geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
648. Római Kori Villagazdaság (GCBLCA)

Légiósok

Légiósok

Mozaik

Mozaik

Pince

Pince

Felülről

Felülről

Amfora

Amfora

Folyosó

Folyosó

Az egyik épület

Az egyik épület

Udvaron

Udvaron

Naplemente a temetkezési helytől

Naplemente a temetkezési helytől

Szélesség N 47° 2,736'
Hosszúság E 17° 53,279'
Magasság: 344 m
Megye/ország: Veszprém
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2003.07.22 03:34
Utolsó lényeges változás: 2021.11.20 15:02
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+1V)
Elrejtők: Anno Csipet csapat, újra: Sus, Madw, Anita, Reggel
Ládagazda: Reggel
Nehézség / Terep: 4.0 / 2.0
Megtalálások száma: 629 + 18 sikertelen + 20 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.7 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.


WAP:
Az 2. koo. a fent megadott ponton mágnesesen rögzítve. Ne lent keresd!!
A 2 pont egy közelben lévő temetkezési helyen.

Balácára, egy római kori bemutató-, és a közelében lévő temetkezési helyre invitállak benneteket. A romkert
szabadon és ingyen látogatható, csak a benti kiállításokért kell
belépődíjat fizetni!!

A rejtésekről kérem, ne tegyetek fel fotókat! Ha a rejteknél mugli veszély van, akkor inkább küld el jelszó nélkülinek és elfogadom

Parkolni a  N 47° 2,554' E 17° 53,223' 344 m [GCBLCA+parkoló] lehet. Innen már csak 400m és már az első koo.-n is vagy. Itt találhatod meg mágnesesen rögzítve a 2. pont koo-t és a jelszó egy részletét.
Az első pont a bemutatóhely vezető régészének segítségével és áldásával került a rejtekbe. Ha nagyon nem találod a teremőrök segítenek! :-)
A 2. pont felé a  N 47° 2,934' E 17° 52,743' 341 m [GCBLCA+elágazás] elágazás felé érdemes menni. A rejtekben a jelszó második fele. Ez egy temetkezési helynél található.

A jelszó két részre van osztva!!!
Először a mikrokessben talált részt(PSW1), majd a dobozban lévő részt(PSW2) kell beírni.

Nyitva tartás
Leírás vége

Mindenkinek jó szórakozást kíván a rejtő csapat.

A kess 2004.04-től adoptálva lett.
A ládát felfüggesztettem, amig egy valódi geoládát telepitünk. Az egyszerü jelszóért sorry, a cél a kedvcsinálás volt, nem az, hogy visszaélést gerjesszek. Aki internetröl szerzett infó alapján küldött megfejtést, annak egészségére... Mindenesetre jó lecke volt.
------------------------------------------------------------------
Eddig a régi rejtő leírása, és most jöjjenek az új gazdák! :-)

Baláca
Baláca új honlapja

Veszprémtől mintegy 9 km-re, Nemesvámos és Veszprémfajsz határában találhatók az egykori római földbirtok-központ maradványai, az 1910-es években még 30-40 főépületre és 100 melléképületre utaló halmozódásaival, feltárások nyomán napvilágra került falaival, kiállítást magába foglaló épületével, romkertjével.

A Balaton-felvidék tájegységéhez tartozó település római kori neve egyelőre ismeretlen. Az Itinerarium Antonini antik útleírásában a Savariát Aquincummal összekötő út Caesariana állomása a Balatontól északra kereshető. A balácai római villával való azonosítását azonban egyelőre egyetlen adat sem támasztja alá. A római település modern névadója a veszprémi káptalan közeli, azóta már lebontott baláca-pusztai majorsága volt. Lehetséges, hogy a római kori Pannonia provinciát átszelő átlós irányú út sem haladt át Balácán. Kisebb utak biztosították az összeköttetést, valamint a mezőgazdasági termelésre épülő gazdaság kereskedelmi kapcsolatait a Duna és a Balaton felé.

A szántóföldeket Nemesvámos és Veszprémfajsz határában egykor hosszan futó kerítésfalak határolták. A közeli források vizét (Nagykút, Kiskút, Ányos-kút) kerámiacsöveken vezették a földbirtok ugyancsak fallal körülvett 8,79 hektár alapterületű középpontjába. A körítőfalon kívüli jelenségek műhelyekkel, a közelí középkori település épületeivel vannak összefüggésben. A temetők a villaközpont falain kívül helyezkedtek el. A villa korai tulajdonosának monumentális, faragott kövekkel, halommal borított temetkezőhelye közelében mélyíthették földbe az elhamvasztott csontmaradványokat, edényeket, viseleti tárgyakat tartalmazó korai sírokat, míg a csontvázas temetkezési rítus későbbi sírjai inkább a körítőfal északi szakasza mentén, az északkeleti sarok közelében kereshetők.

A villa legkorábbi római kori emlékei a Kr. u. I. századból származnak. Az első épület is e század végén készülhetett el. A II. században eltérő tájolásban építették meg a főépület első helyiségeit, belső udvaros magját, amelyet a századok folyamán többször átépítettek, újabb belső udvaros épületet emeltek, amelyet azután apszisokkal, déli helyiségekkel bővítettek, majd az északi frontot is átalakították. A főépület építkezéseivel egyidejűleg dolgoztak a többi lakó- és gazdasági épületnél is. Nem túl vastag falakkal udvarokra, kertekre osztották az épületek közötti területeket. A római kori villagazdaságot a IV. század vége felé hagyták el. Az omladozó falak között műhelyeket rendeztek be, cölöpszerkezetű házakat húztak fel az Árpád-korban és a középkorban.

Kutatástörténet

Nemesvámos határa a XVIII. század óta ismert római leleteiről. A veszprémi káptalan tulajdonát képező szántóföldön előkerült római maradványokról első ízben 1904. november 6-án értesítették a veszprémi múzeumot. A Rhé Gyula vezette 1906-1907-es néhány hetes ásatások a főépület (I.) területén folytak. A feliratos téglákon, terra sigillátákon, bronztárgyakon, vaseszközökön, csonttárgyakon, érmeken kívül ekkor kerültek elő a Magyarország egyik legnagyobb villáját, Balácát méltán ismertté tevő mozaikpadlók és a rekonstrukciók összeállítására alkalmas falfestménytöredékek.

Az 1909-ben húzott kutatóárkokkal meghatározták a fallal körülvett villagazdaság északi felének valamennyi, 1976-ig ismert épületét, közöttük a II., fürdőnek tartott épületet, egy lakóházat (IX.), konyhát, vagy nyári tartózkodóhelyet (VIII.), bazilikát (?- VII.), egy bizonytalan eredetű, szabálytalan alaprajzú épületet (VI.). Valószínűleg ugyanebben az évben találták meg a főépülettől keletre fekvő, istállónak és kapubejárónak vélt III-as, valamint az V-ös épületet, ill. a IV-es számot kapott falmaradványokat.

1910-ben és 1925-ben emelték ki eredeti helyükről a négy mozaikpadlót, amelyek betonba ágyazásuk után a veszprémi múzeumba, illetve Budapestre a Magyar Nemzeti Múzeumba kerültek. Egy részüket később a tihanyi múzeum kőtárában állították ki.

1912-ben jelent meg a balácai ásatások eredményeinek első összefoglalása. A kézirat végleges összeállítása előtt vezetett kisebb ásatás a főépülettől délre eső területek kutatásainak szükségességét indokolta.

Az újabb, és egyben a balácai ásatások első szakaszának utolsó feltárására azonban csak 1926-ban került sor. A mintegy 560 folyóméter hosszú kutatóárokkal összesen három épületet határoztak meg. A X. épületet gyülekezésre alkalmas nyilvános teremnek, a XI-et lakóháznak tartották. A körítőfal délnyugati sarkánál pillérekkel tagolt folyosót tártak fel.

1926 és 1976 között a villagazdaság területét szántották, az I. és a II. épület felett legeltettek. A fallal határolt gazdasági központ teljes feltárására irányuló újabb kutatási program 1976-ban kezdődött meg. Sor került az I., a II., a III. a X., a XIII. épület kiegészítő feltárására és újabb épületek (XIV., XV., XVI.) meghatározására, valamint a villától kb. 600 m-re északra megépített korai temetkezőhely, az ún. Likas-domb kutatására.

1984-ben Hajnóczi Gyula tervei szerint elkészült a főépület (I). tömegében római házat idéző rekonstrukciója amelyben védett helyre kerültek a részben visszaszállított mozaikok, néhány falfestmény, s a tárlókban kiállított tárgyak, megnyílt a főépület körüli romkert az 1976 óta kutatott épületek konzervált falaival.

A további épületek kutatása folyamatban van.

K. Palágyi Sylvia

További adatok a közeli múzeumokról:
Veszprém Megyei Múzeumi Igazgatóság

A múzeumról itt olvashatsz bővebben:
Villa Romana Baláca


Nyitva tartás:
2016-ban május 1 - október 30. között látogatható a kiállítóhely, keddtől vasárnapig:
- hétfő kivételével, hétköznap 09-18 óráig - pénztárzárás 17.30-kor
- hétvégén 10-19 óráig - pénztárzárás 18.30-kor

Technikai okok miatt 2016 május, szeptember és október hónapokban, szombatonként 17.00 órakor zárunk!

BELÉPŐDÍJAK

Felnőtt, teljes árú 800 Ft

Kedvezményes jegy* 400 Ft

Felnőtt, csoportjegy 600 Ft

Diák / nyugdíjas csoportjegy 250 Ft

Családi jegy (2 felnőtt + gyermekeik) 1 800 Ft

Kiegészítő jegy (felnőtt) 550 Ft

Kiegészítő jegy (diák) 200 Ft

Fotójegy 250 Ft

Videójegy 500 Ft

A készült felvételek kereskedelmi felhasználása a fenntartó külön hozzájárulása nélkül tilos. Egyéb, nyilvános helyeken történő megjelenésük esetén a " Magyar Nemzeti Múzeum Villa Romana Baláca" helyszínmegjelölés kötelező!

TÁRLATVEZETÉSI DÍJAK

Osztályoknak/nyugdíjasoknak

(mellé kiegészítő jegyet kell venni) 3 000 Ft

Csoportoknak magyar nyelven

(1-6 fő, mellé kiegészítő jegyet kell venni) 3 000 Ft

Csoportoknak magyar nyelven

(7-15 fő, mellé kiegészítő jegyet kell venni) 4 000 Ft

Csoportoknak magyar nyelven

(15 fő fölött, mellé kiegészítő jegyet kell venni) 5 000 Ft

Csoportoknak tolmácsolással

(1-30 fő, mellé kiegészítő jegyet kell venni) 6 000 Ft

Tárlatvezetés hétvégi felár 2 500 Ft

MÚZEUMPEDAGÓGIAI FOGLALKOZÁSOK

Múzeumi óra 500 Ft/fő

Múzeumi szakkör/múzeumi óra, kiadvánnyal

(kedvezményes diákcsoportos jeggyel igényelhető) 750 Ft/fő

Nyári tábor 2016

(tervezett turnusok: 2016.június 20-24.; 2016.július 4-8.) 19.500 Ft/fő/hét

AUDIO GUIDE

Magyar nyelven 500 Ft/2 óra

Angol nyelven 500 Ft/2 óra

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a Magyar Nemzeti Múzeum Villa Romana Baláca Kiállítóhelyen sajnos nem áll módunkban elektronikus fizetőeszközöket elfogadni !

* Felnőtt (62-70 év között) / kedvezményes családi felnőtt (legalább két 18 év alatti személyt
kísérő, egy / két szülő vagy közeli hozzátartozó) / ifjúsági (6-26 éves) magyar és EGT állampolgárok részére

Az állandó kiállításokat ingyenesen látogathatják:

6 év alatti gyermekek
70. életévüket betöltött felnőttek
fogyatékkal élők (+1 fő kísérő)
az EMMI által kiadott, szakmai belépővel rendelkezők
legalább 400 fős taglétszámmal rendelkező, országos hatáskörű közgyűjteményi szakmai
szervezet tagjai
a közoktatásban dolgozó pedagógusok (pedagógusigazolvánnyal, magyar és EGT
állampolgárok részére)
minden hónap harmadik szombatján a 26 év alattiak illetve 18 év alatti gyermekek,
két közeli hozzátartozóval (magyar és EGT állampolgárok részére)
ICOM-kártyával rendelkezők
nemzeti ünnepeken (március 15., augusztus 20., október 23.) minden látogató
újságírók (érvényes igazolvánnyal)
Tájak - Korok - Múzeumok-igazolvánnyal rendelkezők


free counters
Állapot: beteg

KRW értékelés (437 db): környezet: 4.50 rejtés: 4.32 web: 4.56 átlag: 4.46

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell

Régi láda, nincs moderálva.

Meteorick 2021.10.30 15:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! A helyszínen építési munkálatok zajlanak így megközelíthetetlen a pont. Kérem fénykép alapján az elfogadását. [Geoládák v3.12.2]

[Jóváhagyta: Reggel, 2021.11.20 15:01]

IMG_20211030_124733IMG_20211030_124926
Szilviamon 2021.10.27 14:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]
Köszönjük a segítséget a ládagazdának.
Az első ponton felújítás zajlik. Jelenleg le van zárva a Balácai villa. Májusig tartanak a felújítások. Addig nem is lehet megtalálni a mikroládát.

Bobby Holmes 2021.08.26 12:50 - Megtaláltam
Megérkeztünk a parkolóba, ami nem értem, miért került ilyen messze a romoktól. Lesétáltunk, az információs épületben beszéltünk a dolgozóval és megmondta, hogy ingyen mehetünk, a kiállítás (amiért fizetni is kell) viszont nincs nyitva. A ládát azért keresgéltük egy ideig, elég szemét rejtés de a segítség elég jó támpont. Ahogy megláttam a jelszórészletet, eszembe jutott egy idézet a Gravity Falls rajzfilmsorozat könyvéből, ez alapján pedig be tudtam tippelni a jelszó másik felét. Örültem neki nagyon, hogy sikerült. A területről nagyon jól látszott a Veszprémfajszi Golgota (GCVeGo), plusz pont. Ez volt a 998. találatom. Köszönöm a multit!

A láda (remélem nem spoiler)Múzeum
UdvarVeszprémfajszi Golgota (GCVeGo)
KözelebbrőlGCFAJS-tól visszafele
kertimi 2021.08.14 11:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Tanohun 2021.08.14 11:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

MZ/XX 2021.08.08 14:32 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Horváth Edit 2021.05.21 10:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!Az első pont nagyon szép és ingyenes a láda megtalálása,viszont csak védettségi igazolvánnyal kereshettem. [Geoládák v3.10.5]

nyomozócsapat 2021.05.03 16:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
első rejtés tényleg jó a másodikért kár [Geoládák v3.10.5]

Hartyi 2021.05.01 09:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Veszprém-Tapolca bringatúra során begyűjtve! Köszi!

vzolika 2021.04.28 19:46 - Nem találtam meg
Veszprém felől jöttünk biciklivel. Elsőként az a helyet néztük meg, amire a ládában talált koordinálta visszamutatott. Kerestük vagy 7-8 percig a ládát, de meglett! Haverom már feladta :)
Visszatekertünk a második koordináta helyszínére, és ott beütöttem a google maps-be, de kivezetett a szántóföldre, így a ládást már nem kerestük. Amúgy is sötétedett.

Kérésre szívesen elküldöm az első ládában talált papír fényképét az elfogadáshoz.

[Elutasította: Reggel, 2021.05.17 14:18]

viad 2021.04.01 09:43 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

réka97 2021.03.04 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.36
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

kitkat0123 2021.02.07 12:24 - Megtaláltam
Nagyon szépen köszönöm a rejtést és a munkát, amit a láda kihelyezésébe fektettél.
[Geoládák v3.9.0]

Robogo 2021.02.07 12:16 - Megtaláltam
Balaton északi partján ládáztunk kitkat0123-mal. Hu-s és com-os ládát se hagytunk megtalálás nélkül. Ma volt a harmadik napja a környék felfedezésének. Veszprémfajon indultunk, átmentünk Nemesvámosra, majd vissza Csopakra és végül Balatonfüredre. Mára is sikerült egy kis szintet gyűjteni. Délelőtt ködös volt az idő, de így is érdekes volt a hely. Mindkét pont gyorsan meglett.
Köszönöm a rejtést!

bazskas 2021.01.28 15:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Gropius & Ruffy 2021.01.16 15:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]
Szép havas-napsütéses, téli tájban kerestük fel a helyszínt.

Főépület télenHavas hangulat
KertrészletRomok télen
Hó és napsütésFiúk a második pontnál
Kisbubi 2021.01.12 15:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

paidlp 2021.01.12 15:01 - Megtaláltam
Fogom! :)
Köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

MJulcsi 2021.01.02 11:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Köszönöm!

MMarci 2021.01.02 11:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Szuper a környezet, köszönöm!

Aniko & Gyuri 2020.12.30 08:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

TakacsBarni 2020.12.12 15:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

TakacsReka 2020.11.22 14:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

gergelyszabo 2020.11.22 14:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

zsoffer 2020.10.25 16:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.2]

szentvik 2020.10.25 16:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

S13 2020.10.01 15:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi a rejtést! ???? [Geoládák v3.6.0]

letya2 2020.10.01 15:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

tfmb 2020.09.26 13:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.80
Köszi a rejtést!

tomtech 2020.09.20 16:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.23
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Szőkekapitány 2020.09.19 19:40 - Megtaláltam
Köszönöm szépen a rejtést.

Twini 2020.09.19 16:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

paujucus 2020.09.06 20:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

akarair 2020.08.27 17:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

tukus 2020.08.20 17:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

pfelber 2020.08.20 17:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.4]

urbanj 2020.08.16 14:00 - Megtaláltam
Második nekifutásra megtaláltuk.

ZoLiza 2020.08.15 14:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

ironman 2020.08.07 15:00 - Megtaláltam
Köszönöm.

molka 2020.08.06 11:45 - Megtaláltam
Nagyon tetszett a helyszín. A rejtések ötletesek, nincs velük semmi gond. Ha a 2. pontot NEM a síremlék felől közelíted meg, hanem a szántóföld oldaláról, akkor bozótharc sincs. Köszi, hogy megmutattad.

82709F14-4BB0-4619-8FB2-13F1A083BC3A184CD3B7-FE9C-4EA1-8C6F-B92FFD124C07
0316B4C8-938A-46D0-858D-92C8F1ECCFAA0A5B80F7-613E-4F44-9B25-A8EBD4B05A83
Judit és Béla 2020.08.05 18:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

vadalma28 2020.08.01 17:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

amlozek 2020.07.23 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.76
Megtaláltuk mindkét részt, az elsö nagyon megérte, szép környék. A második elég durván benne van a dzsumbujban, érdemes figyelni a tipikus kesser jeleket, úgy gyorsan megtalálni. Talán érdemes lenne máshova rejteni, mert ritkán karbantartott a terület.

tomikapc 2020.07.19 12:24 - Nem találtam meg
Sajnos csak az első pontot találtuk meg, a második pont GPS alapján egy dzsindásba vezetett, amit igyekeztünk átkutatni, de semmit sem találtunk. [Geoládák v3.4.1]

Vincenzo65 2020.07.16 15:51 - Megtaláltam
Két csodás helyszín! Az elsőhöz sajnos hátulról navigált a GPS. Búzatáblában elfogyott az út. Így a padon kero karbantartás is volt. Nagyon szépen karbantartott helyszínek. Ládahelyét lehet,hogy megérné átgondolni. Az a tíz méter nem méltó a csodás bemutatni valóhoz.

akosgy 2020.06.13 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.16
Idei első csobbanás a Balatonban. A 30+ fokhoz illőnek gondoltunk egy 80 km-es tekerést is, így Veszprémből futottunk neki a sajkodi strandnak. :) Az 1. pont szépen karbantartott helyszín, gyalogosan majd belülről is körbenézzük, most nem volt sok időnk. A 2. pont pedig a széttört sörösüvegek, óvszerek és egyéb melléktermékek alapján amolyan igazi vidéki randihelyszín... Köszönet.

Mizo6869 2020.06.13 10:53 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! A második pontnál kicsit harcolni kellett a természettel. Mia, Piri (kutya), Zoli Érdről.

Csg12 2020.06.05 15:09 - Megtaláltam
Klasszikus hely. Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

Soma00 2020.06.04 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Köszönöm a rejtést!

GCBLCA_1GCBLCA_2
voroscsalad 2020.05.18 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.75
Megtaláltuk, köszönjük szépen!

Beene 2020.05.10 15:24 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

akogesy 2020.05.09 15:59 - Nem találtam meg
Megtaláltam, köszi! Mobil appról nem lehet bevinni a megtalálást (iOS).

[Elutasította: Reggel, 2020.05.25 20:40]

ceeklali 2020.05.09 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
Sikerült másodszorra. :)

kicsiscele 2020.03.07 10:30 - Megtaláltam
scele társaságában

scele 2020.03.07 10:29 - Megtaláltam
mögvan

Mira 2020.03.07 10:29 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

Gábor66 2020.03.07 10:29 - Megtaláltam
Mira társaságában

antonia03 2020.03.01 11:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

DSS és Szandra 2020.02.21 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Megtaláltuk, köszi a rejtést. :)

paledina 2019.12.08 10:10 - Megtaláltam
-

emiGrant 2019.12.08 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
A ládát ma pótoltuk. Az új ládarejtek koordinátáit, magasságát, a ládaméretet és az új leírást, elküldtük a ládagazdának. Hamarosan megint kereshető lesz. Köszönjük, hogy elhoztál minket ide és további hosszú életet kívánunk a ládának.

-1-2
-3-4
-5-6
fcsaba 2019.08.18 10:00 - Megtaláltam
Igazán különleges hely; ilyen sok megmaradt ennyi idő távlatából! Megvártuk a nyitást és mindhárom tárlatot megnéztük. Igen gazdag a használati tárgyak gyűjteménye, a z épület belső (a mozaikokkal), valamint a fellelt kőszobrok is!

Kérem a fotók alapján a találat elfogadását!

[Jóváhagyta: Reggel, 2019.08.26 21:53]

IMG_20190818_100224IMG_20190818_102112
IMG_20190818_102355IMG_20190818_102506
darkwolf 2019.08.03 13:32 - Megtaláltam
Sajnos a keresés előtt nem olvastam el a legutolsó bejegyzéseket, így a képek alapján kérem az elfogadást.

[Jóváhagyta: Reggel, 2019.08.12 20:42]

P_20190803_132226P_20190803_151311
P_20190803_151405P_20190803_151929
P_20190803_151934 
Mirtt 2019.07.23 11:40 - Megtaláltam
Tavaly sikerült az első felét megtalálni a ládának, de akkor a 2. ponthoz már nem mentünk el. Ma végre újra erre vezetett utunk, így beugrottunk ide is. Sajnos nem olvastam előre a logokat, így fénykép alapján kérem elfogadni a találatot! Köszönöm!

[Jóváhagyta: Reggel, 2019.07.27 12:28]

villa2b 
Heni&Gábor 2019.07.15 09:25 - Megtaláltam
Veszprémbe indultunk a csopaki szállásunkról. Hirtelen ötlettől vezérelve álltunk meg a romoknál. Vártunk a pénztárnyitásra, majd körbejártuk a romokat. Visszafelé induláskor láttuk, hogy a láda megsemmisült és azt is, hogy hétfőn zárva van.
Kérlek, a képek alapján fogadd el a találatot!

[Jóváhagyta: Reggel, 2019.07.20 20:03]

Köszönjük!

20190715_10010620190715_092053
20190715_09170420190715_091316
20190715_100213 
Zugi 2019.06.27 15:34 - Megtaláltam
2. pont ládája megsemmisült.

[Jóváhagyta: Reggel, 2019.06.29 05:59]

ha2 2019.05.17 13:30 - Megtaláltam
Rejtői segítséggel.
Az 1.ponton telefonos instrukciók után kiderült,hogy nem az eredeti helyén csimpaszkodik a mikro. Visszatettem a rejtő által megadott pontra.
A 2. ponton tökéletes a rejtés, betegeskedő gps-em kicsit máshova irányított. Itt is a rejtő segített.

A villagazdaság gazdag leletanyaggal büszkélkedhet, és a feltárt romok is jól mutatják milyen nagy település volt itt. A kertészkedés most is munkát ad néhány embernek.

VillagazdaságTemetkezés
juzso 2019.05.10 19:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

13 2019.04.19 16:54 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

Bogyekk24 2019.04.07 14:34 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

Reggel 2019.03.23 15:34 - Egyéb
Meggyógyítva! Kereshető!

becko 2019.03.22 06:59 - Megtaláltam
Sajnos történt egy baleset, az 1. ponton egy szellő elsodorta a lapocskát, az beesett a híd alá, ahonnan nem sikerült kikotornom. Köszönöm a rejtő gyors intézkedését!

Ma Veszprémfajszról indulva egy 25km-es körön gyűjtöttem be a környék 6 ládáját, előtte ezt az út közeli helyet is felkerestem.
A 2. pont rejtése erősen meglepett, szerintem lenne jobb helye is.

VILÁGJÁRÓ (expötyimiki) 2019.03.15 16:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Lopakodó 2019.03.15 16:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Pogánypeti 2019.02.18 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.15
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról... :) [g:hu 1.6.0]
Ez a multi volt a mai napi gyalogtúrám hatodik, egyben utolsó találata, ill. ez volt az 1400. találatom!!! :D
Paloznak felől a Király-kút, az őskori festékbánya, a veszprémfajszi keresztút és Veszprémfajsz érintésével gyalogoltam ide a római kori villagazdasághoz. Balácán rajtam kívül senki nem tartózkodott, nyugodtan sétálgattam, fényképeztem, olvasgattam, nézelődtem. A kis mágneses henger gyorsan meglett, köszönhetően a pontos koo-knak. Innen a fajszi templomromhoz mentem tovább a GCFAJS ládáért, majd e multi végládájáért, a római kori halomsírhoz. A végláda egy kicsikét megtréfált, semmit sem találtam, ami rejtekre utalt volna. Pedig ott volt a lábam előtt. Fakéreggel takarva. Aztadurva!!! Nem gondoltam volna, hogy ott van. Pedig ott volt... :)))
Egyszerű, jó kis bátor rejtés, remélem sokáig megmarad...
Innen besétáltam Nemesvámosra, a Rózsa Sörözőben betoltam egy üveggel, azután keresztülsétáltam a falun. Nagyon jó kis hely, tetszett!
Paloznakról 8:30-kor indultam, Nemesvámosra 14-kor érkeztem. Egészen jó időt mentem, pedig nem siettem. Nemesvámosról Veszprémen keresztül buszoztam vissza az Almádiban lévő szállásomra.
Köszi a rejtést, tetszett! :)

james 2018.11.06 14:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

Attil@ & Réka 2018.11.01 12:10 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.
Réka és Attil@

eFeS 2018.10.12 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget.

nepster 2018.10.09 11:43 - Megtaláltam
Magtaláltam.

Reggel 2018.10.06 15:00 - Egyéb
Végláda javítva.

halaszkiraly 2018.09.16 12:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.01
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0f]

Thanos 2018.08.11 10:53 - Megtaláltam
Apukámmal együtt megtaláltam! Köszönöm a rejtést!

Butchman 2018.08.11 10:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

kasap 2018.08.11 10:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Morana 2018.08.10 12:47 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Nagyon huncut rejtek! [Geoládák v2.2.4]

 
Blaiserman 2018.07.25 12:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Ka_Csa 2018.07.25 12:21 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a lehetőséget! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Aklarus 2018.07.25 12:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.

Bittmann 2018.07.03 11:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
Nagyon örülök, hogy megismerhettem ezt a helyet! A 2. pontot kicsit nehezen találtuk meg.

Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

IMG_1783IMG_1780
IMG_1771IMG_1762
IMG_1765IMG_1785
IMG_1784 
StellaDeFrász 2018.06.17 19:49 - Megtaláltam
Frászosítva! 🤡 Köszönöm a rejtést. [Geoládák v2.2.4]

kópé1993 2018.06.02 15:02 - Megtaláltam
Köszönöm Csizmasok telefonos segítségét. Balaton-felvidéki bolyongás. Köszi a rejtést!

34344520_1721268864631229_7569062393779585024_n34392011_1721268691297913_8550857085460414464_n
34400330_1721268884631227_3869495483332296704_n34441205_1721273114630804_3271651944287961088_n
34559162_1721274251297357_2105738679006789632_n 
GBoys 2018.05.21 17:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
Megtaláltuk!
Köszönjük a rejtést!

kilali 2018.05.19 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Köszönöm a lehetőséget.

felfedezők 2018.05.17 23:59 - Megtaláltam
A 2. pontot eleg nehezen talaltuk meg, mert a leirasban szereplo segitseg, hogy "ne lent keresd", nem egyertelmu, hogy melyik ladara vonatkozik.

PAncsi 2018.05.10 19:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Nagyon trükkös rejtés, a logok alapján már sejtettük, hogy ilyesmit kell keresnünk.
Harmadszor jöttünk vissza, a nagy fűben többször is rossz helyen keresgéltünk. Megvártuk, míg lenyírják a füvet (jól jött egy a környéken lakó őrszem), így már gyorsan meglett. [Geoládák v2.2.3]

SierraLima 2018.05.10 19:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

Csizmások 2018.05.06 11:35 - Megtaláltam
ok

imageimage
Famágus 2018.04.14 13:30 - Megtaláltam
Oldfoxxal kedveljük a római kori lelőhelyeket, kiállításokat.. ez is nagyon remek volt, bár a tatarozás miatt, a tárlók üresek voltak, sok mindent elszállítottak erre az időre. Viszont a személyzet roppant előzékeny, kedves volt, jókat beszélgettünk.
A rejtés ... nos, nagyon huncut.. mi már láttunk ilyet, a logok alapján sejtettük mit kell keresni, de így sem volt könnyű.. de megadta magát végül :-) Köszönjük, élmény volt!!

DSC_0196DSC01526
DSC01533DSC01535
DSC01548DSC01542
oldfox 2018.04.14 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget!

Párduc50 2018.04.10 11:39 - Megtaláltam
Az 1. pontnál nem ártott volna az értőbb olvasás. Köszönöm a segítséget!

Nemi91 2018.01.28 13:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Nitusz 2018.01.28 13:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

dienespeter 2017.12.13 12:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Kaputyin 2017.10.15 12:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
Köszi a rejtést és a telefonos segítséget, néhányszor átléptem a második pont felett, az első rejtek viszont gyorsan a kezembe akadt! :)

WP_20171015_11_19_07_ProWP_20171015_11_25_03_Pro
WP_20171015_11_25_10_ProWP_20171015_11_40_07_Pro
WP_20171015_11_40_12_ProWP_20171015_11_40_26_Pro
WP_20171015_11_56_29_ProWP_20171015_11_56_33_Pro
MedvegyT 2017.08.25 18:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

sxsanyi 2017.07.27 13:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

laas 2017.07.26 15:10 - Megtaláltam
Megvan, köszönjük!
Laas, Zsuzska76, Attila [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

nbaggio 2017.07.22 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.36
Megtaláltuk, köszi!
Megérkeztünk este fél hatkor, hétig van a nyitvatartás. Mivel program van, ezért közölték, jegyet kell venni. Rendben. A 8 hónapos gyereknek is. Hmm, oké, akkor kérünk egy családi jegyet, mert az olcsóbb. Azt nem lehet, mert az két felnőtt és két gyerekre szól, nem két felnőtt és egy gyerekre... Óóó, ne már! Nagy sóhajtozás közepette: na jó, kivételesen csak maguknak! No comment.

Fontos infó a rejtőnek: valószínűleg a fűnyíró elnyírta a kettes pont tetejét! Ideiglenesen rózsaszín ásványvizes kupakkal pótolva!

IMG_9907IMG_9920
IMG_9921IMG_9935
IMG_9936 
carmin 2017.07.09 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.48
Nagyon tetszett a helyszín, a kiállítás. Az 1. pont simán meglett, a 2. pont környékén toporogtam egy kicsit. Ilyen rejtéssel még nem találkoztam :-) Köszönjük az invitálást.

DSC03618DSC03627
DSC03653DSC03656
DSC03657DSC03671
DSC03693DSC03704
Rubor 2017.05.26 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.89
Az első pontot megtaláltuk, majd a mezőn keresztül megkerestük a 2. pontot. Napokkal korábban a környék gondnoka alapos tisztítást végzett, a fű lenyírva, a környezet teljesen kitakarítva, a láda valószínűleg ennek a takarításnak köszönhetően eltűnt. Az első pont jelszó töredéke viszont kitalálhatóvá teszi a teljes jelszót.

20170526_12180920170526_130151
20170526_130500 
johnnycache 2017.05.07 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.39
Köszönöm az élményt! :-)

"A ládába TravelBug helyezhető"?

Holdfény 2017.04.23 18:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.48
A mikroládát könnyedén megtaláltuk, viszont a megadott koordinátákon sajnos ládára nem leltünk. A jelszót kitaláltuk. Érdemes megnézni a kiállítást is. Köszönjük szépen! :)

IMG_20170423_095319IMG_20170423_102459
IMG_20170423_171845IMG_20170423_172247
joove 2017.04.16 10:00 - Megtaláltam
A második ponton nem találtunk ládát, de az elsőből kitaláltuk a jelszót.

Göde 2017.04.13 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
A rejtés tökéletes.
Vajon aaz "így jutunk...", vagy a "rögös út..." az időtállóbb?

M&Ms 2017.03.12 13:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.81
Köszönöm a rejtést!

anettx 2017.01.22 13:42 - Megtaláltam
TFTC!
Ládát nem találtam - jelszót kitaláltam.

gcblca-IMG_5899 
feldelaci 2017.01.03 13:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

pegasus_mv 2016.11.04 13:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Négy éve meglett az első fele. A második áldozat volt. Most végre ez is meglett. Köszönöm.

Kukucsi 2016.10.31 17:10 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

petiba 2016.10.31 17:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
Hát, ez nagyon érdekes. Biztosan visszajövünk még, hogy bejussunk... Kicsit későn érkeztünk.
Aranyosak a rejtések. :)
A baráti összejövetel végén egy kicsikét ládázgattunk... :)

Liberty 2016.09.21 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.26
34/16. Ládaszüret a Balaton-felvidéken.

Nagyon tetszett a római kori földbirtok központ, minden zeg-zugát körbejártuk. A jelszórészlet jól elbújt, kerestük vagy 10 percig. Köszönöm a rejtést.

Nemesvámos címere.
Nemesvámos Község Önkormányzata - 1994 őszétől - újra felelevenítette a volt nemesi falu régi címerhasználatát. A jelenlegi községcímer lényegileg a XVIII. századból ismert címer felújítása. Tekintettel, hogy a hajdani falu lakosságának zömét kitevő nemesek - előjogaik fejében - hadakozásra voltak kötelezve: a címer központi alakja egy kardját magasra emelő lovas vitéz volt.
Ez a lovas katona jelenik meg a község új címerén is - idézve a falu hagyományait.

Nemesvámos címere
stmester 2016.09.21 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
ide se jutottam volna el, ha....

Balázs1984 2016.09.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.00
:-)

kami1 2016.09.19 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
A Veszprémfajszi Golgotától jöttünk, árkon bokron - tarlón- keresztül! Nagyon jó rejtések! A második ponthoz menet kereszteztünk egy tökföldet. A városi csapatom tagjait lenyűgözték a hatalmas tökök.

Köszönet a rejtésért!

Vegyi-Gyümi 2016.09.02 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.28
Hétvégi balatonfelvidéki túra második találata, fantasztikus a hely, most már másodszor hozok el ide ismerősöket. Pénteken még részletes vezetést is kaptunk, nagyon érdekes volt!

Mindenkinek csak ajánlani tudom a kiállítást!
Köszönöm a rejtést és a rejtő segítségét.

Bacchus :)Bacchus
gezsias 2016.09.01 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.71
...

Discover 2016.08.27 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.21
Köszönöm a rejtést!
[iGC] [wapon beküldött szöveg]

_DSC4757_DSC4758
_DSC4759_DSC4760
_DSC4762_DSC4766
_DSC4768_DSC4769
_DSC4771_DSC4772
zaskl 2016.07.29 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. ZASKL

Dundus & Co 2016.07.17 17:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

joco64 2016.07.15 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.62
Köszönöm.

vadalma 2016.07.06 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.01
Szuper hely!

dsnine 2016.05.31 18:35 - Megtaláltam
Közös találat R&A-al.

RékaésAdrián 2016.05.31 18:35 - Megtaláltam
Köszönjük szépen, remek a rejtés!
Biciklis túra keretében gyűjtöttük be a GCVeGo - t közrefogva.

blezs 2016.05.21 13:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

lyzX 2016.05.21 12:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

http://kirandulo.blog.hu/2018/03/13/villa_romana_balaca_romai_kori_villa_a_balaton-felvideken

Netti és Tomi 2016.04.30 13:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Köszönjük a rejtést!!A Balácai villa-múzeum zárva volt ugyan,de még így is gyönyörű a kert és az összes építmény!! Nagyon ötletes a rejtés 2. pontja!! Remélem a közelben tuc-tuc zenét hallgató tinilányok nem kutakodtak utánunk!! Bár nem nagyon érdekeltük őket,meg pantomimeztünk is kissé,hogy álcázzuk tevékenységünk!!Sikerült letekerni a ballagási ebéd jó részét,mert még a Golgotára is felhajtottunk,amit mindenkinek csak ajánlani tudok,mert a kilátás szinte páratlan!!!!

GeoGirl 2016.04.30 13:06 - Megtaláltam
Köszi.

Bagee 2016.04.30 13:06 - Megtaláltam
köszi!

fa-peti 2016.04.23 18:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Dr.Lada 2016.04.23 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.33
Kerékpáros találat fa-petivel.:-) GCtour közben ide is eljutottunk, így gyorsan megkerestük az első pontot, ami nagyon ötletes rejtés, majd áttekertünk a 2. pontért. A kiállítóhely már zárva volt, így csak kívülről láttuk míg a ládáért bementünk, igaz amúgy sem jutott volna rá időnk, hisz már láttuk a viharfelhőket.. A második pont is érdekes, igaz itt sem időztünk sokat, így sikerült visszaérnünk Veszprémbe megázás nélkül.:-)

-1-2
-3-4
-5-6
-7 
csehipest 2016.04.23 15:39 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 3.87
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2] [wapon beküldött szöveg]

griffs 2016.04.23 00:00 - Megtaláltam
Lassan törzshelyem lesz, legalább ötödször jártam itt, most már a bejelentés sem maradhat el. Kisgriffel, GCTOUR rövidítés alatt már csukott szemmel is megtaláltam a profi rejtéseket:)

Reggel 2016.04.04 23:59 - Egyéb
A láda a helyén, ma leellenőríztem. Logbook csere is megoldva.

muveszur1986 2016.04.02 19:37 - Megtaláltam
[g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

muveszur1986 2016.04.02 19:37 - Nem találtam meg
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [jelszórészlet törölve, 2016-04-03, feri60] az első jelszava a második láda nem volt a helyén [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

[Elutasította: Reggel, 2016.04.05 21:49]

Kogerj 2016.03.15 13:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
Köszönöm a rejtést.

Stark család 2016.02.27 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

. 
acsocso 2015.12.31 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.54
Ez a láda volt 2015-ben az utolsó :/ :)
A rejtések jól kivitelezettek, viszont a 2.-nál a logbook kezd nedvesedni. Próbáltam kiszárítani, de mivel éppen jöttek kirándulók ezért gyorsan vissza kellett rejtenem.

Ignis9 2015.12.27 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :) Könnyű, gyors találatok (a 2. ponton a logbook teljesen el van ázva, nehezen lehetett kivenni is meg logolni is).

CsiLa 2015.11.25 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.03
Megtaláltuk! Köszi! :)

GeoMelinda 2015.11.25 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
Nagyszerű rejtések, köszönjük a lehetőséget! :)

Irisz14 2015.10.23 17:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.60
Megtaláltuk!
Köszönjük a rejtést.

Bubu_83 2015.10.04 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.07
Megtaláltam, köszi! Jó kis multi, nagyon tetszett! Ötletesek a rejtések!

petheovacka 2015.08.30 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.38
Ügyes rejtések, sétáltam egy jót. Kösszi.

épül a 4-es metró balácai állomása...kilátás
tabletta 2015.08.28 19:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2g] [wapon beküldött szöveg]

tomilly 2015.08.22 19:40 - Nem találtam meg
Félig megtalálva.
Az első felét megleltük, a másodikat sajnos nem.
Köszönjük a rejtést.
Tetszett, amit láttunk.
Fűszerkert, napóra....

[Elutasította: Reggel, 2015.08.23 16:28]

Reggel 2015.08.20 00:00 - Egyéb
Logbook pótolva.

g-tabe 2015.08.08 00:00 - Megtaláltam
Az első pont nem egyszerű! A második sajnos üres...

[Jóváhagyta: Reggel, 2015.08.10 07:06]

tomposg 2015.07.28 11:22 - Nem találtam meg
Fényképek alapján kérjük a találat elfogadásást. Összesen nyolc gyerekkel keményen küzdöttünk a láda megtalálásán de végül alul maradtunk... Utólag láttuk, hogy beteg. Nem baj ezért mi erősen próbálkoztunk:-)
Ami a helyet illeti gyönyörű. Ami a körítést illeti lehangoló. Mivel kedden takarítanak a múzeumban (söprögetnek) ezért a kihelyezett monitorokat nem kapcsolják be. No infó. Elvileg megnéztünk volna egy 30 perces videót a helyről de az Orion DVD lejátszó éppen akkor adta meg magát:-( A főépületben van egy alaprajz számokkal és minden helység számozott. Nem jöttünk rá mi micsoda. Elvileg van olyan prosi ami útba igazít, de mi nem olyant kaptunk. Volt 3-4 makett, de azt hogy mit látunk és hogy működött a pl a fűtési rendszer nem magyarázza el. Lehet, hogy én nem vagyok kellően vizuális típus de egy 40-50 cm magas kőfalmaradványból nem tudom elképzelni milyen volt az épület. Néhány rekonstrukciós kép jó volna.

Összességében azt volt szomorú látni, hogy szerintem ebben a gyönyörű és érdekes helyben ennél sokkal több van.

[Elutasította: Reggel, 2015.08.05 21:28]

godlada 2015.07.19 18:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Köszi! Szép hely, ötletes multi!

csokisfánk-OK 2015.04.18 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Tetszettek a rejtések. A villagazdaságban tavaly voltunk megnéztük bentről is. Akit érdekel a történelem, a római kultúra ne hagyja ki.

Tibi1983 2015.04.03 17:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Strombus 2015.02.18 17:40 - Megtaláltam
Egy élményekben rendkívül gazdag ládázós túra utolsó találata (mert nem tudtuk abbahagyni). Sajnos a múzeum megnézéséhez rossz évszak és rossz óra, de ami látszott, az is nagyon klassz. Remélem, lesz módom egyszer bejutni is.
Jó rejtés, szép jelszó. Köszönöm.

Péter60 2015.02.18 17:30 - Megtaláltam
ok

e-Peti 2015.01.17 15:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.36
KÖSZI!! :))

MikiCache 2014.12.30 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.14
A csontig hatoló szél miatt annyira siettem, hogy visszaérve a parkolóba jutott eszembe, még egyetlen képet sem készítettem...
Miki és Anikó

kaldigeza 2014.12.14 09:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
A végláda rejtése csodás! Köszönöm!

agnusregis 2014.11.09 17:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

PEx2 2014.10.29 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
10 óra előtt értünk oda, a pénztár még zárva volt, de kellett is az a negyed óra, hogy megtaláljuk az első pontot. Aztán végigjártuk a múzeumot, majd elmentünk a második pontra. Nagyon jó rejtések, a logfüzetbe mi írtunk elsőként! :)

Reggel 2014.09.13 00:00 - Egyéb
Ládakarbantartás megejtve!

hzsolt64 2014.08.23 13:15 - Megtaláltam
Esős időben mai második ládánk lett volna , de a legnagyobb igyekezetünk ellenére sem találtuk az első ponton a ládát. Kértük a múzeum dolgozóinak segítségét, egy hölgy készségesen jött mutatta a helyet ahol lenni szokott de közös keresésünk sem hozott eredményt. A másik épület termőre kérdésünkre elmondta , hogy már más sem találta. Keltettünk egy kis feltünést ahogy négykézláb kutattunk a láda után. Nem tudom, hogy a láda ott lehet e, és csak mi nem találtuk vagy tényleg elveszett.
A kiállítás miatt mindenesetre megérte betérni.
Köszönjük

[Jóváhagyta: Reggel, 2014.09.13 19:22]

 
RobiGergo 2014.08.19 16:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.64
Köszönjük a rejtést!

alcala76 2014.08.19 16:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Köszi a rejtést, végre ide is eljutottunk. Jók a rejtések, de a 2. ponton a láda beázott, nedves a papír, és teljesen tele van a logbook.

Adri&Lacike 2014.08.13 00:00 - Nem találtam meg
Sajnos a ládát nem találtuk meg. Kerestük sokáig, de nem lett meg. A teremőrt megkérdeztük, de egyikük nem tudta miről beszélünk, egy másik pedig szólt, hogy a láda már nincs meg, mert más is kereste, de nem lelte. A mellékelt képek alapján kérném a találat elfogadását. A hely egyébként tetszett nagyon, érdemes volt ide eljönni.

[Elutasította: Reggel, 2014.08.20 19:09]

 
Zéboy 2014.08.05 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.39
Köszönöm a lehetőséget.

 
Berián 2014.08.05 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget

drvincze 2014.08.02 13:38 - Nem találtam meg
Kis telefonos segítséggel megtaláltuk családommal az első "ládát", ami egy [Jelszóra utaló rész törölve. feri60] volt. :) Köszönjük az élményt!

A megtalált kapszulában a papíron szereplő adatok [Jelszórészlet törölve. feri60]

Kezdőkként fényképezőgépet nem vittünk a megtalálás mámora pedig elterelte a figyelmet arról, hogy a gpsként használt telefonnal bizonyítási eljárást kezdeményezzünk. Hagyományos értelemben csak az adott szó marad. :)

[Elutasította: Reggel, 2014.08.04 15:00]

ZoltanW 2014.07.25 00:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést. Bringával mentem. Az elsőnél a múzeum őrök, vezetők nagyon kedvesek voltak. Egy kedves és szép Hölgy rögtön észrevette a szándékomat és jelezte, hogy jó felé keresek. Kb 10 perc múlva visszajött "aggódva" , hogy megtaláltam-e. Ilyen kesser élményem sem volt még. Kedvesen elbeszélgettem vele.

A második "láda" nagyon el volt ázva,sajna. A log papír a jelszóval szinte oszladozott már az ázástól. Remélem a többiek még el tudják olvasni a jelszót . A rejtőnek köszi mindenért de a második ládába egy lefóliázott , vízhatlan jelszó és adatlap mindenképpen erősen ajánlott lenne.

Amúgy , a hely, Római villa kimondottan érdekelt mivel épp most nézem a Spartacus sorozatot az egyik csatornán. A római birodalom és kultúrája igen ellentmondásos és meghatározó még a mai napi életünkre is. Érdemes és meg kell megismerni.

SünVeedee 2014.07.22 16:40 - Megtaláltam
Családi nyaralásunk alkalmával közösen ládáztunk Em&ESE-vel,
Anika és Ádika-ékkel és KennyM-el.
Köszönjük a rejtést!

EmesESE 2014.07.22 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.83
Tihanyi családi nyarálásunk alatt közösen összegyüjtöttünk 9 ládát.

Ennek a ládának az első részét, már korábban megtaláltuk, de akkor egy özönvíz szerű esső lekerketett a temetkezési helyről.
Visszatértem ide, most csak csepergett az esső, azonnal megtaláltam a láda helyét, de a ládát nem vettem észre. Majd néhány fölösleges kör megtétele után megláttam amit kellett.

Közös megtalálás Anika és Ádika-ékkel SünVeedee-ékkel és , KennyM-el

Ötletes rejtés Köszönet érte.

 
LouChe 2014.07.17 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
A Veszprémfest programunkba iktatott kis kirándulással kerestük fel a villagazdaságot - megint valami, ami mellet sokszor elmentünk már.
Köszönjük!

cherrybabe 2014.06.30 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.56
Kozos csaladi "muzeumozas". Frankon meg van csinalva a muzeum, de hianyoltuk a tajekoztato tablakat. Sehol semmi, a teremor meg nem brillirozott...
A rejtes a masodik pontos szuper!
Koszi!

 
Cseber 2014.06.09 12:20 - Megtaláltam
Megtaláltam Ágival!

csbagi 2014.06.09 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.95
Biciklivel Veszprémből Alsóörsre Istvánnal. Eredetileg 6 láda volt a terv, de a nagy hőségben hárommal megelégedtünk, és inkább siettünk a strandra.
Nagyon tetszett a kiállítás, hogy eredeti helyükön lehet a mozaikokat és a többi tárgyat megnézni. A rejtés is szuper, csak a rejtett pontos ládákat annyira nem szeretem. Biciklivel nem volt sok a +3 km, gyalog már az lett volna!

bagolyvera 2014.06.04 00:00 - Megtaláltam
Munka utáni gyors ládázás, jó a másodikon a rejtés! Köszi!

Kormos Bandi 2014.05.04 00:00 - Megtaláltam
Köszönjük!

sainbo 2014.05.02 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.....Köszi ! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

ETUS42 2014.05.02 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.92
Egyszer télen már próbálkoztunk SAINBO-val, de a 2. részlet akkor kifogott rajtunk. Most meg ahogy kiszálltunk a kocsiból, már meg is lett. :) Valóban nagyon ötletes! Köszönjük!

Szitacsalad 2014.04.12 18:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést, nagyon szuper délutánt töltöttünk el baráti társaságban, a második láda nagyon szellemes rejtés.

Pierrot csapat 2014.04.12 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.08
Megtaláltuk! Köszönjük szépen a rejtést. Csodálatos délutánt töltöttünk el, a barátainkkal, nagyon jól éreztük a magunkat, reméljük még sok-sok ládát kereshetünk együtt. Mind a két rejtés nagyon tetszett.

Benedek_Vulkán 2014.04.05 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Megtaláltuk, nagyon ötletesek a rejtések, köszönjük a lehetőséget.

Zivatarlány 2014.04.05 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.01
Megtaláltuk, nagyon ötletesek a rejtések, köszönjük a lehetőséget.

B.exter 2014.04.05 16:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Egy mozgó láda elrejtése kapcsán kerültem Balácapusztára. Igazán örültem, hogy átruccantam a hely nagyon tetszett. A gazdaságnál senki nem volt, egyedül sétálgattam, feltűnést nem keltett, hogy keresek. A halomsírnál lévő rejtés laza volt, nagyon, az első ilyen rejtés. Ráéreztem, hogy hol lehet a láda, de kis keresgélés után vált csak világossá a helyzet. Köszi, nagyon tetszett! (:

az útról letekintvegazdaság
híddalélénken virágzóak
a hely, ami miatt ide kerültem 
Motolla62 2014.04.02 10:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.43
Balaton-felvidéki bringázás közben kerestem meg szaatt barátommal. Az 1. pontot kerestük ahol kellett, de nem akart meg lenni. A rejtő segítségét kértük, rögtön rájöttem, hogy nem voltam elég precíz. A 2. pont is nagyon ötletes rejtés.

szaatt 2014.04.02 10:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Megtaláltuk Motolla62 barátommal , ötletes rejtés !

Szabó família 2014.03.16 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

Sárkány-völgy TT közben Norbival közösen.

hitamas 2014.03.15 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.98
:)

Lujzi 2014.03.12 13:36 - Megtaláltam
Ráróval.

Ráró 2014.03.12 13:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Tihanyból hazafelé. A kiállítás még zárva van, sajnos nem tudtuk megnézni. Sebaj, majd visszajövünk, ha nyitva lesz!

KJ & GM 2014.03.08 14:50 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

 
mikszi 2014.03.08 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.28
Jó lenne tudni, hogy a második ponton miféle romok vannak. Ott egyébként a rejtés eredeti.

Wolfyy 2014.03.02 15:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Hörcsög 2014.03.02 15:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.62
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. :-) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

hacsabi 2014.03.01 11:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.74
ilyenkor még egy kicsit elhagyatottan. köszi a rejtést

bubo35 2014.02.22 18:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.08
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

kobcikrajci 2014.02.05 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.19
Balatonfüredi wellness-hét találata. A jéggé fagyott hó, és az élénk szél nem segítette, de mindenképpen kalandossá tette a megtalálást. Főleg, hogy először egy elírás miatt szántóföldön keresgettük a keresnivalót! :)A kiállítás is zárva volt, így maradt a hely hangulata, és az ötletes rejtés felfedezése.

Wolfyy 2014.01.25 16:32 - Nem találtam meg
[g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

[Elutasította: Reggel, 2014.02.01 12:59]

Vehicular 2014.01.12 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Nagyon ötletes volt a rejtés. Köszönjük. Gyönyörű időnk volt.

Reaper146 2014.01.11 00:00 - Megtaláltam
Megvan, köszi!

Yumi 2013.10.26 00:00 - Megtaláltam
Rekuval eltekervén....
Bevallom, először meg akartam reptetni a gps-t, ami a semmiben mutatta
a 2.ládát, aztán jót vigyorogtam.Nem tévedett :-)) Köszönöm !

 
csomaiattila 2013.10.25 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
Sziasztok!

Ez volt a 93. A megtalálást őszi napsütésben, telefonos GPS segítségével hajtottam végre, egy délutáni tekerés alkalmával. Viszonylag gyors megtalálások (az első jobban kifogott rajtam, annak kellett vagy 5 perc). A ládikák jó állapotban vannak, mindkét rejtés tetszett. Tollat vigyetek!
A bemutatni kívánt helyek is nagyon érdekesek, megérték a ráfordított időt!

Köszi a lehetőséget, és üdv minden "kincsvadász"-nak: Attila

Csaba és Kati 2013.10.21 16:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.83
HEURÉKA! Megtaláltuk, köszönjük!
Szép időben egy kellemes gyaloglással.
A rejtések tetszettek.
Képek később. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

ÚtonVisszatekintve
Romok - Szolgák szállásaBemutatóterem
Útban a temetkezési hely feléTemetkezési hely
Parmerozpazepan 2013.10.20 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Nagyon csalafinta rejtések, főleg a második eredeti megoldású :)

Submarine 2013.10.13 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.61
Gyönyörű időben, csodás táj, ötletes rejtések. Köszönjük a rejtést!
- SUB -

Bubuka 2013.10.06 11:45 - Megtaláltam
A birtokra menet.

zalajaro 2013.10.06 11:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Laceeking 2013.09.15 15:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést, nagyon kreatív!

ReniPeti 2013.08.20 17:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.06
Kösz a rejtést! Azért az számunkra nyitott kérdés maradt, hogy a 2 db TravelBug-ot, amit el szerettünk volna helyezni, hova tudtuk volna rakni...

 
anyóca 57 2013.08.18 15:10 - Megtaláltam
Nagyon köszönöm, hogy megmutattátok. Érdekes, szép hely, sok infó, megcsodálni való és remek rejtések.

Hz 2013.08.17 16:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.29
Szürkítve. [g:hu 2.2.8] [wapon beküldött szöveg]

A helyszínen 
petyo11 2013.08.11 14:30 - Megtaláltam
KÖSZÖNETTEL A TELEFONOS SEGÍTSÉGÉRT A VÉGÉN, DE SIKERÜLT.... KÖSZÖNJÜK!!!!
petyo11 és családja

Cerberus 2013.08.10 18:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.20
Megtaláltuk! Érdekes a helyszín, a rejtések nagyon ötletesek, kreatívak. Köszönjük a rejtést.

Ena 2013.08.06 11:15 - Megtaláltam
Megtalálta :) Köszi!

jnagy 2013.08.03 15:13 - Nem találtam meg
Sajnos nem találtuk a ládát, és a teremőr sem tudott segíteni. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg] Nagyon szép hely.

[Elutasította: Reggel, 2013.08.05 10:40]

GCBLCA_2013083151251.jpgGCBLCA_2013083151311.jpg
Kata&Sanyi 2013.08.03 13:57 - Megtaláltam
Megtaláltuk!Köszi a rejtést.

mazsola069 2013.07.31 08:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Szmájlira cserélve.Mától ez is rám vigyorog. :-) [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]
Rejtések tetszettek,a környezet nem kevésbé.

V_Gabor 2013.07.27 11:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.14
Jó rejtések, könnyű találat.

1. ponton mikro
2. ponton PET előforma (nem láda)

Tehát ez (2P) nem pedig (1H+1P): mehet a multi="p" mindkettőnek.

Végre ide is eljutottunk! Köszönjük, hogy megmutattad. Mónika és Gábor [g:hu 1.4.28e] [wapon beküldött szöveg]

peterpan 2013.07.24 22:05 - Nettaláltam
Köszönöm a lehetőséget!
Ja, nem a rejtőnek, hanem a jelszó első felére adott első Google találatét.

 
qtatom 2013.07.23 14:45 - Megtaláltam
Biciklis találat. Mindket pont rendben. Remek rejtesek! [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

peterpan 2013.07.21 09:17 - Nem találtam meg
All children grow up, except one ...a láda eltünt! [wapon beküldött szöveg]

[Elutasította: Reggel, 2013.07.23 16:29]

"A rejtésekről kérem, ne tegyetek fel fotókat! Ha a rejteknél mugli veszély van, akkor inkább küld el jelszó nélkülinek és elfogadom"

Akkor ezt most miért??? Esetleg tegyek fel képeket a rejtekekről? Mindegy, az élmény megvolt és láttuk amit kellett mindkét helyszínen.
Egyhetes Bakonyi nyaralásunk első állomása volt Baláca. Itt is Reggel-iztünk :)
Körbesétáltuk az épületeket, az első rejtek hamar meglett Vandus pilickázta ki a helyéről. A második ponton nem találtunk ládát. A vicces az, hogy épp itt, a második pont mellett egy mugli családot én igazítottam útba a villagazdaság felé :)
A parkoló koncepcióját nem értetem. Miért nem lehet az árnyas fák alá parkolni a murván kivéve persze a helyben dolgozókat?

Megvan az, csak nem látszik :) 
aicon 2013.07.17 18:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

Párduc50 2013.07.05 14:55 - Egyéb
Rengeteget kerestem, de nem lett meg. Lehet hogy megvan, de rég nem talált rá senki.

Botos család 2013.06.15 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.40
Tűző nyári napon. :)
Köszönjük a rejtést!

Kerticsorbi 2013.06.13 14:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.25
Megtaláltam, köszönöm a rejtést. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

Csorbako 2013.06.13 14:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

mozgo 2013.06.02 16:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.10
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

Egyébként az első láda nem a helyén volt, de visszatettem oda, ahol a 0 métert mutatta a gps. Amúgy onnan kb 10 méterre volt...

znasz 2013.06.01 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.69
Köszi.

Gyros 2013.05.30 18:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.18
.

 
Mörren Morcogi Micó 2013.05.05 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.34
Izgalmas hely, ügyes rejtés, köszi a lehetőséget. Micicilával közösen.

Micicila 2013.05.05 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.28
Nagyon érdekes hely, a kiállítás sajnos a kiírással ellentétben zárva volt. A rejtés ötletes:). Köszönjük. Mörren Morcogi Micóval közösen...

Azazello 2013.05.05 09:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

MoGeMaP 2013.04.30 19:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.79
Közös találat Zolival.

Villanykörte 2013.04.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.20
Trükkös rejtés. Köszönjük!

Fenilefrin 2013.04.11 17:09 - Megtaláltam
Meglett!

MaFe örs 2013.04.01 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 2 átlag: 3.00 súly: 3.71
Megtaláltuk. Hosszas keresgélés után végre meglett az első ponton levő mikro, először gyalog akartunk nekiindulni a következőnek, de még jó hogy végülis nem... Azért a második ponthoz is lehetett volna megadni egy parkoló koordinátát, mert van hol... (Igaz, mi is beírhattuk volna a forduló koo.-t az autós GPS-be is nem csak az Etrex-re hagyatkozni.) Ebben az időben mikor tiszta lekvár az egész mező nem olyan poénos többszáz métert caplatni. Maga a látnivaló viszont tetszett.

Zolnai 2013.04.01 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 1.5 átlag: 3.17 súly: 3.95
Megtaláltuk
"Szeretjük" az ilyen tükkös rejtéseket. Jó volt a kamerák alatt kutakodni hosszú-hosszú ideig...

Csabec Kata 2013.04.01 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
Köszi a rejtést!

csokicsiga 2013.03.22 11:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
Megtaláltuk! Rettentő jó a rejtés, mind két ponton!
Vagy 15 éve nem jártunk Balácapusztán, igazán jó volt újra látni a történelem egy darabját, a 2000 éves romokat. A márc. 15-ei időjárás nyomai még látszanak, mintegy fél méteres hó van a Villa keleti oldalánál!
A rejtés veszett mód elmés! :)
Köszönjük szépen

pliptai 2013.03.03 11:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.90
Köszönet a rejtésért!

Gubirobi 2012.12.30 09:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
A veszprémi GeoSzilveszterre menet a közeli, eddig még kimaradt ládákat kerestem fel.
A jelenlegi ládagazda (Reggel) volt, aki elindított eme görngyös kesser-úton a "csillagokig", így nem volt kétség, hogy a rejtést meg kell keresnem.
A múzeum már nem volt nyitva, közönség nélkül kereshettem meg az első pontot és fényképezhettem a helyszínen. A parkolóba visszavezető úton már a láda koordinátáit ütöttem bele a vasba és pár száz méter megtétele után meg is lett a rejtek.
Örülök, hogy már karban tartott állapotában találhattam meg a ládákat és élvezhettem a keresésüket.
Köszönöm a lehetőséget!

 
Tapsifüles 2012.11.24 11:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.57
Remek rejtés!

Anikó77 2012.11.17 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Reggel segítségével sikerült eljutnom erre az érdekes helyre.
Nagyon ötletes mindkét rejtés!
Köszönöm a lehetőséget!

Anikó77

MoGeMaP 2012.09.16 21:19 - Egyéb
Mikor lesz újra kereshető állapotban?

nmárti 2012.08.24 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.71
Nem néztem meg a ládaoldalt, ma ez volt a második, amiről itthon derült ki, hogy beteg. A villagazdaság tetszett. Kérem a képek alapján a találat elfogadását! Köszönettel.

[Jóváhagyta: Reggel, 2012.08.25 16:54]

Norbi és bia 2012.07.24 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.11
A mikroláda keresésénél rengeteget bénáztunk, pedig a környéket teljesen átkutattuk, de végül kis segítséggel meglett, amikor meglett már szégyelltük magunkat, mert tényleg egy-két méteren belül szinte mindent átnéztünk. :)
Számunkra egyébként a leírás kissé félrevezető volt, mivel mi a kő alatti megoldást kerestük. Ezután kerékpárunkon robogtunk a második pont felé, ahol gyászos látvány fogadott minket...:(
A láda helyén egy félig elégett logfüzetet és valószínűleg a megrongált ládát találtuk. Sajnos nem volt nálunk semmi, hogy a megrongált füzetet, vagy a ládát pótolni tudjuk.
Ilyen körülmények között a jelszó második felét kikerestük

Logfüzet épen maradt utolsó bejegyzéseA helye (?) (az égett darabokkal)
Ez volt a láda (?) 
palika 2012.07.22 14:17 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

orangebrotherz 2012.07.11 17:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

targonczas 2012.06.24 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.13
Tetszett.

tcsb 2012.06.16 18:09 - Megtaláltam
Spontán találat, a csix nem is volt nálunk.
lám, szükség esetén 1-1 ládát meglehet találni ájfonnal is. :)

Szlil 2012.06.16 18:09 - Megtaláltam
családi veszprémfajszi bográcsozás után

Reggel 2012.06.16 15:55 - Egyéb
A láda újra kereshető. Az első pont a bemutatóhely vezető régészének segítségével és áldásával került a rejtekbe. Ha nagyon nem találod a teremőrök segítenek! :-)

brutte 2012.06.01 11:40 - Megtaláltam
Sajnos az első mikroládát én sem láttam. A helye megvolt, de nem volt alatta semmi.
A házigazdák végig furcsán néztek rám, hogy hova megyek. Nem a legszerencsésebb rejtés.

Kérlek a lépek alapján fogadd el. Köszönöm.

[Jóváhagyta: Reggel, 2012.06.03 20:40]

sas&szti 2012.05.05 09:30 - Megtaláltam
A ládát minden nehézség nélkül levadásztuk, nem vettük észre, hogy bárki is figyelt volna bennünket. Sajnálattal látjuk, hogy eltűnt!

 
Tommy&Meli 2012.04.22 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.40
Megtaláltuk! Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

balazsko87 2012.04.22 00:00 - Megtaláltam
megtaláltuk

Szabó Család 2012.03.24 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.11
Megtaláltuk Nagyon tetszett mindkét pont. Érdemes lefordítani a jelszót. Köszönjük.

Soko 2012.03.16 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.03
W7/6. Nyugodtan körbe tudtunk nézni a gazdaságban, mert rajtunk kivül senki sem volt ott. Köszönet a rejtésért.

BBBBNET 2012.03.10 10:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.23] [wapon beküldött szöveg]

krizma 2012.03.04 17:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.20
Köszönjük a rejtést! A láda nem teljesen vízzáró, kicsit nedves volt a belseje.

plecs 2012.03.03 16:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.38
Nem nagyon szeretem azokat a multikat, amiknek nem sok értelmük van! Sajnos elég sok ilyen van, öröm, hogy ez nagyon nem ilyen! Mindkét pont kifejezetten érdekes - köszönet érte!

BubaGC 2012.03.03 16:52 - Megtaláltam
-

MillenniumFalcon 2012.03.03 14:31 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

bferi 2011.12.29 13:10 - Megtaláltam
A veszprémi geokarácsonyfa után kanyarodtunk erre.

szirteyzsu 2011.12.29 13:10 - Megtaláltam
A veszprémi geokarácsonyfa után kanyarodtunk erre.

csipet_csapat 2011.12.28 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Mindkét helyszín tetszett. Köszönjük.

picuresnagyur 2011.12.18 10:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
köszönjük :) az előzetes segítséget külön is! A halomsírnál a láda félig volt vízzel, amennyire lehetett szárítva. Maga a logbook az "extra védelem" miatt száraz. Gyönyörű idő volt, klassz rejtés. Még egyszer köszi!

 
Vinki 2011.11.01 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.48
Köszi!

Mathau 2011.11.01 11:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.32
Érdekes elképzelni, ahogy itt emberek éltek/ haltak...Köszönöm, hogy megmutattad!

udkpods 2011.10.31 11:12 - Megtaláltam
Megvan! Köszönöm az élményt! [g:hu 1.3.21] [wapon beküldött szöveg]

atipapa 2011.10.31 09:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.00
Köszi

SuperGeo 2011.10.28 16:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Köszönjük a rejtést! [wapon beküldött szöveg]

acic 2011.10.01 12:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.49
KÖSZI

Feri0705 2011.10.01 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Közös találat acic-al. A Villagazdaságnál egy hölgytől kérdeztük, hogy bemehetünk-e? A válasz: Keressék csak nyugodtan, ott van az.

Acic a ládánál
 
kvivi 2011.09.22 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.78
A láda nem volt túlságosan rejtve, a lehetőségekhez mérten próbáltuk álcázni. Köszi.

ATKJ 2011.09.18 12:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.70
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Mivel még mindig nagyon vizes a láda, szárítgatás után beletettük egy nylonba, hátha számít valamit.
V.Gyugyi, ATK, Vince, Bence, Öcsi

GeoGefi 2011.09.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.36
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Az első láda rejteken kívül volt, visszatettem a helyére. A másodikon még mindíg érződik az elázás, kicsit szárítgattam, mert nyugalom volt a környéken.

enazati 2011.09.05 18:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Köszi a rejtést!

Kerékpáros kupa: 58.7km

bee 2011.09.05 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.00
az első láda 2. nekifutásra lett csak meg, ügyes rejtés

JAck:66: 2011.09.01 16:00 - Megtaláltam
383, megérett a bodza.

Szöszke15 2011.08.21 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.15
Megvan!

tmolli 2011.08.21 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.15
Köszönöm!

baranyaifiú 2011.08.21 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.64
OK!

[HUN]RZolee 2011.08.21 12:05 - Megtaláltam
Megvan, érdekes hely! Köszi

OsiOsi 2011.08.20 00:00 - Megtaláltam
köszi

szbarna 2011.08.10 16:45 - Megtaláltam
Megvan, log kesobb [wapon beküldött szöveg]

Tihanyi nyaralásunk során kerestük fel ezt a helyet, megérte. köszönjük!

fujték 2011.08.09 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.30
Köszönjük a rejtést! Sajnos a 2. ládát rejtekén kívül találtuk, a logbook teljesen szétázva, de látszólag nem hiányzott belőle semmi.
Nem is tudtunk beleírni semmit.
Visszarejtettük szépen, figyelve, hogy senki ne lássa.

EMZA 2011.08.02 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.20
Nagyon tetszett a villagazdaság, nem is tudtuk, hogy ilyen gazdag régészeti emlékei vannak a vidéknek. Előre nem tudhattuk persze, mi a jelszó, de véletlenül volt a "tarsolyunkban" egy igen találó ajándék, amit végül a ládába tettünk :-))

DóriAtesz 2011.07.31 17:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Köszi a rejtést! Otthon-közeli élmény volt :)
DóriAtesz

mansan 2011.07.31 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.52
:-)

Drosophila 2011.07.05 13:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.90
Remek kirándulóidőben egy kis időutazás.
Köszönjük!
Szerintem még járunk erre.

Geo-Balu 2011.07.02 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.57
Csatlakozom Meryemhez, a lapidarium/kőtár sok érdekességet rejtett, nem csak Balácáról, hanem az egész megyéből.

Meryem 2011.07.02 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.61
Csodálatos ez a villagazdaság, már régóta el szerettem volna ide jönni. A két láda nagyon ötletesen van elrejtve, a másodiknak külön örültünk:)

Balácán főleg a kőtár tetszett, nagyon szép és érdekes sírfeliratok és szobrok vannak.

Togo 2011.06.25 09:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.12
A korai időpontban még nem volt nyitva, így csak külső szemlélődésre volt alkalmam. A második pontban lehet kéne fúrni egy lyukat lefolyónak a ládarejtek aljába, mert így vagy két ujjnyi magasan állt benne a víz. Még szerencse, hogy a láda maga egy befőttes üveg így a tartalma nem ázott szét.

 
Pepe 2011.06.10 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.99
Sajnálom, hogy idő hiányában nem tudtam megnézni. De legalább már tudok róla. Köszönöm!

Pékó 2011.06.03 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Kiváló hely, elgondolkodtatja az embert a régi korokról..., milyen úton is juthatott el akkor valaki a csillagokig

Teko 2011.05.29 00:00 - Megtaláltam
Megleltük ezt is.

N.Zs. 2011.05.28 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
Az eső miatt átütemeztük a napunkat, így ez a múzeumlátogatás is sorra került végre. Jó volt! Köszönjük.

mopimester 2011.05.21 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.51
Másodszori nekifutásra meglett a mikroláda, és onnan a második pont is. A mobiltelefonos GPS navigálni jó, de geocachingre annyira nem, ezt le kell szűrnöm. Erre a célra marad a jó öreg Garmin. :)
Balácán ma Florália tavaszünnep volt, családi programokkal, összekötöttük a kellemest a kellemessel.

sutyi_a_hegyrol 2011.05.21 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.40
Megtaláltuk :)
Köszi!

Halász család 2011.05.15 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.36
Köszönjük a rejtést

Gy^2 2011.05.08 15:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
ismét bővült a tudásunk

szadi&agi 2011.05.08 15:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.76
Sajnos nem találtuk nyitva, de körbejártuk. A gyógynövénykert szépen ápolt, felújítások nyomai láthatók. A temetkezési hely is érdekes! Gy2-tel. (A jelszót már az első jelszórészletből megfejtettük.) Kösz a rejtést!

gyöngyfűző és párja 2011.04.24 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.83
Már többször jártunk a bemutatónál, ami most éppen zárva is tart még, viszont a második pontot nem ismertük.
Így örülünk, hogy megismerhettük ezt a helyet.

hygy 2011.04.23 20:11 - Megtaláltam
Éppen cserebogár rajzás volt, de azért meglett.

raci 2011.04.23 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.84
Először két éve jártunk itt, végignéztük a nagyon szép, igényes múzeumot, fűszerkertet, aztán könnyű találat után valamit elrontottunk a jelszón. Most ismételtünk, sikerrel. Köszi a rejtést!

Jani70 2011.04.23 11:30 - Megtaláltam
Meglelve!

 
szollosi73 2011.03.26 16:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.52
Megtaláltuk!
Nagyon tetszett a hely, szeretjük a romai kori emlékeket.
Izgalmas volt, hogy zavartalanul mászkálhattunk romok között, nem volt ott rajtunk kívül senki más. A mikro hamar meglett, és mivel nem olvastuk el az előző logokat meglepődtünk, hogy a második pont nem a villában van, így visszasétáltunk a kocsihoz és azzal mentünk el a temetkezési helyhez. Könnyen meglett a láda, picit talán szem előtt is van, elég forgalmas a hely.
Köszönjük a rejtést!
Szilvi+János

SirLes 2011.02.06 12:40 - Megtaláltam
A kocsit kint hagytuk a parkolóba és a feleségemmel valamint a legkisebb gyerkőccel elindultunk az első pont keresésére. Most könnyű dolgunk volt, mert senki nem volt a környéken, de mégsem találtuk a ládát. Próbáltam a rejtőt keresni, de nem sikerült elérni. A mikrócache vagy eltűnt, vagy mi voltunk az ügyetlenek.
Felteszem jelszó nélkülire, de ha a közeljövőben megtalálja valaki az első pontot, törlöm a bejegyzést.
Annyi haszna mindenképpen volt a látogatásnak, hogy ingyen megtekintettük a gazdaságot.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2011.03.14 13:52]

12
34
56
7 
Ka-Csa 2011.02.05 17:00 - Megtaláltam
Nemethk -ékkal hosszú hétvége alkalmával.

nemethk 2011.02.05 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.33
Balatonfüredi hosszú hétvégénk egyik állomása.

t@m 2011.02.02 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.08
Szépen rendben tartott hely. A mikrokessel egy kicsit volt meló, de aztán mindent rendben begyűjtöttünk. Köszi.

Atmosz&Zozmosz 2011.02.02 15:00 - Megtaláltam
t@m-mal és Bocikával :-) Köszi!

tgb 2011.01.16 15:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.30
Megtaláltam!

sereszaki 2011.01.02 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.63
Újévi ládázásunk harmadik találata. Érdekes hely,bár ha nyitva van,sokkal érdekesebb lehet. Most rajtunk kívül teremtett lélek se járt ott,de legalább nyugodtan keresgélhettünk. Köszi a rejtést!

darabosk 2010.12.14 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.05
Számtalanszor jártam már mindkét helyszínen, izgalmasak a romok. Talán majd még sikerült fejlődnie Balácának, hiszen sok az elképzelés és annyi minden van még a föld alatt...
Az első mikrót Reggel segítséggével (ezúton is köszi:)) találtam meg. A 2. már könnyen meglett, ott viszont a fedél volt a ládára fagyva:) Nehezen adta meg magát ez a multi!:) Ügyes munka!

 
mzs255w 2010.11.05 11:46 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.32
Ez egy kicsit macerás volt mert a nüvi rakoncátlankodott kicsit (és csak városi térképpel mentünk).
Szerencsére találkoztunk a kedves ZotyaTomek csapattal, akik kisegíttettek minket. Köszönjük.

zotyatomek 2010.11.05 11:40 - Megtaláltam
ok

 
Acsart 2010.11.01 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.90
Több alkalommal jártam már itt és mindig lenyűgöztek a római kori villa gazdaság romjai és a szépen, igényesen kialakított kiállítás. Most csak a láda miatt jöttem, de a környék szépsége és a régi kort idéző falak most is magával ragadják az embert. A nemesvámosi halomsírról eddig nem volt tudomásom, ötletes dolog volt össze kötni a két helyszínt. Köszönet az élményért és a rejtésért: Acsart.

takacsimre 2010.10.17 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.49
Régóta terveztük e láda megkeresését. Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

szalaij 2010.10.16 16:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

kacsati 2010.10.16 16:00 - Megtaláltam
Mikró láda rendben, a főláda tele vízzel, de a belső doboz jól zár!

Áron csapata 2010.09.11 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.63
Köszi, a rejtés rendben volt...

Gabó és Zoli 2010.08.27 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Nagyon tetszett a hely. Még a 6 éves Bálintot is lekötötte a kiállítás. Izgalmas, érdekes élmény. Ki gondolta volna, hogy a pusztaság ennyi ősi kincset hordoz magában. Gabó, Zoli és Bálint

sztrecsi&adam 2010.08.19 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.41
Köszi a rejtést! Sajnos a cache beázott, és lyukas a logbook zacskó. De a logbook még ép :)

zöldek 2010.08.17 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.56
Szépen gondozott a villagazdaság és környéke. Bencénk volt az alkalmi idegenvezetőnk, mivel a tavasszal járt itt osztálykiránduláson.
A kiállításon jó volna több ismeretterjesztő tábla is, hogy ne csak a tárgyak neveit lehessen elolvasni a belépőjegy áráért.

zsbodor 2010.08.16 10:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.48
Családi ládázós délelőtt 2/2 találat.

Reggel 2010.08.15 15:40 - Egyéb
Köszönöm a jelzéseket. Logfüzetet kicseréltem.

Tikis 2010.08.03 14:37 - Megtaláltam
Koszi.fuzet elázott,a dobozt jól lezártam,elég nehéz kinyitni [wapon beküldött szöveg]

wtl 2010.08.02 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.58
Megtaláltuk! Ha már megvolt a Golgota, gondoltuk ez is meg kellene nézni. Köszönjük!

elani 2010.07.30 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
A múzeum nem csigázott fel egyáltalán, talán más több örömét fogja lelni benne. Jó lett volna ha valaki elmond pár érdekes dolgot, nem csak azokat olvasom magamtól, amik ki vannak rakva.
A láda nagyon el van ázva, jó lenne kicserélni, nem lehet már beleírni, és soha nem fog megszáradni.
Köszönöm a rejtést!

RiFi 2010.07.30 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.37
Ok! Nagyon tetszett, különösen a mécsesek és a Herbarium! Köszi!

Szolg. közl. A logbook ronggyá ázott, mert nem volt az üvegben. Mi hiába szárítgattuk a szélben, ide ipari turbina kéne. Kedves rejtő, megnéznéd? [wapon beküldött szöveg]

A tárlatot megnéztük, a Villagazdaság és a Herbárium lenyűgözött, de a "tárlatvezetést" egy - véleményem szerint - egyetemista leányzó tartotta, ami állhatott volna egy 40 perces DVD megtekintéséből (de megtekintés helyett ettől eltekintettünk) és slussz. Nem tettem fel sok kérdést, de egyikre sem tudott válaszolni. A lapidárium (kőtár) sem volt olyan egetverően izgalmas, Gorsium sokkal komolyabb. A hely azonban megfogott, a rejtés pedig kiváló.
Köszönet érte!
Rifi

VillagazdaságElani
Napóra - 14:13-at mutat :)Szorgos méhecske
Kispiros :)Margaréták
Jószagú citromfű, a kedvencem !Kemencék
Kő és virágA parkolóból nézve...
Útban a végláda felé szép a búzaMatyi a temetőromoknál + egy kíváncsiskodó
közös nevező 2010.07.28 00:00 - Megtaláltam
50%-os teljesítményre kérem a rejtő beleegyező bólintását!
Köszönöm előre is:-)

[Jóváhagyta: Reggel, 2010.07.28 20:17]

Gyeta 2010.07.27 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.25
GCVFGO felől érketzünk. A látnivaló valóban páratlan. Iskolai éveim során említést sem tettek erről a helyről, holott sokkal életközelibb a bemutató, mint a sokkal felkapottabb hazai római kori bemutatók.
A második ponton kissé megizzadtunk, mire meglett a rejtek, annak ellenére, hogy a koordináták pontosak voltak!
A temetkezési hely közelében a helybéli BMX-banditák komoly tréning-pályát alakítottak ki, sok gyerkőcöt láttunk arrafelé, a logolást meg is kellett szakítani miattuk egy rövid időre.

 
benger 2010.07.26 20:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
ok

bonisbela 2010.07.22 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Csopakról Veszprémbe kerekezés közben csaptunk le rá. A romok érdekesek. A kavicságyban jól el lehet sűlyedni. Köszönjük a rejtést!

kopepe 2010.07.19 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
A láda nélkül ide nem jutottunk volna el... Nagy kár lett volna. Hétfő szünnap ellenére kinyitották a múzeumot, és alapos vezetésben volt részünk. KÖSZÖNJÜK!
Ezt látni kell!

csg69 2010.07.11 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.92
Megvan :)

bwana 2010.07.10 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Ez így volt jó! Remek mikró, érthető koordináták, pontos tájolás, imponálóan ötletes ládarejtek, tökéletes helyszínválasztás. Ide ez kell, és ez kell ide! Gratulálunk, köszönjük a rejtést, a tárlatvezető kisasszony nagyon kedves, a méhecskék szorgalmasan dolgoznak a levendulatáblában, a napóra pontos, nem hiába vagyok Baláca-fan immár több, mint 10 éve!;-)

Bwana, Macs, Mauz

sirgalahad 2010.07.09 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.23
Déli stílus, tiszta lazaság
Átriumos szieszta
Itt vala egy villagazdaság
Meg is néztük mi ezt ma

gyógy- és fűszernövénykertnapóra
a múlt feltárulrégi padlómozaik
vitrinbenátrium
temetkezési helykilátás
zsoliszoft 2010.07.09 15:10 - Megtaláltam
Ötletes rejtés. Köszönöm a rejtést.

Walterhal 2010.07.06 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.85
Multi- multiként lett meg, háromszorra. Az első ponton a papírt eszembe sem jutott megfordítani e jelszó részletért, így ez lett a harmadik etap.

eBlack 2010.06.27 19:41 - Megtaláltam
rátaláltam... :) [wapon beküldött szöveg]

vinko 2010.06.27 19:33 - Megtaláltam
megvagy... [wapon beküldött szöveg]

Bernáth 2010.06.24 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.41
A geocaching nélkül nem tudtunk volna arról, hogy itt egy ilyen komoly római kori építmény és múzeum található. De így beiktattuk a nyaralásba, és nem bántuk meg. A kedves hölgy, aki körbevezetett minket, már szepzsuzsi-tól tudott a geoládáról, mondta is, hogy a helyét nem árulja el, hogy ne rontsa el a szórakozásunkat.
A hajdani villában és a kőtárnak kiképzett épületben tényleg sok érdekes dolgot lehet látni: mozaikokat, falfestményeket, sírköveket. Tetszett a temetkezési hely is, oda autóval mentünk egy viszonylag jól járható földúton, a falu felöl.

AmfórákFalfestmények a villában
A villa udvaraPadlómozaik
MécsesKemencék
A kőtárbanA fürdő romjai
A villaNapóra
A temetkezési helyGabi és István
Zsófi napozik 
szepzsuzsi 2010.06.06 14:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.41
Aki nem sajnálja a belépő árát és az időt, menjen be, nézzen körül! Érdemes. Sokat beszéglettem a hölggyel, aki körbevezetett. Hihetetlen, hogy vannak tárgyak, amelyek szinte teljesen épek. Az első pont gond nélkül meglett, miután kicsodálkoztam magam. Viszont a 2.pontnál nem volt szerencsém, egy bácsika ott körözött a építmény körül a kis traktorjával. Szedegette össze a lekaszált füvet. Meg sem próbáltam a láda közelébe menni. A rejtő segítségét kértem. Ezúton is köszönöm Anitáéknak a kiegészítést. Tetszett. Köszönöm nagyon!
szepzsuzsi

falfestmény
eredeti falmaradvány
KÖRTEFA
 
laszloistvan 2010.05.09 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Csopaki csapatépítés 5/5.
Komoly dolog lehetett ez. Mediterrán hangulat, fűszernövények, érdemes kifizetni a belépőt is.

krypton 2010.03.24 17:50 - Megtaláltam
Megvan! Köszönöm a segítséget! :)

emká 2009.11.29 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.40
:) megvan, de a láda sajnos KO :-(

Sokat bóklásztunk a novemberi hidegben mire megtaláltuk az első pontot. Már majdnem feladtuk mikor a párom ( Beus ) rátalált a mikróra. Aztán gyerünk a második ponthoz, és . . .
még mindig akad egy-két TAHÓ aki tönkreteszi mások
szórakozását, időtöltését.

/lásd a 3.fotót/

 
Marvin 2009.10.24 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
A második helyen már csak a láda tetejét találtam meg, valaki szétdúlta az egészet. Szerencsére a tetőn rajta volt a jelszó, így azt rejtettem vissza.

lacsak 2009.09.23 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Megtaláltam!

Gatti 2009.09.23 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 4.33 súly: 2.49
Megtaláltam! Moo-val és lacsakkal!
A mai kis túrán az első láda.

Moo 2009.09.23 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.70
Megtaláltuk, bár egy kissé érdekesen. Miközben a mikroládából éppen írtam ki a 2. koo-t, megjelent egy "Nyugalom Securty"-s kocsi, majd mikor meglátták h mit csinálunk, széles mosollyal megfordultak, és távoztak. A nyitvatartás megváltozott szerintem, mert teljesen zárva volt a hely, és a nagy táblán is aug. 30. van kiííva.

nyitvatartástérkép
Nervas 2009.09.06 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.73
Szépen rendben van tartva a kiállítóhely nem úgy mint a temetkezési hely.
Köszönet a rejtésért!

Adamro71 2009.08.26 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.73
Megtaláltam!
A villa nagyon szép, a kiállítás rendkívül igényes. A belépő 680 Ft, plusz ha fényképezni is akarsz az még 290 vagyis egy ezres összesen. Ezt az apróságot azonban feledtette, hogy az ott dolgozók olyan segítőkészek és kedvesek, amit csak kevés helyen tapasztal az ember. Csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy menjen el és nézze meg...
A második pont, vagyis maga a láda viszont egy feledhető helyen van. A temető olyan masszivan tele van szeméttel, amit csak kevés helyen látni. A láda sincs tul jó állapotban...
Köszi a rejtést! Robi

G_Sanyi 2009.08.23 17:30 - Megtaláltam
Nagyon szép környék. Az első pont jelszavát az épülettől kicsit távolabb a fűben találtuk meg, de visszatettük oda, ahol sejtjük, hogy eredetileg volt. Köszönjük a rejtést!

Kopi 2009.08.21 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.35
Tetszett a hely, igényes a múzeum. Sajnos a temetőről ez már nem mondható el.

 
pszoradi 2009.08.19 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.26
Kár, hogy 2000 éves római falat kellett bontani.

edesapa 2009.08.18 16:49 - Megtaláltam
Köszi!

r.feco 2009.08.15 14:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.76
Családi kirándulás alkalmával megnéztük a kiállítás és persze begyűjtöttük a ládát.
A logbook elég rossz állapotban van. Valaki trágár bejegyzést írt bele, biztos nem cacher . A ládában egy ajándék volt, kislányom betett helyette kettőt.
Köszönjük a rejtést.

sella 2009.08.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Balácát régóta ismerem, de a másik helyen még nem jártam. Sajnos a láda+logbook elég rossz állapotban van, toll nincs (nálam meg épp nem volt).Úgy láttam fiatalok randihelye a terület, sikeresen el is üldöztem egy párocskát:-) így szerencsésen megleltem a ládát. Köszönöm a rejtést.

GeoRoni 2009.08.14 14:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Meglelve
Az első ponton elakadtunk. Nem találtuk a mikroládát. A rejtő segítségét kértük és pótoltuk a második pont koordinátáját illetve a jelszórészletet. Sajnos mikroláda nem volt nálunk így egy kis papírra írtuk fel az adatokat és egy zárható kis tasakba tettük. Ha legközelebb megy valaki, vigyen magával egy mikroládát az adatok megóvása érdekében.
A hely egyébként nagyon érdekes volt. Nagy élményt jelentett a nézelődés. Köszönjük a rejtést.

Apostolok 2009.08.14 12:00 - Megtaláltam
A mikroládát nem találtuk. Telefonos segítséggel sikerült a második pontot megtalálni.

gnegyzet 2009.08.11 12:00 - Nem találtam meg
Ennyi láda után azt gondoltam nem érhet meglepetés. Akár egy mikro ládát is könnyedén megtalálok. Hárman fél órát kerestük, minden követ megnéztünk. Feladtuk.
A következő ládánál belémnyillat, hogy volt ott egy oda nem illő tárgy. Visszamentünk, megnéztük tüzetesen, majd újra átvizsgáltunk mindent. Vagy nagyon ügyetlenek voltunk, vagy nincs ott.
Fotó mellékletet később készítek.

tobi92 2009.08.05 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.83
Meglett, bár az időjárás lehetett volna jobb is.

ati95 2009.08.05 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Megtaláltam. Ott volt velem laci 68 és tobi 92. Köszönöm a rejtést.

laci 68 2009.08.05 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Meglett!

gonit 2009.08.01 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.00
Többet később.

kosbor 2009.07.30 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.77
Örülök, hogy láthattam, köszönöm!

M.Sasa 2009.07.30 07:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
9 napos balatonfüredi nyaraláson szakítottam egy kis időt a ládázásra, főleg reggeli előtt, egyrészt mert akkor sokkal kellemesebb volt az idő, másrészt ekkor kaptam "kimenőt" a feleségemtől... Ez volt a 20/32. itteni találatom. Tetszettek a helyszínek, szép rejtés.

donbosco 2009.07.19 18:14 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.61
Megtaláltuk. Balácán már jártunk régebben, most csak a multi kedvéért jöttünk el. Úgy tudom, hogy a múzeumot be fogják zárni. A nemesvámosi halomsírról még nem halottunk. Érdekes, szép hely lenne, de nagyon elhanyagolt. Az előttünk megtalálók szedték össze és rejtették el újra a ládát, mert szét volt szórva. A láda tartalma siralmas állapotú. A halomsír mellé járnak a helyi gyerekek terep-biciklizni, ezért forgalmas a környék. Feltehetőleg nekik szúrta a szemét a kessertársak keresgélése és barmolták szét a geoládát.

 
sztyopa13 a páratlan páros 2009.07.16 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.40
Megleltük!Elsőre csak a láda helyét.Némi keresgélés és hitvesem kitartásának köszönhetően megtaláltuk a szétdobált ládát.Vissza rejtettük.A biztonság kedvéért a jelszórészletet felírtuk a rejtek fölé is.A villagazdaság nagyon tetszett.Jártunk Pompeiben is de ilyen gondosan rekonstruált feltárást ott sem láttunk.Bár ott mások a dimenziók.Különösen tetszett a füvészkert,ami élővé tette a régmúlt tárgyi emlékeit.A temetkezési hely is érdekes,kár hogy a helyi ifjuság új funkciót ad neki.A jelszó képzés nagyon stílusos.Maradandó élményt jelent a hely.köszönet érte!

 
benist 2009.07.14 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.92
Bringatúra Veszprém körül. Érdekes a villagazdaság, élénk élet zajlott a környékén most is. A mikrót minden további nélkül megtaláltam, ez alapján irány a temetkezési hely. Ez is figyelemreméltó építmény, a ládát azonban nem sikerült meglelnem. Találtam olyan helyet, ahol a láda lehetett, de üresen. Miután a leggondosabb kutatás során sem került elő a láda, jelszó második részét ki(net)találtam.

katica 2009.07.01 16:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.60
Ez a láda kicsit kavarósra sikeredett, miután már amúgyis sikerült leégnünk némiképp a GCHUKI utáni rövidítéssel a napon. Így aztán a hőguta határán igyekeztünk ládát lelni, és miután kigyönyörködtük magunkat a villagazdaságban, az első ponton a koordinátát nem lelve átmentünk a másodikra. A fotók sokat segítettek, bár valakinek sikerült olyan mélyre visszarejteni a ládát, hogy miután a fejembe vettem, hogy márpedig ott van és ennek megfelelően túrtam a csalánosban a fa alatt, végül elő is került. Ez a jelenet mondjuk nem tette élvezetesebbé a ládalelést, de szerencsére a látnivalók bőségesen kárpótoltak a nehézségekért.

Köszi!
katica + tobias

kilátás a második pont közeléből 
tomecskob 2009.06.24 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.56
Meglett. Kár a temetkezési hely állapotáért.

brigo 2009.06.12 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.28
Ismét egy újabb információval lettem gazdagabb. Nem tudtam a Nemesvámos határában lévő halomsírról. Kellemes időben, jókedvű keresést bonyolítottunk.
Köszönjük a rejtést.

SmartosKata 2009.06.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
-

divi 2009.06.04 20:00 - Megtaláltam
megvan

Vándor Csillag 2009.05.02 19:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Nagyon érdekes, szép hely! Motorozás közben találtunk rá.

Mr Bean 2009.05.02 19:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.78
Megvan!

shepherds 2009.05.02 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.90
Mai utolsó ládánk, tetszik a kétrészes multi, de kérjük szépen a gazdáját, hogy SÜRGŐSEN látogassa meg a ládáját, mert nemes egyszerűséggel cserélni kéne...

Timi&Szabi 2009.05.02 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.00
Megtaláltuk!
A láda nem volt a helyén, hanem kicsit arébb a fűbe dobva találtuk meg.
Ezért visszarejtettük a helyére, de talán más helyre kellene rejteni.

Vandor 2009.05.02 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.41
A hiba a kornyekbeliekben van?! Nem szimplan beazott...
Ficanka, Mocorka, Vandor S'asszem

Hektor 2009.04.25 10:30 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

mape 2009.04.19 15:30 - Megtaláltam
Megvan, köszi!

erbeo 2009.04.18 10:20 - Megtaláltam
Az első pont környéke teljesen kihalt volt, a ládnál azonban megélénkült a forgalom :)

ier 2009.04.18 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Szépen rendbentartott gazdaság. Még nincs nyitva, így csak kívülről láttuk.

Tappancs2 2009.04.13 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.11
Megtaláltuk!

Access Denied 2009.03.28 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.00
Peroval bringázás közben leltünk rá, ezzel Pero kolléga geocaching szüzessége elveszett! :-D

Vagy a megadott koordináta helytelen, vagy a GPS-em pontatlan, de a mutatott helytől jóval odébb lelte meg a mikrocache-t Pero. Szerencsére a leírás alapján kutakodtunk még egy darabig, bár én már feladtam. :-P

(A jelszó külön írva is elfogadásra került :-D )

pero 2009.03.28 11:30 - Megtaláltam
Megvan :)

Hucul 2009.03.11 08:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2 web: 3.5 átlag: 2.83 súly: 3.01
+leltük! stone72-vel közösen.

Stn72 2009.03.11 08:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.68
+Van! Közös találat Hucul-lal... A mikro-láda kissé trükkös ;))

art 2008.12.26 10:40 - Megtaláltam
Méltó hely a geoládának:-) Először a sár és a dzsungelharc miatt későbbre halasztottam a keresést, de most rögtön meglett :-)

napvirág 2008.12.13 15:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Veszprém megyei "vadászat" Maratonos macival 6/5

A mikroládát mi sem találtuk, így ez a bejegyzés csak annak köszönhető, hogy József segíteni tudott nekünk telefonon. Köszönet érte és a rejtésért is!

Maratonos Maci 2008.12.13 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Klassz hely, érdemes lenne visszajönni nyitvatartási időben...köszönet a rejtésért és a találathoz adott segítségért!

Hosszu és Maszat 2008.11.16 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.95
GCRAGT után ezt is megkerestük Bazsóval kiegészülve.
Sajna a mikroládát nem találtuk (köszönet a rejtőnek a segítségért), remélem csak mi voltunk balfékek.
A cache hamar meglett (volna), ha a rejtektől fél méterre nincs egy bmx pálya szerűség ahol cirka tíz kamaszmugli ugratott, trükközött, arcoskodott. Már-már láthatatlanná kellett válnom a találathoz, nem biztos hogy mindekinek lessz kedve fél órát trükközni a ládáért, bár jön a rossz idő így talán elkopik onnan a fiatalság.
A temetkezési helyet én sem ismertem.
Köszi.

kamzik 2008.09.27 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Szépek a római kori emlékek!

aDoc 2008.09.07 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.32
Körbevezetéssel.

vgvil 2008.09.07 00:00 - Megtaláltam
Első gyermekes nyaralásunk során öt hónapos kislányunkat bevezettük a geocaching rejtelmeibe :-)
Aki délután indul útnak, vegye figyelembe, hogy a villagazdaság 6 óráig való nyitva tartása igazából 1/2 6-ot jelent, mert a személyzet alkalmazkodik a "százévente" járó buszmenetrendhez. Lehet, hogy csak a szezon vége miatt alakul így a dolog, de mi sajnos nem tudtunk jól körülnézni, mert korábban zártak.

villagazdaságBogi megtalálta!
temetőkeressünk még!
Márta 2008.09.06 10:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. [wapon beküldött szöveg]

Lina 2008.09.03 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Megtaláltuk, szép rejtés, a környéket már ismertük, mivel vámosiak vagyunk. De így is hatalmas élmény volt.
Minden ott volt, ahol lennie kellett, a csalánok, a törmelékek, a faágak és alatta a doboz.Köszönjük.

pistika 2008.08.24 19:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.48
Sajnos zaras utan erzunk ide. Amennyire lehetett, korbeneztunk a kornyeken. Erdemes lesz egyszer nyitvatartasi idoben is visszajonni!
Koszi!

VILLAROSA 2008.08.22 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.61
A villagazdaság nagyon szép, a mozaikok csodásak! A kőtárat is érdemes megnézni.

Fegekri 2008.08.20 19:50 - Megtaláltam
Csak kívülről néztük meg a bemutatóhelyet, majd átmentünk a temetkezési helyre. Nagyon érdekes hely. Sőt most minden le volt kaszálva;-) Örülök, hogy ide is eljutottunk. Köszi a rejtést!

czipike 2008.08.19 17:30 - Nem találtam meg
:)

[Elutasította: Reggel, 2008.08.28 20:37]

tetta 2008.08.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.23
Nagyon khirály ez a romos villagazdaság, érdemes be is menni, ha arra jár az ember, nem csak a jelszót vadászni! A rejtés is nagyon tetszett!
A második helyszínnél, a temetkezési helynél, vigyázzatok a csalánnal, van belőle bőven:)

stotox 2008.08.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.36
Megtaláltuk.

othnan 2008.08.09 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.29
OK. Megtaláltuk. Sajnos későn érkezvén a múzeumot belülről nekünk sem sikerült megnéznünk
(majd egy más alkalommal pótoljuk.). A személyzetnek 17.35-kor megy az autóbusza, és ha ezt lekésik csak igen későn érnek haza. Ajánlom mindenkinek, ha be akar jutni 16.30-ig érkezzen. A külső területet viszont minden további nélkül körül lehet járni. Mindkét helyszín igen érdekes. Köszönjük a rejtést.

 
Edécske 2008.08.07 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.86
Csatlakozom az előttem / utánam szólókhoz. A helyszínen a nyitvatartás tényleg csak "dísznek" van kiírva, a kicsit sem szimpi nénik bent jól elküldik az embert, akik pimasz és érthetetlen módon jól meg akarják nézni a kiállítást. Érdekes üzletpolitikájuk van!
A kertet megnéztük, finom illatok szálltak a levegőben. A másik pont is jó, szuper ötlet volt összecsatolni a két helyet. A romon kislányok üldögéltek, és persze furán néztek minket, amikor eltűntünk a bozótban, de mindegy, ilyen a ládázók sorsa :)
Köszönjük a rejtést.

Priaxis 2008.08.07 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.01
Megtaláltuk Edécskével! Nagyon jó multi! Az első pontot régebben sokszor látogattam, de még "mugli"-koromban. Érdekes és különleges hely, egy darabka történelem : ) A második pont nekem is új volt. Szép temetkezési hely: az egyik oldalán arattak, a tetején lányok leckét írtak. Mi meg próbáltunk nem zavarni senkit : )
Köszönjük!

Priaxis

 
pgyp 2008.08.05 17:15 - Megtaláltam
Pénztárzárás körül érkeztünk oda és egy igen morcos pénztárosnéni fogadott bennünket, bezárta előttünk a pénztár ajtaját (ekkor még nem volt lezárva a kassza), majd mikor kicsit arrébbmentünk kijött és azt mondta, hogy már lezárta a kasszát és nem nézhetjük meg a kiállítóhelyet. Mivel nem akartuk a kesserek rossz hírét kelteni udvariasan elköszöntünk és megfogadtuk, hogy ide többet nem jövünk:-( Jó lenne valami alternatív jelszó is azoknak, akik esetleg nem akarják megnézni a helyet vagy nem engedik be. Szerintem egyébként 45 perc alatt simán megnéztük volna.

[Jóváhagyta: Reggel, 2008.08.12 20:03]

Rudi Team 2008.08.05 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.80
Még jó, hogy nem sötétben kerestük. Csapóbomba a kesserösvényen.
Éva, Szandra, Gabi, Roland, Rudi

Emerico0423 2008.07.27 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.57
Kedvesemmel, Vikivel mai első ládánk. Nagyvázsonyba menet tettünk kitérőt erre a gyönyörű helyre. A bemutatóhelyre nem mentünk be, így nem is fizettünk érte. A kiállítást kikerülve, célirányosan a mikroládához mentünk, és feljegyeztük a hagyományos láda koordinátáit.
A római kori temető melletti szántóföldön épp mezőgazdasági gépek végezték a szokásos munkájukat, amiben néha egy gólya akadályozta meg őket: hol itt, hol ott téblábolt.
Elég szomorú, hogy a ládához vezető "kesserösvényen" emberi ürülék rondította a természetet.
Nagyszerű rejtés, köszönjük szépen! 4/1

Sasszemek 2008.07.27 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 2.92
Megtaláltuk. A kiállítás jó színvonala kellemes meglepetésként ért minket, köszönjük a rejtést. A temetkezési helynél lévő rejtek környezete nem geocaching-hez méltó. Ottjártunkkor ember magasságú parlagfű, építési törmelék és egyéb eldobált szemetek között vezetett az út. Ez nem a rejtő hibája a közelben kevés hely van rejtésre, de mégis egy távolabbi jobb környezeti adottságokkal rendelkező ládaelhelyezést javasolnánk.

bolyak 2008.07.26 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.55
A szuper mikro után a második láda eléggé lehangoló.

 
Ötvös család 2008.07.26 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.34
A síremlék eléggé elhanyagolt, térdig ér benne a gaz és a szemét, de a többi rész rendben volt. Én lehet nem ráépítettem volna a falakat, hanem inkább leástam volna, de ez ízlés dolga.
Köszönet a rejtésért.

 
Teddy 2008.07.22 16:35 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.59
Kissé nehéz volt a ládakeresés a susnyában...

szaboist 2008.07.22 12:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.36
Unokás ládázás a Balcsinál/6.Mindkét bemutatásra szánt helyszín tetszett! A láda helye viszont lehetne tisztább is. Így viszont garantáltan nem tűnik el :P

Kokó 2008.07.18 13:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.80
Leginkább az tetszett, hogy a töredékeket kiegészítették. Jól érzékelhető a különbség az eredeti és a pótlás között, mégis megmutatja milyen lehetett. Az árjegyzékből kimaradt, hogy a beltéri fényképek készítéséért 280.- HUF fizetendő. A videózás 350 pénzbe kerül - ha jól emlékszem.
A második pont helyét eleinte nem értettem - persze nem olvastam a leírást -, de elég volt megpillantani. A doboz jó helyen van.

erchegyia 2008.07.18 13:45 - Megtaláltam
Kofola Bt-s ládázás a Balaton-felvidéken, 19izsi73, Kokó és macikupac társaságában. 3./12

19izsi73 2008.07.18 13:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.68
Balatonfelvidéki ládázgatás a Kofola Bt. tagjaival.Ilyenkor csodás a kis parcellák közé ültetett gyógyfüvek tengere...

Kofola BT 2008.07.18 13:43 - Megtaláltam
Balaton-felvidéki ládázás 5.

macikupac 2008.07.18 13:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.96
Ládázás a Balaton-felvidéken I/5.

Még anno a Balaton 50 ttúrának volt itt ellenőrzőpontja. De be sosem mentem, mert az már tényleg nem fért bele a szintidőbe. Így mindig kimaradt az évek folyamán. Mostanság már rendkívül ritkán járok tt-kre, így jut idő nézelődni. Ezért befizettük a belépődíjat, még külön fotópénzt is leszurkoltam, majd körbe néztünk odabent. A gyógyfüvekkel körbe ültetett napóránál már tudtam, hogy sok érdekes dolgot fogunk látni. Később már szinte mindannyiunké elkerekedett. Nem csak, hogy elénk tárult egy letűnt korszak emlékanyaga, hanem azokról olyan formában kaptunk igen átfogó képet, hogy még érthető is maradt. A leletek elég nagy hányadát - ahol a megértéshez szükséges volt - kiegészítették. Nagyon szép mozaikpadlókat, edényeket, szobrokat és feliratos sírköveket láthattunk. Bepillantást nyerhettünk az ókori padlófűtés-rendszer működésébe is. Valahogy sokkal látogató-centrikusabb a hely, mint Tác - Gorsiumban. Miután mindent alaposan körbecsodáltunk, felkerestük a közeli temetkezési helyet is. Ez is egy nagyon érdekes építmény. Bruminak is kedvére való volt a helyszín.

Ezt kerestükDrót-légiós
Gyógyfüves részlegNapóra
Római szekérFalmozaik
Így oldották meg a fűtéstRészlet a régészeti leletekből
Impozáns mozaik padlóKenyérsütő kemencék
A kőtárbanOszlopok
Hercules - a tv-ben jobban nézett kiSzarkofág
Feliratos sírkőRómai temetkezési hely
Brumi a ládával
vaj+zs 2008.07.15 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.17 súly: 1.70
A nagy gazban nem volt jó mozogni.A környék nagyon szép.

sambenedek 2008.07.15 10:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.65
Nem is tudtam, hogy még itt is vannak romok, pedig voltunk már Balácán néhányszor...

megvagy...Az ősöket nem tisztelve
Ronin 2008.07.12 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.68
Egy éve jártunk errefelé, akkor a kálváriadombon. Akkor nem is gondoltuk, hogy itt ilyen érdekesség "lapul". Nagyon tartalmas időtöltés volt a villagazdaság megtekintése. A különféle gyógy- és fűszernövények az egész társaságnál nagy sikert arattak. A végláda helyének megközelítése jelenleg elég kellemetlen a nagy gaz és csalánrengetegnek köszönhetően, de azért így is átverekedtük magunkat a nezézségeken.
Jó kis nap volt ez a mai, köszönet a rejtésért!

zsakar 2008.07.10 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.97
.

luilui 2008.07.05 16:16 - Megtaláltam
Megtaláltam!

Judith 2008.07.05 16:16 - Megtaláltam KRW környezet: 1.5 rejtés: 1.5 web: 4 átlag: 2.33 súly: 3.51
Na, hát ilyet, még életemben nem csináltam!
A fejem felettig ért a gaz, abban mentünk ládát keresni!
Biztos voltam benne, hogy nem erre van a láda, az nem lehet!
Aztán a csalán csak derékig ért, majdnem a sírás kerülgetett, így elrontani egy ládát!

tádé 2008.06.08 19:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.58
Egész úton odafelé szép, napsütéses idő volt, de érkezésünkkor viharfelhők kezdtek gyülekezni. Még bőven nyitvatartási időn belül érkeztünk, mégsem tudtunk bejutni, mert egy lélek sem volt ott.
A második pontnál már esett az eső, derékig érő, vizes dzsindzsában kutakodtunk. Megtréfált bennünket, hogy a leírás szerint dombON van a láda, de a rejtő készséges - telefonos - segítségével megtudtuk, hogy merre érdemes keresni...
Visszajövünk majd pótolni az elmaradt látnivalókat.
Kicsi Gesztenye és Tádé

banyóka 2008.05.18 19:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Nagyon szép környék, érdemes ide eljönni. Először a mikrot akartuk megkeresni, de nem akartuk megváratni a nénit, aki kinyitotta a kiállítótermet (mi voltunk a nap első kuncsaftjai). A kiállítást érdemes megnézni. A teremből kijöve elindultunk a GPS után, erre a néni utánunk szólt, hogy a kőtárat nem akarjuk-e megnézni. Megnéztük. Aztán a ládát is, ami könnyen meglett. Még egy kicsit nézelődtünk, a bejáratnál találkoztunk a nap 2. látogatóival. (Miért csak ennyien látogatják ezt a jó helyet) És indultunk a 2. pontra.
Zoli, aki töritanár teljesen belelkesült mindkét ponton.
Ez volt a hétvége utolsó, 16. ládája.

pecso9. 2008.05.17 12:10 - Nem találtam meg
Ma osztálykiránduláson voltam Balácán, és gondoltam megkeresem a ládát ha már ott vagyok. Az osztálytársak és az osztályfőnök is segített Déltől kettőig kerestük de a leírt helyen nem találtuk meg eggyiket sem. Ezek után az osztályfőnök megkérdezett egy ott dolgozó nénit és ő azt mondta, hogy a ládát és a jelszót is elvitte valaki. Nemtudom, hogy ez igaz-e, ha igen akkor kérlek fogadd el a láda megtalálását. Köszönettel: Pecsó. Egyébbként Nagyon tetszett Baláca.

hetti 2008.05.12 17:18 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.11
Rafkós.Raktunk bele egy geocoint.

szandrik 2008.05.11 13:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.05
Kedves hely. Nem rémlik, hogy lett volna a dobozban motor.

 
Arti (junior) 2008.05.11 11:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.23
TB1CHGN (motor) dögcéduláját kivettem, a hozzá tartozó motor nincs meg. Keresem neten keresztül...

A temetkezési hely egy nagy napórának is beillik.

Varga Gábor 2008.05.10 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Ok! Kifizettem a belépőt, pedig lehet, hogy nem kellett volna. Mindenesetre a hölgy nagyon kézségesen végigvezetett a feltáráson.
A ládát aránylag könnyen megtaláltam, TB MOTO-t lefotóztam és otthagytam. Köszönöm a rejtést.

 
E.T. 2008.05.09 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 1.00
E.T. ezt is megtalálta!

Csuhás 2008.05.04 15:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.22
Majdnem kimerítettem a próbálkozásaim számát mire feltűnt hogy a PSW2-t kell előre írni majd utánna a PSW1-et. :-((

A gazdaságban már többször kerestem sikertelenül a ládikát, így az nem volt újdonság. A második pont viszont kellemes meglepetés volt.

Csuhás

Az első pontnálKilátás
RepceA második pontnál
KőkörProfilból
Bejárat sírkamrábaKijárat
LádaközelbőlToronykukkantó
cziraki 2008.04.27 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.23
Megtaláltuk.TB Moto ide költözött.

cavinton 2008.04.27 11:16 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.17 súly: 2.45
Végre ezt is láthattam. Apám is elkísért, Neki is tetszett.

hamutipró 2008.04.20 18:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.90
szép időben,kellemes séta.
Ritám első találása,nekem meg az első multi.
köszönjük.

Doric és Laszisz 2008.04.12 13:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.51
Még nem kezdődött el a fizetős időszak, ezért mindent nem tudtunk megnézni, de így is látványos a feltárás. Rendezett, szép környezet, köszönjük.

Tozsó 2008.04.11 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.57
Megtaláltam!Tozsó és Jack

DunaX 2008.04.11 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
Hirtelen felindulásból - Kehidakustány felé menet - letértünk az útról, és megnéztük a gazdaságot. Már régen fentük a fogunkat erre a ládára, hamar meg is lett mind a filmesdoboz, mind pedig a ládika.
A romok környékén gyönyörűen virágzanak a tavaszi virágok! - sajnos a szeles idő kisit csökkentette az élményt.

A WAP-os bejelentés nem sikerült túl jól, lehet hogy a kis/nagybetűk kódolása miatt, de sikerült letiltanom a bejelentést egy hétre :-) -- így a mellékelt képek alapján kérem a találat bejegyzését!

[Jóváhagyta: Reggel, 2008.04.13 19:46]

Marci és a kemenceKutyatej
Fürtös gyöngyikenapóra -- egész pontos! :-)
Jelszó 
csibészek 2008.04.06 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.78
Koszonet a rejtesert. Az elejet a faodvaban nem talaltuk, meg szerencse, hogy volt nemi infonk Attilatol.

vipi 2008.04.05 19:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.21
Megtaláltuk

Betty. 2008.04.05 19:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.00
Megtaláltuk. Nekem nagyon tetszett a hely, a rejtek majdnem kifogott rajtunk, nem ott kerestük, ahol kellett volna, de aztán nagy nehezen meglett az első pont. Mivel már esteledett, és még egy láda előttünk volt, csak gyors körülnézés volt, de én nagyon szeretem az ilyen helyeket. Tetszett, köszönjük!!!

BCI 2008.04.05 19:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.23
Megtaláltuk!Bár szerintem nem a megadott koordinátán.
Nagyon tetszett mindkét pont!

 
keresek 2008.03.29 19:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.39
Veszprém környéki barangolásunk e napi utolsó célja. Bár a figyelmetlenségem miatt a temetkezési hely felkeresése már a sötét leple alatt történt. Kár, hogy a balácai tárlat még nincs nyitva, csak körbejárva tudtuk megcsodálni.

 
zöldcsacsi 2008.03.28 11:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.96
Tényleg kár, hogy nem volt nyitva, így kevés igazi élményt nyújtott.

Tepiszellem 2008.03.28 11:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.92
Kár, hogy nem volt nyitva.

Berci és Rózsa 2008.03.23 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.75
Megtaláltuk.Húsvét környéki ládázás.Balatonfüredi hétvége keretein belől. A szomszédos golgota után kerestük fel a helyet. Kicsit bóklásztunk az épületek között,majd megcéloztuk az első pontot.A láda koordináta könnyen meglett, elsőre kicsit messzinek tünt a távolság a rejtekig,így az autós kerülős megoldást választottuk.A település utolsó utcája után egy földút fogadott,amire (vesztünkre) kár volt ráhajtani.Majdnem elakadás lett a vége. A végeredmény: csúszkálás és saras autó (még az autó teteje és szélvédője is kapott rendesen).Kerestem egy füvesebb részt a földút közepén,hogy tolás nélkül el tudjunk indulni visszafelé. Hiába no,nem egy terepautó a P. 206 eső után földúton. A kocsit hátrahagyva még pár száz méter és meglett a rejtek is. Valóban érdekes a célállomáson található épületmaradvány is.Köszönjük a rejtést.

Fonte 2008.03.15 11:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.80
Az ajánlott parkolóban hagytam az autót, s ragyogó napsütésben sétáltam be a "gazdaságba". Rögtön megcéloztam a pénztárt, de gyorsan rájöttem, hogy a mai látogatásom ingyenes lesz!
Mindent alaposan végignézegetve -már ami nem volt zárt ajtók mögött!- sétáltam végig a kertben, aztán a dobozka is gyorsan meglett!
A második ponthoz érkezve, néhány helyi biciklis sráccal találkoztam, akik már éppen indulóban voltak, de még figyelmeztettek, hogy üvegcserepek vannak mindenfelé, vigyázzak.
Sikerült a koordinátát elírnom, és a műszer mindenképpen a szántóba akart vinni, de nem hagytam magam, és "GPS nélkül" is gyorsan megtaláltam a ládát.
Érdekes hely! Köszönöm, hogy megtalálhattam!

 
csadorvadász 2008.03.08 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.95
Levadászva!köszi,a helyszint már régről ismertem,a ládáról még nem tudtam!

tomki 2008.03.02 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Kis naivak, azt hittük, hogy meg lehet ilyenkor nézni egy ilyen kiállítást... Ráadásul jól nekieredt a zápor, de ha már itt voltunk, megkerestük a rejteket. Először hallottam a pacsirtákat idén, őket nem zavarta a hülye időjárás. A 2. pontot hazafelé újból felkerestük, hogy mindenki megnézhesse.

Hazafelé már jobb idő voltSzivárvány
Drag 2008.02.26 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.33 súly: 2.58
Megtaláltuk. A második ponthoz 800 méter a szántásban... brrrr.. a bokám megdöglött.

DRag

kocszso 2008.02.21 18:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 1.60
Kicsit sötét volt de nem rossz.

zoo_lee+Edit 2008.02.21 18:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.45
+találtuk. Az első pontot sötétedéskor. A másodikat már teljesen sötétben. Ezt is munka után kollégákkal.

Zárva :(
Sötétben 
Skali&Margó 2008.02.10 18:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.15
Levadásztuk!

Zsozsoboy 2007.12.08 22:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.05
Érdekes hely, ide visszajövünk!

wiwien002 2007.12.08 17:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.94
Megtaláltam!

Babu&Babu 2007.12.02 01:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.71
OK!
A zacsi eléggé megviselt de sajnos nem volt nálunk, úgyhogy nem tudtuk cserélni.
Thx!

[Jóváhagyta: Reggel, 2007.12.03 20:51]

Zsiray család 2007.11.11 19:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.43
Zuhogó eső, hatalmas sár, de azért meglett...Köszi a rejtést!

3D 2007.11.04 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.33
Most várunk, hogy nyitva legyen.

Affami 2007.11.01 08:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.66
Gyalogolunk a murvás úton közben megállt egy kocsi mellettünk, bácsi megkérdi: - mit keresünk itt, mondom: - megnéznénk amit lehet, válasz: zárva van!, -a kinti rész is?? -Jah, az nem :)

Paul 2007.10.26 22:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.17
Egy jó hosszú Balaton felvidéki ládázás 81/24. találata.Zárva volt de nem volt ott senki sem,igy azért kicsit körül néztünk.A láda szerencsére kivűl van.

 
koszta 2007.10.26 19:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.90
A temetkezési helyről nem tudtam, pedig már jártam itt.

Puszkany 2007.10.18 10:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.75
A gazdaság már nem látogatható, a temetkezési hely, viszont bármikor megtekinthető. Köszi a rejtést!

zsotie 2007.10.12 12:25 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.91
Megvan.

ndavid42 2007.10.09 20:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.92
[:84:]
GCVEGO>>
Veszprémfajsz után ide bicajoztunk. Fényképeztünk párat, meg körülnéztünk, mikroláda meglett. Aztán tovább, a rázós földúton a 2. ponthoz. Érdekes hely ez is. Meglett a láda is.

Pifu74 2007.10.07 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.23
Megtaláltuk

tommyta 2007.09.23 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.77
Igaz, fizetős az első pont, de egy igazi kincsvadászatnak nem is adhatna jobb helyet egy ásatás. Szerencsére senki nem volt rajtunk kívül, így gond nélkül borogathattuk a köveket. A ládánál törpék és gyerekek előnyben! Ennek ellenére nem bántuk meg.

white0276 2007.09.22 19:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.45
Nagyon érdekes láda volt, kösz a rejtést! A mikroládához szinte "túristaút" / jelzés vezetett. A másodikat már sötétedéskor, de viszonylag gyorsan megtaláltuk. A villagazdaságot majd egyszer, a nyitvatartási idő alatt is megnézzük.

naplemente 
fkmaster 2007.09.22 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.71
Ez is meglett.

abacus 2007.09.05 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Balatoni nyaralás helyett: raincaching.

Lompi 2007.09.03 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.85
Érdekes hely, köszi a lehetőséget.

sasa1214 2007.08.29 09:46 - Nem találtam meg
hu

[Elutasította: Reggel, 2007.09.17 21:40]

szipeti 2007.08.26 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.75
Mindent megnéztünk. El is ment az idő, így a mára tervezett többi láda felkutatása elmaradt. Érdekes hely. A vége is jó.

 
nbokan 2007.08.24 12:06 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

anettnori 2007.08.23 18:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.87
A picik délutáni alvása után indultunk el. 5 óra előtt értünk a helyszínre. A pénztáros néni közölte, csak fél 6-ig lehet a termeket látogatni, mert utána el kell érniük a buszt. Ugyhogy egy kicsit siettünk a belső részek látogatásával. Zárás után kényelmesen megkerestük Levivel az első pontot. Majd egy jó félóra alatt a kicsiket "szabadon" engedtük, és ők fedeztették fel velünk a villagazdaság környezetét. Végül Levivel begyűjtöttük a jelszó hiányzó részét.
Tetszett a hely!

georginar 2007.08.20 20:45 - Megtaláltam
Nagyon nehéz volt megkeresni az első pontot, de sikerült. A másodikhoz már sötétedéskor értünk. Kicsit féltem, nehogy szembetalálkozzak egy rókával, őzikével, mert a rejtekhely ideális pihenő számukra is:-)

GyZsTeam 2007.08.20 12:35 - Megtaláltam
Valamikor régen dolgoztam 1 hónapot római-kori ásatáson. Itt sok érdekes dolog van, amit ott is láttam, vagy megismertem. Sok szépet, hasznosat építettek, alkottak abban a korban, amire most is rácsodálkozunk.
Tetszett a hely.

HADSZ 2007.08.19 20:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.86
Már régóta kinéztem magamnak ezt a ládát, /arról nem is beszélve,hogy milyen közel van a lakhelyemhez/ csak a doboz "betegsége" miatt húzódott egy picit az ügy.Amikor láttam,hogy újra látogatható a préda,egyik este gyorsan kitekertem levadászni a kesst.A bemutatóhelynél nem egyszer jártam már,igaz ez nagyon régen volt ,viszont a temetkezési helyet most láttam először.Két helyi kissrác bicajozgatott a romok körül,így amennyire lehetett,igyekeztem feltűnésmentesen logolni.

marczeeee 2007.08.19 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 2.94
Meglelet BigMick-el. Marczeeee és Orsi

bigmick 2007.08.19 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.51
Egy jó órát eltöltöttünk az épületek, meg a fűszernövény bemutató megnézegetésével, aztán egy óvatlan pillanatban ellógtam az 1. ponthoz keresni. A rejtekhely egyszerű, de hatásos.
Utána megnéztük a villagazdaság temetőjét, az is tetszett, meg a láda is gyorsan meglett. A közeli kálvárián már korábban jártunk és jó volt felidézni az ottani tavaszi kakukkfüves emlékeket.
BigMick, Iza
Közös találat Marcival és Orsival.

HasSan 2007.08.18 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.12
Gyönyörű látvány.Nagyon tetszett mindenkinek ajánlani tudom csak.
A ládát kéretik kicsit komolyabban visszarejteni.

NZs 2007.08.18 12:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.54
Balatonfüredi kesingtúra 8.nap 2.láda
A hazaút második megtalálása GCKR után. A kiállításra nem volt kedvünk bemenni, csak körülsétáltuk a területet, és megkerestük a filmes dobozt. Elég merész! Itt legjobban a napóra tetszett, meg a fűszernövények kertje.
Vissza az autóhoz, majd a földúton egészen a temetkezőhely bejárati útjáig mentünk. Míg az első rész számomra felejthető élmény volt, ez nagyon tetszett! Először gyorsan megkerestük a ládát, ami lényegében nem is volt elrejtve, csak úgy betéve a gallyak közé. Logolás után pedig öszze-vissza mászkáltuk a romokat! :-) Ez a hely akár egy önálló ládát is megérdemelne. Elég sokat időztünk itt, rengeteg fotó is született mindkettőnk gépében, aztán végül elgurultunk a látótávolságban levő Golgota "parkolójához".
NZs & KáVé

árok. vajon eredeti?Napóra
a láda közelébőlbejárat
KáVé a bejárati folyosóbanlentről fel
fentről lea sírkamra és én... :-)
sírkamra a másik oldalrólott a dombon a Golgota!
mjdgm 2007.08.17 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.86
Már sokat hallottunk a helyről, bár még nem jártunk itt! Örülünk, hogy a rejtő jóvoltából most eljuthattunk ide! Nagyon tetszett! Köszönjük!

Kicsit késik az óra! :-)dgm ládát talált!
 
Lacza és Tádé 2007.08.16 10:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.51
Én voltam az első látogató reggel. Furcsa volt

SagiK 2007.08.15 12:55 - Megtaláltam
Első. :-) [wapon beküldött szöveg]
Kerékpárral kerestem fel a ládát, a kiállítást nem néztem meg, várt a család a parkolóban.
A láda alaposan el volt rejtve, az eredeti állapotot visszaállítottam. A láda elrejtése után vettem észre egy "aranykarkötőt" a földön. Lehet, hogy én rántottam ki, lehet, hogy más hagyta el. Mindenesetre elhoztam, azóta az a lányom plüssoroszlánjának a nyakörve.
Ha valakinek hiányzik, keressen meg, és egyeztetünk a visszajuttatásáról.

 
Kis ördög 2007.08.06 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Megtaláltuk!
Szép a környezet,az ujrarejtés is tuti lett!!!Köszi a rejtést!

Kis ördög

Angyal 2007.08.06 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Megtaláltuk!
Szép a környezet,az ujrarejtés is jó lett!!!
Köszi a rejtést!

Angyal

Mackka 2007.07.29 15:00 - Megtaláltam
Oszkóról hazafelé, kalandozva.
Ezt a beteg ládát csak most vettem észre... Csodálkoztunk is, hogy ilyen jó helyen nincsen láda. A beteg ládákat kivételesen nem töltöttük le...
A kiállítás szuper, nagyon tetszett mindkettőnknek, és a nénik még remek érdekes dolgokat is meséltek a helyről.
Kérem a rejtőt, hogy - bár nem kerestük a beteg ládát - megtalálásunkat fogadja el, a helyet alaposan megcsodáltuk!
Mackka & Péter

[Jóváhagyta: Reggel, 2007.08.01 07:12]

 
sanyisz 2007.07.21 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.70
Pár hónapja letöltött html-ből "dolgozván", nem tudtam, hogy beteg a láda. Megerősíthetem, se microláda az oduban, se koordináták a padokon.

[Jóváhagyta: Reggel, 2007.07.21 23:46]

Csuhás 2007.06.02 11:55 - Nem találtam meg
Kerestük, de nem találtunk az odúban semmit. A padokon sem volt felirat. Majd egy kiadós zápor elzavart minket a környékről. Sóval majd legközelebb..

Csuhás, Vándor

Ott a célpontVisszafelé
Nagy idő készülEláztunk
piliflowy 2007.04.02 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.04
Az első pontról a másodikra indulva a pusztától kicsit megijedtünk. Végülis sikerült megtalálni... Az első ponton lévő ládának nincs teteje, tartalma ázott.

Attibati 2007.03.25 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.92
Veszprém környéki kerekezés 73 km
Bosszankodtam egy sort a második pont koordinátájának hiánya miatt, ugyanis a temetkezési helyhez vezető bekötőút mellett jöttem el idefele jövet.
A kiállítást csak kivülről sikerült megnézni, mivel minden zárva volt.

radpeter 2007.03.25 12:00 - Megtaláltam
O.K.! [wapon beküldött szöveg]

Bal3 2007.03.25 11:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.59
Áve!

Radpeter szállítmányozott ma minket L@zyvel, csodás verőfényes tavaszi tekergést követtünk el a Balaton felvidéken és környékén.
A mikro nem lett meg, kerestük, odu üres, segond, van padon felirat, no igen, de azt az utoljára itt élő léginárius írta fel oda. :-) Olvashatatlan.
Már majdnem feladtuk mikor a földön heverve megtaláltuk a mikrót.
Irány a láda, út beszakadva, lezárva, séta.
Romok szépek, téglára feliratok "magyarosak" :-(
Nem bántuk meg, hogy eljöttünk ide. Napóra rosszul jár :-)

Üdv Bal3

L@zy 2007.03.25 11:57 - Megtaláltam
Balatoni kiruccanás radpeterrel és Bal3-mal [wapon beküldött szöveg]

Kryka 2007.03.25 10:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.36
Megtaláltam - klassz, csak kicsit kihalt volt.

qpci 2007.03.17 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.04
Az első pontnál mikor beírtam a koordinátákat, picit megijedtünk, hogy nem írtam-e el, mert a pusztába mutatott, és elég messzire, de elsétáltunk, és megérte.

maszek 2007.03.16 19:11 - Megtaláltam
Kellemes bicajozást tettünk a környéken, ilyen szép időben vétek lett volna otthon maradni. Az első pontnál, ahol megkaptuk a láda konkrét koordinátáját, a leírás szerint fel vannak írva az adatok a padokra is. Igen ezt meg tudom erősíteni, tényleg ott van, de az idő vasfoga ezeket sem kímélte, a felirat ugyanis olvashatatlan már! Ha valaki legközelebb ezt tűzi ki célnak, kérem vigyen magával valami alkoholos filcet, és próbálja meg frissíteni, olvashatóbbá tenni a feliratokat a padokon is! Előre is köszi!

Épület az 1.pontnálTemetkezőhely
stoto 2007.03.16 15:30 - Megtaláltam
Az első ponthoz kissé félve mentem oda, mivel sehol senki, de úgy látszik nem őrzik. Szép hely, a temetőhely különösen érdekes.

Csaba & családja 2007.03.15 21:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.11
Sajnos sötétbe értünk ide, de majd világosba is érdemes lesz visszajönni.

Rafiki 2007.03.15 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2 web: 3 átlag: 2.67 súly: 1.48
Március 15-én öcsémmel (Ibu) egy laza biciklizésre indultunk, hogy kesseljünk egyet. Ez volt az első állomás. Kicsit bosszantott, hogy a 2. pont mellett mentünk el keresve az elsőt, amiben van a 2. koordinátája.
Szóval volt egy plussz körünk.
Mindegy. Az a lényeg, hogy meglett.

Ibu a ládávalA 2. pontnál
ibu 2007.03.15 14:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.38
Délután kerékpárra pattantunk és kerekeztünk egyet a Balaton felé. Kicsit bosszantott, hogy a második pont éppen visszafelé volt. Túltettük magunkat rajta. Még hátra volt az út nagy része. :)

kettesben a ládávalÉn és az utitársam
tibbi 2007.03.03 16:46 - Megtaláltam
Érdekes helyzet, ez a 99.5 és 101. ládánk egyszerre.Ez úgy lehetséges, hogy Baláca felkeresése után továbbmentünk a GCVEGO-hoz, így az lett a századik. Szerencsére itt sem esett az eső, így nyugodtabban szétnézhettem ezen a szuper helyen. A második pont körül akadt némi probléma, az egyik, murvából frissen "megépített" úton bátran elindultam, de az első lépés után bokáig süllyedtem. Természetesen nem túrabakancs volt rajtam, így kicsit fájlaltam a történteket. A rejteknél további megpróbáltatásokban volt részem, de végül megúsztam épségben.
Reggel! Kicsit megtévesztő a fotó a rejtekről, mert éppen a dombocska túloldaláról készült, én bedőltem neki (meg a kitaposott ösvénynek is).
Mai ládázásunk alatt is a turistautak.hu térképpel navigáltunk, a frissen felmért részek hamarosan berajzolásra kerülnek
Köszönjük szépen!!! tibbigeo&Zsani

Egyéb érdekesség: ha Nemesvámoson jártok, feltétlenül sétáljatok végig a Kossuth utcán! De mindegyiken ám!!! {:-)))

gcvego-gcblca
gcvego-gcblca 2. 
Stacee 2007.02.26 17:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Igaz kétszer futottam neki, de meglett! Elsőre vagy 20x körbejártam a ládát..... Derült ki így utólag. Kezdők bénasága. :-) Köszi

Reggel 2007.02.26 09:42 - Egyéb
Tegnap este kesselésből hazafele ránéztem. Él és virul. Magánban e-mail ment. Ráadásul elég hanyagul lett visszarejtve legutóbb. A láda KERESHETŐ!!

Stacee 2007.02.25 21:59 - Nem találtam meg
Vagyis valószínű megtaláltam volna......
Ha lett volna mit. Szerintem a láda az utolsó megtalálás óta eltűnhetett, de ebbe nem vagyok holtbiztos, lehet csak én vagyok béna... Elvégre az első ládám lett volna! Az első pont megvolt, filmesdoboz a helyén, koordináta a gépbe be a második ponton a láda nincs meg sajna. :( Reggel légyszi nézz rá az ügyre, hogy kiderüljön vajon én bénáztam-e el a dolgot.
Köszi

Karif 2007.02.04 17:43 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2.5 web: 2.5 átlag: 2.67 súly: 1.85
:)

Schaf 2007.02.01 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 1.5 rejtés: 1 web: 2 átlag: 1.50 súly: 2.36
Megvan...

cacheelyűk 2007.01.28 13:39 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.88
Ez volt a 12. ládánk közel két nap alatt. Köszi.

Endresz_család 2007.01.27 14:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.26
A második pont becserkelése mára maradt. A láda messziről virított, a közvetlen környéken lenne kevésbé szembetűnő rejtek is, maga a hely érdekes. Nyáron biztosan visszatérünk a zárt részek megtekintésére!
Köszönjük!

 
cukor 2007.01.18 14:28 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.17 súly: 1.95
most már a jelszó is rendben egy kis segítséggel...

cuclimucli 2007.01.17 10:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.30
:)

Csonti 2007.01.15 17:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
Jó kaland volt, egészen ránk sötétedett! Remek multiláda, nem túl hosszú, és nicsenek nagy távolságok

Holgerson 2007.01.14 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 2.00
megtaláltuk

alarc 2007.01.13 20:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.70
sajnos ezt a ládát sötétben vadásztuk le, sokat nem láttunk sem a gazdaságból, sem a ládánál lévő romokból, ráadásul a jelszó most sem jó, mivel nagyon érdekesnek tűnik ez a hely, tavasszal vissza fogok jönni, hogy megnézzem világosban :)) köszönjük a rejtést

[Jóváhagyta: Reggel, 2007.01.14 21:29]

szasze 2007.01.10 23:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.00
remek kirándulás igaz, hogy második kisérletre de sikerült, a "TBC" azaz a Trackpont Barátai Club tagjai.
Nóri, Sanyi, Balinka, Lajos "Süti"

 
vevi87 2007.01.02 18:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
veszprém szépp hely megéri ide eljönni is megkeresni a ládikát egyben

Ampulla 2007.01.01 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.30
Első ládánk az idén!!! Remélem még rengeteg követi!

fafa 2006.12.31 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
Hurrá!!!Megvan!!!(23.)

Hófehér 2006.12.25 14:56 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.02
Az első pontot kicsit nehezen találtam meg, mert egy másik fán matattam. Hiába, levél nélkül nem ismerem meg a körtefát:)A filmesdobozt alig bírtam kikotorászni. Végül meglett. Jelszórészlet felírva, doboz viszatuszkolva, mádodik koo feljegyzése elfelejtve. Kezdtem előröl...A második pontnál két turista kóválygott, ezért roppant tudományos fejjel nézelődtem amíg el nem mentek. Utána már könnyű volt a találat.

Vucsi 2006.12.24 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.14
Felkészületlenül érkeztem az első ponthoz. A kütyü egy táblához kalauzolt, de nem hagyott nyugodni a dolog. Nem lehet ez virtuális. Körbe-körbe járkáltam a padoknál, bokornál, a fa körül is tettem két kört, mikor megpillantottam a lyukban a doboz tetejét. Egy körmöm bánta a kihalászást. Lefényképeztem a papírt, és mind ki jól végezte dolgát visszaindultam a kocsihoz. Útközben azon töprengtem, el lehet intézni ennyivel egy ládát. Összehasonlítottam a fényképen és a kütyüben lévő koordinátát, akkor esett le, hogy egy multival van dolgom. Gyorsan bepötyögtem, és már indultam is a második ponthoz. Tök jó hely, érdemes volt vesződni vele egy kicsit. Tolérance geolutin is kárpótolt, velem jött.

Gabeszosz 2006.12.22 15:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.82
Nagyon szép volt az idő, tiszta, hideg levegővel, mesekék éggel. Minden zárva, egy teremtett lélek nem volt a közelben, sőt, az első negyed órában még az úton sem húzott el autó. A második pontról észrevettem, hogy beparkol egy kocsi a bemutatóhely elé, azt hittem, kesserek, de tévedtem: Visszafelé menet a kocsi már nem volt ott, szembe meg nem találkoztunk:). A Golgota egy karnyújtásnyira van! Ez ám a ládasűrűség! Nem rossz a hely, de a "semmi" közepén álló romok, mint a mai második pont, állnak hozzám tényleg közel.

SzomszédságA temetkezési hely
Kék égSzép időnk van?
Nemtommicsodák 
keva 2006.12.10 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.93
Nincs nagy forgalom, a rómaiak hazamentek, kirándulók sehol, minden zárva, hideg, szeles idő. Már jártunk itt.

horvlevi 2006.12.09 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.08
Megtaláltuk :-)

thbarnabas 2006.11.30 14:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.25
Sajnos a kiállítás már zárva volt, midkét pontnál teljes kihaltság, így nyugodtan nézelődhettem. Szép kis hely, köszönet a rejtésért! A ládába elhelyeztem egy geolutin-t, aminek éppen az a dolga, hogy különböző vallási műemlékek közelébe helyezzük, talán rómainál még nem volt...

 
Piró 2006.11.25 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.01
Még kicsi voltam, mikor itt jártam. Nem sok mindenre emlékszem, úgyhogy jó volt újra eljönni. Kár, hogy zárva volt. A tesómmal és barátnőjével tartottunk egy kis szombati ládázást, akinek ez volt a beavatása. :)
Az első pont könnyen meglett, de a másodikat elég nehezen sikerült megszerezni. Először a fánál próbálkoztunk, de nem sikerült kihalászni a filmes dobozt. Ekkor megpróbálkoztunk a paddal, de a sok esőnek köszönhetően alig láttuk a számokat. Nem is lehet rendesen leolvasni. :/ Ekkor újra a fáé lett a főszerep és végül a kocsikulccsal a tesómnak sikerült kivadásznia. A második pont hamar meglett, ott viszont a probléma az volt, hogy a láda egyáltalán nem volt elrejtve. Szerencsére a zacsi megvédte az idegen kezektől.

Tesóm & EditEgy kis kemencés lángost valaki?
 
pelike 2006.10.22 12:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.87
Miért nincsenek nyitva a múzeumok a hosszú hétvégéken? Ennyire nincs rájuk igény? Pedig engem a mozaikok is érdekeltek volna... :(
Tetszett a multi rejtés, itt tényleg indokolt.

pusztaip 2006.10.22 12:53 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.95
Remek hely, csak sajnos a mozaikokhoz nem juthattunk be, mert zárva volt a kiállítás.

 
hlfamily 2006.10.21 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 1.5 rejtés: 2 web: 2 átlag: 1.83 súly: 1.95
Megtaláltuk...

Csotai csapat 2006.10.14 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Az utolsó pontnál kisebb gondjaink akadtak, de végül megtaláltuk.

A13x 2006.10.06 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.85
a webes megjelenésre itt kevés is az 5, de az a max :) szóval ez nekem nagyon tetszett, a kiállítás, a hely a környezete, mind szuper, jártam már itt régebben is, de megérte visszajönni ládát keresni, ja és az első koordináta meglelésekor éppen volt 1 vásár is.

Domokos család 2006.09.24 11:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.90
Nagyon tetszett a kiállítás, érdemes megnézni.

Sajnos otthon hagytuk a fényképezőgépet (bár mint kiderült a kiállításon nem is lehetett volna használni).

Seres Péter 2006.09.23 13:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.48
sp.

tábla1napóra
mozaik1házalapok
romok1domborművek
kemencemozaik2
temetőtemető2
Hampi 2006.09.17 17:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.40
ok

Pillerin 2006.09.03 11:12 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

cmf 2006.08.29 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Elgondolkodtó, h az itteni fő emlék mozaikkal Rómában kb a wct díszítették... Provincia voltunk, és utánoztuk csak az ottani művészetet középszerűen. Talán ezt tesszük most is...

vaslemez 2006.08.20 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.55
Ez a hely kifejezetten tetszett, remekül rendbehozták (újból felépítették) az egykori gazdaságot. Még gyógynövény kert is van. Látogató viszont annál kevesebb. A multi 2. pontjával egy kicsit bénáztunk, mert először azt hittük, hogy az 1. ponttól gyalogosan megközelíthető. De ez nem teljesen igaz, inkább kocsival járható, azzal viszont kb. a ládáig lehet menni.
A jelszó elsőre nem sikerült, de már világos miért: a 2. részt kell előre írni és az elsőt hátulra.

mokusors 2006.08.18 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.49
Kellemes séta volt a temetkezési helyig. És a fiam örömére volt autó a ládában :)

az egyik padon a fától egy méterreszedrezés
napóraa rossz irány
menace 2006.08.18 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.76
Megvan! Az első kis mikroláda nehezen jött ki a fából, de a Mókus örs segitségünkre sietett:)

Csipetkék 2006.08.10 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.32
Golgota után látogattunk el a kiállításra. Nagyon szépen kialakított terület. Belépők változtak: 500 Ft a felnőtt, 250 Ft a diák, illetve 1500 Ft a családi jegy. A feliratok sajnos lekoptak ezért némi küzdelem árán megszereztük a kapszulát. Jelszó részeit sikerült összekeverni, de a rejtő segítségével amit ezúton is köszönök sikeresen logoltuk a találatot.

rotty 2006.08.08 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.47
A kiállítást néhány napja néztük meg, akkor a sírhely kívülesett a tervezett útvonalon, így csak most jöttünk vissza a ládához. Ilyen gazdag és jól összeállított római kori kiállítást még nem láttunk, Pécsiek lévén nagyon szeretjük ezeket. Mindig rácsodálkozom azokra az eszközökre, finom ötvösmunkákra, faragott sírkövekre, oltárokra, amielyeket a rómaik használtak, készítettek.

ésKata 2006.08.05 16:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Nagy élmény volt, a geocaching nélkül nem tudom, miko rjöttem volna ide. Köszönet a rejtőnek!

Zergi 2006.08.05 16:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.66
Szenzációs hely ez a Baláca puszta! Hogy miért nem hallottam erről eddig?
Érdekes volt a környéken ládázni: például a tihanyi barátlakásokat (nomád körülmények pazar kilátással) összehasonlítani az itteni római kori lakókörülményekkel (légfűtés, mezőgazdálkodásra alkalmas föld), illetve a helyek kiválasztásának szempomntjait vélni megérteni.
A láda koordinátái nehezen voltak olvashatók a padon, ezért inkább - nem könnyen, de - kipiszkáltam a dobozt a fából.
Elhoztam a Guinness tb-t, viszem tovább...
Ui.: köszönöm a 100. megtalálónak szóló gratulációt!

Ott a golgota!Padló
BeltérTál
Belső udvarHombárok
Kisült-e már a kalácsom?Rejtekadók
GyógynövénykertHány az óra?
feri60 2006.08.03 17:31 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.34
Az első ponton a mikroláda kiemeléséhez valamilyen szerszám, csipesz, vagy nőgyógyász-gyakorlat szükséges. Szerencsére nálam volt a multi-fogóm.

A ládában útjára indult a GUINNESS TB

Alle 2006.08.03 17:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.62
Megtaláltuk! A körtefából, még én sem tudtam kiszedni a filmes dobozkát. Szerencsére Ferinél volt egy csipesz.

 
eder 2006.07.30 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.26
Hamar meglett...
Az érkezésünkkel megzavartunk egy éppen kezdeti állapotban lévő szerelmi idillt... :D

Magdi és a ládaA fiatal pár, akiket megzavartunk :)
j_sipi 2006.07.30 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.20
OK

vokopeti 2006.07.15 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Biciklivel jöttünk Veszprémből. Mai első ládánk. Februárban már jártunk a villagazdaságnál, a jelszó első részéért, de mivel már sötétedett, és ott is zseblámpával közlekedtünk, nem jutott már idő a második rész bevadászására. Igazából akkor GPS nélkül indultunk el, és a villagazdaság területén kerestük a második részt is.
Egyetemi tanulmányaimnál az Európai művészetek története c. tárgynál aláírás feltétel volt, hogy ide ellátogassunk. Palágyi Sylvia tanárnőnek nem véletlenül kedves ez a hely.

1. Nemesvámos - Balácza
2. Öreg tölgy
3. Koloska völgy

 
Tototo 2006.07.03 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.66
ok

sziooka 2006.06.04 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.72
Szép helyre vezetett bennünket ez a láda is. Kár, hogy túl későn érkeztünk és már nem volt időnk bemenni az épületekbe. A ládát kicsit keresgélni kellett,de aztán meglett. Itt hagytuk Henriket a szerencsemalacot.

 
hajo2 2006.05.20 14:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.75
Megtalálás Hajo(Apa), Éva(Anya) társaságában.

Hajo 2006.05.20 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.80
Köszönjük a rejtést.
Szépek a részben helyreállított romok (Ezt hiányolom pl Gorsiumban, ami sokkal nagyobb merthogy az egy romváros).
Jó érzés, hogy a Széchenyi tervből ilyen célokra is jutott.

Ma ingyenes volt a belépés, mert ünnepség volt. Ma nyitották meg az egyik új bemutatóházat.
A helyi nénik Római kori kemencék rekonstruált másában hamubansült pogácsát (lényegében lángost) készítettek. Volt diszkoszvetés, malomkődobás helyett, valamilyen kőköredékdobás, kirakodóvásár, lovaskocsikázás stb. jól éreztük magunkat.

Engem nagyon megfogott a hely. A halomsírhoz természetesen gyalog indultunk. Csak később ért el a tudatomi, hogy oda már a leírás alapján is célszerűbb autóval menni.

Szóval még egyszer köszi a rejtést.

UI: Ja és az egyik padon megerősítettük a feliratot alkesz filccel, mivel valóban erősen kopottak voltak.

A villa "falai" kívülrőlBelülről
Az egyik szép mozaikEzekben készült a hamuban sült pogácsa
A kőtárbanSzarkofág (talán a halomsírból?)
A mikrocachetől ezt látniA napóra 13 percet sietett :-)
A halomsírnálA távolban a villa és GCVeGo
huntah 2006.04.29 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 2.87
Jó ötlet a filmes doboz, de egy kicsit viseltes. A padon levő koordináta nem igazán olvasható, viszont a dobozt könnyű kiszedni, csak előbb ki kell nyitni.
A leírás egy kicsit mintha túl hosszú lenne...
Huntah+MSE &JF

Római kori vízvezeték :) 
kandy 2006.04.27 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Rita unokám, Rénó kutyánk társaságában sokadszor kereste fel
a csodálatos Balácát, és a "ládát", most be is logolt.

 
Bärlin 2006.04.21 16:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Azért adtam ötöst, mert már korábban jártam itt barátokkal és már akkor is tetszett. Gyönyörű a vidék, jó a rejtés. Most valamiféle munkálatok zajlanak a villagazdaság előtt. A fából jó nehéz kivenni a filmesdobozt, segédeszköz nélkül nem is ment volna. Innen odalátni a golgotára.

gyudi 2006.04.17 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.04
Ez ma a harmadik ládánk, sikerült a többiek gyorsaságának köszönhetően is még sötétedés elött megtalálni. A hely nagyon pazar, biztosan visszafogunk jönni valamikor, nyitvatartási időn belül is.

kovajano 2006.04.17 19:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.88
kicsit sötétedett de meglett

Akebono 2006.04.17 10:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.67
Közös túra ozekivel. A fiamat és anyukámat a veszprémi állatkertben hagytuk, majd ketten indultunk tovább. Az első ládát megtaláltuk könnyen, majd egy telefon után kiderült, hogy van egy másik is. /szokás szerint nem készültünk fel/ Könnyed gyaloglás a második ládáig. Érdekes hely, de semmi különleges.

ozeki 2006.04.17 10:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Nekem mindig bejönnek a római dolgok, Ben Hur nálam az etalon. Örülök, hogy kis hazánkban ennyi korabeli létesítmény van, és a geoláda segítségével találhatok ezekre rá. Erről a helyről sem tudtam, köszönöm!

Akebono ellenképe :)villa
római harcos :)Akebono 4. képének magyarázata
gasparcsal 2006.04.14 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
A jelszó első részéért rendesen megküzdöttünk, mert valami miatt nem jött ki a vából, a padon pedig a jelszórészlet olvashatatlan.
A második pontnál néhány helyi gyerek biciklizett, megvártuk, míg elmentek, és lecsaptunk a "prédára".

Patikus 2006.04.08 16:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.17
Az első részt már ősszel megnéztem, de idő híjján befejezni nem tudtam, csak most. Szépen bemutatott régészeti lelőhely. A kis dobozka előkotrása az üregből nehézkes célszerszám nélkül. Valószínüleg a fa kezdi benőni.Vigyetek nagy csipeszt !

CsokiBazsa 2006.03.12 17:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.20
Megtaláltam GPS nélkül, nem volt nehéz mivel a ládát elvileg takaró ágak szinte semmit nem takartak. Ha valaki arra jár vigyen egy zacskót mert a mostani már nagyon a végét járja. Nálam sajna nem volt. Már előző este megkerestük az egyetemi albérlőtársaimmal az első koordinátánál lévő mikroládát, nagyon ötletes ez a rejtekhely. Sajna akkor a sötétség miatt semmit nem láttunk, nem tudtuk merre induljunk tovább a második koordinátához. Mai napon elindultam gyalogosan/én hülye/ Veszprém határából 3 réteg ruhában. Kb. 5 km után az aszfaltútról már láttam a temetőt. Nagyon fújt a szél, kb. 0 fok volt. Visszarejtés után siettem vissza a buszmegállóba, a visszavezető utat gyalog már nem szívesen tettem volna meg. Nagyon tetszett ez a multi. Köszi

 
osz 2006.03.03 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.67
Rettenetes hideg szél, hó, sáros út...hol a tavasz? A hely természetesen gyönyörű. A temekezési helyet most láttam először, a villát már sokszor. Szerintem az egyik legszebben bemutatott régészeti lelőhelyünk!
Osz

esztelneki 2006.02.07 14:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
A hidegtől elgémberedett vastag ujjaimmal nem sikerült, segédeszközökkel legalább 20 percig tartott amíg a mikroládát elővarázsoltam (a felírások a nedvességtől bizonytalanul olóvashatók), de megérte. Rendkívül érdekes és szép ez az emlék, ide is csak a GC hozott el. Köszönöm.

Reggel 2005.11.21 12:00 - Egyéb
Ma ideköltözött Ritter "Horst" , Magyar Geogeér utazó ügynökök

DBotond 2005.11.04 11:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.30
Jól ismert helyszín, csak most más szemszögből. Erre a veszprémi utamra elkísértek a nővéremék is (Emese, Réka, Előd), így "kénytelenek" voltak ők is velem ládázni. De tetszett nekik. Már Réka is GPS-t szeretne Karácsonyra.:)
A központi részt együtt derítettük fel (a láda első részét), a temetkezési helyre már csak hármasban sétáltunk (Kamilla, Előd, jómagam). Addig Réka kipróbálta a közelben lévő lovarda Matyi nevű lovát.
Innen tovább Veszprémfajszra.

Kamilla keres és találÉs keres és megint talál
Addig Réka lovagolMegmásztunk egy szalmagurigát is
vargazo 2005.10.29 16:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Nagyon szép helyen jártunk ismét. A környékbeli gyerekek tőlünk 150m-re játszanak, próbáljuk álcázni magunkat...
Üdv.: Timi + Zozó

sikerült kivenni :-)kenyérsütő kemence
napóra -kicsit pontatlan volt-
távolban következő célpontunk (VeGo) 
copernico 2005.10.16 14:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.90
Mai 5.láda!A megtett kilóméterek száma megközeliti a 18-at!
Ennyi elég is volt mára!A környék tetszett...

copernico+ccs

RIPTOR 2005.10.15 16:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.23
A logokban olvastam, hogy az első ponton eltűnt a mikroláda, így hát vittünk magunkkal. Épp a padokról próbáltuk leolvasni a koordinátákat, mikor megjelent egy udvarias fiatalember, és megkért minket, hogy távozzunk az omlásveszély/??/ miatt. Mivel én épp a rejtővel egyeztettem telefonon, Gabi beszélt vele. Megígérte, hogy mihelyst befejezem a telefonálást, már távozunk is. Miután a mikroládát kihelyeztük, bősz fényképezés közben visszaindultunk a parkolóhoz, ahol a fiatalember megvárta, míg beülünk az autóba és elmegyünk. A második pont környékén a helyi fiatalok rendeztek bicikliugrató versenyt. Így azt imitáltam, mintha nekem rendkívül "nagydolgom" lenne a bozótosba, Gabi közben fényképezte őket, ezért nem is foglalkoztak velem. Így biztonságosan logolhattam.
RIPTOR , Gabi

red_devlin_guy 2005.09.24 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 2.74
Szezonon kívül mérgesek a gondnoknénik...

Yogi 2005.08.27 10:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.00
.

tudo 2005.08.24 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Veszprémig vonattal jöttem, de mintha olvadás ideje lenne, természetesen téli bicóval :-(. A nyári otthon, szögre akasztva jobb időkre vár. Mai célom a Veszprém - Balatonfüred - Balatonalmádi háromszög megmaradt ládáinak gyűjtése volt.

GCVEGO után pár pedálfordulat után a körtefánál ültem le a padra. Az írás nagyjából olvasható, a másik padon ellenőrizhető, de a fa odvában sajnos csak valami nyálkás trutyi lakozik :-(. A gondnokok igen elfoglaltak voltak, a kutya sem törődött egy sáros, szakadt kerékpáros elmebeteggel, aki a kiállításon egyenesen egy körtefánál landol.

A villa ízlésesen épült újjá. Hátul, a melléképület kőfalánál, ahol felfut a növény a tetőig, megfogott a környezet a sok mediterrán növénnyel. Itt elidőznék akármeddig.

A koordináták messzire mutattak - akárhogy néztem, ez van. Gyerünk ki az országútra, aztán Nemesvámos határánál egy füves földút a célterületre vezetett. A bicóról a temetkezési helynél, a ládától 12 m-re szálltam le. A romok itt is szépek; elsőre én amfiteátrumnak néztem volna az építményt. Visszatekintve a villára érdekes volt látni, hogy itt éltek, dolgoztak, születtek, felnőttek - és kissé távolabb temetkeztek 2000 évvel ezelőtt.

Utamat GCOREG-gel folytattam.

Helyreállított villaÉpületek
Szőlő a falonKenyérsütő kemence
UdvarTalálat
Temetkezőhely, nem amfiteátrumFöld alatti járatok
BejáratItt kell a túlvilágba belépni
katika 2005.08.14 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.23
2. koo: padról, 2 pont: a közelben arattak, ezért óvatosan [wapon beküldött szöveg]

csumali 2005.08.04 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.48
A Veszprémfajszi Golgotától jöttünk át, hogy újabb sikernek nézzünk elébe. A rejtekhelyet GPS nélkül is megleltük.
Logolás után irány a Csopaki Séta.

Erre megyünk az első ládáhozJelszó fele a zsebben :) indulás tovább
KözeledünkLikas-domb
csala 2005.07.16 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Király, az első multi ami tetszett!

Mikulás 2005.07.02 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.83
Befizettem a belepot es korbejartam a termeket. Sok erdekes dolgot lehet latni. Aztan elsetaltam a kortefaig, de nincs mar ott a kis mikro. A pad megazott, es ilyenkor szinte olvashatatlanok a koordinatak. Annyit sikerult kivennem belole, amennyi a 2. pont megtalalasahoz kellett. A 2. pont is jo hely. Erdekes es most vegtelenul nyugodt. A saras, de amugy sima uton nagyon csuszkalt a kocsi, de megusztam :) Gondolom szaraz idoben ez egy szuper kis sima foldes ut. A lada meglett a jelszoreszlettel. A jelszot otthon megfejtettem. Jol jott a latin tudasom, mert a jelszo elso fele - egy-ket betut kiveve - olvashatatlan volt :)

Mikulas

MaJa 2005.06.26 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
100. megtalálásunk volt ez a ládika az alig több mint egy év alatt mióta "megfertőzödtünk" a kirándulás ezen fajtájával. Mivel a "fertőző" maga Reggel barátunk volt szándékosan hagytuk a ládikát egy számunkra emlékezetes dátumra. Mindjárt a nyitás után érkeztünk és csak mi voltunk látogatók, igy a jegyszedő néni végigkalauzolt bennünket.
Igazán igényesen volt kiállitva minden és miközben az apró darabkákból összeállitott edényeket néztem egy kissé irigyeltem a restaurárokat akik bizonyára igen nyugodt emberek lehetnek. A kőtár végigjárása után immáron kettesben maradva szemügyre vehettük a padon a 2. pont koo.-it. A gyógynövény kiskert megszemlélése után indultunk a ládika felé ami rövid séta és a temetkezési hely - bár nekem az első ránézésre egy körszinházat juttatott eszembe - megtekintése után hamar meglett. Bár mi igazán a hosszú utakat kedveljük ez a minden részletre kiterjedő preciz leirás és a hely különlegessége is bizonyitja lehet jó ládákat rejteni -rövid távon is- csak megfelelően kell előkésziteni.

Kőtár I.Kőtár II.
A kőtárban.Jó az irány...
A ládika előtt.Ma és 100. ládika.
befi 2005.06.25 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.16
Mivel Veszprém felől jöttünk, fordított sorrendben kerestük fel a pontokat. Nemesvámos határában még egy tábla sem jelzi a római kori emlékeket, pedig a falu szépen karbantartja a területet.
Balácapusztán sokat nézelődtünk. A területet úgy rekonstruálják, hogy nem lehet megkülönböztetni, melyik az erdeti lelet, és melyik a felújított (persze itt nem az épületre gondolok).
Nagyon meleg volt, úgyhogy az egyes pont árnyékában jó hosszan ücsörögtünk. A körtefa odúja üres, nincs benne a jelszó egyik fele. [gps nélkül]
befi

Halomsír villa módraFüvészkert
Jó állapotú római kori lakásom kiadnám...Franky megnézte Balácát is
pörsing 2005.06.19 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.47
ok

 
lelcache 2005.06.19 11:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.63
Többször tervbe vettük már, de eddig még nem jött össze. Most a nyitásra érkeztünk ide. A kedves hölgyek szépen végigkísértek minket minden állomáson, így nem tudtam, hogy hogyan tudjuk majd előszedni a dobozkát. A kiállítás különben érdekes, és a villagazdaságban is kellemesen el lehet tölteni az időt, mert telis-tele van ültetve szép növényekkel. Az idegenvezetés végén szerencsére más látogatók is jöttek, így egyedül maradtunk. Gyorsan becéloztuk a körtefát, és az előtte lévő padon ücsörögtünk, és a ládát is kerestük. Sajnos a fa egyetlen mélyedésében sem találtam semmit, de a feliratok a padon még jól látszanak. A második pont már sokkal nyugisabb, bár a visszarejtéssel itt is igyekeznünk kellett, mert éppen érkeztek mások is. Tetszett ez a kis multi.

lelcache + Zsé

CsatornázásCserépedények
SzegekPadlófűtés (én is ilyet akarok :-D)
Kenyérsütő kemence (...meg ilyet is :-D)A második pontnál
Zsé tartja a boltívet 
vcs1 2005.06.13 12:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
ok.

Zazi és a Lányok 2005.06.11 14:33 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 2.5 átlag: 3.00 súly: 3.50
Már nagyon régen hiányzik ez a láda a tarsolyunkból. Most került arra sor, hogy becserkésszük. Igaz, hogy nem kellett fizetni az első pont megszerzésénél, látszik, hogy gondozott területen van. Érdemes körülnézni, nem csak a láda koordinátáiért betérni.
A láda is érdekes helyen volt, bár kicsit sok volt a földművelő a környéken, akik érdeklőve nézték, hogy mit is csinálunk a bokorban...

Csapattagok:
Viri és Zazy

(Megjegyzés: A megtaláló neve pirossal)

Itt már voltunk, ugye?Első pont
A körKapu
A láda 
daikini 2005.06.07 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.64
ok

Mr Zerge 2005.06.04 10:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.56
Az első pontot ismertem már régebbről, de a második újdonság volt.
Üdv Mr Zerge.

bati.hu 2005.05.25 20:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.18
nem is tudtam hogy itt kint is van épülete Balácának, okos telepítés..gratula

slymen 2005.05.21 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.28
Már jártunk többször Baláca-pusztán, így most leginkább a láda miatt jöttünk el újra. A kiállítást azért így is végignéztük, mert nagyon érdekes! Mivel nyílt nap volt, sütöttek kenyeret a kemencében, ezt is megkóstoltuk.
Az első pont lecserkészése után a Halomsírok felé vettük az irányt, ahol a 2. pontot is hamar megtaláltuk. A rejtés ötletes, becsapásul pedig mindenfelé geoösvények kanyarognak! Végre egy láda, ami nem csupa gagyival van tele!
Míg logoltunk, nagyon jól esett a csend, ami körülvett bennünket ezen a szép helyen.
Köszönet a rejtőnek!

Mars 2005.05.21 13:39 - Egyéb
Veszprémben volt dolgunk és volt 2 szabad óránk amit láda keresésre fordíthattunk. Láttam, hogy 21.-n program lesz, ezért ezt a ládát választottuk.
Sajnos nem lett meg. Az első ponton nyüzsögtek az emberek, még a padhoz is alig fértünk oda. Így csak a padon olvashato koordinátákkal próbálkoztunk, illetve próbálkoztunk volna... Szinte olvashatatlan, inkább csak tippeltük a számokat. Elég messze mutatott, időnk pedig véges volt, ezért feladtuk.
Szerintem rossz helyen van az első pont, rengeteg ember mozgott ott, esély nem volt a keresésre...
Az egyetlen jó dolog az volt, hogy ingyen néztük meg a kiállítást...

szelt 2005.05.15 17:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.81
OK
És köszönöm az italt,
nagyon jól esett......

szomi 2005.05.04 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.26
Gyonyoru hely. Foleg a 2. pont tetszett. Az elso kisse elhanyagolt.

rocky off-road 2005.05.01 21:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.87
rég kiszemelt ládát cserkésztünk be a felvonulások emlékére

sprok 2005.04.28 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.63
Kis segitseg (Reggel) utan, -az en figyelmetlensegem okan- tudtam logolni.
Közben pedig lassan kezdem kimuvelni magamat a romai romokbol! :)

beeger 2005.03.27 14:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.00
Még nem saját GPS-szel, nagy társaságban sinoborékkal, jó volt!

sinolaju 2005.03.27 14:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.48
Igaz, hogy az időjárás-előrejelzés nem volt bíztató, mégis kellemes időben sétáltunk egy jót.

snake 2005.03.24 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 3.45
Kollégával, munka után.

Az első pont néptelen volt, az adatokat a padról olvastuk le.
A 2. pont drájvin száraz időben. A doboz szinte fedetlenül volt a helyén.
Ajándékot nem cseréltem.
Érdekes hely, köszi!

Jóska, snake

Reggel 2005.03.18 13:53 - Egyéb
Az új kőtár- és ékszerkiállításról egy-két kép.

ÉkszerÉkszer
KenyérsütésKőtár
Fűkocka 2005.03.01 18:30 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

 
mudman 2005.03.01 18:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.73
Szuper hely, ide tényleg vissza kell jönni rendesen szétnézni.
Tetszett az első jelszórészlet rejtése, nem gondoltuk volna, hogy abban a lyukban van. :o)
A második pont közelében kezdtünk elkeseredni, mert egy hatalmas hókupac közepén találtuk magunkat, ezer boszorkány megégetéséhez elegendő farakás mellett. Persze közben már sötét is lett. Szomorúan túrtuk a havat, de nem leltük a dobozt. Végül Fűkocka járt sikerrel, ő bottal szurkálta a havat és egyszer csak gyanús hangot hallott.
Nagyon megörültünk a találatnak, loggoltunk, majd irány haza.

ParkolóbólOnnan jöttünk
FényekÁrny
SikerSzép munka volt
Pupu 2005.03.01 18:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.66
Balatoni portya Fűkockával és Mudmannel 14/14. Így, Don-kanyarhoz illő viszonyok között nem sokat mutatott, vissza kell majd jönni. A rejtést azért pontoztam csak négyesre, mert számunkra, akik a kemény hidegben tán sietősebbre fogtuk a dolgot a kelleténél, és nem olvastuk el elég alaposan a leírást, kicsit megtévesztő volt a jelszórészek számozása.

tommeli 2005.02.26 15:27 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.04
Grr-ékkel.A körtefának nem az odvában, hanem kicsit odébb az odú mellett találtunk rá a jelszóra. Most visszahelyeztük az eredeti helyre. A 2. ponton sokszor térdig-combig érő hóban próbáltunk előre haladni.
tommeli

Nyomok a hóbanBogár a havon én a hóban járok
Grrr 2005.02.26 15:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.41
Hali!

Bár télen nem üzemelt a gazdaság, nagyon jó séta volt a méteres hóban! A második pontig szinte végig kocsival mentünk, nem kis örömömre!

Bogi, Grrr

lookie 2005.02.12 10:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.49
Figyelemre méltó hely, vissza fogok térni ide, ha kellemesebb idő lesz.

T. Nagy 2005.01.22 15:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.96
A multi első pontját jó 3 hete már láttam, de a sötétedés miatt a temetkezési hely felkeresése elmaradt. Most kicsit idegenvezetőként többekkel ékeztem, s jó volt úrja látni az értékeink megörzésének akarását és e cél érdekében tett komoly invesztálást.
A múzeum ugyan - mint tudtuk előre - zárva volt, de még így is - az ismertető táblák és az igen részletes láda leírás alapján - átfogó képet kaptunk a római korban itt élők életéről, tevékenységéről.
Ez a láda várakozáson felüli élményt adott. Köszönjük mindazoknak, akik ennek megvalósulásában közreműködtek.

doGmAI 2005.01.22 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.33
Érdekes volt látni a római vízvezetéket, és egyéb romokat. Az első pont rejtése nagyon jó. A rejtő hely megsérült az őszi-téli nagy szelekben. Az egyik padra meg rádőlt egy fa, de gondolom ezt majd a szezon kezdetével orvosolják. Emiatt lehet, hogy az első pont rejteke veszélybe kerülhet.

piros patrol 2004.12.31 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.94
Kár, hogy csak kívülről tudtuk megtekinteni. De így is tetszett.
Piros Patrol és családja

Arch 2004.11.27 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.58
Megtaláltam!

Mr Lump Kuala 2004.11.18 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.89
Hát a Balatonon minden bezár szeptember végétől! Pedig elidőztem volna itt is.

jalso 2004.11.10 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Kár, hogy a múzeum már zárva volt, így csak felületes benyomásokat lehetett szerezni a villagazdaságról. A temetkezési hely viszont fantasztikus! A rejtés is jó: a jelszó első fele éppen a fa odván kívül tartózkodott, megpróbáltam visszatuszkolni, a láda pedig - fekete burkában - jól rejtőzik a természetes és mesterséges ágak rejtekében. Gratulálok az újjáélesztőknek!

A második pont koordinátái a cédulánA síremlék bejárata
Veszprémfajsz temploma és golgotája 
K.L. 2004.11.06 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.51
.

hinia lux 2004.11.02 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.32
ilyen igényes ládával még nem találkoztam. az egész multi nagyon ötletes, és látszik, hogy minden egyes részletre odafigyelt az elrejtő! a jelszó nagyon megtalált :)
a visszarejtésnél gondban voltunk, ugyanis a romok felől gyerekcsapat érdeklődve figyelte az egész akciót, hogy vajon mit csinálunk...nem volt bennük bizodalmunk, így Reggel beleegyezésével magamhoz vettem a ládát és csak később, mikor senki sem járt a környéken helyeztük vissza...

Korok 2004.10.25 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.30
Pontositanunk kellett a jelszot, de vegre sikerult. Nagyon trukkos volt.
koszi!

Reggel 2004.10.24 21:40 - Egyéb
Kint voltam ma ellenőrizni a pontokat.
-Az egyik padon a koo. tényleg nehezen olvasható, mert az eső megtette a magáét, de a másikon jól látható.
-Az odúban nemtaláltuk meg a "kesst", viszont jobban körbenézve a szemetes edénybe volt dobva. 8(( Innét kivéve, a pad egyik résébe szúrtuk. A geocachingos embléma jól látható!!
-Az odúba is visszarejtettük a "kesst". Így most 3 helyről jól a negyedikről nehezebben olvasható le az adat. Alkalom adtán ezt is megerősítem.

Reggel

Az 1 pont ősszel 
kl 2004.10.24 14:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.85
Érdekes [wapon beküldött szöveg]
A koo-k gyengén látszanak, a mikro meg sehogy csak a damil, meg a rajszeg. A legközelebbi áldozat vigyen már alkoholos filcet a padi szöveg átírására. Köszi!
A 2. ponthoz elindultam, de a sáros szántás visszariasztott a gyalogos megközelítéstől. A falu széli utca viszont oda visz. A sír félelmetesen nagy. Köszi!

csiperke 2004.10.16 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.82
Először nyáron mentünk Balácára, még gps nélkül - akkor megnéztük a múzeumot. Most esőben, elhagyatottan áll, a padon már nehezen olvashatók az adatok, (a fa üregében nincs semmi). Azért egy kis sárdagasztás után eljutottunk a kör alakú romig és a ládáig! (Nagyon gazdag a tartalma) csiperke+Ferkó

[Jóváhagyta: Reggel, 2004.10.18 18:39]

BiharyG 2004.10.03 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.14
Így október elején már zárva a kiállítás, de néhány szabályt rugalmasan értelmezve azért megkerestük :)
Érdekes, látványos még így kívülről is; egyszer majd el kell jönni nyitvatartási időben.

BiharyG + Zsuzsi

totik 2004.10.02 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Nem mondhatnám, hogy egy nagy ész vagyok.
Leírás nélkül kerestük, és pusztán a név és a térkép alapján egészen a parkolóig nem jöttem rá, hogy ez bizony az a hely, ahol tavaly órákat töltöttünk bóklászva az emlékek és a képzelet határán. Szegény múzeumőr néni nagyon csalódott volt, amikor felajánlotta, hogy így az utolsó nyitvatartási nap utáni nap utáni napon ad belépőt még nekünk, mi pedig közöltük, hogy csak a kert érdekel... Sajnos nem magyarázhattam el neki, hogy miért e kurta-furcsa látogatás, és nem vagyunk annyira síkbarbárok, amennyire a szakadt kiránduló ruhában elrohanva kinéztünk.
A rejtek egyértelmű. A közelben dolgozgató nénikék és az unatkozó teremőrök pillantásaitól kísérve én nem is akartam az odúval bíbelődni, leolvastam a padról az infókat, de Geri éles szemmel felfedezte, hogy néhány lépésnyivel odébb a szél fújdogál egy gyanús papír cetlit. Bizony elszakadt a rögzítő damil, leleményes gyermekem nélkül elhányódott volna a lapka. A vélelmezett eredeti állapotot visszaállítottuk.
A második pont igazi meglepetés volt. Nem ismertem, és a terep hajlata miatt csak bekanyarodás után pillantottuk meg. Mire én a táblát olvasgatva a falakra mászni tilos feliratig értem, a gyerekek már fent rohangásztak a köveken, és igencsak rossznéven vették, hogy a szabályt akkor is be kell tartani, ha senki sem látja. "Szerencsére" a dupla vasajtót a hely atmoszféráját magukba szívni kívánó korábbi látogatók már letépték, így körbetekinthettünk a sírhely belsejében is.
A láda gyorsan meglett, a rejtés jellegzetes.
Viki, Geri, (Krisz'), TZ

Smile 2004.08.25 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.81
Ok [wapon beküldött szöveg]
Kedves Ládamanók! Sajnos kisgyerekeket nem, csak egy egymásba feledkezett szerelmes párt találtunk.

waneqr 2004.08.24 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.13
Már voltunk itt, így erősen gondolkodtunk, hogy megspróroljuk a 990 Ft-os családi belépő árát és felhívjuk a rejtőt az első jelszórészletért, de nem tettük és nem bántuk meg. Szépítettek a kiállításon és új kiállítóhelyek is készültek, így élvezetes volt az újbóli látogatás.
Azonban az első "láda" nem volt az oduban, hanem a kuka mellett a földön találtuk meg. Reményeink szerint sikerült észrevétlenül visszarejtenünk.

Ládamanók 2004.07.27 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.63
BALATONI NYÁR/10

A felügyelő néni komoly fejfájást okozott nekünk, végig kísért minket. Így még az is nehéz feladat volt, hogy leolvassuk a padról a szükséges dolgokat. Ez egy kissé ront a rejtés értékéből. A Likas-domb viszont annyira tetszett a gyerekeknek, hogy el sem akartak jönni:-) Kérjük a következő megtalálókat, hogy vigyenek nekik hideg élelmet...

Bisiek 2004.07.25 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
A golgotáról jöttünk ide, már zárás után, a padról néztük a jelszót, koordinátát, mert éppen mások is arra bóklásztak. Baláca a Likas-dombi temetkezési hellyel teljes, nagyon jó, hogy ott a másik állomás. A rejtés is tetszett, a láda profin van megcsinálva. (Tényleg van már kis ösvény a ládához, meg a környékén a keresésnyomok.)

tomcat 2004.07.21 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.40
Útközben megálltunk a strucc-farmon. Hú, a lányunkat teljesen elvarázsolták az állatok. Pici stuccok, bóbitás gyöngytyúkok, barik, kecskék, pacik, de legjobban a pulykakakas jött be!

Nekem jobban megmozgatták a fantáziámat a Tácon látott romok. De itt is szépek a mozaikpadlók és a falfestmény maradványok.

Rekkenő hőségben nem gond a vadkörtefa megközelítése. Ilyenkor a nénik visszahúzódnak az épületekbe és direkt ők javasolják a hűsőlést a fa alatt. Mi is így tettünk, szép kényelmesen megettük az uzsit és gond nélkül leolvastuk a koordinátát a fa árnyékában. (Egyébként a nénik azért sasolnak annyira, mert attól tartanak, hogy valaki átsurran a kutatási területre).

Mire átértünk a kettes ponthoz, Bori elaludt. A Likas-domb is tetszett. Elképzeltem, hogy milyen lehetett, amikor még megvolt a domb a lik felett.

Köszi: Tamás, Helga és Borcsika (Győr)

Belecsípett a Helga hajábaUzsonna
A Likban...A ládán állok
Kaktusz 2004.07.21 12:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.75
Ennek a ladanak csakis hosszunadragban szabad nekiindulnI, akarmilyen meleg is van. Hatalmas a dzsindzsa! Profi weblap, jo rejtes, erdekes hely. Gratula! Megtalalaok: Szilvi, Kaktusz

ferences 2004.07.09 20:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.65
Bringával Veszprémből.
A halomsírról korábban nem is tudtam. Kár, hogy a szervek az úton nem táblázták ki.
Balácán bőven zárás után voltam, így nem kellett olyan trükköket bevetnem, mint a korábbi megtalálók.
A megtalálás gyorsan ment, de ez kizárólag a képeknek köszönhető (GPS-em nincs). A rejtés (mindkettő) ügyes, bár a második pontnál már látványos ösvény kezd kialakulni.

Szép helyek, megérdemlik a ládát!

ferences

PZERO 2004.07.05 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.30
Vasárnapi kirándulás utolsó előtti ládája. Érdemes volt megnézni.
A nénikék tényleg képzett és rutinos felügyelők, de sikerül elterelni a figyelmüket.

Ez a pont nélam mindenre 5-öst kapott.

Üdv: PZERO & Adri & Soma & Erzsi.

A második pont messzeb van mint gondoltam.

A második pontnál 
Erdélyi család 2004.07.04 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.33
Nem értem, miért kellett az első pontot olyan helyre rejteni, ahova csak fizetés után juthatunk be. Ezt az egyénre kéne bízni, ha már itt van megnézi-e a kiállítást? Egyébként tényleg érdekes hely.

eszterannapeter 2004.07.03 12:45 - Egyéb
(Nem kell fizetni ahhoz, hogy az első pontot megnézzük. Csak a kiállításért kell.)

eszterannapeter 2004.07.03 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.99
ok.

pulbrich 2004.06.27 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Kicseleztük a néniket! [wakon beküldött szöveg]

A bejáratnál találkoztunk Steve-el, aki felhivta figyelmünket a muzeumör nénik árgus szemére. Rögtön megért bennem az elhatározás, hogy megnézem a fa odvát - ez amolyan nekem fekvö kihivás. Ahogy közelitettünk máris körvonalazodott bennem a taktika. A néni a kötár lépcsöjére helyezkedett. Tehát: a figyelmét meg kell osztani. Lányokat beküldtem a kötárba, én meg a célterület felé sodrodtam. Néni arcára kiült a rettenet. A kötárban két 9 éves gyermek, itt kint meg egy gyanus kinézetü férfi... Ha lett volna rádioja, segitség után kiáltott volna - de nem volt. Hosszu szakmai tapasztalat a végén azt sugalta neki, hogy két gyerek több kárt tud okozni mint egy örült felnött, ugyhogy a gyerekek után inalt. En meg kényelmesen kikotortam az odubol a gyümölcsöt. Mire a néni rájött, hogy gyermekeink gyakorlott muzeumjárok és csak akkor piszkálják a dolgokat, amikor senki nem látja öket, addigra már én is befejeztem a romai kori fában valo turkálást, igy a kulturált család benyomását siikerült hátrahagyni.

A muzeum egyébként nagyon tetszett. Nem is tudtam rola, pedig ismerös vagyok a vidéken. Fizetni is csak a fényképezögépért kellett, családi vasárnap volt állitolag. A fényképezöért minek kellett fizetni, azt nem értem, mert nálunk az is családtag, de nem hitték el.

A második pont is tetszett, a láda hamar meglett és olyan volt a tartalma, amilyennek az összes többinek is lenni kéne. Mindkét pont technikai kivitelezése elsörangu, a koncepcio is ötös. Örülök, hogy nem netkesseltem le ezt a helyet annak idején - ide nagyon érdemes volt eljönni. Mindenkinek tudom ajánlani.

--péter, Veronika, Noémi és Rebeka

KöcsögtárloLogolás
KemenceItt profik rejtettek!
Napora - téli idöszámitásra állitvaErik a kalász: névnapom lesz!
RomantikaEzért kellenek a ládák a geokessinghez
Elet a siron tulMár az okorban is: romaikori geoláda
steve 2004.06.27 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Ok [wapon beküldött szöveg]
Télen voltunk a szomszédos GCVeGo ládánál, akkor kimaradt ez a láda (talán nem is volt éppen kereshető).
Kellemesen indult a projekt, nem kellett belépőt fizetni, a gyerekek jelenléte megfelelő indoknak bizonyult. Tehát aki teheti menjen sok-sok gyerekkel! :))) Adót csak a fényképezőgép után kell fizetni, bár a kiállításnak ettől függetlenül vannak az objektív elől elzárt területei.
Régen járjuk ezt a környéket valamennyire ismerjük is, de most meglepődtük. Nagyon klassz a kiállítás, végre egy olyan hely, ahol volt bátorság és persze pénz arra, hogy a földből húsz centire kiálló eredeti falak egy részét újra építsék, majd az egészet befedjék, létrehozva így egy modern (!) 2000 éves komplexumot.
A felvigyázó nénik szigorúak (nem lehet csak úgy össze-vissza mászkálni), de ugyanakkor készségesek is, szívesen mesélnek a látnivalókról. Tőlük tudjuk, hogy a itteni ásatások alkalmával talált legszebb padlóborítás (mozaik) a Nemzeti múzeumba került néhány éve és a jelek szerint ott is marad örökre.
A jelszó első felének (és a második pont adatainak) megszerzéséhez némi konspirációra van szükség az éber nénik miatt. Legjobb a szétszóródással előidézett figyelem-megosztás taktikáját követni.
Kifelé jövet összefutottunk Pulbrichékkal, mi felkészítettük Őket a nénikre, Ők pedig jótanácsokkal láttak el bennünket a második pont megközelítésével kapcsolatban.
A ládát könnyen megtaláltuk, ajándék ügyben csak csere jöhetett szóba - ki kellett venni valamit, hogy bele férjen a mienk:))
Összegezve: igényes környezetben, igényes láda, kellemes időtöltés, csak ajánlani tudjuk mindenkinek.
Gyöngyi, Anna, Hajni, Kata
és
Steve

Madártávlatban a szomszéd láda (GCVeGo)Az első pont őre
A második pontnál
jspanyik 2004.06.17 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.45
Az első ponton a pótmegoldást választottam, mert kevés látogató lévén a múzeumi hölgyek állandóan szemmel tartottak. Megtekintettem a látnivalókat is, különösen a mozaik padlók, valamint a fűszernövénykert tetszett.

A ládikát jó állapotban találtam.

VP 2004.06.15 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.25
Szépen megcsinált múzeum.
Veszprém vá. - GCKIRV - GChuki - GCBLCA - GCVeGo - GCoreg - GCkovo - GCIMCP - GCPAPS - GCZDRV - GCvand - GCKKIL - Ábrahámhegy, egy 22 éves "Szputnyik" típusú orosz biciklicsodával. Mindenhol a hernyók szörnyú pusztítása: kopasz erdők, csámcsogás hangja, nyakba potyogó szőrös hernyók.

zsorzs 2004.06.13 10:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.78
Érdemes volt idelátogatni! Belógtam:(((( A 2. pont kicsit messze volt.... nem erre számítottam. Nagyon igényesen elkészített ládikó!

zsorzs

Veszprémfajsz kálvária 
Szamoska 2004.05.30 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.26
Gyereknap alkalmával egy kicsit elmentünk kirándulni. Az 1. pontnál először csak a padon találtuk a jelszót, utána viszont meglett. A 2. pontot hamar megtaláltuk, miután megtaláltuk a temetkezési helyet. Azt hittük meglehet 3.nak de Magnesék megelőztek.

Magnes50 2004.05.30 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.25
Megtaláltuk, 3.-ként. Baláca pusztára gyermeknap alkalmával 20-on éves lányainkkal is ingyen beengedtek, mi már igen, ők még nem jártak itt, tetszett, a halomsíroknál mi is először voltunk. Köszönjük a részletes leírást, a pénztáros tud a játékról, Ő is az internetről töltötte le a tájékoztatót.
M Ágnes, János, Eszter, Anna

kupec 2004.05.25 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.29
Jó. Az első ponton kicsit nehéz volt feltűnés nélkül felírnom a láda koordinátáit, tekintve, hogy én voltam az egyedüli látogató. Gondolom feltűnt a néniknek, hogy egy napon két vendég ( mert Mákos megint megelőzött) is ugyanazon körtefa alatt akar hűsölni, látszólag ok nélkül. A második pont is klassz, ez a hely idáig elkerülte a figyelmemet.

Mákos 2004.05.25 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.05
Már 2003. november 4.-e óta "fenem a fogam" erre a ládára, és most végre újratelepült. Mivel hétfőn a leírás szerint ugyebár zárva van a gazdaság, ezért ma, kedden "lerondítottam":-) Veszprémből Nemesvámosra egy kis könnyű délelőtti bringázás gyanánt felkutatni ezt ezt a régi/új kesst. 10 órára, nyitásra időzítettem.
Mivel én voltam az első új(ra) megtaláló, ezért én töltöttem be a kísérleti nyúl szerepét is. Sajnos volt egy kis probléma a ládával, de Reggel kollégával elhárítottuk. Lehet menni, lehet keresni.
Nagyon frankó maga a láda (kinézetre, stílusra Hegyesd!), ja és ki van tömve jó sok (nemgagyi) ajándékkal!!!

Mákos

[wapon beküldött szöveg] [Aztán kibővítve...:-)]

Reggel 2004.05.23 00:00 - Egyéb
Újra kereshető!

Egyben azzal a tiszteletteljes kéréssel fordulok minden netmegtalálóhoz, hogy ezen logját "egyéb"-re módosítani és a láda oldalt egy rendes megtalálással gazdagítani szíveskedjen.

Köszönettel:
Az újrarejtő csapat.

Madw 2004.04.02 20:30 - Egyéb
Reggellel és Sussal bejártuk a vidéket (közben "elpottyantottuk" a GCIzgi-t)
Kialakulóban a multi állomásai, reméljük akkor az átlagon is sikerül egy kicsit majd javítani! :-)
Hamarosan kereshető, és akkor talán egy újabb hányatott sorsú láda sorsa rendeződik el....

GCVeGoMagyar népmesék
Lövésem sincs, hogy milyen növény ez, de jól néz ki! :-)Hm! Itt terveink vannak! :-)
NaplementeKár, hogy olyan rendezetlen! :-(
Nocsak, hol vagyunk?"Kör közepéből jövök!"
Madw és az Orion"Kérem, ne lőjön!" :-)
Peter68 2003.10.25 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1 web: 1 átlag: 2.00 súly: 2.96
Szép, hamarosan megnézem.

Madw 2003.09.28 15:30 - Egyéb
Egyenlőre ne keressétek!!!
Újratelepítés tavasszal!
Lásd Fórum 9943. hozzászólás!

Fazék 2003.08.14 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 2.5 átlag: 2.83 súly: 2.90
Nagyon szépen fel van újítva a bemutatóhely, Én még soha nem jártam erre, nekem nagyon tetszett. És nem elsősorban a pontokért járjuk az országot ugye ???

[Jóváhagyta: Madw, 2004.04.04 21:30]

Mereszek 2003.08.02 09:30 - Egyéb
Amint megláttam, mint új láda, elhatároztam, hogy nyaralás közben megnézem. Mindig is vonzott a római kultúra.
Köszönöm a lehetőséget, mely számomra sokkal fontosabb, mint a pontjaim növelése.

Macok 2003.07.27 18:00 - Egyéb
Balatoni nyaralásunkkor jártunk erre, kár hogy most nem "üzemel" a láda.

hujberg 2003.07.27 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1 web: 1 átlag: 2.00 súly: 3.31
Amikor pénteken(2003.07.25) délután kinyomtattam a leírást még élt a láda.
De sebaj, nekünk tetszett a hely.
Az elrejtés és a megtalálások körüli visszásságok már kevésbé.

hujberg, ancsa, luca

[Jóváhagyta: Madw, 2004.04.04 21:30]

A veszprémfajszi golgotaSéta a falakon
Irány a csopaki strand 
álomfogók 2003.07.26 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 2 átlag: 3.33 súly: 3.23
Először is: az vessen magára, aki nem járt ott. Sokat veszített. Már csak a Veszprémfajszi Golgota panorámája is megérné, a gazdaság pont tengelyirányba esik. Ezt például az otthonról fejtők biztos nem tapasztalhatták meg. Mint ahogy azt sem igen tudják, hogy mekkora vissza nem térítendő támogatást nyújtott az egyik (na és melyik?) minisztérium a Villagazdaságban folyó munkálatokhoz. Azt meg főképp nem, hogy (többek között) ennek eredményeként mit is láthat az odalátogató. Nekünk nagyon tetszett az ottlét és a környék. Köszönjük az elrejtőknek, hogy felhívták rá a figyelmünket. És mivel bizonyos vélemények szerint szép az, ami érdek nélkül tetszik, köszönjük a netes keresők (minden bizonnyal jobbító szándékú) hozzászólásait, amely geocaching szempontjából meg nem találttá tette számunkra ezt a helyet.

[Jóváhagyta: Madw, 2004.04.04 21:30]

flektogon 2003.07.24 00:00 - Nem találtam meg
Tudom a jelszót, kedvem lenne ideírni, de nem lehet, már próbáltam más ládáknál. Ezekben az esetekben nem az én hozzászólásomat kellene "moderálni" hanem a cache-t befagyasztani, amíg a kedves elrejtő talál olyan jelszót, ami nem megfejthető.

Kroko 2003.07.23 21:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 2 átlag: 2.67 súly: 1.90
bocs 1......

ez 2003.07.23 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 1 web: 1 átlag: 1.67 súly: 2.08
Netcaching, bár már ismertem a helyet.

Ati 2003.07.22 22:10 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 1 web: 1 átlag: 1.00 súly: 3.16
Pont.
Ilyen jelszóval még a "rejtéshez" sem kell odautazni...
Bocs.

Pilot 2003.07.22 19:05 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Mihul 2003.07.22 10:00 - Megtaláltam
ismerem [wapon beküldött szöveg]

zebrina 2003.07.22 08:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1.5 web: 1.5 átlag: 2.67 súly: 1.48
Felkeltette az érdeklődésemet, mindenképpen szeretném megtekinteni... Eddig nem is tudtam erről a jelentős régészeti emlékről. Köszi. :O)

Jutka 2003.07.22 05:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 2 web: 3 átlag: 3.17 súly: 3.33
Freddyvel együtt találtam meg - én tartottam fölé az esernyőt, amíg fotózott, azért nem vagyok rajta a képeken - de úgy látszik, elkéstem a logolással, mert közben megváltozott a jelszó! :((( Egyébként jól ismerem ezt a helyet, és örülök, ha lesz itt rendes láda. A következő 7vgn megint megyek Veszprémbe, ha él addigra az igazi láda, szívesen levadászom!

[Jóváhagyta: Madw, 2004.04.04 21:30]

freddy 2003.07.22 05:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.72
22 nap nyaralas utan. Hianyoztak a ladak. [wapon beküldött szöveg]
Úgy látom, én kivétel vagyok. Elmentem. Úton hazafelé bekukkantottunk. Ezt bizony át kéne alakítani egy rendes ládára! A hely jó. Kb. 4-5km-re lakom, de nem voltam itt vagy 8-9 éve :)
A környezetet azért mert sz@r a "rejtés" nem kéne lepontozni!

2004.05.22 11:04
Pontozást módosítottam, bízva Reggelék jó rejtésében...
Ha a netkeserek kitörlik a logjaikat, én leszek az elsö... :-)))))

 
bulldog 2003.07.22 03:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 2 átlag: 2.67 súly: 3.06
Netcaching, de tiszta lelkiismerettel mert már jártam ott.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]