geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
4812. 20 éves a geocaching.hu - Vértes-hegység (GC20VR)

track

track

Kilátópont a Haraszt-hegyi tanösvényen

Kilátópont a Haraszt-hegyi tanösvényen

Kilátás Csákvárra

Kilátás Csákvárra

Útban a hármas pont felé

Útban a hármas pont felé

Útban a hármas pont felé

Útban a hármas pont felé

Fent a hármas pont

Fent a hármas pont

Géppuskafészek

Géppuskafészek

Földtani tanösvény

Földtani tanösvény

Felhagyott bauxitbánya

Felhagyott bauxitbánya

Meleges felhagyott bauxitbánya

Meleges felhagyott bauxitbánya

Meleges felhagyott bauxitbánya

Meleges felhagyott bauxitbánya

Meleges felhagyott bauxitbánya

Meleges felhagyott bauxitbánya

Meleges felhagyott bauxitbánya

Meleges felhagyott bauxitbánya

Útban a négyes pont felé

Útban a négyes pont felé

Útban a négyes ponthoz

Útban a négyes ponthoz

Gánt kitelepítési emlékmű

Gánt kitelepítési emlékmű

Kitelepítési emlékműtól lefelé

Kitelepítési emlékműtól lefelé

Bringával tolós szakasz az ötös pont felé

Bringával tolós szakasz az ötös pont felé

Kilátás Gántra

Kilátás Gántra

Gém-hegyre fel

Gém-hegyre fel

Gém-hegy

Gém-hegy

Közelben a láda

Közelben a láda

Szóló-kő

Szóló-kő

Útban a Báracháza-barlang felé

Útban a Báracháza-barlang felé

Kilátás a Báracháza barlangtól

Kilátás a Báracháza barlangtól

Kilátás a Báracháza barlangtól

Kilátás a Báracháza barlangtól

Báracháza barlang felett

Báracháza barlang felett

Báracháza barlang

Báracháza barlang

Báracháza barlang

Báracháza barlang

Törpe nőszirom

Törpe nőszirom

Tavaszi kankalin

Tavaszi kankalin
Szélesség N 47° 23,892'
Hosszúság E 18° 26,409'
Magasság: 320 m
Megye/ország: Fejér
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 1970.01.01 01:00
Megjelenés időpontja: 2021.06.24 00:01
Utolsó lényeges változás: 2021.06.24 00:01
Utolsó változás: 2021.10.03 19:24
Rejtés típusa: Esemény geoláda
Elrejtők: nepster
Ládagazda: nepster
Nehézség / Terep: 2.0 / 3.0
Úthossz a kiindulóponttól: 20000 m
Megtalálások száma: 45 + 1 sikertelen + 1 egyéb
Megtalálások gyakorisága: 2.7 megtalálás hetente


Idén ünnepli 20. születésnapját a geocaching.hu. 20 éve, 2001. június 24-én jelent meg GCeger, az első magyar geoláda. A jeles évforduló alkalmából 2 x 20 eseményláda jelenik meg: családi és túrázós kategóriákban. Ez a rejtés a túrázós kategória egyik tagja, mely 2022. június 24-ig lesz kereshető.

 

A túrázós ládák teljesítéséhez alkalmanként körülbelül 20 km-t kell gyalogolnod egy-egy tájegységünkben. A körtúrának csak az első pontját ismerheted meg a leírásból. Ezt megtalálva jutsz a következő pont koordinátájához és az első jelszórészlethez. Majd így tovább, egészen az utolsó pontig, összegyűjtve a jelszó minden darabját.

 

Röviden
6 pontos, kb. 20 kilométeres, körtúra 500 méteres szintemelkedéssel a Vértes-hegység déli részén. Ez egy pontról-pontra rejtés, tehát csak az első pont koordinátája látható, ott találhatóak a következő pont adatai. Minden ponton egy jelszó részlet is található, ezeket fel kell jegyezni. A jelszót a pontok sorrendjében egymás után írt részletek adják.
Minden táblán található egy QR kód is, ha applikációval keresed a ládát, akkor a Geoládák és a g:hu+ be tudják olvasni ezt a kódot.
Információ a geocaching.hu-n alkalmazott QR kódról. A laminált lapok elszáradt fatörzsekre, vagy tájékoztató táblára lesznek ragasztva, ezt kell megtalálni.

A ládába TravelBug nem helyezhető.


Megközelítés
Autóval parkolni Csákváron a Haraszt-hegyi tanösvény parkolójában lehet.  N 47° 23,240' E 18° 26,348' 200 m [GC20VR+parkoló]
Akinek sok lenne a 20 km egyben, az akár két részletben is bejárhatja az útvonalat, a tanösvény bejárása után a második ponthoz a parkolón keresztül lehet eljutni.

Látványosság, tudnivalók
Alapvetően gyalogos túra, de bringával is teljesíthető, a bejárás is azzal történt. Vannak szuszogtatós, tolós emelkedők, de fülig érő szájas, lobogó hajas lejtők is. A Haraszt-hegyi tanösvény védett terület, nem ajánlott, tilos is a bringázás. Aki mégis megpróbálkozik a kettes és a hármas állomás között lépcsők vannak, meredek, a másik irányból megközelítve a barlangtól felfelé szintén lépcsős, meredek. A második ponton a géppuskafészek szintén, tolós. A kitelepítési emlékműtől lefele felkerült egy lánc az úton keresztben, csak óvatosan. A gánti szovjet hősi emlékműtől felfelé a zöld háromszög Zöld háromszög tolós egy darabon. A Báracháza-barlangot bringával inkább délről érdemes megközelíteni, a bringával balra útpontnál,  N 47° 22,743' E 18° 26,328' 185 m [GC20VR+bringával balra] fentről a sziklákon problémás a bringa lehozatala, de nem lehetetlen.

Az első pont a Haraszt-hegyi tanösvény északi végén található, elszáradt fán laminált lap, következő pont koordinátájával, jelszó részlettel. Fa tövében mészkőlapon ugyanaz.
 N 47° 23,892' E 18° 26,409' 320 m [GC20VR+Korhadt fatuskón laminált lap]
A tanösvény a Vértesi Natúrpark igen látványos, 3,5 km hosszú körútvonala a Dunántúli-középhegység egyik szubmediterrán szigetének bemutatására vállalkozik. Hét állomásán a Déli-Vértes dolomithegyének, a Haraszt-hegynek erősen szabdalt felszínén, változó klímaviszonyain és különböző talajtípusain kialakult, a szélsőséges viszonyokhoz alkalmazkodott, ritka fajokban bővelkedő növényzettel és állatvilággal, valamint a földtani érdekességekkel ismerkedhetünk meg.
Több helyen is jó kilátás nyílik Csákvárra, a Csíkvarsai-rétre, vagy éppen a Zámolyi tározóra.  N 47° 23,840' E 18° 26,485' 314 m [GC20VR+1panoráma]
A túra ezen része érinti a GCHRST és a GCCSAK ládát.

A második pont felé irány a sárga sáv.Sárga sáv Csak az úttartás miatt fontos és hogy ne legyen unalmas az út a hármas pontig. Ismertető táblán laminált lap a következő pont koordinátájával, jelszó részlettel. Tábla tövében, mészkőlapon ugyanaz.

Hármas pont tovább a sárga sávon Sárga sáv egy kilátó pont.  N 47° 22,127' E 18° 23,389' 198 m [GC20VR+2panoráma] Facsoportban elszáradt fán, laminált lap a következő pont koordinátájával, jelszó részlettel. Fa tövében mészkőlapon ugyanaz a tábla. A csúcson egy második világháborús géppuskafészek maradványa van. Innen pazar a kilátás a Földtani tanösvényre és a felhagyott bauxitbányára. Az egykori bauxitbánya külszíni fejtése igazi marsbeli táj a Vértes hegységben, Gánt határában. Gánton 1920-ban bukkantak a jelentős karsztbauxittelepre, a külszíni bányát 1926-ban nyitották meg, de a későbbi terjedés eredményeként nemsokára öt helyen is bányásztak bauxitot Gánt határában. A bánya az 1930-as években már a világ egyik legismertebb és legnagyobb bauxitlelőhelye volt, de az 1980-as évekre a telepek kimerültek, 1987-ben pedig meg is szűnt a kitermelés.
Azóta a Vértes oldalában lévő hatalmas, felszakított sebeknek tűnő fejtéseket rekultiválták, több-kevesebb sikerrel visszaadták őket a természetnek.
Ezen keresztül a kék háromszög jelzésen Kék háromszög lehet elérni a következő pontot, közben bárhol gyönyörű képeket lehet fotózni a táj egyedülálló szépségű.
Továbbhaladás előtt érdemes felkeresni a közelben található GCGANT ládát.
A négyes pont körül található a GCTV2 egy 5 km-es kör beiktatásával.

Négyes pont a kék háromszögön Kék háromszög egy emlékműnél, a gánti német ajkú svábok kitelepítésének emlékére. Épület tetejének sarkán, laminált lap következő pont koordinátájával, jelszó részlettel. Bejárat előtt betonlap jobb oldala alatt mészkőlapon is megtalálható.

Az ötödik pont a zöld háromszögön Zöld háromszög található, a Gém-hegyen, ládában, 10x16-os hengeres ételdoboz, a következő pont koordinátájával, jelszó részlettel. Körpanorámát lehet fotózni.  N 47° 23,304' E 18° 24,276' 310 m [GC20VR+3panoráma]

A hatodik ponthoz tovább a zöld háromszögön, Zöld háromszög majd a kettes pontnál váltás a zöld sávra. Zöld sáv Tájékoztató táblán laminált lap jelszó részlettel. Tábla tövében mészkőlapon ugyanaz a tábla.
A célpont a Báracháza-barlang, a Vértes talán legismertebb barlangja, mely hírnevét a régészeti ásatások során innen előkerült Hipparion, vagyis ősló maradványoknak köszönheti. A több, egymást harántoló, tektonikus hasadék mentén, triász fődolomitban kialakult korróziós járatok összhossza megközelíti a 90 m-t. A barlangot székesfehérvári turisták 1925-ben találták meg. A feltárást követően megindult ásatások eredményeként kitöltéséből páratlan értékű csontmaradványok kerültek elő, melyek a jura-kortól egészen az alsó pliocén korig terjedő időszakot képviselik. Közülük európai jelentőségűek az őselefánt, ősló és őszsiráf leletek, de a munkálatok során megtalálták a würm eljegesedés idején élt ember eszközeit és ékszereit is. Az 1941 óta védett, 1982 óta pedig fokozottan védett barlang jelzett úton közelíthető meg és szabadon látogatható.
Sajnos rossz a QR kód, két szó, az első végéről hiányzik az Ő betű!!!! Alatta betűkkel írva a jó.
A barlanghoz lejutáshoz, sziklás részen kell lemászni egy darabon. Jeges, vizes időben veszélyes lehet, fokozott óvatossággal kell lemenni, vagy esetleg a bringás kerülő pontnál délről érdemes megközelíteni.
Itt a GCCSVB ládát lehet még megtalálni.
Már csak a parkolóhoz visszajutás maradt a zöld barlangon Zöld barlang vagy a zöld sáv Zöld sáv jelzésen és a jelöletlen úton haladva az autóig, és lehet pihegni.

Jó túrázást mindenkinek!
Állapot: kereshető

KRW értékelés (20 db): környezet: 4.96 rejtés: 4.85 web: 4.91 átlag: 4.91

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
-
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
-
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
+
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
-
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell


Koszt Andi 2021.10.16 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

SuperEdem 2021.10.16 16:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

nyarytamas 2021.10.16 16:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Ancs 2021.10.16 16:15 - Megtaláltam
Ok

gyildarefo 2021.10.14 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 4.04
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

23 km 650 m szint Zsoltival és Briannal

D67E4426-44B9-4AF3-ACE3-C8A3AA99D529E9B91F9B-F3D9-467D-9A38-9A0F60B61B76
F1A6ADB4-EFF5-47D6-85EF-CCAC2BB551B5939A9050-E9B3-4BB4-87CE-23C9C2D2302D
0208E135-97C6-40FB-9CAD-A15441ADF94C2B5F97F9-433B-4CDE-822F-B29B0CB6F132
8E5DD0DD-6C35-4F56-A178-854A61E0E384DE2AF42C-15D7-4AF3-BA7B-4AB7F421C782
zöldfülű 2021.10.10 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.34
LefüLELVE :-)
Két körben letudva, egy napos és egy esős napra szétosztva az átlag nem rossz... ;-) És ha a begyűjtött gombát hozzáadom, kifejezetten pozitív a mérleg :D
Köszi a rejtést és a sétákat

20211012_19363920211012_193734
20211012_19340020211012_192248
Rézangyal77 2021.10.10 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.12
Nem riasztott minket az eső, így a hátizsákra húzott esőköpenyben a kék és a sárga Quaisimodo megtalálta a rejtést! Köszönjük!

Vincenzo65 2021.10.08 14:51 - Megtaláltam
Kicsit magamra fordítva, mellé csaptam a hiányzókat is. Így 38 km lett az ünnepből.

Access Denied 2021.10.03 17:05 - Megtaláltam
Ok

katica 2021.10.03 17:00 - Megtaláltam
Köszi!
[g:hu+ 2.7.14]

ha2 2021.10.03 14:35 - Megtaláltam
Nagyszerű időben, októberi napsütésben kerekeztük végig a Vértest.
Az ideális kiránduló idő miatt is sok gyalogos kirándulóval találkoztunk.
Nagyrészt konfliktus nélkül.
Szarvasokkal is találkoztunk, de velük sem karamboloztunk.

Barlang infókAz utolsó pontnál
Gánt felettEligazítás
KikerülhetőVörösdagonya
Őszi cserszömörcePanoráma az 1. pontnál
TanösvényŐszi színek
Ládatalálat 
anettx 2021.10.03 14:35 - Megtaláltam
TFTC! Szuper kör volt, bringával az ajánlott parkolótól a 2. ponttól a végéig, előtte az 1. pontot gyalog kerestük meg.
Számomra mutatott szép, új helyeket is, nagyrészt kerékpárbarát az útvonal, a 4. pont után volt egy küzdősebb szakasz a meredek és köves-sziklás terep miatt.
[Geoládák v3.12.2]

gc20vr-collage 
MoMaszter 2021.10.02 16:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.24
Köszönet a rejtőnek, amiért összeállította ezt a kellemes kis útvonalat, ami a környék szép pontjain vezetett minket végig a gyönyörű napsütésben. Volt itt-ott mászás, sok szép és változatos táj, no meg marsi környezet is. A terület egy részét nem ismertük, itt sok megkapóan szép újdonsággal találkozhattunk.

A hármas pontot rossz felől közelíthettük meg, mert olyan kapaszkodón másztunk fel, amiről sejtettük, hogy nem fogunk tudni lefele jönni rajta a meredeksége miatt. Itt egy kicsit be is pipultunk, mert "minek ide fel", de aztán felérve világossá lett a rejtő szándéka és természetesen "megbocsájtottunk" neki. Lefele találtunk egy picivel szelídebb útvonalat.

A többi pont könnyen meglett, szép helyeket mutatott be, így egy nagyon kellemes vázat alkotva a kora októberi ládázásunkhoz.

A vége nekünk 29 km és 750 m szint lett, de mi geonácik vagyunk és mindenhova fel/bemászunk. ;)

drhalasz 2021.10.02 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.54
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]
Az első jubileumi ládám, de biztos nem az utolsó.
A QR kód nagyon király, attól függetlenül, hogy a jelszóképzésnél a rejtő segítségét kellett kérnem. Azóta orvosolva a probléma.
Én megkerestem a környéken lévő 6 másik ládát is, így összesen 26 km lett a túra.

xegox 2021.09.26 20:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

Aniko & Gyuri 2021.09.23 13:18 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! A jubileumi ládákat tekintve erre a kedvencek között fogunk emlékezni. Gyönyörű, változatos pontokkal, könnyen megtalálható rejtések, jól kerékpározható útvonal. Nagyon tetszett! [Geoládák v3.12.1]

kerol 2021.09.18 14:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.74
Szuper útvonal, köszönöm a rejtést! Minden szempontból a kedvencek között van. 7/20 [Geoládák v3.11.3]

golyakr 2021.09.05 16:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Boldog születésnapot geocaching, boldog születésnapot kesserek!

Hajnali ébredés, utazás közben napfelkelte, és röpke 5 órával később azon kapom magam, hogy a Csákvári piknik (gccsak) ládát rejtem vissza, miután megcsodáltam a kilátást. A Gánti utcai megállónál szálltam le, start helyemről gyorsan irányba tettem magam az előbb említett láda felkutatása után következett a gchrst második pontja. Jó útvonalat választottam, a lépcsős szintemelkedés szuszogtatós volt, de tűrhető. A kilátás pazar. Talán még azt is feledtette, hogy az első pontért több kilót kellett megtenni. Mivel ez a hetedik szülinapi ládám, tapasztalatok alapján rossz érzés fogott el a távoli kezdőpont miatt. Szóval a kezdőpont hirtelenbe meglett, kis körbe indultam gchrst első pontjához. Mikor leértem csoportokat hagytam el magam mellett, csak ők felfelé tartottak. Sárgaságon bevezettem magam a második ponthoz, ami árnyékban kísért jó darabig. Ezt követően már változatos a kép, nem mindenhol sütött kellemesen, sőt, kezdett melegedni. De ennek csak később, Gánton lett jelentősége. Addig erdei út vezetett a géppuskáig. Lassan telt az út, medvék sem voltak, mamutok se. Bevillant a SoaD Bauxity száma, amit hangosan énekeltem. Persze pont akkor jött egy bringás :) Jobb fordulatszám érdekében megcsodáltam a póznacsonkot, miután elhaladtam a kilátó vadles közelében. A dombugrás legegyszerűbb módja a liftezés. Mivel nem találtam, félúton megpihentem. Ahonnét én közelítettem messziről világított. Meanwhile egy háromtagú család kínzott egy kisgyermeket, abszolváltam a kódot és a látnivalót egyaránt. Leugrottam a virtuálisért, irigykedve tekintve azokra akik tanösvényen álmodoznak. Kell nekem is a vörös szőnyeg. Úgyhogy egy kis ösvényen, a vörös talajon tempóztam tovább. Árnyéktalan részeken olvastam és fogytam el ezen a részen. Kilátás check, Gánt jön. Az emlékműnél nem kevesen, ezért kimaradt. Az épület sarka beolvas, majd le a kavicsoson. Lefelé azért megyünk hogy utána felfelé jöhessünk régi mondásom különösen jól teljesült. A buszmegállóban próbáltam kicsit összeszedni bátorságom egy olyan nevű energiaital társaságában, amit ha repülőn kérsz, nagyon furán fognak nézni. Nem, nem a red bull. Ötödik ponthoz felfelé kifejezetten rosszul esett, de a sík rész panorámában fejezte ki köszönetét megtett fáradozásaimért. Innen már hosszú menetelés a végponthoz, és erőltetett menet a buszhoz. 23.9er ír a Garmin.

Mikulás 2021.09.04 18:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.70
Nagy kedvencem a Vértes és most még közelebb is került hozzám, új lakhelyem révén. Bő fél óra alatt ott is voltam Csákváron és csodás későnyári időben, ebéd után elkezdtem ezt a remekbe szabott multit. Nagyszerű útvonalvezetést talált ki Nepster barátunk! Változatos, érdekes tájak, szép kilátások, barlangok, sziklák. Minden, ami egy jó kis délutáni túrácskához dukál! Köszönöm szépen, csillagos ötös!

Mikulás

IMG_1258IMG_1260
IMG_1261IMG_1264
IMG_1266IMG_1274
IMG_1275IMG_1277
IMG_1279IMG_1282
IMG_1283IMG_1285
IMG_1288 
R-Gyu 2021.09.04 16:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Madwe 2021.09.02 14:40 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

barnanya 2021.08.31 11:55 - Megtaláltam
Megtaláltam benebotoval, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

beneboto 2021.08.31 11:55 - Megtaláltam
Megtaláltam barnanyával, köszönöm a rejtést! Rendes log pár hét múlva várható. 2 részben csináltuk meg. [Geoládák v3.11.3]

Discover 2021.08.30 13:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.36
Kis kör plusz nagy nyolcas. Remek túra volt érdekes vonalvezetéssel.
Köszönöm a rejtést!
[Geoládák v3.11.3]

_DSC3605_DSC3608
_DSC3614_DSC3616
_DSC3618_DSC3623
_DSC3624_DSC3631
_DSC3633_DSC3636
_DSC3638_DSC3640
_DSC3643_DSC3642
Xorbit 2021.08.28 19:30 - Nem találtam meg
A multi első pontjához érkezve szembesültem azzal, hogy ez nem egy hagyományos, 1 pontos szülinapi láda lesz.
A QR kódos megoldás viszont még egy szinttel feljebb emelte a meglepettségi szintemet, amikor azt beolvastam (egy hagyományos QR olvasóval), egy fura response json(?) fogadott.
Sajnos az idő hiánya miatt (nem egy 20km-es túrát tervetünk aznap a környéken) itt úgy döntöttem, hogy ezt nem fogjuk végig vinni.

Hazaérve olvastam utána, hogy ez a QR kódos történet egy új feature a játékban, és van egy ilyen funkcionalitás is már az appban. Ez visszahozta a kedvemet és elhatároztam, hogy az esemény vége előtt még becserkésszük ezt a multit! :)


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (47 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]