geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
4503. Tűhegyes, fehér sziklák (GCtuhe)

Samarske stijene - hátul a tenger látszik!

Samarske stijene - hátul a tenger látszik!

Oda is fel lehet mászni! - Stepanica

Oda is fel lehet mászni! - Stepanica

A Stepanica a Piramidáról

A Stepanica a Piramidáról

Piramida

Piramida

Veliki Kanjon - az ég felé

Veliki Kanjon - az ég felé

Veliki Kanjon - kapu

Veliki Kanjon - kapu

Arra megy a jelzés!

Arra megy a jelzés!

Itt kicsit mászni kell!

Itt kicsit mászni kell!

A Ratkovo napsütésben

A Ratkovo napsütésben

Tűhegyes, fehér sziklák

Tűhegyes, fehér sziklák

Panoráma a Bijele stijenéről

Panoráma a Bijele stijenéről

Épp a Dragutin Hirc menedékház 50 éves születésnapjára érkeztünk.

Épp a Dragutin Hirc menedékház 50 éves születésnapjára érkeztünk.

A Ratkovo ház

A Ratkovo ház

Ködös, őszi erdő

Ködös, őszi erdő

Ködbevesző sziklatornyok

Ködbevesző sziklatornyok

Amfiteatar - valahol ott lent lapul a láda

Amfiteatar - valahol ott lent lapul a láda

Átjáró az Amfiteatar udvarai között (délről észak felé nézve)

Átjáró az Amfiteatar udvarai között (délről észak felé nézve)

Kőhíd, szintén az Amfiteatarban

Kőhíd, szintén az Amfiteatarban

Az Amfiteatar déli udvara - középen a rejtekadó szikla a kis fenyőkkel

Az Amfiteatar déli udvara - középen a rejtekadó szikla a kis fenyőkkel

A rejtek a jelzett útról csak 2-3 méter

A rejtek a jelzett útról csak 2-3 méter

Alpesi szalamandra

Alpesi szalamandra

Színes taplók

Színes taplók

Búcsú a sziklavilágtól

Búcsú a sziklavilágtól
Szélesség N 45° 13,015'
Hosszúság E 14° 56,905'
Magasság: 1230 m
Megye/ország: Horvátország
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2018.09.23 11:00
Megjelenés időpontja: 2018.09.26 22:00
Utolsó lényeges változás: 2020.02.27 09:48
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: VP
Ládagazda: VP
Nehézség / Terep: 2.5 / 4.5
Úthossz a kiindulóponttól: 4000 m
Megtalálások száma: 5, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.0 megtalálás hetente


Az Amfiteatar déli (második, mélyebb) udvarában, középen, egy nagyobb sziklán két kicsiny (fél méteres) fenyő nő. Az egyik tövében, kőágyban, faágakkal takarva rejtőzik a négyfüles, 5x10x15 cm-es doboz. A magas sziklafalak miatt rossz a műholdvétel, olvasd el a részletes leírást, nézd meg a képeket! Kérlek, a dobozt jól zárd be, rejtsed ugyanígy vissza, köveket ne rakj rá!

A láda végig jelzett úton közelíthető meg, ennek ellenére több helyen sziklát kell mászni: gyakran szükség van a kezekre, és néhol kicsit kitett. Aki ezt nem szereti, szédül, tériszonyos, az inkább ne keresse ezt a ládát!

A láda a Bijele i Samarske stijene fantasztikus sziklavilágából ad egy kis ízelítőt. Itt nem csak a két névadó főcsúcs a látnivaló, hanem szinte folyamatosan tárulnak elénk a lélegzetelállító sziklaképződmények. A teljes terület bejárása két-három napot igényel. A ládát olyan helyre raktam, ami egynapos kirándulással is elérhető, mégis a "sűrűjébe" jutunk a szépségeknek és a kihívásoknak.

Megközelítés:
Mrkopalj településen a  N 45° 18,950' E 14° 51,200' 830 m [GCtuhe+Mrkopalj] ponton kell befordulni Tuk és Matić poljana felé. Tuk után elfogy az aszfalt, innen 12 km jó minőségű makadámúton jutunk a Samarske stijene parkolóba  N 45° 14,190' E 14° 57,140' 1060 m [GCtuhe+P1]. A parkolóból a Ratkovo menedékház felé kell indulni. ( N 45° 13,535' E 14° 57,115' 1200 m [GCtuhe+Ratkovo] A sziklafalba épített menedékház mindig nyitva, bárki ingyen alhat benne. Hálózsákot, enni- és innivalót vinni kell.) A házig nem kell elmenni (de a visszaúton mindenképp érdemes megnézni), előtte száz méterrel nyugat felé, majd újabb ötven méter múlva dél felé kell elágazni, hogy eljussunk a  N 45° 13,480' E 14° 57,020' 1225 m [GCtuhe+Juzna] pontig, ahol a déli körút (kružna tura južne skupine), amely mentén a láda található, indul.
Feltétlenül a jelzést kövesd! Ha elveszted, menj vissza, és keresd meg! A jelzett út az egyetlen, amin itt járni lehet! Az utakat jól ábrázolja az OMP hiking map és az OpenStreetMap is, de ez csak az út megtervezéséhez, az elágazások beazonosításában segít.
A körúton a  N 45° 13,325' E 14° 57,050' 1230 m [GCtuhe+Dvorac] ponton a Dvorac felé menj, azaz a körutat az óramutató járásával ellentétes irányba járd be, mert így a legkitettebb helyen felfelé kell mászni, ami könnyebb. A Dvorac és a Južni vrh után egy helyen kettéágazik a jelzés: mindkettő ugyanoda vezet, de a piros háromszögben felkiáltó jellel jelzett verzió sokkal nehezebb. Ha nem vágysz külön kihívásokra, válaszd a könnyebbet!
Ezután nem sokkal az Amfiteatar északi (első, kevésbé mély) udvarát éred el, ahol a kirándulók "csúcsdoboza" található. Innen már csak 40 méter a láda, amihez le kell ereszkedni a második udvarba. Az udvar közepén, egy pár méteres, kerek sziklán jól láthatóan két apró (fél méteres) lucfenyő nő, ott keresd a ládát. Balról, a jelzés felől, könnyen megközelíthető, itt már nem kell mászni.
A láda megkeresése után folytasd a körutat! Bár a láda utáni első száz méter talán az egész útvonal legkitettebb mászása, de utána a folytatás már sokkal könnyebb, időben rövidebb, mintha visszafordulnál. Emellett további szépségek várnak rád.

Alternatív megközelítések, további látnivalók:
A megadott parkolóból indulhatsz a Samarske stijene  N 45° 13,880' E 14° 56,535' 1305 m [GCtuhe+Samarske] irányába is, ahonnan tovább egy hosszú, és nagyon változatos úton a Stepanica és a Piramida sziklatornyok, valamint a Veliki Kanjon kőszoros érintésével juthatsz el a déli körút kiindulópontjához. A távolságok ne csapjanak be: itt legfeljebb egy kilométert lehet megtenni egy óra alatt, így ez az út és a láda együtt csak korai indulással férhet be egy napba.
Ha ennél is nagyobb kirándulást tervezel, akkor használhatod a Bijele stijene parkolót is  N 45° 13,630' E 14° 59,795' 915 m [GCtuhe+P2]. Ehhez célszerű az Ogulint Novi Vinodolskival összekötő útról Jasenak közelében a  N 45° 13,170' E 15° 1,610' 650 m [GCtuhe+Jasenak] pontnál letérni. Így csak 5 km-t kell makadámúton menni. (A makadámút a két parkolót is összeköti, de az a szakasza sokkal rosszabb minőségű. Furcsa érdekesség, hogy ez az út nagyon sok papír térképen 32-es főútként szerepel.)
Ebből a parkolóból könnyen fel lehet jutni a Dragutin Hirc menedékházhoz  N 45° 13,135' E 14° 58,645' 1290 m [GCtuhe+Hirc], onnan pedig némi mászással a Bijele Stijene csúcsára  N 45° 13,155' E 14° 58,550' 1340 m [GCtuhe+Bijele]. A csúcsról egy hosszú, nagyon változatos út vezet a Ratkovo menedékház felé (vihorski put).

A sziklatornyokról jó időben messze látni: végignézhetjük a korábbi helyeket, ahol jártunk, látszik a tenger a szigetekkel, és a Gorski Kotar sok hegycsúcsa. A napsütéses képek egy júliusi egynapos kiránduláson készültek, amikor a P1 parkoló - Samarske stijene - Stepanica - Piramida - Veliki Kanjon - Ratkovo - Bijele stijene - Dragutin Hirc - P2 parkoló - P1 parkoló útvonalat jártuk be.
A láda rejtésekor a javasolt utat jártam be (P1 parkoló - Ratkovo - kis kitérő a Zub felé - Ratkovo - Dvorac - Južni vrh - Amfiteatar - Razbijeni vrh - Ratkovo - P1 parkoló), végig ködös, nyirkos időben. Így kilátásom nem nagyon volt, fényképezni is nehezebb, a kövek is jobban csúsznak, viszont a sziklavilág és a növényzet varázslatos. Végig teljesen egyedül voltam, szerencsére medvével se találkoztam.

A kirándulás után jó pihenő, piknikező hely a makadámút mellett álló Lovačka kuća (vadászház)  N 45° 15,280' E 14° 56,310' 1090 m [GCtuhe+Lovacka]. A kisház a kemencével nyitva szokott lenni, adott esetben földön-asztalon alvással szükségszállásnak is megteszi (nyáron a kirándulás előtt itt aludtunk). A Matić poljanán  N 45° 17,210' E 14° 53,710' 1035 m [GCtuhe+Matic] az úttal párhuzamosan felállított 26 sziklatömb állít emléket a háborúban megölt partizánoknak. A táj a Bükk-fennsík nagy rétjeire emlékeztet.

A Bijele i Samarske stijene védett terület. A jelzett utakról letérni tilos (és nem is nagyon lehet). A tájékoztatók szerint medvék is élnek erre, de szép időben sok a kiránduló is - úgy tűnik, nem zavarják egymást.
A jelzett utak a Magyarországon megszokotthoz képest nehezek: sok helyen mászni kell, szükség van a kezekre is. Mesterséges segítség nem nagyon van, láncokat csak a Bijele stijene csúcsánál láttam. A szikla viszont kemény, nagyon jó lépéseket és fogásokat kínál.
A piros háromszögben felkiáltójellel jelzett (alternatív) nehéz szakaszok tényleg nehezek. Néhány sziklaoromra is nagyon kitett helyen vezet fel a jelzés. Ugyanakkor az alap útvonalakon nyáron gyerekes családokkal is találkoztunk.
További info.

Nehéz terep! Mobil térerő szinte sehol nincs. Mindenki mérje fel, hogy a képességei elegendőek-e, az időjárás megfelelő-e. A rejtő semmilyen balesetért nem vállal felelősséget.
Állapot: kereshető

KRW értékelés (4 db): környezet: 5.00 rejtés: 4.72 web: 4.72 átlag: 4.81

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
-
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
+
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
+
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
-
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
-
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


ha2 2019.10.27 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.45
Laza, könnyű délelőtti séta, panorámás helyekkel. Na ebből csak a panorámás helyek ami igaz.
Anettx ismét tökéletesen megszervezte a négynapos horvátországi túránkat.
Fuzinében kényelmes, jó szállásunk volt, ahonnan vasárnap reggel indultunk az ajánlott parkolóhoz ahol már több kocsi is állt.
9 órakor kezdtük meg a gyaloglást. Szerencsénk volt, egész nap kegyeibe fogadott minket az időjárás. Napsütés, szélcsend, 15-20 fok. Az első háromnegyed óra kellemes erdei séta,fokozatos emelkedéssel. Amikor elértük a sziklás részt,ahol a menedékház felé lehet letérni, ott megreggeliztünk. A rejtő intelmeit megfogadva végig nagyon figyeltük a felfestett turistajelzéseket. Logikusan, a sziklafalak lábánál, a katlanok még gyalogosan járható legmagasabb pontján vezetik a túrázókat. Persze az izgalmas részek most jöttek csak, amikor fel kellett másznunk a sziklahasadékokban. Egy, légvonalban 500 méteres szakaszt például egy óra alatt sikerült megtennünk. Szóval nem egy rohanós túra útvonal. Délben az 1299 méteren elértük túránk legmagasabb pontját. Jól esett a kis pihenés,folyadékpótlás.
Korábban voltak problémáim a tériszonyommal de a ferrátázás óta leküzdöttem ezt a kis fogyatékosságomat. Itt bizony jó hogy nem szédültem, elég volt az a kis adrenalin bomba amit a sziklákon való mászás okozott. A ládát elérve gyorsan eldöntöttük,hogy folytatjuk a körtúrát. Az Amfiteátrumból nem volt könnyű ki-és felküzdenünk magunkat. A hátizsákokat is le kellett vennünk,hogy átpréseljük magunkat a szikla-hasadékokon.
Én a tűhegyes jelző helyett inkább a "BOROTVAÉLES"-t tartom fontosabbnak. Még jó hogy vittem magammal síkesztyűt. Sokszor bátrabban kapaszkodtam így a sziklákba. Pechemre a bal csuklóm pár nappal ezelőtt megsérült és egy rugalmas fáslival bekötve kellett egész nap másznom és küzdenem a sutaságommal.
A nap utolsó fénypontja volt,amikor lefelé jövet, a kocsiból, láttunk egy előttünk átszaladó medvecsaládot. Pontosabban két bocs és az anyamedve futott a rétről az erdőbe. Mindez fényes nappal történt.
Senkit nem szeretnék ijesztgetni vagy lebeszélni erről a különleges láda célpontról. DE lehetőleg száraz időben, napsütésben, de nem hőségben, jó erőnlétben-persze nappal- ajánlott nekivágni. Egyedül is teljesíthető,de a biztonság kedvéért 2-4 fős kis expedíció ad igazi csapat-élményt.

Még az túra elejénFent
És lentKüzdelmes
Küzdelmes az útOszlop
Bújj át a tű fokán!Panoráma
1244Figyeld a jelzést!
anettx 2019.10.27 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.45
TFTC!
Felejthetetlen túraélmény volt!
A teljes kört megcsináltuk. [Geoládák v2.2.5]

Ezt a különleges, izgalmas, technikás terepet pont nekem találták ki, itt aztán végkimerülésig mászhattam!
A teljes túra nekünk - persze ez az én tempóm, köszi ha2 a türelmet:) - kb. 7 km lett, amit 7 óra alatt tettünk meg pihenőkkel, na nem azért mert végig lazsáltunk:) egy rutinosabb túrázó akár 5 óra alatt is tudja teljesíteni.
De minek is sietni, hiszen annyi itt a számomra egyáltalán nem megszokott  látványosság! Szebbnél szebb és egyre nagyobb hófehér sziklatömbök és -alakzatok között lépkedve, kúszva, mászva kb. 3 óra alatt jutottunk el az első panorámás csúcsra. Innen jó mélyre kellett leereszkedni abba a látványos katlanba ahol a ládát gyorsan megtaláltuk: jó és egyértelmű a rejtek, még szerencse, hogy pluszban nem kellett érte mászni:)
Logolás után a tovább haladás mellett döntöttünk több okból is: első gondolatom az volt, hogy ahonnan jöttünk én arra tuti nem mászok vissza (ennél nehezebb nem jöhet, pedig de!), másrészt nem tudtam kinek higgyek: VP-nek? menj tovább mert arra könnyebb vagy Mikulásnak? Aki szerint hosszabb is és nehezebb is a kör másik fele. Ha visszafordulunk és a bejárt úton megyünk vissza akkor sosem tudom meg az igazságot:)
Másrészt fáradt sem voltam még, tehát irány tovább az ismeretlenbe! A következő jelzést gyorsan megláttuk: elég magasan volt így némi bizonytalanság után csak felmásztunk és átpréseltük magunkat és így tovább, tovább...újabb panorámás hely, na ide volt a legnehezebb felmászni ...szerintem alapszintű ferrátás terep az a néhány szikla (legalábbis Magyarországon annak számítana).
Aztán fogalmam sincs hány katlanból másztunk ki és újra be, le és fel, fel és le - dejavu, itt mintha már jártunk volna - a sziklák csak nem akartak elfogyni...400-500 méter távot 1 óra alatt tettünk meg, pedig haladtunk folyamatosan, és a fáradtság miatt egyre jobban kellett figyelnem, hogy hova lépek!
Mire újra a menedékház elágazásához értünk, azt is tudom, hogy egyértelműen Mikulással kell hogy egyetértsek. Szóval ha már a ládánál fáradt vagy, tényleg fordulj vissza, hidd el az a könnyebb út!
A jelek nagyon egyértelműek, sűrűn és jól láthatóan vannak felfestve - persze ezeket sötétben és ködben nehéz illetve szinte esélytelen megtalálni. A táv ne tévesszen meg senkit, ez nagyon nem a "tengerfelébeugrottunkmégide" láda: rövid, tömény, nagy koncentrációt igénylő terep, aki szereti a sziklás kihívásokat annak kötelező:) Viszonyításként azt tudom mondani, hogy intenzitásra, fáradtságra mintha a Cuha és Csesznek ferrátás ládákat egyhuzamban kellet volna lenyomnom.
De egyértelműen a teljes kört érdemes megcsinálni, nagyon örülök, hogy nekem is sikerült tökéletes időjárási és egyéb körülmények között.Best of túraélmény nálam ez a helyszín.
Nagy köszönet a rejtőnek, hogy ezt megmutatta!
Nagyon kevés megtaláló volt idáig, de remélem, hogy sok, érdekes beszámolót lehet majd még itt olvasni. Szerintem semmivel sem fárasztóbb ez, mint 20+ km-t gyalogolni, csak jobban kell figyelni és betartani a terepen néhány alapszabályt. Hajrá-hajrá!

gctuhe-DSC07383gctuhe-DSC07409
gctuhe-DSC07414gctuhe-DSC07460
gctuhe-DSC07490gctuhe-DSC07506
gctuhe-DSC07540gctuhe-DSC07546
Zsu. 2019.04.19 13:52 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mikulás 2019.04.19 13:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.67
Olvastam Fairy túrabeszámolóját, de sem kalandjairól, sem pedig arról, hogy a környéken medvék is élnek egy szót sem szóltam túratársaimnak a túrát megelőzően. Utána persze igen :-)

Nagypénteken reggel 5-kor indult Budapestről kis csapatunk: Lillu, Dia, Zsu és jómagam. 10 óra magasságában már Mrkopaljnál jártunk, ahonnan egy kis murvás úton döcögtünk a megadott parkolási pontig. Szép időnk volt, napos, de évszaknak és az 1100 méter tengerszint feletti magasságnak megfelelő: 10 fok. Gyors öltözködés után elindultunk az ajánlott túraútvonalon. A túra első fele gyorsan ment, jól haladt a csapat. A Ratkovo ház utáni elágazást könnyű benézni, nagyon figyelni kell, de onnan már közel van a körtúra kiinduló pontja. Ideáig semmi nehézség. Az ajánlott útvonalat követve elindultunk az óra járásával ellentétes irányba, azaz Dvorac csúcsra. Itt nyílt először ki a tér és volt az embernek egy "hűha" érzése. Klassz ez a környék! Innen (légvonalban már nincs messze a láda). Persze azért a terep már nagyon nem "babakocsis", ugyanakkor kitett helyek, technikailag nehéz mászás nincs. A ládához pár métert le kell ereszkedni egy falon, de már a katlanba bekukkantva megláttuk a két kis fenyőt. Leereszkedve jeges havon sétáltunk. A doboz szinte azonnal meglett. Lilluval logoltunk. Zsuzsiék addig már a továbbvezető turistajelzéseket figyelték és persze a falat, amin ki kell mászni innen. Oda is jéggé fagyott hó vezetett, de ebbe a bakancsomat minden lépésnél néhányszor jól belevágva egész remek lépéseket készítettem az utánam jövő kis társaságnak. Volt némi félsz a lányokban, de kis segítséggel mindenkit felmászattam. A továbbiakban jég nem nehezítette a haladást. Innen jött a mászósabb, némileg kitettebb (de semmi komoly) rész. Ami persze sok erőt kivesz az emberből és a haladás lassú. Érzésre, de a trackünk alapján is az a határozott véleményem, hogy a ládától a túra második fele nem könnyebb és nem is gyorsabb, hanem ellenkezőleg! Aki a ládánál már fáradtnak érzi magát, koncentrációja lankad és/vagy gyerekkel van, aki fáradt, inkább forduljon vissza a bejárt úton. Olvasva Fairy (drámai) beszámolóját abban szinte biztos vagyok, hogy a sok rossz döntése között egy jó biztosan volt: visszafordult. Lehet, hogy végzetes lett volna, ha folytatja. Emiatt a csapat női része (3/4-es többség) erős nemtetszését fejezte ki a leírás ezen része miatt. Jómagam örültem, mert valóban így kerek ez a túra és sok klassz kilátópont és egy hatalmas barlang is kimaradt volna, de azért ez egy olyan hely, ahol nagyon el tudja számítani magát (időben) az ember. Mi bőven visszaértünk (órákkal) a sötétedés előtt, de igyekeztünk is.
Szerencsésen visszaért mindenki az autóhoz.
Pár gondolat/tény: Az egész útvonalon egy lélekkel sem találkoztunk. Térerő hol volt, hol nem (az utóbbi volt a jellemző) a GPS jelet azonban sehol sem veszítettük el. PMR volt nálunk, de nem használtuk, mivel nem váltunk szét. Még több folyadékot kellett volna vinnünk. Nyáron fejenként minimum 2-3 literrel készüljetek!
Összegészében egy remek és nem könnyű túra ez (az "átlagkessereknek"), de élveztem. Ugyanakkor, mivel nem egyedül voltam és 8 éves gyerek is volt velünk, sok erőmet és időmet lekötötte az ő istápolásuk, irányításuk, segítésük és a felelősség érzete. Emiatt én is elfáradtam a végére. A ládánál mindenki hozzon felelős döntést, hogy merre folytatja! Nem értek egyet azzal, hogy a körtúra folytatása könnyebb és gyorsabb, mint a visszafordulás. Nehezebb és lassab és térben is több. Ezt mindenki kalkulálja bele! Otthoni félelmeimet megcáfolta a valóság: április közepén már nem volt télies időjárás, komolyabb hó- és jégfoltok vannak, de ezeken lehet közlekedni, a mászós részek már szárazak voltak. Nem volt köd és eső, a sziklák szárazak voltak és jól tapadtak, egyáltalán nem csúsztak. Sem medvével, sem azok nyomaival (a havas részeket is beleértve) nem találkoztunk.

Köszönet a rejtőnek a ládáért és az invitálásért! Megérte eljönni ide is, sőt ez a kis tájegység még sok mást is kínál: pl. a névadó csúcsok. Azt hiszem, még jövök majd... Mirkopaljban aludtunk, ami remek döntésnek bizonyult. Jól felszerelt kis bolt is van. Végtelen nyugalom, 900 méteren. :-)

Mikulás

IMG_5263IMG_5264
IMG_5279IMG_5280
IMG_0418IMG_5293
IMG_5299IMG_5313
IMG_5318IMG_5323
Fairy 2018.11.13 02:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Netkess :-)

A log itt olvasható.

Megmenekültem 
Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]