geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
4682. Damjanich nyomában (GCDny)
21 (1-20) > >>

Than Mór: Szolnoki csata (forrás: DKA)

Than Mór: Szolnoki csata (forrás: DKA)

Megkaptam a megbízást a láda elkészítéséhez

Megkaptam a megbízást a láda elkészítéséhez

1. pont: Lovas huszár

1. pont: Lovas huszár

2. pont: Kossuth-emlémű

2. pont: Kossuth-emlémű

3. pont: Padok és távolban a sírkő

3. pont: Padok és távolban a sírkő

Sírkő a 3. ponton

Sírkő a 3. ponton

A 4. pont

A 4. pont

Kossuth-szobor a 4. ponton

Kossuth-szobor a 4. ponton

5. pont: Kopjafa

5. pont: Kopjafa

Damjanich kopjafája közelebbről

Damjanich kopjafája közelebbről

Zsolti a jelszót őrzi az 5. ponton

Zsolti a jelszót őrzi az 5. ponton

6. pont: a záróláda helye

6. pont: a záróláda helye

A cibakházi híd napjainkban

A cibakházi híd napjainkban

A Tisza töltésén valahol Cibakháza és Vezseny között

A Tisza töltésén valahol Cibakháza és Vezseny között

A vezsenyi komp

A vezsenyi komp

Információk a kompról

Információk a kompról

Komponálok vagy kompon állok?

Komponálok vagy kompon állok?

Ajánlott útvonal a Z helyett

Ajánlott útvonal a Z helyett

Nem hó, hanem nyárfaszösz Tiszavárkony és Tószeg között

Nem hó, hanem nyárfaszösz Tiszavárkony és Tószeg között

A Lengyel Légió emléktáblája

A Lengyel Légió emléktáblája
21 (1-20) > >>

Az összes képet kérem!
Szélesség N 47° 12,581'
Hosszúság E 20° 10,163'
Magasság: 84 m
Megye/ország: Jász-Nagykun-Szolnok
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2020.08.02 11:00
Megjelenés időpontja: 2020.08.02 15:46
Utolsó lényeges változás: 2020.09.03 15:30
Utolsó változás: 2020.09.03 15:33
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+5V)
Elrejtők: Katulyakutatók és Zsolti
Felhasználó: Katulyakutatók
Nehézség / Terep: 2.0 / 2.5
Úthossz a kiindulóponttól: 48000 m
Megtalálások száma: 45 + 1 sikertelen + 4 egyéb
Megtalálások gyakorisága: 1.8 megtalálás hetente


Röviden:

Dny-1: N 46° 57.938' E 20° 11.831' asztallap aljára ragasztva
(a komp üzemszünete alatt a jelszórészlet megtalálható a N 47° 01.272' E 20° 13.959' ponton lévő tábla hátulján is)
Dny-2: N 47° 02.075' E 20° 13.195' információs tábla aljára ragasztva
Dny-3: N 47° 03,566' E 20° 11,242' padokon több helyen felragasztva
Dny-4: N 47° 06.078' E 20° 08.816' Kresz tábla oszlopára ragasztva
Dny-5: N 47° 10.812' E 20° 12.048' pad alján mágneses
Dny-6: N 47° 12.581' E 20° 10.163'20x13x7 cm méretű láda kidőlt fa alatt


A ládába TravelBug nem helyezhető.


Az ötlet

Kedvenc szolnoki blogomat olvasgatva, találtam egy érdekes cikket, mely bemutat egy lelkes túrázó csapatot, akik minden évben megteszik Damjanich vörössipkásainak, a szolnoki csatába vezető útját. Akkor született az ötlet, hogy ez egy jó geocaching téma is lehetne. A ládaterv egy időre, különböző okok miatt jégre került, de most a COVID-19 első hulláma után megvalósult.

A történelmi háttér

Az 1848-49-es szabadságharc alatt, Szolnoknál több csata is folyt a tiszai átkelőhely birtoklásáért. Mégis, "Szolnoki csata" néven az 1849. március 5-én lefolyt ütközet maradt meg a köztudatban. A császáriak először láthatták nagy volumenű támadás kapcsán azt, hogy milyen precízen és összehangoltan tudnak támadni a honvédcsapatok, valamint ezt a csatát tekintik a tavaszi hadjárat kezdetének.
A csata előtti éjszaka Damjanich a katonáival cibakházi körletükből erőltetett menetben Szolnok alá vonult. Reggel 7 óra körül értek az akkori Indóházhoz (ma a Reptár főépülete). Itt kezdődött a csata. Ennek lefolyásáról itt olvashattok bővebben. Én az ütközet egy apró, legendás elemét szeretném most kiemelni. Az Indóháznál a magyar csapatok erős tűzbe kerültek a császáriak ütegétől. Erre a zászlóaljparancsnok "félre húzódj"-ot vezényelt. A zászlóalj dobosa azonban a reggeli pálinkaosztásnál kétszer állt sorba, s olyannyira feltámadt benne a bátorság, hogy visszakiáltott parancsnokának: "én nem retirálom, én verem sturmot"; mire a zászlóalj szuronyszegezve szemből megrohanta az ágyúkat, amelyek sietve felmozdonyoztak, s elhagyták állásukat. Kedves történet, mindenki eldöntheti, hogy elhiszi-e!

Hasznos információk

A szabadságharc ideje óta a táj vízrajza és úthálózata jelentősen megváltozott. A mai cibakházi híd, mely az egykori fahíd helyén áll, méretében kisebb és csak egy holtág fölött ível át. A Tisza szabályozása miatt, ma a folyó jóval távolabb folyik, így a hídon átkelve is az "innenső" parton maradunk. Legközelebb a vezsenyi kompnál tudunk a túlsó partra átjutni. Az útvonal kijelölése során, próbáltuk a forgalmas utakat is elkerülni, így a hajdan 30 kilométeres út, ugyanazon településeket érintve, mint egykor, 48 km-esre sikeredett. Talán nem véletlenül! A távolság miatt, mi a (terepálló) kerékpárral történő teljesítést javasoljuk. Az útvonal felmérése is ilyen szempontból történt. Természetesen, edzett kessertársak gyalogosan is megtehetik az utat. (Ez lenne az igazi, hogy átérezhesd eleink teljesítményét!) Az út megtételének terhéhez még számoljuk hozzá az akkori katonai felszerelés súlyát (borjú, nehéz posztó ruházat, szuronyos puska, puskapor, golyó, stb), hogy képet nyerjünk annak nehézésgéről! Gyalogosan az út több szakaszra bontható. Kerékpár hiányában, mi is így tettünk. A megszakításra ajánlott pontok Vezseny és Tószeg. Átlagos menetsebesség esetén, hétvégén is van csatlakozó buszjárat az említett településeken. Persze a láda pontjai, a modern kor szellemében, - a végláda kivételével- nem saját erővel hajtott járművel (lovaskocsi, gépjármű stb.) is begyűjthetők, de így éppen a túra lényege vész el, átélni a korabeli erőfeszítést! Még egy fontos figyelmeztetés. Az útvonal megtétele tartósan esős és árvizes időben valamint, ha a vezsenyi rév nem üzemel, nem ajánlott!, Ennek oka, hogy részben az ártéren halad, valamint a talaj meglehetősen agyagos, így gyorsan sárkolonccal a keréken/lábunkon nehezíthetjük utunkat. Mi májusban jártuk be az útvonalat. Ekkor a környező erdőkből mindenfelől áradó madárdal, a vadvirágok és a kék égen bodorodó felhők, a nyulak és őzek látványa nagyon kellemessé tette az utat. Ez évben (2020) az országos szúnyoginvázió is nehezítheti utunkat. Különösen igaz ez a víz melletti területekre, így a szúnyogriasztó szer, ne maradjon otthon! Az ajánlott útvonal letölthető innen.

A láda

Utunkat Cibakházáról, a híd közeléből indítjuk. Ha Cibakházára autóbusszal érkezünk, az Autóbusz-forduló megállóhelyen kell leszállni. Mielőtt elindulunk, érdemes megkeresni a GCCIBA multit is, hogy a korszakra hangolódhassunk.
A híd előtt áll egy lovas huszár szobra, ami mellett a kiépített pihenőhelyen még erőt gyűjthetünk az előttünk álló úthoz. Már csak azért is érdemes itt megállni mert az 1. jelszórészletet az asztal lapjának aljára ragasztva találjátok.
GCDny-1:  N 46° 57,938' E 20° 11,831' 84 m [GCDny-1]
Amennyiben az asztal foglalt vagy a jelszóhordozó eltűnne, a huszár bal oldala felől, a kerítés mellett álló távközlési oszlop betongyámján található.  N 46° 57,931' E 20° 11,847' 84 m [GCDny+pótjelszó] egy pótjelszó.
Átkelve a hídon, a nádas után forduljunk jobbra! Itt eljuthatunk az egykori sáncok maradványaihoz a  N 46° 59,242' E 20° 10,014' 84 m [GCDny+sáncmaradványok] koordináta közelében, melyeknek a hídért 1849 februárjában folytatott csatában volt jelentőségük. (Már alig látszanak, de a térképek feltüntetik.) Menjünk fel az árvízvédelmi töltésre és innen a Tisza mellett, a gáton haladhatunk a vezsenyi révig, mely általában megbízhatóan közlekedik. Kivételt képez a jelentős árvíz és az esetleges műszaki meghibásodás, illetve jelenleg az üzemeltető váltás.
A komp üzemszünete miatt és, hogy emiatt ne kelljen plusz kilométereket menni, a multi első pontjának jelszavát elhelyeztük a  N 47° 1,272' E 20° 13,959' 84 m [GCDny+pótjelszó] ponton található, a komp díjszabását és paramétereit tartalmazó tábla hátulján is. Így a Tiszán való átkelést megspórolva lehet a multit egy rövidebb útvonalon bejárni.
Miután átértünk a vezsenyi oldalra, utunkat már a Zöld sáv (Z) jelzés is segíti.
Beérve a község központjába, a Községháza előtt egy Kossuth-emlékművet találunk, melyet a falu lakossága "A tized és az úrbéri terhek eltörlése, valamint a közteherviselés törvénybe iktatása" emlékére állíttatott.
GCDny-2:  N 47° 2,075' E 20° 13,195' 88 m [GCDny-2]
A A 2. jelszórészletet az emlékmű mögött álló információs tábla alsó keresztgerendájára ragasztva találjátok. Pótjelszó a mellette álló közlekedési tábla hátulján.
A Zöld sáv (Z) jelzést követve, a Tisza gátján megyünk tovább Tiszavárkonyig. A község közelébe érve először Kenyeres Lajos egykori plébános, '56-os mártír kopjafája mellett megyünk el, majd baloldalon, egy kis erdős területen találjuk a GCTkk ládát, mely a Korona és Kardválasztás mondájának állít emléket.
Beérve a faluba, rögtön baloldalt, a Népművészeti Alkotóházzal szemben van egy temető. Itt nyugszik Bak József egykori 48-as honvéd főhadnagy  N 47° 3,568' E 20° 11,213' 85 m [GCDny+sír]. A 3. jelszórészlet a romos ravatalozó mellett található két, faragással díszített padon, több helyen is elhelyezésre került.
GCDny-3:  N 47° 3,566' E 20° 11,242' 84 m [GCDny-3]
Utunkat a temetőből kilépve, a Zöld sáv (Z) jelzésen folytatjuk Tószegig. Itt különösen érdemes követni a letölthető útvonalat, mert a turistajelzés a két település között meglehetősen hiányosan van festve, illetve több helyen is (főleg kerékpárral) járhatatlan dzsungelbe vezet. A megadott útvonalon zavartalanul végig lehet gurulni/menni. Legfeljebb, ha egy-egy vaddisznó zavarhatja meg a túrát. (Mi csak a nyomaikat láttuk.) Az út itt nem a legrövidebb utat követi, de a 4625 sz. út igencsak forgalmas és jobbnak láttuk elkerülni. Cserébe a természet kárpótol a kerülőért!
Tószegre beérve, menjünk a "City-be" és az iskola mellett megtaláljuk Kossuth Lajos szobrát.
GCDny-4:  N 47° 6,078' E 20° 8,816' 87 m [GCDny-4]
A közelében, az iskola udvarának bejárata mellett egy KRESZ tábla oszlopán, a tábla alatt megtalálható a 4. jelszórészlet. Akinek túl magasan lenne, az a kis köz elején lévő KRESZ tábla hátuljáról leolvashatja a pótjelszót.  N 47° 6,068' E 20° 8,832' 86 m [GCDny+pótjelszó]Tószeg belterületén megint csak érdemes a mellékelt útvonalra hagyatkozva elkerülni a "nagy kanyart", mert itt a közös használatú kerékpár/gyalogos út nagyon elkeskenyedik, sok konfliktust okozva a közlekedők között. Tószeg külső részétől már kiépített kerékpárúton mehetünk, majdnem a ládáig. A kacsateleptől a Sasi-kanyarig vezető része annyira új, hogy amikor elkezdtük a felmérést 2019 tavaszán, még nem is létezett. A kerékpárút Szolnokon, az Indóház mellett vezet el. A Tiszaparti-sétányon, a Vízirendészet és a Tiszavirág-híd közötti szakaszon szokták minden évben a hagyományőrző katonák újrajátszani a szolnoki csatát. A Tisza Szálló mellett kanyarodjunk el, hogy a Lengyel Légió utcában megtekinthessük a lengyel csapatok emléktábláját,  N 47° 10,413' E 20° 11,984' 91 m [GCDny+lengyel] akiknek jelentős szerepük volt a magyar csapatok sikerében! Tovább követve az útvonalat, elmegyünk a körforgalomban található "Szolnoki csata emlékműve" mellett. A tér szint- és növényzeti viszonyai miatt érdemes egy kis kerülőt tenni, hogy a Tisza-híd lehajtója mellől szemügyre vegyük a szobrot. Menjünk át a Zagyva-hídon és a szolnoki vár egy bástyáját utánzó, épülőfélben lévő létesítmény mögött megtaláljuk a Damjanich-emlékművet! A Zagyva gyalog- és kerékpáros hídján térhetünk vissza, hogy elérjük multink következő pontját, mely az aradi tizenhármaknak állít emléket.
GCDny-5:  N 47° 10,812' E 20° 12,048' 86 m [GCDny-5]
Az 5. jelszórészlet a koordinátán található pad alján mágnessel kapaszkodik. Ülj le Zsolti mellé a sárga doboz helyére és bal kézzel nyúlj az elválasztó korlát mellett az ülőke alá. Ha nem találod vagy mugli veszély esetére pótjelszó található a két szélső padon is. Utunkat a Zagyva-sétányon folytatjuk a vasúti híd felé, továbbra is a kerékpárúton, melyről a LIDL áruház mellett nyíló Kaán Károly útnál kell letérni. Ezen kijutunk a Zagyva töltéséig. Aki akar, tehet egy kitérőt a GCZAGY 2. pontjához, a Malomszögi-hídhoz. Az ennek a hídnak helyén álló egykori fahídon át menekültek a császáriak Damjanich csapatai elől. Már akik tudtak. Jelentős részüket ugyanis a Zagyvába szorították, ahol megfulladtak. A gáton a 32-es út felé haladva szemügyre vehetjük az egykori csatateret. Persze azóta jelentősen megváltozott a táj. Erdőket telepítettek és kiépült az árvízvédelmi töltés is.
GCDny-6:  N 47° 12,581' E 20° 10,163' 84 m [GCDny-6]
A gátról az Eresztőhalmi-csatorna zsilipjénél kell letérni, hogy a GPS-t követve egy kidőlt fa alatt rátalálj a záróládára.
A jelszó a pontok sorrendjében egybeírva áll össze.

Kérlek benneteket, hogy a logjaitokban tüntessétek fel, hogy milyen módon sikerült teljesíteni a túrát! (gyalog, élő- vagy drótszamáron, gépkocsival stb.)

A városba való visszatérésre a Sárga kereszt (S+) jelzésú utat ajánljuk, mely az erdőn át visz vissza Zöld sáv (Z) útra és a Széchenyi Városrészbe.

Szeretnék köszönetet mondani Zsolti barátomnak, aki a Tiszavárkony-Szolnok közötti rész felmérésében sokat segített és fényképezett.
Állapot: kereshető

KRW értékelés (17 db): környezet: 4.58 rejtés: 4.70 web: 4.79 átlag: 4.69

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
+
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


emmerwald 2021.01.17 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.20
Az utolsó két pontot gyalog, a többit kocsival közelítettem meg.
Köszönöm a lehetőséget!

IMG_20210117_130405IMG_20210117_154840
Mr Zerge 2021.01.02 14:30 - Megtaláltam
Megvan, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge.

Autózásos geokessing pontjai közé illesztettük be ezt a ládát. A 6. ponttal kezdtük. A parkerdő parkolójából indulva egy jót sétáltunk. Az erdei utak szerencsére az avar borítás miatt nem sárosodtak el nagyon. Sétálókkal főleg a parkoló közelében lehetett találkozni, az erdő távolabbi része már néptelen volt. A többi pontot gyakorlatilag drive-in módon kerestük meg. Az 1. ponthoz jól esett az alternatív megtalálási lehetőség.

ildati 2020.12.29 16:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk!
Köszönjük a lehetőséget. Attila & Ildikó
[g:hu+ 2.4.7]

Wilka74 2020.12.29 16:14 - Megtaláltam
Nem is volt betervezve, de végül elmentünk Damjanich nyomában. A szobor a holddal pazar látványt nyújtott. Köszönet a helyek bemutatásáért!

IMG_7723 
KP1965 2020.12.29 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.17
16 találatunk volt a Szolnokot és környékét érintő autós túránkon, ez volt a tizenötödik. Szolnokon kezdtünk és visszafelé követtük Damjanich nyomait.

20201229_09054520201229_090612
20201229_12594720201229_160807
kópé1993 2020.12.05 14:15 - Megtaláltam
Több részletben. Köszi a rejtést!

Hey-ho 2020.12.04 16:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

pliptai 2020.11.26 12:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

Szamoa 2020.11.26 11:50 - Megtaláltam
A 200. találatom. 3 részletben, kocsival és gyalog teljesítve. Köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

Mary Lou 2020.11.21 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Megtaláltuk.
Kellemes napsütéses napon, Szolnok környéki ládázás.
Jó téma, remek kivitelezés.
Köszönjük!

Micra73 2020.11.21 09:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Szolnok környéki ládázás Dr.Ladával.

IMG_20201121_095305IMG_20201121_112328
Dr.Lada 2020.11.21 09:15 - Megtaláltam
Micra73-al elkövetve.:-)
[g:hu 1.6.4]

Csaba & családja 2020.11.12 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.64
Megtaláltam, köszönöm a rejtést. Munkából hazafelé jó programnak ígérkezett, és az is volt. Rég kerestem sötétben ilyen hosszan ládát, felelevenítette a régi időket.

ésKata 2020.10.31 14:40 - Megtaláltam
A ZÖLDSPORT-osokkal találtam meg! [g:hu 1.6.7]

Zergi 2020.10.31 11:15 - Megtaláltam
Fogtam!

IMG_0114IMG_0115
IMG_0117IMG_0118
IMG_0119IMG_0121
IMG_0122IMG_0123
IMG_0124IMG_0125
IMG_0127IMG_0128
IMG_0129IMG_0133
IMG_0134IMG_0135
IMG_0136IMG_0137
IMG_0138IMG_0139
IMG_0140IMG_0141
IMG_0143IMG_0144
IMG_0145IMG_0149
IMG_0150IMG_0166
EmesESE 2020.10.24 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.38
Megtaláltuk! 🙂
Két hete találtuk meg az 5-6-os pontokat, ma végigjártuk autóval a hiányzó 4-et. Korábban már végig ládáztuk ezt a környéket, most ismerős helyeket kereshettünk fel ismét. Az első pontnál olvastuk végig a leírást, hogy volt az 1-es pontnak pótjelszava a verzsenyi kompnál. De ma még nekünk Szarvas felkeresése is volt célbab véve.
Köszönjük a lehetőséget! [Geoládák v3.4.1]

Cerberus 2020.10.23 16:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.42
Megtaláltam! Gabival közösen kerestük fel a pontokat Szegedről Szolnokra menet autóval. A 6. ponthoz a vadasparktól jót sétáltunk.

Köszönöm a rejtést!

IMG_2053IMG_2058
IMG_2059IMG_2061
IMG_2061IMG_2063
IMG_2064IMG_2066
milarix 2020.10.07 17:24 - Nem találtam meg
Megtaláltuk az eső ellenére is!☺️
Mihi és Lilu

[Geoládák v3.7.5]

[Elutasította: Katulyakutatók, 2020.11.01 06:38]

szakica 2020.10.03 12:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Paul 2020.10.03 11:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.1]

Bőrharisnya 2020.09.30 09:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Köszönjük a rejtést

kertimi 2020.09.27 21:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Tanohun 2020.09.27 21:12 - Megtaláltam
Éjszakai találat, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

kobcikrajci 2020.09.27 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.67
Az utolsó két pontot még nyári melegben augusztusban, a többit őszi verőfényben bicajoztam végig. A tiszajenői induláskor még megnéztem az ott kiállított kisvasúti Ba-w kocsit (25-01 424) és kibelezett Mk48 mozdonyt, majd gurultam Vezsenyre. A komp nem járt, így az első részletet is itt szereztem meg. Kellemes túrát tettem, míg visszaértem Szolnokra, csak pár km-t kellett megtenni forgalmasabb közúton. Az első etap emlékezetes része maradt a láda felkeresése előtti kerékpáros "útvesztő" a parkerdőben, ill. a rejteknél tanyázó szúnyogsereg. :)

Pihen a kompTiszajenői tárlat
Szolnok határábanSzolnok határában
SandorCsaba 2020.09.23 12:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (50 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.