geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
4553. Véradás (GCelet)

Vérellátó

Vérellátó

Bejátattól balra a nyitvatartási idő

Bejátattól balra a nyitvatartási idő

Itt kell jelentkezned

Itt kell jelentkezned

Váróterem

Váróterem

Kényelmesek az ágyak

Kényelmesek az ágyak

Tőle lehet elkérni a ládát

Tőle lehet elkérni a ládát

Értékmegörző szekrények

Értékmegörző szekrények

Nikicsu az első megtaláló. Gratulálok

Nikicsu az első megtaláló. Gratulálok

A rejtő is ad vért természetesen

A rejtő is ad vért természetesen

Szegedi utca Köszönöm Ha2

Szegedi utca Köszönöm Ha2
Koordináták: a láda maximális nehézségű!
Magasság: 150 m
Megye/ország: Budapest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2019.05.22 10:00
Megjelenés időpontja: 2019.05.22 09:44
Utolsó lényeges változás: 2019.05.22 09:44
Utolsó változás: 2021.03.14 19:20
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Mizo6869
Ládagazda: Mizo6869
Nehézség / Terep: 5.0 / 1.0
Úthossz a kiindulóponttól: 0 m
Megtalálások száma: 153 + 3 sikertelen + 4 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.2 megtalálás hetente


Röviden

Ennek a ládának a megszerzéséhez tényleg a véredet kell adnod, de bárhol adhatsz vért.
Állandó véradó helyek Magyarországon

Amennyiben nem a Karolina úti vérellátóba mész, úgy kérj meg egy nővérkét, hogy készítsen rólad fényképet amikor vért adsz, és írd le hol voltál. Logolj be egy jelszó nélküli megtalálást, és én jóváfogom hagyni. Csak akkor jár pont, ha adtál vért. Személyit, lakcímkártyát, taj kártyát feltétlen vigyél magaddal!

A LEHETŐSÉG MINDENKI SZÁMÁRA NYITOTT, ÍGY AKI NEM ADHAT VÉRT AZ VIGYEN EL MAGA HELYETT VALAKIT.

Azt hiszem, senkinek nem kell hangsúlyoznom, hogy mennyire fontos a véradás.
Véradás után kérd el a ládát (15 x 10 x 6 cm-es doboz) a recepción.

Megközelítés

Budapest, Karolina úti vérellátó intézetében. A környéken a parkolás ingyenes.

A ládába TravelBug nem helyezhető.

Leírás

A véradás története

A vért a 20. század eleje óta használják mikor is a különböző vércsoportok meghatározásának köszönhetően a donort és a beteget elfogadható biztonsággal lehetett párosítani.

Azóta már a gyógyítás nélkülözhetetlen kellékévé vált. A nagyobb műtéteknél, bizonyos életmentő kezeléseknél és a gyógyszerek gyártásánál is nagy szerepet játszik.

A művér kialakítására számos kísérlet volt, melyek jórészt elbuktak. Amerikában sikerült kifejleszteni egy a vörösvérsejt szükségletű betegek kezelésénél az Oxyglobin névre hallgató, marhák véréből előállított vérpótló szert. A felhasználható művérnek az emberi vér minden tulajdonságának meg kell felelni,minden szövettel és vércsoporttal kompatibilisnek kellene lennie.

Hazánkban úgy mint más európai országokban nem használják ezt a készítményt, így csak az önkéntes véradókra számíthatnak a vérre szoruló betegek.

Az 1960-as évek óta alkalmazott egyszer használatos vérvételi eszközök biztosan veszélytelenek, sem AIDS-t, sem más fertőzést nem okozhatnak.

A véradás önzetlen segítségnyújtás másoknak, olyan gesztus, amely mindenképpen megbecsülést érdemel(ne)!

Miért van szükség véradókra?

· mert a vér semmivel sem pótolható
· mert évente 400 ezer vérre, vérkészítményre szoruló beteg van
· mert a vörösvérsejt-koncentrátum legfeljebb 35* napig tárolható
· mert a folyamatos és kiegyensúlyozott vérellátást a véradók biztosítják
· mert a 4 millió lehetséges véradóból csupán 250 ezer rendszeres donor van

A vér tárolása.

Vörösvérsejt-készítmények és teljes vér (amennyiben teljes vér formájában kerül transzfúzióra) +2 és +6 °C között tárolva, 28-49 nap az alkalmazott levételi, feldolgozási és tárolási eljárások függvényében.
Trombocitakészítmények +20 és +24 °C között tárolva, 5 nap; bakteriális fertőzés vizsgálata, illetve a bakteriális fertőzést csökkentő eljárás alkalmazása esetén 7 napig tárolható.
Granulocita +20 és +24 °C között tárolva, 24 óra
Vörösvérsejt legfeljebb 30 évig tárolhatók az alkalmazott levételi, feldolgozási és tárolási eljárások függvényében
Trombocita legfeljebb 24 hónap az alkalmazott levételi, feldolgozási és tárolási eljárások függvényében
Plazma és krioprecipitátum legfeljebb 36 hónap az alkalmazott levételi, feldolgozási és tárolási eljárások függvényében. 7. számú melléklet a 3/2005. (II. 10.) EüM rendelethez

AB0 - vércsoportrendszer

Az orvostudomány többféle vércsoportrendszert ismer, különösen nagy jelentősége azonban a Karl Landsteiner nevéhez fűződő AB0- és az Rh-rendszernek van. A, B, AB és 0-s vércsoportokat különböztethetünk meg.

A vércsoport tulajdonságai az érett, sejtmag nélküli vörösvérsejtek felületén lévő antigéneken alapulnak; a több száz ismert antigén közül vérátömlesztés szempontjából mindössze kettő jelentős: az alfa (A) és a béta (B) jelű. Az A-vércsoport azt jelzi, hogy a vörösvérsejten A-antigén van, a vérplazmában viszont béta-antitestek vannak. B vércsoportnál ennek épp a fordítottja igaz, míg az AB-típusnál mindkét antigén megtalálható, a 0-s vércsoportúaknak viszont semmilyen antigénjük nincs.

Azonos típusú antitestek és antigének találkozásakor (pl. ha a B-vércsoport béta-antigénje találkozik az A-vércsoport béta-antitestjeivel), a reakció nyomán a vörösvértestek kicsapódnak, összecsomósodnak, agglutinálódnak. Így, ha valakinek a sajátjától eltérő vércsoportú vért adnak, akkor pár percen belül akár halálos kimenetelű reakció is felléphet a kétféle vér találkozása nyomán. Ezért a rászorulóknak legideálisabb, ha csoport azonos vért kapnak, de más lehetőség is van, a lényeg, hogy ne olyan vért kapjon, amelynek antitestjei megtalálhatók az ő vérében. Így A-s és B-s vércsoport nem keveredhet, az AB vércsoportú ember azonban elvileg bárkitől kaphat vért, hiszen nincsenek antitestjei. A 0-s vércsoportúak vészhelyzet esetén bárkinek adhatnak vért, mert nem létező antigénjeik nem váltanak ki védekező reakciót a befogadó vérplazmában, ők viszont csak 0-s vércsoportú vért kaphatnak. A helyzetet bonyolítja még az Rh-faktor is amit nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Rh rendszer

Az RhD antigént a már említett Karl Landsteiner és Alexander S. Wiener fedezte fel 1937-ben, és rhesus majmok vérében mutatták ki először, innen az Rh jelölés. Az ember vérében ez az antigén vagy jelen van (Rh+), vagy nincs (Rh-). Az Rh+ domináns mendeli tulajdonság, azaz valaki csak úgy lehet Rh-, ha mindkét szülőtől olyan gént örököl (ettől még persze mindkét szülő lehet Rh+, ha heterozigóták). Az Rh- vérben természetes körülmények között nincsenek jelen antitestek, így a legtöbb esetben a véradásnál nem kell figyelembe venni ezt a vércsoportot. Rh- donorok vérét azonban antitest-vizsgálatnak kell alávetni. Figyelembe kell venni, hogy ha Rh- ember kap Rh+ vért, akkor az antitestek kialakulhatnak. Ezért olyan Rh- nőnek, aki még teherbe eshet, nem szabad Rh+ vért adni, mert ez egy Rh+ magzat esetében problémát okozhat, ugyanis az antitestek a méhlepényen keresztül a magzat vérébe jutnak, és megtámadják a magzat vörösvértestjeit. Ugyanez az állapot előállhat akkor is, ha az Rh- anya és az Rh+ magzat vére keveredik. Ebben az esetben anti-D antitestek termelődnek az anyában, melyek vagy a szülés során (amikor az anya és a magzat vére keveredhet), vagy a következő magzat hordásakor okoz betegséget, amit hydrops foetalisnak neveznek.

Ki lehet véradó?

Véradó bárki lehet, aki egészségesnek érzi magát ...
· elmúlt 18 éves, de még nem töltötte be a 65.* életévét
· testsúlya meghaladja az 50 kg-ot
· nem vérzékeny
· nem ájulékony
· nem szoptató anyuka
· akinél van társadalombiztosítási (TAJ) és lakcímkártyája illetve fényképes igazolvány (pl.: útlevél, személyigazolvány, jogosítvány, diákigazolvány)
* 65 évnél idősebb az OVSZ területi szervének orvosának engedélyével.4. számú melléklet a 3/2005. (II. 10.) EüM rendelethez

A véradás folyamata

A véradáskor mindössze 4,5 dl vért vesznek le, általában a benne levő plazmával és sejtekkel (teljes vér), de lehet csak plazmát illetve vérlemezkét is adni.

Teljes vért, nők évente 3, férfiak 5 alkalommal adhatnak. Teljes véradások között legalább 56 napnak el kell telnie. Vérlemezke, illetve plazma hetente kétszer is adható.

Készülj úgy, hogy karod könnyen szabaddá tud tenni. Egyél előtte zsírmenteset és fogyassz sok folyadékot is.

Tájékoztasd az orvost vagy az asszisztenst, ha véralvadás-csökkentő vagy egyéb gyógyszert szedsz, ha vérzékenységben szenvedsz, illetve, ha rosszul szoktál lenni a vérvétel során.

A véradásra való alkalmasságot jelenleg Magyarországon mindig orvos dönti el, a leendő véradó részletes kikérdezése - korábbi és jelenlegi betegségeiről, egészségi állapotáról -, és fizikális vizsgálata után. Az orvosi vizsgálat vérnyomásmérésből, szív - tüdő meghallgatásából, a nyaki nyirokcsomók tapintásából, a látható nyálkahártyák megtekintéséből áll. Ezt követi a vér hemoglobin (vérfesték) koncentrációjának mérése, és első véradóknál az előzetes vércsoport meghatározás. Az ujjbegyből történő mintavétel előtt 70%-os etanolos vattával alaposan lemossák a mintavétel helyét és környékét, majd az alkohol elpárolgása után steril tűvel kb. 2-3 mm mély szúrást ejtenek. A mintavételt végzők számára kötelező a steril gumikesztyű viselése. Helytelen eljárás a szükséges vérmennyiséget az ujjbegy erőteljes nyomásával, vagy masszírozásával kipréselni. Ha aránylag nagyobb vérmennyiséget kellene az ujjbegyből venni, úgy célszerű, ha a kezed előzetesen meleg vízbe mártják, és az ujjbegyed megszúrása előtt a bőrfelületet erőteljesen megdörzsölni. A mintavétel után a vérvétel helyét steril gézlappal, papírvattával le kell szorítani a vérzés leállásáig. Ha a vizsgálat során eltérést találnak, akkor időlegesen vagy véglegesen kizárják a donort a véradásból. Időleges kizárást alkalmaznak például a kívánatosnál (férfi: >135 g/l; nők: >125 g/l) alacsonyabb hemoglobinszint, nátha, torokgyulladás, herpesz esetén, kis - és nagy műtétek után, stb. Végleges kizárást jelentenek egyes fertőző megbetegedések (pl. HIV veszélyeztetettség, egyéb vérrel átvihető fertőzések kockázata), vérképzőszervi betegségek, kezeletlen magas vérnyomás betegség, súlyos asztma stb.

A vérvételhez leültetnek vagy hanyatt fektetnek. Megkérik, hogy karod lazán lógasd le. Felkarod gumiszalaggal elszorítják. Megkérhetnek, hogy néhányszor szorítsd ökölbe a kezed, esetleg karod is megütögetik kicsit. Ezek hatására vénáid megtelnek vérrel. A könyökhajlatban, vagy az alkaron megkeresik azt az ép perifériás vénát, ahonnan a vért levehetik.

A vérvétel közben, a fertőzések elkerülése érdekében, kötelező a steril gumikesztyű viselése. A mintavétel helyét előzetesen minden esetben meg kell tisztítani, és fertőtleníteni kell (erre a célra használhatók: Arugeen spray, 70%-os etanol, stb.). A bőrfelszín száradását követően végezhető el a vérvétel. A vérvétel helyét a fertőtlenítés után nem szabad kézzel, vagy egyéb nem steril eszközzel érinteni. Ideális esetben a 450ml vér levétele 5 - 10 percet vesz igénybe.

A vérvétel steril, egyszer használatos tűvel, zárt vérvételi rendszerrel történik. A vér pangását elkerülendően a leszorítást meg kell szüntetni, mihelyt a tűvel a vénába hatolnak.

A tűszúrás - egyéb tűszúrásokhoz hasonló, rendszerint enyhe - fájdalommal jár. A felkarra helyezett gumi szorítását sokan kellemetlennek érezhetik.

A mintavétel befejezése után a vénát steril gézlappal, papírvattával a vérzés elállásáig le kell szorítani (kb. 45 perc).

A véradás teljes menetén kb. 30 perc alatt túl is lehet lenni. A véradás 1959 óta önkénes és térítésmentes, azonban a véradót 500.-Ft értékben étkezési utalvány illeti meg, amelyen tetszőlegesen vásárolhat élelmiszert kb. 10.000 beváltó helyen.

A vér a levételt követően, egy steril vérvételi zsákba kerül, amely erre a célra készült, speciális anyagból és egyszer használatos, a hozzá csatlakozó vérvételi tűvel együtt. A zsákban a vér alvadását gátló és a vérsejteket tápláló oldat van, a felhasználásig megelőzve ezzel a véralvadást és a vérsejtek éhezését.

A vér vizsgálata kapcsán meghatározzák a vércsoportot, kimutatják az esetleges vírusokat: pl. a fertőző májgyulladást. Végeznek AIDS Lues szűrést, májműködést ellenőrző vizsgálatokat (GPT). Plazmát adóknál a vérfehérje mennyiségét is mérik

További vizsgálatok is készülnek arra nézve, hogy a vért kapó betegnek meg fog-e felelni a véradó vére (kompatibilitás).

A vizsgálat után elkérheted a vércsoport vizsgálati eredményét (ezt majd hordd magaddal, bármikor jól jöhet). A hemoglobin mérés és a Wassermann vizsgálat eredményét. Külön kérésre elvégezik a vizelet fehérje és cukor, valamint a vérsejtsüllyedés vizsgálatát is. Különleges esetekben szükség lehet vírus-ellenanyag vizsgálati eredményre is (ezt még véradás előtt beszéld meg a vizsgáló orvossal).

A vizsgálatok időigényesek, ezért leletet csak a véradás után egy nappal tudnak adni (kérjed postázását, vagy hétköznap délelőtt személyesen is bemehetsz érte).

Köszönöm, hogy adtál a vért és a viszontlátásra.
Állapot: kereshető
1 játékos jelölte kedvenc ládájának

KRW értékelés (50 db): környezet: 4.75 rejtés: 4.62 web: 4.84 átlag: 4.74

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
+
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
-
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Hektor 2021.11.17 15:08 - Megtaláltam
Köszi.Ez volt a 34.:)

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2021.11.17 15:11]

FBA27604-F85A-4132-88F8-5A2C83E76BF2 
Kadorca 2021.10.21 10:35 - Megtaláltam
Sajnos én nem adhatok vért, de az irodaházban idén is megrendeztük a véradást bérlőinknek, mint minden évben. Kollégáim képviseltek engem is.

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2021.10.21 10:45]

KépkivágásDSC_0696
DSC_0697 
ambrus207 2021.10.06 16:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

eszter.akli 2021.09.21 16:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2021.09.21 18:37]

Ekarp 2021.09.20 10:40 - Megtaláltam
Sokadik véradás, a munkahelyem. Köszönöm, hogy most pontot is kaphatok érte! :)

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2021.09.20 21:32]

Véradáson 
kismaczu 2021.09.16 09:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.17
Nem én hanem egy ismerős adott vért helyettem.

IMG20210916094701IMG20210916094820
IMG20210916094830 
H&M 2021.09.16 09:48 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! ????️????????️ [Geoládák v3.12.1]

geocat&geodog❤ 2021.08.21 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Veterán véradók vagyunk, így amikor láttuk hogy a Várkert Bazárban kitelepültek összekötöttük az országtorta kóstolást egy kis jótékonykodással. Remek kezdeményezés a láda, köszönjük!

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2021.08.22 15:51]

IMG_2579 
Kappa 2021.08.19 11:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Megtaláltam, köszönöm a beletett energiádat! ☺️ [Geoládák v3.11.3]

Mangó 2021.08.10 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Jo otlet volt ez a lada. Veradas Debrecenben.

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2021.08.24 15:31]

mmexport1629809382021 
Xorbit 2021.08.02 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Életem során már sok alkalommal adtam mindenféle variációban a vérem: vörösvértest-koncentrátum / plazma / teljes vér.

Nagyon hasznos kezdeményezés, gratulálok a rejtőnek!

m.maris113 2021.08.02 14:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! A véremet adtam érte:) [Geoládák v3.11.3]

breimanne 2021.08.02 14:00 - Megtaláltam
Sajnos én nem adhatok vért. Főiskolás koromban rendszeres véradó voltam, de már nem alkalmas a vérem arra, hogy másoknak segíthessek vele. Barátnőm fia, aki szintén szokott ládát keresni most ezzel a véradással segít a vérre váró betegeken, s ezáltal nekem is!
Kérem a kép és találat elfogadását!

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2021.08.03 10:50]

received_797764430889947 
macikupac 2021.07.22 11:57 - Megtaláltam
Ma éppen Sirokban volt véradás, én meg pont itt voltam. De mivel az utóbbi hónapokban két kullancs is volt bennem, meg van némi légúti fertőzésem is, így - saaaaaaajnos - nem adhattam. Ugyanilyen okokból Niki sem. De anyósom és a sógornőm minden további nélkül adhatott, így végül Öcsipók Gréta ölében pózolt a logfotóhoz.

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2021.07.22 13:21]

Köszönöm szépen az elfogadást!

 
Párduc50 2021.07.21 23:59 - Megtaláltam
Szia! Balatonfüreden nyaraltunk, és a Csopaki strandon fürödtünk, amikor szerdán mentünk, ott állt a véradó busz. Én saaajnos nem adhatok, de a párom épp szeretett volna, így megörökítettük az eseményt, és ezzel szeretném kérni a találat elfogadását!

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2021.07.26 20:30]

ver1ver2
ver3ver4
ládamalac 2021.07.16 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.00 súly: 3.32
Vért adni nemes dolog, és a véradás fontosságára is érdemes felhívni a figyelmet. Ugyanakkor annak semmi köze a geocachinghez, hogy bemegyek valahová és elkérek egy ládát. Egy kint elrejtett láda sokkal jobb lett volna.

zolika87 2021.07.10 10:00 - Megtaláltam
Július 10-én Monoron, a művelődési központban immáron közel huszadjára adtam vért :) Köszönöm a jóváhagyást!

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2021.07.11 09:41]

20210710_094757 
kakonyi 2021.06.14 13:18 - Egyéb
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
A véradók világnapján 26. alkalommal adtam vért Kalocsán a Polgármesteri Hivatalban szervezett véradáson :) [Geoládák v3.11.0]

200659293_331921828377993_1090618330186728049_n 
vagyim 2021.06.08 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

timea 2021.06.05 12:00 - Megtaláltam
Nagylányunk első véradása ma Nagykovácsiban. :)

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2021.06.05 17:57]

20210605_161606 
szaboist 2021.05.25 13:59 - Megtaláltam
Irányított véradás, egy kolléganőmnek a Blaha Lujza téren.

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2021.08.04 21:45]

IMG_20210525_150300IMG_20210525_145837
Angyalfiak 2021.05.25 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Tökéletes párosítás :)
Másoknak segíteni a saját szórakoztatásod közben!

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2021.05.29 08:08]

...ments meg három életet!Kecskemét OVSZ
AzElveszettGeoládaFosztogatói 2021.05.21 18:37 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük.
Mindkettőnkkel nagyon kedvesek voltak.
Egyik legbüszkébb találatunk. [Geoládák v3.10.5]

Mukkaland 2021.05.19 19:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

miezahang 2021.05.19 19:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Kitsike 2021.05.19 19:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Mathau 2021.05.18 16:45 - Megtaláltam
Nem terveztem ezt a ládát, de szembe jött a lehetőség ma a Csepel Plázánál, így betértem. Jó rég voltam utoljára, több mint 10 éve, el is felejtettem milyen ez. No nem baj, mindenki kedves volt, viszonylag hamar túl is estem a dolgon, 4 decivel könnyebben távoztam. Fotót nem kértem, de lőttem egyet a helyszínről, hogy azért legyen valami, mondjuk ez is jó szar lett, de ez van... Mindenesetre, menni fogok még, nem nagy dolog, menjetek ti is minél többen.

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2021.05.18 18:49]

188090568_177805424245073_5016466950617597837_n 
Aniko & Gyuri 2021.05.18 14:59 - Megtaláltam
Ma jöttünk rá, hogy a véradás ládát be tudjuk jelenteni, hiszen még 18.-án részt vett egyikünk véradáson. Akkor azonban eszünkbe sem jutott, hogy fotót készítsünk róla. A mellékelt képekkel azonban tudjuk bizonyítani az eseményt. Kérlek, fogadd el találatként!
Kedves rejtő, köszönjük, hogy kereshető ládaként megjelentetted ezt a nemes tettet a geocachingen.

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2021.05.31 07:36]

veradas1veradas2
veradas3 
Gmre 2021.05.17 17:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.43
Gyakori látogató vagyok, erre, most ebből egy láda is született! :)
Köszönöm

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2021.05.26 21:53]

IMG_20210517_171821 
sagabi 2021.05.16 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.06
Betelt végre a füzetem :)

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2021.05.17 11:31]

IMG_20210517_111808 
zöldfülű 2021.05.07 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.33
LefüLELVE :-)
Örülök, hogy ilyen nemes célra született láda.
Köszönet érte.

Ambró 2021.05.03 23:36 - Megtaláltam
.

gym 2021.04.29 13:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

raczenikofanni 2021.04.27 17:43 - Megtaláltam
A Semmelweis Egyetemen adtam vért. [Geoládák v3.10.5]

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2021.05.03 21:36]

received_1507751236228312 
thewantedgun 2021.04.18 16:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Áprilisban voltam először vért adni itt, azóta nem, de tervezek újra menni, csak most kezdtem el használni a geoládákat. [Geoládák v3.11.3]

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2021.07.27 13:07]

kakonyi 2021.04.14 12:52 - Megtaláltam
Vért adtam Kalocsán a Közösségi Házban (Hunyadi utca 82.)! :) Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.3]

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2021.04.14 13:36]

TheJegas 2021.03.30 10:00 - Megtaláltam
Kiskunfélegyházán adtunk vért.

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2021.04.04 17:52]

received_1212940242495336 
szolyaagi 2021.03.30 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Kiskunfélegyházán adtunk vért

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2021.03.30 10:27]

received_1143529412761323 
horvi28 2021.03.24 17:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

19izsi73 2021.02.19 18:48 - Megtaláltam
Többször volt szerencsém már vért adni; eddig túlnyomórészt munkahelyemen.
Most Szentendrén - szerencsére közel - ismételtem. Duplán...
Nem készültem rá túlságosan, meg is bántam. Keveset pihentem, így sikerült beájulnom, fejemet szerencsétlenül beütnöm...de varni nem kellett, csak továbbtartott a program, mint szerettem volna...

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2021.02.19 19:00]

hajjaj 
2Szaki 2021.02.10 10:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Úgyis akartunk vért adni, de ha már láda is van itt, úgy még jobb :) Köszi!

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2021.02.10 14:04]

IMG_20210210_100743 
Timitomi0202 2021.01.27 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Most múltam 18, életem első véradás a volt [Geoládák v3.9.0]

Sunrutas 2021.01.06 16:15 - Megtaláltam
Első véradásom vérplazmaadás miatt. [Geoládák v3.8.3]

kétbakancsos 2020.12.30 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Sajnos túlkorosak vagyunk a véradáshoz, de az idei diósdi Mikulás láda rejtőjének segítségével a logolás feltételeit sikerült teljesíteni. Köszönjük ezt a "karácsonyi ajándékot".

OVSZOVSZ
 
Pumba9 2020.11.27 17:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Plazmadonornak jelentkeztem. Túléltem a vírust, hátha tudok segíteni valakinek a vérplazmámmal. Csak 5 fiolányi vért vettek le, amit kivizsgálnak, hogy alkalmas vagyok-e. 2 hét amíg kiderül. Sajnos a recepciós nem tudott a ládáról (nem is hallott a játékról soha), de a doktornő és a vért vevő hölgy igen. [Geoládák v3.7.6]

kitkat0123 2020.11.18 10:08 - Megtaláltam
Köszi Tibi!!

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2020.11.25 18:11]

tabletta vérét adja értem 
Cerberus 2020.10.08 10:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 4.42
Nem adhattam vért, ezért fercsipeter barátom adott helyettem. A cél nagyon nemes, a leírás pedig számomra rendkívül érdekes volt. Ezt a fajta rejtési formát nem szeretem, de megértem célját.

Köszönöm!

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2020.10.08 11:54]

veradason 
Lidus 2020.10.07 14:27 - Megtaláltam
Anya és Apa ment el a két kislánya helyett. Kérném a fénykép alapján a log elfogadását!

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2020.10.07 14:33]

IMG_20201007_131846IMG_20201007_131921
Esty 2020.10.07 14:21 - Megtaláltam
Mivel Eszti lányom még kicsi ezért
én mentem el vért adni. Kérném a fénykép alapján az elfogadást. [Geoládák v3.7.1]

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2020.10.07 14:33]

IMG_20201007_131921IMG_20201007_131846
akarair 2020.10.06 11:00 - Megtaláltam
A 19. véradásom Ajkán.
[Geoládák v3.7.1]

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2020.10.07 21:49]

DSC_0001 
dienespeter 2020.09.21 16:25 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.3.4]

Szamoska 2020.09.18 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget!
Első véradásom volt és remélhetőleg nem az utolsó. Régóta terveztem már, végül most jött el az ideje. Emlékszem, mikor megjelent ez a rejtés, két részre szakadt a közösség. Azt gondolom, hogy igenis helye van ennek a ládának.

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2020.09.19 06:00]

652f5d86-9c92-49de-97a8-2231de8b6e43 
csomix 2020.09.15 14:30 - Megtaláltam
Egy pár éve voltam utoljára vért adni. Most nagyon dinamikus volt az egész és nagyon flott volt minden. Előző nap jelentkeztem egy web felületen és utána már időpontra mentem. Ez az országos vérellátó honlapján volt. A Nyugatiban a Király váróban volt a véradás. Gondoltam még a "nagy" hullám előtt elmegyek vért adni. A maszk zavart a legjobban, de a környezet kárpótolt érte.

Köszönöm!

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2020.09.15 22:53]

IMG_20200915_142658IMG_20200915_142727
tapiapi 2020.09.10 12:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Debrecen, Bem tér, Vérellátó Központ. Hajdúsámson Önkormányzatának szervezésében egy célzott véradás egy Miskolcon az Onkohematológián lévő kisfiúnak.

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2020.09.10 12:29]

20200910_083401 
K.L. 2020.09.07 19:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.41
Ma adtam vért a Karolina úton. Ott nem fényképeztem, hanem itthon a "ajándékokat".

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2020.09.07 19:16]

Ajándékcsomag 
SuperAnya 2020.08.10 12:30 - Megtaláltam
Rendszeres véradóként nagyon örültem,hogy itt is van lehetőség geozni.
A központba lelkesen kimentem,de sajnos kiderüld hogy megsem adhatok, mert előzőleg egy kullancsot talaltam. A jelszó ugyan meglett, es akkor ott a kiskönyve belogoltam, de rá egy honapra adhattam újra vért.
Így tartottam korrektnek, hogy csak most logolok ide be!
Köszönet a rejtőnek! [Geoládák v3.5.0]

Piró 2020.08.04 17:10 - Megtaláltam
Mostanában a férjem képviseli a családunkat a véradók között. Így volt ez most is Balatonfüreden. Többször is adott már vért, most végre be is logoltunk. Örömteli, hogy ma sokan voltak.

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2020.08.06 15:43]

20200804_17474720200804_174736
LionDaddy 2020.07.16 07:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.43
Irányított véradásra - nagynénémnek van szüksége rá :( - jöttem és ha már itt voltam, belogoltam.
Ez csak a második véradásom volt, de a jövőben szeretnék majd többször adni, mert nem kerül semmibe és ritka jó érzés. :)

Köszi a rejtést!
[g:hu 1.6.7]

20200716_073039 
Csg12 2020.07.06 18:10 - Megtaláltam
Az Országos Vérellátó Szolgálat Karolina úti székhelyén jártam. Véremet adom a Geocaching-ért! Köszönöm a rejtő különleges ládáját a nemes cél érdekében.

Pepe 2020.07.03 17:10 - Megtaláltam
Sajnos magam már nem adhatok vért, egyedül élek és a hallgatókkal, akik közül talán rávennék valakit, hogy helyettem adjon vért csak szeptemberben talákozom. Mentségemre szólj az is, hogy egyetemista koromban összesen 20-szor adtam vért, aminek nagyon örültek, mert azonkívül, hogy "0"-ás a vércsoportom még RH- is, azaz minden más vércsoportú embernek adható.

nemesa 2020.06.25 07:30 - Megtaláltam
Rendszeres véradóként ez egy ajándék láda volt, köszi a rejtést! Ezúttal a Karolina úton voltam az OVSZ központban.
A recepción viszont nem tudták adni a ládát, javasolt a leírásban módosítani. Erre alapoztam, így fotó nem készült, azonban az igazolást fel tudom tölteni, kérném a "megtalálást" ez alapján elfogadni.

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2020.06.30 17:01]

Véradási igazolás 
esemese 2020.06.19 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.24
Jó kezdeményezés. A sorkatonaság óta véradó vagyok, lám, milyen haszna is lehet: egy megtalálás! :)

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2020.06.19 15:18]

IMG_20200619_125225IMG_20200619_140733
fercsipeter 2020.06.18 11:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Ez egy igazán jó kezdeményezés! 25. Véradás.

ErdőCsöndje 2020.06.12 14:54 - Megtaláltam
Az első láda a hosszú karantén után. Ez az 1057. ládám és a 46. véradásom. Nekem semmi gondom nem volt, a felvételi pultnál ülő hölgy gondolkodás nélkül a kezembe nyomta a ládikát. Köszönöm!

Szívósék 2020.06.10 18:00 - Megtaláltam
Az első véradásom 2020.02.10-én volt. Akkor mèg nem is fedeztem fel, hogy a Karolina úti vérellátóban is rejtőzik egy láda. 2020.06.10-án újra sort kerítettünk egy véradásra. Gondoltam, akkor már begyűjtöm a jelszót. Szomorúan tapasztaltam, hogy sem a recepciónál(portás-biztonságiőr), sem pedig beljebb a (a leírásban a fotókon is szereplő pult) 'felvételi' pultnál sem tudtak segíteni, nem is nagyon értették mit keresek... A 'felvételi' pultnál levő kedves úriember még később egy vérvevőt is meginterjúvolt ő esetleg hallott-e már ilyesmiről. Nem. Szóval nem értem...
Csatolok képeket mind a két eseményről. [Geoládák v3.4.1]

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2020.06.11 06:36]

EmléklapomAz első véradásomkor
2020.02.10. (kolléganőmmel)2020.06.10. (szintén kolléganőmmel)
navigaator 2020.06.10 00:00 - Megtaláltam
-

OsiOsi 2020.06.05 10:00 - Megtaláltam
Munkahelyi véradás!

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2020.06.05 20:17]

IMG_20200605_181320IMG_20200605_101824
james 2020.04.28 15:30 - Megtaláltam
Judit ma átesett a tűzkeresztségen és nagyon pozitív élményekkel gazdagodva végzett. Figyelmetlenek voltunk a leírás elolvasásakor és a ládát a recepció helyett a portán kerestük...

Szerencsére kapott egy emléklapot az első véradás alkalmából, így azt fel tudom tölteni.

Judit és James

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2020.04.28 18:28]

20200428_160739_mod 
ésKata 2020.04.03 14:00 - Megtaláltam
Ma munkahelyi véradást szerveztek, amin részt vettem. A vérellátó szakemberei azt mondták, hogy egész héten nem tudtak annyi vért levenni, mint ma. Nagy segítség most minden leadott vér, mert erősen kifogytak! A képet a véradásnál rám felügyelő nővér készítette. Profin intéztek mindent. Kérem a kép alapján a találat elfogadását. Nem a Daróczi utcában voltam, így a ládával fizikailag nem találkozhattam.

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2020.04.03 17:26]

véradás 
Szőkekapitány 2020.04.02 12:38 - Megtaláltam
Szomszédommal. Pécs Pacsirta u 3. Vérellátó központ

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2020.04.03 14:38]

véradás 
pappcsalád 2020.03.24 10:00 - Megtaláltam
Irányított véradás történt kedves ismerős műtétjéhez. Mivel itt egyeznie kellett a vércsoportnak így az asszonyom volt a véradó a 0 negatívos vércsoportjával. Meg aztán ha tőlem levesznek fél litert lehet többet kellett volna visszatölteni hogy fel tudjak kelni. :)

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2020.03.24 12:51]

GCELET 
GYEZegzug 2020.03.18 10:30 - Megtaláltam
Moderáció során támogattam a tervet, nem a pontért hanem a célért.
Igaz én már nem adhatok vért, de a mai napon Békéscsabán leadtam 4 dl-t, egyéb okok miatt. Levett vért kísérleti célokra fogják felhasználni.
Én tudom mit jelent vért kapni, ezért kérlek benneteket aki tud menjen adni most, ebben a nehéz helyzetben.

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2020.03.18 12:02]

Köszi szépen.

IMG_20200318_084240IMG_20200318_101349
IMG_20200318_104422 
Kojot293 2020.03.14 15:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

stmester 2020.03.11 12:30 - Megtaláltam
Mivel én nem adhatok vért, ezért DFRi felajánlotta, hogy helyettem őt csapolják meg. Ezúton is köszönöm neki.

IMG_20200311_112521IMG_20200311_122947
vér 
Kobaljov 2020.03.05 18:13 - Megtaláltam
Mostanában nem néztem a térképet új ládákért, úgyhogy kapóra jött, hogy véradáskor előttem beszéltek róla, így ha már ott voltam (45. véradás) akkor begyűjtöttem, köszönöm!

Tipp: a Kutatók Éjszakáján (szeptember utolsó péntek estéje szokott lenni, most már talán szombaton is) szerveztek korábban előadást és sétát a Karolina úti központban a "Vér útja" címmel ahol megmutatják, hogy mi történik a vérrel a véradás után.

zoli86 2020.03.05 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Köszönöm a rejtést :)

sanzi89 2020.03.04 08:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Életem első véradása, nem titkoltan a láda becserkészése végett.
Viszont annyira kellemes élmény volt, mindenki kedves és segítőkész, hogyha újra lesz a munkahelyen véradás, szerintem megint elmegyek.
A fotó nem véletlenül lett ilyen, remélem azért megfelel. :)

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2020.03.04 11:36]

20200304_082343 
bekrisz 2020.02.21 11:23 - Megtaláltam
Munkahelyi véradás :)

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2020.02.22 08:41]

véradás 
katika 2020.02.11 16:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Juju 2020.01.31 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
A Magyar Barlangi Mentőszolgálatnál immár hagyomány a véradás szervezése, melynek keretében adtunk vért a Szemlő-hegyi-barlangban. Részletek ide kattintva
Köszönjük a "rejtést" remélem elősegíti ez is hosszútávon ezt a nemes ügyet!

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2020.04.20 16:26]

veradas 
nmárti 2020.01.27 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.53
Munkahelyi véradás, kollegiális segítséggel. Köszönöm, ha elfogadod.

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2020.01.28 14:00]

Köszönöm !

 
icarusdes 2020.01.20 14:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Már sokadik véradásom. Ha már nem tudtam a Karolina út felé menni, kihasználtam hát hogy a cégünkhöz jött a véradási lehetőség.

[Geoládák v3.2.2]

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2020.01.20 15:05]

Screenshot_20200120_142032IMG_20200120_123305
IMG_20200120_125305 
Caldera 2020.01.02 15:25 - Megtaláltam
Köszi! Salgótarjáni Területi Vérellátó [Geoládák v3.1.3]

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2020.01.02 20:56]

IMG_20200102_152948_2IMG_20200102_175047_3
Nicky&Ati 2020.01.02 13:10 - Megtaláltam
Plazma donorként évente egy véradás kötelező, ez volt az első. Tervezem évente legalább 4 alkalommal meglátogatni valamelyik véradás helyszínét.

Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

Első plazma adásom 2019.07.30Első véradásom 2020.01.02
Ágica63 2020.01.02 13:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

jgyuri 2019.12.23 10:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.70
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. [g:hu 1.6.4]

Csirimojo 2019.12.21 13:01 - Megtaláltam
Sokadik véradás, most éppen a Grundon. Karácsony előtti plázában tipródás helyett. :D

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2019.12.21 16:17]

KarszelfiExtra ajándék: gigantikus hotdog a véradóknak
Grund Játszótér 
W05-44 2019.12.19 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Sikeres evolúcióbiológia beszámoló után összekötöttem a kellemest a hasznossal Kessersenseiem társaságában: ajándékvásárlással, gyrosozással és véradással egybekötött ládázós délutánt tudhatunk magunk mögött. A program hamarosan folytatódik, a mozijegyek ugyanis már a zsebünkben lapulnak.

Az evolúcióbiológia beszámolóra két feladat kapcsán is allélgyakoriságot és genotípus gyakoriságot számoltam az AB0 vércsoport rendszer vonatkozásában, szóval több szempontból is aktuális ma ez a láda. A véradás a Jótevők Karitatív Szervezetnél történt a következő helyszínen: 1132 Budapest, Kresz Géza utca 44.
Köszönet a rejtésért!

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2019.12.19 20:33]

Csapolnak 
spanyesz 2019.12.17 18:30 - Megtaláltam
Első véradásom, amivel segítek és ládát is beszedek. Mai napon a Corvin moziban lévő véradó állomáson voltam. Köszi a "rejtést"!

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2019.12.18 04:54]

IMG_20191217_181440IMG_20191217_182415
kami1 2019.12.11 08:18 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

Balázs1984 2019.12.11 08:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

sinus90 2019.12.06 13:30 - Megtaláltam
Már 20 éve nem adhatok vért.
Most DFri-nek aktuális volt a következő véradása és magával ragadott engem, így meglett ez a láda Hálás köszönet Feri, hogy eszedbe jutottam!
Szép ötlet véradókat toborozni, de az nem geocaching. A véradók száma most az irányított véradókkal nő, mert minden műtétre várótól kérik, hogy kérje meg a környezetét, hogy adjanak neki vért. Ez állítólag a véradók 80 %-t adja.
Ezzel együtt köszi a rejtést!

kectam 2019.12.06 12:57 - Megtaláltam
Irányított véradások voltam, megkértem az egyik kedves nővérkét, hogy csináljon képet rólam.
Remélem tudtam segíteni egy névtelen beteg embernek.
Ez volt a 45. véradásom.
Köszönöm a lehetőséget, kérlek fogadd el a megtalálást.

[g:hu+ 2.0.14]

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2019.12.06 13:12]

20191205_09270620191205_092709
csehipest 2019.12.06 09:59 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 1 web: 1 átlag: 1.00 súly: 4.07
Szerintem az elsőés utolsó alkalom is volt egyben. A cég ahol dolgozom évente kétszer tart ilyen véradási alkalmat az orvosi rendelőjében. A kezdeményezés nagyon jó, de én valami eszméletlen rosszul lettem utána. A véradás után haza lehetett menni, de nem sok kellett, hogy a buszon hazafelé elájuljak.

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2019.12.08 13:57]

20191206 105125 
Dokes 2019.12.04 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

ChefBogi 2019.11.29 19:09 - Megtaláltam
ChefBogi ezt is megfőzte! Köszi a rejtést. [Geoládák v3.0.0]

Ancs 2019.11.29 19:00 - Megtaláltam
Az első.... Stílusosan. :D
Városban tekergés közben megálltunk a Karolina úton ChefBogival és jelentkeztünk véradásra. Korábban egyszer már rábeszéltem magam, de akkor ideiglenesen kiszűrtek. Most nem volt akadálya, így aznap az utolsók között véremet adtam a ládáért.
Más formában már számtalanszor megtettem köszönhetően csipkének, kökénynek, egyéb szúros dolgoknak, amik a ládák környékén találhatóak.
Köszi

__________________________________

Update: 2019.12.04. 08:30
Megérkezett az SMS, hogy az általam adott vér tegnap kiszállításra került a kórházba.

20191129_18214420191129_183817
received_441204626592976 
Zergi 2019.11.27 09:55 - Megtaláltam
Fogtam! - volna, de sajnos én nem adhatok vért. Így az egyik kedves túratársam segített ki a pontszerzésben! :)
Élet és halál. A véradás helyszíne a Péterfy Sándor utcai kórház volt, ahol megszülettem. És itt hunyt el tavaly édesanyám. :( A Karolina úti vérellátó volt a hely, ahol felfedezték az alapbetegségemet, így még ÉLEK!

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2019.11.27 15:36]

IMG_4151IMG_4152
IMG_4154 
Pogánypeti 2019.11.19 09:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról! [g:hu 1.6.4]
Amikor ez a sok vitát generáló láda megjelent, már akkor tudtam, hogy hamarosan újra megyek vért adni. Régebben rendszeres véradó voltam, de az utolsó két esetben a véradás közben szédülések jöttek rám, ezért a továbbiakban inkább felhagytam vele. Viszont egy láda nálam nagy motiváló erővel bír, úgyhogy minden bátorságomat összeszedve ismét elmentem vért adni :)))
A ládába való logolás miatt úgy döntöttem, hogy nem itt Halason, hanem Budán, a Karolina úton adom le a vérem. A hajnali vonattal utaztam fel, majd rögtön a Vérellátóba mentem, ahol hihetetlen kedvességgel fogadtak. Szerencsére senki sem volt előttem, nem kellett várnom. A teszt kitöltése után átestem a gyors orvosi vizsgálaton, és már feküdhettem is fel az ágyra. A nővér mellém ült, és végig beszélgettünk míg lefolyt a kellő mennyiségű vér. Szinte élmény volt az egész véradás, főleg, hogy most semmi szédülésem nem volt, amelynek külön örültem... :)
Miután végeztem, megindultam a Szent Gellért térre, és megkezdtem a GCkrhj multi becserkészését...
Köszi a lehetőséget, nagyon tetszett! :)

lotht 2019.11.10 11:45 - Megtaláltam
Rövid esős futás után. [g:hu 1.6.4]

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2019.11.11 09:23]

Kőbánya  
majd_máskor 2019.11.04 09:00 - Megtaláltam
21.

Csabee 2019.10.31 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.73
39. véradásom.
A környezett érdekes, a web informatív, bőséges, a rejtés adja magát, jó ötlet.
3 x 5 pontot megér, de mint láda, és mint cél a startvonal után elvérzett.
Ez az ötlet nem bővíti a véradók táborát. Tulajdonképpen egy új véradót sem generált, annál több "kiskapus" loggolót.
Nem szabadott volna felhígítani a szabályozást, ha nincs véradás, nincs pont. Sőt, csak az első véradósoknak kellett volna fenntartani.
Ennyi, azt pedig fel kell vállalni, hogy csőstől kapnád a fikázást, és nem röhejes?
Most, hogy mindenkit hozzá juttattál a lehetőséghez 0-tól 100 évig, a kritikát így is megkaptad. Megkapod.
Tény, a magyar ládázók egy csoportja a saját a...ját eladná egy árva pontért. Akár a saját ládáját képes átadni egy órára másnak, csak hogy beloggoljon oda is.
Kösz a rejtést. Szép munka.

katika59 2019.10.29 23:59 - Megtaláltam
A ládagazdának elküldtem a bizonyítékot, hogy vért adtam. Sajna elfelejtettem lefényképeztetni magamat.

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2019.11.04 19:44]

csemege 2019.10.24 14:00 - Megtaláltam
Corvin mozi
https://promotions.hu/orszagos/zene-film-kultura/2019/10/21/drakulics-elvtars-veradas-voroskereszt-corvin-mozi-arena/

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2019.10.25 07:48]

véradás 
vakond87 2019.10.15 08:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.17
Én nagyon örültem ennek a ládának, de különböző okok miatt csak most tudtam teljesíteni a feltételeket. Reggel 8:15-re érkeztem a recepcióra. Az adategyeztetés és a kérdőív kitöltése után, már vártam, hogy bejussak a véradó terembe. A várakozás közben kértem el a ládát, és írtam bele a naplóba. Kb. 10 perc várakozás után behívtak, lefeküdtem a székbe, és túl estem a kellemetlen részén a véradásnak, a tű beszúrásán. Majdnem sikerült az M1 műsorában is szerepelnem, mert mint kiderült, mindennap 08:50 körül jelentkeznek be a véradó helységből, és az aktuális vérkészletről számolnak be. Szerencsére megengedték, hogy átüljek, így nem szerepeltem az élő adás hátterében, csak megfigyelhettem azt. A véradás után megjutalmaztam magam azzal, hogy életemben először kipróbáltam a kölcsönözhető elektromos rollert a LIME-tól. Köszönöm a rejtést és a sok élményt!

IMG_20191015_082443IMG_20191015_082453
IMG_20191015_082400 
SziaHello 2019.10.11 17:02 - Megtaláltam
Véradas a VOLT fesztiválon 😇

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2019.10.12 23:12]

20191011_164829 
begree 2019.10.03 14:57 - Megtaláltam
Munkahelyi véradáson, 14. alkalom

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2019.10.03 17:44]

71763662_373958013514445_4098909782763634688_n 
Liberty 2019.10.03 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.53
Többször adtam már vért, utoljára 10 évvel ezelőtt az Amerikai úton, egy célirányos agydaganatos műtéthez. Ezúttal Tabletta kessertársam ajánlotta fel újabb véradását a nevemben, amit nagyon köszönök neki.

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2019.12.17 17:26]

cachekereso 2019.10.01 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Megtaláltam, köszönöm a játékot. [g:hu 1.6.4]

pgyp 2019.09.27 12:00 - Megtaláltam
gst76 véradása alapján

Sajnos ez egy olyan "találat", ami több okból is szomorú:
-bár sokáig adtam vért, egy alkalommal munkahelyi eredetű megbetegedés miatt már nem fogadhatták a véremet és közölték: többé nem is adhatok:-(
-a többi családtagom sem adhat, bármennyire is egyetértünk a véradás fontosságával
-gst76-nak célzottan volt szüksége a véradásra egy kollégája miatt:-(

Köszönöm gst76-nak az önzetlen felajánlást és innen is kívánom, hogy Márk! Gyógyulj meg!

gst76 véradás 
gst76 2019.09.26 05:07 - Egyéb
Sziasztok!
Pénteken megyünk a Pétrefy S. utcai kórházba irányított véradásra. Mivel a ládát már logoltam, véradásomat felajánlom az első olyan jelentkezőnek, aki valamiért nem adhat vért. (e-mailon keressetek). AZ ELSŐ JELENTKEZŐVEL LEBESZÉLTEM, HELYETTE ADOK VÉRT. Köszönöm az aktivítást.

Kérésem is lenne!
Sajnos, az egyik 21 éves munkatársamra életmentő műtét vár, és vérátömlesztés is szükséges. :(
Ha Valaki a napokban tervezi, hogy elmegy vért adni, akkor irányítottan Márk részére ajánlja fel.

Kérés sajnos tárgytalan!
Márk szervezete feladta a küzdelmet a gyilkos korral szemben. :(

Segítségeteket ez úton is köszönöm!
gst76

Kisdecso 2019.09.25 12:15 - Megtaláltam
Sokáig gondolkodtam, hogy elmenjek véradásra. A láda segített dönteni. Elmentem a munkahelyemen vért adni. A munkahelyem az Atomerőmű területén van és ott csak külön engedéllyel lehet fényképezni. Ezért csak ezt a kettő fényképet töltöm fel. Légyszíves fogadd el a találatot. Szerintem nagyon jó kezdeményezés ez a láda!

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2019.09.25 20:12]

20190925_16294920190925_162942
emiGrant 2019.09.24 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.32
Nagy örömmel fogadtam el DFRi barátom segítségét (vérét) ehhez a ládához. Pedig a múltban én is sok vért adtam, de korom és betegségeim miatt már nem adhatok. A láda, bár sokak szerint nem ide való, szerintem egy nagyszerű kezdeményezés. Köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
bondas 2019.09.20 19:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Kristóffal [Geoládák v2.2.5]

xegox 2019.09.10 15:20 - Megtaláltam
megtettem

irányitott véradás

Fejér megyei Szent György Kórház Országos Vérellátó Szolgálat

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2019.09.12 17:49]

0-02-05-e18b595d68c365b1f39893f4d94be55f0e9a986dea659b0a222775fb8fb7b8b2_b7d7333c 
MarciMilánBálint 2019.09.07 15:28 - Megtaláltam
Debrecen, Bem téri vérellátó.
Nagy rajongója vagyok a Retró véradásnak, és külön öröm, hogy ilyenkor a fiúk is eljönnek velem. Az idén Milánnal tudtunk adni (tavaly engem nem engedtek, most Marcit) - hab a tortán, hogy még geoláda-találat is jár érte :)

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2019.09.16 11:14]

Retró véradás, 2019Milán
petrot81 2019.09.03 09:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Szegedi Regionális Vérellátó Központ, Honvéd tér.

Tegnap csörgött a telefon, hogy szükség lenne a véremre, így ma reggelre időzítettem az egyébként is időszerű újabb véradásomat. Nem voltunk bent sokan, a hamarosan megrendezésre kerülő retro véradásra várnak kígyózó sorokat.

http://www.ovsz.hu/ver/retro-veradas-2019

[Geoládák v3.0.0_beta_9]

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2019.09.03 11:48]

Véradás előtt egy gyors selfieTiszteletjegy a makói fürdőbe
2019.09.11. :) 
izsolt 2019.08.30 17:30 - Megtaláltam
SMS-ben küldtek "meghívót" aminek munka után tettem eleget a Sibrik Centerben
Rajtam kívül összesen 1 véradó volt, ami nekem jól jött mivel egyáltalán nem kellett sorbanállni, de nekik nem tudom megérte-e a kitelepülés.. Aznap ott csak 25 egység vért gyűjtöttek (pedig egy elég forgalmas fogyasztási templom)

Fényképezőt elfelejtettem vinni magammal (telefonom buta) de a nyereményjátékos szelvénnyel talán tudom igazolni a véradásom..

köszönöm ha találat is lesz belőle..

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2019.09.03 08:00]

DSC01850 
Judith 2019.08.15 12:59 - Megtaláltam
Nem én adtam vért, én nem is adhatnék a koromból kifolyólag és főleg, hogy voltam már Lyme- kóros.
Viszont a műtétemhez egy volt kolléganőm adott vért és készült is róla fotó.

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2019.09.07 16:17]

véradás 
eltájoló 2019.08.14 16:57 - Megtaláltam
Kiskőrösön adtam ma vért. Idénre már nem terveztem, de a "megtalálás" miatt elmentem. A nővérke helyett a lányomat kértem meg a fotográfiára. Ennél jobbat úgysem lehetett volna készíteni :)

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2019.08.14 19:00]

Köszönöm.

IMG_20190814_165710 
álomfogók 2019.08.09 08:00 - Megtaláltam
92. véradásom jutalma egy gc találat.

mraich 2019.08.05 17:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Hagytam itt egy tasak A+ vért. :)
Köszönöm a lehetőséget! :)


csg69 2019.07.30 18:52 - Megtaláltam
Rendszeres véradó vagyok, és ma pont Budakeszin volt a szokásos véradás :)
Köszönöm a lehetőséget :)

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2019.07.30 21:54]

20190730_18521220190730_185052
Mai95 2019.07.30 18:26 - Megtaláltam
Sikeresen bovitettuk a vergyujto tasakokat egy A- es egy 0+ vercsoporttal.
Vittorioval remeljuk , tobben is elmennek majd vert adni ,hiszen nagyon sok embernek segithetunk vele. Szemely szerint en orulok hogy szuletett egy ilyen lada,mert ezzel is tobb embert mozgathatunk meg egy jo cel erdekeben.
[g:hu 1.6.4]

vittorio 2019.07.30 18:26 - Megtaláltam
Ez a láda több szempontból sem hagyományos geocaching, de ennél lényegesen nagyobb súllyal esik latba, hogy egy fontos témára hívja fel a figyelmet, így szerintem van helye az oldalon. Ezen kívül a vérellátó központ mint helyszín is érdekes látnivaló.
Már többször adtam vért a munkahelyemen, de ezúttal Mai95-tel a Karolina úti központba látogattunk el egy közös véradásra.
Köszönjük a lehetőséget.

tothadam86 2019.07.30 12:00 - Megtaláltam
Megadtam-8)-
Én a Péterfybe szoktam járni.

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2019.07.30 15:57]

papírweb
Pilis50 2019.07.25 16:23 - Megtaláltam
Hoztam valakit, aki a vérét adta a pontomért (köszönöm Ferikém! [Geoládák v2.2.4] Köszönöm!

Nem is az a szép szőke - hanem egy szőrős szakállas pasi adta ki a ládát :-)

Én már nem adhatok vért - túlkoros vagyok, de a munkahelyemen (is) többször adtam. A kitelepült vámpírok részére mi rendeztük be az ebédlő termünket a véradáshoz. A munkavédelmi bejárásom során rám kérdezett az egyik vámpírka: és a Művezető úr adott már vért: Á - én nem, mert biztosan elájulnék ... Majd én leveszem azt a vérecskét - csak tessék ide lefeküdni - ajánlotta. Ettől kezdve talán husszor sikerült a kezük közé kerülnöm.

Egyszer csak levélben tájékoztattak, hogy hepatitisz C hordozó lettem (hogy-hogy - mitől) - nem kérnek tovább a véremből!

1Vér 2
Vér 3Vér 4
Vér 5Vér 6
Artemix 2019.07.25 12:00 - Megtaláltam
Kedves Rejtő !

A privátban küldött dokumentum szerint , kérlek fogadd el fiam véradása alapján.

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2019.07.30 11:49]

tabletta 2019.07.24 15:44 - Megtaláltam
Veszprém, 58. véradás.

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2019.07.24 18:39]

IMG_20190724_154004IMG_20190724_154431
Chubby 2019.07.15 14:06 - Megtaláltam
A véleményem én is fenntartom, miszerint ez nem geocaching, és ha nekem kellett volna döntenem, valószínűleg én sem engedtem volna át a moderáción ebben a formában, de a rejtő tényleg lelkiismeretesen gondozza a témát, és felhívja a figyelmet a véradás fontosságára. Ha viszont így alakult, alkalmazkodok a körülményekhez, és élek a lehetőséggel.

Nehezen szakadok el a munkahelyemtől, de ma nem is volt rá szükség: az OVSZ jött hozzánk, a Népliget Centerbe. Egy kollégámat kértem meg, hogy lőjön egy jó képet, de mint mondta, rólam azt igen nehéz lesz. :D Persze értettem én a viccet, és ahogy elnevettem magam rajta, el is készült a kép. Öt perccel később pedig életem második 450 ml-étől váltam meg tudatosan, ezzel nullára törlesztve az egyenlegemet az OVSZ-szel szemben.

6 évvel ezelőtt ugyanis nem értettem, mitől lehetett az, hogy bár szinte minden hétvégén 20-30 km-es túrákat vezettem, mégis én voltam a leglassabb az összes emelkedőn. Még kevésbé értettem, hogy nyárra miért nem volt annyi erőm sem, hogy ne ülve verjem fel a tojást a rántottához. 2013. szeptember elejére egy egyszerű laborvizsgálattal kiderült a diagnózis: vashiányos vérszegénység. Ahogy az első orvos meglátta a laborleletemet, már telefonált is a területileg illetékes kórházba, hogy másnap reggelre feltétlenül szabadítsanak fel egy ágyat. Reggel 7-re el is buszoztam a néhány napra összecsomagolt batyummal a kijelölt intézménybe, ahol a recepción közölték, hogy már nagyon vártak. Elvégeztek még egy labor- és egy ultrahangvizsgálatot, majd be is kötötték az intravénás vaskészítményt. Késő este aztán lámpaoltás után, mikor már majdnem elaludtam, az éjszakás orvos és az éjszakás nővér felkapcsolta a kórtermem lámpáját, és két tasak vér társaságában közölték, hogy jöttek vérátömlesztésre.
- Hát aztán kihez? - kérdeztem én.
- Magához, Csaba.
- Értem. És mi indokolja mindezt?
- Tulajdonképpen csak annyi, hogy a maga vérképével az emberek nem hogy nem buszoznak be saját lábon reggel a kórházba, hanem a koporsóból nem kelnek ki. - felelték.
- Azt tudom, hogy 60 g/l hemoglobinos eredménnyel küldtek be ide (megj.: egy egészséges, felnőtt férfi hemoglobin koncentrációja kb. 135 és 170 g/l közé esik). Mi lett a reggeli vérvétel eredménye?
- 57.
- Értem. - vettem tudomásul. És átkozottul féltem. Annyira, mint még soha az azt megelőző 23 évben. Féltem a művelettől, féltem a nem elhanyagolható valószínűségű komplikációktól. Főleg, hogy rögtön 900 ml vérrel állítottak be hozzám, és ez nem volt túlságosan bizalomgerjesztő. Egy kérdésem maradt csak, amiből némi bátorságot próbáltam meríteni:
- Ha most ezzel a majd' egy liter vérrel feltöltenek, és nem lép fel semmilyen komplikáció, garantálható-e, hogy ha rendeződik a vérképem, megfelelek majd a meglehetősen szigorú, 203/2009. (IX. 18.) Kormányrendeletben meghatározott vasúti egészségügyi, előzetes munkaköri alkalmassági vizsgálaton, mint vasúti járművezető? - ugyanis ez az egy gyermekkori célom foglalkoztatott már csak, ezt fogadtam meg saját magamnak réges-rég: addig nem kezdhetem alulról szagolni az ibolyát, míg valami kötött pályás járműre jogosítványt nem szerzek.
- Igen, minden további nélkül.
- Akkor jöhet.
És nem is teketóriáztak tovább, a branülbe bekötötték az első tasak tartalmát, én pedig teljesen megsemmisülve és megtörve éreztem, ahogy áramlik szét a kézfejem felől a karomban az idegen, hideg vér. Brutális élmény volt, és teljesen letaglózott, hogy egy ép elmét is ilyen szinten képes a test cserben hagyni, ha nem reagálunk időben az intő jelekre. A legfájdalmasabb az abszolút kiszolgáltatottság érzése volt.
Nem volt komplikáció, másnap reggel életben maradva ébredtem, és ébredek azóta is. A friss vér is megtette a hatását: mivel hirtelen 80 g/l-re fel lett tornázva a hemoglobin-koncentrációm, futkározni akartam a kórház kertjében, de letiltottak róla. :D

Negyed éven keresztül szedtem érvédő- és vaskészítményeket, mást sem ettem, csak májat spenóttal, kéthetente kontrollra jártam, és látszott, hogy egyre inkább rendeződik a vérképem. Decemberben aztán jött a 203-as előzetes hatósági munkaköri orvosi vizsgálat, ahol a vérvételen a megfelelő hemoglobin koncentráció alsó határát 137 g/l-ben határozták meg. 4 g/l-rel maradtam alul, és el akartak kaszálni. Akkor elővettem a kétheti bontásban készült leleteket, és megmutattam, hogy három hónap alatt egy sürgősségi vérátömlesztést követő gyógyszeres vasutánpótlással saját magam termelem újra a véremet, és a hemoglobinszintem is szigorúan monoton nő. Ennek köszönhetően meg is kaptam a maximális, 3 évig érvényes határozatot, miszerint korlátozás nélkül alkalmas vagyok ellátni a leendő szakmámat. És azóta is, fennakadás nélkül.

Ahogy a vérképem teljes egészében rendeződött, a betegséget kiváltó másik betegséget is sikerült rövidre zárni.

A transzfúzió miatt 2 évig egyáltalán nem adhattam vért, egy darabig aggódtam is, hogy ha lecsapoltatom magam, marad-e elég magamnak. Tavalyelőtt megtört a jég, a városmajori retró véradáson tű elé feküdtem, ma pedig a munkahelyem kínálta a lehetőséget, hogy kiegyenlítsem az adott és kapott vér arányát.

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2019.07.16 14:18]
[Megköszönte: Chubby, 2019.07.16 17:07]

Amit megkaptam...... mostanra visszaadtam.
Huncutka01 2019.07.14 20:05 - Nem találtam meg
A gondolatot helyesnek tartom. Segíteni kell ember társainkon. Sajnos én magam nem adhatok vért. A férjem aki rendszeres véradó volt, két éve elhunyt. A környezetemben nincs olyan egyén akit erre megkérhetnék.
Köszönöm a rejtést.

[Elutasította: Mizo6869, 2019.07.16 14:27]

Roberto Kesser 2019.07.12 15:05 - Megtaláltam
A láda megjelenése előtt voltam ezt megelőzően vért adni, így esélyem sem volt a piros egyesre. Pláne, hogy fél éve költöztem el a Karolina útról a város másik szegletébe..
Most viszont a soron következő alkalommal a logolást is megejtettem.
Köszönöm a rejtést!

DSC_1015 
Poór Andrea 2019.07.12 15:05 - Megtaláltam
Robertoval ma elmentünk vért adni. Mindig izgulunk, nehogy kiszűrjenek minket, de ma is minden rendben volt, így engedélyezett volt a véradás.
Jó hangulatban, beszélgetve :-)
Persze utána, ha már itt jártunk, akkor a ládát is begyűjtöttük :-)
Köszönjük szépen!

Véradás után is vidáman :-):-)
gyetger 2019.07.04 09:00 - Megtaláltam
Most voltam 5. alkalommal.
Irányított véradás lett volna, de sajnos a kisfiú már nem kaphatta meg... :(

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2019.07.17 14:27]

IMG_20190705_102545Screenshot_2019-07-17-12-19-39
Soma00 2019.07.03 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.76
Köszönöm a rejtést! Ötödik véradásom alkalmával begyűjtöttem ezt a ládát is.

hitamas 2019.07.02 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.38
Köszönet feleségemnek, aki egy ismerősünk műtétjéhez ma ment el vért adni ... velem ellentétben ő már sokszor volt itt a véradó szolgálat, vagy rászoruló barátok, ismerősök megkeresésére. Én még egyetem alatt egyszer kipróbáltam a véradást .... nem az én műfajom. :)

Macusa 2019.07.02 13:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
Én is jónak tartom a gondolatot és a rejtést is.
Köszönöm!

ZoliQua 2019.07.02 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
Ok
Del Pesti Verellato kozpontban...

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2019.07.02 13:03]

IMG_20190702_120016 
SagiK 2019.06.28 15:16 - Megtaláltam
Remélem megvan. Idős koromban kezdtem el vért adni, ez volt a 21. alkalom.
Helyszín: https://szimpla.hu/

SzúrásSzimpla véradás :-)
Blue Mali 2019.06.26 09:43 - Nem találtam meg
Nem találtam meg, s nem is tudom megtalálni.
Ezt a ládát én, mint modi nem engedtem át.
Fontos dolog ez is, mint oly sok minden, de vajmi köze van (szerintem) a geocaching.hu-hoz!
Nézzük meg a megtalálások számát...
Több emberrel (kesserrel) beszéltem, sokan nem is értik a láda apropóját...
Nekem ez a 3. nem találtam meg-em. 1-et elutasítottak, egyet én nem tudtam megtalálni, s ez a 3., amit nem találtam meg.

Remélem sokan meg fogják találni, ehhez kívánok sok sikert!

Fixis 2019.06.21 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
15. véradásom, 1000. találatom.
Jó ügyet szolgál a láda, úgyhogy én örülök neki!

Mo-Hó 2019.06.18 09:00 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget!
Első alkalommal adtam vért, a Tatabányai Vérellátó Központban.
A rejtéssel kapcsolatos véleményem teljesen megegyezik Mikulás véleményével!

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2019.06.22 18:19]

20190618_090009[1]1440_001
Tibi1983 2019.06.14 10:58 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtő munkáját!
Első alkalommal adtam vért, a Veszprémi Vérellátó Központban.

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2019.06.14 13:37]

20190614_123244 
pliptai 2019.06.13 14:09 - Megtaláltam
A rejtéssel kapcsolatos véleményem teljesen megegyezik Mikulás véleményével! Köszönet a rejtésért!

Ákibard 2019.06.13 14:00 - Megtaláltam
Távol-mégis közel, meglett. Jó szokásomhoz híven most sem zarándokoltam el egyik Vérellátóba sem, Ők jöttek hozzánk.
A MÁV Székházban adtam vért, ezúttal már 20. alkalommal.
A ládáról már kifejtettem a véleményem a fórumon. Szerintem van ennek itt helye, ha 1-2 embert ez motivál véradásra, már akkor megérte. :)

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2019.06.14 11:06]

IMG_4999IMG_5002
petiba 2019.06.13 07:35 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 4.13
Tartottam magam a szabályokhoz, s megvártam, hogy újra hívjanak... Ma volt a 135. véradásom/ferezisem.
Örülök a ládának, hogy felhívja erre a nemes és fontos dologra a figyelmet. Ugyanakkor a szabályok nem tetszenek, ahogy az sem, hogy nem egy eseményláda lett a rejtésből.

VP 2019.06.06 06:00 - Egyéb
2019.06.06 06:00 egyéb log: Húsz éven át rendszeresen adtam vért. Sok helyen, voltam itt a Karolina úton is.
Aztán először a kullancsenkefalitisz oltások miatt időleges, majd a két lyme-kórom miatt végleges eltiltást kaptam.
Pedig szerettem a hangulatot: "Melyik karját adja szőke hercegem?" (Mindig a balt adtam, mert akkor még kézzel írt az ember, a jobb kezemre nagyobb szükség volt.) És akkoriban még bőséges ennivalót és sört is adtak utána. :-)
Most kicsit szomorú vagyok, hogy van egy láda, amit meg se próbálhatok egyedül megtalálni. :-(
Keresnem kell valakit, aki "beáll helyettem a sorba".

Az első ...... és az utolsó.
JAck:66: 2019.06.05 16:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

Csak a korábbi kommentemet tudom idézni:
Egyedi ötlet, a láda elfér a többi mellett, de attól még ez nem geocaching.

orszagoskek 2019.06.05 11:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.36
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Talán az első öt csillagos találatom. :) (Annyira azért nem volt nehéz.) Szívesen tettem eleget a rejtő felkérésének. Ritkán írok bele a logfüzetekbe, most viszont azt is megtettem. Én is rendszeres véradó vagyok, és már jó ideje időszerű lett volna megjelennem valamelyik intézményben.
A láda koncepciójával kapcsolatos kritikákat értem, de túlzónak érzem. Egy jó cél érdekében egy nemes cselekedet fontosságára hívja fel a figyelmet a rejtés által. Elhiszem, hogy vannak, akik önerőből nem kaphatják meg a jelszót, de a játékból ettől még ők sincsenek kizárva. És ne feledjük, hogy ez csak egy játék.
Tamás [Geoládák v2.2.5]

gst76 2019.05.31 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.93
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]
Péntek délután, munka után legjobb dolog a ládázás.
Mára ez a Pesti, nem szokványos rejtés várt rám.
vViktor társaságában kerestem fel a "vámpír-büfét". (Országos vérellátó)
A központot szépen felújították az elmúlt évben, jártam már itt a retró-design időszakában is.
Rendszeres véradó vagyok, első véradásom 1996 februárjában volt.

Sajnos, nagyon kevesen voltak ma is a központban. :(

Köszönöm a lehetőséget.

20190531_17175020190531_165812
20190531_16180520190531_171450
anettx 2019.05.31 14:48 - Megtaláltam
TFTC! [Geoládák v2.2.5]
Átadva a véradóknak a dobogós helyeket:) Gratulálok az eddigi véradóknak!

Valós megtalálás 2019.05.24. 14.48
FelVÉRtezve érkeztünk a helyszínre:)
Bejelentkezés után kitöltöttük az adatlapot, bementünk a vizsgáló orvoshoz, ami alapján engem sajnos több tényező miatt is kizártak a véradásból. A recepciós kedves volt és átadta a ládát, így tudtunk logolni.
Túrázós kessereknél nem elhanyagolható infó egyébként, hogy 1 hónapon belüli kullancscsípés is kizáró ok. Tehát akinek volt, az inkább várja meg az 1 hónapot.
Ezenkívül rengeteg szempontnak kell még megfelelni, pl. bizonyos, korábbi daganatos betegségek is kizáró tényezők, vagy magas vérnyomás stb. szóval aki adhat vért, az örüljön, mert makk-egészséges:)
Egyéb véleményemet tegnap a fórumon már leírtam, ahhoz tartom magamat ezek után is.
Talán ez a láda legyen egy tanulság a jelenlegi moderátori teamnek - mert szép dolog a nemes cél, csak nem biztos, hogy ez itt most betalált.
Árulkodó az is, hogy 1 véradó volt a ládamegjelenés óta egy nagy kesser-sűrűségű frekventált helyen.
Ezen logom dátumát későbbre majd átírom, hogy a véradóknak legyen meg a dobogós helyük.
Mindettől függetlenül őszintén kívánom, hogy minél több véradó legyen, ha már itt van ez a szokatlan ládahelyszín.

Az adatlap kitöltésre vár.Sorszámot is kaptunk és aztán a ládát.
ha2 2019.05.31 08:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Az önkéntes véradást fontos dolognak tartom,nagyra becsülöm az eseti és a rendszeres véradókat.
Legutóbb 3 évvel ezelőtt adtam vért. Sajnos akkor a jobb karomon eldurrant a vénám.
Gondoltam most majd megszúrják a másikat. Hát ez nem így működik!
Pénteken korábban végzek a munkahelyemen és ezt kihasználva elmentem a Karolina útra.
Az előzetes vizsgálathoz sorban álltunk öten is. Kitöltöttem a kérdőívet és már kortyolgattam a vízből.
A vizsgálat során nagyon meglepődtem a 189/95-ös vérnyomás értékemen, (kizáró ok). A kérdőívre beírtam hogy három hete volt kullancscsípésem,ami kizáró ok,(nem gondoltam volna). Harmadik probléma az érfal rugalmasságának csökkenése a kor előre haladtával. Amikor utoljára véradáson voltam akkor a vénámon mogyoró nagyságú duzzanat keletkezett,ami azóta sem múlt el.
Sajnos ezen okok miatt elutasítottak.
Véleményem szerint ebben a formában erősen diszkriminatív a ládaötlet illetve sok kessertársunk önhibáján kívül nem tudja teljesíteni a szükséges kritériumokat.
1. kizárjuk a 18 év alatti és 65 év feletti játékosokat.
2. az 50 kg alattiakat.
3. korábbi betegség vagy műtét miatt elutasítottakat.
4. a kullancs által megcsípetteket(ha egyáltalán eszébe jut).
5. vizsgálatkor mért hypertónia
Kissé átgondolatlan, elhamarkodott geoláda. Nem ide való.

KP1965 2019.05.29 18:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
A ma délutánra tervezett ládázást meghiúsította az eső, így kapóra jött ez az új, véradós láda.
Olvastam a sok bejegyzést a fórumon, nekem semmi bajom nincs ezzel a ládával, márcsak azért sem, mert 15 éve vagyok rendszeres véradó.
Általában a munkahelyemen szoktam vért adni, amikor házhoz jönnek érte, most a láda kedvéért eljöttem a Karolina útra. Volt már, hogy véremet adtam egy ládáért egy tüskés bozóton átverekedve magam, de azért az nem volt 4,5 dl. :)

20190529_18191320190529_182010
Kaputyin 2019.05.29 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
A mi kis falunkban adtam ma vért, (persze nem Pilisszentléleken :)) kapóra jött ez a szervezett véradás!
A készülékek nem olyan modernek mint az OVSZ-ben, ahol egyébként munkám kapcsán sokszor megfordultam már, de azért itt Zámolyon megteszi ez is!
Először a honvédségnél adtam vért, szabadság reményében, amit végül is nem kaptam meg, a paracsnokunk szerint biztos csak úgy elintéztem mivel eü. katona voltam, de azóta sok év eltellett, voltam már irányított véradáson, és kéklámpás véradáson is jó néhányszor. Most viszont a játék hozott ide! Nem vagyok rendszeres véradó, de amikor ráérek és tehetem, szívesen adok! Sőt, azon játékostársunk aki kizáró tényező miatt nem adhatott vért, és nem tud érvényesíteni találatot, az 56 nap múlva számíthat rám, adok helyette is!

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2019.05.29 17:36]

IMG_20190529_154027_resized_20190529_04083900660354389_2011199955669400_1339745203229032448_n (1)
DFRi 2019.05.29 12:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Kedves Rejtő!

Gratulálok a ládához remek ötlet!
Ahogyan korábban ígértem, amint lesz lehetőségem eljövök ide vért adni!

Természetesen itt már többször jártam, de rendszeresen a lakóhelyemen szervezett véradásokon szoktam részt venni. Ezért a soron következő halásztelki véradásból most kimaradok: -Bocsi lányok :-)

Sajnos közeli hozzátartozómnak szüksége volt már vérre, így többszörösen is átérzem az ügy fontosságát!
Egyébként a vér hamar reprodukálódik és a felfrissült vérnek jobb az oxigén szállító képessége, tehát a véradás kifejezetten egészséges dolog! És azt, hogy a vér valakinek az életét megmenti remélem már nem is kell kihangsúlyozni...

Tehát mindenkit arra bíztatok, hogy menjetek vért adni!

Köszönöm a rejtőnek, hogy igényesen körüljártad a dolgot és létrehoztad ezt a ládát!

20190529_12514020190529_124214
20190529_12412420190529_122619
Mikulás 2019.05.28 09:18 - Megtaláltam
"Megcsapoltak!" ;-)

Ma reggel elsétáltam a munkahelyemről (Móricz körtér) a Karolina úti állomásra. 8:30 körül érkeztem és 9:15-kor végeztem. A vizsgálatok és a kitöltött kérdőív alapján nem zavartak, hanem szépen leszívak 450ml vért. A környezet nagyon kultúrált, a személyzet kedves, segítőkész. A cél - nem kérdés - nemes és volt bennem egy kis megelégedettséggel vegyes büszkeség a véradás után. Nem túlzó, csak olyan egészséges, mint pl. amikor megmászol egy nagyobb hegycsúcsot :-)

Kaptam szép emléklapot is.

Ugyanakkor, fenntartom a moderáció alatt is képviselt álláspontomat: ez egy nemes dolog és támogatandó is, de ez nem geocaching és emiatt más formában (pl. kapmpány, eseményláda, stb.) jobban el tudtam volna képzelni. Nem "tragédia", hogy végül átment ez a láda, mert egy fecske nem csinál nyarat, de őszintén remélem, hogyy a gc.hu nem megy el ebbe az irányba. Az, hogy a fórumon kb. egy hete pörög ez a téma jól jelzi mindenkinek (modiknak főleg), hogy megosztó ez a rejtés és ezen megéri elgondolkodni....

Köszönöm a lehetőséget. Nem bántam meg, hogy elmentem.

Mikulás

P.S. A fent említett okokból, szokásomtól eltérően nem értékelem ennek a ládának a környezet/rejtés/webes megjelenés pontjait.

IMG_5928IMG_5929
IMG_5930IMG_5934
41B9496B-629E-441C-8BD5-9939F8FE9D8F 
Ásványvadász 2019.05.27 10:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget.
Sajnálom, hogy ennyi idővel a megjelenés után, második helyezett tudok lenni. Kiskőrösön adtam vért, ahová a Kecskeméti Területi Vérellátó Központ szokott kitelepülni. Vidéki piros egyes :) [g:hu 1.6.2y]

[Jóváhagyta: Mizo6869, 2019.05.27 11:20]

Amikor megjelent a láda, azt gondoltam, mindenképpen ott fogok vért adni, ahol a füzetbe is írhatok. Aztán a rengeteg negatív vélemény a ládáról, a kötözködő írások a fórumon és az adódó lehetőség miatt a vidéki helyszínt választottam. Ezzel bizonyítom, hogy egy kisvárosban is van alkalmunk vért adni. A helyi vöröskereszt szervez kétnapos véradást negyedévente. A tegnapi gyereknapi hősképzés után, ma volt a második nap. Ezen kívül óvodákban, iskolákban és néhány nagyobb munkahelyen is van évi egy-egy alkalom a véradásra.
Az első véradásom 1984-ben volt. Egy autóbalesetben megsérült barátom szorult segítségre. A katonaság szabadsággal járó akciói után, az 1989-es temesvári forradalom sérültjeinek szervezett véradás volt emlékezetes számomra.
Később, amikor a haldokló testvéremnek szerveztünk véradást, akkor sokan szólítottak meg: "Én nem tudok most vért adni, de szólok egy ismerősömnek". Nagyon örültem ezeknek a szavaknak.
Én ezzel üzennék azoknak, akik szerint nem mindenki előtt nyitott a lehetőség a láda találatára. Biztos van egy barát, gyermek, unoka akit el tudsz vinni magad helyett. Legyen ez az Ő első alkalma, amire majd örömmel emlékezik.
Ja! Ez nem geocaching? Szerintem megismerhetjük milyen egy véradó állomás és az eljárás, aminek a végén vért adhatsz. Nekem ez geocaching.

CsalogatóEllátmány
Ásványvadász "Jankó"Utána
Az első28. véradás
Pupu 2019.05.26 05:40 - Nem találtam meg
Gyakori véradó voltam. Egyszer, körtelefonnal felhív egy barátom felesége: Barnabás súlyos állapotban került kórházba, adjunk vért! Rohantam a Karolina útra. Megnézték az igazolványaimat, és elutasítottak azzal, hogy pontosan egy nappal idősebb vagyok 65 évesnél - épp tegnap volt a születésnapom! Megértem, hogy kellenek szabályok, és azokat be is kell tartani, de ez azért szíven ütött. Most ennek a "rejtésnek" a teljesítéséből is ki vagyok zárva. Nem lehetne módosítani a feltételeket?

[Elutasította: Mizo6869, 2019.05.31 18:18]

álomfogók 2019.05.22 14:30 - Egyéb
91-szeres véradóként (amiből a katonaságnál elkövetett első három alkalmon kívül mindegyikre itt került sor) talán érdemes lettem volna az itteni piros egyesre. Ráadásul, elég szokatlanul, a láda megjelenésekor már tudomást is szereztem létéről. Mégsem indultam. Mivel alig egy hónapja adtam itt vért utoljára, a következőre még majd két hónapot kell várnom. Addig meg azért csak akad jó pár véradó kesser.

Nikicsu 2019.05.22 12:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm. :) Második piros egyesem. [g:hu 1.6.2y]

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]