FAQ
4345. Találkozás a vérmedvével (GCtavm)

Barlangszállás a rejtéskor

Barlangszállás a rejtéskor

Ajtó és pecsételőhely

Ajtó és pecsételőhely

Barlangbelső

Barlangbelső

Dobkályha

Dobkályha

A barlang a láda irányából

A barlang a láda irányából

A láda helye

A láda helye

A rejtek közelről

A rejtek közelről

Kilátás a Tar-kőre

Kilátás a Tar-kőre

Panoráma dél felé

Panoráma dél felé

Panoráma észak felé

Panoráma észak felé

A Cserepes-kő kelet felől

A Cserepes-kő kelet felől

Vigyázz, medvék!

Vigyázz, medvék!

Viselkedési szabályok

Viselkedési szabályok

Egy kevésbé veszélyes barlanglakó nyomai

Egy kevésbé veszélyes barlanglakó nyomai

A fűtés munkával jár (foto: Berci)

A fűtés munkával jár (foto: Berci)

De meg is van az eredménye (foto: Berci)

De meg is van az eredménye (foto: Berci)

Éjjel elállt a havazás (foto: Berci)

Éjjel elállt a havazás (foto: Berci)

Régi képek: születésnapi kirándulás 2012-ben

Régi képek: születésnapi kirándulás 2012-ben

Régi képek: a barlang 1994-ben

Régi képek: a barlang 1994-ben

Régi képek: barlanglakók 1993-ból

Régi képek: barlanglakók 1993-ból

Régi képek: a Vérmedvék (kivéve a fotós)

Régi képek: a Vérmedvék (kivéve a fotós)
Szélesség N 48° 3,085'
Hosszúság E 20° 26,005'
Magasság: 795 m
Megye/ország: Heves
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2018.01.03 22:00
Megjelenés időpontja: 2018.01.06 22:20
Utolsó lényeges változás: 2020.02.27 09:49
Utolsó változás: 2021.04.16 13:04
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: VP
Ládagazda: VP
Nehézség / Terep: 3.0 / 3.0
Úthossz a kiindulóponttól: 8000 m
Megtalálások száma: 274 + 6 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.1 megtalálás hetente


A 4 dl-es műanyag doboz a barlangtól 50 méterre, a mindkét oldalán kék jelzéses vékony fától 3 méterre felfelé, a barlang irányába, egy lapos szikla alatt egy lapos kő takarásában. Lásd a fotót! A ládát takaró lapos követ ugyanúgy tedd vissza, mert különben a doboz látszana az útról!

Megközelítés
A láda a Cserepes-kői-sziklaodúban kialakított barlangszállás  N 48° 3,105' E 20° 25,985' 805 m [GCtavm+Cserepesko] közelében van, közvetlenül az országos kék jelzés mellett. Cserepes-kőre sok irányból fel lehet jutni, a legközelebbi települések, kiindulópontok: Szilvásvárad, Bélapátfalva, Felsőtárkány és Bánkút. Akárhonnan jössz, legalább 8 km-t kell gyalogolnod, és (a bánkúti indulást kivéve) a szint is jelentős.
Szilvásváradon a községházánál szoktam parkolni: ingyenes, biztonságos, és mindig van szabad hely  N 48° 6,240' E 20° 23,325' 345 m [GCtavm+Sz-Parkolo]. Innen indulva válogathatsz a szebbnél-szebb útvonalak között: Szalajka-völgy - Istállóskő felé, a Kopasz-réten át, az Őr-kő-rét érintésével vagy a Gerenna-vár - Olasz-kapu - Szilvási-kő útvonalon. Bármelyiken mész, a végén az országos kékbe csatlakozol, amely elvezet a ládáig.
Bélapátfalváról nagyon egyszerű a navigálás, mert végig az országos kéken lehet menni. A városban itt van egy parkoló, ami mellett elmegy a jelzés:  N 48° 3,215' E 20° 20,970' 320 m [GCtavm+Bf-Parkolo], de erről nincs személyes tapasztalatom.
Felsőtárkányról érdemes kimenni a Varróházig, és ott parkolni:  N 47° 59,785' E 20° 26,185' 265 m [GCtavm+FV-Parkolo]. Innen a Pes-kő vagy az Őserdő felé lehet feljutni a barlanghoz (az egyiken fel, a másikon le: egy remek körút lehet).
Bánkúton a Fehér Sas előtt lehet parkolni:  N 48° 5,870' E 20° 28,900' 880 m [GCtavm+Bk-Parkolo], és innen is egyszerűen az országos kéket lehet követni a ládáig.
A falvak elérhetők busszal is, Bélapátfalva és Szilvásvárad vonattal is. Bánkúthoz legközelebb Ómassára visz miskolci helyijárat.
Fokozottan védett terület! A láda (4 dl-es, 6x10x13 cm-es, négyfüles műanyag doboz) a szabályoknak megfelelően közvetlenül a jelzett út mellett található. Ahol az országos kék a barlang alatt keresztezi a Cserepes-kő gerincét, egy kis fa mindkét oldalán kék jelzést látsz. A láda ettől a fától 3 méterre, felfelé, a barlang irányában van, egy lapos szikla alatt, egy 20-30 cm-es lapos kő mögött. A közelben mindenhol sziklák vannak, hó alatt pedig még kevesebb látszik, ezért írom le ilyen pontosan a helyet.
A ládát takaró lapos követ ugyanúgy tedd vissza! Ne tedd rá a dobozra, mert akkor eltörik, és gondosan igazítsad vissza, mert különben a doboz látszana az útról!

Cserepes-kői barlangszállás
A barlangszállás Magyarország legrégebbi turisztikai célú lakóbarlangja, közvetlenül az országos kék jelzés mellett (pecsételőhely). A 6 m hosszú, 7 m széles és 2,5 m magas barlang karni, felső ladin kori mészkőben alakult ki. A barlang nyitott száját egy kis deszkafal és egy ajtó zárja le. A barlangban két nagyobb priccs, polcok és egy dobkályha található, melynek kéménye a barlang tetejének egyik repedésén bújik ki. Egész évben bárki számára, ingyen használható és szabadon látogatható. (forrás: Wikipédia)
A barlangszállásnak saját weboldala van, ahol további információk olvashatók. Ha nagyobb társaság készül ott éjszakázni, akkor ezt a fórumban lehet egyeztetni. Szerepel a POI adatbázisban is.

Éjszakázás a barlangban
A ládarejtést összekötöttem negyedik itt töltött éjszakámmal. (Először 1981. május 17-én éjszakáztam itt, egyedül, de szép, meleg időben. Másodszor 1993. december 4-én, nagyobb társasággal, a harmadikról pedig lejjebb írok majd.) A részleteket azért írom le, hogy kedvet csináljak egy ilyen kalandhoz.
Felszerelésnek egy melegebb hálózsákot, egy vékony, összehajtható izoliert, egy nagyobb leteríthető fóliát, bőséges innivalót (forrás nincs sehol a közelben!), némi ennivalót, gyertyát, gyufát (és persze fejlámpát, GPS-t - de ezeket mindig) csomagoltam be a hátizsákomba.
Későn indultam otthonról, így éppen eltakarták a felhők a Napot, amikor déli egy órakor elindultam Szilvásváradról. A Szalajka-völgyön át az Istállós-kő felé mentem a Szilvási-kőre (a Bükk legmagasabb csúcsára). Lent sár volt, az Istállós-kő csúcsa alatt jelentek csak meg kisebb-nagyobb hófoltok. De mire oda felértem, már egész sötét lett a vastag felhőktől és a leereszkedő ködtől - pedig még csak fél három volt. A Szilvási-kőnél aztán felerősödött a szél, és elkezdett havazni. A szemüvegem bepárásodott, és amikor megtöröltem, kiesett az egyik lencséje (megtaláltam, de ott nem tudtam visszarakni). A köd is sűrűsödött, és egyre sötétebb lett, pedig még mindig csak fél 4 volt. Az ösvények egyáltalán nem látszottak a vastagodó friss hótól, így a GPS-re hagyatkozva, szinte vakon mentem a cél felé. Már csak 25 métert jelzett a műszer, amikor végre megláttam az ismerős helyet.
Az ajtót kinyitva a barlang (relatív) melege, védettsége fogadott. A bekészített apró gallyakból gyorsan tüzet raktam a dobkályhába, hogy minél hamarabb tényleg meleg legyen. (Ha itt alszol, te is mindig készíts be fát az utánad érkezőnek!) Mielőtt teljesen sötét lett kint, kerestem még vastagabb száraz faágakat, amelyeket aztán fel lehetett fűrészelni (fűrész van!). Mire kint teljesen sötét lett, kezdtem otthonosan berendezkedni. Azt gondoltam, most már biztosan nem jön senki, egyedül leszek.
Ekkor érkezett meg Berci, aki már egy jó hete kéktúrázott, és véletlenül épp ugyanezen a napon ért ide, mint én. Hamar összebarátkoztunk, elosztottuk a két nagy priccset, és nekiláttunk vacsorázni. Szervezni se lehetett volna jobban: ő unicumot, én sört hoztam ... Közben kint szakadt a hó, bent viszont egyre melegebb lett (30 fok volt a csúcs, de hajnalra is csak 13 fokig ment le a benti hőmérséklet, pedig éjjel már nem fűtöttünk).
Aztán éjjel 10 óra tájban elállt a havazás, kitisztult az ég, feljött a még alig fogyó Hold. Gyönyörű, havas erdő, a fák közt kilátás a Tar-kőre, messze lent Felsőtárkány fényei.
Reggel szikrázó napsütés. Kiderült, hogy egy harmadik lakója is volt a barlangnak: az egyik nápolyit közvetlen mellettem rágta meg valami kis állat (a mocorgását hallottuk, de nem láttuk). Berci ment tovább Szarvaskő felé, én pedig egy kicsit élveztem még az egyedüllétet. Fényképeztem, pontosítottam a koordinátákat, és utána indultam el, 10 cm friss hóban, napsütésben: Őserdő - Tar-kő - Zsidó-rét - Köröslyuk-barlang - újra a Szilvási-kő - Gerenna-vár - Szilvásvárad.

A vérmedve legendája
A harmadik éjszakám a barlangban 1994. április 3-án, 35 éves születésnapomon volt. Egy április 1-jei tájfutóverseny után tizedikes gimnáziumi tanítványaimmal kirándultunk fel a Bükk-fennsíkra. Esőben vertünk sátrat, de reggel már 10 cm hóra ébredtünk (furán sötét volt a sátorban a hótakarótól). Átfagyva, átázva határoztuk el, hogy a következő éjszakát itt, a meleg barlangban töltjük.
A vidám társaságban az éjszaka beszűrődő neszei, a kinti sötétség, a barlang hangulata ihlette a vérmedve történetét. Reggel aztán kiderült, hogy az éjszakai zajok okozói inkább csak (vér)őzek, (vér)rókák, (vér)sündisznók voltak. De a név megmaradt, és két év múlva Vérmedvék néven nyertük meg a Babits Mihály Gimnázium négynapos túlélőversenyét.
De lehet, hogy egyszer ez a legenda is valósággá válik: a Szalajka-völgy elején tábla okítja a kirándulókat, mit kell tenni, ha medvével találkoznak. Bizony, megjelentek a Bükkben is a medvék!
Állapot: kereshető
2 játékos jelölte kedvenc ládájának

KRW értékelés (92 db): környezet: 4.84 rejtés: 4.72 web: 4.85 átlag: 4.80

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
+
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
-
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


FeldmanZ 2022.08.13 12:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Attil@ & Réka 2022.08.07 12:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést. Hecsával és Timivel közös találat.
Réka és Attil@

Lóri 2022.07.27 14:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

gyika 2022.07.14 15:59 - Megtaláltam
Koszonom a rejtest

barnanya 2022.07.14 15:05 - Megtaláltam
Megtaláltam benebotoval, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

beneboto 2022.07.14 15:05 - Megtaláltam
Megtaláltam barnanyával, köszönöm a rejtést! OKT közben. A láda rendben. [Geoládák v3.12.10]

BékaBütyök 2022.07.09 11:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

troll 2022.06.17 13:31 - Megtaláltam
Kéktúráztunk fiacskákkal. Köszönjük a rejtést!

kópé1993 2022.06.07 15:10 - Megtaláltam
Bükki csavargás! Köszi a rejtést!

Juvigabi 2022.06.05 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Murmogoek 2022.06.05 12:54 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Zsemlemorzsa 2022.06.04 13:05 - Megtaláltam
Sikeresen megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

hacsabi 2022.05.30 16:55 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.8.12]

P&L 2022.05.28 20:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

jegesmedve137 2022.05.28 13:15 - Megtaláltam
Kéktúrázás közben útbaejtve. Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

james 2022.05.26 08:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! A GCBBXX sorozat lezárásához már csak két láda hiányzott, így ma azokat mindenképpen fel akartam keresni. Bélapátfalváról biciklivel jöttem. A K jelzés egy szakaszán kézben kellett cipelni a bringát, de visszafelé erdészeti utakon kerültem, így jól tekerhető volt, minimális szintkülönbségekkel a Bél-kő tetejéig, ahonnal jöhetett a száguldás lefelé.
James [Geoládák v3.12.10]

homemadebyjuci 2022.05.22 11:16 - Megtaláltam
OKT közben meglett, köszi!Nekem ez mindig "medvés" hely! :-)

Favágó82 2022.05.16 07:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.50 súly: 3.37
Megtaláltuk köszönjük a rejtést.

Lili és Balu 2022.05.14 10:53 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.12.9]

VP 2022.05.12 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.69
Mostanában évente többször is eljövök ide, és persze ránézek a ládára is. Eddig mindig rendben volt. :-)
Ennek a megtalálásnak és ládaellenőrzésnek a valós ideje épp egy hónapja volt (2022.04.12 13:30), most bő 600 km-ről jelentem be.

A Gyetra kunyhóban szerettem volna aludni, ezért nagyobb hátizsákkal jöttem, de a cél előtt felmásztam a fennsíkra. (Aztán a kunyhóban megelőzött egy barátságtalan pár, így végül este hazamentem.)

egyenlet 2022.05.07 16:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.8]

Fajta Csabáné 2022.04.09 23:59 - Megtaláltam
Nagyon jó rejtés.Köszönöm

Zsizsi60 2022.03.24 10:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

Schlégl 2022.03.22 12:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

dabcsi 2022.03.20 11:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

kgzs 2022.03.19 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.03
Megtaláltuk! Gyönyörű időben, OKT közben. Köszi a rejtést!
Évicu, kgzs

2022-03-19_034_2022-03-19_036_
2022-03-19_050_ 
Cheky 2022.03.13 14:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

Virágszaglász 2022.03.13 14:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

MakadámAladár 2022.02.19 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!

Monesz&Tibi 2022.02.09 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

Pes-kő oldalKilátás
amenti 2022.02.08 16:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.41
Medvét nem találtam :)

VP 2022.02.03 11:40 - Egyéb
2022.02.03 11:40 egyéb log: Már egy hónapja itt volt a GCKEKL mozgó, hetek óta készülök jönni. Ma minden összejött: gyönyörű napsütés, hideg reggel, a fennsíkon egy kis hó, és alig fújt a szél.
A kéményt valaki megjavította, és bent is szép rend fogadott. A pelének hagytam egy kis "pele kedvencét".
Felsőtárkány - Pes-kő-ház GCEHAZ rejtés - Cserepes-kő GCtavm ellenőrzés és GCKEKL - Őserdő - Tar-kő - Zsidó-rét - Őserdő - végig a zöldön vissza Felsőtárkányra. 30 km.

2021.12.08 11:40 egyéb log: Bélapátfalva - Őr-kő - Pes-kő - Cserepes-kő - Bélapátfalva havas kirándulás szikrázó napsütésben (és szép mínuszokban).

2021. december
2022. február
OKT Csajok 2022.01.09 14:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
OKT Csajok [Geoládák v3.12.5]

ÁG-Team 2021.12.04 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Attolico 2021.10.30 12:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

tusy 2021.10.29 14:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

serendipity 2021.10.27 12:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Bacsó 2021.10.16 11:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Meglett, köszö nöm a rejtést. OKT közben.

151 Cserepes kő barlang 
wtg1909 2021.10.03 13:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.01
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

calamita 2021.10.03 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

kartal 2021.10.02 16:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
Megtaláltuk!
Köszönjük a rejtést! :)

dapagyi 2021.10.02 16:17 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönöm a rejtést.

marius6 2021.10.02 15:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

tam623 2021.10.02 15:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

SuperAnya 2021.09.24 13:25 - Megtaláltam
OKT.közben [Geoládák v3.12.1]

Csg12 2021.09.24 13:25 - Megtaláltam
A Bélapátfalva-Dédestapolcsány kéktúra szakasz alkalmával. Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

balazsnoe 2021.09.18 15:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Imi és Noémi [Geoládák v3.12.1]

PSZE 2021.09.12 10:19 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

Macusa 2021.09.08 12:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.23
OKT közbeni tali. Köszi a rejtést és a "történeteket" is. ?

pöcök 2021.08.26 19:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

antonia03 2021.08.20 15:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Herceg Áron 2021.08.20 12:24 - Megtaláltam
Bükki túránk harmadik ládája! Köszi a rejtést! Nagyon szép ez a hely!
F&Á [Geoládák v3.10.1]

Radzeer 2021.08.18 17:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

dlajos 2021.08.12 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.81
Megtaláltuk,köszönjük a rejtést!Nagyon szép a környezet!

HUNJack15 & Hippi72 2021.08.11 07:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.39
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
OKT közben, egy Cserepes-kőben töltött este után, útban Szarvaskő felé. [Geoládák v3.11.3]

pendragonhu 2021.08.09 16:01 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

"J&J" 2021.07.25 20:23 - Megtaláltam
Ez könnyű találat volt.
Pont a barlangunk előtt kotorásztak a kövek között!!!
Köszönjük az ebédet...
Brumimaci és családja 🐻 🐻 🐻 🐻

[g:hu+ 2.7.14]

És tényleg: Alaska 2012 
atipapa 2021.07.24 18:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.40
köszi

g-tabe 2021.07.24 15:00 - Megtaláltam
Megvan, köszi! [Geoládák v3.11.3]

NormanTT22 2021.07.24 12:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

cqz 2021.07.17 13:25 - Megtaláltam
Köszi!

eszpee 2021.07.05 16:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

K.L. 2021.07.03 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.45
Megtaláltam.

BaumyGeo 2021.07.01 11:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Köszi a rejtést! Megtaláltuk! Sokadjára járunk itt. Most a ládáért sétáltunk erre. Egyszer jó lenne megaludni a barlangban. Tetsztettek a régi képek!

vitibi 2021.06.28 20:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.0]

Felinert 2021.06.19 13:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.1]

Hucul 2021.06.15 17:37 - Megtaláltam
Megtaláltam OKT közben, köszönöm a rejtést!Az egyik fénykép volt nagy segítségemre.Vegetáció miatt nem volt könnyű megtalálni a sok kő közt a megfelelőt. [Geoládák v3.10.5]

Mathau 2021.06.12 16:39 - Megtaláltam
"If you don't go crazy you are not normal"

[g:hu+ 2.7.4]

somga 2021.06.11 12:00 - Megtaláltam
Már vártuk, hogy végre az OKT bejárása közben érintsük ezt a helyet. Végre megtörtént. A rejtést köszönjük.

Pissti túrái 2021.06.05 14:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Köszi a rejtést, minden rendben volt.

Túrabolond 2021.06.05 14:56 - Megtaláltam
Köszi a rejtést, megtaláltuk!

fodordav 2021.06.05 12:30 - Megtaláltam
Szép túránk volt, köszönjük!

krino30 2021.05.29 19:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Balear 2021.05.29 19:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

szife 2021.05.24 11:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.54
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

W05-44 2021.05.23 14:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
OKT 3. nap Edzősenseiúrságommal. Nem úsztuk meg szárazon. Köszi a rejtést!

balika01 2021.05.22 13:28 - Megtaláltam
Szuper rejtés volt, köszi, megtaláltam! [Geoládák v3.10.5]

Toti 2021.05.08 15:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Csodaszép most a Bükk. Bélapátfalváról jöttünk fel az OKT teljesítése közben egy 25km-es túra keretében. [Geoládák v3.10.5]

GeoEvike 2021.05.08 15:36 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Álomszép tiszta időben Bélapátfalváról. Évi ♡ Toti [Geoládák v3.10.5]

kilali 2021.04.24 10:05 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.6.10]

Stüszi vadász 2021.04.12 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.93
Lásd fkmaster!

fkmaster 2021.04.12 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.37
Mai bükki körtúránk fordulópontja volt a barlang, a rejtés gyorsan, könnyen meglett.

pwz 2021.03.28 14:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :D [Geoládák v3.9.6]

katanora 2021.03.28 12:28 - Egyéb
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

katanora 2021.03.28 12:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

SzMartzy 2021.03.28 12:25 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!
[g:hu+ 2.5.10]

szoboszlaitura 2021.03.20 11:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Pazuzu 2021.03.14 11:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Nomád vándortúra a kedvenc Bükkben. Köszi a rejtést.

Szalamandra66 2021.03.14 11:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.01
3 napos Bükki nomád túra, megtalálás Pazuzu-val

DonPepe 2021.03.13 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.42
Köszönjük a rejtést, megtaláltuk!

A Vörös-kő forrástól jöttünk fel ide egy ugyan rövidebb de nagyon meredek és nehezen járható csapáson. Ezt az utat csak a kihívásokat keresőknek ajánlom. Mi megcsináltuk de nem hiszem, hogy legközelebb ezt az utat választanánk. Most is csak azért tettük mert idő szűkében voltunk és már kezdett sötétedni.
A barlang lakásban éppen voltak így nem is zavartunk, gyorsan logoltunk és mentünk vissza a kiindulási utunkhoz az Olasz-kapuhoz.

A képek ugyan nem a ládánál készültek, hanem az Olasz-kapu parkolóban ahol hagytuk az autót de a túránk végén fáradtan még buliztunk egyet a sötétben. :D

Üdv Réka és Pepe

Hóangyal 1.Hóangyal 2.
Hóangyal 3.Sötétben fáradtan
Pecsétünk! 
gyetger 2021.03.09 12:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi! :)
[g:hu+ 2.6.6 teszt]

VP 2021.03.04 12:00 - Egyéb
Ládaellenőrzés két, éppen működő időszakos forrás meglátogatása után. A rejteket megpróbáltam nagyjából úgy visszaépíteni, ahogy eredetileg volt. A láda rendben, a logfüzetben még sok az üres hely.
Héreg-rét - Imó-kői forrásbarlang - Toldi-kunyhó - Vörös-kői alsó forrás - Vörös-kő - Cserepes-kő - Őserdő - Zsidó-rét - Három-kő - Héreg-rét kirándulás kicsit borongós időben. A természet még éppcsak éledezik, de a két időszakos forrásból a téli hónak és az elmúlt időszak melegének köszönhetően ömlik a víz.

Imó-kő
Vörö-kő
radpeter 2021.02.28 13:37 - Megtaláltam
\o/ Jo szuszogtatos

IMG_6895IMG_6894
IMG_6891IMG_6892
evivagyok 2021.02.28 13:37 - Megtaláltam
radpeter társaságában

Nemi91 2021.02.28 11:32 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.6.6 teszt]

Tibi1983 2021.02.28 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Köszönöm a rejtő munkáját.
Megtaláltam!
Örülök, hogy megmutattad.
Hatalmas élmény nagyon tetszett. Régóta szerettem volna eljönni ide.
A Vörös-kő forrástól jöttünk fel toronyiránt, azt hittük időt sporolunk, ha rövidítünk... Elég meredek izzasztó szakasz.

20210228_111738 
fruzsiboros85 2021.01.22 10:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.0]

pczinder 2020.12.30 12:37 - Megtaláltam
Csodálatos társaságban.
Köszönöm a rejtést!

Webber 2020.12.20 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

dalmusson 2020.11.22 13:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

nagy.tbr 2020.10.23 15:01 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Ibi&Tibi [Geoládák v3.7.6]

akosgy 2020.10.23 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
Kétnapos bükki kirándulás első napján a fennsíkon jártunk egyet a Héreg-rét környékéről indulva. Megnéztük a Vöröskői-barlangot (legalábbis a bejáratát), majd onnan kikapaszkodva a gerincre folytattuk az utunkat a kéken. A találat után pecsételtünk egyet a térképünkre a már jól ismert barlanglakásnál, majd mentünk tovább az Őr-kő felé. Köszi.

Őszi BükkNem kell külön mondani
aknitram 2020.10.23 14:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :)
[g:hu+ 2.0.31]

kingajani 2020.10.23 14:35 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.0.39 teszt]

Lati 2020.10.10 09:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.1]

duty 2020.09.24 15:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

justancsi 2020.09.20 13:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Kéken [Geoládák v3.6.0]

tixem 2020.09.19 15:03 - Megtaláltam
OKT közben, köszi a rejtést

szemlédi 2020.09.16 13:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Köszönöm a rejtést!

traxx 2020.09.14 15:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
megtaláltuk

DSS és Szandra 2020.08.21 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
OKT közben megtaláltuk, köszi a rejtést. :)

Cicapapa51 2020.08.17 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Az OKT-n haladva ez a láda sem maradhatott ki.
Köszönöm a rejtést.
Cicapapa51

laclac88 2020.08.16 14:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

nonow22 2020.08.05 11:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

Bakk család 2020.08.01 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.39
Köszi

Zeike 2020.07.31 13:45 - Megtaláltam
:)

ManningerM 2020.07.23 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.46
Érdeklődéssel olvastam a barlanglakás történetét.

Jesper Olsen 2020.07.15 14:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.63
Vérmedve helyett csak egy kedves családdal futottunk itt össze. :-) Köszönjük a rejtést! Dóri, Zsófi és Csaba, GPS-nélküli ládavadászók

lbtibsz 2020.07.08 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.75
Köszönöm a rejtést.

Fazék 2020.06.29 13:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.59
Pár éve az OKT teljesítése közben jártam itt, most a GCBHK1 letekerése közben tartottam kis szünetet és gyalogoltam el a ládáig.
Az első logbook betelt, bár én még találtam egy véletlenül kihagyott közbenső üres lappárt. Tettem a ládába új logbookot.

2020-06-29 13.26.082020-06-29 13.35.59
anettnori 2020.06.29 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.34
Megvan! [g:hu 1.6.5]

A kerékpáros kör negyedik találata.
A mai terv GCbhk1 teljesítése, a környező rejtésekkel együtt. GCORK után visszatérve a körre, egészen az N48 03.497 E20 25.596 pontig kerekeztem, aztán itt kicsit letoltam a tarvágáson, elrejtettem, majd gyalog indultam a barlanghoz.
Tetszett a hely, még nem jártam szállásra előkészített barlangban. Megkerestem a ládát, nagy nehezen logoltam (betelt, beleírni a végére már nem lehetett, közbülső lapon találtam helyet). Aztán irány vissza a biciklihez.

IMG_20200629_100954IMG_20200629_101004
IMG_20200629_101023 
endre79 2020.06.27 12:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.75
kicsit keresnem kellett.. :D

bubu&vahur 2020.06.18 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4a]

Maxi613 2020.06.17 11:17 - Megtaláltam
Köszi! [Geoládák v3.4.1]

Green Eye 2020.06.16 12:15 - Megtaláltam
Megtaláltam OKT közben, köszönöm a rejtést!

nbaggio 2020.06.14 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Kéktúra közben megtaláltuk, köszi! Legközelebb kipróbáljuk a barlangot is!

IMG_5957IMG_5958
IMG_5963IMG_5970
IMG_5976IMG_5977
erdei.laszlo 2020.05.30 19:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.0]

alfold90 2020.05.25 16:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.0]

Andrusa 2020.05.22 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Király hely...még kávét is lehet főzni :-D

JAck:66: 2020.05.09 13:03 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.0.34]

Szabó família 2020.05.09 13:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.6.7]

Ádámmal közösen.

griffs 2020.05.08 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.13
Vérmedve nem volt, de pöpec hely, az odavezető ösvénnyel együtt.Csabáékkal, bringával .

Csaba & családja 2020.05.08 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.63
Két új biciklis láda felkeresése közben ezt is útba ejtettük.

Aniko & Gyuri 2020.05.08 12:59 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

carmin 2020.04.18 13:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.56
Bélapátfalváról indultunk a túrára. Meglepően sokan választották most ezt a szép kilátásokat tartalmazó útvonalat. Nekem is van '95-ből lévő fényképem, ami itt készült, de előtte is voltam itt egyszer-kétszer. Köszönjük a rejtést.

DSC01745DSC01756
DSC01757DSC01760
DSC01781DSC01791
DSC01794DSC01801
DSC017791995. 06. 04. bg.
x12XD 2020.04.05 15:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.58
Nagyon szép hely

Rudi Team 2020.02.15 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.6]

VP 2020.02.13 13:30 - Egyéb
Ládaellenőrzés: a rejtek és a láda bő két év után is ép. A logbookban a bejegyzések már a végéhez közelednek (erre nem gondoltam, és nem hoztam másikat), de menet közben sok üres lap kimaradt, így lehet oda logolni. :-)

Most nem itt aludtam, hanem - ahogy tavaly elterveztem - a közeli Toldi-kunyhóban.

Felsőtárkány - Napsugár pihenő - Pes-kő-ház - Pes-kő - Cserepes-kői barlangszállás - Sima-kő - Tar-kő - Toldi-kunyhó (éjszakázás) - Vörös-kői forrás - Stimetz-ház - Felsőtárkány kirándulás.

Cserepes-kőToldi-kunyhó
Brinden 2019.12.09 12:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

GRegina 2019.12.09 12:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Na, egyszer már volt egy kis köd nélküli rész. Itt megint köd van. Itt hagytam a kő cipőm, légyszi ne vigye el senki. Még kelleni fog :D [Geoládák v3.1.2]

Csdnr 2019.11.24 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.60
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.0.0]

kofinandi 2019.11.17 08:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

petiba 2019.11.16 12:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Eötvös kéktúra...

Balazsl02 2019.11.16 12:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

pinter_ur 2019.11.16 12:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

azimee 2019.11.03 09:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

csaba159 2019.10.26 15:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

mazsola069 2019.10.26 15:54 - Megtaláltam
Szmájlira cserélve, mától ez is rámvigyorog. ???? [g:hu 1.6.4]

kicsiogre 2019.10.26 15:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

kisember 2019.10.26 13:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

SandorCsaba 2019.10.26 13:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

GYEZegzug 2019.10.26 13:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.47
Kemény kirándulás, Csabi tartotta a lelket bennem. Minden példás, jó volt itt lenni. Köszi szépen a lehetőséget.

dobozipatikus 2019.10.26 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5] Ez volt az utolsó olyan láda ami a Bükk Felsőtárkany körüli részen volt. Szuper a hely a megközelítést csak elszántaknak ajánlom. Amikor már 3 km-t mentünk jottem rá hogy a GPS a kocsiban maradt. Példás a rejtés, sok rejtőnek ajánlom példaként. Az út mellett jól rejtve , de kis odafigyeléssel könnyen megtalálható . Javaslom hogy a barlangban egy pótjelszót jó lenne elhelyezni , arra az esetre ha a láda eltűnne. Aki a Hereg rét felől közelít 6,8 km alatt megtalálja a ládát! Köszönöm GyeZegzugnak Es Sandor Csabanak hogy velem tartottak!

CC566376-0EB1-4F60-BFCB-D952D0C8B7960BCAE1C0-3A89-4F80-9A90-13536D3D2FC7
asb 2019.10.20 15:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Zsófi&Martin 2019.10.19 08:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.95
Kicsit nehezen találtuk meg a sötétben a szállást is, valamint reggel a ládát is, de végül sikerült :)

Hooch-Csi&Vi 2019.10.12 20:27 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget! Hooch-Csi&Vi&Flo [g:hu 1.6.4]

lovagias 2019.10.01 11:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

fehérkút 2019.10.01 11:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!közös találat Lovagiassal! [Geoládák v2.2.5]

medusa 2019.09.29 13:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

nmárti 2019.09.06 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.52
Köszönöm a rejtést részletek később.

beczhyke 2019.08.24 13:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Gábor75 2019.08.24 12:39 - Megtaláltam
Szuper a hely, a megközelítést csak elszántaknak ajánlom. Remek a rejtés az út mellett jól rejtve , de mégis kis odafigyeléssel könnyen megtalálható. Egy pótjelszót jó lenne elhelyezni , arra az esetre ha a láda eltűnne. Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Liberty 2019.08.24 12:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.52
A Geovándor túra alkalmával a GCABC után kerestük fel a barlangot. Különleges és érdekes hely az összkomfortos barlang. Útközben hatalmas pöfeteg gombát láttunk, a tenyérben nem is fért el. Indulunk tovább a Pes-kőre, a kizárólag a túránk idejére felélesztett ős láda helyszínére. A mai nap túrájával, a Bakony után meg van a második Geovándor hűtőmágnesem :) Köszönet a rejtésért és Kitkat-nak a túra szervezéséért.

Szilvásvárad címereA Geovándor csapatunk, a képről Gábor75 hiányzik, ő készítette a képet
zalajaro 2019.08.24 12:36 - Megtaláltam
GeoVándortúra alkalmával.
Az óriás pöfetegből finom rántott gomba kerekedett.

tabletta 2019.08.24 12:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

pappcsalád 2019.08.24 12:36 - Megtaláltam
[g:hu 1.6.4]

GAMANO 2019.08.24 12:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Sherpa 2019.08.24 12:34 - Megtaláltam
Geovándor túra közben

kitkat0123 2019.08.24 12:34 - Megtaláltam
GeoVándor túra során itt jártunk és közösen megkerestük a ládát. Köszi a rejtést!

R-Gyu 2019.08.24 12:34 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Robogo 2019.08.24 12:33 - Megtaláltam
II. GeoVándor Túrasorozat - Bükk túra alatt kerestük fel a ládát csoportosan.
Köszönöm a rejtést!

kia71 2019.08.24 12:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Paleo.team 2019.08.24 12:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

R.Guszty 2019.08.24 12:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.05
Geovándor túra alatti csapatos megtalálás. Kösz a rejtést!

sogor36 2019.08.24 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 4.00
Köszi a rejtést.

fa-peti 2019.08.24 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

ErdőCsöndje 2019.08.22 13:01 - Megtaláltam
Kirándulás a fennsíkon a nagyobb gyerekekkel. Köszönjük!

macikupac 2019.08.19 14:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.51
Bánkút-Bélapátfalva OKT 1.

A sok mai résztalálat (GCB900 pontjai) után végre egy rendes is. Ha sokszor nem is, de pár alkalommal már biztosan jártam itt. Én maximálisan megértem a nomád körülmények iránti rajongást, valamennyi bennem is van, ezzel együtt is kissé bizonytalan vagyok azzal kapcsolatban, hogy szeretnék-e itt aludni. Nyilván van előnye a sátorhoz képest, de aki itt alszik, annál jóeséllyel van az is. A mai túrán itt pihentünk egy hosszabbat, hogy a még előttünk álló útra is maradjon erő a lányok lábaiban. Öcsipók medvém jött ma.

[wapon beküldött és később kibővített szöveg]

 
gezhorva 2019.08.18 12:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

davsza 2019.08.09 13:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Orika 2019.08.05 15:06 - Megtaláltam
Köszönöm!

Maratonos Maci 2019.07.10 11:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Napvirággal ...

napvirág 2019.07.10 11:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
Köszönjük a lehetőséget, jó volt vele élni.

DSCN6637DSCN6638
DSCN6639DSCN6641
forgo02 2019.06.28 11:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Crox 2019.06.26 13:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

mike andros 2019.06.10 13:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

womp 2019.06.08 18:11 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget! [Geoládák v2.2.5]

remekkelek 2019.06.02 05:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

Elveszett Geoláda Fosztogatói 2019.06.01 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.08
OKT közben.
Egyik legjobb honlap a GC-hu-n. :-)

/Quatermain/

mézespuszedli 2019.06.01 07:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.30
Ok

erdei csiperke 2019.06.01 07:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Ok. A barlangban aludtunk. Eléggé be volt ázva, a kályha nagy kincs. Papírt vigyetek magatokkal, nagy kincs a begyújtásnál.

Mary Lou 2019.05.25 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Megtaláltuk.
Bélapátfalváról a Szilvási kőre.
Szép tavaszi időben.
Köszönjük !

noattila 2019.05.18 07:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

skiccpausz 2019.05.17 16:34 - Megtaláltam
MTSZ csapatépítő közben meglelve.

-6-1
-2-3
-5-4
-7-8
-9-10
bertokzsolt 2019.05.11 13:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

A2M 2019.05.08 13:54 - Megtaláltam
Megtaláltam.Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

Évi&Zoli 2019.05.08 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
Csodálatos két nap a Bükkben az OKT kék szalagján. Ma a "Kövek-napja volt" GCBELK, GCORK, GCTark, GC3KO, de közben a vérmedvét is felkerestük. Üres volt a barlangja. Köszönjük!

IMG_20190508_124707IMG_20190508_124806
IMG_20190508_124824IMG_20190508_124907
IMG_20190508_125403 
Tom B. Sharp 2019.05.03 12:23 - Megtaláltam
A Toldi-kunyhóval holtversenyben a legizgalmasabb hegyi szálláshely errefelé :) Rég jártam erre, jó volt visszatérni. [Geoládák v2.2.5]

Luca007 2019.05.02 13:45 - Megtaláltam
ötletes, jó hely,
de azért örülök, hogy nem itt szálltunk meg!
(vittünk is ajándék tűzifát!)

izsolt 2019.05.02 13:45 - Megtaláltam
OKT Szarvaskő - Putnok között

FyG 2019.04.22 12:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

attbuda 2019.04.21 12:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.3a]

tivi2007 2019.04.13 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Ok.

ésKata 2019.04.13 11:20 - Megtaláltam
Az ötfős lelkes kiscsapatot a csöpörgős idő nem rettentette vissza. Remek helyet kerestünk fel, köszönet érte. Eléggé füst szag volt a barlangban, tán alhatott is ott valaki az éjjel. Volt friss hagyma és alma, ez is erre utalt.

Zergi 2019.04.13 11:20 - Megtaláltam
Fogtam!
Hú de jó rég jártam erre! Jó hely, jó rejtés.
Bélapátfalva, a Lak-tó felől az Őr-kő érintésével jöttünk és a Szilvási-kőre mentünk fel innen.

IMG_7684IMG_7685
IMG_7686IMG_7687
IMG_7688IMG_7689
IMG_7691IMG_7692
IMG_7693IMG_7694
VP 2019.04.02 12:00 - Egyéb
Ládaellenőrzés egy gyönyörű születésnapi ajándék kirándulás közben Milával. Most látom először hó nélkül a ládát. :-)
Varróház - Garasos-kő-völgy - Cserepes-kői-barlang - Vörös-kő - Őserdő - Zsidó-rét - Három-kő - Imó-kő - Samassa-ház - Stimetz-ház - Varróház 28 km-es út ráérősen, nézelődve, gyönyörű koranyári időben. A fák még alig kezdenek éledni, de rengeteg a virág, és minden a somtól sárgállik. (A nagy szárazság miatt viszont a karsztforrásokból nem jön víz, és a fennsík borókásai is elég hervatagok.)

Cserepes-kő
Vörös-kő
Imó-kő
Antissimo 2019.03.16 13:45 - Megtaláltam
Megvan! Aludtunk már itt, ezúttal nem.

htibi80 2019.03.15 13:45 - Megtaláltam
Bigyuék segítségével Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Bigyu 2019.03.15 11:08 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! :) [Geoládák v2.2.5]

matrixmusic 2019.03.02 17:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.63
Ok, szuper volt

pliptai 2019.02.20 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.50
Általános iskolás kormomban jó néhányszor jártam itt, akkoriban még nem jártak erre vérmedvék! Most sem találkoztam eggyel sem! A barlangon nem volt sok fejlesztés azóta sem, talán a lexan ajtó az egyetlen innováció! Az idő csodás volt, végig szikrázóan sütött a nap! Köszönet a rejtésért!

DSCN7790DSCN7811
Nikicsu 2019.02.17 11:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm. :) [g:hu 1.6.1x]

geooszi 2019.01.26 10:20 - Megtaláltam
35 km-es túra a Bükk NY-i oldalán a GCLALO-GCBELK-GCORK-GCTAVM-GCTARK-GC3KO-GCKOLY-GCABC-GCGEREGCMKT és a GCSZVD ládák érintésével. Szép helyek, jó idő, de a téli körülmények és a túra végén már a sötétség is megnehezítették a haladást és a keresgélést. Köszönöm a sok szép hely bemutatását!

WP_20190126_023WP_20190126_025
WP_20190126_026 
VP 2019.01.20 13:30 - Egyéb
Ottalvással egybekötött ládaellenőrzés. :-)
Vasárnap havazásban indultunk Felsőtárkányról, a fennsíkon már elértük a felhőt. Felmentünk azért az Őr-kőre és a Pes-kőre, így kilátás nélkül is szépek voltak a friss hóval betakart csúcsok.
Hamar odaéertünk a barlanghoz, befűtés és ládaellenőrzés után volt időnk egy jó nagy fagyűjtésre és favágásra.
A barlangban a fekhelyek hiányzó, törött deszkáit valaki pótolta, a vaskályha továbbra is tökéletes (a begyújtás után kicsivel már egyáltalán nem füstöl), így ideállis szálláskörülmények vannak. Mi négyen mentünk, kicsivel később még érkezett egy magányos kiránduló, de így öten is nagyon kényelmesen elfértünk. A pele most nem jelentkezett (pedig vittem neki olyan nápolyit, amit múltkor megkóstolt).
Este kezdett kitisztulni az idő, így hajnalban 5 előtt keltünk, és megnéztük a teljes holdfogyatkozást. Közben a keleti égen fényesen ragyogott egymás közelében a Vénusz és a Jupiter. Mire megfőztük a teát, már kezdett derengeni, a napfelkeltét már elindulás után, a szomszédos, szép kilátású, meredek rétről láttuk.
Hétfőn végig gyönyörű napos idő volt, szikrázott a frissen esett hó. Az Őserdő után a Tar-kőn reggeliztünk, aztán tettünk egy kört a hatalmas, mély szűzhóval befedett Zsidó-rét felé. Lefelé megkerestük a GCTELJ-t, megnéztük a Toldi-kunyhót (ott is lehetne egyszer éjszakázni!), a mozgó elrejtése után pedig a Stimecz-ház felé mentünk le Felsőtárkányra.

Nagy, teljesen kiszáradt fa
A csapat
Napkelte
Őserdő
Tar-kő
Zsidó-rét
Toldi-kunyhóStimecz-ház, kisvasút végállomás
Lacipap 2018.12.30 12:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.06
Nekem tetszett!
Egy baráti társasággal, Bélapátfalváról indulva kerestem meg ezt a ládát.
A hely ismerős, de nagyon! Fiatal koromban jó néhányszor éjjszakáztam itt!

Ancs 2018.12.08 13:36 - Megtaláltam
Nemzeti Parkos túra során elkövetve.
Kis pihenőt tartottunk a barlangszállásnál, ahol már a kéktúra bejárása során is volt szerencsém szusszanni egyet. Már akkor is tetszett a hely, meg a Tar-kő felé lévő kilátópont is megfogott. Most hömpölyögtek alattunk a felhők. Csodaszép!
Köszi

20181208_132409_HDR20181208_132418
20181208_13244020181208_132444
20181208_13335420181208_134527_HDR
20181208_134917_HDR20181208_135026_HDR
ChefBogi 2018.12.08 13:34 - Megtaláltam
ChefBogi ezt is megfőzte! Köszi a rejtést. [Geoládák v2.2.5]

Thimmyke 2018.11.17 14:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

vakond87 2018.11.04 07:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
Még tegnap este láttam, hogy két mozgó láda (GCTELJ és GCTREK) olyan jó helyen van kirejtve, hogy egy 24km-es gyalogtúrával begyűjthetem a fennsík számomra még két szűz ládáját a GCTAVM és GCABC geoládákat is. Mivel ma délután megyünk vissza Tárnokra, így adta magát, hogy hajnalban keljek, de a másik korlátozó tényező a napkelte volt, végül az 05:30-as start mellett döntöttem.

Az autót Felsőtárkányban az Egeres-völgyi kisvasút megállóban hagytam, innen a Piros sáv jelzésen jutottam el a Pes-kő házig. A Pes-kő háztól torony iránt felkapaszkodtam a Pes-kő aljához vezető gerinchez, majd a Zöld négyszög és a Kék sáv jelzések találkozásánál tértem vissza a turistautakra. Innen már nem volt messze a Cserepes-kői barlangszállás. Köszönöm a rejtést!

nimka 2018.11.01 14:29 - Megtaláltam
továbbiak később [g:hu 1.6.0]

Tar család 2018.11.01 12:51 - Megtaláltam
Megtaláltam!

MarciMilánBálint 2018.11.01 12:39 - Megtaláltam
A túra egyik meglepetés-ládája. Nem néztem meg előre, hol lesznek rejtések, így nagyon megörültem a találatnak - köszönjük!

Hecsa 2018.11.01 11:18 - Megtaláltam
Megvan, Kéktúrázás közben.

MSS 2018.10.22 23:59 - Megtaláltam
meglett

Joanne 2018.10.01 12:31 - Megtaláltam
Ok

IMG_20181001_120828 
bakfitty25 2018.09.30 18:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Jól el volt dugva. :-) [g:hu 1.5.4]

sanzi89 2018.09.29 11:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Puszkany 2018.09.19 15:47 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok. Köszönöm a lehetőséget!

kupec 2018.09.16 13:12 - Megtaláltam
Ismerem a helyet vagy 30 éve, legutóbb tavasszal jártam erre, de jó volt újra eljönni.

qtatom 2018.09.01 14:15 - Megtaláltam
megtaláltuk [g:hu 1.5.4]

valti 2018.08.25 16:20 - Megtaláltam
OK. :-) [g:hu 1.5.4]

dendeocse 2018.08.18 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.15
Megvan.

Szeszilvi 2018.08.14 14:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Vérmedvével nem találkoztunk, nagyon jo a rejtekhely :) [Geoládák v2.2.4]

Samatranlom 2018.08.01 19:43 - Megtaláltam
Már többször is aludtam itt, sok emlékfűz ide...! Köszi a rejtést!

Fekete Ákos 2018.08.01 18:59 - Megtaláltam
Köszönjük!

Vándor-ló 2018.07.16 13:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.41
Medvével nam találkoztunk, de a Három-kő és Olasz-kapu környékén málnával bőven.
Köszönjük a rejtést!

vaterlo 2018.07.14 15:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.86
OKT közben becserkészett láda. Köszi a rejtést.

becko 2018.07.09 07:39 - Megtaláltam
ok [g:hu 1.5.4]
A Hereg-rétről indulva egy 28km-es túra 1. állomása, tovább GCABC, Olasz-kapu, Bánkút, Háromkő keleti szirt, Zerge-szikla útvonalon.

P1020176P1020169
Berián 2018.07.07 13:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Cseliboy 2018.07.07 13:03 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget!
Szép hely! :)

Zéboy 2018.07.07 13:03 - Megtaláltam
Találkozás a vér medvével és Sirlessel, vagyis épp rajtakaptuk a ládázáson.
Ugyancsak az az utvonal csak visszafelé.
Köszönöm a lehetőséget.

Zéboy logó20180707_130640
20180707_13124220180707_131231
20180707_132111 
SirLes 2018.07.07 13:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.53
Marcival kerestem meg a luxus bivak helyet, egy kis körtúra keretében.
Felhős, gyakran kicsit esős időben gyalogoltunk, de sokkal jobban örültem ennek az időnek, mintha a 30+ fok lett volna.
A ládánál Zéboy csapatával találkoztunk, majd együtt kerestük fel a barlangot.
Találtunk óriás pöfeteget is, két kisebbet elhoztunk, mert csak azok fértek be a hátizsákba.
Mint mindig, most is élvezet volt a Bükkbe túrázni.

P1280889P1280890
Zéboy csapataP1280893
P1280897P1280899
P1280900 
gigoca 2018.07.02 14:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Megtaláltuk, köszönjük.

westmark 2018.06.02 18:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Tuulikki 2018.05.27 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Még februárban, miután az utolsó hómaradványok is elolvadtak az otthoni hegyoldalban, útnak indultunk, hogy felfedezzük a Bükk rejtett kincseit. Ott az időjárás azonban kicsit mást tartogatott. Vastag hólepel takart mindent, minden ládát is, az éjszaka erre még vastagabb réteg rakódott le. E helyen hiába ástunk hosszú időn keresztül, sötétedéskor és reggel is, a láda nem lett meg. Most azonban szinte szembejött, hó nélkül nem volt nehéz.

szulez 2018.05.27 12:50 - Megtaláltam
Az Őr-kőtől siettünk át a Cserepes-kői barlanghoz, mert a közelgő vihar még jobban sietett felénk. Egy enyhe zuhanyzással megúsztuk a vihart. A barlangban elköltöttük ebédünket és kölcsönös érdeklődéssel figyeltük egymást a barlangot sajátjának tartó pelével.
A vihar elmúltával megkerestük a ládát és elindultunk Felsőtárkány felé. De sajnos a jelszó nem került rögzítésre, csak a ládában lévő naplóba jegyeztük be a megtalálást. Szeretnénk kérni a megtalálás elbírálását!
Köszönjük!
Zoli, Barnabás, Zsolt

[Jóváhagyta: VP, 2018.07.07 06:18]

42
3 
johnnycache 2018.05.23 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.77
Köszönöm az élményt! :-)

streng 2018.05.13 15:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

lelcache 2018.05.13 12:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache [wapon beküldött szöveg]

kivancsifancsi 2018.05.13 12:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.27
A verseny másnapján tettünk egy 20km-es túrát lelcache, Eszter és a gyerekek társaságában.

A Bélkő és az Őr-kő irányából jöttünk el ide. A leírást előre nem olvastam, így a bivakhely meglepetés volt. Nagyszerű hely. Egyszer télen kipróbálnám :)

AnCsaTappancs 2018.05.12 12:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Köszönjük a lehetőséget! [g:hu 1.5.4]

AnCsaTappancs 
MoMaszter 2018.05.10 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.04
A bivakbarlang klasszikus, a legtöbb túrázó hallott már róla, a szerencsés (spártai) kevesek éjszakáztak is már itt. :)

Talajszintre (fa tövébe, kő alá) kirakott ládákra sohasem adok 4 pontot a rejtésre, de itt olyan gondosan és pontosan volt meghatározva a leírásban a geoláda helye, hogy GPS nélkül simán odavezetett, így most kivételt teszek.

Köszönjük!

jutics 2018.05.03 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Bükk túránk harmadik ládája. Érdekes hely, de én inkább a szabadban éjszakáznék mint bent a barlangban. Bár ha a vérmedvére gondolok.... :) Köszi a rejtést!

IMG_20180503_135557IMG_20180503_135618
IMG_20180503_134946IMG_20180503_135449
IMG_20180503_134412 
Hegedüs Zsuzsa 2018.05.03 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Istállós kő felől, tovább Őr-kő felé.
A második OKT könyv első pecsétje.
Köszönöm a rejtést.

IMG_20180503_141632IMG_20180503_141708
IMG_20180503_141729IMG_20180503_141912
Hey-ho 2018.05.01 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

rudi12 2018.04.30 12:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 1.60
JÓ HELY !

Kobe24 2018.04.30 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
A hosszúhétvégét a Napsugár Pihenőházban töltöttük,onnan indítottuk a túránkat.Szép időben sétáltunk fel Őr-kő rétre,majd onnan vettük az irányt a láda felé.Szép hely,volt már szerencsém itt megszállni!Köszi a rejtést! :) [g:hu 1.5.4]

Discover 2018.04.23 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.28
Bélapátfalva, Szomjas Csuka Csárdától egy remekül sikerült 21,5km körtúrával és 950m szinttel. Köszönöm a rejtést!
[iGC] [wapon beküldött szöveg]

_DSC2888_DSC2894
_DSC2901_DSC2902
_DSC2903_DSC2904
_DSC2905_DSC2909
_DSC2910_DSC2911
_DSC2912_DSC2917
_DSC2920 
anettx 2018.04.21 14:35 - Megtaláltam
TFTC!
Felsőtárkányból egy fantasztikus élménydús túra során jutottam el ide, a Vöröskő-forrástól extrém terepen a völgyben kúszva, mászva kidőlt fákon, köveken, sziklákon keresztül.
Hihetetlen vadregényes itt ez a rész - Salabasina árok rajongóknak kötelező terep:)
A barlang és környezetének is különleges hangulata van, nagyon tetszett.
Mindemellett egy jó rejteket és példás ládaoldalt is kapunk.

gctavm-DSC03391gctavm-DSC03421
gctavm-DSC03407gctavm-DSC03423
ha2 2018.04.21 14:35 - Megtaláltam
Már sokszor jártam itt, most elöször geoládakeresés miatt. Anettal megküzdöttünk a panorámáért. Vöröskő-forrástól jöttünk fel a Cserepes-kő-lápa meredek völgyében, a kidőlt fákat kerülgetve. A barlanghoz közeledve már láttunk egy kessert, aki a sziklák között keresgélt.

ludens 2018.04.20 14:55 - Megtaláltam
Bélapátfalva, Bánkút közti kéktúránkon esett útba.Szerencsére a vérmedvéről csak utólag olvastam. :)
Kösz!

totzoli65 2018.04.20 14:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Jevica és Gyuszi 2018.04.20 14:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

moli_gyuri 2018.04.16 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
20 fős kis csapatunkkal jártuk a köveket: Őrkő,Peskő,Cserepeskő,Tarkő,Háromkő.
Míg a csapat ebédjét fogyasztotta, mi ketten megkerestük a ládát.
Most is csodálatos a környezet.
Köszi a rejtést
Cilu&Gyurkoo
Mazsom

20180416_13061320180416_132243
20180416_13382720180416_134708
20180416_14022020180416_140226
20180416_14031320180416_140648
20180416_131507 
alucifer 2018.04.15 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.23
MEGTALÁLTUK
Köszönöm a rejtést!


-------------------------------------------------------------

Lelkes barlangászokkal találkoztunk,
akik éppen felújították a menedéket.

20180415_10214820180415_115114
20180415_11544820180415_120120
20180415_12021220180415_130742
capsula01 2018.04.08 19:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

ViziKaktusz 2018.04.08 19:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

Lempike és Sándor 2018.04.08 13:10 - Megtaláltam
Bánkútról mentünk szikrázó napsütésben. Nagyon jó kirándulás volt, útközben sok virágot láttunk. A ládát gyorsan megtaláltuk, jó a leírás és a rejtés. A barlang "érdekes" volt. Csak végszükség esetén vennénk igénybe. Köszönjük a rejtést!

Haki 2018.03.30 14:06 - Megtaláltam
Megtaláltuk, OKTn jöttünk. Sajnos elég sok itt a szemét, szörnyű, hogy az emberek ennyire igénytelenek.

kissss 2018.02.04 12:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Köszönöm, remek rejtés és ládaoldal!

13 2018.01.20 14:57 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

N.Zs. 2018.01.20 13:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.36
VÉRPROFI ládaoldal! Tulajdonképp az keltette fel leginkább az érdeklődésemet. Nagyon tetszik az évtizedekre visszanyúló személyes hangvétel. Fényképek 1993, 1994 és 2012-ből. Ez a ládaoldal lehetne a minta.
A villáskulcsos "negatív" jelzés mellé kellene fejleszteni egy piros pontos pozitív jelölőt is. Ez lenne az egyik ládaoldal, ami szerintem megkapná.

Szilvásváradon parkoltunk. Először a forráspontos sorozat 3. tagját kerestük meg, annak is a 2. pontját, mert a látványos terület a jó idő, és jó levegő megbolondított és az első pontot elfelejtettem megkeresni. :-)
A tó szélétől induló régi Zöld háromszög -ön másztunk föl szűz hóban. Útba ejtettük az Ősember-Barlangot is. Az Istállós-kőhöz érve láttuk a figyelmeztető kiírást, miszerint a Zöld háromszög járhatatlan és veszélyes. Ez lent nem derült ki, felérve pedig rácáfoltunk. :-) Útközben a remek idő egyre borultabbá vált és havazni kezdett. A csúcson Strombus-szal és Péter60-nal találkoztunk. Az út további részét közösen tettük meg. Zöld háromszög , Zöld sáv , majd Kék sáv úton. Olyan jókat beszélgettünk útközben, hogy háromszor kellett keresztülvágnunk az erdőn, hogy a helyes útra térjünk.
A sziklás mező mellett vezető ösvény lett a mai kedvenc területem, főleg, hogy éppen misztikus köd borította.
A szálláshelyből füstös meleg áradt. Itt ebédeltünk, majd a Zöld négyszög Zöld sáv -on mentünk vissza az autóhoz. Mire leértünk beesteledett. A mai kör 23 mk volt 890 méter szintemelkedéssel. Reggel 9-kor indultunk és du. 5-re értünk vissza. Majdnem 6 órát töltöttünk mozgással és kettőt álltunk.

BÜKK 075BÜKK 076
BÜKK 077BÜKK 078
BÜKK 080BÜKK 083
BÜKK 084BÜKK 088
BÜKK 089BÜKK 091
BÜKK 093BÜKK 105
Strombus 2018.01.20 13:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.46
Mi nem a vérmedvével, hanem a N.Zs.-ékkel találkoztunk és nem is itt, hanem már a Szilvási-kőnél és onnan együtt folytattunk utunkat ide, majd vissza Szilvásváradra, ahol a parkolóban nagy nevetés közepette búcsúztunk el egymástól, immár sötétben, a kocsikat nehezen megtalálva.

A néhány centis hó ellenére a láda hamar meglett, bár nem olvastuk el a segítséget és a rejtek is nagyon jó, a takaró kő szépen beillik a többi közé. Azonban a pontos koordináták és a kesserösztön elégségesnek bizonyultak az örömteli találathoz. Köszönjük ennek a nagyon érdekes helynek a bemutatását, élmény volt a helyszín, sosem láttam még ilyen (majdnem) összkomfortos barlangot. Élmény volt a ládaoldal is. Jófej osztályfőnök lehettél, maradandó élmény lehetett a gyerekeknek ez a vérmedvés túra.

A ládába laminált mugli infót tettem.

2018 01 20 Bükk Cserepes-kői barlang közelében NZs és Péter60 GCtavm2018 01 20 Bükk Cserepes-kői barlangnál Péter GCtavm
2018 01 20 Bükk Cserepes-kői barlangszállás összkomfort GCtavm2018 01 20 Bükk Cserepes-kői barlangszállás GCtavm
2018 01 20 Bükk Cserepes-kői barlang előtt Anti NZs és Péter60 GCtavm2018 01 20 Bükk Fenyők alatt Anti NZs Péter60
Péter60 2018.01.20 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.46
Rég olvastam ilyen élvezettel ládaoldalt, no meg maga a hely is nagyon ütős.
Kösz az invitálást!

picuresnagyur 2018.01.20 11:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.39
Köszi, szakadó hóban :) pontos rejtés. Ha medve nem is, de vaddisznók jöttek

DSCN0589DSCN0583
DSCN0616DSCN0578
DSCN0605DSCN0597
Attibati 2018.01.14 12:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.51
Szilvásváradról a Z3 jelzésen másztam fel az Istállos-kőig majd először a Szilvási-kő új ládáját kerestem meg. Útközben kétszer is találkoztam Zsu-val és Mikulással, a Barlangszállás ládáját már együtt kerestük meg. Nem is volt olyan egyszerű: sok a környéken a segítségül feltöltött fényképen láthatóhoz hasonló kő. Végül Zsu bukkant a rejtekhelyre. A megtalálás után megnéztük a barlangszállást, még meleg volt bent, valószínűleg éjjel használták. Talán öreg vagyok már, de nekem nem lenne kedvem itt tölteni egy éjszakát. A barlangvizit után elváltam Mikuláséktól és a Z jelzésen visszaereszkedtem a Szalajka-völgybe.

Zsu. 2018.01.14 12:38 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2018.01.14 12:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.64
Egy gyönyörű téli túrát álmodtam meg magunknak, kedvenc hegységemben, a Bükkben. Eredetileg szombaton szerettünk volna jönni, de az időjárás előrejelzést elnézve: szombat borult, esős, vasárnapra meg derült, szép, napos időt mondtak, így áttettem vasárnapra a "bevetést". Zsuzsival kettesben érkeztünk Szilvásváradra és már idejövet egyértelmű volt, hogy nem csak napsütés, hanem friss hó is vár majd minket. Szépen felautóztam az Olaszkapu melletti parkolóig. Aznap garantáltan mi voltunk az elsők, mert az utolsó kilométereken nem voltak nyomok. Felérve és kiszállva megborzongtam: hideg volt! :-) Rendesen be kellett öltözni, pedig nem fújt a szél sem. Szűz hóban indultunk el a Szilvási-kő irányába, kezdetben jelzett, majd jelzetlen utakon (Fakút-lápa. Fakút-nyak). Nagy élmény volt a háborítatlan, csendes erdőben haladni. Kezdetben még vadak nyomai sem látszódtak a friss porhóban. A GCABC láda logolása után elindultunk szépen a Bükk azon csúcsa felé, amit anno a legmagasabbként tartottunk számon, az Istállós-kőre. Ekkor egy ismerős alak közeledett, akiben Attibatit fedeztük fel :-) Köszöntöttük egymást, váltottunk pár szót, majd mindenki ment a "dolgára"... aztán a Z jelzésen haladva a Nagy-Kopasz előtt kerültünk olyan közelségbe Attibatihoz, hogy kiáltással jelezzünk, hogy talán inkább kiránduljunk együtt egy szakaszon :-) Így hármasban sétálgattunk, beszélgetve, amíg elértük a K jelzést, ahol balra fordultunk kihagyva a Pes-kő-kapu kilátópontot. Nem fáj ez annyira, mivel tavaly kétszer is jártam ezen az úton, így frissek az emlékeim. Az egyik ilyen alkalom a Kéktúra bükki szakaszának teljesítése volt, így a barlangnál már pecsételtem. Akkor is hiányoltam innen a ládát. Szeretem ezt a kis köves kanyargós ösvényként. A helyszínre érkezve, ládakeresésre adtuk fejünket, de pár percig teljesen eredménytelen volt a kutakodás, a hó sokat rontott az esélyeinken, a rejtek pedig nem bizonyult annyira jellegzetesnek, hogy gyors találatot könyveljünk el. Kicsit olyan "retro" érzésem volt, amikor egy területet szisztematikusan kellett bejárni, hogy meglegyen a doboz. Ez végülis egy keresős játék, úgyhogy annak részeként tekintek rá. "Természetesen" ezt is Zsuzsi találta meg. Ennyit a négyezer megtalálás kapcsán gyűjtött ún. "tapasztalatról". Porhintés az egész :-)
A barlangba is betértünk kicsit, de olyan füstszag volt, hogy sokáig nem volt kedvünk ott időzni a "szmogban", itt aludni meg pláne egyikünknek sem jött meg a kedve. Ha úgy hozná a sors, hogy itt kellene éjszakáznom, inkább kint egy szikla oldalában, szélvédett helyen bivakolva húznám meg magam. Vitathatatlan azonban ennek a barlangnak a turisztikai jelentősége, érdekessége és a környék szépsége! Attibatitól búcsút véve, a kéken haladtunk tovább Az Őserdőig (fantasztikus kilátás mellett elhaladva), ahol megálltunk átgondolni a terveinket: a) Eredeti terv: tovább a Tar-kőre, majd onnan le a Zsidó-rétre és vissza az Olaszkapuhoz, vagy b) a Zöldön vissza egyenesen az Olaszkapuhoz. Végül egy egerszalóki fürdőzés gondolata, valamint az idő előrehaladottsága miatt az utóbbi mellett voksoltunk, de ez csak egy hajszálon múlott... Valamit megérezhettem, mert döntésünk végül helyesnek bizonyult: egy mérgelődéstől kíméltem meg magam... ugyanis később észleltem, hogy ha a Tar-kőre mentünk volna, akkor is éppen lemaradunk az itt megjelenő GCFENT-ről, úgy, hogy kb. 10 méterre mentünk volna el mellette. Az a láda csütörtök óta kint van! Kiváncsi lennék hogy mi lehet az oka annak, hogy valaki csak vasárnap délután billenti kereshetőre, miután a hétvégi túrázók szépen levonultak a terepről? Egy szóban leírom a véleményem: trógerség.

VP-nek köszönet a szép ládaoldalért, a rejtésért és az apropóért, hogy újra ide jöhettünk ládát keresni!

Köszönöm a rejtést!
Mikulás

IMG_8251IMG_8252
IMG_8253IMG_8254
IMG_8255IMG_8256
IMG_8257IMG_8260
IMG_8261 
kobcikrajci 2018.01.11 15:39 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.58
Ködös túra a Bükkben Szilvásváradtól Felsőtárkányig a fennsíkon keresztül. Eltelt az idő, mire a k jelzésen elértem idáig, kicsit kifáradva a kemény terepen. A rejtek jó, azonnal feltűnt a takaró kő, a visszarejtés is működik, ha mindenki hajlandó majd korrektül csinálni. Sajnos a köd itt magasabbra jött, épp ezen a szinten gomolygott, így csak a barlangot tudtam megszemlélni, ami szerintem szenzációs felszereltségű, a képek nem is igazán adják vissza a hangulatát. Mivel közeledett a sötétedés, még inkább el tudtam képzelni, hogy szükség esetén milyen jól jöhet ez az odú. Most azonban még gyorsan nekivágtam a maradék 8-asnak a z4-el szemben induló szekérúton át, és a végig jól lejtő terepen gyorsan elértem a p- jelzést, bár akkorra már teljesen besötétedett. Némi sárral még megküzdve 2 óra alatt értem a busz végállomásához. Ez is egy emlékezetes nap marad! :)

bohus 2018.01.07 13:05 - Megtaláltam
Első megtalálók:-) Adrienn & Dániel:
Reggeli ébredéskor láttam meg, hogy új láda jelent meg a Bükkben és gondoltuk a feleségemmel, hogy milyen jó lenne elsőként megtalálni. Felsőtárkányból a Varró háztól indulva a Pes kő felé majd útba ejtve a ládát, végül a Stimecz ház irányában lett teljes a körünk. Kb 20 km-es kellemesen fárasztó túra volt. Képet nem csináltunk csak a Pes-kőnél, ugyanis a láda körül sokan voltak gyorsan intéztük a logolást. Köszönjük a lehetőséget! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

DSCN5588DSCN5596
Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]