FAQ
4809. 20 éves a geocaching.hu - Észak-bükki kilátóhelyek (GC20Bk)

Útvonal

Útvonal

Az első mikroláda rejtekhelye

Az első mikroláda rejtekhelye

A Dédesi-vár a Szőlő-kőről

A Dédesi-vár a Szőlő-kőről

Kilátás nyugat felé a Szőlő-kőről

Kilátás nyugat felé a Szőlő-kőről

Kilátás a Vásárhely-kőről

Kilátás a Vásárhely-kőről

Vásárhely-kő tavasszal

Vásárhely-kő tavasszal

Vásárhely-kő nyáron

Vásárhely-kő nyáron

Vásárhely-kő nyáron

Vásárhely-kő nyáron

Vásárhely-kő ősszel

Vásárhely-kő ősszel

Vásárhely-kő télen

Vásárhely-kő télen

Pad a Vásárhely-kőnél

Pad a Vásárhely-kőnél

Nyír-kő

Nyír-kő

Nyír-kő nyáron

Nyír-kő nyáron

A Nyír-kő késő ősszel

A Nyír-kő késő ősszel

Nyír-kő ősszel

Nyír-kő ősszel

Nyír-kő télen

Nyír-kő télen

Kilátás a Buzgó-kőről kora tavasszal

Kilátás a Buzgó-kőről kora tavasszal

Buzgó-kő nyáron

Buzgó-kő nyáron

Buzgó-kő ősszel

Buzgó-kő ősszel

Őszi kilátás a Buzgó-kőről

Őszi kilátás a Buzgó-kőről

Buzgó-kő télen

Buzgó-kő télen

Havas sziklák a Buzgó-könél

Havas sziklák a Buzgó-könél

Jó időben a Tátra is látható a Buzgó-kőről

Jó időben a Tátra is látható a Buzgó-kőről
Szélesség N 48° 8,596'
Hosszúság E 20° 28,873'
Magasság: 406 m
Megye/ország: Borsod-Abaúj-Zemplén
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2010.06.17 12:00
Megjelenés időpontja: 2021.06.24 00:01
Utolsó lényeges változás: 2022.06.23 19:31
Rejtés típusa: Multi geoláda (4H)
Elrejtők: Attibati
Ládagazda: Attibati
Nehézség / Terep: 2.5 / 3.5
Úthossz a kiindulóponttól: 20700 m
Megtalálások száma: 112 + 2 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.5 megtalálás hetente


2021-ben ünnepelte 20. születésnapját a geocaching.hu. 20 évvel korábban, 2001. június 24-én jelent meg GCeger, az első magyar geoláda. A jeles évforduló alkalmából 2 x 20 eseményláda jelent meg: családi és túrázós kategóriákban. Ez a rejtés a túrázós kategória egyik tagja volt, ahol a teljesítéséhez alkalmanként körülbelül 20 km-t kellett gyalogolni. Ez a láda 2022. június 24-ig volt kereshető az eredeti koncepció szerint.

Néhány túra továbbra is teljesíthető, a lenti leírásból kiderül, hogy ez a láda is közéjük tartozik-e.

Röviden
Mályinkáról induló pontról-pontra multi:
1. Az ösvénytől 2 méterre,a környék legmagasabb pontján álló kis szikla üregében orvosságos doboz (lásd a képet), itt nincs QR kód, hagyományos rejtés. Laminált lapon találod a következő pont koordinátáját és az első jelszórészletet.
2. Sok lyukú fa tövében 15*10*5 cm méretű láda benne a következő pont koordinátáival és a 2. jelszórészlettel QR kóddal is.
3. A kilátóhelyhez vezető ösvény mellett nagy, fehér lapos kő alatt, 15*10*5 cm méretű láda, benne a végpont koordinátáival és a 3. jelszórészlettel QR kóddal is.
4. Nagyobb sziklaüregben 15*10*5 cm méretű hagyományos láda, benne az utolsó jelszórészlet QR kóddal is.

Bevezetés

Ha a bükki kilátóhelyekről beszélünk mindenki a Három-kőre, A Tar-kőre vagy a Bálványra gondol, pedig nagyon sok kevésbé felkapott, kicsit nehezen megközelíthető kilátóhely van még a Bükkben. Ezek közül szeretnék nektek egy 20 kilométeres túrával négyet bemutatni a Bükk északi peremvidékén. A túrán kb. 600 m szintet kell leküzdened, a leírásban pontos útvonal ismertetést találsz.
Rejtett állomásos, pontról-pontra vezető rejtésekről van szó. Mindenhol a jelszó egy darabját találod, valamint a következő állomás koordinátáját. Jegyezd fel mindkettőt és gyűjts össze a 4 részletet! A jelszót a pontok sorrendjében egymás után írt részletek adják (összesen - az alkalomhoz méltóan - 20 karakter).

Minden táblán található egy QR kód is, ha applikációval keresed a ládát, akkor a Geoládák és a g:hu+ be tudják olvasni ezt a kódot. Információ a geocaching.hu-n alkalmazott QR kódról.

Az útvonal

A túra útvonala több helyen is fokozottan védett területen halad, ezért kérlek benneteket, hogy csak az alább ismertetett útvonalat használjátok.

A túra Mályinkáról indul. Parkolni a mályinkai Becsali sörbár közelében  N 48° 9,373' E 20° 29,695' 278 m [GC20Bk+1Parkoló] vagy a Petőfi téren, a szökőkút közelében lehet.  N 48° 9,140' E 20° 29,722' 300 m [GC20Bk+2Parkoló]

Az országos kék jelzésen Kék sáv indulunk déli irányba első úti célunk a Szőlő-kő felé. A települést elhagyva elhaladunk a Begyeleg-kilátó mellett  N 48° 8,948' E 20° 29,540' 343 m [GC20Bk+Begyeleg-kilátó] majd a  N 48° 8,515' E 20° 29,077' 415 m [GC20Bk+jelzetlen útelágazás] pontban jobbra egy jelzetlen útra térünk, amin mintegy 300 métert megtéve túránk első állomásához a Szőlő-kőhöz jutunk. A következő pont koordinátáját és a jelszórészletet a kilátóhely közelében egy sziklaüregben elrejtett orvosságos dobozban találjuk. A Szőlő-kőről szép kilátás nyílik a Dédesi várra és a Verebec-bércre.
Visszatérünk a kék sáv jelzésre Kék sáv majd tovább folytatjuk az utunkat déli irányba. A sárga sáv Sárga sáv jelzés becsatlakozásánál nyugat felé fordulunk és felkapaszkodunk a Dédesi várhegy nyergébe. Itt a kék sáv Kék sáv jelzést követve ismét délnek fordulunk. Utunk egy néhány száz méteres szakaszon itt együtt halad az Észak-Bükk ősi települését bemutató zöld bástya Kelemen széke jelzésű tanösvénnyel.

Hamarosan elérjük túránk második remek kilátóhelyét - és egyben a multi második állomását - a Vásárhely-követ, melynek szirtjéről a Bán-patak völgyére és Nagyvisnyóra látunk rá. A következő pont koordinátáit és a második jelszórészletet tartalmazó QR kódos lapot egy jellegzetes, sok lyukú fa gyökerei közt találjuk egy 15*10*5 cm méretű hagyományos ládában. Továbbhaladva a jelzett úton érdekes információkhoz juthatunk a tanösvény tábláiról.
A sáncokkal határolt meredek hegytető oldalaiban a völgyek felé mesterséges teraszok valóságos hálózatát alakították ki, ezek területén 1-1 ház állt. A Verepce-vár területéről nagy mennyiségű vas- és bronzkori leletanyag került elő. A vaskorban itt élt emberek a Bán-patak völgyében bányásztak gyepvasércet, melyből vasbucákat készítettek, ezek készítése az Árpád-kor végéig folytatódhatott. A vasbucákon kívül vaskori tokos balták is napvilágra kerültek. Furcsa belegondolni, hogy az évezredekkel ezelőtt itt élt kultúrák hogyan formálták a terepet, kiirtva az erdőt, majd kialakítva a mesterséges teraszok százait, kb. 1,5 millió köbméter földet megmozgatva kézi- és állati erővel.
A 800 méter hosszú erődítmény végét a Verepce-tetőt az Ördögoldaltól elválasztó nyeregben, a Vaskapuban érjük el.  N 48° 7,007' E 20° 28,808' 634 m [GC20Bk+Vaskapu] Itt jól kivehető a meredek kettős sánc és árok védműve, melynek kialakítása ezen az oldalon volt a legfontosabb, hiszen egy lehetséges támadás során innen lehetett a legkönnyebben elérni az erődítést. A régészeti feltárások során egy valódi ütközet nyomaira bukkantak a kettős sáncnál: számos bronz nyílhegy és parittyalövedék került elő. Bár pontos adatok nincsenek a csatáról, a leletek alapján feltételezik, hogy két vaskori szkíta közösség közötti összecsapás nyomait találták meg.
A Verebec-nyeregnél  N 48° 6,929' E 20° 28,989' 634 m [GC20Bk+kék sáv letérés] elhagyjuk a jelzett utat, nem követjük a jobbra elforduló kék sáv Kék sáv jelzést, hanem egyenesen haladunk tovább a széles erdészeti úton.

A  N 48° 7,046' E 20° 29,295' 667 m [GC20Bk+jobb forduló] pontnál levő kereszteződésben jobbra fordulunk, majd egy kis kapaszkodás után elérjük a Nyír-követ, amely egyben a multi harmadik pontja. A végpont koordinátáját és az aktuális jelszórészletet egy a kilátóhely felé vezető ösvény mellett fekvő nagy lapos kő alatt találjuk egy 15*10*5 cm méretű hagyományos ládában. A kilátóhely közelében egy kulcsosház található.
Utunkat keleti irányban folytatjuk a jelzetlen erdészeti úton, majd a  N 48° 7,148' E 20° 30,151' 749 m [GC20Bk+piros háromszög] pontban eléjük a piros háromszög Piros háromszög jelzésű utat.
Ezen jobbra fordulunk, majd mintegy 300 méter megtétele után  N 48° 7,087' E 20° 30,289' 749 m [GC20Bk+piros sáv] elérjük a piros sáv Piros sáv jelzést.

Szentlélek közelében  N 48° 7,200' E 20° 31,645' 719 m [GC20Bk+1kés sáv] kék jelzést Kék sáv amin a Látó-kövek érintésével az utolsó kilátóhelyig, a Buzgó-kőig haladunk. A negyedik jelszórészletet rejtő hagyományos 15*10*5 cm méretű ládát egy magányos fa mellett található nagyobb sziklaüregben rejtettem el. A kilátásért itt egy kicsit meg kell dolgozni, egy kis sziklamászással juthatunk fel a kilátást nyújtó gerincre.
A Buzgó-kőtől Mályinkára kétféle úton juthatunk vissza. A könnyebbik, de kicsit hosszabb út ha a piros sáv Piros sáv jelzést követjük a  N 48° 8,925' E 20° 31,057' 719 m [GC20Bk+földút nyugat felé] kereszteződésig, ahol nyugatnak fordulunk és a GPS-t követve a borospincék érintésével a temetőnél érjük el Mályinkát.
Az izgalmasabb, de számos patakátkeléssel, kidőlt fákkal tarkított út a kék kereszttel Kék kereszt jelzett Csondró-patak völgyén vezet Mályinkáig.

Forrás: MVSC Természetjáró szakosztály honlapja
Állapot: kereshető
3 játékos jelölte kedvenc ládájának

KRW értékelés (34 db): környezet: 4.92 rejtés: 4.83 web: 4.94 átlag: 4.90

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
-
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
-
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


pstrx 2022.11.19 16:01 - Megtaláltam
Első pont hiányzik, második így is meglett, ill a hiányzó jelszórészletet is sikerült kitalálni. Kösz a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Skalp 2022.10.29 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.33
A hegyzet kilátástalan, de nem reménytelen...
Mikor is, ha nem tejfölös ködben kell nekiindulni egy kilátós multinak.. De sebaj, így legalább azt gondolhattam a tejfehérség mögé, amit csak akartam. Az erdő meg különösen szép volt így is. Az első ponton nincs meg a doboz, a rejtő kisegített, de igazán nem is kellett a koo., a második ponton a lyukas fa adja magát.mondjuk a jelszórészletre így is szükség volt.
Köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Szilkó76 2022.09.04 17:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.06
A körtúra kicsit döcögősen indult: a Begyeleg-kilátó lezárva, a Szőlő-kőnél pedig hosszas keresés után sem leltem az első dobozt, pedig a rejteket a leírás és a kép alapján sikerült kétségtelenül beazonosítani. A rejtőhöz fordultam telefonon, aki nagyon segítőkész volt, megadta a 2. pont koordinátáit.
Innen aztán már simán ment a dolog, legalábbis ami a megtalálásokat illeti. Szintek tekintetében többször kiderült, hogy még mindig van feljebb. :)
A Nyír-kőnél a kulcsosház nagyon megragadott, itt aztán lehetne egy pár napot tölteni a világtól elvonultan. Egyébként a leíráshoz annyi kis kiegészítést tennék, hogy a Verebec-nyeregtől e harmadik ponton át egészen az országúthoz visszajutásig az út kék háromszög jelzést kapott, láthatólag frissen felfestve.
A Buzgó-kőnél az utolsó pont is hamar meglett, a három jelszórészlet alapján végül sikerült kitalálni az első pontnál hiányzót is.
Mályinkára visszafelé időszűke miatt a hosszabbiknak, de gyorsabbnak írt, piros sáv utat választottam, így még napnyugta előtt értem vissza a kocsihoz.

Ez volt a jubileumi ládák számomra utolsó, 20. tagja, méltó zárásaként a sorozatnak. Örülök, hogy állandóra is megmaradt ez a láda, és nem csak az "időn túli" teljesíthetőség miatt.

Köszi a rejtést és a telefonos segítséget!

Kilátó zárvaSzőlő-kő kilátás
1.pont vélt helyeVár-forrás
Vásárhely-kő kilátópontNyír-kő kilátás
TuristaházBuzgó-kő
Attibati 2022.07.10 13:15 - Megtaláltam
Kerékpáros találat. Szilvásvárad - Bánkút - Kazincbarcika - Szilvásvárad 120 km 2000 m szint.
A 3. multipont ellenőrzése, a rejtés rendben.

N.Zs. 2022.07.02 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.53
A jubileumi túrák között a legjobb! Ez volt a 13/20.
4 ponttal megoldott 21 km-es izgalmas útvonal, jó rejtésekkel.
Mályinkáról indulva az első kilátópontunk a Begyeleg-kilátó volt, ami éppen le van zárva, de oldalt a korlát átlépése után mégis csak sikerült felmenni és szétnézni. A kilátó aljában egy fiú éppen az autóban lévő ágyát csomagolta össze és közben elmesélte, hogy milyen izgalmas, viharos és jégesős volt az éjszakája.Az előző nap Jávorkút környékén keletkezett erdőtűznek viszont jól jött. A jó magas páratartalomnak köszönhetően, mire a Szőlő-kőhöz értünk vizesek voltunk. A rejtés adta magát, szinte szembe jött. Gyönyörködtünk a szép kilátásba, ráláttunk a Dédesi várra - ahova most nem mentünk föl - és a Verebec-bércre. A második állomáson, a Vásárhely-kőnél két éve jártunk egy husky kíséretével. Ma egy kisebb TÚRATERÁPIA-s társasággal futottunk itt össze. A pad mögé is érdemes benézni. A hátoldalán egy Lázár Ervin idézet van Burger Barnára emlékezve. A Nyír-kőnél keveset időztünk, mentünk tovább és a Látó-kövekhez kapaszkodtunk fel, de rövid idő múlva 5Ft-os nagyságú esőcseppek kergettek le a kilátópontról. Mire felvettük az esőkabátunkat és hozzászoktunk, már el is állt az eső. Vetkőztünk. Az elágazásnál a Piros sáv -ot választottuk, aminek minden métere tetszett. Az utolsó kilátóhely, a Buzgó-kő teljesen lenyűgözött a sziklaüreges rejtéssel együtt. A gerincen oda-vissza "rohangáltam" és szívtam magamba a látványt. A hátizsákból előkerült még némi elemózsia és eszegetés közben megint gyűltek a felhők felettünk, kezdett dörögni az ég, majd a távolban reccsenés után nagy robajjal kidőlt/ledőlt valami valahova. Aztán eljött az a pillanat mikor mégis tovább kellett állni...és természetesen az izgalmasabb, patakátkelős, megunhatatlan, kidőlt fákkal tarkított úton a Kék kereszt -n a Csondró-patak völgyén mentünk vissza Mályinkára. Működött a közkút, a hűs vize jól esett. Szuper volt! Köszönjük.

kilátása a Begyeleg-kilátóbólKilátás a Szőlő-kőről
Kilátás a Szőlő-kőrőlútban a 2. pont felé
Kilátás a Vásárhely-kőrőlVásárhely-kő
Nyír-kőNyír-kő
útonkilátás a Látó-kőről
KILÁTÁS A BUZGÓ-KŐRŐLA Burgó-kő tetején
sötét felhők gyülekeznekBuzgó-kő részlet
Buzgó-kő részletBuzgó-kő részlet
a megunhatatlan Csondró-völgya megunhatatlan Csondró-völgy
a megunhatatlan Csondró-völgy 
Vincenzo65 2022.06.19 14:48 - Megtaláltam
Szőlő-kő újdonság volt. A kitérő kivételével már mindenhol jártam. Elnosztalgiáztam egy kicsit. 19/20.

vakond87 2022.06.18 10:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.29
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.8.13]

IMG_20220618_092131IMG_20220618_092136
IMG_20220618_092139IMG_20220618_080801
IMG_20220618_080805IMG_20220618_102512
IMG_20220618_080808IMG_20220618_102515
IMG_20220618_084556IMG_20220618_102517
IMG_20220618_084602IMG_20220618_084610
GYEZegzug 2022.06.15 19:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.56
Már a GC42FV során elkezdtük a multit. Ma a GCANSZ megtalálása után folytattuk az esemény ládát. Ómassánal hatalmasat fürdött Kajla a patakban. Nagyon szépen köszönöm a munkádat.

IMG_20220514_155117IMG_20220514_122033
Gyuri 
mura 2022.06.15 15:02 - Megtaláltam
Ez lett a 11. gyalogosan végigjárt jubileumi kirándulós multim. A tömegközlekedéssel jobban elérhető Dédestapolcsányból indultam és Ómassán fejezem be a túrát. A Farkas-nyak után az Odvas-kő felé vettem az irányt, majd onnan következett a Buzgó-kő, ahonnan a Látó-kövek és Szentlélek érintésével mentem Ómassára. A Bükk, mint mindig, ezúttal is gyönyörű és vadregényes volt, a kilátások pedig csodálatosak. Minden pont rendben, nagy köszönet a rejtésekért és persze boldog születésnapot geocaching.hu!

johnnycache 2022.06.11 14:25 - Megtaláltam
Köszönöm az élményt! :-)

szirtes 2022.06.06 16:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

erdei csiperke 2022.06.06 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

rianas 2022.06.06 15:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. Nagyon tetszettek a kilátópontok!
Kellemesen ellensúlyozza a GCB900-as tapasztalatokat, hogy igenis vannak a Bükkben szép kilátó helyek. Érdekelne a többi "kevésbé felkapott, kicsit nehezen megközelíthető kilátóhely" is ; )
A kevésbé látogatottságot jelzi, hogy másnap 7 kullancsot találtam.

szatto 2022.06.05 14:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

szentvik 2022.06.05 14:43 - Megtaláltam
Az utolsó előtti a GC20XX sorozatból.
A pünkösdi hétvégére Miskolc lett becélozva, hogy az utolsó Budapesttől távoli túrázós eseményládák is fel legyenek göngyölítve. Ez volt a második.
Fél 10 körül hagytuk el az autót és indultunk el a kéken. Az első pontról remek kilátás tárult elénk...ahogy a láda neve is ígérte. Innen tovább a patak völgye kellemes séta volt, néhol egészen elképesztő méretű sziklafalak között. Majd jöhetett a hegymenet a Dédési vár irányába. Ez a szakasz a tegnapi kiadós esőzés után azért küzdős volt itt-ott. A második pont volt a korai ebédünk helyszíne, ismét pazar kilátás társaságában. A 3. pont felé ismát voltak küzdősebb szakaszok bár itt inkább a sok kidőlt fenyő állta utunkat és kevésbé a sár (bár azért volt az is). Megintcsak szép kilátópont, majd folytathattunk utunkat Szentlélek felé...az elején még egy nagyon kellemes sík szakaszon, majd jött itt is egy jó kis saras kapaszkodás. Utána a piros sávon a gerincen haladni felüdülés volt, és innen is nyíltak szép kilátások, még ha multipont nem is került ide.
Az utolsó pont helye aztán brutálisan jól néz ki. Keresztül-kasul bejártuk/megmásztuk a sziklatömböt, és hihetetlen látványt nyújt...akárcsak a kilátás róla. Méltó lezárása ennek a túrának. Visszajutni a faluba a Csondró-patak völgyében aztán még kalandos volt...a tegnapi eső után vízben nem volt hiány a völgyben. De azért megúsztuk szárazon.
Végül úgy 7,5 óra alatt sikerült abszolválni a kört, ami közben a track valamivel több mint 800m szintemelkedést mért (ami fura, mert alig tettünk kitérőt és követtük az ajánlott útvonalat). Nagyon látványos helyeken vitt a túra, mindenképpen az egyik legjobb az évfordulós ládákból. És vitán felül olyan ami megmaradhatna hagyományos multiládának utána is (utólag olvasom itthon, hogy már a moderálás is ennek fényében zajlott...érthető).
Köszönet a rejtésért!

Irány a Börzsöny az utolsó "húszasért"!
[Geoládák v3.12.10]

Dr.Lada 2022.05.29 18:45 - Megtaláltam
Micra73-al elkövetve.:-)
[g:hu 1.6.4]

Micra73 2022.05.29 12:48 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.8.12]

james 2022.05.28 07:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. A hétvégét Diósgyőrben töltöttük, így ennek során kerestem fel a jubileumi multit, ami nekem a 17. a sorozatból. 4:30-kor keltem és 5:52-kor már az első pontnál voltam. Ott parkoltam és biciklivel indultam a túrára. A 2. pont előtti meredek szakaszon pár száz métert, illetve a 3. pont előtt kb. 50 métert kellett tolni, de amúgy szerintem jól tekerhető volt az útvonal. A túra közben begyűjtöttem GCSZLF és GCMFCS pontjait is. Az utolsó ponttól a P jelzésen mentem vissza Mályinkára, csak GCMFCS 2. pontjáért tértem le róla gyalog a patakmederhez, majd vissza.
A vége 23 km lett, 8:30-ra értem vissza a kocsihoz.
Köszönöm a lehetőséget.

James
[g:hu+ 2.8.11]

Páratlanpáros 2022.05.24 15:06 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Endresz_család 2022.05.21 14:30 - Megtaláltam
884.

Ez volt a huszadik, utolsó találatunk a GC20-as túrázós sorozatból, mind gyalogosan.
A GPS szerint 24,7 km / 855 méter szintemelkedéssel.

Pompás kör, köszönjük!

IMG_2680IMG_2694
IMG_4015IMG_4016
TúraBocs 2022.05.15 23:59 - Megtaláltam
Köszi a lehetőséget!

TopJoy 2022.05.15 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a rejtést.

Toti 2022.05.15 16:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.31
A verseny másnapján jártuk végig kis csapatunkkal ezt a csodás környezetben vezető túrát. Fantasztikusak a kilátóhelyek, szép az erdő, kalandosak a szurdokvölgyek. Minden kilómétere és leküzdött szintje megérte a fáradtságok még az igen kemény verseny másnapján is. Köszönet a létrehozásáért.

GeoEvike 2022.05.15 16:01 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Évi ♡ Toti, Alexa, Tomi, Ancsi, Repro [Geoládák v3.12.9]

Brown Anikó 2022.05.15 16:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.0]


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (114 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]