas gáton végig lehet sétálni. A közepén alakították ki az üvegpadlós/fémrácsos AirWalk panoráma kilátót, ami a bátorságpróba helyszíne. A 2. ponthoz szükséges jelszót ugyanis itt szerezheted meg.  N 47° 4,771' E 13° 20,434' 1895 m [GCBKK5-2] Egy kisméretű (3,5x3,5x3 cm) ládát helyeztünk el a bal oldali korlát gát felőli végén. A mérete miatt nem könnyű kivenni, illetve általában sokan szoktak a kilátóponton lenni, ezért észrevétlenül kivenni művészet. (Amikor rejtettük, akkor az egész gáton nem volt egy ember sem, mivel 100 km/h erősségű szél fújt és jégeső esett vízszintesen.) Ezért a 4 számjegyet megtalálod egy matricán a láda előtti szakaszon a korláton (lásd 2. pont spoiler) vagy kissé a kilátó közepe felé egy kisméretű fémtáblán, aminek a középső sorában látható a szükséges 4 számjegy. A gátról jól látszik az alsó tározó, a Galgenbichl és a völgyet körülvevő háromezres, az év nagy részében havas hegycsúcsok. A modern hordószerű épület a domboldalban a Berghotel Malta, melyben a négycsillagos hegyi szálló mellett elegáns étterem és egy multimédiás kiállítás a vízerőműről és az energia világáról is helyet kapott. A kíváncsibbak a gát belsejébe is bemehetnek vezetett csoportos túra keretében (német nyelven), ahol érdekes dolgokat tudhatnak meg a vízerőmű működéséről. A kristálytiszta vizű, 4,5 km hosszú Kölnbrein-tározóban annyi víz van, hogy 1,4 milliárd ember fürdőkádját lehetne vele megtölteni.

A gáttól tovább az utunk a tározó keleti partján vezet. Először a csodálatos alpesi környezetben fekvő Kölnbreinstüberl hangulatos vendéglő érjük el, idáig a kényelmesebbek kocsival is eljöhetnek a tó partján futó köves úton. Majd egy közel két kilométeres séta után lehet elérni a "félszigeten" található emlékhelyet. A láda a kőkerítésen kívül található, megközelíteni úgy a legegyszerűbb, ha átsétálsz az épületen és a tó felüli oldalról közelíted a ládát. Maga a kisméretű, kb. 8 cm átmérőjű, láda  N 47° 5,144' E 13° 19,614' 1915 m [GCBKK5-3] nem messze a kőkerítéstől, egy nagyobb szikla lábánál található. A spoiler képek rengeteget segítenek, a 4-es nehézség a kép nélküli megtalálóknak szól. Ha túl vagy a logoláson és jó évszakban érkeztél, akkor jöhet az áfonya szüret vagy sétálj fel a sziklán található Osnabrücker Hüttéhez körbenézni és enni egy jó sütit vagy inni egyet.
Az alábbi közeli .com-os ládákat is megkeresheted: GC3YNH3, GC4PFJ5, GC7CPHW, GC7BDPN

Forrás
- További információk a gátról

Bringásoknak
A multit biciklivel is lehet teljesíteni, de vedd komolyan a következőket:
• Mind neked, mind a biciklinek kifogástalan állapotban kell lenni, hogy ne okozzon gondot az ezer méter szintkülönbség és a meredek emelkedő, lejtő.
• Ha teljesítetted a multi útvonalat, akkor még vissza kell jutnod a kiindulópontra vagy gondoskodj kísérőről!
• Vigyázz, több helyen vasrostélyok vannak az úton!
• Magashegyi körülmények! Rövid időn belül változhat az időjárás!

KARBANTARTÁS
2019.08.19 2. ponton a láda pótolva.
2021.08.05 2. és 3. ponton laminált jelszórészletet ragasztottunk fel. 1. és 3. ponton a láda rendben van.
Állapot: kereshető

KRW értékelés (10 db): környezet: 4.90 rejtés: 4.54 web: 4.54 átlag: 4.66

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
-
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
-
kereshető egész évben
-
kereshető 24 órában
+
a látnivalóért fizetni kell


Kukucska 2021.08.19 16:44 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

SirLes 2021.08.05 20:47 - Egyéb
A 2. ponton nem pótoltuk a ládát, hanem egy laminált papíron felragasztottuk a korlátra a jelszó részletet. Most ott ahol a spoiler fotó készült két helyen is megtalálható a jelszó rászlet.
A 3. pontnál a szédülősök kedvéért a jelszórészletet felragasztottuk a tető bádoglemezére a ládánál.

smafu 2021.08.03 14:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

agota10 2021.07.27 15:16 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

hunor12 2021.07.27 15:16 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

lehel.kis 2021.07.27 15:16 - Megtaláltam
Megtaláltuk két család sok gyerekkel. [Geoládák v3.11.3]

Kogerj 2021.05.30 13:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Mai csavargásunk célpontja a Maltatal vízesései és a víztározó megtekintése volt.Egy csoda volt az egész nap.A gyönyörű vízesések,a rohanó folyó,a hatalmas hósapkás hegyek.Nagy élmény volt látni
A Melnikfall vízesés robaját már messziről hallani,láda hamar meglett.A víztározónál csak a feliratot találtam meg,remélem jót.A harmadik ponthoz a hó miatt nem tudtam elmenni.Kérem a találatot képek alapján elfogadni.

[Jóváhagyta: SirLes, 2021.05.31 06:58]

IMG_20210530_114359IMG_20210530_131322
IMG_20210530_140119IMG_20210530_134032
IMG_20210530_140335 
Zsu. 2020.08.22 13:11 - Megtaláltam
Mikulas társaságában

Mikulás 2020.08.22 13:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.68
Kéthetes ausztriai/szlovéniai családi nyaralás kapcsán négy éjszakát töltöttünk Gmündben, ebben a szép kis városkában, miután szintén négy napot a Salzkammergut/Dachtein térségben csavarogtunk / vízitúráztunk. Ennek anyaga a blogomon olvasható, videok pedig itt: Traun.
Első karintiai napon kihasználva a szép időt, mentünk is a Malta völgybe. Csodás ez az alpesi út, gyönyörűek a vízesések, fantasztkus a gát a víztrozóval! A pontok mind rendben! Élmény volt itt lenni. Délután még leruccantunk a Millstatti-tóhoz strandolni.

Köszönöm az élményt! Megérte!

Mikulás

IMG_6616IMG_6617
IMG_6627IMG_6630
IMG_6641IMG_6664
IMG_6674IMG_6695
IMG_6700IMG_6759
Zergi 2020.08.12 15:15 - Egyéb
Még képek.

IMG_8132IMG_8133
IMG_8134IMG_8135
IMG_8136IMG_8137
IMG_8138IMG_8139
IMG_8140IMG_8141
IMG_8142IMG_8143
IMG_8149IMG_8153
IMG_8155IMG_8156
IMG_8157IMG_8160
IMG_8161IMG_8162
IMG_8163 
ésKata 2020.08.12 15:15 - Megtaláltam
Kicsi, de lelkes 5 fős csapattal voltunk itt!

Zergi 2020.08.12 15:15 - Megtaláltam
Fogtam!
A korláton megtaláltuk a matricát, de nem gondoltuk, hogy ez a gc jelszava. Köszi a segítséget!

IMG_8071IMG_8073
IMG_8074IMG_8075
IMG_8077IMG_8081
IMG_8083IMG_8084
IMG_8085IMG_8086
IMG_8087IMG_8095
IMG_8097IMG_8099
IMG_8101IMG_8102
IMG_8103IMG_8105
IMG_8106IMG_8107
IMG_8109IMG_8110
IMG_8111IMG_8112
IMG_8113IMG_8114
IMG_8115IMG_8116
IMG_8117IMG_8121
IMG_8122IMG_8124
IMG_8125IMG_8126
IMG_8128IMG_8130
zoo_lee+Edit 2020.08.02 15:04 - Megtaláltam
Az első pontot sokáig kerestük, de sajnos nem találtuk meg. Ahova a gps leginkább mutatott, ott egy nagy, ágakból összehalmozódott kupac volt, valószínűleg az alatt lehet a doboz. A második és harmadik pontot megtaláltuk. A kép alapján kérem a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: SirLes, 2020.08.12 20:01]

NévtelenNévtelen1
IMG_7047 
geooszi 2019.08.26 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.17
Ismét szép helyeken jártunk, köszönjük a rejtést!

 
SirLes 2019.08.19 23:59 - Egyéb
Pótoltam a 2. ponton a dobozt, most egy kis hengeres tégely. Óvatosan szedd elő, mert kevés a hely a gátfal mellett és úgy tedd vissza, hogy az utánad jövő is ki tudja szedni. Ha megint eltűnik, akkor marad csak a matrica.

Ezt keresdItt a matrica
TigerCat 2019.07.24 12:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Bluedog 2019.07.24 12:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. [Geoládák v3.0.0_beta_6]

20190724_10084220190724_113648
20190724_12290820190724_141657
Strombus 2019.07.14 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.53
Bad Kleinkirchheimben töltött rövid nyaralásunk minden napja feledhetetlen. Élményekkel csordultig töltődve, kellemesen elfáradva hajtottam álomra esténként a fejem, de reggel ismét energiával teli, telhetetlen, izgatott, kiváncsi gyerekként vártam az újabb csodákat. Ma a Malta Hochalmstrasse vízeséseit, ezt a multit vártam leginkább. Imádom a vízeséseket! Itt kaptam eleget, az biztos! És milyen hatalmasakat! A Fallbach (nem Falkbach) vízesés szerintem megérdemelne egy pontot még akkor is, ha azt a vízeséstől távolabb lehet csak elhelyezni.
Ugyanúgy rejtenék egy jelszórészletet ahhoz a vízeséshez (azt hiszem, Maralmbach a neve), ami az egyik egyirányú alagút előtt van. Ehhez az alagúthoz mind a két irányban sikerült pont úgy érkeznünk, hogy a maximális várakozási időt kapjuk - de a jó példa, a szabályok betartása, úgy látszik ragadós, míg otthon simán behajtottunk volna az éppen csak pirosra váltó lámpán, itt türelmesen kivártuk az időt, pedig nem látta volna senki a renitenskedésünket. A felfelé úton még áldottam is a szerencsénket, hogy várni kellett, nem is volt szükség a tábla javaslatára, hogy üssük el az időt a közeli vízesés megtekintésével, amint megállt az autó, már ugrottam is ki. Nemcsak az újabb gyönyörű vízesésen álmélkodtunk, hanem ismét a jólszervezettségen is: a vízesésnél is fel van állítva egy ugyanolyan időjelző, mint az alagút előtt, így nyugodtan lehet bámészkodni, biztosan nem késünk el.
Végül eljutottunk a gigantikus Kölnbreinsperre gátig, ami minden oldalról igen látványos. Megtervezése, megépítése, karbantartása hatalmas emberi teljesítmény. Amerikában, a Colorado folyón volt szerencsém látni a Hoover-gátat. Érdekes összehasonlítani a kettőt, sok mindenben nagyon hasonlóak.
A kilátón lévő jelszó nem adta könnyen magát, de végül itt is Péter60 diadalmaskodott. Nem igazán hittük, hogy az a jelszó, de mint kiderült, az volt. A matricát és a fémlapot is megtaláltuk.
A furcsa emlékmű/emlékházikóhoz vezető úton Péter szekszárdi ismerősével és családjával akadtunk össze, amiből közös séta, egy új geocache rajongó, közös üdítőzés, császármorzsázás kerekedett, aminek a hirtelen ránk törő zivatar vetett végett. Így megtudtam azt is, hogy befér 6 ember a szép új autómba, egy gyerek a csomagtartóba megoldással.

Ezt is, mint az összes BKK multit, szétszedném. A gátat, tavat bemutató pontotkat külön venném a vízeséseket bemutató résztől.

2019 07 14 Málta-völgy Fallbach vízesés házakkal és búzával GC4KTXA2019 07 14 Fallbach vízesés f2 GC4KTXA
2019 07 14 Melnik vízesés a ösvényről GC3JHZM2019 07 14 Málta-völgy Melnik vízesés közeli 1 GC3JHZM
2019 07 14 Malta-völgy Maralmbach vízesés 12019 07 14 Malta völgy végén Kölnbrein-gát 200 m magas
2019 07 14 Kölnbrein-gát kilátóponttal2019 07 14 Kölnbrein-gát a felső tó felől 1
2019 07 14 Kölnbrein-gátról a tó 12019 07 14 Kölnbrein-gát melletti hegyenegy vízesés
Péter60 2019.07.14 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.52
Mindhárom pont nagyon látványos, jó hogy a tó túloldalára is el kell sétálni.
A 2. pontnál nem ártana megjegyezni, hogy nem GC-s, hanem "egyéb" matrica keresendő.

DSC_1507 
voyagers 2019.07.05 12:26 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Az első és az utolsó láda megvolt, a másodiknál csak a matrica volt meg. Köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

V_Gabor 2018.08.16 20:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.40
Mivel 18:36-kor értünk a sorompóhoz (nem így terveztük meg), az már nyitva volt. Így maradt 19.50 EUR a zsebünkben. Ezenfelül szinte üres volt a vízesés parkolója és a teljes út oda-vissza. Pár emberrel találkoztunk csak a gáton és a tó körül. Szép volt!

1 oké
2 csak matrica, dobozka 100 %, hogy nincs meg
3 oké

Szerintem ott a 2. pontot nem is szabad pótolni.
Köszönöm!
[g:hu 1.6.0c]

2018-08-16 18.30.07R2018-08-16 18.44.53R
2018-08-16 18.59.28R2018-08-16 19.15.25R
2018-08-16 19.17.29R2018-08-16 19.24.52R
2018-08-16 19.41.05R2018-08-16 19.48.42R
2018-08-16 19.50.55R2018-08-16 20.06.41R
2018-08-16 20.23.18R 
VP 2018.08.07 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.58
Megtalálás valódi ideje: 2017.08.30 15:00, a láda béta-tesztelésekor. Köszönöm, hogy a rejtő akkori, a környéken tett kirándulásom előtt megadta az akkor már - első verziójában - kihelyezett multi leírást és koordinátáit.

Az autót leraktam a maut előtti árnyékos parkolóban, innen gyalog fel az 1. pontig. A kis híd és alatta a kis vízesés után nagy meglepetés volt a kis parkolótól látható hatalmas vízesés.
Az 1. ponttól stoppal fel a gáthoz. Kimentem a teraszra, elég nagy volt a tömeg, ez még az autós turisták helye.
Utána séta a ládához, majd a láda megtalálása és logolás után felmentem a felette lévő kis menedékházba egy radlerre és rétesre. Most csak nézegettem a tó mögött az Ankogel-csoport havas csúcsait, ahol néhány éve jártam.
Végül sétával, stoppal vissza az autóhoz.

(Bejelentés a dobogós helyek elfogyása után.)

fkmaster 2018.08.07 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.29
Lásd Stüszi!

Stüszi vadász 2018.08.07 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.74
Nyaralás előtt jelent meg a láda, reménykedtünk mi is az első helyben, de nem értünk oda időben. A völgy nagyon szép, a lenti vízesés előtt érdemes felkeresni a méhek tanösvényét (igazi kaptárok élő méhekkel). A 2.pont tériszonyosoknak gondot fog okozni, a 3.ponttal kiegészülve pedig egy szép sétát lehet tenni, így a gátat egy másik oldaláról is meg lehet csodálni.

sokoto5 2018.08.06 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Piros 1
---
Nagy mázlink volt, ugyanis a láda pont az ausztriai nyaralásuk előtt 3 nappal jelent meg, így ezt szerveztük a második napra, megszerezve ezzel az első piros 1-esünket. A pontokat viszonylag könnyen megtaláltuk a spoilereknek köszönhetően. A második állomást nem találtuk a helyén, pedig az összes lehetséges helyet áttúrtuk, így ott a pótjelszót választottuk. Az utolsó pont könnyen meglett, cserélgettünk ajándékokat.
A hely maga lélegzetelállító, szerintem sosem láttunk még ekkora vízeséseket, és a tó is érdekes, a gát nagyon látványos. Mi kocsival teljesítettük a távot.
Köszi a rejtést!

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]