geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
45. Cívis reptér (GCLHDC)

Új repülőtéri út

Új repülőtéri út

A reptér kiépülésének fázisai

A reptér kiépülésének fázisai

Ez volt az első debreceni repülőesemény 1910-ben

Ez volt az első debreceni repülőesemény 1910-ben

Amikor én még (40 éves) kissrác voltam...

Amikor én még (40 éves) kissrác voltam...

A debreceni repülőtér a levegőből

A debreceni repülőtér a levegőből

Rajta van a láda helye

Rajta van a láda helye

Egykor majd itt kell a ládát keresni

Egykor majd itt kell a ládát keresni
Szélesség N 47° 29,559'
Hosszúság E 21° 36,306'
Magasság: 109 m
Megye/ország: Hajdú-Bihar
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2001.11.04 00:00
Utolsó lényeges változás: 2019.05.05 11:30
Utolsó változás: 2021.03.22 14:58
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Vgyuri
Ládagazda: rajho
Nehézség / Terep: 1.5 / 1.5
Úthossz a kiindulóponttól: 10 m
Megtalálások száma: 685 + 6 sikertelen + 49 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.7 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.


Wap: A ládát a megadott koordinátán kell elkérni

A ládába TravelBug helyezhető.

"Ezekkel a sorokkal és ládáinak gondozásával szeretnénk megőrizni játékostársunk, Vgyuri (Dr. Varga György) emlékét. A geocaching magyarországi indulásánál már ott volt, első ládája a 45. sorszámot kapta, a GCLHDC (Cívis reptér). A repülés szerelmeseként jelentős szerepe volt a budaörsi (GCLHBS) és a tököli reptér, (GCLHTL) ládák létrehozásában is. Elindította a "minden reptérnek legyen ládája" akciót. Összesen 11 ládát hagyott ránk, köztük a sinus90-el közös rejtését, a GCHGny-t, amelynél egy óriási kódex várja a megtalálókat, valamint a zsinagóga sorozatát."A LÁDA KERESÉSE

Az utolsó logok alapján a láda megkerült, ezért lehetőség szerint a 12*18*5 cm méretű konyhai műanyag edényt el kell kérni a megadott koordinátán található őrbódéból.

A környéken folyó építkezés miatt az utolsó percben a ládát kimentették és átalakították "elkérős" ládává. A megadott koordináta környékén található egy sorompós kapu, mellette az őrbódé, onnan kell elkérni a ládát.

Drive-in láda sok van az országban, fly-in kevés. Ezek egyike ez a láda. Ha valaki a debreceni nemzetközi repülőtérre érkezik, vagy innen indul, egy tízperces sétával a terminál főbejáratától eléri a ládát.

A "földi" megközelítéshez legelőre venném a gyalogos keresőket, dolguk egyszerű, a 44-es busz Repülőtér megállója a repülőtérhez vezető magánút Mikepércsi úti végén van, onnan már "csak" kb. 2 km séta vezet a repülőtéri parkolóhoz. Lustábbak taxin is jöhetnek. Gyalog átvágva a parkolón lehet elérni a hátsó bejáratot, ahol a láda van. Esetleg a térképet/GPS-t nézve Gázvezeték utcától (42 busz) a Basahalom utcán keresztül is el lehet jutni az őrbódéhoz. A TESCO áruház parkolójából is (44 és 47 busz) el lehet jutni GPS-el a kézben a reptéri parkolóig.

A gépkocsival érkezőknek két lehetőséget kell figyelembe venni. A ládához a "kultúrvilágból" a Vértesi utca van a legközelebb. Onnan van egy makadámútnak nevezett valami a vasúti átjárón keresztül, amin több a kátyú és a sár, mint a burkolat, de azért némi odafigyeléssel az a pár száz méter is járható.

A régi megszokott repülőtérre bevezető út is működik (idővel majd megváltozott nyomvonalon) a repülőtéri parkolóig, aminek két bejárója van. A "hátsó" bejáratnál van jelenleg a láda. Az első fizetőkapusnál volt régebben. Udvariasan (mert tud a dologról) meg lehet az őrrel beszélni, hogy a parkolón keresztül fizetés nélkül engedjen át a másik őrházhoz. Csak nem szabad ezzel visszaélni. Ha valaki meg akarja nézni a főépületet meg az előtte levő repülős emlékművet, szánja rá a parkolási díjat, vagy a hátsó kapun kívülről sétáljon be gyalog.

Figyelem: a vasútvonal nem egy ritkán használt ipari vágány a reptér mögött, hanem egy használatban lévő, azaz figyelni kell az átkelésnél.

A DEBRECENI REPÜLŐTÉR TÖRTÉNETE

Ha már megtaláltátok a dobozt, megnézhetitek az ország második legnagyobb polgári repülőterét, amelynek története a 20. század elejére nyúlik vissza. Az első hivatalos repülőjárat egy postai küldeményeket szállító repülőgép volt 1930-ban. Ettől kezdve a belföldi légiforgalom jelentősnek nevezhető, rendszeres járatok üzemeltek Debrecenből Budapestre és Magyarország nagyobb városaiba. Ezzel egyidőben sportcélokra is használták, majd katonai repülőtérré lett, az alföldi repülőgépes kiképzés fontos csomópontjaként. A második világháború során a magyar bombázó repülőgépek bázisaként üzemelt.

A repülőtér 1931-től 1939-ig a magyar civil repülést szolgálta, ekkor a magyar légierő vette birtokába, majd 1944-ben a németek tették rá a kezüket.

A szovjet korszak 1944 októberétől 1990 májusáig tartott, bár magyar civil jelenlét végig volt valamilyen szinten. (1973-ig belföldi légiforgalom is volt.)

A REPÜLŐTÉR JELENE

1990 után a város vette először kezelésbe, majd tulajdonába a repülőteret, amelynek fő felhasználói sokáig az utóbbi időben elűzött, majd úgy-ahogy visszaengedett repülő és ejtőernyős klubok voltak, emellett a schengeni stílusú - sokak szerint lélektelen - utaskezelés bevezetéséig egy ideig megnőtt, majd visszaesett a kisgépes ún. general aviation felhasználás.

Ma már a repülőtéren minden nap van menetrendszerű járat. A járatok jelenleg München (hetente négy járat), London (minden nap), Eindhoven (hetente 2 járat), Milano (hetente két járat), Párizs (hetente két járat), Moszkva (hetente 2 járat), Tel Aviv (hetente kér járat) irányába közlekednek. Nyáron pedig több mediterrán országba indulnak charter járatok. Ennek megfelelően bővült a terminálépület is új szárnnyal.

A járatok száma bővül 2018. december 15-től a németországi Dortmundba (kedd, csütörtök, szombat), 2018. december 16-tól az angliai Sheffieldbe (csütörtök, vasárnap) és a svájci Bázelbe (csütörtök, vasárnap), 2018. december 17-től a spanyolországi Barcelonába (hétfő, péntek), valamint 2018 tavaszától a ciprusi Lárnaka, a spanyolországi Palma de Mallorca és a a máltai Valletta irányába.

Néhány sport- és hobbirepülőgép azért még maradt a reptéren, ezekből egy kis ízelítő a baloldali képek között látható.

A repülőtérről, elsősorban történetéről többet megtudhattok a www.airportdebrecen.hu oldalon, ahol képek és repülőtér térkép is találhatók.

A JÖVŐ

Az elkövetkező évek fejlesztéseinek érdekében 2018. októberétől Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata a repülőteret üzemeltető cég többségi tulajdonosa.

A REPÜLŐTÉR HIVATALOS ADATAI
Repülőtér hivatalos adata

Debrecen Airport

EGYEBEK

Ha szeretnéd a többi debreceni és környékbeli hagyományos és multi geoláda pontjait egyetlen nagyítható térképen látni, akkor ajánlom figyelmedbe K:Pisti által elkészített térképet, mely a geocaching.lap.hu támogatásával jött létre: Debrecen és közvetlen környékének összes geoláda pontja Google Maps térképen
Állapot: kereshető

KRW értékelés (457 db): környezet: 3.63 rejtés: 3.83 web: 3.90 átlag: 3.79

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
+
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell

Régi láda, nincs moderálva.

Apa-fia 2021.10.10 13:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.31
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést.
A jelszót elnéztem, a ládagazda segítségével lett meg.

[Jóváhagyta: rajho, 2021.10.10 18:32]

GAMANO 2021.10.08 17:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Yankeeville 2021.09.30 10:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.3]

Gmre 2021.09.25 15:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

stmester 2021.09.16 08:48 - Megtaláltam
Végül odaadták a rejteket.

GyKatalin88 2021.08.09 12:27 - Megtaláltam
A repülőtér parkolójának főbejáratánál az őrnek fogalma sem volt mit keresünk. Magyarázatunkra sikerült kitalálnia, hogy a másik őrbódéban lesz a megoldás (szürke színű konténerbódé). Ott rögtön odaadták a ládát. Sajnos repülőket nem láttunk, a parkolásért 1000 ft-ot fizettünk. Ne menjetek be autóval, inkább parkoljatok le az út mellett. Köszönjük a rejtést.

Antus 2021.08.08 13:13 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 1 web: 5 átlag: 2.33 súly: 2.54
Megtaláltam (pontosabban: elkértem), köszönöm! Az őr tudta miről van szó, azonnal hozta is a ládát. Tudom, hogy ideiglenes, de sajnálom, hogy jelenleg ide van rejtve, mivel az őrbódé felőli oldalról a reptérből semmi nem látszik, az odavezető út minősége borzalmas, és a környezet "szépsége" sem itt mutatkozik meg, mivel csak a szeméttelep hatalmas, bűzös dombjait lehet látni... :(

braunfrici 2021.06.30 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.76
Megvagy!Az őr egy kicsit értetlen volt,nem tudta miről van szó.Nehezen megtalálta,de azt mondta hogy a bódé hamarosan beljebb kerül,ezért a ládát el kellene vinni onnan.

Stamnes 2021.06.29 13:26 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.84
Megtaláltam, köszönöm!

NTI1969 2021.06.27 12:14 - Megtaláltam
Lipivel és Petivel találtuk meg, köszönjük!

KP1965 2021.06.27 12:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.22
Vasárnap délelőtti debreceni ládázás ötödik találata. A fiatal biztonsági őrnek az őrbódéban fogalma sem volt róla, hogy mi az a geoláda és hogy ő fogja nekünk átadni. Ettől függetlenül készségesen segített keresni, meg is találtuk az egyik polcon. :)

comcen1 2021.06.09 17:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést, és a rejtő közreműködését! [Geoládák v3.10.5]

[Jóváhagyta: rajho, 2021.06.11 09:28]

vajasfok 2021.05.19 13:55 - Megtaláltam
Láda a bejáratnál az őrbódéban.
Sikerült a másik oldalról megérkeznem, aztán a fél repteret megkerülve a bódét elérni, mert keresztül menni nem lehetett...

Pannita 2021.04.12 22:16 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönöm a rejtést!
Köszönjük az "örző" segítségét is.:) [Geoládák v3.10.3]

Juci&Csaba 2021.04.11 17:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.2]

gyetger 2021.04.10 14:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi! :)
Elkértem.. megkaptam.
[g:hu+ 2.6.9 teszt]

typhoon7 2021.03.31 17:10 - Megtaláltam
köszi a rejtést! :-)

FeketeIP 2021.03.27 09:22 - Megtaláltam
Meg van! Köszi a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

kisscsaba.repair 2021.03.21 17:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

[Jóváhagyta: rajho, 2021.03.21 17:42]

Dodó és Malvinka 2021.03.20 12:02 - Megtaláltam
A logokat nem olvastuk előre, csak a ládaoldalt, ahol az van, hogy a láda nincs meg, ezért nem is kerestük. A fotók alapján kérjük a találat elfogadását. Köszönjük.

[Jóváhagyta: rajho, 2021.03.24 05:28]

163777110_1076427812844262_5309247072526452227_n163894528_257611752742607_6034113033016623418_n
Rbill 2021.02.22 13:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.44
Megtaláltuk.

[Jóváhagyta: rajho, 2021.03.02 05:56]

fabian11 2021.01.24 15:03 - Megtaláltam
A láda rendben megvan! Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.0]

ha8je 2021.01.23 11:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.0]

nagygreta 2021.01.02 15:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

erdei.laszlo 2020.11.30 11:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

N.Zs. 2020.10.24 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.50 súly: 4.49
A láda nem tűnt el. Az őr nagyon szívesen odaadta a ládát és elmondta, hogy a lánya is játékos, meg hogy a láda helye nem is a reptér része, hanem egy csomó cég raktárhelye. Dohányelosztó, Coca-Cola stb...
A közeli szeméttelepről a szél hordja a szemetet mindenfelé, meg a szagot is....
A Basahalom utcát ne próbáljátok ki autóval.

IMG_9131IMG_9132
IMG_9134IMG_9136
IMG_9138IMG_9141
IMG_9142IMG_9143
nbokan 2020.08.19 16:03 - Megtaláltam
Öt napos debreceni hétvégénk első napján itt is jártunk és az elfogadáshoz lőttünk egy képet a láda koordinátájától.

[Jóváhagyta: rajho, 2020.08.28 04:27]

 
Tank86 2020.08.09 09:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

[Jóváhagyta: rajho, 2020.08.17 08:14]

117998786_1299869093738375_5473597272036560250_n 
anettnori 2020.08.08 06:58 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.36
Megvan! [g:hu 1.6.5]

Várnom kellett az őrre, éppen körjáraton volt. Nem volt éppen barátságos, de azért odaadta a ládát.

Fringilla és Kuglóf 2020.08.05 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

anettx 2020.07.25 13:25 - Megtaláltam
TFTC!
Utolsó erdész láda nyomán Debrecenben és azon is túl...
Láda az őrnél elkérhető. Piros betűs mondat a ládaoldalon megtévesztő.
[Geoládák v3.5.0]

ha2 2020.07.25 13:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

MAjacky 2020.07.15 09:51 - Egyéb
Megtaláltam, a képek alapján kérnem az elfogadást! Köszönöm !

21
gabor03 2020.07.13 13:23 - Megtaláltam
Pántyaval közösen. [Geoládák v3.4.1]

[Jóváhagyta: rajho, 2020.07.13 14:07]

Pantya 2020.07.13 11:34 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!
Korábban kerestük Gabor03-mal, fotot mellekelek a logban, ez alapjan kerem a megtalálás elfogadását.
Köszönöm! [Geoládák v3.4.1]

[Jóváhagyta: rajho, 2020.07.13 14:07]

received_259992545255338received_261591684923703
received_183371289718621received_899040193944987
received_580348709333897 
g-tabe 2020.06.24 10:51 - Megtaláltam
Megvan, köszi!

porto 2020.06.21 11:17 - Megtaláltam
Köszönöm, két élmény volt! :-)
Tetszik ez a reptér, sok sikert a jövőben a további fejlődéshez!
:-)
[Geoládák v3.4.1]

[Jóváhagyta: rajho, 2020.07.01 04:51]

ggtA 2020.06.01 18:42 - Megtaláltam

Nagyon köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.1.17]

[Jóváhagyta: rajho, 2020.06.03 16:05]

GCLHDC_20200601_184217 
Tsiga91 2020.06.01 15:43 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 1.5 web: 3 átlag: 2.67 súly: 2.30
Meglátogattuk a helyet, leírás szerint küldjük a képet :) [Geoládák v3.3.2]

[Jóváhagyta: rajho, 2020.06.03 16:05]

101229650_3606460772703131_5840907995004796928_n 
eazs 2020.05.30 18:17 - Megtaláltam
Köszönjük

Robogo 2020.05.22 08:34 - Megtaláltam
Sok megyés (Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok ) ládázós hosszú hétvégén kerestük fel a ládát kitkat0123 és tabletta társaságában. Hu-s és com-os ládát se hagytunk megtalálás nélkül. Mai célpontunk Debrecen és környéke volt. A ládát az őrtől kaptuk meg.
1500. találatom :-)
Köszönöm a rejtést!

kitkat0123 2020.05.22 08:34 - Megtaláltam
Hajdú-Bihari kalandozások során itt jártunk Robogo es tabletta társaságában. Nyíregyháza, Debrecen, Hajdúszoboszló környékével ismerkedtünk, közben sok érdekes helyet is felkerestünk, hus és comos ládákat is kerestünk.

Nagyon szépen köszönöm a rejtést és a munkát, amit a láda kihelyezésébe fektettél.

A láda az őrnel van!

[Geoládák v3.3.2]

tabletta 2020.05.22 08:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4a]

kertimi 2020.05.14 09:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Tanohun 2020.05.14 09:42 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

ilabseenag 2020.04.19 13:33 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 1 web: 4 átlag: 2.33 súly: 1.30
Harmadik geoláda!

GTATTOOART 2020.03.18 18:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

[Jóváhagyta: rajho, 2020.03.20 05:09]

sanzi89 2020.01.11 10:07 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.91
A csatolt és mailban küldött fotók alapján kérem az elfogadást. Köszi

[Jóváhagyta: rajho, 2020.01.25 07:07]

20200111_09573720200111_095734
VaVi 2020.01.10 15:50 - Megtaláltam
A mellékelt fotó alapján kérném a találat elfogadását. Köszi :)

[Jóváhagyta: rajho, 2020.03.20 05:08]

20200110_154932 
melinya 2020.01.01 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
Csatolom az elfogadásához szükséges képeket! Köszönöm a jóváhagyást:-) B.Ú.É.K.

[Jóváhagyta: rajho, 2020.01.01 13:23]

IMG_20200101_124026IMG_20200101_124007
Kertész család 2019.12.28 23:59 - Megtaláltam
Kérem a tisztelt rejtőt a fotóim alapján a megtalálást elfogadni. Köszönöm.

[Jóváhagyta: rajho, 2019.12.31 18:52]

DSC00368DSC00369
Bonbonetti 2019.12.23 15:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

[Jóváhagyta: rajho, 2019.12.23 20:12]

copfocska 2019.11.12 11:38 - Megtaláltam
Kedves rejto! Kerem, hogy a csatolt fotok alapjan fogadd el a talalatot! Koszonom elore is! :)

[Jóváhagyta: rajho, 2019.11.12 15:00]

B008E799-174E-4EFB-B415-553D89F8866032CB62E7-496D-441A-BB40-A48D9F755CB2
8F4B9A58-7235-4B23-AD5E-501ABB75476B 
Laci és Timike 2019.10.24 18:35 - Megtaláltam
Mi ha már ott jártunk a reptéren akkor már repültünk is egyet.
A képek alapján kérném az elfogadást.
Köszönöm a rejtést.

[Jóváhagyta: rajho, 2019.11.12 15:00]

20190628_03485320190628_033210
SziaHello 2019.10.13 21:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.0.0_beta_17]

Winssent 2019.10.07 10:09 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.60
Debreceni ládavadászatunk során került sor eme ládika becserkészésre is. A koordinátától nem messze készített kép alapján kérném a rejtőt, hogy engedélyezze a találatot. Köszönöm!

[Jóváhagyta: rajho, 2019.10.09 15:15]

2019-10-07 10.09.10 
PBM 2019.09.07 14:03 - Megtaláltam
Itt jártam. Kérem a képek alapján a megtalálást elfogadni. Köszönöm.

[Jóváhagyta: rajho, 2019.09.09 12:54]

20190907_14020320190907_140206
20190907_140210 
VenTOmi 2019.08.03 19:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, a kepek alapjan kernem az elfogadast! Koszonom [Geoládák v2.2.5]

[Jóváhagyta: rajho, 2019.08.22 14:00]

2F28A0ED-C270-4F95-A053-1286D26AA5829C2E64B9-B822-44B4-AA5B-47C3AC44D800
csehipest 2019.07.22 12:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Marton Zoli 2019.07.14 08:07 - Megtaláltam
Hajdúszovát - és a szeméttelep - felől érkeztem így csak a kerítésen kívülről tudtam megszemlélni a reptér egy részét. Mellékelem a képeket.

[Jóváhagyta: rajho, 2019.07.16 19:22]

20190714_08070320190714_080719
Tar család 2019.06.30 17:18 - Megtaláltam
Megtaláltam a helyet, a fotót elküldtem,kérem a jóváhagyást!

[Jóváhagyta: rajho, 2019.07.02 04:51]

20190630_171810 
Dino String Quartet 2019.06.28 18:00 - Megtaláltam
Óriási anya-lánya biciklizés közben szerzett találat. Köszönjük!

IMG_20190628_175447IMG_20190628_175753
esztelneki 2019.06.22 13:08 - Megtaláltam
Gyönyörű időben Debrecen környéki bringázás közben megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

H+W 2019.06.02 11:38 - Megtaláltam
Kérnénk a feltöltött képek alapján a találat elfogadását. Köszönjük!

[Jóváhagyta: rajho, 2019.06.11 21:51]

IMG_20190602_113829IMG_20190602_113835
nfmate 2019.05.16 19:34 - Megtaláltam
Köszönet a jelszóért! [Geoládák v2.2.5]

Esteban62 2019.05.14 08:45 - Megtaláltam
A Nagy Három Napos Ládázás Debrecenben. Harminc feletti megtalálás :-) A környéket bejártuk, eljutottunk a repülőtérhez is. A képek alapján légy szíves fogadd el a megtalálást :-)

[Jóváhagyta: rajho, 2019.05.18 07:17]

Köszönöm a jóváhagyást!

20190514_08455520190514_084610
Maszat1 2019.05.05 10:55 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. Köszönjük a rejtő segítségét. Az őr nem volt túl segítőkész, állítása szerint nem tud a ládáról, bár már többen keresték. [g:hu 1.6.2y]

Mirtt 2019.04.20 11:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

MimiTiti 2019.04.20 11:22 - Megtaláltam
Ősökkel ládáztunk egy nagyot. Köszönöm a rejtést!

Pumba9 2019.04.20 11:22 - Megtaláltam
Sajnos a bódéban ülő őr semmit sem tudott a ládáról. Állítólag már többen keresték, de ő Ő nem tud róla. Az nem jutott eszébe, hogy esetleg a váltótársát vagy a főnökét megkérdezze a sokadik érdeklődő után. Köszönjük a rejtő segítségét, nagyon kedves volt. Hurrá. Újabb láda a gyűjteménybe. Köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Bakszakáll 2019.04.04 13:15 - Megtaláltam
Érdekes volt ez az "elkérős" megoldás, nekem az első ilyen ládám. A biztonsági őr nagyon rendes volt, és szinte jókedvűen mondta, hogy jó helyen járok, ma volt már más is ládázni:).
Ebben a formában van emberi és kultur többlete a rejtésnek. Köszönöm.
Annyit beírnék a ládaoldalra, hogy a vasútvonal nem egy ritkán használt ipari vágány a reptér mögött, hanem egy használatban lévő, azaz figyelni kell az átkelésnél. (A sima piros András-kereszt természetesen ki van téve.)

galorban 2019.04.04 11:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.86
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!Utban Eindhoven felé! [Geoládák v2.2.5]

Kiaribua 2019.02.08 14:40 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

ládavadász Pisti 2019.02.03 14:49 - Megtaláltam
Közösen Eszluzsuval, köszönjük.

eszluzsu 2019.02.03 13:00 - Megtaláltam
Köszönjük. Ládavadász Pistivel közösen

kasap 2018.12.28 16:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

hitamas 2018.12.28 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.35
Láda rendben, jót beszélgettünk .... :)

rajho 2018.11.04 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.05
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

dobozipatikus 2018.11.02 06:20 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

nmárti 2018.10.28 13:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.47
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5] A kapunál senki nem volt, a parkolóból meg 100 méter séta az ominózus őrbódé. Kifelé találkoztunk ugyan egy parkolóőrrel, de nem foglalkozott velünk. A reptér kihalt, nem igazán értettük, mi a cél itt?

jutics 2018.10.23 05:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.89
Korai találat. 😊 Köszönöm a rejtést!

IMG_20181023_045428_HHTIMG_20181023_045526_HHT
BiBoLi 2018.10.11 13:28 - Megtaláltam
Köszi

Rézangyal77 2018.10.11 13:28 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a játékot!

Lacipap 2018.10.06 11:13 - Megtaláltam
Megtaláltam!
A reptér parkolóján keresztül átsuhantunk autóval! Ennek ellenére a túlsó sorompónál lévő őr kedvesen fogadott és rögtön tudta miről is van szó. Ezek után egy kis beszélgetés is kialakult.
Köszönöm az elrejtőne, hogy ezt is megmutatta.

Szabi82 2018.09.30 18:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

FogarasiRenáta 2018.09.30 16:32 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! :) Az őr kedves volt és segítőkész :) [Geoládák v2.2.4]

kisscsaba.repair 2018.09.08 15:19 - Nem találtam meg
Az őr szerint nincs itt hónapok óta,nem tudja hol lehet... [Geoládák v2.2.4]

Gyömi 2018.09.06 10:35 - Megtaláltam
Köszönjük!

Ágica63 2018.08.20 19:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Puhapracli 2018.08.18 15:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

SandorCsaba 2018.08.17 13:10 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! :)

Rang 2018.08.07 12:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

balazsz@ 2018.08.03 11:49 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Spangarázs 2018.07.22 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.57
Campus Fesztivál alatt begyüjtve!
Hazafelé gurulva még az utolsó energiamorzsáinkat is ládakeresésre fordítottuk.
Az őrök segítőkészen átengedtek a sorompók között!
Köszi a rejtést!

V_Gabor 2018.07.21 11:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.39
Elkérős láda. Nem a kedvencem, de legalább megvannak a régi bejegyzések is.
Sajnos innen nem sokat mutat a hely.

Köszönöm!
[g:hu 1.6.0c]

2018-07-21 11.45.33R2018-07-21 11.45.53R
2018-07-21 11.47.21R 
Hegyo 2018.07.20 17:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Környezet:3 /Rejtés:. 4/Web: 4 [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

traxx 2018.07.17 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.74
megtaláltuk

joco12589 2018.07.15 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.80
Köszi a rejtést.
21. Junior Női Kézilabda VB alkalmából a Debreceni ládázgatás. 34/35

botam91 2018.06.24 13:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

mato 2018.05.13 20:08 - Egyéb
Ládakarbantartás. Minden oké.
Vgyuri, köszi!
Nyugodj békében, biztos hogy valahonnan fentről nézted a bénázásunkat. :)

2018-05-13 20.26.192018-05-13 20.13.50
MoMaszter 2018.04.26 10:45 - Megtaláltam
Elkérve a biztonsági őr sráctól! :)
Köszönjük!

nagyfeco 2017.12.18 14:15 - Megtaláltam
Ok

BT_pro 2017.11.24 15:43 - Megtaláltam
Ok köszönöm!

KálmánCsalád 2017.11.21 10:49 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.57
Köszöni a rejtést a Kálmán Család!

zsolty23 2017.10.28 11:20 - Megtaláltam
A biztonsági őr készséges volt.
Köszönöm a rejtést!

DuraAce 2017.10.28 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget 😀

golyakr 2017.08.12 12:36 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.43
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Gyalogosan Debrecen kimaradt ládái közt szemezgettem.. Gyalog a vasútállomástól a GCDKNH Kamarás-halom pontja érintésével. A ládától korábban tartottam, de mivel most elkérős, nem haboztam. A biztonsági őr készséges volt, nem váltottunk sok szót, gyors log és már indultam is tovább a kunhalmok ládájához.

krisztinagyorgy 2017.07.30 11:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

kanyazoltan 2017.07.26 18:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3z] [wapon beküldött szöveg]

acs54 2017.06.12 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.47
K

Incrusio 2017.06.08 14:58 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.00 súly: 1.00
Köszönöm a rejtést . Meg van az első!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2017.08.02 18:43]

P_20170608_145534 
MaFe örs 2017.06.01 08:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Vincenzo65 2017.04.13 10:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

jones5555 2017.04.09 14:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

kriszna73 2017.04.09 14:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Lali75 2017.04.09 14:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

82elek 2017.03.24 18:41 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 2.67
Köszi, kerèkpárral nagyszerű program volt ès èppen leszállt egy repcsik, így a gyerek is nagyon èlveztèk

emiGrant 2017.03.17 17:35 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.87
17/17. Egy kicsit össze voltam zavarodva a rejtő komplikált megközelíthetőségi magyarázatától, de hála az égnek a TomTom elvitt bennünket a hátsó kapuhoz, mint egy kisangyal. Az őr egy jó fej, nagyon aranyos volt. Egy egyébként hosszú és fárasztó, időnként meglehetősen stresszes nap legvégén, egy ilyen elkérős láda totál jó volt nálam. Köszi a rejtést!

-1-2
kingajani 2017.03.15 12:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3x] [wapon beküldött szöveg]

aknitram 2017.03.15 12:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :) [g:hu 1.5.3x] [wapon beküldött szöveg]

Knaliret 2017.03.11 13:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.26
Köszi a rejtést! Az őr tök jó fej volt. Utána még szétnéztünk a terminálon is.

Terminál irányítótoronnyalez meg valamelyik gépről itt maradt
Roberto Kesser 2017.03.10 23:07 - Megtaláltam
Rossz irányból közelítettük meg az ojjektumot, de tengelytörés nélkül megúszta a kocsi.
Az éjjeliőr viszont nem úszta meg ébresztés nélkül :)
Miért is alszik szolgálatban???
Köszönjük a rejtést, és az őr kedvességét!

KBEI 2017.02.21 12:31 - Megtaláltam
Megtaláltuk.Köszi Kamilla Bendegúz Eszti Isti [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

tapisomi 2016.12.30 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.98
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Mirabelle 2016.10.30 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.76
Köszi a rejtést

kilali 2016.10.08 11:22 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Mikulás trágársága elüldözött 2016.09.17 11:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Részletek -ha lesznek- majd otthonról... [g:hu 1.5.3b] [wapon beküldött szöveg]

Access Denied 2016.06.01 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 4.23
A biztonsági őr roppant kedves és udvarias volt és tudott a ládáról!
Egyből hozta a kérésemre, sőt beinvitált a konténerbe logolni, hogy ezt ne az esőn keljen megtennem.
Egy gyors kép készült a toronyról és folytattam az utamat immár hazafelé.

Köszi a rejtést!

debrecen (Large)IMG_6400 (Large)
Párduc50 2016.05.31 18:46 - Megtaláltam
ős

eltájoló 2016.05.27 14:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Jó rejtés. Biztos senki nem fogja elvinni a ládát. Köszi.

Csizmások 2016.05.15 13:41 - Megtaláltam
Pünkösdi ládázás esőben Sógor36 és Maxxtro123 társaságában.

sogor36 2016.05.15 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 3 átlag: 3.67 súly: 3.64
Közös ládázás Csizmások és Maxxtro123 társaságában.

maxxtro123 2016.05.15 13:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszi a rejtést! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Wilka74 2016.03.27 11:28 - Megtaláltam
Köszönjük. Valóban segítőkész az őrszolgálat.

kismaczu 2016.03.18 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Az autómata sorompó 10 percet engedélyez fizetés nélküli perkolásra,ennyit idő alatt sikerült logolni.

45. Cívis reptér DEBRECEN (1)45. Cívis reptér DEBRECEN (2)
45. Cívis reptér DEBRECEN (3)45. Cívis reptér DEBRECEN (4)
45. Cívis reptér DEBRECEN (5)45. Cívis reptér DEBRECEN (6)
45. Cívis reptér DEBRECEN (7) 
Emese62 2015.12.28 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.60
Még csak elbicikliztem mellette egy párszor,de sosem volt idő benézni! Nem lehet könnyű ilyen időben repülni!

Jó hogy van a közelben egy ilyen reptér, nem csak a fővárosban! Köszönjük, közös ládázás FoJo-ékkal

FoJo 2015.12.28 00:00 - Megtaláltam
Borongós időben, de annál vidámabb ládázás.
Köszönjük a rejtést!

fercsipeter 2015.12.12 21:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
A .com-os esemény után még egy kicsit ládázgattam autóval! Szerencsére egyből a jó bejárat felé navigált a GPS! Az őr segítőkészen odaadta a ládát, még úgy is, hogy már 21:06 volt! Beszélgettünk pár szót, logoltam, facoin-t betettem. Mondta, hogy ma már a második vagyok aki elkérte... :)

Ui: Legközelebb nappal megyek, és megnézem a látnivalókat is! :)

Judit és Béla 2015.12.12 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.16
Megtaláltuk.

Skalp 2015.10.31 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 2 web: 3 átlag: 2.33 súly: 4.16
Hááát...

Sir Pajszer 2015.10.25 08:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.76
Köszi!

kópé1993 2015.10.25 06:49 - Megtaláltam
Reggeli ládázás! Az őr tök jó fej volt!

ocsike78 2015.09.12 18:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. :) [g:hu 1.5.2g] [wapon beküldött szöveg]

PeterT 2015.08.30 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! :)

Pogánypeti 2015.08.06 07:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.79
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]
Ez volt a mai napi gyalogos ládavadászatom első találata a hatból... :)
Gyerekkoromban mindig csak a vonatból láttam a katonai repteret a "misztikus" hangárokkal együtt, amikor még a szovjetek repkedtek a MIG-ekkel. Most végre közelről is láthattam az időközben polgárivá vált repteret és objektumait.
Az őr jó arc volt, dumáltunk logolás közben, majd folytattam az utamat a tégláskerti református templomhoz.
Köszi a lehetőséget!

KifutópályaA hangárok
HangárRepülőtér
Szabó família 2015.08.04 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

 
hunter lady 2015.08.04 00:00 - Megtaláltam
Az őr rögtön tudta a dolgát :D Köszönöm a rejtést!!

Sherlockné 2015.08.04 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.30
Köszönöm a rejtést, sajnos egy repülőt sem láttam menet közben...XD

Napszel 2015.08.01 17:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.32
klassz :)

fodorka59 2015.07.29 10:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Megtaláltam, köszönöm a rejtést. Debreceni nyaralás alatt, a kis unokámmal sétáltunk ki gyalog. Volt forgalom az úton is, a reptéren is. Volt leszállás, felszállás, robbantás egy hangár mellett a bokrok közt. Izgalmas volt. Láttunk mentőhelikoptert.

Kifelé menetMentőhelikopter
pliptai 2015.07.24 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.25
Köszönet a rejtésért!!

fg0014 2015.07.24 07:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 2.30
A leírásnak megfelelő rejtekhelyen volt a láda. A portás nagyon rendes volt, jól elbeszélgettünk a játék lényegéről... :)

tapiapi 2015.07.14 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.65
Köszi

stikli08 2015.06.19 11:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönet a rejtő fáradozásaiért! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

norbipipu 2015.06.19 11:19 - Megtaláltam
Megtaláltam Apával :)

ricsivivi 2015.04.28 14:38 - Megtaláltam
Köszi

horvathzs 2015.04.12 18:51 - Megtaláltam
Biztosra mentünk ezzel a ládával.

szaboneki 2015.04.12 18:51 - Megtaláltam
Az őr meglepődött, hogy a mai nap ilyen nagy forgalma volt a ládánának. Nem értette, hogy miért is érdekes ez elmagyaráztuk neki. Nagyon kedves és rendes volt. Köszi a rejtést.

GYEZegzug 2015.04.12 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.36
Megtaláltam. Az ügyeletest beavattuk,- nem tudott róla ,- nagyon kedves volt. Köszi a lehetőséget.

Gyeta 2014.12.26 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.93
Az éppen szolgálatban lévő őrszem nem volt beavatva, így kellett egy kis magyarázkodás, mire végre fölhívta a főnököt, így aztán előkerült a láda.
Köszönet a rejtésért.

DonSza 2014.11.01 00:00 - Megtaláltam
Megvan.
A biztonsági őrnek a kapunál feltétlen szólni kell, hogy miért bóklászunk ott.
Köszönjük!

Milán&Enikő 2014.10.26 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.55
Javaslom a láda áthelyezést valami nyugodtabb területre.
Megállni nem lehet. Parkolódíj 420 forint / megkezdett óra. Mi megállunk a sorompó előtt, 12 méterre a ládától, mikor észrevettem, hogy kicsit borsos lenne a parkolás. Kipattantam, 1 perc múlva már a kocsiban voltam. A rendőrök már jöttek, hogy mit csinálok én itt..
Geocaching persze nem mondott nekik semmit. Szerencsére nem volt baj, de lehet saját maguk keresik meg a ládát ha így megy tovább.

Megállásra javaslom a https://www.google.hu/maps/@47.4944756,21.6106887,233m pontot, majd innen gyalog.

Paul 2014.09.17 22:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.18
Köszönöm a rejtést.

JAck:66: 2014.08.27 09:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.05
Debreceni ámokfutás 2/30

ÉviLaci1221 2014.08.20 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.00 súly: 2.56
Megtaláltuk: Zsomborka, Dani, Tündi, Évike, Laci
Köszönjük a rejtést

Renchu 2014.08.10 09:46 - Megtaláltam
Megtaláltuk. :-) Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

ystray 2014.08.06 00:00 - Megtaláltam
megvan :)

tomago 2014.07.06 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Megtaláltuk

Mi3man 2014.07.04 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.95
Köszi, megtaláltuk. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

ther 2014.07.03 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.08
Kerékpáros ládatámadás során megtalálva. A parkolóőrökhöz mindenesetre odamentem, megkérdezni, hogy lehet-e keresgélni, de kedvesek voltak. Tetszett, ahogy a múlt és a jelen keveredik a reptérnél.

Köszönöm a rejtést!

Épp felszállt
 
Vgyuri 2014.06.23 00:00 - Egyéb
Hallgatólagosan továbbra is meg lehet állni a fizetőkapu mellett, hivatalos utasítás nincs. A lényeg az udvariasság. És hogy lehetőleg ne zavarjuk a csúcsforgalom idején a beeresztést, röviden be kell mondani, hogy a geoládához jösztök és megálltok ott jobbra elől.

Vgyuri 2014.05.03 00:00 - Egyéb
Próbálom tisztázni a helyzetet, de egyetlen dolgot semmiképpen sem szabad elmulasztani, jelentkezni kell a pakolóőrnél és megmondani, mi járatban vagyunk. Enélkül ne is várjunk jóindulatot.

A környéken nagy építkezés van folyamatban, épül a multimodális logisztikai központ, meg még néhány miegymás. Azzal együtt a láda környéke is előnyére meg fog változni.

Hogy miért itt van? Mert egyrészt itt látható a reptér működő része és útközben látszik még valami az egykori katonai repülőtér hangulatából. Másrészt a bevezető út mentén (biztonsági előírások miatt) sehol sem lehet megállni autóval, nem szabad elhagyni (gyalog sem) az utat, lemenni pl. a zöld területre.

bence máté 2014.05.02 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 1 web: 3 átlag: 1.67 súly: 3.50
A parkolóőr kedves volt, de a ládát nem találtuk. Jól körbenéztünk a betájolt helyen, még több rozsdás szöges drótba is sikerült belegabalyodni... aztán feladtuk további sérüléseket elkerülendő. Egy fotó mellékelve. Meggondolandó lenne kevésbé veszélyes, civilizáltabb helyre rejteni...miért jó itt?

[Jóváhagyta: Vgyuri, 2014.05.14 15:28]

 
Höri csapat 2014.05.01 11:45 - Nem találtam meg
A fizetőkapu "árnyékában levő" kisebb aszfaltozott terület le van zárva, ezért nem fordultunk vissza, hanem behajtottunk a sorompón és pár méterre parkoltunk. Alig indultunk el, elcsípett minket a bódéból előugró parkolóőr, elmondta, hogy kutyával és fegyveresen őrzött terület felé tartunk, nem mehetünk tovább, és már "szóltak" ez ügyben, hogy nem lehet arra keresgélni. Említettük neki, hogy legutóbb 4 napja valaki mást odaengedtek, mire ő, akkor más volt szolgálatban, ő nem enged senkit oda. Visszafordulva 420 forintot kellett ezért a két percért fizetnünk, mivel kb. egy hónapja már nem ingyenes az első 15 perc. Csalódottan távoztunk, javasoljuk az egyeztetést a helyi erőkkel.

CacheFinder 2014.04.27 11:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
A DEocaching rendezvényről hazafelé ejtettük útba a ládát. Ha repülőtér, akkor számomra a környezet 5-ös. Maga a pálya ismerős nekem a Flight Simulatorból. A láda rejtése nagyon jó és engem az őrszolgálat sem gátolt a keresgélésben! Köszönöm a rejtést!

Zéboy 2014.04.26 12:26 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.03
Köszönöm a lehetőséget.

 
Berián 2014.04.26 12:06 - Megtaláltam
[g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Cseliboy 2014.04.26 12:03 - Megtaláltam
köszi a rejtést.

os128 2014.04.21 05:54 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

IREBA 2014.04.15 08:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.85
Köszönöm a rejtést!! Sajnos a rend őre, nem engedte a keresést, pedig 11 méterre voltam a ládától a GPS szerint. Elmondta, hogy a múlt héten is keresték páran, ami Őt igen csak irritál. Katonai objektumként tüntette fel a repülőteret. Kérem találatom elfogadását a fotók alapján.

[Jóváhagyta: Vgyuri, 2014.05.02 19:53]

Pár méterre a ládátólHáttérben a hangárok
odafeléA reptér főépülete
Hangárok a távolban 
DonPepe 2014.03.29 19:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.79
Megtaláltuk! Köszönjük a lehetőséget és a rejtést. Keresgéltünk egy darabig mire rájöttünk a nagy igazságra. A rejtés nagyon igényes óvva van mindentől ügyes de a környezet egy kicsit gyatra.
Üdv Réka és Pepe

takacsimre 2014.03.21 16:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.90
Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

TothTi 2014.02.16 11:45 - Megtaláltam
Köszi a rejtést. A rend őre valóban jó fej. Sajnos 1 nagy madár sem szállt le, pedig a régi öreg radarok szorgalmasan pörögtek.

urbanj 2014.01.25 17:00 - Megtaláltam
Debreceni ládázásunk alkalmával jártunk erre. Sajnos a nagy hóban nem találtam meg a ládát. Kérlek, a képek alapján elfogadni, amennyiben lehet.

[Jóváhagyta: Vgyuri, 2014.02.24 19:57]

 
parrish 2013.12.29 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

L-200 2013.12.29 00:00 - Megtaláltam
Megvan.

adrita 2013.12.28 16:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.74
megtaláltuk! :) a portás jó fej volt, még segített is!

CsontosN 2013.12.27 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.85
...megtaláltuk! :-)

ßeŁŁ 2013.11.14 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.29
Köszönöm a rejtést! =)

 
haywire 2013.11.14 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.47
Ez se egy mai találat volt.
Köszönöm a rejtést! :)

 
Pibo 2013.10.21 00:00 - Megtaláltam
Köszi....

MJANEZ 2013.09.04 19:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.46

Megtaláltam!! :-) Köszönöm a rejtést, és a lehetőséget! T.B.-ot találtam! :-) Benne hagytam!

A láda 500–dik megtalálója.

[g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]czipan 2013.08.23 16:27 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.41
Bocs a környezet lepontozásáért, de elég ramaty. 3x akadtam szögesdrótba, egy ízben egy nem látszó gödörbe léptem - gyerekekkel nem ajánlom. Viszont ami a rejtés mellett szól, hogy volt némi kutatás, mire meglett - és végre egy igazi láda a sok henger után. :) Ugyanakkor a bringám egyszerre kapott első és hátsó defektet... Így 2/2-nél maradtam ma.

pendragonhu 2013.08.14 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 3 web: 4 átlag: 2.67 súly: 3.36
megvan, lehet csak rossz passzban voltam, de nekem nagyon nem tetszett a helyszín. bocs

DenkeT 2013.08.10 17:42 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.56
Debreceni szuperámokfutás (29/29) keretein belül megtaláltam. Köszi a rejtést! :)

Norbee97 2013.08.01 08:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.40
Debrecen ládáinak továbbkeresgélése 1/6.
Megtaláltam! :)
Megkérdeztem az őrt, elmondta merre van, és miután nem találtam meg idejött, és alaposabban elmagyarázta! :)
Tényleg ki van már képezve, mert úgy már meglett! :)
A környék is nagyon tetszett, legalább lehetett keresgélni! :) [g:hu 1.4.28e] [wapon beküldött szöveg]
26.

Kellia 2013.07.20 10:30 - Megtaláltam
Izgalmas megtalálás volt. Köszönjük! A parkolóőr nagyon aranyos volt, először elakart minket küldeni, mert nem szabad a sorompó előtt megállni. De amikor mondtuk, hogy mi csak a ládát szeretnénk megkeresni, rögtön mondta, hogy miért nem ezzel kezdtük:)

 
DóriAtesz 2013.07.17 14:58 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.46
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!
DóriAtesz

Vgyuri 2013.06.29 13:00 - Egyéb
A 2 hónappal előbb kitett kérdőjel arra nézve, hogy a láda helye most már végleges, optimistának bizonyult, a láda tovább költözött 40 méterrel. Ami marad, az a kincstári optimizmus és kérdőjel.

A ládát rejtő rókalyukat építő ravaszdi igen sokat dolgozott a lakhelyén, kéretik munkáját megőrizni. A "lakhely" bélelve van egy nagyobb dobozzal. Azt kérjük nem kiásni, a lyukon benyúva érhető el a láda.

szsoutdoor 2013.06.28 21:10 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 2.28
Kis esti bevásárlással egybekötött ládászás monic1006-tal. A láda környéke alaposan fel van túrva, de a "rókalyuk" még ottjártunkkor épségben volt. Kicsit tanácstalanok is voltunk, de a parkolóőr-aki tudta miről van szó- megnyugtatott minket, hogy meglesz a láda(látszott rajta, tudja hol a rejtek...). Viszont azt is mondta, hogy nemsokára az összes fát kivágják a környékről.
KAR!

monic1006 2013.06.28 21:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.28
Egy "tacskós" bevásárlást geoláda kereséssel kötöttünk össze kettesben szs-outdoor-ral. Bár a rejtő javaslata ellenére elég kései órában sikerült odaérnünk - az aknába szerencsére azért nem potyogtunk bele :) vittünk fejlámpát. Én nagyon élveztem a sétát a sötétben a reptéri bekötőúton és a bevásárlóközpont megközelítését a lucernaföldön keresztül. :)

Sajnos elég siralmas állapotban találtuk a láda környékét.
A beavatott parkolóőr információi szerint kb. 1 hete kivágtak ott pár fát, gyökerüket is kiforgatták a földből és a többi - a területen lévő - fa is hasonló sorsra fog jutni napokon belül.
Mi azt hittük, hogy már nincs is meg a láda, de a parkolóőr tényleg "képzett geoládásznak" minősült :), mert azt mondta, hogy szerinte a ládának még a helyén kell lennie... közben kaján vigyor ült ki az arcára, amolyan "bibi én tudom hol van, de nem mondom meg!" :)
Kerestük még picit, és végül nagy örömünkre meglett.

A birtokunkba jutott információ alapján úgy gondoltuk a késői időpont ellenére felhívjuk a rejtőt, hogy ha nem akarja veszni hagyni remekül elrejtett ládikóját, akkor mielőbb intézkedjen annak áthelyezéséről, mert azon a területen rombolás és építkezés lesz. - Ez úton is kérünk elnézést a kései zavarás miatt, de így láttuk jónak - és köszönjük a rejtést!!!

WOD 2013.06.09 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 2.5 web: 2.5 átlag: 2.50 súly: 2.66
Megtaláltul!

Dr.Lada 2013.06.07 14:02 - Megtaláltam
elkövetve:-) [wapon beküldött szöveg]

Lopakodó 2013.06.07 13:57 - Megtaláltam
Megvan! [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

Gábor75 2013.06.07 13:56 - Megtaláltam
Öröm a köbön.:) [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

sereva 2013.05.31 14:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

csipet_csapat 2013.05.09 16:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Könnyű bejutás. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

Lézer&Baby 2013.05.05 14:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Tamás&Angi 2013.05.03 10:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
A parkolóőr nagyon segítőkész volt, hamar megtaláltuk a ládát. Köszönjük a rejtést.

Reggel 2013.04.21 18:20 - Megtaláltam
ok

szollosi73 2013.04.21 18:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.83
Megvan!
A Deocaching 2013 rendezvényen vettünk részt baráti társasággal és 3 napig bringával és gyalog szedegettük a ládákat! Rengeteg .com-os és sok hu-s ládát találtunk meg. Nagyon jól éreztük magunkat, végig remek időnk volt. A rendezvény az eddigi legjobb volt amin részt vehettem!
Köszönet!

Péter60 2013.04.20 18:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.95
Jaj de feleslegesen hosszú a ládaleírás fejezet. Pedig csak simán,egyszerűen megtalálható.

Strombus 2013.04.20 18:35 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.92
Kerékpáros kupa 69,2 km, 12/12.
Bár a leírás és a rejtek semmiben sem egyezett, ez egyáltalán nem okozott gondot. :-) Az ígértnél nagyobb ládát találni mindig jó meglepetés.
A reptér nem keltette egy nyüzsgő, élettel teli létesítmény látszatát.

Baby-m 2013.04.20 17:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26] [wapon beküldött szöveg]

Liberty 2013.04.20 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
15/11. Hajdúszoboszlói és Debreceni ládatúra a Deocaching keretén belül.

Nagyon ötletes a rejtés és köszönöm VGyurinak a lehetőséget, hogy az irányító tornyot is megmutatta.

Debrecen címereA reptér
EmlékműNavigálok:)
Rálátni a láda helyére az irányító toronyból
Katulyakutatók 2013.04.20 10:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.61
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]
Nem csak a ládát, hanem azt a biztonsági őrt is sikerült megtalálni, aki sosem hallott a ládáról és a geocaching-ről. Elmagyaráztam neki a dolog lényegét, de szerintem szent meggyőződése volt, hogy bombát rejtettünk el a bódéja közelében. Örülök, hogy du. még megtalálták a ládát. Külön öröm volt, hogy a felújított láda logbookjában először logolhattunk.
Mivel Debrecen a szülővárosom, gyerekkoromban gyakran figyeltem a fel- leszálló MiG-eket a Nagyállomástól és a Homokkertből. Később aktív repülőként egyszer útvonalrepülés során felülről is sikerült szemügyre venni. Keresgélés során elgondolkodtam, hogy ha anno a "testvéri" szovjet csapatok itt tartózkodásakor, így fényképezőgéppel a nyakamban bóklászok a reptér mellett, biztos golyó formájában lett volna a találatom. :-) Bár minden katonai reptérből polgári lehetne egyszer!
A láda megtalálásának részleteiről bővebben itt olvashattok.

Első bejegyzés az új logbookban
Norbertobadzso 2013.04.14 21:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

Szilágyiék 2013.03.19 08:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.48
Szülinapi "ámok-ládázás"-ra mentünk Nyíregyházára és környékére. De elég sok elmaradásunk van Debrecenben is, hát az odaútra ezeket terveztem be.

Igen hideg szél fújt, esett az eső is egy kicsikét.
A sorompóőr nézte, hogy mit szerencsétlenkedünk, mondtam neki, semmi baj, csak egy játékot játszunk... Mosolyogva kérdezte: megmondjam, hol van? Meg is mutatta.

Sajnos, az építkezés- és az eső miatt jó nagy sáron kell átkelni, így a Nyíregyházára vezető utunk első megállója alkalmával máris nyakig sárosak lettünk.

Leparkoltunk a főépület előttEmlékmű
lemente 2013.02.09 11:45 - Megtaláltam
Épp egy gép érkezése és indulása között érkeztünk meg a reptérre, hatalmas volt a láda közelében a kocsiforgalom + számos rendőr ténykedett a sorompó és az őrbódé közelében, ezért meg sem kíséreltük a rejtek felkeresését. De legalább szétnéztünk a reptéren, mert bár korábban helybeliek voltunk, de itt még sohasem jártunk. Nagy élmény volt, hogy egy utasszállító gépet is láthattunk, ami nem túl gyakori dolog mifelénk, Ferihegy meg nem a szomszédban van...

Kérnénk tisztelettel a rejtőt a megtalálás képek alapján történő elfogadására.

[Jóváhagyta: Vgyuri, 2013.02.11 18:17]

Köszönjük!

 
Bódi család 2013.01.13 15:30 - Megtaláltam
Megvan, köszönjük! A sorompós őr már azzal fogadott, hogy "maguk is a ládát keresik?" Elmeséltem neki az egész lényegét, szerintem hamarosan kesser lesz belőle is. :)

zramzam 2012.12.22 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

Elekék04 2012.11.10 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!

Vgyuri 2012.10.29 00:00 - Egyéb
A repülőtér környékének tereprendezése elérte a láda rejtekét, a ládát el is vitte valaki, feltehetőleg egy markoló. Ha tisztázódik, mi lesz a környéken, (várhatólag pár napon belül), az igazi ládát újra kihelyezem, jelenleg egy ideiglenes kapszula helyettesíti, az eredeti helyétől ~18 méterre.

borsó 2012.10.13 11:45 - Megtaláltam
Közös találat Balacival, szép volt, jó volt, megvolt! :)

Balaci 2012.10.13 11:45 - Megtaláltam
Megvan, közös találat Borsóval. Kösz a rejtést.

Ancs 2012.09.27 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.75
Legalább 2 éve kerülgettem a ládát. Mivel dolgozni járok ide, leginkább autóval kesselek a városban. A leírás engem elrettentett ettől, de ma simán a láda mellett parkoltam.
A reptér eléggé elhagyatott, furcsának hangzik, hogy itt megfordulnak nemzetközi járatok is.
A láda hamar meglett, tényleg semmi takarás nincs.
Köszi

laubi 2012.09.16 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.31
... nem egy őrült forgatagú reptér :) Tetszett, köszönjük! A behajtani tilosra tábla majdnem elriasztott minket, nem tudom el tudnánk-e magyarázni a rend éber őreinek, hogy ez bizony célforgalom :) Jelszót csak egyet találtunk, mint kiderült ez a kincstúrás volt, így, ha lehet képek alapján ...

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.10.17 18:19]

Gab01 2012.09.16 12:53 - Megtaláltam
Meglett.

Szabó Család 2012.09.04 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.14
Megtaláltuk. Köszönjük.

Biobori 2012.08.21 15:25 - Megtaláltam
Erre bóklászva sikerült ezt is előkotorni :-)
Chubbyval. [g:hu 1.4.18] [wapon beküldött szöveg]

BékaBütyök 2012.08.18 14:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.65
Megnéztük, ahogy felszáll a sógorék gépe, aznap az egyetlen járat. A szomszéd parkoló őre felajánlotta, hogy segít, de mi magunk akartuk megtalálni. Ez nem is volt nehéz
Béka, Bütyök, Orsi, Lala, Anti

Gyombi 2012.08.17 17:03 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Duditomi 2012.08.15 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.14
Megvan!
Egyszerűen nem akartam elhinni hogy ilyen közel van az úthoz. Semmi bokrok mögötti takarás, semmi meghitt együttlét a ládával.
Egyébként a szomszédos parkoló őre szólt hogy ne menjünk olyan messzire mer' itt van a kő alatt...
Köszi a rejtést.

Kescsi 2012.08.10 07:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.66
Megtaláltuk. köszönjük a lehetőséget. kescsi &tagabor , Attilával és Gyulával kiegészülve :)

GCLHDC_20120810073822.jpgGCLHDC_20120810073946.jpg
Tagabor 2012.08.10 07:38 - Megtaláltam
Megtalálva :)
Köszönjük a lehetőséget:
Csilla&Gábor [g:hu 1.4.18] [wapon beküldött szöveg]

WAdam 2012.08.08 05:48 - Megtaláltam
megtaláltuk!!!

borosk79 2012.08.02 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.4.17] [wapon beküldött szöveg]

 
bandiby 2012.07.15 00:00 - Megtaláltam
Koszonom

geooszi 2012.07.11 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.74
Levadásztuk!

CicóMicó 2012.07.11 16:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.44
Köszönjük!

CSATTABABI 2012.07.09 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.08
a REPTÉR IS JÓL EL VAN REJTVE! ;)

pideryus 2012.07.04 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Megtaláltuk, köszönjük!

csg69 2012.07.01 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.18
Tiltakozom a jelszó ellen. Én nem szeretem ezt a margarint!

Bl4st3r & Amy 2012.05.28 13:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Megtaláltuk, köszönjük! A láda ép, jól kereshető, tettünk bele pár ajándékot és egy barcelonai utazásról hozott Tb-t.

 
negyesigabor80 2012.05.27 18:50 - Megtaláltam
A láda helyett őzcsaládot találtunk. Egészen pontosan egy őzgida árválkodott a ládát rejtő bozótosban. Eléggé kétségbeesetten hívta az anyját, aki később meg is jelent, de közelebb jönni nem mert. Emiatt félbeszakítottuk a láda keresését, tekintettel az őzcsaládra. Az őzgidát néhány méterrel odébbvittük, nehogy beleessen valamelyik aknába.
Mellékelem a képeket a repülőtérről, ami alapján kérem a rejtőt, hogy fogadja el a megtalálást.

[Jóváhagyta: Vgyuri, 2012.05.31 10:06]

Köszönet a rejtőnek az elfogadásért!

 
NightBlade 2012.05.27 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Megvan, köszönjük!

mancs78 2012.05.20 00:00 - Megtaláltam
megvan:)

gloooria&melmet 2012.04.30 12:18 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.26
Kis kitérő a csalánosban... majd jó rálátás a ládára:)
Vigyázat nem egy, hanem három nyitott akna is van!
A toll hiányzott a dobozból és mi sem vittünk.
Így a hagyományos bejegyzés elmaradt :(
Szóval a következő megtaláló tegyen már bele egyet....

tarsolyos 2012.04.21 08:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.46
kÖSZ A REJTÉST

 
paszi 2012.04.16 11:11 - Megtaláltam
megtaláltuk. Köszi!

nandorbauman 2012.04.16 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.38
Meglett, koszi a rejtest! Eni es Nandi

bazsogeleba 2012.04.15 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Jó volt.

igabi 2012.04.09 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
HUKK kapitánnyal megleltem életem első ládáját.

Hukk 2012.04.09 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.79
Igabival együtt, élete első ládázása. :)

guppik 2012.03.10 09:00 - Megtaláltam
Köszönjük!

divemaster 2012.03.10 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.57
Deocaching rendezvény alatt guppik és boribon524 társaságában.Köszönjük!

Fonte 2012.03.10 09:00 - Megtaláltam
De jó, meglett!

pakot 2012.03.10 00:08 - Megtaláltam
Sunboy-jal közös találat. Köszönöm a rejtést.

Sunboy 2012.03.10 00:08 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.00 súly: 3.07
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

bgecco 2012.03.10 00:00 - Megtaláltam
Deocaching alatt. Fincsi volt. Köszönet.

boribon524 2012.03.09 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.14
Pénteken délután, bemelegítettünk a szombati DEocaching versenyre :)

aPPle29 2012.03.09 00:00 - Megtaláltam
:)

dunlop2 2012.03.08 08:12 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.73
Békéscsabáról Egerbe egy szakmai továbbképzésre utaztunk és közben a kollégákat felvettük a reptéren.
A TRAVELBUG-ot továbbvittem.

Köszi a rejtést.

marcutiu 2012.03.04 15:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
Köszönjük a rejtést. Nagyon hamar ment a GPS idöben jelzett.
A mai 8 betervezettböl ez volt a negyedik, megyünk tovább GCDFKK felé.

Jutka, Gabriella, Dóri és Gábor.

megvan 
taylor_x 2012.03.03 14:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

G&V 2011.12.30 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.10
Gyorsan megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

Fikusz Kukisz 2011.12.10 15:23 - Megtaláltam
koszi a rejtest, jo pihenteto egy kis ladazas erdelybol haza fele [g:hu 1.3.26] [wapon beküldött szöveg]

Lord Szultán 2011.12.09 17:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.08
-

Hegedüs Zsuzsa 2011.12.09 17:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.32
Szülinapi láda.

-Bandi- 2011.12.09 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.43
megvan.

magiesgergo 2011.11.05 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.26
Nagyon könnyen megtaláltuk!! Közben régmúlt idők repülős nyaralásairól nosztalgiáztunk...
MÁgi és Gergő és Szőke és Noémi

angyalka&ordog 2011.10.29 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.49
retro:-)

iloilo 2011.10.22 12:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. KöszI. [g:hu 1.3.21] [wapon beküldött szöveg]

t1kovacs 2011.10.03 14:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.07
Köszi a rejtést

sinus90 2011.10.01 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Megbeszéltük Gyurival: vár az állomáson. Taxik melletti parkoló, autó színe, gyártó... Én ballag amerre a nyilak vezetnek, autó sehol. Gyanút fogtam: és a másik oldal? Ott várt. Legalább 40 éve nem láttuk egymást. Nem is őt kerestem, hanem a feleségét, abban bízva, hogy Őt hamarabb megismerem. No Terike nem volt ott.
Autóba be, irány a reptér, hátha jön még más is, mivel volt érdeklődő. Megkerestem a ládát. Rég nem láttam ekkorát! Reptéri admin elintézve, kocsiba vissza, aztán be a hangárig. Ott egy csinos fiatalember várt bennünket. Betuszkoltam a magam a gépbe. A hely igencsak szűköcske. Egyikünk se nádszál, azért elfértünk. Mivel ültem már ilyen kisgépen, sok magyarázatra nem volt szükség. Nyugat felől kerültük meg a várost. Iparkodtam minél több képet készíteni, s közben a neves épületeket, helyeket felismerni. Így felülről nem is olyan nagy Debrecen. A negyedóra, amíg a kört megtettük hamar letelt. Simán landoltunk.

Így megyünk!Előkészülve
Debrecen nyugati széleKözeledünk Nagyerdőhöz
Az egyetem környékeA Klinikák fölött vagyunk, Gyógyfürdő, sportpályák,amit láthatunk.
Új létesítmények a képenA kép alján ott a Liget tér. Ma oda is megyünk.
Bliccc 2011.09.30 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.32
Néhány hete a régi koordináta alapján indultunk útnak. Meg is lett a régi hely, egy nagyon rossz állapotban lévő ládával és az új koordinátákkal, de arra már nem sok időnk volt és rossz helyen is kerestük, így sajnos sikertelen volt az akkori kísérlet.
De ma az újabb próbálkozást siker koronázta. Meglett!

viktro 2011.09.19 18:00 - Megtaláltam
Köszönjük, megtaláltuk

ozsigombi 2011.09.16 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 1 web: 4.5 átlag: 2.50 súly: 2.56
Egy pár éve már Debrecenben vagyunk de még soha nem jártunk a reptéren. Pipa :-)

Aniko & Gyuri 2011.09.10 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.79
megvan

LCSOKA 2011.09.07 11:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.80
A sok virtuális multi után végre egy igazi láda. Nem is kicsi!
Köszönöm a rejtést.

gyusz_58 2011.09.03 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.70
Drive-ineseknek: Keressétek a reptérre vezető utat mert nincs a térképen, minden más út autóval nem OK-s.
Érdekes volt, hogy hányan lesték a fel-le szálló gépeket, miért is?
Köszönjük a rejtést

africanajones 2011.08.31 18:20 - Megtaláltam
Köszönöm megvan.Az akna kicsit közel van,vigyázzatok magatokra!Üdv mindenkinek.

griga 2011.08.24 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.56
Munka után jöttem el a ládához. Régi adósságom volt ez, hiszen ez egy nagyon "Ősi" láda. Köszönöm!

nagykata 2011.08.23 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.38
A 25. találatom! Eredetileg a hőlégballonokat jöttünk megnézni (31. Hőlégballon Nemzeti Bajnokság). Véletlenül GPS-szel felszerelkezve :)). A ballonos képek este készületek, a Kossuth téren.
Igen, pontosan ott van a rejtek, egyformán jó a GPS-ünk :). Könnyen megtaláltam. A ládából kivettem egy coin-t, viszem tovább. Én is szeretnék egy ilyet:). Nyitott aknára vigyázni!
Köszönöm a rejtést, jó hogy hagyományos láda maradt.
Ja, és a rend éber őrei megkérdezték, hogy tudnak-e segíteni. A köszönöm, nem válaszom után, elmondtam mit is csinálok. Ja! az a kézi GPS-es játék...

itt jártam ...... ezt találtam
összecsomagolvakiterítve
kezdődikés kész
Ramszesz 2011.08.21 19:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.64
Megtaláltuk Katival még a napnyugta előtt az új helyen. Remélhetőleg ezt már nem fogják megtalálni a "frigyláda fosztogatói"! :) Köszönjük Gyurinak a segítséget és azt, hogy az előzmények ellenére tovább élteti a ládát!

FefEee 2011.08.21 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.17 súly: 2.00
Megtaláltam
köszi a rejtést

Kárász00 2011.08.16 15:53 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 2.40
Az új helyen én voltam az első megtaláló és nekem két pontos multi volt ez a láda.
Egy régebben kinyomtatott leírás alapján hamar megtaláltam a régi helyet ahol a mellékelt képen látható tábla fogadott. Utána nehezen lett meg az új láda, bent kerestem a bozótban, de most nézem hogy a táblára írt koordináták nem egyeznek az aktuálisan itt leírtakkal.
Mikor mentem vissza a kocsihoz amit a régi ládához közeli lezárt kapu előtt hagytam látom ott áll egy német rendszámú autó. Pár perc múlva jönnek vissza lógó orral, a táblát sem találták meg. Útbaigazítottam őket a koordinátákkal és néhány fotóval a láda környékéről. Most néztem hogy Roffhoss néven be is jelentették a megtalálást a .com-on.

cica-nyuszi 2011.08.11 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.63
A ládában csak a log füzet volt, de az teljesen el volt ázva. Szerintünk a ládát a helyi gyerekek megtalálták és kifosztották, ajánlott a láda áthelyezése pár méterrel arrébb.

bigmick 2011.08.10 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
BigMick, Iza [g:hu 1.3.16] [wapon beküldött szöveg]
A GPS először picit félrevitt, a balra levő dombocskára (csupasz lábbal szandálban nem volt egy élvezet a tömör csalántengerben lépkedni...), csak aztán gondolta meg magát, hogy mégis máshol lehet az a láda.
A láda fedetlenül hevert a gödörben, tartalma kifosztva, a logbook úgy elázva, hogy beleírni nem tudtunk.
A ládát akár virtuálisként is, de éltetni kéne tovább.

FCsili 2011.08.10 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Megtaláltam. A logbook teljesen el volt ázva.

totik 2011.08.10 08:20 - Megtaláltam
Sajnos a rejteket feldúlva/szétdúlva találtuk.
Szerencsére a szétázott logbookot és a belső dobozt megtaláltam, ezeket visszarejtettem, és értesítettem Vgyurit.
A reptér nem túl aktív, többször is jártunk arra, de egy fel, vagy leszállást sem láttunk...
Köszönjük a rejtést!
Viki, Geri, Krisz', TZ

Vgyuri 2011.08.03 00:00 - Egyéb
Sokadszor helyreállítottam a rejtést. Most már talán még túlságosan is jól illeszkedik a környezetbe. De feltárásához elegendő az egyetlen látható követ kiemelni. Kérem, ne romboljátok szét az egész szerkezetet!

Tasy 2011.07.29 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 1.5 rejtés: 1 web: 4 átlag: 2.17 súly: 2.53
A láda alapos felújításra szorul. A környezet sajnos rém kellemetlen szagokkal várt minket. (lehet hogy a közeli patakba eresztették a szennyvizet???)

A láda maga teljesen össze van nyomódva. Valaki túl nagy követ (betontömb?) helyezett rá. A visszarejtés sajnos nem volt túl szép. Próbáltuk javítani, de nem lehetett csodát csinálni.

LionDaddy 2011.07.26 08:39 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.75
Még munka előtt, a mai 5/1. találatom.
Zuhogó esőben a ládától 10 m-re álltunk meg, esőkabát fel és be a susnyásba. A láda helye kicsit megváltozott a korábbi leíráshoz képest, a doboz is össze van zúzódva a ráhelyezett kőtől, így nedves volt benne minden. Mire visszamentünk a kocsihoz, már a reptér kerítésnél várt az őr, hogy mi baj van? Felmutattuk a GPS-t és pár szóban elmondtuk, mit kerestünk. Megnyugodva távozott. :-)

Köszi a rejtést !

atipapa 2011.07.26 08:39 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.85
Köszi

13 2011.07.19 18:36 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 2 átlag: 2.67 súly: 2.34
Köszönöm a rejtést.

tudo 2011.07.18 14:06 - Egyéb
80 km városi kerékpározás Debrecen nyugati része körül 12 régi ládával. Nagy volt a meleg, délután pedig jókora záporeső miatt kellett abbahagynom a ládázást.

GCDKAT után Északnyugat felől rettentő felhők gyülekeztek, dörgött, villámlott, fújt a szél. Még visszább indultam az állomás felé, de valahogy megállt a vihar. Száraz volt még az út, így célba vettem a dobozt. Kisebbik fiammal kerestük meg 1. ízben ezt a ládát, de akkor még nem itt volt a rejtek, hanem az egyik volt siló oldalában.

A patakon való átkelés miatt kerülnöm kellett pár 100 m-t, de aztán hamar meglett a láda. Ismét megtorpant a vihar, messzebbre menni már nem mertem, de GCVIKA-ba belekezdtem, hiszen ebből a ládából bármikor ki lehet szállni és percek alatt el lehet érni a vasútállomást.

Kerékpáros kupa: 80.94 km

Találat 
IngAtt 2011.07.12 21:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.60
Meglett!Köszönjük!

Vgyuri 2011.07.07 00:00 - Egyéb
Száradjon le a keze annak, aki elvitte a gödör tetejéről, de a nagy kő alól azt a rendszámtábla-formájú vaslemezt, ami megvédte az alatta levő dobozt a behorpadástól. Nincs más hátra, mélyebbre kell ásni a gödröt, hogy a nagy kő ne érje el a dobozt :-)

Mr. Fülixáj 2011.07.05 16:50 - Megtaláltam
Elég vizes volt, valami masszívabb doboz kéne, vagy vízhatlan takarás. A fóliát elfújja a szél, vagy ha ráteszem a húszkilós betontömböt, összenyomja a dobozt.

pozoli1 2011.06.30 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.72
Megtaláltam

NótinÉk 2011.06.29 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.36
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

agi&roli 2011.06.21 19:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.26
meglett:)

szabbr 2011.05.26 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.17 súly: 1.85
Ajánlott a reptérhez vezető úton menni, onnan már eltéveszteni se lehet.

prudy 2011.05.15 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 3 web: 3 átlag: 2.67 súly: 2.26
Könnyedén megtaláltuk és szerencsére a biztonságiak sem zaklattak minket.

Vgyuri 2011.05.10 00:00 - Egyéb
Magyarázat az előbbi jelszó nélküli megtalálás elutasításához: Még a meg nem találásokat is elfogadtam, ha a kereső valamivel (pl. a helyszín fényképével) igazolta, hogy jó helyen keresgélt. Jelen esetben ez hiányzott. Emailban kértem (az itt szereplő címről) a "hiánypótlást", nem kaptam rá választ. Sajnálom.

ribizly&csyrke 2011.05.05 18:50 - Megtaláltam
MEGTALÁLTUK!!!!EZT IS EGGYÜTT!!KÖSZÖNÖM CSYRKE!!
(ÉS NEKED IS KÖSZÖNÖM GYURI)

 
kondaspetra 2011.04.30 10:52 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 3.83 súly: 1.30
Nem volt rossz keresgélni, köszi!

geoAtti 2011.04.27 16:30 - Megtaláltam
Ez is megvan. A rejtek tetején lévő nagy kő összenyomta a dobozt. Próbáltam visszaalakítani, egy csere ráférne.

Vgyuri 2011.04.19 00:00 - Egyéb
Aki megijedne az út és a ládát rejtő terület közti árokban levő víztől, menjen vissza kb. 100 métert a város felé, ott már száraz az árok alja.

bolyana 2011.04.14 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.50 súly: 1.48
..

P41n & Pandi 2011.03.26 13:20 - Megtaláltam
A rejtő segítségével meglett a láda! Köszönjük a segítséget!

Sajnos még nincs teljesen helyreállítva a dolog. Az árkot át kell ugrani, mert még áll benne a víz, de ha a madarak csicsergését jól értelmeztem, talán lesz egy hídféle a túloldalra. A repülőtéri úton, nem messze a rejtektől, kicsit továbbhaladva meg lehet állni, van egy kis beugró egy kapunál. Egyébként végig megállni tilos van az út mellett. Nagyon sajnáljuk, hogy rengeteg a szemét ott, ahol már nem látszik az útról... sajnos nem ez az egyetlen része Debrecennek, ahol ez így van.... persze ez nem csak itt jellemző, hanem Magyarország bármely táján fellelhető...

Köszönjük a rejtést és a segítséget még1x!

dozsa8.a 2011.03.22 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.00 súly: 1.00
Érdekes helyen volt a láda , mi biciklivel nehezen közelítettük meg :-D

Vgyuri 2011.03.19 00:00 - Egyéb
A láda és a rejtek helyre van állítva. (ha valaki korábban jut oda, mint én, vihetne egy kisméretű logfüzetet.) Új - remélem átmeneti - elem az árok alján a víz. Távolugrók és gumicsizmások előnyben :-)

Kéretik megőrizni, bár azt a rombolást, ami egy éven belül kétszer bekövetkezett, nem nézem ki egyetlen geoládázóból sem.

EmesESE 2011.03.10 15:36 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 3.09
Sajnos a ládát szétszórva találtam meg, ahogy tudtam rendeztem.
A jelszó megszerzéséért a rejtő segítségét kellett kérnem.
Köszönet a segítségért és a rejtésért.

Ich.. 2011.02.28 09:50 - Megtaláltam
Sokáig kerestük, de nem lett meg. Hó, gaz, szemét volt, de cache az nem.

[Jóváhagyta: Vgyuri, 2011.03.01 23:10]

Kázmér és Párja 2011.02.23 09:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.48
Megtaláltuk. Debreceni ládázás negyedik találata. A reptéri parkolóban letettük az autót és onnan közelítettük meg a pontot. A patakon átkeltünk és rövid keresgélés után meglett.

 
Hey-ho 2011.02.19 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.19
Szinte természetes, hogy rossz úton mentünk rossz helyen kerestük aztán megtaláltuk.

Arpad11 2011.02.06 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.17 súly: 1.95
A vizes árkok miatt csak teljesen száraz időben megközelíthető!!!

Gery Greyhound 2011.01.01 12:00 - Megtaláltam
Az idei év első ládája... Lett volna :)

Sajnos nem lett meg, pedig kitartóan kerestem fél-háromnegyed órán át a dermesztő hidegben. A patakot mi is benéztük elsőre, de az még nem volt nagy ügy, a szabadon kószáló pitbull és az enyhén szólva "hátrányos helyzetű" környék láttán hamar rájöttünk, hogy az út, amin járunk, nem vezethet az ország második legnagyobb polgári repülőtere felé :)

A patak túloldalán, immár a jó úton megállva két GPS is következeten egy kis buckára vitt, amelyet alaposan átkutattam minden létező irányból, de sehol semmi. Leszámítva a rengeteg bogáncsot, amit sikerült összeszedni :)))

Talán könnyebb lett volna a dolog, ha valamiféle támpont kapható a leírásból arra vonatkozóan, hogy nagyjából hol, és mit is keressek (konyhai dobozt csipkebokor, vagy fa tövében, kövekkel, esetleg gallyakkal álcázva? Netán kisméretű filmes dobozt faágak között, fejmagasságban? Mivel a "nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?" feltételnek a leírás szerint eleget tesz a láda, feltételeztem, hogy valahol a talajszinttől magasabban lehet, de azért persze néztem a hó alatt kotorászva is.)

A reptér és környéke amúgy meglehetősen kihalt, gondolom, inkább a nyári időszakban van itt mozgás. Biztonságiakkal sem találkoztunk, valószínűleg valami meleg kuckóban forró teát kortyolgatva "őrzik" a területet attól a néhány elvetemülttől, aki ilyen időjárási viszonyok mellett arrafelé kószál :)

Teszek fel néhány képet, a rejtőre bízom hogy megítélje, vajon kellő közelségben jártam-e a ládához a találat elfogadásához :)

[Jóváhagyta: Vgyuri, 2011.01.05 15:47]

Famágus 2010.12.28 13:30 - Megtaláltam
Oldfoxxal, Hadralkával..
Hős társaim átlkeltek a patakon /miután az erősen kisebbségi környezetben bolyongtunk a nem megfelelő helyen :-)
majd megleltük nagynehezen a jó utat ami a reptérre vitt..
szóval hős társaim átkeltek a patakon, én maradtam fotózni, az úton, hosszú percekig keresték a dobozt, végül Hadralka rábukkant.. amikor már majdnem feladták!!
Pedig, most látom, a logok között ott van a fellelési helye!!!! grrr :-)))
Köszönjük!

Hadralka 2010.12.28 13:30 - Megtaláltam
....megtaláltuk!

oldfox 2010.12.28 13:30 - Megtaláltam
...megleltük!

FTom 2010.11.24 15:20 - Egyéb
Néhány út felmérése a környéken, térképi pontosításhoz. Gyalogos kupa: 10,9 km.

duranyikd 2010.11.14 11:52 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.17 súly: 3.49
Ok [wapon beküldött szöveg]

Vgyuri 2010.11.13 00:00 - Egyéb
A láda és a rejtés teljesen fel van újítva, kérem a kesselő társakat, hogy mindent úgy tegyenek vissza, ahogy találták. Az álcázást még javítani is lehetne, egy 2-3 kilós kő még jól jönne a lyuk elfedéséhez. A környéken sajnos csak nagyobbak vannak :-)

halindaattila 2010.10.23 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.00 súly: 2.65
A láda nagyon rossz állapotban van!
Köszönjük a rejtést!

Vgyuri 2010.10.20 00:00 - Egyéb
Gázfogadó állomás és gázóra.

Pilis50 2010.10.19 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.86
A 'régi út'-on közelítettem, de az 'uj út'-on távoztam. Megvan még a rókaluk.
Mi az mellette?

-Mese 2010.10.04 10:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.04
Köszi a rejtést!

Vgyuri 2010.09.08 00:00 - Egyéb
Kérem a tisztelt geokesselő társakat, hogy ha felkeresik a ládát, a több rétegből álló védelmi rendszert állítsák helyre a távozás előtt. Az előbbi beírásokban található problémák ugyanis úgy kezdődtek, hogy valaki nem tette vissza a dobozt a "rókalyukba", sőt nyitva kinn hagyta a napon, elvetemedett és ezért nem pattan rá a fedele. A dobozt kitöröltem, új logbook-ot tettem be. Tavasszal újra építem a rejteket, addig ennek a fóliákból-kövekből álló rejtésnek kell megőrizni a láda tartalmát.

nogacsalad 2010.09.03 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 4.24
1xű, könnyű találat.
Autós megoldásban, majdnem a ládikón álltam meg. (azért vigyáztam, és nem tiportam el)
Lassan nem ártana felújítani a doboz rejtekét, csoda hogy még megvan.
A reptér műszakilag mondjuk tetszett, bár sok hasonlót láttam már.
Sajnos felszállásban, leszállásban, hangzavarban, tűzben, füstben, kerozinszagban, egyéb kalandokban nem volt most részem.
Kincseket nem cseréltem, nem is lett volna gusztusom ezt tenni, e büdösre ázott gondozatlan dobozkánál :o(

pörsing 2010.09.02 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 4.04
A ládában állt a víz. A jelszó még olvasható.

emká 2010.08.25 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 1 web: 3 átlag: 1.67 súly: 2.56
oks :)

 
bob 2010.08.24 12:30 - Megtaláltam
megtaláltuk
Barbi és Bob

fuzbal 2010.08.21 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.58
[wapon beküldött szöveg]
TB-t magamhoz vettem. A .com-on "retrieve"-oltam.
(...és 2010.09.05-én GCNYVF-nél leraktam)

Fil 2010.08.20 14:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 2.5 átlag: 3.50 súly: 3.66
A nedves ládában hagytunk 1 TBt. (lehetőség szerint ki kellene szárítani a vaskos könyvet, mert tönkre megy.)
Kérem az utánam logolokat, írják be ide, hogy láttam, elvittem/nem vittem.
Nem szeretném, ha valaki ajándéknak nézné a kis repülőt!
Köszönjük, hogy itt lehettünk!

keali 2010.08.10 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.08
Két repülő felszállása előtti találat. Köszi!

mzalan 2010.08.04 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.03
Megvan. Bár a legfrissebb turistautak.hu térkép alapján a patak másik oldalára vitt volna minket a készülék. Az árok átugrást szívesen kihagytam volna, de a reptér tetszett. Köszönjük

eperdzsem 2010.07.26 18:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.43
Az előző loggoló már a jövőben járt.

FöldönKedvezőtlen látási viszonyok
Csg12 2010.07.23 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.16
GPS nélkül a honlap bal felső térképe alapján kerestük meg. A láda leírása után, hogy ne essek a leírt hibába, megszólítottam egy a közelben bicajozó srácot. A ládát együtt kerestük meg, neki is tetszett a játék. Köszi a segítséget! A debreceni bicajozás második állomása.

petersson8 2010.07.22 18:50 - Megtaláltam KRW környezet: 1.5 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.43
Régóta terveztük a megkeresést és a kommentek, valamint a leírás alapján valami oltári veszélyes és nehéz kalandra számítottunk. Tudtam, hogy hol az az út, de hagytam hogy a GPS félrevezessen és először mi is a patak másik oldalára keveredtünk. Aztán vissza a jó útra, át az árkon és meg is lett. Nem volt nehéz, nem értem azokat, akik panaszkodnak.
Sajnos a környék rettenetes, szeméthegyek, lerombolt, paintballos házak és egy tökéletesen kihasználatlan, praktikátlan repülőtér.
A rejtés viszont jó volt.
Köszönjük.

matrixmusic 2010.07.11 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 2 átlag: 2.67 súly: 3.44
Megtaláltuk!
Hétvégi kétnapos debreceni kirándulásunk alkalmából felkerestük az összes itteni ládát. Szerencsére mindketten bringával, így gyorsabb volt a haladás.
Ez a láda már nem fért bele a szombati programba, így jött a vasárnap. Nekünk nagyon egyszerűen meglett, semmi bonyolultság, tévesztési lehetőség.
Sok mindent nem ad a repülőtérből (bár nem is sokat tudna adni a kerítések miatt)
Köszi a rejtést!
Aty, Judit
...::: www.matrixmusic.hu :::...

KTamas51 2010.07.09 00:00 - Megtaláltam
:-)

foximaxi 2010.07.06 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
Okos és furfangos a leírás, mi viszont gyorsan megtaláltuk:)

Vgyuri 2010.07.02 00:00 - Egyéb
Köszönöm a karbantartást.

nazso.oszan 2010.07.01 20:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.11
Közös találat Dawsonékkal. Beázott a láda. Kitakarítottuk, kiszárítottuk, reklámszatyorba tettük.

Zé87 2010.07.01 20:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 1 web: 1 átlag: 1.67 súly: 2.04
Megvan (két ügyes kereső segítségével)

A koordináta szerintem nem csak minket vezetett félre mert a megadott koordináta körül eléggé le van taposva a bozót.

Joanne 2010.06.25 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 2.85
Mi is azok közé tartozunk, akik a hátsó utcákon próbálkoztak. Mi is azok közé tartozunk, akik mindezek után hatalmasat káromkodtak. Mi is azok közé tartozunk, akik végigszántották a régi reptéri utat. Mi is azok közé tartozunk, akik mindezek után mégsem adták fel...
A 47-esen többször utaztam Debrecentől Körösladányig majd tovább Gyomaendrőd fele. A reptér alapvetően így ismerős volt.
Zs&E

zalajaro 2010.06.24 08:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.00
Bubukával és Zergivel.

Zergi 2010.06.24 08:55 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 4 web: 2 átlag: 2.67 súly: 4.14
Fogtam!
Debrecenben tartott vasutas természetjárók találkozója keretében jártunk erre Bubukával és zajaroval.
Igen, mi sem tudtuk, hogy a reptérre vezető úton kell a csészét megközelíteni, mert hiányzik egy útpont a leírásból, hogy itt kanyarodj jobbra:( Ellenben a telepen meg lettünk fenyegetve, hogy ne menjünk 30-nál többel, mert gyerekek játszanak az utcán...

 
sanyi67 2010.06.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.18
Második próbálkozásra meglett :))) Köszi a rejtést!

Sanyi + Bence

út a reptérenrégi épület
új reptér 
PEx2 2010.05.23 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Hajdúszoboszlói fürdés közben...

zoli86 2010.05.16 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.54
Elég szemetes környék sajnos :( De megtaláltuk :) köszi

M.Sasa 2010.05.15 12:44 - Egyéb
Kerékpáros kupa: 40 km

kobcikrajci 2010.05.14 17:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.47
10/10. Kellemes meglepetés az előzmények elolvasása után. Sem őröket, sem szemetet nem láttunk, a láda könnyen megtalálható. És nagyon jó rálátás kínálkozott az egész komplexumra.

raci 2010.05.01 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.79
A műszer megbolondult egy kicsit, így a rejtő biztatása is kellett, (köszönjük). Aztán siker koronázta a kutatást. A láda leírást kár volt olvasnunk, inkább megzavart. A láda - mint a gps is mutatja - a hivatalos repülőtéri út mellett, a repülőtéren kívül található. Amúgy a hely legfeljebb pontgyűjtésre jó. Köszi a rejtést.

Vgyuri 2010.05.01 00:00 - Egyéb
Kéretik figyelmesen olvasni a szöveget, mert írva vagyon, hogy a reptérnek van egy belső üzemi területe (ez van bekerítve, a kistérképen ez zöld), és egy külső telekkönyvi területe. A láda az utóbbiban van. A reptérre vezető "hivatalos" út is a reptér belső magánútja.

tfuji 2010.04.30 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 1.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 2.83 súly: 1.00
Shithalom, bűz, szúnyogok....

Paleo.team 2010.04.13 08:00 - Megtaláltam
Megvan!

pkis 2010.04.08 13:30 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

zazu 2010.04.08 13:30 - Megtaláltam
A silók érdekesek voltak, kár hogy nem lehetett bemenni.
Mi jó irányból érkeztünk, így nem volt "gond".

lacc 2010.04.05 12:00 - Megtaláltam
Igen csak vizslattak a közeli putriból...
Ildike, Ildi és Laci

maczy 2010.04.04 17:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

SirLes 2010.03.29 11:18 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 4.09
Megtalaltam [wapon beküldött szöveg]

tótheszter 2010.03.26 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 2.50 súly: 3.60
Néhány napja én is házak felől közelítettem meg a ládát, jól kiszörnyülködtem magam, majd feladtam a keresést.
Tegnap este újból a ládaoldalra irányított a sors, ahol tanulmányoztam a térképet,s ma könnyedén meglett. A régi úton jöttem be, az újon mentem ki. Sajnos sok a kullancs! Míg az autóból kipattanva, az árkot átugorva, elfutottam a 10 méterre rejtőző ládáig, addig 3 méretes példány kapaszkodott a nadrágomba. Figyeljetek.

Látkép a ládátólReptér
Vgyuri 2010.03.21 08:00 - Egyéb
A koordinátát kissé megváltoztattam, mert a tegnapelőtti mérés ebbe az irányba húzta a sokévi átlagot. (Az eltérés az eddigi koordinátától 12 méter.)

A korábban említett erdősáv sajnos nem valósul meg, a többi területet csak a szennyvíz-program keretében takarították ki. Így viszont a láda környékén levő néhány bokor maradt egyedül, mint rejtő természeti környezet :-)

Majd ha kizöldül és megnő a fű, azért másképp fog kinézni a láda környezete.

kmiksa 2010.03.19 17:30 - Megtaláltam
Megvan ! :-)
Köszi a rejtést

Kerékgyártócsalád 2010.03.14 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 1.85
Pontos volt gyors :)
fiúk cseréltek értékeket

megvan 
Vgyuri 2010.03.13 12:00 - Egyéb
Ez most rosszul néz ki, de állítólag jónak az előjele. Már régen kellett volna oda telepíteni egy zajvédő erdősávot, csak nem volt rá pénz. Meg a kishídra sem az árok felett. (Nem a csatorna felett :-) Káromkodik is a gázórás :-)

Sifi 2010.03.09 17:10 - Egyéb
Bele akartam tenni egy geoérmét, aminek Tasmániába kellene eljutnia, de akkora mozgás volt a legközelebbi ház udvarán, hogy a láda közelébe sem mertem menni. Így a GCCSVM kapta meg.
Teljesen letarolták a növényzetet, nem lehet észrevétlenül megközelíteni.

Bukowszky 2010.03.06 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.60
A többi debrecen környéki láda környezetéhez képest valóban nehéz azt mondani, hogy szép környzetben van a reptéri láda. Amúgy a rejtés szerintem jó. Könnyen megtaláltuk. Fura érzés volt azon izgulni, hogy a töltés egyik oldaláról mikor jönnek oda a cigányok a másik oldalról meg a reptéri bizonsági szolgálat emberei.. lányos zavaromban még fényképet is elfelejtettem készíteni :) Üdv! ps. nekem is 4-5 méterrel mellé mutatta a garmin vista Hcx, pedig két másik szintén ma megtalált geoládát szinte félméterre pontosan megmutatta.

starcus 2010.03.05 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.67
Minden gond és nehézség nélkül megtaláltam, a koo-k viszonylag pontosak. Nem is néztem nagyon, mivel az előző logokban levő képek alapján rá lehetett érezni a helyre. A láda környékét erősen megbolygatták, gyakorlatilag a teljes bozótost kiirtották. A térképen szereplő trükkös csatornát is kitisztították, kiszélesítették, így komoly akadályt képez az instant támadó muglik és kutyák ellen. Ezzel egyidejűleg elég nyílttá vált a rejtés helye, feltűnés nélkül nem lehet megközelíteni. A mozgás a "szomszédból" élénk érdeklődést váltott ki, nyújtogatták páran a nyakukat. Álcáztam magam bokorkereső sürgős dolgát végző turistának, de egy idő után fel fog nekik tűnni, hogy mindenki odajár guggolni :-) Szóval sokkal nehezebb megtalálásra gondoltam. Nem is értem, hogyan nem lelt rá egy korában erősen reklamáló és túlzó megjegyzéseket tevő autós-kesserjelölt. Ennél egyszerűbb csak akkor lehetne, ha az út közepén egy bólyával lenne megjelölve és táblával nyilazva :-) Ennek a ládának, illetve a helynek szelleme van! Gondoljatok bele, nem is túl régen még egy szigorúan zárt és titkos harci légibázis volt itt, amire még szemet sem lehetett vetni, nemhogy belépni. Attól, hogy nincs muskátli és kikerics és panoráma, még a maga szürkeségében és harci komorságában is van valami misztikus. Köszönet a rejtőnek!

PS: okulásul a hozzám hasonló kezdő, ámbátor nagyobb lendületű és mellényű ifjonti vadászoknak. Anno volt és most is kellene, hogy legyen egy úgynevezett egészséges "alázat" a hagyományok előtt. Régen, a GC hőskorában még nem volt találati ládaszám korlátozás, így akár 5-10-20 akkori ládával is rejtővé válhatott a jelölt. A ládák szaporulatával az egyesület bevezette azt a korlátozást, hogy mennyi megtalált láda után jelölhet rejtésre a versenyző. Nagyban növelte volna bölcsességét társunknak, ha olvasta volna a weblapot, illetve a FAQ-ot. Ezzel a kis szösszenettel szerettem volna rávilágítani, hogy "csalásról" szó sincs és ez nem fórum, nem a beszólogatások helye. Sikereket, sok szép élményt mindenkinek!

puhanyuszi 2010.02.25 17:02 - Megtaláltam
:)

kogyo 2010.02.23 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.94
Hát nem egy felemelő környezet, de a reptér látványa szép.

Vgyuri 2010.02.09 21:54 - Egyéb
Már sokan reklamálták a koordinátamérés pontosságát. Ahányszor arra járok, mindíg újra mérem 2 GPS-el, hátha erőteljes szeizmikus mozgások helyezik odébb a ládát :-) A 4-5 méteres eltérést én is látom (ez egyébként belefér a kommersz GPS-ek szórásába), de nincs benne rendszer. Amit én betettem az egy átlagértéke az összevissza mutatottaknak. 10 méter alatti eltérést egyszerűen nincs értelme javítani, mert nem tudható, melyik mérés a pontosabb.

A gecaching.com szövege évek óta nem lett változtatva, korábban a bokor itt sűrübb volt Jobb híján azt mondhatom, hogy a rejtés nehézségénél megjelölt 2-es arra utal, hogy nagyon kézenfekvő helyen van a láda, az egyetlen lehetséges helyén a környezetnek.

SilverG 2010.02.02 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 1.5 web: 2 átlag: 1.83 súly: 1.30
Megtaláltam.

csk1 2010.01.30 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.89
Megtaláltuk.
Hóesésben kihalt környezetben könnyű találat volt, igaz Nyusz nem vállalta a havas árkot.

fa-peti 2010.01.29 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 3.60
Felejthetetlen kárpátaljai utunk hetedik állomása.

Hát ez így elég szörnyű volt. Tanulva az előző DNF logokból, hátulról a patak másik oldaláról jöttünk. A jó oldalra érkeztünk, bár egy jókora havas árkot kellett átugrani. A láda el van mérve és a segítség is félrevezető. Szétszúrt a csipkebogyó, holott annak a közelében sincs.

OdafeléFagyos naplemente
Kelet feléCívis reptér
veszett disznó 2010.01.29 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.35
Legalább fél órát kerestük, de amiatt, mert a patak másik oldaláról közelítettünk. Kevéssé tisztelt magyarka önéletrajzának szeletkéjén jót derülve áttanulmányoztuk a térképet, azonosítottuk is a történetben szereplő házakat, személyeket. Egy egész napi hóban-fagyban ládázás után kerestük föl a repteret. Fél óráig kerestük, mert a geocaching.com leírása alapján valamiféle bokros helyen van a láda. Mindenhol bokrok voltak a környéken, csupán ott nem! A koordináták csupán öt méterrel tértek el a megadottaktól, abból azonban fél óra és 3 méteres pontosság mellett sem engedett a műszer, hát gondoltuk, hogy ott van. Túrtuk a nádat, hátha a föld alatt van. Már éppen távoztunk volna, mikor véletlenül botlottunk a rejtekbe. Ejnye. Kegyetlenül kihűltünk, s nem a leleményességünk hiányának, hanem a koordináták s a leírás pontatlanságának tudom be, hogy a közvetlen közelünkben lévő rejteket nem fedeztük föl. A reptér tetszett, a rejtés nem.

Vgyuri 2010.01.17 00:00 - Egyéb
Igen kevéssé Tisztelt Magyarka!

Azt még csak betudnám zsenge korodnak (15 év), hogy félévi geoládázás és 14 megtalálás után negatív véleményt mondassz személy szerint rólam, akiről - neked - nem kell tudni, hogy a geoláda mozgalomnak kezdetek óta vagyok tagja, ez a láda pedig egyike a legelsőknek az országban (a kilencedik), amit az elmúlt 7 évben háromszáznál többen találtak meg néhányan GPS nélkül is), és csak öten nem.

De az már az egész mozgalmat érinti, hogy valaki azzal "buzdítsa" ládázásra az ezt még ki nem próbálókat, hogy ez a vakok és csökkentlátók természetjáró mozgalma, ehhez szem nem kell, csak fűl, amivel a GPS hangnavigációs támogatását figyeled.

Szemre nincs szükség, mert úgysem nézed meg (holott erre a ládaleírás KIEMELTEN felhívja a figyelmet) az oldalon levő helyszíntérképet, sem a GPS-ét, pedig mindkettőn világosan látszik a távolságra legközelebbi utcavég és a láda közti patak.

Nem olvasol vissza még pár tucatot sem a megtalálók beírásaiból, pedig ebbe a hibába néhányan a közelmúltban is beleestek, csak ők nem anyáztak, hanem röhögtek a saját hülyeségükön.

Nyilván arról is a láda elrejtője tehet, hogy amikor az eb sírhantját meglelve elindulsz az igaz út megkeresésére, megtalálod a "Debreceni Repülőtér" felíratú táblát, de azt már nem, ami alatta van, hogy "Bejárat 250 méterre". Ez azonban nem olyan nagy gond, mert a régi úton át még te is eltaláltál arra a helyre, ahol a láda van, kihasználva azt, amit a csak közúton működö hangnavigálás nyújtott.

Amikor az megszünt, a tudásod is végetért. Megismered csaholó partneredet, de arra már nem jössz rá, hogy a láda valahol a két általad már ismert pont között van, nyilván a nagy vizen (Tócó-csatorna, nem Tócó-patak, az máshol van) innen. Vagy csak egyszerűen a GPS nem segített a kb. 2 méter mély árok leküzdésében, ezért feladtad a harcot. Az tény, hogy amennyiben átmászol, és eljutsz a megadott pont közvetlen környzetébe, a láda nem pattan ki a fészkéből, nincs lefelé mutató nyíl, vagy egyéb olyan eszköz, ami lehetővé teszi a ládának a te képességeiddel való megtalálást.

Kivánok neked sok-sok falra, feliratos dobozban elhelyezett ládát, utca-házszámmal megjelölt helyszíneken.

feri65 2010.01.09 15:35 - Megtaláltam
megtalaltuk!
koszi!!

renes 2009.12.26 13:00 - Nem találtam meg
Nem találtuk meg, történetünk alant olvasható.

Kissatti74 2009.11.26 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 1 web: 1 átlag: 1.00 súly: 2.00
:(

diverupi 2009.11.26 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 1 web: 1 átlag: 1.00 súly: 2.74
:-(

ZoLiza 2009.11.16 10:39 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.51
[wapon beküldött szöveg]

Köszönjük a rejtést!

Cerberus 2009.10.29 16:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 3.62
Megtaláltuk! Már szürkületben értünk ki, mindenféle fegyveres erők általi zaklatás nélkül megúsztuk a kalandot.

lrlr 2009.10.25 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 2 átlag: 3.33 súly: 2.23
Köszönjük a rejtést, bár őszintém megmondva a környezet nem igazán villanyozott fel. Nem volt jó érzésem először egy putri közelében parkolni, majd óbégató kisebbség közelében keresgélni....

bitveve 2009.10.24 08:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.01
Megtaláltam.

brunette 2009.10.23 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.81
Megvan!

keep 2009.10.22 10:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.25
Koncerten voltunk a városban, másnap délelőtt néztünk ki. Tetszik a reptér, bár egy kicsit pang most, a biztonsági őr szerint is.

Vgyuri 2009.10.21 18:00 - Egyéb
Nem cserélte ki véletlenül valaki a szétrongyolódott szatyrot a ládán? Mert akkor nem kellene ezért kicaplatnom. Viszont jön a tél, nem árt egy télálló külső csomagolás. (A láda amúgy vizzáró.)

Yoss 2009.10.21 13:26 - Megtaláltam
megvan,reszletek kesobb [wapon beküldött szöveg]

sanca 2009.10.19 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.25
Először eltérültünk a reptér irányából, de sikerült korrigálni.
Köszi a rejtést!

nexus6 2009.10.19 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.43
Kollégámmal mentünk, először a garmin a ladik utcába vitt, aztán gyors kérdés az ott lakóktól, majd gyors megtalálás. Jó hely, és a rejtés is tetszett.

sirgalahad 2009.10.11 06:55 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.00 súly: 4.16
A hajtómű hátul fújja
Majd levegőt elöl szív is
Ládász meg a bokrot bújja
Vajon hol lehet a Cívis?

K.L. 2009.10.08 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.07
ok

carmin 2009.10.03 09:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.82
Gyors találat.

Bubuka 2009.09.12 18:10 - Megtaláltam
@dzsóbácsival KMGT-ről hazafelé.

Dzsó.bácsi 2009.09.12 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 2.93
12. KMGT-ről hazafelé menet. Köszönet a rejtőnek!

Lucius 2009.09.12 17:57 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 2 web: 2 átlag: 2.00 súly: 2.11
Egész szép forgalom volt a láda környékén, mivel közvetlenül előttünk, s majd utánunk is érkezett a helyszínre geoláda vadász... :)

Köszönjük szépen a rejtést, és az élményt!

 
Futrinka és Pippó 2009.09.09 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.45
Kár, hogy több repülőgépet nem lehet megcsodálni (közelebbről is) a környéken. A repülőtér parkolójáig elmentünk, hogy valami érdekeset is lássanak a gyerekek, de folyamatosan figyeltek bennünket, és nem is láttunk semmit... :-(
A láda nagyon hamar meglett, elvittük a TravalBug-ot, visszük tovább!

A gépLáda
alucifer 2009.09.09 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.56
Debrecen és környéke ládavadászaton.
Köszi, a rejtést.

Bejáratdimb-domb
Leone 2009.09.05 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.90
Könnyen megtaláltuk. A MIG vadászgépet mi is láttuk. A dobozra ráférne egy zacskócsere, ami most rajta van elég szakadozott.A tb-t benne hagytuk.

Kimberli1 + Imi30 2009.08.30 10:00 - Egyéb
A ládába beletettük a Berg Troll TB-t, aki kiveszi, ne felejtse el a com-os oldalon is regisztrálni! Köszönöm!
Mi egy MIG vadászgépet láttunk:)

erdeisz 2009.08.29 18:32 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.37
Megtaláltuk.

MeKrisz 2009.08.20 10:44 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Nagy nehezen. A GPS valahogy nem akart olyan úton vezetni, amin el is lehet jutni a ládához. Amikor odaértünk, árkot ugrottunk, áttörtettünk a gazon, aztán meglett a kincs is. Elhagyatott volt a környék, senkivel nem találkoztunk. Köszi a rejtést.

F.Csub 2009.07.28 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.89
Először én is rossz irányból mentem és kis patak túl oldalán találtam magam. :D
De Aztán Találtam egy kis földutat híddal és sikerült átjutnom. Árokugrás. Beletenyerelés a szúrós növényekbe.:) És ládamegtalálás.
Köszönöm a rejtést.

Én láttam repülőt de csak ilyen kisebbet 
Pomisa 2009.07.27 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.63
A láda nagyon koszos.A repülőtéren szerencsénk volt mert láttunk egy BOEING-737-est.

Soko 2009.07.04 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.81
6/11. Kerékpáros ládakeresés (48 km). Köszönet a rejtésért.

Dream Theater 2009.06.18 19:30 - Egyéb
Így van, a tábla előtt, a bekötőút kiszélesedésében le lehet parkolni, onnan meg egy könnyed séta a ládáig.

Vgyuri 2009.06.15 19:00 - Egyéb
Elmentem megnézni, tényleg ott kezdődik.

Ráadásul ki van egészítve a padkára leállás tilalmával (okkal, mert 1 méter van az árokig). Viszont ahol a tábla van, a keresztező útra ill annak az úttest túloldalán levő párméteres folytatására le lehet állni, onnan a láda már csak párszáz méter.

Dream Theater 2009.06.15 00:00 - Egyéb
Én úgy emlékszem, hogy ott kezdődik!

Vgyuri 2009.06.14 00:00 - Egyéb
Szerintem azt a régi repülőtéri út kereszteződése feloldja.

Dream Theater 2009.06.11 09:20 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.00 súly: 3.29
+ 1 találat !
(A reptérre vezető úton, a láda előtt 500 méterre ki van téve a megállni tilos tábla!)

Levin 2009.06.11 08:04 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.86
Egy darabig bénáztam a navigájddal, a sáros földutakkal, útszéli putrikkal, de siker koronázta próbálkozásaimat. Megtalálás után robogtam tovább Nagyvárad irányába.

Moonspell 2009.06.08 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.24
Először rossz irányból próbáltam megközelíteni, de egy kis kerülővel megoldottam. Sajnos repülőt nem láttunk, de érdekes hely az biztos. Köszönjük!

Mr Zerge 2009.06.01 08:30 - Megtaláltam
Meg van. [wapon beküldött szöveg]

Vándor Csillag 2009.05.16 20:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.70
A reptér nagyon érdekes, de a rejtés környéke szemetes és büdös.

Mr Bean 2009.05.16 20:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.79
Megvan!

Schabee 2009.05.09 17:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.79
A rejtés szerintem nem túl szerencsés. Először a patak másik oldalára vitt a gps.

 
pover 2009.05.09 17:22 - Megtaláltam
ok

cscsali 2009.04.30 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.34
Köszi!

Morcos61 2009.04.11 15:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.29
Először a Ladik utca felől, de a csatorna utunkat állta
Másodjára a földúton, majd az aszfalton. Nem talákoztunk a hatósággal.
Legnagyobb "veszélyt" a kullancsok jelentették, amiből 4-et találtunk a rövid séta után.

Morcos61 Katka

A háttérben egy PRV és egy P37 
ergyd 2009.04.10 16:07 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.44
Megtaláltuk.

Cicapapa51 2009.04.10 14:21 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 2.83 súly: 2.92
Megtaláltam.

vtibi 2009.04.04 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 2.40
A reptér környéke érdekes, viszont aki nem aszfalton közelíti meg a helyet találkozhat a környéki kisebbség jeles képviselőivel :)

irmatyi 2009.04.02 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 3.14
Megkeresve.
Igazat kell adnom a korábbi megtalálóknak. A logbookokat tényleg nem az "ellopható" dobozba kellene tárolni. Szerintem a Mem kártya és a Pendrive sem biztos, hogy sokáig fogja hirdetni a jóhírét a rejtésnek.
Persze ez is igaz, hogy igy nem férl bele rengeteg kacat - szemétnek való.
NA DE ! TB GC ? Azért az is igaz nagyon meggondolnám a TB illetve GC beköltöztetését. (úgy, hogy ott is hagyom)
Most sincs belogolva az Amnezia TB elköltöztetése !!!
Amnezia = felejtés ?
Mindezt a hazánkban siralmasan sok eltűnt "utazók" miatt írom.

SuperGeo 2009.03.31 17:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 3.61
Hajdúszoboszlói kis szabadságunk alatt kerestük fel ezt a ládikát is. Mikor az út szélén leálltunk és tanakodtunk a kocsiban, odajött egy arra járó úriember és az igazolványát felmutatta:
"X.Y. rendőrszázados vagyok. Valami baj van? Segíthetek valamit?"
Megköszöntük a szándékot és mikor eltávolodott, gyorsan levadásztuk a ládát.

Köszönjük a rejtést! Az Amnézie/ Amnesia TB-t kivettük!

Madym 2009.03.27 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 1.5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 2.50 súly: 1.60
Megvan, az ötödik találásom. Könnyű volt rátalálni. A helyszín nem a legideálisabb, mivel a környék teli van kisebbségivel, de szerencsére tök egyedül voltam, csak egy autó húzott el a reptér felé. Az utánnam következőknek üzenném, hogy a Ladik utcát, és környékét nagyívben kerüljék el! Én egy időben újságot hordtam arrafelé, és már annak is örülni kellett, hogy a biciklimet nem lopták ki alólam, és ez komoly! Apropó, bicikli: egy héten belül a második tüskét kaptam a kerekembe, a másikat CGDeNa keresésénél... Úgyhogy nem árt erre is odafigyelni, aki esetleg kerékpárral keresgél. A láda nagyon koszos, a TB alig fér bele, amit a helyén hagytam. Az egyik toll nem fog. A tartalma lehetne jobb is. Köszönet a rejtésért!

Vgyuri 2009.03.27 00:00 - Egyéb
Tulajdonképpen kiszedhetném a régi logbookokat, de már volt több olyan megtaláló, aki örült neki, hogy ilyen régi 2001-es, a geocaching hőskorából származó bejegyzéseket olvashat.

Majd ha egyszer sok időm lesz, beszkennelem a régi könyveket és egy SD kártyán vagy pendrájvon odateszem a ládába, így a technikailag "felkészültebbek" megnézhetik/áttölthetik.

Kimberli1 + Imi30 2009.03.22 15:30 - Egyéb
Már a korábbi helyén is felkerestük a ládát. Jelenleg ez az egy láda van a megyénkben, ami elég nagy egy termetesebb TB elhelyezésére, és a com-os oldalon is regisztrálva van. A helyszínen kissé megdöbbentünk, hogy a ládának nagy részét sajnos elfoglalják a logbook-ok. Alig tudtuk a TB-t belepasszírozni. Kérem, hogy aki elviszi az amnéziás TB-t, ne felejtse el a www.geocaching.com oldalon is regisztrálni a megtalálást, és az elvitelt! A TB-ről további információk, az alábbi link bemásolásával érhetők el:
http://www.geocaching.com/track/details.aspx?guid=8d4a9668-1bde-4ddc-a449-cc1e3a31cc3d
Köszönjük a rejtést!

Kim és Imi

Kamilla és Zoli 2009.03.22 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.28
Megtaláltuk!!!! Köszönjük!!

Nebel 2009.03.19 16:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.70
Debreceni hosszú hétvégi ládázás során gyűjtöttük be ezt a rejteket.
Bevallom kicsit többet vártam volna a rejtéstől...
Nekem egy "csak úgy odarakott" ládikának tűnt, aki véletlenül arra jár az is könnyen felfedezheti a dobozkát.
Mindenesetre a repülőtér és a kiegészítő objektumok nagyon tetszettek!
Köszönjük a rejtést!

:)

Varga Gábor 2009.02.15 10:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
Ok! Hajduszoboszlói "nyaralás" a "télben" sok kirándulással. Kétszer indultam erre a rejtésre! Előszőr abba a bizonyos "negyedbe" navigált az Igo, ahol is egy árok állta utamat. Másnap a helyes irányt követve hamar megtaláltam a ládát.

Sifi 2009.02.01 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.30
Megtaláltuk Laurával. Egy hónapig senki? Hmmm. Pedig ennyire közel még egy ládához sem tudtam menni autóval:)

BPeterDV 2008.12.29 10:05 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.00 súly: 2.28
Megtaláltuk.

Anita és Attila 2008.12.28 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.00 súly: 2.15
.

Vgyuri 2008.12.28 13:00 - Egyéb
Ha valaki a putrik felől közelít és a pataknak titulált szemétdomb állja az útját, az kérem, ne a saját hülyeségéből vonja le a következtetést. Az optimális megközelítést alkalmazva a jól kiépített repülőtéri útról, nem találtok több szemetet, mint bármelyik kirándulók által sűrün látogatott erdőben. A környéket rendszeresen (de nem naponta) takarítják a repülőtér dolgozói.

A láda állapota olyan, amilyennek a látogatók hagyják. Én nem tudok mást csinálni, minthogy időnként kicserélem a nájlonzacsit és átrostálom a láda tartalmát (elsősorben nyalóka, keksz és rágógumi után, amire már volt példa), beteszek a betelt helyett egy új logbookot.

Ata72 2008.12.27 07:28 - Megtaláltam
Sikerült a putrik felől megközelítenem a rejteket, ami így is drive-in lett, csak némi vizenjárás árán. Elhanyagolt környék, elhanyagolt láda. Lényegesen többet vártam a név és a leírás alapján. A Gelle Fraa TB-et kivettem.

[2008.12.28 19:30
Úgy érzem Vgyuri fenti Egyéb logja nekem is szól, bár ez nem az a hely ahol reagálni kellene, de azért mégis...
Engem a Garmin aszfalt úton navigált oda. (Az rejtő által favorizált repülőtéri úttól 5 méterre.) Ezért a "saját hülyesége" kifejezést nem igazán értem! Csak leírtam, számomra ez nem probléma! De...
1. A láda környezetében még szarkupacok is vannak. Pont.
2. A ládát nedvesen tartó "nájlonzacsi" sáros kívül-belül, a doboz tartalma könnyfakasztó. De erről tényleg csak a keserek tehetnek...
3. Mindez egy gázcsonk(?) kerítésének tövébe ásva, betondarabokkal letakarva...

A logokban írtak azért fontosak, mert a következő látogató tudni fogja mire számítson. Visszaolvasva az logokat -az enyémet is beleértve- jogosnak érzem a kritikákat. Írásommal nem akartam megbántani senkit, csak az általam tapasztaltakat közöltem.
Üdvözlettel, köszönettel:Ata72]

Duciék 2008.12.25 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.23
Még sosem jártunk a reptér területén, de nincs is sok látnivaló, csak a medicopter. A rejteket gyorsan megtaláltuk, és itt hagytuk a Gelle Fraa TB-t.

Gerry Potter és Gabriella 2008.12.23 10:35 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 3 web: 3 átlag: 2.33 súly: 1.78
A koordináták nem helyesek. A patak és a repcsi elvette a figyelmünket és már csak a patak túl oldalán jutott eszünkbe, hogy meg kéne nézni a jelszót. Szóval nincs meg a jelszó, ha valaki tudja akkor légyszíves írja meg! Köszi a rejtést!

[Jóváhagyta: Vgyuri, 2008.12.23 18:57]

Köszi a jóváhagyást Vgyuri!

Igoroland 2008.12.21 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.33 súly: 1.00
Sikeresen megtaláltuk. Viszonylag könnyű volt, a nagy árok átugrása volt a kihívás tekintve, hogy nagy volt a sár.

dano 2008.12.21 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 1.95
Meglett, de kicsit pontatlanok a koordináták, és sajnos itt is szemetes a környék...
A kis csapat: mb2000 & Igor & Danó

mato 2008.12.12 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.17 súly: 2.79
Megtaláltam.

autogaz 2008.12.05 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.45
Szakado esoben

Figlio 2008.11.18 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.60
Ok

h2so4 2008.10.30 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 2 web: 4 átlag: 2.67 súly: 2.53
Megtaláltam. Nekem nem jött be sem a környék, sem a rejtés, sem a láda.

nagyi11 2008.10.25 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.69
Megtaláltuk!

Attibati 2008.10.25 10:44 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 4.08
Debrecen környéki kerekezés 133 km

Affami 2008.10.24 13:20 - Megtaláltam
Evetkével és Togoval, persze a láda csak Nekem nem volt meg ..........eddig :)

KJ & GM 2008.10.24 08:30 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

vt54 2008.10.23 10:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.79
Sajnos végére értünk a négynapos debreceni üdülésnek. Az időjárás végig nagyon kegyes volt hozzánk, így 13 megtalálással gazdagabban tértünk haza és persze sok-sok élménnyel. A repülőtér - repülő-ember lévén - "kötelező" program, bár csak kívülről szemlélhettük és csak néhány parkoló kisgép volt az összes látványosság. Az új útról a megtalálás gyerekjáték, de a doboz megérne egy zacsit (nálunk elfogyott a pótlásokban) mert nagyon koszos volt már. Köszönjük: Tibi (vt54); Ica

Vgyuri 2008.10.16 00:00 - Egyéb
A ládával kapcsolatban az a sajnálatos dolog, hogy a repülőtér üzemi területére, ahonnan talán többet lehetne látni, rendészeti okokból nem tehettük. (Valamikor ott volt.) Arra a helyre tettük, ahol az üzemi területtől már csak átlátszó fém (drótkerítés) választja el, és nem átláthatatlan magas betonfal, mint a főépület környékén.

A rejtés módját csak egy-két megtaláló kifogásolta, valószínűleg a többiek tudták, hogy mennyi munkába került még így is a kiépítése, a nagy semmi közepén. Többe, mint egy kidőlt fatörzs alá bedugni. De a környék lehetőségeinek áttanulmányozása után született kiváló ötleteket szívesen veszem. Esetleg olyat is lehet kitaláni, ahol a láda fogja meg a bicikli kerekét :-)

Az odatalálás módjával kapcsolatban egy dolgot tudok tanácsolni, hogy ne csak a pont távolságát és irányát nézzük a GPS-en, hanem ha van rajta térkép, azt, ha nincs, akkor meg egy papírtérképet. Mindegyiken ott van a tégláskert oldal és a láda között egy kék vonal. El lehet rajta gondolkodni, hogy vajon miért.

Pözsóstomi 2008.10.12 17:41 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.26
A közelben épp sétarepülés volt, de nem tudtam nagy repülőt fotózni.

jolliefille 2008.09.30 12:50 - Megtaláltam
Megtaláltam !

PolarBear 2008.09.30 12:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.41
Köszönöm a rejtést !

Bütyök+Zulu 2008.09.29 20:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.87
Késő esti vadászat, át a mély árkon, közben nézegetni a kivilágított repteret. Megvan.

SylverRat + Bogee 2008.09.29 20:45 - Megtaláltam
Hortobágyi versennyel egybekötött Debrecen körüli ládázás 49/61.

new will 2008.09.28 17:55 - Megtaláltam
késöbb

fabkor 2008.09.28 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.00 súly: 1.70
Vasárnapi bringázással egybekötve keresgettünk: Először a Tégláskert felöl próbáltuk , elvileg onnan is elérhető most már miután civil terület lett. De az utca végétől kb 2 m magas szúrós gaz, szeméthegy és néhány kóborkutya akádályozott meg a cél elérésben.
Utánna a régi bekötőúton már sikerrel elértük az új utat. Innen már kényelmesen elérhető volt a láda. Mikor lesz ezen területből virágzó ipari park? fabkor és Zsófi

Kofola BT 2008.09.28 08:43 - Megtaláltam
Debreceni ládázás

19izsi73 2008.09.28 08:43 - Megtaláltam
A Kofola BT alföldi száguldásának egyik állomása.

Kokó 2008.09.28 08:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.85
Sajnos egyetlen gép sem akart se föl, se le. Pedig szívesen nézegettem volna akár egy fel szállást, vagy egy landolást. Mindegy. Így is láttam repülőt - ha csak földrekényszerítve is.

macikupac 2008.09.28 08:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.50 súly: 4.00
Hortobágyi geoverseny és Debrecen körbejárása 12.

Alapjában véve szeretem a repülőket és a repülőtereket. A topo-n még nem szerepel az új út, de ez nem gátolt meg minket abban, hogy beguruljunk az épületek elé. Itt csináltunk pár képet, de volt valami le nem írható hiányérzetem a hellyel kapcsolatban. A kerítés mellett több helyen is megálltunk és fotóztuk a terepet. Szerencsére egyetlen biztonsági őr sem jött oda hozzánk. Így nyugodtan lencse végre kaphattunk mentőhelikoptert, hangárt, kifutót, radart és vadászgépet is. A rejtés maga ötletes, de a kivitelezés nem a legszerencsésebb. Itt is igaz, hogy "kisebb láda, könnyebb rejthetőség". Macek volt velem.

ÜdvözlésA terminál
A toronyHangár lépcsővel
HangárokHelikopter
VadászgépAz egyik kifutó
Radar a fák mögöttMacek a ládával
Kadorca 2008.09.28 00:00 - Megtaláltam
+

akosgy 2008.09.26 17:13 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3 web: 2.5 átlag: 2.67 súly: 3.53
Péntek délután a MÁV visszatartó erejét legyőzve robogtam be félórás késéssel Debrecen City pályaudvarára, hogy arrabona-val egy kis alkonyati ládázással melegítsünk a másnapi geofesztre. Stílszerűen szólva rá is repültünk erre a ládára. :) A dzsuva a környéken nem ért váratlanul, de azért a rejtés tényleg nem mutat sokat a reptérből, pedig repülő emlősként érdekelt volna részletesebben a látvány. Egyszer belülről is megnézem.
Köszi a rejtést! :)

arrabona 2008.09.26 17:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 2 átlag: 3.33 súly: 3.08
Még szerencse hogy akosgyvel kerestem meg a ládát mert Ő világosított fel hogy szerinte a reptéren kívül van elrejtve. Végül megtaláltuk, bár elég nehézkes a megközelítése.

 
alfiku 2008.09.25 12:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk.
Marika, Klára és István

 
zayd 2008.09.23 11:11 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.43
Bringás találat, a rejtést talán megérné átgondolni.

Kassai Család 2008.09.13 15:15 - Megtaláltam
mai 6/6.ez volt az utolsó, a logbook megtelt, köszi

Morcipók 2008.09.13 12:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk Robocoppal. Kivettük belőle a TB-t!

Morcipók és Robocop 2008.09.13 12:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk Morcipókkal. Kivettük belőle a UNH3B7 számú TB-t!

fattila 2008.09.10 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 5 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.64
Jó ötletnek tartom, hogy a reptérhez közel van egy olyan láda, amely utazó ügynököket is tud fogadni, de szörnyű helyen van. Árokugrás, ügyetlenek esetén úszás az "árokban" lévő vízben. A rejtés nagyon jó, öt percig sem találtam meg. A ládába betettem egy utazó ügynököt (UNH3B7) és kivettem a (604054) egy másikat.

Giton 2008.08.31 12:25 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 1.5 átlag: 2.83 súly: 2.80
Könnyen megtaláltuk az új utat, de nem a webes megjelenés miatt. Őrző védőkkel nem találkoztunk.

GeoRichter 2008.08.21 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 2 web: 2 átlag: 2.00 súly: 2.63
Virágkarnevál után, hazafelé. A leírás nem sok támpontot adott, a korábbi bejegyzések segítettek. Nagyon meleg volt, és embermagasságú gaz.

DTi 2008.08.17 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2.5 web: 2.5 átlag: 2.67 súly: 2.08
+van.

Murus 2008.08.05 18:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
[wapon beküldött szöveg]
Nagyon tetszett! A ládában hagytunk egy TB-t. Aki kiveszi logolja a com-on is, ha kérdés can, csak szóljatok. Murus és Cica

pdrive 2008.08.02 09:31 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.28
Keróval, még a nagy meleg előtt levadásztam a vadi új Legend HCx-el.
Árokugrás OK:) Helyből a kerülőutat választottam.A kifutó túl oldalán dolgoztam vagy 8 évet a terület ismerős volt. A reptéri parkolóban a sok autó azt mutatja vonzerő az ingyenes parkolás annak a ki innen repül.

Sok autó a parkolóbanA közlekedési eszköz :)
Nem igen repül többet 
fkmaster 2008.08.01 18:25 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.99
Lásd Stüszi!

Stüszi vadász 2008.08.01 18:25 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.00
Nem sokat láttunk a láda környékéről, a kereséskor gyorsan rájöttünk, hogy melyik a jó irány.

höri 2008.08.01 11:55 - Megtaláltam
Megrágva [wapon beküldött szöveg]

zöldfülű 2008.08.01 11:54 - Megtaláltam
lefülelve. :) [wapon beküldött szöveg]
Hurrá, nyaralunk II.
Ebesi alaptáborból vezérelt, városnézés előtti bemelegítés :)
Köszönöm a rejtést

jzx 2008.08.01 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.80
Megtaláltuk :)

ufss 2008.07.31 20:31 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 1.70
Épp sötétedett, a közeli kis patak miatt hihetetlen mennyiségű szúnyog volt. Megragadtuk a ládát és berobogtunk a reptér váróterébe. Kell még pár év mire lesz forgalma, azon az estén karagandába nem sokan mentek:D
A reptér maga érdekes lehet csak nem tudom hogy a belső részre be lehet e jutni valahogy mostanság

Gipszjakab & Lujzika 2008.07.31 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 3.16
Mai első problémás találatunk a gps jóvoltából a patak másik oldaláról közelítettünk, aztán egy nem létező útra vitt minket, de végül meglett a helyes út.
Gipszjakab & Lujzika

D.Tóth 2008.07.29 18:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.01
Ároknál nagyot kellet ugrani. Seki sem zavart a láda keresésbe.

ERNO 2008.07.27 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
°.° 4-es busszal mentünk, majd az aszfalt úton, tűző napon ballagtunk. Néha egy-egy felhő elment fölöttünk. A reptéren ittunk, csokit ettünk az automatából, majd láttunk egy kilapított siklót.:S Az árkon sikerült átvergődni, bár Ancsi papucsban jött, ezért hátamon cipelve kellet átvinnem. Lilluskának tüske ment a kezébe. Követtük a kis ösvényt, és kibányásztuk a ládát. Köszi a rejtést. (A geocoint Misuék kicserélték, így az "I Love Kurdistan" nevűt szereztem meg.)

Legolány 2008.07.26 11:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.01
Köszi!

jana.hu 2008.07.26 11:11 - Megtaláltam
Köszi:)

Misu 2008.07.26 11:11 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

GyeKo-Team 2008.07.24 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.98
Megtaláltuk!
Könnyű találat, de jó a rejtés.
A ládába belekerült barmbeks 2. Hamburg Silver-Geocoin, egy Török ládából hoztam.
Köszi a rejtést.

a coin
Puzzle Apartman Gyula 2008.07.23 20:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.10
A reptéren korábban már jártunk, most csak a ládát vadásztuk le. A TB-t elhoztuk!

madball 2008.07.21 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.26
Gyalogszerrel a tűző napon... durva volt.
TB beköltözött a ládába.

 
tatarbifsztek 2008.07.20 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.68
Toltunk egy hamburgert es levadasztuk. Vasarnap leven az epitkezes allt, de azert egy-ket ember volt a kornyeken.

CS.CS 2008.07.20 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.57
Mai első ládánk! Hajdúszoboszlói nyaralásunk 18. ládája. A leírás megtévesztett, előszőr a főépülethez indultunk. A RUSSA jó helyre vezetett......

Orsi, Csaba

sprok 2008.07.19 15:22 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

valti 2008.07.16 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.23
Nagy építkezés van a reptéren, óvatosan kellett loggolni. Köszi a rejtést!

targonczas 2008.07.16 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.72
A szétázott árok után már nem volt probléma.

pajika 2008.07.16 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.96
hiba elháritva

Spóra 2008.07.13 20:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.08
Segítséggel (ezt köszönjük szépen!) rábukkantunk.
"lgergely" két hozzászólását egybeolvasva totálisan félreértettük a láda helyét, mert az IGO által megadott ponton megállva - ha nem megyünk be a csalánosba - akkor csak a repülőtér kerítése látszik. Viszont itt nem azt a kerítést kell keresni, hanem az út másik oldalán a méteres gazban egy kis körbekerített részt! Összevissza bandukoltunk, amire a repülőtéri őrök is a helyszínre érkeztek. CB-n összehozták , hogy hol lehet a láda (sajna a régi helyét tudták), úgyhogy azt a részt is bejártuk zavarodottságunkban. Kalandos volt, de mire a nap lement az óriásláda is előkerült!

Rubens 2008.06.25 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 2.5 átlag: 3.33 súly: 1.85
Megtaláltuk! [wapon beküldött szöveg]

Remek helyen volt a láda és sikerült is begyüjteni! A tisztelet kört mi is megfutottuk és minket is bevitt a Russa a "C" kategóriás sorra, de a reptér felöl támadva a helyet Smiti begyüjtötte a ládát! :)
Köszönjük az élményt és a rejtés!!!

rubens&smiti

peterpan 2008.06.18 10:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
4 napos Hajduszoboszlói vakáció körüli csillagtúra egyik állomása.
A mai napon elég szomorkás volt az idő, ezért eleve városnézős napot terveztünk - tehát az autót használtuk esernyő helyett.
Itt már nem esett, de az árok leküzdése izgalmas feladat volt.
A lányok megnézték a repteret bbelülről is, mivel Vandus kinyilvánította, hogy neki pisilnie kell és ez egy igen fontos dolog a szobatisztaság felé vezető úton!
A koordináták némiképp pontatlanok, de azért a russán nevelkedett kesser 20 méteren belül már használja a szemét is.
Mire visszaértem a parkolóba, Vandus közeli ismeretséget kötött kb 10000 apró csigával, amelyek a parkolósorok végi kis zöld foltokban gyülekeztek.
Innen a Debrecen plázába mentünk pizzát tolni az arcunkba. Ott a mozgólépcső felett egy frissen restaurált repülőgépet (az első!) sikerült lefényképezni. Azt nem tudom, hogy innen szállt-e fel az is :)

Nézz mélyen a szemembeAz első repülő
gkristof 2008.06.11 16:52 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2 web: 3 átlag: 2.67 súly: 2.28
Megtaláltuk édesapámmal. MNár voltunk itt, most visszajöttünk.

lgergely 2008.06.11 16:42 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 3 web: 3 átlag: 2.67 súly: 2.49
Visszamentem és most mnár tudtam merre keressem. meg is lett az eredménye. Köszi a rejtést.

tika67 2008.06.06 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.18
Nagyon hasznos Csigabiga koordinátája! Ekkora ládával még nem találkoztam. Alig akart vége lenni.

lgergely 2008.05.25 18:50 - Nem találtam meg
A friss koordináták alapján kerestük kisfiammal. Sajna nem sikerült, most látom a web-en, hogy a kerítésoszlop tövét kell nézni. Visszamegyünk. Valami módon a wap szövegben utalni kellene a rejtésre, mivel most a csalánost túrtam fel keményen. (Nem leszek reumás egy ideig.)

nyüstetéze 2008.05.24 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.41
Inkább érdekes, mint szép környezet. A reptéri tűzoltóautó nagyon vagány, közel volt a kerítéshez, így sikerült meglesnünk.

Nyüstetéze és Eszter

Togo 2008.05.17 20:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
Erősen sötétedett már, mikor ezt a méretes dobozt előhúztam a rejtekéből.

BeeDaKa 2008.05.17 20:15 - Megtaláltam
Láttunk egy őskövületet :) nagyon tetszett, csak sajna a szögesdrótra élesedett a fényképező nem a háttérre, így kaptam a fejemre :( pedig nem tehetek róla, hogy nem nőttem magasabbra :)

A láda hatalmas, tök jó, hogy olyan régi bejegyzéseket is látni :)

baliagy 2008.05.17 12:54 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

Csigabiga 2008.05.17 12:51 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 3.85
Levadászva! :o) [wapon beküldött szöveg]

KMGT-re menet, baliagy vezetésével jöttünk ide.
A NaviGuide-on is, meg az iGO-n is a legközelebbi közúti pont a patak túloldalán van! :o(((
Miután ezt megszívtuk, jó nagy kerülővel megtaláltuk a repülőtérre bevezető utat, amin már el tudtunk jutni a ládához, ahol épp Evetke és wyldrenix logolt! :o)
Miután sikeresen átküzdöttük magunkat az árkon, mi is bejegyeztük magunkat a logbook-ba. Ezután az úton továbbhaladva megnéztük a reptér bejáratát is majd mentünk a Találkozóra.

Érdemes lenne feltenni az oldalra segédpontként az új
reptéri leágazás koordinátáját ami kb. itt van:
N47 29.994 E21 37.872 Alt: 111 m

A találkozó után, este még egyszer visszajöttünk ide Togó társaságában, hogy Ő is megtalálhassa a ládát.

Ezúton is köszönöm szépen baliagynak az egész napos utat és a kellemes társaságot! :o)

Baliagy a ládánálÚjrahasznosított hangár
Cívis reptér 
wyldrenix 2008.05.17 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 2 web: 1 átlag: 1.33 súly: 2.15
Sikeres +találás .
Találkozás Csigabiga-val és Baliagy-gyal :-)

Andris és Móni 2008.05.12 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.60
Jó rejtés, bár elég mély az árok. Megtaláltuk még az eső előtt.

 
mb2000 2008.05.12 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Meglett! Szuper a rejtés! Ez a legnagyobb láda, amit valaha láttam! Tibike és Pisti 2. találata.

vkovacs 2008.05.03 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 3.83 súly: 3.05
Nem gondoltam volna, hogy egy ekkora ládát ilyen jól el lehet rejteni!

padler 2008.05.03 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.48
A megfelelő irányból közelítettünk. Efemmet átküldtem az árkon, én csak a kihalt út széléről szurkoltam. Itt még meglepően jó állapotban vannak a szovjet idők repülőgéptároló bunkerei.

efemm + padler

Vgyuri 2008.04.07 00:00 - Egyéb
Tisztelettel felhívom a figyelmet a ládaleírás első bekezdésére és a legfelül levő térképrészletre. Nem mindíg az a legjobb megközelítési pont, ami légvonalban a legközelebb van.

feri60 2008.04.06 12:15 - Megtaláltam
A nüvi benavigált a Ladik utca végére. Innen csak 15 méterre van a rejtek, de köztünk volt az árok, mögöttünk meg egy falka helyi kisebbség. Valahogy nem volt kedvem árkot ugrani, a családot meg az autóban hagyni, inkább kövér gázzal távoztunk. :(
Azért egy kis segítséggel csak sikerült kitalálni a jelszót ;)

15 méterre a láda, a túlparton 
Omlás 2008.04.04 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.30
Végre egy reptér! Beton kifutóval!

Vgyuri 2008.03.31 00:00 - Egyéb
Az árkon rövidesen lesz egy átjárás, a környékbeli cserjést rendezik. Hogy meddig tart majd a tisztított állapot, az már az enyémnél nagyobb jósteheteséget igényel. Sajnos a szovjet és még korábbi időszak éveken keresztül látható emlékeit, amik részben érdekessé tették a helyet, nagyrészt eldózerezték, de némi ízelítő még maradt belőle.

Istyu 2008.03.26 16:34 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3 web: 2.5 átlag: 2.67 súly: 3.25
Megvan! :)) [wapon beküldött szöveg]

levender 2008.03.26 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.17 súly: 2.54
Mivel a láda egy méteres árok és egy szeméttel teleszórt patak között rejtőzik, ezért a vidám márciusi hóesésben minden igyekezetem ellenére rettenetesen sáros lettem. Miközben a sikeres találás után dzsuváztam magam, a hely nagyszerűségét valahogy nem tudtam értékelni, bár a fejlesztés igyekezete egyértelmű. A régi úton haladva pedig nyilvánvalóvá válik a repülőtér egykori mérete és ezáltal a hadi tevékenység volumene is. Száraz időben biztos kellemesebb a keresés, de a helyben akkor sincs sokkal több. Egy kalandszerűségnek viszont így is jó volt.

taska1981 2008.03.20 18:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.27
Ez is egy pont de nem igazán értettem, hogy miért ide...

sz.v.endre 2008.03.20 18:38 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.13
Meglett.

Bóta család 2008.03.18 09:27 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.06
Megtaláltam. Ötletes rejtés.

Vértes 2008.03.13 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.62
ok

Macz család 2008.03.11 17:47 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.33 súly: 1.60
Eddigi legkönnyebb találatunk, érdekes ötlet volt ide rejteni.Egyszerűen balról benyúlva megvan(se gereblye, se hasoncsúszás). A reptér szép, láttunk repülőt. A mellettünk elhaladó munkások nyagyot csodálkoztak rajtunk.

repcsi
Berci és Rózsa 2008.03.11 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 2.83 súly: 2.58
Megtaláltuk.Jobban mondva: megtaláltam. Most egyedül kerestem. Begördültem a láda mellé és készülődtem a rejtek felkutatására amikor elrobogott mellettem egy kocsinyi határőr. Kíváncsian pillantottak rám,én rájuk......de nem álltak meg,biztosan fontosabb dolguk volt. :)
Az építkezés hangjai sem zavartak a logolásban. Most még jó helyen van a láda,tényleg nem kell nagy ördöngősség a megtalálásához, csak "befi" -ék hozzászólásának alapos átnézése :)Köszönjük a rejtést.

 
bajszee 2008.03.09 17:23 - Megtaláltam
Néhány határőrtől eltekintve zavartalan volt a kutatás, könnyű volt megtalálni.

Csabataxi 2008.03.09 16:14 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Vgyuri 2008.03.07 00:00 - Egyéb
Felhívom a figyelmet a ládaleírás első bekezdésére és a legfelső térképre.

csele 2008.03.02 15:15 - Megtaláltam
ronda egy környék ...

befi 2008.02.12 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.89
Hát alaposan körülnéztünk, nem találtuk. Úgy tűnik, a legutsó megtaláló óta újabb tisztogatás történt a környéken, aminek a láda áldozatul eshetett. Most nem volt különösebben nagy a bozót, a lombmentes időszakban átlátható volt, semmi ládára utaló zacskó, és egyéb geo-nyomokat nem találtunk. Pl. a jellegzetes műanyag zöld szalagkupacot az előző képekhez képest máshol találtuk. 20 percnél tovább nem kutakodtunk, hátha nagyon feltűnünk a reptéri rendészeknek, meg közben teljesen beesteledett is (lámpa volt nálunk). A repteret láttuk, egy gép álldogált is, de sajnos le-felszállást nem láttunk.
Ha lehetséges, kérnénk a (nem)találat elfogadását, kevés esélyünk van Dunaújvárosból mégegyszer eljutni ide.

[Jóváhagyta: Vgyuri, 2008.02.18 19:44]
Köszönjük!

2008.02.19 14:00-kor mégis csak megtaláltuk! Sajnos utsó debreceni (13-án) napunkon az autónk komolyan lerobbant, így nélküle mentünk haza. Mikor újból jöttünk a kocsinkért, piszkált minket a kiváncsiság, hogy meg kell lenni a ládának. Volt egy kis időnk, így elugrottunk mégegyszer. És lám lett találat. Nem kell bozótost járni, megkerülni, akna felől közelíteni, hasoncsúszni. Csak simán az út felől a betonlap alá nyúlni. [gps nélkül]

Mire fényképeztünk, nagyon besötétedettCsak az akna, és néhány apróbb szemét
Reptér esti kivilágításbanÉs világosban
Részlet a logbookbólOtt a betonlap alatt, a daruskocsit nem mi rendeltük oda :)
erdeizoli 2008.01.29 18:33 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.00 súly: 2.41
Hát elég gáz a láda környéke valóban.

Vgyuri 2008.01.23 13:29 - Egyéb
Valamit tisztult a terep a láda körül, gereblye már tényleg nem kell, de a bozótvágó kés még nem árt, és olyan ruházat, amiben lehet térden csúszni.

lekka 2008.01.05 15:57 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 1.00
Vgyuri írásán felbuzdulva újra elmentünk ládanézőbe és MEGVAN!
Nem gereblye, hanem daru kell.
Üdv: Feri, Éva és a Kiskutya

 
Vgyuri 2008.01.04 16:46 - Egyéb
Ismételten elnézést kérek a láda körüli állapotokért, tegnapelőtt ellenőríztem, a ládát rejtő szatyor a helyén van, mivel én tudtam, hogy kell nézni, láttam. Viszont egy manuális ellenőrzéshez nálam sem voltak szerszámok. Elárulok egy trükköt, addig, amíg nem tudok valami megoldást találni. Nem az út felől kell megközelíteni a ládát, hanem meg kell kerülni az egész kupacot és hátulról támadni. Aki eljutott a nyitott vízaknához, az balra-előre nézve meglátja a szatyrot. A hozzáférés legjobb eszköze ezután a gereblye, ami nem tipikus geoládázó eszköz, viszont növeli a dolog értékét :-)

Lencsi 2007.12.30 15:45 - Megtaláltam
Geoszilveszterezésből hazafelé próbáltuk megkeresni, és hát Tottiékhoz hasonlóan mi is kerestük-kutattuk... Edit, Imi és Lencsi

[Jóváhagyta: Vgyuri, 2008.01.04 16:45]

köszönöm

itt kéne lenni
a reptér talán megvan 
Toti 2007.12.30 15:39 - Megtaláltam
Elöször a volt orosz fedezékeket fényképeztük, majd a MiG-17-est a bunkerekkel szemben.
Utána átgurultunk a ládához és elkezdtük keresni a dobozt. A környéken tereprendezés folyik, ezért nem volt egyszerű dolgunk. Átkutattuk a környéket, először hárman, majd az időközben megérkezett Lencsiékkel együtt, de nem leltünk rá.
Könnyen lehet, hogy betemették a dobozt, mert egy kupacon mutatott 1 métert a MAP60CSx. Próbáltam felhívni a rejtőt, de nem volt elérhető, majd készítettem pár képet a szürkületben.

Kérném a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: Vgyuri, 2008.01.04 16:45]

MiG-17Fedezék
Szemben a toronyItt kéne lennie...
hrex 2007.12.30 15:39 - Megtaláltam
Hát már vagy 7en álltunk a láda helyen körül. De láda sehol :( Valószínüleg eltemette a szemét.

[Jóváhagyta: Vgyuri, 2008.01.04 16:45]

Vgyuri 2007.12.11 11:01 - Egyéb
Elnézést kérek a láda körüli állapotokért, de a behányt lenyírt szalmát, ahogy a kaszáló, én sem tudom hova elvinni. Egyetlen öröm az ürömben, hogy ez valamit nehezít a láda megtakálásán. Sötétben talán nem, de világosban némi fantáziával elképzelhető, hogy a dzsuva nélkül mi lehetne az egyetlen hely 10-20 méteres körzetben, ahol a láda lehetne.

GEOszi 2007.12.10 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.50 súly: 3.10
ok

Vukki 2007.12.10 12:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 2.5 átlag: 3.33 súly: 2.28
okszi

geobebi 2007.12.02 19:56 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.74
A reptéren és környékén semmi mozgás. Csak én túrtam a bokrok alját zseblámpám fényénél, sikertelenül. Látom előttem világosban sem találták. Lehet, hogy eltűnt? Kérem a találat jóváhagyását!

[Jóváhagyta: Vgyuri, 2007.12.11 11:00]

Sötétben 
Mathau 2007.11.16 08:10 - Megtaláltam
Ládázás Da Vinci jegyében 9.

Sajnos a ládát nem találtuk meg povyagival:(
Képekkel szeretném igazolni a megtalálást...

[Jóváhagyta: Vgyuri, 2007.12.11 11:00]

mohapafrany 2007.11.05 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.17 súly: 2.40
Bár láttam már egynéhányszor a repteret, de a bejáratát még nem. Érdekes volt, csak egy kicsit szeméttelep jellegű a láda környéke.

köszi a rejtést

OsiOsi 2007.11.03 18:53 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.17 súly: 3.11
Az új úttal már túl könnyű volt. Sok érdekeset nem láttunk. Borzasztó szél volt.

tak-tak 2007.11.03 16:51 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 2 web: 3.5 átlag: 2.50 súly: 2.86
Családi cach. Semmi extra. Meg már sötét is volt.

kolibri 2007.11.03 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.05
Ezt is láttuk, nem estünk bele a lukba és a fejlámpát is bevetettük. Kb ennyi. A Repülőtér jobbra táblát közvetlenül a kereszteződés UTÁN tették ki. Végülis az is jó hely... ;o)
Utána remek vacsi a Pálmában.

Közös találat csi/2-kel és tak-takkal.

csi/2 2007.11.03 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.91
Megvan!

FyG 2007.11.03 15:33 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.00 súly: 2.41
Bicajos keresés az új útról, könnyű találat.
Bontják a régi m. kir. laktanya épületeket és a a silányabb ruszki kaszárnyákat, műszaki épületeket.
A repteret rolleres kisfiú korom óta kukkoltam a szovjet katonai időkben.
Bombázó és felderítő gépek állomásoztak itt: Il-28, Jak-28, Szu-24, Szu-20, Mig-27 típusok. Atombombázásre felkészítve!
A "glasznoszt" idején egyszer motoros sárkánnyal is leszálltam itt a Szovjet Légierő napján.
Azóta szerencsére alaposan átalakult: békés és ezzel persze unalmasabb lett.
Nem bánom, most már a miénk.

szaboist 2007.10.31 08:42 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.90
Összegezve: tábla jelzi a reptér felé a lehajtást, az út aszfaltozott, a láda mellett nyitott akna 2 lépésre, de a rejtek még rendben van, a forgalomhoz és a szemét kupacokhoz képest. Érdekesek az óriási "borospince" fazonú építmények.
Debreceni gc-zés, egésznapos esőben, 28/17.

reptér a parkolóból"borospincék" :-))
drabik 2007.10.28 11:56 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 3 web: 4 átlag: 2.67 súly: 3.11
A láda borzasztó helyen van, de a repülőtér miatt el akartam jönni. Épp egy hatalmas helikopter szállt fel (valami Unesco-s), majd pár prec múlva a mentők sárga helikoptere emelkedett.

BalázsPanni

galik 2007.10.24 18:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.15
Debreceni kiruccanásunk utolsó, negyedik ládája. Szakadó esőben érkeztünk, a GPS szerinti a legrövidebb úton = sáros, szétbombázott terület, tele markolókkal, lánctalpasokkal, ablak nélküli telegraffitizett elhagyott épületek között. Nagyon állat hangulata van a környéknek. Mint kiderült, a Debrecenből kivezető úton 250 méterrel tovább lett volna egy normális, frissen aszfaltozott bekötőút. Nem baj, hangulatos volt a párában, esőben azon a területen keresztül eljutni a ládához. Vigyázzatok, egy fedetlen akna van a rejtés közelében (pár méterre). Mi sötétben is kiszúrtuk az autó reflektorfényében, nappal biztosan észrevehető. Azért ne essetek bele!

jjoska 2007.10.21 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 1.85
Cívis reptér

zsotie 2007.10.21 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.04
Érdekes a környék...

Patikus 2007.10.21 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.50
Építkezés mindenfele a környéken, a láda közelében szeméthalmok, de egy repülőtéren nem nagyon lehet válogatni a rejtekhelyek között.

vViktor 2007.10.21 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.81
Érdekes környék, repülő egy szál sem, légimentő helikopter a reptéren, a környéken erőteljes tereprendezés!

Mesi és Viktor

Sün 2007.10.13 18:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.60
Debreceni záróládánk. Éppen sötétedés előtt értün ide. Félek, hogy a rejtekhely hamarosan tereprendezésre kerül, ami nem baj, csak a ládát mentse tovább valaki!
Sün és Viki

gnegyzet 2007.10.03 16:57 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.93
Most bontják a régi épületeket. Ezért lesúlytó és félelmetes a környék. Ugyanakkor lenyűgöző az új épület.

pgyp 2007.10.03 08:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.23
A Leonardo kiállítás előtt beugrottunk ládázni. A tuhut használók a déli utat használják, mert a másik (régi) környékén tereprendezések folynak.

andy80 2007.09.28 16:20 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

gabor500 2007.09.22 17:00 - Megtaláltam
.

M.Sasa 2007.09.21 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.92
Mára 3-4 ládát terveztem felkutatni autóval Berettyóújfalu környékén, de végül a jó tempónak és a szerencsének köszönhetően nyolcat fogtam meg.
Szép napos őszi idő volt, de délelőtt még elég vizes volt a fű. Ez az utolsó találatom, könnyen meglett.

DunaX 2007.09.14 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.06
Nem a legegyszerűbb úton jutottunk ide! - mintha egy Hitchcock film forgatási helyszínére tévedtünk volna: roskadozó, bontásra ítélt épületek, tégla és törmelékhalmok, mindehhez komor felhőzet .... tetszett!
A "Banganapalle, India" Unite for Diabetes Travel Bug utazót magunkhoz vettük!

Debrecen AirportLogbook
TB 
vpc.szabi 2007.09.05 11:03 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.23
Megkapta a ladiko a "Banganapalle, India" Unite for Diabetes Travel Bug -ot, a cukorbetegseg kockazataira hivja fel a figyelmunk. a TB Indiaba tart, ha tudod vidd kozelebb.

http://unite.geocaching.com -on is bejelentve,
keress ra, nezz meg utjat: UNT4M1
www.unitefordiabetes.org

Koszonjuk a rejtest!
Szabi és Reni

Say helloNa mooondjad, mit irjak
KukucsBorusrepter
Unite for Diabetes 
kovacsistvan 2007.09.01 18:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.78
A 8. Kelet Mo-i geokesser találkozó után elmentünk a láda rejtőjével megnézni a ládikát, egyben le is vadásztam.

Apexsek 2007.08.31 14:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.63
A helyi buszjárattól jó mesze van gyalog!
Bringával, vagy autóval ajánlom a keresést...

Üdv: APEXSEK

Piró 2007.08.29 22:31 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.16
Spontán debreceni ládázás harmadik megtalálása. Mivel erre sem készültünk, zseblámpa nélkül szitáló esőben próbáltuk meglelni a dobozt. A képek sokat segítettek, mert a másik unokatesóm otthonról navigált telefonon, hogy milyen fa van az éppen logoló emberek mögött, mellett, így az autó fényénél a vizes fűben való kitartó kutatás meghozta az eredményét. Gyors logolás és ajándék csere, aztán irány haza.

Piró & Enikő

Gőte 2007.08.19 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.63
Megtaláltam.

Maxxi 2007.08.19 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 4 web: 3 átlag: 2.67 súly: 1.48
Megtaláltam

Hinter 2007.08.18 13:37 - Megtaláltam
Szerencse, hogy nem gyalog indultunk a láda keresésére, nem lett volna kellemes a porban és betonon gyalogolni ezen a bontási területen. Nem egy felemelő látvány. Az új reptérre vezető úton kerékpárral nagyszerű volt a megközelítés. A láda rejtek a behajított giz-gazok miatt elég lehangoló.

FTom 2007.08.18 13:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.71
Az állami ünnep idejére elkészült a repülőtér új bekötöőútja. Már ezen kerekezve közelítettük meg a rejtekhelyet. Az útpadkáknál dolgozó munkások szerint 19-én adják át hiva-talosan a frissen aszfaltozott utat, amely a régi nyomvonaltól délebbre található, Mikepércs felé haladva 250 m után kell jobbra letérni. Vittünk új naplózó füzetet, csak kisebbet, hiszen nem tudtuk, hogy egy terjedelmes dobozt fogunk lelni.

ÉViPe 2007.08.12 16:08 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.48
A reptér környékén túl sok lehetőség nem lehetett a láda elrejtésére, de a megoldás ügyes. :) A logfüzet hátlapján van már csak hely, megérett egy cserére, vagy kiegészítésre.

REViZorZ 2007.08.12 14:48 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.95
Megtaláltuk. Kicsit szemetes a környék, és a rejtés elé egy kupac füvet is odaszórtak, szaga volt már. A füzet az utolsókat rúgja, kellene már helyette egy új.

Kimberli1 + Imi30 2007.08.08 11:34 - Egyéb
Aki elvitte a geocoint nem regelte be sem itt, sem a .com-on:(
Remélem, pótolni fogja!

Kim és Imi

erbeo 2007.08.06 11:00 - Megtaláltam
ier-rel közös megtalálás a fenti időpontban.
A log 2010. augusztusában készült.

ier 2007.08.06 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.63
A repülőteret egész szépen kipofozták, előbb-utóbb az odavezető út környékét is rendberakják.

Puszkany 2007.07.31 13:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.56
Most nem repültem, csak a ládáért jöttem. Szépen alakul a környezet, de van még mit csinálni...

Lally 2007.07.29 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 1.78
Megtaláltuk! Ez volt a 8. ládikánk.
A reptér környéke az átalakítás miatt elég kaotikus állapotban van, de érdemes volt kibicajozni a kincsért.
Megelőztek bennünket mert az előttünk járók (11:30) elvitték a geocoin-t. Sosem láttunk még ilyet. Az igazság az, hogy ez volt az egyik cél, ilyet találni és ujra elrejteni.
No de sebaj, jó volt bringázni együtt a családdal és kipipálni egy újabb geoládát!

U.I.: a naplóba már csak 1-2 bejegyzés fér, a későbbi kincskeresők szerintem vigyenek egyet magukkal és legalább övéké lesz az első log abban a füzetben! :-)

Évi, Lallyx (kicsi Laller) & Lally

ssophie 2007.07.29 13:27 - Megtaláltam
ok

lgaga 2007.07.29 10:55 - Megtaláltam
régi, telefonomban felejtett jelszó utáni log :)

Kimberli1 + Imi30 2007.07.27 17:37 - Egyéb
Beraktunk a ládába egy geocoint. Aki elviszi, ne felejtse el a com-os oldalon is regisztrálni!

Kim és Imi

szadi&agi 2007.07.21 12:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.76
Kösz a rejtést!

PEraTo239 2007.07.16 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.62
Az iGO-t erre felé sem célszerű követni.
Azt hittem a repülőtér környezete már fejlettebb állapotban található. Egyszer talán befejezik és a láda is méltobb körülmények közé kerül.

A rejtek adó fa és betontömb 
Czucz 2007.07.12 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 1.5 átlag: 2.50 súly: 2.97
Megvan! Azt hiszem itt még van mit fejleszteni :-((

Dzsozy 2007.07.09 14:28 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.99
Megvan, köszi. Könnyű volt. Közvetlenül a ládánál vigyazzatok, mert gödör van. Repülő az nem jött. :-(.

andrusko 2007.06.30 21:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.36
Sikerült megtalálni, bár egy pici kerülő úton (az épülő új út nyomvonalán) este sötétben egy ledes fejlámpávol. Kifele már a "normális" úton jöttünk. Képet nem csináltunk a sötét miatt. Köszönjük a rejtést!

Chubby 2007.06.23 16:57 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.12
[wapon beküldött szöveg]

Unokatesóimmal könnyedén meglett :) köszönjük!

Chubby

csepipeti 2007.06.12 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.98
Egy négyládás nap (GCZELE, GCGD00, GCKAME, GCKUNE) második állomása volt ez a láda.
Gőzerővel folyik a környék rendbe tétele. Jól szórakoztam magamban azon, hogy egy nemzetközi repülőtérre földúton lehet kijutni. Most végzik az aszfaltút alapozását. A parkolóba érve kicsit aggódtam, mert egy motoroskaszás brigád éppen arrafelé tereprendezett. Szerencsére odébb mentek, mire az autóból kikászálódtam.
A láda megtalálása egy kezdőnek sem nehéz feladat és a rejtek a biztonságos logolást is lehetővé teszi.

A reptér épületeIrányítótorony
Valahol itt 
lagaf 2007.06.09 08:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.23
A Pulykafesztivál érdemi műsorai előtt kihajtottam a repülőtérre, ahol a behajtáskor előbb lehangoló, szétvert, grafitikkel elcsúfított épületek fogadtak (ennél még Sárréten is szebb a fogadtatás...;-), majd lerobbant hangárok, feltúrt területek között, átépítés alatt lévő utakon vezetett az út, végül egy valóban korszerű repülőtéri épülethez és parkolóhoz érkeztünk. A ládához közeli sarokban álltam le, messze az őröktől, majd egy kisívű csigavonallal cserkésztem be a ládát (gyors, könnyű találat). Logolás után néhány lépéssel vissza a kocsihoz, egy gyors kör a parkolóban, majd - mivel még volt időnk - irány a GCKRAT láda.

A reptér főépületeEgy "logisztikai pont"...
Csapdoki 2007.05.22 18:49 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 2.67 súly: 2.82
Érdekes hely de biztos szép is lessz mert nagyban fojt a környék tereprendezése.

scele 2007.05.22 16:46 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

lelcache 2007.05.22 16:44 - Megtaláltam
Debreceni ládagyilkolás 18/10 [wapon beküldött szöveg]

L@zy 2007.05.09 17:35 - Megtaláltam
Egy napos debreceni kiruccanás 5/? [wapon beküldött szöveg]
Érdekes élmény volt. Nem ilyennek képzeltem el egy nemzetközi repteret.

bodzasfanta 2007.05.09 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.52
Nagyon jó ez a hely. Már terveztem, hogy levadásszam ezt a ládát de csak most jött el az ideje. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a helyet!!
Én őrökkel nem találkoztam. Nagyon simán eljutottam a ládáig és még a romos épületekbe is be tudtam menni.
A megközelítésről annyit, hogy a Nagyállomás elől (jobb oldalról - Omega Grill előtt) indul a 4-es busz, onnan az 5. megálló (10 perc) a repülőtérre vezető út.
A Travel Bug-ot elvittem!

tojas 2007.05.06 16:50 - Egyéb
Beletettünk a ládába egy utazót(TB)!
acmecachers' World Travel Bug
BB+FBB

adrivik 2007.05.03 13:49 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 2.83 súly: 2.94
A környék siralmas. Persze ez nem a rejtő hibája. Egy repülőt sem láttunk.

dragunov 2007.05.01 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.59
Sajnos rossz irányból közelítettünk. Csak lerombolt hangárok maradványait találtuk. A ládához így nehezebb volt közel kerülni, de sikerült.

dragunov

 
ujcsi 2007.04.29 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.70
Jó a rejtés!
Aki sötétben megy vigyázzon, mert közvetlenül a rejtek mellett van egy beszakadt tetejű akna!
A reptér jól néz ki, de az odavezető út lerobbant házak mellett vezet!

tojas 2007.04.22 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.93
Sajnos nagyon sok érték az enyészeté lett. Lehetne, sőtt kellene hasznosítani. Kiszit több törődés érdemelne a reptér!
BB+FBB+PP

Evetke 2007.04.20 15:11 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.85
Megvan

pajika 2007.03.22 16:30 - Nem találtam meg
AZON A KIS TERÜLETEN HÁT JOL EL VAN DUGVA NEM VOLT NÁLLAM SEMMI SEGITSÉG.

Csaba & családja 2007.03.19 18:01 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.16
Elsőre csak egy kerítést találtam, de másodszorra kis segítség után már egész közel kerültem a ládához. Este 6-kor is nagy volt a forgalom. Nem hiszem hogy hosszú életű lesz a láda.

james 2007.03.16 07:55 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 2.5 átlag: 3.17 súly: 3.74
A webes rész sovány, a reptérhez vezető út érdekes. Épp markolókal szedték le a földet a bunkerekről, valószínűleg lebontásra kerülnek.

Judit és James

Vgyuri 2007.03.11 19:04 - Egyéb
Az előző beírással ellentétben a láda a régi helyén, régi - viszonylag elfogadható - állapotban megtalálható. A bejelentő a helyet megtalálta a képből itélve néhány méter pontossággal. A ládát nem. Lehet, hogy nem is olyan rossz az elrejtés?

Pancsa 2007.03.06 20:31 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 1 web: 3.5 átlag: 2.67 súly: 2.32
Sajnos nem találtuk meg, lehet hogy a takarítás áldozata lett?

A képek alapján kérem a rejtőt, hogy fordítsa át a bejegyzést megtaláltam-ra.

Köszi

[Jóváhagyta: Vgyuri, 2007.03.11 00:16]

Valahol itt volt?Airport Debrecen
Nivabibi 2007.03.03 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.41
Megvan.

akos 2007.02.17 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.37
A debreceni hosszú hétvégénk második napja.

A reggeli hidegben kezdtünk itt. Hatalmas élmény volt. Érdekes, hogy ilyen út kanyarog a polgári reptérre. Örülök, hogy láthattam.

Tovarisi konyecHangár
Ennek már beborultÚjjászületés
georgina 2007.02.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
később

zoltown 2007.01.27 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
A hangárok nagyon izgalmasak voltak, nem is beszélve a sok üres épületről. Lehetett találgatni, hogy miben mi volt! Köszi, tényleg szép rejtés!

er&esz 2007.01.20 09:31 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.70
Ez a látvány magáért beszél. A főépület szép, a repülőteret szeretem. A rejtek jó, bár szemben most is dolgoztak.

Kimberli1 + Imi30 2007.01.10 09:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 2.59
Könnyű találat volt, de nagyon szem előtt van a láda..
Vártunk egy ideig, hátha arrébb állnak a különböző munkagépek, de mind ott tanyáztak a kerítésen túl pont a ládával szemben, és vezetőjük erőteljesen figyelt..
Remélem, azért sikerült a körülményekhez képest feltűnésmentesen ki- és visszatennünk a ládát.
Raktunk bele egy tollat, mert ami benne volt nem fogott, a rágót kivettük, nem geoládába való..
Szomorú látvány a sok kihasználatlanul tönkremenő épület..
Köszi a rejtést!

Kim és Imi

vatyec 2007.01.06 14:58 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 1 web: 2 átlag: 1.67 súly: 2.08
Megtaláltuk

 
Judith 2006.12.31 10:29 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 1.5 web: 3 átlag: 1.83 súly: 2.88
Azt hiszem innen is el kell rövidesen tenni a ládát, de nem is kár ezért a rejtekhelyért. Jó lenne itt egy valóban a repteret bemutató láda, nem a romokat, az elszáradt gazt, a törmeléket, a lebontásra váró hangárokat. Azon kivül, hogy ott is voltunk, beloggoltunk, erre nem mondom azt, hogy a geocaching nélkül, sajnálom, de nem jutottam volna el erre a szép helyre. Ezt kihagytam volna. Legközelebb akkor szeretnék idejönni, ha innen indul a repülőgép, amivel utazom!

A ládából rágógumit, cukorkákat és egy csokit eltávolítottam, mert ez nem "Mikulás" láda!

 
tóthék 2006.12.30 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 1.5 web: 3 átlag: 1.83 súly: 1.00
Első ládánk, ahová nagyon szép, romantikus ajándékot vittünk. Érdemes gyorsnak lenni.

groy 2006.12.29 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.58
A "hiányos autós navigációs program" a láda mellé vitt.
Innen már gyerekjáték volt megtalálni, bár a leírás miatt kicsit tartottam tőle.

braszka 2006.12.29 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 1.00
Lidércnyomásos helyszín, jó rejtekhely. :)

Scorpius 2006.11.18 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.17 súly: 3.48
Könnyű berepülés, majd gyors távozás.

tpeter 2006.11.04 14:27 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.15
megtaláltuk
a nap 4. és egybenn leggyorsabb ládája volt
:)

Sickboy 2006.10.30 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 1 web: 1 átlag: 1.67 súly: 1.78
Mai első ládánk. A környezet valóban elég "zilált", de mivel nagymami itt lakott a reptér mellett anno, ezért már nagyon régen szerettem volna itt jobban és alaposabban szétnézni, meg kutatgatni kicsit, hogy mi merre hány méterre itt. Nomeg fényképezgetni egy alaposabbat. De majd máskor. Most csak elloholtunk, megtaláltuk s már mentünk is tova. A rejtés valóban kicsit "egyszerű" ...
No, irány a GCERDP !

waneqr 2006.10.30 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.50
Inkább érdekes...

 
VasG 2006.10.23 13:34 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 2.67 súly: 2.86
Kár, hogy nem láttunk repülőt. :(

Váradi Csaba 2006.10.22 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 2.83 súly: 1.00
Nagy öröm volt számomra, hisz ez volt az első... + A reptér amúgy is nagyon kedves nekem :)
-Na és hogy már 10 éve nap mint nap eljárok mellette... :))

ka26 2006.10.22 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 1 web: 1.5 átlag: 1.17 súly: 1.00
OK.

MukiJames 2006.10.21 16:55 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 2 web: 2 átlag: 1.67 súly: 3.13
Az uj nagyerdei ladatol jottunk el mai utolso ladankhoz.

Nem tudom, annak idejen milyen kepet mutatott ez a lada, de most siralmas a helyzet. A kornyek legfinomabban fogalmazva is lepukkant, a ladaba pedig csak az nem botlik bele, aki nem akar.

Mindenesetre eleg eros kontraszt volt a nagyerdei ladak utan.

Erika, Muki

ccssaabbaa 2006.10.14 19:11 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.17 súly: 1.70
nem volt nehéz

opisti76 2006.10.02 19:33 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 1 web: 1 átlag: 1.00 súly: 1.48
sajnos az autóból már látszott a láda!!

agoka78 2006.10.02 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 1.30
Nem volt nehéz

Arni76 2006.10.02 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.00 súly: 1.30
sajnos nem repülőjegy volt benne:-)

csasa 2006.10.02 17:47 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.33 súly: 1.70
könyen meglett ez a láda is.

Bogek 2006.10.02 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 1.70
jó volt

lokista0 2006.10.02 15:37 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3.5 web: 2.5 átlag: 2.83 súly: 1.60
jó volt

patrikdebr94 2006.10.02 15:06 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 1 web: 1.5 átlag: 1.17 súly: 1.48
ok

Toomek Soomek 2006.10.01 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 2 web: 2 átlag: 2.00 súly: 1.00
Első ládánk ma ,könnyű volt, az elrejtő szatyrot kicseréltük, mert nagyon szakadt volt.

Rudi Team 2006.09.24 08:40 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 3 web: 2.5 átlag: 2.50 súly: 3.36
Probléma nem volt, csak döbbenet, hogy 16 év alatt sem sikerült még rendbetenni ezt a területet.
Éva, Rudi

MarciMilánBálint 2006.09.10 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
A logbookban megtaláltam a legtalálóbb jelzőt a helyre és az idevezető útra: bizarr... Ráadásul egy belső, kanyargósabb szervízúton jöttünk be, így még több elhagyatott hangárt láttunk... Láda nélkül biztos nem autózunk erre! Köszönjük a rejtést!

katika 2006.08.27 13:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.81
Könnyen megtaláluk és probléma sem volt. [wapon beküldött szöveg]

ToronyPeti megtalálta
HangárOtt a rejtek
Pampalini 2006.08.26 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 2.83 súly: 1.85
megvan... könnyen...
Meglepetés volt, hogy milyen elhagyatott úton lehet a repteret elérni, "kísért" a katonai múlt. De aki a reptérről jövet ezt látja először az országból ???

 
PaPaSzaGa 2006.08.22 14:51 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 3.50 súly: 3.28
Tökéletesen tájba illő rejtés ;-) Sajnos a reptérre nem engedtek be minket.

sattila & Kata 2006.08.18 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.95
Fáradtan, hazafelé a hajdúszoboszlói szállásunkra. Pont felszállt egy repcsi, a hangárok között pedig filmet forgattak.
A rejteket a kocsiból kiszúrtuk, könnyű volt, a biztonsági őröket nem érdekeltük, szerintünk pont a repülő felszállása miatt. A parkoló tele volt autókkal.

Lacza és Tádé 2006.08.18 08:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.96
ok megvan könnyű volt

Evab 2006.08.14 11:40 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

zsakar 2006.08.14 11:40 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Hegedüs 2006.08.12 16:11 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 2.83 súly: 2.85
Hungária kupa tájfutó verseny negyedik napja után, kicsit már fáradtan. A hely legfeljebb érdekesnek mondható, a rejtés könnyű.
ÁGDA(P).

Ede 2006.08.12 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.46
Krábban már megtaláltuk ezt a ládát (a régi helyen), akkor még geocaching-spanként. A jelszót persze nem jegyeztük meg akkor, de most nem voltunk rest felírni. Örülünk, hogy a láda közvetlen közelében már sokkal rendezetteb körülmények fogadtak minket mint két évvel ezelőtt. Megtalálók: Ági és én.

ToronyParkoló
kupec 2006.08.09 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2 web: 3.5 átlag: 2.83 súly: 3.94
Ez azért kicsit meredek.
Nem volt gondom a biztonsági emberrel, mert mire odaért, elhúztam. Logolás közben furcsán néztek rám az úton elhúzó autókból, bár a kő mögött kucorogtam. Nem szeretem az ilyen helyeket, de kell a pont.

szabcy 2006.08.03 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 1 web: 3 átlag: 1.67 súly: 2.45
+

Miktek&Szilvi 2006.07.29 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.04
360 km-ről érkeztünk.
Elösször hátulról akartuk megközelíteni a ládát, sikertelen volt.Majd
a repülőtérre vezető útról hamar meglett.
MIKTEK

 
dozoli 2006.07.04 13:33 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 3.50 súly: 2.63
Megtaláltam Nekem nem volt gondom a biztonságiakkal, de nekik volt gondjuk valami bombával. Kifelé le is zárták az utat de a romok közt ki lehetet vágni a házakhoz. Igaz, hogy ablakon kellet kimászni a biciklivel.

ozeki 2006.07.01 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 2 átlag: 3.17 súly: 3.37
DL 6/4
Drive in kess. Fura érzés a bevezető út bunkerszerű hangárjai között autókázni. Megnéztük a reptérépületet kívülről, ha elkészül egész komoly lesz.
Láda: A pont felé két kerékpárt pillantottam meg, majd kicsit később a célbokorból némi mormogást hallottam. "Ne rakjátok még el!" -szóltam bele a sűrűbe. "Így könnyű!"-jött a válasz. Így zajlott le találkozásom Yunie-ékkal, akik szintén Debrecen körül vadásztak. :)

Yunie-ékkallogbook
WiseBear 2006.07.01 15:47 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.17 súly: 1.85
[wapon beküldött szöveg]
+ köszönet Özeki pajtásnak a fotóért, amin Csabi barátommal elő-fedeztük a ládikót. A sztori jóváhagyva a bizottság által :)

szürkemedve 2006.06.21 20:53 - Egyéb
Csak egy jótanács a keresőnek: a portással nem kell vacakolni, ha kocsival hajtasz be elég lassítani és nyílik a sorompó. Időnként meló miatt járok ki oda, tapasztalat :)

Brumi 2006.06.10 09:18 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.21
Ok.

Maya 2006.05.21 17:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.05
Ok.

Hz 2006.05.21 17:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.27
Félig hazai pálya, pontgyűjtés Piással Debrecenben 11/11.

FotózunkLog&wap
Piás 2006.05.21 17:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
ELTALÁLTAM 3on belül, tehát: MEGTALÁLTAM! (Maya&HZ-vel.)
Már a fegyveres őrség szobájában voltunk, magyarázkodtunk, próbálkoztunk, szerencsére még nem lőttek közénk...., mikor is utolsó 2ségbeesésünkben felhívtuk a rejtőt: "nem az üzemi területen van a láda, 5 m-rel mellette jöttetek el".
Köszi a segítséget!

kenau 2006.05.13 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.95
tenyleg erdekes a hely, meg sosem lattam ilyen hangarokat kozelrol. a rejtes is jo, bar nyaron, mikor nagyobb a forgalom, lehet kicsit feltunobb a matatas

saldar 2006.05.13 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.48
Nyárias időben kerekeztem ma ki a reptérre egy debreceni ládavadászat után. Ez a rejtés egy kicsit megmozgatott, na nem a repülőtéren belül, hanem azon kívül. Nem jártam még erre, nem tudtam merre van a bejárat, a TG-n láttam ugyan egy utat, ám kiderült, hogy valami hátsó kapuhoz vezet. A kütyü azt mutatta, hogy mintegy 200 méterre vagyok a rejtéstől, de mivel meg kellett kerülnöm a fél várost, hogy megtaláljam a főkaput, ez plusz 8-9 km-t jelentett! A láda hamar meglett, bár a közelben munkások dolgoztak, az irányító toronyból is láthattak, és egy biztonsági őr szemében is gyanús lehettem. Emiatt elég sokat várakoztam, majd gyors logolás, aztán loholás. Már majdnem kiértem a reptérről, amikor egy kocsi utol ért, rámdudált és megállt előttem. Gondoltam, a biztonságiaknak mégis csak lesz egy-két kérdésük, de meglepetésemre a láda rejtője Vgyuri volt az személyesen. Mint mondta, ő volt fent az irányító toronyban, onnan látta, hogy ott vagyok. Miután lejött, megnézte a rejteket, és meg volt elégedve, mindent rendben talált, szabályosan visszaálcáztam a ládát. Ezután Gyuri gyorsított és elhajtott, így nem biztos, hogy hallotta, amint utánaszóltam: "Köszi a rejtést!" Így hát most, ezúton...

Itt parkoltam
Ezt láttam logolás közben
Egy korábbi "rejtek"Kísértetváros
horgerr 2006.02.14 15:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.19
Érdekes élmény.

sepitom 2006.01.28 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 1.5 rejtés: 1.5 web: 3.5 átlag: 2.17 súly: 2.32
Viszonylag könnyű volt megtalálni. A sorompónál álló portársnak már csak kaján mosoly jelent meg arcán mikor mondtam, hogy mi járatban vagyunk, gondolta na még egy "megszállott". A meglepetés akkor ért mikor visszafelé jövet kifordultunk Berettyóújfalu irányába és a buszmegállónál álló rendőr megállított. Ellenőrizte a menet okmányokat, majd megérdeklődte mi járatban voltunk a reptéren és kérte, hogy mutassam meg a GPS-t. Majd elújságolta, hogy már Ő is megtalálta, GPS nélkül. Aztán jó utat kívánt. De jó lenne minden ellenőrzés alkalmával így elhagyni a helyszínt. Köszi a rejtést.

"Itiner" 
Pupu 2006.01.02 23:55 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 3.50 súly: 3.98
Hajnalban DC3 e-mailja várt: nagyszabású ládázást javasolt a Hajdúságban és a Nyírségben. Mivel még nálam volt a Jeep Wrangler terepjáró, amelyet vétek lenne nem kihasználni, persze azonnal igent mondtam. Délután kettőkor tudtunk elindulni, másnap négykor értünk haza, 26 óra alatt 900 kilométert mentünk és 29 rejtést találtunk meg, jórészt sötétben, jeges terepen, ráadásul délutántól hajnalig cudar havaseső zuhogott. Jó mulatság, férfimunka volt!
Még ilyet... A reptér bejárati sorompója láncos lakattal lezárva, a portásfülke sötét. Ám, amikor épp tolatok visszafordulni, előjön a bácsi, rögtön tudja, miről van szó, és enged be a belső őrség felé. Az őr már a ház előtt vár: - Amit keresnek, az ot van a (...)! Egyből meglett. A környezetet a ruszki múlt szomorú emlékei miatt osztályoztam le, a rejtést meg azért, mert kielégítetlenül hagyta kíváncsiságomat a reptér sok érdekességét illetően. Maga a feladat nagyon tetszett.

Vgyuri 2005.12.11 11:47 - Egyéb
Jogos az észrevétel. A koordinátát módosítottam. Rossz térkép-datum volt beállítva a GPS-en (egy néhány nappal azelőtti más feladat végrehajtása után úgy maradt), azért adott fals értéket.

Ármádilló 2005.12.10 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 1 átlag: 2.33 súly: 1.60
Debreceni lévén, a reptér megtalálása nem okozott gondot. A láda megtalálása már nehézkesebb volt; az egyik reptéri biztonsági őr igazított útba minket (Hüllő cimborámmal kerestünk) és a rejtőt is felhívtuk. A koordinátát követve a GPS jóval odébb vitt volna, még akkor is, ha az 50 méteres áthelyezést belekalkulálom, de végül meglett. A jelenlegi koordináták, ha jól vettem ki: N 47°29.5881 ill. E 21°36.5016. Szerintem:)

A láda (nem sok látszik)A logbook (ebből még annyi se)
Hüllő 2005.12.10 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 1.5 rejtés: 2.5 web: 2 átlag: 2.00 súly: 1.70
Szabad máfél óránkat geoláda keresére fordítottuk Tamás (Ármádilló) barátommal. A célpont a Cívis Reptéren elhelyezett láda volt. A koordinátákat telefonon kaptuk (lévén nem volt betervezve a keresés). Sokat kódorogtunk, mire némi telefonos segítségre megleltem a dobozt. A koordináták nem éppen stimmeltek, de erről olvassátok el Ármádilló logját.
Bocsi a képek minőségéért, de csak a teló volt nálam és ezzel ilyen minőségű képeket tudtam készíteni szürkületben.

Irányító toronyLáda1
Láda2Láda3
@david 2005.11.19 15:55 - Egyéb
Debreceni reptér hivatalos infók

http://www.hungaryairport.hu/airport_data.php?id=7

Pegasus 2005.11.12 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
Közvetlenül áthelyezés után kerestem még a régi koordináták alapján. Előzékeny biztonsági őr és a Rejtő együttes információja alapján lett meg a láda. Köszönet mindkettőjüknek.

SagiK 2005.11.02 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 1 átlag: 2.67 súly: 3.49
Nagyon sokat bolyongtunk (szerencsére autóval és nem gyalog), mire megtaláltuk a reptér bejáratát. A ládától 360m-re is parkoltunk, ahol egy kerítés zárta el utunkat. Egy kis segítség nem ártana, hogy a repteret honnan kell megközelíteni.

 
luilui 2005.10.31 16:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.30
Nagyon érdekes hely.Simán bejutottunk, nem kértek tőlünk semmit.Megmondtuk,hogy miért és hova megyünk már engedett is útunkra a kapus bácsi.Megmásztuk a hangár dombot a meredek oldalon fel,a lankáson le, de megtaláltuk. FIGYELEM!!!!!! A reptér ezen részét ahol a láda található ipari telephellyé nyilvánítás miatt, bekerítik.(már folyamatban van,el is kezdték).Ezért érdemes volna a láda tulajdonosnak elgondolkozni, mi legyen a láda további sorsa.

Nagy láda, hosszú toll 
Zsu. 2005.10.29 16:06 - Megtaláltam
Mikulással

Mikulás 2005.10.29 16:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.00 súly: 3.92
.

jiimbo 2005.10.29 12:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.00 súly: 3.27
[wapon beküldött szöveg] Messziről úgy gondoltam, nyílván ez a doboz is a bokrok alatt lesz a susnyásban. Bepiszkáltam egy bottal vélt rejtekhelyre, ahonnan egy rettenes méretű nyuszi tört elő! Majdnem gatyát kellett cseréljek. A rejtek persze sokkal jobb helyen van!

jspanyik 2005.10.27 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.78
Geoszabadság 3. nap 9. láda.

Kicsit kalandosra sikeredett! A kapunál simán beengedtek. A ládát viszonylag könnyen megtaláltam, majd felmásztam a hangár tetejére bámészkodni. Egyszer csak észrevettem, hogy az épületből elindul felém valaki! Mivel nem volt kedvem magyarázkodni, hogy miért vagyok itt és éppen a domb mellett parkoltam, lementem és tűz kifelé!

A kapunál közölték velem, hogy várni kell, mert további intézkedésig senkit nem engedhetnek ki! Pár perc várakozás után (mialatt felrémlett bennem Tüdő esete a Vízművekkel) kiszálltam a kocsiból és megkérdeztem az őrtől, hogy meddig kell még várnom. Ekkor felhívott valakit rádión, majd közölte, hogy nem az én autómat keresik, azaz elmehetek!

Ami érdekes, hogy amíg bent voltam, más mozgó autóval nem találkoztam! De lehet, hogy csak üldözési mániám van!

Zicsa 2005.09.04 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.78
A ládát szúrós bokrok alatt sejtettük, de végül Sorex merészet húzott és beletalált! Bejutásunk a tanácsokat megfogadva történt. Repjegy nélkül reptéren ÓÓÓRIÁSI.

Sorex 2005.09.04 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.92
A leírás alapján jártunk el, így könnyen bejutottunk a reptérre. A láda megtalálása kicsit több időbe telt, de ez is megvan.

astacus 2005.09.04 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.94
Cíviskessing utolsó előtti állomás. Meggyőző reptér és a kiszolgáló épület megjelenése, úgy néz ki, hogy a gazdag polgári repülési hagyományok méltó keretek között folytatódnak. A rejtés nagyon szellemes, maximálisan épít a helyi adottságokra, ezért az ember nem is nagyon keresné ott először, ahol megtalálni.

Motorosok 2005.09.02 19:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 2.45
Debrecenbe két láda közül ezt az eggyet sikerült megtalálni, de ezt viszont elég könnyen ment! (a többinél nagyon sok volt a pók)LASIKA, TIMIKA

Ő már nem bánt 
keva 2005.08.27 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.57
A mára tervezett ládák közül ettől féltem legjobban a leírások alapján (mármint a repülőtérre való bejutás szempontjából), de aránylag simán ment.keva

zsorzs 2005.08.27 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 4.01
A Mikepércsi útról a repülőtér tábla segítségével érkeztünk a bejárathoz. A biztonsági őrnek csak annyit mondtunk, hogy a geoládát keressük. Nem szólt semmit, nyitotta a sorompót. De kétségeim vannak, hogy a geoláda szóra nyílik a sorompó, szerintem mondhattunk volna bármit... A láda közelében parkoltunk, majd kicsit kutakodtunk a nagy fűben, mire megtaláltuk a rozsdás vacakot. A koordináták kicsit odébb mutattak.
A reptérből túl sokat nem láttunk, de nem is igazán akartunk nézelődni. Jártam én már elég repülőtéren és repültem sokféle katonai géppel, pl.: Transall, Hercules, AN-26, Jaguár, stb.
Kifelé ismét tágra nyílt szemekkel nézett az őr, szóval egy perc múlva el is felejtette, hogy beengedett bennünket.

öreg 2005.08.14 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.26
Nem voltam-vagyok ismerős a környéken ezért útv. tervvel mentem Hajdúszoboszló felől. El is navigált rendesen szántás kukoricás stb. felé.
A városban lévő "repülőtér" táblák segítettek.

Erdélyi család 2005.08.08 11:21 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.61
Nemcsak a stadionon csodálkoznának el a MU sztárjai, leszállás után is lenne meglepődés...nekünk tetszett, amolyan "csakitthon" élmény a bejutás, az otthagyott orosz nyelvű lelkesítő plakát, a lerobbant tiszti és kiszolgáló épületek. Lakodalom után 5 Erdélyiből kettő lakodalom fáradtan.

karrimor 2005.07.09 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 3.50
Nem volt probléma a bajutás,mivel mi is repülünk LHDK-án.
Sajnos zivataros idő volt,így nem volt repűlés.
A katonák tudnak a ládáról,a rejtés nagyon jó.

mad-R 2005.07.04 13:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.04
Megtaláltuk... kisebb értetlenkedés az Őr részéről. de meggyőzhetőnek bizonyult :-) Amíg elsétáltunk a célpontig, ráértünk nézelődni
A reptértől 2-3 km-re lakom, de mindössze egyszer voltam a területén (akkor is dolgoztam), az Öcsém kalauzolt, aki többször is volt már itt repülőnapok alkalmából (na meg kerítés átmászási engedéllyel is :-) )
A hely a régi időket juttatta eszembe, amikor még óránként szálltak fel vadászgépek innen. Az épületek elég romos állapotban vannak, biztosan lehetne valamit kezdeni velük, csak hát biztosan az anyagiak, vagy pedig nem látnak benne fantáziát.
A láda hamar meglett, csak alig hittünk a szemünknek, hogy ennyire jól látható helyen van. Mondjuk az is igaz, hogy ha a susnyásban kódorgunk, akkor ez az őröknek biztosan nem tetszett volna.
A reptérről a közelmúltban charter-járatok indítását is elkezdték, akit ez érdekel, az a http://www.civisair.hu oldalon tovább informálódhat.
mad-R és Gyuszi

 
magpet 2005.06.20 17:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 3.42
Debreceni túra közepette. Tökön-paszulyon át indultunk, Skodge Viper kiválóan teljesített, de végül mégis találtunk egy utat. A reptér szép, a körülötte pihenő ex-szovjet objektek is izgalmasak. Sajnos bejutni nem sikerült.
Hazafelé találtunk egy kistratktort is, amit hobbikertekhez és erkélyen elhelyezett virágládákhoz ajánl a gyártó.

Skodge off-roadBoldog megtaláló
Ezt látta a megtalálóKvesztszemű ember
RosszalkodikDolog
KilátásMagányosan nyiladozó pipacsvirág a zord és üres kozmosz setét bugyrában
Szovjet hősKerti teszkótraktor
mudman 2005.06.20 17:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 3.79
Magpettel jártunk egyik kedvenc városunkban, bár most éppen nem volt túl sok a látnivaló.
A reptér érdekes volt, a beengedőember nem akadt ki a küldetésünk hallatán. Jókat fotózkodtunk, majd MMS-ben gratuláltunk a GeoPápa repcsijogsijához.

guess.who 2005.06.02 16:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.19
Már többször majdnem megkerestük ezt a ládát, de mindig elriasztott a sok fegyveres őrrel, igazoltatgatással terhelt log... Most viszont nem volt menekvés. Szépen lekanyarodtunk az első sorompóhoz, előadtuk a bácsinak a geokecsinget, mire mondta, hogy menjünk csak nyugodtan, egy hónapja elvitték a dobozt... Valószínűleg Emerzee-ékre emlékezhetett, de az "elvitel" nem volt igaz, valamit félreérthetett a bácsi. :) Mondta, hogy menjünk szépen végig a betonúton, a végén van parkoló. A fegyveres őrökkel kapcsolatos kérdésünkre is bólogatott, úgyhogy előre örültünk. :)
Odabent azonban sehol nem láttunk egy lelket sem, a parkolóban állt ugyan néhány autó, illetve benéztünk a váróterembe is, de senki. Mivel nem volt kinél jelentkezni, megkerestük inkább a dobozt. Nem volt nehéz, eléggé adja magát a rejtekhely.

Érdekes, hogy a parkoló nagyon rendben van, a váróterem szintén modern, tehát valamennyi utasforgalom kell, hogy legyen, ha ennyi pénzt belepakoltak a felújításba. :) A terület többi része meg a jó öreg szovjet korszakból maradt itt, sajnos nagyon leromlott minden, pedig az épületeket akár használni is lehetne (vagy inkább lehetett volna)...

radpeter 2005.05.07 20:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 2 átlag: 3.33 súly: 3.10
A III. Kelet-magyarországi Kessertalálkozóról távozóban Contear-al emerzee-vel és immár dc3-ékkal közösen.
A láda leírása és a logok különleges kalandot igértek a kívülállókkal. A sorompók őre a ládakeresés bejelentésével boldogan nyitotta a sorompót. Leparkoltun, éppen kiszáltunk a ládászcirkálókból, mikorra a kerékpáros őr is megérkezett és megkért minket, hogy fáradjunk be az örszobára. A főőr nagy örömmel fogadott, és felkért minket az igazolványaink átadására. Ő is beloggolt minket a saját füzetébe és mi is beloggoltunk, immár sötétben a könnyedén megtalált láda füzetébe. Érdemes sőt szükséges hidegvérrel fogadni az igazoltatás tényét, végig roppant udvariasak, kedvesek, és érdeklődőek voltak. Gyakorlatilag úgy viselkedtek mint az ápolók a diliházban. Újabb bolondok érkeztek, írjuk be őket, hagy menjenek.
Külön köszönet Fükockának a pontos útbaigazításért. Egyedül a kapu megtalálásával voltak gondjaink.

Loggolás 
emerzee 2005.05.07 20:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.33 súly: 3.05
GCATKR GCHORT GCBMZV GCAROK GCEPUS GCFANC GCVETO GCGD00 GCLCFA GCVIKA

"Jó napot kívánok! Kérem, jöjjenek be a szolgálati irodára!"
Huh! Egy picit megijedtem... Próbáltuk poénkodással eltölteni az utat addig, mert szerintem egy picit mindannyiunkban bennünk volt a félsz... Az irodán kedvesen kérték a személyinket, és felírták az adataink. Ez a rend. Megnyugodtunk. Megkérdezték, hogy megmutassák e, hogy hol van. Mondtuk, hogy meg ne próbálják, mert oda a mulatság... :)
A ládát, már teljes sötétségben mentünk megkeresni. Összességében teszett, csak kár, hogy a felügyelet miatt nem lehet mindent bebarangolni...

Contear 2005.05.07 20:47 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.11
A mai 8. láda.
Ez majdnem a "nem találtam meg" log lett. De aztán igénybe vettük a telefonos segítséget.
A portán simán beengedtek minket, azonban kiszállva az autóból egy őr kerékpározott arrafelé és megkért fáradjunk be az őrszobába. Kicsit megijedtünk.
Egy rövid regisztrációra került sor. A szabályok miatt minden belépő adatait rögzíteniük kell a biztonságiaknak. SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY használata emiatt erősen ajánlott!!! De nagyon rendesek voltak.
Bevallom nem szeretem a különböző katonai objektumokat, de azért nem volt eseménymentes láda megtalálás.
H.Gabi

dc3 2005.05.07 20:47 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.11
Becserkelve! Az őrség igazoltatott minket!! Személyit hozzatok! Többit az őrszobán! [wapon beküldött szöveg]
3. Kelet-Magyarországi Geokesser Találkozó után Contear, Emerzee & Radpeter társaságában.

Némi segítség Fűkockától telefonon, majd hamar beértünk a tetthelyre.
Adminisztráció után már sötétben keresgéltünk. Jó, hogy legalább ez a volt szovjet reptér nem lesz az enyészeté, bár volna még mit javítani a környéken. Maga a pálya már nemzetközi, alkalmas a műszeres leszállásra is. A személyzet barátságos, kulturált módon végezte a munkáját.

Kösz a rejtést.

kosárfonó & dc3

A segítő 
Timcsi 2005.04.24 16:02 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.67
Ez egy nagyon kellemes élmény volt! A reptérre ugyan nem kellett bemenjünk, de nagyon kedvesen fogadtak, sőt még azt is meg akarták mutatni, hogy találjuk a ládát. Mondtuk, az meglesz a kis Geko segítségével. Mire logoltunk és visszasétáltunk, már ott vártak, egy-egy prospektussal! Igazán köszönjük!

Timcsi, Mischi és Apuci

...felülről... 
R19-es Jozsi 2005.03.15 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.08
Megtaláltuk egy kis sárdagasztás után. A biztonsági őr most könnyen beengedett, mondván csak egy ládikát keresünk. A környék szörnyen lepusztult most, emlékeimben még sokkal gondozottabként él. Szép már akkor sem volt. Kb. 12 éves koromban még biciklivel lógtunk be a cimboráimmal, az elvtársaknak olyan frankó volt az ellátásuk pl. élelmiszerből, hogy a laktanya területére jártunk be az ABC-be cukorkát vásárolni. Egyszer megkerkedtek bennünket. az volt az utolsó "beruccanásunk".

petika 2005.03.01 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 1 átlag: 3.67 súly: 3.20
A láda igazi drive-in láda, ha az ember megfelelő járművet használ. A képen látható fehér autóval a láda 30 méterre megközelíthető, és a bejáratnál még meg sem kellett vele állnom, a portás már messziről nyitotta a sorompót. :-)
Az említett járművel kerozint szállítottam a debreceni repülőtérre, és ha már így alakult vittem magammal GPS-t és fényképezőt is. A láda a volt szovjet katonai objektum területén, de a civil repülőtér kerítésén kívül van elhelyezve. A belső őrség teljesen tisztában van a helyzettel, a rend kedvéért szóltam nekik, hogy a kerozin áttárolása után megkeresem a geoládát, mindjárt mondták is merre keressem. :-)
Petika

30 méterre a ládátólEzzel a járművel könnyű volt bejutni! :-)
HangárEzt a tűzoltó autót a frankfurti repülőtérről hozták Debrecenbe
VP 2005.02.25 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 2 átlag: 2.83 súly: 3.65
Halogattam, halogattam, de már nem volt más láda a közelben.
A 4-es busztól séta, egzotikus környék, könnyű találat.
Visszafele némi bozótharc árán kerítésmászás és vízbelépés nélkül Tégláskerten át séta vissza az állomásra.

daikini 2005.01.22 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 3 átlag: 3.67 súly: 3.48
Sajnos magából a reptérből nem láttunk sokat, csak a környezetéből, ami nem túl felemelő, nem túl rózsás állapotban hagyták nekünk ott az elvtársak. :( A portán is csak a portás urat átejtve jutottunk át. Az előző logból okulva akiket nem engedtek be, a kérdésre, hogy hová megyünk, azt mondtuk, hogy a Péterhez. Repülő órákat veszünk, és most jöttünk megbeszélni a részleteket. Kérdezte milyen Péter? Mondtam, hogy a Kovács Péterhez. Erre beengedett.
A lényeg az, hogy a külső portának semmi köze a reptérhez, elvileg az az őr nem tartóztathat fel, ez egy hatalmas terület, amin belül van a reptér is. Különben a láda nincs is bennt a reptér területén, csak közel van hozzá.

Hore 2005.01.14 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Hmmm... Érdekes...
Bejutás?
Mondtam:
" Kesselek ezzel a kütyüvel. 5 perc múlva jövök is vissza. "
Erre beengedtek.
Nem tudom, hány perc volt autóval, de nagyobb a terület, és kevésbé hasonlít a normál repterekre, és sárosabb lettem, mint hittem volt. A repteret csak ilyen messziről láttam, mint a képen, de örvendetes, hogy fejlesztgetik.
Legalábbis valami daru van a képen.
Vagy azzal a szerkezettel szedik le a repgépeket az égről??? :-)

 
R19-es Jozsi 2005.01.02 16:12 - Egyéb
Az örség nem engedett be bennünket, mondván le van zárva a reptér. Legközelebb akkor fogom megpróbálni, ha valamilyen charter-gép parkírozik majd a betonon, akkor be kell hogy engedjenek.

Notar 2004.12.30 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.72
Na csak óvatosan azzal a "nagyon könnyű megtalálás" fokozattal, ugyanis ha a sorompó zárva van, mint esetünkben, akkor bizony elő kell venni a rádumálós szöveget.
Eltekintve attól, hogy először a lokátorok felől akartuk megközelíteni a ládát, és a két kiskatona sem a mostani, de még az ezt megelőző három életében sem hallott a geocachingról, egészen jól végződött a dolog.
Néhány felesleges keringő után, a debreceni repülőtér táblánál befordulva már a célegyenesben éreztük magunkat, mikor is lezárt sorompó állta utunkat. Kocsiból kiszállva, hanyag mozdulatokkal odacsámpáztunk a biztonsági őrhöz, mélyen a szemébe néztünk és kimondtuk a varázsszót.
Gyerekszobája biztosan lehetett a bácsinak, ugyanis nem kezdett el sem nevetni, sem szitkozódni, egyáltalán nem csinált semmit - már ha az egy helyben állást és fejből kinézést semminek lehet nevezni. Percnyi hallgatás után lassan tagoltan megkérdezte, hogy mi a fenét akarunk. Mondtuk geocaching, nemzetközi kincskereső játék, érdekes helyek, GPS, Clinton elnök feloldotta, rakétavédelmi rendszer, stb.
Ennek ellenére egyértelmű elutasítás. Utolsó próbálkozásként mondtuk, hogy az őrség is be van avatva.
Na jó, vóki-tóki, a válasz pedig, hogy bemehetünk, de jelentkezni kell az őrparancsnoknál. A terminálig vezető úton az enyészet látszik mindenfelé, érdekesen lehangoló.
A lejelentkezést tényleg komolyan vették, már állt kint a parkolóban egy katona és bekísért a parancsnokhoz. Rövid ismertető után mondta, hogy persze tudnak róla, nyugodtan kereshetjük a ládát. Még egy kis ismertetőt is rögtönzött a kifutópálya, illetve a hangárok szerkezeti felépítéséről és már mehettünk is.
A láda megtalálása tényleg könnyű volt, a gps által jelzett helyen más hely nincs a láda elrejtésére. Emlékezetes ládakeresés volt, méltó befejezése a debreceni ládikázásnak. Sanyo team

 
Fűkocka 2004.12.05 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.51
először hátulról próbálkoztam, de a 2. kerítésen már nem mertem beugrani. így utólag nem bánom. a lényeg a bevezető út mellett van. A gyerekek előszedték mire odaértem. mai 5. ládájuk.
Fűkocka, Mariann, Ancsa, Bea, Zolika

Hebego 2004.11.24 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 2 átlag: 3.00 súly: 1.78
A kutyát sem érdekelte, miért megyek be a reptérre. A vadiujj parkolóban leparkolva, a lapon lévő infó alapján a ládát rettentő gyorsan megtaláltam.
A láda nevét meg kellene változtatni, pl. "nagyonkönnyű"-re. mert GPS nélkül 5 perc sem kellett hozzá. Igaz, amíg az ember a főúttól odaér a reptéri épülethez, az autóval sem egy pillanat. Félelmetes ellenben a rettenetesen lepusztult környezet.
Hebego

kl 2004.11.14 09:00 - Megtaláltam
Még él a reptér [wapon beküldött szöveg]

softi 2004.10.24 12:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.83
ok.

 
seregr 2004.09.30 17:39 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

kepenu 2004.09.30 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 3 átlag: 3.67 súly: 3.40
Ezt a ládát - a másik 8-tól eltérően - nem éjszaka kerestük meg. A környék "látnivalói" inkább elgondolkoztatnak, mintsem gyönyörködtetnek, de mindenképpen izgalmas hely volt számunkra. Jó a rejtés!

A felirat mindent elmondHangár 1.
Hangár 2. 
Tócsa 2004.09.04 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.50 súly: 2.46
A ládát hamar megtaláltuk, igaz a kerítésen túlról legalább három egyenruhás figyelte a ténykedésünk. Kifelé jövet a sorompós bakter meg azzal fogadott, hogy átmásztunk a kerítésen és már a rendőrséget is értesítették. Nem tudom megértette-e, hogy a repülőtér előtti közforgalmú parkolóban jártunk csak, mert maga a repülőtér körbe van kerítve, ő meg csak bevezető utat őrzi. A láda egyébként a parkoló melletti füves részen van, mindenféle kerítés nélkül. Úgytűnik ez a ládakeresés egy kicsit macerás volt.

@david 2004.08.20 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.83 súly: 3.27
Debreceni virágkarnevál 2004 / 4.

Azt a mindenit, nem semmi milyen emberek vannak.. Elég hibbant lehet aki ide rak ládát, meg aki megkeresi :) Ez aztán a nem semmi..

Gondoltuk, miután az útbaeső ládákat Debrecenben megnézzük, ezt is megnézhetjük. Első ránézésre a nagyállomástól nincs messzire, a térkép szélén jelölték. Aztán onnan a GPS még mindig vagy kb. 3km mutatott. Szóval itt jegyerzném meg, hogy senkinek sem ajánlom, hogy rögtön elinduljon toronyiránt, mert csak egy helyen lehet bemenni, és máskülönben sokkal többet kell gyalogolnia.. (vagy bemászik a keritésen).
Az 4 es busszal mentünk 5 megállót ( ajegy olcsóbb, ha nem a sofőrnél váltjátok). Leszálltunk, őr, duma. Ugy csinált mintha nem tudna erről, pedig tudőék tegnap voltak ott. Mindegy bementünk, és elsőre úgy éreztük magunkat, mintha, nagy megtiszteltetésben lennénk, hogy már a reptéren belül vagyunk. De ez nem igaz, mert van egy nagy kerités, és van ezen belül egy kissebb terület, ami már szögesdrót. Elvileg kamerákkal védik, de ez csak a főépületnél láttunk. Szóval az első kaputól csak gyalogoltunk be, és be, és beee. kb 2km volt. Elhaladtunk sok régi szovjet épület romja mellett. Ahogy közeledtünk, megpillantottunk egy főépületet, ami már inkább ara utalt, hogy itt valami élet van.. Előszőr bementünk a főépületbe, jobb a békesség címén. Nagyon kedvesek voltak velünk. Utána visszamentünk a fűvel benőtt garázs mellé, ami a reptér területén kívül van. Végül is nem kell emiatt szólni senkinek. Egy földbeágyazott fém kaszniban van.

Utána visszamentünk az őrhöz, aki mondta hogy lehet sétarepülni.
Boross Attilát kell keresni, aki első látásra nem a legjobb formájában lehetett. Elmondta a repülés lehetőségét: egy felszállás függetletül hányan üllnek a kis Cessna C-182 gépben 13500 Ft. Tehát max 3 fő mehet így személyenként 4500Ft. Mivel gondoltuk ezt a lehetőséget nem lehet kihagyni, ezért elmentünk egy körre repülni. Megkértem a vezetőt, mondjon el minden műszert, meg kart. Nagyon érdekelt, és úgy tűnt, ő is örült, hogy valakinek elmondhatja. Sebesség, magasság, magasságváltozás, külső hőmérséklet, víszintes elmozdulás, irány, üzemanyag, propeller fordulatszám, motor hőmérséklet, rádió, porlasztó, gázkar, fékszárny, csűrőkormány, pedálok, magassági kormány, benzin-levegő keverési arány... a többire már nem is emlékszem. 10 perc volt, elég gyorsan vége volt sajnos. pedig jó volt fenn lenni, és nem is volt félelmetes. Kicsit ugyan zötykölődött, de nem veszélyes. Láttuk felülről nagytemplomot, nagyállomást, nagyerdőt, új házakat, ipari részt...
Vitorlásrepülővel is lehet menni, ott nincs benzin. mostmár nem emlékszem 2500/7500/10500 Ft ot mondtak, de azzal csak 1 ember fér be pluszba. Szóval nagyon szép élményekkel tértünk haza.
Az 5 pontos környezet is a repülésnek szól.

Az első sorompónál elég ha annyit mondotok, hogy a reptérhez mentek, az őröknek benn meg nem kell szólni.

tudo 2004.08.19 15:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.58
A volt debreceni repülőtér jelentőségével tisztában vagyok - a magyarországi logisztikai központi hálózat koncepciótervének kidolgozása során felmerült a repülőtér helyreállításának és polgári illetve logisztikai felhasználásának előkészítése. Ahogy végigtekertünk rajta, látszott: hasonló a helyzet itt is, mint a Dunával, a vasúttal, a daru gyártással vagy sok minden mással kapcsolatban Magyarországon. De nézzük a ládát, ami nem egy mai darab. Az őrből a leírás alapján felkészültem: a sorompónál előadtam a kötelező geocaching szöveget. Az őr nem izgatta magát, azt mondta, hogy mindenkit be kell engednie. (Akkor meg minek ez a sorompó-cécó. Hogy ebből is meg lehet élni ma...) A kerékpárokkal a műszer szerint egy hangár- vagy tároló-féle hátoldalán álltunk meg. Különösebben rejtésre alkalmas hely nem nagyon kínálkozott, amit gondoltunk, elsőre átnézve semmi. Hacsak nem a hangárhoz tartozó valamik... És fiam szól, hogy megvan. Ez a mai 7. debreceni ládánk. Tekerés vissza az állomásra, és sok folyadék bevitel, mert annak bizony híján vagyunk a nagy melegben.

Felrepült a bicikli a reptérről 
zozmo 2004.05.30 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.19
Harmadik nekifutásra sikerrel vettük az akadályt. Volt amikor csak egy kerítés választott el minket a céltól, de nem kockáztattunk. Itt láttuk a hatalmas kerozin tartályokat, amiket már kiemeltek a földből. Persze a biztonsági őr csak nézett, de a papíros és a határozott fellépés megtette a hatását. A rejtés nagyon jó, de vajon mi volt a rejtekhely eredeti célja??
Mona & Zozmo és Big Boss

Zsiráf 2004.05.29 17:46 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 2 átlag: 3.17 súly: 3.65
Hát a biztonsági szolgálatot úgy néz ki senki sem avatta be, de meggyőzhetőek. Valami repülőnap volt ma. Repülőt nem igazán láttam az égen, nem tudom miért. Viszont így egy transzparens alatt szó nélkül beengedtek. Így a kifutó felől közelítettem a dobozhoz a hangárok előtt. Hát meg is állított egy security man, hogy tovább nem... De a főnökének a főnöke (vagy hasonló) meggyőzhető volt...
Különben mondták is, hogy micsoda dolog csak úgy elrejteni itt valamit a tudtuk nélkül, mert így bomba is kerülhet be... Hát ha belegondolok, ők biztosan nem tudják megakadályozni...
Érdekes módon nincs infó az oldalon, hogy hol a doboz, tehát: a bokrokat felejtsétek el. (Mert nekem az egyikre mutatott a GPS határozottan... Aztán elgondolkoztam...

Topolya 2004.05.02 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.52
Sokadik nekifutásra (bejárat keresés) simán bejutottunk a repülőtérre és keresgélni sem kellett sokáig.
Az őrség információ szerint a láda környékét elfogják dózerolni és autóparkoló lesz a helyén. Aki a jelenlegi siralmas állapotban szeretné látni a környéket siessen... :))

Jutka 2004.05.02 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 3.57
11/12. Az egyik őr is velünk tartott - nem tudott semmit a geocachingről, de nem volt barátságtalan. Nagyon érdekesek voltak ezek a hatalmas, fűvel benőtt hangárok!

Szoke-Kiss 2004.04.04 14:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.33 súly: 2.83
Húúúúh ! Ez aztán nem semmi ! Az őr úgy nézett rám mint egy marslakóra, mikor közöltem vele, hogy mi járatban vagyok (úgy jelentkeztem nála ahogy azt Vgyuri leírta fentebb). Ennek ellenére beengedett, mondván hogy a biztonsági őrök majd úgyis megállítanak. Erre már én is kontráztam; azok már tudnak mindenről, velük meg van beszélve. Mivel - a közben nemzetközivé vált - reptérre nem kell bemenni, az őrök rám se hederítettek. Kísérteties volt az út a rejtésig, egy csepp múlt a jelenben. Felejthetetlen élmény!

Ezt kerestem !MIG parkoló ..... volt
Egy a buzdító táblák közül 
NZ0406 2004.04.03 18:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.04
Fazek logja kicsit megtévesztett, de szerencsére Barbi rátalált a kincsre. A terület nagysága kicsit meglepett, azt hittem sokkal kisebb, még szerencse, hogy kocsival voltunk.
Barbi, Ágoston, Sebi, Zoli

KPisti 2004.04.03 18:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 4.00 súly: 2.36
Kicsit keresgéltük, de csak azért, mert a logok alapján 15 méterre arrébb... Végül csak meglett ott, ahol már többször is néztük, csak nem láttuk... :-). Barbi találta meg, a gyerekek nyitották ki, mi pedig logoltuk.

Tényleg olyan ez a reptér, mintha megállt volna az idő. Mindenhol ciril betűs feliratok, kitört ablakok, pusztuló, omladozó épületek láthatók. A hangárok kívülről jól néznek ki, de ki tudja, milyenek lehetnek belülről?

Gyerek koromban sokszor elmentünk a reptér mellett, néha direkt akkor, mikor gyakorlatoztak az oroszok. Felejthetetlen élmény volt a heti rendszeres csütörtöki éjszakai repülésből visszatérő vadászgépek látványa, amint kb. 40-50 méterrel a fejünk fölött húztak el, leszálláshoz készülődve.

Mi az őrparancsnoknál bejelentkeztünk, ahogy azt az előttünk járók ajánlották, bár szerintem felesleges. Úgy nézett rám, mikor a geocachinget emlegettem, mintha éppen most szálltam volna le egy hong-kongi járattal és saját anyanyelvemen próbálnék vele konzultálni... :-) Aztán, mikor láttam, hogy ez vakvágány, akkor említettem neki azt, hogy egy kis dobozkát keresünk majd barátaimmal, ezt már felfogta, csak annyit kért, hogy az üzemi területre be ne merészkedjünk. A kapuőrnél meg sem próbáltam elmagyarázni miért is jövünk, szinte meg sem kellett volna állni, azonnal nyitotta a sorompót.

Egyébként aki gyalog jön, az számítson arra, hogy a sorompótól még 2,5 km a cache!

A környezet mindenképpen 5, mert ilyet már nem sok helyen lehet látni nemcsak Magyarországon. A rejtés 4, mert lehetne pontosabb a leírás. A webes megjelenés is leehtne jobb, ezért 3.

Ezt a helyet mindenkinek ajánlom, aki még most, a reptér felújítása előtt egy kicsit szeretne elidőzni a régmúlton, mert az bizony kézzelfogható valóság...

*Andy & K:Pisti + nz0406 csapata

Csuhás 2004.03.15 13:53 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 2.5 átlag: 3.50 súly: 3.80
Jajjjj de nagyon borzasztó ez a hely! Nyomasztó minden eleme: az elgazosodott, szétrombolt régvoltzöld!... az enyészeté lett épületek, a betonborzalmak .. s az az érzés, hogy milliárdok suhannak így ki a köz kezéből, mert nem számít! Óóóóóó van nekünk bőven! Hagyhatjuk összedőlni a hatalmas épületeket, óóóó mit nekünk hontalan tömegek! ... tán' ilyenkor csak a struccok politikája segíthet az érzékenylelkű emberen... s tán' jobb is nem belegondolni, hogy honnan vették el, s hogy semmivé lett az országunk kis pénzecskéje...

Imelda, Csuhás, Vándor

IrányítótoronyBetonpiramis
Kidobott pénz! PfujTűzivíztározó
Kedvesem logol..Peresztrojka ???
Pusztuló értékek :-((( 
Fazék 2004.03.14 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 4.00 súly: 3.28
Nagyon korrekt hely; sok-sok évvel ezelőtt én is reptéren teljesítettem sorkatonai szolgálatomat, úgyhogy nosztalgiáztam egy kicsit.
A portáson az őrökre hivatkozva könnyedén túljutottam. Az irányítóközpontnál az őrök korrekten és kedvesen feltartóztattak, de teljesen képben voltak így nyugodtan lehetett ládát keresni. A láda nagyon jólvan elrejtve, sajnos egy ideig makacsul ott kerestem, ahová a GPS mutatott, ahelyett, hogy 15 méternyire előre néztem volna.
A környezet - ami amúgy egy nagy rakás romhalmaz - nekem azért 5-ös, mert szétvert orosz laktanyát máshol nem lehet látni.

laszloistvan 2004.02.14 11:40 - Egyéb
Szerettem volna, ha belefér még ez is debreceni (nem geo) utam kapcsán, de nem autóval voltam, a félóránként járó busz pedig az orrom előtt ment el, a következőre meg már nem volt időm.

freddy 2003.11.15 07:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 3.83 súly: 3.81
[wapon beküldött szöveg]
Persze minden busz ma az orrom előtt ment el, így ide is kikocogtam. A portásbácsi nem tudott a játékról semmit, de az őrök felvilágosították.

begeba 2003.07.27 11:55 - Megtaláltam
Hát a kapuban nem tudtak rólunk. Visszafelé meg is kérdezte a portás bácsi, hogy megtaláltuk-e amit kerestünk, mert Ő ugyan nem hitte el azt, amit összezagyváltunk Neki. De azért beengedett. Leparkoltunk a pont közelében és már másztunk is hangárra, amikor elindultak felénk az őrök. Bizony ők sem tudtak semmiről. Csak a valószínűtlen történetünk és annak magabiztos előadása segített bennünket abban, hogy nem zavartak el.
Azt mondták, máskor ott, az irányító épületeknél jelentkezzünk be (ezek szerint nem szólnak oda a portáról). Ezt ajánlom figyelmébe mindenkinek, és akkor nincs a kényelmetlen magyarázkodás.
A rejtek profi, hamar meglett. Visszafelé a jövőbeli társakra gondolva udvariasan odakanyarodtunk az őrség épületéhez. De ekkor már vidáman fogadtak bennünket, mert telefonon a központban utánaérdeklődtek ennek a játéknak. Ott valóban tudtak mindenről, úgyhogy minden rendben volt. Nagy barátságban váltunk el. Remélhetőleg egy ideig kitapostuk az utat az utánunk jövőknek.
Visszafele azért csak nem bírtuk ki, és bekukkantottunk egy hangár lyukas ajtaján, de nem volt ott egy darab MIG se.

Junior013 2003.06.21 12:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 3.83 súly: 1.60
A hely valóban a Terminator 2 nyitójelenetére emlékeztet még nappal is. Kicsit féltem is egyedül bóklászni a hangárak között/tetején. [wapon beküldött szöveg]
A sokat emlegetett őrökkel viszont nem találkoztam. Lehet, hogy azért, mert a reptér elején épp polgárőr nap volt, ahova szabad bejárás volt & onnan lógtam tovább egy hangáron keresztül.
Vicces látványt nyújtott egy-egy raktárnak bérbeadott hangár többtonnás vasbeton ajtajain a védelemre szolgáló egy szál TUTO lakat :)
A rejtek nagyon jó, bár kicsit körülnézve már GPS nélkül is kiszórtam, h csak az lehet az.

BE&LA 2003.05.17 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3 web: 2 átlag: 2.50 súly: 2.83
Megtaláltuk!

Czeh 2003.04.17 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.30
Kicsit trükköztünk a bejutással. :) Az eddigiek közül ez volt a legegyszerűbb megtalálás. Legközelebb vigyetek tollat, mert ami ott van, az egy kicsit nehezen fog. Nálunk sajnos nem volt tartalék...

zeus 2003.01.17 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.73
mivel pesten mar 8 fok volt, s a ho nagy resze elolvadt, ugy dontottunk, megprobaljuk ezt a ladat (no meg elhozzuk a mobilt). hat, itt megmaradt a ho, sot, helyenkent 30-40 cm-es egybefuggo, szuz ho fogadott bennunket. eloszor atneztuk (korbeastuk) a par lathato pontot (2-3 bokor), de hamar belattuk, hogy ez igy remenytelen. szerencsere sikerult elerni a lada gazdajat, s a kapott info alapjan 5 perc alatt meglett. (egyebkent teljesen remenytelen lett volna...)

a hely igy kodben-hoban leginkabb egy apokaliptikus film diszletehez hasonlitott, nekunk nagyon bejott! visszaterunk majd megnezni, hogy milyen is zolden.

ÉvaSanKri 2002.12.06 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.17 súly: 3.53
Elgondolkodtató egy hely, annyi bizonyos.

álomfogók 2002.10.04 16:30 - Megtaláltam
BLacival együtt mentünk kiküszöbölni a múltkori csorbát. És egyben sikerült bebizonyítani, hogy "vak tyúk is talál szemet". Balázsnál nem volt semmiféle technikai segédeszköz, csak nézelődött, majd megkérdezte, mi lehet itt ebben a zacskóban. Az is igaz, hogy ő előtte nem látta a képeket, így azok nem is tudták félrevezetni.

blaci 2002.10.04 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.56
Most már öten támadtunk és öt perc alatt meglett, hála Zágoni Balázsnak, aki GPS nélkül talált rá és kukkantott be a rejtekhelybe! A rejtekhelyről készült régebbi fotók félrevezetőek, a jelenleg megadott koordinátákat követve lehet megtalálni. A jelenlegi rejtekhelyről készült bármilyen fotó feltöltése azonban sértő lenne és elrontaná az utánunk következők játékát!

Üdv. Laci

blaci 2002.09.23 16:30 - Nem találtam meg
Köszönöm ezt a helyet az elrejtőnek! Döbbenetes, hasonlóan elhagyott, mint az Esztramos hegy bányája (GCfEsz), de azért mégiscsak más! Végülis Debrecen belterületén van!

Az 47-es útról nyíló kapunál az őrségnek a következő kérdéssel támadtam: "Mond Önöknek az valamit, hogy Geocaching? -síri csend- "és az, hogy "Varga Gyuri?" -furcsa tekintet-. Ezek után elővettem a kinyomtatott ládaleítást és elmagyaráztam, hogy mi is ez az egész. Az őr rendkívül készséges volt és beengedett. Elmentem a koordináták által jelzett helyre, de végül attól kb. 20 méterre azonosítottam be a helyet a fénykép alapján, ahol Lotht van lefényképezve, szintén kb. 20 méterre a 190-es zöld trafóháztól, a kidöntött szögesdrót kerítések álló és fekvő betonelemeihez közel. Sajnos a ládát alapos keresgélés után sem találtam!

Üdv. Laci

MikiCache 2002.07.20 11:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 2 átlag: 4.00 súly: 3.03
Megdöbbentő! Azt hiszem, a Cívis reptérre - közelmúltunk eme kézzelfogható bizonyítékára - ez a legkifejezőbb szó. Megdöbbentő ennyire közel kerülni mindahhoz, amiről eddig alig tudtunk valamit, nemhogy láthattuk, kézzel foghattuk volna. Köszönjük ezt a helyet! Az őrök ismerik a "geocaching" jelszót. Ez megnyitja a sorompókat és barátságos mosolyra bírja a szigorú tekinteteket. A ládában talált ajándékok, vagy talán nevezzük inkább szemeteknek, összhangban vannak a területen látható épületekkel: ütöttek, kopottak, töröttek, lelakottak, elhasználtak, egyszóval értéktelenek!
Anikó, Meli, Miki és Dani

KözeledünkSzézám tárulj fel!
Köszönöm 
georgejj 2002.06.19 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 2.5 átlag: 3.17 súly: 2.36
Debrecenben voltam dolgozni, hát gondoltam megnézem ezt a ládikát. :) Gyorsan meglett a 40 fokos melegben! :)
Tényleg eléggé le van taposva a láda környékén a növényzet. :)

Főtérképész

szecso 2002.06.16 13:00 - Megtaláltam
Kisebb keringes utan sikerult megtalani a Reptér bejáratát,utánna már könnyű volt megtalálni a ládát.

Mihul 2002.05.25 20:20 - Megtaláltam
Már elég későn értünk oda és nem tudván a helyes megközelitési irányt egy szeméttel teli térségen keresztül egy zárt hátsó kapunál találtuk magunkat.Nem akartunk már kerülni.Szerencsére az örség itt is beengedett és a láda is gyorsan meglett.

az irányitó épületjön a segitség
távozobanjön a segitség
az irányitó épület 
wzoli 2002.05.17 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.23
Ma Debrecenben akadt dolgom így feltétlenül meglátogattam a repülő téri ládikát. Igen érdekes helyen van. Nem volt nehéz megtalálni, noha a GPS nekem is kb. 5m eltérést jelzett.

Kaktusz 2002.04.28 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.00 súly: 1.00
Kicsit megszenvedtunk a dobozzal, lehet, hogy ellenorizni kellene a koordinatait, mert en 50m-rel mertem melle. Azutan az orseg utba igazitott, hogy hol talaljuk a ladat. Sajat mereseim szerint a hosszusagi koordinata mas, (21fok 36.560' a 21fok 36,600' helyett) Egyebkent, latszott, hogy masok is kerestek azon a helyen a ladat, ahova a jelenleg megadott koordinatak mutatnak, mert rendesen le volt taposva a fu, es voltak a bokrok kozott is kutatasra utalo nyomok. Kernem az elrejtot, vagy barmelyik sporttarsat, merje meg megint a ladat, mivel lehet, hogy en voltam a hibas a rossz meressel.
A repter bejaratat eleg sokaig kerestuk, de az orseg tenyleg nagyon szolgalatkesz volt, kocsival mentunk be egeszen az iranyitotoronyig.

lotht 2002.04.09 15:30 - Megtaláltam
Milyen barátságosak és tájékozottak az őrök!
Valóban érdekes látvány a rengeteg álcázott hangár, bár van amit gépkocsigarázsnak, sőt bútorraktárnak használnak.
Aznap éppen fel- és leszállást gyakorolt egy piros és zöld sárkány, volt látnivaló!

A kincsÓdon hangár
Gabi 2002.03.23 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk a ládikát !
A biztonsági őrök csak néztek ránk, de a Varga Gyuri név emlegetése segített.
A láda viszonylag jó állapotban van.
Jól be van most zacskózva.
A reptér hatalmas. Az "szovjet" része nagyon le van pusztulva. De azért érdekes hely.
Üdv: Edit, Gabi

LádikaRepülő
Egy másik repülőHangár
A múlt egy darabja.... 
bluesky 2002.03.15 12:20 - Megtaláltam
Sziasztok! Nagyon szép időben, elég hamar megtaláltuk. Ez a láda volt nekünk az első megtalálás:-) Atty, Ákos, Pisti

nyunya 2002.03.07 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 2.5 átlag: 2.83 súly: 1.95
Nem volt nehez. Kicsit vizes volt a doboz.
Nyunya

noname 2002.03.01 16:19 - Megtaláltam
ELEG RENDESET KOVALYOGTUNK MIRE BETALALTUNK A REPTERRE, DE SIKERULT! A LADA KICSIT BE VAN AZVA. UJ ZACSIBA RAKTUK. [wapon beküldött szöveg]

pardusz 2001.08.18 02:02 - Megtaláltam
ez egy utólagos bejelentés. tavaly augusztusban jártam ott. a megtalálás ideje érdekessé tette a kalandot. éjjeliőr, kihalt kaszárnyák, telihold... Huhhh. Párdüsz

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]