FAQ
4634. Zsidó-rét (GCOSER)

A rét déli vége tavasszal

A rét déli vége tavasszal

A jelzett ösvényről letérni TILOS!

A jelzett ösvényről letérni TILOS!

Egy jellegzetes töbör a réten

Egy jellegzetes töbör a réten

Töbör töbör hátán... :)

Töbör töbör hátán... :)

A Zsidó-rét egyik jellegzetes élőlényei a foltos aranybagolylepke

A Zsidó-rét egyik jellegzetes élőlényei a foltos aranybagolylepke

Minden évszakban gyönyörű!

Minden évszakban gyönyörű!

Tömör gyönyör töbör

Tömör gyönyör töbör

A Bükk-fennsík jellegzetes látképe

A Bükk-fennsík jellegzetes látképe

A rét déli vége ősszel

A rét déli vége ősszel

Ősszel is csodaszép

Ősszel is csodaszép

Borókabokrok között vezet a jelzés

Borókabokrok között vezet a jelzés

Jellegzetes fa az OKT jelzéssel

Jellegzetes fa az OKT jelzéssel

Útjelző oszlop

Útjelző oszlop

A láda valahol erre...

A láda valahol erre...

Olaszkapu

Olaszkapu

A 3kő

A 3kő

Tar-kő

Tar-kő

A közeli esőházikó

A közeli esőházikó
Szélesség N 48° 3,991'
Hosszúság E 20° 28,096'
Magasság: 865 m
Megye/ország: Heves
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2019.10.16 17:38
Megjelenés időpontja: 2020.05.04 18:36
Utolsó lényeges változás: 2020.07.15 22:47
Utolsó változás: 2020.07.15 22:51
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: skiccpausz
Ládagazda: skiccpausz
Nehézség / Terep: 2.0 / 1.5
Úthossz a kiindulóponttól: 2500 m
Megtalálások száma: 256 + 2 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 2.0 megtalálás hetente


A négyfülű 10x15x6cm-es láda közvetlenül a kék kereszt jelzés Kék kereszt mellett, egy bükk tövében található.

A ládába TravelBug NEM helyezhető.



NFC tag a ládán. Olvasd le a mobiloddal!
További infók az NFC technológiáról itt.



A Zsidó-rét fokozottan védett területen található, de turistaként szabadon látogatható, kizárólag turistaösvényen megközelítve!
Kérlek tartsátok be az alábbi szabályokat:

Tilos a jelzett turistaútról letérni.

Tilos a védett növényfajok egyedeinek veszélyeztetése, engedély nélküli elpusztítása, károsítása, élőhelyeinek veszélyeztetése, károsítása.

Tilos a védett állatfajok egyedének zavarása, károsítása, kínzása, elpusztítása, szaporodásának és más élettevékenységének veszélyeztetése, lakó-, élő-, táplálkozó-, költő-, pihenő- vagy búvóhelyeinek lerombolása, károsítása.


Megközelítése

Autóval Szilvásváradról 1700 Ft-os útdíj ellenében az Olasz-kapunál lévő parkolóig lehet feljutni.  N 48° 4,752' E 20° 26,998' [GCOSER+parkoló] Itt kocsival akkor sem szabad behajtani, ha nyitva van a sorompó!!! Innen kb. 2,5 km a rét, szinte szintben haladva.
Egy másik megközelítési lehetőség Bánkútnál parkolás, innen kb. 5 km könnyed sétával elérhető a rét. Ez esetben nem kell útdíjat fizetni.

A Zsidó-rét

A Zsidó-rét a Bükk-fennsík tipikus és talán legszebb karsztjelenséges kaszálórétje. A gyönyörűen zöldellő, hullámos és töbrös felszínű, borókabokros tisztás a Bükki Nemzeti Park egyik ékköve. Formavilága, növényzete és erdőkerete magashegyi hangulatot kölcsönöz a tágasan nyújtózó, kissé tagolt domborzatú rétláncolatnak.

A korábbi századok során a térség iparát az üveghuták és vashámorok működése határozta meg. Ezek hatalmas faigényét a fennsík bükköseiből elégítették ki. A felszabaduló gyepes területeken a legeltetés és az állatok takarmányozását szolgáló kaszálás hódított teret. A helyenként amúgy is sekély, mészkőkibukkanásos talajon az újraerdősülés az ember hatására tehát nem mindenhol mehetett végbe, ezáltal pompás rétek keletkeztek.

A Zsidó-réten látható tál- vagy tölcsérszerű mélyedések, kisebb-nagyobb horpadások összetett eróziós folyamatok eredményei. Évmilliókkal ezelőtt a Bükk-fennsík felszínét a közeli tűzhányók robbanásai tufákkal, törmelékes vulkáni kőzetekkel fedték be. A környező magaslatokról a mélyebb területek - pl. a mai Zsidó-rét - felé tartó rövid vízfolyások addig-addig koptatták és mélyítették medrüket, mígnem elérték a mészkőaljzatot. E kőzetet viszont a víz természetes szénsav-tartalmával oldja, ezáltal résjáratokat, barlangokat, üregeket alakít ki testében, míg a felszínén mélyedéses karsztjelenségek alakulhatnak ki. Ez történt a Bükk-fennsík mészkövén is: víznyelők és töbrök lyuggatták ki a felszínt, melyek a fedő tufaréteg hosszú idő alatt végbemenő, teljes lepusztulásával "kitakaróztak", a felszínre kerültek. A csapadékvizek által a mélyedésekbe szállított vízzáró kőzetanyag (pl. agyag) sok esetben el is tömítette e "természetes lefolyókat". Ahogy a patakok egyre jobban erodálták a vulkanikus kőzetet, egyre hátrébb alakították ki újabb és újabb mélyedéseiket a mészkövön - így töbörsorok keletkeztek, melyek horpadásai sokszor össze is olvadhattak.

A korábbi kőzettakaró alatt kialakult, azaz "átöröklött" felszín töbörmezős karsztvápáján (mélyedés-együttesén) ma a Zsidó-rét esetében egyetlen víznyelő sem működik, a horpák alját vízzáró hordalék dugaszolja el. Ugyanakkor egy különösen ritka természeti jelenség sokévente fel-felnyitja, víznyelővé változtatja a töbröket: ha a téli havazást a talaj lefagyása megelőzi, akkor - tartós fagyok esetén - hóolvadáskor az olvadékvíz rövid ideig tóként gyűlik össze a fagydugó fölött, majd lassan a mélybe szivárog.

A Zsidó-réten található a fennsík legnagyobb töbre, a Mohos-töbör, melynek peremére a tanösvény K/ Kék ferde sáv jelzése is elvezet.  N 48° 3,995' E 20° 27,811' [GCOSER+Mohos-töbör] A horpák alján olyannyira megül a nehéz hideg levegő, hogy még a legmelegebb nyári hónapok egyes hajnalain is fagyhat bennük.

A Bükk

A Bükk hegység az Északi-középhegység része, Magyarország legnagyobb átlagmagasságú, barlangokban bővelkedő karszthegysége. Középső területe 1977 óta nemzeti park (Bükki Nemzeti Park). A hegység nevét leggyakoribb fájáról, a bükkről (Fagus silvatica) kapta.
Magyarország egyik legcsapadékosabb területe, amelyre évi átlag 700-800 mm csapadék hullik. Itt dőlt meg Jávorkúton a Magyarországon valaha mért legnagyobb csapadék rekordja 2010-ben, ahol 1550 mm-t regisztráltak.
A Bükk az ország tüdeje, védett és gondozott, nagy kiterjedésű vadon, amelynek tájképi szépsége és élővilága felejthetetlen élményeket nyújt a kirándulóknak.

A Bükk-fennsík

A hegység legérdekesebb része a Bükk-fennsík, egy meredek sziklafalakkal és lejtőkkel körülzárt, majdnem vízszintes terület, a Bükk központi, magas részén helyezkedik el. Hosszúkás alakú, nyugaton a Bél-kőnél kezdődik, majd keleti-északkeleti irányt felvéve húzódik a Bükkszentkereszt-Hámor képzeletbeli vonalig. A déli határa meglehetősen egyenes vonalat vesz fel, míg az északi Bánkútnál éri el legészakibb kinyúlását. Hossza 18-20 km, szélessége 5-7 km.

A fennsík egésze karsztfennsík, uralkodó kőzetei a mészkő és a dolomit. A Garadna-patak két részre osztja, a magasabb, nagyobb területű Nagy-fennsíkra és a kisebb, alacsonyabb fekvésű Kis-fennsíkra. A fennsík szélén sorakoznak a híres bükki "kövek": Istállós-kő, Őr-kő, Tar-kő, Három-kő, Pes-kő, Bálvány, Bél-kő. Minden oldalról hirtelen emelkedik ki környezetéből, de a magas hegycsúcsok miatt a völgyekből, az alföldről nem lehet rálátni.

A rajta lévő víznyelők gondoskodnak a hegységben és környezetében élő közel félmillió ember ivóvízkészletéről. A víznyelő többféle is lehet: dolina, töbör vagy zsomboly. Ezek a mészkőfennsík kiemelkedése után fokozatosan alakultak ki. A barlang- és hasadékrendszerekbe vezetik el a csapadékvizet. Az elnyelt víz a Bükk bonyolult vízáramlási rendszerén keresztül jut el a hegység szélén lévő forrásokba, majd onnan a vízvezetékekbe: a tökéletesen tiszta és jóízű víz kezelés (tisztítás) nélkül kerülhet el a fogyasztóhoz. Különösen mellékízmentes az ivóvíz a déli oldalon, mert útja a föld alatt légvonalban 20-30 km, a valóságban pedig ennek többszöröse, így hatalmas méretű szűrőrendszeren keresztül érkezik meg a forrásvíz a felszínre, ahol vízházakban felfogják és továbbítják az ivóvízvezetékbe.

Egyéb infók

 N 48° 4,308' E 20° 28,346' [GCOSER+Esőház]

Parkoló - Erdészeti fizető parkoló
Termeszetjaro.hu
Zsidó-rét BNPI
Az Aggteleki-karszt felszínalaktani jellemzése
Néhány adat a bükki töbrök mikroklímájához
Töbrök titkai a Bükkben
Öt hangulatos rét a kora őszi Bükk-fennsíkon

Flag Counter
Állapot: kereshető

KRW értékelés (80 db): környezet: 4.84 rejtés: 4.56 web: 4.80 átlag: 4.73

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
+
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


egynagyati 2022.08.30 20:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

fcsaba 2022.08.25 13:13 - Megtaláltam
Répáshután kettesben töltött pár nap találata. Jó nagy lehet a rét, tekintettel arra, hogy a kéktúra úgy 500 méterrel odébb mutatja. Köszönjük a rejtést!

GeoEvike 2022.08.13 18:05 - Megtaláltam
Jó élmény volt, köszönjük szépen az idegenvezetést! Évi ♡ Toti [Geoládák v3.12.10]

Toti 2022.08.13 18:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a kiváló rejtést! Nagyon szép a környezet. A Bükk 900-as csúcsai túra közben jártunk itt. [Geoládák v3.12.10]

FeldmanZ 2022.08.13 15:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

balogkryszta 2022.08.12 12:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Nagy Éva 2022.08.12 12:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

remekkelek 2022.08.12 12:26 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.9.12]

BoViKa 2022.08.11 19:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Hecsa 2022.08.07 09:46 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.9.11]

Bózsó Katalin 2022.07.17 10:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

BékaBütyök 2022.07.09 13:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
OKT közben. A Bükk még mindig gyönyörű.
[Geoládák v3.12.10]

pistannn 2022.06.25 17:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

troll 2022.06.17 16:24 - Megtaláltam
Kéktúráztunk fiacskákkal. Köszönjük a rejtést!

kópé1993 2022.06.07 09:25 - Megtaláltam
Bükki csavargás! Köszi a rejtést!

foltimoka 2022.06.06 09:35 - Megtaláltam
Megtaláltam!
Az Olasz-kapunál parkoltunk, az útdíj már 2.500 Ft.

pwz 2022.06.05 14:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Közben egy kedves kesser-családdal is szóba elegyedtem. :D Megvitattuk a problémás ládák "problémáját"! :D [Geoládák v3.12.10]

Lovakura 2022.06.05 13:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Murmogoek 2022.06.04 13:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Juvigabi 2022.06.04 13:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

hacsabi 2022.05.30 16:55 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.8.12]

Zsuzsi és Ricsi 2022.05.29 12:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

homemadebyjuci 2022.05.22 13:19 - Megtaláltam
OKT közben meglett, köszi!Mindig imádjuk ezt a helyet!

Lili és Balu 2022.05.14 13:21 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.12.9]

petya200707 2022.05.08 15:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.8]

egyenlet 2022.05.07 11:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.8]

negyesigabor80 2022.05.02 16:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.17]

Crysispeti 2022.05.01 13:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 4.00 súly: 2.20
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.8]

kagnes84 2022.05.01 13:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.8]

"J&J" 2022.04.18 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.8.7 dev]

nagyp181 2022.04.18 12:59 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.17]

túráZoo 2022.04.13 16:18 - Megtaláltam
Élmény volt, köszönjük! [Geoládák v3.12.7]

Favágó82 2022.04.10 20:57 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.33 súly: 3.27
Megtaláltuk köszönjük a rejtést.

Monesz&Tibi 2022.03.28 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

PitBuli 2022.03.26 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.89
Köszi!

Zsizsi60 2022.03.24 13:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

Schlégl 2022.03.22 10:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

dabcsi 2022.03.20 16:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

littlepauldavid 2022.03.15 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

anettx 2022.03.14 10:59 - Megtaláltam
TFTC!
Bánya-hegyi parkolóból klassz kerékpáros kört mentem, végig jól tekerhető utakon, 850 méter felett még jeges hó is volt.
Csodás látvány ez a hatalmas nagy rét, ritkán látni ilyet, a GCKEKL mozgót is tovább vittem.
[Geoládák v3.12.6]

zsmithkirov 2022.02.22 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

MakadámAladár 2022.02.19 23:59 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! A rét most is nagyon szép volt.

erdei.laszlo 2022.02.13 12:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

MarcGab 2022.02.13 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk :) Köszönjük a rejtést!

amenti 2022.02.08 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.36
Nem nehéz eltéveszteni a fát. :)

Rája őrs 2022.02.05 14:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

bfabry 2022.02.05 14:20 - Megtaláltam
Egy kis utolsó hó reményében terveztünk gyalogos túrát a Bükk-fennsíkra. Ritkán és régen jártam erre, utoljára kéktúrázni, most csak körbeszaladtunk néhány követ érintve. A felfelé vezető út olyan jeges volt, hogy nem mertük kockáztatni. Hamár fizetős, legalább letakaríthatták volna... A fennsík most is nagyon szép volt, az Olasz-kapu után minden havas volt, jót sétáltunk a hidegben.

Kobe24 2022.01.29 11:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.26
Napsütéses időben kellemes 15km.Köszönjük a rejtést! :)

OKT Csajok 2022.01.09 12:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
OKT Csajok [Geoládák v3.12.5]

Radián 2021.12.29 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Köszönjük a rejtést! :)

voyagers 2021.12.29 11:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

pliptai 2021.12.20 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.59
Az egyik nagy kedvencem a Bükk-fennsík rétjei közül a Zsidó-rét! Mikor még Egerben laktam talán nem is volt a tavaszi-nyári időszakban olyan hét, hogy legalább 1x nem bringáztam volna oda! Nekem a tavaszi időszakban tatszett mindig is a legjobban, de persze minden évszakban érdemes megnézni! Köszönet a rejtésért!

Nikicsu 2021.12.05 11:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm. :) [g:hu 1.6.7]

ÁG-Team 2021.12.04 14:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

BaumyGeo 2021.11.27 12:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Köszi a rejtést! Megtaláltuk! Valóban gyönyörű a rét, az egyik legszebb a Bükkben. A képek is nagyon szépek, bár mindenki ilyet tenne fel, vonzó lenne az összes láda.

2935E281-B974-4FA3-B368-6D0409EAE7619629885C-6C18-45A8-8315-0E4C508DE057
500EC74B-0007-46F1-A023-D65CDCC2B302 
Laci és Timike 2021.11.13 11:32 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

Attolico 2021.10.30 14:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

spanyesz 2021.10.27 14:23 - Megtaláltam
Köszi a rejtest, megtalaltam

ozsigombi 2021.10.24 14:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

frank530601 2021.10.23 15:02 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

Zsidórét 
szucsattila 2021.10.23 12:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

azimee 2021.10.18 16:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Bacsó 2021.10.16 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Fantasztikus hely! Köszönöm!
Most nézem, frank530601 kolléga néhány nappal később a nagy réten ahol rengeteg fotótéma akad, ugyanebből a pozicióból fényképezett.

173 Zsidó rét 
Csabiq 2021.10.14 14:32 - Megtaláltam
HEURÉKA! Köszönöm a rejtést! Nagyszerű túra volt a kedvenc hegységemben, az idei első hóban! Bánya- hegy alsó parkolóból egy 15 km-es gyalogtúra,
Három-kő, Tar- kő, Zsidó-rét, Mély-sári barlang érintésével. Ráadásnak még a Kőháti- barlang.
Köszönöm az élményt! Ládák teljesen rendben vannak. [Geoládák v3.12.2]

szalaij 2021.10.10 08:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

n. 2021.10.03 12:58 - Megtaláltam
 

CsKaroly 2021.10.03 11:57 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

wtg1909 2021.10.03 10:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

calamita 2021.10.03 10:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

marius6 2021.10.02 17:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

tam623 2021.10.02 17:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.44
A láda a GPS-koordinától kb. 3 méter távolságra volt. Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Petrukkio 2021.09.26 13:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Dupla házassági évfordulós túra szüleimmel és családommal. Szilvásváradon megvásárolt behajtási engedéllyel (1800Ft) Olaszkapuig autóztunk, majd gyalog mentünk tovább Három-kőre és vissza. Csodás időnk volt. Visszafelé jövet kerestük meg a rejtést. Még szarvasbőgést is hallottunk. Sok túrázó, kerékpározó volt a jó idő miatt.

SuperAnya 2021.09.25 15:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

Csg12 2021.09.24 15:37 - Megtaláltam
A Bélapátfalva-Dédestapolcsány kéktúra szakasz alkalmával. Megtaláltam, köszönöm a rejtést!, köszönöm a rejtést!

Braty 2021.09.18 16:05 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

GRegina 2021.09.16 15:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

Tank66 2021.09.16 15:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

Macusa 2021.09.08 15:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.23
OKT közbeni tali. A mai nap fantasztikus helyeken jártunk, ez is közéjük tartozik. Köszi!

igelkott 2021.09.06 15:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.69
Bánkút, Szilvási-kő, Istállós-kő, Tar-kő, Három-kő, Zsidó-rét, Nagy-mező, Bánkút

DSC_8457DSC_8458
jimbeam79 2021.09.04 10:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.64
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést.

Chamberneazy 2021.08.31 15:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.20
j

fatibi1 2021.08.28 13:27 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

utigabi60 2021.08.20 17:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Ernácska 2021.08.20 17:42 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Anonemo 2021.08.15 15:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

antonia03 2021.08.15 13:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

hajduercsi 2021.08.15 10:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

U-111 2021.08.14 09:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.29
Mindenkepp erdemes megnezni, de a kornyeket is! Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

dlajos 2021.08.12 14:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.80
Megtaláltuk,köszönjük a rejtést!

HUNJack15 & Hippi72 2021.08.10 18:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

hunter lady 2021.08.08 13:00 - Megtaláltam
Meglett! Köszönöm a rejtést!

Ane 2021.08.02 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Korábban is jártunk erre, csak a láda még nem volt.

csavar 2021.07.17 18:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

cqz 2021.07.17 11:10 - Megtaláltam
Mázli! :-)

nagy.tbr 2021.07.16 11:42 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Ibi&Tibi [Geoládák v3.11.3]

Attil@ & Réka 2021.07.10 15:45 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.
Bükk 900 teljesítése közben.
Réka és Attil@

ÁrpiKJ 2021.07.08 17:42 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget. Drótszamaras találat.
[g:hu+ 2.6.10]

MarciMilánBálint 2021.07.08 13:40 - Megtaláltam
Bicajos vándortábor, 2. találat. Fantasztikus volt kerékpárral feljönni ide, majd a Háromkőre! Köszi a rejtést.

GYEZegzug 2021.07.07 15:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.52
Nagyszerű, kellemes hely, igaz itt már volt velünk terepjáró gépkocsi is.
Jó volt újra itt lenni, kellemes baráti uzsonázás majd irány Tibolddaróc.
Köszi szépen a lehetőséget.

droland 2021.07.01 14:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Cz eszter 2021.06.27 11:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Szép hely.

Felinert 2021.06.19 14:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.1]

Gyeta 2021.06.19 13:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.07
Köszönet a rejtésért.

Hucul 2021.06.15 15:39 - Megtaláltam
Megtaláltam OKT közben, köszönöm a rejtést!Fantasztikus a Bükk. [Geoládák v3.10.5]

Fringilla és Kuglóf 2021.06.14 14:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Gyönyörű, nyugodt hely, sok szép vadvirágot és lepkét láttunk.

somga 2021.06.11 15:00 - Megtaláltam
OKT közben megkerestük. Nagyon szép a hely, köszönjük.

akosgy 2021.06.06 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
Bringázós hétvége a Bükkben. Második nap Bélapátfalváról indulva jártuk be a környéket egy 49 km-es körrel.

Korábban már jártunk itt gyalogosan, de akkor még nem volt itt láda. Még mindig meseszép itt a táj. Köszi!

fodordav 2021.06.05 16:30 - Megtaláltam
Élvezetes séta a réten... Köszönjük!

Reiprich 2021.06.05 15:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v3.10.5]

Gittus32 2021.06.05 15:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

fulpes 2021.06.05 14:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Megtaláltam. Nagyon szép hely. Fantasztikusak a töbrök.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.3]

20210605_144607.jpg20210605_144123.jpg
20210605_144118.jpg20210605_144304.jpg
Frankie Family 2021.06.05 12:00 - Megtaláltam
A GCB900 pontjainak felkeresése során útba ejtve. Köszönjük a rejtést!

atgaspar 2021.06.03 18:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

fixedgonzo 2021.05.31 11:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.11
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

minimal 2021.05.31 11:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

kisember 2021.05.30 12:51 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.6.11]

Balear 2021.05.29 19:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

krino30 2021.05.29 19:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Pissti túrái 2021.05.22 16:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Köszi szépen a rejtést. Minden rendben volt.

Túrabolond 2021.05.22 16:14 - Megtaláltam
Köszi a rejtést, megtaláltuk!

kutyaapu 2021.05.21 12:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

szaboist 2021.05.15 18:10 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.6.11]

tgusmon 2021.05.09 11:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.6.11]

Majki79 2021.05.08 15:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.54
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést!

tusy 2021.04.24 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltam.

rianas 2021.04.24 11:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést.

nyikes101 és neoly 2021.04.18 13:41 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.6.9]

attila32 2021.04.17 12:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a lehetőséget.

EmesESE 2021.04.17 12:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.41
Megtaláltuk! 🙂
Gondoltuk nosztalgiázunk egyet a Bükkben, azt azért nem gondoltunk, hogy visszamegyünk a télbe, hóba. Az Olaszkapuig autóztunk fel, (1800 Ft) majd a halsütőnél tudtunk egy-pár pisztrángot enni (elvitelre) és elhozni.
A Szalajka völgyben természetesen sokan voltak, a Zsidórétnél is több túrázóval találkoztunk, de ezt nem nevezném tömegnek.
Köszönjük a lehetőséget! [Geoládák v3.9.0]

sirgalahad 2021.04.17 11:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.58
Ez a rét egy tömör gyönyör
Közepében töbör gödör
Víznyelő - így szól a mindent tudó
Látom, hisz az alján nincsen dugó

lelcache 2021.04.17 11:55 - Egyéb
Újra itt Fidorka, kiváncsifáncsi és sirgalahad társaságában! Bükk 900-as csúcsai közben kis kitérővel.

lelcache

20210417-1916920210417-19170
20210417-1917120210417-19173
20210417-1917420210417-19175
silboy & Zsóka 2021.04.11 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.38
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Valóban gyönyörű hely!
A rejtés helyéről szinte semmit nem látni belőle, a kék sáv jelzésen kell bejárni, hogy kibontakozhasson a gyönyörű látvány.

20210411_095309403_iOSZsidó-rét 2
Zsolt13 2021.04.03 13:46 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! OKT közben kis kitérő!
Zsolt13 és párja Hajdúszoboszlóról.

dobozipatikus 2021.03.28 10:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

eszluzsu 2021.03.27 19:30 - Megtaláltam
Ládavadász Pistivel közös találat
Köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

bb2014 2021.03.27 16:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

ládavadász Pisti 2021.03.27 15:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Pancsi15 2021.03.15 14:02 - Megtaláltam
Élményekkel teli napunk volt. Töbrök, csodás virágok, kilátóhelyek.

FTom 2021.03.15 14:02 - Megtaláltam
Napsütéses tavaszi túra a fennsíkon.

scele 2021.03.15 10:48 - Megtaláltam
mögvan

Mira 2021.03.15 10:48 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

macikupac 2021.03.15 10:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 4.54
Bükki bar(l)angolás I. 2.

Felérve a fennsík peremére szembesültünk azzal a ténnyel, hogy az éjszakai hóesésről szóló hírek valósak, mert olyan volt a turistaút, mintha porcukorral végighintették volna. A nagyobb rétek egyes részein meg (gondolom ahová legkevésbé ér el a napfény) még hatalmas és vastag hófoltok is virítottak. De a szinte mindenütt előbújó hóvirágok azért nem hagytak kétséget arról, hogy bármennyire is kűzd Tél tábornok, Tavasz hercegnő már hamarosan beköltözik a helyére. Majd jövünk még ha már nyílnak a virágok is. A rejtés (ezzel a kőkupaccal) nem igazán nyerte el Öcsipók tetszését.

 
lelcache 2021.03.15 10:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache

20210315-1896620210315-18967
20210315-1896820210315-18970
20210315-1897120210315-18972
20210315-1897720210315-18973
20210315-1897420210315-18979
20210315-1898020210315-18981
L@zy 2021.03.15 10:48 - Megtaláltam
Közös túrázgatás

kivancsifancsi 2021.03.15 10:48 - Megtaláltam
Kitúrtam

Fidorka 2021.03.15 10:48 - Megtaláltam
scele társaságában

hungrie 2021.03.14 11:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.05
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

sovi85 2021.03.13 18:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Nagyon könnyű helyen volt, szép időben, kellemes túra során megtalálva. [Geoládák v3.9.6]

Zolnai 2021.03.13 13:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

gyetger 2021.03.09 10:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi! :)
OKT közben..
[g:hu+ 2.6.6 teszt]

PSZE 2021.03.04 11:06 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.5.10]

Julcsi7 2021.02.13 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.26
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

attila31 2021.01.02 12:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Rudi Team 2020.12.27 13:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Fajta Csabáné 2020.12.27 12:10 - Megtaláltam
Megtaláltam.Köszönöm.

Viktor33 2020.12.27 11:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

kissss 2020.11.28 12:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Bánkútra csábított a télire fordult időjárás. Körtúránk során ezt a ládát is megkerestem. Köszönöm a rejtést!

IMG_20201128_121630IMG_20201128_122154
Bob&Bobek 2020.11.21 13:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

Bugár-orienteering 2020.11.21 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.05
Csodaszép időben túráztunk ma a Bükkfennsíkon.

 
Hooch-Csi&Vi 2020.10.31 13:21 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Hooch-Csi&Vi&Flo&Bro [Geoládák v3.6.0]

vakond87 2020.10.25 09:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
A mai nap utolsó ládája, már számomra régóta ismerős helyszínen. Jó volt kicsit visszatérni ide. A láda oldal gyönyörű. Köszönöm a rejtést!

galignum 2020.10.24 14:12 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi a rejtést

Suthemeny 2020.10.24 11:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

aknitram 2020.10.23 11:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :)
[g:hu+ 2.0.31]

kingajani 2020.10.23 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.0.39 teszt]

Vándor Csillag 2020.10.20 13:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

Maxi613 2020.10.18 12:57 - Megtaláltam
Köszi!
[Geoládák v3.7.6]

cila 2020.10.10 12:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést :)

20201010_12280120201010_122945
20201010_12340620201010_123111
20201010_12343220201010_121501
mohapafrany 2020.10.10 11:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Bükki kiruccanásunk 1. ládája
fantasztikusan szép rét
köszi szuper volt

Lati 2020.10.10 11:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.1]

Kékfülű 2020.10.09 13:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.1]

szemlédi 2020.10.04 08:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Köszönöm!

szlibud 2020.10.03 18:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Vironia 2020.09.26 13:00 - Megtaláltam
Cipollinóval közösen kerestük, és megtaláltuk! Köszi a lehetőséget!

cipollino 2020.09.26 13:00 - Megtaláltam
Bánya-hegyi parkolóból, a Nagymezőre, onnan a Tarkő-Háromkő felé útbaesett. Köszi a rejtést.

duty 2020.09.24 13:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

johnnycache 2020.09.24 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.03
Köszönöm az élményt! :-)

justancsi 2020.09.20 15:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

kobcikrajci 2020.09.19 14:05 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.3.4]

tixem 2020.09.19 12:44 - Megtaláltam
OKT közben, köszi a rejtést

Móni&Levi/Zoli 2020.09.19 11:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.75
Megtaláltuk. Köszi. Móni&Zoli

Mikulás 2020.09.17 13:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.68
Ez a rét az egyik kedvencem évek óta. Sokszor jártam már itt és mindig, minden évszakban lenyűgöz. Örültem, hogy végül külön ládát is kapott. Most nem sokat láttam belőle, mert a GCBHK2 útvonaláról csak a láda erejéig tértem le. A rejtés remek, NP konform. Csodás a hely!

Mikulás

Kalandjaimat a GCBHK2 ládánál írtam le.

IMG_7724IMG_7721
IMG_7720IMG_7719
atipapa 2020.09.14 17:59 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.3.4]

xandra.nemeth 2020.09.13 15:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Csinos kis láda :) [Geoládák v3.6.0]

CSUBIX77 2020.09.05 22:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Kerékpáros találat. Rengetegszer jártam már erre, de ennyi embert még soha nem láttam arra kirándulni, mint ma. Könnyű felderítés; a Bükkről hiába mondanék bármit is, csak szócséplés lenne. Itt túrázom már 15 éve bringával minden évszakban.
Köszönöm a rejtést.

vanek01 2020.08.28 15:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

picuresnagyur 2020.08.24 14:59 - Megtaláltam
Köszi szépen

traxx 2020.08.21 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
megtaláltuk

DSS és Szandra 2020.08.21 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.55
OKT közben megtaláltuk, köszi a rejtést. :)

Cicapapa51 2020.08.17 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Az OKT-n haladva ez a láda sem maradhatott ki.
Némi szemetet kirámoltam belőle.
Köszönöm a rejtést.
Cicapapa51

katagonc 2020.08.13 13:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Köszi a rejtést! Csodálatos ez a rét.

VP 2020.08.13 09:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.65
Biciklivel, a GCbhk1 - GCbhk2 kör közben.
Nagyon élveztem fent a fennsíkon. Érik a málna.

télenkora tavasszal
nonow22 2020.08.05 13:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi a rejtést!

ésKata 2020.08.03 14:10 - Megtaláltam
+találtam! [g:hu 1.6.7]

Zergi 2020.08.03 13:10 - Megtaláltam
Fogtam!
A 900-as csúcsok begyűjtése közben esett útba.

IMG_7594IMG_7595
IMG_7596IMG_7598
IMG_7601 
Bakk család 2020.08.01 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.39
Köszi

Lempike és Sándor 2020.07.30 11:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

capsula01 2020.07.30 11:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Hey-ho 2020.07.26 14:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

nmárti 2020.07.24 09:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.54
Elfelejtettem ezt a ládát bejelenteni,de msot sikerült ! Köszi a rejtést !

ManningerM 2020.07.23 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.46
Szép hely, informatív ládaoldal.

tszkristof 2020.07.15 23:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Jesper Olsen 2020.07.15 11:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.62
Hatalmas mázlink volt! A rejtő előttünk pár perccel helyezte új helyére a ládát, de még éppen találkoztunk vele és ő megmutatta, hol kereshetjük. Ebben az esetben tehát nem volt jelentősége annak, hogy GPS nélkül ládázunk. Ezúton is köszönjük a segítséget és a rejtést, örülök, hogy találkoztunk! Zsófi és Csaba

skiccpausz 2020.07.15 11:08 - Egyéb
OKT felmérés közben karbantartás és drónozás

Csizmások 2020.07.15 10:33 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.2.10]

C62F9E02-09EC-496C-B5ED-14EA3EE291515606EFB0-6F5F-4768-B1D5-E0144D43B5C2
csirepanna 2020.07.14 07:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

álomfogók 2020.07.12 17:20 - Megtaláltam
Bükk-fennsíki kirándulás: 25 km, 780 m szintemelkedés, 3 találat + GCB900 három csúcsa, GCTark karbantartás, GCM002 rejtés.
Bánkút, GCB900-8, GCABC, GCB900-7, GCTark, GCB900-5, GCOSER, GCBB06, Bánkút.

pH 2020.07.08 15:39 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.51
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Palog 2020.07.08 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Köszönjük szépen a rejtést!

Karsay Sándor 2020.07.06 14:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
[Geoládák v3.4.1]

Mary Lou 2020.07.04 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Megtaláltuk.
Tarkő túra során.
Csodás hely.
Köszönjük!

james 2020.07.02 10:13 - Megtaláltam
Megtaláltam GCB900 bejárása során.
Köszönöm a lehetőséget.
James
[g:hu+ 2.0.30]

Mathau 2020.06.27 13:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.56
Bükk 900 közben útba ejtettük ezt a dobozt is, kellemes hely.

SirLes 2020.06.23 13:38 - Megtaláltam
Matyival találtuk meg a ládát.

P1100926P1100930
carmin 2020.06.22 15:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

DSC04345DSC04347
kupec 2020.06.21 13:35 - Megtaláltam
Egyik kedvenc helyem, sajnos az esőben nem a szép arcát mutatta.

bubu&vahur 2020.06.18 11:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4a]

nbaggio 2020.06.14 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Kéktúra közben megtaláltuk, köszi a rejtést!

IMG_5894IMG_5895
IMG_5902IMG_5907
alucifer 2020.06.14 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.26
MEGTALÁLTUK
Köszönöm a rejtést!


20200614_11063620200614_110738
20200614_11515920200614_115306
20200614_11560420200614_115614
20200614_120236 
Paco 2020.06.13 19:24 - Megtaláltam
Ez is megvan, mégsincs este. Köszönöm a rejtést!

pappcsalád 2020.06.13 12:45 - Megtaláltam
[g:hu 1.6.7]

NTI1969 2020.06.13 12:12 - Megtaláltam
Közös megtalálás a Barlangolások a Bükkben hétvégén!

KP1965 2020.06.13 12:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.11
GCTOUR#24 Bükki barlangolós bringatúra közben az egyetlen találat, ami nem barlangos és nem is mozgó. :)

ha2 2020.06.13 11:49 - Megtaláltam
GCTOUR közben.
Vadméhek szállták meg az út menti bokrot.

022023
Hörcsög 2020.06.13 11:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v3.4.1]

kicsiogre 2020.06.13 11:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.5]

mazsola069 2020.06.13 11:46 - Megtaláltam
szmájlira cserélve, mától ez is rámvigyorog.:-) [g:hu 1.6.4]

Fazék 2020.06.13 11:45 - Megtaláltam
Sokszor jártam már itt, de mindig szívesen jövök vissza.

2020-06-13 11.47.112020-06-13 11.47.24
Vadméhek 
gst76 2020.06.13 11:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
A 24. GCTOUR Bükki Barlangolás túra során csoportos megtalálás. Végre egy láda, mely közelében nem volt barlang, így én is bátrabban mozogtam.

anettnori 2020.06.13 11:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.33
Megvan! [g:hu 1.6.5]

GCTOUR olyan ládája, ami nem barlangos vagy mozgó.
Remek hely, aztán észrevettük a rajzó méheket, végül felfedeztük a kast is. Onnantól eléggé óvatosan mozogtunk a réten.

IMG_20200613_114912IMG_20200613_122309
RGY 2020.06.06 15:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.30
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Raktunk bele meglepetést. [Geoládák v3.4.1]

Mihigerg 2020.06.01 13:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Julcsi0307 2020.06.01 13:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Berián 2020.06.01 13:10 - Megtaláltam
Gyönyörű hely. Köszönöm a lehetőséget.

Zéboy 2020.06.01 13:10 - Megtaláltam
Gyönyörű hely, jó rejtés. Köszönöm a lehetőséget.

Zéboy logó 
Paul 2020.05.30 14:09 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

Puszkany 2020.05.30 11:41 - Megtaláltam
Pontok rátok rontok. Köszönöm a lehetőséget! [Geoládák v3.3.2]

kl 2020.05.30 11:41 - Megtaláltam
Itt jártunk... Köszönjük! Vigyetek ceruzat.

Pincehegyiek 2020.05.23 20:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

kisscad 2020.05.23 16:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.93
A kedvenc rétem.
Kisscad

Péter60 2020.05.23 13:02 - Megtaláltam
ok

Strombus 2020.05.23 12:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.55
A GCbhk2 közben ez is útba esett. Az aszfaltos úton érkeztünk, megkerestük a ládát, majd a réten át vezető ösvényen tértünk vissza a rejtés kedvéért elhagyott trekkünkre. És csak ámultunk is bámultunk. Csoda ez a hosszú rét, tényleg!
A bájos kis esőházikót alig lehet észrevenni a fák árnyékában, de szerencsére egy ottani -com-os láda felhívta rá a figyelmünket, így nem suhantunk el mellette, hanem még onnan élveztük utoljára a látványt. Ez tényleg egy nagyon kóser hely!

"A Zsidó-rét egyik jellegzetes élőlényei a foltos aranybagolylepke" - ezt a képcímet talán jó lenne módosítani, - nemcsak a helyesírás miatt. :-)

2020 05 23 Bükk Zsidó-völgy GCOSER2020 05 23 Zsidó-völgy Esőháznál Péter f GCOSER
Attibati 2020.05.23 10:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.56
64 kilométer terepezés a Bükkben.
A mai túra fő célja a Gckszt ládám telepítése volt. A nehéz terep miatt a bringának nem sok hasznát vettem. A katonasíroktól egy dózer úton kapaszkodtam fel a Bükk- fennsíkra ahol megkerestem a Gcoser ládát. A GPS először kicsit túlszaladt a ponton de a leírás segített. Készülve a Gctourra még végigtekertem a bükk-fennsíki szakasz hogy ellenőrizzem jól járhatóak-e az utak Jávorkút környékén is. Útközben pótoltam a Gcabc láda elázott logbookját. Lefele a Gcbhk1 krékpáros multi útvonalán ereszkedtem le Bélapátfalvára. Remek nap volt, remek időben és végre én is megtalálhattam egy ládát a Bükkben. :-)

alfold90 2020.05.23 09:39 - Megtaláltam

Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Pucu 2020.05.21 13:10 - Megtaláltam
Két napos Bükki túránk során találtuk meg. Köszönjük a rejtést. Pucu & Virág [Geoládák v3.3.2]

befi 2020.05.20 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

balazsg 2020.05.18 13:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

gyildarefo 2020.05.18 11:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

58 km 1150 m szint 6 óra mozgás 2 óra pihenés 25 fok 2 sör

8709CF3C-44A2-4077-BF5B-0FB481523668C2B48447-0876-43CB-8DCD-48FA8469FEEC
A63CE656-419E-4C8B-9DBD-DAE507B8B23767F15DFD-FA68-4D96-8C87-9B0B03F53DE5
becko 2020.05.18 09:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.45
A három napos bükki ládászás 2. napjának fő csapása a GCB900 volt, kiegészítve néhány útba eső új rejtéssel, így jutottam ide is.
Nagyszerű hely.

Caldera 2020.05.14 14:30 - Megtaláltam
Köszi! [Geoládák v3.3.0]

mike andros 2020.05.10 12:28 - Megtaláltam
Megvagy!!! [Geoládák v3.3.2]

zalajaro 2020.05.09 13:10 - Megtaláltam
BÜKKI BARANGOLÁSOK....

20200509_130826 
griffs 2020.05.09 11:10 - Megtaláltam
Csabáékkal, bringával

Csaba & családja 2020.05.09 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.63
Két új biciklis láda felkeresése közben ezt is útba ejtettük.

N.Zs. 2020.05.08 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.47
Délutáni program, csavargás a Bükkben. Olasz-kapunál parkoltunk és a ragyogó időben rajzoltunk megint egy karikát a térképünkre. Legutóbb februárban jártunk erre.

Köröslyuk-barlangKöröslyuk-barlang
és környezetenapozunk
A RÉTIMG_5272
IMG_5288IMG_5290
IMG_5294IMG_5295
IMG_5297IMG_5241
Riogató 
Aniko & Gyuri 2020.05.08 11:21 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

qtatom 2020.05.07 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.99
Biciklis találat.
[g:hu+ 2.1.15]

MJANEZ 2020.05.05 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Megtaláltuk!
Nagyon tetszett!

Emléktábla-2
-3-4
-5-6
-1-2
-1
 
Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]