geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
583. Burok-völgy (GCBuVo)

Áthatolhatatlannak tűnik

Áthatolhatatlannak tűnik

Sziklafal

Sziklafal

Medvehagyma (Allium ursinum)

Medvehagyma (Allium ursinum)

Elefántcsapás a medvehagyma-tengerben

Elefántcsapás a medvehagyma-tengerben

Gombaóriások

Gombaóriások

A kőépítmény

A kőépítmény

Erdei holdviola (Lunaria rediviva)

Erdei holdviola (Lunaria rediviva)

Ikerbarlang

Ikerbarlang

Barlangnyílás előtt a pillepalack

Barlangnyílás előtt a pillepalack

Élő és élettelen különleges "szimbiózisa"

Élő és élettelen különleges "szimbiózisa"

A rejtek

A rejtek
Szélesség N 47° 15,359'
Hosszúság E 18° 6,635'
Magasság: 357 m
Megye/ország: Fejér
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2003.05.02 18:44
Utolsó lényeges változás: 2019.07.25 13:07
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+2V)
Elrejtők: Anikó és Miklós
Ládagazda: MikiCache
Nehézség / Terep: 2.0 / 4.5
Megtalálások száma: 389 + 4 sikertelen + 34 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.4 megtalálás hetente


Ez a geoláda az MH Bakony Harckiképző Központ Lő- és Gyakorlóterületén található.

A Magyar Honvédség legújabb fejlesztéseinek eredményeként a megnövekedett tűzerő miatt a központi lőtér fölötti gerincen kifejezetten veszélyessé vált tartózkodni, illetve a gyakorlótér egyéb részén is fokozott óvatossággal közlekedjetek.
Általában is a Központi Lő- és Gyakorlótér területén csak a kijelölt utakon (turistaút, szilárd burkolatú, erdészeti gerincút) szabad közlekedni, bejelentett lőgyakorlat idején még ott sem.
Ha túrázás közben esetleg fel nem robbant tüzérségi- vagy egyéb lövedéket találsz, akkor jelentsd be a MH-nek.

Hasznos információk:
- A Központi Lő- és Gyakorlótér területe a turistautak.hu térképén rózsaszín satírozással kiemelve.
- Ha fel nem robbant lövedéket találsz, itt tudod bejelenteni: +36-88-549-555 vagy +36-88- 549-500 vagy +36-88-549-583
- Az időszakos korlátozásokat, azaz a lőgyakorlatok időpontját itt tudod ellenőrizni
Úgy tűnik az első ponton hibahatáron belül 2 láda is van különböző jelszóval. Az első ponton a jelszó 6 karakterből áll, ha nem ilyet találsz, akkor keress tovább. Köszi. [Admin(Fazék)]


Az első ponton a láda egy nagy, kidőlt farönk alatt bújik meg. Lásd utolsó kép.

A völgy több felől is megközelíthető. Mi a Várpalota - Tés közötti útról, az  N 47° 14,391' E 18° 6,945' [GCBuVo+Utkeresztezodes] pontban kelet felé tértünk, majd az  N 47° 14,882' E 18° 6,612' [GCBuVo+Parkolo] pontban, a "Természetvédelmi terület" táblánál parkoltunk. A földút, - ami itt kezdődik - lassan ösvénnyé szelídül, majd a medvehagyma-tengerben "elefántcsapássá", melyet az a nagyon kevés kiránduló taposott, akik elvetődnek e különös völgybe. A medvehagyma (Allium ursinum) erős hagyma-fokhagyma "illatú" növény, ezért, meg a kemény terep miatt érdemes sok és tartalmas elemózsiát vinni. Mindkettőtől hamar megjön az étvágyunk:-)

A további nézetelferdülések elkerülése végett, tisztelettel itt hívnánk fel a figyelmet az összes elképzelhető és elképzelhetetlen nehézségre, kellemetlenségre, mint: kullancsok, csalánerdő, bozótos, sisnyás, dzsindzsás, szúnyogok, legyek, agykár, jégkár, Yettik, stb.:-) Amire viszont tényleg érdemes komolyan odafigyelni - a kullancsokon kívül - és idejében felkészülni, a magas páratartalom! Emiatt és a komoly terepi nehézségek miatt tekintélyes mennyiségű vizet (és nem más folyadékot!) kell fogyasztani. A völgy pedig teljesen száraz!

De folytassuk tovább e páratlan völgy felfedezését. A láda,  N 47° 15,359' E 18° 6,635' 357 m [GCBuVo-1] csak a teljes jelszó első harmadát tartalmazza. Miután ezt felírtuk, folytassuk utunkat az elefántcsapáson. Ez egyébként piros "+"-al van jelölve. A terep valódi nehézségei, igazából a láda elhagyása után kezdődnek, annak ellenére, hogy a völgy szinte teljesen vízszintes, hiszen ez nem egy vízvájta völgy. Igen, és még egy 'apróság': a ládát elhagyva akár ki is kapcsolhatjuk nagy becsben tartott kütyünket, a GPS-t. Legfeljebb egyetlen egy, csámpás, kis, rozsdás műholdat lát, azt is csak hébe-hóba. A továbbiakban - műholdvétel hiányában - a távolságokat csak saccolgatni tudjuk. Kb. 2,3 km megtétele után, egy Észak felől betorkolló, piros csíkkal jelzett mellékvölggyel találkozunk. Ettől kezdve a piros "+", piros csíkká alakul át. Eltévedni különben sem lehet. A völgy annyira szűk, oldalai pedig annyira meredekek, hogy tökéletesen kizárnak minden eltévelyedést. A teljes jelszó második harmadát egy félliteres pillepalackban (copyright by MikiCache) találod,  N 47° 16,038' E 18° 7,391' [GCBuVo-2] mely palack egy kb. 4 négyzetméter alapterületű, a mellékelt képen látható kőépítmény falában, két apróbb kő takarásában van. Kéretik, az építmény teljes lebontását mellőzni, - ha csak egy mód is van rá:-) Ne csüggedj, a kőépítményt nem lehet eltéveszteni:-)

Igazából, ezzel mi be is érnénk. Célunkat elértük, a völgyet sikerült megmutatni, bemutatni. A jelszó első két felével viszont csak akkor lehet logolni, ha ezeket elküldöd emailben, melyre a válasz tartalmazni fogja a jelszó harmadik harmadát, sok, sok köszönetet és gratulációt:-) Aki kevésbé szeret emailezini, viszont szereti a kihívásokat (és még maradt sok vize), az menjen tovább e páratlan szépségű völgyben. Kb. 2,5-3,5 km megtétele után, - ami persze két-, háromszor annyinak tűnik - az ösvény bal oldalán (koordinátákról továbbra se álmodjunk), az ösvénytől kb. 3-4 méterre, egy kb. 3-4 méter magas, az ösvény felé csúcsosodó sziklát találunk (fénykép mellékelve)  N 47° 16,123' E 18° 9,087' [GCBuVo-3]. A sziklában, az ösvényről jól láthatóan, egy kis (a focilabda nem férne bele) barlang található. Nyugodtan bele lehet nyúlni, az ott lakó szörnyet megkértük, hogy telepedjen arrébb:-) Szóval ebben a kis, léghuzatos barlangban lapul, kővel kitámasztva, egy szintén félliteres pillepalack, a jelszó harmadik és egyben utolsó részével. Mi azért még ennél is tovább mentünk a völgyön, kb. még egy-, másfél kilométert, de sajnos nem találtunk egy jól, pontosan körülírható rejtekhelyet (gondolom, többek örömére):-)

Végezetül, amire viszont nyomatékosan fel szeretnénk hívni a figyelmet: sehol se térjünk le az ösvényről, ez egy Természetvédelmi terület! A rengeteg akadály miatt is nagyon kell figyelni arra, hogy hova lépünk, ugyanakkor érdemes nézni mindazt a szépséget, érdekességet, különlegességet, ritkaságot és azokat a barlangokat, amit ez a völgy rejt. A barlangokhoz nem vezet jelzett, kikövezett sétány:-), viszont ott lapulnak, - általában elég magasan - ahol "a madár sem jár"...

Egy kis földrajztudomány
A Bakony keleti része, a Tési-fennsík - egy 4-5 km széles, 8-10 km hosszú löszplató - melyet gyakran Keleti (Palotai)-Bakonyként emlegetnek. E tájnak a fennsík és a különböző magasságú rögök, valamint süllyedékek alkotta változatosságát, a törésekkel elválasztott részek különböző mértékű kiemelkedése okozza. A Palotai-Bakony kőzetanyagának meghatározó tömegét a földtörténet középkorában keletkezett mészkő és dolomit alkotja. E kőzetek az egykori Tethisz-tenger üledékéből keletkeztek, majd emelkedtek ki.

"Ritka természeti jelenség a Mellár és a Nagy-mező fennsíkjai közé mélyedő, a törésvonal mentén húzódó mintegy 12 km-, mellékágaival 25 km hosszú Burok-völgy. Az egyhangú fennsíkok között meglepő ez, az 50-90 m mély, sok helyen függőlegesen meredek sziklafalakkal határolt, vízfolyás nélküli völgy. A legtöbb hazai völggyel ellentétben ezt nem egy patak által görgetett hordalék koptatta ki, hanem a felemelkedő kőzetréteg felszíne megfeszült és eltörött, a törés pedig szétnyílott. Az ilyen jelenséget a földrajztudomány nyitott antiklinálisnak nevezi.

A nem mindennapos völgy-képződés ritka sziklaformákat eredményezett. E sziklák között 42 kisebb barlangot is felfedeztek, közülük a legnagyobb az Iker-barlang. Aljában leomlott sziklatornyok, kidőlt faóriások hevernek.

A völgy hőmérséklete hűvösebb, benne több a pára mint a vele szomszédos fennsíkokon. Ennek köszönhető, hogy növényvilágában a jégkorszakok óta fennmaradt ritka növénypéldányok is előfordulnak mint pl. havasi hagyma, cifra nádtippan, fürtös holdruta stb. Több mint 200 madárfaj is megfigyelhető, amelyek egy részének fészkelőhelyet is nyújt e táj. Földtani és növénytani ritkaságai miatt a nehezen járható Burok-völgy 1260 ha-ját 1995-ben természetvédelmi területté nyilvánították. A védett területen belül erdőrezervátum található. A természetvédelmi területről eddig 63 védett és 2 fokozattal védett növényfaj, illetve több mint 140 védett és 15 fokozottan védett állatfaj előfordulásáról van bizonyíték. A védett terület igazi értékét azonban nem csak az jelzi, hogy mennyi ritkaság található itt, hanem a Magyarországon talán egyedülálló ősállapotban lévő természetes erdő, melyben - többek között - a természet regenerációs folyamatai tanulmányozhatók."

Kellemes kirándulást és sikeres geoláda-vadászatot kívánunk,

Anikó és Miklós

Ládatörténet:
2017.4.9. Az első ponton tönkrement ládát Beckó pótolta, köszönjük. A jelszó is változott. [Admin(Fazék)]
2017.10.22. Az első pontról eltűnt logbookot tabletta játékostársunk pótolta, köszönjük. A jelszó ismét változott. [Admin(Fazék)]
Állapot: kereshető
2 játékos jelölte kedvenc ládájának

KRW értékelés (266 db): környezet: 4.84 rejtés: 4.53 web: 4.67 átlag: 4.68

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
+
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
-
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell

Régi láda, nincs moderálva.

Horváth Edit 2021.10.12 13:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!Király akadálypálya Királyszállásról indulva.Megérte elmenni az utolsóért is,igazán szép útvonal. [Geoládák v3.12.2]

Csani28 2021.08.26 13:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

vikacsu 2021.08.26 13:28 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.11.3]
A harmadik ponton nem pillepalack van, hanem egy kődarabon van a jelszótöredék.

@Nikó 2021.08.06 12:13 - Megtaláltam
Remek út volt, köszönjük a rejtést!

ebali 2021.06.26 12:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.1]

fehérkút 2021.06.21 14:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

lovagias 2021.06.21 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.1]

Madwe 2021.06.17 22:10 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

hitamas 2021.06.15 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.48
Utolsó Fejér megyei ládámnak látszott ... szép volt a völgy (így is gondoltam). Azóta lett még egy utolsó. :)

xegox 2021.05.09 20:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Milko 2021.05.01 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.37
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Pilis50 2021.05.01 14:59 - Megtaláltam
Nagy baráti társasággal voltunk "felvonulni" Május elsején a völgyben! Nagyon tetszett - jó időnk volt, a völgy szépen be volt terítve medvehagymával - mások sokat gyűjtöttek belőle - szinte kaszálták.

Egyszer illik végigmenni a völgyön oda - vissza, de többet nem szívesen indulnék neki!

IMG_20210501_112710IMG_20210501_112654
sorompók közöttátmászva
sorban a fántömegesen
Fagyi 2021.05.01 14:58 - Megtaláltam
Pilis50 társaságában megtaláltuk.

Maclura 2021.05.01 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.96
bringával a bedőlt fás akadálypályán
ennyi fekvő fatörzsre nem számítottam, de a túra megérte
a medvehagyma illat külön tetszett

geooszi 2021.05.01 09:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Jimny és Volvi 2021.04.30 14:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

KJ & GM 2021.04.11 09:15 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

J14_0999J14_1005
J14_1009J14_1012
J14_1018J14_1035
J14_1039J14_1040
J14_1042 
wolfkery 2021.04.09 13:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.77
Köszi a rejtést

IMG_20210410_105345IMG_20210410_110159
IMG_20210410_124359IMG_20210410_143005
IMG_20210410_131948 
ccbikercc 2021.04.06 00:24 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.6.8]

Atesy83 2021.04.05 18:12 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.5.10]

pstrx 2021.04.05 11:11 - Megtaláltam
Kösz a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

sutopet 2021.04.04 16:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

spanyesz 2021.03.29 12:59 - Megtaláltam
Egy csodálatos nap a völgyben nonow22-vel, közben a láda levadaszva. Köszönjük a rejtést

nonow22 2021.03.29 12:59 - Megtaláltam
Spanyesszel ma ez volt az úticélunk. Elsősorban a medvehagyma, nem a geoláda, de ha már itt voltunk, természetesen behúztuk. :) Köszi a rejtést! :)

GyZsTeam 2021.03.28 10:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.09
Évek óta készültünk a Burokvölgy bejárására, de csak most jött el az ideje. Nagy élmény volt. Láttunk pár őzet amelyek szélsebesen rohantak, keresztezve utunkat. Nem számított nekik mennyire meredek a sziklafal. Köszönjük!

HER_5550_tnHER_5558_tn
HER_5589_tnHER_5590_tn
HER_5593_tnHER_5597_tn
HER_5609_tnHER_5618_tn
HER_5623_tnHER_5628_tn
HER_5634_tnHER_5639_tn
HER_5645_tnHER_5658_tn
HER_5683_tn 
Ritus71 2021.03.28 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.19
Csodálatos hely. Köszönjük!

DSC_0006_tnDSC_0008_tn
DSC_0011_tnDSC_0012_tn
DSC_0044_tnDSC_0045_tn
DSC_0046_tnDSC_0076_tn
remekkelek 2021.03.27 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a rejtést.
Csodaszép környezet.

Green Eye 2021.03.27 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Szuper volt, csodás ez a völgy, és kalandos. Ennyi medvehagyma...

pliptai 2021.03.26 10:15 - Megtaláltam
Szuper hely! Köszönet a rejtésért!

kópé1993 2021.03.26 10:15 - Megtaláltam
17 km-es túra gyönyörű helyen és időben. Köszi a rejtést!

GeoEvike 2021.03.13 12:44 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Évi ♡ Toti [Geoládák v3.9.6]

Toti 2021.03.13 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
Most egész jól járható a völgy. Nincs dzsindzsa. A medvehagymák is előbújtak. Minden pontot nagyon könnyen megtaláltunk. A völgy végigjárása után Kisgyónbánya felé mentünk tovább, majd a kéktúra vonalán az Alba Regia-barlang is kihagyhatatlan volt barlangkutatóként. Naplementére értünk vissza a kör elejére 29km-es kört és pár száz méter szintkülönbséget leküzdve. Nagyon szép táj.

dildi 2021.03.12 16:00 - Megtaláltam
Wulka2-vel kutattuk fel a ládát ettől a medvehagymától illatozó, hóvirágoktól pompázó völgyben.Köszönöm a rejtést!

25
15 
Wulka2 2021.03.12 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
Köszönjük a rejtést!

MoGeMaP 2021.03.06 12:41 - Megtaláltam
A láda harmadik pontját nem találtuk, GPS jel és térerő hiányába, no meg persze a leírás nem elég alapos tanulmányozása miatt, igazából elmentünk a 3. pont mellett, jócskán túl is mentünk rajta...

Málnavadász 2021.02.28 12:47 - Megtaláltam
Hóvirág tenger, napsütés, szarvasok... :)

Idei első utam (január 2.) Bakonykútiból a völgy másik oldaláról indult, és kb. a völgy harmadát láttam. Most a másik irányból meglett a "maradék" is. Gyönyörű!

Köszönöm a rejtést!

Balear 2021.01.03 12:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

krino30 2021.01.03 12:00 - Megtaláltam
Régóta listás.. utolso ponton a láda beteges.

20210103_12450820210103_145419
20210103_19041820210103_190432
zseni.lionel 2021.01.02 12:00 - Nem találtam meg
Szombati napon a Burok-völgyet jártuk végig, közben a geoládákat kerestük. Az első kettőnél sikerrel is jártunk, de a harmadikat hosszú kutatás után se találtuk meg.

mazsi8888 2020.12.29 12:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.53
Köszi a rejtéseket, szép helyszínen izgi volt keresgélni :)

zoltot 2020.12.21 12:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]
=================================
A májusi KDP túránkon Isztimér felől jöttünk, és a Bükkös ároknál elhagytuk a völgyet. Akkor véletlenül bukkantunk a 2. pont rejtekére...
Ma a Királyszállási elágazástól indultunk, kifejezetten ládavadászatra, egészen Bakonykútiig.
Eső után voltunk, vagyis csúszkáltunk és a pára miatt nem láttunk valami messzire...
Azért a pontokat sikerült megtalálni. Az első kettő rendben volt, és most már a 3. is, mert a jelszóhordozó kő mellé tettem egy vitaminos dobozt a jelszóval.
Nem találkoztunk senkivel, csak madarakat hallottunk a fák között.
TFTC!

IMG_20201221_084353IMG_20201221_103505
IMG_20201221_122329IMG_20201221_122843
IMG_20201221_130845IMG_20201221_132614
Koszt Andi 2020.12.20 15:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Grezno 2020.12.20 15:30 - Megtaláltam
Kedvenceimmel. :)

ChefBogi 2020.12.20 12:05 - Megtaláltam
ChefBogi ezt is megfőzte, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Kokó 2020.12.20 11:10 - Megtaláltam
Két részletben lett meg. Az első túrán szedtük össze a 2. és 3. pontot, és ma csak besétáltunk az elsőért. Így télvíz idején jó ez a völgy, de nyáron biztosan nem szeretném. A sziklaképződmények jók!

IsmertetőBivak, vagy indián temető
ElszórtakMegdőltek
MagasakÉpített
Ancs 2020.12.20 11:10 - Megtaláltam
12.05.-én a KDP Isztimér-Kisgyón etapja közben találtuk meg a 3. és a 2. pontot. A völgy ezen szakasza eleinte szelíd, majd egyre több és egyre nagyobb fát kell átugrani vagy megkerülni. Még így december elején is volt csalán rendesen, nyáron nem jönnék... Lombok hiányában szépen látszanak a szikla alakzatok is, így talán ez a legjobb időszak a látogatásra.
Néhány fán kék sáv jelzést is találtunk, régen erre haladt az OKT útvonala.

12.20-án a tervet az 1. pont köré szőttük. Előtte-utána pár láda meg egy kis séta. Királyszálláson parkoltunk és egy rövid és kellemes gyaloglással begyűjtöttük az utolsó jelszó részletet is.

Összességében jó kis hely, de nyáron nem jönnék. :D
Köszi

IMG_20201205_100613IMG_20201205_100955
IMG_20201205_101257IMG_20201205_101439
IMG_20201205_102226IMG_20201205_102554
IMG_20201205_111459IMG_20201205_112128
IMG_20201205_112715IMG_20201205_113108
IMG_20201205_114257IMG_20201205_115132
IMG_20201205_120450IMG_20201205_120510
IMG_20201220_105338IMG_20201220_105648
IMG_20201220_110756 
Sherpa 2020.12.05 12:10 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést

Bubu_83 2020.11.14 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Felkerestük az első két pontot. Az avar és a sár nehezítette az utat, de így is nagyon élveztük. Tetszett, köszi, hogy megmutattad.

IMG_20201114_120104IMG_20201114_120434
IMG_20201114_121708IMG_20201114_122302
IMG_20201114_131148 
Göde 2020.10.08 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.26
Újabb kincs a tarsolyban. Köszönöm.
Miki Cache újabb tökéletes ládája.
Nem kell a Kárpát medencén túlra menni kirándulni!!! Gyönyörű, érdekes, kihívást adó helyek itthon is vannak bőven!

Szagos müge 2020.10.02 14:10 - Megtaláltam
Egyik kedvenc helyünk és még láda is van. köszönjük.

Szőkekapitány 2020.09.20 11:59 - Megtaláltam
Köszönöm szépen a rejtést.

mnoresz 2020.06.13 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm!

piroska 2020.06.12 23:59 - Megtaláltam
A második ponton kicseréltem a sérült flakont.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2020.07.01 12:04]

kolgomorov 2020.05.09 16:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

zoltot 2020.05.09 14:59 - Egyéb
Nem terveztünk ládát keresni, mégis találtunk egyet KDP-16 közben...
A 2. ponton lévő szabadon hevert. Visszarejtettük a helyére. A flakon nincs jó állapotban, mivel már lyukas...
Korábbi logokat olvasva a 3. ponton lévő is cserére szorul.

mepetya 2020.04.26 16:55 - Megtaláltam
Gyönyörű völgy. Terített medvehagyma mező fogadott. A kicsik nagyon élvezték az akadálypályát. Kifejezetten alföldi-barát terep. Nincs emelkedő, így Timi is élvezte.
Köszönet a rejtésért és mucik kessertárs segítségéért.

mucik 2020.04.18 23:59 - Megtaláltam
Összesen háromszor voltunk itt. Először csak az első pontig jutottunk, másodszor keletről közelítettünk, és a harmadik pontot cserkésztük be, majd rá egy hétre visszatértünk a másodikért is. Megérte.
Mucik, Panna, Juli és Bori

bagolyvera 2020.04.18 23:59 - Megtaláltam
Ignis9cel megtaláltuk, az első két pontot, nagyon tetszett!

IMG_20200418_085158IMG_20200418_085622
IMG_20200418_094420 
Ignis9 2020.04.18 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.92
Bagolyverával közösen, köszönjük! :)

Szűcs-Kádas Gyalog Team 2020.04.11 11:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.43
Covidnak lassan vége?

graffz 2020.03.27 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.85
Nagyon klassz ez a völgy. Rengeteg a medvehagyma. Azért mentem most épp ide, direkt így kerestem geoládát:-)
Persze egyedül mentem, nem tömegközlekedve, a völgyben a szembejövőkkel kerültük egymást (mind a héttel) 2 méterre ;-)
Érdemes elmenni a harmadik pontig! Az a legjobb rész ;-)

HRita 2020.03.21 15:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

szaszkievics 2020.03.21 15:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Több infó és log később.
[Geoládák v3.3.2]

N.Zs. 2019.12.31 12:00 - Egyéb
Ma újból erre jártunk, ötödször. Előlépett az általunk leglátogatottabb helyszín címre a Burok-völgy. Még mindig tetszik.

IMG_2663IMG_2664
IMG_2666IMG_2667
IMG_2668IMG_2673
IMG_2677IMG_2683
Kukucsi 2019.12.30 13:30 - Megtaláltam
Köszönjük!

petiba 2019.12.30 12:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.14
Nagyon érdekes és szép ez a völgy. Köszönjük a kirándulós ötletet.
Télen nincs semmiféle szúrós és csípős. :) Akadálypályának is bőven beillik - a gátfutók megirigyelhetik. :)
A sziklák tetejére Akelát képzeltem el, amint végigtekint a farkasokon: Nézzétek meg jól, farkasok! - Hát a völgyet nézzétek meg jól, ne hagyjátok félbe! Nagy élmény volt.
Családi kirándulás alkalmával...

IMG_20191230_105251IMG_20191230_122249
IMG_20191230_122929IMG_20191230_122035
IMG_20191230_121031IMG_20191230_125134
IMG_20191230_142739 
vaslemez 2019.11.24 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.16
Köszönöm a rejtést, kellemes kirándulóidőben trappoltuk végig a távot. Nem tudtuk, hogy egy konkrét akadálypályáról van szó. :) Sokkal lassabban haladtunk, mint előre sejtettük, így szó szerint végigloholtuk az utat, hogy még sötétedés előtt (bokatörés nélkül) kiérjünk.

Igazi vadregényes völgy. Susnya szerencsére már nincs, most a sár és a csúszós avar volt az extra nehezítés. Nem csak fizikailag, hanem szellemileg is fárasztó, hogy gyakorlatilag minden egyes lépésre oda kell figyelni.

Az utolsó ponton egy viharvert pet palackban egyetlen papírfecni található. Még működik, de cserére érett.

DSS és Szandra 2019.10.26 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
KDP túra közben megtaláltuk, köszi a rejtést. Szép, kalandos hely! :)

laclac88 2019.10.26 11:28 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést, az első kettő pontot megtaláltam.
Száraz, napsütéses időben tett túra alkalmával immáron negyedjére kerestem fel a Burok-völgyet, de a geoláda megkeresése a mostani túra alkalmára jutott.
Anno a leírásban úgy szerepelt "zománcozott tárgy" alatt a geoláda. Akkor hosszas keresés után lett meg a nyilvánvaló. A mostani rejtés jóval hagyományosabb, de így is szuperek, viszont a harmadik pontra már nem mentem fel.

A túrát nyugodtan ajánlom mindenkinek, akinek biztosak a léptei, de esős időben, vízes faleveleken nem szívesen feltétlenül ezt az útvonalat ajánlanám a botlásveszély miatt. Egyébként viszont nagyon jó, kalandos útvonal a kidőlt fákon való átmászkálással. :)

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2019.12.01 12:11]

IMG_7081000000IMG_7073000000
IMG_710400000 
antonia03 2019.10.12 16:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Mary&Advent 2019.09.28 12:57 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést. A völgy szép volt, bár láttam már érdekesebbet. Aljnövényzet még volt, így javaslom a később őszi illetve kora tavaszi túrát.

Evila 2019.09.28 12:56 - Megtaláltam
Jó kis akadálypálya ez a völgy! Az első pontig sima séta út, aztán egyre sűrűbben lesznek az átmászandó kidőlt fák. Sajnos az ikerbarlanghoz nem tudtam már felmászni. A völgyben egyértelműek a turista jelzések, nem kell bozótban, csalánosban bujkálni, a rejtések is könnyen megtalálhatóak. Egyébként a Nagy-Magyarország Park bejárata mellett parkoltunk (egy kocsi fér el, bent van parkoló, de lehet, hogy csak a saját vendégeiknek). Innen 2x7.7 km a túra.
Köszönjük a rejtést!

mura 2019.08.31 16:30 - Megtaláltam
A 3. jelszórészlet egy későbbi megtalálótól lett meg, köszönet a rejtésekért!

Twini 2019.08.15 06:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.10
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

haribali 2019.07.25 13:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
(Még tavasszal medvehagyma idején)... [Geoládák v2.2.5]

Audrey722 2019.07.15 15:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést.

Planetphotobook 2019.06.23 16:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

morph 2019.04.19 15:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
Kisgyónról indulva a Közép-Dunántúli Piros közben jártuk be a völgyet. Bár eleinte azt terveztük, hogy az első pontos máskor, a völgy végéből közelítjük meg, inkább kitérőt tettünk hozzá. Még szerencse, mert ez volt a legjobb szakasz, jó élmény volt kétszer is végigmenni rajta. A nap végére így 29 kilométert tettünk meg.

A völgy most, medvehagyma-éréskor fantasztkus volt: az aljnövényzet nem jelentett akadályt, minden száraz volt. Természetesen nem volt piskóta a kidőlt fák alatt-fölött átkelni, de még a többnapos túrahátizsákkal sem volt valódi probléma, inkább egy izgalmas, természetes erdei játszótéren éreztük magunkat. Gyanús, hogy egy-két hét múlva már nem lesz könnyű az áthaladás.

Az első ponton (nekem tűpontosnak tűnő koordinátán) triviális de muglibiztos rejtekben találtam egy egyesületi ládát (toll nélkül), de a másik dobozt hosszabb keresés után sem találtam meg. A közelben, a pihenőnél nagy társaság sütögetett, és általában is nagyon sok emberrel találkoztunk (a P+ részen, a P-n már kevesebben, de ott is meglepően sokan voltak) - valószínűleg a fantasztikus időjárás és a hosszú hétvége miatt.

Talán ez az eddig legjobb ládaélményem, bár a leírás és a logok alapján kicsit tartottam tőle. Nagyon köszönöm, hogy megmutattad.

14905_20190420_224546_9e80b9a47d9967b7b9fc02f9925d89e011828a4614905_20190420_224546_73e3ec91527efaec6eb068ec47b362089f3a20f9
14905_20190420_224546_10b2d70a551121b72912849a3fab5b323cf2326b14905_20190420_224546_1c00ffc2e4d7cec39a920e886e92821e62bf1daf
14905_20190420_224546_d3969f9bde3ee7209e125f1e0f5e91f9589b277f14905_20190420_224546_85c3ef79b1de6bcc2fd4581a829ce89b9b317111
14905_20190420_224546_93de01ccd720378459c6a307c0992b91a239a13b 
V_Gabor 2019.03.30 12:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.43
Két nagyobb és 4-5 kisebb, túrázókból álló csoporttal találkozunk, de a völgyben szétszóródott mindenki. Szerencsére hangoskodás sem volt sok. Így a tavaszi napsütésben túráztunk a medvehagyma tengeren át. :)

Kellemes 4,5 órát töltöttünk el a völgyben. Jó volt az időzítésünk.

A rejtésekről, szépen sorban:
1 egyesületi láda, toll nem volt benne
2 ok, picit kirágta valami az alját
3 viseletes, csoda, hogy ott megvan

A völgyben nem volt térerő, így csak később szembesültem az első pont anomáliájával.

Köszönöm! [g:hu 1.6.2xb]

2019-03-30 10.22.26R2019-03-30 10.35.05R
2019-03-30 10.49.42R2019-03-30 10.56.44R
2019-03-30 11.08.14R2019-03-30 11.11.13R
2019-03-30 11.31.14R2019-03-30 12.20.16R
2019-03-30 14.18.00R 
segoy 2019.02.27 14:50 - Megtaláltam
Gyönyörű a völgy kora tavasszal, mindenkinek ajánlom ilyenkor, amikor nincs igazi nehézség. Kell persze mászkálni a fatörzseken, esetleg bújkálni alattuk, de aljnövényzet-dzsungel nélkül nem jelent különös kihívást. Sajnos a régi ládát találtam meg, nem az új, érvényes ládát, ezért - bár mindhárom ládát megtaláltam - nem tudtam regisztrálni. Kérlek, a fotók alapján hagyd jóvá a megtalálást.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2019.03.28 17:51]

a völgy alsó része könnyen járhatóévelő holdviola termésben
a harmadik pont környékénát kell mászni rajta
ez alatt kell átbújniátlagos nehézségek
juzso 2018.11.13 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Köszönöm a lehetőséget

fodor8peter 2018.10.31 12:04 - Megtaláltam
Az első pontját már 2008-ban megtaláltam, most a másodikat, a harmadik jelszavát a rejtőtől kértem el a leírás alapján. A P+ jelzést felújították, de azért elég nehéz elmenni több helyen, gyerekkel a nyakban meg különösen sportos. :)

monic1006 2018.07.07 13:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Ennek a geoládának egyszer már nekifutottunk szsoutdoor-ral, de akkor az utunk két pont megtalálása után - bosszantóan - másfelé vitt minket. Tudtuk, hogy ide még biztosan visszatérünk, mert ez az "ősdzsungel" nagyon tetszett mindkettőnknek. Most túránk első napján, Királyszállásról az erdő közepében lévő szállásunk (Károlylak) felé tartva meglett mind a három pont. Köszönjük a lehetőséget!

szsoutdoor 2018.07.07 13:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Kétnapos bakonyi hétvége a Királyszállási elág.-Burok-völgy-Károlylak-Csiklingvár -Tés útvonalon. A völgyben 4 éve már jártunk, akkor KDP túra hozott erre, ellenkező irányból ráadásul az az egyik oldalágon elhagyja a völgyet. Most, hogy végigjártuk a völgyet mindegyik jelszórészletet sikerült összeszedni. Köszönjük a rejtést!

Pet 2018.04.30 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést, és a jelszó kiegészítést az elrejtőnek

IMG_20180430_120800IMG_20180430_121017
Access Denied 2018.04.01 13:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

katica 2018.04.01 13:57 - Megtaláltam
Köszi! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

tmarko 2018.01.20 23:59 - Egyéb
Ma ismét erre sétáltunk ,túráztunk a havas tájon, fantasztikus volt a túra:)

csbagi 2017.12.30 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.19
Hát ez igazi kaland volt!
GCBuBe ládától egy mellékvölgyön ereszkedtem le a 3. pont közelébe (nem volt vészes), de ott a palackot nem találtam, így a rejtőtől kértem el a jelszórészletet. A bedőlt fák kerülgetése, átugrálása, alattuk átbújás, plusz a 6-8 cm-es hó, plusz az azalatti puha avar miatt nagyon lassan lehetett haladni, a 3. és 1. pont közötti 5 km-t 3 óra alatt tettem meg. Az volt a szerencsém, hogy már jártak itt előttem a hóban, így legalább az utat nem kellett keresgélnem, mentem a nyomok után. A völgy nagyon szép, rengeteg a látnivaló: sziklák, barlangok, meredek oldalak. De azért 1 km elég lett volna, nagyon elfáradtam!
Mindent egybevetve nagyon tetszett, köszönöm!

Burok-völgy 050Burok-völgy 052
Burok-völgy 054Burok-völgy 055
Burok-völgy 060Burok-völgy 064
Burok-völgy 065Burok-völgy 067
Burok-völgy 076Burok-völgy 077
Burok-völgy 081Burok-völgy 088
Burok-völgy 093Burok-völgy 097
Vándor Csillag 2017.12.09 13:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

kegabor 2017.11.19 11:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.31
Kicsit esős időben jártunk erre, a táj nagyon szép és vadregényes. Utóbbi miatt az átlag tempónk kb 1,5km/h volt. :D
Sajnos a 3. ládára már nem is jutott időnk, de talán legközelebb.

CsontosN 2017.11.05 13:32 - Megtaláltam
Erdei tornapálya... ez tényleg az! Köszi a rejtést!

adrita 2017.11.05 13:32 - Megtaláltam
A régi Kéken haladva... Köszi a rejtést!

joove 2017.10.30 13:54 - Megtaláltam
Végigmentünk a völgyön, nem kicsi.

tabletta 2017.10.22 12:30 - Egyéb
A log füzet pótolva lett, a jelszó működik.
Tollat vigyen valaki, mert csak filc volt nálam.

Tibi1983 2017.10.15 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.79
Megvan. Köszönöm, hogy megmutattad!
Segítséggel lett meg.
Az első ponton a láda a helyén, de sem jelszórészlet sem logfüzet nincs benne. Arra kérném a következő játékost, hogy vigyen egy új füzetet, adjon meg egy új jelszót, és írassa át egy adminnal pl: Fazék

Nervas 2017.04.22 09:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Köszönet a rejtésért.

áprilisi téláprilisi tél
áprilisi télmedvehagyma termés
elfáradt faakadály a sok közül
becko 2017.04.09 11:20 - Megtaláltam
Kisgyónról indulva egy 30km-es körön találtam meg a környék 6 ládáját, és az MTB sorozat 3 pontját.
A törött ládát kicseréltem egy egyesületi dobozra.
Valóban érdekes a völgy, eleinte élveztem a kidőlt fák között-alatt-felett való átkeléseket, de a századik után már inkább bosszantott, pedig sok száz van belőlük, egy jelzett úttól szerintem nem ez az elvárás.
Kíváncsi lennék hogy ez az elhanyagoltság tudatos meggondolás, vagy egy végletekig hanyag erdészet tevékenységének "eredménye"
Egy ember egy láncfűrésszel egy nap alatt élvezhető utat tudna varázsolni.

SAM_1199 
Petya0707 2017.04.01 17:53 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2017.07.01 19:23]

aviary-image-1496221009006aviary-image-1496321779593
IMG_20170401_132914aviary-image-1496221009006
aviary-image-1496321779593IMG_20170401_132914
tivi2007 2017.03.19 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.67 súly: 3.67
Első ponton mint már sokan írták a jelszó nem található, logbook vizes, cserére szorul.
Második és harmadik ponton a jelszó megvan.
Tési szélmalmok és kovácsműhely megtekintése után 31 fős túracsapattal Bakonykútig túráztunk.

DSCF7203
zalajaro 2017.03.13 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.45
Királyháza felől Bakonykútiba.

A környezet kiváló.
A láda törött, logbooknak csak a maradványai vannak meg, a jelszó nem található meg benne.
A további két ponton, a jelszavak rendben.

IMG_20170313_090526IMG_20170313_091201
IMG_20170313_092816IMG_20170313_092924
IMG_20170313_092930IMG_20170313_093347
IMG_20170313_102806IMG_20170313_105413
IMG_20170313_105438IMG_20170313_111744
tmarko 2017.03.11 23:59 - Egyéb
Megint meglátogattuk a völgyet most is más arcát mutatta,gyönyörű volt.
Millió medvehagyma és hóvirág tárult elénk szerintem lassan kaszálni kellene:) ez vicc volt!

ha2 2017.01.01 11:20 - Megtaláltam
A 0.4 megtalálás hetente jelzi hogy nem egy könnyű láda.
Pár évvel ezelőtt medvehagyma-szőnyeg idején már jártam itt a tájfutó társakkal. Akkor egy nagyon kényelmes, nézelődős sétát tettünk. Most egy másik arcát mutatta meg a völgy. Elindulás előtt kétszer is írtam a rejtőnek, mert szerettem volna pótolni az 1. ponton lévő ládából eltűnt logbookot és a hiányzó jelszót.
A fotók alapján kérem az elfogadást.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2017.01.10 14:18]

Köszönöm.

Egy megmaradt régi jelzés040
042046
048050
kami1 2016.11.15 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
A multit fordított sorrendben kerestük fel. Isztimérről indultunk Várpalota felé a piroson. Mielőtt a piros elfordult volna Bakonykúti felé, egy vízmosáson 40-50m ereszkedéssel lecsúsztunk egy csodálatos kanyonba. Ez volt a bemelegítés. :)
A kanyon néhány száz méter után becsatlakozott a piros jelzésbe.
Mindhárom pont megtalálása könnyen ment, a logikus rejtések és a jó leírás miatt.
A 3. pont nagyon könnyen meglett. Ez a jelszórészlet olvasható.
A 2. ponton is gyorsan megtaláltuk a palackot. Vajon ki építkezett itt? És minek? Ide hogyan cipelték a cementet??
Az 1.ponton olvashatatlan a jelszó.
A kitűzött táv nagyon lassan fogyott a völgyben, de erre fel voltunk készülve. Szerencsére a fagyos havon jól lehet menni. Műholdakat végig láttunk, az 5 m-es pontosság végig megvolt.
Talán a legjobb időt választottuk a völgy bejárásához, de tavasszal is kipróbálnám.
Visszaúton felkapaszkodtunk a Károly-lak felé, bízva a gyorsabb haladásban. Még világosban vissza akartunk érni.
A képek alapján kérjük a találat elfogadását.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2016.12.16 21:57]

_ereszkedésereszkedés
taplók
 
Vándor-ló 2016.10.23 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.09
Igazi őszi túraidőben kerestük meg csapatommal.
A Burok-völgy most is igazi kaland volt.
A láda és a két palack is meglett, de a ládában a jelszó olvashatatlan, a füzet elázott, a fedőlapja szétmállott. A palackokban is nehezen olvasható a jelszó.
Írtam volna e-mailt, de nem találtam címet. Kérem a kép alapján a megtalálás elfogadását!

[Jóváhagyta: MikiCache, 2016.11.10 09:13]

Névtelen 
K.L. 2016.05.14 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.36
Megtaláltam.
Az 1. pont lett meg a legnehezebben: a mutatott koordinátától kb. 10-15 m-re egy hatalmas kivágott rönk alatt volt. A 2. és a 3. pont nagyon könnyen és gyorsan meglett.
A völgy nagyon szép, de nekem most zuhogó eső jutott.

Az 1. ponton a láda nagyon rossz állapotban van; a jelszórészletért köszönet a rejtőnek!

Túracica 2016.04.09 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Királyszállásról indulva jártuk végig a Völgyet.Sokat olvastunk már erről a csodás vidékről és nem csalódtunk!!Gyönyörű,mesebeli,misztikus..először ezek a jelzők jutottak eszembe.
A rejtőnek köszönjük a segítséget és a rejtést! :)

sirgalahad 2016.03.29 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.50
Dőlt fákon mászok át lagymatagon
Majdnem elcsúszok a hagymaszagon
Zöld medvehagymáknak szép szőnyegén
Bakancsos tappancsom lép könnyedén

m.zsömi 2016.03.25 12:00 - Megtaláltam
ok

tabletta 2016.03.20 12:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2o] [wapon beküldött szöveg]

tmarko 2016.03.19 23:59 - Egyéb
Ma megint meglátogattuk a völgyet mint mindig most is más arcát mutatta,gyönyörű volt.
Millió medvehagyma és hóvirág tárult elénk!

TS 2016.03.13 13:23 - Megtaláltam
Régóta terveztem a Burok-völgy bejárását. Bakonykúti felőli végén már megtapasztaltam a varázsát amikor a GCBUBE ládát kerestem fel. A tési út királyszállási leágazásánál parkoltam le, ahol már több autó is állt. 10:25-kor indultam neki a völgy felfedezésének. A bejárattól az első pontig az út két oldalán szép hóvirágmező kísért. A láda könnyen meglett, de törött és az egerek megrágták a füzetet. Szerencsére a jelszóhoz érve jóllaktak, így még olvasgató. Továbbindulva a hóvirágtól az egész völgyben szép fokozatosan átvette az uralmat a medvehagyma. Kidőlt hatalmas fákat kerülgetve vagy átmászva rajtuk jutottam el a harmadik pontig. Magával ragadott a táj, így tovább mentem egészen addig a sziklaszirt aljáig amely tetejéről néhány hónappal ezelőtt fentről is megcsodálhattam a tájat. Visszafelé letértem a Bükkös-árok felé. Így Hétházpuszta érintésével jutottam vissza az autóhoz 17:05-re, kicsit elfáradva, de sok élménnyel gazdagodva.

Hepur 2016.03.13 10:29 - Megtaláltam
Régóta tervezett túra volt, most végre összejött. A tavasz eleji időpont ideális választásnak bizonyult, semmi dzsungelharc, csak az éledező természet. A völgy gyönyörű, érintetlen, medvehagyma tenger szinte végig, sok hóvirág, rengeteg madár. Köszönjük, hogy megmutattad!

kitkat0123 2016.03.12 23:59 - Megtaláltam
Comos találat migrálása. Szép emlék, megköszönöm, ha elfogadod a találatot. A comon hagyományosként szerepel, de a multi útvonalát végigjártam.

---
Eredeti logom:

Legutóbbi tési látogatásom óta tervezgettem eljönni ide a medvehagymás időszakban, hát tényleg jó ötlet volt. Fantasztikus ez a völgy: gyönyörű, kalandos és érintetlen, az úton kívül szinte mindenhol medvehagyma és hóvirág nyílik, más vegetáció szerencsére alig van az erdei virágokon kívül az évnek ebben a szakában. Így is hihetetlenül nehéz az előrejutás a kidőlt fákon keresztül! Meglepően sok ember volt, egyszer szembe is jött egy kb. 40 fő csapat. Nem értették, hogy merek ide eljönni egyedül. Ha tudták volna, merre kóválygok még aznap.

A sima végigjáráson túl ördögi rejtési terveim is voltak és jól kalkuláltam, szép helyre került egy láda. :) A völgy két-harmadánál így viszont kicsekkoltam és addig törtem előre, míg hátulról be nem jutottam a Magyar Honvédség Bakony Harci Kiképzőközpontjába! A zászlós megfigyelőtorony, a mesterséges sáncok, a sorompó már elég érdekes volt, de aztán jöttek a tankok és a lövegek, na az már izgi volt. Majd becserkésztek a járőröző katonák, de szabadon távozhattam. Aranyosak voltak, állítólag nem is voltam annyira tilosban, de azért úgy tettem, mint aki nagyon eltévedt és nem találja a kilátót.

Éljen a geocaching és a járatlan utak!

Köszi a rejtést, végre a megszokottól kicsit eltérő rejtés az erdőben.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2018.05.04 15:27]

PG - burok völgy 
N.Zs. 2016.02.27 15:00 - Egyéb
Újra itt!
2010.05.02-án találtuk meg először a multi pontjait. Az óta jártunk már itt két másik alkalommal és most negyedszer! Minden évszakban más arcát mutatja a völgy és mindig találunk újabb és újabb érdekes részeket. Megunhatatlan.
Hétházpuszta felől először a csigalenyomathoz mentünk a Kék háromszög -ön a Károly-lak érintésével. Piros kereszt on folytattuk, majd rátértünk a Kék sáv-ra. A Piros sáv , Kék sáv közös szakasza előtt a TUHU-n szaggatott vonallal jelzett ösvényen ereszkedtünk be a Burok-völgybe. Ez a rész ismeretlen volt. A Piros sáv végig mentünk a völgyön, majd a Bükkös-árkon keresztül vissza az autóhoz.
23,3 km-t mentünk 5 óra alatt. (1 óra 40 percet álltunk :-)
Összesen 470 szintemelkedés és ugyanannyi süllyedés.

beereszkedünkez is a völgy
vadregényesleértünk
fábaszorulta kedvenc rész
kidőltez is
és ez isIMG_3078
rádőltitt a tavasz
Kő-faKő-fa
reccsrumlis szakasz
acsocso 2016.02.20 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.60
Bár csak a 2. pontig mentünk, mert nem akartunk hogy ránk sötétedjen, viszont nagyon tetszett, köszi hogy megmutattad! :)

petheovacka 2016.02.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.47
Mai utolsó (2/3)találat acsocsoval. Nagyon ötletes rejtés az első ponton (vajon hogy került oda az ojjektum?), tetszett. A környezet szinte már szürreálisan buja és érintetlen. A 2. ponttól visszafordultunk, mert már ránk sötétedett. Egyszer mindenképp végigjárom. Kösszi a rejtést.

eligazíttavasz: coming soon!
fakk20160220_160724
20160220_16123220160220_161838
Butchman 2015.12.18 15:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

kobcikrajci 2015.11.27 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.47
Kiadós gyalogtúra a Bakonyban Isztimértől Várpalotáig. A mai napot a völgy bejárására szenteltem, a megadottal ellentétes irányban. A késő ősznek köszönhetően a terep inkább volt kicsit fárasztó, mint áthatolhatatlan. Jól kivehető a gyalogösvény, viszont sok kidőlt fát kell kerülgetni, ami gyorsan kiveszi az erőt az ember lábából. A GPS vétel végig kifogástalan, így semmilyen gondot nem jelentett a jelszóhordozók megtalálása. A ládát egy évvel ezelőtt már megtaláltam, jó döntésnek bizonyult, hogy akkor nem vágtam neki a völgynek sokkal kevesebb idővel rendelkezve.

Kaputyin 2015.11.11 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
A "pillanatnyilag jó ötletnek látszott" mottóval vágtam neki a távnak, GCBuBe felől leereszkedve a völgybe, fordított sorrendben felkeresve a pontokat!
Aztán gyorsan kiderült nem is lesz olyan egyszerű, mint ahogy én elgondoltam.
Az alapigazság itt érvényesült, a légvonalban mért táv, nem egyezik azzal a hosszal amit megteszünk! Az út során kidőlt fák sokaságán kell átkelni, hol megkerülve, hol átmászva rajtuk vagy alattuk átbújva. Mindamellett rendkívül csúszik minden, a lecsapódó pára miatt, ami tovább nehezíti a dolgot.
De hát ezért szeretjük ezt a játékot! A rejtő ugyebár felhívja a figyelmünket a nehézségekre!
Nekem egyébként nagyon bejött, úgy összességében az egész. A pontokat nem is emelném ki, maga a völgy az amit látni kell. Végig kell járni és rácsodálkozni a sziklaszirtekre, a barlangokra, a hihetetlenül gazdag növény-és állatvilágra.
Hej, ha gyerekkoromban elhoztak volna ide! Tehát bakancsra fel! Irány a Burok-völgy! Ne hagyjátok ki! Köszi a rejtést!

tmarko 2015.10.04 12:25 - Egyéb
Ma megint meglátogattuk a völgyet mint mindig most is más arcát mutatta,gyönyörű volt.

ManningerM 2015.08.04 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.24
Lehet abban valami, hogy inkább télen javasolják ezt a túrát. A felnyíló, pusztuló erdőt jól érzékelhetően az elgyomosodás jellemzi.
Műholdas jel a völgy teljes hosszában vehető volt, de a második és harmadik pont jel hiányában sem téveszthető el. A ládát szerencsésen megtaláltam, de a jelenlegi rejtek cseppet sem nevezhető természetesnek.

zaskl 2015.06.19 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. ZASKL

csomaiattila 2015.05.31 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.27
Egy egyesületi túra keretében (összesen kilencen) találtuk meg. Eleinte esős, majd utána fülledt időben, csúszós talajon. Nem volt egyszerű találat, de megérte a fáradtságot.

A ládika és a pillepalackok megfelelő állapotban vannak.

Köszi a rejtést!

juhturo 2015.05.31 10:47 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Négy gyerekkel át mindenen ... igazi túlélőtúra volt. Igaz a harmadik jelszórészletet emailen kértük el. A hely egyedülálló, mindenképpen visszatérünk még, persze lehet hogy nem eső után ...

Kismaszat 2015.04.11 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Köszönjük a rejtést.

btimar 2015.04.03 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.41
Köszi!

donkardos 2015.02.27 15:00 - Megtaláltam
Bejártuk a Burok-völgyet egy nem-kesser társasággal, sajnos, nem az általad javasolt útvonalon, így az első pontot nem érintettük. (Kisgyónbánya felől a Bükkös-ároknál mentünk le és Bakonykúti felé mentünk végig.)

A terep könnyebb volt a vártnál, csak néhány helyen okozott fejtörést a kidőlt fák leküzdése. Szerencsénk volt, a lombkorona hiánya segített a pontos jelfogásban, és a szállásadónk is a téli időszakot javasolta a völgy felkeresésére, állítólag nyáron rengeteg a csalán és persze a szúnyog.

Csatolom a track-et és pár fényképet. Kérlek, ha lehet, fogadd el a megtalálást!

Előre is köszönöm!

[Jóváhagyta: MikiCache, 2015.03.17 08:26]

CSS Team 2014.12.31 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.83
Szilveszteri túra a Burok-völgyben. Már korábban is szerettem volna ide ellátogatni, amikor a közelben kéktúráztunk. Vonzott a térképen a "nehezen járható" megjelölés és a sok barlang. Sokan ajánlották is ezt a völgyet. De őszintén: kicsit csalódtam. Szép-szép, de igazából semmi különleges. A terep nehézségét az adja (legalábbis télen), hogy folyton a kidőlt fatörzseken vagy alattuk kell átmászni. A barlangok túl magasan vannak, nem is láthatók, nem megközelíthetők. Energiánk nagy részét az út keresése kötötte le. Bakonykútiból indultunk, végigmentük a völgyön, és a katonai területen át mentünk vissza Bakonykútiba (ahol először a vadászok, majd a biztonsági őrök szóltak ránk, hogy rossz helyen vagyunk...). Ez így huszonpár km lett. Szerencsére az idő a hideg ellenére csodálatos volt, úgyhogy jól éreztem magam. Köszönöm a rejtést!

Lehetetlen 2014.12.31 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.63
Szilveszteri kirándulás és keresgélés. Örülök, hogy nem nyáron kerestem a ládát. A csalános mérete még így a hóban is látható volt. :) Köszi

tmarko 2014.11.09 12:45 - Egyéb
Ismét erre túráztunk,gyönyörködtünk az őszi tájban, gombákban és a remek időjárásban.

Őzike 2014.10.12 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltam, köszi!

NagyKG 2014.10.12 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Megtaláltam, köszi!
Családi kirándulás a Burok-völgyben. Egyszer már végigsétáltam a völgyön, és most meg akartam mutatni a gyerekeknek is ezt a természeti különlegességet.
Köszönet a ládáért Nbokan-éknak!

kompaktor 2014.09.06 13:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.74
Teljesítménytúra közbeni találat. A Burok-völgy bizony nem a legkönnyebb terep a túrázni vágyók számára, mint ahogy azt a saját bőrömön is megtapasztaltam. Mindenesetre tudtam egy kicsit gyönyörködni a szépségében is, már amikor nem az útra dőlt fatörzsekkel, a néhol embermagasságú csalánnal és a sárral kellett küzdenem.

A leírásnak megfelelően a kissé régimódi készülékem csak igen elvétve tudta fogni a jelet, de a harmadik (nekem első) pontnál éppen szerencsém volt a vétellel. A második pont a kép alapján eltéveszthetetlen. Az multi első (nekem harmadik) állomásánál viszont sajnos megint csak nem volt jel. A leírás alapján gyanítottam, hogy valahol ott lehet elrejtve a láda; kicsit körbe is néztem, de nem találtam meg a lírásban említett rejtekhelyet.

A műholdjel csak majdnem egy km után jött vissza; úgy döntöttem, hogy visszafordulok, ha már a két pontot megtaláltam (no meg "elsősegélyben is akartam részesíteni" a ládát). A már ismert helyre visszaérkezve találkoztam nbokanékkal, akik hamar beazonosították a láda helyét. Mindketten pótládával érkeztünk, de végül az övék került ki, mivel sokkal nívósabb volt, mint az enyém.

Összességében nagyon tetszett a hely, nagyon örülök, hogy itt is járhattam.

nbokan 2014.09.06 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.90
A Őszi 30-as Burok-völgyi TT teljesítése közben jártuk végig a völgyet. A TT miatt fordított sorrendben kerestük meg a pontokat. A 2. és 3. pont rendben is volt az elsőt meg pótoltuk Szabó famíliával és Kompaktorral közösen (köszönet a jelszó részletért Strombusnak).
Nagyon tetszett ez a vadregényes völgy, élvezetes volt végig bukdácsolni a közel 10 kilométert. Eső után megérdemlete ezt a terep besorolást.

Szabó família 2014.09.06 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

Burok-völgyi TT közben Norbiékkal közösen.
A völgy az Indiana Jones filmekre emlékeztetett.

Strombus 2014.08.16 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 2 átlag: 4.00 súly: 4.14
Hát ez egy jó túra volt: 17 km lett a vége, mert nem szeretünk ugyanarra visszamenni, mint amerre jöttünk. Kidőlt fák alatt-fölött átkeléssel, néha mohos köveken bukdácsolással majd visszafelé, a gerincen helyenként "tengernyi" pocsolyákon való átjutással. Összességében a terep azonban jóval könnyebb volt, mint amit a leírás és a 4,5-ös terepnehézség besorolás alapján vártam. Szerintem ez max. 3,5, a megtalálás nehézsége pedig 1,5. A rejtések valóban adják magukat. Kivétel az első. :-) Azt hosszasan kerestünk majd a gerincről, ahol már volt térerő, telefonos segítséget kértem és az alapján újra visszamentem, de akkor sem lett meg. Azon a részen nemrég kivágtak fákat, még lombosak a levágott ágak, attól félek, a ládának lába kelt. Megörültem, amikor találtam egy kék fagyisdobozt, de amikor kinyitottam, csak egy ottfelejtett szendvics bűze csapott meg a "finom" áporodott geoláda szag helyett. Aztán a csalánosban rábukkantam az eredeti rejtekre, a zománcozott alkalmatosságora, így azt is megvizsgáltam. A közelében egy hatalmas kidőlt, mohos fa, nagyrészt már tüzifa méretre aprítva. De láda sehol. Talán ez volt az újabb rejtek? Segítőnk egy nagy, taplós fáról beszélt, aminek a közelében van a láda. A korábbi képeken azt hiszem, látom is ezt a csonkot, de most szerintem már ez a fa sincs. Kedves rejtő, kérlek, ellenőrizd ezt a pontot!
A második pont könnyen ment. Először a kőépítmény integetett már messziről (mi volt ez vajon?), közeledve pedig a láda helye vált nyilvánvalóvá, nem piszkáltunk egy követ sem feleslegesen.
A harmadik pont felé kiszélesedik a völgy, kevesebb a moha és az útakadály, harsányabbak a zöldek, a páfrányok helyét más növények veszik át. Most éppen embermagasságú a csalán és más egyéb lágyszárú. A nagy zöldben el-eltünedezik az ösvény. Úgy látszik, kevesen jönnek el idáig. A célhoz közeledve, a kütyüt bámulva elsétáltunk egy szép szikla mellett. Meg is jegyeztük: "miért nem ide dugta, ez milyen jó kis hely" és mentünk tovább 40 méterre, az úticélunk felé. Majd jöttünk vissza. :-)

A mohos sziklatömbök, a tekintélytparancsoló függőleges sziklafalak, a növényzet, a gombák nagyon tetszettek. A rejtések is megfelelőek.
A ládaoldal viszont borzasztó! Nagyon jó lenne korszerűsíteni. Hiányzik a wap rész. Rendkívül hosszú, kütyün nézve áttekinthetetlen a leírás. A nehézség eltúlzott. A koordináták pontatlanok, jó lenne újra mérni őket. Ma már nem kell abból kiindulni és ezt hosszasan ecsetelni, hogy a koordináták a völgyben úgysem érnek semmit. A láda megjelenése óta volt egy "kis" technikai fejlődés.
MikiCache, szokás szerint szép helyet mutattál, sajnos, szokás szerint elhanyagolt ládával (ami kritika most a ládaoldalra vonatkozik, mert a logbookos ládához nem volt szerencsénk). Köszönöm a rejtést.

Az 1. pont könyékénHol alul, hol fölül
Moha 
Péter60 2014.08.16 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 1.5 átlag: 3.33 súly: 4.15
Tényleg csoda ez a völgy, ahogy a bevezető is írja.
Sajnos a ládaoldalt nagyon lerontja a hosszas és érdektelen szöveg, hogy ki mikor hogyan és miért rejtette át a ládát. Felesleges és zavaró, főleg készüléken olvasni az évekkel ezelőtti sérelmekről.
Egy alapos frissítés és koo-pontosítás ráférne a leírásra.
Az eredeti zománcozott rejtek meglett, a láda sajnos nem. Valószínüleg a favágóknak esett áldozatul. A pillepalackok a szellemesnek gondolt "jelszó-halmozással" a helyükön vannak.
A hiányzó jelszórészt egy kedves kessertárstól kértem el.

napvirág 2014.08.05 15:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.10
:-) Vadregényes, szertornás, növényhatározós, ... "kifli-túra" Bakonykútiból, Bakonykútiba.

Köszönöm a lehetőséget, jó volt vele élni!

zöldfülű 2014.08.05 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.19
Lefülelve :-)

Igazi élménydús túra keretében :D

Köszi a rejtést

saturni 2014.08.02 00:00 - Megtaláltam
Csudiszép hely, jó látni, hogy vannak ilyen "érintetlen" helyek az erdők mélyén. Köszönjük!

Viki & Ati ∅

eltájoló 2014.06.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.76
Az első kettőt megleltük, a harmadikat megkaptuk. Köszönjük a rejtést.

slgchu 2014.06.09 14:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

sinus90 2014.06.07 00:00 - Megtaláltam
A völgyben még 03.26-án jártam, medvehagymaszedésre elcsábítva...
A két megtalált jelszórészletet mélben elküldtem a rejtőnek, bízva abban, ahogy a ládaleírásban is megígérte, hogy elküldi a harmadik részletet, mely alapján rendes megtaláltamot tudok logolni. Aztán a mélt még egyszer megismételtem, de választ a mai napig nem kaptam. Nem tudom merre veszhettek el a méljeim. A mellékelt képek alapján kérem a megtalálás elfogadását.

Túratársaim tudták, hogy medvehagyma-levél begyűjtéséért sok mindenre képes vagyok. Így sikerült nekik idecsábítaniuk. A terep bizony nehéznek minősült. A második pont megtalálása után "kitörtünk" a völgyből. Azt hittük túl vagyunk a nehezén, de ez nem volt igaz! A piros sáv azon fele semmivel nem volt könnyebb az addig megtett útnál!
Túléltem! Szerencsésen visszatértünk időre a buszmegállóba.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.07.08 13:31]

Ez a tábla az első pont közelében olvashatóMedvehagyma-tenger 1
Csábítóim 1Buj-bújj
Bedőlt fákSziklás völgyoldal
Csábítóim 2A másik oldal sziklái
Ösvény 
Fringilla és Kuglóf 2014.03.30 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Sok évvel ezelőtt jártam itt először és most újra sikerült eljutnom e botanikai szentélybe, ráadásul csodaszép tavaszi kirándulóidő is járt mellé. :) Medvehagyma-tenger van!

toni01 2014.03.16 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Megleltem. Közös találat katnorbi és zaya társaságában egy nagyon kellemes túrázás közben.

zaya 2014.03.16 15:55 - Megtaláltam
Megtaláltam !

Dr.Lada 2014.03.16 14:15 - Egyéb
Azt hiszem ide kevés a 2 MB, így itt a folytatás.:-)

Dr.Lada 2014.03.16 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
Katnorbival, toni01-el, és zaya-val közösen elkövetve. Mivel Bakonykútiból indultunk így fordított sorrendben sikerült összeszednünk a pontokat. Reggel Bakonykútiba még kicsit csepergett az eső, de mire beértünk a Burok völgybe már el is állt és a napocska is kisütött. A szurdokvölgynek köszönhetően a hatalmas viharos szelet csak hallottuk egész nap ahogy felettünk 50-70 méterrel süvít.:-) Már régóta terveztem az ide eljutást, csak nyáron a derékig érő csalán, télen meg a lehetséges hó, jég miatt halogattam, most végre itt volt az ideje.:-) A szurdokvölgybe plusz feladatként az összes barlangot végigmásztuk, miután mindegyikhez felmásztunk a jó meredek szurdokfalba. Visszafelé pedig a gerincen jöttünk, így be-be láttunk a völgybe ahol jártunk, ez is pazar volt, na meg a völgybe a sok bedőlt fa.:-)

 
katnorbi 2014.03.16 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Megtaláltam drLada, toni01 és Zaya társaságában egy nagyon klassz 25 km-es túra keretében.

James007 2014.03.09 14:30 - Nem találtam meg
Nem kesseltünk, csak erre jártunk. Véletlenül találtam meg a 3. pontot. A papír eléggé el volt ázva a palackban, de azért még olvasható. Kicsit jobban betakartam, hogy 5 méterről ne tűnjön fel senkinek. A hely gyönyörű, érdemes volt benézni a völgybe.

[Elutasította: MikiCache, 2014.03.14 12:15]

arinka 2014.01.19 13:40 - Megtaláltam
Kicsit esős, meglehetősen csúszós kirándulás volt. A fatörzsek alatt, fölött pláne. :-) De a hóvirágok és fagombák gyönyörűek voltak. Tetszett. Köszi!

"Hó"virág 
Mr Bean 2014.01.18 17:39 - Megtaláltam
Megvan! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

bati.hu 2013.10.26 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.76
na megvolt!
enazatiék invitálására (Asszonyokkal + két gyerekkel ) kemény akadálypálya volt, a végén már sírás is volt a farönkökön keresztülesésből.
A második pontig bírtuk,onnan északnak a piroson de az csak még nehezebb volt. Vissza a meg a kéken Hétházpuszta felé össz 9km abból 3km 3 óra alatt a maradék 6km meg 2óra alatt :)
Az őszi erdő minden szépségével
Köszi

pihenő az 1pontnálakadálypálya
ebéd a 2.nálrepülve könnyebb volt
7.km-nél még verseny volt 
tmarko 2013.09.28 10:00 - Egyéb
Szokásunkhoz híven megint itt túráztuk sok gombát láttunk, most se csalódtunk a táj szépségében nyugalmában.

nmárti 2013.09.08 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.90
A szokásos minőség :) Köszi a rejtést!

nemethl.mino 2013.08.19 13:13 - Megtaláltam
Családi, baráti társaságban megtaláltuk, köszi... [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

vizipinty 2013.07.07 16:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Csabec Kata 2013.06.29 12:00 - Megtaláltam
Jó kis túra volt!
Köszi a rejtést!

vizi89 2013.06.16 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.00
Nem kerestük, épp csak rábukkantunk. Ötletes helyszín, szép környezet. Ebben az évszakban talán kicsit nehézkes a sűrű aljnövényzet miatt.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2013.07.01 07:18]

A bükkösÚton
 
N.Zs. 2013.06.08 00:00 - Egyéb
megint erre jártunk...
Néha térdig, néha nyakig ért a csalán. Magas páratartalom, dzsungel feeling...
Szuper volt most is!

itt még csak térdig ériker barlang
fokozódik
 
PocokTeam 2013.05.05 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! Pocok Team [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

Tozsó 2013.05.05 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.28
Megtaláltam egy 30km túra keretében. Már régóta kíváncsi voltam a völgyre. Nem csalódtam. Én nagyon szeretem az ilyen terepet.üdv.Tozsó B.Füred.

V_FAMILY 2013.04.30 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.61
Körtúra keretében elöször a völgyet fedeztem fel és benne a multit, aztán a bérc következett. A jelszó képzés érdekes! Jó kis mozgatós túra volt a kiinduló és a végpontja Királyszállás. A szúnyogok ellen készüljetek fel! Kösz a rejtést.

Tozsó 2013.04.27 13:00 - Egyéb
Tegnap egy nagyon kedves barátommal itt jártunk.A túránk csak részben érintette a völgyet így csak az 1pontot kerestem meg írtam fel a jsz:töredéket.De mivel 3hete ill az elmúlt 3 hétvége túrái ezen a területen voltak és még egyszer jövünk 05.05-én megfogom keresni a másik két pontot is.A völgy a maga vadságával a csoda.Én személy szerint nagyon szeretem az ilyen helyeket.Gondolom a másik 2pont keresése sem fog gondot okozni. Így előre is köszönöm a lehetőséget..üdv.Tozsó Bfüred.

Elveszett Geoláda Fosztogatói 2013.04.20 16:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.80
Medvehagyma-dzsungel... /Quatermain & Atis/ [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

gyildarefo 2013.04.15 13:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 2.5 átlag: 3.50 súly: 3.59
Laza tavaszi túra Dalmával, 11 km szintemelkedés nélkül. A ládán túl az évi medvehagyma szintünket is beállítottuk. Kár, hogy a láda nem járja be az egész Burok-völgyet...

Turisták útjaAz éltető elem
Dalma sportolArthur elakadt...
Acsart 2013.04.13 10:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.51
Nagyon jó időt sikerült kifognunk ehhez a túrához, Királyszállás felől indultunk, és megcéloztuk a Bérc a Burok-völgy felett ládát is. Fantasztikus élmény végigsétálni a völgyön, több mint tíz kilométert tettünk meg szinte teljesen egybefüggő medvehagyma mezőben. A sziklák bámulatos formáikkal kápráztattak el minket, a barlangok mindegyike csodálatos. A környezet, a vegetáció, teljesen ősi állapotokat tükröz. Rengeteget kell a hatalmas kidőlt törzseket kerülgetni, átmászni rajtuk, vagy éppen átbújni alattuk, ezért a túrára jelentősen több időt kell szánni, mint egyéb hasonló távok esetén. Természetesen ezt egy cseppet sem bántuk, így volt idő mindent alaposan megbámulni, és itt aztán van mit. A völgy után felkaptattunk a Bérchez, ahonnan csodás panorámában gyönyörködhettünk, innen már "csak" öt-hat kilométer kellett az autóig gyalogolnunk. Fárasztó, de gyönyörű napot töltöttünk a völgyben, köszönjük az élményeket és a rejtést: Andi, Acsart

tmarko 2013.03.24 12:00 - Egyéb
Ma ismét meglátogattuk a völgyet,mivel a tavasz várat még magára most is hóesésben sétáltunk. Most sokkal könnyebb volt terep mint a télen amikor a hó súlya alatt bedőltek a fák és még azok alatt is bujkálni kellett.Érdekesség volt hogy a medvehagymák már kibújtak, így azt "legeltük" reggelire:)

tmarko 2013.01.20 13:00 - Egyéb
Ma egy nagyon különleges túrán csináltunk a párommal, mégpedig Király szállástól a kék-kereszt jelzésen mentünk Hétházpusztáig. Onnan pár száz méterre jobbra fordultunk amíg el nem értük a Bükkös-árkot,és a piros jelzésen vissza tértünk a Burok völgybe. Ez így első hallásra szép kis kőrtúra,de ezt mind fűszerezte a cca:50cm szűzhó, mivel előttünk senki nem járt ezen a napon és a hófúvás ami helyenként méteres akadályokat emelt. A millió kidőlt, eldőlt fáról nem is beszélve ami a hó súlya miatt akadály pályát csinált ebből az egyébként se könnyű terepből. Számunkra ez a cca:10km a végén a túlélésről szolt:) de mégis egy csoda volt.

kisgriff 2013.01.12 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.90
Apa ezt egyszer bringával a hátán már megcsinálta, de most megmutatta nekünk is. Nagyon tetszett!
Az utolsó pontnál a csokispapír mellett egy kődarab aljára is felírtuk a jelszót.

Hektor 2012.11.24 12:45 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! [wapon beküldött szöveg]

SirLes 2012.11.24 10:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.28
Megtalaltam [wapon beküldött szöveg]
Boka műtét előtti utolsó túrázás feleségem testvérével. Ez pont ideális helyszín volt arra, hogy megbizonyosodjak szükség van a műtétre. A völgyet oda-vissza megjártuk, mert szeretjük a nehézségeket :) No meg a kocsihoz is vissza akartunk jutni. A nehézséget az erdőgazdálkodás teljes hiánya adja. Kellemes bokatörő terep az avar, a sok kő és a csúszós talaj miatt. Néha 10 méter haladáshoz 50-60 méter kell és közben át kell mászni vagy 10 ledőlt hatalmas fán. Repeszteni nem lehetett. nekünk 4,5 óra volt a túra a Burok-völgy felett sziklával. Szeretem a küzdelmes túrákat, ezért tetszett.
A 3. ponton mi is kifosztva találtuk meg, de a Burok-völgyi bérc tetejéről fel tudtuk hívni a rejtőt, aki készségesen elárulta a 3. jelszó részlete. Így azt visszafelé menet ideiglenes jelleggel pótoltuk (egy csokis dobozba beleírtuk a jelszót).
Visszafelé érdemes lenne egy másik útvonalat is megadni a parkolóhoz, már ha van egyáltalán.

tmarko 2012.09.23 12:00 - Egyéb
Ismét sétálni,túrázni jöttünk ide mivel már korábban (nem is egyszer) gyönyörködtünk a tájban,és megkerestük a ládát, (most csak leellenőriztük őket) Minden évszakban más az arculata,mindig találunk felfedezni valót,most a rengeteg gombára csodálkoztunk rá, és sokat fotóztam:)

Hörcsög 2012.09.16 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.55
+van. A láda az eredeti zománcozott helyén, a harmadik palack, viszont eltűnt. Köszönöm a jelszórészletet a kesser kollégáknak.

plecs 2012.09.08 11:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.74
A Burok-völgy aztán terep a javából, de ha már úgy hozta a sors, hogy a túránk végigvezetett a teljes völgyön, nagyon szerettük volna közben megtalálni ezt a ládát illetve a pontjait!

Mi visszafele haladtunk, de sajnos rögtön a 3. ponton (ami nekünk az első volt) nem találtunk semmit... A hely valóban egyértelműen beazonosítható volt, de palack nyomára nem akadtunk, sem a megjelölt helyen, sem a rejteknek szóba jöhető többi helyen... Időközben már konzultáltunk a ládát előttünk megtalálókkal, s kiderült, hogy már ők sem akadtak a pillepalack nyomára, így többünk tapasztalata alapján bátran kijelenthetem, hogy sajnos a 3. pont hiányzik.

A második pont a helyén, az elsőt pedig az EREDETI rejtekében találjátok!

BubaGC 2012.09.08 11:11 - Megtaláltam
:-)

szollosi73 2012.08.10 13:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.76
Megvan!
Sosem jártam még a Burok-völgyben, így ezt a hiányosságomat sikerült pótolni! Remek hely, dús vegetációval és rengeteg kidőlt fával!
Az első két pont simán meglett, de a harmadik ponton a palack hiányzik. A rejtő 1 hónapja nem volt képes elküldeni az utolsó jelszórészletet, még jó, hogy nem vártam annyit, előző megtalálók segítettek ki a harmadik részlettel. Mikicache hozza formáját itt is, így sok értelme nincs a multinak, gyakorlatilag jelszó nélküliként lehet csak bejelenteni, vagy előző megtalálóktól lehet elkérni a jelszót! Érdemes lenne adoptálni a ládát.

Famágus 2012.07.07 12:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.98
A három pontot 3 óra 40 perc alatt tettük meg, 35 fok meleg volt, lent a völgyben talán nem volt ennyi, de baromi párás volt a levegő. Hát mi tagadás, ez nekünk 8 km. volt. Az elmúlt napok hatalmas viharai, rengeteg óriási fát tépett ki, és döntött rá a völgyre. Látszott, hogy friss a szakadás a fákban, olyan volt, mint egy fűrésztelepen. A szépsége dacára egy akadálypálya a völgy./ Ez még az 5-öst is megérdemelné terepileg./Állandóan fatörzseken, ágakon kellet átmászni, vagy nagyot kerülni, ahol megmászhatatatlan volt az akadály. Engem ellepett a csalán, lévén a legkisebb, de ezt is meg lehet szokni, ahogy a szúnyog és bögölyrajokat. Oldfoxot nyakon köpte egy poloska vagy mi, büdös lett tőle..
Egyébként a hely gyönyörű, és igazi kihívás volt, köszönjük.
Mivel a többség úgy döntött, hogy nem vagyunk hajlandók visszamenni amerre jöttünk, minden tiltás ellenére a 3. pontnál felmásztunk toronyiránt, majd a gerincen egy nagy visszakanyarral eljutottunk egy szekérútra, amin elmentünk gcbube-hez, és onnan vissza a parkolóba. Oldfox, BlackDeer-ék és Bence társaságában. Királyok voltunk.

Olvastuk az egy szem tájékoztató táblán, hogy olyan e völgy mint az őserdő.. hát tényleg, a klímája is, a növények mérete a többszöröse a máshol növőknek.. néhol őzeket zavartunk fel.. élmény volt.
Hazafelé még megnéztük az emlékművet..

Bence
oldfox 2012.07.07 12:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.98
.....megtaláltuk!

miklos 2012.06.03 18:00 - Egyéb
Kedves Anikó és Miklós! Működik az itt megadott email-címetek?

 
bosze 2012.05.27 13:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. A völgy mesés, a csalán hatalmas, rövidnadrág kizárt. Mi abban voltunk... A medvehagyma mennyisége elképesztő!!! [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

SZALONTAI 2012.05.27 08:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.72
Balatonudvariból, Vászolyról, Dörgicséről, Tihanyból, Balatonszőlősről és Budapestről érkezett csapatunk a Burokvölgybe sok-sok gyerekkel és 3 kutyával. Az Ikerbarlangban nem találtuk otthon a boszorkányokat, bár egy elpusztult vaddisznót találtunk....talán Thuz volt.

dzoli1 2012.05.21 14:00 - Megtaláltam
Kétnapos ládázás a kutyákkal. Először jártam végig teljesen ezt a völgyet, bár néhány teljesítménytúra már behozott ide. Szép volt, mint mindig. :) És még most is sikerült egy szatyor zöld medvehagymát szednem. :)

tmarko 2012.04.22 11:00 - Egyéb
Mi csak nosztalgiázni jöttünk ide mivel már korábban (nem is egyszer) gyönyörködtünk a tájban,és megkerestük a ládát. Minden évszakban más az arculata,mindig találunk felfedezni valót,most a medvehagyma erdőre csodálkoztunk rá.

RIPTOR 2012.04.21 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

Cicamica 2012.04.21 00:00 - Megtaláltam
Csodás.

Aki erős..Medvehagyma tenger:D
AszalósGy 2012.04.14 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Egyesületünk - www.szkte.hu - Burok-völgyi, medvehagyma szedegető túráján.
Köszönet a rejtésért.

Indulás Bakonykútiból
 
markovicsa 2012.04.09 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
A nyúlon túl 20 km-es teljesítménytúra során Gubirobi barátommal közös találat. A sorrend a túra útvonala miatt 2-3-1. A völgyben az útvonal nagyon szép, sokat kell a kidőlt fákat kerülgetni, bujkálni alattuk, felettük. Ez kissé nehezíti és lassítja a haladást, de könnyen teljesíthető a szakasz. A 2-3-as jelszavakon meglepődtünk, de jónak bizonyultak. Az 1-es pont rejtekhelye nem a leírás szerinti, a közelben keresni kell.

 
Gubirobi 2012.04.09 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.65
Nyúlon túl 20 km-es túra nyomvonalán találtuk meg a 2. és 3. pontot markovicsa barátommal.
A ládaoldal képei sokat segítettek a gyors találatban. Palackok rendben, jelszavak szépen olvashatóak voltak.
Maga a völgy nagyon szép volt; "Zöld erdőben jártam, medvehagymát láttam" folytathatnám a logom. Mindenütt burjánzott a növény, átható illatot szolgáltatva a táv során. Nagy méretű nyusziként hol a fatörzsek alatt bújtunk, hol felettük ugráltunk tovább a túrán.
Kicsit meglepődtünk a megtalált jelszórészleteken, de gondoltuk, majd a bejelentés során kiderül, hogy jó-e. Jó lett!:)
A túra után átautóztunk az ajánlott parkolóhoz és rövid sétával megkerestük az első pontot, ami a fatörzsben volt. Természetesen a korábbi zománcozott rejteket is megtaláltuk.
Köszönöm a lehetőséget!

szaboist 2012.04.09 15:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Igazán különleges hely.Köszönöm a rejtést.

vViktor 2012.04.07 00:00 - Megtaláltam
Tési húsvétolás keretében!

"De ezen a földön találtam kincset " - Republic

iminyimi 2012.03.17 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.88
Megtaláltuk!
Már régóta terveztük ezt a keresést.Igaz két részletben lett meg.
Az első két pont Királyszállás felől,a 2.pontnál találkoztunk gpapp kesser társunkkal és családjával.Mivel kicsit késve indultunk a 3.pontot áttettük a következő napra ,aminek Bakonykúti felől indultunk neki.Itt már elkísért minket Kira és Meli is.A térkép szerint is nehezen járható úton jutottunk a völgybe ,kicsit extrém volt a lejutás.
A völgy nagyon szép tele medvehagymával és persze hóvirággal.

gpapp 2012.03.17 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.56
Már két hete Burokvölgy-lázban égek, ma eljött a napja hogy itt is megkeressünk egy ládát. Királyszállás felől érkeztünk, a tervtől eltérően autóval. Most már nem is bánom hogy így alakult, visszafelé mindent mégegyszer meg lehetett nézni. A ládák könnyen meglettek. Az elsőnél nekem szimpatikusabb hely lett volna a zománcozott tárgy. Egyedi ötletnek tartottam, örültem is neki, de második olvasatra vettem észre hogy más helyre került. :-( A hely gyönyörű! A medvehagymáknak még nincs igazán itt az ideje, helyette millió hóvirág borította az erdő alját. Mókás mászkálás a kidőlt fatörzsökön, gázolás a derékig érő avarban, medvehagyma illat... Az utolsó láda (14:28) előtt a kevésbé elszántak lepihentek, a két "nemnormális" még elindult az utolsó palackért! És de jól tette! Felmásztunk az ikerbarlanghoz, mert ezt már tényleg nem lehetett kihagyni! Csodálatos! Ide tényleg vissza kell jönni! Kicsit sajnálom, hogy nem a buszos verzió valósult meg mert, úgy terv szerint Isztimérnél értünk volna ki, és még akkor arra ott a két barlang is ugyebár...
Visszafelé a 2. pontnál kessertársakkal találkoztunk. Még jó hogy nem siettünk, így a Mátyás király barlangot is bejárhatta akinek még volt ereje. :-)
Nagyon szép időnk volt, jót túráztunk, csodákat láttunk, jól elfáradtunk.
Köszönjük a Rejtőknek hogy ilyen szép helyre "csábítottak"!

Völgybefelé menet...Gombaaaa
GombaaaaGombaaaa
Azért nem a kuya találta meg!Ikerbarlangbol
Mátyás Kiály barlangMátyás Kiály barlang
Hazafelé 
gabortel 2012.03.15 12:02 - Megtaláltam
Bodajkról túrázgatva.

Fazék 2012.01.28 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.33 súly: 4.32
Az első 2 pontot még a tavaszi medvehagyma szezon alatt teljesítettük, de akkor, gyerekekkel, tovább nem mentünk. Az utolsó pontot most Bakonykuti felől egy komolyabb, fagyos túrával cserkésztem be. A Burok-völgy mindkét évszakban pazar.

tmarko 2011.11.19 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.89
Megtaláltuk a ládákat. Tényleg nehezen járható, de megérte gyönyörű a táj, mi korábban is voltunk már itt de akkor nem ládáztunk torna órát is helyettesíti a sok láb emlegetés a kidőlt fáknál.

benist 2011.11.08 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.18
A logok és képek alapján már régen izgatott ez a kirándulás. Szerencsére az elődök tapasztalatai alapján letettem a bringás végigjárásról, ezt a tapasztaltak nagymértékben igazolták. Elvétve lehetne bringára ülni, a farakásokon való átkelés pedig gyalogosan is épp elég kimerítő feladat volt.
Busszal mentem a Királyszállási elágazásig, majd bevettem magam a völgybe. A láda környékén kicsit nézelődtem, és némi szerencsével hamar rábukkantam a földszinten
( kétszer mért, átlagolt koo-k: N47 15.354 E18 06.632).
Az akadálypálya kimerítő volt, de élmény volt a háborítatlan erdőben gyalogolni. Néhol elvétettem a helyes csapást, de a hely jellegéből eredően ez csak átmeneti volt. Bár nem számítottam rá, egy idősebb túrázó párral jött szembe a 2. pont előtt. Az Oregon az egész úton azt jelezte, hogy maximális a műholdjel, amit a terepviszonyok alapján nem vártam volna. A két palack megtalálása nem okozott gondot, bár a jelszót az elfogadásig nem hittem jónak.
A nagy déli kanyar előtt némi viszontagságok után elhagytam a völgyet és Isztimérnek vettem az irányt. Örülök, hogy némi erőfeszítéssel sikerült végigcsinálni a multit, köszönet az élményért a rejtőnek és discovernek a palackok megújításáért.

Közel a ládaAkadálypálya
Magas sziklaferde szikla
picuresnagyur 2011.10.31 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
köszönjük :) Bakonykúti felől. A völgy meseszép (Nyulász Pétert is megihlette, lásd Helka című kötetét). A két palack saját erőből meglett. A láda gps gondok miatt nem, de benist kessertárs önzetlenül segített. Köszönjük neki is!

tomki 2011.10.06 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Kétszeri nekifutásra, mert először csak a ládát kerestem meg, aztán most volt időm végigmenni a völgyön, érdemes volt. Aki nem járt a Bakony völgyeiben az alig látott belőle valamit. Ki gondolná, hogy a kopár Várpalotai lőtér mögött egy ilyen vadregényes hely bújik meg. Gyönyörű idő volt, hollók, csuszkák, harkályok, szajkók, feketerigók szóltak, lódarazsakat, erdei békát láttam. Régen erre ment a OKT, maradt pár kopott jelzés. A völgy vége felé több fekete diófát láttam.

vaszkoa 2011.10.03 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.66
Köszi!

Edizon 2011.09.03 15:30 - Megtaláltam
Megvan, Burok völgyi teljesítménytúra közben.

Vargesz 2011.09.03 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Bakonyi TT közben, végigjártuk (többek közt) a Burok-völgyet. Fantasztikus hely, kicsit mászókázós, kicsit csalános, de jó hogy ilyen, és nem unalmas. Ezt a helyet még fel fogom keresni más évszakban is (tavasszal, télen)
Köszi a rejtést!

Botos család 2011.09.03 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.23
Gyalogos Kupa 29,8 KM

Megtaláltuk. Őszi 30-as alatt. Tényleg nehezen járható, de inkább az ember magas csalán volt ami nem tettszett. A palackokat könnyen, a ládát kissé nehezebben találtuk meg.

Köszönjük a rejtést!

reprocesszor 2011.09.03 12:10 - Megtaláltam
Örömmel látom, hogy mindenki meglelte a ládát, csak mi nem... :)
Sjan-ék társaságában Őszi30TT közben "hátulról" jártuk végig a völgyet. Nagyon szép volt, és nem is annyira vészesen járhatatlan, mint amire számítottam! :)
Mi még az olvashatatlan 3. pontot cserkésztük be, a második simán, az első viszont sehogy se ment, gondolom épp csak a szememet nem szúrta ki... :-)

[Jóváhagyta: MikiCache, 2011.10.22 11:06]

Jellemző terep:-)Sjan, Sjanné, én
Sjan, Sjanné, ÁgiMerre tovább?
3. pontot halászom előA 2. pont előtt hozzánk szegődött, egy darabig velünk jött, majd inkább egy gyorsabb csapattal tovább:-)
Pihi a 2. pontnál 
Discover 2011.09.03 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.96
A rejtővel egyeztetve, a 2. és a 3. ponton a petpalackok kicserélve és a sérült jelszórészletek kijavítva. Nagyon élveztük ezt a vadregényes barangolást!
Köszönöm a rejtést!

navigaator 2011.09.03 00:00 - Megtaláltam
-

griffs 2011.07.23 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.61
A völgy valóban fantasztikus, már amennyiben valaki nem bringával próbálkozik :) 10 km. folyamatos bringacipelés nem egyszerű terepen. Egyébként a rejtők megemlíthetnék, hogy bringával több-kevesebb nehézség árán teljesíthető-e a dolog. A kőépítmény olyan kicsi, hogy inkább zsilipnek tűnik, a 3. pontot keresés nélkül is kiszúrtam, viszont a palack nemcsak törött, hanem a benne lévő papíron a jelszórészlet olvashatatlan. A láda jópofán van álcázva. A mellette lévő hatalmas fekvő fa gyökereinél rókaüreg látható.

Bugár-orienteering 2011.06.04 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.81
Bakonykúti felől mentünk végig a völgyön. Nyár van, tobzódik a természet. Meglepődve láttuk, hogy még mindig van zöld medvehagyma levél is.
GCBuVo3-nál a flakon el van törve, nekünk csak 1,5 literes volt, az nem fért volna be az üregbe.

törött az üveg 
akosgy 2011.05.21 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 4.17 súly: 3.82
Egész napos túra három csajjal. :) Királyszállás felől jártuk végig a völgyet egészen Bakonykúti-ig. Helyenként mellmagasságig ért a csalán meg az egyéb sisnya, de nagyon szép és nyugodt volt a hely, emberrel itt nem találkoztunk.

A leírás jópofa, de azért inkább többet olvastam volna magáról a völgyről, mint hosszasan a cachikettről. :-/

Köszi!

Gábor és Edit 2011.05.15 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 3.41
A 3-ból a kötelező 2 pont teljesítve. Hihetetlen, mennyi virágzó medvehagyma van ebben a völgyben! Először a romba rejtett, jelszót őrző pillepalack lett meg aránylag könnyen, majd innen - köszönhetően a lohadó lelkesedésű túratársaknak - a parkoló felé véve az irányt, hamarosan meglett a valódi láda is. Köszönjük akosgy segítségét - ha már a rejtő nem méltatott minket válaszra...
(Mint később kiderült, az ázott logbook fedelén olvasható felirat nem a láda állapotára utal...)

apep 2011.05.01 14:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.26
Közös találat Mr. Green -el.

Mr. Green 2011.05.01 14:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.30
Esős időben, végig csúszva-mászva meglett.
Még otthon is olyan szagom volt, mint egy nagy fokhagymának:)
Nagyon jó túra volt, köszi!

cav004 2011.04.30 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.51
Jó választás volt pont ilyenkor túrázni a völgyben, a nap is végig sütött, és a medvehagyma virágai is kinyíltak. A völgy végig szép, külön jó a sok kidőlt fatörzs.

Vértes 2011.04.30 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.98
Végigmentünk a völgyön, sőt egy nagy kört mentünk végül 22km lett a táv. Nagyon szép a völgy, végig térdig virágzó medvehagymában gyalogoltunk.

BBálint 2011.04.25 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.57
Bár nagyon közel van hozzánk a Burok-völgy, még soha életemben nem voltam itt. Most láttam elérkezettnek a pillanatot, ezért délután édesapámmal és öcsémmel útra keltünk. Az ajánlott helyen sikerült leparkolni, majd mnekivágtunk a völgynek. A gps szerint a kocsitól a 3. pontig 5,1 km-t kellett menni, szintben pedig mintegy 80-90 métert felfelé. A ládát keresgettünk egy pár percig, de a másik két pont egyből meglett. Megjegyzem, hogy nekem az út során végig volt jel, vagyis nem kellett a kütyüt kikapcsolni.
Valóban sajátos hangulata van ennek a helynek. Mindenfelé kidőlt fák nehezítik a haladást, jó esély van a hasraesésre. És mennyi medvehagyma!!! Ennyit egy helyen még talán sosem láttam. Szedtünk is belőle és este megettük a maradék húsvéti sonkához. :-)
Visszafelé menet felmásztunk az egyik közeli barlanghoz. Meredek kaptató volt, de láthatóan nem mi voltunk az első vendégek itt mostanában.
Köszönjük a rejtést!

 
laszab 2011.04.17 15:00 - Megtaláltam
Családi medvehagymagyűjtés alkalmával kerestük ma fel a Burok-völgyet mivel a leírásban olvastuk hogy itt rengeteg nő. Királyszállásról indulva a ládát sajnos nem találtuk meg az első ponton a tájékoztató tábla mögött , az ösvény is ide vezetett, de láda sehol. Pedig nem csak a cipőnk orrát néztük. Aztán nagy volt a forgalom is a közelben, nem volt alkalmunk tovább kutakodni meg a gyerekek és a kutyus is türelmetlenek voltak már.
A második pontot sikleresen megtaláltuk.
Szép délutánunk volt, izgalmas volt az út , és a medvehagymatengertől leesett az állunk. Köszönjük a rejtést.

Szabó Család

[Jóváhagyta: MikiCache, 2011.05.23 13:25]

 
Foxi2 2011.04.10 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Medvehagymázással egybekötött ládázás. A leírás alapján rosszabbra számítottam. A borzalmakat keresve a második pontnál nem álltam meg és zerge módba kapcsolva egy óra alatt oda-vissza megjártam a harmadik pontig, addig a feleségem gyűjtögetett egy kis medvehagymát.
A láda eredeti helye nagyon tetszett :-) Köszi a rejtést !

N.Zs. 2011.04.10 12:00 - Egyéb
Éppen egy éve jártunk itt medvehagymázni és ládázni. Most visszatértünk erre a meseszép különleges helyre. A délelőttöt itt töltöttük.

ösvényösvény2
titkosírás 
bigmick 2011.03.26 11:30 - Egyéb
Tavalyi találatunk alkalmával annyi medvehagymával találkoztunk, hogy most csak azért jöttünk, hogy szüretelhessünk egy kicsit.
Érdekes volt a sok hóvirág között bújó medvehagymák látványa.

Hóvirág és medvehagyma erdő 
MikSi 2011.03.14 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.03
A két első ládát abszolváltuk. Ránk sötétedett, és a vadászok is aktívkodtak :)
Jó kis túra volt!

acsipapa 2011.03.13 14:00 - Megtaláltam
,

Gyalogos kupa: 16,6 km

Webber 2011.03.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.51
Hát ez egy kicsit hosszabbra sikeredett, mint ahogy gondoltam. A térképen nézve a Burok-völgyet legfeljebb 7-8 kilométernek gondoltam. A tájékoztató táblán láttam, hogy 12 km körüli a hossz, ami még nem is lett volna hosszú, de sok kidőlt fa és a sok sár miatt lassabban tudtunk haladni. A kidőlt fák nem zavartak, sőt, külön jó, hogy nem pakolgatják ide-oda, meg vágják össze őket, viszont, mivel nem túrabakancsban voltam, párszor beázott a cipőm és nem volt meg az a 'nem törik ki a bokám' érzés. Volt egy csomó medvehagyma, meg hóvirág is. Jók voltak a völgyet körülvevő sziklák és barlangok is.
Az első rejtés, hát, a leírásban benne van, hogy eredetileg nem ide tervezték, hanem gondolom kicsit feljebb, itt egy nem odaillő tárgy takarja el az arrajárók szeme elől.

Gyalogos kupa: 16,6 km

Moo 2011.03.12 09:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Jó kis túra volt! Parkolni a főútnál parkoltunk, majd végig mentünk a 3 ponton, visszafelé viszont a P-on majd a K3-ön és a K+on jöttünk.a P+-tól a P-ig vezető út nagyon nehéz, rengeteg a bedőlt fa, és még jég is volt!

Tibort7 2011.02.19 12:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.72
Megtaláltam.

szalaij 2011.02.05 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.39
Megtaláltuk! A 3-as pont koordinátái nagyon pontatlanok. Az ösvény másik oldalára, a palacktól több 10 méterre mutatnak!

Marakess 2010.12.30 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.60
Hosszabb kihagyás után ismét elkezdtem túrázni, és ebbe beletartozik a ládázás is :) na persze elkélt R0t0 segítsége!
4 napos szilveszteri túránk első napján Isztimérről indulva bejártuk Burok-völgyet. Csodálatos időnk volt, hó, hideg, jó levegő, klassz társak. A völgyben valóban rengeteg a hatalmas kidőlt fa, amiken így télen, hóban külön próba volt átverekedni magunkat. Mivel mi ellentétes irányból, ezek szerint a nehezebb terep felől indultunk, így az első két rejtekeket találtuk meg, a 3. azaz első ponton viszont nem jártunk, mert a völgyből hamarabb kijöttünk. Fel a meredeken és úgy mentünk vissza Isztimérre, mert már el kellett foglalnunk a szállást, ami jóval messzebb volt még.
Ahogy elnézem rég járt erre kesser, pedig csodás a völgy így télen is!
Kérem a rejtőt, ha úgy véli, fogadja el a megtalálást!

[Jóváhagyta: MikiCache, 2011.01.20 16:58]

aki bújt, aki nem
kis csapatunk pohenőt tart 
Vértesjáró 2010.10.16 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.67
Kisebb baráti társasággal indultam neki a burok-völgynek, felkeresni a ládikót. Isztimér határában parkoltunk le, onnan gyalog indultunk el a Király szállás felé (végül arra már nem volt idő sajnos), tehát az eredeti leírással ellentétes irányban haladtunk. Az első (leírásban az utolsó) palackot elég sokáig kerestük, jóval arrébb mutatta a GPS. Már-már kezdtük feladni, mire gondoltam jobban körül kellene nézni, hátha többet téved a GPS, mint gondolnám, és valóban a jelzett ponttól egy jó 30-50 méterre arrébb volt a palack. Tehát próbáljon mindenki tényleg a leírás alapján tájékozódni ennél a pontnál, az sem meglepő, ha több 10 méterrel arrébb van a palack. A másik palack könnyedén meglett, azt szerintem senki nem téveszti el az építmény miatt sem. A ládát megint könnyen megtaláltuk, de ott is illik figyelmen kívül hagyni a GPS pontosságát. Elhoztam a TB-t. A völgy nagyon szép, és talán ilyenkor már könnyebben is járható, mint nyáron. Visszafele felfedeztük az összes kis barlangot is. Köszönjük a rejtést!

carmin 2010.10.16 10:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
A völgy valóban szép, de a rengeteg kidőlt fa nehezíti a haladást, mire végigjártuk már elég is lett volna mára. A völgyben találkoztunk egy kis csapattal, nem gondoltam, hogy ők is ládakeresés céljából járják a völgyet, pedig még pár szót váltottunk is.
Nem hagytuk ki Bakonykútit, nagyon szép kis falu, majd a lőtéren kesresztül akartunk visszamenni, de a katonaság épületéből ránk szóltak, hogy arra nem lehet menni, így kicsi kerülővel, de elértük a kinézett utat és szép erdei úton értünk vissza a Királyszálláson parkolt autónkhoz.

Buc 2010.10.12 14:26 - Megtaláltam
Megvan,bovebben otthonrol! [wapon beküldött szöveg]

1 kullanccsal megúsztam. Szép volt a völgy, rengeteg érdekes dologgal találkoztam. Láttam őzeket, gombákat, kedves madárkákat (az egyik egészen közel jött a fejemhez, amikor mozdulatlanul figyeltem)

Most lesz jó a szerecsendió, majdnem agyonütött, ahogy potyogott a fáról, vigyázzon, aki arra jár! Még soha nem láttam fán élőben, egészben is csak véletlen, arról ismertem fel :D Érdekes élmény volt.

Szerintem egyébként van még olyan jellegzetes hely a völgyben, ahová lehetne a láda következő pontját helyezni ;)

Ja, és aki nem akar megszakadni, vagy izomlázat, ilyesmit, az ne vigyen sok holmit. Én kibírtam az egész napot fél liter vízzel, és éhes sem voltam... Talán a sok néznivaló elterelte a figyelmem.

Betettem egy TB-t, Fufint, a kutyát :)

Indulás!A kis csapat és én :) (Fufin, a fehér kutya TB ottmaradt a ládában)
Gomba
Az állatok kedvenc tevékenysége a fatörzs közepére ilyen kis lilás dombocskát rakni (mindig éppen oda, ahol át kell mászni)A kincs és a "GPS" :D
Odafent (útban a szállás felé)Ősz
Éjjeli menedék jó kilátással :D
Rendetlenség (sajnos nem fért rá az egész, pedig olyan otthonos volt :D )A kenyér mögött ott lóg a kolbász is!
Várakozóban Isztiméren 
dilivio 2010.07.22 12:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Természetjáró gyerekekkel találtuk meg (Demeter). A völgy igazán különleges, nehezen járható a sok akadály miatt. Az hogy száraz, az nem teljesen igaz, a második felében nagyon sáros volt a terep, néhol süppedtünk is. Ja, és a gyerekek - 7-10 évesek - végigcsinálták a 12 km-es nem mindennapi túrát.

barlang előttbarlang
multipalack 1.multipalack 2.
kissé fáradtan, de vidáman 
aDoc 2010.07.11 19:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Erre a helyre nem készültem előre, csak úgy megálltam és bementem...
Alá is becsültem a bejáráshoz szükséges időt. Sebaj, a spanyolok megvártak a góllal.

A harmadik képen a völgybe tekintő nap I. Jones-i érzést keltett.

Kullancsot kb. 4-et kellett leseperni magamról. Másnapra még egy sem fúrta be magát.

Műhold állás jó volt.

20 perccel a 3. pont előtt, hátra tekintve 
koszta 2010.07.02 18:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.78
Nagyon sok a kullancs. Figyeljetek!

catyus 2010.05.23 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.66
Egy kis kalamajka ( elveszett a csoport ) közben vadásztunk rá, így lett meg.
Borzasztó pusztítást végzett a vihar. :((

Köszi a rejtést!

A hagyományos és az egyik palack lett meg.

zoo_lee+Edit 2010.05.15 10:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.38
A múltkori terepfelmérés után most végigjártam a völgyet. De sajnos a medvehagyma virágzást lekéstem.
Az Iker barlangban lakik egy denevér. Amikor beléptem ott repkedett a fejem körül, aztán elment aludni.

anettnori 2010.05.04 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Megvan! [wapon beküldött szöveg]

Már egy ideje nézegettem ezt a helyet, de úgy ítéltem meg, hogy a kicsik délutáni alvásideje nem elég hosszú egy itteni kiránduláshoz. De eljött az idő, a matek érettségi napja. Ilyenkor, ugye, semmi keresnivalóm a munkahelyemen, úgyhogy irány a Burok völgy!
Fél kilenckor leparkoltam az ösvény bejáratánál, és elkezdtem felfedezni a völgyet.
A bevezető út fokozatosan vitt bele a rengetegbe. Az első pont kis keresgélés után lett meg. Miért nem a kitaposott ösvénynek hittem?
Utána kezdődtek az igazi kalandok. Rengeteg valamikor kidőlt fa, erre-arra kacskaringózó ösvény, szinte akadálypály jellege lett a túrának.
A második pont simán meglett. Kis frissítés, aztán irány tovább. A megpróbáltatások nem szűntek, legalább nem bambultam bele a táj szépségébe.
A harmadik pontnál kis matatás után megadta magát a palack. Öröm, majd dilemma: tovább vagy vissza? Végül a "tovább" győzött.
Volt még 2 GG-s pont, amit fel akartam keresni. Az egyiket végül nem találtam meg. Sajnos, nem készültem fel eléggé, nem néztem meg a fotókat. Az aszfalt úttól fordultam vissza.
Visszafelé kezdett unalmas lenni a sok ugri-bugri, de azért szépen haladtam. 2 kollégával is találkoztam visszafelé menet, ők Mórról jötek túrázni, egy kis érettségi felügyelet után.
Végül fél 2-re értem vissza a parkolóhoz. 5 óra, 24 km, kellemes fáradság. Köszönet!

N.Zs. 2010.05.02 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
A reggeli eső után most különösen párás levegő és kellemes hagyma illat fogadott. Az ilyen helyek és rejtések miatt érdemes ezt a játékot játszani. A nagyon pontos leírásnak köszönhetően, tényleg pihentetni lehet a GPS-t. Szuper volt! Köszönjük.
Ma éppen a négy éve találtuk meg az első geoládánkat, a Pilisben a Prédikálószéknél. (GCszek)

ösvény a medvehagymák közöttkezdetben
átbukdácsolómagányos és taplós...
harapnivalószilka
XY fa
az ösvény folytatódik
ier 2010.05.01 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.11
Ez egy gyönyörű, érintettlen hely!

zoo_lee+Edit 2010.05.01 09:30 - Egyéb
Medvehagyma virágzáskor szeretném felkeresni a helyet, ezért most Római fürdőhöz menet gábo98-al és mimistván-ékkal megálltunk itt egy kis virágzás ellenőrzésre és besétáltunk az első kidőlt fáig Azért csak odáig mert mimistvánék mimije a nagy pocakja miatt :-) már csak könnyedebb dolgokat vállalhat. De én hamarosan visszatérek és végigjárom a helyet.

bigmick 2010.04.25 14:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.99
Remek kirándulóidőben mentünk végig a langyos medvehagymaillatot árasztó völgyben. Nagyon klassz hely, és nagyon fárasztó (főleg visszafelé). Iza megszámolta, 375, a turistaútra bedőlt fán keresztül kellett átvergődni (fölötte, alatta, mikor hogyan). Ez oda-vissza 750 akadály leküzdését jelentette és csak az igazán lábemelősek számolódtak. Megérdemli a terep a 4,5-es besorolást. A láda és a palackok rejtése viszont egyértelmű, nem szívatós.
Az odaúton találkoztunk a már visszafelé tartó Noga családdal. Egy kis medvehagyma ügyi terefere után mentünk tovább.
BigMick, Iza
ui: Iza valahol útközben elvesztette az olvasószemüvegét (egy világos tokban volt). Ha valaki esetleg meglelné (a láda, vagy a 2. palack környéke a legvalószínűbb) kérjük, jelezze.

Ezt látná a 2. palack (ha kinézne a lyukból)
nogacsalad 2010.04.25 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.15
Egy kellemes családos ládavadászat harmadik találata.
Ma is korán útnak indultunk egy kis térkép-fehérítés céljából, no meg vonzott a gyönyörű tavaszias időben való kirándulás lehetősége.
A várpalotai városi multi után átautóztunk a Burok-völgyhöz, amely a leírás alapján igencsak felcsigázta kíváncsiságunkat. A leírtak szerint elég hosszú séta várt itt ránk, úgyhogy indulás előtt "betankoltunk": jól befaltuk a Várpalotán vásárolt kiflit, kakaót, hogy bírjuk a strapát. Egyúttal örült a szívünk, hogy ez végre megint egy olyan ládika, amely nem közelíthető meg húsz centire autóval, sőt! Derekasan meg kell dolgozni érte!
Szó mi szó, megérte ide eljönni! Csodálatos vidék! Egyedülálló, vadregényes, izgalmas. Ráadásul a legjobbkor jöttünk, ugyanis a levegőben terjengő, jellegzetes hagymaszag egyértelművé tette, hogy éppen nyílik a medvehagyma. Visszaúton szedtünk is belőle egy nagyobb csokorral, s odahaza készítettünk belőle vacsorára körözöttet -nyam!
Az utolsó ponttól már visszafele jövet összefutottuk a szimpatikus BigMick-ékkel, akikkel többek között a medvehagymáról tartottunk rövid eszmecserét. Az ő logjukban olvastam, hogy ők vették a fáradságot, s megszámolták az útra rádőlt fákat - tudtam, hogy sok, na de hogy 750! Ezek közül 749-cel nem is volt semmi bajom, de a 750. belém kötött, a nyavajás (nem fordítva szokás ez?) - jól sípcsonton rúgott! Még most, jó egy hét elteltével is kékbe-zöldbe játszik a lábam!
Ettől a kis malőrtől eltekintve remekül éreztük magunkat, és nagyon jól esett a mintegy 13 km gyaloglás.
Azt az egyet sajnáltam, hogy a túránk elején található tájékoztató tábla ígérete ellenére sem parlagi sast, sem vadmacskát nem láttunk. No persze biztosan mi csörtettünk túl hangosan.
Az egyes pontokat is annak rendje-módja szerint megtaláltuk. A dobozkát kiszemeteltük, ajándékot nem cseréltünk.

Köszönjük a páratlan élményt!

Energiát gyűjtünkKis gátfutó
De sok füle van a fának!Most megeszem, ami nem fért belém reggel
Meglovagolom a fátÖsszetalálkoztunk
Egy kis pihenőFaleveleken átnőtt medvehagyma
MedvehagymatengerBarlangbejárat
Tavaszi zsongásTapló
GCsoka 2010.04.25 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.44
Két részletben...múlt vasárnap + most vasárnap a teljes völgyet végigjártuk.
Lenyűgöző az egész völgy...nekünk Bakonykúti felől jobban tetszik a megközelítése.

adi.erdodi 2010.04.25 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Bringával Csókakőről.Senki ne csinálja utánunk!!! A legelvetemültebbek se!!!
A hely maga nagyon szép, jó kis túra lenne gyalog.Dicséret a jó leírásért, GPS nélkül is simán meg lehet találni a pontokat.

nepster 2010.04.25 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Bringával Csókakőről.Szinte elmebeteg kategória aki bringával megy végig.A nyugati bejáratnál kezdtük és majdnem végig Isztimérnél szálltunk ki.Egy kerékpár computer és letört láncvédők a veszteségek.A völgyben többet volt a kezünkben a bringa mint a seggünk alatt.Nem ajánlom senkinek utánunk csinálni.Köszönet a rejtésért hogy azok legalább könnyűek voltak.Szép környék de most már utálom a medvehagymát!!!Valószínűleg életünk legnehezebb ládája volt,de azért szép volt.

nem bringaút
ésKata 2010.04.24 13:56 - Megtaláltam
Ferihegyi Benke Rezsősökkel jártunk erre medvehagyma túrán.

Zergi 2010.04.24 13:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.12
Fogtam!
A Ferihegyi Benke Rezső Természetbarát Szakosztály vendégeiként vettünk részt a Medvehagymás túrán. Bakonykútiban szálltunk le a Fehérvárról induló buszról. Végigsétáltunk a takaros kis falun, majd leereszkedtünk a Burok-völgybe. Hamar megtapasztaltuk a túrának nevet adó medvehagyma mindent átható illatát. "Térdig" gázoltunk benne. A völgyben korábban már jártam, meglepetést így nem okozott, de hazai viszonylatban elég vadredényesnek számít. Néhány barlanghoz fel is másztunk. Az ebédre elfogyasztott medvehagyma habzsolása a későbbiekben komoly gondokat okozott. A geoláda részeit a pontos koordinátáknak, a jó műholdállásnak és a jó leírásnak köszönhetően könnyen megtaláltuk. Királyszállás után átvágtunk a Vár-berekhez. A gerincen gyönyörű kilátás mellett ereszkedtünk le a Vár-völgybe, aztán a Gazsilikhoz. Innen cak egy ugrás volt Bátorkő - Pusztapalota várának romja. A ládához még inkább fel kellett kapaszkodni, innen is szép kilátás tárult a szemünk elé. A közeli Fajdas-hegyen levő egykori lőtér eléréséhez egyébként is szükség volt a szintemelkedésre. Rövid sétával elértük az ufólátás helyszínét. A láda környéke jelenleg legelőként működik, másra talán nem is alkalmas. A lábunk előtt terült el Pét, Várpalota, Inota. Várpalotára érve a nyári időjárás miatt erősen megszomjaztunk, az első vendéglátóipari egységben jó hideget ittunk. Már eléggé fáradtan koslattunk az Újlaki-vár és a Zichy-kastély környékén. Bízva a MÁV-ban a közel 20 percet késő vonatot is elértük:)

 
mili.erdodi 2010.04.24 00:00 - Megtaláltam
megvan:)

Ulci 2010.04.10 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.36
Nagyszerű hely. Kétszerre sikerült összegyűjteni, mert első alkalommal a második pont környékén elkezdett sötétedni és inkább feladtuk, de vissza jöttem. A medvehagymák rengeteget nőttek két hét alatt. Köszönöm a rejtést, egy csoda volt, a kutyák hazaérve két napig aludtak. :-)

Márta 2010.04.10 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.76
Régóta szemeztem már a Burok-völggyel, tavasszal vagy ősszel szerettem volna bejárni.
Most jött el az alkalom, melyre három testőröm is elkísért. Végig szép idő volt, többen jártak a völgyben. Fiúk jókat ugráltak fákról fákra, kövekről kövekre. Nagyon sok időt eltöltöttünk a völgyben, de cseppet sem bántuk. Rengeteg a medvehagyma és még csak most fog nyílni!

TestőrökErős ember
Egy ÓriásTestőrök is megéheznek
Arra megyünkIkerbarlang
Cycadopsida 2010.04.07 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.69
Sajnos a honlap előzetes elolvasása elmaradt, így csak a láda megtalálásakor szembesültem multi voltával (koordináták tuhu-s térképről voltak meg). A völgyet azért végigjártam, bár már közelgett a naplemente, de csodálatos élmény volt.:)

[Jóváhagyta: MikiCache, 2010.04.22 14:57]

SzádorgóNem könnyű terep
Egy szikla a rengeteg közülMedvehagyma
Van itt gímpáfrány isMég szikla
Taplórengeteg egy az útra dőlt fánOtt egy lik
Ha a K+ jelzést elérve kimásztok a völgyből, ez a látvány fogad 
meduza 2010.04.04 09:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.31
Megtaláltuk.
Az érintetlen természet alkotta akadályokon keresztül hamar meglettek a jelszó részletek.
És mindenhol medvehagyma,medvehagyma, medvehagyma!

Marvin 2010.04.03 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Nagyon tetszett a vadregényes út, bár fárasztó volt. Meglepően sok emberrel találkoztam viszont, amit nem vártam a leírás alapján.

Delfin1990 2010.03.14 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Gyönyörű havas tájakon jártunk, rengeteg medvehagymát és hóvirágot láttunk. A völgyben szerencsére a viharos szél is elcsitult. Köszönjük a rejtést! Reni

znasz 2010.03.14 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
A terep igazából a csúszós havas, latyakos talaj miatt volt nehezen járható. A sok kidőlt fa átmászása nagyon érdekessé, nehézzé tette a túrát. A rejtések jók voltak. A GPS egész végig látta a holdakat. A ládában a log napló igen rossz, nedves, penészes állapotban volt. A jelszó egy kicsit fantáziátlan volt. Köszönjük a rejtést: Ilka, Reni, Zoli.

R-Gyu 2010.01.16 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
200.
Ajánlott parkolótól végig fagyott ropogós hóban, az elején napsütésben. Mindhárom pont könnyű találat a leírás alapján, bár a rengeteg kidőlt fa erősen lassítja a haladást a völgyben. Visszafelé jövet eltűnt a nap, sűrű köd kezdte megülni a völgyet, úgyhogy a végét már kissé sietősre vettük.
köszönjük

eldőltek...A piroson..
Jégcsapok 
pero 2010.01.16 11:20 - Megtaláltam
Megvan

fmin 2009.10.24 11:30 - Nem találtam meg
A völgy inkább érdekes mint szép, de nagy kihívás volt bejárni az útvonalat, így szakadó esőben.
Sajnos nem tudtuk a végéig megcsinálni, majd legközelebb.
Grazie

[Elutasította: MikiCache, 2009.10.28 09:10]

Fegekri 2009.09.05 14:05 - Megtaláltam
Teljesítménytúra során kerestük meg a pontokat. Sajnos a túra pont a másik irányból volt, így a harmadik pontot nem találtuk meg, mert nem tudtuk, hogy mikor értük kb 2,5-3 km-re a második ponttól. Keresgettük a sziklafalaknál, de nem találtuk meg. A második pont nagyon könnyen meglett, viszont itt nem találtunk jelszót:-( Az első pont hamar meglett és volt benne jelszó is, aminek már nagyon örültünk. A völgy érdekesnek mondható, bár most pont nem a szép oldalát mutatta. Sár volt és latyak, de legalább meleg. Gyerekekkel szépen végigsétáltuk a völgyet, jól éreztük magunkat. Köszönjük a segítséget és rejtést!

Tyúkanyó 2009.06.16 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.34
Szuper nap volt!
Kellemes idő és gyönyörű környezet.
Bakonykútitól indultunk és Királyszálláson szálltunk volna fel a várpalotai buszra, /CSX szerint 17,8 km után/ ha le nem késsük. A hibapont bejött és így nagyon érdekesen alakult a hazautazásunk. Éjfélre "már" Pesten is voltunk.
Azt hiszem ez még kellett a völgyben átélt kalandokhoz.
Szúnyogtól nem kell tartani nem sok van, kullancs viszont szép számmal található. Néhány helyen hatalmas csalánerdővel kellett megküzdeni.
Ennek a ládának a megtalálásával régi vágyam teljesült.

Köszönöm a rejtést.

Almond 2009.06.05 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Hát ez szuper volt... Mandulával valami hasonlóra vágytunk, igazi kalandtúra, a leírás alapján a pontok is könnyen meglettek.
A völgyhöz észak felől közelítettünk és leereszkedve a 2. és 3. pont között értünk az ösvényre. Ezért először a második pontot vadásztuk le, majd a ládát és az utat "rendesen" végigjárva a harmadikat. Végül a meredeken felkapaszkodva intettünk búcsút ennek a vadregényes vidéknek.

Köszönet a rejtésért!

Team AlmondEreszkedés a völgybe
Az ösvényen...Egy hasadék a sok közül...
A völgy déli oldalaAzért voltak akadályok...
Sszabi 2009.05.10 10:53 - Nem találtam meg
A második pont után a Csikling vár felé indultam, ezért nincs meg a teljes jelszó.

[Elutasította: MikiCache, 2009.06.05 18:22]

ratobi 2009.05.02 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.52
Csodaszép környezet! Mi Isztimér felől kezdtük a vadászatot, így visszafelé, de végigcsináltuk az egészet. Jó kis séta volt (16km), jól elfáradtunk!
Köszönjük szépen a rejtést.
A medvehagyma még most is szépen virágzik.

 
divemaster 2009.05.01 21:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.98
Ez volt eddig az egyik legfárasztóbb geoláda.Holtfáradtan, de bevállaltuk.Azóta is amint az ösvényen egy bedőlt fa van,ez a völgy jut az eszembe.Köszi.

guppik 2009.05.01 21:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.56
Esti levezető túrának szántuk, de éjszakai lett belőle. Annyira hangulatos volt a völgy, hogy végigmentünk. Az első medvehagyma-mezős élményünk, lenyűgöző volt. Visszafelé sötétben kalandos volt, + minden erőnket kiszívta a rengeteg keresztbedőlt fatörzs átlépése, átmászása. Emlékezetes marad, köszönjük!

Domokos család 2009.05.01 13:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.75
Nagyon szép táj. Köszönjük a rejtést.

izsolt 2009.04.26 13:30 - Megtaláltam
KDP Isztimér-Mecsér etapja során.
27 km, ebből 6 óra full hagymaszag.
A szalonna meg otthon maradt :-)

Legdurvább Hamuház előtt volt, attól újraértelmeztem amit eddig gondoltam a virágszőnyeg kifejezésről.

/mint később kiderült, fkmaster-ék voltak akikkel kétszer is találkoztunk a völgyben/

fkmaster 2009.04.26 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.13
A pontos leírásnak köszönhetően tényleg GPS nélkül is megtalálhatóak lettek volna a pontok. Köszönjük a kellemes kirándulást!

Stüszi vadász 2009.04.26 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.31
Nem kellett sokat gyalogolnunk, hogy megérezzük a medvehagyma levegőt betöltő illatát. Szinte szőnyegszerűen borította be a völgyet, ami hol kiszélesedett, hol összeszűkült útunk során. A rejtések egyértelműek és gyorsan megtalálhatóak voltak.

krizsiék 2009.04.25 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.09
Múlt hétvégén kissé felkészületlenül jártuk végig a völgyet. Csak itthon jöttünk rá, hogy mindhárom jelszórészletet összeszedhettük volna ... (Akkor logoltunk.)
Még nem virágzott a medvehagyma. Most gondoltunk egyet és ellenkező irányból is végigjártuk ... A medvehagyma már nyílik, sajnos a csalán kezdi ellepni ... A völgy gyönyörű, köszönjük a rejtést!

Krizsiék

bajnokjanko 2009.04.19 12:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.11
Geonagyival

kakukKata 2009.04.18 11:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.83
A völgy gyönyörű, és a holdviola illata fantasztikus!

Talál műholdat?Erzsi
Egy kis balett 
kacsati 2009.04.18 08:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.11
Várpalotáról indulva jártam végig a völgyet, a kék+, majd a piros+ -en. A rejtések tökéletesek, és bár még majdnem végig használhattam volna a kütyüt, a leírást olvasgatva kerestem a pontokat.

szmoni 2009.04.18 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.95
Szép tavaszi túrában volt részünk. Hárman kerestük a ládákat, így köszönöm Sziszkának és Tibinek is, hogy segítettek a kincsvadászatban.

MaJa 2009.04.12 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.29
Igazi háboritatlan természet...Szerintem talán ez illik erre a környezetre. Rengeteg kidölt fa amit alulról, felülről vagy éppen megkerülve lehet "legyőzni". Igy aztán a táj szépségére nem is mindig lehet igazán figyelni. Mivel még nem teljesen indult meg a lombosodás nálunk a GPS tökéletesen müködött. A müszer igy nem igazán a megadott koordinátákat mutatta de a rejtő leirása igazán pontos volt. Az út végére kellemesen elfáradtunk de a harmadik pontot is sikerült megtalálnunk.

slymen 2009.04.04 12:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.18
A téli punnyadás után fantasztikus időben kerestük fel a ládát. Mindenhol nyíló tavaszi virágok, ébredő természet, kellemes virágillat, fantasztikus sziklafalak. Jocó -a mázlista- látott egy szarvascsordát is, pár képet is sikerült csinálnia róluk.
Meglepetésünkre nagyon sok túrázó csoporttal találkoztunk. Minden elismerésünk a nyugdíjasoké, akik végigtúrázták a völgyet, mert elég húzós, mi legalábbis elfáradtunk!
Szeretjük Miklós és Anikó ládáit, eddig mindig szép helyekkel ismertettek meg! Köszönjük nekik a rejtést!

 
Éva 2009.04.03 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Már nem is tudom, mióta szerettem volna ide eljönni, most végre realizálódott a terv. Fantasztikus a völgy, pont amire számítottam, de a hóvirágmezők és az út elején a rengeteg pompázatos pillangó csak még jobban feldobta az egészet. A terepviszonyokat jól bírtuk, de a hirtelen jött meleget (mivel délidőben jöttünk, végig besütött a nap a völgybe) Barnabás kevésbé, ezért a 2. ponttól nem akartam erőltetni a továbbmenetelt. De mindenképp akarok még ide jönni társasággal is, úgyhogy előbb vagy utóbb végig lesz ez járva.
Addig is, a jelszórészleteket elküldöm e-mailben, remélem, így a leírtak alapján számíthatok a rejtő jóindulatára:-)

[Jóváhagyta: MikiCache, 2009.05.04 19:58]

HóvirágtengerMedvehagyma-tenger
Akadályok
 
szirteyzsu 2009.03.30 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk. A bogarat elhoztuk.

bferi 2009.03.30 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Apa63 2009.03.28 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.30
Megtaláltam.Köszi a rejtést.

zsotie 2009.03.28 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 3.86
Szerencsénk volt az időjárással. Nem volt meleg, eső nem esett, nem volt nagy páratartalom. Viszont az utat néha keresni kellett a sok hóvirág között.
11km mértünk oda-vissza, és meglepően jó volt a vétel.
Sose másztam még ennyi kidőlt fát és sziklát.
A pontok könnyen meglettek. Az ikerbarlangokhoz felmásztunk, nem is tudom fel vagy lefele volt-e nehezebb, habár lefele gyorsabb volt.
Az igencsak vadregényes tájon csak a sok szemét zavart, amit nem is értettem hogy került oda. Pillepalack, sörös doboz és kipufogó cső.
Viszont túrázókkal kétszer is találkoztunk, ami meglepett.
Nagyon bejött. Köszönöm a rejtést.

A ládát kiszárítottuk és kitöröltük. A maci még mindig vizes volt. :-)
A következő megtalálót egy bogár várja!

Csaba & családja 2009.03.14 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.09
Nagyon jót sétáltunk a rengeteg hóvirág között. Beterveztük mind a 3 három ládát, de csak 2-re futotta. Sajnos a közeledő sötétség miatt nem mertünk tovább menni, pedig biztos megérte volna.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2009.03.21 09:56]

 
Hucul 2009.03.14 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.01
+leltük! stone72-vel közösen, régi kéket járva. Ládából - a hosszúra nyúlt tél nyomát - a felgyűlt csapadékot kiöntöttük. Plüss macit kicsavartuk (nem csonkoltuk meg).

Stn72 2009.03.14 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.74
+Van! Közös találat Hucul-lal...
Végigjártuk ...itt tényleg a láda környezete a lényeg ;))

Legolány 2008.10.24 12:21 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Misu 2008.10.24 12:21 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Maya 2008.10.24 12:20 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

Belga 2008.10.24 12:20 - Megtaláltam
Ügyes vagyok, megtaláltam [wapon beküldött szöveg]

scele 2008.10.24 12:19 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

lelcache 2008.10.24 10:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.01
Baráti csoportos ládázás. Korán indultunk otthonról, hogy kellemes tempóban végigjárhassuk a két közeli multit. Az első ez a láda volt. A megadott parkolóból indultunk. Elég nehéz volt a terep. Folyamatosan a lábunk elé kellett nézni, mert rengeteg volt a kidőlt fa. Felettük átmászva, alattuk bujkálva lassan haladtunk előre. Sajnos ez a látvány rovására is ment, mert kevésbé tudtuk élvezni a környezetet. Nekem annyira nem is tetszett, mert elhagyott, dzsumbulyos erdő benyomását keltette. A sziklák itt-ott azért jól néztek ki. Három barlangba is bemásztunk. Az Ikerbarlang jelentette a nagyobb kihívást. Ennek elérhetősége nem mondható egyszerűnek. Küzdöttünk rendesen. Csigabiga be is mutatott egy szép, alfélen előadott, nagy sebességű, lefelé való közlekedési módozatot. Sajnos sokáig nem élvezhettük, mert egy fa útját állta. :-) A rejtések elég jók voltak, bár az utolsónál meglehetősen gyengécske volt a műhódok teljesítménye. Belga viszont sasokat megszégyenítő élességű szemével menet közben kiszúrta a rejteket. (Ja, nem említettem, hogy szúrós szemű is) Nekem a rejteknél 70m-t mutatott a masina. Innen visszafelé indultunk a Csikling vár körtúra ládához.

lelcache

Csigabiga 2008.10.24 10:50 - Egyéb
Még képek:

lelcache a barlangbanLelcache összekeverte a fent-lent-jobbra-balra irányokat! :o)
A sasszemű Belga! :o)A Csapat :o)
PihenőPihenő
Csigabiga 2008.10.24 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.91
Levadászva! :o) [wapon beküldött szöveg]

Baráti Társaságban elkövetett ládázás! :o)
Szépen végigjártuk mindhárom pontot, sok helyen az ösvényen kereszbedőlt fák allatt bújkálva, fölöttük átmászva. Egy meredek résznél odafent megpillantottunk két barlangot. Lelcache és én felküzdöttük magunkat és szemügyre vettük a kőfülkéket, majd visszatértünk a többiekhez. Miközben odafent fotózni készültem, megindult alattam a talaj! Szerencsére 1,5-2 m fenékencsúszás után megfogott egy fa! :o) A harmadik pont megtalálása után visszasétáltunk a középsőhöz, majd a másik turistaúton elindultunk a GCsikl láda irányába.
Gyönyörű az őszi Bakony! :o)

Ezúton is köszönöm szépen lelcachenek a szállítmányozást, a Többieknek pedig a vidám Társaságot! :o)

Az első pontnálKissé penészes a baba...
MegyünkBarlangok
AkadályŐszi Bakony
KeresgélünkKis pihenő
GyökerekIkerbarlang
VirágFormaZsiványok 2008.10.22 13:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.49
Első körben: Várpalota felől Bringával fel Tés felé. A jelzett ösvényen végig. Maga a láda hamar meglett, odáig könnyű az út... csak meredek... :)
Nagyon hangulatos, vadregényes, elszigetelt, buja, színpompás, eldugott, párás völgy várja az ember fiát... A bringát vállamon vittem, ameddig bírtam az első pont után, Mátyás király barlangjáig. A GPS jól dolgozott az erdő mélyén is! Csodálatosan megkapó hely! Nehéz a terep bringával, csak gyalogtúra jöhet szóba, az első láda után. Köszönjük a rejtést! Ládázás nélkül nem tudom eljutok eme remek helyre (folyt.köv. ...)

[Jóváhagyta: MikiCache, 2008.10.29 19:08]

Lejtő/EmelkedőItt még járható bringával
Még itt isItt már bonyolódik
Itt már leparkoltam a paripámMátyás Király barlangja
álomfogók 2008.10.12 12:10 - Egyéb
még pár kép ...

 
álomfogók 2008.10.12 12:10 - Megtaláltam
Zsuzska születésnapi ládatúra 1. állomása kívánsága szerint. Várpalotáig egész úton ködfalak közt haladtunk, tartottunk egy kicsit attól, mi vár majd ránk a völgyben. De szerencsére, ahogy megindultunk a Bakonynak felfelé, már ki is bukkantunk a tejfölből és már csak egy országúti kerékpár verseny mezőnye húzott el mellettünk, míg kikászálódtunk és a sétára előkészültünk.
A völgy nedvesen (de ködmentesen!) fogadott, a fák között betűző napsugarak fényjátéka tette hangulatossá. Miki ajánlata alapján csak a 2. állomásig bandukoltunk el. Gondoltuk, az általa igért reprezentativitás alapján, az ismeretség a hellyel megköttetett; viszont szerettünk volna még néhány helyre eljutni a környéken (ami sikerült is).
Köszönjük a hely bemutatását és az invitálást.
PS1: A 60CSx egy pillanatra sem vesztette el a jelet
PS2: A doboz ugyan száraz, de valószínűleg korábban nedvességet kapott, aminek köszönhetően a penész igencsak teret nyert benne.
PS3: A geocoint elhoztuk.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2008.10.29 19:08]

sagabi 2008.09.28 11:25 - Egyéb
Hamuház teljesítménytúrán a ládát megtaláltam, Geocoin költözött bele:)

Kámán_Gergely 2008.09.06 12:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.49
Az "Őszi 30-as teljesítménytúra a Burok-völgyben" túra keretében útba ejtve.

kertiati 2008.08.27 13:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
A szokásos, évi kerékpár- és gyalogtúra hetünk alatt
a Burok-völgyben jártunk. A völgy déli bejáratát autóval közelítettük meg, amit Királyszállás előtt hagytunk. A völgyben az első és második
jelszórészletet sikeresen begyűjtöttük, a leírás alapján e-mailban kértük és kaptuk a harmadikat.
A harmadik pontot pedig messze elkerülve, a piros + betorkolásánál a piros
sávba kereszteződésnél a piros sávon nyugatnak fordulva Hétházpuszta
felé menekültünk ki a völgyből. Hétházpusztán keresztül a murvás úton jutottunk vissza Királyszállás alá.

 
Puszkany 2008.08.16 13:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.11
Egy élmény volt. Az út elején még a 2m-es csalántól óvakodtam, a közepén a csúszós szikláktól, a végén pedig a kidőlt farönköktől. Nem sétagalopp ~7km, már amennyire a GPS pontatlanságának lehet hinni, és nem aszfalt út, oda vissza 3,5 óra netto, de megéri. A jelszótól picit lezsibbadtam, ha ezt sejtem... Köszi a rejtést!

ballasz 2008.07.29 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.08
Barátaimmal együtt (3 felnőtt, 4 gyerek) kerekedtünk föl, hogy a ládát megtaláljuk. A jeti bejegyzés miatt nem vettem komolyan a leírást, de utólag kiderült, hogy a többi, amit leírtatok, igaz. :)
A völgy tényleg nagyon csodálatos, és a kislányom 4 évesen is nagyon élvezte a fákon keresztül való ugrálást. Az ajánlott útvonalon indultunk el, a második láda után azonban visszafordultunk és hogy ne legyen túlságosan unalmas a séta :), másik úton a piros, majd a kék jelzésen és a műúton jöttünk vissza az autóhoz. A túra így is kb. 10 km volt, és a körülmények miatt ez pont elegendő volt számunkra.

Bence1 2008.07.26 00:00 - Megtaláltam
Teljesen véletlen találtuk meg a 2. sz ládát, kirándulás közben megálltunk enni a kőépítménynél. Térképről böktük ki az úticélt, tapasztalatlanul nekivágtunk a királyszállási elágazástól rövidnadrágban... Az első csalános szakasz még nem szegte kedvünket. Kb egy km múlva vadméhek támadtak meg, én 6 csípéssel, és egy élménnyel lettem gazdagabb. A meleg ellenére jól jött volna egy hosszúnadrág... Pihentünk a kőépítménynél, amit kb 1,5 óra alatt értünk el. Térkép szerint "nehezen járható" szakasz, nem is alaptalanul. Ismét vadméhek, de már előrelátóbbak voltunk. Újabb 1,5 óra menet és bámészkodás után a völgy kezdett szélesedni, a több napfénnyel egyenes arányban a csalán is egyre több, már embermagasságú. Ekkor döntöttünk úgy, visszafordulunk.
Végig akartunk menni, de hát nem esett jól. Visszafelé már csak meneteltünk így 1 óra alatt a kőépítménynél voltunk, a méhek helyét már előre figyeltük. 10 perc kaja és ivás után felkerekedtünk, és 40 perc után visszaértünk az aszfaltra. Tényleg nagyon magas a páratartalom, teljesen átizzadtuk a ruháinkat, és sikeresen beosztottuk ketten az utólag nem is túl bő, 3 literes vízkészletünket, amit a végére azért felturbóztunk egy kis izotóniás pezsgőtablettával. Tervezzük, hogy elmegyünk még oda, és a láda megtalálásán és a szabályok megismerésén felbuzdulva kedvet érzünk a kessinghez. Szívesen vennék gyakorlottaktól segítségeket, tanácsokat, pl. milyen technika (GPS készülék, program stb.) kell a sikeres keresgéléshez. Előre is köszi!

[Jóváhagyta: MikiCache, 2008.10.29 19:08]

Előre!"nehezen járható"
kószálók 2008.05.17 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Meglett!
Három részletben teljesítettük ezt a valóban páratlan és minden képzeletet felülmúló, csodálatos túrát. Az első pont még 2006 "medvehagymavirágzásakor" lett meg amit köszönünk Hajonak. Akkor a rossz idő megakadályozott minket a második pont felkutatásában.
Azután egy kis szünetet követően idén, pár hete meglett a második pont is,ma pedig a végső, de ez már Isztimér irányából.
Mondhatom ez a rész is hasonlóan szép mint a másik végéről induló két pontot érintő útvonal.
Köszönet és hála a rejtésért.
Mellesleg ez a 100. megtalálásunk.

kószálók 2008.05.17 14:39 - Egyéb
Még pár kép...

DeMarco 2008.05.03 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
Várpalotáról indultunk gyalog a lőtéren keresztül. Elvileg tiltott, de ha nincs lövészet érdemes arra sétálni, régi tankokat lehet látni, meg rengeteg lövészárkot.
A völgy nagyon szép, pont most nyílnak a medvehagymák, így az egész völgyben erőteljes hagyma illat van. Rengeteg "yetivel" találkoztunk, mivel a barlangok nincsenek kitáblázva, mindenki felmászik a sziklákhoz hátha pont ott van egy barlang. Így a legváratlanabb helyeken bukkannak fel az emberek. Sajnos egy korábbi térdsérülés megakadályozott benne, hogy végigmenjünk a völgyön, de így is szép 16 km-es túra lett a végére.

im 2008.05.03 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.66
Nagy csodát vártam és még így is nagyobbat kaptam :-)))

Thuby 2008.05.02 16:20 - Megtaláltam
A völgyet végigjártuk, de sajnos, mivel sietve indultunk, csak a koordinátákat írtuk le, a leírást nem olvastuk el pontosan. Így nem tudtuk, hogy a 3. pont az Ikerbarlang bejáratánál van. 100 méterre tőle, pont a völgy egyik megmélyebb részén iPAQ 6515 PDA-m is már csak "találgatott", mivel ráadásként még be is felhősödött. Átnéztünk minden faudút, s lehetséges rejtekhelyet. Láttuk a barlangot is, de oda nem mentünk fel. Ottjártunkat a völgy kijáratánál készített képekkel tudjuk bizonyítani... Egy Várpalota - Burok Völgy - Bakonykúti - Várpalota kört tettünk, 8 órányi intenzív sétával jártuk meg az utat. A bejelentésekből következtetve Blansi-Donald -ékkal találkozhattunk a második pontnál.

BIG, Purti, Thuby

[Jóváhagyta: MikiCache, 2008.10.29 19:09]

Útközben...BIG, Purti
A völgyből kiérve...Keresés közben...
Taktikai megbeszélés :)Katonai őrtorony a völgy Bakonykúti felőli bejáratánál
albageorangers 2008.05.02 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Jó kis átbújunk vagy átmászunk rejtés, tetszett.

Blansi-Donald 2008.05.02 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
2. pontig mentünk, és gyönyörű volt. Hagymaillat mindenhol...

csokisfánk-OK 2008.04.27 11:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
Már hallottunk a völgy szépségéről és most meg is tapasztalhattunk. Csodálatosan nyíló medvehagyma tenger fogadott bennünket az erdőben. Minden évszakban gyönyörű lehet, de most igazán különleges, ahogy ellep mindent a fehér virág. Rengeteg képet csináltunk,de nem adja vissza azt a szépségét a természetnek amit ott láthat a túrázó. Köszönjük a rejtést!

medvehagymakalandos
eredeti..barlang
túra vége...
stoto 2008.04.20 13:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
Ellopták a ládát! -vagy csak rossz helyen kerestem???

Sajnos az első pontot, a ládát nem találtam meg. A leírás és a gps szerinti helyen megtaláltam a zománcozott valamit, de ott nem leltem semmit - mindenféle bogáron kívül.
A második pont már könnyen meglett. A völgy fantasztikus, bár nem mentünk rajta végig. A második pontnál északra tértünk a turistaúton.
Kérem megtalálásom elfogadását. (Képek elküldve rejtőnek).
Köszönettel

[Jóváhagyta: MikiCache, 2008.04.22 18:25]

Áron csapata 2008.04.20 12:05 - Megtaláltam
Szép a völgy, rengeteg a Medvehagyma, csodálatosat kirándultunk....

Hajo 2008.04.20 10:36 - Egyéb
Medvehagyma virágzás idején számunkra kötelező gyakorlat a Burok-völgy. Idén is is visszatértünk az első ládamegtalálásunk helyszinére, most is nagyobb csapattal. Velünk tartott a Kószálók csapat, a Bükki család és Mami is.

A ládát meglepetésre nem a szokásos helyen, hanem a közeli korhadt fatörzs tetején találtuk meg. Oda is rejtettük vissza. (Vsz. ezért nem találta meg a következő kessertárs). Lásd fénykép.

A völgy most is lenyűgöző volt. A medvehagyma-tenger csodálatos volt és illatozott, bár még egy hét kell neki, hogy teljes panorájában virágozzon. Most jórészt még csak bimbósak voltak. Így is szép. A fák már zöldelltek, de még nem volt teljes a lombozat.

A túrát most is a Bükkös-árok közeléig teljesítettük a második pont megkeresésével.

Nagyszerűen éreztük magunkat!

Itt találtukGomba
Mátyás-király-barlangEgy szikla a sok közül
Tavaszi lednekMedvehagyma-tenger
Ebédünk helyszíne (a 2. pont)Csöppnyi kidőlt fa (egy a sok közül)
CsabiÁtkelés
MedvehagymaA Bükkös-árok sem könnyű
spanielteam 2008.04.13 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.36
Kissé vadregényes tájon kellett a ládákat megközelíteni, ha megnől az aljnövényzet még keményebb lesz a terep. A táj egyébként szép és egyedi

kicsiogre 2008.04.13 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
Nagyon szép környék! Ismét eljött a medvehagyma-szezon és az egész völgy telis-tele van vele.

Egoland 2008.04.06 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Ajándékként leltek benne egy CD-t, amit mi is úgy leltünk egy ládában.

Mire jó az akadálySípálya?
Fogynom kéne?Egy szikla, a medvehagymarengeteben
Szatti 2008.03.29 12:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.38
Közös találat DunaX-szal, és a csapattal.

taro01 2008.03.29 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.67
DunaX -al és a csapattal közös találat.

zoll 2008.03.29 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
DunaX szervezésében egy nagyon kellemes napot töltöttünk a völgyben. Testvéremet és feleségét is elcsaltuk magunkkal, remélem Őket is sikerült megfertőzni egy kis "kessing-vírussal". Köszönjük a jó társaságot és a rejtést!
Kristóf, Máté, Andi, Zoli

DunaX 2008.03.29 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.22
Munkahelyi kollektívával, a "szokásos" tavaszi túránk céljául ma ezt a helyet választottuk - és nem bántuk meg!
Az időjárás nem volt hozzánk túl kegyes, így az esőtől síkos sziklák és fák megnehezítették a visszautat, de derekasan megkűzdöttünk mindannyian - mind a negyvenheten - az elemekkel.
Köszönjük a rejtést!

"kis" csapatunk 
katica 2008.03.22 14:30 - Egyéb
Igazi karácsonyi hangulatú húsvéti túrára indultunk ma - Tésen alig lehetett látni, annyira szakadt a hó, ami csekély 30 centi elérése után maradt csak abba. Volt is útközben kiadós hógolyózás meg hóban fürdetés :))
A Burok-völgyet a 3. pont felől közelítettük meg, majd a második pont után nem sokkal hagytuk el, hogy a Csikling-vár környéke után este megérkezzünk Tésre.
A gyerekek nem nagyon hittek benne, hogy a nyuszi rejtette be a 3. pont ládája mellé a tojásokat, pedig igenis ő volt - katica kevesek által ismert másik énje aktivizálva :))) De azért nem keseredtek neki, becsülettel betömték a csokikat :)

Nagyon köszi, már most várom az első ponthoz való visszatérést és az ottani barlangok körbemászkálását.

DaniEmily
barlangozunkfutááás!
hogy is van ez? 
mjdgm 2008.02.17 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.56
Igazi drive-in cache!

Röviden:
Odahajtottunk kocsival, kiszálltunk, felírtuk a jelszót és kész!

Bővebben:
Ma reggeli indulásunkkor -4 °C-os hőmérséklet mutatott a hőmérő, de ez sem akadályozhatott meg minket abban, hogy végigsétáljunk a Burok-völgyben! Palota felől érkeztünk. A megadott parkolóban már állt egy Seat, először azt hittük, hogy kesserek, de alig 100 méter séta után, mikor megláttuk őket, rögtön tudtuk, hogy nem azok!
A deres úton a völgy felé haladva tovább csökkent a hőmérséklet, amelyet az időnkénti kisebb széllökések miatt még hidegebbnek éreztünk. Az első pont közelében szépen kialakított pihenőhely (asztalok, padok) fogadott minket. A láda könnyen adta magát, pedig nem is a leírásban szereplő "zománcozott rejtekhelyben" rejtőzött!!! :-)
Logoltunk volna, de a füzet betelt! Betettünk a dobozba egy új logbook-ot, a régit magunkhoz vettük, s postán küldjük el a rejtőnek.
A völgy innét kezdte megmutatni igazi értékét! Az érintetlen őstermészet, a kidőlt fák, a szűk völgy többször is a Szlovák Paradicsom-ban található Klastorisko Roklina-ra emlékeztett. Nagyon élvezetes volt a kidőlt fákon átmászva, átugorva, vagy alatta átbújva folytatni utunkat a második pont felé. A völgy végig száraz volt. Hol a fagyott és deres-mohás fákon lépdeltünk, hol szinte térdig süppedtünk be az avarba, de ez éppen így volt szép és jó! Közel másfél óra alatt értünk a második pontig, annyi látni- és fotóznivalót találtunk útközben. A kopasz fák miatt végig több műhold is látott minket, de erre valóban nem volt szükség, hiszen a leírás is éppen elegendő lett volna a pillepalack megtalálásához.
Itt viszont úgy döntöttünk: most visszafordulunk, hogy legyen időnk megnézni még a közelben lévő, viszonylag új GCSZH multi pontjait is.
A völgyet pedig másik évszak(ok)ban fogjuk végigjárni.

Deres út a VölgybeŐstermészet
Út a 2. pont felé...Az út folytatódik...
...majd erre tart...Jeti és mjdgm
Egy növény......és még egy!
Völgy oldalága
Petra 2008.02.16 10:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.48
Kicsit csalódás volt a képek alapján, de biztos a rossz idő miatt

comp@ss 2008.02.16 00:00 - Megtaláltam
Párás

tamas.baksa.hu 2008.02.09 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.54
nagyon szép környezet!

nem volt nálunk leírás, csak a turistautak.hu-s GCBuVo POI-re buktunk rá, ahol meg is lepődtünk, hogy multiládával van dolgunk; a második pont könnyen megvolt, de a harmadikat sajnos nem vettük észre, uh maradt a mailes segítség; köszi!

logbook betelt, nem volt nálam pót-füzet ...

hinia lux 2008.01.02 10:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Az év első ládázása. Gyönyörű volt a havas táj és nagyon jól éreztük magunkat. Nagy természetjárók vagyunk, ezt a közeli helyet mégsem ismertük. Még tervezzük, hogy visszajövünk más évszakokban is.

Befelé a völgybe Lombhullató és örökzöld
:)Első pontnál
TunyiVédett növény
HaladunkCsak természetesen :D
Bujj, bujj :DFák
Hz 2007.12.25 12:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.83
Karácsonyi lazulás. 2/1.
Kullancsoktól mentesen élvezhettük a kidőlt fákon való átjutás örömeit, ami visszafelé már nem volt akkora móka:)

InduláskorVölgy a völgyben
Iker barlangnálSziklák
Narnia szélénItt a vége
ozeki 2007.12.25 12:55 - Megtaláltam
Karácsonyi lazulás. 2/1.
Most már biztos, hogy egy nagy mátrix-ban élünk : A Padragkúti sziklák innen lett copy-paste... Mondjuk, itt egy kicsit hosszabb a séta és nem kell felmenni semmilyen oromra a ládához, ellenben vannak szép barlangok, hosszú völgymenet és fura helyekre dugott geopalackok :)
A ládából kiszedtem a 100 cache log nevű utazó naplót.

padragi sziklákikerbarlang
így készült...táj
jégcsapútközben
ittott 2007.11.02 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
Az indulás kicsit bonyolultra sikerült, kocsival túlszaladtunk az autóútról induló ösvénytől, így rövid dzsungelharc után sikerült a piros keresztes utat megtalálni. Innen ment minden a leírás szerint. A hely gyönyörű, maga az ős természet. Szerintünk ha egy héttel előbb jöttünk volna, a völgy mégszebb oldalát láthattuk volna. Mostanra a fák az őszi leveleik nagyrészét elhullaták, de így is látható volt egy pár helyen, hogy milyen volt ez egy hete. Köszönjük a rejtést!

Erdő részletErdő részlet 2.
Egy különleges fagombaFafül gomba
??? fagombaEgy szép ??? fagomba
tádé 2007.11.01 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.43
Hasonló szépséget tavaly, az Ördög-árokban láttam. Szemet gyönyörködtető, kiadós túra volt a mai - igaz, a leírás és 4,5-es terep alapján nehezebbre számítottam. A völgyben már nem volt kétséges, hogy a harmadik pontig fog tartani a "séta" :) Köszönöm! Tádé

K-55 2007.10.27 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Millió szín, ezer csoda...

Mikor ládázni indulok, általában csak átfutok felületesen a leíráson. Azért van ez így, mert sokkal jobban érdekel az, amit ott látni fogok. A szépséget részesítem előnyben az érdekességgel szemben. Az ilyen ládák jobban is tetszenek. Biztosan sok körülmény (ősz, pára) közrejátszott abban, hogy ennyire megkapott a völgy, és a sétát követően itthon utánaolvastam kicsit, mivel is találkozhattam és találkozhattam volna e vadregényes környezetben. Úgy döntöttem, nem kezdek bele a leírásába. Három lépésenként megálltam gyönyörködni, alig értem a végére. (Aki megteheti, olvassa el Szili Istvánnak, a Természet Világa folyóirat állandó szerzőjének a lap 2006. szeptemberi számában megjelent "A rejtőzködő Burok-völgy" c. írását.)

Remélni tudom csak, hogy a terület mihamarabb országos védettséget élvezhet. P

A völgyről néhány további kép került fel ide.

0102
0304
1009
0506
0708
Reggel 2007.10.21 11:10 - Egyéb
Egy kirándulásra indultunk 7 fős csapatunkkal. Ládaellenőrzést is tartottunk. A dobozba tettünk egy lépésszámlálót és 100 cache log TB-t.

A hely most is csodálatos volt. Csak az Ikerbarlangig mentünk. Utána visszafele letértünk a Bükkös-árokba, Hétházpuszta felé, majd vissza a kocsikhoz.

Kriszti, Tamás, Bence, Benji, Gergő, Anita és Reggel

Az első pont környékénA betett lépésszámláló
Az erdő ősszel 
túráZoo 2007.10.06 09:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
VIGYÁZAT! Burok-bűbáj!

2006. október 1-én Bakonykútiból indulva végiggyönyörködtük a völgyet és most, egy évvel később ellenállhatatlan késztetést éreztünk, hogy visszatérjünk...

Igaz, akkor nem maradt idő a ládikó felkutatására, de most bevégeztetett a keresés. (INVITO GCBuVo!)

Köszönet MikiCache varázslónak a mágiáért.

Capitulatus! 
katyerinka 2007.09.24 16:51 - Megtaláltam
Megtaláltam!

horvathszaby 2007.09.24 16:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.62
Kihasználva a "vénasszonyok nyarát" munka után kiszaladtunk, hogy bejárjuk a burok völgyet.
Egy igazi vadregényes kis túra lett belőle.
Az 1. pontot a koordináták alapján gyorsan megtaláltuk (a rejtés rettentően ötletes), majd, hallgatva az okosabbra kikapcsoltuk a GPS-t. Teljesen igaza van a rejtőnek, mivel tényleg nem sok GPS jel lehet ebben a szűk völgyben, és el sem lehet téveszteni az irányt. A leírás rendkívül pontos volt, úgyhogy ez alapján könnyedén megtaláltuk a jelszó 2. darabját is.
A 3. pontig sajnos nem tudtunk elmenni, idő hiányában, mivel Katyerinka ment éjszakára dolgozni.
Így visszafelé nem a (piros) Piros kereszt jelzésen mentünk vissza, hanem először a (piros) Piros sáv, majd a (kék) Kék háromszög, végül a (kék) Kék kereszt jelzéseken.
Összességében egy kellemes délutáni kirándulás lett a láda keresésből.
Nagyon köszönjük a sétát és a rejtést.

További képek a fotóalbumban.

(Köszönjük MikiCachesnek a jelszó 3. részét!)

Erre keresdMár közel a cél
Hogyan is tovább?Át mindenen
Hazavisszük?A cél
medvecr250 2007.09.16 12:00 - Egyéb
A Hamuház teljesítménytúra érintette a Burok-völgyet is, egészen a Bükkös-árokig. Nagyon szép, vadregényes környezet, élvezetes túrázási lehetőség. Szép volt, amit láttunk. A GPS nem szerette ezt a túrát, még rozsdás műholdat sem látott. Ezért esélyünk sem volt a láda megkeresésére. Egy idő után el is raktam a Vistát és a völgyre koncentráltam. Nem bántam meg.
Örülök, hogy a láda leírása segített abban, hogy eljöjjünk erre a túrára. A leírás nélkül nem biztos, hogy nekivágtunk volna a vasárnapi hajnali kelésnek, majdnem 400 km autózásnak oda-vissza. A túrán nagyon szép helyeket láttunk. Bár ez a láda nem lett meg, hazafelé 4 találattal azért kárpótoltuk magunkat.
Köszönet.

medvecr250 et al

Máté&Mariann 2007.09.03 10:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 2.5 átlag: 3.67 súly: 1.95
Megtaláltuk! Szép a környék .Köszi a rejtést.

meszes 2007.09.01 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Remek kis túra volt, köszönjük a rejtést!
T&K&J&M

goblla 2007.07.07 11:27 - Megtaláltam
Megtaláltam.

szalokiz3 2007.07.07 11:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.96
Megtaláltuk!

Magasbakony egyhetes túra és ládázás állomása.

80 km, 26 láda

Ádám Laci Zoli

Walker 2007.05.19 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.97
Már régóta készültem erre a ládára de úgy voltam vele, hogy vagy ősszel, vagy tavasszal, de csakis szép kirándulóidőben vágok neki. Ma eljött ez a nap. Pisti és Pisti barátaimmal, Cherry és Léda kutyákkal vágtunk neki a túrának. A kocsit az útkereszteződésben hagytuk, úgyhogy egy rövid aszfaltos szakasz után értünk be a völgybe. A túra első része a dzsungelharc és az akadályverseny keveréke volt. Kidőlt fák százai, helyenként mellig érő aljnövényzet. Annyit kellett a lábunk elé nézni,hogy az érdekes sziklaalakzatokat, gyönyörű fákat alig volt időnk megcsodálni. Mindenesetre egészen különös hangulata van a völgynek. A holdak állása a 3. pont környékének kivételével viszonylag egész jó volt 6-12m pontosság volt majdnem végig. A 3. pontnál 20m, de még itt is volt 4db hold. Minden pont gyorsan könnyen meglett. (A dátumnál a láda találati idejét jegyezetm be) A 2-nál valamikor ősszel voltam már, meg is találtam, egy Kisgyón körüli kirándulás alkalmával.
A harmadik pont után a völgy fokozatosan szelidül. A Bakonykuti feletti rész, az utolsó 3-4km akadálymentes és nagyon szép. Bakonykuti szélén, az aszfaltútra ráérve egy éles kanyarral indultunk vissza a kocsihoz. Egy darabig az aszfaltúton haladtunk, míg elértünk a katonai bázishoz. Innen irányba fordulva mintegy 2,5km-en keresztül átvágtunk a lőtéren. Szerencsére a NATO ma pihenőnapot tartott. A lőtér túlsó szélétől már kellemes erdei szekérutakon haladva értünk vissza a kocsihoz. A teljes túra majdnem 6 órát vett igénybe, a tracklog szerint 21,5km, az útkomputer szerint 17,4km, nem tudom melyik az igazi.
A teljes track feltöltve a TUHU-ra itt.
A jelszó?, Hát MikiCachtől olvastam már szellemesebbeket is.
Néhány fénykép a fényviszonyok miatt nem sikerüt túl jól.
Nagyon jól éreztük magunkat, köszönet a rejtőnek!

indulásPisti+Pisti+Léda a ládával
az első akadályok, de ez még semmiakadályok
szegényt sajnos nem sikerült megmentenikesser és kesserkutya a 2. pontnál
a 3. ponterdei jópofa
Bakonykuti előttháttérben a Baglyas
ikrieger 2007.05.05 17:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.89
Közép-Dunántúli Pirostúra alkalmával Macikupaccal.

macikupac 2007.05.05 17:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
KDP-vándorlás Iszkaszentgyörgy és Mór között 2.

Ez egy elég kalandos megtalálás lett. Isztimér felől érkeztünk. (Tehát a pontokat fordított sorrendben találtuk meg.) A P-/K- találkozásánál szép foltos ujjaskosborokat fotózhattunk. Majd leereszkedtünk a völgy pereméről és már vagy jó félórát mászkáltunk, bujkáltunk a völgytalpon a bedőlt fák alatt. Sőt, volt ahol traverzálnunk kellett, mert olyan szűk volt a völgy!!! Kicsit később kikapaszkodtunk, mert már szinte járhatatlan volt. Ekkor döbbentünk rá, hogy NEM A FŐÁGBAN vagyunk!!! Pedig annyira hangulatos és szűk völgyecske volt... Az igazi Burok-völgy jó széles völgykatlan, melybe meredek leereszkednünk. Az éjszakai eső áztatta medvehagymák illata keveredett az erdei holdviola szegfű-illatával. Nagyon pikáns egyveleg volt. Sokszor térdig gázoltunk a vizes aljnövényzetben. Lábaink alatt el-elveszett az ösvény. Ebből az irányból majdnem egészen a második pontig folyamatos volt a vétel. A 2 geopalack rutinunknak (no, meg a jó leírásnak is) köszönhetően gyorsan meglett. Közben két mennydörgés adta tudtunkra, hogy itt bizony jól elázunk. Így is lett. A középső pontot már csuromvizesen leltük meg. Itt már nem volt műholdjel, de a betonizé, eltéveszthetetlen. A P+-re kanyrodva sem javult a helyzetünk: szakadó eső és sehol egy műhold. Már kezdtünk lemondani a ládáról, amikor kiértünk a völgyből és helyreállt a vétel. Egy kicsit kellett ugyan keresni a ládát, de meglett. A jelszóval nincs gond, a láda rejteke pedig - szerintem - hibátlan. Ahogy az egész multi az. Dudunak nagyon tetszett. Növeli teljesítményünk értékét, hogy nagyzsákkal jártuk be a völgyet.

Foltos ujjaskosborJúdásfüle gomba
A völgy fölülrőlErdei holdviola
Szikla a völgybenIkrieger a medvehagyma-tengerben
Mohás fatörzsLukas
Egy másik sziklaDudu a ládával
Hampi 2007.04.14 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.51
Az erdő nem könnyítette meg a feladatot, de azért meglett. A táv nem vészes, de a kidőlt fák rendesen odatettek a farizomnak. A völgy szép és vadregényes, ami nekem nagyon tetszett. Tényleg népszerű a hely, mert én is több kirándulóval és játékossal találkoztam útközben. Köszönöm a rejtést. Vigyázat sok a kullancs!

trainux 2007.04.14 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.58
Tés körüli túránk második napja. Mivel a mára tervezett táv elég hosszú, a Csikling vári túrát most kihagytuk. Tés felől jöttünk a K jelzésen, majd rátértünk a K barlang jelre. Ott megnéztük a barlangokat, viszont előtte meg kellett küzdenünk a 50-100m-en át tartó szederdzsindzsással :) A szurdok nagyon tetszett a hagymaillattal együtt :) A harmadik pontig nem mentünk el idő híján. Útközben töb geotárssal is találkoztunk, egyikőjük azt mondta, hogy nehéz megmászni a következő pontot, Bátorkő várát :) Hát nemtom... :)
Zsu&Tamás

padler 2007.04.14 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.21
Királyszállástól Isztimérig mentünk a P+-on és a P-n. Tetszett a völgy, de a fák leküzdésére mindenféle technikát be kellett vetni. A legtöbb kidőlt fa a multi 2. és 3. pontja között volt, utána kezdett megszelidülni a völgy, a végén már szekérút fut benne. Tetszett az ún. Burok-part rész is.
A néptelenségről annyit, hogy találkoztunk három kesserrel, két KDP (Közép-Dunántúli Piros) túramozgalmat csináló turistával (mi is ezért mentünk elsősorban) és egy barlangok iránt érdeklődő párral.

efemm + padler

G_Sanyi 2007.04.09 16:32 - Megtaláltam
Első multi ládánk. Nem is tudtuk, hogy ilyen szép hely van itt, pedig hetente járunk erre. A völgyben a legtöbb nehézséget a kidőlt fák okozzák, tiszta akadályverseny:). Mind a láda, mind pedig a két pillepalack könnyen meglett, GPS végig működött.

Az ötödik ládánkÚtközben
Barlangból kifelé 
gyudi 2007.04.09 15:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.13
Közös megtalálás Nikivel. Már régóta szemezgettünk ezzel a ládával, de eddig még nem volt időnk rá, hiszen tudtuk, hogy ez nem egy egyszerű - odasétálok, logolok és kész - ládácska. Mivel a burok völgyet jól ismerjük - többször is jártunk erre a Keleti Bakony teljesítménytúra útvonalán - tudtuk, hogy mire számítsunk. Gyönyörű, utánozhatatlan hely, főleg így tavasszal és medve hagymástól :)
Mi rögtön a ládánál logoltunk, aztán uzsgyi a palackok. Szembe találkoztunk egy másik csapattal is - GSanyi és PTimi - ők már visszafele jöttek a palackoktól.
Tényleg komoly forgalom volt ma a völgyben, amikor megálltunk a kocsival, legalább hét másik kocsit számoltunk a rögtönzött parkolóban :)
A koratavaszi még lombtalan fáknak köszönhetően, végig kitűnő GPS jelünk volt.

tibbi 2007.04.09 10:02 - Megtaláltam
A 2x7 Mérföldes Tekergés tt. útvonala végighaladt a Burok-völgyön is, sajnos a multi első pontja nem esett útba. A második pontnál találkoztam GSanyi és PTimi-ékkel, pár perces beszélgetés és GPS-nézegetés után továbbindultam. Ezúton is üdvözlöm Őket! A völgyben a legnagyobb nehézséget a többi túrázó kikerülése okozta, a fákon való átkeléseket kifejezetten élveztem. A műholdak velem voltak, simán végigtrackeltem az egész utat szakadás, és nagy pontatlanságok nélkül. Nem ssIII, Venture Cx. A harmadik pont elérése előtt 2-300 méteren át kísérnem kellett egy nagy létszámú, és nagyon lassú csoportot, közben kajáltam. A völgy további szakasza is gyönyörű, sokat fényképeztem, és még egy újabb pontak alkalmas üreget is találtam!
A két megtalált részletet elküldöm mailben, kérve a megtalálás elfogadását.
Az egész túra szuper volt (összesen 29 km), köszönet a rejtőnek a ládáért, a szervezőknek a túráért! tibbigeo

[Jóváhagyta: MikiCache, 2007.04.11 18:39]

Köszönöm!

Húsvéti nyúl??? 
szeho 2007.03.31 16:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.60
hm....hol is kezdjem....bringás vagyok...
Még az ősszel beterveztem ezt a nagyobb túrát...hát most megnyertem.
32 km az első pontig...majd bátran tovább...
A 10km-es kerékpárcipelést tuti megnyerném ha olimpiai szám lenne... :)
elsőként a ládához értem...megvan..
második pont...kicsi pihi...ez is tuti...de nem hagyott békén mi a fene lehetett az a nagy kocka valamikor....
a harmadik ponton csont sötét lett...persze kis szerencsémre telihold volt...na de azért a zsebpilács is jól jött...
döntést kellett hoznom...
1. itt alszom a barlangban:)..................ehh.5 fok van...mégsem
2. megindulok visszafelé:).....................azt már nem...
3. megindulok előre felé abban a reményben hátha lesz tekerhető út...
---
nem jött be...maradt a tili-toli cipi-cöpi akadályverseny..
6-7 tájszólással huhogó bagolyfajt sikerült megkülönböztetnem...:)
szegény vadak csak úgy menekültek...
nah gondolták...itt egy őrült bicajos...de mit keres itt a sötétben :)
És mit keres a hátán a bicaj?
A hagymaszag?
még az orrot is tisztícccsa...:)
térdíg csupa víz... az erős harmattól ami a növénykre kicsapódott...
fénylett az egész völgy ahogy a holdsugarat visszaverték.
Este 10 óra...végre műúton...na gyerünk haza...
Vizem persze elfogyott...most nyalogassak harmatos füvet?
Semmi gond...majd Fehérvárcsurgón tankolok...ott ismerek egy csapot.
24 óra 10 perc...76km...végre itthon...:)
túraidő:...7 óra 52 perc....kéz láb leszakadva...:)
Apropó: minden bringásnak ajánlom...
Mert míg bakancsod a sarat járja...addíg a válladon a bringa az úr...:)
---
Csak bámultam és bámultam ezt a szép völgyet...
Ajánlom mindenkinek, aki szépet akar látni...

huha... itt gond lesz...hm...ezt már valahol láttam...
tengerzöld...vircsike...
és eljő a sötétség...aranyoska...
lámpácska 
buessf 2007.03.15 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Megtaláltuk!
Szép völgy, sok kisebb nagyobb barlanggal. Jó volt erre a részre elvetődni, én még a környékén sem jártam. Szerintem máskor is visszanézek ide, mikor már több lesz a növényzet, bár hóvirágból és medvehagymából rengeteget találtunk. A ládák kényelmesen vannak elrejteve, nem a keresésükkel kell "bajlódni", ráér az ember inkább a környezetben gyönyörködni. Nekem és a Kedvesemnek ez volt az első ládánk, bár mire a jelszó végét megkaptuk mailben, már tevékenykedtünk másfelé is :-) Szép vidék, nézzétek meg ti is!

A völgyben 1A völgyben 2
HóvirágA völgyben 3
Viki és a rejtekMedvehagyma-mező
troll 2007.03.04 12:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.56
Tegnap barátaimmal tartottunk egy sárdagasztást a Kelet-Bakonyban, fő célunk a Burok-völgy volt. Fehérváriként most jártam itt először, nagyon megfogott a hely.

Attibati 2007.03.03 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.91
Tekergés a Tési-fensíkon 40 km.
A GCMIRO láda után gyalogoltam a völgy bejártához a várpalotai országúton. Útközben elkezdett esni az eső, ami aztán egészen estig így is maradt. De mivel nincs rossz idő csak kényes emberek a mai napra rendelt ládamennyiséget sikerült végigjárnom.

Annak azért örülök, hogy nem kerékpárral vágtam neki, mivel egyes helyeken a kidölt fákon a hátizsákkal és esőköppenyben nem volt egyszerű átverekedni magam. Az első pontnál @daviddal futottam össze aki míg társai a közeli barlangot látogatták meg végiverekedte magát a Burok völgyön.

A völgy sokkal nagyobb léptékű, mint ahogyan elképzeltem. Én egy keskeny , bokrokkal sűrűn benőtt kis völgyre számítottam, ehelyett a völgy szélessége sok helyen meghaladja a 100 métert , a fölénk tornyosuló sziklák magassága pedig elére az 50 métert.

A sok kidölt fán történő átmászás azért nem volt annyira szórakoztató, ezért az utolsó pontért már nem mentem el (a megtalálás így is érvényes) Helyette inkább a völgyből kivezető P jelzést trackeltem le, ami a tuhun nullás trackként szerepel csak. Kidölt fákban azért erre sem volt hiány...

@david 2007.03.03 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.67
Egyik alkalommal beszélgettem Istvánnal (troll), hogy ez milyen jó hely, jókat hallottam, és esetleg védettség alá kerülhet. Nosza, itt az alkalom keressük meg. Csőszpusztán az AlbaRégia barlangkutató háznál parkoltunk, és megnéztük a kiállítást. Érdemes!

Pl. az egy dolog hogy a Tési fennsík kb 100 feltárt, és feltárás alatt lévő barlangjáról bármit lehet kérdezni, de van egy nagy makett, amin szuperül látszik a burok völgy (3d). Meglepő milyen sok itt a barlang. Az AlbaRegia pedig nagyon lelkes csapatnak tűnik. Rengeteg feltárás, saját eszközök, sok munka, és kutatás, ez nagyon becsülendő.

Innen indulva körbe ez a láda (esetleg a csiklink várral) kb 30km.

Reggel még nem esett, de délután rákezdett, ez nem volt szimpi.
Négyen voltunk: István, Bori, Péter, és jómagam. A sár az óriái, kamásli nélkül a túra után csak kitartó ruhatisztítással lehet végezni.

Eleinte külön váltunk, mivel nem figyeltem, hogy a kék egy kis szakaszon az erdőben megy, és eltűntek a többbiek, mint utóbb kiderült, alig 500m re voltunk egymástól. Megnéztük az Alba regia bejáratát is, egész komoly, Mo. 3 leghosszab vagy legmélyebb barlangja.(nem tudom) A kék barlang jelzés helyenként igen dzsindzsás.
egy idő után megérkeztünk a burok völgy közepébe. jó sok kidőlt fa.

A fotók alapján keskenyebb völgyet vártam, de 3 dolog maradt meg, ami máshol ritkaság: medvehagyma, a jó illatával, mindenhol töménytelen hóvirág, és fatörzseken az a szép zöldes moha, akárhova nézel. Nagyon szép. Az első ponthoz visszemenve, Attibati köszönt rám, és kerestük meg a ládát. ez a sparhelt nagy ötlet.

A második pont is meglet könnyen, a harmadik is. Úgy érzem egy MikiCache ládától színvonalasabb jelszó várható el.
A kanyarban kimásztunk és elindultunk hazafelé, mert még sok volt visszafelé.

kb7:30 Várpalota, 8:tés, 9:indulás, 12:burok völgy 2, 13: első pont, 14:30 második, 15:30 harmadik, csőszpusztára visszérkezés 20

textor 2007.02.24 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.14
ok

Skali&Margó 2007.02.10 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 4.50 súly: 1.95
Hihetetlen, hogy ilyen érintetlen szépség létezik Mo.-on. Kb.10 km-re élünk a Burok-völgytől, de ha MikiCache nem rejti el itt a multládáját, ez az élmény valószínűleg kimaradt volna az életünkből. Köszönjük!
Ragyogó napsütés volt, rengeteg hóvirág, madárcsiripelés. Itt vadon nő a Júdás pénz nevű növény, amit otthon évről évre ültetünk a kertünkben. Kíváncsiak lennénk, nyáron is ennyire zöldek a sziklák és a kidőlt fatörzsek? Lehet, hogy az ijesztegetés ellenére (sisnya, szúnyogok, stb...) megnézzük!
Amúgy most szinte végig volt műhold, a rejtekhelyekkel nem volt gond.
Az első relytekhely valóban nem túl romantikus, de lehet, hogy célszerű. A második nagyon ötletes helyen van, legalább volt hova leülni, és elfogyasztottuk a szendót. A harmadik hely egy kicsit megszívatott bennünket, éppen vacakolt a vétel, és feleslegesen megmásztuk a környező sziklákat, ahol focilabda méretű lyukat sejtettünk. Amint megtaláltuk, egyből beugrott, hogy az ÚTRÓL IS JÓL LÁTSZIK!
Skali-Margó

SmaragdsziklákNem könnyű a terep
Évi+Tamás 2007.01.21 14:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.30
Köszönet MikiCache-nek a jelszó 3. részért! Tavasszal mindenképpen visszamegyünk a 3. ponthoz, és főleg az ikerbarlang miatt, amit most nem találtunk.
Még így télen is szép hely, az 1-2 pontot simán megtaláltuk, most még a GPS vétel is hibátlan volt végig. Pont 1 óra volt a két pont között a távolság. Jó kis túra volt a rengeteg kidőlt fán keresztűl a völgyben! Nekünk kifejezetten tetszett a kicsit nehéz terep. A kőépítménynél elkezdett szemerkélni az eső, úgyhogy visszafelé kicsit megáztunk, de akkor is nagyon jó volt!! Olyan csend van a völgyben... csak némi madárcsicsergést és bagolyhuhogást lehetett hallani.
Ja, és az erdő tele volt hóvirággal. :)

HóvirágMohos kövek a völgyben
Omlás 2006.12.12 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.12
1

Mr Zerge 2006.12.11 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.92
A völgy érdekes. Nekem tetszett, bár az 1. után nem valami könnyű járni a sok kidőlt fán keresztül. Kicsit jobban szeretem azért a nyiltabb terepeket.
A második pont koordinátája szerintem 5m -s kijelzett GPS pontossággal: N 47 16,051 E 18 07,382 344m
Üdv Mr Zerge.

sensei 2006.11.04 21:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
ok

Túrabot 2006.11.04 13:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.27
ok

kisember 2006.11.04 13:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
sajnos csak az első két pontra volt időnk, de reméljük sort keríthetünk az utolsó pontra is:)

esztelneki 2006.11.04 12:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Gyönyörű hóesésben jártuk végig a remek völgy első részét, majd elkanyarodtunk északra. A rejtekek is jók, a web pedig rendkívül informatív. A második pontnál találkoztam Túrabottal és csapatával.
A ládában hagytam a Spoon Family Anorexic Cousins TB-t .

S. Artúr 2006.10.22 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Csendes, kihaltnak tűnő környék annak ellenére, hogy az elágazásnál több autó parkolt. Szép, hangulatos hely, ezen csak a rejtek ezen a helyen való előfordulása ront. nem a rejtés rossz, hanem jó lenne, ha ilyen tárgyakkal nem kerülne szembe a szabadba látogató.

Texxas 2006.09.26 14:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
hahahahahhahahahahaha:) ilyen jó volt! ;)
Gábor:
komolyan: királyszállásról gyüvet az első állomásnál gondolkodóba ejtett bennünket a túristaút melletti naagy fa, majd a csapás bevitt minket a sürűbe, ahol jó pár m-re a geko által jelzett helytől 12:50kor megtaláltuk az első , sejtelmes részletet, továbbhaladva már csökkent a jókedvünk, az elsőre gyanúsan könnyűnek mutatkozó út láttán. Szerintünk egyáltalán nem volt nehéz, sőt, az utóbbi néhány nem megtalálásunkhoz képest már kezdtük unni a völgymenetet. S a kütyük egy uzsonnaszünetet követően már nem is akartak célra vezetni minket a sűrű lombkorona miatt, de a 2ik pont nélkülük is könnyen megtalálható volt(13:53). Majd csökkent reménnyel, de rendíthetetlen erővel folytattuk utunkat a piroson lefelé, útközben felkaptattunk az ikerbarlanghoz, ahol gyanúsnak tűnő focilabdanagyságú üregeket kutattunk, s végre felcsillant 2db ,,ócska'' műhold, s többször is ugyanazt a 130m-es távolságot mutatta. Tehát megint rossz helyen keresgéltünk, de a barlangok szépek voltak (csak ne lejtettek volna-itt jelentette be Pali, hogy ő is tériszonyos, akárcsak jómagam-).
Végül 14:53-ra az utolsó, részletet is megtaláltuk, amin picit megbotránkoztunk, majd jót nevettünk. Túránkat tovább folytattuk a völgyben, de egyre inkább az unalom lett úrrá rajtunk, még mindig lejt, még mindig fát kell kerülni, aaaaa. Majd egyszercsak a piros jelzés felkanyarodott a völgy oldalára, mintha csak kívánnunk kellett volna egyet , meseszép panorámaúton haladhattunk egészen célállomásunkig Isztimérig.

ui: ha a 17-es hold fent van az égen, BE NE KAPCSOLJÁTOK AZ EGNOS korrekciót!!!!!
Kessinger Pál a kölcsönkapott GPS ével majdhogynem semmit sem ért a takarékos üzemmódú Gekoval szemben, a kis 201esen magam is meglepődtem, mikor helyenként el-el tűnő holdakkal, néha csak egy, a 09-es holddat látta a gps, s még így is 7m hibával, magasságmeghatározás nélkül mutatta a pontos irányt és távolságot, később, a láda megtalálását követően, a kölcsönGPS-en kikapcsoltuk az EGNOS-t és helyenként ugyanolyan, vagy jobb műholdvételt mutatott mint a 201-es.

 
Gáspár Norbert 2006.09.26 14:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.02
Nem volt egyszerű, az tuti. De hogy jó volt, az is biztos. Ez a láda volt az, amire rég azt mondtam, h á ez úgyse lesz meg, nem megyek én oda ki. Egyedül talán nem is mentem volna, de GÁZREZSÓ is akart oda menni, így mentünk... Megérte.
A GPS-ről meg annyit, h lehet bennem van vmi műhódárnyékoló, mert nem lehet, h egy felsőkategóriás GPS-t ennyire lepipáljon egy 201-es...

PEx2 2006.09.24 11:03 - Egyéb
Teszek fel még néhány képet, mert gyönyörű volt a völgy.

dzsémsz 2006.09.24 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.23
Sajnos nem indult túl fényesen a mai túránk, mert először a fényképezőnk akksiját vettük észre, hogy lemerült, utánna pedig menet közben a láda előtt elvesztettük az "égi jelet" és volt egy megtévesztő zománcozott edény, amit a telóval azért lefotóztunk. Csodálkoztunk is, hogy ilyen könnyű helyen lett volna, de mint kiderült nem, de ha már itt vagyunk a völgy bejáratánál, akkor legalább a két flakon felkeresésére elindultunk. A völgy szépnek nevezhető ősz elején is, néhol lehet érezni hagyma szagot most is. A 2. hely könnyen meg lett 50 perc sétával. Útközben felmásztunk az Iker-barlanghoz is, elég jó volt az út lefele onnan :-))) A 3. flakon további 45 perc sétával meg lett. A két flakonban a jelszó elég leleményes :-)))). Kéretik az 1. jelszótöredék híján abszolválni a multinkat, ha már egyszer végigjártuk ezt az érdekes völgyet.

Köszönettel: Dzsémsz, Tibi, Áki, Dzsoni

[Jóváhagyta: MikiCache, 2006.10.04 10:56]

A megtévesztő zománc...A flakon jelszava :-)))
PEx2 2006.09.09 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Az "őszi 30-as teljesítménytúra a Burok-völgyön keresztül"
keretében vadásztunk a ládákra. A túra útvonala szemben
haladt, így fordított lett a sorrend. A 3. helyen a pille
palack rögtön meglett, a 2. helyen a betonépítményben volt
az ellenőrző pont, a pontőr már előre mutatta, merre van a
láda, így az is meglett. Az első pont igazi ládája sajnos
nem lett meg, mert egy "csámpás kis műholdjel" sem volt.
Csak akkor lett jelünk, mikor kiértünk az aszfaltos útra, de
akkor már visszafelé mutatta a 900 métert.
Ekkor már 20 km volt a lábunkban, és nem akartunk kicsúszni
a szintidőből sem, így nem mentünk vissza érte.
Kérjük a megtalálás elfogadását!
PEx2, családja és barátai

[Jóváhagyta: MikiCache, 2006.09.25 17:09]

ellenőrzőponton a csapata völgy eleje
sziklacélbaérés Várpalotán
lookie 2006.09.09 11:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.86
Féltem ettől a kereséstől, de kellemesen csalódtam: a terep nem volt könnyű, de a szinte háborítatlan természet látványa mindenért kárpótolt. Köszönet az elrejtőnek.

Fűkocka 2006.09.02 15:20 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Doric és Laszisz 2006.08.27 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Amikor először néztük meg a leírást, már tudtuk, ez kell nekünk. Aztán a sors úgy hozta, ez lett a 100. találatunk. Nagyon örülünk, mert pontosan az ilyen helyeket szeretjük. Az ajánlott parkolótól indultunk, a ládát 15 perc alatt megtaláltuk, a leírások alapján kapásból ki lehet találni hol lehet. Az biztos, hogy a hely miatt nem a rejtőnek kell szégyenkezni, hanem annak, aki a lehetőséget biztosította! Tudtuk, következik a neheze, a gátfutópályához erősen hasonlító turistaút. Néha még 10 métert is lehet menni anélkül, hogy egy kidőlt fát ne kelljen átlépni vagy alatta átbujkálni. A parkolótól a 3. pontig és vissza 3 óra 38 perc volt az út. Már a 3. pontnál ki kellett csavarnom az ingem, mert teljesen átázott, de feleslegesen dolgoztam vele, mert elég komoly eső kezdett esni, ami még az igen sűrű lombokon is áthatolt. Így aztán csontig ázva értünk vissza az autohoz, és természetesen azonnal kisütött a nap. Nem baj, tetszett a hely nagyon, most pedig bontjuk a pezsgőt megvan a 100. láda!
(Kisgyerekkel és biciklivel nem ajánljuk senkinek!)

Hev 2006.07.08 13:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
Karillal közösen jártuk végig ezt a csodaszép völgyet lásd az előző logot! Azt hiszem semmit nem kell hozzáfűzni.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2006.07.19 08:17]

IsztimérJellegfa
Az elején szép széles szekérútSziklahasadék
SziklákKirályszállási kijárat.
A kopár Tési fennsíkCsak látszat.
y 2006.07.08 10:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Kevés tépelődés után vágtunk neki ennek az útnak. A tépelődés egyik oka az Index fórumban elhangzott negatív tapasztalatok voltak, a másik az időjárás előrejelzés, amely esőt ígért.

De győzött a józan ész, s elindultunk, lesz-ami-lesz alapon.

Fehérvárig kocsival mentünk, s itt ért az első meglepetés bennünket: áthelyezték a buszpályaudvart a McDonald's mögé, s ezt nem vettük rögtön észre. Fehérvártól Isztimérig autóbusszal mentünk, a völgynek ezen a részén indultunk, mert a térdem nem igazán szeret lefelé haladni, s úgy gondoltuk, ha netán el kezd esni az eső, az is lefelé folyik, nem a mi haladási irányunkba.

Már az a szakasz nagyon tetszett, ami elvezett a völgy bejáratáig, ugyanis végig volt illatos erdei szamócával. Az egyik kedvencem.:o)

A piros sávot követtük, amely egy idő után csatlakozott a kékhez, majd újra szétváltak, s folytattuk a piroson.

A völgyben még fellelhetőek a régi kéktúra jelzései is.

Szinte akadálymentesen haladtunk végig, néhány kidőlt fatörzset nem számítva, de ez természetes is. Elég magas volt a páratartalom és magas a hőmérséklet. Szerencse, hogy sok folyadékot vittünk magunkkal.
A piros sáv egy idő után kivezetett a völgyből a Bükkös árkon át, és az nagyon átjárhatatlannak tűnt mi innen nem követtük, hanem tovább folytattuk utunkat a völgyben a piros kereszt jelzésen.

Itt már nem annyira kitaposott volt az ösvény, de végig járható. A legvégén volt egy rövid szakaszon némi csalán, amely magasabb volt nálam, de sikerült szerencsésen áthaladni az ezen átvezető ösvényen.

Szerencsésen kiértünk Királyszállásra , 6 óra alatt befejeztük a túrát. Még abban is szerencsénk volt, hogy 10 percet sem kellett várnunk a Bakony Volán légkondicionált autóbuszára, amely bevitt Várpalotáig, majd onnan egy kevésbé légkondicionált Fehérvárig, ahol hagytuk az autónkat. Megbeszéltük, hogy vissza fogunk még jönni, de kora tavasszal, amikor a fák lombjai nem takarják annyira a csodálatos sziklafalakat.

Mindenkinek ajánlom ezt a csodálatos útvonalat. Megfelelő öltözékben, egy kis pozitív hozzáállással könnyen végigjárható a Burok-völgy.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2006.07.19 08:17]

Egy kényelmesen bújható fa.Barlang
SziklákSziklák
guess.who 2006.06.22 12:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.58
II. Dunántúli mászóka 7.

Tavasszal, a MÉTA-túrás során a buszunk a királyszállási megállóban várt, míg mi a Márkus szekrénye felől caplattunk egy kicsit fentebbi földúton. Sajnos a Burok-völgyet sem néztük meg akkor, és a Bátorkövet is kihagytuk - utóbbit most is, mert egyszerűen eltűntek a turistajelek az elágazásokban...
A Királyszállás tulajdonosa éppen ment valahová, úgyhogy megkérdeztük, hol kanyarodik le a turistajel az útról. Azt is közölte (némi pressziós szándékkal), hogy hol hagyjuk az autót (gondolom, hogy szem előtt legyünk), úgyhogy ezek után indultunk el az ösvényen. A piros kereszt turistajel az elején még egy nyílt vágásban halad, itt szinte járatlan volt az út, magas gazosban caplattunk, és a kánikula még fullasztóbb volt az ösvénybe szorult levegő miatt. Az erdőbe érve legalább már a nap nem tűzött, de ahogy a leírás is említi, semmilyen vízfolyás nem enyhíti a meleget.
Az első pont viszonylag könnyen meglett, a zománcozott rejtek egy pillanat alatt értelmet kapott a helyszínen. :)) Nem éppen szokványos rejtésmód, de mindenképp ötletes.
Innen kezdett a völgy érdekesebb lenni, szűkülni, és az út is járhatóbbá vált fura módon - leszámítva persze a bedőlt fatörzseken való átmászást, ami néhol nem is volt olyan egyszerű.
Láttunk holdviolákat, az egyik sziklán holdrutát és gímpáfrányokat, fodorkákat, remek sziklaalakzatokat, völgyeket, és (távolról) barlangokat. Érdekes, hogy a páratartalom magas, mégsincs folyóvíz a völgyben...
A második pontnál már kezdett eltünedezni az ösvény (pontosabban a becsatlakozó piros turistajelzésig jó volt, onnan szinte járatlan), ráadásul míg felírtuk a jelszót, 8 darab kullancsot szedtünk le magunkról... Eredetileg itt terveztük az ebédet, de ezek (és a leírás, no meg a térkép által is említett járhatatlanság) miatt inkább gyorsan visszafordultunk. Jól elment az idő, bár terveztük még aznapra a Bátorkövet és a Bakonyi Ördög-árkot, de előbbihez jelet sem találtunk, utóbbit meg csak félig tudtuk megcsinálni sajnos, így log egyikhez sem kerül egyelőre (majd legközelebb :D).
Érdekes és szép ez a völgy, MikiCache-ládához méltó. Köszönjük!

Hajo 2006.05.21 14:00 - Egyéb
Tavaly októberi igéretünknek megfelelően visszajöttünk megnézni a medvehagyma virágzást.
Nem bántuk meg, pedig visszafelé már rendesen esett az eső. Tö..ig ázott a nadrágunk.
Gyönyörű a völgy. Kószálóknak is tetszett.

Friss turistautak.hu-s Garmin térképpel, és a Cartographia féle Bakony túristatérképről GoogleEarth segítségével előre bejelölt barlangok és egyéb útpontokkal felszerelkezve próbáltuk egyebek mellett megtalálni a barlangokat. Aztán elkezdett esni...

Azért a Mátyás Király-barlangot és a Bagolyvárat célbavettük az eső ellenére. A barlangokat nem találtuk meg, de jót másztunk, szép volt a sziklapárkányról és a sziklacsúcsról visszatekinteni a szűk völgybe.
Kénytelenek voltunk visszafordulni az eső miatt.

A medvehagymatenger tényleg tenger. Csodálatos.

Csak megerősíteni tudjuk a múlt októberit:
Köszönjük a rejtést!

Medvehagyma-tenger
Kószálók megtaláltákTúristaút a medvehagyma-tengerben
Medvehagyma (Allium ursinum)Medvehagyma2 (Allium ursinum)
Párkány-vár, Bagoly-vár?A ...-vár sziklák tövében
Egy faóriás a sok közülBoglárka esőcseppekkel
KáVé 2006.05.13 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Az alábbi 200-as láda csapatát erősítettem. Szeretem azokat a ládákat, melyeket az avatatlan nem vesz észre, de a "vadász" viszonylag könnyen megtalál. A rejtők itt is elkalauzolnak bennünket egy különleges helyre, hogy megmutassák a természet kincseit, hagynak bennünket nyugodtan nézelődni. A terep nem volt túl nehéz, csak gólyajárásban kellett végighaladni több km hosszan:). Sajnos a "csend hangjai" figyelése közben találkoztunk olyan csapattal, akik a sajátjukat szívesebben hall(g)atták. Az út végig élvezetes volt, vita sem volt arról, hogy felkeressünk-e minden pontot. Csodás volt a virágzó-illatozó medvehagyma-tenger. Az ikerbarlangot ne hagyja ki senki!
Jó ládát választottunk a 200-nak, köszönet érte a rejtőknek!
Kávé

medvehagymaerdőlakó
nem mindig gólyalábona "vezérek"
EnZo 2006.05.13 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.51
Ez volt a 200.!
Szép a környezet, jól kifáradtunk a sok faátmászásban...
Kullancs, szúnyog:sok
ÉrdeCache a jelszó!:)
Felmásztunk egy barlanghoz is a 3.pont előtt, aztán nagy nehezen le is jöttünk...:)
A túra után nem mentünk már máshova..:)

Enzo

videotom 2006.05.13 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.30
Megtaláltuk!
Nagyon szép környezet, kellemes túra - tornaóra (vízszintes famászás, gátfutás) - , jó társaság. Rengeteg virág (medvehagyma) mindenütt. Zsolt barátom 200.-dik megtalálása.
Videotom + Berni + Ádám

Köszönjük a rejtést!

NZs 2006.05.13 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.30
A 200. ládánkra készülve méltó helyet kerestem a jubileumi megtalálásnak. Erre esett a választás - szép és emlékezetes túrának ígérkezett a Burok-völgy. Barátaink, a 3/4 Galiba-család is erősítette csapatunkat.
Királyszállásra egy "maszek" sorompó (ld. fotó!) miatt nem lehet behajtani, így a vadi új műúton megkerültük a tanyát, és a túlsó végénél levő sorompó mellett, a kereszteződés szélén parkoltunk le. Innen séta vissza a MikiCache által ajánlott parkolóig, ahol a TVT tábla sajnos már a múlté, nyoma sincs. Az ösvényen 15 perc alatt elértünk a láda rejtekhelyéig, ahol EnZo volt a szemfüles. Logolás után indultunk tovább a mindent beborító medvehagyma-földek között. A sapkámon lapuló Trimble antenna debütálása jól sikerült: csak három helyen, egészen rövid időre szakadt meg a track, a völgyben végig jó műholdvétellel haladtunk, sokszor volt 5-6m-es pontosság is. Csuhás koordinátái jó szolgálatot tettek, megfelelően mutatják a 2. és a 3. pontot - köszönet értük! A track-et letöltheted innen.
A kőépítményt el sem lehetett téveszteni, a palackot Berni húzta elő 10 mp keresés után. Volt még vizünk bőven, meg erőnk is :-), tehát egyhangú döntéssel továbbindultunk. A harmadik pontot is simán meg lehet találni GPS nélkül, de a koordináta segítségével nem kellett folyton a sziklákat lesni. A fölénk magasodó szikla és benne a kis lik így megint könnyen és gyorsan meglett. Ismét Berni volt a bátor, aki a kitelepített szörnnyel dacolva kivette a flakont. ;-)
Átléptünk sok, és átugrottunk jó néhány fát, bőven magunkba szívtuk a medvehagyma átható illatát, láttunk sok szépséget: magasba törő sziklákat és apró katicabogarat. Túlélőtúrára számítottunk, de "csak" egy igazi, jó bakonyi kirándulás lett belőle. Jártunk már sokszor ennél nehezebb terepen is. Nyáron, rekkenő hőségben persze biztosan "lihegősebb" lett volna, de ilyenkor semmi különös nehézség nincs - mindenkit bíztatnék a völgy meglátogatására, mert érdemes!
Az idők: indulás a GCBuVo+Parkolo ponttól: 10:45-kor, 1.pont (láda): 11:00, 2.pont: 11:54, 3.pont: 13:15 - mindez kényelmes tempóval, közben többszöri megállással. Összes megtett út a track szerint: 13,92km.

Köszönjük MikiCache-nek ezt a ládát, és a jól sikerült jubileumi túrát! Itt szeretném megköszönni mindazok munkáját is, akik az általunk már megtalált 200 ládát rejtették és gondozzák! Többségük valóban felkeresésre érdemes helyet mutatott meg, ahová nem jutottunk volna el a geocaching és a rejtők fáradozása nélkül...

NZs & KáVé & EnZo,
valamint a 3/4 Galiba család: Tom & Berni & Ádám.

A Királyszállási sorompó előtt kezdődik a kerülőútellensúly...  :-)))
a Galiba család 3/4-e az indulásnálEnZo logol az első pontnál
A második pontnálCsapatunk
...a medvehagyma-mezők örökkévalók... (McCartney után szabadon :-)az Iker-barlang jobb oldala
a 3. pont kinyúló sziklájaebéd a visszaúton
P@nni 2006.04.17 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.18
Megvan... Terep 10-es nehézségű inkább...

Angus_Podgornij 2006.04.17 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.06
Megvan &túléltük !
Királyszállásról indultunk és hogy ne kelljen visszafelé is megtenni a völgyben az utat, a Baglyas felé gondoltuk befejezni a túrát. Az első pont utáni párszáz méteren ezen erősen elgondolkoztunk, mivel az 500m/h sebesség ehhez a célhoz nem látszott kielégítőnek, de itt nem lehet gyorsabban haladni. Szerencsére később a terep könnyebbé vált, a völgy végében pedig sima talaj fogadott minket - mintha árvíz vonult volna el, sima, már éppen nem süppedős iszapot hagyva maga után. A medvehagyma a völgyben már virágzáshoz készül, május elején minden fehér lesz a hagymavirágtól.
A völgy vége felé egy őz pár méterrel előttünk robogott át az ösvényen.
Köszönjük ezt a rejtést, a térképeken feltüntetett "nehezen járható" felirat mindeddig visszariasztott a völgy bejárásától, most végre sikerült, megérte. Visszajövünk még!

Kicsiknek kevesebbet kell hajolni...Boglárka
Keltikés hegyoldalMedvehagyma-szőnyeg
BimbókÓ, ez minek a lába!?
VadnyomokDarázs
Keltikés hegyoldal 2.Kőbékák?
gombafej 2006.04.15 11:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
megleltük

befi 2006.03.19 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.59
Most tessék szaladni! Lehet keresni. A Burok-völgyben semmi sár, semmi víz. Minden csupa príma. A 20-30 cm-es szűz hó (melybe minden lépésnél beszakad a láb) és az a 200 átmászandó fatörzs igazán csekélység. :))

2004-ben jártunk már itt a Burok-völgyben, pont a geocaching révén, habár akkor még csak csendestársak voltunk. Akkor a buszos technikát választottuk, Fehérváron lerak a kocsi, busszal Várpalota, átszáll Tési busz, majd Királyszállásnál leszáll. Burokvölgy végiggyalogol, pontokat megtalál, majd holt fáradtan a völgyből kimászik, és Isztimérre begyalogol, innen busszal vissza Fehérvárra a kocsihoz. Valójában a medvehagymák miatt jöttünk ide, addig nem láttunk még együtt ennyit, de az egész túra hatalmas élmény volt.
Most az autós megoldást választottuk, azaz Királyszálláson álltunk meg. Ez azt jelentette, a völgyet oda-vissza meg kell járni. Tudtuk, mire számítsunk, rengeteg kidőlt fa, mely alatt vagy átbújni, vagy átmászni, vagy kerülgetni. Ehhez jött a várakozáson felüli hómennyiség, pedig gyönyörű, napsütéses idő fogadott minket. Jó-jó számítottunk a hóra, két nappal előtte a Gaja völgyben is volt hó, de nem ennyire, és nem szűzhóra. Nagyjából az első pontig volt valamiféle taposás, vadász vagy erdésztől. A hó pont olyan állagú volt, hogy úgy tűnt, megtartja a súlyunkat, aztán a továbblépésnél mégis berogyott. Így rögtön lehetett az egyensúlyt korrigálni. A hóvastagság olyan volt, hogy nem mindig lehetett látni, hogy fatörzsre, vagy két fatörzs közé lép be az ember. Előfordult combig süllyedés is. Odafelé még tetszett is a dolog, aztán rádöbbentünk, ezt visszafelé is meg kell csinálni. Hát elég elcsigázottan értünk vissza. A túra 10-től 19-ig tartott, igaz nekünk sose nagy az átlagsebességünk, nem a pehelysúlyúak közé tartozunk.
A nagy hó miatt a ládát (a rejtekét) nem találtuk volna meg, ha nem emlékszünk két év távlatából, hol is keressük. A ládából kivettünk egy geokupicát, és betettünk csuklószorítót, és szines tollat. [gps nélkül]
befi

Kellemesnek tűnő kezdetMindjárt a ládát megleljük
A párom simán elment a ládarejtek mellett, még tán rá is lépettKivettük, minden reggel a geocaching egészségére
Alatta vagy fölötte?Piros csészegombát is találtunk
Csak lesz tavasz még az idénElveszve a rengetegben
Mennyit kell még mászni?Legény a gáton
VP 2005.12.17 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
10-15 éve készülök eljönni a Burok-völgybe. Most a ládának (is) köszönhetően végre bejártam.
Az aljnövényzet már nem zavart, az 5-10 cm-es friss hóban jól lehetett járni, csak a kidőlt fákon kellett átmászni. A lombtalan erdő engedte látni a völgy oldalán meredező sziklákat, a barlangokat és a völgy felső peremét, amit néha megsütött a havazás közben elő-elő bújó Nap. Az ösvényen rókanyomokat, a meredek oldalban szarvasokat láttam.
A völgybe egy mellékvölgyön ereszkedtem be, éppen az első pontnál. Nekem tetszik a rejtés, ezt (és a két palackot is) könnyen meg lehetett találni a hóban is. A két palack helye tényleg teljesen egyértelmű, de azért örültem a Csuhás féle koordinátáknak: így nem kellett végig erre figyelni, csak a láda közelében. Nekem (majdnem) végig jó műholdjelem, 6-10 méteres pontosságom volt, a két palack is bőven 30-40 méteren belül volt, onnan meg már teljesen egyértelmű.
Én nem szeretek oda-vissza járni, így a 3. ponttól tovább mentem, és csak miután a völgy délre fordul másztam ki egy nagyon vadregényes, vízvájta mellékvölgyön keresztül az Isztiméri-fennsíkra. Ekkor már jócskán alkonyodott, felszakadoztak a felhők, látszott a Mars és a Vénusz.
A délelőtti pákozdi tájfutó edzőverseny után (versenyközpont a Bella-tónál, pélyák az Ingó-köveknél - sok láda közelében elfutottam) Isztimérről délben indultam gyalog. A délelőtti napsütés után egyre erősebben havazott. Tűzköves-árok - Csikling-vár - kerülőpont - Burok-völgy (1-2-3) - Isztimér

kl 2005.10.22 11:28 - Megtaláltam
Érdemes volt eljönni [wapon beküldött szöveg]

hajo2 2005.10.16 17:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Korábbi megtalálás Hajoval.

 
Hajo 2005.10.16 17:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Megtaláltuk a ládát és az első pille palackot. Nagyon szép a völgy. Valóban nehezen járható a szurdok a sok kidőlt fa miatt. Ettől függetlenül mindenkinek ajánlom ezt a túrát. Az egyik legvadregényesebb, amin valaha voltam. Sajnos nekünk az utolsó pille palack már nagyon messze volt (gyerekek). Ezért a jelszó utolsó részét nem ismerjük. Egyébként ez volt az első geocaching tapasztalatunk. A dobozban a szöveget a gyerekek írták (Ramy és Kristóf). Mi voltunk a 41. megtalálók a napló szerint.
MikiCachenek köszönjük szépen a segítséget. Így megtaláltuk.

Kristóf és RamyBogár
Egy közeli faHaladunk :-)
Egy kis akadály :)Pár kidőlt fa :)
Csodálatos a szurdokEgy barlang a sok közül
Ezerféle gombaA Csapat
jalso 2005.10.10 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Már kezdetben, a fiatal fenyők szegélyezte ösvényen megéreztem, hogy MikiCache-ék szép helyre vezetnek majd. Nem is csalatkoztam: a völgy különlegesen szép és vadregényes.

Az első ponton a láda helyét azonnal kiszúrtam (nem volt nagy választék), és egyetértek MikiCache ezzel kapcsolatos eszmefuttatásával. Úgy érzem, hogy a hideg téli napokon felüdülés lesz itt ládázni.

Ezután takarékra állítottam a gps-t és elkezdtem volna lépést számolni. De inkább az ugrásokat és bújásokat kellett volna, annyi kidőlt fa akadályozza az előrehaladást. Gát- vagy akadályfutóknak kiváló edzőpálya. Azért, amikor nem a lábam elé kellett néznem, csodáltam a kétoldalt meredő sziklafalakat is.

Szívem szerint tovább mentem volna a másik palack felé, de idő hiányában kénytelen voltam a light-os megoldást választani. Postafordultával jött MikiCache-től a jelszó maradéka. Köszi ezt a segítséget és magát a multit is.

A második pont környékénEzt látni a második pont helyéről
szelt 2005.07.23 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Nagyon szép hely. Séta az érintetlen
természetben.
Sajnos a meteorológia megtréfált,
sikerült alaposan eláznom , ráadásul a
műholdak is szórakoztak velem.
Az első pontot 10 perc keresés után
találtam meg,majd elindultam a második
pont felé.Közben eleredt az eső......
De elhatároztam ,ha eddig eljöttem ,
innen már nem adom fel.
Mire a második ponthoz értem már
a pelenkám is vizes volt..
Ezt a pontot nem lehet elhibázni.
Megnéztem a jelszót ,és úgy döntöttem
a 3.pontot feladom.
Visszafelé Hétházpuszta felé mentem,
azt hittem ez egy rövidebb , és könyebben járható
út......,ezen a napon ez volt a sokadik tévedésem..!

A jelszó 3.részét Mikicache küldte el,
köszönet érte.

tudo 2005.06.01 12:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.78
Várpalotáig a jól bevált reggeli vonat, onnan kerékpár. A Várpalota - Csőszpuszta - Szápár - Bakonycsernye - Kisgyón - Bakonycsernye - Csőszpuszta útvonalon érkeztem a völgy bejáratához.

Az előző logokat olvasva mindkét multi (GCSIKL és GCBUVO) olyan nehéznek tűnt, hogy idefelé a vonaton veszélyt jelző SMS-t küldtem feleségemnek. Aztán GCSIKL végigment kerékpárral, a Burok-völgy pedig egy 2:30-es sétával simán meglett :-).

Az 1. pont a zománcozott rejtéssel jelkép értékű. A 2. pont kőépítménye furcsán áll magában; nem csodálkoznék, ha kiderülne, hogy megint az 50-es évekből származó objektumról van szó. A 3. pont sziklája egyértelmű.

A völgyön végigvezet taposott túristaút, amelyen tempósan lehet haladni a kidőlt fák ellenére is. Szerencsés műhold járásom volt, mert oda-vissza végig folyamatos nyomvonalat rögzített a kütyü. Az 1. pontot 12:25-kor, a 2.-kat 12:56-kor, a 3.-at pedig 13:31-kor értem el. Kerékpárral azért a völgy nem járható könnyedén, ezért az elején, fönt a völgy peremén elrejtettem a bicót.

Így tehát a Budapest - Balaton sávban a még hiányzó két pont végül is simán meglett, nyugodt lélekkel jöhetnek a balatoni ládák :-).

A 3. pont sziklájaVölgy
SziklaoromRomok
KőépítményKerékpár rejtek
Királyszállás 1.Királyszállás 2.
Szabimaci 2005.05.15 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
Én az ellenkező oldalról indultam neki, a bringát a kék és a piros turistautak találkozásánál hagytam, onnan gyalogoltam. Nagyon tetszett a völgy, bár néhol az út inkább akadálypályához hasonlít, de még ez is jó! 4,5 óra kellett az oda -vissza útra, és úgy elfáradtam, alig bírtam kimászni a völgyből. Most már tudom, milyen a medvehagyma, még le sem értem, már megcsapta az orromat a hagymaillat. Tele is pakoltam a szendvicseimet, meg haza is hoztam, és már meg is ettem. Fincsi!

Reggel 2005.05.08 17:00 - Egyéb
Egy kis vasárnapi séta keretében megnéztük az első két pontot.
A távot egy 8 és egy 11 éves gyerekkel és nagymamával teljesítettük.

Geoglobus-t elhoztuk. 14.-én tervezzük kihelyezni a Mátrába.

Evelin, Brigitta, Rose

Anita és Reggel

Mackka 2005.05.07 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
Kétnapos túránk első napján jöttünk majdnem végig a Burok-völgyön. A túra a Közép-Dunántúli Piros túra része, így Isztimérről érkeztünk. Sajnos a ládát nem követtük végig, mivel a piros + plusz 5 km-t jelentett volna, és már így is hosszú volt a túra Kisgyónig. A 3. pont felől érkeztünk, és már 1,2 - 2 km előbb láttunk a leírásnak szinte megfelelő helyeket, nyúlkáltunk a sziklákban :) Néha sikerült beélesíteni a GPS-t, akkor bemértük a távot, aztán figyeltünk. A 3. és a 2. pontot is megtaláltuk. Elindultunk az első felé is (persze ez részünkről a rossz irány volt), de visszafordultunk. Ahonnan aláda indul, ott a legvadabb a völgy, a 3. láda "után" egyre szelidül, és könnyebben lehet haladni.
A piros jelzés kivezetése a völgyből meglehetősen kalandos (el is mentünk mellette először), és útnak nemigen lehet nevezni, viszont elég gyönyörű :)
A medvehagymák virágoznak, fehér mező az egész völgy. Először még örültünk nekik, de a nap végére már eléggé elegünk volt belőlük, szinte Kisgyónig kísértek. 20-24 km-t jártunk medvehagymában...
A csalán ugyanekkora, rövidnadrágban nem ajánlatos a séta!
Köszönjük a ládát! Ide mindenképpen eljöttünk volna, de a keresgélés még izgalmasabbá tette a túrát :)
Innen tovább: Hamuház, Csiklingvár, Kisgyón.
Sajnos Péter csak este jött, Kisgyónba, így neki most ez kimaradt, de vele is visszajövünk!
Haushinka & Marci & Mackka

[Köszönjük MikiCache-nek, hogy megosztotta velünk a hiányzó jelszórészletet. A képeket sajnos az előző logtól töltöttem le és vissza, így a minőségük nem túl jó, de majd egyszer újra.]

BiharyG 2005.04.30 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.61
Már jó ideje nézegettük ezt a multit, egyszer télen a hóban majdnem bele is vágtunk, de most már látom, hogy jól döntöttünk ezzel a szép tavaszi nappal. Az indulási időt nem jegyeztem meg, az első pont 10:09, a második 10:54, a harmadik 11:45-kor lett meg, 13:40-re értünk vissza az autóhoz. Nem egy laza vasárnapi séta, az biztos :)
A ládába beleraktam a GEOGLOBUS -t. Vigyétek tovább!

BiharyG + Zsuzsi

pamutmamut 2005.04.16 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 2.08
A Keleti Bakony teljesítménytúra vezetett erre és nem hagyhattam ki ennek a multiládának a megkeresését. Az első palack hamar meglett, a 2. is egyértelmű helyen volt. Próbáltam titokban csinálni a dolgot, de azért egy pár megkérdezte, hogy mi van ott. Erre én: "semmi különös". Annyira nem érdekelte őket, így hát továbbmentek. A harmadik pontot kb. 10 percig kerestem, de nem találtam meg. A völgyben végig 4 műholdat látott a GPS, igaz még nem nagyon voltak lombok. Érdemes megnézni ezt a völgyet.

Mikulás 2005.04.09 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
"Ezer éve" tervezem, hogy felkeresem ezt a multi. Végre összejött. A javasolt ponton hagytam az autót is indultam el az ösvényen. A doboz és a két pillepalack keresés nélkül meglettek a leírás alapján, bár folyamatos tracklogom van. Szerintem megéri elmenni a harmadik palachoz is, mert szerintem nem olyan vészes a turistaút végigjárása. Egy-két kidőlt fa akad, de ez nem teszi élvezhetetlenné a kirándulást. Csodálatos a völgy és a növényzet. Ez egy élmény volt! Köszönet MikiCache-nek!

Mikulás

sprok 2004.12.31 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.46
Szuper! Már régóta terveztem, hogy eljövök ide, mivel sok jót hallottam róla. És adódott az alkalom, hogy a szilveszteri mulatságunk nem messze a völgytől, a kisgyónbányai kulcsosházban tartottuk. Elhívtam hát a barátokat egy kis futásra, hogy ők is láthassák ezt a kis csodát. Nekik is tetszett, nekem is. Köszönjük.
Útközben más kesserekkel is találkoztunk, de ők is csak a műholdjeleket keresgélték -a láda mellett- az év utolsó napján. :-)

Pupu 2004.11.12 08:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.36
Három éve térképről néztem ki a Burok-völgyet, mint ígéretes futóterepet. Bakonykútiból indultam - hát nem állítottam fel sebességi rekordot... Visszafelé, már homályban, belekeveredtem egy katonai gyakorlótérre, de szerencsére elhagyatott volt. Még egyszer, már társasággal, futottunk ott, egyikünk szerencsétlenül esett, térdsérülés lett a vége. Szóval ismerős a terep, vadregényes, nehezen járható és csodaszép!

Én inkább Bakonykúti felől indítottam volna a multi-rejtést, így elmaradna a legdzsindzsásabb rész, viszont láthatók a természeti látványosságok. Nem baj, így is jó! Csak a mesterséges környezetű rejtések nem tetszettek, akadt volna sziklaüreg még akárhány. De ez sem baj, összességében az egyik legklasszabb caching-feladat! Nagyon élveztük a túrát. Kocsitól-kocsiig (Királyszállás) pontosan négy órát vett igénybe. Pontos a leírás, volt műhold-vétel is. Mindekinek ajánlom, aki nem riad vissza egy komolyabb kihívástól!

ragalyi 2004.11.12 08:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Pupuval jöttem egy egész napos kiruccanásra, amelynek az eleje és a vége nagyszerű volt, közben khm-khm...
A Burok völgyet én még nem ismertem, Pupu viszont minden zeget és zúgot, mellékvágyányt, stb. Gyönyörű hely, és nekem a rejtések is tetszettek. Egy ilyen helyen nem az a lényeg, hogy sokat kelljen keresgélni, pont így jó, hogy gyalogolni kell egy órát érte (persze gyönyörű helyeken), aztán a megfelelő ponton fél perc alatt meg lehet találni a ládát.

Szóval tökéletes, egy újabb értékes skalpot szereztem, egy újabb nagy élménnyel gyarapodtam!! Köszönöm!

piros patrol 2004.11.06 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Megvan a láda! A táj és a terep lenyűgöző. Gyalogosan kissé megterhelő, fárasztó, és nem elég egy délután rá. Egésznapos családi túrárának érdemes betervezni, estére a gyerekek biztosan elalszanak, ringatás nélkül is.
Piros Patrol és családja

kisvuk 2004.07.30 18:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.02
Csodás! Rejtelmes és vadregényes. Nagyon tetszett. Szülinapom volt, egy kivételes ládát kerestem aznapra. Sikerült!!! A legjobban az tetszett amikor a kidőlt fatörzseken már új apró fácskák kezdtek kihajtani. A levegő nagyon párás volt, eső után mentem. Képeket nem tudtam csinálni, mert a gépem bepárásodott:) Az első pontnál nadrágot váltottam, mert csurom vizes lettem térdig. Túragatyát vittem, később ez is vizes lett, de legalább nem ázott át. Kamáslit érdemes vinni, én a otthon hagytam sajnos. Szóval nagyon, nagyon jó volt.

Ez tetszett (homályos sajnos) 
Giorgio 2004.07.10 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.95
Tényleg különleges ez a völgy, de kemény volt a terep, hosszúnadrágot és túracipőt ajánlom viseljetek, de a SzuKu is elkél. A második pontnál a GPS-em 110 m-rel arréb mutatott. Amit én mértem E 47°16.058' E 18°07.375', de útközben úgyis belebotlik az ember.

Zazi és a Lányok 2004.05.30 11:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 3.06
A leírással ellentétben nekünk is volt a völgyben GPS jelünk, de nagyon sok kidölt fa nehezítette utunkat. Csak az első két jelszórészletet kerestük meg.
Senki ne hagyja ki ezt a szép völgyet, bár az autó elhagyásánál inkább a koordinátákat kell figyelni a tábla helyett (ahogy a leírásban van)...

Csapattagok:
Viri, Gina, Fercsi és Zazy

(Megjegyzés: A megtaláló neve pirossal)

A fotókat Viri készítette.

LádaÚttorlasz
GombaerdőKövek
HordalékKét ág
A mederA csapatvezető
Fercsi és Gina 
Mákos 2004.05.27 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.06
5/8. a ládalevadászási sorban!
Bátorkőről jövet a megadott pontokat használva jutottam le a völgybe. Az első láda könnyen meglett. Szerintem is lehetne egy szebb odúja a ládának. De ha azt vesszük "jelzésként" nem rossz, hogy mire kellene ügyelni! Az első pont 8:50-kor, a második 9:35-kor, a harmadik 10:10-kor lett meg. Érdekességként említeném meg, hogy a völgyben a délelőtti műholdállásnál szinte szakadásmentes tracklogot tudtam produkálni! Csuhás által megadott koordinátákat használva pedig mind a 2. és a 3. palack is villámgyorsan meglett! Tudom ajánlani mindenkinek! A völgyben való haladás a nagy és nehéz hátizsák miatt volt nehézkes. A 2. és a 3. pont között valóban nem annyira durva a terep, mint az elején.
Mivel a Csikling vár körtúra volt a következő mai betervezett, azért visszamentem a 2. ponthoz, majd ott a piroson indultam el felfelé, de az út annyira járhatatlan volt, hogy a völgyben az 1. és a 2. pont közötti szakasz betonút ahhoz képest. Így sisnyáznom kellett egyet az északi domboldalban :-) Nagyon elfáradtam, mire valamiféle járható utat, és a kék háromszöget megtaláltam a következő multi kezdőpontja felé.
A hely és a környezet nagyon szép, újat már mondani nem tudok, csatlakozom az előttem logolókhoz!

Mákos

[wapon beküldött szöveg] [Aztán kibővítve...:-)]

tesso 2004.04.24 18:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.52
Kellemetlen, esős időben vágtunk neki a túrának, de már nem várathattuk tovább a ládikót, mert szégyenszemre már egy éve kerülgetjük hazai pályán. Mindhárom pont könnyen meglett, hála Csuhás koordinátáinak. A többiekkel szemben mi az első láda rejtését nem húznánk le, inkább fanyarnak, irónikusnak találtuk a zománc tartóedényt. Korábbi túlélő túránkon már végigszenvedtük a keresztfákat, így nem volt meglepő számunkra.
A hely most is kivételes és gyönyörű.
Visszafele úton életünkben először láttunk vadon, öt méterről csíkos hátú kismalacot. Ijedten hívogatta mamáját, nála jobban már csak mi voltunk megrémülve, csöndesen iszkoltunk el a remélhetőleg hamarosan megérkező szülő elől.
Köszönjük a színes bemutatást, leírást és az élményt.

Peter68 2004.04.22 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.07
Hát így majd egy év után végre eljutottam idáig.
Nagyon tetszett a völgy, főként azért, mert teljesen elüt a környék növényzetétől, és tisztán látszik rajta, hogy túl sok látogató nem fordul meg itt.
Sajna állatokkal nem találkoztam, pedig élesre volt töltve a fényképező. Egy harkályt hallottam dolgozni, de Őt meg képtelen voltam fellelni a fák között.
Összefoglalva nagyon jó kirándulás volt, egy csöppet már kellemetlen volt a rengeteg kidölt fa több száz méteren keresztül, de túléltem.
Köszönet Mikinek a jelszó 3.-ik részéért, addig a pontig már nem mertem elmenni, mert valaki vadul lövöldözött arrafelé.

Reggel 2004.04.11 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.12
Megtaláltam!

Már többször le szerettem volna vadászni ezt a kesst, de az idő mindig közbeszólt. Igazából a 100. megtalálásnak szántam, de csak a 133. lett. Természetesen Gps nélkül, fényképek és leírás alapján. Nem is értem, hogy miért is nincs bejelölve, hogy Gps nélkül is érdemes keresni, hiszen az elrejtő is a Forester nevével elhíresült technikát javasolja. A leágazás és a tábla nem okozhat gondot. Érdekes, hogy a Természetvédelmi terület táblának az alja tele van szeméttel!!! A táblától 10:05-kor indultam és a doboz Kupec leírása alapján 10:20-kor már meg is volt. Továbbmenve aztán bedurvult a terep. Néha elő- elő bukkan a turistajelzés és a turistaút is.8)) Az elején még a leírás és a térkép is a kezemben, aztán rá kellett jönnöm, hogy itt nincs más dolgom, mint élvezni a terepet és keresni a kőépítményt, így a papírokat és a térképet is elraktam. A 2. pont eltéveszthetetlen, pont útba esik. Vajon mi lehetett ez a kőépítmény? Mi célt szolgálhatott itt a semmi közepén? Ide az első állomástól 40 perc alatt értem. A vége már nem volt annyira erős. Amikor már azt hittem, hogy rég sikerült elkerülnöm az utolsó pontot akkor jobbról előbukkant az Iker-barlang. Ez jól látható össze nem téveszthető. Innen már nincs messze a végső állomás, ami a leírás alapján tényleg ott figyel az út mellett. Ez a pont 11:45-kor lett meg. A telefont érdemes bevinni a völgybe, mert az időt erről pompásan le lehet olvasni, másra itt úgy sem jó. 8))) Egy gyors mászás és fénykép az "Ikrekről", és irány vissza a kocsihoz. Az autóhoz 13:10-kor értem, így még a vasárnapi ebédre is hazaértem. Jó kis túra volt. Élveztem nagyon. Az út elején rengeteg hosszúszálú, nagyfejű Hóvirág nyílt még. A völgyben már burjánzott a Medvehagyma. Sajnos egy-két helyen már megjelent az ember a maga szemetével. De ki az a barom aki becipel ide egy kályhát?????? A többi zománcosról már nem is beszélve. A rejtésekről: Az első méltatlan szerintem, mind a helyhez, mind az elrejtőhöz. Ez nálam sima egyes. A második határeset. Ez nálam hármas. Az utolsó az már "mikikesses". Nálam ez ötös. Köszönöm ezt a nagyszerű helyet. Jót kirándultam, és jól elfáradtam, de megérte. Kedvenc helyeim egyike lett.
Keresni pedig érdemes ......
Akár Gps nélkül is. ;-)

Reggel

Erdélyi család 2004.04.04 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.16
Méltatlan a környezethez a rejtés.

eMmA 2004.04.03 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Én is ott voltam : )))
eMmA

csaby 2004.04.03 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
A Keleti-Bakony teljesítménytúra keretében kerestük meg ezt a ládát, illetve ládákat. A völgy gyönyörű, bár még csak most kedtek zöldelni a fák (ezért nem volt még dzsungel :)) ). A medvehagyma épp akkor érett, így az egész völgyben átható hagymaszag volt. Szerencsére nem volt olyan erős, hogy sírvafakadjunk :) A második ládát eMmA találta meg, a másodikat pedig Melinda, így teljes volt a testvérek között a munkamegosztás :)

csaby, Melinda, eMmA, zsorzs, Gábor

Vandor 2004.04.03 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
csillagos ötöst sajna nem enged a rendszer... ejnye :)

A 100. ládánk! Méltó helyen, méltó társaságban :)

Miután szakosztályunknak Kisgyónbányán van kulcsosháza, többször megfordultunk már e különleges helyen, az évnek ezen időszakában azonban még soha. Talán ilyenkor legkönnyebb végigmenni a völgyön: a buja növényzet még csak ígérkezik: hóvirágok, friss, illatos medvehagyma-rétek és a kőzúzalék-sztráda... a fatörzsek azért megvannak :) Még nyoma sincs a nyári dzsungelnek... Így viszont megcsodálhattuk a szurdok oldalfalának sziklaképződményeit, és nem volt nehéz meglelni a ládikót és a pillepalackokat sem.
Igaz, minden bilit végignéztünk:)
A kőépítménynél néhány fős társaság őrködött, így némileg elszontyolodva húzódtunk volna félre, miko megpillantottuk a köveken pihenő Legendet... Ezt követően Zsorzsékkal együtt folytattuk az utat, Melinda ügyességének hála könnyen meglett a 3. pont is.
A 100. ládát hideg sörrel ünnepeltük, igaz, addig még küzdeni kellett egy keveset, de megérte.
Zsorzstól még GCVP koordinátáit is megkaptuk ajándékba, köszönet érte!

Vándor, S'asszem és a Honvéd Szondi SE Természetjáró Szakosztályának kemény magja

Ui: kósza információk szerint természetvédelmi okokból (sas fészkelőhelye a völgyben?) a piros sáv jelzést fel akarják vinni a völgyből és a területet lezárni, így aki teheti, látogassa meg minél előbb, érdemes!

Éled a BurokMost sztráda, később...
Megvan a harmadik! ZsorzsékHa éreznéd a finom medvehagymaillatot is...
Burokból kimászva...Burokban született
zsorzs 2004.04.03 10:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Keleti-Bakony teljesítménytúrára kényszerítettek barátaim:) Várpalotáról sétáltunk fel a völgybe. A vasedény bolt egyből megvolt. Szép a völgy és mivel még nem zöldelt ki a növényzet, jól látható volt a meredek oldalfal valamennyi sziklája. Nemrégiben hatalmas vízáradat söpört végig a völgyön és néhol méter magasan látható a hordalék a fákon. A 2. pontnak szállást adó építményt nem lehet eltéveszteni. Le is telepedtünk piknikezni, de Anita nem bírt magával és rögtön előkotorta a palackot:) Néhány perc múlva turistának álcázott kesserek vegyültek a csapatunkba: Vándor és S'asszem.
A 3. ponton Melinda mindenkit megelőzve ugrott neki a sziklának és emelte magasba a győzelmet jelentő palackot. Vándoréknak ez volt a 100. megtalálásuk, melyhez ezúton is gratulálunk!
Nagyon tetszett a völgy, köszönet az elrejtőnek!
zsorzs, melinda, anita, csabi, gábor

rongylab2 2004.04.03 08:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.48
Megtaláltam.

A Geko 201 premierje, a Keleti-Bakony 30 km-es teljesítménytúra keretén belül. Végig volt műholdjel (gondolom, vegetációs időszakban azért nem menne ilyen simán), de a leírás annyira alapos, hogy nincs is nagy szükség égi segítségre. Az első rejtekhely (a "zománcos") kicsit cikis, bár felettéb praktikus. Mire odaértem, már láttam jó pár levitézlett lavórt az ösvény mentén, ez némiképp felkészített a látványra. Teljesítménytúrán kicsit problémás logolni a megnövekedett forgalom miatt, de azért megoldható. A második pontnál (kőépítmény) egy sportttárs meglátta, hogy a pillepalackkal molyolok: "Forrás?" - kérdezte, mire én frappánsan rávágtam: "Nem". Ennyiben maradtunk :)
(Gyalogszerrel nem túl vészes a völgy, de Freddy azért baromi nagyot szívhatott a bringájával)

Csuhás 2004.01.24 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.78
Vakaródzás és vacogás közepette indultunk neki a vadregényes völgynek... csudaszép hely, jövünk még ide... A keresést, kezdő táncosokhoz méltó módon a kályhától kezdtük:o)... majd jött a süreje... Csuhi és gps-e hihetetlen szimbiózisban éltek most is, a Cacher kaján mosollyal nyugtázta legújabb befektetésének eredményességét: a völgy mélyén hét mühold is látszott! ...ez Imit is határtalan örömmel töltötte el:o)))))
A nyomunkban járó harcosoknak némi segítség:
2. pont : N 47 16,038 E 18 07,391
3. pont : N 47 16,123 E 18 09,087
... így talán nappal kikeverednek még a sürü erdő Burka alól... nekünk ez nem adatott meg, de a csillagos égbolt látványa, a favágók tüze és Imi angol spárgája a jégen mindenért kárpótolt... Imi jövőhéten írja doktori disszertációját a fényforrások kvantumelméletéből, úgy érzi, mindent megtudott ezen az éjszakán:o))))))
Éééééééés képzeljétek: találkoztunk egy vadásszal, aki segítőkész, előzékeny, mondhatni KEDVES! volt.... de téééényleg!
Imelda, Csuhás, Vándor

Naplemente az erdöbenEsti utólsó fénysugarak
JúdáspénzSzellem a völgyben
Van itt vétel böven ( Fortuna clip on gps-el :-)Utólsó pont már sötétben
kupec 2004.01.24 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.73
Néhány éve jártam már itt. Így télen nem különösen nehéz a hely,se csalán,se szúnyog,se kullancs csak mínusz 10 fok és napsütés. MikiCache leírása tökéletes és a helyszín kifejezetten a magamfajta műszernélküli versenyzőknek kedvez.Az 1. ponthoz vezető 900 m számolását ha valaki eltévesztené,ne essen pánikba, az említett távolság ott telik le,ahol a balról lévő fenyők utolsó példányát elhagyjuk és elénk tűnik az első olyan fa amelyiken látható a P+ jelzés. A láda innen kb. 20 m-re van. Innen közepes tempóban továbbmenve 30 perc után érjük el az északról becsatlakozó mellékvölgyet,ahol Zsiráf elvétette az irányt.Menjünk tovább egyenesen(most már P-n) és úgy 150 m-re innen van 2. pont. Ettől a helytől további 35-40 perc menetre, az ikerbarlang után van a 3. hely, kellemes rejtéssel. Az ikerbarlangba érdemes felmászni,de lefelé érdekes. Összességében jó kis hely, bár a 2. és 3. pont között és vissza kissé monotonná válik.Nem kifejezetten autós kesserek számára ajánlható. Útközben többször eszembe jutott a bicajt cipelő Freddy, az biztos,hogy nem Petőfit mormolt a fogai között.

hujberg 2003.11.30 15:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.39
Kazettán sokszor láttam már, ahogy Rockenbauerék beszállnak a völgybe. Az én időmben azonban már Kisgyón felé ment a Kék-túra, így még soha sem jártam itt.

A várpalotai országútnál lévő buszmegállótól 10 órakor indultunk a Kék+, Piros+ jelzéseken. Óriási köd volt és sokkal hidegebb, mint Győrött: selymi, sál, sapka, kesztyű, kabát.

Az indulásnál vettem észre, hogy otthon hagytuk freddy bejegyzésének kinyomtatott fotóit. Ez sok jóval nem kecsegtetett!

Az 1. ponthoz félóra alatt értünk a Piros+ jelzésen. A megtalálásához csak Miki leírását ("A Természetvédelmi területet jelző táblától kb. 900 méterre, - a lombkoronák miatt - kevés keresgélés után, zománcozott rejtekhelyben találjuk meg a ládát") használtuk. Nem is találtuk meg elsőre. Valószínűleg azért, mert még akkor is a fotók miatt bosszankodtam.

A 2. pontig egyórás túra vezetett. A völgyben egyáltalán nem volt köd és a levegő is melegebb volt pár fokkal, mint a fennsíkon. Csollány és medvehagyma nem volt, de sokat küzdöttünk a kidőlt fákkal és a kissé sáros domboldalakkal. A palack pillanatok alatt meglett. Gyors ebéd, majd irány tovább.

A 3. ponthoz a Piros jelzésen az út oda-vissza 2 óráig tartott. Az ottani rejtés tetszett legjobban.

Visszaérve a 2. ponthoz, a mellékági Piroson és a Kék3szögön folytattuk a túrát Hétházpusztára. Onnan a köves úton Királyszálláson keresztül tértünk vissza a völgy bejáratához.

Mivel úgy emlékeztünk, hogy az út során láttunk pár zománcozott tárgyat (bili, lavór), megpróbáltuk még egyszer.
Ancsa és Lili számolta le a 900 métert, én pedig az elég nyűgös Lucát szórakoztattam hangos énekkel.

Az erdőbe érve már sötétedett, kb. 15 percig kerestük a ládát. Én ennyi után lemondtam róla. Csak Ancsa lelkesedésének köszönhetjük a találatot, aki tovább keresett és a nagy fa közeléből észrevette a rejteket.
Be: óra+elem, Ki: kisautó

A láda rejteke nem tetszett. Meg az se, hogy a 3. pont jelszavát e-mailben is meg lehet kapni. Ezért a 3-as rejtés.
De a helyszín nagyon jó. Remek túra volt, jól elfáradtunk. Tavasszal és ősszel szerintem gyerekkel is föl lehet keresni.

hujberg, ancsa, lili, luca

zeus 2003.09.07 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.37
klassz!

Cary 2003.09.06 11:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
ok

Cary 2003.09.06 11:18 - Egyéb
Csodás hely.

Janó 2003.09.06 11:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 2.53
Megtaláltuk
Családilag indultunk neki a híres Burok-völgynek, amit én már a Rockenbauer féle Kék-túra film első sugárzása óta szeretnék megnézni, de valahogy mostanra maradt, noha az én "listámon" is szerepelt, mint lehetséges láda. De én a BuVo rejtésének napján a Börzsönybe indultam... A völgy nagyon érdekes, és ajánlható mindenkinek aki bele akar kóstolni a civilizáció előtti világba.
A láda rejtése ugyanakkor nekünk nagyon nem tetszett, ugyanis a környék tele van természetes rejtekhelyekkel, ott méltóbb helyre került volna a láda, és nem egy cito kategóriát juttatott volna eszünkbe - a rejteket ugyanis legjobb lenne eltávolítani innen....

Brigi, Évi, Karina és Janó

Zsiráf 2003.08.09 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
A történet onnan indul, hogy alkalomhoz illő ládát kerestem. A logokból az derül ki, hogy ez egy olyan brutális hely, hogy csak tavasszal járható. Ez egyáltalán nem igaz. Csak egy hosszúnadrágra van szükség, meg némi erőnlétre és neki lehet indulni bármikor. Persze a terep miatt akár extrém láda is lehetne, de ezt a kategóriát már lejáratták. A völgy a kinti kánikulához képest hűvösebb, talán a magas dombok vagy a sűrű lombok okozzák.
Tehát megérkeztem 10:00 körül busszal és a doboz fél órával később meg is lett. Aztán olvasva, hogy eltévedni úgysem lehet, csak mendegéltem és nézelődtem. Aztán olyan helyre értem, ahol volt vétel és azt vettem észre, hogy a második állomástól távolodok. Gyorsan visszamentem, meg is lett. A harmadik viszont nagyon problémás volt, merthogy nekem egy völgyben is sikerült eltévedni.
Az volt a gondom, hogy jöttem a piros + -on és egyszer csak piros csík lett belőle úgy, hogy szinte csak egyenesen mentem. Így az északi mellékvölgybe jutottam és mivel visszamenve még a romok is meglettek csak azt furcsállottam, hogy a völgy tájolása nem jó. Mikor már kétszer végigjártam és a végén kék háromszöget találtam, akkor bizonyosodtam meg róla, hogy teljesen máshol vagyok (persze a GPS-en is furcsán nézett ki az észak-nyugati haladási irány). Viszont pont ekkor összefutottam egy családdál, akik szintén a Burok-völgyet keresték, de a térképükön nem találták helyzetüket, a GPS-t pedig mobiltelefonnak nézték. Megmutattam nekik, hol vannak, merre van lakott terület, remélem hazataláltak.
Én meg nekiugrottam az igazi Burok-völgynek. Szerintem az első két állomás között brutálisabb a terep, mint a második-harmadik között. Lehet, hogy eddigre megszoktam. A doboz megérzés alapján lett meg, pedig az ikerbarlangos képhez hasonlót kerestem. Talán valamit félreértettem. Viszont elmentettem a hely koordinátáit, engedély esetén közreadom, mert privát véleményem, hogy a völgyben elég jó esély van helymeghatározásra. Mert én sok, fényes, és vadi új műholdat használok, nem úgy mint más versenyzők. És nem csúfolom őket, ezért nekem adnak jelet.
Az ajánlott parkolóhelyen van egy tábla, hogy sok minden, többek között az állatok zavarása is pénzbüntetéssel súlytható. Mivel kis kirándulásom alatt több mint tíz alkalommal ijedtek meg tőlem szarvasok és őzek, így ha kiszabják, a büntetés egy kisebb vagyont fog kitenni... Mint visszaesőt talán ki is tiltanak a völgyből. Tehát aki be akarja tartani a szabályokat az véletlenül se jöjjön erre a helyre. Viszont szerintem a büntető közeg is állandóan távol van...
És itt járva az ötlött fel bennem, hogy össze kéne állítani a minta-geoládák listáját. Ez a hely egyértelműen rajta lenne...
Utótörténet, hogy 20:45 körül érterm vissza a Várpalotai buszpályaudvarra, minden aznapi buszom már elment, így stoppolás lett belőle, és 1:15-re hazaérés. Viszont mindkét ember, aki felvett magányos férfi volt, mindkettő úgy pakolta le a cuccát az ülésről, hogy beférjek...

Mackók 2003.07.16 15:00 - Egyéb
Csak tavasszal! Akkora csalanos volt, hogy ihaj! (Az elso pontig jutottunk csak). voltak szep lepkek.

Mihul 2003.05.24 10:52 - Megtaláltam
kemeny [wapon beküldött szöveg]

a láda2.
fevi 2003.05.17 09:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.41
A kacsi verseny helyett inkabb ezt a ladat latogattam meg. A kornyek egyszeruen gyonyoru. Az elso lada es az utolso kozott kb. 7 km tavolsag van, de ez csak az egyik iranyban ervenyes, mert visszafele mar legalabb 3x tobbnek tunik :).

Csabee 2003.05.11 18:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.95
OK!
Minden elismerésem az elöttem haladt bicajosnak.Én nem ajánlanám senkinek,h cajgával vágjon neki ennek a profi akadálypályának.Amellett,h a fokozott természetvédelmi területekről a monti ki van tiltva.
A páratartalom kegyetlen mértékeket ölt még az esti órákban is, olyan érzésem volt, mint aki szaunában tartja futóedzést. Meg is lett az eredménye, mert a 3. pille mellett észrevétlen futottam tovább,anyázva magamat,h pont most nem hoztam vizet magammal.
Ha más is hajlandó végig menni a völgyön, egy másik ládára szinte rávezeti a völgy kijárata.
Minden turázónak élmény lesz bejárni a völgyet, de a 11-12km-hez kimondottan nehéz terepre számítson az első 2/3 alatt.
Bizom benne,h ebben a völgyben hosszú ideig csak ezzel a két pillepalackkal fogok találkozni.

freddy 2003.05.11 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.67
Nem volt egyszerü bicajjal :) [wapon beküldött szöveg]
Várpalotáról jöttem fel, jó kis pofaszélben. Persze rövidnaciban... Az első pont még könnyű volt bicajjal is, utána jött a brutál rész. Nem hittem, hogy méterenként vannak az úton a kidőlt fák derékmagasságban... A bicajt nagyrészt a vállamon cipeltem, urrálgattam vele, mint a szöcske. Az a 2km csak nem akart elfogyni. De mégse akartam otthagyni a bicajt egy szikla alatt... Inkább erősítettem vele egy kicsit :) A 3. pontot inkább kihagytam, nem akartam kockáztatni. Volt vagy 3km/h-s átlagom a völgyben, ezért úgy döntöttem, hogy kárpótlásul visszafele Várpalotára megdöntöm a sebességrekordomat. Sikerült: 76km/h.
A völgy tényleg csodás, nem is bántam meg, hogy eljöttem (pedig szenvedtem rendesen).
Érdekes, hogy a 2. pontnál tudtam vodafone jelet fogni (hogy jött az ide be?), így még egy sms-t is tudtam küldeni.

 
kovajano 2003.05.04 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.95
Nagyon érdekes és szép az érintetlen természet.Ajánlani tudom csak minden errejárónak.A leírás jó gond nélkül megtaláltuk az első két jelszót.Kösz

Ati 2003.05.04 08:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Megvan!
Összességében 13 km "séta" lett belőle. Ehez hozzájárult az is, hogy a leírás, amit vittem, közel se volt teljes. A 3. pont csak Miki segítségével "lett meg", azaz telefonon kérdeztem meg. Szerintem bőven túl is mentem rajta, jó 1,5 km-rel. Ott is volt egy nagyon jó szikla, azt is végigkutattam. Aztán visszafordultam, egészen a másik szikláig (elég nehéz beazonosítani, hogy nem volt koordináta). Azt is végigkutattam. Szerintem nem voltam elég körültekintő, meg a leírás is nagyon hiányzott.
Az odafelé útról.
Aki igazán HÁBORÍTATLAN erdőt szeretne látni, akkor itt a helye! Az ösvény is alig látszik, bár igaz, hogy tényleg nem lehet eltévedni. Rengeteg állattal lehet találkozni, volt olyan is, hogy egy őz 50 m-re megközelített. Ha nem mozdulok meg véletlenül, közelebb is jött volna. A fényképezőgép meg a hátizsákomban volt...
Őzön kívül cickányt is láttam, mivel kevés ember jár azon a környéken, eléggé élénkek, virgoncak voltak, megmutatták magukat többször is.
Az út eléggé kalandos, ennyi kidőlt fán még sose kellett átkelnem. A madárdal ellenére igen csendes volt az erdő, ilyet még sosem hallottam. Igaz, a közelben semmilyen út nincs, és csak gyalog közelíthető meg. Szemét tulajdonképpen nincs. (Kinek van kedve gyalog becipelni a mocskot az erdőbe.) Az illatok, a színek, a fények, a zajok-zörejek leírhatatlanok. A terep - nekem, a kissé elpuhult városinak - elég keménynek tűnt. Elfogyott egy liter ásványvíz, és örültem, hogy a kocsiban volt még tartalék. A kora reggeli szinte csípős hűvös után - mire végigjártam - igen meleggé vált az idő.
Szóval nagyon jó a vidék, de csak az igazán elszántaknak javaslom, hogy járják végig. Nekik viszont felejthetetlen.
Nekem ez volt a 101. ládám, de szinte sajnáltam, hogy nem a 100.
Kíváncsian várom a többiek logjait.

Fontos! Csak hosszúnadrágban és megfelelő lábbeliben ajánlatos végigjárni!

Nálam folyamatosan volt műholdjel, 9-11 m pontossággal lehetett navigálni. Szerintem a 2. pont koordinátái a következők:
(1. mérés:)
N 47 16,036'
E018 07,398'
(2. mérés:)
N 47 16,046'
E018 07,387'
Tájékozataó jelleggel!

Ati (-Domi, Kyra, Zita)

(A log időpontja a láda - az első állomás és a logbook - megtalálásának időpontja. Vissza ide 12:27-kor értem...)

A bejáratFa a völgyben
Háborítatlan erdőItt a láda
Szikla az út menténItt vezet az út. Hihetetlen.
Műholdkép a völgyről 
Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]