FAQ
539. Fehérvárcsurgó (GCFCSV)

Völgyzárógát

Völgyzárógát

A láda helye

A láda helye

Kastély részlet

Kastély részlet

Kastély részlet 2.

Kastély részlet 2.

Kastély részlet 3.

Kastély részlet 3.

A park felől

A park felől

Kökörcsinek a láda közelében

Kökörcsinek a láda közelében

Nagy fák

Nagy fák
Szélesség N 47° 17,142'
Hosszúság E 18° 15,857'
Magasság: 175 m
Megye/ország: Fejér
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2003.03.30 14:00
Utolsó lényeges változás: 2015.05.17 15:26
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+1V)
Elrejtők: Ati
Ládagazda: Ati
Nehézség / Terep: 1.5 / 1.5
Megtalálások száma: 416 + 6 sikertelen + 9 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.4 megtalálás hetente


A láda NEM TravelBug barát.

Egy kétállomásos kis multi barangolásra hívlak, ami Fehérvárcsurgó 2 nevezetességét mutatja be.

A falu a Móri-árokban fekszik, félúton Székesfehérvár és Mór között, a Bakony keleti végén. Nem nagy település, mindössze 1800 fő lakja. Nyáron kicsit több, rengeteg hétvégi ház, nyaraló található a település határában.

A multi láda kiinduló pontja kereshető a fejlécben lévő koordinátákkal. A célpont a Károlyi-kastély parkjában, egy emlékmű kerítésére mutat. A kerítés bal hátsó beton oszlopán találod meg a 2. pontra vonatkozó koordinátákat. Ha itt valami oknál fogva nem találod meg, olvasd tovább a leírást, vannak tartalék helyek is.

2005.07.01.
Karbantartást végeztem ma a láda első pontján, a kastélynál. Kihelyeztem néhány (4)tartalék pontot, ha az eredetivel valami probléma lenne.
Ugyanakkor pontosítottam az eredeti induló koordinátákat.
A multi kiindulópontja: N 47° 17,142' E 18° 15,857' [GCFCSV-1]

Az első tartalék pont egy mikrocache, egy Kinder-tojás kapszula, az 1. pontot tartalmazó kerítésoszlop alatt. Ezzel együtt az oszlopon olvasható feliratot is megújítottam.
A 2. tartalék pont a kastély előtti focipálya mentén található. Koordinátája: N 47° 17,255' E 18° 16,085' [GCFCSV+tartalek_2] A korlát a nyerő, egy matricát keress.
A 3. pont szintén a focipálya közelében van, egy fa tövében egy mikrocache (Kinder-kapszula). Koordinátái: N 47° 17,312' E 18° 15,998' [GCFCSV+tartalek_3]
A 4. tartalék pont a kastélyon kívül, a kapuhoz legközelebb eső villanyoszlopon, az egyik táblán található. Matricát keress. Koordinátái: N 47° 17,278' E 18° 15,877' [GCFCSV+tartalek_4]

Azt hiszem megtettem mindent az első ponton, hogy sikeres legyen a keresés. Azért vessetek egy pillantást a folyamatosan szépülő-épülő kastélyra is! :-)

A kastély látogatható, felnőtteknek 300 Ft a belépő. Vezetés minden fél órában.

A kastélyról:

"A reformkor jeles személyisége, a Magyar Tudományos Akadémia társalapítója Károlyi György építtette a család vidéki rezidenciáját, és az azt körülvevő angolparkot. Az eredetileg angol klasszicista stílusú, 1910 körül eklektikus neobarokk stílusban átalakított épület a Móri árok csodás kastélyainak sorában áll.
A szabadonálló U-alakú, emeletes kastélyt három jól elkülöníthető részre oszthatjuk: főszárny, oldalszárnyak és pavilonok. Az épületet angol klasszicista stílusban építették, majd a XX. század elején történő eklektikus neobarokk átalakítások révén nyerte el mai formáját.
A középső, ún. főszárny kontyolt nyeregtetővel és természetes palával fedett, az íves-elliptikus középrizalit kupoláját vörösrézlemez borítja. A díszudvarra néző homlokzat 4+5+4 tengelyes, amit az épület sarkainál és a rizalit szélein két szintet átfogó falpillérek tagolnak függőlegesen. Az öttengelyes rizalit három középső tagját az íves-elliptikussá történő átalakítás során emelték ki. Földszinti és emeleti nyílászárói is félköríves záródásúak. Az emeleten kovácsoltvas korlátos erkélyt, az íves főpárkány feletti attikán oroszlánok által tartott Károlyi-címert találunk. A címer melletti oldaltengelyekben kisméretű, íves záródású ablakok helyezkednek el. A középrizalit két szélső tengelye az emeleten franciaablakos kialakítású. Ezek és a homlokzat többi nyílászárója egyes záródásúak, keretezésük vakolat-kő, úgy mint az épület más nyílászáróié.
A homlokzat vízszintes tagolásában kiemelkedik a konzolos főpárkány. E felett attika húzódik végig. Az emeleteket keskeny osztópárkány választja el, az ablakok könyöklőpárkánya körbefut, és minden ablakot kő szemöldökpárkány hangsúlyoz. Ez utóbbihoz hasonlóan a homlokzat karakteres építészeti elemei még a zsalus nyílászárók.
Az egykor a parkra, ma a futballpályára néző homlokzat szintén 4+5+4 tengelyes, melyből az öt középső rizalitot alkot, aminek három középső tengelye felett címeres timpanon zárja a pilaszterekkel tagolt középrészt. A rizalit emeletén egyenes záródású, a földszinten íves záródású francia ablakok láthatók.
Ezen a keleti homlokzaton is falpillérek találhatók az épület sarkain és a rizalit peremén. A rizalit előtti nagy teraszról egykor csodás látványt nyújtott az angolpark.
A főpárkány frízét nyolcszögletű ablakok és rozetták díszítik, ezen kívül a homlokzat vízszintes tagolása csak annyiban tér el a díszudvar felőlitől, hogy az előbbivel ellentétben itt nagyleveles és mozgatható a zsalu.
Az északi és déli oldalszárnyak tetőtere a főszárnyhoz hasonlóan be van építve, fedése szintén természetes pala, ami itt nyeregtetőn fekszik. Az oldalszárnyak tizenegy fejezetes, kannelúrázott kőoszloppal osztott verandával néznek a díszudvar felé. Az oszlopok felett főpárkány fut végig,, e felett attika található. A verandákra kő előlépcsőkön lehet feljutni. Az oldalszárnyak kialakítása a XX. század elején történt.
A déli oldalon a kastély egyik legdíszesebb terén, a csipketeraszon át juthattak az épület lakói a kertbe. A teraszt öntöttvas oszlopok, fejezetek, spilaszteres frízmezők díszítik. A szárny pavilonhoz csatlakozó végén szintén teraszt alakítottak ki. Ez a balluszterrel övezett tér a szárnyból és a pavilonból is megközelíthető.
A mellékszárnyak nyugati végén egy-egy emeletes, kontyolt nyeregtetővel és természetes palával fedett pavilon áll. Főhomlokzataik azonosak, 1+3+1 tengelyűek, melyből a három középső rizalitot alkot. E rész oromfalas megoldású, aminek középtengelyében kisméretű, íves ablak világítja meg a padlásteret. A nyílászárók egyenes záródásúak, a külső falsíkon apróleveles, fix zsalusak. A főpárkány konzolos, az osztópárkány körbefut. E felett az emeleten az ablakok alsó részét kötény díszíti.
Az északi pavilon és az oldalszárny csatlakozásánál található a négyszintes torony, mely a kastélykápolna helyét jelöli. Kialakítása az eklektikus homlokzathoz igazodik.
A díszes belső terek nagyrészt az 1910-es években elnyert formájukban lettek, lesznek helyreállítva.
A főépület földszintjének kiemelkedő szépségű tere az előcsarnok, amelynek díszei gipszstukkós architektúrája, csodás kandallója és a mahagóni falépcső. A díszlépcsőház kőlépcsőjén juthatunk az emeleti könyvtárterembe, amelynek falnyílásaiban egykor mahagóni könyvespolcok álltak. E terem érdekessége még, hogy Magyarországon az első közt épült vasbeton kupolája.
A könyvtártermet a grófi és grófnői lakosztályok fogják közre, melyek falaiban eddig tisztázatlan funkciójú, rabitzból készült félköríves boltozatos fülkék találhatók. A grófnő szobájában további látványosság a filigrán faragású fehér márványkandalló.
Érdemes ezen kívül megemlíteni a csipketerasz mögötti három díszes szobát és a déli mellékszárny egyik szobáját, ahol a kápolna mellett egyedül találunk díszítő festést.
A kastély legrégebbi épen maradt része a XIX. század közepén kialakított boltozatos kápolna, melyet mára teljesen restauráltak. Padlózata kellheimi kő, falain díszítőfestés ragyog, oltárképe az 1790-es évekből származik.
Az egykoron kerti építményekben gazdag parkban ma két figyelemre méltó alkotás található: az egyik a díszudvar olasz szökőkútja, a másik az épület feletti dombon álló milleniumi emlékoszlop."

A kastély jelenleg felújítás alatt áll (milyen jó ilyet írni egy kastélyról!), a láda mintegy megelőlegezi a későbbi látvány-élményt.

A második koordináta a falu másik nevezetességéhez vezet el, a víztározóhoz. A tó remek horgászhely, de a környék is szép, a Móri-árok illetve a Vértes-hegység vonulataiban lehet gyönyörködni.

A következő adatok Kulisz jóvoltából kerülhettek ide:
A tározó déli részén a Vaskaput illetve a Kopaszhegyet felépítő dolomit és mészkő a völgyszakaszt erősen leszűkíti, itt épült meg a gát. A római időkben is volt itt egy duzzasztó. A középkorban - Mátyás idején - az ókori építményt magába foglaló gát épült ide. A középkori gátat a Gaja áttörte, a legújabb kori építésig nem is készült új gát. A jelenlegi elzárás 1970-72 között épült, üzemszerűen 1973-tól működik.
A tározó minimális tárolóképessége 1 000 000 köbméter, ekkor a tó felszíne 144,8 m magasan van a tengerszint felett, átlagos vízmélysége 1,7 m, maximális feltöltés esetén - ilyenkor a tófelszín 154 m magasságban van, - 14 250 000 köbméter vizet tárol.

A tóban - megfelelő hőmérséklet esetén - fürdeni is lehet. Horgászt szinte minden időben lehet látni.

A láda elég kicsi, kb. 1 literes, dátumkijelzős, kék tetejű doboz, egy kis mélyedésben van. A környék forgalmas, a logoláskor és visszarejtéskor járjatok el körültekintően! A ládához vezető úton sem árt az óvatosság.
Állapot: megszűnt

KRW értékelés (333 db): környezet: 4.54 rejtés: 4.13 web: 4.37 átlag: 4.35

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
-
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
-
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell

Régi láda, nincs moderálva.

csipet_csapat 2015.05.03 11:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.13
Nagyon szép hely mindkettő. A rejtés viszont véleményünk szerint nem szerencsés. A láda a bokor tövében mélyedésben van, állandóan beázik. Volt nálunk csere doboz, de nem láttuk értelmét kicserélni. a pótlogbook még viszonylag jól tartja magát.
Köszönjük a rejtést.

katika 2015.04.11 14:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Butchman 2015.04.04 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.38
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

totmadiani 2015.03.07 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 2 átlag: 2.67 súly: 2.54
Köszönjük a rejtést!

monic1006 2015.01.17 10:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.15
Két napos OKT, szsoutdoor-ral + kiegészülve egy túratárssal, Biankával.
Fehérvárcsurgóról Kisgyónbánya felé vettük az irányt.
A kastélynál a leleményes madáretetőket megcsodálva, és jól lefotózva :) kellemes élményben volt részünk.
A rejtés módja nem kifejezetten túristabarát, de nekünk szerencsére épp az útvonalunkba esett a második pont. Agybajt is kaptam volna, ha nem így lett volna. :)
Köszönjük a lehetőséget.

szsoutdoor 2015.01.17 10:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.15
Két napos szakosztályi túratalálkozó első napi túráján az OKT mentén, szerencsés irányba Fehérvárcsurgótól Kisgyónbánya felé. Köszönjük a rejtést!

kicsiogre 2014.11.15 13:19 - Megtaláltam
[g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Strombus 2014.11.14 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.67 súly: 4.18
Egy gyönyörű felújított (!) kastély. (Talán ideje lenne a ládaoldal képeit cserélni, a leírást aktualizálni, de sajnos ez a rejtő más ládájánál is probléma, hiába minden kérés, kritikus log.)
Egy első pont, amit nem találtunk. De nemhogy a pontot, még a kerítést sem, amin lennie kellett volna. Nem úgy néz ki, mintha tegnap tűnt volna el. Oldalfrissítés?
A 4-es alternatív viszont jó állapotú, könnyen meglett.
A kastély önmagában ládaérdemes, jó lenne az időközben itt megjelent .com-os ládával összekombinálni és hagyományossá alakítani.
A másik, nagyon szép helyen lévő pont pedig szintén önmagában megállná a helyét, hisz sem tematikájában, sem a megközelítés nehézségében nem hasonlít az elsőhöz.
Sajnos a láda nem sok örömet okozott. Vízgyűjtő töbörben, meztelencsigás, szakadt, sárga reklámszatyorban, gyenge minőségű, vízzel teli láda, szétázott logbookal. Nem volt gusztusom belenyúlni.

Fehérvárcsurgói kastélyFehérvárcsurgói víztározó
GCFCSV láda meztelencsigástul 
Péter60 2014.11.14 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.67 súly: 4.18
Két pazar helyszín párosul a rejtő következetes hanyagságával. Ez sokat ront az összképen.

Audrey722 2014.11.04 11:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

nbokan 2014.10.18 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.93
Kicsit csalódtam a kastély látogatásában, kívülről gyönyörűen felújított, karbantartott, szép minden. Belül is szép, de még teljesen üres. Később biztos bent is több látnivaló lesz.
Az első ponton már nincs kerítés, így a mikrocachet sem találni, de a 4. tartalék rendben volt. A Csali kocsmánál parkoltunk, a ládához indulva kinéztem egy utat a tuhus térképen, de az hamar elfogyott és bozót harc lett belőle. A domb elég szemetes, viszont a kilátás gyönyörű. Új logbookot raktunk a ládába, ami egy darabig talán megoldás, de a ládát is kellene cserélni. Kösz a rejtést.
A következő keresőnek egy kis segítség: kövesd a kéket egészen a lépcsőig, onnan indulnak járható utak.

Csipke terasz
Kék teremLáda felé
 
zalajaro 2014.10.05 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.28
Ráférne egy kis karbantartás a ládára.
Logolni lehetetlen, a jelszó már olvashatatlan a logban.
Jó hogy az előbbi megtaláló mg külön felírta egy cédulára.
Én is a rövidebb, de nehezebb utat választottam. Sajnos :(

sereva 2014.09.17 10:00 - Megtaláltam
Talán a sok eső miatt,de nagyon nehéz volt a feljutás a ládáig.Egy métert mutatott a kütyü,de a ládát mégsem találtuk meg.
Kérlek a fotók alapján fogadd el megtalálásnak.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.10.22 20:07]

Köszönjük.

Evila 2014.09.03 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.45
Már az első ponton gondunk volt, a megbillent oszlop miatt alig jött ki a kapszula, de végül meglettek a 2. pont koordinátái. A víztározónál felmentünk a lépcsőn egy fenti ösvényre, viszonylag barátságos úton értünk a láda 10 m-es körzetébe. Ott viszont elkezdődött a bozótharc. A leírásban szereplő mélyedés nem adott kellő információt. Aztán fiam észrevett egy szemeteszacskónak látszó valamit csak úgy rejtés nélkül. Hát abban volt a láda... Valóban beázva, penészesen. Nálam is csak a láda leírás volt, arra írtam fel a jelszót, és tettem be a ládába. A ládát egy fa tövénél lévő mélyedésbe tettem. A karbantartásig talán jó lesz.
Aztán le a víztározóhoz a meredek oldalon. Nagy élmény volt! Köszönjük a rejtést!

Turistaember 2014.08.03 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
Lombos időben való keresés esetén a láda valóban a susnyásban van, ami néhány méter után már nem annyira susnyás, úgyhogy csak lassan de bátran! A rejtés módja (s talán a hanyag lezárás) miatt viszont még mindig be van ázva és annyira penészes a belseje, hogy a papíron található jelszó hamarosan nem lesz olvasható. Írószer és megfelelő papír híján nem újítottam fel de lehet, hogy nem is lett volna értelme mert egy igazán nagy renoválást igényelne az egész.

Henya 2014.07.04 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.46
Nem találtuk meg, nekem is a nagy susnyásba mutatott a GPS, de nem találtam meg a kis családommal. Először én is a TUHU.hu által mutatott rövid úton akartam felmenni a 2. ponthoz, meg is lett az eredménye. (Széthasított a gaz egy anyajegyemet a kezemen.) Utána mi is a hosszabb kerülővel, a tározó mentén mentünk fel. Csináltam két képet, hogy ottjártunk: továbbmentem pár métert a 2. helytől, fel a domb tetejére és onnan fotóztam, egyiknek a kislányom is látszik. Szeretném kérni a rejtőt, hogy fogadja el. De ha úgy gondolja, hogy nem, akkor sincs baj. Akkor, ha nem lesz bajom a sérülésből, talán még1x neki megyek, de most nagyon megviselt a seb.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.08.06 13:51]

AkiTom 2014.06.19 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.45
Hiányzott egy macséta :-)

Tapsifüles 2014.06.08 12:00 - Megtaláltam
Az első pont hamar meglett. Nagyon tetszett a kastély; sajnos nem volt arra időnk, hogy az egész kastélyparkot besétáljuk. Később ezért még visszajövök ide.
A második ponttal viszont gondom volt. A koordináta eléggé a susnyásba mutatott. A fényképen látott gödörre és fára már nem emlékeztem. A leírás alapján keresgéltem, de nem találtam rejtekhely gyanús helyeket. Felhívható telefonszámot nem írtam ki indulás előtt. 10 perc keresés után sajnos vissza kellett indulni, mert a családi ebédről mégsem akartunk elkésni.
Ha a rejtő elfogadja így is találatot, azt megköszönöm neki, ha nem, az is érthető, nem sértődöm érte. :)

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.07.09 23:33]

 
mazsola069 2014.06.08 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.92
Szmájlira cserélve,mától ez is rám vigyorog.:-)
[g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Az egyes pontnál a mikroláda rögtön meglett. A kastélyt nem hagyhattam ki, lenyűgözött. A ládához a legrövidebb ösvényen mentem fel, nem kellett volna. Bringa rejtés után 134 méter bozótharc következett, de a láda meglett. A fenti szépségekről így lemaradtam, de ez legyen az én bajom. :-)

hinia lux 2014.06.01 12:15 - Egyéb
Már megtaláltam a ládát 2006-ban, majd 2012-ben ismét kessertársat kísérve. Most előre nem tervezetten jártunk errefelé. Távolabbi ládához indultunk, de kinéztünk előtte a gáthoz, és útközben láttuk, hogy Dísznövény és Kertészeti Napok rendezvény van a kastélynál. Úgy döntöttük megnézzük.

Károlyi-kastélyDíszpark
LugasEladó rózsák
Sivatagi rózsák 
Drosophila 2014.05.30 11:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.20
A ládához vezető utat többször elvétettük. Először egy ház, majd egy magánterület állta az utunkat.
Egy kis kerülővel, a víztározó mentén sikerült megtalálnunk a helyes ösvényt.
A szép kilátásért külön köszönet a rejtőnek.

KISÁ01 2014.05.24 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.12
Megvan!

szalais78 2014.05.24 13:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.12
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Balear 2014.04.06 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 3.18
Útban hazafele Vincézés - Pincézés és egy kis móri boros hétvégéről :)
Azért a második pontnál elviseltem volna valami pici tippet a megközelítésről :) Így maradt a sziklafalon mászás. Ettől függetlenül nagyon szép az amit bemutat a láda.

Köszönöm a rejtést,

Csabi

takacsimre 2014.03.30 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.91
Köszönjük a rejtést. Marika és Imre


A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (431 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]