geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
4809. 20 éves a geocaching.hu - Észak-bükki kilátóhelyek (GC20Bk)

Útvonal

Útvonal

Az első mikroláda rejtekhelye

Az első mikroláda rejtekhelye

A Dédesi-vár a Szőlő-kőről

A Dédesi-vár a Szőlő-kőről

Kilátás nyugat felé a Szőlő-kőről

Kilátás nyugat felé a Szőlő-kőről

Kilátás a Vásárhely-kőről

Kilátás a Vásárhely-kőről

Vásárhely-kő tavasszal

Vásárhely-kő tavasszal

Vásárhely-kő nyáron

Vásárhely-kő nyáron

Vásárhely-kő nyáron

Vásárhely-kő nyáron

Vásárhely-kő ősszel

Vásárhely-kő ősszel

Vásárhely-kő télen

Vásárhely-kő télen

Pad a Vásárhely-kőnél

Pad a Vásárhely-kőnél

Nyír-kő

Nyír-kő

Nyír-kő nyáron

Nyír-kő nyáron

A Nyír-kő késő ősszel

A Nyír-kő késő ősszel

Nyír-kő ősszel

Nyír-kő ősszel

Nyír-kő télen

Nyír-kő télen

Kilátás a Buzgó-kőről kora tavasszal

Kilátás a Buzgó-kőről kora tavasszal

Buzgó-kő nyáron

Buzgó-kő nyáron

Buzgó-kő ősszel

Buzgó-kő ősszel

Őszi kilátás a Buzgó-kőről

Őszi kilátás a Buzgó-kőről

Buzgó-kő télen

Buzgó-kő télen

Havas sziklák a Buzgó-könél

Havas sziklák a Buzgó-könél

Jó időben a Tátra is látható a Buzgó-kőről

Jó időben a Tátra is látható a Buzgó-kőről
Szélesség N 48° 8,596'
Hosszúság E 20° 28,873'
Magasság: 406 m
Megye/ország: Borsod-Abaúj-Zemplén
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2010.06.17 12:00
Megjelenés időpontja: 2021.06.24 00:01
Utolsó lényeges változás: 2021.06.24 00:01
Utolsó változás: 2021.10.17 10:23
Rejtés típusa: Esemény geoláda
Elrejtők: Attibati
Ládagazda: Attibati
Nehézség / Terep: 2.5 / 3.5
Úthossz a kiindulóponttól: 20700 m
Megtalálások száma: 42 + 2 egyéb
Megtalálások gyakorisága: 1.8 megtalálás hetente


Idén ünnepli 20. születésnapját a geocaching.hu. 20 éve, 2001. június 24-én jelent meg GCeger, az első magyar geoláda. A jeles évforduló alkalmából 2 x 20 eseményláda jelenik meg: családi és túrázós kategóriákban. Ez a rejtés a túrázós kategória egyik tagja, mely 2022. június 24-ig lesz kereshető.

 

A túrázós ládák teljesítéséhez alkalmanként körülbelül 20 km-t kell gyalogolnod egy-egy tájegységünkben. A körtúrának csak az első pontját ismerheted meg a leírásból. Ezt megtalálva jutsz a következő pont koordinátájához és az első jelszórészlethez. Majd így tovább, egészen az utolsó pontig, összegyűjtve a jelszó minden darabját.

 

Röviden
Mályinkáról induló pontról-pontra multi:
1. Az ösvénytől 2 méterre,a környék legmagasabb pontján álló kis szikla üregében orvosságos doboz (lásd a képet), itt nincs QR kód, hagyományos rejtés. Laminált lapon találod a következő pont koordinátáját és az első jelszórészletet.
2. Sok lyukú fa tövében 15*10*5 cm méretű láda benne a következő pont koordinátáival és a 2. jelszórészlettel QR kóddal is.
3. A kilátóhelyhez vezető ösvény mellett nagy, fehér lapos kő alatt, 15*10*5 cm méretű láda, benne a végpont koordinátáival és a 3. jelszórészlettel QR kóddal is.
4. Nagyobb sziklaüregben 15*10*5 cm méretű hagyományos láda, benne az utolsó jelszórészlet QR kóddal is.

Bevezetés

Ha a bükki kilátóhelyekről beszélünk mindenki a Három-kőre, A Tar-kőre vagy a Bálványra gondol, pedig nagyon sok kevésbé felkapott, kicsit nehezen megközelíthető kilátóhely van még a Bükkben. Ezek közül szeretnék nektek egy 20 kilométeres túrával négyet bemutatni a Bükk északi peremvidékén. A túrán kb. 600 m szintet kell leküzdened, a leírásban pontos útvonal ismertetést találsz.
Rejtett állomásos, pontról-pontra vezető rejtésekről van szó. Mindenhol a jelszó egy darabját találod, valamint a következő állomás koordinátáját. Jegyezd fel mindkettőt és gyűjts össze a 4 részletet! A jelszót a pontok sorrendjében egymás után írt részletek adják (összesen - az alkalomhoz méltóan - 20 karakter).

Minden táblán található egy QR kód is, ha applikációval keresed a ládát, akkor a Geoládák és a g:hu+ be tudják olvasni ezt a kódot. Információ a geocaching.hu-n alkalmazott QR kódról.

Az útvonal

A túra útvonala több helyen is fokozottan védett területen halad, ezért kérlek benneteket, hogy csak az alább ismertetett útvonalat használjátok.

A túra Mályinkáról indul. Parkolni a mályinkai Becsali sörbár közelében  N 48° 9,373' E 20° 29,695' 278 m [GC20Bk+1Parkoló] vagy a Petőfi téren, a szökőkút közelében lehet.  N 48° 9,140' E 20° 29,722' 300 m [GC20Bk+2Parkoló]

Az országos kék jelzésen Kék sáv indulunk déli irányba első úti célunk a Szőlő-kő felé. A települést elhagyva elhaladunk a Begyeleg-kilátó mellett  N 48° 8,948' E 20° 29,540' 343 m [GC20Bk+Begyeleg-kilátó] majd a  N 48° 8,515' E 20° 29,077' 415 m [GC20Bk+jelzetlen útelágazás] pontban jobbra egy jelzetlen útra térünk, amin mintegy 300 métert megtéve túránk első állomásához a Szőlő-kőhöz jutunk. A következő pont koordinátáját és a jelszórészletet a kilátóhely közelében egy sziklaüregben elrejtett orvosságos dobozban találjuk. A Szőlő-kőről szép kilátás nyílik a Dédesi várra és a Verebec-bércre.
Visszatérünk a kék sáv jelzésre Kék sáv majd tovább folytatjuk az utunkat déli irányba. A sárga sáv Sárga sáv jelzés becsatlakozásánál nyugat felé fordulunk és felkapaszkodunk a Dédesi várhegy nyergébe. Itt a kék sáv Kék sáv jelzést követve ismét délnek fordulunk. Utunk egy néhány száz méteres szakaszon itt együtt halad az Észak-Bükk ősi települését bemutató zöld bástya Kelemen széke jelzésű tanösvénnyel.

Hamarosan elérjük túránk második remek kilátóhelyét - és egyben a multi második állomását - a Vásárhely-követ, melynek szirtjéről a Bán-patak völgyére és Nagyvisnyóra látunk rá. A következő pont koordinátáit és a második jelszórészletet tartalmazó QR kódos lapot egy jellegzetes, sok lyukú fa gyökerei közt találjuk egy 15*10*5 cm méretű hagyományos ládában. Továbbhaladva a jelzett úton érdekes információkhoz juthatunk a tanösvény tábláiról.
A sáncokkal határolt meredek hegytető oldalaiban a völgyek felé mesterséges teraszok valóságos hálózatát alakították ki, ezek területén 1-1 ház állt. A Verepce-vár területéről nagy mennyiségű vas- és bronzkori leletanyag került elő. A vaskorban itt élt emberek a Bán-patak völgyében bányásztak gyepvasércet, melyből vasbucákat készítettek, ezek készítése az Árpád-kor végéig folytatódhatott. A vasbucákon kívül vaskori tokos balták is napvilágra kerültek. Furcsa belegondolni, hogy az évezredekkel ezelőtt itt élt kultúrák hogyan formálták a terepet, kiirtva az erdőt, majd kialakítva a mesterséges teraszok százait, kb. 1,5 millió köbméter földet megmozgatva kézi- és állati erővel.
A 800 méter hosszú erődítmény végét a Verepce-tetőt az Ördögoldaltól elválasztó nyeregben, a Vaskapuban érjük el.  N 48° 7,007' E 20° 28,808' 634 m [GC20Bk+Vaskapu] Itt jól kivehető a meredek kettős sánc és árok védműve, melynek kialakítása ezen az oldalon volt a legfontosabb, hiszen egy lehetséges támadás során innen lehetett a legkönnyebben elérni az erődítést. A régészeti feltárások során egy valódi ütközet nyomaira bukkantak a kettős sáncnál: számos bronz nyílhegy és parittyalövedék került elő. Bár pontos adatok nincsenek a csatáról, a leletek alapján feltételezik, hogy két vaskori szkíta közösség közötti összecsapás nyomait találták meg.
A Verebec-nyeregnél  N 48° 6,929' E 20° 28,989' 634 m [GC20Bk+kék sáv letérés] elhagyjuk a jelzett utat, nem követjük a jobbra elforduló kék sáv Kék sáv jelzést, hanem egyenesen haladunk tovább a széles erdészeti úton.

A  N 48° 7,046' E 20° 29,295' 667 m [GC20Bk+jobb forduló] pontnál levő kereszteződésben jobbra fordulunk, majd egy kis kapaszkodás után elérjük a Nyír-követ, amely egyben a multi harmadik pontja. A végpont koordinátáját és az aktuális jelszórészletet egy a kilátóhely felé vezető ösvény mellett fekvő nagy lapos kő alatt találjuk egy 15*10*5 cm méretű hagyományos ládában. A kilátóhely közelében egy kulcsosház található.
Utunkat keleti irányban folytatjuk a jelzetlen erdészeti úton, majd a  N 48° 7,148' E 20° 30,151' 749 m [GC20Bk+piros háromszög] pontban eléjük a piros háromszög Piros háromszög jelzésű utat.
Ezen jobbra fordulunk, majd mintegy 300 méter megtétele után  N 48° 7,087' E 20° 30,289' 749 m [GC20Bk+piros sáv] elérjük a piros sáv Piros sáv jelzést.

Szentlélek közelében  N 48° 7,200' E 20° 31,645' 719 m [GC20Bk+1kés sáv] kék jelzést Kék sáv amin a Látó-kövek érintésével az utolsó kilátóhelyig, a Buzgó-kőig haladunk. A negyedik jelszórészletet rejtő hagyományos 15*10*5 cm méretű ládát egy magányos fa mellett található nagyobb sziklaüregben rejtettem el. A kilátásért itt egy kicsit meg kell dolgozni, egy kis sziklamászással juthatunk fel a kilátást nyújtó gerincre.
A Buzgó-kőtől Mályinkára kétféle úton juthatunk vissza. A könnyebbik, de kicsit hosszabb út ha a piros sáv Piros sáv jelzést követjük a  N 48° 8,925' E 20° 31,057' 719 m [GC20Bk+földút nyugat felé] kereszteződésig, ahol nyugatnak fordulunk és a GPS-t követve a borospincék érintésével a temetőnél érjük el Mályinkát.
Az izgalmasabb, de számos patakátkeléssel, kidőlt fákkal tarkított út a kék kereszttel Kék kereszt jelzett Csondró-patak völgyén vezet Mályinkáig.

Forrás: MVSC Természetjáró szakosztály honlapja
Állapot: kereshető
1 játékos jelölte kedvenc ládájának

KRW értékelés (16 db): környezet: 4.93 rejtés: 4.87 web: 4.93 átlag: 4.91

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
-
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
-
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


SirLes 2021.11.21 16:47 - Megtaláltam
Megvan, de nem volt egyszerű.

szemlédi 2021.11.13 14:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

V_Gabor 2021.11.06 14:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.53
Boldog szülinapot geocaching.hu!
GC20: 18/20

Bakancsban: 20,26 km és 839 m szint.
Ezt jobb volt bringa nélkül (ez a második és egyben utolsó, 20 km-es, amit nem bringával kerestem meg)

Nagyon szép útvonal, az idő is kellemes volt. Ennek ellenére csak pár emberrel futottam össze a körön. A legtöbben Szentlélek közvetlen közelében voltak.

Talán egy extra pont belefért volna ide, ami valahol Szentlélek/Látó-kövek környékén lehetett volna. Így senki nem hagyja ki véletlenül a piros gerinc túrát, ami nekem nagyon tetszett, de a GPS-em a 4. ponthoz egy rövidítéssel éppen a piros sávtól északra párhuzamosan futó ösvényen szeretett volna vinni. Persze nem hallgatunk mindig a GPS-re, így nem maradt ki ez a jó kis szakasz.

Kis kitérővel a Mária-forrásnál töltöttem magamnak vizet. Bőven folyt éppen a csőből a friss víz.

Az utolsó pontnál páran napoztak a lemenő nap fényében a sziklánál. Én nem töltöttem el 8-10 percnél többet, mert még GCMFCS második pontját meg szerettem volna keresni, valamint az ajánlott útvonalon lévő Odvas-kőre is felmentem (itt lehetett volna pl. a hatodik pontja a körtúrának).

Köszönöm!
[g:hu+ 2.8.3 teszt]

2021-11-06 10.18.30R2021-11-06 10.26.32R
2021-11-06 10.56.43R2021-11-06 11.06.27R
2021-11-06 11.16.38R2021-11-06 11.22.53R
2021-11-06 11.47.32R2021-11-06 11.56.58R
2021-11-06 12.08.47R2021-11-06 12.46.16R
2021-11-06 12.57.55R2021-11-06 13.14.49R
2021-11-06 13.35.14R2021-11-06 14.35.43R
2021-11-06 14.37.17R2021-11-06 14.41.08R
2021-11-06 15.12.28R2021-11-06 15.15.08R
2021-11-06 15.16.58R2021-11-06 16.37.11R
Bence2009 2021.10.29 16:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

fiser 2021.10.25 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.43
-

vasanitsl 2021.10.25 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! A Rejtőnek meg az önzetlen segítséget! fiser+vasanitsl

gyetger 2021.10.24 12:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi! :) 1100✓
Tavaly a nagy hóban voltam erre. Így azért könnyebb. :D
A leírások alapján mind a 4 pontot könnyen megtaláltam.
A vége Garadna lett. Így +200m szint, de hamarabb visszajutottam Miskolcra.

kupec 2021.10.17 14:00 - Megtaláltam
Remek kis kör, nagyon élveztem, külön tetszett, hogy nem kifejezetten kerékpáros útvonal. Az 1.ponton bénáztam jó 20 percet, végül telefonos segítséget kértem. Tetszett a Verepec-tető környéke és a történelmi háttér. A Buzgó-kőről visszafelé még felmentem kicsit az Odvas-kőre, majd az Odvas-kői barlang szállás előtt leereszkedve, a Csondró-völgyön mentem vissza a kocsihoz. Mindegyik kilátó pontról gyönyörű volt a kilátás.
[g:hu+ 2.7.14]

IMG_20211017_090800.jpgIMG_20211017_095630.jpg
IMG_20211017_104943.jpgIMG_20211017_113336.jpg
IMG_20211017_124914.jpgIMG_20211017_135759.jpg
Rudi Team 2021.10.17 13:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

qtatom 2021.10.17 13:00 - Megtaláltam
Rudi Teammel, bicikli nélküli találat. :)

Discover 2021.10.15 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.36
Nagyon élvezetes körtúra volt a ragyogó őszi napsütésben. Szép erdei utak, gyönyörű panorámákkal megfűszerezve.
Köszönöm a rejtést!
[Geoládák v3.12.2]

_DSC4198_DSC4212
_DSC4228_DSC4231
_DSC4234_DSC4239
_DSC4244_DSC4252
_DSC4254_DSC4256
_DSC4269_DSC4277
_DSC4282_DSC4285
_DSC4288 
MoMaszter 2021.10.11 14:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

carmin 2021.10.10 12:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
[g:hu+ 2.7.14]

4.000. !!! :-))

Nagyon örülök, hogy ilyen gyönyörŰ helyen és időben sikerült ez a megtalálásom és ráadásul jubileumi láda! A sorozatból ez a 10. Már csak 10 van hátra :-) Ráadásul ezen a részen csak a Csondró-völgy váratott magára, amit szintén felkerestünk. Attibati nagyon jó útvonalat választott, a rejtések is könnyen megtalálhatóak. Mi két napra osztottuk a túrát, közben felkerestünk még pár szirtet és forrást is.

IMG_2669IMG_2691
IMG_2721IMG_2722
IMG_2724IMG_2729
IMG_2755IMG_2782
IMG_2788IMG_2839
IMG_2846IMG_2848
IMG_2849IMG_2862
IMG_2869IMG_2876
IMG_2888 
anettnori 2021.10.09 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.42
Megvan!
[g:hu+ 2.7.14]

Hajnali veszprémi indulás után bemelegítésnek GCMALY első pontját kerestem meg, aztán felszerelkeztem, és -2 fokban kezdtem a túrát.
A falu után GCMALY-2, a kilátónál pedig GCSZLF-4, és GC7ZVBD is meglett. A második pontig egyre erősödő napsütésben haladtam, hamarosan lekerült rólam a téli sapka és egy pulóver is. A mikro hamar meglett, nézelődtem kicsit, aztán mentem tovább.
Még a harmadik pont előtt tettem egy kitérőt GCDede miatt, ami remek döntésnek bizonyult. Remek panoráma hely ez is, a várrommal együtt pedig csodás élményt adott. A második pontnál bujkáltam kicsit a megtalálás előtt, aztán nézelődtem egy jót; meg frissítettem, eszegettem a padnál.
A harmadik pontnál nálam jó 12 m-el odébb mutatott a kütyü, de a leírás alapján itt sem vétettem el a pontot.
Továbbhaladva megkerestem GCSZLF-3 pontot, majd pótoltam GC7ZVBJ rejtést. Visszatérve a helyes csapásra, egyre közelebb kerültem a záróponthoz. Valamiért elvétettem a feljárót, így kissé "zerge üzemmódban" értem fel a sziklacsoporthoz. Logoltam a ládába, aztán itt is kigyönyörködtem magamat a Bükk csodálatos formáiban, színeiben.
A találat bejelentésekor volt egy kis gubanc, a QR kód kiegészítése-kijavítása után (felesleges karakterek is voltak benne, az első pont meg, ugye, nem ilyen kódos) a rendszer nem fogadta el a jelszót. Másodszorra kihagytam a "kód összerakása" funkciót, és bepötyögve a négy részletet, csodás visszajelzés várt: sikeres logolás!
Visszafelé rövid szakaszon a kék háromszög jelzésen jöttem, majd rátértem a piros csíkra, az N48 8,308 E20 30,963 pontig. Itt letértem balra, és a "szerpentinen" leereszkedtem a Csondró-patak völgyébe. Úgy 25-30-40 kidőlt fán kellett átevickélnem, mire feljöttem a völgyből a jelzés szerint (az utolsó lenti jelzett fát kivágták, de otthagyták, így látható a kitérési pont). Így kb. 450 m-t jöttem a patak mellett. Igazi akadálypálya volt, így a végén ez azért még hiányzott...
Végül 21 km és 5 óra időtartam után értem vissza az autóhoz. A -2 fokból +17 lett, ahol a szél nem fújt, ott még a Napnak is jelentős ereje volt.

Összefoglalva: Gratula és köszönet a rejtőnek ezért a remek körtúráért és koncepcióért! Eddig is szívesen jöttem a Bükkbe túrázni, ez az érzés csak fokozódott.

-1-2
-3-4
-5-6
-7 
zalajaro 2021.09.27 16:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.55
Aki keres, az talál!

"J&J" 2021.08.26 13:39 - Megtaláltam
GC20túráink harmadik találata.
Hosszú történet...
Július 24-n a GC20 ládasorozat első találatának terveztük ezt a túrát, de hát "ember tervez"
Már az első ponton nem találtuk a ládát, és bár nagyon nem szeretünk telefonos segítséget kérni, most muszáj volt. Meg is kaptuk, így indulhattunk a második pont felé. Ez könnyen meg is lett, de a QR kód és a g:hu app kifogott rajtam. Így nem tudtunk továbbjutni, és bár a Buzgó-kői kitérő kivételével körbejártuk az útvonalat, mégse lett ebből találat.
Na, de nem lehet, hogy ezt feladjuk, tehát és alaposabban felkészülve ismét nekivágtunk. A bánkúti elágazásig kocsival mentünk, majd egy rövidebb körtúrával kerestük meg a maradék két pontot, ezúttal probléma nélkül.
A probléma a logoláskor volt, mivel az első pont jelszavában betűhibát vétettem, így ismét a rejtőt kellett segítségül hívni.
Na, de minden jó, ha jó a vége: szép túrák voltak, ismeretlen kilátóhelyeket érintve.
Kösz a rejtést, és a segítséget.

GC20_3 
Judit és Béla 2021.08.21 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.46
Megtaláltuk.

fulpes 2021.08.20 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Júniusban elindultam a piros egyesért, de már az első pontnál kiderült, hogy legfeljebb második lehetek. (Harmadik lettem volna.) Akkor egyéb dolgaim miatt úgy döntöttem, hogy visszafordulok, és majd egy ráérősebb napon folytatom. Ma minden adott volt egy jó túrához. Szuper útvonal, nagyon jó a QR kódos leolvasás. Buzgókőn még nem jártam, nem is értem miért. Újra összefutottam Lempikével és Sándorral. Visszafelé a Csondró-völgyben jöttem. A hét eleji viharok pusztítása miatt nagyon lassan lehet haladni.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

20210627_075539.jpg20210820_101350.jpg
20210820_105407.jpg20210820_112907.jpg
20210820_123532.jpg20210820_124032.jpg
20210820_114532.jpg20210820_140938.jpg
Lempike és Sándor 2021.08.20 12:27 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.4] Mai nap eseménye volt ez a nem mindennapi láda begyűjtése. A pontok mindegyike önálló ládaként is mgállnák a helyüket. Sokat járjuk a Bükköt, de még így is új, ismeretlen csúcsokat mutatott meg. Visszafelé összefutottunk Fülpessel, érdekesnek találtuk, hogy már másodjára.

20210730_11584120210730_092353
20210820_11135920210820_111317
20210820_125845 
Évi&Zoli 2021.08.15 14:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.08
Felvirradt hát a Bükki-túra napja is, nagyon vártuk már! A rejtő személye, a Bükk iránti szeretete garanciát jelentett egy kellemes nap eltöltésére. Leküzdve a környéken garázdálkodó vérszomjas medvecsordák iránti félelmet, bátran belevágtunk! A jól megválasztott útvonal, a pontos leírás és a kevés, de szép helyeket bemutató pontok, lehetővé tették, hogy csak a látni valókra összpontosítsunk. Nem volt kapkodás, eltévelyedés, állandóan lemerülő telefon, idegeskedés. Láda keresés sem lassított bennünket, csak a GCMFCS volt még felderítetlen. Az országos kéket már tapostuk, Szentléleken is jártunk már. A Nyír-kői út is kellemesen telt. A piros sávon, a gerincen szintén jól éreztük magunkat. Leugrottunk a Mária-forráshoz a multi első jelszaváért, de oda már istentelen mennydörgések közepette. Folytatni kellett, már nem volt hová menni. A kohász kéken már távolodott. A Buzgó-kőnél logolás közben:
"... elkezdett az eső cseperészni,
de mintha mindegy volna, el is állt.
És mégis, mint aki barlangból nézi
a hosszú esőt - néztem a határt:"
A piros sávon indultunk vissza, a gázlónál nyakunkba szakadt egy hirtelen jött nyári zápor. Egy negyedóráig esett, csak arra volt jó, hogy minden csurom víz lett, mi meg jól beizzadtunk az esőköpeny alatt. A piros háromszögön átközlekedtünk a Csondró-völgybe. Hát az egy fantasztikus hely! Érződik a természet ereje, az ember csak jelentéktelen pont itt. Félelmetes is mert a frissen bedőlt fák azt éreztették,hogy bármikor fejünkre dőlhet a hegyoldal. Amikor felértünk a "hegyvállra" megkönnyebbülve sóhajtottunk fel, és kihúzhattuk a zabszemet. Jutalom voltak a végére a falu szélén található vadszilvafák melyből jól belekmároztunk. Köszönjük a rejtőnek a remek napot! Happy Birthday to Geocaching!

20210815_11164320210815_111727
20210815_12081920210815_130354
20210815_13041920210815_145528
20210815_15030020210815_150339
20210815_15084720210815_153327
20210815_16423120210815_164434
20210815_17081920210815_172815
erdei.laszlo 2021.08.15 13:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Aniko & Gyuri 2021.08.07 13:29 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
A túrát kerékpárok társaságában teljesítettük, volt rá eset, hogy ültünk is rajta :D.
No azért nem volt ennyire vészes s helyzet, de a Vár-forrástól a Vár nyeregig igencsak meredek emelkedőn nagyon nehéz volt feltolni a bicajokat. Következő meredek útszakasz a Nyír-kő, majd a Buzgó-kő előtti pár száz méter, ami leszállásra kényszerített bennünket. Gyuri segítsége gyakran jól esett. A Nyír-kő háztól az ajánlott szakasztól eltértünk, ezért pár kilométerrel hosszabb utat tettünk meg az ajánlottnál.
A kilátópontok minden küzdelmet elfeledtettek, gyönyörű völgyre és még szebb csúcsokra tekinthettünk. Még mindig nyílnak a szebbnél szebb virágok, érdemes a lábunk elé is nézni.
A rejtési pontok mind jól kereshetők, semmi gondunk nem akadt velük. Kellemes túra volt! [Geoládák v3.11.3]

Ich.. 2021.07.27 10:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Mályinkáról egy bő 5 órás gyönyörű kilátásokkal megtűzdelt túrával begyűjtöttem ezt is. Nekem 19,04 kilómétert sikerült mennem 759 méter szintkülönbséggel. A végén a pirosról Odvas-kő nél áttértem a kékre, valószínűleg ezért lett rövidebb a kör a megadottnál, de így legalább benéztem a "panzióba" is.
A Szőlő-kő nekem új volt, a többi csúcsokon már jártam. Nagyszerű élmény volt, köszönöm a rejtést!

20210727_10242820210727_114929
20210727_11394920210727_105945
20210727_10565620210727_101940
20210727_08345120210727_071851
Csaba & családja 2021.07.22 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.66
Megtaláltam, jó kis túra volt ez is.

Kokó 2021.07.04 15:35 - Megtaláltam
A mai napi túra gerince volt ez a láda. Némi kitérőkkel fűszerezve egy remek nap kerekedett. A multi 3. és 4. pontja között elfért volna mégegy ajánlás, de a végláda után az Odvas-kőre is kerülhetett volna keresnivaló (N48 08.105 E20 31.105). Mi nem hagytuk ki és tetszett!

 

A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (44 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]