geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
4612. A szegedi Boszorkánysziget (GCBOSZ)

Ősszel (fotó: Szabó Bálint)

Ősszel (fotó: Szabó Bálint)

Lejárat a töltésről

Lejárat a töltésről

Bejárat az ösvényre

Bejárat az ösvényre

"Szellem-erdő" (fotó: Szabó Bálint)

"Szellem-erdő" (fotó: Szabó Bálint)

Hangulat

Hangulat

Csak egy fa, vagy valóban kísértenek itt szellemek?

Csak egy fa, vagy valóban kísértenek itt szellemek?

Üzenet

Üzenet

Egy vádlott vallomása 1728-ból (forrás: Móra Ferenc Múzeum)

Egy vádlott vallomása 1728-ból (forrás: Móra Ferenc Múzeum)

Minden név mellett 12 strigula és az ítélet latinul: "élve megégettessék" (forrás: Móra Ferenc Múzeum)

Minden név mellett 12 strigula és az ítélet latinul: "élve megégettessék" (forrás: Móra Ferenc Múzeum)

Spoiler: az első pont környéke

Spoiler: az első pont környéke

Spoiler: A második pont környéke

Spoiler: A második pont környéke
Szélesség N 46° 14,249'
Hosszúság E 20° 8,843'
Magasság: 80 m
Megye/ország: Csongrád-Csanád
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2020.02.07 11:30
Megjelenés időpontja: 2020.02.07 12:07
Utolsó lényeges változás: 2021.05.18 16:15
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+1V)
Elrejtők: Timót, Nimród, Era, Tomi
Ládagazda: petrot81
Nehézség / Terep: 2.0 / 2.5
Úthossz a kiindulóponttól: 1200 m
Megtalálások száma: 197 + 3 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 2.1 megtalálás hetente


Röviden

Kétpontos multi. Az első ponton kidőlt odvas fa tövében környezet-idegen égetett tárgy, ebben találod a jelszó első felét. A második ponton kb. 180 cm magasban vár a 10x10x5 cm-es négyfüles konyhai doboz, a jelszó második részével.

Évszaknak megfelelően szúnyog- és kullancsriasztót vigyél!! A gondos visszarejtéskor kérlek figyelj a muglikra és egyéb erdei teremtményekre!

A ládába TravelBug nem helyezhető.


Megközelítés

Autóval

Parkolni a Tisza Lajos körúton lévő parkolókban (hétköznap 8:00-18:00-ig fizetős!), vagy ingyenesen a  N 46° 13,980' E 20° 8,531' 80 m [GCBOSZ+parkoló] fatelep bejárata mellett, ill. annak környékén lehet.

Tömegközlekedés

Számtalan busz/troli/villamos, ami az Aradi vértanúk tere környékén megáll. Innen kb 3-400m séta a töltés.

A rejtés

A városközpont felől érkezve az  N 46° 14,731' E 20° 9,015' 80 m [GCBOSZ+start] Árvízi emlékműtől érdemes lesétálni a gyermekklinika mellett a töltés felé, majd onnan már jól látható csapás vezet az erdei ösvény bejáratához  N 46° 14,593' E 20° 8,990' 80 m [GCBOSZ+Bejárat].

A jelszó első felét a bejárattól kb. 400 m-re  N 46° 14,415' E 20° 8,947' 80 m [GCBOSZ-1], talajszinten keresd. Kérlek gondosan rejtsd vissza a rejtekébe!

A jelszó második felét az ösvényről letérve  N 46° 14,249' E 20° 8,843' 80 m [GCBOSZ-2], a természet takarásában találod.

A szigeten végigvezető út a "Szellem-erdőt"  N 46° 14,187' E 20° 8,795' 80 m [GCBOSZ+'Szellem-erdő'] elhagyva a  N 46° 14,112' E 20° 8,690' 80 m [GCBOSZ+Fatelep] fatelep mellett vezet vissza a töltésre, így aki ingyenes parkolót keres, vagy a Nagyállomás felől érkezik ( N 46° 14,441' E 20° 8,616' 80 m [GCBOSZ+Alagút] Fővámköz -  N 46° 14,411' E 20° 8,700' 80 m [GCBOSZ+Jobb kanyar] Szövetkezeti út -  N 46° 14,005' E 20° 8,475' 80 m [GCBOSZ+Bal kanyar] Máglya sor), ebből az irányból könnyebben közelítheti meg a szigetet.

Az ösvény száraz időben biciklivel is jól járható!

A sziget melletti töltésen fut a Tápét Röszkével összekötő sárga Sárga sáv sáv jelzésű turistaút.

Leírás

A szegedi Boszorkánysziget

Az Alsóváros és a Tisza közt fekvő erdős területet hívják a szegediek Boszorkányszigetnek. Északról a már nem létező vasúti híd zárta le (GCSZVH), délről a kereskedelmi és téli kikötő határolja. Valójában nincs bizonyíték arra, hogy ez a terület egykor sziget lett volna, legfeljebb félsziget, amelyet a Tisza éles kanyarral került meg.

Boszorkányégetés Szegeden

Magyarországon összesen 124 boszorkányperről lehet tudni biztosan, melynek több mint a fele Szegeden zajlott. Döbbenetes tragédiát őriznek a félszigeten némán álló fák.

Szeged azon részén, melyet ma Boszorkányszigetnek neveznek, 1728. július 23-án 12 boszorkányt kötöztek négyesével cölöpökhöz, majd máglyán megégették őket. Mindannyian tortúrák során mentek keresztül, mielőtt a nyilvános kivégzés sorsára jutottak. A kínvallatások mellett átestek a vízpróbán és mérlegpróbán, ahol valamennyien könnyűnek találtattak, ami az akkori hiedelem szerint egyet jelentetett azzal, hogy boszorkányok. Ha egy per ekkoriban vízpróbáig jutott, a vádlottnak nem sok reménye maradt, hogy igazát megvédje. A szegedi pörnél a boszorkánynak hitt asszonyokat kivitték az Alsó-Tiszapartra, ahol a keskenyebb és sekélyebb mederben kötelekre kötözve vízre lökték őket. Három öregasszony vízbefúlt, a többiek azonban a felszínen maradtak, ez rájuk nézve súlyos bizonyító körülmény volt. A "próba" abszurditását az mutatja, hogy a vízbefúlt asszonyok ugyanúgy máglyán végezték (nem temették el őket; máskor a vízbe merülés az ártatlanság jele volt...), mint akik túlélték a próbát, akik esetében az, hogy fennmaradtak a vízen, egyértelmű bizonyítéka, hogy a Sátánnal cimboráltak. Az életben maradtakat emellett tűvel is megszurkálták, hogy az ördögi jegyek láthatóvá váljanak: ők úgy hitték, hogy ha a sebek nem kezdenek vérezni, az egyértelműen a boszorkányság bizonyítéka. De elég volt az is, ha valakin sátáni bélyegzőket fedeztek fel, mely lehetett akár egy nagyobb, testük "különös helyén" levő anyajegy is. (Négyen végül mégis megúszták, hiszen eredetileg 18 embert fogtak perbe Szegeden.)

Kökényné a vallatások során sorra ismerte el bűneit, de számos más bábát is "feldobott", ahogy ezt manapság mondanánk. A vádaskodás tovább gyűrűzött és addig fajult, hogy a város tömlöcei szinte teljesen beteltek. A vallomásokból arra derült fény, hogy "a szegedi boszorkányok valóságos katonai szervezetbe tömörültek. Volt kapitányuk, hadnagyuk, strázsamesterük, zászlótartójuk, dobosuk, trombitásuk." Kiderült, hogy szervezetük tagjai Plútó, mások szerint Dromó ördöggel léptek szövetségre, aki bélyeggel jelölte meg őket, megtagadtatta velük a kereszténységet, ráadásul közösült is velük. A sátáni kapcsolatot igazolta az is, hogy hadseregről azt is megtudták: a pogány törököket szolgálta.

A vádba fogott személyek többsége szegény néprétegekből került ki, főként bábák voltak. A boszorkányper koncepciós jellegét támasztja alá, hogy nemsokára kiderült: az ördögi szövetség kapitánya nem más, mint Szeged egykori főbírája, a 82 éves Rózsa Dániel. Ő korábban a város képviselője volt a pozsonyi országgyűléseken, és nem mellékesen Szeged egyik legvagyonosabb polgára (akinek szintén sok ellenlábasa lehetett, hiszen juhászlegényből lett főbíró). Róla "beigazolódott" a per során, hogy "társaival együtt egy akó pénzért hét esztendőért adták el a csapadékot a töröknek. A vád szerint az esőt egy zacskóba kötötte el, amit hordói alá rejtett." Mindez azért lehetett főbenjáró bűn, mivel abban az esztendőben kora tavasz óta semmi esőzés sem volt a vidéken, és már az előző évek is aszályosak voltak.

Reizner János, Szeged egykori krónikása szerint a boszorkányüldözés idején Szegeden teljesen "felforgatott és megrendült állapotok" uralkodtak, főként a szárazság okozta feszültségek miatt. "Mindenki a veteményeket tápláló eső után áhítozott s el nem tudták képzelni, hogy miért nem nyílnak meg az ég csatornái." Az egyház a nép vallástalanságának tulajdonította a kedvezőtlen állapotokat. A rossz közhangulat miatt felerősödtek a város őslakosai és a nem sokkal korábban betelepült - rác illetve dalmata - polgárok, valamint az osztrákbarát, illetve nemzeti hagyományokat ápoló (vö: kuruc) lakosok közötti ellentétek is, ami a törököktől való félelemmel elegyedve keltett hisztériát.

A pert követő időszakban Szegeden még számos halálos ítéletet hoztak különböző boszorkányvádak alapján. Ennek a bécsi udvar, pontosabban Mária Terézia vetett véget 1755-ben hozott döntésével: betiltotta a boszorkánypereket az egész Osztrák-Magyar Monarchiában.

A "sziget" ma:

A város testébe nyúló zöldövezet népszerű a sétálók, kutyasétáltatók, kocogók, MTB-sek körében. Bár jelenleg nincs annyira karbantartva, mint a Tisza túloldalán található Tisza-Maros sétány (GCtima), de a szélesen kitaposott ösvények így is kiválóan járhatók.

Források:
wikipedia
origo.hu
femcafe.hu
Állapot: kereshető
1 játékos jelölte kedvenc ládájának

KRW értékelés (67 db): környezet: 4.61 rejtés: 4.64 web: 4.78 átlag: 4.68

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
+
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
+
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


DFRi 2021.11.30 09:51 - Megtaláltam
Megvagy láda :-) Köszi a lehetőséget!!!
Feri&Mira [Geoládák v3.12.2]

Pilis50 2021.11.30 09:50 - Megtaláltam
A vasúttól az Alagúton átmentünk, majd átvergődtünk a vágányokon. Találtunk egy jól kijárt helyet a dróthálón - már ott is voltunk a bozótosban. Az egyik jelszót jól fel kell jegyezni - mert ki tudja mit jelent?
Innen már csak 17 km séta volt vissza a vasútig.

Lilcso 2021.11.20 15:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

LionDaddy 2021.11.18 12:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.47
Geotúra kectammal a Bp.-Szeged-Bp. útvonalon. 14/5. találat
Élmények és fotók később.

Köszi a rejtést!

kectam 2021.11.18 12:05 - Megtaláltam
Késő őszi geocsavargás LionDaddy-vel Szeged környékén. Fordított sorrendben kerestük a pontokat. Nagy előnye volt a mai keresésnek, hogy nincsenek egyáltalán szúnyogok és egyéb, kesselést rontó körülmények.
Köszönöm, hogy megmutattad.

DSC_2164DSC_2165
DSC_2166DSC_2167
GAMANO 2021.11.13 15:59 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget.

Hátramenés 2021.10.25 17:05 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

nogacsalad 2021.10.23 18:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

duranyikd 2021.10.17 11:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Aleph & Rita 2021.09.29 13:20 - Megtaláltam
Szegedi tartózkodásunk alatt ma elsétáltunk erre is. Az 1-es ponton nincs hengeres tárgy csak tégla alakú, a 2-es ponton viszont rengeteg a szúnyog.
Köszönjük a megsétáltatást, tetszett!

Green Eye 2021.09.28 10:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

eltájoló 2021.09.25 16:37 - Megtaláltam
G. e. 3-ban még ide jártunk szalonnát sütögetni a koleszból. Nagyon jó volt visszatérni. Gyakorlatilag minden ugyanúgy néz ki, mint annakidején.
A láda és a jelszóhordozó is rendben a helyén van. Köszi a rejtést.
mmxciii.

scele 2021.09.23 12:13 - Megtaláltam
mögvan

Judit és Béla 2021.09.11 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.46
Megtaláltuk.

sirgalahad 2021.09.08 15:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.60
Bibircsók az orra hegyén
Kis lábujján anyajegy
Nagyon gyanús forma egyén
Füst van, amint hazamegy

Alig tudja letörölni
Ujjáról a mérgeket
Legjobb lenne bepörölni
Forró máglyán égne meg

lelcache 2021.09.08 15:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache

20210908-2189720210908-21898
20210908-2189920210908-21900
galaktikus lázadók 2021.09.05 16:19 - Megtaláltam
Az Erő legyen veletek!! [Geoládák v3.11.3]

Paul 2021.09.04 15:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

ImreNóri 2021.09.02 18:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.49
Köszönjük!

rubin55 2021.08.25 19:16 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.

salem.macska 2021.08.25 19:16 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

Dr.Lada 2021.08.22 13:17 - Megtaláltam
Andrusával kerékpárral elkövetve.:-) Békés megyei hirtelen felindultságbol elkovetett őrültség keretében.
Log később.
[g:hu+ 2.7.14]

EmesESE 2021.08.22 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.42
Megtaláltuk! 🙂
A vége már eléggé szúnyogos lett, 1-es pontot nehezen találtuk, pedig ott volt ahová a GPS jel mutatott.
Köszönjük a lehetőséget! [Geoládák v3.11.3]

tfmb 2021.08.20 15:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.94
Köszi a rejtést!

Xorbit 2021.08.18 19:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.26
Nagyon rég jártam már a környéken, de örömmel vettem észre, hogy nincs elhanyagolt állapotban a sziget.
Az első pont azonnal meglett, viszont a második körül 20 percet keringtem, de végül csak meglett.
Köszi a rejtést!

pötyimiki 2021.08.18 12:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Hegyo 2021.08.13 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 4.16
Megkerestük Teveladyvel szegedi nyaralásunk alkamával. Köszönöm a lehetőséget, hogy megmutattad nekem a helyet.

tevelady 2021.08.13 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltam Hegyóval, köszönöm a rejtés. . [g:hu 1.6.2y]

putik 2021.08.10 11:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.1]

Ungerati 2021.08.09 17:59 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.10
Megtaláltam!

geooszi 2021.08.02 13:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

VDetti 2021.07.31 13:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltuk!:)

bacsnyir 2021.07.30 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.84
x

Tanohun 2021.07.30 17:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

kertimi 2021.07.30 17:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

utigabi60 2021.07.30 17:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Gmre 2021.07.24 17:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

T. Bali 2021.07.22 18:51 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.70
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

csehipest 2021.07.19 22:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

Ásványvadász 2021.07.17 10:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]
Igazán vadregényes az erdő, kellemes sétát tettünk benne.

befi 2021.07.16 18:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

Marton Zoli 2021.07.16 13:15 - Megtaláltam
A téli kikötő felől jöttem a gáton így aztán mindkét pontot a legnehezebb irányból közelítettem meg a térdig érő aljnövényzeten keresztül nem pedig a kitaposott erdei utacskán. Ezzel együtt mindkét pontot könnyen megtaláltam. Aztán belefutottam a képeken látható installációba.
Úgy látszik Szegeden még nem haltak ki teljesen a boszorkányok :-) A nyomuk legalábbis még megmaradt.

20210716_13150420210716_131516
V_Gabor 2021.07.11 15:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.52
GCbkvl és ebéd után. Mind a két pont rendben a helyén, gyorsan előkerültek és igyekezetem is a szúnyogok miatt. Innen visszasétáltunk az Árkádba, ahol az autót hagytuk. 8,5 km-t sétáltunk a városban.

A rejtő online követhette a keresésem. :)

Köszönöm!
[g:hu+ 2.8.2 teszt]

2021-07-11 14.08.16R2021-07-11 14.27.53R
2021-07-11 14.27.56R2021-07-11 15.09.26R
2021-07-11 15.10.24R2021-07-11 15.11.03R
2021-07-11 15.13.06R2021-07-11 15.15.54R
2021-07-11 15.16.47R2021-07-11 15.21.43R
2021-07-11 15.27.17R2021-07-11 15.39.11R
2021-07-11 15.42.37R2021-07-11 15.48.59R
2021-07-11 15.49.08R 
Aniko & Gyuri 2021.07.03 13:49 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

katanora 2021.07.01 16:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Nagyon sok ígéretes zug van itt egy ládának, örülök, hogy felfedezhettem a helyet. [Geoládák v3.11.3]

Access Denied 2021.06.28 17:14 - Megtaláltam
Koszi

sandorfabi 2021.06.19 23:59 - Megtaláltam
Megvan, köszönjük a rejtést!

bapa 2021.06.19 18:12 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.4]

öregmedve 2021.06.14 16:18 - Megtaláltam
Szerencsére nem szerették a szagom a szúnyogok, csak a lepkét csípték szanaszét.
Érdekes hely.

lepke 2021.06.14 16:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Valóban sejtelmes hely. Tele volt különleges, attraktív fákkal. Bevallom, sötétben félnék itt kószálni egyedül, amely félelemnek nincs racionális oka, de mégis... Ráadásul boszorkányok sincsenek, mint köztudomású.
Köszönjük a rejtő segítségét az 1. pontnál. Hiába léptem csúnyába nem sokkal a rejtés mellett, nem hozott szerencsét, illetve éppen ez a belelépés riasztott el a további kutakodástól.

DSCN1870DSCN1871
DSCN1869DSCN1874
DSCN1876DSCN1877
Emerich63 2021.06.05 18:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]
A 20 éves láda apropóján, utána kerestük fel a Szeged belső területén található utolsó meg nem talált ládánkat.
Kellemes és vadregényes séta végig az ösvényen.
A rejtések rendben.

20210605_17534620210605_182703
20210605_18355320210605_180721
20210605_18282120210605_180404
20210605_18205420210605_184032
Csizmások 2021.06.05 15:21 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.3]

berkopt 2021.05.12 18:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

VEnikő 2021.05.12 11:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Mathau 2021.05.09 15:22 - Megtaláltam
"Csak a Puffin adhat nekem erőt és mindent lebiro akaratot!"

[g:hu+ 2.6.11]

petoakos 2021.05.01 12:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Palm 2021.04.29 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Szilleri 2021.04.24 20:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Tigris csapat 2021.04.24 14:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Szimonetta, András (Tigris csapat) [Geoládák v3.10.5]

szille 2021.04.24 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Gabbence 2021.04.23 15:25 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.6.10]

lencsilyany 2021.04.11 15:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Családi kirándulás lencseseva-val együtt:) [Geoládák v3.10.3]

lencseseva 2021.04.11 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.3]

MrKovalcsik 2021.04.05 16:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
Megtaláltuk! Köszönjük!

Zaza2013 2021.04.05 14:32 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! ☺️ [Geoládák v3.9.6]

rozsahegyieva 2021.04.04 08:51 - Megtaláltam
Koszi a rejtest! A fiammal imadjuk ezt a jatekot

nagynorbertjev 2021.04.03 17:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Megtaláltuk, koszonjuk , csodalotos a hely es a rejtes is !! [Geoládák v3.9.6]

Kinga_02 2021.04.02 16:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.30
Jó volt.

Zalán és Tomi 2021.04.01 11:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Herceg Áron 2021.03.30 19:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

llevi95 2021.03.28 13:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Köszönjük, jó élmény volt :)

TheJegas 2021.03.28 12:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Ramika & Jégu [Geoládák v3.9.6]

ÓKRÁM 2021.03.27 13:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.48
KÖSZÖNÖM A REJTÉST!
Mamával és Tatával,( "Tarsolyossal" ).

IMG_1397IMG_1402
IMG_1403IMG_1405
IMG_1406IMG_1407
IMG_1409IMG_1412
tarsolyos 2021.03.27 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.11
KÖSZÖNÖM A REJTÉST!

IMG_1393IMG_1396
IMG_1401IMG_1404
IMG_1406IMG_1417
linzijani 2021.03.21 12:49 - Megtaláltam
Első keresésünk volt, korábban is sétáltunk már itt, de ez most sokkal izgalmasabb volt. :)
Köszönjük a lehetőséget.
[g:hu+ 2.5.10]

Szilágyiék 2021.03.20 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.09
Nagyon tetszett!
Az előző boszorkány-szigeti ládát anno nem találtuk a helyén, akkor már ezer éve elveszett volt szegény, de a hely akkor is érdekes volt.
NA DE ez az ösvény! Hihetetlenül kellemes kisugárzása van. Ha ott vannak még a boszorkányok lelkei, azok nagyon jó lelkek!
A jelszó választás szintén kiváló, nagyon szeretjük az olyan jelszavakat, amelyek összefüggésben vannak a megmutatott érdekességgel.
Úgy gondoltam, hogy majd a végén felmegyünk a gátra, és ott sétálunk vissza, de a víz az utunkat állta, és nem bántuk meg, hogy még egyszer végigjárjuk az ösvényt.

Köszönjük szépen!

DSC02994DSC02995
kucsi24 2021.03.13 16:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.41
Madárcsicsergős, néhol mocsaras séta közben találtuk meg. Hangulatos hely. Köszi a rejtést!

arpi73 2021.03.12 12:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 1.00
Megtaláltuk :-) Petikém volt a leg szemfulesebb ;-) Szép helyszín ...

Bagoly és Talicska 2021.03.10 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

BT_pro 2021.03.10 08:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

GeoGeorge 2021.03.06 10:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

james 2021.03.04 15:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
James [Geoládák v3.9.6]

BravoD 2021.02.27 16:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Medina1980 2021.02.27 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Életem első megtalálása! Most találkoztam előszőr a játékkal! ?
Afriday köszönöm, hogy megmutattad!
[Geoládák v3.9.6]

afriday 2021.02.27 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.49
Megtaláltuk!
Kellemes szombat délutáni ládázás első állomásaként. Remélem nem utolsó! ;)
Medina1980 első találata, nagyon ügyes ládakereső!
[Geoládák v3.9.6]

Ötvös család 2021.02.06 12:23 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.5.8]

anettx 2021.01.30 10:51 - Megtaláltam
TFTC!
Irány Szeged és a legmélyebb pont!
Klassz helyszín, tetszett, a jelszónak is utánaolvastam:)
A GCM002 mozgót is ide rejtettük.
[Geoládák v3.9.0]

ha2 2021.01.30 10:50 - Megtaláltam
Nagyon misztikusak az útközben látható fák.

JAck:66: 2021.01.30 08:40 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.0.34]

7dayfarkas 2021.01.23 13:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

noemilajos98_420 2021.01.22 17:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.0]

larissza99 2021.01.22 17:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

navigaator 2021.01.14 00:00 - Megtaláltam
-

Attibati 2021.01.13 14:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.58
Hosszú gckupa pontgyűjtés utolsó új ládája. Kicsit csodálkoztam a sziget elnevezésen, mert hídat sehol nem láttam, lehet, hogy bizonyos vízállásnál válik szigetté a terület?
Itt a fák lábon halnak meg, mint a bükki őserdőben, tényleg misztikus környék.

Andris + Edi 2021.01.09 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.42
Itt élünk Szegeden, de még soha nem jártunk ezen a környéken. 2021 első találata, köszönjük a rejtést :)

Töltésen 
Sunrutas 2021.01.09 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

KK TEAM 2021.01.03 12:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! A krumplikakas ezt a ládát is kikaparta. :-)
[Geoládák v3.8.3] [Geoládák v3.8.3]

kocsisjozsef74 2021.01.02 08:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Zsuzsa, Józsi [Geoládák v3.8.3]

anzsu7 2021.01.02 08:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Zsuzsa, Józsi [Geoládák v3.8.3]

fazekaszs77 2020.12.20 15:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

TS 2020.12.19 13:50 - Megtaláltam
Szokásossá vált év végi, két ünnep közti helyi ládakeresés négyesben. Évtizedekkel ezelőtt az egyik alkalommal erre kerékpároztunk. A fiam áthajtott az egyik bombatölcséren. Őt követte a lányom, akinek nem volt megfelelő lendülete. Vissza gurulva elesett és eltörte a kezét. Most próbáltuk beazonosítani azt a bombatölcsért. Egészen a téli kikötőig elsétáltunk, majd visszafelé kezdtük keresni a pontokat. Sietnünk kellett és a második pontot nem találtuk meg csak az elsőt. Másnap vissza jöttem és GPS nélkül is egyből megtaláltam. Meglehetősen sokan sétáltak a környéken.

mr.bandesz 2020.12.14 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
Köszönöm a rejtést!

Tngyam 2020.12.12 12:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

erdei.laszlo 2020.11.28 12:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

petrot81 2020.11.15 12:44 - Egyéb
Az eltűnt ládát egyesületi ládával pótoltuk, ésKata és Zergi segítségével. [Geoládák v3.8.0_dev]

ésKata 2020.11.15 09:50 - Megtaláltam
Szegedi séta során közösen gyógyítottunk ládát. Tamástól érdekes dolgokat tudtunk meg Szegedről és a Boszorkány-szigetről. Alma, a kutya nagyon helyes és jól viselkedett.
Szeged elvben nem ismeretlen nekem, mert Félegyházán Kapus tanár úr a gimnázium 4 évében operabérletet vett és busszal mentünk. Akkor persze iskola után, színház előtt nem sok időnk volt körbenézni. Azóta többször voltam Szegeden. 2 éve születésnapomra Szeged-Palic-Szabadka szecessziós sétát kértem. Fantasztikus élmény volt! Ma egy másik oldalát néztem meg Szegednek. Még mindig vissza kell mennem!

Zergi 2020.11.15 09:50 - Megtaláltam
Fogtam!
[g:hu 1.6.5]

IMG_0325IMG_0326
IMG_0327IMG_0329
IMG_0331IMG_0332
IMG_0335IMG_0336
IMG_0337IMG_0338
IMG_0339IMG_0340
IMG_0341 
VKBITANG 2020.10.10 12:04 - Megtaláltam
A lada eltunt, köszönöm a segítséget! [Geoládák v3.7.1]

Brebka 2020.09.21 22:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

danmagic 2020.09.21 22:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Laller0102 2020.09.18 20:42 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Nabuhad 2020.09.18 11:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

alucifer 2020.09.11 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.28
MEGTALÁLTUK
Köszönöm a rejtést!


20200911_13201320200911_132851
20200911_13290220200911_133056
Csg12 2020.09.09 15:42 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

csipet_csapat 2020.09.08 13:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.41
Megtaláltuk Takival. Mindkét rejtés nagyon ötletes. Rajtam kívül volt még néhány boszorkány, az tuti :) köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

IMG_20200908_131152IMG_20200908_131057
takacsimre 2020.09.08 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.28
Csipet_csapattal. Köszönöm a rejtést.

Cinkata 2020.09.01 18:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

thera 2020.09.01 18:22 - Megtaláltam
Megtaláltam Cinkataval, köszönöm a rejtést! Nagyon ötletes a láda rejtése, mindkettő. Sajnos a jelszó első részét valaki ismét eltűntette. Rejtő segített. [Geoládák v3.5.3]

CsukorBálint 2020.08.31 13:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
A jelszó első részét a cigis dobozból visszaraktam a "fekete hengeres tárgy"-ba. :) [Geoládák v3.5.3]

Zsizsi60 2020.08.22 12:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.4]

uzolee 2020.08.21 15:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

Nicky&Ati 2020.08.21 09:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

Ágica63 2020.08.21 09:23 - Megtaláltam
Megtaláltam köszönöm Ágica

Nicky&Ati 2020.08.21 09:14 - Egyéb
Az első pont cetlijét a rejtektől kb 20m-re az úton találtuk meg. Doboz hiányában egy cigis dobozba raktuk a jelzett fa tövébe kéreggel takarva. [Geoládák v3.5.3]

Andris78 2020.08.18 11:47 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! A második helyen rengeteg a szúnyog, vigyetek szúnyogirtót!

GVera1979 2020.08.18 11:47 - Megtaláltam
Megküzdve az éjszakai felhőszakadás utáni sárral és rovarhaddal megtaláltuk Andris78-al mindkét ládát. Az első hamar meglett, a második küzdelmesebb volt.

Nemi91 2020.08.16 13:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

Nitusz 2020.08.16 13:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

Maclura 2020.08.04 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
70 km-nyi bicajozás egyik eredménye, hogy begyűjthettem ezt a ládát is.
A szúnyogokat most megúsztam.
Szép környezetet láttam és jó rejtésekkel találkoztam.
Köszönet érte.

Pipers 2020.07.21 19:04 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

Pogánypeti 2020.07.21 17:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.23
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról! [g:hu 1.6.4]
Egyhetes szegedi tartózkodásom legelső, egyben legutolsó találata (az összes többi levadászva).
Bebritses koromban (nem most volt) többször is bejártam a Boszorkány-szigetet, már akkor tudtam a sziget történetét. Most bent az ösvényen sok kölyök hangoskodott, és persze cigiztek, piáltak, ment a buli. Mentem egy jó darabig az ártéri erdőben, majd feljöttem a töltésre, mert rengeteg volt a szúnyog odalent, engem meg különösen szeretnek...
A láda adta magát, logolás után bemenetem a belvárosba, és hirtelen felindulásból megkerestem 7 .com-os ládát is :)))
Tamás! A vízügyi előrejelzést elnézve szerintem ismét visszalehetne állítani az eredeti állapotokat...
Köszi szépen a rejtést! :)

Arculat 2020.07.18 14:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

kovigaga 2020.06.24 18:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

GYEZegzug 2020.06.24 12:17 - Egyéb
stmester társaságában, valamint Kajlával nagyot sétáltunk. Jó volt újra itt lenni elrejtettük a GCSPIR mozgót.
Nekem is van "boszorkányos" örökölt ős rejtésem a GCHEX.

IMG_20200624_113922IMG_20200624_115048
IMG_20200624_114349IMG_20200624_124135
IMG_20200624_120457 
stmester 2020.06.24 12:16 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.1.17]

fercsipeter 2020.06.21 09:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Puszkany 2020.06.20 11:43 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok. Köszönöm a lehetőséget! [Geoládák v3.3.2]

kl 2020.06.20 11:43 - Megtaláltam
Itt jártunk... Köszönjük!

v.judit 2020.06.14 12:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.70
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

mpeti1985 2020.06.14 12:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.70
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Mikulás 2020.06.07 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.68
Eszemben sem volt ma Szegedre jönni. Azonban a nagyéri ládánál hazatervezve a gugli bizony ezt az utat adta meg legrövidebbnek. Mindenképp az M5-öt javasolta. Hittem neki, de akkor, ha már így esett, betértünk egy kicsit Szegedre Zsuzsival. Úgyis szeretjük ezt a város, egy kis Tisza parti séta, megfejelve egy rövid belvárosi csavarással ebéddel egybekötve az nem is hangzik olyan borzasztónak! :-)
Az árvízvédelmi emlékműhöz közel parkoltunk (most ingyenes, amúgy is frissen aszfaltoztak, senkit nem érdekeltünk). Onnan egy kellemes séta a ládapontokhoz a tiszai ártéri erdőben. Ősfák, boszorkányos helyek, kanyargós kis ösvénykék. Nagyon tetszett! Mindkét pont sima ügy volt még okostelefonnal is. Jót beszélgettünk Zsuzsival és visszaérkezéskor folytattuk sétánkat a belváros felé... Jó volt megint itt lenni...

Köszönet! Jó ládaoldal, érdekes olvasmány! A láda rejtése mestermunka!

Mikulás

IMG_4371IMG_4372
IMG_4373IMG_4375
IMG_4376IMG_4378
IMG_4381 
Albatrosz947 2020.06.06 16:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.32
Bringával a Tisza parton. Szerencsére a boszorkányok nem voltak otthon.
Köszi a rejtést.

DSCF5694DSCF5695
Minige 2020.06.01 16:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Opc_Bini 2020.06.01 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
nem volt könnyű [Geoládák v3.4.1]

denho 2020.05.30 15:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

kosbor 2020.05.24 13:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

szabo.anna1992 2020.05.23 15:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Köszönjük a rejtést, megtaláltuk!

Hey-ho 2020.05.17 16:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Ferrit 2020.05.16 16:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Családi, baráti kerékpáros ládázós kirándulás.
Köszönjük a rejtést.

vto 2020.05.16 16:19 - Megtaláltam
Az enyhítések utáni első találatunk. Köszönjük a rejtést!
Eszter és Tomi [Geoládák v3.3.2]

JenniMiki 2020.05.14 12:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.02
Megtaláltuk, köszönjük szépen a rejtést! Nagyon tetszett a végláda! :) Jenni&Miki [Geoládák v3.3.2]

Gyömi 2020.05.10 18:59 - Megtaláltam
Köszönjük!

Gábor & Edit 2020.05.10 11:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Szuper volt! Igazi dzsungel ???? [Geoládák v3.3.2]

fcsaba 2020.05.08 13:35 - Megtaláltam
Kihasználtam a koronavírus miatt bevezetett korlátozások enyhítését, az ebből fakadó kényszerpihenőt és a szép időt, és egy kerékpártúrával összekötve kerestem fel a pontokat. Egykori szegediként a helyszín ismerős volt, és jó volt ismét visszajönni. Köszönöm a rejtést!

cosinus0 2020.05.04 14:00 - Megtaláltam
Ok, megvan. Egy kis kerékpáros kiruccanás a közeli lakóhelyemről. Elég elvadult ártér, sok kidőlt fa, és burjánzó aljnövényzet. A láda kinyitása nem volt egyszerű, kissé szorul. A 2. pontot a Tisza elviszi,jobb esetben áthelyezi máshová, ha megárad. Kár lenne érte. Köszi a rejtést.

Gabriello 2020.03.21 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.55
Kellemes körséta keretében Alsóvárosról. Kedvenc közeli sétahelyünk, örülünk hogy került ide láda. Az elhelyezések ötletesek, jók, csak nem árvíz biztosak sajnos....

Zolas21 2020.03.18 09:40 - Megtaláltam
Megtaláltam.

kupec 2020.03.13 08:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Jó így, szúnyog nélkül.

Fazék 2020.03.12 13:10 - Megtaláltam
Családi hosszú hétvége legelső találata. Alig fél éve voltunk Szegeden, jól esett visszajönni. A meleg napsütésben jót sétáltunk a "szigeten". Pazar a rejtés.

IMG_5443IMG_5448
vt54 2020.03.10 14:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

emmerwald 2020.03.08 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.10
Nagyon szép a láda, látszik hogy sok energiát fektetett a rejtő ebbe a multiba. Remélhetőleg a rejtekhely nem szúr szemet másnak.
Köszönjük az invitálást!

Nutszeru 2020.03.07 17:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

pliptai 2020.03.07 11:15 - Megtaláltam
Köszönet a rejtését!

Pitymi 2020.03.05 19:14 - Megtaláltam
Megtaláltam... szuper volt köszi!!! :) [Geoládák v3.3.2]

Botond89 2020.03.05 14:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

admo 2020.03.01 15:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

kovdav 2020.03.01 12:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Nagyon klassz volt a 2. rész "fészke"! Köszi! :)

golyakr 2020.03.01 11:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Bakszakáll 2020.02.29 11:30 - Megtaláltam
A telefonomon a második pont némileg eltért a rejtéstől, de a rejtő adott olyan támpontot, amivel megtaláltam. Amúgy igényes és príma rejtés, köszönöm a lehetőséget.

Csaba & családja 2020.02.28 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.63
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

kétbakancsos 2020.02.25 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.00
Reméljük, hogy hosszú életű lesz mindkét pont. Köszönjük a rejtést!

IndulásLogbook
Szellemliget 
Jutka 2020.02.23 13:10 - Megtaláltam
Ismerős hely, köszi a rejtést!

zsityi 2020.02.22 16:17 - Megtaláltam
Köszi, megtaláltuk :)

Mary Lou 2020.02.22 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Megtaláltuk.
Klassz hely, szép tavaszias időben sétáltunk egy jót.
Köszönjük !

tau 0470 2020.02.21 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Sétáltam egy jót, s fényképeztem a kidőlt fákat. Az első pont gyorsan meglett, a másodikat - amely nekem is nagyon tetszett - kis keresés után találtam meg. Én is aggódom, mi lesz vele áradás idején. Köszönettel.

1.2.
3.4.
5.6.
7.8.
logVasúti híd emlékhely
Vasúti híd emlékhely 
sinus90 2020.02.20 14:35 - Megtaláltam
Libertyvel elkövetett szegedi kiruccanás.
Vonattal érkeztünk, rögtön vettünk a "Csiga" ban friss meleg ennivalót. Itt mindig finom és friss az áru, mindig betérek ide. Majd villamossal a Bécsi körútig - ránéztem a comos ládámra - és irány gyalog az első pont. Öreg ez a rész, rengeteg a kidőlt, kettétört fa, de jól járható, mint ahogy eddig is az volt. Az első pont ötletes és árvíz esetén is a helyén maradhat. A második ponton az első nagyobb árvíz elviheti a ládát, kár lenne érte! Oda kellene láncolni...
Vissza ugyanazon az úton mentünk, immár a városba.
Kora este még megnéztünk egy Indiáról, pontosabbak Ladakh tartományról szóló útibeszámolót. Élmény volt!
Köszi a rejtést!

)
20200220_145159
Liberty 2020.02.20 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.55
Különleges hangulata van a "Boszorkányszigetnek". Ismerve a boszorkányper történetét, mintha a letűnt kor díszletei lennének a letört és egymásba boruló öreg famatuzsálemek, a kidőlt fák, némelyik korhadt fatörzsön misztikus fejformák rajzolódtak ki. A végláda nagyon szép és igényes, kár lenne érte, ha egy áradás elsodorná. A kellemes tavaszias időben Sárival még volt időnk a belvárosban sétálni egy másik időutazás előtt, amely során egy élménybeszámolóval egybekötött filmvetítést láthattunk, a Himaláján (Ladakh) élő emberek életéről és a Láma-templom építéséről. Szegedre mindig szívesen jövök vissza, köszönet a rejtésért.

Szeged címere
VP 2020.02.20 08:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.64
Reggeli séta. Szeretem a folyókat, az ártereket. A Tiszán Tiszabecstől Szegedig sokszor jártam kajakkal, kenuval.
Most nagy nyugi. A Tisza aránylag magas, de azért az ártértől még messze van. (Magas víznél nem tudom, mi lesz a ládával.)
Boszorkányokat nem láttam.

Ily 2020.02.17 16:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.63
Megtaláltam. Köszönöm a kirándulást!

carmin 2020.02.17 16:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.56
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Majdnem 11 éve találtam meg a GCuszt ládát (ami azóta megszűnt), így már ismerős volt a környezet. Én nagyon féltem a 2. ponton lévő igényes és különleges ládát, nemcsak az esetleges áradástól, hanem az eltűnéstől is.

DSC02323DSC02325
DSC02335DSC02336
Tovima 2020.02.16 17:22 - Megtaláltam
Igazi ártéri erdő, boszorkány és szúnyogmentesen. Családosan.

MarkoGear 2020.02.16 17:22 - Megtaláltam
Édesapámmal és édesanyámmal kis szegedi séta.

Vincenzo65 2020.02.16 17:22 - Megtaláltam
Szegedi új ládát családosan kerestük fel. Jó volt a történetet elolvasni.

nmárti 2020.02.15 19:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.53
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Bővebben otthonról. [Geoládák v3.3.2]Nosztalgiatúra....fel sem tudnám sorolni, hányszor jártam itt a négy koleszos év alatt: kedvenc napozó, tanuló, bográcsozó helyünk volt. Még mindig imádom ezt a várost !

 
kobcikrajci 2020.02.15 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.65
Bicajjal Szegeden. Ismerős a környék, de a szép napos délutánon még hangulatosabb volt, mint emlékeimben. Az ősöreg, törött-hajlott hátú fák különös érzést keltenek a boszorkánysztorival együtt. Multinak talán kicsi, de nem okozott gondot mind2 jelszóhordozó megtalálása.

sanzi89 2020.02.15 15:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

bubu&vahur 2020.02.15 13:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4a]

Zeike 2020.02.15 12:45 - Megtaláltam
:)

Cerberus 2020.02.15 12:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.40
Megtaláltam! Gabival közös találat. Régen jártam már erre, jó volt egy új láda miatt ismét sétálni egyet a környéken. A végláda nagyon igényes.

Köszönöm a rejtést!

IMG_0463IMG_0464
IMG_0466 
Norbee97 2020.02.14 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.11
Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan.
Ismerős volt a környék, sokszor jártam erre amikor gyakran voltak Szegeden, illetve a GCUSZT is ezen a környéken volt elrejtve. Kellemes idő volt, emberek nem igazán voltak a környéken, érdekes volt néhány év után erre járni ismét. A láda kissé nehezen került elő, nem tűnik túl tartós rejteknek, a visszarejtése is elég nehézkes volt, remélem azért sokáig megmarad. :) [Geoládák v3.0.0]
1292.

IMG_20200214_122737IMG_20200214_122853
IMG_20200214_123601IMG_20200214_130817
IMG_20200214_133133 
Páratlanpáros 2020.02.12 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést! Gyönyörű napfényes időben kereshettük fel a "Boszorkányszigetet". A korábbi napok szélviharai alaposan megtépázták a vén nyarakat, füzeket, de az erdő így is nagyon szép látvány. Nehéz elhinni, hogy majd háromszáz éve milyen borzalmak helyszíne volt ez a folyópart. Osztva GSdriver aggodalmát, valóban kár lenne, ha bármelyik láda áldozatul esne egy tiszai áradásnak.

12
34
zalajaro 2020.02.12 10:35 - Megtaláltam
Szép időben, kellemes séta.

GSdriver 2020.02.11 16:57 - Megtaláltam
Köszönöm. ;) [Geoládák v3.3.2]
--------------------------------------
Eső után, délutáni napsütésben, menet közben vígan dúdolva a "Még azt mondják, nincs Szegeden boszorkány ... " kezdetű dalocskát. Az ártéri erdő mindig szép (most is), az épp áradó Tisza pedig tiszteletet parancsol. Az első pont jó eséllyel bármit kibír, a másodikat viszont sérülékenynek vélem (kár lenne, ha megtetszene a Tiszának és az első kisebb vízzel elhappolná a ládászok elől).

GYEZegzug 2020.02.10 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.48
Hatalmas szél viharban, óvatos közlekedéssel. Nagyszerű rejtés, valóságban az van ami a tervben szerepelt. Jó volt moderálni, fotók később lesznek, autóban maradt a telefonom.
Békésben is van boszorkány domb, valamint a GCHEX ős rejtés.
Gratulálok, köszi szépen a munkátokat.

sorx 2020.02.09 11:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

sas&szti 2020.02.08 16:00 - Megtaláltam
Nem tudom, hogy az elmult napok igen szeles időjárásának lehet köszönni, de rengeteg fa van kidőlve. Tehát óvatosan vadásszon mindenki! Amúgy tetszett a bemutatásra szánt hely. ;)

20200208_15345320200208_153541
20200208_15360420200208_155009
Screenshot_20200208-175408_XPlayerScreenshot_20200208-174946_XPlayer
Mumu 2020.02.08 14:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.78
Megtaláltuk, habár odvas fából akad bővek :D

Tisztisz és Csabi 2020.02.07 20:55 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi!

TothTi 2020.02.07 13:05 - Megtaláltam
Meglelve.
Köszönöm a rejtő munkáját. [Geoládák v3.3.2]Szoros volt. Ötletes rejtés, gratulálok.

Varhelyi 2020.02.07 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]
Véletlenül láttam meg a hírt, hogy új láda jelent meg Szegeden pár perccel korábban. Bár lett volna más dolgom (ebédfőzés), elfogott a harci láz és nekiindultam biciklivel. A töltés alján volt egy furcsa figura, de ő nem ládász volt. Aztán amikor az első ládánál leszálltam a bicikliről, utolért egy másik biciklis telefonnal a kezében. TothTi volt az, és az első pontot úgy találtam meg, hogy felolvasta nekem a segítséget. Aztán bicikliztünk tovább a 2. ponthoz. Én kicsit túlfutottam rajta, vissza kellett mennem az erdőben. Jó 15 percig keresgéltünk, mígnem rábukkantam a dobozra. Megegyeztünk abban, hogy a telefonjaink szerint nem egészen ide mutatnak a koordináták, de mivel meglett a láda, nagy eltérés nem lehet.
Mindkét láda nagyon profi rejtekbe került. Gratulálok a rejtőnek. Jó hogy itt is van újra láda.

Hetek óta itt horgonyoz ez a román uszály egy reaktorral rajta.-1Hetek óta itt horgonyoz ez a román uszály egy reaktorral rajta.-2
Hetek óta itt horgonyoz ez a román uszály egy reaktorral rajta.-3 
Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]