geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
4595. Vendel-hegyi Kálvária és hegytető (GCVENK)

Pilisborosjenői Kálvária

Pilisborosjenői Kálvária

A 840-es végállomása

A 840-es végállomása

Emléktábla a Bessenyei-ház falán

Emléktábla a Bessenyei-ház falán

A Szent Vendel emlékmű

A Szent Vendel emlékmű

A hagyományokat felélesztve Szent Vendel napján megáldják az állatokat

A hagyományokat felélesztve Szent Vendel napján megáldják az állatokat

A Kevélyhegyi Levendulamező

A Kevélyhegyi Levendulamező

Kálvária úti hársfasor

Kálvária úti hársfasor

A tanösvény egyik állomása

A tanösvény egyik állomása

A Kálvária egykori létrehozóinak állít emléket a domb alján a tábla

A Kálvária egykori létrehozóinak állít emléket a domb alján a tábla

Még olvasható az eredeti felirat az egyik stáció kövén

Még olvasható az eredeti felirat az egyik stáció kövén

Egy mozaikképen az összes stáció

Egy mozaikképen az összes stáció

A Kálvária keresztjei

A Kálvária keresztjei

Az eredeti kilyuggatott szobor a római katolikus templomban

Az eredeti kilyuggatott szobor a római katolikus templomban

Télen szánkódomb

Télen szánkódomb

csúszásra készen

csúszásra készen

Tripód a Vendel-hegy tetején

Tripód a Vendel-hegy tetején

A láda rejtekhelye

A láda rejtekhelye
Szélesség N 47° 36,531'
Hosszúság E 18° 58,927'
Magasság: 269 m
Megye/ország: Pest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2019.11.10 14:11
Megjelenés időpontja: 2019.11.11 11:11
Utolsó lényeges változás: 2019.11.11 11:11
Utolsó változás: 2019.12.06 11:52
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+1V)
Elrejtők: KP1965
Felhasználó: KP1965
Nehézség / Terep: 2.0 / 2.0
Úthossz a kiindulóponttól: 1000 m
Megtalálások száma: 127
Megtalálások gyakorisága: 6.1 megtalálás hetente


Röviden

Kétpontos multiláda
1. pont: N 47° 36,531' E 18° 58,927' A Kálvária V. stációja mögött kb. 2 m magasságban egy 2x10 cm-es gravírozott tábláról olvasható le a második pont koordinátája.
2. pont: Az első ponttól kb. 200 méterre, a hegytető közelében, egy mohával borított nagy kő alatt található meg a láda, ami egy 15x10x5 cm-es négyfülű konyhai tárolódoboz.


A ládába TravelBug nem helyezhető.

Megközelítés

Tömegközlekedést használóknak az Árpád-hídtól induló 840-es Volánbusz járattal a Pilisborosjenő autóbuszfordulóig kell jönni, ez a végállomás. Menetrend
A buszvégállomástól kb. 200 m séta a játszótér és a Jenői Faló büfé, itt van a kocsival érkezőknek az ajánlott parkoló is.  N 47° 36,631' E 18° 59,219' [GCVENK+parkoló]

Előzmények

Miután első alkalommal sikerült elhoznom a Kálvária kutató mozgóládát GCKaKu, egyértelmű volt számomra, hogy az újrarejtés helyszíne a pilisborosjenői kálvária legyen. A helyszínnel az akkori megtalálónak, egy sokat tapasztalt kedves játszótársunknak is sikerült meglepetést okozni. Mint írta, ez a szép helyen lévő, számára is ismeretlen kálvária szerinte ládaérdemes hely, nem is érti, hogy vajon miért nincs itt még láda! Hát most lett!
Ezzel a multival szeretném nektek bemutatni a Vendel-hegyet és a Kálváriát, valamint az oda vezető utat.

Látnivalók útközben

- Bessenyei-ház

Az utca utolsó házát építette és itt élt az 1980-as években Bessenyei Ferenc, aki az Egri csillagok forgatásán szeretett bele Pilisborosjenőbe. A ház falán megtekinthető a színészóriás születésének 100. évfordulója alkalmából elhelyezett emléktábla.

- Szent Vendel emlékmű

A parkolásra kijelölt terület egyik sarkában található a Szent Vendel emlékmű.  N 47° 36,640' E 18° 59,189' [GCVENK+Szent Vendel] Szent Vendelt az állatok védőszentjét, pásztorként szokták ábrázolni. Életét az állatok mellett, illetve remeteként, Isten szolgálatában töltötte. Vendel királyfi 554 körül született Skóciában egy törzs vezérének fiaként. Apja nem nézte jó szemmel a keresztény műveltség és a papság iránti vonzódását, ezért nyájai őrzését bízta rá. Legendája elmondja, hogy Vendel mindig a legjobb legelőt kereste a juhoknak, és fáradságot nem kímélve járta nyájával a dombokat, szíve pedig szüntelenül remetecellája után vágyott.
Mivel az állatállomány Pilisborosjenőn is a megélhetés alapját jelentette, a falubeliek gyakran fohászkodtak hozzá segítségért. Szép szokás volt, hogy Szent Vendel emléknapján, október 20-án körmenettel vonultak a szoborhoz imádkozni, énekelni és a Jóisten áldását kérni. A pásztorok a közelbe hajtották a csordát és a legények kilovagoltak a lovakkal, így a pap az állatokat is megáldotta.

- Kevélyhegyi Levendulamező

Az emlékmű mögött, közel egy hektáros területen található a 2016 májusában telepített Kevélyhegyi Levendulamező. Helybeli családi vállalkozás révén jött létre, az ültetés, a növények gondozása és a szüretelés mind kézi munkával történik, teljesen vegyszermentesen. Levendulavirágzás idején (június-július környékén) szedd magad lehetőséget biztosítanak az érdeklődőknek és kiváló helyszín kreatív esküvői fotózásra is.

- Kálvária úti hársfasor

A Kálváriához vezető régi utat szinte teljesen benőtték a bálványfa- és akácsarjak, ezért 2019. szeptemberében társadalmi összefogás keretében került sor az út járhatóvá tételére, megtisztítására és mintegy harminc facsemete ültetésével egy új hársfasor kialakítására. A cél, hogy pár év múlva kb. 150 méter hosszú szakaszon egy szép, letisztult és kellemesen árnyas sétaúton mehessünk végig.

A Vendel-hegy és a Kálvária

A Pilisborosjenői Kálvária, a falu határában húzódó, 278 m magas Vendel-hegyen található. Régen kissé távolabb eshetett a házaktól, de a falu fejlődik, új házak sokasága nőtt ki a földből és ezek mára már elérték a hegy lábát.
A 14 stáció és a keresztek a falubeliek adományaiból készültek hárshegyi homokkőből. A középső kereszt Brunner Ferenc és Stadler János kőfaragó mesterek munkája. A kálváriát 1929. június 30-án szentelték fel.
Az elmúlt évtizedek nyomot hagytak a keresztút állomásain. Szerencsére nem hagyták tovább romlani az állapotát. A helyi hívek és az önkormányzat összefogásával 2002-ben újították fel. Ekkor került a helyére a középső kereszten az új Krisztus szobor, ugyanis az eredetit részeg munkásőrök légpuska célnak használva több helyen is átlyuggatták. A régi szobor mementóként megtekinthető a római katolikus templomban.
Napjainkban is minden Nagypénteken itt tartják az ünnepi keresztutat, ahol a hívek a 14 stációt végigjárva emlékeznek meg Jézus Krisztus kereszthaláláról.
Minden december elején a domb tövében szoktak gyülekezni a helyi kisgyerekek, akikhez lóháton, vagy ha olyan az idő, lovasszánon érkezik meg az erdei Mikulás. És évről-évre, amikor végre hó borítja a domboldalt, a Kálvária a gyerekek kedvenc szánkózóhelyévé válik.
A multi első pontja  N 47° 36,531' E 18° 58,927' 269 m [GCVENK-1] egy 2x10 cm-es gravírozott tábla, amit a Kálvária V. stációja mögött kb. 2 m magasságban egy fára szereltem fel, erről kell leolvasni a második pont koordinátáját.

A Kálvária keresztjei nem a hegy tetejére kerültek, a Vendel-hegy csúcsához még egy pár száz méteres séta vezet. Itt található a GPS technológia előtti geodézia egy földmérési pontjele, egy úgynevezett tripód. A függőleges középrudat három támasszal emelték a háromszögelési pont fölé, ami a függőleges cső meghosszabbításának felszíni metszéspontjában van. A középrúd alja azért van a talaj fölött kb. 2 méterrel, hogy lehetővé tegye a kő fölött a műszer központos felállítását.
Ennek közelében egy mohás kő alatt várja a láda a megtalálóit.

A Kevélyhegyi Tanösvény és a környék ládái

A Kevélyhegyi Tanösvény 2008 tavaszán készült el. Útvonala kb. 10 km hosszú, Pilisborosjenő és környékének legfontosabb kultúrtörténeti és természeti értékeit mutatja be. Az útvonal bejárásához segítséget nyújthat a térképet is tartalmazó tanösvényfüzet, melyet a községi könyvtárban lehet beszerezni. Az egyes állomásokon elhelyezett tájékoztató táblák részletes leírással szolgálnak az adott hely érdekességeiről, értékeiről.
Az első két állomás a már itt ismertetett Szent Vendel emlékmű és a Kálvária. A Teve-szikla közelében kereshető a GC1000, nekem ez volt az első megtalálásom, az Egri várnál elrejtett doboz a GCEger pedig a legelső magyarországi geoláda. A Szódás-barlang közelében találhatjuk a GC40IM ládát, a Kevély-nyereg és a Kis-Kevély rejti a GCLIKE multi pontjait. A Mackó-barlang mélyén van a GCBRUM multi első pontja, a másodikat egy kis kitérővel érhetjük el. A Nagy-Kevély megmászása előtt érdemes felkeresni az Ezüsthegyi-kőbányát, ugyanis itt találjuk a GCNaKe multi első pontját.
A faluból egy másik tanösvény is indul, a Köves-bérci Tanösvény, itt kereshető a GCKOVB, ami az én első rejtésem.
Állapot: kereshető

Értékelés: értékelés (56 db): környezet: 4.68 rejtés: 4.56 web: 4.74 átlag: 4.66

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 + megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 + a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 - a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 + el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


Juvigabi 2020.04.04 14:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

kiviki 2020.03.29 16:09 - Megtaláltam
Megvan, köszönöm a rejtést :) [g:hu 1.6.5]

denho 2020.03.29 14:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

Charlie_80 2020.03.29 14:40 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Megtaláltuk, köszi!

AliceSky 2020.03.28 12:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi a rejtést :)
Nagyon szép kis ösvények vannak erre *. *
Ani&Gergőci [Geoládák v3.3.2]

begeba 2020.03.20 16:25 - Megtaláltam
OK

nonow22 2020.03.20 14:50 - Megtaláltam
Megvan, köszi! :)

lakkanto 2020.03.19 15:27 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]
Köves-bérc után még ez a láda is befért a napba.

atipapa 2020.03.15 18:22 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.39
köszi

SziaHello 2020.03.15 09:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

VINAX 2020.03.14 15:17 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.85
Nagy-Kevély túra 9/9

A túránk utolsó pontja, már kissé fáradtan indultunk neki a keresésnek, de hamar meglett ez is. Köszönjük a rejtő munkáját!

★Viki & Axl★

[Geoládák v3.3.2]

Trim 2020.03.14 11:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.1]

HZsoti 2020.03.12 12:02 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.56
Kéktúrázás alatt jártam már erre, akkor nem mentem fel a kálváriához, most eljött az ideje ennek is, köszi a rejtést

KremesEmber 2020.03.01 09:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.85
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Remete 2020.02.25 13:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.60
Megtaláltuk, köszönöm a rejtést. Mint az előttünk járónak nekünk is ez a 400. találatunk.
Gratulálok neki is.

Jesper Olsen 2020.02.25 11:10 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.60
Köszönöm a rejtést! Ez lett a 400. találatom (és ugyanúgy, mint a 200., megint egy Kálváriánál és ismét egyedül - ez utóbbi nem akkora öröm). Csaba, a mai napon magányos GPS-nélküli ládavadász

SanyiProfesszor 2020.02.23 11:50 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Megtaláltam.

NTI1969 2020.02.23 10:50 - Megtaláltam
Jó rejtés volt élveztem! Pilisborosjenő ,ez egy gyöngyszem! Annyi érdekes szép hely van itt ebben a völgyben, köszönöm a rejtőnek!

DSC_1126[1] 
Evila 2020.02.22 12:45 - Megtaláltam
Adventtel közösen. A parkoló dugig volt, fél Budapest megrohamozta a Pilist.
A rejtés, a leírás korrekt, köszönjük!

Toti 2020.02.15 14:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Laltan 2020.02.09 16:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

james 2020.02.09 12:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
James [Geoládák v3.3.2]

Fonte 2020.02.02 12:36 - Megtaláltam
De jó! Meglett! [Geoládák v3.3.2]
Nagyon szép időben, kellemes séta keretében találtam meg a ládát.
Számomra különösen kedves, hogy ilyen szépen rendben tartják a helyiek a kálváriát.

Köves bérctől útközbenHázikó
Minden, amit tudni kell a környékrőlKilátás
EmlékműFelújított stáció
A keresztekDe jó! Meglett!
Egy geodéziai alappont a láda közelében 
SagiK 2020.01.29 16:40 - Megtaláltam
Ez sem fogott ki rajtam. :-) [g:hu 1.6.4a]

orangebrotherz 2020.01.26 13:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

Barangoló alias elel 2020.01.22 11:10 - Megtaláltam
Zöldsport túra során Zergivel: megleltem e remek rejteket!
Köszönöm a rejtés!

Zergi 2020.01.22 11:10 - Megtaláltam
Fogtam!

IMG_4920IMG_4921
IMG_4922IMG_4923
IMG_4924IMG_4926
IMG_4927IMG_4928
Artimus 2020.01.18 10:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

Gábor és Edit 2020.01.12 12:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Megtaláltuk, köszönjük.

Strombus 2020.01.10 11:14 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.55
Örömmel fedezek fel minden kálváriát, így ez elé is várakozással tekintettem. Szép, egyszerű kálvária egy valóban szánkózásra is ideális domboldalon.
Élvezettel olvastam az élettel teli, személyes hangvételű ismertetőt, ami nemcsak a kálváriát mutatja be, hanem Pilisborosjenő hagyományait és törekvéseit.
A rejtekhely is tetszett és az odavezető, zuzmarás fákkal szegélyezett ösvény.
Köszönöm az élményt.

segoy 2020.01.08 11:10 - Megtaláltam
!

halaszkiraly 2020.01.07 13:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.5]
Ötletszerű, újévi geotúra a Kevély környékén, három ládával...

Kevély-túra2Kevély-túra
Aleph & Rita 2020.01.06 11:11 - Megtaláltam
Köves-bércről sétáltunk át ide. Kellemes hely, itt még soha nem voltunk idáig, úgyhogy köszönjük a megmutatást!

sovix 2020.01.05 13:22 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.02
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Gyönyörű környezetre kalauzol el ez a láda. A kálvária domb is szép volt és a végcél is gyönyörű helyen van. Érdemes végigjárni.
Ani@Zsolti

Kálvária dombA kálvária teteje
FenyőerdőKilátás a Vendel hegyről
carmin 2020.01.05 11:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.5]

DSC02042DSC02044
DSC02052DSC02055
DSC02056DSC02067
Rézangyal77 2020.01.04 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

georgejj 2020.01.04 12:37 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.42
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.1]

Péter60 2020.01.03 11:07 - Megtaláltam
ok

gab.szalontai 2020.01.02 14:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Többször jártam már erre, most a ládát is begyűjtöttem. [Geoládák v3.1.2]

gjvr 2020.01.02 11:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

gst76 2020.01.01 14:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.97
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]
Ha január elseje, akkor kerékpár túra a Geokarácsony fához.
A fa megtalálása után erre vezetett az utam.
Az első pont nem tetszett. Élő fába fém csavart nem szép dolog! Ez ez kicsit elszomorított.
Ez volt idei negyedik megtalálásom.
Mai termés: 6 láda, 54 km tekerés.
Boldog, ládákban gazdag új évet kívánok!

20200101_140303 
TigerCat 2020.01.01 11:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

Bluedog 2020.01.01 11:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. [Geoládák v3.1.2]

dendeocse 2019.12.31 15:53 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
Megvan.

kobcikrajci 2019.12.31 15:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi a rejtést! [g:hu 1.6.4]

Csaba & családja 2019.12.30 13:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.63
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.

cila 2019.12.29 13:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Karácsonyi túra Bajuszcicával és Böllivel. Köszönjük a rejtést!

20191229_12542920200329_210504
20191229_12223220191229_131436
20191229_12330420191229_143608
20191229_13015420191229_132339
bölli 2019.12.29 13:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Köszönjük a rejtést!

Bajuszcica 2019.12.29 13:08 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.02
Köszönjük a rejtést!

kismaczu 2019.12.28 14:15 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.12
Kicsit szeles időben, a Kövesbérc ládával együtt,egy szép délutáni kirándulás.

4595. Vendel-hegyi Kálvária PILISSZÁNTÓ (1)4595. Vendel-hegyi Kálvária PILISSZÁNTÓ (2)
4595. Vendel-hegyi Kálvária PILISSZÁNTÓ (3) 
nagyfliszi 2019.12.28 12:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

kupec 2019.12.28 08:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

h725 2019.12.27 12:52 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.6]
Szép hely, nagyon tetszett, a rejtés is tökéletes. Köszönjük !

Vali, Zsolt, Heidi

Lámpás egy fánIndulunk felfelé
Ez is lenyűgöző 
SirLes 2019.12.27 12:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

Wilka74 2019.12.27 09:12 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.09
Pilisi kirándulás előtt sétáltam el a pontokért. Köszi a rejtést és a hely bemutatását, itt még sosem jártam.

alexi 2019.12.26 14:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

álomfogók 2019.12.26 14:45 - Megtaláltam
GCMX19 és a két szomszédbeli bónusz láda (GCFENT és GCKAKU) után még egy ráadás. November elsején jártunk a Kevélyek oldalában legutóbb (GC40IM) pár nappal a láda megjelenése előtt (ami milyen szép időpont!), tavaly Szilveszterkor pedig GCXM18 előtt a szomszédos GCKOVB-nál.

Tomcache 2019.12.26 12:55 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Ok.

Attibati 2019.12.26 09:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.55
A délutáni rokonlátogatás előtt egy hajnali kelés után elszöktem otthonról és felkerestem a karácsonyi geoládát és a környéken levő két mozgó ládát valamint a Gcvenk ládát. Összességében több mint tíz kilométert gyalogoltam, jól esett a mozgás a csapadékos napok után.

N.Zs. 2019.12.25 12:40 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.46
Pilisborosjenőn már parkoltunk néhányszor, de itt most voltunk először. Tetszett a rejtés. Köszönjük.

IMG_2590IMG_2592
IMG_2593IMG_2595
IMG_2596ez gáz
IMG_2599 
Pogánypeti 2019.12.25 12:03 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról! [g:hu 1.6.4]
Az ürömi Kálváriánál elrejtett GCKaKu mozgó megtalálása után buszoztam át ide a pilisborosjenői Kálváriához. Szinte már visszajáró "vendég" vagyok itt ebben az aranyos kis faluban...
Az 1. pont könnyen leolvasható, megtalálható a ládával együtt. Logolás és visszarejtés után bámészkodtam még egy kicsit a környéken és a stációknál, majd megindultam lefelé a buszállomásra...
Köszi a rejtést, örültem, hogy egy újabb keresztutat ismerhettem meg (ráadásul a mai napon már a másodikat)... :)

anettx 2019.12.25 08:46 - Megtaláltam
TFTC!
Deja vu érzésem volt a kálváriánál:) nem is csoda hisz emlékszem pontosan úgy történt ahogy a rejtő is írja az előzményeknél. Köszi!
[Geoládák v3.1.2]
Ja és kíváncsian várom 2020.11.11. 11:11 időpontot:)

esztelneki 2019.12.24 13:10 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést, a lehetőséget [g:hu 1.6.4]

Lopakodó 2019.12.24 07:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

Nyunyó_Rulez 2019.12.23 23:59 - Megtaláltam
Köszönet!

sagabi 2019.12.23 23:28 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 1.5 átlag: 3.17 súly: 4.01
geokarácsony előtt

piroska 2019.12.22 11:09 - Megtaláltam
Láda és gombatalálat. Pedig tél lenne.

"J&J" 2019.12.22 11:09 - Megtaláltam
Pláza-kerülő Aranyvasárnapi Túra, a solymári Auchan körül
Piroskával közös találat

Mihul 2019.12.21 11:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Pilis50 2019.12.20 09:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.33
Felsétáltam - megkotortam.
Mostanában jártam már erre.

IMG_20191219_131752_1IMG_20191219_131829_1
IMG_20191219_132126IMG_20191219_133837
IMG_20191219_135619IMG_20191219_135833
IMG_20191219_140343IMG_20191219_141538_1
vakond87 2019.12.16 06:39 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.18
Kora reggeli ládázás a GCKAKU újrarejtése kapcsán. A ládákat a következő sorrendben kerestem: GC40IM, GCVENK, GCKOVB. Köszönöm a rejtést!

K-55 2019.12.15 12:15 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.26
Bővebben később.

DSC_1683DSC_1685
DSC_1691DSC_1700
DSC_1702DSC_1713
DSC_1716DSC_1719
DSC_1720DSC_1723
DSC_1733DSC_1736
DSC_1739DSC_1744
DSC_1775DSC_1779
akosgy 2019.12.15 11:45 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.14
Rövid, vitamingyűjtő séta a Kevélyek környékén. Még nem jártunk itt a kálváriánál, így új helyet mutatott a láda. A faágba csavarozott tábla kissé feleslegesnek tűnik itt, a láda a dombtetőn elegendő lett volna, annak viszont jó a rejtése, és a környezete is kellemes. Köszi.

Discover 2019.12.15 11:25 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.34
Ládakarbantartással egybekötött vasárnapi séta a decemberi napsütésben.
Köszönöm a rejtést!
[iGC] [wapon beküldött szöveg]

_DSC0956_DSC0958
_DSC0960_DSC0966
_DSC0967_DSC0970
_DSC0972_DSC0973
_DSC0974_DSC0975
Elveszett Geoláda Fosztogatói 2019.12.15 11:19 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.09
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

/Quatermain/ [Geoládák v3.1.2]

ellfelek 2019.12.15 10:00 - Megtaláltam
A mai kis tekerés ide hozott, bár az idő még egy kicsit hűvös és nedves volt... A láda szépen meglett... Sajnos a levendula mezőt nem láttam... De jó is lett volna, mert akkor most nyár lenne... :)
Köszi a rejtést!

emiGrant 2019.12.14 14:21 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.35
A Tök-hegyről jöttünk le ide és bár egyszer már láttam a kálváriát, most közelebbről is meg tudtuk nézni. A rejtés tetszett, a stációk nagyon egyszerűek, de szépek. Köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
-9 
nzsolt 2019.12.07 11:38 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.74
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Zugi 2019.12.01 15:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

lelcache 2019.12.01 11:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache [wapon beküldött szöveg]

kivancsifancsi 2019.12.01 11:30 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.34
Fonte rábeszélt, hogy válaljuk el a geokarácsony szervezését. Ennek az egyik sarokköve, hogy megfelelő karácsonyfát kell találni. Ennek keretében érkeztünk ki Pilisborosjenőre. Ekkor kerestük meg ezt a ládát is. A kálváriát ismertem, de a multi második pontjának környezetét nem. Valószínűleg ez egy felhagyott bánya lehet és mint már sok logban leírtam ezeket nagyon szeretem. Ezeken a helyeken mindig hangulatos növénytársulások jönnek létre, ahogy a természet szép lassan visszafoglalja a területet. Ez a hely is kifejezetten tetszett. Köszönjük az invitálást.

Fidorka 2019.12.01 11:30 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

mura 2019.11.30 09:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönet a rejtésért!

mazsola069 2019.11.29 09:48 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
Szmájlira cserélve, mától ez is rámvigyorog. :-) [g:hu 1.6.4]

10 km munka utáni edzés a szórakozás jegyében. Sár és víz mindenhol, de jól vizsgázott az új NOBBY NIC. Köszi a rejtést és a terep adta lehetőségeket.:-)

IMG_20191129_093642IMG_20191129_093651
IMG_20191129_095105IMG_20191129_095448
IMG_20191129_095839IMG_20191129_094608
zalajaro 2019.11.28 13:34 - Megtaláltam
Szemerkélő esőben, aztán tovább a GCSlyv felé.

Fazék 2019.11.27 11:28 - Megtaláltam
A szomszéd faluban volt dolgom, munka után kis kitérővel megkerestem a ládát. Kéktúráról még rémlett a kálvária, de a tetejére most mentem fel először. A rejtés szerintem teljesen jó, engem a 2 kis facsavar nem zavar, inkább ilyen legyen, mint faodúban beázós, eltűnős. A 2 facsavar a fának kb. annyi mint az embernek a szúnyogcsípés, kicsit zavar, de hosszú távon nem oszt, nem szoroz.

igelkott 2019.11.24 23:59 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.59
Megtaláltuk, köszönjük!

DSC_4864 
Bernáth 2019.11.24 16:30 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.06
Ennél a kálváriánál még nem jártunk, köszönjük, hogy megmutattad. A láda nagyon szép helyen van, és a rejtése is jó, csak a felesleges és fába szögelt első pont miatt pontozom le. Elég érthetetlen számomra, miért lett multi, kihagyná valaki a kálváriát, ha nem ott derülne ki a láda pontos helye?

-1-2
-3 
breimanne 2019.11.24 15:21 - Megtaláltam
Szép időben, a mai nap 4. láda találata. Hangulatos a dombtető.Rengeteg ember volt a parkolóban, s mindenfelé. Nmarti kitalálta a jelszót!Örültem, hogy láttam Bessenyei Ferenc házát is!

nmárti 2019.11.24 15:21 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.53
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Bővebben otthonról. [Geoládák v3.0.0] Nekem semmi extra, sajnos kilátás nem sok volt a fák miatt. A kövek zöldek, az tény, de könnyen meg lehet találni. Remélem több láda nem kerül már ide , lassan dörgicsei-feeling alakul:)

viad 2019.11.24 15:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Bővebben otthonról. [Geoládák v3.0.0]

csemege 2019.11.24 12:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

katika 2019.11.24 11:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

Csizmások 2019.11.24 10:46 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

macikupac 2019.11.23 16:08 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.51
Pilisi Vándorlások 8. 2.

Legutóbb augusztusban jártam a kálvária tövében. Elgondolkodtam rajta, hogy megnézem, de végül elvetettem az ötletet indíttatás hiányában. A mai túra után hazafelé tettünk Ancsékkal egy kis kitérőt (még rnnyi pont belefért a vinatom indulásáig) ide. Nekem tetszettek a stációk. Még pont annyi fény volt, hogy élvezhető volt a látnivaló. Azt ugyan nem értem, hogy miért kellett multinak lennie, továbbá az előtt is értetlenül állok, hogy miért ilyen megoldás (fába csavarozott táblácska) született. Erre a modaráció során nem kaptam választ. A csúcson álló gúla nem különösebben izgalmas és ennél jobb kilátópontok is akadnak a környéken. Viszont a logolásból visszafelé találtam egy őzlábgombát, ami a másnapi reggelit jelentette. Forest volt velem.

Ancs 2019.11.23 16:08 - Megtaláltam
Pilisi Vándorlás 8. túrája után rövid sétával.
Amikor a GCKOVB felé sétáltam az 1000-estől tavasszal, már megakadt a szemem a kálvárián, bár nem éreztem késztetést, hogy fel is menjek.
Nos, most muszáj volt. :D
Az első pont kapcsán V_Gabor véleményét osztom. Biztosan lehetett volna környezetbarátabb módon... A második sima liba.
A környék tetszett, a naplementében főleg, a megoldás kevésbé.
Köszi

20191123_160230_HDR20191123_160308
20191123_160451_HDR20191123_160623_HDR
20191123_16070920191123_161204
20191123_161329 
ChefBogi 2019.11.23 16:07 - Megtaláltam
ChefBogi ezt is megfőzte! Köszi a rejtést. [Geoládák v3.0.0]

Bal3 2019.11.23 15:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.0.0]

Stimm 2019.11.23 15:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.0.0]

picuresnagyur 2019.11.23 13:58 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.43
Köszönjük, Picurtalálat

Mikulás 2019.11.23 12:21 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.68
Bal3 barátommal tettünk egy szép kis éppen 10 kilométeres kis körtúrát a Nagy-Kevélyre. Ezt befejezve még elsétáltunk a közeli új multihoz is. A kálváriát ismertem korábbról (többször is volt szerencsém itt lenni), de ezen a dombocskán nem hinném, hogy jártam és szebb volt, mint gondoltuk. Köszönet a rejtésért. Nem bántam meg, hogy igent nyomtam rá. Szép, 10 fokos időnk volt. Fújdogált némi szél, de cserébe csodás kifújt kilátásokat kaptunk! Jó volt!

Mikulás

IMG_0481IMG_0482
IMG_0483IMG_0486
IMG_0489IMG_0490
IMG_0491IMG_0493
IMG_0495 
stmester 2019.11.23 10:20 - Megtaláltam
Közös ládázgatás Katona55-el és GYEZegzuggal.

IMG_20191123_103417 
Katona55 2019.11.23 10:19 - Megtaláltam
Közös találat GYEZegzuggal és stmesterrel.

GYEZegzug 2019.11.23 10:18 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.47
Délelőtti séta stmesterék társaságában, jó volt itt lenni, szikrázó napsütésben. Pont egy évvel ezelőtt jártam e vidéken, GCEger, GC1000 rejtéseket kerestük meg. Nagyszerű hely, kellemes séta, csak azok fránya csavarok. Köszi szépen a lehetőséget.
---------
Örülök, hogy mehet gombot nyomtam a moderáció során.

IMG_20191123_100423IMG_20191123_100645
IMG_20191123_101022IMG_20191123_101038
IMG_20191123_101133IMG_20191123_101332
IMG_20191123_101826IMG_20191123_102320
IMG_20191123_102646IMG_20191123_102741
IMG_20191123_103537 
vittorio 2019.11.23 08:17 - Megtaláltam
Köszönöm.
[g:hu+ 2.0.13]

-1-2
-3-4
-5-6
-7 
keleven 2019.11.17 14:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

gores 2019.11.17 14:05 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Megtaláltuk, köszönjük. A Kálvária alatt nagy jövés-menés volt és szép idő.

kópé1993 2019.11.17 13:35 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

IMG_20191117_132937IMG_20191117_133129
IMG_20191117_132858IMG_20191117_133142
IMG_20191117_133353IMG_20191117_133722
IMG_20191117_134111IMG_20191117_134208
IMG_20191117_134310 
VP 2019.11.17 12:55 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.63
Csillaghegy - Róka-hegy - Nagy-Kevély - Kevély-nyereg - Teve-szikla - Vendel-hegy - borosjenői és solymári egykori agyagbányák - Rózsika-forrás (pár megálló a 64-essel) Hűvösvölgy - Napraforgó utcai Bauhaus-házak - Budagyöngye útvonalon Tamás barátommal (egyikünk otthonától a másikéig), beszélgetve, és csak per tangente ládászva.
Sokat tájfutottam, kirándultam erre, de a kálvária eddig nem maradt meg az emlékezetemben.
Hó még nincs. (Egy szál pólóban lehetett lenni egész nap.)

Paul 2019.11.17 11:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

sirgalahad 2019.11.17 11:09 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.57
Ki ide még nem ment el
Ajánlja a míves firkász
Hely védője Szent Vendel
Ki egy világhíres birkász

V_Gabor 2019.11.17 11:01 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.46
Figyelem! Valami azt súgja nekem, hogy vers következik!
A kálvária aljában futottunk össze sirgalahaddel. Nem volt nálunk rekettyés, de sebaj. Majd pótoljuk... ;)

A rejtésről: mindig elszomorít, ha élő fában szöget, csavart, stb. látok. :(

Köszönöm!
[g:hu 1.6.4]

kl 2019.11.17 10:14 - Megtaláltam
Itt jártunk... Köszönjük! [wapon beküldött szöveg]

Mr Zerge 2019.11.17 09:50 - Megtaláltam
Megvan, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge. [wapon beküldött szöveg]

A falu szélén a már ismerős helyen, a Vendel emlékműnél parkoltunk. A pontokat könnyen megtaláltam. A kirándulást a Teve sziklák felé bővítettük ki. Nosztalgiával gondoltam a több mint 15 éve elrejtett 1000. geoládára. Akkor ez volt az első geocaching közösségi közös rejtés és megtalálás számomra. A ládát könnyen megtaláltam, láttam más kessereket is utána a ládánál. Az Egri vár felé tettünk még egy kis kitérőt. Kellemes sétával zártuk így a túrát.

Plavi 2019.11.16 16:07 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.61
Egy kicsit eldugott a hely, így a geocaching nélkül talán nem is bukkantunk volna rá. Kár lett volna érte.

pliptai 2019.11.16 13:20 - Megtaláltam
Az első pont rejtése nem túl elegáns... Köszönet a rejtésért!

hitamas 2019.11.16 12:34 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.40
Jubileumi nagycsaládos megtalálás nagyon szép helyen, éppen megfelelő terep és rejtési nehézségekkel (és a gyerekek által hozott meglepetés pezsgővel). Attila, Magdi, András, Zsuzsi, Tamás, Cili, Máté, Misi, Peti, Lackó, Marci, Boldizsár és Ábel Köszönjük a lehetőséget. :)

2500.2500_2
LH458 2019.11.16 11:20 - Megtaláltamkörnyezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.74
Megtaláltam.
Köszönöm a rejtést.

OsiOsi 2019.11.16 10:30 - Megtaláltam
Ment a rendrakás társadalmi munkában.

benist 2019.11.16 10:05 - Megtaláltam
A javasolt parkoló tele volt, részben a sok kiránduló, részben a kálváriához kialakított új út körül tevékenykedő önkéntesek autóival. A sár már csillapult, a rejtések egyértelműek. Az élmény fokozására elsétáltunk a Teve-szikla, Egri vár felé. Egy nagyszabású filmforgatás nem épp természetbarát nyomait szedték össze a környéken.

LionDaddy 2019.11.15 14:42 - Megtaláltamkörnyezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.42
A közelben jártam, időm is volt, erre kanyarodtam és felsétáltam.
Az élő fára csavarral rögzített gravírtábla nem elegáns megoldás...

Köszi a rejtést! [g:hu 1.6.4]

20191115_14322020191115_143355
20191115_14355320191115_143622
20191115_14362920191115_144001
20191115_14450920191115_144859
20191115_144920 
becko 2019.11.15 09:59 - Megtaláltam
Ki "tömegközlekedtem" Pbjenőre, a Teve-sziklánál egy nagyszabású filmforgatásba és morcos biztonságiakba botlottam, a kálváriánál behúztam a pontot, majd Solymár - Nagykovácsi felé gyalog hazajöttem Biára.
Sajnos a tegnap előre jelzett napocska nem bújt elő, rusnya ködös idő volt egész nap.
A kálváriát láttam már napsütésben is, megérdemelt egy ládát.

tudo 2019.11.14 09:59 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.44
40 km kerékpár edzés 450 m emelkedéssel a Budapest - Pilisborosjenő fordítóval útvonalon az 1 új ládával a mai hosszú oktatási- és TDK napon. A Pilisborosjenő - Üröm kört szó szerint kisgyermekkoromtól járom kerékpárral. Külön öröm, hogy a két falu közötti alsó bekötőutat végre rendbehozták, kényelmesen kerékpározható fel/le.

A falut a szokásos úton hagytam el. A rettentő sár miatt a bicót lekötöttem a falu szélén, és a Kék sáv jelzésen sétáltam fel a kálvárián. Kiváló terület és kiváló rejtés. Gyönyörű az őszi erdő a derengő napsütéssel, a színes, nedves levelekkel, a Kevélyek látványával.

A Pilisborosjenő körüli GCKUPA menetekbe be fogom illeszteni a ládát.

Útmenti keresztÚtmenti kápolna
LogolóhelyInformációs tábla
Vendel-hegyi KálváriaVendel-hegyi Kálvária
Vendel-hegyi KálváriaPilisborosjenő
ŐszFenyő
A ládát őrző mohaTripód
HarmatcseppKevélyek
KevélyekPilisborosjenő
sinus90 2019.11.11 14:25 - Megtaláltam
A megjelenés pillanatában láttam! Rögvest írtam Liberty-nek és indultunk is. Autó nélkül azért időbe telt az odaérés, de a dobogó azért meglett!
Köszi a rejtést!

Liberty 2019.11.11 14:25 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.54
A Kevélyhegyi Tanösvény több pontját bejártam már a környéken, a remek ládarejtéseknek köszönhetően. Egy újabb szép helyszínt láthatunk, a Kálvária után a ládához felérve nagyon szép a Kevély-nyereg látványa. A láda környezetében nagyon sok szép fenyőfa van, akár egy geokarácsony helyszíne is lehetne. Az egyik fenyőfa alatt egy üres műanyag láda volt, mintha a geojézuska készülődne, csak éppen még ajándék nélkül :) A bokrokban sok kiszolgált Halloween tökfejet láttunk. Köszönet a rejtésért.

Pilisborosjenő címere
ha2 2019.11.11 12:50 - Megtaláltam
Ok.
Gratulálok a legelső megtalálásához, fantasztikusan gyors volt.

Apropó Bessenyei Ferenc. Egy időben Szentendrén is lakott. Akkoriban az egyik szentendrei fogtechnikai laborban dolgoztam. Bejött a művész úr és hozta a törött műfogsorát. Kb. egyórás munka volt a javítása. Közben beszélgettünk. Nagyon közvetlen,jó humorú ember volt.

Pilisborosjenőn076
075074
Ő nem kesser072
Itt lehet szánkózni?Ellenfényben
Induló készletHelyesen: Mindszenty
csg69 2019.11.11 12:11 - Megtaláltamkörnyezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.38
Megvan :)
Köszönöm a lehetőséget :)

20191111_121224 


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.