geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
4709. Az Ezüst-hegy titkai (GCEZHT)

Az Ezüst-hegy Pilisborosjenő felől

Az Ezüst-hegy Pilisborosjenő felől

Pilisborosjenő az Ezüst-hegyről

Pilisborosjenő az Ezüst-hegyről

Ajánlott útvonal

Ajánlott útvonal

Szurdok

Szurdok

Ilyen betű-szám kombinációkat kell keresni

Ilyen betű-szám kombinációkat kell keresni

33-as kő

33-as kő

Szász Elek emléktábla

Szász Elek emléktábla

Ősbudavár

Ősbudavár

A 3. pontot rejtő szikla

A 3. pontot rejtő szikla

Szabó József-barlang

Szabó József-barlang

Barlangház

Barlangház

Hármashatár kő

Hármashatár kő

A két tanösvény közös pontja

A két tanösvény közös pontja

Papp Ferenc-barlang felirat

Papp Ferenc-barlang felirat

Az igazi Papp Ferenc-barlang

Az igazi Papp Ferenc-barlang

Leágazás a kőkunyhóhoz

Leágazás a kőkunyhóhoz

Kőkunyhó

Kőkunyhó

Ilyen volt a Madonna a sziklán, míg el nem lopták

Ilyen volt a Madonna a sziklán, míg el nem lopták

Az Ezüst-hegy csúcsa

Az Ezüst-hegy csúcsa

A fenyőtörzs kilátó

A fenyőtörzs kilátó

Leágazás a Downhill pályához

Leágazás a Downhill pályához

Downhill pálya

Downhill pálya

Löszös üregek

Löszös üregek

Rejtő a Nagy-Kevélyen, háttérben az Ezüst-hegy

Rejtő a Nagy-Kevélyen, háttérben az Ezüst-hegy
Szélesség N 47° 37,131'
Hosszúság E 18° 59,527'
Magasság: 429 m
Megye/ország: Pest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2020.11.08 14:05
Megjelenés időpontja: 2020.11.11 11:11
Utolsó lényeges változás: 2020.11.28 17:41
Utolsó változás: 2021.04.23 12:29
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+6V)
Elrejtők: KP1965
Ládagazda: KP1965
Nehézség / Terep: 3.0 / 3.0
Úthossz a kiindulóponttól: 8000 m
Megtalálások száma: 166 + 2 egyéb
Megtalálások gyakorisága: 3.4 megtalálás hetente


Röviden

Hétpontos multiláda, melynek pontjait a Pilisborosjenő feletti Ezüst-hegyen, kb. 8 km-es körtúra közben lehet összegyűjteni, kb. 340 méter szintkülönbség leküzdése közben. Az első hat pontnál egy-egy betű-szám kombinációt kell megtalálni. A hat betű egybeolvasva a jelszó első részét adja, a hat szám pedig megadja a hetedik pont koordinátáinak hiányzó értékeit N47° 37,ABC'; E18° 59,DEF' formátumban.
1. a kő hátoldalán
2. a kő hátoldalán
3. a bejárati úttal szemben a sziklafal tövében
4. a barlang bejáratától jobbra
5. a barlang bejáratától jobbra
6. a kunyhó bejáratától jobbra a szikla sarkánál

A hetedik ponton találjátok a ládát, ami egy 13x8x5 cm-es négyfülű konyhai tárolódoboz, benne a logfüzet és a jelszó második része.
7. a középsőben jobbra derékmagasságban
Fontos! Csak annak javaslom, hogy belevágjon, aki rá tud szánni legalább 3-4 órát.


A ládába TravelBug nem helyezhető.

Megközelítés

Tömegközlekedéssel érkezők az Árpád-hídtól induló 840-es Volánbusz járattal jöhetnek Pilisborosjenőre, ahol a végállomás előtti megállóban, az Orvosi rendelőnél érdemes leszállni. Menetrend
Innen a piros Piros négyszög négyzet jelzésen kb. 600 m séta a Lucfenyő tér, itt van a kocsival érkezőknek az ajánlott parkoló.  N 47° 36,693' E 18° 59,714' [GCEZHT+parkoló]

Előzmények

Pilisborosjenő sok népszerű túraútvonal kiindulópontja, sok a látnivaló a környéken. Az Egri-vár, a Teve-szikla, a Nagy-Kevély sok-sok turistát vonzó úticélok, ennek megfelelően jónéhány geoláda is kereshető már a környéken.
Az Ezüst-hegy, más néven Ezüst-Kevély kevésbé felkapott része a környéknek, de errefelé barangolva is sok érdekességgel találkoztam, már régen felmerült bennem egy többpontos új geoláda ötlete.
A koronavírus első hulláma alatt a geocaching.hu oldal a ládakeresés és a távoli túrák helyett régi ládatervek megvalósítását és a lakókörnyezethez közeli sétákat ajánlott. Ez megadta a végső lökést, hogy megvalósítsam ezt a tervet.

A körtúra leírása

1. pont: 33-as kő
 N 47° 37,131' E 18° 59,527' 429 m [GCEZHT-1] Itt található a jelszó első szavának első betűje és a végláda koordinátájának "A" értéke.
Az ajánlott parkolótól tovább indulunk a piros Piros négyszög négyzet jelzésen. A meredek Viola köz végén egy tűzcsapnál érjük el az erdei utat, ahol balra kanyarodunk. Pár száz méter után az ösvény fokozatosan alakul át izgalmas, sziklaszurdokká. Miután megszelídül az út, egy U-kanyart követően keresztezzük a piros Piros sáv sáv jelzést, ahol megkeressük az első pontot. Közel az úthoz, de a sűrű bozótosban találjuk a néhány térképen is jelzett 33-as követ, aminek a hátoldalán, alul helyeztem el az első betűt.
És ez az első titok: Mi lehet ez a 33-as kő? Nem valószínű, hogy kilométerkő, mert a környéken lehet találni még pár hasonlót, eltérő számokkal. Talán valamiféle birtokhatárt jelölhet, érdekes lenne megtudni, hogy hány éve állhat itt az út szélén ez a kő?

2. pont: Szász Elek emléktábla és kopjafa
 N 47° 37,397' E 18° 59,745' 355 m [GCEZHT-2] Itt található a jelszó első szavának második betűje és a végláda koordinátájának "B" értéke.
A piros Piros négyszög négyzet jelzést követjük tovább és a második jobbra eső szekérúton kanyarodunk le róla. Elvileg ez a zöld Zöld kereszt kereszttel jelölt út, de az első és egyetlen ilyen jelzést csak jó 200 méter múlva lehet meglátni. Mikor becsatlakozik ez az út a zöld Zöld sáv sávval jelzett útba, jobbra fordulunk és hamarosan, egy balra kiágazó rövid ösvény végén elérjük a második pontot. Kopjafa és emléktábla is őrzi Szász Elek emlékét, amit egy szép nagy kőtömbre rögzítettek, ennek hátoldalára helyeztem el a második betűt.
És a második titok: Az kiderül, hogy mikor született és hunyt el, de hiába böngésztem, semmit sem tudtam meg arról, hogy ki is volt Szász Elek?

3. pont: Vaslápa - Ősbudavár
 N 47° 37,323' E 18° 59,976' 295 m [GCEZHT-3] Itt található a jelszó első szavának harmadik betűje és a végláda koordinátájának "C" értéke.
Maradunk továbbra is a zöld Zöld sáv sáv jelzésen és egy U kanyart követően érünk a harmadik ponthoz. A bejárati úttal majdnem szemben, kicsit balra a sziklafal tövénél, egy kisebb szikla jobb oldalán helyeztem el a harmadik betűt.
Itt aztán van titok bőven! A Vaslápa elnevezés egy itt látható kő vastartalmára utal, ami mérések szerint 1200-szorosa a környező kövekének. Szerintem a hely egy rég felhagyott kőbánya, de egyes elméletek szerint sok éves kutatás és légi felvételek bizonyítják, hogy itt egy hatalmas kolostor és vár állott. Sőt egyenesen itt található Attila és Árpád fejedelem sírja is! Érdekes ezzel kapcsolatban megnézni a Fejedelmi sírok a Pilisben című 2012-ben készült beszélgetést dr. Lánszky Imre ökológus professzorral.

4. pont: Szabó József-barlang
 N 47° 37,016' E 19° 0,034' 365 m [GCEZHT-4] Itt található a jelszó első szavának negyedik betűje és a végláda koordinátájának "D" értéke.
Visszasétálunk az U kanyarban egy elágazásig  N 47° 37,294' E 18° 59,939' 356 m [GCEZHT+elágazás] ahol a balra, meredeken felfelé induló szekérútra kanyarodunk. Az út egy magasles után elkeskenyedik és az utolsó 200 méteren nehezen járható ösvény lesz belőle, de bátran menjünk rajta egyenesen tovább, mert hamarosan becsatlakozik egy másik szekérútba, amin balra kell fordulni. Kb. 600 méter után balra lefelé egy kis ösvényen leereszkedve elérjük a negyedik pontot. A Szabó József-barlangot 1963-ban fedezték fel kőfejtés közben, bejáratát egy nagy kőtömb mögött lehet megtalálni, aminek a túlsó oldalán helyeztem el a negyedik betűt. A barlangba a hiányzó vasajtó keretén át lehet bejutni, de látogatása engedélyhez van kötve. A barlang névadója a XIX. században élt Szabó József bányamérnök és geológus volt, akit a magyar geológiai oktatás egyik megteremtőjeként tisztelnek. Ez a remek kis videó megmutatja, hogy milyen is belülről ez a barlang. A barlangtól kb. 100 méterre találjuk a félig beomlott, térképen is jelölt barlangházat, ennek a titka viszonylag egyértelmű. Egykor itt a kőfejtőhöz kapcsolódó kovácsműhely volt, itt javították a fejtés közben gyorsan kopó szerszámokat, illetve itt tartották elzárva a kövek lazításához használt robbanóanyagot.

5. pont: Papp Ferenc-barlang
 N 47° 36,715' E 19° 0,263' 370 m [GCEZHT-5] Itt található a jelszó első szavának ötödik betűje és a végláda koordinátájának "E" értéke.
Visszakapaszkodunk a jelöletlen szekérútra és ezen megyünk tovább, egészen addig, amíg az út becsatlakozik a piros Piros sáv sáv jelzésű útba, ami az Ezüsthegyi-bányához vezet minket. Itt közös pontja van a két szomszéd község nevezetes pontjait bemutató sétautaknak, az Ürömi tanösvénynek és a Pilisborosjenői Kevélyhegyi tanösvénynek.
Érdemes megemlíteni, hogy többek között a budavári Bécsi kapu az itt bányászott hárshegyi homokkőből épült.
Csak pár lépés kitérő az a Hármashatár kő  N 47° 36,649' E 19° 0,466' 345 m [GCEZHT+hármashatár kő], amely kis híján 200 éve jelzi, hogy hol van Pilisborosjenő (Boros Jenő), Üröm és Budakalász (Kaláz) határa.
A bányaudvarról egy balra induló ösvényen folytatjuk utunkat és hamarosan egy egészen zavarba ejtő képződményhez érkezünk. Mintha egy hatalmas, sík, de megdőlt betonfelületen járnánk, ami valójában oligocén kori cementálódott üledékes kőzet.
Nem kell sokat menni ahhoz, hogy egy újabb titokra bukkanjunk, ha megtaláljuk a "Papp Ferenc-barlang" feliratot a sziklába vésve. Itt bebizonyosodik, hogy a kőbe vésett szavakról is kiderülhet, hogy nem igaz, ugyanis a felirat mellett valójában az Ezüst-hegyi 2. számú, más néven Szopoklesz-barlang található. (Így p-vel és nem ph-val, mert a felfedezők által adott névnek semmi köze a görög bölcshöz, hanem a hely nehézségére akart utalni.) Az igazi Papp Ferenc-barlang innen 20 méterre nyugatra található a sziklafal tövében, ahova hatalmas kőtömbökön egyensúlyozva tudunk felmászni, ez a mi ötödik pontunk. A barlang bejáratától jobbra egy sziklán helyeztem el az ötödik betűt. A 400 méter hosszú és 66 méter mély barlang csak megfelelő engedélyekkel és különleges felkészültséggel látogatható, az egész Pilis egyik legmélyebb és legveszélyesebb barlangja. A barlangot 1969-ben fedezték fel és a nem sokkal azelőtt elhunyt geológus, egyetemi tanárról, dr. Papp Ferencről nevezték el.

6. pont: Kőkunyhó
 N 47° 36,888' E 18° 59,887' 411 m [GCEZHT-6] Itt található a jelszó első szavának hatodik betűje és a végláda koordinátájának "F" értéke.
A barlang bejáratához közel egy ösvény fut, amire csatlakozunk és jobbra indulunk. Tulajdonképpen a barlang bejárati sziklatömbjét megkerülve egy kis tisztáshoz vezető úttal szemben meredeken felfelé indulunk és nem sokára egy másik ösvényre csatlakozunk, ami kivezet a piros Piros sáv sáv jelzésre, amin megyünk tovább. A jelzett útról a tanösvény táblánál kell letérni egy jobbra induló ösvényen és pár lépés után megérkezünk a hatodik ponthoz, a Kőkunyhóhoz. A bejárattól jobbra, a kunyhó sziklához csatlakozó sarkához közel helyeztem el a hatodik betűt. Ezt a kunyhót is kovácsműhelynek építették, állandó lakói is voltak hosszú éveken át, majd a turisták szolgálatába állították kulcsosház formájában. Sokáig használták barlangkutatók, aztán eltűnt az ajtó és évtizedek óta üresen áll. Sok titokra fény derül, ezért érdemes megnézni a Zsákfalvi TV Aki az Ezüst-hegyen lakott című rövidfilmjét. Közvetlenül a Kőkunyhó mellett jelöli a térkép a "Madonna a sziklán"-t, de ez úgy tűnik, hogy titok marad, mert én nem bukkantam rá, valószínűleg már nincs meg, ellophatták.
Visszatérve a jelzett útra érdemes két rövid kitérőt tenni, az egyiket felfelé, a másikat lefelé. Pár lépésre van csak innen az Ezüst-Kevély 413 méter magas csúcsa, melyet az egykori háromszögelési pont maradványai jeleznek.  N 47° 36,892' E 18° 59,868' 413 m [GCEZHT+csúcs] Mivel a hegy tetejéről a fák miatt nincs kilátás, feltétlenül ajánlom a csúccsal szemközt lefelé alig észrevehetően induló ösvényt, amelyen letérve megkereshetjük azt a kidőlt fenyőtörzset, amin megpihenhetünk és élvezhetjük az egészen rendkívüli panorámát. Plusz még itt találhatunk egy kis segítséget is a végládához.  N 47° 36,874' E 18° 59,860' 404 m [GCEZHT+kilátás]

7. pont: Downhill pálya
Az első hat ponton talált betűkre írt számokból áll össze a hetedik pont koordinátája N47° 37,ABC'; E18° 59,DEF' formátumban.
Miután egy kis pihenővel összekötve megcsodáltuk az Ezüst-hegyről nyíló páratlan kilátást, a piros Piros sáv sáv jelzésen megyünk tovább. Egy útszéli fehér kő jelzi azt a pontot, ahol le kell kanyarodni.  N 47° 37,018' E 18° 59,754' 409 m [GCEZHT+leágazás] Pár méter múlva már meg is pillanthatjuk a pálya néhány elemét. A downhill a hegyikerékpározás extrém ága, kövekkel, ugratókkal, letörésekkel tarkított erősen lejtős terepen kell bringázni. A térképen a hely csak Löszös üregként szerepel, nincs is jelölve a pálya. Úgy tudom, hogy ilyen pályát építeni és rajta bringázni nem is igazán legális tevékenység az erdőben, úgyhogy ez meg maradjon az ő titkuk. Én bár szeretek bringázni és közel is lakom, de akár szabad, akár nem, fel sem merült bennem, hogy kipróbáljam ezt a pályát. Nyilván a kerékpárom eleve nem is alkalmas rá. Találtam egy videót, ahol bringás srácok ismerkednek ezzel a pályával, érdemes megnézni.
A ládát, benne a logfüzettel és a jelszó második részével a megtalált számokból összeálló koordinátákon kell keresni. Segítségül csak annyit árulok el, hogy a középsőben jobbra derékmagasságban kell keresni.
A láda rejtekétől már csak le kell ereszkedni a piros Piros négyszög négyzet jelzésű útra, ahol bezárul a kör és a már ismerős úton kell lesétálni a kiindulási pontunkig.

Nekem nagy élmény volt a pontokat kiválasztani, a titkokat (részben) felderíteni, az utat többször is bejárni, a ládaoldalt elkészíteni. Nagyon bízom benne, hogy aki végigjárja, szintén felejthetetlen élményekkel lesz gazdagabb!

Zárásként idézném Sirgalahad-et, aki 2021. márciusi megtalálásakor verses logjával tisztelte meg a ládaoldalt:

"Ag annak vegyjele
Tele van a hegy vele,
Avagy talán ritka?
Éppen ez a titka"
Állapot: kereshető
9 játékos jelölte kedvenc ládájának

KRW értékelés (71 db): környezet: 4.89 rejtés: 4.93 web: 4.93 átlag: 4.92

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
+
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
-
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Nikicsu 2021.10.17 17:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm. :) Kellemes őszi időben túráztunk egy 10 km-t. A láda nagyon szép helyeket mutat be. A városi túrázó talán nem is sejti, mennyi érdekesség van a Kevély körül. A négyes és az ötös pontnál a rejtő segítségét kellett kérnünk. Nagyon szeretem ezeket az apró, de ötletes rejtéseket. Jó volt újra itt lenni. :)

Párduc50 2021.10.14 13:29 - Megtaláltam
Ez egy nagyon szuper láda! Tavasz legelején kezdtük, de akkor ránk sötétedett, és azóta csak most tudtuk befejezni! Megérte. A DH-pálya is szupi

A két Sanyi 2021.10.14 13:25 - Megtaláltam
Februárban kezdtük, de csak mostanra érett be.

Justbeokay 2021.10.02 21:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

Ez egy nagyon jól összerakott multi, gratulálok :) a 4.pontot mi sem leltük, ráadásul kezdett késő lenni, vészesen haladtunk a naplemente felé, úgyhogy a rejtő segítséget kértem. Kb abban a percben, hogy kimondta, mennyire szem előtt van, meg is láttam. Előtte legalább fél órát kutattunk utána, úgyhogy igazán heuréka élmény volt :D az 5. ponton a valós PF barlang megtalálása igényelt pár plusz percet, de ha már a túra elején alaposabban elolvastam volna a leírást, nem okozott volna gondot.

Nagyon élveztem, rég szerettem ennyire erdei multit :) kis kitérővel a zöld barlanghoz, kb. 4-4.5 órát vett igénybe a körtúra. [Geoládák v3.12.2]

Access Denied 2021.09.26 18:13 - Megtaláltam
ok

katica 2021.09.26 17:09 - Megtaláltam
Köszi! Remek lada, kar hogy a terkepen talalt 3-as es 4-es pont kozotti osszekottetes a valosagban nem letezik, pedig remeltuk, arra levaghatunk es tan valami erdekeset is lathatunk utkozben. [g:hu 1.6.7]

GyZsTeam 2021.09.12 16:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
Nagyon jól összerakott multi. Az egész út nagyon tetszett. A 3. pontot magáévá tette a természet, de a rejtő segítségével megtaláltuk, majd kissé láthatóvá tettük. Köszönjük!

HER_8105_tnHER_8152_tn
HER_8155_tnHER_8157_tn
HER_8162_tnHER_8164_tn
HER_8177_tnHER_8187_tn
HER_8202_tnHER_8212_tn
HER_8214_tn 
Ritus71 2021.09.12 16:54 - Megtaláltam
Köszönjük!

dendeocse 2021.09.11 13:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.26
Megvan.

Sir Pajszer 2021.08.20 12:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
Köszi!

emiGrant 2021.08.15 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.38
Ezt a hétvégét is csobánkai barátoknál töltöttük, de ezúttal egy régi tájfutó társnál. Ő még aktív tájfutó, ezen a héten a szenior világbajnokságon vett részt, de azért hajlandó volt velem ezt a multit körbejárni. Mi nem egészen az ajánlott parkolónál hagytuk a kocsit, ide is kb. ugyanannyi volt a távolság, de magasabban volt, így egy kicsit kevesebb volt benne a szint. Mivel megint 38 Celsius körül jósolták az időjárást, mi felkeltünk 6-kor, megreggeliztünk, összepakoltunk és 7-kor már a kocsival zúgtunk Pilisborosjenő felé. Fél 8 körül neki is indultunk és először jött a felfelé mászás az izgalmas szurdokban, ami bemelegítésnek nagyon jó volt. Mire felértünk már határozottan melegünk volt, pedig ekkor még nem volt elég magasan a nap, hogy besüssön az erdőbe. Aztán megint lefelé mentünk majd megint vissza a gerinc felé. Sok érdekes dolgot láttunk, néhol a kilátás is csodás volt és egyszer-kétszer meg is pihentünk. Tempónk nem volt túl gyors, de azért még időben hazaértünk a többiekhez, hogy együtt ebédeljünk a pilisszentkereszti Emma vendéglőben. Köszi a rejtést, jobban nem is tölthettük volna ezt a vasárnap délelőttöt. :)

-1-2
-1-3
-1-2
-4-1
-3-4
-1-3
-4-1
-2-3
-4-1
-2
álomfogók 2021.06.27 15:50 - Megtaláltam
Ez jó kis születésnapi kirándulás volt. A bónuszként "kapott" GCUSER-ről már nem is beszélve. Köszönjük.

utigabi60 2021.06.26 10:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.2]

Kadorca 2021.06.12 15:34 - Megtaláltam
A ládák első felét még április elején kerestük meg, akkor még tele volt a hegy emberekkel a lezárások miatt. Most emberrel sem nagyon találkoztunk, mikor a maradék 2 pontot és a végládát kerestük. Nagyon tettszettek a barlangok köszönjük szépen. Valahogy mindig sikerült a leg bozótosabb, meredekebb útvonalakat megtalálni.

Bernáth 2021.06.12 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.10
Kedves barátainkkal, a Bányay és a Gábor családdal jártuk be a túra útvonalát. Az Ősbudavárhoz vezető út le volt zárva egy közelgő filmforgatás miatt, de aztán megszánt minket a biztonsági őr, és átengedett. Köszönjük a rejtést, nagyon szép utat terveztél nekünk!

-12-13
-14Itt filmforgatás lesz
-7-8
-9-10
-11-3
-4-5
-6-1
-2 
Lücsi 2021.05.29 16:37 - Megtaláltam

Köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

benist 2021.05.26 12:15 - Megtaláltam
Régen nem volt gyönyörű időben vágtam neki a multinak. A parkolótól a GPS tudott egy rövidebb utat, de ezek sorra zsákutcának bizonyultak. Jól jött volna egy letölthető gpx file a javasolt útvonalról. Az első két pont gond nélkül, a harmadiknál már sokat keresgéltem a bányában. A sziklaalakzat jobb oldalán végül megleltem. A Szabó barlangnál a lejárat megtalálása volt a bevezető feladat, majd sokat kerestem a jelet a sziklákon, oldalt, hátul. de végül elöl volt, egészen szem előtt. A Papp barlanghoz is ráéreztem a lejáratra. Valamiért fákon kerestem a jelet, pedig a leírás egyértelmű. Kemény munkával kiszedtem a csavart, és egy alátétes, nagyfejű normál lemezcsavarral visszaerősítettem a jelet. A jelzésre való visszakapaszkodás már nem esett jól. a most éppen elhagyatott kőkunyhónál pihenés, tízórai.
Mint gyakorló kocabringás elámultam a DH pályától, gyalog is kihívás volt. A ládához való bejutás közben besárgultam :-). A földön találtam, visszahelyeztem a valószínű helyére.
Sok munkával járó, ötletes multi, köszönet a rejtő munkájáért.

ErdőCsöndje 2021.05.24 13:56 - Megtaláltam
Klassz pünkösdi kirándulás volt. Az 5. pontot a földön találtuk, egy gumival visszaerősítettük, egy csillagcsavarhúzó és esetleg egy kis alátét kéne a tartós javításhoz. Köszönjük!

pyrosz 2021.05.15 15:34 - Megtaláltam
Köszönöm, egy élmény volt! :)
Kellemes kis túra, nagyon rendben vannak a pontok, nem megy el az idő a felesleges keresgélésekkel, lehet élvezni a természetet. [Geoládák v3.10.5]

túráZoo 2021.05.15 15:12 - Megtaláltam
Élmény volt, köszönjük! [Geoládák v3.10.5]

Snipermaster 2021.05.08 14:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.6.11]

3 gyerekkel és kutyával lassan haladva, sok pihenővel nekünk 5 óra volt. Tetszett a rendhagyó rejtés, a hely és a végláda rejtése is. Az 5. pontot nem leltük meg, de a rejtö készségesen segített.
Köszönet érte!

20210508_14135420210508_141321
20210508_13581720210508_133447
20210508_13085320210508_130325(0)
20210508_12513220210508_122612
20210508_12065720210508_114737
zoldbeka 2021.05.05 12:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Jó kis multi! Pontos kook és itiner, szuper! Köszönöm a játékot. [g:hu 1.6.7]anettnori 2021.05.04 14:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.38
Megvan!
[g:hu+ 2.6.11]

Hát, ez egy nagyon jól összerakott multi!
Szépen fűztem fel a pontokat, kerestem a töredékeket. A 4-es ponton összefutottam egy kutyás párossal, ők is ezt a multit teljesítették.
Az 5-ös ponton sokáig keresgéltem, mire meglett.
Tetszett!

-1-2
-3-4
-5 
Feliks 2021.05.04 14:13 - Megtaláltam
Kiszimatoltuk! :) [Geoládák v3.10.5]

woodworkinggirl 2021.05.04 14:08 - Megtaláltam
Kiszimatoltuk Cs&P&G&D [Geoládák v3.9.6]


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (168 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]