FAQ
4491. Sóstói Természetvédelmi Terület (GCSTT)

Térkép

Térkép

Ajánlott parkoló

Ajánlott parkoló

Biciklis pihenőhely

Biciklis pihenőhely

A napozóágyak és a távcsövek

A napozóágyak és a távcsövek

Az új stadion és torony

Az új stadion és torony

Látkép a biciklis pihenőtől

Látkép a biciklis pihenőtől

Játszótér kicsiknek

Játszótér kicsiknek

Játszótér nagyobbaknak

Játszótér nagyobbaknak

Pallósétány

Pallósétány

Bíbic-les

Bíbic-les

2. Pont

2. Pont

A piros kereszten haladunk

A piros kereszten haladunk

Kilátás a Bibic-lestől

Kilátás a Bibic-lestől

Erre haladunk...

Erre haladunk...

Rózsaszín tündérrózsa

Rózsaszín tündérrózsa

Nádi-berek

Nádi-berek

Nádirigó függőszék

Nádirigó függőszék

Esőbeálló

Esőbeálló

Tavirózsa sétány

Tavirózsa sétány

Útban a Kócsag-kilátó felé

Útban a Kócsag-kilátó felé

Egy másik úton

Egy másik úton

A Kócsag-kilátó

A Kócsag-kilátó

Kilátás a Kócsag-kilátótól

Kilátás a Kócsag-kilátótól

A kör végén...

A kör végén...
Szélesség N 47° 10,414'
Hosszúság E 18° 25,049'
Magasság: 111 m
Megye/ország: Fejér
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2018.09.01 14:00
Megjelenés időpontja: 2018.09.01 14:55
Utolsó lényeges változás: 2022.08.13 09:52
Rejtés típusa: Multi geoláda (4H)
Elrejtők: HUNJack15 & Hippi72
Ládagazda: HUNJack15 & Hippi72
Nehézség / Terep: 2.5 / 2.5
Úthossz a kiindulóponttól: 2000 m
Megtalálások száma: 367 + 6 sikertelen + 9 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.7 megtalálás hetente


WAP: 4 pontos multiláda, az első ponton mágneslap, a második és harmadik ponton filmesdoboz, a negyedik ponton 19x14,5x5 méretű konyhai doboz. Számok a végláda nyitásához (számzár), szavak a jelszóhoz használatosak. A ládát csak a pontok megadott sorrendjében lehet teljesíteni, hiszen minden ponton egy jelszórészletet/kódrészletet és a következő pont koordinátáját fogod találni.

1. Biciklis pihenőhely
A sóstó anno táblával szembelevő párakapu alján lévő doboz belsejében
2. Bibic kilátó
Mágneslapon, a kilátó lépcsőjének alján
3. Nádi berek
Mikroláda a berek hangjai táblától jobbra lévő ferde oszlop alján mágnessel rögzítve.
4. Kócsag-kilátó
Nem szokványos rejtés a megadott koordinátán, egy tuskó közelében, egy 2 felé ágazó fa törzsén.


A ládába TravelBug nem helyezhető.


Megközelítés
Székesfehérvár megközelíthető autóval a 7-es, az M7-es, 8-as, 63-as úton, busszal Budapest, Veszprém és Sárbogárd felől, vonattal Budapest, Veszprém, Pusztaszabolcs, Sárbogárd és a Balaton irányából.
A megközelítést leginkább biciklivel ajánljuk a biciklis pihenőhelyig, tehát a láda első pontjáig. Itt az egyik biciklitárolóban hagyjuk a biciklinket és gyalog kezdjünk neki a multinak.
A multi autóval is könnyen megközelíthető. A biciklis pihenőhely mellett nemrég épült meg egy ingyenes parkoló, ezt ajánljuk, csak navigálj az első pontig és oda fogsz jutni.
A multit meg lehet közelíteni még tömegközlekedéssel is a 11, 11A, 40, 41-es autóbusszal a Sóstói temetőnél leszállva. A buszról leszállva a Sóstói stadion felé vesszük az irányt és az első lehetőségnél balra fordulunk a temető melletti utcába (Temető utca) és innen egyenes megyünk tovább kb.400 métert és már meg is érkeztünk a pihenőhelyhez. Menetrend itt található: Menetrend
Aki tömegközlekedéssel érkezik a városba és nem szeretné igénybe venni a városi tömegközlekedést annak elég hosszú sétára kell számítani hiszen a vasútállomástól és az autóbuszpályaudvartól is 1.8 km-re kb. 25 perc sétára van a multi 1. pontja.

A helyről
A terület minden nap szabadon látogatható!
A Sóstó weboldala
A Sóstói természetvédelmi terület Székesfehérváron helyezkedik el, a város jelentős természetvédelmi területe. Természetvédelmi kezelője a Duna-Ipoly Nemzeti park Igazgatóság.

Elhelyezkedése
Sóstó természet-földrajzilag három eltérő jellegű táj határán fekszik. A terület nyugati oldalát a mocsaras Sárrét, délit az Észak-Mezőföld homokos, löszös tájai, északról Székesfehérvár város, illetve távolabb a Zámolyi-medence határolja.

Története
A Sóstó területének legkorábbi említése 1473-ból, Istvánffytól ered. Székesfehérvár mellett elhelyezkedő két legnagyobb mocsár a Sóstó és az Ingovány volt akkoriban. Nevét vizéről kapta mely sós volt pedig a Sárvíz édes vize duzzasztotta. Dr. Brigelius Máté 1713-ban vizsgálta a Sóstó vizét és a vizsgálat eredményeként alkálisót mutatott ki benne. Már az 1700-as évek közepén tervezték kiszárítását, de ez csak a 19. század második felében valósult meg, magánpénzből.
A reformkorhoz kötődő újító kezdeményezésként Székesfehérváron 1839-ben alakult meg a városszépítő állandó bizottság. Működésük kezdeti időszakában a legtöbb energiát a Sóstó szépítésére fordították.
Az 1850-60 között felvételezett II. katonai felmérés térképén a déli területrészek legeltetéses, illetve katonai hasznosítása olvasható le. A Sóstó területén természetes állapotú száraz és üde gyepeket találunk. A táj és környezetének állapota már nem természetes, jellege agrártájjá alakult.
Egy 1932-es rendezési tervben a Tavat három részre, vízi sport, halászat és strand számára alkalmas területekre osztották. A terv a tó vizének pótlására két mélyfúrású kút létesítését is tartalmazta. A II. világháború után a tó fürdőként való hasznosítása a part nádasodása, valamint a szennyvízzel történő időszakos keveredés miatt megszűnt. A város iparosodásával a Sóstó a II. világháború után, főleg az 1970-80-as években fokozatosan pusztult. A karbantartás hiánya, a szennyvíz közvetlen bevezetése miatti iszaplerakódás, a nem megfelelően gondozott nádas elpusztult szerves részeinek leülepedése, a záporok és a hóolvadások következtében történt bemosódások eredményeként gyorsult a tó feliszaposodása. A Városi szennyvíztisztító Telep korszerűsítése, illetve bővítése után Székesfehérvár város 2000. március 27-én megszüntette a mechanikailag tisztított szennyvíz Sóstóba történő bevezetését.
1999-ben a Zsombék Természetkutató Egyesület (TKE) elkészítette a Sóstó védetté nyilvánítási dokumentációját, amely 2003 januárjában lett helyi jelentőségű természetvédelmi terület.
2001 tavaszán átadták az első 5 km-es tanösvényszakaszt, 8 db információs táblával, 110 méter bürüvel és egy madármegfigyelő kilátóval a Sóstó északi medencéjében, 2002-ben 6 tábla és a sziget körül 150 méter bürü épült. 2003-ban 4 db tábla és 70 méter bürü készült el, valamint bővült a nyomvonal 1,3 km-rel. 2003-ban épült meg a nyitott erdei tanterem a szigeten, valamint a keleti és a nyugati bejáratot őrző "Kócsag-kapuk", melyeket a látogatók "zsiráfnak" becéznek. 2005 tavaszán került átadásra a Szárcsa úti bürü folytatásaként a "Kócsag-torony".
A Sóstói természetvédelmi területet 2016-2018 között rehabilitálták. Kikotorták a tómedret, biztosították a tó vízellátását, felújították a pallósétányokat, új interaktív állomások és információs táblák lettek kihelyezve. Létesült egy új látogatóközpont a sóstói stadionban és egy biciklis pihenőhely is. Emellett megépült egy 50 méter magas torony is ahol 30 méter magasan kilátó is üzemel(ni fog).

Geocachinges története
Az első ládát a területen Ati rejtette el 2002.07.29-én. Az ő ládájának a koncepciója hasonló volt a miénkhez. Hasonlóan mikroládás/rejtett pontos volt és ugyanígy 4 pontból állt. Az utolsó megtalálását 2015.05.11-én jelentették be. Majd rá pár napra a sorozatos ponteltűnések miatt a láda végleg megszűnt...
CITO
A területen tartották a GCCITO 2. akcióját 2005.04.16-án. A helyen akkor még megtalálható házikót takarították ki a szeméttől. Tudomádom szerint a ház manapság már nem áll.

A láda
Előzetes túraútvonal információk ugyancsak a Sóstó weboldalán.
Egy 2 km-es sétára invitálunk benneteket Székesfehérvár egyik legszebb és legnagyobb parkjába egy nem szokványos multi erejéig, hiszen bizonyos pontokon számokat fogsz találni melyek a végláda kinyitásához fognak kelleni.
1. Biciklis pihenőhely
 N 47° 10,414' E 18° 25,049' 111 m [GCSTT-1]
Az első ponton egy mágneslapoz fogsz találni a jelszórészlettel.
Az első pontnál található a felújított Sóstói stadion, az új 30 méter magas kilátó, biciklis pihenőhely, napozóágyak és a 200 Ft.-ért használható távcsövek.
Innen elindulunk a Piros sáv (P-) jelzésen Nyugat felé (Bíbic-les felé). Útközben megfigyelhetjük a nádasok környezetének élővilágát. Egy kb. 580 m-es séta után elérkezünk egy elágazáshoz ahol balra kell fordulni( Piros kereszt ) (P+) és egy pár méter után már meg is érkezünk a 2. ponthoz.
2. Bíbic-les
Mágneslap a lépcső alján.
A lesre felérve a sóstó nyugati részét lehet megcsodálni, pihenni. A kilátóban interaktív módon lehet tanulni a helyi élővilág madarairól. Ha végeztünk a nézelődéssel és tanulással akkor indulhatunk tovább Dél felé. A kis ösvény olyan mintha nem is a Sóstónál lennénk hanem egy külön erdőben, pedig végig egy lápos szigeten vagyunk. Egy kb. 150 m-es séta után visszacsatlakozunk a Piros sáv (P-) ösvénybe és ezt követjük kb. 200 m-ig amíg el nem érünk egy elágazáshoz ahol balra kell fordulnunk és már meg is érkeztünk a 3. ponthoz.
3. Nádi-berek
Itt is mikroláda van kódrészlettel, de itt A Berek hangjai táblától jobbra lévő ferde tartóoszlop alján mikroláda mágnessel rögzítve.
Itt teljes egészében megmaradt a régi pihenőhely csak a körülötte lévő részt újították fel.
Felújították a pallósétányt, interaktív információs táblákat helyeztek el, új esőbeálló épült és úgynevezett "nádirigó függőszékeket" helyeztek el.
Miután megtaláltuk a kódot és kipihentük/kinézelődtük magunkat visszatérünk a piros útra és folytatjuk utunkat immár utolsó pontunk a Kócsag-kilátó felé. Kb. 250 m múlva ismét balra kell fordulnunk és onnan már csak kb. 450 m választ el minket végső célunk a Kócsag-kilátótól. Útközben lesz lehetőségünk a helyi élővilág táplálékláncáról tanulni és a kisebbeknek kipróbálni egy "másik utat" ahol a próbára tehetik ügyességüket (persze csak felügyelet mellett).
4. Kócsag-kilátó
Amint megérkezünk a Kócsag-kilátó felé vezető pallósétányhoz eldönthetjük hogy felmegyünk (ami kötelezően ajánlott) vagy megyünk rögtön a ládához hiszen a kilátóban nincs jelszórészlet. A ládához a kerítés tövében haladunk körülbelül 20 lépést, majd jobbra megyünk, ahol hamarosan a ládát találjuk. A láda kinyitásához szükséges kódokat beírjuk a megtalálásuk sorrendjében, kinyitjuk a számzárat, logolunk, (ajándékot cserélünk), felírjuk a jelszórészletet, visszatesszük és VISSZAZÁRJUK. Innen tovább indulunk a Piros sáv (P-) jelzésen és kb. 450 m múlva vissza is érünk a parkolóhoz.

Ládatörténet
2018.09.01 - A ládát elrejtettük

2018.10.13. - Nmárti az írja hogy a doboz alja le volt feszítve

2018.10.22. - Pontokat ellenőzünk,láda ajándékokkal feltöltve ;) Sajnos az alja tényleg le volt feszítve, de erre készülve hoztunk szerszámokat és sikeresen megjavítottuk

2019.07.19 - Ládakarbantartás. Minden rendben volt.

2020.03.25 környékén - A geoláda lekerült, beteg állapotban van fásítás miatt.

2020.07.12 - A láda visszanyerte eredeti formáját. A kettő eltűnt pont pótolva, a végláda újra a helyén

2020.07.18 - Az 1. pont ismét eltűnt.

2020.08.06 - Első pont pótolva, utolsó megjavítva.

2021.08.04 - A hiányzó logfüzetet pótoltuk. Szerettük volna a QR kódos megoldást is alkalmazni, de sajnos az ID-t elírtuk, így ez csúszik egy kicsit.


Reméljük kellemes sétában volt részetek és reméljük hogy a város további látványosságait megtekintitek és a többi ládát is megkeresitek! És még azt is reméljük hogy még viszontlátunk benneteket ebben a gyönyörű városban!
Továbbá bár mi is terveztünk ide rejteni, de szeretnénk megköszönni a rejtési ötletet V_Gabornak
Emellett köszönjük zoltotnak aki már egy évvel ezelőtt elkészítette a ládatervet, de átadta nekünk a lehetőséget.
További jó keresést!
Állapot: kereshető
2 játékos jelölte kedvenc ládájának

KRW értékelés (127 db): környezet: 4.80 rejtés: 4.86 web: 4.80 átlag: 4.82

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
+
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Hokuszpok 2022.09.14 11:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

kicsilány44 2022.09.10 14:31 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.9.12]

Lindisti 2022.09.06 13:41 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! :) [Geoládák v3.11.3]

Gábor és Edit 2022.09.04 14:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Kellemes séta volt, és nagyon igényes a rejtés! Köszönjük.

MEMME és ZEREB 2022.08.21 17:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.64
Köszi a rejtést!

macikupac 2022.08.21 16:20 - Megtaláltam
.

 
szucsbea 2022.08.15 16:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

Mortanius 2022.08.04 12:06 - Megtaláltam
A 3. pont után elnéztem a GCSREP felé. Majd amikor onnan visszatértem, megkerestem a multi utolsó pontját is.
Köszönöm a lehetőséget!

jove 2022.08.03 12:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

A két Sanyi 2022.08.01 15:13 - Megtaláltam
És jó!

Párduc50 2022.08.01 15:11 - Megtaláltam
Nagyon kellemes ez a Sóstó körüli séta. Tövében régi jó barátom építménye :-). A harmadik ponton a kupak a ládába való, egyszerűen kiszedhető. Viszont a negyedik ponton a lakat funkcióját vesztette. 1 élmény volt! :-)

imbeni 2022.07.22 17:11 - Egyéb
A harmadik ponton található mikroládát nem lehet kinyitni, mert valaki a nyílásba tett egy PET palack kupakot. [Geoládák v3.12.10]

Sergio64 2022.07.15 17:39 - Megtaláltam
Ötletes rejtés, nagyon élveztük! Köszönjük!
Zs & Zs

IMG_20220715_174547IMG_20220715_170346
IMG_20220715_163153IMG_20220715_163044
IMG_20220715_161226IMG_20220715_160745
IMG_20220715_160547IMG_20220715_160509
IMG_20220715_180138IMG_20220715_180219
vbzsli 2022.07.10 19:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.32
Köszönjük a lehetőséget! Kicsit a kódok és a számok (illetve azok hiánya) megzavart miket, de végül sikerült megoldani a rejtvényt. :)

Rastaman 2022.07.10 18:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Zéboy 2022.07.08 13:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Hangulatos, szép hely. Még teknősököket is láttunk. Jó volt látni, hogy ebben a szárazságban gondoskodnak a tó vízutánpótlásáról. [Geoládák v3.12.10]

Berián 2022.07.08 13:58 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.8.14]

stikli08 2022.06.05 17:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Robi75 2022.06.05 11:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

túráZoo 2022.05.28 14:38 - Megtaláltam
Minden pont rendben.
Élmény volt, köszönjük! [Geoládák v3.12.8]

Búr 2022.05.22 16:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.02
Megtaláltam.
Igaz hogy a 2. pont sajnos nincs meg, de a pontos leírás alapján egy kis kreativitással a végláda megtalálható.
Köszönöm hogy megmutattad nekem!
[g:hu+ 2.8.9]

IMG_20220522_163943 
Meteorick 2022.05.14 16:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
Megtaláltam, tökéletes volt! Köszönöm, hogy megmutattad. Melós rejtés.[Geoládák v3.12.9]

Leslie33 2022.05.07 14:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

nauzi 2022.05.06 16:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.8]

porhanda 2022.05.06 16:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Szép hely, jól kidolgozott multipontok.

feherzoltan79 2022.05.05 11:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Nauzi kessertárssal közös találat. A második ponton mi sem találtuk a mikroládát, ezúton is köszönöm szépen a rejtő segítségét. A harmadik ponton a laminált lapocska a leírásának megfelelő helyen, különleges kővel takarva. Nagyon szép ez az útvonal, mindenkinek ajánlom! [Geoládák v3.12.8]

jonap_csalad 2022.04.24 13:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
Megtaláltuk, teljesítettük az útvonalat. Sóstó csodálatos madárvilággal rendelkezik, van bőven látnivaló a tanösvényt körbejárva. A MOL Stadion mellett érdemes parkolni, onnan indul a keresés. Aki gyerekkel érkezik itt van egy jól felszerelt játszótér is. Továbbá itt a Látogató Központ is ahol a Kajla pecsét is begyüjthető. A multiláda pontjai jól körülírtak, akár GPS nélkül is megoldható (kivéve az utolsó pontot). Sajnos a 2. pontban nem volt ott a mikroláda, de a rejtő segítségével (pót rejtek) tovább tudtunk menni.Köszönet érte! Szép helyen, korrekt multiláda, ajánlom mindenkinek, nem érdemes kihagyni!
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.17]

Apuska 2022.04.24 11:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.8]

edusanya 2022.04.24 11:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.8]

Roland_ak26 2022.04.18 14:07 - Megtaláltam

Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

Krisztina1220 2022.04.18 14:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

Skandi911 2022.04.18 14:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

tokkerék 2022.04.16 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.61
Megtaláltuk. Köszönjük szépen a rejtést.

indruckricsi 2022.04.15 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.66
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

sofia11 2022.04.15 17:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

Bence2009 2022.04.02 10:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

Korigumi 2022.03.20 13:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

fruzsiboros85 2022.03.20 09:50 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a rejtést!
[g:hu+ 2.7.16]

nazso.oszan 2022.03.17 17:15 - Megtaláltam
Nagyon tetszett a tanösvény a sok látnivalóval.
Köszönjük a rejtést.

IMG_20220317_171124IMG_20220317_170810
IMG_20220317_170758IMG_20220317_170734
IMG_20220317_170524IMG_20220317_170452
IMG_20220317_161438IMG_20220317_155228
Vtgiyx 2022.03.15 15:06 - Nem találtam meg
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! végigmentünk gyerekekkel, kutyával. Nagyon tetszett.[Geoládák v3.12.6]

[Elutasította: HUNJack15 & Hippi72, 2022.03.19 19:18]

MomoRenee 2022.03.14 16:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

TigerRabbit 2022.03.14 16:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

ReneeMomo 2022.03.14 16:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

darabont 2022.03.14 12:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

Taki79 2022.03.13 17:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

Galgand Péter 2022.03.13 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

pcguru és Mirci 2022.03.13 14:37 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.16]

Zsanka77 2022.03.12 19:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

Andi0714 2022.02.27 10:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

Karaliosz 2022.02.27 10:51 - Megtaláltam
Ez a láda is pipa. ;) Köszi a rejtést. [Geoládák v3.12.6]

420 2022.02.20 23:59 - Nem találtam meg
nem találtuk az első pontot:(

[Elutasította: HUNJack15 & Hippi72, 2022.02.22 19:22]

IMG_20220220_130913 
KeresTalál 2022.02.20 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Köszönjük a rejtést.

vicuska333 2022.02.18 16:10 - Megtaláltam
Köszi a rejtést.

jani84 2022.02.18 15:35 - Megtaláltam
Köszi szépen!

handky 2022.02.06 15:22 - Egyéb
Megvan

Colos11 2022.02.06 12:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm!

ELENIKA 2022.02.06 12:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

Dortsa 2022.02.03 13:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.43
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

Batani 2022.01.14 12:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Gyönyörű hely! [Geoládák v3.12.5]

Jozefina76 2022.01.14 12:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Gyönyörű hely, kutyával szuper kiránduló hely. ????❤️???????? [Geoládák v3.12.5]

ulex 2022.01.01 15:32 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.16]

Molisityu 2021.12.26 14:54 - Megtaláltam
Megtaláltam köszi!
✌️ [Geoládák v3.9.6]

Zümi 2021.12.26 14:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Chamberneazy 2021.12.25 14:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.30
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

Ati 2021.12.25 12:22 - Megtaláltam
Megvan. 700. találat. [Geoládák v3.12.5]

Ambró 2021.12.11 16:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.3]

Kisbubi 2021.12.07 14:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.3]

paidlp 2021.12.07 14:25 - Megtaláltam
Fogom! :)
Köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.3]

réka97 2021.11.21 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Megvan, köszönjük a rejtést!

Robbing41 2021.11.11 11:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Erika&Jozsó! [Geoládák v3.12.2]

Moszy 2021.10.31 15:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

divi 2021.10.26 19:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

krypton 2021.10.26 19:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

tádé 2021.10.17 16:37 - Megtaláltam
2007-ben jártam már itt - az előző multinál -, azóta rengeteget fejlődött. Köszönjük! Tádé és Teodóra

sutopet 2021.10.17 15:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Gulyi :) 2021.10.15 14:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v3.12.2]

Green7 2021.10.15 09:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

bbianka 2021.10.02 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

szirteyzsu 2021.10.02 08:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

bferi 2021.10.02 08:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Égenjáró 2021.09.29 13:28 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!

Aniko & Gyuri 2021.09.26 11:14 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

Wica54 2021.09.18 15:57 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

krisztyu 2021.09.18 15:51 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

invalidusername 2021.09.18 13:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

ottgyuri 2021.09.12 09:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

geri83 2021.09.11 15:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

krino30 2021.09.06 13:49 - Megtaláltam
szuper program volt. köszönjük hogy megmutattad a helyét. a végponton lévő kódfejtős ládikó fantasztikus ????

Balear 2021.09.06 13:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

grofferi 2021.09.03 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Köszönöm a rejtést, megtaláltam. Ötletes rejtés, és a pontok is rendben vannak. Bár én nem találtam túrista jelzést, mint ami a leírásban szerepel. Sikerült is fordítva elindulnom, de az élményen nem rontott semmit. Szép hely

Szabóék Veszprémből 2021.08.29 14:19 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

Ádám, Era, Eszti [Geoládák v3.11.3]

Fofi1981 2021.08.28 16:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

robinbird 2021.08.27 12:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

ArNick 2021.08.24 16:47 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a lehetőséget! [g:hu 1.6.7]

szmetzsu 2021.08.11 10:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Wilka74 2021.08.07 19:26 - Megtaláltam
Az előző napi fiaskó után nyugisabb helyet választottunk keresgélésre, így a fehérvári városi ládákat kerestük fel. Szép ez a tanösvény, bár a ThHu-n nincs jelölve a piros jelzés, emlékezetből meg rögtön a végládához indultunk a kezdőpontnál. Gyors újratervezést követően már a jó irányban hamar meglettek a rejtések. Köszi a hely bemutatását! [Geoládák v3.11.3]

IMG_9110IMG_9112
IMG_9113IMG_9114
IMG_9117 
FAdTi 2021.08.04 17:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.93
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Láda rejtek nagyon jó, nagy sikere volt! [Geoládák v3.11.3]

fkmaster 2021.08.03 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.38
Lásd Stüszi vadász!

Stüszi vadász 2021.08.03 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.94
Meglepően érdekes és gazdag madárvilág a város közvetlen közelében. A Kócsag-kilátóról is szép a panoráma, de a félszigetről is megnézhettünk egy küszvágó csér párt, amint fiókáját védelmezi egy barna rétihéjától.

Köszönjük a rejtő telefonos segítségét a végláda hiányzó jelszavához.

Bence20151001 2021.08.01 10:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.18
Megtaláltuk. A ládából hiányzott a jelszó és a füzet, így sajnos félig sikertelen lett a történet. Természetesen fotókkal tudjuk bizonyítani hogy megtaláltuk a ládát, és az összes pontot.

[Jóváhagyta: HUNJack15 & Hippi72, 2021.08.02 09:36]

Batkamanó1211 2021.07.31 17:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
A ládában nincs jelszó részlet, és log- füzet. Köszönöm a segítséget a rejtőnek. [Geoládák v3.11.3]

Manoka61 2021.07.31 17:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! A ládában nincs meg a jelszó részlet és hiányzik a log füzet.A rejtő segített ,utólag is köszönjük.[Geoládák v3.11.3]

Katic&Helgóc 2021.07.30 15:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.63
Gyerekként általában nincs kitartás a multiládához, de ez legalább olyan jó, mint a Kajlában is hírdetett tanösvény. Így együtt meg pláne. Hoztunk is vittünk is kincset. [Geoládák v3.11.3]

zoldbeka 2021.07.18 10:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a játékot. [g:hu 1.6.7]

Bittmann 2021.07.13 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Madwe és Zsuzska 2021.06.27 18:04 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Tisztisz és Csabi 2021.06.19 12:55 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi!

latrak 2021.06.13 14:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.74
Szuper kaland volt! Köszönjük, hogy megmutattad ezt a helyet :)

20210613_12133420210613_120718
20210613_12285820210613_123253
20210613_13421720210613_160358
Jacsa 2021.05.24 13:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Marold 2021.05.22 18:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.3]

Kiaribua 2021.05.21 17:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtésbe fektetett munkát.

Krepli 2021.05.16 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.28
Megtaláltam, köszönjük az élményt! [Geoládák v3.10.5]

HUNJack15 & Hippi72 2021.05.16 14:49 - Egyéb
A hiányzó második pontot pótoltuk, a harmadik pontot pedig javítottuk.
A második pontra újabb eltűnés esetére pótjelszót helyeztünk ki.

KremesEmber 2021.05.09 15:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! A második ponton nem találtunk semmit, ezúton is köszönet a rejtő gyors segítségéért. [Geoládák v3.10.5]

Stevecsoka 2021.05.09 14:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Amy02 2021.05.09 14:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

peter76bp 2021.05.08 13:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

Látszik, hogy nem kevés munka van benne, főleg a végső ládában. Sajnos a kettes ponton semmit nem találtam, de a leírásnakköszönhetően a 3-as pont könnyen beazonosítható volt, de az itteni "láda" alja törött és jó masszív szövésű pókháló volt benne, alig bírtam kiszedni a papírt belőle.

Aztán jól lemerült a telefonom a végcél előtt, de az utolsó pont kódjára emlékeztem, a hiányzó meg próbálgatással meglett.

Viszont az oldal nem fogadja el a végső ládában talált jelszót ... kérem a fotók alapján a megtalálás elfogadását. A 2-es pont hűlthelye és a végső ládában lévő logbook fotóját feltettem.

[Jóváhagyta: HUNJack15 & Hippi72, 2021.05.10 06:38]

_DSC0332_PANO_DSC0334_PANO
_DSC0335_DSC0350_PANO
_DSC0364_PANO_DSC0396_PANO
_DSC0405GCSTT - Láda
GCSTT - 2-es pont 
szalais78 2021.05.01 14:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget!
[g:hu+ 2.6.11]

szagnes80 2021.05.01 14:08 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget!
[g:hu+ 2.6.11]

szijjpetya 2021.04.25 14:01 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Lányaim imádták a keresést a végig.
Köszönjük a lehetőséget.
[g:hu+ 2.6.10]

KGDB 2021.04.24 13:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Gepla 2021.04.24 13:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Mathau 2021.04.22 09:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.58
A 2. ponton a rejtés rögzítése megadta magát, a mikro a földön van. A 3. ponton a filmesdoboz alja be van törve.

povyagi 2021.04.22 09:39 - Megtaláltam
\o/ Hurrá, megvan!
[g:hu+ 2.6.9]

erdélyiek11 2021.04.17 18:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.3]

SzabEdAn 2021.04.17 17:59 - Megtaláltam
Meglett köszönjük!

Radzeer 2021.04.17 16:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.3]

pöcök 2021.04.17 16:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.0]

Ivellios 2021.04.17 09:14 - Megtaláltam
Gyönyörű környék. A végláda nagyon ötletes!

Poór Andrea 2021.04.11 12:30 - Megtaláltam
Gergőcivel és családommal kirándultunk egy nagyot :)

R.Ildi 2021.04.03 10:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Roller07 2021.03.27 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Köszönjük a rejtést

saimoon 2021.03.27 13:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

gege68 2021.03.26 10:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Brigi0111 2021.03.24 16:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Szuper volt. [Geoládák v3.9.6]

dancci 2021.03.20 15:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.38
Ötletes, izgalmas rejtés, köszönjük!

balazsrita 2021.03.15 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.0]

Lovimiki 2021.03.15 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.60
Köszönjük a rejtést! LCS

alat300 2021.03.14 14:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.44
megvan!
nagyon jók a pontok rejtései

rita85gto 2021.03.09 15:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

IMG_20210309_135652IMG_20210309_142152
IMG_20210309_142604IMG_20210309_145203
IMG_20210309_151841 
Dominik2010 2021.03.06 12:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
ok

Snipermaster 2021.03.06 12:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Csodaszép napsütésben szép séta volt. A rejtés minden pontja tetszett, köszönet érte!

20210306_12573520210306_123959
20210306_12201420210306_120705
20210306_11370920210306_111234
Green Eye 2021.02.28 14:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Szuper hely, szuper rejtés!

jszilard83 2021.02.27 15:02 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Pomisa 2021.02.06 14:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.23
Anno a régi multit is megkerestük, így nem volt ismeretlen a hely. Az látszik, hogy itt elég sok pénzt beleraktak a környékbe.
Köszönjük a rejtést, tetszett! [g:hu 1.6.4]

guppik 2021.02.05 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.12
Jólesett a séta a kellemes környezetben, köszönöm a rejtéseket!

Kócsag1 
emmerwald 2021.01.31 14:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.20
Klassz hely, a pontok rendben. Köszönöm az invitálást!

IMG_20210131_130125IMG_20210131_131724
Bogi és Bálint 2021.01.23 13:18 - Megtaláltam
Megtaláltuk . Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.6.7]

Csg12 2021.01.08 16:11 - Megtaláltam
Nagyon jó rejtések egy nagyon szép helyen. Az első pontot pár napja nem találtam, ezért ma visszajöttem. Ma rájöttem, hogy miért: úgy le voltak fagyva az ujjaim, hogy nem éreztem a jelszóhordozót. Most az Aranybulla emlékműtől sétáltam át. Igényes, jó multi. A rejtők nagyon kedvesek. Köszönöm az élményt!

13 2021.01.03 13:20 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

mimi.kiyoko 2021.01.02 17:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Boti59 2021.01.02 15:23 - Megtaláltam
Köszi a rejtést.
Szépen felújították az utolsó ittlétünk óta.

szerdorka86 2021.01.01 13:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

noyon 2021.01.01 12:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.02
Köszönöm.Remek időben az év első ládája.

mikopoci 2021.01.01 12:53 - Megtaláltam
Köszönöm!

MoPeTeR 2021.01.01 11:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönöm a rejtést! P. [Geoládák v3.8.3]

zoll 2020.12.30 15:46 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Andi, Zoli [Geoládák v3.8.3]

Yoda&lukit 2020.12.28 12:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.15
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Pötyke 2020.12.26 13:35 - Megtaláltam
Ez volt az első találásunk. Nagyon élveztük, köszönjük!

20201226_13324420201226_133113
20201226_142302 
Skali&Margó 2020.12.23 08:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.18
OK!

Évi+Tamás 2020.12.20 16:27 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.4.7]

koro12 2020.12.13 12:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.78
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Famágus 2020.12.13 12:27 - Megtaláltam
Az itt levő előző multi meg volt, emlékszünk a helyre, azóta előnyére sokat változott..sőt, volt itt az út mellett egy faház, Ibolyának hívták, isteni kaja volt.. nyoma sincs mára. Körbe jártuk a tavat ahogy kell, az egyik kilátóban egy kedves, ifjú kesser párral is találkoztunk..Madarat nem sokat láttunk ebben a zimában, de hát tél van ugye..Oldfoxxal köszönjük!!

DSC06179DSC06169
DSC06172DSC06173
oldfox 2020.12.13 12:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Fidorka 2020.12.05 15:54 - Megtaláltam
kivancsifancsi társaságában

kivancsifancsi 2020.12.05 15:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.41
A homeoffice, távoktatás és a karantén okozta bezártságból kicsit kitörve eljöttünk családilag Fehérvárra nézelődni, sétálni és közben persze leszedni pár ládát.
Az új stadion parkolójában hagytuk az autót és onnan sétáltuk végig a multi útvonalát. A tópart és a környéke nagyon igényesen felújítotott. A kilátó különleges, jóval magasabb mint az átlag és a platform rácsozott talaja is vicces élményt nyújt. A tó körüli ösvényen most nem voltak sokan, így nyugodtan keresgélhettünk. A multi pontja is a végláda is nagyon jól kivitelezett. Az utóbbi időszakban az egyik legjobb rejtés. Összességében nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük az invitálást.

b.monika 2020.11.29 12:14 - Megtaláltam
Szuper rejtés! Sajnos Don Egér most nem volt velem :(
De egyszer elhozom öt is ide! :)

carmin 2020.11.28 15:09 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

DSC08236DSC08240
DSC08247DSC08250
DSC08255DSC08264
DSC08276DSC08286
DSC08295DSC08291
FeketeOrsi 2020.11.21 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

lbtibsz 2020.11.21 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.22
Köszönöm a rejtést. Pár éve már jártam itt, de azóta is komoly fejlesztések történtek. A rejtés ötletes, szórakoztató. A multi ugyan csak a természetvédelmi terület egy kisebb (északi) részét mutatja be, de biztos sokaknak kedvet ad majd újabb sétákra, hiszen a Sóstó minden évszakban más-más (és mindig szép) arcát mutatja.

comcen1 2020.11.12 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Megtaláltam, nagyon tetszett, köszönöm az élményt!

Tara 2020.11.08 17:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

lukovszkil 2020.11.08 16:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.1]

Mo-Hó 2020.11.06 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
Szép hely. Az időjárás is nagyon jó volt.
Köszönjük a rejtést!

ssuti 2020.11.01 17:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Ránk sötétedett, így a ládát már sötétben kerestük meg. Ötletes, jó rejtés, nagyon tetszett! Az első pontnál kicsit várnunk kellett, népszerű a játszótér, de legalább volt időnk pontyokat számolni :) [Geoládák v3.7.6]

kétbakancsos 2020.10.24 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
A Turista Magazinban olvastunk a Sóstói Tanösvényről, itt kerestünk meg néhány közelben lévő ládát is. Jók voltak a rejtések és pontosak a koordináták. TFTC!

KárókatonákTanösvény
TanösvényTanösvény
faluc 2020.10.24 12:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.69
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

P&L 2020.10.23 15:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

urbanj 2020.10.22 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.40
Szuper hely,nagyon jó volt körbesétálni ebben a csodás napsütésben. Köszönjük a rejtést, minden pont rendben volt.

Iparvasutas 2020.10.20 11:35 - Megtaláltam
Kis segitséggel. De meglett a jelszó. Köszönöm a rejtést. Szép helyre kalauzoltatok el.

Tibort7 2020.10.20 08:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Köszönöm a rejtést!

neogeo 2020.10.18 16:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.77
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

Attolico 2020.10.18 16:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

Szárnyaló Sas 2020.10.18 01:28 - Egyéb
Ezt a cikket ajánlom beemelni a ládaoldalra!
Zubreczki Dávid cikke

GAMANO 2020.10.10 18:44 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük! [g:hu 1.6.7]

WAdam 2020.10.03 12:08 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.7.1]

Hegyo 2020.10.01 15:11 - Megtaláltam
Levadásztam. Köszönöm a lehetőséget. Környezet:5 /Rejtés5: / Web: 5 [g:hu 1.6.2y]

Twini 2020.09.27 14:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.42
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

HRita 2020.09.20 12:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

matyas94 2020.09.19 16:23 - Megtaláltam
Megtaláltuk. A LÁDA nem ott van ahol a lleírás írja!!!!!!!!!!!!!! [Geoládák v3.6.0]

csehipest 2020.09.12 04:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

seekers 2020.09.05 13:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! szuper lada!! nagyon ajanlom! [Geoládák v3.6.0]

zoltot 2020.08.28 16:38 - Megtaláltam
TFTC!
==========
Zala és Zenobios társaságában.
Tűrhető meleg volt, így a két évvel ezelőtti sikertelen vadászat után ismét felkerekedtünk.
Furcsa volt a kódok, koordináták és jelszórészletek egyvelege, ezért jobban kellett figyelni a leírásra és az adott pontokon lévő adathordozókra is.
A rejtett koordinátákra nem igazán volt szükség, hiszen a leírás elég részletes, hogy azok nélkül is meg lehessen találni a dobozokat...
A 4. pontnál az előző 3 rejtés miatt azt vártam, hogy a végláda közelebb lesz a kilátóhoz, ezért vissza is kellett fordulnunk, mivel későn néztem a kijelzőre...
A rejtések jók, és egyik helyen sem zavartak muglik.
A kilátóba szerettünk volna felmenni, de sajnos csak hétvégén van nyitva.
Szépen átalakították a helyet. Még vissza fogunk jönni, hiszen a teljes tanösvény 7 km.
Köszönjük a rejtést!

IMG_20200828_155453IMG_20200828_160742
IMG_20200828_161048IMG_20200828_155344
sosto_web_4 
Pety&Poty 2020.08.20 14:21 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

Üdítően hatott ez a multiláda.

nbjimmy 2020.08.20 12:59 - Nem találtam meg
Nem találtuk meg a ládát. Kép alapján kérném az elfogadást. Köszönöm! Maga a hely nagyon szép a látogató központban is nagyon kedvesek voltak. Viszont a stadion kicsit illúzió romboló a háttérben! De ez ugye nem a rejtő "hibája"!

Screenshot_2020-08-20-12-54-51-747_com.tamaspetro.geocachinghuIMG_20200820_123629
patmik 2020.08.17 17:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.48
Az utolsó ponton a ládát nem találtul meg :( pedig a kód is már megvolt. Kíváncsiak lettünk volna a számzáras megoldásra... [Geoládák v3.5.3]

[Jóváhagyta: HUNJack15 & Hippi72, 2020.08.21 23:30]

20200817_17332820200817_173018
Mary&Advent 2020.08.16 14:59 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést.

Evila 2020.08.16 14:59 - Megtaláltam
Szép a hely, jók a rejtések. Köszönjük!

BoViKa 2020.08.15 15:55 - Megtaláltam
Csodás hely, klassz kirandulas volt! Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

Kékvirág100 2020.08.10 17:10 - Megtaláltam
Köszönöm.

20200810_174030 
james 2020.08.08 14:33 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.

James
[g:hu+ 2.2.11]

HUNJack15 & Hippi72 2020.08.06 16:27 - Egyéb
Az első pont pótolva, az utolsó pont megjavítva.

Szagos müge 2020.08.05 16:12 - Megtaláltam
Nem zárható a láda.

targonczas 2020.08.02 18:03 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.2.11]

Sajnos a lada őrzője nyitott állapotban megadta magát.

evus444 2020.07.31 18:23 - Egyéb
Nagyon nehezen, de az egyik ügyes kislányomnak köszönhetően megtaláltuk :)A jelszót nem fogadja el a rendszer.

PEx2 2020.07.31 12:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4a]

DSS és Szandra 2020.07.26 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Megtaláltuk, köszi a rejtést. :)

ésKata 2020.07.18 13:41 - Megtaláltam
5-ször visszadobta a bejelentést, pedig ugyanezt írtam be...
Tetszett a Sóstói tanösvény és a környezet, amit valóban érdemes volt rendbe tenni, de hatalmas munka is lehetett. Nekem nagyon tetszett volna, ha lett volna valami ladik és közelebb lehetett volna menni, de természetesen megértem, hogy azzal zavartuk volna a madarak költő- és élethelyét. Nagyon jó, hogy a madárhangokkal is meg lehetett ismerkedni. Kirándulókkal, sétálókkal találkoztunk, de nem volt zavaróan nagy tömeg. Köszönet a rejtésért!

Zergi 2020.07.18 13:41 - Megtaláltam
Fogtam! [g:hu 1.6.5]
Az első pontnál csak a mágneses filmes doboz acél ellendarabját találtuk meg. Tovább rejtői segítséggel mentünk.
Jó időt sikerült kifognunk ehhez az élvezetes sétához! Nem volt hőség és nem is esett az eső. A tó körül sikerült szépen rendezett állapotokat teremteni. Remélem ez így is marad sokáig és a tó vízellátása is biztosítva lesz hosszú távon!

IMG_7209IMG_7210
IMG_7212IMG_7213
IMG_7214IMG_7215
IMG_7216IMG_7217
IMG_7218IMG_7219
IMG_7220IMG_7221
IMG_7222IMG_7223
IMG_7224IMG_7225
IMG_7227IMG_7228
IMG_7229IMG_7232
IMG_7233IMG_7234
IMG_7238IMG_7239
IMG_7241IMG_7242
IMG_7243IMG_7246
IMG_7247IMG_7250
IMG_7251IMG_7261
Holba3 2020.04.05 12:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

mucik 2020.03.08 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Egoland 2020.03.07 17:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Megtaláltam, köszönöm az ötletes rejtést! [Geoládák v3.3.2]

@Nikó 2020.03.07 17:07 - Megtaláltam
Csodás rejtés, köszönjük!

sbb2000 2020.02.28 15:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Fantasztikusan kreatív rejtések, gyönyörű helyeken. [Geoládák v3.3.2]

annanasz2001 2020.02.28 15:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

dabcsi 2020.02.25 08:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
Kösz a rejtest, tetszett!!!

anettnori 2020.02.24 06:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.32
Megvan! [g:hu 1.6.5]

Kora reggeli séta erős szélben.
Korábban már jártam itt, akkor még nem volt így kiépítve a sétaútvonal. Eső után, már erős szélben gyűjtöttem be a koordinátákat és jelszó töredékeket.
Tetszett!

IMG_20200224_062240IMG_20200224_062246
IMG_20200224_063450IMG_20200224_063457
erdei.laszlo 2020.02.22 15:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Berényi Botond 2020.02.22 14:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

bimbee87 2020.02.16 16:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.87
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Bettinó 2020.02.16 16:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v3.3.2]

Andi2791 2020.02.16 14:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönöm a rejtést!
A fákat valamiért megszámozták. Lehetséges, hogy ki fogják vágni. [Geoládák v3.3.2]

G.P.S. 2020.02.09 16:10 - Megtaláltam
Megtaláltam Anyával és Apával, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

G_Sanyi 2020.02.09 16:10 - Megtaláltam
Sokszor autóztunk már erre, de még egyszer sem néztünk be ide. Köszönjük, hogy megmutattad ezzel a jó rejtéssel!

OsiOsi 2020.02.08 15:31 - Megtaláltam
Nagyon klassz volt. Az 1. ponton a filmesdobozt a földön találtuk meg. Visszatettük.

CsFeri2 2020.02.02 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

drdeak 2020.02.01 17:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

kovigaga 2020.02.01 16:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Túrázoook-kal. [Geoládák v3.3.2]

antonia03 2020.01.11 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.22
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]
Az elég hosszú sétáról más a felfogásunk xD egyébként szerencsénk volt, szép időt fogtunk ki. Sajnos még építkeznek és néhány helyen fel van túrva az út.

IMG_20200111_111058 
KJ & GM 2020.01.05 12:00 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

J11_9496J11_9508
J11_9509J11_9510
imicom 2020.01.01 16:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.0.0]

tmasa 2020.01.01 16:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Márk és Tibor [Geoládák v3.1.2]

HUNJack15 & Hippi72 2019.12.28 12:24 - Egyéb
Ládakarbantartást tartottunk, a hiányzó koordinátát pótoltuk.

gyildarefo 2019.12.18 15:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.95
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

Stadion nélkül jobb lenne, Pameszkát jól megleptem!

227D39F1-8AE0-49B8-9D7D-BB33678690EDDDE8510F-9A4B-4F38-9168-D535AE5B10C0
FA1C4B9B-1F69-45F9-896E-13E8F4D520C33AD1BA0E-6B71-4B5B-86F3-AC5A8EEC0A7F
vakond87 2019.12.09 07:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.18
GCFEK 2. pontjától nincs messze ez a multi láda, így adta magát, hogy megkeressem. Nem gondoltam volna, hogy egy megyeszékhely területén belül is milyen jó természet közeli helyek vannak. Az első pont rendben megvolt, viszont a második ponton bár a láda meg van, de benne csak a számzárhoz szükséges szám található meg, a következő pont koordinátája nem. A láda leírása, és a hozzácsatolt fényképek alapján nem volt nehéz kitalálni a harmadik pont helyszínét. Fontos, hogy a leírás által emlegetett berek hangjai tábláról az ismertető hiányzik, csak az állványa van meg. Az utolsó pont rendben, tetszett a számzáras megoldás. Köszönöm a rejtést!

emiGrant 2019.11.26 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.34
Három napos ládatúránk utolsó ládája volt ez a nagyszerű tanösvény. Nekem az a bazi nagy stadion nem igazán tetszett, de a tó környéke szép és nyugis volt. Köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
-5-6
szucsr 2019.11.03 14:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

KlimaTamás 2019.11.03 14:02 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

H+W 2019.11.01 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Stark család 2019.10.28 11:22 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. Nagyon szuper volt! [g:hu 1.6.4]

anilabda 2019.10.27 16:27 - Megtaláltam
Szuper élmény!

tmb 2019.10.27 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.40
Köszi, jó élmény volt!

Hubbi barátai 2019.10.20 11:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Nagyon ötletes rejtés. [g:hu 1.6.4]

Peterancsa 2019.10.19 18:01 - Megtaláltam
Ez is megvan, köszönöm a lehetőséget! [Geoládák v2.2.5]

mangogyuri 2019.10.19 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.48
Gyönyörű napsütésben jártuk végig az utat. Köszönjük a rejtéseket!

Puhapracli 2019.10.11 18:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

kasap 2019.10.11 17:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. A második ponton csak a lakat kódot találtuk a kordináta hiányzott de ki lehetett találni a következő pont helyszínét. :-) Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

gyetger 2019.09.10 15:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi! :)
Nagyon jó a hely és a rejtések is. [g:hu 1.6.4]

Soma00 2019.09.10 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.76
Köszönöm a rejtést és a táj bemutatását!

peterpan 2019.09.08 07:57 - Megtaláltam
All children grow up, except one..... [Geoládák v2.2.5]

Acsart 2019.09.07 14:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
Megtaláltuk, köszönjük az élményt és a rejtést: Andi, Acsart

P1000358P1000375
P1000394P1000426
P1000395P1000434
P1000415P1000443
P1000472 
BBálint 2019.09.01 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.77
Két egymást követő hétvégén is eltekertünk a családdal Feketehegyről Sóstóig! A kilátóval kezdtük, ott letettük a bringákat, majd laza tempóban sétáltuk végig a láda pontjai által kijelölt ösvényt. (A Nádi-berekben egy amolyan életművész kinézetű pár kb. fél méter magasságban kifeszített köteleken a kötéltáncot gyakorolta...)
Jó érzés, hogy ha sok pénzből is, de nagyon szép lett mind a természetvédelmi terület és környéke, mind a stadion! (Hajrá Vidi!!! :-))

KisKata, Emese, BBálint

20190825_17134220190825_172519
20190825_17264620190825_173518
20190825_173848(0)20190825_174636
20190901_17090420190901_170958
pegasus_mv 2019.08.16 17:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Szépen és igényesen összerakott multi. Minden a helyén volt. Köszönöm a rejtést.

betv 2019.08.13 16:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]
Szép körséta a Sóstó körül, nagyon szépen kialakított tanösvény, táblák, pihenőhelyek, kilátók. A végefelé egyre jobb kilátás a Sóstói Stadionra, bár ez nem mindenkinek élvezet, de személy szerint nekem sok szép sportemlék az elmúlt 40 évből. Most éppen térköveznek a sétaút elején az edzőpályák melletti részen, aki mostanában erre jár, számítson rá, de gondolom néhány hét múlva ez a tereprész is szebb lesz. Ja, és a végén láttunk kócsagot is!
A rejtések pedig szuperek, könnyen megtalálhatók a pontos információk alapján, mégis láthatatlanok azok számára, akiknek nem kell látniuk.

Bugár-orienteering 2019.08.04 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.03
Kicsit elkapkodtad, a stadion mellett még a pótösvény sincs meg, :)
Ma egyéb dolgunk híján Székesfehérvárral ismerkedés volt a cél, főleg a sós-tói tanösvény.
Szép idő volt, madarak, szép virágok, kevés érdeklődő.
Köszönjük.

23
4 
Nikicsu 2019.07.25 18:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm. :)

Chubby 2019.07.25 18:40 - Megtaláltam
Erre bóklászva ezt is sikerült előkotorni. :) Nyugodtabb szívvel megyek tovább a FEZEN-re. :D [g:hu 1.6.4]

Attibati 2019.07.20 10:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.55
91 km kereketés Székesfehérvár és a Velencei-tó környékén.
nagyon halványan emlékszem ennek a ládának az elődjére, akkor mintha egy jöval fedetteb útvonalat kellett volna bejárni. Ahogy látom, a tanösvény még mindig épül, az 1. és 2. pont között megszünt a kiépített út.
Az első ponton egy család pihent, de sikerült a dobozt első nyúlásra megtalálni, így nem vették észre a rejtekhelyet. Itt kicsit megzavart, hogy nem találtam a dobozban kódrészletet csak jelszórészletet. Felhívtam Tüdőt, aki megnyugtatott, hogy itt nincs kód részlet. A második ponton a kilátóban egy hajléktalan üldögélt, nem mertem hozzáfogni a kereséshez. Csináltam egy rövid kört a környéken, mire visszamentem már nem volt ott. Itt is korrekt, könnyen megtalálható volt a rejtés csakúgy mint a harmadik ponton.
Az utolsó ponton - furcsa mód - elsőre sikerült kinyitni a lakatot. Valami gyerek egy csomó lapot összefirkált a logbookban.
Sokan kirándultak a tanösvényen, kár, hogy csak ilyen rövid a tanösvény.

mike andros 2019.07.17 14:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

tudo 2019.07.15 11:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.44
105 km kerékpár edzés 300 m emelkedéssel Székesfehérvár körül GCKUPA jegyében 2 új és 50 régi ládával.

Emlékeim szerint volt már itt láda, nem is egyszer a Sóstói Természetvédelmi Területen a tó körül. Azóta sokat rendeződött a környék: pontosan emlékszem, mit küzdöttünk a sárral, szúnyogokkal, náddal fiaimmal. Ehhez képest úri módon lehet kerékpározni a tó körül. Különösen a stadion körzetében jó az út. Tovább is folytatják az útépítést, látszanak a zúzott kőhalmok, dolgoznak a tereprendezéssel.

A multi pontjai sorra szépen meglettek, egyértelmű a jelszó, működik a lakat. Biztos, hogy be fogom illeszteni a Székesfehérvár körüli GCKUPA menetekbe a multit.

GCSREP felé folytattam a napot.

Természetvédelmi TerületStadion
SóstóBibic kilátó
Bibic kilátóSóstó
VízivirágokNádi berek
TalálatKócsag-kilátó
Hajo 2019.07.11 12:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

IMG_20190711_123730IMG_20190711_125838
IMG_20190711_125856IMG_20190711_122412
Szabó família 2019.06.30 10:44 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.6.3a]

tfmb 2019.06.30 08:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.42
Köszi a rejtést!

Dr.Lada 2019.06.10 10:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.45
Elkövetve :-) [g:hu 1.6.2y]

Jó kis multi, tetszett.

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
-9 
Tibi1983 2019.06.09 16:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Köszönöm a rejtő munkáját!
Megtaláltam.
Örülök, hogy megmutattad.
Nagy tetszett a multi, tökéletes rejtések.

Csureszh 2019.06.03 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.50
A második ponton a hármas pont koordinátája hiányos. Ennek ellenére a leírásból kiderült, hogy hol keressük a 3. ládikát.

btamas 2019.06.02 13:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

N.Zs. 2019.06.01 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.43
A Bakonyba készültünk régi kedvencünk az Ördög-árok - Kőárok körre. Előtte ide még beugrottunk. És milyen jól tettük. A reggeli órákban senki nem volt rajtunk kívül az egész területen. Igényesen megcsinált tanösvény, igényes rejtésekkel. A lakat is egyből kinyílt! Egy dolgot nem értek, hogy miért rejtett pontos multi. Háromszor koordinátákat pötyögni ilyen kis távon kicsit soknak éreztem. A logbookba valaki 6 oldalas igénytelen bejegyzést tett és cukorkákat. A cukorkákat kidobtam.
Az elődjét 2011.07.23 11:30-kor találtuk meg esőben.

sirályok hangoskodnakIMG_6911
IMG_6931IMG_6917
egy jó startIMG_6952
siklil a siklónapozik
IMG_6965IMG_6955
IMG_6920még 5 oldal bejeztést tett...
bobák 2019.05.25 15:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.11
Szép tanösvény, igényes láda.

Henya 2019.05.24 20:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. A régit is megcsináltam anno, de ez nagyon tetszett. Gondolom, a felújított környék miatt változott. Most inkább a zöld terület másik felét járja be a játék.

Diesel Family 2019.05.19 17:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük az élményt. [g:hu 1.6.2y]

barbika04 2019.05.18 21:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

xegox 2019.05.18 19:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

SirLes 2019.05.01 12:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.56
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]
Meg kell mondjam a majálisra nem számítottam. Hihetetlen mennyiségű ember mozgott a pontokon, így minden egyes helyen nagyon megkínlódtam. Sokat segített a rejtő egyértelmű leírása mi hol található, így mindig tudtam hova kell nyúlni és erősen csökken a lebukás időintervalluma. A láda nagyon merész helyen van, kicsit távolabbra kellene tenni az ösvénytől, ráadásul egyértelmű ösvény vezet oda. Itt nem tudtam mit csinálni, amennyire lehet beálltam a fa takarásába, de folyamatosan jöttek az emberek, remélem nem lesznek túl kíváncsiak visszamenni azok akik netán észrevettek.

P1020994P1020996
P1030001P1030006
P1030008P1030019
P1030026 
pliptai 2019.04.27 09:00 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért!

kópé1993 2019.04.27 08:55 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

IMG_20190427_082130IMG_20190427_082317
IMG_20190427_082910IMG_20190427_083023
IMG_20190427_083105IMG_20190427_083819
IMG_20190427_083844IMG_20190427_084132
IMG_20190427_084139IMG_20190427_084226
IMG_20190427_085326 
joco12589 2019.04.19 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.80
A környezet csodálatos, itt lakom a közelben és a sok Sóstói séta közben most rávettem magam hogy megkeresem a ládát.
A végláda rejtése tetszett. Viszont a pontról pontra multinak a lényege az lenne hogy a leírásból ne lehessen kitalálni hol vannak pontosan az adott állomások.
Sajnos a leírás mindent elárul ép ezért 3-2-1-4 sorrendben kerestem a láda állomásait.
A vegláda pontja csak azért maradt a vegere mert a pontok segítsége kell a kinyitáshoz.

Pontosan az előre kitalálható pontok helye miatt nekem a korábbi Sóstói multi rejtései jobban tetszettek.

uvegeskornelia 2019.04.16 16:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

SierraLima 2019.04.16 16:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

szaatt 2019.04.16 16:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

Motolla62 2019.04.16 16:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

GYEZegzug 2019.04.13 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.41
Köszi szépen a lehetőséget, kár az esőért.

Göde 2019.04.09 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.11
Újabb kincs a tarsolyban. Köszönöm. [g:hu 1.6.0]
Igazán kellemes séta, gyönyörű időben, embertelen tájon. rengeteg sirály, és egy olyan récefaj, amihez még nem volt szerencsém.

mnoresz 2019.04.04 14:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

handky 2019.03.31 17:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.27
Megtaláltuk

zoo_lee+Edit 2019.03.31 16:48 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Edittel közösen.

becko 2019.03.31 08:19 - Megtaláltam
Veszprém felé menet bemelegítő találat.
Szép környezet, jó rejtések, bár ha sokan vannak macerás lehet elővenni.

bagolyvera 2019.03.24 21:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi a rejtést! Nagyon szép hely! Sajnos nem volt toll a ládában és nálam sem.

Pinyóék 2019.03.23 15:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.

Zsofka_Tom 2019.03.21 18:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

PervaiSDG 2019.03.21 10:40 - Megtaláltam
Osztálykirándulás keretén belül. [Geoládák v2.2.5]

gkoos 2019.03.17 21:12 - Nem találtam meg
Megtalálva!

[Elutasította: HUNJack15 & Hippi72, 2019.03.22 22:48]

hinia lux 2019.03.17 17:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]
A korábbi ládát is megtaláltuk, akkor és most is nagyon tetszett a környezet. Szépen felújították a területet, ami a hely előnyére szolgált. A multi útvonala egy kellemes séta a tó körül, a rejtések igényesek, eredetiek.

SóstóEgyik pihenő
Kilátó feléAranyhíd
Gropius & Ruffy 2019.03.17 17:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! (Geoládák v2.2.5.)
Szép terület, jó volt sétálni.

NádasTóparton
Sétány 
Turistaember 2019.03.17 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Megtaláltam! Köszönöm, hogy hozzásegítettél a hely megismeréséhez! [Geoládák v2.2.5]

ystray 2019.03.16 15:38 - Megtaláltam
Megvan :)

Judit és Béla 2019.03.15 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.34
Megtaláltuk.

Gubirobi 2019.03.10 17:07 - Megtaláltam
Családdal közös megtalálás 3 felvonásban.
Egyik kedvenc helyünk a városban, örülünk, hogy felújították. A régi ládát is megtaláltuk már korábban, nekünk az is tetszett, ez talán egy fokkal családbarátabb.
Köszönjük a lehetőséget!

a tókisebbik kilátó
a kis padawanmegtaláló
Mr Bean 2019.02.24 16:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

Gábor75 2019.02.24 15:06 - Megtaláltam
Korábban már jártam itt kerékpárral, akkor még nem volt így kiépítve a sétaútvonal. Eső után, már erős szélben gyűjtöttem be a koordinátákat és jelszó töredékeket. Ötletes a rejtés. [Geoládák v2.2.5]

Csizmások 2019.02.24 08:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.41
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2c]

denes11 2019.02.17 18:00 - Megtaláltam
Megtaláltam,

Köszönöm a rejtélyt.

Viczi 2019.02.17 14:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Fazék 2019.02.10 10:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.56
Hármasban sétáltuk körbe a tavat, tetszett, szépen fel van újítva a sétaút nagy része. Profik a rejtések, és még a végláda is kitűnő állapotban van.

Péter60 2019.01.27 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.51
Laza, kellemes körséta, még igy télen is sok volt a kisgyermekes család.
Precíz, igényes kivitelezés, remélem sokáig ilyen lesz.

ha2 2019.01.20 16:45 - Megtaláltam
Télen is jó célpont a Sóstó. Kezdő játékosoknak és gyerekekkel ládázóknak ideális kis multi.

befi 2019.01.19 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

Butchman 2019.01.13 17:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1]

potok 2019.01.13 11:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]
Ötletes rejtés, minőségi kivitelezés :-)

vray 2019.01.12 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.40
Megtaláltam.

Hektor 2018.12.23 17:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Audrey722 2018.12.05 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Jól felépített multi. Köszönjük a rejtést.

petheovacka 2018.11.24 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Esőbe hajló ládamustra Pest megyében Ignis9-cel. Kösszi a rejtést! --- Egész nap főként mocskos petlingekért hajladoztam villanydúcok alá Diósd környékén. Hazafelé kellett vmi szép is a lelkemnek. Ez a multi nagyon szépen kivitelezett és ötletes. Megérte megkeresni, még ha sötétben is végeztünk. Gratula! Megérdemli a 3x5-öt!

Ignis9 2018.11.24 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.74
Petheovackával közösen, köszönjük. :)

juhturo 2018.11.18 13:04 - Megtaláltam
Félig meddig osztálykirándulás alkalmából 4 család járta végig a tanösvényt, közben mi kesseltünk is. A ládát már csak 2 család (12 fő) kereste meg. Jó kis ősz végi séta volt, tavasszal mindenképpen visszajövünk, hogy lássuk, akkor milyen a természet.

Kócsag toronymocsár
lazulitjobbra
Reggel 2018.11.11 14:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.15
Ok! Megtaláltuk!

Köszi a rejtést!

Anita és Reggel

Vincenzo65 2018.11.11 08:25 - Megtaláltam
Reggeli előtti kerülés. Első pont mikrója a földön. Szerencsére nem kellett senkinek. Lehet,hogy erősíteni kéne rajta. Piros sáv jelzés ment itt valaha , de most a stadion körüli építkezés biztos átrendezte a területet. A harmadik pontnál az E loo utsó harmadik tagjai nincsenek a lapon, de azért a nagyon pontos leírás végigvezet. Szinte Gps nélkül is meg lehetne csinálni. A tanösvény, amit bemutat szuper! Minden tábla jó állapotú, hívogat, hogy engem is olvas el! Legjobb tanösvények egyike! Legközelebb fényképezőgéppel és egy óra plusszal jövök!

Liberty 2018.11.05 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.48
Hangulatos és nagyon szép a környezet. Kellemes sétával kerestük fel a pontokat, mindegyik nagyon tetszett. A kócsag kilátóból nagyon szép a kilátás a tóra és hosszasan gyönyörködtünk a naplementében. Köszönet a rejtésért.

Székesfehérvár címere
AtiÁk 2018.11.02 20:19 - Megtaláltam
Másodikra de meglett. Köszi [Geoládák v2.2.5]

BiBoLi 2018.11.02 12:31 - Megtaláltam
Köszi

Rézangyal77 2018.11.02 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Megtaláltuk, köszi a rejtést!

zöldfülű 2018.11.02 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.30
Lefülelve :-)

Kellemes őszi sétánk első felvonása, és a maga nemében ez is volt olyan szép, mint a második séta a gyönyörű őszi színekben pompázó Velencei-hegységben.

Köszi a rejtést, és bár az előző sóstói láda kapcsán már körbejártam a tavat, cseppet sem bántam a viszontlátást :-)

s3s5
s7 
Petya0707 2018.11.02 10:15 - Megtaláltam
Ez is pipa. Köszi a rejtést! :-) [g:hu 1.6.0]

Molli 2018.11.01 13:41 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

nbokan 2018.10.30 15:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.19
2007-ben jártunk itt utoljára, még az előző (GCSost) láda keresésekor, azóta sokat szépült a környék és a tanösvény is. Akkor jóval hosszabb sétát tettünk, viszont most több időt töltöttünk az egyes élményelemeknél. Ismét nagyon jól éreztük itt magunkat, köszönjük ezt a remek rejtést.

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
-9-10
HOVANA_Család 2018.10.26 17:58 - Nem találtam meg
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
7.
[Geoládák v2.2.5]

[Elutasította: HUNJack15 & Hippi72, 2018.10.28 13:18]

eltájoló 2018.10.26 11:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.09
Tökéletesen kivitelezett multi. Szép a környezet (talán csak a piros-kék betonmonstrum rondítja el), pontosak a leírások, és a koordináták. A láda rejteke is igényes. A fához való rögzítése miatt azonban lehet, hogy veszélyben van. Remélem, sokáig megmarad. Köszi a rejtést.

Maszat1 2018.10.22 14:47 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Szűcs-Kádas Gyalog Team 2018.10.22 14:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.29
Nagyon ötletes a rejtés, egyáltalán nem bonyolult,minden a helyén volt. A természetvédelmi területet szépen felújították, és még lesz is fejlesztés úgy látjuk..Eszti&Sanyi

HUNJack15 & Hippi72 2018.10.22 12:14 - Egyéb
A ládát megjavítottuk és ajándékokkal feltöltöttük ;)
Nem értem mi a jó egyeseknek abban ha más játékát tönkreteszik, pedig direkt ráírtuk hogy ha nem tudod mi ez akkor ne bántsd. Érdekes emberek vannak...

A láda új ajándékokkal feltöltve 
Strombus 2018.10.15 17:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.50
Székesfehérvári kupapontgyűjtögető és .com-ozó napon végén keveredtem ki ide és nem tudtam ellenállni a csábításnak, gyorsan végigtekertem még ezt is. Hangulatos, szép környezet, aminek minden szegletét jól megmutatják a multi pontjai. Köszönöm az igényes rejtést.

A koordináták nekem mindenütt kb. 5 m eltérést mutattak.

nmárti 2018.10.13 15:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.46
Profi munka ! Ezer éve nem voltam itt. Szép lesz ha elkészült. A láda alja félig le volt feszitve, próbáltuk visszanyomni. A többi pont rendben. Köszi a rejtést!

-1
-2
viad 2018.10.13 13:59 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

hitamas 2018.10.12 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
:)

zalajaro 2018.10.09 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.50
Nagyon tetszett!

kupec 2018.10.08 17:25 - Megtaláltam
Jó kis hely, kíváncsi vagyok meddig marad ilyen.

IMG_20181008_172246 
Jevra21 2018.10.07 16:59 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 1.70
Siker! :)

anettx 2018.10.07 11:13 - Megtaláltam
TFTC!
Klassz, szép hely, érdemes volt itt járni.
A rejtések igényesek, ahogy a végláda is, látszik sok munkát és ötletet tett bele a rejtő.

Az útvonal viszont nem indokol rejtett pontokat, szerintem bőven elég lenne a 2. és a 4. pont. A ládaleírásban a WAP-os részben is meg kellene említeni, hogy nem mindenhol kapunk számokat és jelszórészeket, valamint azt sem értettem, hogy a 2. ponton lévő filmesládában miért nincs megadva az utolsó 3 szám (pont az a lényeg) az E koordinátából, de végül kitaláltam.

gcstt-DSC07265gcstt-DSC07286
gcstt-DSC07305 
Mr Zerge 2018.10.07 09:15 - Megtaláltam
Megvan, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

A parkolótól körbe vezet az út a tó körül. Nagyon tetszett a terület bemutatás módja, játékos, interaktív. Nagyon kellemes séta volt.

V_Gabor 2018.10.06 17:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.41
Egész nap a várost jártuk biciklivel. Ide későn érkeztünk, így nagyon szép fények fogadtak. Szuper hely, bár elég sokan voltak.

Köszönöm!
[g:hu 1.6.0g]

2018-10-06 17.09.32R2018-10-06 17.20.30R
2018-10-06 17.24.03R2018-10-06 17.26.14R
2018-10-06 17.26.35R2018-10-06 17.29.53R
2018-10-06 17.33.37R2018-10-06 17.37.51R
2018-10-06 17.40.03R2018-10-06 17.46.08R
2018-10-06 17.54.16R 
Evi&Feco 2018.09.30 16:46 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

fa-peti 2018.09.29 10:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

tabletta 2018.09.29 10:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

EmesESE 2018.09.26 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.29
Megtaláltuk.
Gratulálok a rejtéshez, korek leírás, így könnyen megtalálható potok, ötletes végpont, a környezet szuper. (Csak ne ide került volna az illegális illemhely)
Köszönjük a lehetőséget. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

benist 2018.09.26 10:45 - Megtaláltam
A vasútállomástól bringával jártam be a multit. Nagyjából 10 éve találtam meg elődjét, a GCSOST-t. A területen most is dolgoztak, de már így is látszik a fejlesztés eredménye. Csak néhány sétálóval találkoztam, a szép idő ellenére sincs tömeg hétköznap. A rejtések korrektek, a lakat nyílt. Az utolsó pontnál javaslom, hogy a vécének használt gödör helyett jobbra kerüljetek a ládához.

Csaba & családja 2018.09.23 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.61
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. Kellemes délutáni séta. Most rendbe rakták, de kíváncsi vagyok milyen lesz 1 év múlva.

Éva 2018.09.23 11:00 - Megtaláltam
Anno még Barnabás kutyámmal jártunk itt, szintén ládakeresés ürügyén, jó volt visszatérni, ezúttal gps nélkül. A láda nagyon szép, de a gyerekeknek csalódást okozott, hogy (annak ellenére, hogy nemrég rejtették) ajándék szinte nem volt benne. Köszönjük a rejtést! Éva, István, Berci, Márti, Marci

Discover 2018.09.22 16:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.30
Köszönöm a rejtést!
[iGC] [wapon beküldött szöveg]

_DSC5828_DSC5831
_DSC5832_DSC5833
_DSC5836_DSC5838
_DSC5840_DSC5841
_DSC5842_DSC5843
breimanne 2018.09.22 09:38 - Megtaláltam
Az orkánszerű szélben is élvezetes keresés volt!Viszont nagy előnye volt, hogy rajtunk kívül az egész környéken senki nem volt!Érdekes hely,de most nagyon büdös volt a víz!

KP1965 2018.09.22 09:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
A hirtelen jött hideg és szeles idő, valamint a korai időpont elriasztotta az embereket és a szunyogokat is. Úgy mentünk végig, hogy senkivel sem találkoztunk az úton. Remélem, hogy a tanösvény is és a rejtések is nagyon sokáig ilyen jó állapotban maradnak.

20180922_08360720180922_093229
20180922_09012020180922_093111
20180922_093354 
padler 2018.09.21 13:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Az első három ponton délelőtt, a ládát kora délután kerestem meg, bicajjal. Semmi szúnyog nem volt, vagy csak nem értek utol. A Nádi-bereknél (volt erdei iskola) találkoztam egy középiskolás osztállyal, de nem nagyon érdekeltem őket. Érdekesebb így a Sóstó, a felújítása után, több nyílt vízfelülettel. Remélem, hogy a mikroládák sokáig megmaradnak.
efemm (+padler)

nepster 2018.09.21 10:19 - Megtaláltam
+

Haxiboy 2018.09.20 18:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük. Brutál sok volt a szúnyog :-( [g:hu 1.5.4]

szollosi73 2018.09.17 14:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.13
Megvan!
Az ajánlott parkolóból indultam a körsétára. Az első pont gyorsan meglett, szerencsére rajtam kívül más nem járt arra, így könnyű volt keresgélni. A mágnes szerintem kicsit gyengécske. A második pont is hamar meglett, főleg, hogy milliónyi szúnyog vetette rám magát, menekülnöm kellett. A harmadik pontnál kerestem a képen látható Nádirigó függőszékeket, de sajnos vagy beszedték őket, vagy ellopták, mindkettő elszomorító. A ládához vezető rövid ösvényt már összesz@rták, vigyázni kell hova lép az ember, pedig ott is annyi szúnyog volt, hogy alig tudtam tőlük kinyitni a lakatot.
Köszönet.

Sóstói Természetvédelmi Terület-1Sóstói Természetvédelmi Terület-2
Sóstói Természetvédelmi Terület-3Sóstói Természetvédelmi Terület-4
Sóstói Természetvédelmi Terület-1Sóstói Természetvédelmi Terület-2
Sóstói Természetvédelmi Terület-3Sóstói Természetvédelmi Terület-1
Sóstói Természetvédelmi Terület-2Sóstói Természetvédelmi Terület-3
Sóstói Természetvédelmi Terület-1Sóstói Természetvédelmi Terület-2
Sóstói Természetvédelmi Terület-3 
bigmick 2018.09.16 17:22 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.6.0g]
Remek nyárutói csendes, langyos időben indultunk neki a kötelező (hazai) láda keresésének.
Számunkra meglepően nagy forgalom (tömeges gyereklegeltetés) mellett kicsit lassan haladtunk a mikroládák előszedésével ill. remélhetőleg feltűnés mentes visszarejtésével. A mikroládák rögzítési megoldása tetszett, követésre méltó.
Élveztük a jó időt, figyeltük a kis gyerekeket, míg végre elértünk a ládához. Emlékezetes élmény volt...
A sóstó összes szúnyogja a láda előtti 1 négyzetméterre kapott vacsorameghívót. Folyamatosan aprítottak bennünket. Állandóan szúnyogokat csapkodva persze a számkód beállítása sem sikerült, sokadjára sem. Még jó, hogy Iza higgadtabb tudott maradni, és végre észrevette a jelet, miközben én már a legkomolyabban azt méregettem, hogy miként lehetne ezt az egész makacs alkotmányt egy jól irányzott alsó végtagi erőhatással kinyílásra bírni (értsd: szétrúgni cafatokra...). Szóval Izának sikerült a többet ésszel, mint erővel módszert alkalmazva végül kinyitnia a ládát, és lőn boldogság.
Szép volt, jó volt, elég volt (főleg a szúnyogokból).

GCSTT_20180916165009.jpg 
Twini 2018.09.15 15:00 - Nem találtam meg
Köszönjük a rejtést! Kellemes séta után izgalmas keresgélés. Tökéletes rejtés!

[Elutasította: HUNJack15 & Hippi72, 2018.09.16 22:40]

stmester 2018.09.15 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.25
Baromi szélben azt hittem a vízben kötök ki a padlókon mászkálva. A második ponton 20 percet kellett várni mire a család tovább ment a padokról. A harmadik pontnál is sokan mászkáltak. Hétvégén és ünnepnap nem ajánlanám a keresést, mert nem lehet hozzájutni a dobozokhoz. A negyediknél megtaláltam a rejtést, bajlódtam a számzárral és bujkáltam, hogy ne vegyenek észre. Így is azt hitték, hogy volt okom bemenni a bokrok közé amikor kijöttem, pedig körülnéztem, de hátulról jött egy pár. Azért nagyon tetszett amit láttam.

P1030653P1030659
P1030661 
betty&endre 2018.09.15 13:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.74
Klassz hely, jó rejtés, köszönjük.

griffs 2018.09.14 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.11
Ha Ati is olvasná, megnyugtatom, a GCSOST számomra egyértelműen jobb volt. Profi munka a mostani végláda, bár ilyen helyre talán egy madárlakta is elfért volna (ld. gcmtb4). Mindenesetre korántsem egyedülálló rejtés, nemúgy mint hajdanán Atié, pár méterrel odébb, a trepni alatt. A GCSOST úthossza több mint a duplája volt a mostani multiénak, a déli fekvésű, gyalogösvényekkel tűzdelt erdei szakaszok most kimaradtak, holott azok is a tanösvény részét képezik.
A rejtések azért átlag felettiek, plussz igen merész elhelyezésűek (azaz lesz karbantartás a köbön, mondá majd a rejtő: tele van a tö...), ergo munkaidőben, vagy este érdemes keresni.Kerékpárral ajánlom mindenkinek a teljes bejárást, élmény és így a felújításból jórészt kimaradt trepnik is nehezebben szakadnak be !

kaldigeza 2018.09.14 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Párommal gyönyörű időben, édes kettesben! Köszönöm a rejtést

kobcikrajci 2018.09.13 19:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi a rejtést! [g:hu 1.5.4]

gab.szalontai 2018.09.11 12:10 - Megtaláltam
Szép környezet, igényes rejtés. Nálam a 2.pont ládája rendben volt. Köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

spacekok 2018.09.09 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.92
köszönjük!

zoltot 2018.09.09 17:16 - Egyéb
Tavaly óta rengeteget változott a hely. Remélhetőleg még sokat fog.

Az első pontnál kevesen voltak, így hamar meglett.
A másodikon letelepedett egy család pihenni, és nem igazán akartak tovább állni... Feladtuk.
A harmadiknál sokan voltak, mindig cserélődve. Negyed órát tudtunk várni, majd mentünk.
A végládát így nem is kerestük.
Még visszatérünk!

Megemlíthetnéd a leírásban, hogy volt már itt multiláda (GCSost). Továbbá azt is, hogy 2005. április 16-án a területen kesserek részvételével nagyszabású szemétszedés volt: GCCITO. Info: Blue Mali ill. dc3

IMG_20180909_161812IMG_20180909_163903_HDR
IMG_20180909_164429_HDRIMG_20180909_171611_HDR
tamas.sipos.hu 2018.09.09 16:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

noory 2018.09.09 16:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

marazmarci 2018.09.09 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Megtaláltuk Imivel!
Szuper geoláda! Az utolsó pont különösen tetszett :)
Köszönjük a rejtést!

takacsimre 2018.09.09 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.24
Köszönjük a rejtést. Élvezet volt minden perc, amit sétával és a pontok keresésével töltöttünk. Külön dicséret a végláda helyéért, kivitelezéséért. Marika és Imre

egy részlet a tóbólmindig siet
könnyű sétainteraktív tábla
VP 2018.09.09 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.58
Biciklivel (elsősorban azért, mert nem akartam őrizetlenül az autón hagyni), a Balaton felé menet.
A pontok rendben, nem petling, hanem filmesdoboz, de ez mindegy. A számzárat kicsit feleslegesnek érzem, sok dolga lesz a rejtőnek a karbantartással.
A hely nekem kicsit felemás. Pár részlet nagyon szépen kidolgozott, máshol meg erodált régi ösvény, hirtelen félbemaradó út "magánterület, idegeneknek tilos" szalaggal. Az a benyomásom, hogy a stadion miatt jutott ide is pénz, lehet, hogy elég sok, de persze a stadionhoz képest apró.
Voltam már itt geofát ültetni, nappali és éjjeli biciklis geoládát keresni.

Zsu. 2018.09.08 15:26 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2018.09.08 15:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.66
Velencei-tó körbetekerés, GCANGA SUP deszkán, úszás a meleg tóban, Sóstói séta, majd Lilluval Pál utcai fiúk (Vígszínház) volt a mai menetrend... :-)

A multi kivitelezése és a helyszínek szuperek, élvezet volt cégigsétálni. Ez egy remek példa arra, hogyan kell egy területet pár pontos multival úgy bemutatni, hogy a rejtések is profik. Köszönet érte!

Mikulás

IMG_2884IMG_2885
IMG_2887IMG_2890
IMG_2892IMG_2894
IMG_2895IMG_2896
IMG_2897 
vasilona 2018.09.08 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.32
Megtaláltuk, köszönjük :)

Hörcsög 2018.09.06 18:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.91
Megtaláltam! :) Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.6.0b]
Nem kevés pénz költhettek a területre, persze meg is látszik, nagyon szép lett a végeredmény. Remélem hosszú életű lesz a tanösvény! A láda is korrekt, de a második ponton a mágnes már leesett a dobozról, azt a földön lehet megtalálni. A végláda koordinátája kicsit pontatlan, de még belefér a tűrésbe, szép munka! És korrekt hogy zoltot nevét megemlítitek a láda oldalán - ha már elhappolódott a terve!

Áron csapata 2018.09.05 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Kötelező helyben lévő láda.

sinus90 2018.09.03 16:00 - Megtaláltam
Esőben érkeztünk Fehérvárra. Megvártuk, míg lecsendesedik. Aztán jött egy busz, amire felpattantunk, mindegy volt merre megy, majd leszállunk róla, de addig nem ázunk.. Szerencsénk volt, pont ez a busz kellett nekünk!.. A temetőhöz közel szálltunk le. Mindenféle építkezés folyik Sós-tónál. Ha minden kész lesz, szép lesz! Az első pont után egy ideig még van kavicsos út, utána már tocsogtunk. A szigeten csak mi voltunk és nem is siettünk. A ládába begyűrtem egy pzs-t, mert a mágnes nincs rögzítve a dobozban, s nem akart a láda a helyén maradni. Az E koo érdekes alakban volt megadva. A 3. pontnál legalább 1 órát ücsörögtünk, ráértünk. 1x csak egy egész évfolyam jelent meg, nyakba akasztós térképpel, még csoportkép is készült! Lassan tovább mentünk a ládához. Megkerestük, majd irány a kilátó!
Volt itt korábban is láda, talán hosszabb volt a séta benne. Érdemes volt ismét ládát elhelyezni!
Köszi a rejtést!

Kaputyin 2018.09.02 17:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]
Sóstó Keleti kapun mentünk be, és tettünk egy délutáni családi sétát! Jó volt itt lenni, nagyszerű rejtésekkel találkoztunk, igazán méltó utódja a rejtés az elődjének! Ami igazán tetszett az az, hogy nagyon sokan kint voltak a Sóstón, ez részben az új rejtésnek is köszönhető a logokat figyelembe véve, és a nagyszerű helynek is betudható, mert kellemes kikapcsolódást nyújt az idelátogatóknak!

IMG_20180902_172348_resized_20180902_071355200IMG_20180902_153841_resized_20180902_071837202
IMG_20180902_170640_resized_20180902_071419002IMG_20180902_154025_resized_20180902_071819904
IMG_20180902_154247_resized_20180902_071800325IMG_20180902_155958_resized_20180902_071723102
IMG_20180902_160454_resized_20180902_071706654IMG_20180902_161436_resized_20180902_071641170
IMG_20180902_162737_resized_20180902_071608427IMG_20180902_162859_resized_20180902_071543727
IMG_20180902_163013_resized_20180902_071526539IMG_20180902_163305_resized_20180902_071503196
Paul 2018.09.02 16:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0c]

kolgomorov 2018.09.02 16:26 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

nimka 2018.09.02 14:35 - Megtaláltam
továbbiak később [g:hu 1.5.4]

geforg 2018.09.02 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.37
G.p.s. nélküli megtalálás ,szép környezet kitűnő ötletes rejtés. Köszönjük a lehetőséget

kl 2018.09.01 16:31 - Megtaláltam
Itt jártunk... Köszönjük! [wapon beküldött szöveg]

Puszkany 2018.09.01 16:30 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok. Köszönöm a lehetőséget!

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]