FAQ
4709. Az Ezüst-hegy titkai (GCEZHT)

Az Ezüst-hegy Pilisborosjenő felől

Az Ezüst-hegy Pilisborosjenő felől

Pilisborosjenő az Ezüst-hegyről

Pilisborosjenő az Ezüst-hegyről

Ajánlott útvonal

Ajánlott útvonal

Szurdok

Szurdok

Ilyen volt az eredeti jelszóhordozó

Ilyen volt az eredeti jelszóhordozó

A betű-szám kombináció az új jelszóhordozón kiegészítve QR kóddal

A betű-szám kombináció az új jelszóhordozón kiegészítve QR kóddal

33-as kő

33-as kő

Szász Elek emléktábla

Szász Elek emléktábla

Ősbudavár

Ősbudavár

A 3. pontot rejtő szikla

A 3. pontot rejtő szikla

Szabó József-barlang

Szabó József-barlang

Barlangház

Barlangház

Hármashatár kő

Hármashatár kő

A két tanösvény közös pontja

A két tanösvény közös pontja

Papp Ferenc-barlang felirat

Papp Ferenc-barlang felirat

Az igazi Papp Ferenc-barlang

Az igazi Papp Ferenc-barlang

Leágazás a kőkunyhóhoz

Leágazás a kőkunyhóhoz

Kőkunyhó

Kőkunyhó

Ilyen volt a Madonna a sziklán, míg el nem lopták

Ilyen volt a Madonna a sziklán, míg el nem lopták

Az Ezüst-hegy csúcsa

Az Ezüst-hegy csúcsa

A fenyőtörzs kilátó

A fenyőtörzs kilátó

Leágazás a Downhill pályához

Leágazás a Downhill pályához

Downhill pálya

Downhill pálya

Löszös üregek

Löszös üregek

Rejtő a Nagy-Kevélyen, háttérben az Ezüst-hegy

Rejtő a Nagy-Kevélyen, háttérben az Ezüst-hegy
Szélesség N 47° 37,131'
Hosszúság E 18° 59,527'
Magasság: 429 m
Megye/ország: Pest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2020.11.08 14:05
Megjelenés időpontja: 2020.11.11 11:11
Utolsó lényeges változás: 2020.11.28 17:41
Utolsó változás: 2022.10.24 10:48
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+6V)
Elrejtők: KP1965
Ládagazda: KP1965
Nehézség / Terep: 3.0 / 3.0
Úthossz a kiindulóponttól: 8000 m
Megtalálások száma: 229 + 3 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 2.1 megtalálás hetente


Röviden

Hétpontos multiláda, melynek pontjait a Pilisborosjenő feletti Ezüst-hegyen 8 km-es körtúra közben lehet összegyűjteni 340 méter szintkülönbség leküzdése közben. Az első hat pontnál egy-egy betű-szám kombinációt kell megtalálni. A hat betű egybeolvasva a jelszó első részét adja, a hat szám pedig megadja a hetedik pont koordinátáinak hiányzó értékeit N47° 37,ABC'; E18° 59,DEF' formátumban.
1. a kő hátoldalán
2. a kő hátoldalán
3. a bejárati úttal szemben a sziklafal tövében
4. a barlang bejáratától jobbra
5. a barlang bejáratától jobbra
6. a kunyhó bejáratától jobbra a szikla sarkánál

A hetedik ponton találjátok a ládát, ami egy 13x8x5 cm-es négyfülű konyhai tárolódoboz, benne a logfüzet és a jelszó második része.
7. a középsőben jobbra derékmagasságban
2022.10.23-tól minden ponton QR kódot is lehet használni a jelszórészletek beolvasásához.
Fontos! Csak annak javaslom, hogy belevágjon, aki rá tud szánni legalább 3-4 órát.


A ládába TravelBug nem helyezhető.

Megközelítés

Tömegközlekedéssel érkezők az Árpád-hídtól induló 840-es Volánbusz járattal jöhetnek Pilisborosjenőre, ahol a végállomás előtti megállóban, az Orvosi rendelőnél érdemes leszállni. Menetrend
Innen a piros Piros négyszög négyzet jelzésen kb. 600 m séta a Lucfenyő tér, itt van a kocsival érkezőknek az ajánlott parkoló.  N 47° 36,693' E 18° 59,714' [GCEZHT+parkoló]

Előzmények

Pilisborosjenő sok népszerű túraútvonal kiindulópontja, sok a látnivaló a környéken. Az Egri-vár, a Teve-szikla, a Nagy-Kevély sok-sok turistát vonzó úticélok, ennek megfelelően jónéhány geoláda is kereshető már a környéken.
Az Ezüst-hegy, más néven Ezüst-Kevély kevésbé felkapott része a környéknek, de errefelé barangolva is sok érdekességgel találkoztam, már régen felmerült bennem egy többpontos új geoláda ötlete.
A koronavírus első hulláma alatt a geocaching.hu oldal a ládakeresés és a távoli túrák helyett régi ládatervek megvalósítását és a lakókörnyezethez közeli sétákat ajánlott. Ez megadta a végső lökést, hogy megvalósítsam ezt a tervet.

A körtúra leírása

1. pont: 33-as kő
 N 47° 37,131' E 18° 59,527' 429 m [GCEZHT-1] Itt található a jelszó első szavának első betűje és a végláda koordinátájának "A" értéke.
Az ajánlott parkolótól tovább indulunk a piros Piros négyszög négyzet jelzésen. A meredek Viola köz végén egy tűzcsapnál érjük el az erdei utat, ahol balra kanyarodunk. Pár száz méter után az ösvény fokozatosan alakul át izgalmas, sziklaszurdokká. Miután megszelídül az út, egy U-kanyart követően keresztezzük a piros Piros sáv sáv jelzést, ahol megkeressük az első pontot. Közel az úthoz, de a sűrű bozótosban találjuk a néhány térképen is jelzett 33-as követ, aminek a hátoldalán, alul helyeztem el az első betűt.
És ez az első titok: Mi lehet ez a 33-as kő? Nem valószínű, hogy kilométerkő, mert a környéken lehet találni még pár hasonlót, eltérő számokkal. Talán valamiféle birtokhatárt jelölhet, érdekes lenne megtudni, hogy hány éve állhat itt az út szélén ez a kő?

2. pont: Szász Elek emléktábla és kopjafa
 N 47° 37,397' E 18° 59,745' 355 m [GCEZHT-2] Itt található a jelszó első szavának második betűje és a végláda koordinátájának "B" értéke.
A piros Piros négyszög négyzet jelzést követjük tovább és hamarosan jobbra lekanyarodunk a zöld Zöld kereszt kereszt jelzésen. Mikor becsatlakozik ez az út a zöld Zöld sáv sávval jelzett útba, jobbra fordulunk és hamarosan, egy balra kiágazó rövid ösvény végén elérjük a második pontot. Kopjafa és emléktábla is őrzi Szász Elek emlékét, amit egy szép nagy kőtömbre rögzítettek, ennek hátoldalára helyeztem el a második betűt.
És a második titok: Az kiderül, hogy mikor született és hunyt el, de hiába böngésztem, semmit sem tudtam meg arról, hogy ki is volt Szász Elek?

3. pont: Vaslápa - Ősbudavár
 N 47° 37,323' E 18° 59,976' 295 m [GCEZHT-3] Itt található a jelszó első szavának harmadik betűje és a végláda koordinátájának "C" értéke.
Maradunk továbbra is a zöld Zöld sáv sáv jelzésen és egy U kanyart követően érünk a harmadik ponthoz. A bejárati úttal majdnem szemben, kicsit balra a sziklafal tövénél, egy kisebb szikla jobb oldalán helyeztem el a harmadik betűt.
Itt aztán van titok bőven! A Vaslápa elnevezés egy itt látható kő vastartalmára utal, ami mérések szerint 1200-szorosa a környező kövekének. Szerintem a hely egy rég felhagyott kőbánya, de egyes elméletek szerint sok éves kutatás és légi felvételek bizonyítják, hogy itt egy hatalmas kolostor és vár állott. Sőt egyenesen itt található Attila és Árpád fejedelem sírja is! Érdekes ezzel kapcsolatban megnézni a Fejedelmi sírok a Pilisben című 2012-ben készült beszélgetést dr. Lánszky Imre ökológus professzorral.

4. pont: Szabó József-barlang
 N 47° 37,016' E 19° 0,034' 365 m [GCEZHT-4] Itt található a jelszó első szavának negyedik betűje és a végláda koordinátájának "D" értéke.
Visszasétálunk az U kanyarban egy elágazásig  N 47° 37,294' E 18° 59,939' 356 m [GCEZHT+elágazás] ahol a balra, meredeken felfelé induló szekérútra kanyarodunk. Az út egy magasles után elkeskenyedik és az utolsó 200 méteren nehezen járható ösvény lesz belőle, de bátran menjünk rajta egyenesen tovább, mert hamarosan becsatlakozik egy másik szekérútba, amin balra kell fordulni. Kb. 600 méter után balra lefelé egy kis ösvényen leereszkedve elérjük a negyedik pontot. A Szabó József-barlangot 1963-ban fedezték fel kőfejtés közben, bejáratát egy nagy kőtömb mögött lehet megtalálni, aminek a túlsó oldalán helyeztem el a negyedik betűt. A barlangba a hiányzó vasajtó keretén át lehet bejutni, de látogatása engedélyhez van kötve. A barlang névadója a XIX. században élt Szabó József bányamérnök és geológus volt, akit a magyar geológiai oktatás egyik megteremtőjeként tisztelnek. Ez a remek kis videó megmutatja, hogy milyen is belülről ez a barlang. A barlangtól kb. 100 méterre találjuk a félig beomlott, térképen is jelölt barlangházat, ennek a titka viszonylag egyértelmű. Egykor itt a kőfejtőhöz kapcsolódó kovácsműhely volt, itt javították a fejtés közben gyorsan kopó szerszámokat, illetve itt tartották elzárva a kövek lazításához használt robbanóanyagot.

5. pont: Papp Ferenc-barlang
 N 47° 36,715' E 19° 0,263' 370 m [GCEZHT-5] Itt található a jelszó első szavának ötödik betűje és a végláda koordinátájának "E" értéke.
Visszakapaszkodunk a jelöletlen szekérútra és ezen megyünk tovább, egészen addig, amíg az út becsatlakozik a piros Piros sáv sáv jelzésű útba, ami az Ezüsthegyi-bányához vezet minket. Itt közös pontja van a két szomszéd község nevezetes pontjait bemutató sétautaknak, az Ürömi tanösvénynek és a Pilisborosjenői Kevélyhegyi tanösvénynek.
Érdemes megemlíteni, hogy többek között a budavári Bécsi kapu az itt bányászott hárshegyi homokkőből épült.
Csak pár lépés kitérő az a Hármashatár kő  N 47° 36,649' E 19° 0,466' 345 m [GCEZHT+hármashatár kő], amely kis híján 200 éve jelzi, hogy hol van Pilisborosjenő (Boros Jenő), Üröm és Budakalász (Kaláz) határa.
A bányaudvarról egy balra induló ösvényen folytatjuk utunkat és hamarosan egy egészen zavarba ejtő képződményhez érkezünk. Mintha egy hatalmas, sík, de megdőlt betonfelületen járnánk, ami valójában oligocén kori cementálódott üledékes kőzet.
Nem kell sokat menni ahhoz, hogy egy újabb titokra bukkanjunk, ha megtaláljuk a "Papp Ferenc-barlang" feliratot a sziklába vésve. Itt bebizonyosodik, hogy a kőbe vésett szavakról is kiderülhet, hogy nem igaz, ugyanis a felirat mellett valójában az Ezüst-hegyi 2. számú, más néven Szopoklesz-barlang található. (Így p-vel és nem ph-val, mert a felfedezők által adott névnek semmi köze a görög bölcshöz, hanem a hely nehézségére akart utalni.) Az igazi Papp Ferenc-barlang innen 20 méterre nyugatra található a sziklafal tövében, ahova hatalmas kőtömbökön egyensúlyozva tudunk felmászni, ez a mi ötödik pontunk. A barlang bejáratától jobbra egy sziklán helyeztem el az ötödik betűt. A 400 méter hosszú és 66 méter mély barlang csak megfelelő engedélyekkel és különleges felkészültséggel látogatható, az egész Pilis egyik legmélyebb és legveszélyesebb barlangja. A barlangot 1969-ben fedezték fel és a nem sokkal azelőtt elhunyt geológus, egyetemi tanárról, dr. Papp Ferencről nevezték el.

6. pont: Kőkunyhó
 N 47° 36,888' E 18° 59,887' 411 m [GCEZHT-6] Itt található a jelszó első szavának hatodik betűje és a végláda koordinátájának "F" értéke.
A barlang bejáratához közel egy ösvény fut, amire csatlakozunk és jobbra indulunk. Tulajdonképpen a barlang bejárati sziklatömbjét megkerülve egy kis tisztáshoz vezető úttal szemben meredeken felfelé indulunk és nem sokára egy másik ösvényre csatlakozunk, ami kivezet a piros Piros sáv sáv jelzésre, amin megyünk tovább. A jelzett útról a tanösvény táblánál kell letérni egy jobbra induló ösvényen és pár lépés után megérkezünk a hatodik ponthoz, a Kőkunyhóhoz. A bejárattól jobbra, a kunyhó sziklához csatlakozó sarkához közel helyeztem el a hatodik betűt. Ezt a kunyhót is kovácsműhelynek építették, állandó lakói is voltak hosszú éveken át, majd a turisták szolgálatába állították kulcsosház formájában. Sokáig használták barlangkutatók, aztán eltűnt az ajtó és évtizedek óta üresen áll. Sok titokra fény derül, ezért érdemes megnézni a Zsákfalvi TV Aki az Ezüst-hegyen lakott című rövidfilmjét. Közvetlenül a Kőkunyhó mellett jelöli a térkép a "Madonna a sziklán"-t, de ez úgy tűnik, hogy titok marad, mert én nem bukkantam rá, valószínűleg már nincs meg, ellophatták.
Visszatérve a jelzett útra érdemes két rövid kitérőt tenni, az egyiket felfelé, a másikat lefelé. Pár lépésre van csak innen az Ezüst-Kevély 413 méter magas csúcsa, melyet az egykori háromszögelési pont maradványai jeleznek.  N 47° 36,892' E 18° 59,868' 413 m [GCEZHT+csúcs] Mivel a hegy tetejéről a fák miatt nincs kilátás, feltétlenül ajánlom a csúccsal szemközt lefelé alig észrevehetően induló ösvényt, amelyen letérve megkereshetjük azt a kidőlt fenyőtörzset, amin megpihenhetünk és élvezhetjük az egészen rendkívüli panorámát. Plusz még itt találhatunk egy kis segítséget is a végládához.  N 47° 36,874' E 18° 59,860' 404 m [GCEZHT+kilátás]

7. pont: Downhill pálya
Az első hat ponton talált számokból áll össze a hetedik pont koordinátája N47° 37,ABC'; E18° 59,DEF' formátumban.
Miután egy kis pihenővel összekötve megcsodáltuk az Ezüst-hegyről nyíló páratlan kilátást, a piros Piros sáv sáv jelzésen megyünk tovább. Egy útszéli fehér kő jelzi azt a pontot, ahol le kell kanyarodni.  N 47° 37,018' E 18° 59,754' 409 m [GCEZHT+leágazás] Pár méter múlva már meg is pillanthatjuk a pálya néhány elemét. A downhill a hegyikerékpározás extrém ága, kövekkel, ugratókkal, letörésekkel tarkított erősen lejtős terepen kell bringázni. A térképen a hely csak Löszös üregként szerepel, nincs is jelölve a pálya. Úgy tudom, hogy ilyen pályát építeni és rajta bringázni nem is igazán legális tevékenység az erdőben, úgyhogy ez meg maradjon az ő titkuk. Én bár szeretek bringázni és közel is lakom, de akár szabad, akár nem, fel sem merült bennem, hogy kipróbáljam ezt a pályát. Nyilván a kerékpárom eleve nem is alkalmas rá. Találtam egy videót, ahol bringás srácok ismerkednek ezzel a pályával, érdemes megnézni.
A ládát, benne a logfüzettel és a jelszó második részével a megtalált számokból összeálló koordinátákon kell keresni. Segítségül csak annyit árulok el, hogy a középsőben jobbra derékmagasságban kell keresni.
A láda rejtekétől már csak le kell ereszkedni a piros Piros négyszög négyzet jelzésű útra, ahol bezárul a kör és a már ismerős úton kell lesétálni a kiindulási pontunkig.

QR kód

2022. 10.23-i újítás: A felújított jelszóhordozók a betűkön és a számokon kívül egy-egy QR kódot is tartalmaznak, valamint a végláda tetejébe és a logbookba is beragasztottam QR kódot. Ezek segítségével a Geoládák és a g:hu+ applikációkban automatikusan beolvasható minden jelszórészlet, megúszható ezek bepötyögése.
Kérlek, jelezd a logodban, ha használtad a QR kódot!

Nekem nagy élmény volt a pontokat kiválasztani, a titkokat (részben) felderíteni, az utat többször is bejárni, a ládaoldalt elkészíteni. Nagyon bízom benne, hogy aki végigjárja, szintén felejthetetlen élményekkel lesz gazdagabb!

Zárásként idézném Sirgalahad-et, aki 2021. márciusi megtalálásakor verses logjával tisztelte meg a ládaoldalt:

"Ag annak vegyjele
Tele van a hegy vele,
Avagy talán ritka?
Éppen ez a titka"
Állapot: kereshető
12 játékos jelölte kedvenc ládájának

KRW értékelés (95 db): környezet: 4.90 rejtés: 4.91 web: 4.91 átlag: 4.90

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
+
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
-
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


szjuli 2022.10.31 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Egy ködös napon vágtunk neki ennek a ládának. Így a kilátópontokat nem élvezhettük, de ez semmit sem vont le az értékéből. Nagyon jól felépített séta, rengeteg izgalmas és érdekes dolgot mutat be (barlangok, kőfejtők, sziklák), így a kislányunkat is simán lekötötte. A ködbe borult erdő meg egészen sejtelmes, meseszerű hangulatot árasztott. Nagyon élveztük a túrát. A pontokat könnyen megtaláltuk, a végláda rejtése is nagyon klassz.
Köszönjük szépen az élményt!

luviktor 2022.10.31 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Nagyszerű körtúrát csináltunk ezen a ködös, őszi napon, ennek a ládának a felkutatása során. Véletlenül bukkantam rá, eredetileg máshová terveztünk volna menni, de nem bántuk meg egy percre sem. Változatos táj, a köd miatt nem volt kilátás, vagy bármi panoráma, de így semmi sem vonta el a figyelmünket a túra közvetlen környezetéről, ami szintén legyűgöző volt. Nagyon hangulatos volt az egész.

Régen az ilyen ládákat jellemzően hanyagoltuk volna, mivel általában ritkán estek bele a pontok a saját magunk által tervezett útvonalakba, ma viszont, az 5 éves kislányunkkal pont egy ilyen jellegű távot kerestünk. Ő is nagyon élvezte az egészet, egyébként is eléggé szereti a sziklás terepeket.

Pontok rendben, én a QR kódokat eddig még sosem láttam/használtam, de nagyon ötletes. Egyedül a ládánál nem működött valamiért, de sebaj, még mindig ott van a kézi megoldás.

KP1965 2022.10.23 09:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.30
Miután lehetővé vált a saját rejtés megtalálásának bejelentése, úgy gondoltam, hogy szépen mutat majd a listában 2000. megtalálásként az Ezüst-hegy titkai. Aztán úgy alakult, hogy pont akkor jelent meg a Börzsönyben egy új láda, amit sikerült elsőként megtalálni, így végül egy P1 találat lett nekem a kétezredik.
A kissé megkopott (és az egyik ponton el is tűnt) jelszóhordozókat újakra cseréltem olyan formában, hogy már QR kódot is tartalmaznak és a végládába is ragasztottam QR kódot. Ezek segítségével a Geoládák és a g:hu+ applikációkban beolvashatóak a jelszórészletek, így megúszható azok bepötyögése.
Én már a frissen elhelyezett QR kódok beolvasásával logoltam!

Kissé megdőlt a 33-as kőMár fel van festve a Z+ az elágazásnál
Kora-ősz az Ezüst-hegyen Újra van ajtó a kőkunyhón
Pilisborosjenő az Ezüst-hegyről 2022Megtaláltam!
Macusa 2022.10.22 13:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.25
Nagyon jól összerakott és érdekes multi, ötletes rejtésekkel.
A 2. ponton én sem találtam a jelszórészletet. Köszönöm a rejtői segítséget!
Gratula az ötlethez és a kivitelezéshez!

Béla 53 2022.10.17 17:26 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.10.4 teszt]

fehérkút 2022.10.17 13:04 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.10.4 teszt]

Bliccc 2022.10.16 15:42 - Megtaláltam
Sikerült! (A második pont eltűnt. A rejtőt nem értem el. Az alkalmazásban a térképre feltettem a tíz koordináta variációt, amely kijöhet. A leírás alapján volt egy esélyes pont a fentiekből, amelynél viszonylag könnyen rá is találtam a 7. pontra, szintén a leírás segítségével. A jelszó hiányzó egy karaktere pedig így már kitalálható volt.)
[g:hu+ 2.9.12]

somga 2022.10.16 12:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük. Remek multi. Sok érdekes helyet ismerhettünk meg. Tavasszal az első hármat kerestük meg, ma pedig befejeztük. [Geoládák v3.12.10]

Vesto 2022.10.08 12:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Köszönjük a lehetőséget, nagyon szép körtúra volt. És ötletes a rejtés!

Sajnos a 2. pontról eltűnt a virtuális "láda", de a rejtő azonnal segített telefonon, és jelezte, hogy hamarosan felkeresi személyesen is a helyet.

zalajaro 2022.10.01 16:30 - Megtaláltam
Aki keres, az talál! ????

Bence2009 2022.09.18 14:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

BaumyGeo 2022.09.14 11:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Köszi a rejtést! Megtaláltuk! Nagyon jól összerakott kör, sok érdekességgel. A pontok kialakítása roppant igényes, szép munka. Valóban rá kell áldozni 3-4 órát, de megéri. A kettes pontnál a betű sajnos hiányzott, ezt jeleztem a ládagazdának.

2C5A074D-F409-4198-B429-4E27280007257FB80367-8744-4DD2-B278-0618E96531FA
5B915943-4EEF-4354-925B-0DA2C886155EC827BA81-D2CE-4BE4-910F-71668D821D6E
EACC59F2-3527-4BF6-8920-69A3AFDD57ECA3642531-6A57-4FC7-B364-3373E519D516
izsolt 2022.08.07 11:30 - Megtaláltam
Néhány köztes pont meg nem lelése miatt a jelszavam hiányos (amim van e-mailben elküldtem)
Végládát szerencsére megtaláltam :-)

megköszönnék egy elfogadást

nonow22 2022.07.19 16:41 - Megtaláltam
Spanyesszel levadásztuk. Nekem régóta vágyott láda, mivel sokat járok a Kevélyekre, de valahogy mióta a láda létezik, nem estek útba a pontok. Az 5. pont kivételével mindet felkerestük, utóbbit fentről közelítettük meg a ládaoldal olvasása nélkül, így hoppon maradtunk, de legalább maradtak titkok máskorra is. :) A végső koo-t így bízva a tapasztalatunkban kerestük, az akció sikeres volt. Köszönjük a rejtést!

spanyesz 2022.07.19 16:41 - Megtaláltam
Végigjartuk nonow22-vel, izgalmas és érdekes láda, köszi h megmutattad

szamosszamoca 2022.07.16 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
Pilisborosjenő körüli szombati csavargásunk végén sikerült ezt is megtalálni. Valamivel több mint 20 km-t jártunk be, ehhez jó 8 óra kellett. Szuper volt az egész nap, ez a remek multi volt a korona. Köszönjük.

cosinus0 2022.07.16 18:50 - Megtaláltam
Pilisi csavargásaim kapcsán, harmadik nekifutásra szamosszamócáék segítségével ez is meglett.

BorosD94 2022.06.21 20:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

BIGW 2022.06.21 20:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

SirCristo 2022.06.08 18:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Az eldugott downhill palya tok kiraly, nagyon jo:) [Geoládák v3.12.10]

ÁFÉSZ 2022.06.07 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.12.10]
Remek multi, értékes pontokkal.

Piroskaa1 2022.06.05 11:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.8]

Blue Mali 2022.06.05 11:46 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.8.12]

kasztnert 2022.05.07 13:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Nagyon jó kör volt. Hetente többször biciklizek ezeken az ösvényeken, mégis volt egy csomó újdonság, a gyerekek nagyon élvezték a betűkeresést! Köszönjük a rejtést!

htour 2022.05.01 10:40 - Megtaláltam
Nagyon jók a rejtések! Köszönjük!


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (232 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]