FAQ
481. Somogyvári emlékezet (GCSOMV)

Koppány emlékére

Koppány emlékére

Szentesica

Szentesica

Jelek

Jelek

Arc

Arc

Apátság romjai

Apátság romjai

Szent László

Szent László

Kerengő

Kerengő

Kút

Kút

WTC

WTC

Naplemente

Naplemente
Szélesség N 46° 35,273'
Hosszúság E 17° 38,317'
Magasság: 140 m
Megye/ország: Somogy
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2003.01.03 16:00
Utolsó lényeges változás: 2017.07.30 11:27
Utolsó változás: 2020.10.26 06:24
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+1V)
Elrejtők: LI, LG, BJ, BB, BM,
Ládagazda: laszloistvan
Nehézség / Terep: 2.0 / 2.0
Úthossz a kiindulóponttól: 1000 m
Megtalálások száma: 533 + 2 sikertelen + 16 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.5 megtalálás hetente


WAP:
Kétállomásos multi:
1. Szentesica-forrásnál valódi doboz soktörzsű fa ölelésében.
2. Romkertnél mesterséges tereptárgyon, karon, fémtáblán háromszögben 4 karakteres jelszórészlet.

A ládába TravelBug nem helyezhető.

Somogyvár

Somogyvár ma átlagos somogyi község, ám hajdan az államalapítástól közel 600 éven át nem is csupán megyeszékhely, hanem még azok között is kiemelt szerepű regionális gazdasági, igazgatási és vallási központ volt - a feudális Magyarország térképe országos léptékben a Balaton és Pécs között egyedül Somogyvárt jelöli.
A Kupavár-hegyen 1972-től kezdett régészeti feltárások nyomán az apátság romterülete 1983-tól (akkori harmadikként) hivatalosan a nemzeti emlékhelyek közé tartozik, részint Koppány és az államalapítás-kori belharcok emlékezete, főképp pedig az apátságot alapító Szent László király kultusza okán - még ha egyes részletek a történettudományon belül is viták tárgyát képezik.

A Somogyi hercegség és Koppány emlékezete

Koppány a honfoglalást követő belharcokban Géza majd István ellenfeleként, a keresztény európai állam tervének pogány ellenlábasaként ismert. A már a honfoglalást megelőzően is önálló igazgatási egységként létező ún. Somogyi hercegség ("dukátus", a mai Somogy megyénél nagyobb kiterjedésű "Somogyország") az ő birtokába került - egyes megfogalmazások szerint Géza mintegy "bezárta" erre a területre a rivális rokont. A központnak számító Somogyvár így valóban Koppány székhelye lehetett. Egyes források és a hagyomány a végső ütközetet és Koppány halálát is Somogyvár térségébe teszik, bár az elfogadottabb tudományos álláspont szerint mindez inkább Veszprémnél történhetett.
A földrajzi elnevezésekben is egyértelműen megőrzött somogyi kapcsolatra tekintettel a várdomb alatti Szentesica-forrásnál - melyben a meseköltő hagyomány szerint a csata után István a kezét megmosta - Koppány emlékezetére pihenőhelyet alakítottak ki.

Szent László és a bencés apátság

I. (Szent) László (1046-1095) az egyik legnépszerűbb magyar király és szent. Jelentős szerepe volt a fiatal magyar állam kül- és belpolitikai stabilizálásában. A személye körül kialakult erőteljes középkori kultusznak döntő lökést adott 1192. évi szentté avatása, melyhez kapcsolódóan nyilván természetfeletti csodákat is kötnek hozzá.
1091-ben alapította - Koppány egykori földvárának helyén - a Szent Egyed tiszteletére szentelt bazilikát és bencés apátságot, melyet saját temetkezési helyéül is rendelt. Egyes források szerint először valóban itt is temették el, mielőtt maradványai végül Nagyváradra kerültek - más kutatások időközben ezt cáfolják. Bármi is az igazság, a szent király szimbolikus sírja kiemelt jelentőségű kegyhellyé, és kultuszának fontos helyszínévé tette a somogyvári bazilikát.
A szép fekvésű dombtetőn az apátság feltárt romjait sétálhatjuk körbe, a kilátóból pedig felülnézetben is áttekinthetjük a területet - a somogyi dombok és balatoni hegyek keretébe helyezve.

A látogatóközpont

2015-ben új látogatóközpont nyílt meg a hegy alatt, közvetlenül a főút mellett. A látványos, földbe süllyesztett, zöld tetős építmény a parkolóval kétségtelenül vonzza a tekintetet, erősebben csábítja az arra járót, mint a falu mellékutcáján, a hegy ormán megközelíthető romkert. Sajnos az eredmény mégis felemás lett - pedig kicsit szerényebb visszaosztással és több odafigyeléssel sokkal jobb is lehetett volna. Magam is sajnálom, hogy a szakasz további részét emiatt kritikával kell kitöltenem.
Kár, hogy a kívülről grandiózus, még az előtérben is komoly várakozást keltő építészeti megoldás végül egyetlen teremben, az önismétlések leszámítása után egy községi helytörténeti kiállítást alig meghaladó szintű anyagot rejt, melyen még így is izzadságos erőlködés érződik: oly mértékben tolja túl - nagyjából egyedüli témaként - a szentes-mesés-csodatevős kultuszt, ahogy 2017-ben talán már nem kellene - különösen ahhoz képest, hogy épp még az is kiderült, hogy az előszöri ide temetés legendája sem igaz. (A vendégkönyv tanúsága szerint a színvonalat több látogató is kifogásolja.) Mindez tartalomfejlesztéssel még akár aprópénzből is javítható lenne, de van ennél nagyobb baj is.
Az aggasztó mértékű megokolatlanságot (hogy valami nagyon visszafogott kifejezést használjunk) akkor kezdi érezni az ember, mikor rájön, hogy az eredeti és valódi tartalmat jelentő romterület megközelítését innen egy rámpákkal-lépcsőkkel ugyan masszívan megépített, de idősek és kisebb gyerekek számára alkalmasint nem is rövid, és szintemelkedésben is kihívást jelentő gyalogúttal képzelték el. Úgy, hogy ezen még csupán a régi, változatlan állapotú bejárathoz jutunk fel, ahol most is ugyanúgy lépünk a romkertbe, mint korábban, és ahova most is inkább autóval lenne érdemes felmenni, viszont ahol már csak lent váltott(!) belépővel engednek be! Ezen a ponton már tényleg nehéz érteni, miért volt szükség a romkerttel építészeti egységet nem is képező területen, erdőirtás árán emelni egy grandiózus építményt, mely csupán egy tartalmában és terjedelmében is szerény kiállítást rejt, és ahonnan a valódi látványosság megközelítése kimondottan nehézkes. Eközben fent, az eredeti, autóval is jól megközelíthető bejáratnál semmi nem történt, pedig az ottani parkoló fejlesztésével, a fogadóépület bővítésével sokkal olcsóbban lehetett volna tökéletes megoldáshoz jutni.
Ebben a formában a látogatóközpont nemhogy nem tálalja fel elég ügyesen a közönség számára a lényegi látványosságot, hanem az építészeti túldimenzionáltság és térbeli szétválasztottság szerencsétlen kombinációjával gyakorlatilag eredményesen vonja el a figyelmet arról. Kár, hogy az építészeti koncepció ennek értelmes átgondolása helyett a látszóbeton, a műrozsda és a színes szőlőkarók közhelyein pörög.

Megközelítés

Maga a látogatóközpont a Somogyvárra északról bevezető főút mentén, még a falun kívül eltéveszthetetlen, a romterület onnan az említett körülmények mellett gyalogúton megközelíthető.
A láda állomásainak kereséséhez és - az említett jegyvásárlási dilemmákkal - a romterület látogatásához viszont az optimális kiindulópont nem a látogatóközpont, hanem a romterület bejárata előtti parkoló. Aki minimális gyaloglással szeretné megoldani, az a Szentesica-forráshoz közelebb is mehet autóval.

A láda

A kétállomásos multi első állomása a Koppány-emlékmű a Szentesica-forrásnál.
 N 46° 35,273' E 17° 38,317' 140 m [GCSOMV-1]
Nem nehéz rejtés soktörzsű fa ölelésében - kéretik alaposan visszafedni.
A második állomás virtuális, az apátság romjainál, a bejárat közelében, de területen kívül, egész évben belépődíj nélkül hozzáférhető.
 N 46° 35,653' E 17° 38,369' 170 m [GCSOMV-2]
Keress egy tereptárgyat, amilyen a középkorban még biztosan nem létezhetett. :-) A jelszó karon háromszögben 4 betű.
Állapot: kereshető

KRW értékelés (339 db): környezet: 4.61 rejtés: 4.26 web: 4.47 átlag: 4.45

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
-
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
+
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
+
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell

Régi láda, nincs moderálva.

Patics 2022.04.29 11:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.8]

ukata79 2022.04.24 15:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

Senator62 2022.03.19 13:40 - Megtaláltam
Meglett! Köszi a rejtést!

tom-68 2022.03.15 16:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.99
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

kitkat0123 2022.02.20 13:52 - Megtaláltam
Nagyon szépen köszönöm a rejtést és a munkát, amit a láda kihelyezésébe fektettél.
[Geoládák v3.12.6]

Robogo 2022.02.20 13:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, log később. Köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

ballasz 2022.01.23 08:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.94
A forrásnál két doboz is van. [Geoládák v3.12.5]

Puhapracli 2022.01.01 11:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4a]

Csg12 2021.12.04 14:22 - Megtaláltam
Somogyországi kalandozások Superanyával 16/22

Ez volt a három napos Somogyországi hétvégénk tizenhatodik, a szombati nap negyedik találata. A nemzeti emlékhely impozáns. A forrást kis sétával kerestük fel.

Köszönöm a rejtést!

20211204_13545820211204_142223
SuperAnya 2021.12.04 14:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.3]

tfmb 2021.12.01 15:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.97
Köszi a rejtést!

proti92 2021.11.29 13:42 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Bolisz 2021.11.27 11:35 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

sárkányi 2021.10.26 11:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Ashmelia 2021.10.03 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
.

Webber 2021.10.03 10:31 - Megtaláltam
Meglett. [Geoládák v3.12.1]

fercsipeter 2021.10.03 10:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

jetijak 2021.09.25 15:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

Audrey722 2021.09.24 14:22 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést.

Gyömi 2021.09.12 13:14 - Megtaláltam
Köszönjük!

DSC_2755DSC_2756
KoMa 2021.09.07 17:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Sajnos zárásra értünk ide, úgyhogy csak a kilátót néztük meg alulról. [Geoládák v3.11.3]

MarIst 2021.08.22 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Köszönjük a rejtést!

GeoMelinda 2021.08.19 12:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

MoGeMaP 2021.08.17 17:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

typhoon7 2021.08.17 16:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

scele 2021.08.12 13:08 - Megtaláltam
(Lazy wapon beküldve)

kicsiscele 2021.08.12 13:08 - Megtaláltam
scele társaságában

eltájoló 2021.08.06 13:22 - Megtaláltam
Mindkét pont szuper helyen van. Érdekes olvasni a történetet, és érdemes volt idejönni.
A láda környéke kissé szúnyogos, de sebaj. Köszi a rejtést.
mmxxxv.

Wilka74 2021.08.06 10:56 - Megtaláltam
Megváltottuk a belépőt a parkba, de aztán külön váltunk és én inkább elmentem a pontokért. Az 1-es pontnál hangyák őrzik a dobozt. Köszi a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

IMG_9064IMG_9065
IMG_9067 
szirtes 2021.07.31 16:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

erdei csiperke 2021.07.31 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

uzoni 2021.07.30 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

NemKrisz 2021.07.28 21:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Ancs 2021.05.15 14:45 - Megtaláltam
Somogyi csavargás 8/12.
A második pontnál kezdtünk, s úgy döntöttünk, hogy megnézzük a emlékhelyet is. Kellemeset sétáltunk a hatalmas területen és közben sok mindent meg is tudtunk. A Látogatóközpont nem vonzott, így kihagytuk.
Az első ponthoz csúszkáltunk egy kicsit a felázott talajon, de a hely nagyon tetszett. A láda is hamar előkerült, azonban jelszó nem volt benne. 15 perc telefonálgatás után Peterancsa segített ki mindekt a jelszórészlettel.
Köszi

IMG_20210515_140036IMG_20210515_140125
IMG_20210515_140405IMG_20210515_140413
IMG_20210515_140423IMG_20210515_140847
IMG_20210515_141010IMG_20210515_141321
IMG_20210515_141328IMG_20210515_141625
IMG_20210515_144117IMG_20210515_144131
IMG_20210515_144219IMG_20210515_144237
macikupac 2021.05.15 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.54
Somogyi értékek 8.

Már régóta tervben volt, hogy ezt a templomromot megnézzük, de erre csak ma sikerült sort keríteni. Elsőként a kiállítás szabadtéri részét jártuk be és először használtam a védettségi kártyámat is. A kilátóból jól átlátható a romterület. Miközben mentünk fel a lépcsőkön, sok fotót láthattunk a feltárásról. Hihetetlen mennyiségű anyagot kellett elhordani a feltárásakor. Nem tudom, hogy léteznek-e analógiák a feltételezett kinézetére, de nagyon kíváncsi lennék rá. Ahogy szívesen látnám az eredetit is! Igyekeztünk minden részét bejárni, megismerni a területnek. A kiállítást most kihagytuk, de bizonyára ott is láthattunk volna érdekes és izgalmas dolgokat. A jelszó virtuális részével kapcsolatban kissé bizonytalanok voltunk. A corráshoz leereszkedtünk az esőtől felázott agyagos úton. Az itteni emlékhely is érdekes volt. A ládát gyorsan megtaláltuk, de hiába kerestük, nem volt benne jelszó. 15 perc telefonálgatás után sikerült megtudnunk. Beleírtuk a füzetbe Mukival.

Ambró 2021.05.05 15:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Peterancsa 2021.04.11 17:40 - Megtaláltam
Ez is megvan! Köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.1]

AtiÁk 2021.04.11 17:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.1]

BotosMeli 2021.03.21 12:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

marczi.ottilia 2021.03.21 12:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

BRita72 2021.02.06 15:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.0]

Totht737 2021.02.06 15:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.0]

Elektromágnes 2020.12.28 17:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Kata81 2020.12.28 17:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Davestator 2020.10.24 13:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

laszloistvan 2020.10.11 18:30 - Egyéb
A láda a Szentesica-forrásnál valóban elveszett, pótoltam.

lembo 2020.10.10 17:17 - Megtaláltam
Geopatikussal közös ládázás során először a 2. pontot kerestük fel. A jelszórészlet könnyen meglett. utána egy gyors zöldveltelini fröccs után mentünk az első ponthoz. A láda vélt rejtekét megtaláltuk, de a ládát nem. Kérem a rejtőt, hogy a képek alapján fogadja el a találatot! [Geoládák v3.7.1]

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2020.10.11 09:28]

2A557ED1-D96B-42CA-99B1-300DB3A40B7DB1AE6939-327A-4EB0-BF79-593D0AED8C33
GeoPatikuS 2020.10.10 17:15 - Megtaláltam
Lemboval közösen hosszan ketestem, de a megadott koordinátákon nem leltük a ládát.

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2020.10.11 09:27]

GCSOMV2GCSOMV1
LionDaddy 2020.09.13 10:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.44
Kaposvári rövid hétvége, menet és jövet is ládázgatással múlattuk az időt. 13/9. találat
Lenyűgöző volt a apátsági templom romjainak mérete. Közöttük sétálgatva nem is annyira érzékelhető, mint fentről a kilátóból. Nagyon tetszett a belső fűszerkert, nagyon kellemes illatúak voltak a növények.
A kilátó korlátjának egy részét megszállták a vadméhek. Feleségem nem is mert feljönni a legfelső szintre, én szerencsére megúsztam csípés nélkül a nézelődést.

Köszi a rejtést!
[g:hu+ 2.3.4]

20200913_101914
Csabiq 2020.09.06 16:06 - Megtaláltam
HEURÉKA! Köszönöm a rejtést! A kápolna felől csalánharc. Ha a főút felől közelítettek az első ponthoz kényelmesebb. [Geoládák v3.6.0]

Szívós Győző 2020.09.06 15:49 - Megtaláltam
Ez is megtalálódott! CsabiQ bará tommal keresünk csalánon s egyébb veszélyen át s lelünk különleges helyeket!

somga 2020.09.03 14:00 - Megtaláltam
A második pontot nehezen találtuk meg. Amúgy szép lett a látogatóközpont, és az emlékhelyhez vezető sétány. Utolsó látogatásunkkor még nem épült meg.

Tosiv 2020.08.31 11:59 - Megtaláltam
A ládát a hárombetűs jelszóval megtaláltam. A romkertnél mesterséges tereptárgyon, karon, fémtáblán háromszögben 4 karakteres jelszórészletet viszont nem. Kérem a mellékelt képek alapján az elfogadást.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2020.10.07 18:35]

dia2008a 034adia2008a 039a
dia2008a 040a 
Kántorék 2020.08.30 00:13 - Megtaláltam
Idei nyár talán a legmelegebb éjszakáján kerestük, izgalmas küldetés volt! Köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Rocsog 2020.08.28 16:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.64
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! igazán szép hely, érdemes felül parkolni, bár mi nyáron voltunk árnyék nincs. barátságos kiszolgálás a borozóban. [Geoládák v3.5.3]

Cseszti.P 2020.08.27 18:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.53
Megtaláltuk, köszönjük!

akarair 2020.08.23 18:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

szalaij 2020.08.23 18:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.5]

szoboadri 2020.08.16 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Megtaláltuk, köszönjük szépen. Csodálatos ez a két helyszín. Adri és Ádám [Geoládák v3.5.4]

vorlac 2020.08.14 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

Dorkadia 2020.08.14 13:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

szalais78 2020.08.05 13:56 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.17 súly: 3.60
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget!
[g:hu+ 2.2.11]

Dodó és Malvinka 2020.08.03 17:03 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Közös találat Votomékkal. [Geoládák v3.5.0]

Votom 2020.08.03 17:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.76
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

Samatranlom 2020.08.03 12:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

Ich.. 2020.08.03 09:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

IMG_20200803_094538IMG_20200803_092304
IMG_20200803_092230IMG_20200803_092224
IMG_20200803_092158 
tmanjunior 2020.08.02 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.31
Köszi a rejtést!

Szabibi 2020.08.01 10:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.85
Nagyon rafinált rejtés, csodaszép környéken.

pasztuq 2020.07.24 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.95
Megleltük!

szucsistvan79 2020.07.24 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.46
Meglett

EyeOfSaphira 2020.07.17 18:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Kishercegek 2020.07.16 14:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

csehipest 2020.07.16 10:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

kolett 2020.07.04 17:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

vikikrisztian 2020.07.04 17:44 - Megtaláltam
ynwa V&K

somogyvar20200704-1somogyvar20200704-2
igelkott 2020.06.24 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.62
Kaposvári nyaralásunk alkalmával kerestük fel a somogyi ládákat. Sajnos az első pont jelszavát nem jegyeztük fel, habár a második pont megvan, nem teljes a találat, így kérjük annak elfogadását.

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2020.10.24 07:21]

DSC_6067DSC_6077
DSC_6080DSC_6084
DSC_6085 
P.B_László 2020.05.30 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.80
Megtaláltam , köszönöm a rejtést .

Nemesicsalad 2020.05.24 17:10 - Megtaláltam
Hurrá, megtaláltuk! Köszönjük [g:hu 1.6.7]

cav004 2020.05.14 16:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

SirLes 2020.05.02 09:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]
Sajnos az apátság romjaihoz nem lehetett bemenni, így szerencsés, hogy kint volt a virtuális pont.

P1100436P1100439
P1100440P1100449
P1100441P1100442
jkuritar 2020.05.01 16:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Ignis9 2020.03.15 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.91
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. :)

gabor03 2020.03.01 11:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Pantya 2020.03.01 11:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

stmester 2019.11.11 12:12 - Megtaláltam
A forráshoz vezető utat majdnem elmosta az eső, most csak gumicsizmában menjen aki jót akar magának.

Bilmark 2019.10.27 15:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

markbalazs 2019.09.29 11:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Wladin 2019.08.30 14:00 - Megtaláltam
Megvan, köszönöm.
Érdekes, hogy a 1,5 milliárdos keretből egy POS terminálra már nem futotta.

MaFe örs 2019.08.30 11:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

gycaa 2019.08.17 12:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

kn_saci13 2019.07.26 19:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Naandi8 és Gabriel79 társaságában [Geoládák v2.2.5]

naandi8 2019.07.26 19:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Gabriel79 és Kn_saci13 társaságában! Az 1. Pontnál egy hangyaboly közepén volt a láda, attól függetlenül jó volt [Geoládák v2.2.5]

Gabriel79 2019.07.26 19:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Kn_saci13 és naandi8 társaságában [Geoládák v2.2.5]

zelpet 2019.07.20 14:38 - Megtaláltam
Családi kirándulás közben megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

richard_szabo 2019.07.18 16:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.3]

jpal 2019.07.06 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.94
Nagyon szép a Szent László-látogatóközpont, mindenkinek ajánlom a megtekintését, mielőtt a szépen kiépített ösvényen felségtál a romkerthez, amely szintén szépen gondozott, a fűszerkertben virítanak a fűszernövények.
A Koppány-emlékhelyen mindig ég egy mécses a pogány vezér emlékére.
Köszönjük a rejtést.

Petra a látogatóközpontbanA látogatóközpont
Az erdei ösvényKirály, kilátó, romkert
Kesser a kilátónálMindig ég egy mécses
tapisomi 2019.06.30 20:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Apával közösen

tapiapi 2019.06.30 19:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.89
Családos barangolás.

anettnori 2019.06.19 09:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.29
Megvan! [g:hu 1.6.2y]

A virtuálissal kezdtem, utána mentem le a forráshoz. Nos, odafelé egyre több volt a szúnyog, kedvező idő után "jó az idei termés".
A forrás környéke érdekes, most nem igazán adott vizet.

IMG_20190619_090808IMG_20190619_092012
IMG_20190619_092016IMG_20190619_092029
VaVi 2019.06.15 22:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

buksika 2019.05.19 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.73
A második jelszó képzés ötletes volt, köszönöm a lehetőséget. :)

4D52141C-36C4-422E-9ADC-ADD5DFB87D049A6424FF-2049-4949-A665-5AC94A4E8940
C1D89245-B1FB-47D9-9951-BBBB9AAF404C 
Korigumi 2019.05.12 15:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

drkmse 2019.05.11 12:30 - Megtaláltam
Ma az Emlékhelyek Napja program kapcsán néztem meg a kiállitást és kerestem meg a ládát. Köszönöm a rejtőnek, hogy megmutatta ezeket a nevezetességeket! [Geoládák v2.2.5]

geoládászok 2019.05.11 10:10 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! A 2.pont nem volt könnyű.Köszönöm a rejtő szívélyes segítségét!

emmerwald 2019.05.01 14:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Szépen rendben tartott emlékhely. Sajnos a kilátó éppen le volt zárva, de a dombról is jól megcsodálható a romtemplom. A forrás környéke is nagyon hangulatos, megéri a rövid sétát.
A láda a leírás alapján gyorsan előkerült, ám a logoláskor egy kis gondunk akadt, de a Rejtő készségesen segített, amit ezúton is köszönünk!

DSCN9502DSCN9503
DSCN9507DSCN9508
GeoFox 2019.03.23 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.83
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Dóri és Gábor [Geoládák v2.2.5]

melinya 2019.03.13 14:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

Lámpás 2019.01.30 13:59 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

2Szaki 2019.01.13 18:35 - Megtaláltam
Esti ládázás Balatonlelléről indulva. Köszi! [Geoládák v2.2.5]

margabat 2019.01.03 14:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.63
Köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

SzaszaBence 2019.01.02 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 1.00
Nagyszerűen el volt rejtve.
Nekünk ez az első ládánk, nagyon élveztük a keresést, szeretnénk még sok geoládát megtalálni.
Jól éreztük magunkat, köszönjük.

anettx 2018.11.11 09:30 - Megtaláltam
TFTC!
Somogyi-baranyai csavargások első napján.

ha2 2018.11.11 09:30 - Megtaláltam
Ok.

Paul 2018.10.23 17:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0g]

foxfoxfox 2018.10.19 14:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

vajasfok 2018.10.11 14:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm!

Nem is tudtam, hogy itt volt korábban Somogyország fővárosa...

GYEZegzug 2018.09.28 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.35
Köszi szépen a lehetőséget.

KeryBony 2018.09.08 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.58
A látogatóközpont leírásával mélyen egyetértünk.. :-(
De a Koppány emlékmű környéke a forrással azonban kárpótolt a látogató(?) központ (?) okozta negatív érzésekért.
Köszönjük a rejtést!

dsnine 2018.09.01 15:02 - Megtaláltam
Megtaláltuk. [Geoládák v2.2.4]

Göde 2018.08.09 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
A forrás és környéke igen barátságos. A romkertben már többször jártam, ebben a kánikulában megelégedtem a pótjelszóval.

-dSz- 2018.07.19 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.75
Somogyi bringázás és barangolás, GCSOMV-GCSVSZ-GCSVAM-GCLAKI-GCKBHV begyűjtés.

Nincs agyonreklámozva sem a Szent László sem a Koppány emlékhely, pedig szerintem mindkettő látogatásra érdemes. A bazilika és kolostor romjai lenyűgözőek. A látogatóközpont és a romkert együttesen szerintem megéri az 1200 Ft-ot, de valóban jó lenne olyan csökkentett árú jegy, amivel csak ide vagy csak oda lehet bemenni. Jó hír, hogy most már a romkertnél is lehet jegyet venni, emiatt nem kell lemenni a látogatóközpontba. A 348 lépcsőt magába foglaló lépcsősor a látogatóközponttól a romkertig egyáltalán nem megerőltető és ráadásul pont útba is esik a multi egyik pontja.

Már előző nap jártam itt a családdal, de utána másnap visszajöttem begyűjteni a ládát is. :) A romkert melletti borozóban jól esett egy kis fröccs.

köszönöm a lehetőséget!

-dSz-

Felülnézet 
M & É 2018.07.17 18:17 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszi a rejtést!

VINAX 2018.07.14 08:14 - Megtaláltam
A fejenkét 1.200Ft belépődíjat egy kicsit sokaljuk, de szerencsére a pontok kívül vannak, így nem is kellett bemenni. Köszönjük a rejtő munkáját!
★Viki & Axl★ [Geoládák v2.2.4]

IMG_20180714_072132-02IMG_20180714_080514-01
IMG_20180714_093434-01IMG-adc7310729ac6fdc1594ba1026ee7f29-V-01
IMG-b32d91b8f66c969eb5155a5708815a19-V-01 
aknitram 2018.07.10 13:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :) [g:hu 1.5.4]

kingajani 2018.07.10 13:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Kertész család 2018.07.09 12:30 - Megtaláltam
Tetszett az első pont helye. A Szent László emlékhely megtekintését más alkalomra hagytuk. Köszönjük a rejtést.

zoli 2018.07.08 18:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

zaskl 2018.06.15 20:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. ZASKL

csipet_csapat 2018.05.21 07:47 - Egyéb
Kedves rejtő! Köszönjük a ládakarbantartást' Üdv: ládadoki.

Turistaember 2018.05.20 17:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Megtaláltam! Köszönöm, hogy hozzásegítettél a hely megismeréséhez! [Geoládák v2.1.5]

laszloistvan 2018.05.19 13:30 - Egyéb
Főként ennek karbantartásra szervezett kerékpáros körön - a doboz valóban elveszett, pótoltam, kereshető.

Csizmások 2018.04.15 15:20 - Megtaláltam
Sajnos a ládát hiába kerestük, csak tollat és hangyákat találtunk.

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2018.04.27 07:11]

imageimage
imageimage
Bass 2018.03.05 17:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Moni&Beni 2017.12.28 13:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.00
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

alcala76 2017.11.01 11:32 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Molli 2017.10.08 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
Köszönöm a rejtést!

petheovacka 2017.10.02 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.81
Munkakerülő somogyi sompolygás közben meglett! Kösszi a rejtést! --- Emlékhelyre nem volt idő, majd next time.

20171002_13491320171002_135010
zalajaro 2017.08.29 13:37 - Megtaláltam
Aki keres, az talál ! :) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Shootzu 2017.08.12 19:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

gst76 2017.07.30 12:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

helleborus 2017.07.28 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
Köszönjük a rejtést! Nagyon tetszett a felújított emlékhely és a forrás is!

laszloistvan 2017.07.27 15:00 - Egyéb
Ellenőrzés, új látogatóközpont megtekintése. Vegyes élmények.

bagolyvera 2017.07.20 16:44 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért!

viad 2017.07.12 16:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.81
Rejtői segítséggel. Klassz hely, szép a látogatóközpont. Köszi a rejtést!

breimanne 2017.07.12 15:30 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

*Moka* 2017.07.12 09:20 - Megtaláltam
Köszi

*Vica* 2017.07.12 09:20 - Megtaláltam
Fain kis multi. A forrástól a Széchenyi kastélyig akartunk menni az autóval, de úgy elakadtunk, több, mint egy órába telt mire kiástuk magunkat.

Lenovo_A1000_IMG_20170712_094425Lenovo_A1000_IMG_20170712_094709
Csiga az arcánLenovo_A1000_IMG_20170712_100306
Lenovo_A1000_IMG_20170712_103221 
norko 2017.07.03 13:33 - Megtaláltam
Hétfő lévén sajnos a romokhoz nem tudtunk bemenni...

Mirr&Murr 2017.06.12 06:50 - Megtaláltam
A korai óra ellenére (vagy miatt?) több ezer éhes szúnyoggal találkoztunk a forrásnál. És egy nagy rakás szeméttel. Érthetetlen, miért nem képesek az emberek magukkal vinni a szemetüket a jól sikerült piknik/dorbézolás után...
Számunkra az egész látogatóközpont legjobb része az erdei tanösvény a domboldalban.

Alex és Rami 2017.06.03 14:49 - Megtaláltam
Köszönjük :)

N.Zs. 2017.05.28 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.34
Itt ért véget a mai élményautózásunk. DE! Ide még vissza kell jönnünk.
Az első pont rendben van. A második ponton Anti nélkül még most is keresgélnék valami négybetűset....

Somogy 087Somogy 090
Somogy 088Somogy 083
tileschg 2017.04.16 17:15 - Megtaláltam
Aki tud jöjjön el és nézzen körül. Érdemes rászánni az időt és megnézni a látogatóközpontot és a romokat is. Köszönöm a rejtést!

kekenj 2017.04.08 12:50 - Megtaláltam
kösz a rejtést

Kujti 2017.04.06 11:20 - Megtaláltam
Egy igazi somogyinak ez alaphely! A virtuális pont... :D

tabletta 2017.02.11 17:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3f] [wapon beküldött szöveg]

nazso.oszan 2016.11.03 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.58
A délelőtti zápor (Balatonszentgyörgyön még a jég is elkapott minket) után még sáros, nedves volt az út, de a forrásnál már a nap is kisütött. Utána alaposan bejártuk a romterületet, majd mindent megnéztünk a látogatóközpontban is. Nagyon tetszett, érdemes volt eljönni ide. Köszönjük, hogy megmutattad.

20161103_12521720161103_125232
20161103_13464420161103_134724
Racz Norbert 2016.08.18 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi a rejtest

laszloze 2016.08.18 16:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Egy Norbival és Tündivel közös ládázás során kerestük meg, fel ezt a ládát.

Köszönjük a rejtést! :)

Fonte 2016.08.16 17:30 - Megtaláltam
De jó! Meglett!

Bolondok 2016.08.12 09:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

pappcsalád 2016.08.12 09:06 - Megtaláltam
[g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
Rejtő segítségével a jelszót pótoltuk.

TD Adventure 2016.08.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.90
Sötétben kezdtük keresni, nem volt egyszerű. Rosszul írtuk be az egyik kordinátát, megpróbáltunk átvágni az erdőn át. Órákig kerestük egy rossz helyen a pontot, tök sötétben az áthatolhatatlan dzsungelben. De végül meglett mindkét jelszó. Meg van mindkettő és megtalálható. A faluban vettük észre, hogy valahol elhagytuk a papírt, amire egész nap jegyzeteltem. Újra vissza a völgybe, szerencsére meglett egy újabb félórás séta után. Éjfél körül el is hagytuk Somogyvárat. Hát eddig ez volt a legnehezebb megtalálásunk, a körülmények összefogtak ellenünk! 2 evvel a megtalalas utan megneztuk az Apatsagot is. Meghokkento a merete. Mindenkepp erdemes megnezni.

izsolt 2016.08.09 11:20 - Megtaláltam
Az első ponton levő láda a helyén, de jelszót nem találtam benne (köszönet az egyik előző megtalálónak hogy kisegített vele)
Indulás előtt olvastam hogy nem volt jelszó, de utána volt két sima megtalálás, azt hittem már pótolva lett. Sajnos nem..

A nemzeti emlékhely több szempontból meglepetés, egyrészt a belépő ára, másrészt az az idő amit el lehet itt tölteni (fél nap simán..)

A kilátó pedig hab a tortán

JAck:66: 2016.07.23 15:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Kész rejtély a többieknek hogy sikerült bejelenteni a találatot, ugyanis se a ládában, se a logbookban nem találtam jelszórészletet. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2016.08.08 09:33]

Párduc50 2016.07.21 00:00 - Megtaláltam
Kicsit meggyűlt a bajom a virtuálissal,rossz háromszöget néztem. Rejtő nem vette fel, játékostárs kisegített. Napvirág, 1000 köszönet!!! :-)

totedu 2016.07.20 08:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.48
A két pontot két különböző túrába beillesztve, külön napon kerestem meg. Szép környéken kellemeset sétáltam. Köszönöm a hely bemutatását.

gertam 2016.07.17 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Egy furcsa "megtalálás", ahol a Koppány emlékműnél meghátrálásra kényszerültünk.

Mail ment, kérjük a láda megtalálásának az elfogadását!

Köszönettel

- gertam -

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2016.07.21 08:15]

201607175674201607175698
gertaniko 2016.07.17 13:30 - Megtaláltam
Gertammal közös találat. "Sikertelenségünk" okáról Gertam küldi a levelet és fotókat.

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2016.07.21 08:14]

Maratonos Maci 2016.07.08 17:15 - Megtaláltam
Napvirággal ...

napvirág 2016.07.08 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.13
:-) HurrÁÁÁÁ nyaralunk!

Köszönjük a lehetőséget, jó volt vele élni!

Somogy 043Somogy 045
Somogy 048Somogy 052
Somogy 055Somogy 056
Somogy 062Somogy 064
Somogy 067Somogy 068
brn04 2016.07.05 21:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Köszönjük a rejtést és külön köszönet a telefonos segítségért!

Marika, Papa(hegi54) és Brúnó

vecsmeli 2016.05.16 12:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

K-55 2016.04.16 15:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.17
Buzsákon töltöttünk négy pihenőnapot. Ezt felhasználtuk a környékbeli helyek és ládák szemrevételezésére. Az apátsági romokat csak május 1-től lehetett volna megtekinteni, de szerencsénkre egy csoporttal be tudtunk menni. A forrás is érdekes. Jól összeállított multi volt, köszönjük.

DSC_0482DSC_0485
DSC_0487DSC_0488
DSC_0495DSC_0490
DSC_0479DSC_0510
DSC_0511DSC_0512
DSC_0514DSC_0516
james 2016.04.12 15:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Access Denied 2016.01.29 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
Meglelve!

2-1 sorrendben.
A múzeum a romoknál zárva volt, így sajnos a kilátót nem tudtam kipróbálni.
A forráshoz a Sárga sáv jelet követve ereszkedtem le a Várhegy utcából.
A forrás környéke az emlékművel példásan karbantartott.

Kösz a rejtést!

Kerticsorbi 2015.10.31 16:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.32
Családi őszölés keretében találtam meg, köszönjük a rejtést.

PEx2 2015.10.28 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
Nagyon tetszett, köszönjük!

laszloistvan 2015.10.11 00:00 - Egyéb
Az emlékhelyen nagyszabású fejlesztés-építkezés folyik. Ez örömteli, viszont úgy tűnik, hogy a második állomás érintetté vált, a jelszóhordozó valóban eltűnt. Módosítom a második jelszórészletet és a definícióját.

K.L. 2015.09.19 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.30
A forrásnál lévő doboz hamar meglett. Szerencsére a forrástól kellő távolságra (és takarásban), mivel ott egy társaság nagyon befészkelte magát.
Az emlékparknál/múzeumnál nem jártam sikerrel, mert a múzeum már zárva volt, a jelszót pedig nem találtam.

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2015.10.11 06:27]

Szabó Család 2015.08.24 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.25
Köszönjük, kellemes sétával.

nanocsip 2015.08.23 12:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.00
Köszi!

bazsogeleba 2015.08.20 16:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

F.Csub 2015.08.18 17:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. koszi a rejtest. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

faragoerik 2015.08.16 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Megtaláltuk, köszönjük!

h725 2015.07.13 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.83
Érdekes ez a fajta megközelítése a történetnek, de mindenen el lehet gondolkodni. Köszönjük a lehetőséget.

Bogi, Vali, Zsófi, Zsolt

Az emlékműnél 
Szili83 2015.07.11 18:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi a rejtést.
A 2. pont lehet többet érdemelne egy virtuálisnál.
De amúgy remek.

Marpad 2015.06.25 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Fenyvesi nyaralás alkalmából ismét felkerestük Somogyvárat. Egyszer már jártunk itt, de akkor még nem voltunk "kesserek".
Most "más szemmel" is körül néztünk.
Köszönjük a rejtést és a segítséget is.....

Gábor75 2015.06.20 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
A mai nap záróládája. Csillagos ötös! Köszönöm a rejtést! :-)

 
Gubirobi 2015.06.19 10:42 - Megtaláltam
Kerékpáros betyárkodás előtti autós betyárkodás Somogyban!:)
A múzeumnál kezdtem a nyomok felgöngyölítését és még belépőt is vettem, hogy bent is szét tudjak nézni (előtt megnéztem a jelszót, de jobban örültem volna valami egyedi jelszóhordozónak és értelmes jelszórészletnek). Korrekt kis kiállítás, tetszett.
Majd autóval próbáltam lejutni a forráshoz, de annak közelében az utak láttán ijedtemben hátratolattam és gyorsan leparkoltam, majd gyalog kerestem meg a ládát.
Köszönöm a lehetőséget!

kastélyott a sír is
az övéSzent László személyesen
aki elbukotta kő
túrapocokok 2015.06.16 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
szép helyre hoztatok, köszönjük!

Saláta Bogi & Sanya 2015.06.12 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.48
Köszönjük a rejtést! (köszönik a szúnyogok is :) )

Cseber 2015.06.06 13:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.06
Megtaláltam Ágival.

csbagi 2015.06.06 13:06 - Megtaláltam
Két nap alatt Istvánnal Pécsre oda-vissza. Útközben pár ládát öszeszedtünk.

lajtmann 2015.04.07 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Köszönjük.

CservencsikJ 2015.04.05 19:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Savoriothen 2015.04.05 19:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

boti2001 2015.02.15 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Köszönjük a rejtést. A forrás környéke és az emlékpark is nagyszerű emlékállítás Koppánynak.

hegi54 2015.02.15 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.67
Köszönjük a rejtést!

Somogyvár 1091-ig - Szent László említéséig - tartó történelmi leírásában túl sok valótlan állítás szerepel! (Nem a rejtő hibája, hanem a forrásmunkák szerzőié!!! Lásd az első képemet!)

Botond és Lajos

Nem csak somogyi földijeimnek ajánlom!Az emlékmű É-i oldala
Az emlékmű K-i oldala 
má-csa 2015.02.14 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk!! De jó, hogy siettünk mert a forrásnál a vaddisznók is kerestek valamit. Valószínű nem a ládát. :)

 
szaszkievics 2015.02.13 11:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.60
Pamuk - Öreglak, 13 km-es túra második állomása, a Kastélytól vissza az állomás felé, majd a forráshoz vezető útra kanyarodva. Nagyon kellemes volt a forrás környezete, érdemes volt egy kicsit elidőzni. Nemkevésbé az apátság kilátójánál, ahova nem volt túl könnyű a feljutás (a domboldalon), de a tiszta szép időben, csodás volt a panoráma. Köszönjük ezt a multit!

A forrásnál
A kilátóból
A kilátóból, Öreglak feléÖreglak-Besliahegy és a távolban Lengyeltóti
A kilátó 
barchetta13 2014.12.28 00:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

sajtqkac 2014.10.26 12:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

laszloistvan 2014.09.21 17:00 - Egyéb
Karbantartás.

Zlatnik_A 2014.08.23 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Strombus 2014.08.22 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.83 súly: 4.15
Ez a jelentős emlékhely valahogy nagyon nincs benn a köztudatban. Jó, hogy legalább a láda révén megismerik, felkeresik néhányan. A nyitvatartásról, belépődíjról jó lenne info a ládaoldalra. Kérlek, az egész ládaoldalt frissítsd, alakítsd a mai elvárások szerint, pl. a rejtésekre vonatkozó rövid rész a leírás elejére kerüljön, utána TB info rész, utána a bővebb ismertető a látnivalókról.

Meglepett, hogy a forrás nem foglalt. Van emlékkő, emlékmű, sok piknik asztal, meg tűzrakóhely, csak inni nem lehet.

A dobozban állt a víz, a logbook ázott. A víz kiöntésén kívül nem tudtam mit tenni. :-( Jobb lenne egy négyfülű doboz és egy védettebb rejtek, mert a felülről jövő vezet, havat az se bírja hosszútávon, hiába jobb a doboz.

 
Péter60 2014.08.22 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.15
Jó, hogy két pontos multi, kevesen keresnék meg a forrást.
Egy alapos karbantartást megérdemel a láda.

Csa.Csi87 2014.08.22 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
A ládát sikeresen megtaláltam Kaposvárról Fonyódra menet,
azonban a második virtuális pontnál figyelmetlen voltam és egy feliratot kerestem a középkortól idegen tereptárgyon

Bízva a rejtő jóindulatában kérném a jelszó nélküli megtalálást.

Track log

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2014.08.24 15:18]

a félrevezetett felirat 
carmin 2014.08.19 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
Köszönjük a rejtést.

vitibi 2014.08.15 19:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönet! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Family WEGA 2014.08.15 14:38 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Reaper 2014.08.08 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.85
Megtaláltam! 11 hónapos gyermekemet karomba cipelve a feleségemmel felváltva megtaláltuk a ládát a Koppány emlékműnél. Van egy fél jelszavam, a másik fele a tereptárgyon sajnos megtévesztett. Valószínű az én hibám. Kérek egy találatot a képek alapján. Köszönöm a rejtést kalandos volt.

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2014.08.16 11:25]

ApátságEmlékmű
Emlékmű2 
Arzt család 2014.08.03 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.75
Köszönjük a rejtést!

reprocesszor 2014.08.01 10:32 - Megtaláltam
Fonyódról bringával hazafelé útba ejtettem.
Öreglakról a somogyvári vasútállomás felől jöttem át, majd dél felől közelítettem meg az első pontot. Ez nem bizonyult életem legjobb döntésének, mivel a szekérút a vízmű után embermagasságú csalán-akác-szeder-mindenfélebökősgizgaz mezővé vált. Visszafordulni nem szeretek, úgyhogy mintegy 400 méter bozótharc valamint a létező összes nővény és állat csípését begyűjtve megérkeztem a forráshoz. A láda hamar meglett, tekertem is fel a hegyre.
Az emlékhelynél már jártam párszor, most csak a pont kellett. A "tereptárgynál" azonban épp bozótírtó jómunkásemberek tették a dolgukat, úgyhogy kb 10 perc frissítéssel töltött várakozás után a fél jelszó birtokában tovább gurultam.
Egy elfogadást nagyon megköszönnék!

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2014.08.03 09:33]
Köszi!

GGABI 2014.07.26 12:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Köszönöm a rejtést. Gyönyörű környezet, szépen gondozott az apátság romja.

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2014.07.31 14:46]

bonisbela 2014.07.25 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.51
Kerékpártúránk célpontja a Szent László emlékhely volt. Az erdei út igazán meredek. Kár, hogy nincs bejelentve a nemzetközi oldalon. Köszönöm a rejtést!

Kimberli1 + Imi30 2014.07.22 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Nagyon tetszett mindkét hely. Köszönjük a rejtést!

Skali&Margó 2014.07.19 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.81
OK!

Aniko & Gyuri 2014.07.19 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.10
még visszatérünk...

kulcsar.csalad 2014.07.17 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.72
Köszönjük a rejtést! A láda környéke elhangyásodott.

goligon 2014.07.14 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.43
Jártam már itt, de akkor még nem ládáztam. Most újra a családdal. Utána az örök szerelem, a Pusztatorony. Köszi!

Murus 2014.06.23 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Alapvetően nem értem a kis falvakban levő multikat, de ennek van értelme. A két pont összefügg, és érdemes felkeresni. Köszönjük a rejtőnek a segítséget. Murus, Cica és Johanna

 
Horizont 2014.05.08 19:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Somogy-országi vadászat Libertyvel és Gyrossal 17/19.
Ha Koppány nem lett volna kollaboráns, ez a falu szegényebb lenne egy érdekes történelmi emlékhellyel. Köszönöm a lehetőséget.

Liberty 2014.05.08 19:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
19/17. Szülinapi ládakeresés "Somogy-országban",Gyrossal és Horizonttal.

Nagyon érdekes az emlékhely és a történelmi múltja. Köszönöm a rejtést és a lehetőséget.

Somogyvár címere
Gyros 2014.05.08 19:42 - Megtaláltam
+1 [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

 
laszloistvan 2014.05.02 00:00 - Egyéb
Felújításokkal összekötött keresésekkel összekötött térképezés.
Ládacsere az első állomáson, második állomás módosítása.

Schlégl 2014.04.15 15:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.40
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg] Köszönöm a rejtő segítségét a jelszó pontosításához. A láda elég rossz állapotban van, beázott.

 
eTiGeR 2014.03.13 09:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.15
Megtaláltam! :) Az első ponton a dobozka karbantartásra szorul, mivel elég ramaty állapotban van... (be van ázva, se logbook, se toll...stb) A második ponton elég nehezen, de végre meglett a keresett szöveg is; ám egy karbantartás erre is ráférne... Köszi a lehetőséget, az emlékhely érdekes volt.

WTC (1)WTC (2)
GCSOMV geoláda (1)
GCSOMV geoláda (2)Ica forrás
Koppány-emlékmű (1)Koppány-emlékmű (2)
Koppány-emlékmű (3)Koppány-emlékmű (4)
Koppány-emlékmű (5)Koppány-emlékmű (6)
Koppány-emlékmű (7)Út és a traktor... :)
Motolla62 2014.03.10 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.39
Fonyód-Buzsák-Somogyvár-Hács-Somogybabod-Balatonlelle bringatúra közben levadászva.

 
szaatt 2014.03.10 12:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Gyombi 2014.02.24 14:10 - Megtaláltam
Egy javitas raferne... [wapon beküldött szöveg]

navigaator 2014.01.18 00:00 - Megtaláltam
-

Elveszett Geoláda Fosztogatói 2013.11.27 15:00 - Egyéb
Munkaügyben újra eljutottam Somogyvárra, és ha már erre jártam, gondoltam ismét tiszteletemet teszem Koppány vezérnél. Sajnos az emléksziklán található tűzzománcot (?) elkezdték rongálni; 5 évvel ezelőtt még teljesen ép volt emlékeim szerint. A nemrég a közelben előkerült római szarkofágra viszont már nem jutott időm sajna.
(A forrásnál a ládát gondozni kellene, nincs logbook, be van ázva.)

/Quatermain/

esztelneki 2013.09.04 11:25 - Megtaláltam
A 2. ponton a jelszó egyértelműen eltűnt, de a Rejtővel való konzultáció után pótoltam. Félő, hogy ez megismétlődhet, figyeljetek!
Köszönöm a csodás élményt !!

vecsbal 2013.08.31 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.58
Somogyvári motoros napokkal egybekötve. Az emlékhely lenyűgöző, és bizonyára monumentális épületegyüttesnek számított a maga idejében. A tornyok számától eltekintve a falmaradványok rajzolata és a múzeumbéli makett emlékeztet a pécsi bazilikára is:)).
Sajnos a 2. ponton lévő jelszót én sem találtam meg, de a Rejtővel sikerült felvenni a kapcsolatot és a külön e-mailben küldött képek alapján remélem elfogadja a találatot.:))))

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2013.09.08 21:32]

Imperator Csaba 2013.07.15 12:45 - Megtaláltam
Úgy látszik ez nem az én napom volt a ládakeresés kapcsán. Persze mire odaérek éppen akkor merül le a fényképezőgépben az akku, ezért csak mobillal tudtam pár képet készíteni.
Az első ponton a láda könnyen meglett. A második pontot kerestem az oldalon leírtak alapján, de már kiolvastam az oda nem illő tárgyon az összes feliratot, de nem találtam meg a megfelelőt, mert nem akarja elfogadni. Kérem, a rejtőt a képek alapján fogadja el a találatot. Köszönöm a lehetőséget.

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2013.07.21 12:44]

Nándor 2013.07.11 11:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést

pliptai 2013.07.06 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.98
Köszönet rejtésért!

salty 2013.06.30 11:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Salty [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

NAKMFM 2013.06.22 15:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.11
Pécsről hazaúton Nikla felé megálltunk és nem bántuk meg.
Köszönjük a rejtést!
NAKMFM

szalergabor 2013.06.15 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.75
OK!

dabcsi 2013.05.20 18:00 - Megtaláltam
Távcsővel lehetetlen leolvasni, de egy kerítés sem tart örökké!

tarsolyos 2013.05.19 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.60
Köszönöm.

RoriZo 2013.05.19 14:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Volt egy kicsi gond a virtuális ponttal, szó szerint arrébb rakták. Egy kis konzultáció a rejtővel, köszönöm a segítséget.
40 éve járok Lellére, de erre még soha nem jártam.

Adri&Lacike 2013.05.01 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.40
Megtaláltuk!

vanek01 2013.04.14 13:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.07
Igazi tavaszi időben. A láda megkeresését nehezítette, hogy a helyi nyugdíjasklub tartott a forrásnál egy rendezvényt.

sotatyigák 2012.11.10 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.28
Köszönjük a rejtést! A ládát sajnos nyitva találtuk, egyáltalán nem volt elrejtve! A notesz nem volt benn, amit pár méteres környéken megtaláltunk, azt visszatettük és természetesen visszaghelyeztük a megfelelő módon! Az apátság romjait belépő ellenében lehet látogatni, most be volt zárva, de belógtunk! :) :) Köszönjük a rejtést!

Irisz14 2012.09.29 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Megtaláltuk!
A bazilika romjai nagyon érdekesek, kár hogy elpusztult.
A Koppány emlékhelyhez a jobb oldali úton mentünk, ez nem igazán szerencsés választás volt.
Nagyon érdekes volt, az egész István-Koppány (tragikus) história közelebb kerülhet a látogatóhoz.
Köszönjük a rejtést!

Bliccc 2012.09.29 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.91
Sikerült!

Jadrana 2012.08.19 12:20 - Megtaláltam
Meglett, köszönjük!

Gyeta 2012.08.15 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.79
A honfoglaláskorabeli emlékek mindíg nagy hatással vannak ránk, ez az emlékhely igazán lenyűgözött mindannyiunkat.
Köszönet a rejtésért!

bakoscsaba 2012.08.14 13:50 - Megtaláltam
Köszi a rejtést.

Angyal család 2012.08.14 13:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. #Rejtés #Környezet Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.18] [wapon beküldött szöveg]

kivancsifancsi 2012.08.12 12:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 4.09
4esben [g:hu 1.4.18] [wapon beküldött szöveg]

Balatoni kirándulás: 5/23
A forrásnál kezdtünk, kellemes, hűsvizű, jólesett mosakodni benne ebben a melegben. Innen a romokhoz vettük az irányt. Tetszett.

 
Rubens 2012.08.10 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.63
Megtaláltuk!

Balatoni nyaralásunk 6. ládája! Jól éreztük magunkat a kellemes séta közben ezen a szép helyen!

Köszönjük a rejtést és az élményt!

Rubens, Ági, Hanna, Tekla ,Rékcsu, Levi és Kadó

Hook kapitány 2012.08.02 13:00 - Megtaláltam
Szép volt. Nagyon szép műemlék.

Reni/Laci 2012.08.02 13:00 - Megtaláltam
Ez az első multi ládám. Szuper!!

Judit és Béla 2012.08.01 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.59
Megtaláltuk.

kobcikrajci 2012.07.22 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.83
Balatoni bicajos ládázás. A ládakeresésnél kicsit megcsavartuk az útvonalat, így a vasútállomás felől csalánoson keresztül gurultunk be a tisztásra, persze van kitáblázott egyszerűbb út is. Az emlékhely felkeresése már gördülékenyebben ment, éppen egy népes nyugdíjas csoport távozott. A pénztáros hölgy kedvesen nekünk is felajánlotta a segítséget, így köszönjük a lehetőséget a leolvasáshoz.

geoguru 2012.07.17 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.22
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.

Cerberus 2012.07.15 12:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.10
Megtaláltuk! A láda nagyon gyorsan meglett, meglepően sokan voltak lent a forrásnál. A virtuális jelszórészlethez jelenleg belépőt kell(ene) váltani (felnőtt 600,- Ft, tanuló 400,- Ft), de amikor a kasszánál ülő lány látta, hogy az alternatív jelszórészletet keresgéljük, felajánlotta, hogy bemehetünk leolvasni a jelszót a rendes helyéről. Ennek örültünk, mivel korábban már jártunk bent, így most csak a jelszóért jöttünk. Köszönjük a rejtést.

Bróthág 2012.07.15 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk

ancsulipancsuli 2012.07.12 12:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

vizes 2012.06.06 12:00 - Megtaláltam
Fordított sorrendben, de megtaláltuk.

ADML 2012.06.02 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.01
Sikerült!

kaldigeza 2012.05.29 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
40 főnyi ajkai nyugdíjassal jöttünk megtekinteni ezt a CSODÁT! Párom most járt itt először, és alig várta, hogy a helyszínen legyünk. Én már néhányszor ide kerékpároztam, de most is lenyűgözött a látvány. A helyi idegenvezető nénike nagyon bájosan, lelkesen mesélt! Köszönöm a rejtést, és laszloistvan rejtő hathatós segítségét!

Áron csapata 2012.04.22 14:43 - Megtaláltam
Jöttünk, láttunk, győztünk :-) [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

ChaosTheory 2012.04.06 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 1.48
Megtaláltuk. A ládában nincs toll. Az apátság romja gyönyörű.

picuresnagyur 2012.03.18 11:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
kalandosan :) köszi

laszloistvan 2011.12.11 00:00 - Egyéb
Láda pótolva.

takacsimre 2011.12.02 13:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.63
Mai harmadik ládánk feleségemmel. A láda minden bizonnyal nincs a helyén. Az apátság romjainál zárt ajtót találtunk. Köszönjük a rejtő és
"benist" segítségét. Ezzel együtt: szerintünk betegre kellene állítani.
És még így is: Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

sambenedek 2011.11.20 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
A virtuális pont, hála a gondnok néninek, aki kinyitotta a kaput és beengedett bennünket, hamar meglett. A ládát hatan kerestük, nem csak ott, ahová a gps mutatott, hanem az egyéb szóba jöhető helyeken is, de sajnos nem találtuk. Lehet, hogy a helyén van csak nem láttuk? Az összes sokágú fát átnéztük. Ha a rejtő jóváhagyja a megtalálást, akkor köszönöm.

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2011.12.11 07:40]

Köszönjük a jóváhagyást! :-)

Kriszti, Laci, Zsuzsi... 
befi 2011.10.28 11:30 - Egyéb
Kerékpáros kupa: 89.1 km

benist 2011.10.15 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.17
Gyalog lesétáltunk a házaktól a forrásig. A láda adta magát és a következő pontot. Korábban már jártunk a romoknál, de most is nagy élmény volt bejárni a szépen rendben tartott környéket. A kilátóból pazar a panoráma. Egyedül a kissé eltúlzott védőtető nem nyerte meg a tetszésünket, de a portások szerint ebben nem állunk egyedül. Találat után kellemes ebéd a nehezen meglelt Kiskupa csárdában.

Felülnézet 
mikszi 2011.09.22 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.88
Hosszú... Az előző nap már eléggé késésben voltunk, ezért egyenesen az apátsághoz hajtottunk. Igenám, de ma , amikor a Szentesica-forráshoz eljutottunk, kiderült, hogy az apátsághoz még egyszer el kell látogatnunk. Előjött a multiládák átka, azaz az első pontnál nem írtam fel pontosan, mit is kell megtalálni a második ponton (a helyen tűlmenően). Hál'istennek, az emlékparkot nem cerberusok, hanem nagyon rendes és együttérző (sőt, mi több, a történelmi kérdésekben igazán tájékozott) hölgyek őrzik, így ők segítettek a jelszó megtalálásában, ráadásul beléptidíjat sem kellett másodszor fizetni. Mellesleg a kerítésen kívüli műtárgy a "kutyavacsorája" kategóriába sorolható.

A kolostor alaprajza 
kertiati 2011.08.22 14:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.16
Krisna-völgy után, tojáspatkolás előtt. A teljes árú belépés a jelenlegi forintárfolyam idején 600Ft volt.

Hörcsög 2011.08.20 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.39
Megtaláltuk! Anita & Kyra baba & Árpi

Áron 2011.08.19 16:07 - Megtaláltam
Áron meglelte. [wapon beküldött szöveg]
Ahogy azt többen is írták a belépés nem ingyenes.
Mi már évekkel ezelőtt egy Nox koncert előtt megtekintettük a romokat így most nem volt kedvünk belépőjegyeket venni, hát gondoltuk megkeressük az alternatív megoldást, de sajnos azt sehol sem leltük így végül a belépőkért felelős lánnyal beszéltem egy kicsit, hogy a jelszóhoz bemehetnék-e. Szerencsére a válasz az volt, hogy természetesen bemehetek.
Bent könnyen meglett.
Utána még mondta a jegyárus lány, hogy mások korábban se találták az alternatív módot.
Én kicsit pontosítanám a leírást.

Remete 2011.08.12 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.38
Megtaláltuk köszi a rejtést.Még sok ilyen "romot" szeretnék látni.

suu 2011.08.09 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltuk.

zsalaber 2011.07.26 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.61
Köszönjük!

Torja 2011.07.26 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.90
Megvan.

peterpan 2011.07.26 00:00 - Megtaláltam
.

pozan&annaviola 2011.07.24 13:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.16] [wapon beküldött szöveg]

Glac 2011.07.15 13:08 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Grizli 2011.07.12 13:00 - Megtaláltam
Csodaszép helyen van mind a kettő, érdemes felkeresni ezeket a helyeket.
Az apátság rom belépős! a felnőtt jegy 600, a gyerek jegy 400 forint. De aki szereti az efféle látványosságot, merem ajánlani mindenkinek, a rom melletti kilátóba mindenképp érdemes felmenni, ott az egész térséget be lehet látni, több tavacska, valószínűleg horgásztó van a közelben.
üdv: Grizli

tori 2011.07.11 20:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
Egy sikeres autós (vonat)üldözés után keveredtünk ide, és ha már itt jártunk, gondoltuk, megnézzük, milyen ládák vannak a közelben. Megérte, a környék nagyon tetszett, köszönjük a rejtést.

bm 2011.07.05 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.26
Megvan.

Szasztisz 2011.07.02 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.36
Megtaláltuk!

!!!GPS NÉLKÜL!!!!

A Szentesica forrás vize nagyon finom volt , itt könnyen meglett a láda. Az apátságnál viszont egy néni fogadott minket aki már fél órával azelőtt be kellet volna, hogy zárjon de egy házaspár elnézte az időt! Így belépőt sem kellett fizetni! Jó és ötletes rejtés!

Dundus & Co 2011.06.29 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.28
Megtaláltuk

Pomisa 2011.06.19 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.85
Köszönjük a rejtést.

Almond 2011.05.14 12:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.25
Megtaláltuk. :-) A kesseket követve apránként bejárjuk a környék falvait, de Somogyvár eddig valahogy kimaradt. Kellemes meglepetés volt a forrás és az apátság is. A forrásig vezető úton akácfák illatoztak, a tavaszi melegben jól esett a séta közöttük. Az apátság megtekintése már nem ingyenes, a teljes árú jegy 600 Ft, a kedvezményes 400 Ft. Mégis megéri bemenni, mert érdekes és szépen karban tartják. Sajnos a kilátóba még nem engedtek föl. A kissé unott pénztáros lányka szerint május 18-tól látogatható. Szerencsére a romok fölötti kereszt mellől szép a kilátás a környékre.

Köszönjük a rejtést! :-)

Team Almond 
Marvin 2011.05.10 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.08
Megleltem.

rosie 2011.05.09 12:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetöséget. [g:hu 1.3.9] [wapon beküldött szöveg]

Hz 2011.05.09 12:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.18
Szürkítve. [g:hu 2.2.8] [wapon beküldött szöveg]

Hétfőn zárva 
zsotie 2011.05.07 10:20 - Megtaláltam
A néni nagyin rendes volt, beengedett, de be sem kellett menni, mert megkérdezte, tudom-e mit keresek. Amikor megmondtam, már mondta is a jelszót. Látszott rajta, már picit unja, hogy a sok semmi látogatás, csak a jelszó.

Pibo 2011.05.07 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.61
Köszi..

L-200 2011.05.07 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.55
Megvan.

parrish 2011.05.07 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.57
Megtaláltuk.

 
Tonykopter 2011.04.25 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.99
Felleltük!

orangebrotherz 2011.04.24 00:00 - Megtaláltam
OK

Kiskősz 2011.04.20 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.79
megvan

Mathau 2011.04.14 13:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 1 átlag: 2.67 súly: 4.28
Ami nem tetszett az az, hogy a leírás nem említi, hogy az első ponton kapjuk a második kooit, így kissé bizonytalanok voltunk. A hely nem látogatható belépő nélkül. A belépő 600Ft. Mondjuk a néni a kőig beengedett ingyen, de amikor Lada körül akart nézni, arra már azt mondta, hogy pénzes.

 
19izsi73 2011.04.14 13:52 - Megtaláltam
késöbb

Dr.Lada 2011.04.14 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
Izsivel, Mathauval rohanjuk le Somogy ládáit akció keretében.:-)))

DorTom 2011.04.01 00:00 - Megtaláltam
Megleltük, köszönjük!

HajTom 2011.02.06 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
Megtaláltuk!
Nagyon klassz helyet ismertünk meg.
Ez első és a második pont is tetszett, pedig nem vagyunk nagy multi láda rajongok. (A kivétel erősíti a szabályt.)
Pont ott volt a néni,aki már rég' ott dolgozik, beengedett minket a már bezárt kapun és mesélt pár érdekes dolgot. Aranyos volt, szívesen fogadja a látogatókat, annak ellenér is, hogy nem volt nyitvatartási idő.
Köszönjük!
Hajni & Tomi

aDoc 2010.11.23 10:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Korábban, családdal.

szaboso 2010.10.31 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.51
Köszönjük a rejtést. Szabó család

j_sipi 2010.10.08 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.41
OK!

Rudi Team 2010.09.24 13:50 - Megtaláltam
Ok! [wapon beküldött szöveg]

Fil 2010.08.25 12:30 - Megtaláltam
Az első pont nem túl sok mindent mondott, kevés ismeretünk van.
Csak csodálkoztam, hogy Koppánynak emlékhelye lehet Magyarországon.
A 2. pontot jobban értékeltük, a gyerekek élvezték a romok közötti sétát.
Emlékérmet készítettünk.
Itt a családfára csodálkoztunk rá, szerintünk nem helyes.
Koppányt Szár Lászlóval azonosítják és tőle származtatják I. Bélát.
Érdekes elmélet, mi Vazult ismerjük I. Béla apjaként.

 
Kakukkos és Hajszál 2010.08.18 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.41
A Koppány-emlékműnél találkoztunk annak létrehozójával. Örömmel vette, hogy vannak látogatók.
Az apátság romjainál már korábban jártunk, ezért most csak a jelszóért mentünk. Idén ugyan már belépődíj van, de a pénztáros hölgy a geocaching szó említésére beengedett minket leolvasni azt, sőt segítőkészen elmondta, hol keressük.
Próbáltuk kint megtalálni a pótjelszót is, de mi sem találtuk koordináta hiányában a műtárgyat.

nagyi11 2010.08.16 18:00 - Nem találtam meg
Somogyvári osztálytársammal kerestük fel a pontokat, de a romok zárva voltak, így a második részlet nincs meg. A pót jelszót is próbáltuk megtalálni, de a "műtárgy" megfogalmazás nem valami pontos, így alaposan megnéztünk mindent, de nem találtuk meg. Kár. Azért örülnék, ha elfogadnák a megtalálást. Köszönöm.

[Elutasította: geocaching.hu, 2010.09.20 18:59]

Dallos család 2010.08.13 15:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk

 
Mama és Papa 2010.08.13 15:15 - Megtaláltam
Egyetértve sokakkal ,nekünk is csak az első pont tetszett.

kiralyek 2010.08.13 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 1.5 web: 2.5 átlag: 2.50 súly: 3.61
A Szentesica forrás és környéke nagyon tetszett. Nem is tudtunk róla, hogy Koppányról ilyen tisztességesen megemlékeznek valahol. A gyerekeknek sokkal könnyebb így történelmet tanulniuk, hogy jártunkban-keltünkben ládázás közben felmerülnek ezek a történetek, beszélgetünk róluk. A leírás lehetne színesebb is, a téma adja magát.
A második pont viszont nem tetszett. Belépőjegyes helyen van. Bár a portáskislány megengedte, hogy befussunk a jelszóért, ez így nem korrekt.

CsHBalint 2010.08.07 16:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.67
Megvan, köszönjük a rejtést!

foximaxi 2010.08.05 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
A forrást azért át lehetne úgy alakítani, hogy abból inni is lehessen. Amúgy minden klassz volt.

Zolnai 2010.08.03 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 1.5 átlag: 3.00 súly: 3.66
Megtaláltuk :)
A multi első fele jó volt ,a második nem annyira. A végcél előtt elég sok "műtárgy" van ,a park pedig belépős Felnőt 600 HUF Diák 400 HUF
A park szép kár hogy a kilátót nem lehet használni!

BRAVO2.0 2010.08.01 19:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.86
Egy újabb "laszloistvan" láda a hétvégén, és egy újabb hatalmas gratula a rejtőnek!!! Zituval és Öcsivel köszönjük szépen!

 
Zsozsoboy 2010.07.18 19:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.67
Nem ismertem a helyet. Köszönöm a rejtést!

A.Fecó 2010.07.14 07:38 - Megtaláltam
OK.

Ferkókoma 2010.07.07 11:40 - Megtaláltam
Kár hogy életveszélyes a kilátó. :(

nemlac 2010.06.26 12:34 - Megtaláltam
Kis segítséggel, de sikerült.
Köszi.

nmárti 2010.06.13 17:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.07
Újabb gyöngyszem, ahová elhozok másokat! Nekem tetszett, bár a
forrásnál a szúnyogoktól nem lehetett ma látni:)
Köszönet a rejtőnek!

 
viktorke 2010.06.07 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.59
Az első pont könnyen megvolt. Nekiindultunk a másdiknak, amikor láttuk, hogy zárva (hétfőn) a bejárat... A külső "műtárgyat" nem találtuk amin a pótjelszó van... Hamarabb már jártunk itt, tényleg szép hely.
Kérem a rejtőt hagyja jóvá a képek alapján.

Köszönjük Riettácska és Viktorke

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2010.07.03 14:11]

"Nyitvatartás"....
 
BookWorm 2010.05.01 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 2 átlag: 3.00 súly: 3.09
A ládát megtaláltuk, logoltunk.
A logbookban lévő koo vagy rossz, vagy félreolvasható, vagy csak én olvastam félre a 60 fokos lejtőn egyensúlyozva. :-(
Mindenesetre a virtuális pontot nem találtuk, a "műtárgy" keresése érdekében tettünk egy kört a kerítésen kívül a parkolóban, de több időt nem szántunk rá.

Sajnálom, de nem szeretem az ilyen rejtéseket!
Az elrejtés és webes megjelenés pontjai tükrözik a véleményemet.
Tulajdonképpen nem is tudom, hol olvastam, hogy a logbookban koordinátákat kell keresni

A fotók alapján kérem a rejtőt, ha úgy gondolja, fogadja el a megtalálást.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2010.06.02 19:59]

 
anibás11 2010.04.18 18:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.30
megvan:-))

Farekék 2010.04.03 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 2.56
A ládát megtaláltuk, a virtuális pont megtalálása nehezen ment. A pótjelszót nem találtuk. A virtuális pontra otthon, fénykép alapján akadtunk.

sirgalahad 2010.03.22 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.19
Tekintsed meg itt most a
Forrást, hiszen itt mosta
Véres kezét István...
Élvezd levét is tán

forrásahogy a víz előbugyog
emlékhelypajzs
kő 
artissimo 2010.03.18 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.72
Szép környezet, már ami az apátságot illeti, nagyon ajánlott felkeresni. A néni szerint a dombnak kisugárzása van és nem véletlenül épült oda anno.
A pótjelszó ezután újra kereshető, pótoltam. Szerintem oda ahol eredetileg is lehetett. Nem túl bonyolult rálelni. Remélem a rejtő sem bánja, hogy lehetővé tettem a keresés ezen módját, bár hozzáteszem a romkertet illő meglátogatni.

Csaba és Kati 2009.12.06 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.08
A Koppány emlékmű melletti Szentesica forrásnál a megtalált ládában 11.00 -kor logoltunk és az ott megkapott koordinátákat követve mentünk az apátság romjaihoz. A Kupavár kapuját zárva találtuk, így oda bemenni nem tudtunk, sajnáltuk. Kerestük a "műtárgyat" a pótjelszóval. Hiába.
Kérjük a rejtőt, ha teheti fogadja el.

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2009.12.21 12:20]
Köszönet!

LogoltunkA forrásnál
MúzeumkertZárva
... a "műtárgyat" keresve... ezt nem vettük meg
krisztian753 2009.10.28 14:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk

Socrates 2009.10.25 13:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.95
Az első GPS nélküli megtalálásunk! Bár volt nálunk berendezés, a sors úgy hozta, hogy épp nem volt kéznél, így a leírás alapján kezdtünk hozzá, ráadásul fordított sorrendben. Hála a csapat jó memóriájának és a gyerekek gyakorlottságának, meglett, gond nélkül! Köszönjük a rejtést!

 
Vértes 2009.10.24 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.86
zárva volt

mszoke 2009.10.23 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Kellemes séta után rokonaink kertje hátulja mögött megtaláltuk.
Csodálkoztak mik vannak közvetlen közelükben ;-)

Sunny csapata 2009.10.10 12:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Megtaláltuk

EdKa 2009.10.08 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.09
2009. augusztus végén a Koppány-emlékműt és magát a ládát könnyen megtaláltuk, de a virtuális ponttal nem boldogultunk. Ma visszamentünk, és a rátaláltunk a második jelszó részletre is.

pityulino 2009.10.03 15:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Hétvégi kirándulás alkalmával Ciccel megnéztük ezt a számunkra ismeretlen helyet.
Köszönjük az invitálást
Pityulínó

cic 2009.10.03 15:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Nem is hallottam még erről a történelmi emlékhelyünkről, ami ilyen közel van a Balatonhoz. Most a geocachingnek és a Balaton kártyának köszönhetően felkerestük. Nagyon szépen kialakított, karbantartott az emlékhely. A közelben új ásatás is kezdődőtt.

Terdik Család 2009.09.19 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.72
Megtaláltuk.

Edit Peti 2009.09.10 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.58
Az apátsági romok jól megközelíthetőek, és remek látványosságok, de a forrás felkeresése személyautóval durva, csak gyalog, babakocsi nélkül ajánlott!
Szép hely és az apátság folyamatosan látogatottnak tűnik.

ForrásnálMakett
UdvarrészletMadártávlat a kilátóból
aPPle29 2009.09.10 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.98
A láda már régebben meglett,a virtuális része akkor nem volt hozzáférhető.Túl későn érkeztünk a romokhoz...Még jó hogy emlékeztem a leírásra.
Köszönjük!

paro.ka 2009.09.04 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.19
Nagyon szép Müemléki munka!
Gyönyörű korhű ,ápolt , gondozott virágos kertek.
Müemlékek Nemzeti Gondnoksága mellett koszönjük a rejtőnek és Sándor Györgyné Ilonka"néninek", területi őrnek a felvilágosítást.
Jó volt felismerni Józsa Juditt művésznő Szentlászló kerámiáját .
Először jártunk itt pedig 75 éve csavargunk a Balaton körül. Viharfelhők ezerrel közelítenek,és a "Pessó" zárva ,német fotósok önfeledten hasaltak a Bencés apátság romjain ,cserélgetik az ojektív lencséket.
Talán a régi zászlókat és a Feszületet keresik a kilátó torony tetején??
:-( A kilátó toronyba csak a lányok mentek fel.
Tíz kép csatolásával ,és Flóra ,Gabi tanukkal igazolom ittlétünket. P.J.

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2010.01.31 16:15]

somuci 2009.08.21 14:40 - Megtaláltam
A majd' 40° hőségben, hosszúnak tűnt az út, még jó, hogy a romoknál egy presszó is üzemel :-)

BOLCSY 2009.08.21 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.60
:)

szepzsuzsi 2009.08.15 14:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.23
Várakozás, fényképezés, séta... Voltak a forrásnál "idegenek" is. De kivártuk, míg megunják, nem tágítottunk. A romok és a környezet nagyon tetszett, sokáig nézelődtünk.
Köszönjük szépen!
szepzsuzsi, Margit

deva 2009.08.15 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.86
Az apátságnál már belépőt szednek.

petiba 2009.08.15 08:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.73
OK. [wapon beküldött szöveg]
Balatoni reggeli kerekezésem eredménye (Bfenyves-Somogyvár-Somogysámson-Bfenyves: 66 km.)
Az első pont teljesen rendben volt. Talán érdemesebb volna távolabb elrejteni a forgalmas helytől.
A második pontosn viszont kénytelen voltam bemászni, mert túl korán érkeztem. Jó lenne a pótjelszót egyértelműsíteni, mint azt már sokan kérték! Én minden "műtárgyat" végignéztem alaposan (40 percen át), de nem találtam sehol.
Jó lenne wap-barát leírás, ill. kicsit többet olvasni a helyről a neten! (Nincs elírva a magasság egy jó száz méterrel?)
A rejtés jó ötlet, örülök, hogy eljutottam ide. Köszönöm.

 
csipet_csapat 2009.08.05 09:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.06
Szép volt, köszönjük.

agecse 2009.08.04 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.64
Szép, történelmi helyek. Köszönjük a rejtést!

G. Áron, Enikő, Álmos, Boti, Vali, Gábor, Ircsi

waldegard 2009.07.28 09:19 - Megtaláltam
MEGVAN

gkristof 2009.07.25 17:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.52
Édesapámmal keresük meg, köszönöm szépen.

lgergely 2009.07.25 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.67
Köszi

csg69 2009.07.19 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.43
Megvan :)

evivagyok 2009.07.19 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.46
Közös találat kedvesemmel csg69-el :)

szamosszamoca 2009.07.09 19:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.78
A mai nap utolsó, tizedik találata. A forrásnál még nem jártunk; a láda mellett, a fatörzsben hangyaboly szorgoskodik. Szúnyogok itt is ezrivel támadnak. Az apátság romjait tavaly már körbejártuk, mivel csak hatig van nyitva, nem is tudtunk volna bemenni. A műtárgyba beletört a bicskánk, de mire is jók a tavalyi képek?:)

sania 2009.07.05 15:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.26
Egy 3 napos kertiparti után nagyon fáradtan, hazafelé... Az első pont az tényleg könnyű találat. A második az sem lett volna nehéz, de nem bírtam figyelmesen elolvasni az instrukciókat, így hiába kerestem a jelszót. Szerencsére a szemben lévő sörözőben bandázott a múzeumos néni, ő segített a jelszó megtalálásában.

Istyu 2009.06.26 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.79
Ez egy teljesen véletlen, spontán találat volt. Nem készültünk különösebben ládázásra, de ha már erre jártunk, gondoltunk egyet és megkerestük a dobozkát. Az autót a faluban hagytuk és egy rövid sétával kerestük fel a pontokat. A logfüzetből értesültünk, hogy ez valójában egy multi. Egy arra sétáló kedves hölgytől megtudtuk, hogy merre is találjuk a várat. A várnál meglehetős sürgés-forgás fogadott, javában folytak az esti Kormorán koncert előkészületei. Ezt a kis felfordulást leszámítva egy nagyon kellemes meglepetésben volt részünk. A párás idő miatt a panoráma nem okozott maradandó élményt, helyette a szépen gondozott romok között vigasztalódtunk.

Méltatlanul mérsékelt az érdeklődés a rejtés iránt, a 0,5 megtalálási átlagnál több figyelmet érdemelne. Nekünk nagyon tetszett, köszönjük az élményt!

mjdgm 2009.06.21 15:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.93
Úgy tűnik, ma csupa jó ládát sikerült kiválasztanunk!
Somogyvárra érkezvén a lejtő láttán azonnal eszembe jutott egy(több) korábbi log, mely szerint nem igazán célszerű kocsival közelíteni a ládához. Alig száz méter séta után már be is bizonyosodott, hogy az út milyenségéről írók mennyire reálisan jellemezték a helyzetet. Gyalogosan jól járható és élvezetes sétaút, de autóval... ?!
A láda felfedezése nem okozott gondot, a korábbi szél ugyanis eléggé lefújta róla az álcát, így szinte már az emlékhelytől látható volt a kék fedeles doboz. Most egy kicsit jobban próbáltuk álcázni.
A ládában talált koordináták alapján a jelszó megszerzése sem okozott problémát. Bár a virtuális pont -a leírással ellentétben- már a fizetős részen belül van, úgy gondoljuk: az 500 HUF áron kapható belépő mindenképpen megéri annak, aki betér ide, hiszen a kerítésen belül igencsak érdekes dolgokat láthat, s a kilátóról valami pazar a kilátás!
Ettől függetlenül a leírást érdemes lenne korrigálni, a fizetni nem szándékozók részére pedig a "kerítésen kívül egy műtárgy"-at pontosítani!

Köszönjük a rejtést.

kamzik 2009.06.13 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.66
Nagyon jó hely!

Éva 2009.06.06 20:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.64
Ez a láda végképp nem volt betervezve mára, egy szál koordinátával vágtunk neki. A völgybe vezető úton elindultam a Suzukival, mivel nem számítottam ennyire sáros terepre. Sikerült is elakadni, de Istvánnak hála, végül bravúrosan kimenekítettük az autót. Mindenesetre terepjáró nélkül határozottan nem ajánljuk! Azért még visszaballagtunk a ládához, ahol szembesültünk vele, hogy egy multival van dolgunk, azzal pedig csak a romoknál, hogy belépős, nyitvatartási idővel rendelkező hellyel. István a szomszédos kocsma közönségétől biztatva átmászott a kerítésen, csak utólag szóltak, hogy lejjebb egyszerűbb lett volna a bejutás:-)
Szóval kalandosra sikeredett a mai utolsó láda, köszönet a rejtésért!
(A ládába a betelt logbook mellé betettünk egy újat.)

zakany 2009.05.31 15:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.43
Kötelező pont volt! Ezen felül a táj is szép!
Köszönjük a rejtést!

ndavid42 2009.05.25 15:17 - Megtaláltam
[:238:] mai 10/2.
Somogyi ládázásos körút második állomása.
Ugyan lett volna vmi belépő, azért a jelszót megnézni beengedtek :)

njani55 2009.05.24 15:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Vasárnap délutáni ládázókörút 2.állomása Sereszakival és a Családdal.
( bővebb leirás Sereszakinál)

sereszaki 2009.05.24 15:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.40
Vasárnap délutáni somogyi ládázásunk 10/2. ládája. Örülök,hogy ide is sikerült eljutni,újabb szép és érdekes helyet megismerni!

sereszaki,njani55,ndavid42+ Vera és Kati

kenau 2009.05.03 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.67
Ezt a ladat mindenkinek ismernie kellene...mindket helyszine a tortenelmunk fontos pontjaira emlekezik.

Atmosz&Zozmosz 2009.04.11 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Gyönyörű hely, a belépődíj ellenére is ajánlom mindenkinek, megéri. Az épületek romjaikban is csodálatosak, a kilátóból is szép a kilátás. Az elülső épületben működő kiállítás is tetszett. Köszönjük!

lossosg 2009.04.11 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.85
Fordított sorrendbe sikerült felkeresni a két pontot, még jó hogy fényképeztem, így utólag meglett a jelszó is:)

szkte 2009.03.21 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.65
Gyúgy - Béndek-puszta - Hács - Gárdony-puszta - Somogyvár túrán megtaláltuk.

AszalósGy 2009.03.21 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.51
Újabb geoláda a Szent Kristóf Természetjáró Egyesület túráján! :-)

É&T 2009.02.02 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.05
Elöször lecsúszkáltunk a kb 30 cm-es hóban a Koppány emlékműhöz,megérte!
Sajnos az apátsági romok is hó alatt voltak,s bár a táblát letakarítottukí, sem a jelszót,sem a pótjelszót nem sikerült megtalálnunk.Kérünk jóváhagyást!

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2009.02.21 07:46]

LiLa Ti-Sza 2009.01.04 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.87
Nagyon tetszett mindkét hely. Bár útjaink során sokszor elmentünk itt, még egyszer sem álltunk meg. Megérte! A második pont koordinátái az elsőnél található ládában vannak - szerintem így egyértelmű a leírás. A forráshoz vezető földútra csak terepjáróval ajánlott a ráhajtás :)Köszönjük a rejtést.

fodor8peter 2009.01.03 12:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.93
A forrás érdekes, kár, hogy nyáron csak fizetősen lehet a pontot megtalálni.

alarc 2009.01.02 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Pár éve az Apátság romjai közt láttam a kaposvári Roxinház előadásában az István a királyt, csodálatos volt, mind az előadás, mind a környezet. Akkor még sem a ládázásról, sem arról nem tudtam semmit, hogy mi rejtőzik a talpunk alatt. Ma már mindkettővel tisztában vagyok:).
A forrást most láttam először, csodásan bugyog elő a földből, az Apátsághoz az ásatás felől mentünk be, a dombok közt találtunk pár érdekes és értékes dolgot, de ezt csendben írom csak:)) köszönjük a rejtést, felejthetetlen volt.

Kopjafánála volt barátom:)
ásatásforrás
farkasék 2009.01.01 10:26 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

bgecco 2008.12.28 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.79
Zárva volt az objektum. De a kerités mellett az ásatásnál simán be lehetett sétálni.

ludvig 2008.11.09 16:46 - Megtaláltam
"Csapat építő" túra alkalmával ezen a méltántalan kis hangsúlyt kapo falucskában.....A jelszó femomenális.Fogalmunk se volt a multiról,de elötte a romok közt járva mindent lefotóztunk.Itthon a képeket nézegetve fejtettük meg....Aki azt meri irni az apátsági kövekről hogy felejthető.....ahol 100 éven kersztül feküdt Szent László teste!!!!!!Az gondolkodjon el egy kicsit magán.......Vajon a ma élő politikusok,emberek melyike fog nyomot hagyni a következő 1000 évre??????????!!!!!!!!!!!!!

téblábol 2008.11.07 15:13 - Megtaláltam
megtaláltuk

Sophie 2008.10.30 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Remek ötlet!

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2010.01.31 16:15]

GCsoka 2008.10.26 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.29
Tesztett mindkét hely hangulata.

targonczas 2008.10.26 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.81
Tetszett.

Enef 2008.10.25 17:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.49
Meglett [wapon beküldött szöveg]
Somogyi ládázás 6/6.

 
ier 2008.10.24 09:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.94
A romok zárva voltak, alternatív jelszót sehol sem találtuk. A kerítést elegánsan megkerülve besétáltam a jelszóért.

Csaba & családja 2008.10.09 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.01
ok

Seres Péter 2008.09.27 18:01 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Panyek 2008.09.14 11:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 2.97
Meglett. Először egy másik 4ágú fánál kerestük, tök fura, h ezen a környéken kettő is van kis távolságon belül...

A romoknál egyedül voltunk, nem tolongtak a turisták. Szinte Tihany tükörképe lehetett ez a hely a Balaton középpontjára nézve!

És jó lenne a leírást frissíteni, ugyanis tényleg fizetős (felnőtt 400HUF, diák 200HUF), és ugye van nyitvatartás is, amire pontosan nem emlékszem, de az tuti, hogy hétfőn zárva!

Apám a forrás mellettHugom az apátságban
Kilátás...és LElátás
padler 2008.09.03 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.53
A láda kicsit közel van a gondozott, de merítős forráshoz. A jelszó már fizetős helyen van, de nem volt kérdés, hogy bemenjünk-e. A romok melletti részen ásatás folyik.

efemm + padler

Robin13 2008.09.02 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.46
Köszi a rejtést!

Eszti és Robi 2008.08.31 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.18
A Koppány emlékmű, a patak és környezete nagyon tetszett, a másik része a jelszónak, mégis ki kellett fizetni a belépőt, mert a "műtárgy" a kerítésen kívül nekünk nem volt egyértelmű és semminek a hátulján nem láttuk a pótjelszót.
A belépős apátság felejthető, ezért nem mernék pénzt szedni, egyedül a kilátó, ami kellemes élmény

Brekk Brigád 2008.08.30 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.04
GPS nélkül.

geokutya 2008.08.17 00:00 - Megtaláltam
A ládában megtaláltuk a koordinátákat, viszont a megadott helyre nem tudtunk bejutni, a kerítésen kívűl minden tereptárgyat átnéztünk, de nem láttunk jelszónak látszó feliratot. Emailben elküldöm a koordinátákat ez alapján kérjük az elfogadást.

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2010.01.31 16:15]

vipi 2008.08.15 17:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.33
'

M.Xati 2008.08.10 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.43
Leírás nélkül próbálkoztunk (sikerrel). A pont benne volt a PDA-ban, a Russa alatt. A ládánál kiderült, hogy a jelszó nem itt van. Fanni (15) rájött, hogy a video-camerában ott a jelszó, mert félórával ezelőtt (teljesen véletlenül) levideóztuk a megfelelő jelszó-felületet.
Ezúttal elkísért minket "Robbie" is, a kacsánk.
Köszönjük: M.Xati, Ildikó, Fanni, Robbie.

geo-kacsa 
TreffB 2008.08.09 13:00 - Megtaláltam
- [wapon beküldött szöveg]

kaczur 2008.08.08 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.68
Megtaláltuk, köszönjük a rejtőknek.

McLee 2008.08.08 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.51
Megvan a mai negyedik :)

Timi&Szabi 2008.08.05 11:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.20
Megtaláltuk!

banyóka 2008.08.05 11:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.27
A Koppány-emlékmű kicsit elhanyagolt helyen van, de megvolt a maga varázsa, nekem ez sokkal jobban tetszett, mint az apátság.
Az apátságba nem volt kérdés, hogy bemegyünk-e, hiszen férjem töritanár.
A jelszó begyűjtése után beültünk a szomszédos büfébe, kolázás-kávézás közben jó kis zápor kerekedett.

 
Esteban62 2008.08.04 11:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.10
Bringázás Somogyban. Balatonfenyvesi bázissal, 2. nap, 3. láda.

ppcgps 2008.07.30 18:08 - Egyéb
ElsQ láda könnyen meglett, a jelszóért 400 hufért nem mentem be az apátság területére, bocsánat. Üdv [wapon beküldött szöveg]

new will 2008.07.27 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.02
Köszi

Kadorca 2008.07.27 00:00 - Megtaláltam
+

nogacsalad 2008.07.21 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.86
Mivel mára kicsit elromlott az idő, és hétvégén úgy-ahogy kifürödtük magunkat a Balcsiban, mára ládázós napot terveztünk a környéken. 8/8

Még egy multi jutott a mai napra.
Úgy döntöttünk, az 1. pontot annyira közelítjük meg 4 keréken, amennyire csak lehet. Találtunk is egy lejtős földutat, amely a műszer szerint egyenesen a Koppány emlékműhöz vezet. Elindultunk rajta, ám hamar kiderült, hogy egyrészt csúszós az esőzések miatti sártól, másrészt a korábbi járművek helyenként valóságos árkokat vájtak bele, így nem akartuk megkockáztatni, hogy ott ragadjunk, és autómentővel kelljen kihúzni a járgányt a csávából. Visszatolattunk (izgalmas volt, hogyan bírja majd kis Skodánk a hepehupás, sáros földutat tolatásban, fölfelé - bírta), és egy alkalmas helyen leállítottuk. Szegénykének dolgozott a ventillátora derekasan. Aztán legyalogoltunk az emlékműig.
A 2. pontnál némi belépődíj ellenében megtekintettük az apátság romjait, felmentünk a kilátóba, s csemetéink királyként is lefényképezkedtek (ld. a fotókon). Szent László lovagkirályunk büszke szobrát is megtekintettük.

A ládikából nem vettünk ki semmit, de betettünk néhány matricát.
Összességében tetszett ez a kis minimulti, köszönet érte!

EmléktáblaRúnák
Regina királynőDávid király
Apátság romjai felülrőlLátkép - Badacsonnyal
Átérem?Tükörből
Márványon pihenünkIgen, én vagyok!
saintg 2008.07.18 10:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Motorozás alkalmával.

szekelya 2008.07.10 13:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 1 átlag: 2.67 súly: 2.94
Megtaláltuk.

nemcsa 2008.07.09 00:00 - Megtaláltam
köszönet

gergol 2008.07.06 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.70
Megtaláltuk!
Köszönjük a rejtőknek a lehetőséget!

Javasolnék a fizikai geoláda esetében egy távolabbi, esetleg bonyolultabb rejtést, mert kijárt ösvény vezet a ládához a nagy emelkedő miatt. Továbbá túl közel van a publikus helyhez, nehéz titokban "megtalálni" és kezelni....

Andi, Gergő, Gege....

pörsing 2008.06.29 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.89
Úgy időzitettük a látogatást, hogy Szent László napra menjünk oda.

Kána forever 2008.06.06 10:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.38
Megtaláltuk.

raci 2008.05.31 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.54
Megmostuk kezünket, mielőtt a bazilikához járultunk. A múlton való elmélkedés után a kilátás is nagyon tetszett a kilátóból.Köszi a rejtést.

rkertesz 2008.05.28 13:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.67
Megtaláltam!
Szép a környék, kösz a rejtést!

Old Fairy 2008.05.11 09:48 - Megtaláltam
:-) [wapon beküldött szöveg]

GyZsTeam 2008.05.04 11:01 - Megtaláltam
Nagyon szép és érdekes hely. A forrás kissé elhanyagolt, de a víze jó.

Varga Gábor 2008.05.03 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Ok! Log később.

 
klo 2008.04.27 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.50
Ismét gps nélkül. Szép az apátság és beszédes a néni. BNE-klo

Nargoth 2008.04.20 16:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.28
Köszönjük, nagyon jó vasárnap délután program volt.
Odafele úton láttam a parkban lévő kastélyt (ami a belépőjegyen lévő kis térképen is fel van tüntetve), gondoltuk visszafele megnézzük. Nagyon jó ötlet volt, mert bár az épületet egy tábla tanulsága szerint 2000-2001-ben felújították, nincs valami fényes állapotban, de lehet csak azért, mert iskola működik bent. Viszont a portás nagyon kedves volt, beengedett minket és mondta, nézzük meg a lépcsőház, ami tényleg gyönyörű volt. Az előcsarnokban ott az apátság makettje is, ami a gyerekeknek is nagyon tetszett, jobban el tudták képzelni, milyen is lehetett hajdanán.
A kastélyhoz tartozó park is valaha szebb lehetett, de így is kellemeset sétáltunk a madárfüttyös csendben. A park alján egy kisebb tó is van.

Kastély lécsőházaMakett1
Makett2 
Elveszett Geoláda Fosztogatói 2008.04.13 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.58
"Koppány, Koppány...!" :-)
Kissé eldugott helyen van az emlékmű és a környezet rendezésén is lenne mit szépíteni (nehéz kezet mosni vagy inni a vízből; a tuja nem kéne oda), de legalább van. Az apátsági romok látványa a késő délutáni napfényben varázslatosan szép volt. Hát még, ha állna a kolostor! Kb. 10 éve jártam itt, akkor még nem volt kilátó: nagyon kellett. Köszönjük a rejtést, méltó zárópontja volt somogyi kirándulásunknak.

/Quatermain-ék/

kötélnyomok
 
BCI 2008.04.13 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.25
Megtaláltuk, tetszett mindkét pont. Köszönet a rejtőnek!

Betty. 2008.04.13 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.05
Megtaláltuk!

Bütyök+Zulu 2008.04.12 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Kaposvári továbbképzés, többszöri ruhacserével. De: ládavadászat kessercuccban, du: a lányoknak okosítás rendes ruhában, (SylverRat ezalatt a fórumon), este új poharak felavatása pizsamában.
Érdekes történelmi hely. Az "István a király"-t nézve oly sokszor eszembe jut, mi lett volna, ha Koppány lett volna a fejedelem, és kinek is volt igaza? Most is éppen a rockopera dalait éneklik a tévében... Sajnos eléggé esett az eső. A kilátóból jól lehet látni a romokat. Nagyon impozáns kilátó, csak azt nem értem miért kellett kettőt építeni egymás mellé.

 
SylverRat + Bogee 2008.04.12 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.75
Kaposvári továbbképzésnek indult, de végül ládázás lett... amíg az eső közbe nem szólt. 3/5. láda
Rövid séta a ládáért a völgybe, az egyre jobban esegető esőben.
Aztán át a romokhoz, ahol a néni, amikor meglátta a kütyüt, megadóan legyintett, és mutatta, hogy hol a tábla, amit keresni kell. Megmondta a jelszót is, sőt, amíg Bogee berohant lefotózni (ingyen...), nekem el is mesélte, mit jelent a jelszó.
Mivel már egyre jobban esett, nem vállalkoztunk az egész terület végigjárására, de még picit beszélgettünk a nénivel, aki elmondta, hogy minden hétvégén jönnek a táblát megnézni, de a kolostorromra alig kíváncsi valaki. De a belépőt nem engedte kifizetni a fotózásért, pedig direkt rákérdeztem.

A forrásnálCímer
Az őr
Az apátságnál, amit kívülről látni 
szgabor 2008.03.29 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.00 súly: 2.67
Megtaláltam mindkét pontot, csak nem értem miért nem fogadja el a rendszer. Meg az sem igaz, hogy egész évben belépő nélkül kereshetö. A kapuban egy rusnya vénasszony rögtön kérte a 400-at fejenként és nem érdekelte, hogy mi csak a jelszót keressük. Ami mint most kiderült nem is jó. Szevasz 400 forint.

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2010.01.31 16:15]

ORLANDO4 2008.03.22 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.15
A márciusi hóesés délutánján mégiscsak felkerekedtünk és nem hiába. Bokáig érő sárban csúszkálva jutottunk el a forrásig. Az apátság területe nagyon szép rendezett. Csak belépővel tudtunk bemenni.

 
Sly 2008.02.24 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.15
A mai Somogyi túránk 4. ládája. Az első pont gyors találat, a 2. is, de itt a csodálatos "kilátó" már dob az egészen :) Viszont jó ötlet volt, fentről egész szép "ránézni" a megmaradt romokra.

Sly & Andi + Ildi

Ildi + Andi & SlyA régi mesterek tudtak..
a maiak is...
Puszkany 2008.02.12 08:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.93
Az első ponton szép, új ládikát találtam, a második pontnál a kapu zárva van, de a jelszó leolvasása megoldható, mint mindennek a kerítésnek is végeszakad eccer...

Lacza és Tádé 2007.11.07 16:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.58
Szép hely

tschilla 2007.10.15 12:00 - Megtaláltam
yoggival egy kis őszölés

yoggi 2007.10.15 12:00 - Megtaláltam
ok

gordogok 2007.10.12 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.81
Autóbuszos kiránduláskor le a dombról és vissza a többiekhez!
Egy kis izom mozgatás nem ártott!
Kösz!

Attibati 2007.09.21 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.99
Somogyi ládázás 172 km kerékpárral
Az első ponton jól megfér egymás mellett a győztes és a legyőzött emlékműve.
A második ponton az apátság romjai fantasztikusak. A kilátóban jót falatoztam, erőt gyűjtve a Keszthelyig való tekerésre.

Ferencz család 2007.08.30 13:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Fantasztikus!

A forrás sem mindennapi, és az apátság romjai, a kilátóból a panoráma, a hely történelmi kisugárzása, mind-mind lenyűgözött minket.

A két fonyódi domb mögött a Badacsony és a Gulács!!!
Őzikék 2007.08.28 22:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.00
A kilátó remek ötlet volt.

marczeeee 2007.08.26 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 3.02
Meglelet BigMick-el.

bigmick 2007.08.26 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.53
A láda helyét Iza már az útról kiszúrta. A vár tetszett, a kilátó meg még inkább. Köszi a rejtést.
BigMick, Iza, Marci

Csuhás 2007.08.26 07:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.14
Sajna a jelszó a kerítés mögött van. Nem olvastam figyelmesen, és nem tudtam a kerítésen kívüli jelszóról. Igy a zárt kaputól maximális nagyításban fotóztam a követ, majd találgattam a jelszót. Végül sikerült. Egyébként mindkét pont tetszett.

Csuhás, Vándor

Koppány emlékek
MúzeumFényben fürödve
Lapos kőKilátó
Lelakatolva 
feri60 2007.08.22 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
A forráshoz lemenni kényelmes séta, felfelé a 32 fokban és a reggeli eső utáni 85%-os párában gatyarohasztó kaptatás - pedig csak 400 méter az egész :(
A kütyü a forrástól 10 méterre lévő több törzsű fára mutat. Ennek környéke kesser-járta övezet, de sehol semmi :(
Végül az út másik oldalán, a meredek oldalon, az eredeti ponttól úgy 20 méterre, szintén egy, a leírásban említett több törzsű fában sikerült megtalálni a rejteket - természetesen nem nekem, hanem Sasszem B. Nejemnek :))

A kilátóban kellemes szellő járt, itt sikerült végül úgy-ahogy magunkhoz térnünk és megszáradnunk.

laszloistvan - patikus 3:2

Itt kellene lennie, de NINCS ...Itt van ...
Forrás(ocska)
bcs723 2007.08.11 17:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.61
Ezt a ládát már illett megkeresnünk, mert fiatalabb korunkban sok időt töltöttünk itt a rokonoknál. A forrásról ennek ellenére nem tudtunk eddig, de az apátságnál korábban már többször is jártunk.

fruzsa 2007.08.10 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.41
A forrás tetszett, a mega-tarsolylemezt és a sámánkövet kicsit túlzásnak éreztük. A kilátó nagyon szuper, a romokról nem tudok nyilatkozni, mert Juckót megcsípte egy darázs, mint az őrült rohant le a toronyból és kifele, alig értem utól. Egyébként a Roxinház próbálta épp Fenyő Miki musical-jét, nagyon nem illett oda. Reméllem, elmosta őket az eső.

kukokak 2007.08.06 21:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 1.85
Családi nyaralás, kirándulás, ládakeresés. Köszönjük a rejtést, eddig nem is tudtam erről az emlékhelyről pedig nagyon érdemes megnézni.

A forrásnál hatalmas volt a forgalom, kettesével váltották egymást a turistacsapatok. Talán jobb lenne a ládát kicsit távolabb rakni.
Én nem kínoztam volna az autót a forráshoz levezető úton, de láttuk amint egy új Swift le-fel megteszi az utat úgyhogy tényleg lehetséges a dolog.

szbarna 2007.08.05 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.30
Először az apátsághoz mentünk, onnan elszaladtunk a ládához a koordinátáért, utána az egész csapatunk alaposan bejárta az emlékparkot, majd jót túráztunk vissza a forráshoz.

zsoltino 2007.08.04 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.68
Családi kkirándulás a balatoni nyaralás alatt.
Anita&Zsoltino, Csöpimé na és persze MArcopolo és a 2 geokutya Szofi és Pigi

vinko 2007.08.04 13:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.49
OK! [wapon beküldött szöveg]

Sok szép emlék fűz ide Somogyvárra a Családom révén.
Jártam már itt korábban, de mindíg szívesen jövök.

Köszönöm a rejtést!

Vancsus, Adri & Vinko

 
VP 2007.07.31 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.09
Hajnali 4-kor indulás Ábrahámhegyről biciklivel Edericsig (sötét, telihold, ködök). Onnan vonattal Szentgyörgyig, majd biciklivel Mesztegnyőig (köd a Balaton felett, napfelkelte a 76-os úton, róka, madarak). A láda 3 pontjának megkeresése után kisvasúttal Felsőkakig. Homokos, nehéz úton (25-ös gumik) Libickozmáig. Biciklimosás. Somogyfajsz: őskohó, Somogyvámos: Pusztatorony, Somogyvár: apátság. Lengyeltótin át Hécsre, majd Hécs - Béndekpuszta - Hécs - Gyugy földúton. Balatonboglár, hajóval Révfülöp (nem olcsó mulatás: a 10 kg-os bicikliért 5 km-re 700 Ft-ot kell fizetni), haza Ábrahámhegyre. Összesen 150 km biciklizés, szép napos, de nem túl meleg időben.

Kryy 2007.07.26 11:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.04
GPS nélküli indultunk neki, ezért a multi második állomásán kezdtünk és kerestük a külső filces feliratot, persze eredménytelenül. Aztán csalódottan átmentünk a forráshoz megkeresni a dobozkát, mivel nagy volt az izgalom az abban elrejtett "kincsek" miatt. Sajnos a láda nagyon szegényes, úgyhogy javasoljuk mindenki vigyen magával többlet ajándékot. Az abban talált információk alapján visszaindultunk a romokhoz, így leolvashattuk a jelszót. Tehát aki gép nélkül vág neki az útnak, először a ládát keresse a forrásnál, és utána menjen a romokhoz.

a romoka kerengő
a láda belülrőla láda kívülről
láda méga rejtek
Fazék 2007.07.16 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.00
A forráshoz lementünk városi autóval... esős időben nem ajánlanám. Érdekes, hogy a tarsolylemez pontosan ugyanolyan, mint a GCOSKO-nál, ... valószínűleg ugyanaz a gyártósor készítette.
A forrás sokat nem mutat, a hegytető viszont pazar. Szépen felújított bemutatóterület, elegáns, új kilátó. Hétfőn persze zárva, de mi is könnyen megtaláltuk a "művészbejárót".

Gabeen 2007.07.14 19:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.85
Pontosítás később.

Majtika 2007.07.12 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.51
Beszőttük.

ikrekek 2007.07.11 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.83 súly: 1.90
Köszönjük a rejtést, a kilátóból páratlan szépségű a táj

LouChe 2007.06.30 11:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Rossz idő miatti kiruccanás a Balaton partjáról, természetesen papucsban :)
Szépen kialakították ezt az emlékhelyet - gyerekkoromban még nem így nézett ki.
A forrásról még soha sem hallottunk, nagyon érdekes volt.

tosza73 2007.06.18 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.43
A forrás és az apátság romjai is nagyon tetszettek. A romok hétfőn nem látogathatók. Szerencsére felfedeztük a rést a pajzson és egy kerítés nélküli helyen (a bejárattól balra 10-15 méter) bejutottunk! Így mindent megtekintettünk, még a kilátóba is felmásztunk. A végére előkerült a "romkertőr" néni aki jól ledorgált minket, mire mi kifizettük a belépő árát és mindenki boldog volt. Kösz!

Pifu 2007.06.16 20:09 - Megtaláltam
A szemközti kocsma nem tul szivelyes megfigyelese közepette, kullancsbegyüjtö helyszin... [wapon beküldött szöveg]

látképkesselés közbeni szerzemény
Donaldkacsa 2007.06.13 10:59 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

fkmaster 2007.05.26 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 3.29
Már korábban is ismertük a Somogyvár ezen látványosággait, most csak a láda miatt mentünk.

alarm40 2007.05.01 11:30 - Megtaláltam
megvan, a belépődíj 300.

 
osz 2007.04.29 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.96
Megtaláltuk. Viszont most már csak a 300 ft-os belépődíj ellenében, és nyitvatartási időben logolhatsz.
Osz

szadi&agi 2007.04.22 16:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.70
Kösz a rejtést!

PPLLJ 2007.04.17 16:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.83
Jó időre való tekintettel - hirtelen elhatározásból előrehozott - somogyországi családi nyaralásunk 13/15. ládája.
Tetszik a téma. Főleg az első fele. A hagyományos és az új közötti választás nem könnyű. Ki tudja mi lenne most, ha ott akkor Koppány mossa a véres kezeit?!

befi 2007.04.15 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 3.78
ok

 
Ajtony 2007.04.05 14:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.52
A forrás, az emlékhely és az apátság nagyszerű, lélekemelő élmény.
A forrásnál a pajzson lévő neveket megpróbáltam családfaként értelmezni, de nem sikerült teljesen eligazodnom.

Zerind HUN 2007.04.05 14:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.22
Tavaly nyáron jártunk mindkét ponton, de akkor még nem is sejtettem, hogy ez a jó kis ládás játék létezik, így most a jelszóért vissza kellett jönnünk. A második pont igenis BELÜL van a fizetős részen, de szerencsére a portás néni kedves volt és beengedett odáig. A leírás nem rossz, de 1-2 történelmi dolgot még bele lehetett volna tenni, ennél Somogy központja többet érdemelne.

Kaplony 2007.04.05 14:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.66
Jó hely.

bingo 2007.03.18 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.65
Köszi!

Totoka 2007.03.18 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Az igazi jelszó könnyen meglett, de a pótjelszót nem sikerült megtalálni.

csmarkus 2007.03.18 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Mai öt ládánk közül a második. Köszi a rejtést, örülünk, hogy ezt is láthattuk.

 
colombo 2007.03.17 11:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.90
A környéken több ember is volt, fát vágtak, fényképeztek. A rejtés eléggé gyenge volt, mert majdnem az egész nejlon kilátszott, és a feljárat is eléggé ki volt taposva. Érdekes hely, Somogyváron sokszor keresztülmentünk már, de a forráshoz a láda nélkül valószínűleg soha nem mentünk volna el. A romok is tetszettek.

Kasziba 2007.03.16 16:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Megtaláltam.

muminkata 2007.03.16 16:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
megtaláltuk

Hev 2007.03.16 16:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.67 súly: 2.81
Megtaláltuk.

y 2007.03.16 16:04 - Megtaláltam
Jó hely, már többször hallottam róla, de még soha nem jártam itt. Ehhez szükség volt egy geoládára.
Köszönöm.

pipu 2007.02.25 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.32
Balaton koruli tura nap 3 lada 19.

Legnagobb megdobbenesemre a jelszo egy lelakatolt kapu mogott volt. Mivel senki nem volt ott jol bemasztam a kerites vegenel, mert eleg trehanyul csinaltak meg.

KJ & GM 2007.01.13 15:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.41
Köszönjük a lehetőséget!

Hófehér 2006.11.26 14:09 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.99
A nap utolsó ládája. A kopjafához vezető földúton sikerült az autómat kissé leamortizálni. Lehet, hogy jobb oda gyalog menni. A romhoz sikerült ingyen bejutnom. Hozzácsapódtam egy társasághoz, akik éppen bementek. A gondnok néni ismerősei lehettek. Igaz a néni kissé gyanakodva nézte a kezemben a gps-t, de azért mehettem.

 
andr@s 2006.11.25 15:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.00
A láda megtalálása után a jelszó "beszerzése" már nem volt nehéz. Az apátsághoz simán be lehetett jutni. Kapu nyitva, jegyszedő sehol, így fizetni sem kellett. Igaz szombat délután volt.

 
bolyak 2006.11.07 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
En elegge fel voltam haborodva az apatsagnal. A a tabla szerint nyitva kellett volna, hogy legyen de persze zarva volt. Ez nem is csoda mert novemberben nem nagyon jar arra senki foleg nem hetkoznap, de gondolom, hogy nem a 250Ft-os belepobol tartjak fonn magukat, raadasul itt nem nagyon lehet ellopni vagy tonkretenni semmit, tehat nem ertem, hogy telen miert van egyaltalan napkozben zarva es azt foleg nem, hogy a kilato miert van a zart teruleten. Aki rossz szandekkal erkezik azt a kerites ugysem allitja meg. Halkan megjegyeznem hogy engem sem, ha a bejarattal szembe allsz akkor balra ot hat meter utann a bozotban vege a keritesnek, kijart osvenyen siman be lehet setalni. Ezt igy a hivatalos latogatasi ido alatt nem ereztem tul nagy kihagasnak.

rotty 2006.10.07 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.49
Somogyvámosról sétáltunk át, így alaposan bejártuk a falut, a rejtélyes, térképen nem szereplő sárga jelzés a pusztatoronytól egyenesen a forráshoz vezetett. Az apátsági rom és környezete nagyon szép, a kilátó pedig igazi ráadás!

 
Patikus 2006.09.21 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.23
ok

 
Öregcsabi 2006.09.18 12:49 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.00
Szemerkélő esőben, nagyszerű rejtés!

golfman 2006.09.09 11:13 - Megtaláltam
Buszos1 [wapon beküldött szöveg]

kisember 2006.09.09 10:35 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

gyöngyfűző és párja 2006.08.26 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.44
Régebben már jártunk itt, amikor még nem volt az életünk része a geocache. Most a láda miatt tértünk vissza, de igazán nem bántuk meg!

 
radpeter 2006.08.04 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.66
O.K.! [wapon beküldött szöveg]
Csodálatos hely, ahol megcsap a történelem szele. Jó volt!

RIPTOR 2006.07.15 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.38
Az útba igazító táblák segítségével hamar megtaláltuk a forrást. A ládát kicsit kerestük a GPS mindenáron máshova akart vinni minket. Aztán végül csak meglett. Az apátságnál a jelszót hamar megtaláltuk, és a kilátóba is felmásztunk, igaz, kapaszkodni kellett, mert rettenetes szél fújt.
RIPTOR , Gabi

csodaszarvas
piros, fehér, zöld, ez a Magyar föld
kút vakuval
 
tudo 2006.07.13 11:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.98
Részletek késöbb. [wapon beküldött szöveg]

Web: 150 km kerékpár edzés Balatonlelle és Balatonmáriafürdő között a Somogyi-dombokon, 900 m emelkedéssel, 5 ládával, ezúttal tisztán. A múltkori nagy ázás után a szervízben olajjal lefújták az egész hajtóművet, amit járatni kell. Hát ma járattam :-). A ládák simán meglettek, egyedül GCSVAM miatt volt egy kis dzsindzsaharc.

Somogyvárt elérve útbaigazító táblákat követve értem el a Koppány-emlékművet. A láda egyből meglett. A Koppány-emlékműnél egy idős asszony szorgoskodott 2 kutyussal; meg kellett várnom, amíg továbbmennek. Az apátságra mutató koordinátákat és a leírást először nem tudtam összeegyeztetni; de aztán a helyszínen minden világossá vált. A romkert tetszett, méltóképpen rendben van.

A láda végeztével ettem egyet, aztán átgurultam a szomszédos GCSVAM-hoz.

TalálatHieroglifák
Koppány-emlékhelyEmlékezz!
Az apátságnál 
nagy19892004 2006.07.05 17:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
Nagyon szép a környezet, érdekes volt egy ilyen régi kolostor romjai közt járni! A kilátás gyönyörű!

hajo2 2006.07.02 12:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.79
Megtalálás Hajo(Apa), Éva(Anya), Szihaj(Papa), Katica(Mama), Juliska Dédi, Mami, Kati, Máté, Sziszó és Martin társaságában.

kószálók 2006.07.02 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Megtaláltuk! Kicsit kalandos a földút felázva , gyalog, de nagyon tetszett . Borús időben is csodás a panoráma. Köszi

Hajo 2006.07.02 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.83
Ok [wapon beküldött szöveg]
Nyaralás alatt esős időben voltunk itt nagyobb csapattal együtt. Szerencsére csak csepegett az eső. Koppány vezér emlékművéhez nem egyszerű lemenni ilyen időben. Akinek tükörradiálszerű volt a cipője annak esélye sem volt a csúszós-tapadós-agyagos-löszös mélyúton.

Az emlékhely nagyon szép és a hely szelleme is nagy.
Köszi a rejtést.

UI. az emlékhelynél szolgálatot teljesítő nénike nagyon szolgálatkész volt és sokat mesélt a Koppány emlékműről és az ottani forrásról.
Meg is mostuk a kezünket, hogy meggyógyuljunk. :-), na meg, hogy lemossuk a levezető úton történő elcsúszások nyomán kezünkre tapadt sarat...

Csapat egy része a kilátóbanTávolban a Badacsony és a vulkáni kúpok
kilátás a toronybólRekonstruált kerengő
SkacokÉva és Kristóf
Koppány vezér emlékműve 
szabcy 2006.06.18 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.18
szép hely

hesim 2006.06.18 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 1.95
megtaláltam

Tócsa 2006.05.28 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Érdekes a Koppány emlékmű, ahol természetesen a kezünket is megmostuk a forrásban. Az apátságba a belépődíj ellenére érdemes bemenni, a kilátóból jó messzire el lehet látni. Sajnos nem sokat időztünk, mivel hatalmas jégeső kapott el minket.

G&C 2006.05.28 12:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.18
Tetszett a kornyezet. Szerintunk az original jelszo nem erheto el beleptidij kifizetese nelkul.

Fűkocka 2006.05.28 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.04
[wapon beküldött szöveg]

Hampi 2006.05.13 11:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
ok

hinia lux 2006.05.13 11:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.34
Érdekes. A bencés apátság helye meglepően nagy és gondozott.

zsakar 2006.05.10 17:08 - Megtaláltam
. [wapon beküldött szöveg]

Mr Zerge 2006.05.08 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.81
A Koppány emlékműnél még nem jártam. Örülök, hogy megismerhettem.
Üdv Mr Zerge.

Rivelino 2006.03.29 18:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.66
Kis keveréssel, de meglett.

Bubuka 2006.03.26 17:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.28
Gondoltuk, lerövidítjük az utat toronyiránt a két pont között, de a telkek között kötöttünk ki. Szerencsére az egyik tulaj volt olyan kedves, és átengedett bennünket.

Zergi integet a kilátóból 
Zergi 2006.03.26 17:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.56
Bubukával, Rivelinóval + egy busznyi turistával megtaláltuk. Érdekes és szép ez az együttes. A kilátó meg átláthatóvá teszi a romkertet, érzékelhetővé a monumentalitást!

Koppány, KoppányTarsolylemez
A hátuljaA fény táltosa
Mert László nagy királyRegis Sancti Ladislai
Apátsági romok felülrőlSzép lehetett!
Macusa 2006.03.25 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.03
Szép időben, gyors találatok hazafelé menet. A láda kultúrált és karbantartott.
Köszi, hogy felhívtad a figyelmünket erre a helyre is!
Macusa1 & Macusa2

 
jalso 2006.01.11 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.92
Tetszett a Koppány-emlékmű, mellette a kőkorszaki DVD lemezzel, és örömmel töltött el, hogy láthattam az apátság romjait. Ez volt a nap negyedik geocaching feladata, és végre az első megtalált láda. (Pedig az előző három sem volt virtuális!)

Kőkorszaki DVTV (Demokrata DVD TV)Kopp-jafák
Pupu szorgosan jegyzetel a szakrális helyen 
Pupu 2006.01.11 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.00
Téli berek - és az eltűnt ládák napja!
Reggel 5-kor indultunk Jalsóval Budáról, fél 8-kor keztük a ténykedést Kaszón. Harapós fagy, a kérges hó megbírja az embert.
Végre - miután három helyen nem találtunk semmit, igazi ládát foghattunk a kezünkbe! Itt minden rendben volt.
Koppány tisztelője vagyok! Amíg fehér lovat áldoztunk, tőlünk rettegett Európa, mióta Regnum Marianum lettünk, mindenki kapcarongya vagyunk. Hajrá Koppány! Hajrá pogányok! Huj-huj-hajrá!

laszloistvan 2005.10.25 18:45 - Egyéb
A láda valóban eltűnt, ma pótoltam, kicsit odébb.

guess.who 2005.10.09 11:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.49
MÉTA-túrás 3.

A túra utolsó napjának második állomása volt ez a hely, de a program szerint csak az apátság romjait néztük volna meg. Mivel ügyesen "elcsaltunk" egy fél órát, így átsiettünk a Koppány-emlékműhöz. A koordinátán aztán megtaláltuk a "szarvas" fát, de benne semmi nem volt, így végül átnéztük az egész dombot, lehetséges rejtekhelyek után kutatva. Sajnos az időnk azonban igen szorított, így megpróbáltuk a rejtőt felhívni, de éppen nem volt telefonközelben, így kénytelenek voltunk láda nélkül távozni. Az apátságnál aztán minden feliratot lefényképeztünk, hátha valamelyiken ott a jelszó... ;)

Összességében: minden valószínűség szerint a cache eltűnt, egyéb, rejtésre utaló nyomot nem találtunk.

(Az utólagos segítséget köszönjük a rejtőnek!)

Togo 2005.08.20 15:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
A doboz sajna nincs meg, még a telefonos utbaigazitas utan se. A nyomokból itelve lehet, hogy az eső mosta ki és temette el máshova. [wapon beküldött szöveg]
Én még kotorásztam volna, csak a családot közben megették a szunyogok a forrásnál, ugyhogy felhivtam a rejtőt. Elmondta, hogy mit kellene keresni, meg, hogy ma én vagyok a második aki nem találja, ugyhogy nem kizárt, hogy tényleg eltünt a doboz. Elmondta, hogy milyen infot kellett volna megtalálni a dobozban. Ezután célba vettük a romokat. Ugyan a jelszó megtalálása valóban ingyenes, de szerintem megéri bemenni és jól körbenézni a romok fölé magasodó kilátóból. Ez úton is köszönöm a segitséget és a rejtést.

kutyi 2005.08.20 11:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.91
Aug. 20. stílusosan Koppány emlékmű! Megtaláltuk a forrást, sajnos kezd dzsindzsásodni, ráférne egy kertész ápoló keze munkája. Rengeteg szúnyog volt, a forrásnál, így Istvánhoz hasonlóan én is megmostam véres kezemet a forrás vizében, csak nekem a szúnyogok agyoncsapásától lett véres.... Megvártuk, amíg a többi túrista elvonul, és fel a domboldalra. Először Tücsök kereste, aztán én. Semmi. GPS jel volt, egy korábbi megtalálás fényképéről azonosítottuk a tuskót, de nem találtuk a ládát.
Igazi lekoptatott talpú strand(kesser)szandál volt rajtam. Lefelé jövet lecsúsztam a domboldalról, és sok apró sármintát varázsoltam, a nadrágomra. Telefonon kértünk, és kaptunk segítséget a jelszót illetően. Ez úton is köszönjük. Kiváncsi vagyok, hogy megtalálja-e utánnunk valaki a ládát!

A bencés apátságnál a jegyszedő néni igen furcsán nézett rám, a többi túrsita szemében inkább szánalmat véltem felfedezni. A Berzsenyi múzeum lett volna a következő állomás, de kicsi feleségem a nadrágom állapotára hivatkozva, a múzeumi kirándulásokat törölte az aznapi programból. Az apátságnál nagyon tetszik a torony. Fel lehet menni egy kilátószerűségre ahonnan az egész rom átlátható. Nagyon jó ötlet, igen szép élmény. (Sáros nadrágban is ... :) )

Kutyi

katika 2005.08.06 19:44 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

 
Ga-Bo 2005.07.30 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Sikeresen megtaláltuk gps nélkül. Először az apátságot néztük meg, mindent dokumentáltunk :) Itt kaptunk pontos "gps" helymeghatározást a koppány emlékműröl, a hölgytöl aki a belépőjegyeket és az emlékhellyel kapcsolatos információkat osztogatja. A forrásnál egy kis szerencsével megtaláltuk a ládát.
Üdv.

Király az apátságbólSzent László Király
geo_CsV 2005.07.26 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.48
A koppány-emlékműtől visszafelé azért majdnem elcsavartunk apucival rossz irányba.

Jól néz ki.Gólyales.
Füledt meleg volt. 
geo_CsN 2005.07.26 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.90
Ez a láda nem a gyengén cizellált urbánus lelkemnek való.

geo_CsN

Mikulás 2005.07.20 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.85
Nagyon jo! Mindeket pont tetszett. Konnyen megkozelitheto, korrekt! Az elso pont tortenelmileg erdekes es szep. A masodik pontnal levo kilatobol szuper a kilatas a kornyekre es a romokra is. Csak ajanlani tudom.

Mikulas

RIJO 2005.07.14 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.60
Sajnos éppen a forrásnál lemerült a GPS, így nem menntünk be a táblát megkeresni, ami számomra nem egyértelmű helyen tartózkodott. Ráadásul Imre rettenetesen felhúzta magát geobefőtt keresése közben, így békítő jellegű gyors terepelhagyást alkalmaztunk. Szerencsére az elrejtő megértő volt, és segített felrakni a pontot az i-re.

bortel 2005.07.04 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.12
Kaposvár környéki biciklitúra utolsó állomása. Az apátság romjainál lelakatolt kerítésbe botlottunk, így sajnos nem tudtuk megnézni. A fényképezőgép zoomja segített a jelszó megszerzésénél.

Judit és Laci

Kő és bicikli 
mudman 2005.06.28 10:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.80
Gimis micókat kergetve jutottam ide. Illetve ekkor még csak készültem a kergetésükre.
A hely nagyon tetszett eltekintve a doboznál lévő szúnyoghadtól. Hangulatos hely és a forrás is "működött".
Innen Nikla felé vezetett az utam, egy laza 4km-es, arasznyi mély futóhomokban vezető úton, majd Kaposvár és Fonyód következett. Kalandos volt. Ha kicsit is oldalra fordult a kerék, rögtön elakadt a bringa. Másnap pedig a Balatonkerülés volt a feladat.
Képek sajnos nem készültek, mert nem vittem magammal a félmázsás vasat. :o(

KataJani 2005.06.08 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.83
Mai 4/1, össz:69. ládánk. Az első pont szuper. Alacsony fekvésű autóval veszélyes a vége. Esős, saras időben mászós, rossz ruhába öltözzetek. Kess nélkül nem biztos, hogy járnánk itt. Loggolunk, sípol a vonat. Itt? Hol? Úristen! Hát nem messze zúgott el mellettünk. Második pont kerítésen belülre mutat, s fizetős. Feleségem kocsiba marad, én bemegyek. Ránézek a műszerre: 2m. Gyors jelszóleolvasás, s "futás" ki.

Szép emlékhely 
Erdélyi család 2005.03.16 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.54
A forrásnál a ládát könnyen megtaláltuk, az apátság romjaihoz csak a kerítés megkerülésével jutottunk be. A romkert zárva volt, amit csak belépődíjjal lehet látogatni.

Pistua 2005.02.23 16:30 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

akolang 2005.02.19 13:11 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2 web: 3 átlag: 2.67 súly: 1.30
Kocsival tényleg nem lehetett végig bemenni, csak az út feléig, onnan gyalog. A ládát hosszas keresés után találtuk meg, már éppen fel akartuk adni, jól el volt dugva a domboldalba!!
Ha keresitek mászni kell, kb. a domb feléig!!!

a forrás melletti emlékműa láda
látkép a ládától 
pjotr 2005.02.19 11:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.90
Egy darabig kuttatunk a domboldalon, de meglett.
Lusták voltunk, úgyhogy bementünk kocsival majdnam a forrásig, de személyautóval nem ajánlanám.

BiharyG 2005.02.10 12:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.44
Délelőtt Kaposváron volt dolgunk, és akkor már nem tudtuk kihagyni ezeket a Belső-Somogyi, eddig elmaradt ládákat...
Gondoltuk, nem lesz nehéz megtalálni a ládát a hóban, csak Kispárna kolléga nyomait kell követni. Aztán kiderült, hogy álcázásképpen ravaszul az összes szóba jöhető fát jól körüljárta... :) Azért meglett, jól oda is van fagyva, de nem kellett elmozdítani, elég a tetejét levenni. A második pont nagyon érdekes, nem számítottunk ekkora romokra. Jó kis láda, köszönjük!

BiharyG + Zsuzsi

kispárna 2005.02.05 13:58 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mereszek 2005.01.23 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
Szép a kilátás.

zsorzs 2005.01.16 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.94
A Koppány emlékmű elég egyedi formájú. A dombtetőről a faluból sétáltunk le, kb. 3-400 m. A romokhoz csak a főkaputól balra 20 m-re véget érő kerítés megkerülésével lehet bejutni, egyébként április 1-ig zárva!

keva 2005.01.16 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.31
Hamar meglett ez is. A forráshoz gyalog sétáltunk kb. 300 métert, egy kicsit csúszkáltunk a sárban.Utána az apátság kerítésének oldalán simán bejutottunk.keva

T. Nagy 2004.12.31 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.89
Nagy élmény volt a a Koppány emlékhely, de méinkább az I. László és Szent Egyed akaratából illetve tiszteletére épített bazilika. Hatalmas épület együttes volt ez a maga idejében. Anélkül, hogy tudnám a méreteket, de úgy gondolom nyugodtan összemérhető ez a budapesti bazilikával is.
Az esti fények kükön kihangsúlyozták a látványt. Köszönet azélmény pont megvalósítóinak.

jazig 2004.08.21 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.70
Már régóta fel akartam keresni ezt a helyet. Nehéz volt a láda keresés, mivel szép idő lévén sokan látogatták meg az emlékhelyet. Végül is sikerült "csendes" időszakot kifognunk.

álomfogók 2004.08.14 16:55 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

álomfogók 2004.08.14 16:54 - Egyéb
Idei Balatoni nyaralásunk 6. geoállomása. Az első állomáshoz az eső után, a csapadéktól felázott sáros lejtőn hatalmas teljesítmény volt lejutni. Ennél nehezebbnek talán csak a ládakeresés bizonyult a meredek, rossz vételi viszonyokkal megáldott domboldalban. A végére azonban szerencsére kisütött a nap felfedve a hely titkos báját. A második állomáson azután a vihartól csodálatosan kitisztult időben gyönyörűségesen tárultak elénk Somogyország tájai. És most már legalább azt is tudom, hol található Szent László sírja. Nagyon örülök, hogy ide eljutottunk. Köszönjük!

htibi 2004.08.11 15:52 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

sobela 2004.08.08 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.00
Egésznapos goecaching túránk második állomása a Teológiai alappontok Somogyvámoson (GCSVAM) láda után. Az előttünk erre járóknak nehezebb dolga lehetett, a dzsindzsa frissen eltüntetve, de a rengeteg, kőkeményen harcoló szúnyog, a meredek domboldal és a romoknál a néni még a régi. Szerencsére a forrás is, így Istvánhoz hasonlóan felfrissülhettem vizétől és folytathattuk túránkat a Vörös & Kék (GCBBVK) láda felé.

 
sackómackó 2004.08.07 20:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.95
Könnyen megtaláltuk, bár nehéz volt rögtön eső után felmászni a domboldalon.

Stef 2004.08.07 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.90
Igalon töltöttem egy csodálatos hetet a családdal és természetesen a környék geoládáit is felkerestük, innen szerezve információt a környék nevezetességeiről és látnivalóiról. Mivel elsődleges célunk az odatalálás és a megtekintés volt, jelszót ritkán jegyeztünk meg, ajándékot nem cseréltünk, de fantasztikusat kirándultunk. Köszönet érte mindenkinek!
Éppen a Roxinház készült az esti bemutatóra, de azért gyorsan körülnéztünk.

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2004.08.11 12:21]

geobebi 2004.08.04 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.32
A forrás tiszta és jó hideg. Ez így nyáron nagyon jól jött. Annál kevésbé a rejtés, ami egy kész szívatás a dzsindzsa, a szúnyogok, a meredek oldal és a Weben lévő útbaigazítás hiánya miatt.
A romoknál szép kilátás nyílik a kilátóból. Éppen a hétvégi színi előadásra készítették elő a terepet.

Épül a színpad 
sabata 2004.07.14 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.20
Szép környezet, sok szúnyog, jól megtervezett láda.

Junior013 2004.07.03 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.16
Az első pontnál a befőtt jól el van dugva. A rövidgatyás séta-turista öltözékhez nem illett a szúnyogokkal teli dzsindzsa. Még most is vakarózom :(
A forrás viszont szép, természetes és kristálytiszta.
Az apátságnál befizettük a belépőt - utolsóként - majd a pénztáros távozott, a később érkezőknek szabad a bejárás.

Adri & Juni®

jspanyik 2004.06.26 07:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.46
A Koppány emlékműhöz könnyen odataláltam. A forrás szépen csordogál. A geobefőtt megközelítését az előző napi esőtől még sáros domboldal és szúnyogok hada nehezítette. Az ajándékok számát 1-ről 3-ra növeltem. (Az őrkutya barátságos!) A multi második pontja nagyon szépen karbantartott romkert, ahol most éppen Szent László napokat tartottak. Tetszett a levendula bokrokkal szegélyezett sétaút és a remek kilátás is. Még a Balaton és annak északi parti hegyei is jól láthatók!

SzoborKút
RomokTáj
kupec 2004.03.31 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.03
Kellemes séta a hajdani Somogyország fővárosa körül.

waneqr 2004.02.06 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.71
Némi dagonyával egybekötve nagyszerű kirándulást tettünk.

kl 2004.01.18 13:34 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

wildpig 2003.10.26 13:00 - Nem találtam meg
AUTÓVAL még véletlenül se próbáljatok meg közelebb menni a falu szélénél!!! Traktorozás lesz a vége, a helyiek szerint még augusztusban is bentragadnak minden évben néhányan.

A fentebb említett probléma elvitte az időnket, ezért a láda sajnos nincs meg. Csak a forrásvíz volt áldásos, mikor a mocskos hóláncozás után kezet tudtam mosni.

laszloistvan 2003.08.16 23:00 - Egyéb
Az apátság romjainál az augusztus 20-át megelőző hétvégén kétszer is bemutatták az István, a király c. rockoperát a kaposvári Tüskevár Rockszínház előadásában. Az előadások telt "ház" előtt arattak sikert. A helyszín különlegessége, hogy a darab cselekményének hangsúlyát jelentő összecsapás István és Koppány között e vidéken zajlott.

Előadás 
pixeldiver 2003.07.31 13:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.99
Ok [wapon beküldött szöveg]

Kisberény után erre is elvetődtem, hogy valami kellemesebb élményem is legyen ma.
Nem csalódtam...

Koppány-emlékműLegenda
Magyar vezérekŐsmagyar motívumok
Mégegy emlékműEz van ráírva MAGYARUL...
Szt. László királySzt. László király 2
Apatság romjai a magasból 
fodordav 2003.07.30 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.32
A család egyik fele az emlékművet járta körbe, míg Ágóval a ládát keresgéltük. Nem volt könnyű, mert eső után kicsit csúszott, de rátaláltunk. Mindkét emlékhely példásan jó állapotban van, az apátság sarkán elkészült a kilátó, bár a rossz idő miatt nem mentünk fel.
Dávid, E, Á, B, K

laszloistvan 2003.07.21 20:30 - Egyéb
Az utóbbi sikertelenségek nyomán csere-ládával, esetleges áthelyezésre is felkészülve megnéztem a helyszínt. Sötétedéskor, pólóban és rövidnadrágban, könnyedén megvan a láda, a koordináták pontosak. Lehet, hogy valamelyik csalán-fajnak vagy egyébnek van egy rövid időszaka májusban, ami akkor eldurvítja a helyet, most viszont ilyen nehézségeknek nyoma sincs. Nem mondom, hogy nem kell kicsit mászni, de alapvetően nem "szivatós rejtés". Minden marad a régiben.

lotht 2003.05.25 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1 web: 3 átlag: 2.67 súly: 2.97
Nincs meg! Iszonyu csalanos videk, ha tenyleg ott a lada, kar volt ilyen szivatosan elrejteni, mert a hely szep. Fotok vannak. [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2003.06.26 14:50]

adamax 2003.05.04 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.28
Sajna nem lett meg, pedig zeus még László Istvánt is felhívta. Az egész dzsindzsást végigjártuk, az összes fa alá benéztünk, túrtunk, mint a vakondokok :)

A hely szép, forrásvíz alig van.

Zsuzsi és Ádám

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2003.06.30 14:21]

ÉvaSanKri 2003.03.22 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.60
Egy nekem nagyon tetsző List láda, ahol az első befőtt végre funkcióval bír. Lehet, hogy István máshol mosott kezet, de moshatott volna itt is.
A kolostor területe hatalmas volt, gyönyörűen parkosított, és most egy kilátót is építenek a terület sarkába.

ÉvaSanKri 2003.03.22 13:00 - Egyéb
Fotók

A Szentesica forrásnál.In Memoriam Koppány.
Jó házból valók voltak...A kézmosó.
A restaurált kerengő.Szent László sírja
Kilátó is épül. 
Mihul 2003.01.19 17:20 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

freddy 2003.01.11 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.49
hó [wapon beküldött szöveg]
Mivel lekéstem a buszt Niklára, ezért ez a láda lett ma az első. Könnyen odataláltam a forráshoz, szépen ki van táblázva! Nagyon szép környék, legalábbis télen biztos! Nem volt még egy lábnyom se a friss hóban, jó volt benne lépdelni, csak kicsit hideg :) A forrásnál felmásztam a domboldalra, de a hó mindent belepett, így laszloistvan segített rajtam! A forrás is csordogál még egy kicsit, de inkább nem ittam belőle :) A második ponthoz is ugyan ilyen könnyen eltaláltam, de ott is majdnem kifogott rajtam a hó, de nemsikerült, mert elkezdtem ásni, és meg is lett a jelszó :) Próbáltam bemenni a romokhoz, de csak a Szent László szoborig jutottam el. Mik azok a tornyok? Kilátó? Vagy mászóka?

valahol erre feléemlékmű
hóóóócímer
a forrásduplaoszlop
az útSzent László Király
ikertorony (miez kilátó?)romok
Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]