FAQ
4553. Véradás (GCelet)

Vérellátó

Vérellátó

Bejátattól balra a nyitvatartási idő

Bejátattól balra a nyitvatartási idő

Itt kell jelentkezned

Itt kell jelentkezned

Váróterem

Váróterem

Kényelmesek az ágyak

Kényelmesek az ágyak

Tőle lehet elkérni a ládát

Tőle lehet elkérni a ládát

Értékmegörző szekrények

Értékmegörző szekrények

Nikicsu az első megtaláló. Gratulálok

Nikicsu az első megtaláló. Gratulálok

A rejtő is ad vért természetesen

A rejtő is ad vért természetesen

Szegedi utca Köszönöm Ha2

Szegedi utca Köszönöm Ha2
Koordináták: a láda maximális nehézségű!
Magasság: 150 m
Megye/ország: Budapest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2019.05.22 10:00
Megjelenés időpontja: 2019.05.22 09:44
Utolsó lényeges változás: 2019.05.22 09:44
Utolsó változás: 2022.09.27 09:22
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Mizo6869
Ládagazda: Mizo6869
Nehézség / Terep: 5.0 / 1.0
Úthossz a kiindulóponttól: 0 m
Megtalálások száma: 190 + 3 sikertelen + 4 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.0 megtalálás hetente


Röviden

A láda a benti recepciósnál van !!!

Ennek a ládának a megszerzéséhez tényleg a véredet kell adnod, de bárhol adhatsz vért.
Állandó véradó helyek Magyarországon

Amennyiben nem a Karolina úti vérellátóba mész, úgy kérj meg egy nővérkét, hogy készítsen rólad fényképet amikor vért adsz, és írd le hol voltál. Logolj be egy jelszó nélküli megtalálást, és én jóváfogom hagyni. Csak akkor jár pont, ha adtál vért. Személyit, lakcímkártyát, taj kártyát feltétlen vigyél magaddal!

A LEHETŐSÉG MINDENKI SZÁMÁRA NYITOTT, ÍGY AKI NEM ADHAT VÉRT AZ VIGYEN EL MAGA HELYETT VALAKIT.

Azt hiszem, senkinek nem kell hangsúlyoznom, hogy mennyire fontos a véradás.
Véradás után kérd el a ládát (15 x 10 x 6 cm-es doboz) a recepción.

Megközelítés

Budapest, Karolina úti vérellátó intézetében. A környéken a parkolás ingyenes.

A ládába TravelBug nem helyezhető.

Leírás

A véradás története

A vért a 20. század eleje óta használják mikor is a különböző vércsoportok meghatározásának köszönhetően a donort és a beteget elfogadható biztonsággal lehetett párosítani.

Azóta már a gyógyítás nélkülözhetetlen kellékévé vált. A nagyobb műtéteknél, bizonyos életmentő kezeléseknél és a gyógyszerek gyártásánál is nagy szerepet játszik.

A művér kialakítására számos kísérlet volt, melyek jórészt elbuktak. Amerikában sikerült kifejleszteni egy a vörösvérsejt szükségletű betegek kezelésénél az Oxyglobin névre hallgató, marhák véréből előállított vérpótló szert. A felhasználható művérnek az emberi vér minden tulajdonságának meg kell felelni,minden szövettel és vércsoporttal kompatibilisnek kellene lennie.

Hazánkban úgy mint más európai országokban nem használják ezt a készítményt, így csak az önkéntes véradókra számíthatnak a vérre szoruló betegek.

Az 1960-as évek óta alkalmazott egyszer használatos vérvételi eszközök biztosan veszélytelenek, sem AIDS-t, sem más fertőzést nem okozhatnak.

A véradás önzetlen segítségnyújtás másoknak, olyan gesztus, amely mindenképpen megbecsülést érdemel(ne)!

Miért van szükség véradókra?

· mert a vér semmivel sem pótolható
· mert évente 400 ezer vérre, vérkészítményre szoruló beteg van
· mert a vörösvérsejt-koncentrátum legfeljebb 35* napig tárolható
· mert a folyamatos és kiegyensúlyozott vérellátást a véradók biztosítják
· mert a 4 millió lehetséges véradóból csupán 250 ezer rendszeres donor van

A vér tárolása.

Vörösvérsejt-készítmények és teljes vér (amennyiben teljes vér formájában kerül transzfúzióra) +2 és +6 °C között tárolva, 28-49 nap az alkalmazott levételi, feldolgozási és tárolási eljárások függvényében.
Trombocitakészítmények +20 és +24 °C között tárolva, 5 nap; bakteriális fertőzés vizsgálata, illetve a bakteriális fertőzést csökkentő eljárás alkalmazása esetén 7 napig tárolható.
Granulocita +20 és +24 °C között tárolva, 24 óra
Vörösvérsejt legfeljebb 30 évig tárolhatók az alkalmazott levételi, feldolgozási és tárolási eljárások függvényében
Trombocita legfeljebb 24 hónap az alkalmazott levételi, feldolgozási és tárolási eljárások függvényében
Plazma és krioprecipitátum legfeljebb 36 hónap az alkalmazott levételi, feldolgozási és tárolási eljárások függvényében. 7. számú melléklet a 3/2005. (II. 10.) EüM rendelethez

AB0 - vércsoportrendszer

Az orvostudomány többféle vércsoportrendszert ismer, különösen nagy jelentősége azonban a Karl Landsteiner nevéhez fűződő AB0- és az Rh-rendszernek van. A, B, AB és 0-s vércsoportokat különböztethetünk meg.

A vércsoport tulajdonságai az érett, sejtmag nélküli vörösvérsejtek felületén lévő antigéneken alapulnak; a több száz ismert antigén közül vérátömlesztés szempontjából mindössze kettő jelentős: az alfa (A) és a béta (B) jelű. Az A-vércsoport azt jelzi, hogy a vörösvérsejten A-antigén van, a vérplazmában viszont béta-antitestek vannak. B vércsoportnál ennek épp a fordítottja igaz, míg az AB-típusnál mindkét antigén megtalálható, a 0-s vércsoportúaknak viszont semmilyen antigénjük nincs.

Azonos típusú antitestek és antigének találkozásakor (pl. ha a B-vércsoport béta-antigénje találkozik az A-vércsoport béta-antitestjeivel), a reakció nyomán a vörösvértestek kicsapódnak, összecsomósodnak, agglutinálódnak. Így, ha valakinek a sajátjától eltérő vércsoportú vért adnak, akkor pár percen belül akár halálos kimenetelű reakció is felléphet a kétféle vér találkozása nyomán. Ezért a rászorulóknak legideálisabb, ha csoport azonos vért kapnak, de más lehetőség is van, a lényeg, hogy ne olyan vért kapjon, amelynek antitestjei megtalálhatók az ő vérében. Így A-s és B-s vércsoport nem keveredhet, az AB vércsoportú ember azonban elvileg bárkitől kaphat vért, hiszen nincsenek antitestjei. A 0-s vércsoportúak vészhelyzet esetén bárkinek adhatnak vért, mert nem létező antigénjeik nem váltanak ki védekező reakciót a befogadó vérplazmában, ők viszont csak 0-s vércsoportú vért kaphatnak. A helyzetet bonyolítja még az Rh-faktor is amit nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Rh rendszer

Az RhD antigént a már említett Karl Landsteiner és Alexander S. Wiener fedezte fel 1937-ben, és rhesus majmok vérében mutatták ki először, innen az Rh jelölés. Az ember vérében ez az antigén vagy jelen van (Rh+), vagy nincs (Rh-). Az Rh+ domináns mendeli tulajdonság, azaz valaki csak úgy lehet Rh-, ha mindkét szülőtől olyan gént örököl (ettől még persze mindkét szülő lehet Rh+, ha heterozigóták). Az Rh- vérben természetes körülmények között nincsenek jelen antitestek, így a legtöbb esetben a véradásnál nem kell figyelembe venni ezt a vércsoportot. Rh- donorok vérét azonban antitest-vizsgálatnak kell alávetni. Figyelembe kell venni, hogy ha Rh- ember kap Rh+ vért, akkor az antitestek kialakulhatnak. Ezért olyan Rh- nőnek, aki még teherbe eshet, nem szabad Rh+ vért adni, mert ez egy Rh+ magzat esetében problémát okozhat, ugyanis az antitestek a méhlepényen keresztül a magzat vérébe jutnak, és megtámadják a magzat vörösvértestjeit. Ugyanez az állapot előállhat akkor is, ha az Rh- anya és az Rh+ magzat vére keveredik. Ebben az esetben anti-D antitestek termelődnek az anyában, melyek vagy a szülés során (amikor az anya és a magzat vére keveredhet), vagy a következő magzat hordásakor okoz betegséget, amit hydrops foetalisnak neveznek.

Ki lehet véradó?

Véradó bárki lehet, aki egészségesnek érzi magát ...
· elmúlt 18 éves, de még nem töltötte be a 65.* életévét
· testsúlya meghaladja az 50 kg-ot
· nem vérzékeny
· nem ájulékony
· nem szoptató anyuka
· akinél van társadalombiztosítási (TAJ) és lakcímkártyája illetve fényképes igazolvány (pl.: útlevél, személyigazolvány, jogosítvány, diákigazolvány)
* 65 évnél idősebb az OVSZ területi szervének orvosának engedélyével.4. számú melléklet a 3/2005. (II. 10.) EüM rendelethez

A véradás folyamata

A véradáskor mindössze 4,5 dl vért vesznek le, általában a benne levő plazmával és sejtekkel (teljes vér), de lehet csak plazmát illetve vérlemezkét is adni.

Teljes vért, nők évente 3, férfiak 5 alkalommal adhatnak. Teljes véradások között legalább 56 napnak el kell telnie. Vérlemezke, illetve plazma hetente kétszer is adható.

Készülj úgy, hogy karod könnyen szabaddá tud tenni. Egyél előtte zsírmenteset és fogyassz sok folyadékot is.

Tájékoztasd az orvost vagy az asszisztenst, ha véralvadás-csökkentő vagy egyéb gyógyszert szedsz, ha vérzékenységben szenvedsz, illetve, ha rosszul szoktál lenni a vérvétel során.

A véradásra való alkalmasságot jelenleg Magyarországon mindig orvos dönti el, a leendő véradó részletes kikérdezése - korábbi és jelenlegi betegségeiről, egészségi állapotáról -, és fizikális vizsgálata után. Az orvosi vizsgálat vérnyomásmérésből, szív - tüdő meghallgatásából, a nyaki nyirokcsomók tapintásából, a látható nyálkahártyák megtekintéséből áll. Ezt követi a vér hemoglobin (vérfesték) koncentrációjának mérése, és első véradóknál az előzetes vércsoport meghatározás. Az ujjbegyből történő mintavétel előtt 70%-os etanolos vattával alaposan lemossák a mintavétel helyét és környékét, majd az alkohol elpárolgása után steril tűvel kb. 2-3 mm mély szúrást ejtenek. A mintavételt végzők számára kötelező a steril gumikesztyű viselése. Helytelen eljárás a szükséges vérmennyiséget az ujjbegy erőteljes nyomásával, vagy masszírozásával kipréselni. Ha aránylag nagyobb vérmennyiséget kellene az ujjbegyből venni, úgy célszerű, ha a kezed előzetesen meleg vízbe mártják, és az ujjbegyed megszúrása előtt a bőrfelületet erőteljesen megdörzsölni. A mintavétel után a vérvétel helyét steril gézlappal, papírvattával le kell szorítani a vérzés leállásáig. Ha a vizsgálat során eltérést találnak, akkor időlegesen vagy véglegesen kizárják a donort a véradásból. Időleges kizárást alkalmaznak például a kívánatosnál (férfi: >135 g/l; nők: >125 g/l) alacsonyabb hemoglobinszint, nátha, torokgyulladás, herpesz esetén, kis - és nagy műtétek után, stb. Végleges kizárást jelentenek egyes fertőző megbetegedések (pl. HIV veszélyeztetettség, egyéb vérrel átvihető fertőzések kockázata), vérképzőszervi betegségek, kezeletlen magas vérnyomás betegség, súlyos asztma stb.

A vérvételhez leültetnek vagy hanyatt fektetnek. Megkérik, hogy karod lazán lógasd le. Felkarod gumiszalaggal elszorítják. Megkérhetnek, hogy néhányszor szorítsd ökölbe a kezed, esetleg karod is megütögetik kicsit. Ezek hatására vénáid megtelnek vérrel. A könyökhajlatban, vagy az alkaron megkeresik azt az ép perifériás vénát, ahonnan a vért levehetik.

A vérvétel közben, a fertőzések elkerülése érdekében, kötelező a steril gumikesztyű viselése. A mintavétel helyét előzetesen minden esetben meg kell tisztítani, és fertőtleníteni kell (erre a célra használhatók: Arugeen spray, 70%-os etanol, stb.). A bőrfelszín száradását követően végezhető el a vérvétel. A vérvétel helyét a fertőtlenítés után nem szabad kézzel, vagy egyéb nem steril eszközzel érinteni. Ideális esetben a 450ml vér levétele 5 - 10 percet vesz igénybe.

A vérvétel steril, egyszer használatos tűvel, zárt vérvételi rendszerrel történik. A vér pangását elkerülendően a leszorítást meg kell szüntetni, mihelyt a tűvel a vénába hatolnak.

A tűszúrás - egyéb tűszúrásokhoz hasonló, rendszerint enyhe - fájdalommal jár. A felkarra helyezett gumi szorítását sokan kellemetlennek érezhetik.

A mintavétel befejezése után a vénát steril gézlappal, papírvattával a vérzés elállásáig le kell szorítani (kb. 45 perc).

A véradás teljes menetén kb. 30 perc alatt túl is lehet lenni. A véradás 1959 óta önkénes és térítésmentes, azonban a véradót 500.-Ft értékben étkezési utalvány illeti meg, amelyen tetszőlegesen vásárolhat élelmiszert kb. 10.000 beváltó helyen.

A vér a levételt követően, egy steril vérvételi zsákba kerül, amely erre a célra készült, speciális anyagból és egyszer használatos, a hozzá csatlakozó vérvételi tűvel együtt. A zsákban a vér alvadását gátló és a vérsejteket tápláló oldat van, a felhasználásig megelőzve ezzel a véralvadást és a vérsejtek éhezését.

A vér vizsgálata kapcsán meghatározzák a vércsoportot, kimutatják az esetleges vírusokat: pl. a fertőző májgyulladást. Végeznek AIDS Lues szűrést, májműködést ellenőrző vizsgálatokat (GPT). Plazmát adóknál a vérfehérje mennyiségét is mérik

További vizsgálatok is készülnek arra nézve, hogy a vért kapó betegnek meg fog-e felelni a véradó vére (kompatibilitás).

A vizsgálat után elkérheted a vércsoport vizsgálati eredményét (ezt majd hordd magaddal, bármikor jól jöhet). A hemoglobin mérés és a Wassermann vizsgálat eredményét. Külön kérésre elvégezik a vizelet fehérje és cukor, valamint a vérsejtsüllyedés vizsgálatát is. Különleges esetekben szükség lehet vírus-ellenanyag vizsgálati eredményre is (ezt még véradás előtt beszéld meg a vizsgáló orvossal).

A vizsgálatok időigényesek, ezért leletet csak a véradás után egy nappal tudnak adni (kérjed postázását, vagy hétköznap délelőtt személyesen is bemehetsz érte).

Köszönöm, hogy adtál a vért és a viszontlátásra.
Állapot: kereshető
2 játékos jelölte kedvenc ládájának

KRW értékelés (62 db): környezet: 4.76 rejtés: 4.65 web: 4.85 átlag: 4.75

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
+
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
-
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Csaba & családja 2022.11.19 12:13 - Megtaláltam
Többször voltam már vért adni, de annak már kb. 20 éve. Most Kalocsán a boltból hazafelé megláttam a vérszállító autót, s gondoltam itt a lehetőség. Ha csak egy emberen segítettem már akkor is megérte. Köszönöm a lehetőséget.

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2022.11.19 12:21]

 
Wica54 2022.10.17 09:43 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.9.12]

NagyKamilla 2022.10.05 15:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

RékaésAdrián 2022.10.04 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
Sajnos egyikőnk sem kompatibilis a véradásra, ezért anyukámat és egy barátnőmet is megkértem, hogy ha lehet segítsen be, hogy megtalálhassuk e ládát. Anyukám rendszeres véradó, Bátaszéken adott vért augusztusban, csak elmaradt a regisztráció. Nem sokkal később meg is kapta a mailt, hogy felhasználták az adagot. :)
Nagyon jó a kezdeményezés, köszönjük szépen a lehetőséget!

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2022.10.04 10:48]

Köszönjük szépen az elfogadást, így ez lett a 999. találatunk! :)))

Véradónk 
Mariann és Bánk 2022.09.19 11:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
A külső portán próbáltam elkérni a dobozt, de csak utólag olvastam az egyik logban, hogy bent kellett volna a véradás pultjánál.

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2022.09.27 09:21]

IMG_20220919_111748 
zoltot 2022.08.29 09:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Szalmasi 2022.08.24 16:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! A 42. véradásom volt tegnap. [Geoládák v3.12.8]

whaides 2022.08.24 07:48 - Megtaláltam
A Karolina úti központban adtam véremet. Kifele menet kértem a ládát a bejárati recepción, de azt mondták, hogy már egy ideje nincs meg a láda. Mentő ötletként lefotóztattam magam a bejáratnál a recepciós sráccal :-).

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2022.08.24 11:00]

Update: A időközben felhomályosítást kaptam, hogy a láda a benti recepción van, ahol már a véradást kell intézni. Köszi Mizo6869 és elnézést!

300678084_545506577324496_6269274683263891473_n 
Lászlócsalád 2022.07.22 10:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
Köszönjük :)

BLUEway💙2016! 2022.07.22 08:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.97
Véradassal egybekötött találat! THX!

Laci és Timike 2022.07.06 15:11 - Megtaláltam
Nyíregyházi véradó állomáson voltam vét adni.
Köszönöm a lehetőséget!

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2022.07.06 21:03]

Véradás 
Kiss_Karoly 2022.05.20 10:46 - Megtaláltam
A Magyar Honvédelem Napja alkalmából rendezett véradáson,
2022. május 20., Békéscsaba, Csaba Center

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2022.05.20 14:57]

received_420247406278481 
Mizo6869 2022.05.10 09:09 - Megtaláltam
170. Véradásom volt.

IMG_20220510_080426 
JenniMiki 2022.05.09 17:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
A mai napon munka után felkészülten érkeztem Újpestre életem első véradására! Előzetesen regisztráltam az OVSZ honlapján, így soron kívül kezeltek, nem kellett sorban állnom. Mindenkinek javaslom az előzetes regisztrációt, elég sokan voltak munka után (szerencsére!:)) Sok folyadék, kevés zsíros étel, megfelelő szénhidrát bevitel mind mind pipa, készen álltam!
Miután az asszisztensek megtudták (az első kérdés volt :D), hogy első véradó vagyok, valami átkattant bennük, és sokkal kedvesebbek voltak velem, mint a körülöttem levőkkel (hozzá kell tennem, hogy a többiekkel is kedvesek voltak :)). Az orvosi vizsgálat után befeküdtem, és szépen gyorsan, fájdalommentesen már túl is voltam rajta.
A nővér elkészítette a képet, végig segített, adott szőlőcukrot, nyitott ablakot, amit csak szerettem volna.
Nem árulok zsákbamacskát, a láda miatt regisztráltam a véradásra, DE: a láda nálam tökéletesen elérte a célját, hiszen ösztönzött arra, hogy közel 30 évesen elkezdjek vért adni! Hiszen eddig is adhattam volna, de sosem volt meg a kezdőlökés. Ezt pedig a láda és a rejtő adta meg nekem, amit ezúton is köszönök. A tudat pedig, hogy ezzel életet menthetek, hát, fantasztikus érzés.:)
A lányokat ehhez a megtaláláshoz értelemszerűen otthon hagytam. :) Lujza még picike hozzá, Jenni idejét pedig Lujza határozza meg. :)

Köszönöm a rejtést, megtaláltuk!
Jenni&Miki&Lujzi

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2022.05.10 11:08]

Az emléklapVéradás közben
RR család 2022.04.25 17:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Draga ferjem ma megmentett valakit! :) [Geoládák v3.12.8]

bagolyvera 2022.04.21 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! Életem első véradása!!!! :)

IMG_20220421_145407 
Mizo6869 2022.04.19 13:08 - Egyéb
Új láda kihelyezésre került. A láda célja a véradás. Kérlek benneteket, hogy csak az keresse a ládát aki vért is ad, vagy valaki helyette. Köszönöm.

VP 2022.04.19 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.69
Megtalálás segítséggel (és több mint 2000 km távolságból).
Én már nem adhatok vért (lásd lent), viszont korábban húsz éven át sokszoros véradó voltam, így köszönettel elfogadtam Tibor (gst76) felajánlását, aki a láda szabályai szerint a mai újabb véradásával nekem szerzett egy megtalálást ehhez a ládához.

2019.06.06 06:00 egyéb log: Húsz éven át rendszeresen adtam vért. Sok helyen, voltam itt a Karolina úton is. Aztán először a kullancsenkefalitisz oltások miatt időleges, majd a két lyme-kórom miatt végleges eltiltást kaptam.
Pedig szerettem a hangulatot: "Melyik karját adja szőke hercegem?" (Mindig a balt adtam, mert akkor még kézzel írt az ember, a jobb kezemre nagyobb szükség volt.) És akkoriban még bőséges ennivalót és sört is adtak utána. :-)
Most kicsit szomorú vagyok, hogy van egy láda, amit meg se próbálhatok egyedül megtalálni. Keresnem kell valakit, aki "beáll helyettem a sorba".

Az első ...... és az utolsó.
Tibor előtte ...... és véradás közben.
Cápa 2022.04.15 09:24 - Megtaláltam
THX! A képen a feleségem látható aki rendszeres véradó, akivel közösen ládázunk! Sajnos én már a vérvételtől is rosszul vagyok.... [Geoládák v3.12.7]

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2022.04.15 13:24]

IMG-589dce7b5b007f90a65df9906bb3cea9-V 
Huncutka01 2022.04.13 16:17 - Megtaláltam
Most itt vagyok a karolina uti vérellato központ épülete elött. Szerettem volna elkérni a ládát, de azt mondtak nincs meg. Sajnos en vert nem adhatok mar a korommiatt sem.
Kerlek fogadd el megtalalasnak. kőszönöm. [Geoládák v3.12.7]

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2022.04.15 14:34]

véradásvéradás1
anettnori 2022.04.12 17:59 - Megtaláltam
Ma a munkahelyemen szerveztek véradást. Sok tanuló és egy kollégám is adott vért. Sajnos, én nem adhatok.

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2022.04.12 22:09]

-2 
lembo 2022.03.29 14:59 - Megtaláltam
Ez volt a 46.

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2022.03.29 18:21]

IMG_8793IMG_8799
IMG_8798 
Brigus 2022.03.26 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.47
Sajnos én vért nem adhatok, de férjem elkísértük. Míg ő vért adott, mi babakocsiztunk és küldtem az instrukciókat a ládához.

A láda nincs meg, és a jelszó sem volt ott, de felhívták a rejtőt, aki készségesen segített. Ismét felírták, reméljük a következő váltás is megkapja. [Geoládák v3.12.7]

Bigi 2022.03.26 11:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

Discover 2022.03.09 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.37
Sajnos a láda elveszett. Rejtői segítséggel megkaptam a jelszót, melyet le is adtam a jelentkezési pultnál. 65 plusszosként a feleségem szerezte meg a pontot.
Köszönöm a rejtést!
[Geoládák v3.12.6]

4553_GCELET_024553_GCELET_03
4553_GCELET_044553_GCELET_05
4553_GCELET_064553_GCELET_07
4553_GCELET_084553_GCELET_10

A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (197 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]