FAQ
4713. Törkő-lik (GCTLIK)

Erdészeti út a Hajagon

Erdészeti út a Hajagon

Középhegységi táj

Középhegységi táj

Lombhullás után fedi fel méreteit

Lombhullás után fedi fel méreteit

Törkő (603 m)

Törkő (603 m)

Függőleges sziklafalak

Függőleges sziklafalak

Rend-kő (606 m)

Rend-kő (606 m)

A Törkő és Rend-kő

A Törkő és Rend-kő

Felmászni csak saját felelősségre!

Felmászni csak saját felelősségre!

Feljáró a Törkő-likhoz

Feljáró a Törkő-likhoz

Hatalmas sziklafalak

Hatalmas sziklafalak

Követendő jelzések

Követendő jelzések

Anno

Anno

Alaprajz

Alaprajz

Csak bátraknak!

Csak bátraknak!
Szélesség N 47° 11,388'
Hosszúság E 17° 45,047'
Magasság: 570 m
Megye/ország: Veszprém
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2020.11.30 14:00
Megjelenés időpontja: 2020.12.04 13:14
Utolsó lényeges változás: 2022.08.27 22:04
Utolsó változás: 2022.08.27 22:06
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Hörcsög
Ládagazda: Hörcsög
Nehézség / Terep: 3.0 / 2.0
Úthossz a kiindulóponttól: 7470 m
Megtalálások száma: 140 + 3 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.2 megtalálás hetente


Megkérek minden geoládászt, hogy a sziklafalat és természetesen a barlangot senki se közelítse meg, mert omlásveszélyes! A szikla közvetlen omlásveszélyes területe el van kerítve! A láda a turistaúttól 5-6 méterre, biztonságos helyen van!

Rejtés

10*16*6 cm-es 0,67 literes, zöld fedeles, hagyományos konyhai műanyag dobozt keress a barlangot is rejtő sziklafal közelében, de attól mintegy 20-30 méterre. A jelzett turistaúttól 5-6 méterrel balra egy fa földfelszíni odva rejti. A magas sziklafalak miatt a GPS jelek megtréfálhatnak! Figyelem, a megtett táv oda-vissza az ajánlott parkolóból körülbelül 15 kilométer!


A ládába TravelBug NEM helyezhető.


A láda része a Bakonyi Barlangolások GCCAVE névre hallgató 22 megtalálandó rejtést magában foglaló ládasorozatnak!

Megközelítés

A láda megközelítése gyalogosan, vagy kerékpárral a környező településekről úgy mint Herend, Hárskút, Csehbánya és Bakonybél 7-8 kilométeres túrával kivitelezhető. Csehbánya és Bakonybél felől indulva a legjelentősebb a szintkülönbség, mintegy 360 méter. Éppen ezért én kerékpárral Herend felől javaslom a túránk indítását. Ráadásul ebben az esetben az egykori BARS szovjet katonai állomáshoz vezető korszerű aszfaltozott úton visszafelé mintegy 300 méter szintkülönbségű gurulás lesz a jutalmunk. Gyalogos megközelítésre Hárskút az ideális kiindulási pont, ahonnan 7,5 kilométeres távval és 250 méteres szintkülönbséggel kell számolnunk. Mint látható ez nem egy "drive in" láda. Persze, ha autóval mászatjuk meg a hegyet, akkor egy 850 méteres könnyed sétával is abszolválhatjuk a "túrát". Azonban azt nem tudom garantálni, hogy mindig nyitva találjátok a sorompót!

Parkolás

Ajánlott parkoló Herenden a SPAR szupermarket parkolójában  N 47° 7,906' E 17° 45,023' 300 m [GCTLIK+1parkoló]

Ajánlott parkoló Hárskúton a Rózsafa utcában  N 47° 11,097' E 17° 47,989' 470 m [GCTLIK+2parkoló]

Ajánlott útvonal kerékpárral

A parkolóból északi irányban elindulva a Vasút úton haladunk, majd egy töltésre felkapaszkodva óvatosan keresztezzük a vasúti síneket. Figyeljetek a fénysorompó jelzésére! A településről kiérve egyelőre komfortosan haladhatunk tovább a sárga sáv Sárga sáv jelzésen egészen egy leágazásig.  N 47° 8,612' E 17° 45,604' 350 m [GCTLIK+1leágazás] A bal oldali jelzett aszfaltcsíkot válasszuk, hogy egy közel két kilométeres nyílegyenes emelkedővel gyúrhassunk rá a további sok-sok pozitív szintkülönbségre. Utunk először erősen szerpentinezve, majd kisebb körív mentén halad tovább felfelé a következő kereszteződésig. Itt is balra térünk.  N 47° 11,141' E 17° 45,549' 510 m [GCTLIK+2leágazás]
De csak pár száz méter megtételéig, ugyanis figyelve az út jobb oldalán a piros tanösvény Piros T és a piros barlang Piros barlang jelzésekre, rájuk hangolódunk, hogy immár terepen folytatva utunkat egészen a hatalmas sziklafalakig vezessenek minket. A sziklafalak közül a nyugati, azaz bal oldalit válasszuk, az rejti a barlangot és a geoládát. A kerékpárt látótávolságban hagyhatjuk, a sziklafal aljáig ne küzdjük fel!

Ajánlott útvonal gyalogosan

A túránk hárskúti kiindulópontjáról elindulva a helyenként sáros úton haladunk szintben, majd kisebb emelkedőket leküzdve végig a piros sáv Piros sáv jelzés mentén a Hajag irányába a következő pontig.  N 47° 12,072' E 17° 45,231' 515 m [GCTLIK+3leágazás] Balra tartva a piros kereszt Piros kereszt jelzés mentén folytatjuk túránk, míg el nem érünk a kerékpáros leírásban szereplő második elágazóig. Utunk innentől megegyezik a kerékpáros útvonal leírásának végével. Érdemes a láda megkeresését követően a két sziklafal között felvezető turistaúton folytatnunk a kirándulást és ha időnk engedi felfedezni a Hajag többi látnivalóját.

Törkő-lik

A déli sziklafalban két kis barlang szádája nyílik. Nem túl nagyok, mert a falakat felépítő vörös, gumós vagy vékonyréteges mészkő helyenként agyagos, rosszul oldódik, gyengén karsztosodik. A barlangok kialakulását kisebb-nagyobb törések segítették. A nagyobb a Törkő-lik 24 méter hosszú, három méter magas. Hét méterre a völgytalp felett nyílik, bejáratához ingatag létra támaszkodik. Felmászni nem ajánlatos! A kőlikat kialakító karsztosodási esemény egy kb. 25 méter magas jura időszakban lerakódott, vörös színű, agyaggumós, tűzköves kőfalban ment végbe. Szinonímái: Törkü-lik, Nagy-Törkü-lik. Kataszteri száma: 4411-10.

Hazánkban valamennyi barlang ex-lege védett. Ezt azt jelenti, hogy megismerésének pillanatától kezdve óvja a törvény hatalma, és nem szükséges külön védetté nyilvánítási eljárás. Az egyszerű védettségen túl a jelentősebb barlangok megkülönböztetetten védett, a legkülönlegesebbek és legféltettebbek pedig fokozottan védett címet is kaphatnak.

Törkő, Rend-kő

A két sziklafalat felépítő vörös, helyenként tűzköves mészkő a felső jurában képződött, 160-146 millió éve. Itt kevesebb, a hegység más részein sok ammoniteszt tartalmaz. Érdekessége, hogy kőzetanyaga nagyrészt olyan élőlények különféle alakú darabjaiból áll, melyeket sokáig nem tudtak mire vélni a kutatók. Végül a kőzetből rendkívül vékony szeleteket vágtak, az abban talált alakokat egymásra rajzolták, kiderült: olyan tengeri liliomok (krinoideák) szétesett kelyhének és karjainak darabjai, amelyek fenéklakó rokonaiktól eltérően a tengerben lebegve éltek, vázrészeik ehhez az életmódhoz idomultak. A karízek metszete szárnyra vagy repülőgépre emlékeztet. A vörös mészkő fölött megvan az a juravégi rózsaszínű mészkő, amelyet előbb a piros kereszt elágazásánál láttunk. Darabjait a törmeléklejtőben is fölfedezhetjük. A fehér mészkő a Törkő lapos felszínén jelentkezik, benne egy-két ammoniteszes réteget tárt fel a geológiai kutatóárok. Ennek a kőzetnek is megvan a saját mikroszkopikus méretű állat-társasága: kancsó, kehely vagy tölcsér alakú mészhéjak vagy piciny gömböcskék. Nincsenek ma élő utódaik, de hasonló felépítésű szervezetek igen, biztosra vehető, hogy életmódjuk is hasonlatos volt: mélyebb tengerekben, óceánokban úszkáltak vagy lebegtek.

Ráktanya Tanösvény

10,4 km hosszú, de csillagtúra jelleggel kisebb szakaszokban is bejárható. 15 db bemutatóhelyet vonultat fel. A Piros T piros tanösvény jelzést követve járható végig. A környék bővelkedik látnivalókban: sziklaormok, barlangok, víznyelők tarkítják az utat, de az állat- és növényvilág szépségeit is megleshetjük. Ami mégis kiemelkedő ezen a tanösvényen, hogy saját szemünkkel, természetes lelőhelyükön csodálhatunk meg mészkőbe zárt, ősi - elsősorban kréta-kori - leleteket.

Hajagok

Négy hegyből álló (Mester-, Alsó-, Felső- és Középső-Hajag) hegycsoport. A Középső- (vagy Fekete-) Hajag 646 m-es csúcsán egykor négy emeletes kilátó állt. Északi oldalán egy rádiótorony áll, déli részén pedig szovjet katonai objektum működött. A bázist ugyan megszüntették, de területére a mai napig tilos a belépés! Az antennákat 2019 tavaszán elbontották. Megjelenése markáns, főleg nyugati és déli irányból tűnik ki nagy relatív szintkülönbségével. Keleti oldalról a Hárskúti-fennsík simul hozzá, mely a Dunántúl egyik legnagyobb átlagmagasságú területe a maga 450-500 méteres átlagmagasságával. Geológiai viszonyai nagyon változatosak, a földtörténeti középidőtől kezdve a kőzetek csaknem teljes sora megtalálható határában. A középidő triász kori kőzetei a Hajagok tömbjének alsó részén vannak a felszínen. A Hajagok tömbjének középső részét jura rétegek, felettük kréta kőzetek alkotják, így a teljes földtörténeti középidő megtalálható területén. A harmadidő eocén rétegei foltokban bukkannak elő, ez főleg Pénzesgyőr irányába jellemző.

Felhasznált források: Ráktanya tanösvény ismertetőfüzete

Kellemes kikapcsolódást, jó szórakozást kívánok! :)

Gratulálok a P1 találathoz Tibi1983-nak!

Flag Counter
Állapot: kereshető
1 játékos jelölte kedvenc ládájának

KRW értékelés (55 db): környezet: 4.81 rejtés: 4.63 web: 4.81 átlag: 4.75

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
+
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
+
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
+
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Laki Imre 2023.01.14 18:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

pliptai 2022.12.21 08:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Laminsio 2022.12.01 12:30 - Megtaláltam
Köszi

james 2022.11.18 09:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
James [Geoládák v3.12.10]

Tintás 2022.11.15 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.93
Megtaláltam, bár nem a megadott koordinátákon van. 30 perc sikertelen kutakodás után K.L. logja segített megtalálni lefelé jövet az útnak a jobb oldalán, nem a balon. [Geoládák v3.12.10]

BaLinda 2022.10.31 14:19 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Balázs, Linda, Hanga, Viola, Bogi [Geoládák v3.12.10]

Judit és Béla 2022.10.30 13:08 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.9.12]

RezsoBacsi 2022.10.29 12:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Háromszázharmincharmadik találás. Ködből indultam el, fent szikrázó napfény fogadott. [Geoládák v3.12.10]

skiccpausz 2022.10.27 14:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Acsart 2022.10.08 13:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.01
Meglelve! köszönjük az élményt és a rejtést: Andi, Rozika, Karcsi, Acsart

IMG_20221008_131019IMG_20221008_131106
bal.lil 2022.09.13 16:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

S13 2022.09.13 15:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

K.L. 2022.09.03 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.49
Megtaláltam.
Fentről, ÉNy felöl érkeztünk. Csak a rejtő segítségével talátuk meg, pedig annál a fánál is keresgéltünk, ahol végül meglett.
Az elszalagozott résztől a turistaúton 15-20 m-re lefelé haladva, jobbra egészen közel az útohoz van egy nagyobb fa. E fától kissé feljebb van 2 egymás közel álló szintén nagyobb fa. A két fa közül a távoladdik gyükerei között volt a doboz.

Köszönjük a rejtő segítségét!

Róki :) 2022.08.27 19:39 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.30
Ma Hörcsöggel kimentettük a ládát a veszélyes sziklafal fogságából és egy sokkal biztonságosabb helyen rejtettük el.

Hörcsög 2022.08.27 19:39 - Egyéb
A ládát ma Rókival feltámasztottuk a Csipkerózsika álmából, biztonságosan kereshető. Azonban a veszélyes sziklafalat senki ne közelítse meg! A láda új helyen kereshető, a leírást is módosítottam, frissítsd a láda adatlapját keresés előtt!

g-tabe 2022.06.04 18:27 - Megtaláltam
Bondi3-mal jártuk a környéket és benéztünk ezért a pontért is. Bár beteg, remélem elfogadod a találatot a mellékelt kép alapján. Jól jön majd a GCCAVE-hez ;-)
Köszönöm!

[Jóváhagyta: Hörcsög, 2022.06.21 19:02]

omlás 
halaszkiraly 2022.05.13 07:24 - Egyéb
Piros kereszt Az előzmények alapján visszaállítom beteg állapotba.
Köszönettel a rejtésért és a gondoskodásért, üdv: hk


Email-t küldtem a rejtőnek.


braunstetter 2022.05.12 07:59 - Megtaláltam
A dobozt nem kerestem, mivel elég veszélyes a helyszín :) de útba ejtettem, ha már kereshető....köszi, ha kép alapján elfogadjátok :)

[Jóváhagyta: Hörcsög, 2022.05.13 15:42]

20220512_115644 
nepster 2022.05.10 13:27 - Megtaláltam
Bringas multi közben útba esett. Mivel kereshető ezért kerestem. Csak amikor felértem akkor láttam hogy mi a helyzet, és olvastam a làdaoldalt. Természetesen nem kerestem a dobozt. Köszönöm, ha elfogadod.

[Jóváhagyta: Hörcsög, 2022.05.13 15:43]

IMG_20220510_131221IMG_20220510_131237
gst76 2022.05.07 12:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget.
Kerékpáros találat a GCTOUR csapatával.

Jobban mondva Dr Ladával leváltunk a csapattól, hogy felkeressük a ládát.
Tényleg szépen megmozdult a hegy, átrendezve korábbi arculatát, környezetét.
A lezárás miatt nem nagyon mertük keresni a ládát, inkább a túravezető/ládagazda segítségét kértük.

Dr.Lada 2022.05.07 12:07 - Megtaláltam
Kerékpárral elkövetve a GCTOUR csapatával.:-)

Log, képek később.
[g:hu+ 2.7.17]

Hörcsög 2022.03.14 20:33 - Egyéb
Kedves erdőjáró, túrázó geoládászok! A ládát betegre állítom amíg nem javul a helyzet, a hatóság nem jelzi a sziklaomlás megszűntét. Addig is ne keresse senki a ládát, ne menjen a sziklafal közelébe!

A Hajag.hu bejegyzése: "MEGMOZDULT A HEGY HAJAGON!!!
Nemrégiben 1-2 napja hatalmas sziklapárkány szakadt le a Hajag Törkű-lik sziklapárkányából!
Mészner Viktor bakonybéli túravezető jelezte a sziklaomlást. Hétfői napon terepbejárást végeztünk és szalaggal elkerítettük a veszélyes omlásterületet. A sziklapárkány egy része még veszélyesen fent maradt ezért a barlang letrákat eltávolítottuk a biztonság érdekében.
Kérjük, hogy csak távolról szemléljék az arra látogató túrázók! Javasoltuk a sziklapárkány vizsgálatát a barlangászoknak.
HATESZ /a környék túraútvonalainak karbantartója/"

kobcikrajci 2022.02.14 12:58 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszi a rejtést!
[g:hu+ 2.7.16]

tfmb 2022.02.09 14:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.99
Köszi a rejtést!

DSS és Szandra 2022.01.22 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Megtaláltuk, köszi a rejtést. :)

Butchman 2021.12.15 12:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

rimano 2021.10.25 16:16 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük. Anti&Nóri&Zsófi&Zsomi

Atmosz&Zozmosz 2021.10.24 15:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk.
Köszönjük a lehetőséget. Bővebben később! :-)
[g:hu+ 2.7.14]

*kincskereső* 2021.10.09 20:08 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

vadalma28 2021.09.25 11:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

paidlp 2021.09.01 19:03 - Megtaláltam
Fogom! :))
Köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Horváth Edit 2021.09.01 19:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

nyarytamas 2021.08.28 17:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

annamatyi 2021.08.20 10:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Helybeliként ismerem a helyet, de jó volt egyet újra sétálni a Hajag erdeiben. Köszönjük a rejtést!

a két "Lik" 
bacsnyir 2021.08.14 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.85
x

Puhapracli 2021.08.12 17:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4a]

kasap 2021.08.12 17:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. :-) Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4a]

speti 2021.08.10 13:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

kellerla 2021.06.27 06:59 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

Mr Zerge 2021.06.20 10:45 - Megtaláltam
Megvan, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge.

Hárskútról indultunk. A falu szélén az aszfaltút végénél parkoltunk. A GCRED-del kombináltuk a túrát. Jó meleg volt, örültünk az erdei árnyékos szakaszoknak. A barlangnál a nyújtózkodásos, bakot tartó megoldással értem el a dobozt.

Kogerj 2021.06.17 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Köszönöm a lehetőséget!Kalandos nap első találata,szuper kessertársakkal.

kaldigeza 2021.06.17 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.06
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

akarair 2021.06.17 12:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, a láda rendben a helyén!
A közösség nevében is köszönöm a Rejtő munkáját. [Geoládák v3.11.1]

Nemi91 2021.06.15 22:30 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.4]

Gropius & Ruffy 2021.06.06 13:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Erdő útközben 
hinia lux 2021.06.06 13:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]
Szép, dús zöld erdőn keresztül gyalogoltunk a sziklafalhoz. Nem ismertük a helyszínt, pedig jártunk már pár párszor fent a Hajagon.

Minden zöldSziklafal falomb takarásában
Sziklafal létrávalNem másztunk fel
morph 2021.05.28 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

sandorfabi 2021.05.24 23:59 - Megtaláltam
Megtalaltuk, köszönjük szépen!

Toti 2021.05.15 15:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.24
3 napos bakonyi kalandozás második napján egy 35km-es túra keretében Évivel végigjártuk a környék összes ládáját. Csodaszép és változatos helyeket ismertünk meg. Bakonybél, Kálvária, Gerence-patak völgye, Fehér-kő-árok, Szökrényes-kő-árok, Augusztin pihenő, Kőszoros, Hajag-hegy, Középső-Hajag BARS bunker, Fekete-séd völgye, OKT szakasz Bakonybélig volt az útvonal. Aktív barlangkutatóként az ilyen likak mindig kedvesek számunkra. A környéken hihetetlen mennyiségű medvehagyma és erdei virág nyílik most. Nagyon tetszett. A rejtés egyértelmű és jó állapotban van. Köszönjük a virtuális idegenvezetést.

GeoEvike 2021.05.15 15:59 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Mai 30 km-hez már kicsit fárasztó volt, de megérte, gyönyörű a barlang fal és a virágzó medvehagymás táj. nagyon vadregényes! Láda jól van. Évi ♡ Toti [Geoládák v3.10.5]

Bittmann 2021.05.15 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Zsu. 2021.05.09 12:39 - Megtaláltam
Mikulas társaságában

Mikulás 2021.05.09 12:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.69
Bakony(bél)i hétvége Zsuval, Lilluval és Bal3-mal. Hat ládát kerestünk fel a hétvégén és ebből hat volt remek helyen! Nagyon jó érzés volt, olyan klasszikus geocaching.
A reggeli Vaskapu-barlang látogatás után még a legnagyobb nyugalomban elszűrcsöltem egy kávét a verandán Bakonybélben, majd felkerekedtünk és Hárkút felé vettük az irányt. Nem bántuk meg, hogy a rejtő javaslatára ezt az útvonalat választottuk, mert valóban nagyon változatos és csodaszép a táj. Az egészet végig beszélgettük, élveztük a nap egyre erősebb fényét. Jó volt az árnyas erdős rész, tetszett a kis szurdokvölgy és a barlang. Az ingatag, barkácsolt létrát nem tartottam alkalmasnak a mászásra, így azt kihagytuk. Ellenben megebédeltünk a helyszínen és múlattuk az időt. Visszafelé picit variáltam az útvonalon, így útba esett a repülős emlék is. Tartalmas, szép, nekünk való kirándulás és hétvége volt ez! Hazafelé még benéztünk Veszprémbe és mindenkit meghívtam egy kávé/üdítő - sütemény kombóra :-)

Köszi a rejtést! Örömmel jöttünk, vidáman távoztunk!
Mikulás

IMG_9721IMG_9722
IMG_9724IMG_9727
IMG_9728IMG_9729
IMG_9730IMG_9735
IMG_9736IMG_9738
IMG_9739 
Bal3 2021.05.09 12:39 - Megtaláltam
Mikulas társaságában

Cseber 2021.05.03 12:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

csbagi 2021.05.03 11:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

TBálna 2021.05.01 18:31 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.6.11]

rSmoky 2021.05.01 17:25 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.6.11]

Mary&Advent 2021.05.01 16:59 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést.

Evila 2021.05.01 16:50 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

IMG_2776IMG_2781
IMG_2784 
Fazekasék 2021.04.24 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!:)

Mira 2021.04.24 15:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

Mathau 2021.04.24 15:30 - Megtaláltam
Mira társaságában

SirLes 2021.04.24 14:22 - Megtaláltam
Lókút felől jöttünk, megtaláltam Andival.

P1130061P1130062
P1130063 
Barnamac 2021.04.11 17:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.3]

nbokan 2021.04.07 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.27
Hárskút felől, de nem teljesen a megadott parkolóban, kb. 1,4 kilométerre a ládától az erdő szélén parkoltunk. Közelebb is mehettünk volna (még szabályosan), de az erdőben nem kocsikázunk, csak sétálunk! A végére így is 11 km lett a lábunkban, kicsit még körbenéztünk a környéken. Gyönyörű áprilisi hóesésben :) sétáltunk a Rend-kő csúcsán és megnéztük a Hóleopárd bázist is. A barlang már rég szerepelt a bakancslistámon az ÖBB miatt, örülök, hogy láda is lett itt. Tetszett a barlang környezete, most a medvehagymával nagyon látványos volt. Kár, hogy nincs vmi biztonságos létra, amin felmerészkedhetnék. Kösz a rejtést!

-1-2
-3-4
-5-6
geobikami 2021.04.05 17:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

13 2021.04.05 16:19 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

meszi06bubi 2021.04.05 15:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 1.90
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

antonia03 2021.04.05 12:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6] Nagyon rég voltam itt utoljára, akkor az odavezető út nagyon nehezen volt járható, örömmel láttam, hogy ki van tisztítva. Medvehagyma mindenütt :)

IMG_20210405_124618 
Sasszemek 2021.04.05 12:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

targonczas 2021.04.04 13:07 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.5.10]

Adamx89 2021.04.03 18:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Szabó família 2021.04.02 12:39 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.6.7]

zalajaro 2021.04.01 16:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.54
Aki keres, az talál! ?

kauker 2021.04.01 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Köszi

goriszták 2021.03.29 11:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

bagolyvera 2021.03.28 23:59 - Megtaláltam
Ignis9cel erre jártam, megtaláltam, köszönöm a rejtést! Tetszett!

Balear 2021.03.28 18:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

krino30 2021.03.28 18:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Ignis9 2021.03.28 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.05
Bagolyverával közösen, köszönjük! :)

MVera 2021.03.27 16:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

fruzsemma 2021.03.27 11:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

johnnycache 2021.03.26 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.05
Köszönöm az élményt! :-)

voroscsalad 2021.03.21 11:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.94
Megtaláltuk, köszönjük szépen. Gyönyörű! [Geoládák v3.9.6]

Palyvik 2021.03.20 13:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.54
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Medvehagyma túltengés ???????? [Geoládák v3.9.6]

Antiemes 2021.03.19 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.28
Erdemes volt ma reggel elindulni turazni! Herendrol gyalogoltunk fel a Hajag-tetore es a viszauton ejtettuk utba a ladat. Az osveny nagyon jol jarhato es tele van az egesz hegy medvehagymaval. Maga a rejtes egy kicsit veszelyes, foleg egy kicsit nedvesebb idoben.

Horec 2021.03.13 14:48 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Dorina&Dávid [Geoládák v3.9.6]

Zergi 2021.03.06 13:05 - Megtaláltam
Fogtam!
Tetszett a környék, jót kapaszkodtam a rejtésért:)!

IMG_1789IMG_1790
IMG_1791IMG_1792
IMG_1793IMG_1794
IMG_1795IMG_1796
IMG_1797IMG_1798
IMG_1799IMG_1800
IMG_1801IMG_1802
IMG_1803IMG_1804
IMG_1805IMG_1806
IMG_1812IMG_1813
ésKata 2021.03.06 13:05 - Megtaláltam
Ma a Bakonyban jártunk.

KJ & GM 2021.03.04 12:00 - Megtaláltam
Köszönjük a túrát!

J14_08201J14_0823
J14_0825J14_0828
J14_0829 
Zazi és a Lányok 2021.02.28 12:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, jöhet a következő csésze! [Geoládák v3.9.6]

Szuper túra tavaszias időben. Ébredezett a természet.

8B64D353-FEEB-4C39-99DB-5192887E05255B9C4F08-D7F1-4AD6-B603-B635BC67D907
MJulcsi 2021.02.27 11:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Köszönöm!
Láttunk szarvast is!

MMarci 2021.02.27 11:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Köszönöm!
Láttam 4 őzet és 2 sast.

ha2 2021.02.25 09:56 - Megtaláltam
Szuper hely.
A sziklafal tövében már van néhány kinyílt medvehagyma levél.

B8C13D72-10A1-4318-90B8-DD6BBBC12ACE 
anettx 2021.02.25 09:56 - Megtaláltam
TFTC!
Bakonyi barlangok nyomán.
Zseniális helyszín, csak kár, hogy nem tudtam felmászni!
A rejtés ügyes, de nem olyan durva, mint amire számítottam.
[Geoládák v3.9.6]

gctlik-IMG_7141 
carmin 2021.02.21 11:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
[g:hu+ 2.5.10]

Hihetetlen rossz idő fogadott a Bakonyban. A fákról potyogtak a jégdarabok, a ködtől nem láttunk semmit.

DSC09626DSC09658
DSC09662DSC09663
DSC09677 
Endresz_család 2021.02.20 14:00 - Megtaláltam
701.

Ködös időben, kettesben Herendről gyalog.
16,3 km-t bandukoltunk, jórészt aszfalton.

Köszi a rejtést!

IMG_1548IMG_1556
IMG_1896IMG_1898
Rastaman 2021.02.20 13:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

RED75 2021.02.17 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.22
Mai Bakonyi túrám sorozatának harmadik helyszíne. :) Köszönöm a rejtést!

IMG_20210217_114300IMG_20210217_114353
zsbodor 2021.02.06 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.44
done, köszi

Nervas 2021.01.30 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Köszönet a rejtésért!

macikupac 2021.01.30 13:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.53
Sziklák nyomában a Bakonyban 3.

A Szökrényes-kőtől előbb az Augusztin-tanyához, majd a repülős emlékműhöz mentünk. Innen még a Középső-Hajagra is felmásztunk, ahol az egykori katonai terület bunkereinek maradványait néztük meg. Ebből az irányból közelítettünk a sziklákhoz. Ahogy a szinte alig járható, bedőlt fákkal tarkított ösvényen ereszkedtünk a völgyben, hirtelen a bemutatandó helyen találtuk magunkat. Kiválóan rétegzett jura vörös mészkősziklák magasodnak az út mindkét oldalán. Bennük sok helyen (jól kivehetően egy-egy rétegben) tűzkőgumók is megfigyelhetőek, melyek apró, kovavázú élőlények maradványaiból állnak. Képződésük a tenger szintje alatt több ezer méter mélységben történt. Ez is azt jelzi, hogy a kéregmozgásoknak köszönhetően a tengerfenék vertikálisan is mozgásban volt. Nyilván nem hagyhattam ki, hogy a barlang nyílásához odatámasztott, hevenyészettnek tűnő, de stabil létrát kipróbáljam. Jó kis móka volt, s ha picivel több időnk lett volna, még beljebb is merészkedek a járatban Borzassal.

(Lazy wapon beküldve és később kibővítve)

 
kitkat0123 2021.01.30 13:37 - Megtaláltam
Nagyon szépen köszönöm a rejtést és a munkát, amit a láda kihelyezésébe fektettél.
[Geoládák v3.9.0]

Petyabá 2021.01.30 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.0]

fa-peti 2021.01.30 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Robogo 2021.01.30 13:30 - Megtaláltam
Bakonyi barangolás alatt találtuk meg a ládát csoportosan kitkat0123, tabletta, fa-peti, macikupac, Niki és Petyabá társaságában. Hu-s és com-os ládát se hagytunk megtalálás nélkül. Szép napsütéses téli időnk volt, kellemes volt a túra a szép tájakon. Gyorsan meglett a láda.
Köszönöm a rejtést!

Webber 2021.01.30 13:27 - Megtaláltam
Muszáj volt felmászni. :D

scele 2021.01.30 09:32 - Megtaláltam
mögvan

lelcache 2021.01.30 09:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache

20210130-1857020210130-18571
20210130-1857420210130-18576
20210130-1857720210130-18579
IMG_4115IMG_4116
20210130-1858020210130-18582
20210130-1858520210130-18587
20210130-1859320210130-18590
kivancsifancsi 2021.01.30 09:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.42
Hárskút határában az ajánlott parkolópontnál jóval beljebb lehetett menni a felfagyott úton. Majd innen szép fagyos réteken és hófoltos erdőben közelítettünk a sziklák felé. Az erdőben megzavartunk egy vadászatot. Nem örültek nekünk a srácok, de nem volt kitáblázva sehol, hogy nem jöhetünk erre, így igazából nem tehettünk róla.
A sziklák nagyon látványosak. A kis üreg magasan van és a felvezető létra rozoga, így a mászást csak lelcache vállalta be. Innen a GCAUG multi irányában sétáltunk vissza Hárskútra. Köszi a lehetőséget, tetszett a hely.

Fidorka 2021.01.30 09:32 - Megtaláltam
scele társaságában

Hektor 2021.01.25 10:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.04
Köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.0]

AED20A80-071E-49D8-B0C1-5DEC02C1C9BEBF96FF1D-E607-4802-86C8-B231CC981DEE
691A9675-02D1-46F3-9700-028BE2484CA3Névtelen
Mr Bean 2021.01.10 15:25 - Megtaláltam
Megvan! [Geoládák v3.8.3]

G.P.S. 2021.01.10 15:21 - Megtaláltam
Megtaláltam Apával és Anyával, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

G_Sanyi 2021.01.10 15:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

vaslemez 2021.01.10 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.23
Hárskút felől jöttünk, klassz, nagy hóban. Egy lélekkel sem találkoztunk, egészen addig amíg a Hajagra vezető aszfaltcsíkhoz értünk. Ott elég nagy autós forgalom volt, ezek szerint az út nincs lezárva (vagy nem mindenkit zavar)

N.Zs. 2021.01.09 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.50
Hárskút felől tettünk egy nagyobb kört - utólag látom- nagyjából V_Gabor track-je mentén.
Reggel Hárskúton -11°C-ot mutatott a hőmérő, ragyogó napütés volt és semmi légmozgás. Tökéletes idő, és szűz hó fogadott. Egyetlen negatívum, hogy lépten- nyomon kerítésekbe botlottunk. Egy darabig egészen jól járható utakat találtunk, de csak találtunk olyat, ahol be kellett térnünk az erdőbe, hogy elkerüljük a bozótost, ami most roskadásig hóval volt fedve. Szárazabb időben lehet, hogy jobb a helyzet.
A Törkő-lik tetejére mentünk fel először, majd lementünk a szájához. A létrának hiányzik a két alsó foka, így nem tudtam olyan nagyot lépni, hogy az elsőre fellépjek. Itt aztán le is mondtam a mutatványról. A rejtés megint nagyszerű. A leírás alapján rögtön láttuk hol van, de a megszerzésén egy pillanatig elgondolkodtam. Végül is föl tudtam kuporogni hozzá. A kör végén még beugrottunk az elveszett világba, hogy télen is megnézzük a helyet. Egészen jól járható. Az első ponton lévő dobozt megkerestem újból. Rendben a helyén lapul, bár úgy tűnt, hogy valaki felhordott oda egy csomó fát, talán tüzelőnek és üdítős flakont is volt mellette.
Még maradt időnk egy barlangra, így a GCBB-t vettük még célba.

IMG_0869IMG_0872
IMG_0883IMG_0902
IMG_0906IMG_0907
IMG_0919IMG_0945
IMG_0947IMG_0934
IMG_0935tél
mai időkép 
tomki 2021.01.03 12:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Skali&Margó 2021.01.01 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.18
2021. elsőmegtalálása.

joove 2020.12.31 13:12 - Megtaláltam
Az év utolsó túrája. Köszönjük a rejtést.

vzoli007 2020.12.29 13:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.56
A Hajag hegyről leereszkedve, nyugat felől közelítettem meg a helyszínt. Furcsa volt, mert a barlangjelzésre rátérve egy ritkán járt ösvényen találtam magam. A természet több ponton elkezdte visszavenni a saját területét. :)

Ahogy közeledtem, és láttam a sziklafalat kiemelkedni, jött az ellenállhatatlan vágy, hogy felmenjek a tetejére. Egy "lankásabb" fel is mentem, nem hiába. Gyönyörű hárskúti panorámával ajándékozott meg a téli erdő. Nyáron a fák leveleitől ezt nem látni.

A logbookban láttam, hogy aznap én voltam ott a harmadik. Vicces, mert egész nap senkivel nem találkoztam, pedig itt már a túrám 2/3-nál jártam. Nagyon jól lett visszarejtve, a sziklafalba, igencsak nyújtózkodnom kellett érte.

Továbbmenve a jelzésen kelet felé, gyönyörű bükkös erdőbe értem.

Köszönöm a rejtést!

20201229_125523 
Bolondok 2020.12.29 09:06 - Megtaláltam
Megtaláltuk.
Köszönjük a lehetőséget.
[g:hu+ 2.4.9]

Liberty 2020.12.29 09:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.58
Mai Bakonyi barlangoló túránk a GCCAVE sorozatnak egy újabb klassz helyszíne a Törkő-lik. A GCBKHA -tól mentünk és a Törkő-lik tetején találtuk magunkat, ahonnan a szemközti hatalmas sziklafal is kicsinek látszott. Oldalt leereszkedtünk és felnéztünk a hatalmas sziklafalra, érdekes olvasmány a ládaoldal leírása a sziklafal kialakulásáról. A láda szerencsére könnyen meglett, nagyon jó a rejtés, bár ehhez jól jött Valentin 180 cm-es magassága. Köszönet a rejtésért.

Herend címere
A Törkő-lik tetejéről a szemközti sziklafal
pappcsalád 2020.12.29 09:00 - Megtaláltam
[g:hu 1.6.7]

NagyKG 2020.12.27 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.77
Megtaláltam, köszi!

Bakonyi bejgli-égető túra alkalmával három CAVE ládát sikerült begyüjteni. Induláskor ragyogó napsütés, hazafelé köd, ónos szitálás, lefagyott utak.

juzso 2020.12.21 13:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.34
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

griffs 2020.12.21 10:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.15
Csabával egy remek, estébe hajló, bakonyi bringatúrán, amelynek fő célpontja, Hörcsög 2 új barlangos ládája volt. A Hajag-tetőn téli táj fogadott minket :)
Kerékpárral is egész jól megközelíthető az aszfalttól a láda. Ahol úgy 220 méterre van légvonalban a láda, ott pár métert bemegy egy földút. Ott 20-30 méterre az aszfalttól le lehet rakni a bringát és irány légvonalban, illetve mihamarabb meg kell közelíteni a szurdok peremét, különben nehéz kikerülni a szedermezőt. A szurdok szép, örülök, hogy megismerhettem. A létrát most nem próbáltuk ki, mert nagyon csúszott minden, de a dobozt könnyű becserkészni a leírás alapján.

Csaba & családja 2020.12.21 10:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.64
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

nmárti 2020.12.20 10:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.56
Szuper helyek a Bakonyban, nosztalgiatúra keretében. Zirci korszakomban jártam már itt, jó volt újra eljönni ide ! Köszi a rejtést!

Hajo 2020.12.19 12:18 - Megtaláltam
Új láda és GCCAVE egyik állomásaként nem hagytuk ki.
Jó volt. Köszi.
Pár ösvényt és szekérutat felmértünk a környéken.

IMG_20201219_121101IMG_20201219_121529
IMG_20201219_121513 
lookie 2020.12.19 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.26
Herendről indultunk, mintegy 8 km-es séta után értünk célba. Néhány perces keresés után meglett a láda is. Tavasszal visszajövünk, érdemes. Köszi a rejtést!
Évi & Lookie

VP 2020.12.14 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.66
6-ára beterveztem már ezt a kört, de akkor végül Mila kérésére a Mátrába mentünk. Most az új "záróláda" adta az apropót: 4-kor kelés, 5-kor indulás, 7-kor már Bakonybélben reggeli. Onnan egy közel 30 km-es kör a Szentkút - Kő-árok - pilóta emlékmű GCMKAT - Tör-kő GCTLIK - Rend-kő - Öreghálás - Fekete-Séd - Kis-Pápa-vár GCMVV rejtés - Vaskapu-barlang GCVKBG - Bakonybél útvonalon. Beérkezve a faluba sikerült elcsípni valami gyenge kósza wifit, amin bejelentettem a két megtalálást, és sikerült letölteni a záróláda leírását.

kupec 2020.12.13 09:58 - Megtaláltam
Ezt a ládát az év végére tartogattam, azért nem repültem rá a megjelenéskor, de a GCCAVE megjelenése átírta a tervet, mert a sorozathoz már csak ez a megtalálás hiányzott. A helyet jól ismerem, sokat járok a környéken. Először közel 30 éve voltam erre, a létra már akkor is vacak volt, de ez nem akadályozott meg abban, hogy az alig 1 éves fiammal a hátamon ne másszunk fel a barlangba. Legutóbb nyáron jártam erre, akkor is felmásztam, de már remegett a lábam.
Örülök, hogy ide is került doboz, Hörcsög jó munkát végzett.
[g:hu+ 2.4.7]

anettnori 2020.12.12 08:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.36
Megvan!
[g:hu+ 2.4.7]

Leventével kora reggeli indulással.
Hát, itt fent tél van. A lehullott avar tetejére vékonyan ráfagyva a pára, a fák 500 m szint felett jégbordás ágúak.
A hely szenzációs, megérdemelt egy ládát. A létrát nem próbáltuk ki. Logolni nem volt egyszerű, de a nehézségi fokba belefér.

Köszönet a lehetőségért!

-1-2
-3-4
-5-6
bazskas 2020.12.06 15:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

mozgo 2020.12.06 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.03
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

petheovacka 2020.12.06 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.11
Mikulásrali a Hajagon Szabinával. Kösszi a rejtést!
---- Sereszakiék (jöttek szembe felfelé menet) után, de mozgó előtt (jött szembe autóval lefelé menet) meglelve. Csodás helyszín, kissé nehézkes rejtéssel.

sereszaki 2020.12.06 12:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.98
Péntek este jött az értesítés az új ládáról. Szombaton sajnos nem értünk rá, de a vasárnapot erre szántuk: megvolt az idei Mikulás túra. :) Na ide se jöttünk volna el tán sose, ha nincs a láda...
Köszi a rejtést!
sereszaki, Mariann

tabletta 2020.12.05 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.51
Szuper hely, de a láda helyét átgondolnám.
Szerintem is balesetveszélyes.
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4a]

IMG_20201205_153856IMG_20201205_153556
Parmerozpazepan 2020.12.05 14:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.00
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Bronz.
Impozáns, gyönyörű hely, valóban ládaérdemes. Érdekes látni a tűzköves kőzetet, itt-ott kilátszik a lepattogzott sziklaéleken.
A rejtek védett helyen van, könnyű megtalálni, de a megközelitése szerintem balesetveszélyes.

V_Gabor 2020.12.05 10:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.48
Ezüst találat. Amin meglepődtem. Azt gondoltam itt már lesz pár találat, mire GCVKBG után én is ideérek. Hárskúton parkoltam és a ládát a telefonomon kitalált útvonal szerint közelítettem meg. Hol a g:hu+, hol a Mapy.cz térképet és navigációt használva. Találtam egy utat, ami egyik térképen sem volt fent, de már első pillanatban tudtam, hogy kb. hová vezet. Így nekem a kiidulóponttól 4-4,5 km volt a ládáig az út. Visszafelé az Augusztin-tanya felé mentem, de erről majd később.

A láda könnyedén meglett, nekem picit feltűnő. A bejárattól jobbra, kb. ugyanilyen távolságra van egy vízszintes rés. Azt érdemes lenne megfontolni, ha ez nem válik be.

Log és bejelentés (volt térerő!) után a kétséges minőségű létrákból az elsőnek a harmadig fokáig merészkedtem, majd a billegő, korhadt tákolmányról lemásztam.

A ládából merített inspiráció hatására tovább folytattam az utam felfelé, a Rend-kő csúcsát is meghódítottam. Láttam pár szarvast, akik a lábam alatt ropogó ágak zajára azonnal eliszkoltak.

Visszafelé a piros sávot követtem szinte végig, csak lent hagytam el az autó irányába, ami a zöld kereszten, az egyik kanyarban hagytam. Előtte még, kb. a Német-tanya magasságában találkoztam 7 montissal, egyiküknek letört a váltófüle, így tolhatta a gépet vissza Bakonybélbe. Egy ideig beszélgettünk, de kis útmutatáson kívül semmit nem tudtam neki(k) segíteni.

Innen is üdv Gábornak!

Szép kis séta volt, a végére jó sáros lettem, de abszolúte nem bántam. Jó volt a napsütésben fent sétálni. A pára között egyszer még a Kőris-hegy tetejét is láthattam.

Összesen picit kevesebb, mint 10 km-t bóklásztam a téli tavaszban.

Köszönöm!
[g:hu+ 2.4.7]

2020-12-05 09.50.11R2020-12-05 10.07.48R
2020-12-05 10.15.34R2020-12-05 10.22.19R
2020-12-05 10.25.15R2020-12-05 10.30.22R
2020-12-05 10.42.46R2020-12-05 10.45.51R
2020-12-05 10.48.05R2020-12-05 10.50.30R
2020-12-05 10.50.59R2020-12-05 10.54.57R
2020-12-05 10.55.44R2020-12-05 10.56.09R
2020-12-05 11.05.16R2020-12-05 11.18.38R
2020-12-05 11.28.25R2020-12-05 11.41.27R
2020-12-05 12.21.32R 
Tibi1983 2020.12.04 15:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Munkahelyemen kaptam az értesítő email-t, hogy megjelent a megyében egy (nem is egy hanem kettő) új láda, mikor elolvastam egyből tudtam hogy ismerős helyszín és meg kell próbálni a piros1-est...
Nem volt egyszerű, jég köd és a végére sötétség...
Örülök, hogy ide is került egy doboz. Remek helyszín.
Köszönjük Hörcsög fáradozását. Ismét egy remek bakonyi láda.

20201204_15270720201204_153250
20201204_153318 
Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]