geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
4709. Az Ezüst-hegy titkai (GCEZHT)
<< < 23 (21-23)

Leágazás a Downhill pályához

Leágazás a Downhill pályához

Downhill pálya

Downhill pálya

Löszös üregek

Löszös üregek
<< < 23 (21-23)

Az összes képet kérem!
Szélesség N 47° 37,131'
Hosszúság E 18° 59,527'
Magasság: 429 m
Megye/ország: Pest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2020.11.08 14:05
Megjelenés időpontja: 2020.11.11 11:11
Utolsó lényeges változás: 2020.11.28 17:41
Utolsó változás: 2020.11.28 19:06
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+6V)
Elrejtők: KP1965
Felhasználó: KP1965
Nehézség / Terep: 3.0 / 3.0
Úthossz a kiindulóponttól: 8000 m
Megtalálások száma: 32 + 2 egyéb
Megtalálások gyakorisága: 12.5 megtalálás hetente


Röviden

Hétpontos multiláda, melynek pontjait a Pilisborosjenő feletti Ezüst-hegyen, kb. 8 km-es körtúra közben lehet összegyűjteni, kb. 340 méter szintkülönbség leküzdése közben. Az első hat pontnál egy-egy betű-szám kombinációt kell megtalálni. A hat betű egybeolvasva a jelszó első részét adja, a hat szám pedig megadja a hetedik pont koordinátáinak hiányzó értékeit N47° 37,ABC'; E18° 59,DEF' formátumban.
1. a kő hátoldalán
2. a kő hátoldalán
3. a bejárati úttal szemben a sziklafal tövében
4. a barlang bejáratától jobbra
5. a barlang bejáratától jobbra
6. a kunyhó bejáratától jobbra a szikla sarkánál

A hetedik ponton találjátok a ládát, ami egy 13x8x5 cm-es négyfülű konyhai tárolódoboz, benne a logfüzet és a jelszó második része.
7. a középsőben jobbra derékmagasságban
Fontos! Csak annak javaslom, hogy belevágjon, aki rá tud szánni legalább 3-4 órát.


A ládába TravelBug nem helyezhető.

Megközelítés

Tömegközlekedéssel érkezők az Árpád-hídtól induló 840-es Volánbusz járattal jöhetnek Pilisborosjenőre, ahol a végállomás előtti megállóban, az Orvosi rendelőnél érdemes leszállni. Menetrend
Innen a piros Piros négyszög négyzet jelzésen kb. 600 m séta a Lucfenyő tér, itt van a kocsival érkezőknek az ajánlott parkoló.  N 47° 36,693' E 18° 59,714' [GCEZHT+parkoló]

Előzmények

Pilisborosjenő sok népszerű túraútvonal kiindulópontja, sok a látnivaló a környéken. Az Egri-vár, a Teve-szikla, a Nagy-Kevély sok-sok turistát vonzó úticélok, ennek megfelelően jónéhány geoláda is kereshető már a környéken.
Az Ezüst-hegy, más néven Ezüst-Kevély kevésbé felkapott része a környéknek, de errefelé barangolva is sok érdekességgel találkoztam, már régen felmerült bennem egy többpontos új geoláda ötlete.
A koronavírus első hulláma alatt a geocaching.hu oldal a ládakeresés és a távoli túrák helyett régi ládatervek megvalósítását és a lakókörnyezethez közeli sétákat ajánlott. Ez megadta a végső lökést, hogy megvalósítsam ezt a tervet.

A körtúra leírása

1. pont: 33-as kő
 N 47° 37,131' E 18° 59,527' 429 m [GCEZHT-1] Itt található a jelszó első szavának első betűje és a végláda koordinátájának "A" értéke.
Az ajánlott parkolótól tovább indulunk a piros Piros négyszög négyzet jelzésen. A meredek Viola köz végén egy tűzcsapnál érjük el az erdei utat, ahol balra kanyarodunk. Pár száz méter után az ösvény fokozatosan alakul át izgalmas, sziklaszurdokká. Miután megszelídül az út, egy U-kanyart követően keresztezzük a piros Piros sáv sáv jelzést, ahol megkeressük az első pontot. Közel az úthoz, de a sűrű bozótosban találjuk a néhány térképen is jelzett 33-as követ, aminek a hátoldalán, alul helyeztem el az első betűt.
És ez az első titok: Mi lehet ez a 33-as kő, talán kilométerkő? Ha az, akkor honnan és hova vezetett az az út, aminek épp itt volt a 33. kilométere? Maradt-e fenn ezen kívül másik jelzése az útnak és egyáltalán hány éve állhat itt az út szélén ez a kő?

2. pont: Szász Elek emléktábla és kopjafa
 N 47° 37,397' E 18° 59,745' 355 m [GCEZHT-2] Itt található a jelszó első szavának második betűje és a végláda koordinátájának "B" értéke.
A piros Piros négyszög négyzet jelzést követjük tovább és a második jobbra eső szekérúton kanyarodunk le róla. Elvileg ez a zöld Zöld kereszt kereszttel jelölt út, de az első és egyetlen ilyen jelzést csak jó 200 méter múlva lehet meglátni. Mikor becsatlakozik ez az út a zöld Zöld sáv sávval jelzett útba, jobbra fordulunk és hamarosan, egy balra kiágazó rövid ösvény végén elérjük a második pontot. Kopjafa és emléktábla is őrzi Szász Elek emlékét, amit egy szép nagy kőtömbre rögzítettek, ennek hátoldalára helyeztem el a második betűt.
És a második titok: Az kiderül, hogy mikor született és hunyt el, de hiába böngésztem, semmit sem tudtam meg arról, hogy ki is volt Szász Elek?

3. pont: Vaslápa - Ősbudavár
 N 47° 37,323' E 18° 59,976' 295 m [GCEZHT-3] Itt található a jelszó első szavának harmadik betűje és a végláda koordinátájának "C" értéke.
Maradunk továbbra is a zöld Zöld sáv sáv jelzésen és egy U kanyart követően érünk a harmadik ponthoz. A bejárati úttal majdnem szemben, kicsit balra a sziklafal tövénél, egy kisebb szikla jobb oldalán helyeztem el a harmadik betűt.
Itt aztán van titok bőven! A Vaslápa elnevezés egy itt látható kő vastartalmára utal, ami mérések szerint 1200-szorosa a környező kövekének. Szerintem a hely egy rég felhagyott kőbánya, de egyes elméletek szerint sok éves kutatás és légi felvételek bizonyítják, hogy itt egy hatalmas kolostor és vár állott. Sőt egyenesen itt található Attila és Árpád fejedelem sírja is! Érdekes ezzel kapcsolatban megnézni a Fejedelmi sírok a Pilisben című 2012-ben készült beszélgetést dr. Lánszky Imre ökológus professzorral.

4. pont: Szabó József-barlang
 N 47° 37,016' E 19° 0,034' 365 m [GCEZHT-4] Itt található a jelszó első szavának negyedik betűje és a végláda koordinátájának "D" értéke.
Visszasétálunk az U kanyarban egy elágazásig  N 47° 37,294' E 18° 59,939' 356 m [GCEZHT+elágazás] ahol a balra, meredeken felfelé induló szekérútra kanyarodunk. Az út egy magasles után elkeskenyedik és az utolsó 200 méteren nehezen járható ösvény lesz belőle, de bátran menjünk rajta egyenesen tovább, mert hamarosan becsatlakozik egy másik szekérútba, amin balra kell fordulni. Kb. 600 méter után balra lefelé egy kis ösvényen leereszkedve elérjük a negyedik pontot. A Szabó József-barlangot 1963-ban fedezték fel kőfejtés közben, bejáratát egy nagy kőtömb mögött lehet megtalálni, aminek a túlsó oldalán helyeztem el a negyedik betűt. A barlangba a hiányzó vasajtó keretén át lehet bejutni, de látogatása engedélyhez van kötve. A barlang névadója a XIX. században élt Szabó József bányamérnök és geológus volt, akit a magyar geológiai oktatás egyik megteremtőjeként tisztelnek. Ez a remek kis videó megmutatja, hogy milyen is belülről ez a barlang. A barlangtól kb. 100 méterre találjuk a félig beomlott, térképen is jelölt barlangházat, ennek a titka viszonylag egyértelmű. Egykor itt a kőfejtőhöz kapcsolódó kovácsműhely volt, itt javították a fejtés közben gyorsan kopó szerszámokat, illetve itt tartották elzárva a kövek lazításához használt robbanóanyagot.

5. pont: Papp Ferenc-barlang
 N 47° 36,715' E 19° 0,263' 370 m [GCEZHT-5] Itt található a jelszó első szavának ötödik betűje és a végláda koordinátájának "E" értéke.
Visszakapaszkodunk a jelöletlen szekérútra és ezen megyünk tovább, egészen addig, amíg az út becsatlakozik a piros Piros sáv sáv jelzésű útba, ami az Ezüsthegyi-bányához vezet minket. Itt közös pontja van a két szomszéd község nevezetes pontjait bemutató sétautaknak, az Ürömi tanösvénynek és a Pilisborosjenői Kevélyhegyi tanösvénynek.
Érdemes megemlíteni, hogy többek között a budavári Bécsi kapu az itt bányászott hárshegyi homokkőből épült.
Csak pár lépés kitérő az a Hármashatár kő  N 47° 36,649' E 19° 0,466' 345 m [GCEZHT+hármashatár kő], amely kis híján 200 éve jelzi, hogy hol van Pilisborosjenő (Boros Jenő), Üröm és Budakalász (Kaláz) határa.
A bányaudvarról egy balra induló ösvényen folytatjuk utunkat és hamarosan egy egészen zavarba ejtő képződményhez érkezünk. Mintha egy hatalmas, sík, de megdőlt betonfelületen járnánk, ami valójában oligocén kori cementálódott üledékes kőzet.
Nem kell sokat menni ahhoz, hogy egy újabb titokra bukkanjunk, ha megtaláljuk a "Papp Ferenc-barlang" feliratot a sziklába vésve. Itt bebizonyosodik, hogy a kőbe vésett szavakról is kiderülhet, hogy nem igaz, ugyanis a felirat mellett valójában az Ezüst-hegyi 2. számú, más néven Szopoklesz-barlang található. (Így p-vel és nem ph-val, mert a felfedezők által adott névnek semmi köze a görög bölcshöz, hanem a hely nehézségére akart utalni.) Az igazi Papp Ferenc-barlang innen 20 méterre nyugatra található a sziklafal tövében, ahova hatalmas kőtömbökön egyensúlyozva tudunk felmászni, ez a mi ötödik pontunk. A barlang bejáratától jobbra egy sziklán helyeztem el az ötödik betűt. A 400 méter hosszú és 66 méter mély barlang csak megfelelő engedélyekkel és különleges felkészültséggel látogatható, az egész Pilis egyik legmélyebb és legveszélyesebb barlangja. A barlangot 1969-ben fedezték fel és a nem sokkal azelőtt elhunyt geológus, egyetemi tanárról, dr. Papp Ferencről nevezték el.

6. pont: Kőkunyhó
 N 47° 36,888' E 18° 59,887' 411 m [GCEZHT-6] Itt található a jelszó első szavának hatodik betűje és a végláda koordinátájának "F" értéke.
A barlang bejáratához közel egy ösvény fut, amire csatlakozunk és jobbra indulunk. Tulajdonképpen a barlang bejárati sziklatömbjét megkerülve egy kis tisztáshoz vezető úttal szemben meredeken felfelé indulunk és nem sokára egy másik ösvényre csatlakozunk, ami kivezet a piros Piros sáv sáv jelzésre, amin megyünk tovább. A jelzett útról a tanösvény táblánál kell letérni egy jobbra induló ösvényen és pár lépés után megérkezünk a hatodik ponthoz, a Kőkunyhóhoz. A bejárattól jobbra, a kunyhó sziklához csatlakozó sarkához közel helyeztem el a hatodik betűt. Ezt a kunyhót is kovácsműhelynek építették, állandó lakói is voltak hosszú éveken át, majd a turisták szolgálatába állították kulcsosház formájában. Sokáig használták barlangkutatók, aztán eltűnt az ajtó és évtizedek óta üresen áll. Sok titokra fény derül, ezért érdemes megnézni a Zsákfalvi TV Aki az Ezüst-hegyen lakott című rövidfilmjét. Közvetlenül a Kőkunyhó mellett jelöli a térkép a "Madonna a sziklán"-t, de ez úgy tűnik, hogy titok marad, mert én nem bukkantam rá, valószínűleg már nincs meg, ellophatták.
Visszatérve a jelzett útra érdemes két rövid kitérőt tenni, az egyiket felfelé, a másikat lefelé. Pár lépésre van csak innen az Ezüst-Kevély 413 méter magas csúcsa, melyet az egykori háromszögelési pont maradványai jeleznek.  N 47° 36,892' E 18° 59,868' 413 m [GCEZHT+csúcs] Mivel a hegy tetejéről a fák miatt nincs kilátás, feltétlenül ajánlom a csúccsal szemközt lefelé alig észrevehetően induló ösvényt, amelyen letérve megkereshetjük azt a kidőlt fenyőtörzset, amin megpihenhetünk és élvezhetjük az egészen rendkívüli panorámát. Plusz még itt találhatunk egy kis segítséget is a végládához.  N 47° 36,874' E 18° 59,860' 404 m [GCEZHT+kilátás]

7. pont: Downhill pálya
Az első hat ponton talált betűkre írt számokból áll össze a hetedik pont koordinátája N47° 37,ABC'; E18° 59,DEF' formátumban.
Miután egy kis pihenővel összekötve megcsodáltuk az Ezüst-hegyről nyíló páratlan kilátást, a piros Piros sáv sáv jelzésen megyünk tovább. Egy útszéli fehér kő jelzi azt a pontot, ahol le kell kanyarodni.  N 47° 37,018' E 18° 59,754' 409 m [GCEZHT+leágazás] Pár méter múlva már meg is pillanthatjuk a pálya néhány elemét. A downhill a hegyikerékpározás extrém ága, kövekkel, ugratókkal, letörésekkel tarkított erősen lejtős terepen kell bringázni. A térképen a hely csak Löszös üregként szerepel, nincs is jelölve a pálya. Úgy tudom, hogy ilyen pályát építeni és rajta bringázni nem is igazán legális tevékenység az erdőben, úgyhogy ez meg maradjon az ő titkuk. Én bár szeretek bringázni és közel is lakom, de akár szabad, akár nem, fel sem merült bennem, hogy kipróbáljam ezt a pályát. Nyilván a kerékpárom eleve nem is alkalmas rá. Találtam egy videót, ahol bringás srácok ismerkednek ezzel a pályával, érdemes megnézni.
A ládát, benne a logfüzettel és a jelszó második részével a megtalált számokból összeálló koordinátákon kell keresni. Segítségül csak annyit árulok el, hogy a középsőben jobbra derékmagasságban kell keresni.
A láda rejtekétől már csak le kell ereszkedni a piros Piros négyszög négyzet jelzésű útra, ahol bezárul a kör és a már ismerős úton kell lesétálni a kiindulási pontunkig.

Nekem nagy élmény volt a pontokat kiválasztani, a titkokat (részben) felderíteni, az utat többször is bejárni, a ládaoldalt elkészíteni. Nagyon bízom benne, hogy aki végigjárja, szintén felejthetetlen élményekkel lesz gazdagabb!
Állapot: kereshető
2 játékos jelölte kedvenc ládájának

KRW értékelés (15 db): környezet: 4.87 rejtés: 4.88 web: 4.94 átlag: 4.90

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 + különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 + van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 + nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 + kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 + a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 - el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell


fcsaba 2020.11.28 16:20 - Megtaláltam
Budakalász-Pilisborosjenő ládatúra. Korábbi elmaradásaimat pótolva ejtettem útba ezeket a pontokat is. Rosszul kezdődött: az ötös pontot sikerült 10 méteres távolságrab megközelítenem - felülről! Ott hagytam, mentem a hatoshoz, megnéztem a végláda helyén a pályát, majd az elsőhöz, utána egy jó nagy és ugyancsak élménydús kerülő után folytattam a 2-es, a 3-as, 4-es és végül alulról az 5-ös ponttal. Ekkor viszont már erőteljesen rám sötétedett (16:20), így fájó szívvel, de elengedtem a végládát. Viszont mivel magát a "titkot" ott is meglestem, bátorkodtam a rejtő segítségét kérni, amit ezúton is köszönök!
Valójában mind a 7 titok érdekes, de 4 esetben volt maradandó keresési élményem:
- A harmadik pontnál - ahogy korábban is jelezték - valóban 5 méteren van a jelszóhordozó, de igazból az csak másfél méter.
- Az ötödik pontnál először rossz barlanghoz mentem. Igazából a rejtő által bemutatandó barlangtól úgy 30 méterre van egy sokkal nagyobb(nak kinéző) barlang.
- A hatodik pontnál úgy láttam, hogy a kunyhóban alkalmanként hajléktalanok húzzák meg magukat.
- A hetedik pontot elég veszélyesnek gondolom; eszembe nem jutna oda menni biciklivel!
A visszaút is kalandosra sikeredett. Mentem le toronyiránt valami kékkel jelzett ösvényen (csak a GPS-re hagyatkoztam, mert már koromsötét volt), majd egy pontot egy méretes zárt kapu állta utamat. Hirtelen alternatív útvonalat sem találtam, végül némi keresgélést követően megtaláltam az "igazi" ösvényt az úttól úgy egy méterre, oda átmásztam, és az elvitt a kapu mellett. Közben a buszt is láttam elmenni, de végül öröm volt az ürömben az Ürömben elfogyasztott forró tea.
Köszönöm, hogy megleshettem a titkokat!

N.Zs. 2020.11.28 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.50
HT :-) szerintem ez a multi a pozitív hozadéka a koronavírusnak. Nagyon precízen kidolgozott, inger gazdag vonalvezetésű túra, jó rejtésekkel. A megadott helyen parkoltunk, ahonnan a számunkra ismeretlen piros négyszög kezdődik. Ez volt az egyetlen szakasz, ahol több családdal is találkoztunk, már-már zavaró volt a tömeg. Az 1. pont után elmentünk a Zöld-barlanghoz újból. Anti még nem járt ott, bepótolta... A 2. és 3. pont ismerős helyszínek voltak. A 4. felé kalandosan közelítettünk, mert az OpenStreetMap térképen lévő ösvényt próbáltuk követni. Többé-kevésbé sikerült is, majd megtaláltuk a szekérutat, Egy remek ebédelős helyre másztunk fel, majd rövid idő múlva alattunk Discover-t pillantottuk meg. Fölszalad és egy rövid beszélgetés során még GPS beállítási ötletekkel is ellátott. Mi még maradtunk ebédelni, majd a kb. 170 méterre lévő Szabó József barlanghoz mentünk. A minden lyukba bekukkantás eredménye egy doboz lett. Egy mozgó pont. A térkép szerint Csévharaszton lévő pont (GCPANT). Felhívtuk a rejtőt, KP1965 kollégát, hogy megjelenés előtti találatunk jól feldobta a napunkat, akitől egy újabb infót szereztünk, hogy a GCFENT is a közelben van. Így később azt is megtaláltuk. Nagyon jó kör volt. Köszönjük.

IMG_9891IMG_9898
IMG_9904IMG_9915
IMG_9918IMG_9938
pályarészletútközben találtuk
kövek 
Discover 2020.11.28 13:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
Nagyon élvezetes körséta volt. Remek helyeken vezet végig a multi. Összetalálkoztam Kötelekkel és egy jót beszélgettünk. Megtudtam tőlük, hogy a közelben van a GCFENT. Be is gyűjtöttem az adódó ajándékpontot.
Köszönöm a rejtést!
[Geoládák v3.7.6]

_DSC2511_DSC2512
_DSC2517_DSC2518
_DSC2519_DSC2525
_DSC2526_DSC2527
_DSC2532_DSC2533
_DSC2535_DSC2536
_DSC2541_DSC2543
_DSC2546_DSC2549
Mr Zerge 2020.11.28 11:00 - Megtaláltam
Megvan, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge.

Parkolásra a Pilisborosjenői temető parkolóját választottam. Családi kirándulással kerestük meg a pontokat. Helyenként az OSM térkép több útvonal lehetőséget kinál. Jól sikerült körtúra volt, bár a mai ködös időben a kilátás elmaradt. Az 1. pont koordinátája kicsit pontatlan szerintem, az út másik oldalára mutat.

KP1965 2020.11.28 09:37 - Egyéb
A GCPANT és a GCFENT mozgóládákat kitettem a multi egy-egy pontjához és gondoltam, hogy ha már felmegyek a hegyre, végigjárom a teljes körtúrát. Az összes rejtés rendben van, de az eddigi megtalálók észrevételei és a mai tapasztalatok alapján pontosítottam néhány adatot és leírást. Kényelmes tempóban 2,5 óra alatt végigértem.

GCPANT413 méteren
GCFENTPanoráma helyett
2020.11.28 
tfmb 2020.11.27 11:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.83
Köszi a rejtést!

vileda 2020.11.24 12:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

kupec 2020.11.22 14:38 - Megtaláltam
Jó kis kör, tényleg kellett rá 3 óra. A 3. ponton picit félrevezető az 5 m-es magasság, valójában 1,5 m-ről beszélhetünk.
Nagyon tetszett az 1. ponthoz vezető út az árokszerű ösvényen. Itt 2 furcsasággal is találkoztam, először egy fiatal pár tolt (húzott, cibált, cipelt) egy babakocsit lefelé, majd kicsit feljebb 2 férfi jött lefelé távirányítós játék terepjárókkal. Úgy tűnik az emberek agyát is támadja a vírus.

1606064839993 
Paul 2020.11.22 13:46 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.4.7]

emmerwald 2020.11.22 13:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.17
A szép idő sok embert kicsalogatott a hegyre. A 2 ponton még Paullal és népes csapatával is találkozhattam.
A kör nagyon tetszett, minden pontot érdemes volt felkeresni!
Remélem, hogy ezek az igényes rejtések hosszú életűek lesznek.
Köszönöm az invitálást!

kobcikrajci 2020.11.21 15:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.67
Kellemes, napos szombat délutánon sétafika sok-sok ember között a hegyen. Nagyon durva emelkedő nincs benne, de az idő tényleg repül a teljesítése közben. A rejtések közül egyedül az első pont okozott fejtörést, mivel a koordináta az ösvény túloldalára mutat, ami jóval bozótosabb a 33-as kő valódi környezeténél. A panorámás pontok mellett a csúcspont a végláda rejtése, és a technikai pálya gyalogos bejárása. :)

hitamas 2020.11.21 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.45
Családi séta a sokszor bejárt hegyen, most más utakon, mint eddig. Nagyon sokan sétáltak/túráztak a hegyen. "Az élet él és élni akar ..." Az optimista rejtésekért kicsit aggódhatunk ... :)

ChefBogi 2020.11.21 13:45 - Megtaláltam
ChefBogi ezt is megfőzte, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

Ancs 2020.11.21 13:45 - Megtaláltam
Csodás napsütés mellett sikerült bejárnunk a multi pontjait. Fordított sorrendben mentünk és még hozzácsaptunk 3 ládát, így majdnem 12km lett a vége.
A bemutatott pontok mellett már többször elmentem, de ez a láda kellett ahhoz, hogy meg is álljunk egy-egy pontnál. A Nagy-Kevélyen túravezető társakkal találkoztam, jó volt újra beszélgetni kicsit.
Tetszett a láda, jót sétáltunk.
Köszi

IMG_20201121_094250IMG_20201121_094348
IMG_20201121_095853IMG_20201121_100956
IMG_20201121_102144IMG_20201121_103556
IMG_20201121_104449IMG_20201121_111239
IMG_20201121_111731IMG_20201121_112918
IMG_20201121_112927IMG_20201121_122422
IMG_20201121_133527IMG_20201121_134056
IMG_20201121_134244IMG_20201121_134706
moli_gyuri 2020.11.21 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Érdekes helyekre hozott a láda. Csoda szép napunk volt.
A 3. ponton a kb. 5 méter magasan leírás megtévesztett minket, valóban magasan kerestük, ez így nem jó.
A 7. pontnál a löszös üreg érdekes volt. Tovább mentünk és megnéztük a downhill pályát is -- ezt is jó volt látni.
Köszi: Cilu&Gyurkoo
Mazsom

Szász Elek
Papp ferenc bg fele
Szabó József bg-nál "lakhely"
 
becko 2020.11.21 11:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.47
Hogy meglegyen a kilométer a Házi-réti tározótól kutya-goltunk az Egri vár, Nagy-Kevély érintésével az 1. pontig, majd szépen sorba a ládáig.
A ragyogó időben még látványosabb volt az amúgy is remek útvonal, a bemutatott helyek is érdekesek, nagyon megérte eljönni ide. Csak a (túl)sok kiránduló csökkentett némiképp az élményt.
A rejtések idő, és mugli állőságát illetően vannak kételyeim.

P1060089P1060091
P1060093P1060109
robinbird 2020.11.20 16:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.74
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]
Naplementébe hajló körtúra során sikerült levadászni.
Gratulálok a rejtőnek a nem szokványos, ötletes rejtésért. Sok munka van benne. Nagyon jó multi lett. Remélem a rejtések ellenállnak majd az időjárás viszontagságainak.
A multi előnye, hogy nem a legforgalmasabb útvonalakra esik, mégis érdekes helyeket mutat meg.

akosgy 2020.11.19 16:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
Délutáni séta a Kevélyeken. A legtöbb pontot jól ismertem, a barlangokat belülről is, de a 'Löszös üreg' és a downhill pálya új volt nekem is.

A Papp Ferenc-barlanggal kezdtünk, majd a kőkunyhó, onnan pedig visszirányban haladtunk. Elsétáltunk a P4-en a Kevély-nyeregig, onnan jöttünk vissza a gerincen. A rejtések kiválóak, remek túra volt, köszönöm!

Papp Ferenc-barlang - égbe nyúló kürtőPapp Ferenc-barlang - tágas
vittorio 2020.11.16 13:52 - Megtaláltam
Akkora köd volt, hogy a kilátást csak odaképzelni tudtam az emlékeim alapján. A faluból felvezető piros négyzet, a hegycsúcs és a kőkunyhó már ismerős volt korábbi túrákról, de ezeken kívül csupa újat mutatott a multi. Tetszett a pontok kivitelezése is. Köszönöm a rejtést.

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
-9-10
-11-12
-13-14
-15 
Cicapapa51 2020.11.15 15:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Köszönöm a rejtést.
Az útleírás jól használható, érthető.
Jó túra volt, mindenféle kitérőkkel 11,5 km lett a vége.
TFTC
Cicapapa51

lelcache 2020.11.15 14:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache

james 2020.11.15 11:21 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.

James
[g:hu+ 2.4.5]

Pupu 2020.11.15 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.33
Akármennyit futottam, bringáztam e kedves vidékemen, tudott újat mutatni a rejtés! Jó küzdelem volt végigjárni, ahol csak tudtam, futva. A 3-as pontnál segítséget kértem és kaptam a Rejtőtől, mert nagyon csúszott minden, és szörnyen ügyetlen vagyok már. Nagy ötlet volt kitalálni az egészet, és nagy munka van a megvalósításában, köszönet érte!

20201115_09363820201115_095846
20201115_104719 
pliptai 2020.11.15 10:00 - Megtaláltam
Reggeli séta ládázással kópé1993 társaságában. Minden pont a helyén van! Köszönet a rejtésért!

kópé1993 2020.11.15 10:00 - Megtaláltam
Pliptaival lenyomtuk a multit. Sok új helyet mutatott be számomra a láda. Köszi a rejtést!


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (34 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.