geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
4560. Budai kirándulások 1. (GCBUK1)

Indulamandula!

Indulamandula!

Láthatod majd ezt is...

Láthatod majd ezt is...

Meg ezt is...

Meg ezt is...

És ezt is... (egyik madárka!)

És ezt is... (egyik madárka!)

Meg ezt is...

Meg ezt is...

Meg ezt...

Meg ezt...

És ezt is...

És ezt is...

Meg ezt is...

Meg ezt is...

És ezt...

És ezt...

Meg ezt is...

Meg ezt is...

Meg ezt is...

Meg ezt is...

No meg ezt...

No meg ezt...

És ezt...

És ezt...

Meg ezt is...

Meg ezt is...

És ezt a madarat is

És ezt a madarat is

Meg ezt...

Meg ezt...

És ezt...

És ezt...

Meg ezt is...

Meg ezt is...

Meg ezt...

Meg ezt...

Rejtőtársaimat aligha láthatod...

Rejtőtársaimat aligha láthatod...

Ezt egyelőre csak fotón láthatod...

Ezt egyelőre csak fotón láthatod...

Ezt csak technikai segítséggel láthatod...

Ezt csak technikai segítséggel láthatod...

Ezt már ne keresd! :-)

Ezt már ne keresd! :-)

Az új láda

Az új láda
Szélesség N 47° 29,487'
Hosszúság E 18° 56,403'
Magasság: 286 m
Megye/ország: Budapest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2019.06.25 06:29
Megjelenés időpontja: 2019.07.04 10:41
Utolsó lényeges változás: 2019.07.05 16:39
Utolsó változás: 2021.04.25 20:36
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+6V)
Elrejtők: zöldfülű, Rézangyal77, BiBoLi
Ládagazda: zöldfülű
Nehézség / Terep: 1.5 / 3.5
Úthossz a kiindulóponttól: 12000 m
Megtalálások száma: 306 + 3 sikertelen + 9 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 2.6 megtalálás hetente


Körsétás multi a Budai-hegység déli részén, a jelszó részleteit a ládában és 6 (fél)öklömnyi geokövön találod. Minden ponton van tartalék jelszó, leírás a leírásban :-)

Pontok
1. Geokő a turistaút mentén, balra, talajszinten. NEBÉVÖT POLZSO
N 47° 28,263' E 18° 55,738'
2. Geokő a turistaút mellett, jobbra, talajszinten. TTÖGÖM ÓKSUTAF
N 47° 29,217' E 18° 56,579'
3. Szürke ládikában geoláda, a turistaúttól 4 méterre, balra, kb. 120 cm magasan. Mérete jó nagy :D Kérlek, finoman bánj vele! ALADLO KKÜB
N 47° 29,487' E 18° 56,403'
4. Geokő az ösvény mentén, jobbra, kb. egy méter magasságban. NÓKSUTAF
N 47° 30,057' E 18° 57,236'
5. Geokő az ösvénytől 5 méterre, talajszinten, a "kilátóban". NABÓKSUTAF
N 47° 29,612' E 18° 57,216'
6. Geokő 2-3 méterre az ösvénytől és a turistaúttól egyaránt, talajszinten. NEBÉVÖTFAITTELLEMÓKSUTAF
N 47° 29,335' E 18° 56,885'
7. Geokő a turistaút mentén, balra, talajszinten, de mégis nyújtózkodnod kell. Kérlek, hogy tényleg az útról felnyúlva vedd ki a követ, és ne mássz fel érte a partfalon! A természet nevében köszönöm :-) TTÖZÖK ESZRÖT AF TLŐDIK SÉ ESZRÖT EYNEKREB
N 47° 28,637' E 18° 56,754'

Jelszóképzés
A betűket/szavakat és a számokat (betűvel kiírva!) rakd össze a pontok sorrendjében, és egy értelmes, 29 karakteres szöveggel máris logolhatsz!

A ládába TravelBug nem helyezhető.

Egy kis körsétára invitállak Titeket ezzel a mulitval a Budai-hegység déli csücskébe, ahol Budaörs, Budakeszi és Budapest osztozik a "főváros tüdején".

Megközelítés
Parkoló, Budaörs, Felsőszállás:
 N 47° 27,993' E 18° 56,004' 227 m [GCBUK1+parkoló]

Bevezetés
A Budai-hegységről a Wikipédián találsz általános információkat, valamint a kirándulás közben a tájékoztató táblák és a ládaleírás is elárul ezt-azt... (Akadémiai székfoglalóra ne számítsatok, mert a grafomán korszakomat réges-régen kinőttem - vagy mégsem? :D Elnézést kérek mindenkitől, aki szokott ládaoldalt olvasni.)

A kirándulás a Buda-hegység dél-nyugati részére, részben a sasbércek környékére vezet el. (A sasbérc a röghegységekben előforduló, vetődéssel kialakuló kisebb-nagyobb, általában meredek kiemelkedés, de sajnos nem mindenütt ülnek rajta sasok - nagy bánatomra. Viszont szép kilátásra feltétlenül számíthatunk.)

A láda célja a kirándulás, mint "testi-lelki gyógyír" népszerűsítésén kívül a környék fantasztikusan változatos növény- és állatvilágának, azon belül elsősorban erdeinek bemutatása: menet közben többféle társulási formával is találkozhatsz, holott összességében egy igen kicsiny területet jársz be. Ráadásul minden évszakban mutat valami érdekességet a természet, amiért megéri újra és újra megtenni ezt a kört. :-) Ezek az erdők nem pusztán gyönyörködtetnek, hanem minden erejükkel megpróbálják kicsit ellensúlyozni a főváros és környékének légszennyező hatását. Köszönet minden fának! És persze valamennyi erdészeti dolgozónak a természet-támogató munkájáért, melynek nyomait és eredményeit láthatjuk a kirándulás során. Ugyanakkor le kell szögezzem: a fák legnagyobb haszna kétségkívül az, hogy túrázhatunk - ugyanis a turistajelzések túlnyomó része rajtuk található. :D

A pontok sorrendje szerint Budaörsről Budaörsre jutunk el, ennek megfelelően itteni parkoló pontot adtam meg. Tömegközlekedőknek a Városháza megállónál érdemes leszállni és a Domb utcán felsétálni a felsőszállási parkolóig, visszafelé pedig Alsószállásról a P+ Piros kereszt mentén a Mária-völgyben visszatérni. Mindkét út kb. 1400 m.

A körtúra természetesen máshonnan is indítható, pl. Csillebérc, KFKI előtti parkoló, Normafa, Makkosmária, stb.

És aki nem tud/szeretne egyvégtében bő 10 km-t sétálni, több kicsi részletből is összerakhatja a multit, bár így az élvezet egy részéből kimarad. Remélem, hogy a logokban sok "körözött" köszön majd vissza :D

A kerékpáros keresést azért nem ajánlom a megadott útvonalon, mert egy szakasz igen veszélyes lehet, de ami még ennél is fontosabb: a túra egy része fokozottan védett területen vezet keresztül, ahol tilos a kerékpározás. Kérem, hogy aki bringával keresi fel a multi pontjait, erre mindenképpen legyen tekintettel. Köszönöm.

Igaz, hogy a látnivalók éjjel nem igazán érvényesülnek, de az erdő nem zár be ilyenkor sem: ha valaki ekkor szeretne erre sétálni, ám tegye. Viszont a túrát éjjel csak fokozott odafigyeléssel ajánlom.

A túrát igyekeztem úgy megtervezni, és a leírást úgy összeállítani, hogy a pontok és a szöveg segítséget nyújtson ott, ahol kicsit nehéz rátalálni a helyes útra/irányra, valamint hogy GPS nélkül is bejárható legyen az útvonal. Remélem, így a kevésbé gyakorlott túrázóknak és kincskeresőknek sem lesz túl nagy kihívás az útvonal követése és a jelszó begyűjtése, és ezen felbátorodva egyre gyakrabban kapják majd fel a bakancsot, és egyre nagyobb sétákat tesznek!

Nos, akkor induljon a kirándulás!

Az út
A parkolóból  N 47° 27,993' E 18° 56,004' 227 m [GCBUK1+parkoló] a Csalogány utcán indulunk el, a S+ Sárga kereszt jelzést követve. Ha a fülemülék költési időszakában jársz erre, nem csak látni, hanem hallani is fogod az utca nevét. Az utca végén egy formás kis hársfán mutatja a jelzés, merre haladj tovább. Rövid séta a "vegyes felvágotton keresztül" (juhar, kőris, fenyő, tölgy, hárs, vackor, stb.), és máris megérkezel az első pont közelébe, a Szekrényes-hegyi elágazáshoz, ahol 4-5-6 út és ösvény fut össze.

 N 47° 28,263' E 18° 55,738' 266 m [GCBUK1-1]
A helyes utat a geokő mutatja meg a multi első pontjaként, az oszlop tövében lapulva. Kérlek, hogy az oszlop tetejét is alaposan nézd meg!!! Tartalék jelszó a turistaút túlsó felén, a jelzést hordozó tölgyfa mögött, talajszinten.
Ezután a S- Sárga sáv jelzésű úton haladunk tovább, ami a Budaörsi Kopárok nyugati lábánál vezet. Ez fokozottan védett terület, ezért nem szabad letérni az útról - és nem is kell. Az erdő legjellemzőbb fafaja ezen a szakaszon a tölgy, de akad szép számmal vadcseresznye és kőris, magasabban pedig fenyő - de ennek inkább csak az illatát fogod érezni. Az ösvény mentén rengeteg a som, ősszel lehet csipegetni... Minden évszakban látni és hallani errefelé madarakat, persze télen csak keveseket. Viszont látható az út mentén egy madár, "aki" mindig itt tanyázik, és nem fog elrepülni, ha közelítesz hozzá. Miután keresztezted a széles, szórt utat, hamarosan megérkezel Sorrento gyönyörű szikláihoz és illatozó fenyveséhez, érdemes kicsit körülnézni. Továbbhaladva figyelmesen lépkedj, mert a következő szakaszon lesznek csúszós részek. De azért ne felejtsd el megnézni az út bal oldalán a berkenyék és tölgyek lombját, mert a szintkülönbség miatt itt végre nem csak felnézhetsz a fákra. Egy meredek lejtő után lassan betérünk a Sorrentót a Nagyszénazugtól elválasztó völgybe, ami önmagában is szemkápráztató látvány, öreg bükkjeivel és hársfáival, dzsungelekre hajazó növényözönével és zöld alagútjaival. Ja, és itt is lakik egy soha el nem költöző madárka ;-) Utunkat még mindig ugyanazon a jelzésen folytatjuk, immáron termetes tölgyek árnyékában, majd egyszer csak "sávot váltunk".

 N 47° 29,217' E 18° 56,579' 334 m [GCBUK1-2]
Itt is geokő mutatja meg a helyes utat a multi második pontjaként, az út jobb oldalán, tuskó mögé. Ezután a PM Piros M jelzés mentén haladunk majd tovább, és a tartalék jelszó a kereszteződésben álló, a követendő Meteor-ösvény jelzést hordozó vadcseresznyefa tövében található. A fiatal tölgyek és kőrisek árnyékában lépkedve figyelmesen kövessétek az ösvényt, ami helyenként mély vájatokban vezet, de ekkor már hatalmas gyertyánok, tölgyek és bükkök hajolnak föléd. Útközben itt-ott még rábukkanhatsz régi sárga sáv jelzésekre: a szó szoros értelmében minden jel arra utal, hogy egykoron erre vezetett a sárga turistaút.

 N 47° 29,487' E 18° 56,403' 403 m [GCBUK1-3]
A multi harmadik pontján egy nagyméretű, szürke láda rejti a szintén nem kicsi geoládát, egy termetes bükkfa közvetlen szomszédságában, az ösvény bal oldalától 4 méterre, kb. 120 cm magasan. Kérlek, óvatosan nyisd ki a ládikát! A rejtek "magasabb szintre emelkedett", de továbbra is nagyon kérem a segítségedet a gondos visszarejtésben, amit előre is nagyon köszönök. Kisebb és nagyobb ajándékokat is tudsz benne cserélni (köszönöm!), és ha nem szeretnél a logolással bajlódni, kis sem kell nyitnod a geoládát... A tartalék jelszót méretes geokavicson találod, az ösvény jobb oldalán álló hársfa tövében, ami mutatja, hogy a Meteor-ösvény balra kanyarodik. Mi viszont nem balra, a Mária (vagy Meteor)-szurdok felé folytatjuk utunkat, hanem tartva az eddigi irányt, a széles erdészeti utat keresztezve mintegy 40 méter után elérjük a P- Piros sáv jelzést. Makkosmária felé baktatva először fiatal tölgyelegyes kőris (vagy kőriselegyes tölgy?) erdőben járunk, de szerencsére már ezek az ifjoncok is adnak annyi árnyékot, hogy akár kánikulában is lehet vállalkozni a túrára. A kegytemplomhoz közelítve varázsütésre megnőnek a fák, egyre magasabb tölgyek és fenyők bólogatnak, hogy jó úton járunk. Egészen addig maradunk a piros sávon, amíg a templom előtti nagy rét sarkán nem fut össze a Z+ Zöld kereszt jelzéssel, és ezután ezt a jelet követjük. Ha nem találnád az útkereszteződést, a itt egy kis segítség.
A széles turistasztrádát jól megtermett fenyő, juhar, szil és kőrisfák őrzik, majd a következő útelágazás után, ahol a S- Sárga sáv jelzés keresztezi utunkat, balra a már szépen serdülő és felnőtt tölgyek, míg jobbra a feltörekvő ifjúság nyújtózkodik ágaival az ég felé. Felfelé kaptatva a Mária út Mária út jelzés letér balra, míg mi továbbra is a jelünkön maradunk, miközben rácsodálkoztunk az útbaigazító a tölgy ikrekre az út közepén. A régi kis fahídon áthaladva már légy résen: hamarosan újabb állomáshoz érkezik a kirándulás, és egy jelöletlen, de igencsak széles, félig felszórt erdészeti úton megyünk majd tovább.

 N 47° 30,057' E 18° 57,236' 423 m [GCBUK1-4]
Az oszloppal is jelzett útkereszteződésben jobbra elhagyjuk a Z+ Zöld kereszt jelzést, és a jelöletlen ösvény jobb oldalán, egy kb. egy méter magas tuskó tetején, moha alá rejtve találjuk meg a geokövet, ami a multi negyedik pontja. Tartalék jelszó az ösvény bal oldalán, egy régi zöld+ jelzésű bükköcske mögött, talajszinti geokövön olvasható. A kellemes árnyat adó erdőben, amit főleg tölgyek, bükkök és gyertyánok alkotnak, teljesen ellazulva sétálhatunk, ugyanis legkésőbb a Csillebérci Gyermektábor kerítésénél észre fogjuk venni, hogy véget ért az út. Ám előtte néhány méterrel keresztez egy szintén jelöletlen, ám igen népszerű, ezáltal alaposan kijárt ösvényt, ami Normafáról tart lefelé. Jobbra fordulva mi is ezen az ösvényen folytatjuk utunkat, miközben balról a tábor, majd a KFKI mellett haladunk. Eleinte kivadult gyümölcsfákkal tarkított vegyes erdő kíséri utunkat, ám egyre több, hatalmas bükkfa jelzi, hogy ideje megállni kicsit gyönyörködni bennük, valamint ha szerencsénk van, a kilátásban is.

 N 47° 29,612' E 18° 57,216' 438 m [GCBUK1-5]
A multi ötödik pontján a geokövet az ösvény bal oldalán, attól kb. 5 méterre található, hatalmas tuskó rejti, mely egyben remek kilátóhely is, így kis ösvény vezet odáig. A tartalék geokö pár méterrel odébb, közvetlenül az ösvény mentén, szintén tuskóban lapul. Miután kicsit körülnéztünk, továbbra is a jelöletlen az ösvényen haladunk mindaddig, amíg az bele nem fut a S- Sárga sáv jelzésű turistaútba. Eleinte többnyire öles bükkök között kacskaringózik az ösvény, majd egyre több tölggyel, mogyorós hólyagfával és május környékén bódító gyöngyvirágillattal találkozunk. És bringásokkal is, ezért a fületeket ne csak a madárfüttyre hegyezzétek, nehogy baj legyen. És füleljetek a GPS jelzésére is, mert hamar elérjük a következő "sávváltást".

 N 47° 29,335' E 18° 56,885' 373 m [GCBUK1-6]
A multi hatodik pontjaként a geokő az ösvénytől jobbra, 2-3 méterre mind az ösvénytől, mind a turistaúttól található tuskó melletti vadcseresznye fa tövében lakik, a tartalék kő pedig szemben, a sárga- jelzésű tölgy mögött. Miután az eddig követett ösvény véget ér, balra fordulunk, és a S- Sárga sáv jelzésen haladunk tovább. Kisvártatva csatlakozik jobbról, a Végvári-sziklától felfelé kapaszkodó P- Piros sáv jelzésű turistaút. Ezt jól jegyezzük meg, mert közel két kilométeren át kísérjük majd egymást, miközben eleinte vadcseresznyékkel és bükkökkel tarkított gyertyánosban járunk, kora tavasszal a keltike-rengeteget csodálva. Az aszfaltozott utat keresztezve aljnövényzetben bővelkedő tölgyesekben haladunk, és megkezdjük a lassú kapaszkodást a Budaörsi-hegy oldalában. Idővel csatlakozik a SO Sárga körtúra jelzésű turistaút, ami kisvártatva balra már távozik is, míg mi jobbra vesszük az irányt. És ha már erre járunk, igény esetén a leágazó kis ösvények egyikén meglátogathatunk egy-két piktortégla üreget is. Közben felkészülünk az újabb váltásra...

 N 47° 28,637' E 18° 56,754' 349 m [GCBUK1-7]
A következő útelágazásnál a helyes utat ismét a geokő mutatja meg a multi hetedik pontjaként, amit az út bal oldalán, egy berkenye fa és egy kidőlt fa törzse között találsz meg. Bár talajszinten van, mégis alaposan nyújtózkodnod kell felfelé. Augusztusi egyéb logomban pedig vannak fotók, amik segítenek a megtalálásban. Kérlek, hogy tényleg az útról felnyúlva vedd ki a követ, és ne mássz fel érte a partfalon! A természet nevében köszönöm :-) A tartalék jelszót annak, a kereszteződésben álló, csenevész kőrisnek a tövében találod, amin a P+ Piros kereszt jelzés virít. Innentől kezdve ezt a jelzést követjük, amely keresztül vezet minket a Budaörsi Kopárokegy részén. Ezen a különleges helyszínen rengeteg érdekes és értékes növény és állat él, így szigorúan védett természetvédelmi terület, sem bringával, sem kutyával nem szabad(na) belépni. Miután kigyönyörködtük magunkat a kilátásban, megkezdjük az ereszkedést, és továbbra is a jelzést követve, balra letérve, egy fenyvesen keresztül eljutunk Alsószállásra. Itt a S+ Sárga kereszt jelzés a Meggy utcán és Sóvirág utcán át visszavisz minket a parkolóhoz, vagy a P+ Piros kereszt jelzést követve visszajuthatunk Budaörs főutcájára.

Utad során az alábbi geoládákat fogod érinteni: GCSORR, GCKGYT, GCBUSV
Ezeket pedig kisebb-nagyobb kitérővel látogathatod meg: GCPTRG, GCVEGV, GCBEML, GCNOFO

Remélem, tetszett a kirándulás Buda határain, és köszönöm, hogy velem tartottál! További szép túrákat!
Állapot: kereshető
1 játékos jelölte kedvenc ládájának

KRW értékelés (117 db): környezet: 4.79 rejtés: 4.81 web: 4.87 átlag: 4.82

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
-
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


icarusdes 2021.09.26 18:23 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

Nagyon kellemes kis útvonalat adott a már majdnem végletekig ismert budaiban :) Barátnőmmel és haverommal keresve, egyszerre megismertetve velük a kicsit budai hegyek nem triviális útvonalat és belevezetve őket a ládázásba!

Zsókica és Lackó 2021.09.20 12:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.5]

Pety&Poty 2021.09.16 14:48 - Megtaláltam
Heuréka, egy újabb rejtés helyes kulcsa!
Köszönjük a rejtést!
Az 5-ös pontnál nem csak a melegtől dobtuk el az agyunkat, hanem attól is hogy hány geokővet véltünk az igazi geokőnek. " Természetesen " ott volt, ahol meg van adva, az orrunk előtt.

Kincsvadászó Kalózok 2021.09.11 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget!

pbberta 2021.09.11 14:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

Spártaiak 2021.09.05 20:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.30
Köszönöm a rejtést.

Emerich63 2021.09.05 14:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]
Mai kirándulásunk fő eseménye volt e multi, közben persze néhány útba eső ládával (GCsorr, GCKGYT, GCBuSv) kiegészítve.
Szinte pontosan 12 km-es sétát tettünk , szinte pontosan 4 óra alatt kalandra-fel csapattal együtt e remek napon!
A multi pontjai - a láda és a geokövek is - megtalálhatóak!
Nagyon köszönjük a rejtőnek, hogy e multi elkészítésével bejárhattuk a Budai hg. ezen részét (is).

20210905_11525720210905_120151
20210905_12023820210905_131530
20210905_13251420210905_150021
Screenshot_20210908-154109_Samsung Health 
kalandra-fel 2021.09.05 14:41 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! L&Zs [Geoládák v3.11.3]

Sergio64 2021.09.04 17:53 - Megtaláltam
Köszönjük, hogy bejárhattuk a Budai-hegység ezen részét, nagy élmény volt!
Zs & Zs [Geoládák v3.11.3]

IMG_20210904_101108IMG_20210904_114526
IMG_20210904_121929IMG_20210904_121833
IMG_20210904_141633IMG_20210904_143153
IMG_20210904_145755IMG_20210904_150543
IMG_20210904_150318 
Motkány 2021.09.04 17:53 - Megtaláltam
:)

golyakr 2021.09.04 17:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

aDoc 2021.08.28 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
Szép repüllők, kilátás, néhol nagy forgalom.

Első jelszórészlet halovány, átírás jó lenne. Dobozba beköltözött a természet.

bohrmann 2021.08.09 23:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.92
Mi éjszaka jártuk végig, így nyilván kimaradtunk a látnivalóból, bár elég ismerős helyeken jártunk. Azért így is jó kis túra volt, nem túl hosszú, de nem is rövid, szóval kedvcsináláshoz pont jó.

bacsnyir 2021.08.07 19:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.84
x

kwh 2021.07.21 12:15 - Megtaláltam
gotcha

Laltan 2021.06.20 08:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.1]

jegesmedve137 2021.06.06 15:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

Evila 2021.06.05 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Két részletben, közbeiktatva az útba eső ládákat is. Május elején a 2., 3.,4.,5.,6. pontokat kerestem fel. Az 5. ponton csak a tartalék geokövet találtam meg. Nagyon korrekt a láda oldal, a rejtések és az útvonal is kellemes. Köszönöm!

IMG_2815IMG_2836
IMG_2852IMG_3103
IMG_3131 
tevelady 2021.05.30 18:08 - Megtaláltam
Megtaláltam Hegyóval, TFTC. [g:hu 1.6.2y]

Hegyo 2021.05.30 17:54 - Megtaláltam
Levadásztam. Köszönöm a lehetőséget. Környezet /Rejtés / Web 454 [g:hu 1.6.2y]

SzMartzy 2021.05.30 14:16 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!
[g:hu+ 2.7.3]

Strombus 2021.05.22 15:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.57
Budapest belvárosából indultunk egy kellemes kerekezésre, aminek fő célpontja ez a láda volt. Nem igért ma sok jót a meteorológia és sajnos azt az időjárás be is tartotta. Hűvös, szürke reggelre, hajnalban eső neszére ébredtünk, így nem kapkodtuk el az indulást. Már száraz volt az aszfalt, mikor nyeregbe szálltunk. Budaörs felett egy fekete felhő éktelenkedett, elég sikeresen elmentünk alatta. Viszont az erdőben vizes volt a talaj, a kiálló gyökerek és kavicsok, így volt ahol a jármű tolására kényszerültünk, ahol más körülmények között nem kellett volna. Az 1-es és 2-es pont közötti meredek szakaszon egyenesen sétabotként használtam a biciklimet, úgy evickéltam le. Esés nélkül megúsztuk.
Kellemes útvonal, jó túra volt. A geoköveket mindenütt azonnal megtaláltuk. Tetszett a szép, nagy láda. Sajnos az egyik füle már letört, egy másik töredezik. Szerencse, hogy jó, védett helyen van.
Turistával nagyon kevéssel találkoztunk, gondolom, a bizonytalan időjárás miatt.

Péter60 2021.05.22 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.57
Egy kedves kis "útvonal-láda" ami ugyan semmi újat nem mutat be, de azért élmény volt végigtekerni, felidézni az útba eső régi találatokat. A csapadékos időjárás miatt toltuk is nem egyszer a bringákat, de sebaj! Valamennyi geokő és a láda is pillanatok alatt meglett, télen ez hó alatt macerásabb lehet. Menet közben kitértünk a GCREP5 két pontjához is.

olinka 2021.05.16 16:22 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Anya, Apa, Ró, Kri, Cso [Geoládák v3.10.5]

nbokan 2021.05.11 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.28
15 km séta erre a multira építve az ajánlott parkolóból. A pontok között még hét ládát útba ejtettünk, remek kirándulás volt, kösz a rejtést. Várom a folytatását.
Képek később... [Geoládák v3.10.5]


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (318 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]