geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
656. Henyei fennsík - a 400 éves ősbükk emléke (GC400B)

Az eltűnt erdő az égből...

Az eltűnt erdő az égből...

... és a földről

... és a földről

A fa (2003)

A fa (2003)

Közelebbről...

Közelebbről...

Korona

Korona

A másik oldal

A másik oldal

Cincérbogár

Cincérbogár

Kultikus ősi bejegyzés egy juhásztól...

Kultikus ősi bejegyzés egy juhásztól...

...és egy másiktól is

...és egy másiktól is

2008 - a vég kezdete

2008 - a vég kezdete

2009 - fél korona

2009 - fél korona

2010 - alig hajtott

2010 - alig hajtott

2011 - a teljes pusztulás

2011 - a teljes pusztulás

2012

2012

2013

2013

2014

2014

2015

2015

2016 - a bicikli érzékelteti a méreteket

2016 - a bicikli érzékelteti a méreteket

Az eredeti ok még mindig látszik

Az eredeti ok még mindig látszik

Az óvott utód - sokára lehet csak méltó

Az óvott utód - sokára lehet csak méltó
Szélesség N 46° 56,175'
Hosszúság E 17° 36,605'
Magasság: 320 m
Megye/ország: Veszprém
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2003.07.27 17:00
Utolsó lényeges változás: 2017.10.14 09:22
Utolsó változás: 2021.02.12 17:56
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: LI, SP, LG
Ládagazda: laszloistvan
Nehézség / Terep: 1.0 / 2.0
Megtalálások száma: 361 + 18 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.4 megtalálás hetente


KIVONAT:
Valódi ládát keress a kidőlt törzs keleti oldalán, középtájt, térdmagasságban. Pótjelszó az egykori tájékoztató táblán.

A ládába TravelBug nem helyezhető.


A fa utolsó évei

Ez a láda 2003-as eredeti kihelyezésekor az akkor még kifogástalan állapotú, különleges szépségű ősbükk bemutatására készült - majd az évek alatt sajnos pusztulásának krónikásává is vált (ahogy ez a gyenesdiási fa esetében is történt). A megtalálók bejegyzéseiből, fotóiból jól követhető, ahogy több száz éves története végén éppen ebben az időszakban száradt ki, majd anyagának fokozatos pusztulásával 2016. tavaszán ki is dőlt. (De legalább jól dokumentáltuk: egy ilyen történet követése - szóljon az bármiről - nagyon szép szerepe egy rejtésnek.)
A történetnek viszont a halál nem feltétlenül a vége, csak egy állomása. 2016. májusában, amikor a láda tematikus átalakításáról, esetleg felszámolásáról kellett döntenem, a helyszínen annyira megindítónak találtam a földre zuhant, romlásában is monumentális testet, a körülötte megváltozott környezetet, a fa emlékét, hogy a sok évnyi virtualitás után inkább még valódi ládával meg is erősítettem a rejtést - lényegében az eredeti helyen, a webanyag fejlesztése mellett. Továbbra is nyitott a tematikus bővítés lehetősége, de a fa történetét halálával is, önállóan is elég erősnek tartom egy ládához.

Erdőirtás

Éghajlatunkon a természetes zárótársulás az erdő: emberi bevatkozás híján az anyatermészet idővel mindent beerdősítene. A kultúrtájban viszont az erdők leginkább az egyéb célokra kevésbé használható hegyvidékeken maradnak meg - ezek nagy részét is szisztematikusan művelik. A Káli-medencét északról határoló fennsík megkapó szépségű zöld lankái is erdőirtás eredményei, melynek ezen a magasságon szokatlanul nagy kiterjedése a műholdképen is feltűnő.
Ezen erdőirtás egyetlen élő tanújául hagyta meg fánkat az utókornak a források szerint a terület egykori gazdája, a Halász-család. (Az egykori tájékoztató tábla az erdőirtás kapcsán a "múlt század második feléről" beszél (immár a kétezres években), de az erdőterület családi magántulajdonként való említése inkább a XIX. századot valószínűsíti.)

A 400 éves bükk és emléke

A vizsgálatok szerint fánk a XVII. század első feléből származhatott, így - fentiek szerint - jó kétszáz éves, impozáns példány lehetett már, mikor túlélőként egyedül maradt, hogy még közel két évszázaddal később, a kétezres évek elején is a tekintetet messziről vonzva álljon a mezőn - mintha hívná a fáradt vándort a Balatonhenye-Kapolcs földút mentén: gyere az árnyékomba, pihenj meg!

A bükkerdőt jellemzően magasra nyúló, sima, egyenes törzsek oszlopcsarnokaként ismerjük, de a magányos példányok masszív oldalágakat, impozáns, szétterjedő lombkoronát növesztenek - mint ez is.
Utolsó, hivatalosan feljegyzett körmérete 2009-ből 564 cm. A hatszázasok elit klubjába ugyan végül soha nem lépett be, de látványos, különleges szépségű, szabadon terjeszkedő lombkoronájával, ágszerkezetével, környezetével, az azt uraló impozáns helyzetével sokan az egyik legszebb hazai bükkfaként tartották számon. A mindezen tényezőket figyelembe vevő ún. Nadler-pontozás szerint (Pósfai György: Magyarország legnagyobb fái c. könyvének függeléke nyomán) a bükkök között ez volt az első helyezett.

Aki látta egészségben, nyári lombjában, az érezhette különlegességét, kisugárzását, a hely szellemét - hogy újra és újra el kell ide látogatni. Az első években a 2003. nyarán kihelyezett geoláda naplófüzete sok kedves bejegyzést őrzött meg véletlen megtalálóktól is: turistáktól éppúgy, mint az itt legeltető juhásztól.

Viszont már a doboz történetére is baljós árnyak vetültek: a geoládát többször cserélni kellett - méghozzá nem egyszerű elveszés, hanem láthatóan módszeres, visszatérő, rossz szándékú rongálás miatt. A láda sorsa ezek miatt két év után a virtualizálás lett.
Mindebből már sejthető volt, hogy rossz szándékú vandálok is járnak erre, akiknek a figyelmét szintén magára vonta a fa. A villámcsapásnál ugyanis valószínűbbnek látszik, hogy 2008-ban a törzs belsejében az égési nyomokat oktalan emberi pusztítás okozta. Minden jel szerint ez vezetett két év alatt a fa kiszáradásához: a bejegyzések és a fotók tanúsága szerint 2009-ben a korona nagy része már elszáradt, és 2010-ben hajtott gyengén utoljára. 2011-ben már halott volt, de a korhadó anyag még önmaga emlékműveként dacolt az elemekkel. Az évek alatt aztán leszakadtak a roppant oldalágak, míg végül 2016. tavaszán az addigra már szinte teljesen lagallyazódott törzs is kidőlt. (Utólagos engedelmükkel a játékostársak fotóiból is válogattam a kronologikus áttekintéshez.)

Így tűnt el vele végül az a régi-régi erdő is, melyből annak idején megmaradt. Akármi vezetett is ide, bármennyi is lehetett volna még szerencsésebb esetben hátra, a történet a végével együtt kerek, megindító és tanulságos annyira, hogy ha magát az élő fát már nem tudjuk, akkor helyette ezt a történetet mutassuk meg a ládával. Benne a fa szívszorongató hiányával, az emlékére telepített utóddal, és a kultúrtájhoz szokott szem számára egyre csúnyácskább, elbokrosodó mezővel - az élet sajnos és szerencsére nem mindig a mi esztétikai szempontjaink szerint folytatódik. Az egykor legeltetett szépséges rét eltűnése olyan kísértetiesen esik egybe a fa pusztulásával, hogy nehéz nem összefüggést látni: talán épp az ő szelleme és árnyéka kellett ahhoz, hogy a juhász és a nyáj is szívesen időzzön itt, így pusztulása közvetlenül is akár hektárnyi területekre lehetett azonnali hatással.

Megközelítés

Két kiemelt megközelítési mód ajánlható: egyik Balatonhenye, a másik Kapolcs felől. A cél a kettejüket összekötő, kb. 5 km hosszúságú, sárga turistaút kb. felénél van: Balatonhenyétől akár kerékpárral is jól járható, és könnyen követhető, Kapolcsról terepileg kicsit nehezebb, és rosszabbul jelzett az út. Viszont elsősorban nem is ez dönt, hanem az érkezési irány, és a további tervezett úticélok (esetleg geoládák), mivel a két említett falu közúti távolsága a dombvidéket kerülve közel 35 km.

a) Balatonhenye felől

A Káli-medence északi peremének eldugottabb, csendesebb, ám szintén igéző szépségű zsákfalucskája Balatonhenye. A turisztikailag felkapottabb középső részekről ide már ritkábban vetődik turista, pedig érdemes. Köveskálról indul ide az egyetlen aszfaltos közút.
A falu északi végén kellemes pihenőhelyet és parkolási lehetőséget is találunk. Innen indul tovább észak felé Kapolcsra a S turistajelzés, mely célunkhoz vezet - gyalog vagy kerékpárral. (Az autó képességeitől és vérmérséklettől függően megfelelő időjárási körülmények mellett innen nem lehetetlen az autóval való továbbhaladás sem részben vagy egészben a célig, de felelősen azért nem merném ajánlani.) Az út a történetben is említett erdőirtáson, nyílt terepen vezet, enyhe, kerékpárral is teljesíthető emelkedéssel, eleinte kővel szórt, később földúton - kb. 2.5 km.

Aki vonzódik az öreg fákhoz, Balatonhenye közelében egy másik komoly bükköt is talál.

b) Kapolcs felől

A hagyományos nyári fesztiváljáról jól ismert Kapolcs a Tapolca-Veszprém közúton jól megközelíthető. Innen a S vagy a S+ jelzéseken lehet a célhoz jutni - erdei sétával. Előbbi (kb. 2.5 km) rögtön az elején a Királykőig (GCMUVL) le is küzdi a szint túlnyomó részét, utóbbi (kb. 2 km) hosszabban, de egyenletesebben emelkedik.

Rejtés

A nagyjából dél felé kidőlt törzs keleti oldalán, középtájt, térdmagasságban (a törzs anyagában) hagyományos, normál méretű doboz található.
Az eddigi virtuális jelszó pótjelszóként működik tovább a pár méterrel dél-keletre ültetett utód mellett, az ide áthelyezett, egykori információs tábla alsó élén ( N 46° 56,157' E 17° 36,615' [GC400B+pótjelszó]).

Ládatörténet

Az eredetileg 2003. nyarán kihelyezett doboz 2004. ill. 2005. nyarán is sajnálatosan, módszeres pusztítás nyomán megsemmisült.
2005-től virtualizálva működött.
2016. májusában a fa pusztulása után újra valódi láda került a fa maradványaihoz, és a webanyag is megújult.
Állapot: kereshető

KRW értékelés (217 db): környezet: 4.46 rejtés: 3.96 web: 4.28 átlag: 4.23

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
-
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell

Régi láda, nincs moderálva.

Ricsi 77 2021.11.17 15:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v3.12.2]

anettx 2021.10.24 11:33 - Megtaláltam
TFTC!
Balaton-felvidéken jártam
Sajnos egyre jobban eszi meg az idő a megmaradt fa darabjait, de ettől függetlenül megérte ide is eljönni, mert szép az idevezető út, Balatonhenye felől bike-in.
Remélem nem fog megszűnni ez a láda, és emlékként megmarad az oldal, nagyon tetszenek a különböző fázisfotók a fáról.
[Geoládák v3.12.2]

IMG_2281IMG_2283
Palyvik 2021.10.09 13:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

e-Peti 2021.08.21 17:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.23
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

geri83 2021.07.30 11:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

Szárnyaló Sas 2021.07.25 08:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Még csak fél9 és már a második láda is megvan. Ez nem rám vall... :)
Lenyűgöző lehetett a fa. Jó, hogy így romjaiban még látható. Kitéptem néhány invazív növényt, és felraktam a fára kiszáradni, hagyjátok ott. Ezek ártalmas növények.
Wow! Két láda is van egy helyen. Ez igen!

DaniVajk 2021.07.20 21:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

csbagi 2021.07.20 12:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Monyos és Sziszke 2021.06.30 19:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.03
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
[Geoládák v3.11.3]

MMarci 2021.05.30 13:59 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.13
Köszönöm!
Tyúkgombát mi is szedtünk.
A roncsot alig lehet megtalálni a gazban.

MJulcsi 2021.05.30 13:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Köszönöm!!!!

Endresz_család 2021.05.24 14:25 - Megtaláltam
721.

Balatonhenyéről tettünk egy kis körtúrát, időnként szemerkélő esőben.
A fatörzsben két ládát is találtunk, hazafelé szedtünk egy zacsi szegfűgombát a réten.

Köszönjük!

IMG_2161IMG_2156
IMG_2158IMG_2160
IMG_2163IMG_2166
IMG_2167 
Adamx89 2021.05.21 16:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

RezsoBacsi 2021.05.09 11:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Kapolcs irányából. Láttunk őzeket, a pocsolyákban békákat, siklót, gyíkokat útközben. [Geoládák v3.10.5]

Vándor Csillag 2021.05.08 09:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

annamatyi 2021.04.05 10:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.33
Kapolcs környéki ládázás során. Szívesen megnéztem volna még "élőben". Nem kicsi fa lehetett!
Köszönjük a rejtést!

IMG_20210405_100255IMG_20210405_102551
johnnycache 2021.04.04 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.05
Köszönöm az élményt!

Atis87 2021.03.27 14:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Horváth Edit 2021.03.26 15:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

paidlp 2021.03.26 13:36 - Megtaláltam
Fogom! :)
Köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Ignis9 2021.03.21 10:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.05
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :)

kupec 2021.03.13 18:48 - Egyéb
Ezt a ládát 17 éve találtam meg, akkor még állt a fa. Bár több ládám is van a környéken, itt 2004 óta nem jártam, éppen itt volt az ideje egy remek túrának errefelé. A doboz jól van, épségben csücsül a rejtekben.

16156540648381615654064843
Gleeman 2021.03.06 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.77
Köszi!

gergelyszabo 2021.02.05 22:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.0]

akarair 2021.01.25 13:06 - Megtaláltam
Sajnos nem találtam, szalaij segített.
A közösség nevében is köszönöm a Rejtő munkáját. [Geoládák v3.9.0]

szcsabazsolt 2021.01.16 15:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

GeryClaire 2021.01.16 15:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

received_223962992672581 
szacstma 2021.01.16 15:51 - Megtaláltam
Gyönyörű Havas, hideg idő!Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

TakacsReka 2021.01.16 15:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Vasi75 2021.01.02 14:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

réka97 2020.12.05 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.34
Megvan, köszönjük a rejtést!

S13 2020.11.15 08:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Megtaláltam, köszi a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

Ásványvadász 2020.10.24 13:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]
A GCMUVL találata után jöttünk ide. A sárga sáv és a kereszt találkozása előtt egy fennsikra érve hatalmas, szabadon bóklászó tehéncsordába botlottunk. Furcsa érzés volt a legelésző marhák közt sétálni. A helyi cowboly érdekes, de segítőkész figura.
Mindkettő láda köszöni, jól van.

20201024_12333620201024_123333
Rastaman 2020.09.20 14:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 4.50 súly: 2.59
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Szőkekapitány 2020.09.20 08:43 - Megtaláltam
Köszönöm szépen a rejtést.

lypapp 2020.09.19 12:26 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

Odafelé a kidőlt bükk közelében levő tisztáson népes őzcsapatot láttunk távolról hancúrozni; a fotón kb a csapat egyharmada látszik csak.

Két láda is van itt! Nem könnyű megközelíteni őket, mert a szúrós-boncsos-tüskés növényzet már erősen kisarjadt a kidőlt és puhára korhadt törzs körül, és valami -valszeg a bomló anyagok illata és a korhadt fában lakozó lárvák-vonzza ide a darazsakat is.

Sajnos itt is találtunk olyan 'ajándékokat' a ládákban, amelyek a szabályok szerint nem tehetők a ládába: egy mentholos cukordrazsét, egy másik fajta cukorkát, illetve egy sodort cigarettát, és a leginkább kritikán aluli cselekedet gyanánt egy MÁR KISSÉ MEGRÁGOTT, DE A CUKORTARTALOMTÓL MÉG RAGACSOS RÁGÓGUMIT. Ezekről fotót is készítettem.

MIÉRT NEM TARTJÁK BE A T. JÁTÉKOSTÁRSAK A SZABÁLYOKAT? Élelmiszert, gyúlékony anyagot, gyógyszert, vegyi anyagokat, folyadékot, szúró-vágó eszközöket (tű-kés-olló-stb) NE HELYEZZÜNK A LÁDÁKBA! És aztán ami a szabályokban formálisan nincs benne, de amire épelméjű, felelős játékostárs magától is rájön, hogy ezen kívül a jóízlést sértő, vagy a gyermekeknek rossz példát mutató tárgyat, mint pl cigarettát, óvszert (az én GCPSAP ládámban már volt egy :-o ), tampont, stb sem teszünk bele, hiszen sok kisgyermek is részt vesz a játékban.

A megrágott ragacsos rágógumi pedig egyenesen undorító, aki betette, mélyen szégyellje magát!

Egyébként a ládák belül kissé nedvesek voltak, és a fentieken kívül még egyéb hulladékot is találtunk bennük, így egy ládakarbantartást is végeztünk rajtuk, kitakarítottuk, kiszárítottuk őket, és a nálunk levő 2-3 ajándékot betettük a ládákba, és úgy rejtettük vissza.

A hely nagyon szép, Balatonhenye (mi onnan indultunk) egy gyönyörű, és félreeső települése a Káli-medencének, mindenkinek ajánlom a láda feltárását! A bükk halála szomorú, különösen azért, mert szándékos, értelmetlen, öncélú emberi pusztító szándék ölte meg. És sajnos úgy tűnt, hogy az utód gyanánt ültetett fácska is haldoklik.

Papp család (lypapp) [Geoládák v3.6.0]

Őzcsapatot láttunk odafele menetA két láda
A cukorka és a rágott rágó (fuj)A ládák hulladéka
Karbantartás utánMonty rohangál a lelőhely körül
stmester 2020.09.10 09:22 - Megtaláltam
Rebeka nélkül nem értünk volna ilyen gyorsan oda.

Katona55 2020.09.10 09:20 - Megtaláltam
Közös túrázás stmesterrel.

becko 2020.07.21 09:41 - Megtaláltam
Két napos ládászás a Bakonyban és a Balaton-felvidéken 54km gyaloglással.
Sajnos az egykori legelő rét nagyon csúful néz ki.

Houdini 2020.07.16 11:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

vadalma28 2020.06.01 15:58 - Megtaláltam
Köszönjük!
Vigyázat!A korhadék körül két lódarázs "ólálkodott".

katica 2020.05.30 11:18 - Megtaláltam
Köszi! [g:hu 1.6.7]

Noddy 2020.05.29 10:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.0]

Bruka 2020.05.18 14:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Szuper szép, köszönöm!

Kislődi sushik 2020.05.03 23:59 - Megtaláltam
Anyák napi túra

Pzoli 2020.04.26 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

Potyogók 2020.04.24 18:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.99
Megtaláltuk, köszönjük! :)

2Szaki 2020.03.22 12:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk, szép fa lehetett. [Geoládák v3.3.2]

goriszták 2019.11.17 17:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

laszloistvan 2019.10.27 09:15 - Egyéb
Pirkanc 48 (54 :-)) túra közben pótoltam a ládát. A vegetáció most kényelmesen elviselhető szintű és darazsak sincsenek - a fa anyaga tovább korhad, porlik. Az utód csak lassacskán növekszik, de mellette a korhadó táblán a tartalékjelszó tökéletes állapotú. Nagyon jó kis őszi túra volt - örültem, hogy ide is újra eljutottam.

Jenci&Timi 2019.09.18 12:07 - Megtaláltam
Ládát nem találtam meg
Viszont a fa törzs tele van lodarazzsal [Geoládák v2.2.5]

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2019.09.18 20:56]

Feci 2019.08.16 22:25 - Megtaláltam
Sajnos nem találtuk a ládát,mindent benőtt a gaz és a fa is kezd teljesen szét korhadni.A pót jelszót sem sikerült mert a táblának is csak a vázát találtuk.Kérlek a mellékelt kép alapján fogadd el.

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2019.08.26 05:55]

IMG_8160IMG_8147
matyaspeter 2019.07.31 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Csak a pótjelszó lett meg, a fánál nagy a fű meg a bozót. [Geoládák v2.2.5]

kasap 2019.07.27 12:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Butchman-al. Csak a pót lett meg. :-) Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.3]

Butchman 2019.07.27 12:02 - Megtaláltam
A doboz nem lett meg. Sajnos jelenleg 4 feletti a terep nehézsége. 2 méteres csalán, lódarázsfészek várja a látogatókat. Annak ellenére hogy az utód 4 méter körüli magas, még őt sem volt könnyű megtalálni. Segítségként itt a koordinátája. Hátha valaki olyan béna lesz mint mi Kasap barátommal voltunk. :)
Pótjelszó: N46 56,161 E17 36,614

IMG_20190727_120241 
vanek01 2019.07.21 15:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Kapolcsról mentem fel, kellemes túra. A már szinte teljesen szétkorhadt fatörzset teljesen benőtte a csalán és különféle szúrós bokrok, talán bozótvágó késsel lehet megközelíteni a ládát. A tájékoztató tábla a pótjelszóval is lassan követi a fát a végső enyészetbe, de némi bóklászás után meglett.

nóri269 2019.07.09 16:50 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.4]

idrisi 2019.05.18 11:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Bothox 2019.04.22 13:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.51
Koszonjuk a rejtest es az emlek allitast!

emiGrant 2019.04.21 13:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.28
Ez volt húsvéti második kirándulásunk és egyben az utolsó. Mivel beteg és vak kiskutya meg egy 3 éves kisfiú is volt velünk, így kocsival mentünk Henyére és onnan gyalog elvileg a sárgán. Sajnos olyan tehetségtelenül voltak kirakva a jelzések, hogy ahol balra fordult a jel, ott rossz irányba festették fel és egy nagy bokor mögé, így nem csoda, hogy rossz felé mentünk. Ugyanakkor ez a malőr szerencsésnek bizonyult a végén, mert így nem ugyanott kellett visszajönnünk, mint ahol oda mentünk volna. A plusz km úgy kb. 1 lett, és így is 7km alatt maradt az egész túra. A fán sírtam, már amikor olvastam a történetét, akkor is, de a helyszínen ez igazán tragikus volt. Hála Istennek a gyerek nagyon örült az üveg golyónak a ládában, így inkább mosolyogtunk, mint szomorkodtunk. Visszafelé egy nagyon mogorva, sőt goromba traktorosba ütköztünk, aki amikor jó messziről lefotóztam a traktorját a gyereknek, kikérte magának, hogy őt fotózzam és nagy szónoklatot tartott. Rögtön kitöröltem a képet, de még akkor is kekeckedett, úgy hogy otthagytuk. Maga a túra nagyszerű volt. Két teljesen különböző képét láttuk a henyei fennsíknak, odafelé erdő és lankás, visszafelé maga a nyílt fennsík a nagy mezőkkel voltak csodásak. Nagyon jól éreztük magunkat és farkaséhesen estünk be a kapun mire hazaértünk. Köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
-9-10
-11-12
bati.hu 2019.04.19 16:40 - Megtaláltam
Megtaláltam!
pár évvel megkéstem hogy életben lássam. Valahogy kiesett a családi gyalogtúra távolságból. A bringás túra útvonalaink pedig nem érintették.
Mivel ezen a hétvégén nem jött össze a társaság, viszont kiváló idő ígérkezett , így gondoltam egyet és felfűztem a saját karbantartandókat meg a környező hiányzó ládákat.
Lett is belőle egy 100as karika :-)
Kabhegy és a GCNEKE felől jöttünk egy jó kis lejtővel aztán sör híján a Kiskút forrás vizével feltöltődve megmásztuk a kapolcsi domboldalt.
Rácsodálkoztunk a dombtetőn lévő tavakra is. A bükk még így kidőlve is rendes méretű. A törzsben lódarazsak is laknak úgyhogy óvatosan a kutatással. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

kellerla 2019.03.17 13:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2]

Hörcsög 2019.01.04 13:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.95
Megtaláltam! :) Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.6.1g]

roko1821 2018.11.11 16:25 - Megtaláltam
köszi

csattila87 2018.11.11 16:25 - Megtaláltam
Köszi a rejtést

kay-d 2018.11.03 15:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

N.Zs. 2018.10.05 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.39
Kapolcs felől érkeztünk a fához. Remek választás volt, tetszett az oda vezető út és végül a Henyei fennsík is. A ládaoldal is tökéletes. A játékostársak fotóiból készült válogatás jó ötlet volt a kronologikus áttekintéshez. Erre való egy-egy ládaoldal. A láda rendben a helyén van, a kidőlt törzs közepénél talajszinten.
Oda-vissza kellemes 4,4 km volt 136 méter szintemelkedéssel.
Hálás köszönet!

parkoló lehetőségfennsík
a fa a rejtekkelIMG_1331
IMG_1334IMG_1335
IMG_1338IMG_1340
IMG_1341 
szollosi73 2018.09.09 12:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 4.12
Megvan!
Balatonhenye felől sétáltam el a fához, illetve ahhoz ami maradt belőle. Kellemes séta volt, kevés szinttel. A kidőlt fatörzsben kerestem a ládát, de az egyik részébe darazsak költöztek, így kis idő után feladtam és a pótjelszót olvastam le inkább a tábláról.
Köszönet.

Henyei fennsík - a 400 éves ősbükk emléke 001Henyei fennsík - a 400 éves ősbükk emléke 002
Henyei fennsík - a 400 éves ősbükk emléke 003Henyei fennsík - a 400 éves ősbükk emléke 004
Henyei fennsík - a 400 éves ősbükk emléke 005Henyei fennsík - a 400 éves ősbükk emléke 006
Henyei fennsík - a 400 éves ősbükk emléke 007Henyei fennsík - a 400 éves ősbükk emléke 008
Henyei fennsík - a 400 éves ősbükk emléke 009Henyei fennsík - a 400 éves ősbükk emléke 010
Zugi 2018.06.30 19:00 - Megtaláltam
A környék általam beszürkített ládái után már csak ez "feketéllett", így tavaly óta vártam az alkalomra, hogy levadásszam. E hétvége nem épp strandidő a Balatonnál, így ideálisnak tűnt egy nagyobb sétára is. Azt már korábban is néztem, hogy a szóba jöhető mindkét irányból is hosszabban kell hozzá gyalogolni.

Tavaly a GCMUVL-nál járva majdnem útba is ejtettem Kapolcs felől, mert láttam nincs annyira távol, de akkor mégis más volt a terv, így meghagytam ezt délről támadósnak, mivel balatonakali bázisomtól ez van közelebb. Tehát ma elindultam Balatonhenyére. Talán utolsó olyan balatonfelvidéki település ahol még nem jártam. Itt sem csalódtam, hozza a környékre jellemzőt: idilli táj, békés kis falu. Egy kis darabon kocsival még rámentem a földútra, hogy a több km-es távot némileg csökkentsem, de sokáig nem mertem, mert a napok esőzései után víz is volt néhol, és féltem nehogy beragadjak valahol, ahogy éppen 2 hete jártam, mert ott traktorral kellett kihúzni a kocsim a felázott talajról :)
A táj nagyon szép, a Balaton ugyan nem látszik, de mégis változatos. A ládáig tartó bő 2,5km során nem kell erdőbe bemenni, mégis megannyi nyulat, rókát volt alkalmam megfigyelni. Egyedül csak egy magasfeszültségű távvezeték rondít bele a tájba, nem is értem miért a legszebb helyeken kellett ezeket vezetni.

Végül megérkeztem a ládához, vagyis az egykori fához. Hogy őszinte legyek, most már igazából a kis túrázáson kívül nem sok értelme van idejönni. Nézegettem a régi képeket és sajnálom, hogy nem jöttem ide korábban, amikor még ereje teljében állt a fa. A környezetet látva csodálatos lehetett. A környéken jártam évekkel korábban a GCD400 ládánál a dörgicsei öreg tölgynél, remélem az még megvan, de a környezetéből ez az egykori bükk igazán egyedülálló módon tűnhetett ki.

A ládát azonban sajnos nem sikerült megtaláljam. Egyrészt a kidőlt és erősen amortizálódó törzset eléggé benőtte már a dzsindzsa. A feltételezett ládahelyen is csalános állta már utam. A pót jelszó helyének jelzett egykori információs táblát is kerestem, az is erősen amortizálódik, mást nem találva feltételezem a fotóimon is látható tábla maradványról van szó, de azon sem leltem jelszót.

A képek alapján így rejtői elfogadást kérnék szépen!

Elmondható, hogy az út ebből a irányból mindenképp gyalog ajánlott. Én biciklivel sem próbálkoznék hacsak nem extrém terepbicajos valaki. Gyalog viszont rendben van, a zöld járható magasságú az út során. Nagyon sok a magasles a környéken, nagy vadászélet lehet arra, de az egész út során senkivel sem találkoztam, igazi zarándokos, természetközeli érzés volt. :)

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2018.07.02 13:48]

Image120180630_185920_resize
20180630_185922_resize20180630_190126_resize
20180630_190459_001_resize20180630_191118_resize
20180630_185301_resize20180630_190857_resize
20180630_194850_resize 
streng 2018.04.28 16:19 - Megtaláltam
ok [g:hu 1.5.4]

Kicsicsapat 2018.04.24 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.04
Köszönjük!

aicon 2018.03.15 14:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

hacsabi 2018.02.11 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.78
Köszönöm a rejtést

Cseber 2018.01.24 15:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.17
Megtaláltam. Köszi.

27265338_1832616693435310_163657602_o 
gyalogk 2018.01.24 15:48 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.12
Megtaláltuk,köszi.

laszloistvan 2017.12.30 15:00 - Egyéb
Szolidan télies túrán barátokkal, Kapolcsról érkezve pótoltam a valódi ládát. Pótjelszó is tovább üzemel.

joove 2017.12.29 11:29 - Megtaláltam
Hó, jeges szél: igazi téli körülmények. A fa meg így kidölve is impozáns látvány. Köszönjük a rejtést.

Benedek_Vulkán 2017.12.26 14:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Zivatarlány 2017.12.26 14:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Maszat1 2017.10.07 15:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk pótjelszóval, a ládát nem találtuk. Köszönjük a lehetőséget. Ez a 400. találatunk. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

IMG_20171007_174008IMG_20171007_174045
tfmb 2017.04.29 09:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.78
Köszi a rejtést!

Parmerozpazepan 2017.04.02 12:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Fantasztikus, csendes, rejtett zuga a vidéknek. Gyönyörű hely... Szarvasokon, madarakon kívül senki nem volt a fennsíkon.
A fa és története valóban megindító, gratulálok a rejtőnek a fa végéveinek fényképes dokumentálásáért. A kidőlt törzs maradványai még most is lenyűgözőek.
Bringával Kapolcs felől, én a sárga csíkot javaslom, a keresztjelzés rosszabb állapotban van.
Láda rendben van, pótjelszó táblája romos állapotban, de még olvasható a felirat.

pliptai 2017.01.03 20:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.37
Szép nagy fa volt, kár érte! :( A Hennyei fennsík szép volt a ragyogó napsütésben! Köszönet a rejtésért!

DSC05877DSC05879
DSC05880DSC05884
DSC05885DSC05886
DSC05888DSC05889
molka 2017.01.03 13:30 - Megtaláltam
Köszi!

imageimage
imageimage
kópé1993 2017.01.03 13:27 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! Molkával és Pliptaival

P1030032P1030038
P1030035P1030041
Guzmotm 2016.11.06 11:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

zaskl 2016.10.31 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. ZASKL

Túracica 2016.09.24 11:22 - Megtaláltam
A fában lódarazsak fészkelnek,épp a láda környékén,így a pótjelszót kerestük.Köszi a rejtést!

benist 2016.07.02 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
A Király kőtől közelítettem meg az impozáns famaradványt. Egy rossz beállítás miatt az egyébként sem könnyen követhető S- jelzésről jócskán letértem. A dobozt nem, a pótjelszót megtaláltam. A láda leírt helyének környékén egy lódarázsnak nem tetszett jelenlétem.

james 2016.06.29 12:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

laszloistvan 2016.05.28 17:00 - Egyéb
Még 05.20-án helyeztem ki új valódi ládát, de az új webanyagot csak ma tudtam publikálni.

Rubor 2016.05.27 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.82
Úgy 5 évvel ezelőtt egy túránkon haladtunk el a monumentális fa mellett. Megdöbbentő volt látni a régi hatalmas fa jelenlegi állapotát: elhagyta a lélek végleg.
A kidőlt hatalmas fa tudományos neve: banyafa.

20160527_12531120160527_125331
20160527_12534420160527_125436
karathl 2016.05.27 12:00 - Megtaláltam
A sikertelen királykői ládázás után egy árnyat adó fára számítottunk. Lehangoltan vettük tudomásul a kipusztult fa utolsó korhadó óráit. A jelszót rejtő tábla is végóráit éli. A széteső táblát a jelszóval a fű rejtette el, az oszlopon pedig olvashatatlan volt az írás.

103_5269103_5271
103_5274 
Tibi1983 2016.05.16 14:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

laszloistvan 2016.05.11 08:00 - Egyéb
Sajnálattal látom a végleges pusztulást. A pünkösdi héten áttekintem a helyzetet: lehet hogy némi koncepció-módosítással feltámasztható. Ha nem, akkor a fával együtt a ládától is búcsút veszünk.

Nemi91 2016.05.10 16:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. :) [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

tabletta 2016.05.07 19:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

SirLes 2016.04.09 16:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, sajnos okafogyotta valt a pont [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]
Időhiány miatt Kiskút forrástól közelítettem meg a rejtést toronyiránt. Először felkapaszkodtam a fennsíkra, majd ott mocsaras tavakat kerülgetve átvágtam a bükkfa maradványaihoz. Mint ahogy írták, a fa már kidőlt, információs táblán szöveg nincs, a jelszó részletet hordozó rész letörve. Sajnos itt lassan minden az enyészetté kezd válni, új rejtésre nincs indok, ezért aki még találatot szeretne, az gyorsan jöjjön. Ellenben a mocsaras tavak elég érdekesek, oda még lehetne egy ládát rejteni. Útközben 4 gímszarvassal és egy őzzel találkoztam.

P1110408P1110409
P1110410P1110411
P1110412P1110413
P1110415 
Csaba és Kati 2016.04.06 12:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.92
HEURÉKA!
Megtaláltuk, köszönjük!
Részletek és képek később. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]
Gondoltam, hogy még megnézem mielőtt végleg elpusztul.
Sajnos már csak kidőlve, kettétörve és darabokban találtam rá.
Kapolcs Dózsa út, majd tovább sárga kereszt és sárga jelzésen a tetőre, az erdő széléig, ahol már messziről látszott, hogy jellegfa nincs a tisztáson. Közelebb érve láttam, hogy méltóságteljesen fekszik a földön ez a szép fa.
Valóban a belsejében tűz pusztított, így nem is kell csodálkozni, hogy csak eddig bírta.
Az út nagy része a sárga kereszt útvonalon nehézkes volt, vigyázni kellett, mintha nem is turista útvonal lenne, hanem egy kőmeder. Az erdőben még található néhány érdekes és szép példány fa.
A rejtekhelyen doboz nem volt, csak egy laminált útmutatót találtam a kidőlt fa darabjai között. A jelszó az infotáblán még jól olvasható.

FelfeléAz út mentén
A tisztásra érveKidőlve
DarabjaibanA másik oldalról
Ennyi ...Ez még ott volt, és a tűz nyomai a fatörzsben
InfotáblaKapolcs határában
acsocso 2016.02.07 16:20 - Megtaláltam
Szép lehetett mikor még élt... :/

Hagyományos "láda" nincs csak egy tájékoztató valamint és 2 papír, de a jelszó nincs rajta egyiken sem. Szerencsére a régi tájékoztató táblán még olvasható.

Ez most hagyományos vagy virtuális? Ha hagyományos akkor miért virtuálisként van fent az oldalon, ha pedig virtuális akkor miért a hagyományos "ládára" mutat a koordináta?

-1-1
-1-1
-1-1
-1 
Bubu_83 2015.11.22 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.25
Megvan, köszi! Nagyon impozáns a fa még mindig, sajnos már nem sok jóra számíthat, rohamosan pusztul :(.

Famágus 2015.10.29 12:51 - Megtaláltam
Mi úgy kerestük mint virtuálist, na mindegy.
A Gps elvitt minket Kapolcsról a Kiskút forráshoz. Ott parkoltunk és gyalogoltunk el a fa romjaihoz. Így is sejteni milyen látvány lehetett fénykorában. Oda-vissza 5.2 km. volt. Jó kis gyaloglás, néhol nekem szuszogtatós :-) Oldfoxxal köszönjük!

oldfox 2015.10.29 12:51 - Megtaláltam
...megtaláltuk!

bodin 2015.10.25 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.68
Megtaláltam, köszönöm.

bagolyvera 2015.07.26 00:00 - Megtaláltam
Végre eljutottunk ide is! Nagyon köszönöm! A fa hihetetlenül gyönyörű!

petheovacka 2015.06.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 3.37
A 3hegyes 77-es túrám során ez volt a bónusz láda. Kapolcsról a Dózsa u. folytatásaként működő erdei utakról közelítettem meg. Méltóságteljes látványt nyújt még halálában is, uralja a mezőt. Aki tudja nézze meg, amíg nem győz a gravitáció és a gombák. Kösszi.

 
mozgo 2015.05.11 15:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.67
Köszönöm szépen az újrarejtést. A ládaoldalon átállítható hagyományosra :-)

 
berebali 2015.05.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.54
Tftc!

Péter60 2015.04.26 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 4.24
Most - 2015.06.15-én - írom a részletes logot, és döbbenten látom, hogy közel két hónappal a ládapótlásunk után a rejtő még arra sem veszi a fáradtságot, hogy a ládatípust átállítsa, és leírja az új helyzetet.
Ilyenkor elgondolkodik az ember, hogy érdemes e gyógyítani...
Amúgy klassz a fa!

Strombus 2015.04.26 15:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 4.24
Tíz év után a ládapusztító vandálok valószínűleg már felnőttek vagy börtönbe kerültek vagy elköltöztek a környékről, ezért azt gondoltuk, ideje ismét hagyományos ládát rejteni ide. A rejtővel egyeztetve ez egyesületi pótládával meg is történt.
A fa így holtában is szép, tájat uraló.

A pótjelszó nem filcfirka! Ennek nagyon megörültünk. Valaki titkos jóakaró szép gravírtáblát helyezett el a fához hasonlóan szintén szebb napokat látott infotáblán.

Kapolcsról a sárga turistaút meglehetősen járatlan, a jel is és az út is el-el tünedezik, szinte többet toltuk, emeltük a biciklit, mint amennyit gurultunk rajta. A Király-kő felől jöttünk, másik úton mentünk, de mindkettő rossz választás volt.

Ládapótlás
csipet_csapat 2015.04.12 12:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.12
Alternatív útvonalat választva:) A fa még ilyen állapotában is tiszteletet érdemel. Megható volt ott állni a tövében. Köszönjük.

takacsimre 2015.04.12 12:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.99
Barátainkkal, Icával és Gézával. Köszönjük szépen a rejtést. Marika és Imre

zalajaro 2015.04.09 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

hinia lux 2015.03.22 14:00 - Egyéb
Tíz éve láttam a csodás, tekintélyt parancsoló fát teljes pompájában és olvastam a klasszikus első beírást a logfüzetbe, amin jót mosolyogtunk.
Szomorú látvány most a holtfa, főleg úgy, hogy megtudtam, mindehhez az is hozzájárult, hogy pár éve vandálok felgyújtották a belsejét.
Túránkat a közeli tavak felé folytattuk.

HoltfaFa mellett
"Ha ez a tó"Természeti forma
nbokan 2015.03.07 15:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.97
Művészetek Völgye TT teljesítése után egy kis kitérő. Tetszett, kösz a rejtést. A tábla félig szétesett, a jelszót tartalmazó deszkát visszatámasztottuk a helyére.

 
EspirituSanto & Vivi 2014.11.02 14:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

G_Sanyi 2014.11.02 14:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést!

harcos 2014.09.13 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.36
Jó a kilátás! :)

ark03 2014.08.17 15:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.19
Igen hosszú kihagyás utáni első láda, mely az Ajka-Badacsony-Révfülöp-Ajka biciklitúra során esett útba.
A rejtés sajnos egyre okafogyottabb, de ez nem a rejtő hibája. Régen is olvastam már a ládaoldalt, igen impozáns látványt nyújthatott az "égig érő" fa. Ma sajnos ez már csak emlék. A rejtőnek annyi javaslatom lenne, hogy esetleg képekkel és leírással frissíthetné a láda leírását a fa jelenlegi állapotát illetően.

A fa 
marsoka 2014.08.12 10:00 - Megtaláltam
Megvan.

macikupac 2014.08.09 10:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 2 web: 3 átlag: 3.17 súly: 4.37
Mászkálás a Balaton-felvidéken 1.

A téli - még a sértetlen fát ábrázoló - fotók 2005. február 26-án, a "Kinizsi út" elnevezésű túramozgalom bejárása során készültek. Akkor még nem tud(hat)tam, hogy mire legközelebb viszontlátom a fát, ilyen sanyarú sorsra jut. 9,5 évvel később sikerült újra eljutnom ide, de sajnos a fa már pár éve folyamatosan pusztul az őt ért durva orvtámadás miatt. Ágait sorra törik le az időről-időre feltámadó széllökések. Majd végül a törzsét is kicsavarja egy, a közeli jövőben. S végül visszakerül a természet örök körforgásába. Látva a fa rohamosan romló állapotát, szerettem volna mielőbb felkeresni a helyet. Legalább addig, amíg még áll. Mert utána a "ládának" sem lesz értelme. Pedig amikor 2005. februárjában itt jártam, még láda is volt. Csak akkor még nem játszottam... A turistaút mentén rengeteg, hatalmas szemű szeder érik. Alig bírtuk magunkba tömni Mityó mackómmal. Még jó, hogy nem lett maszatos a bundája.

[wapon beküldött és később kibővített szöveg]

 
Kokó 2014.08.09 10:27 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Kofola BT 2014.08.09 10:27 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Soma00 2014.08.03 19:30 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!
2016.augusztus 18-án ismét erre keveredtünk. Szomorú volt látni a méteres gazból kilátszó famatuzsálem maradványát.

2016.08.18-án 
19izsi73 2014.07.28 10:40 - Megtaláltam
Badacsonyból egy Balatonhenyei rövidítéssel tekertünk el a Kapolcsi fesztiválra. Sajna csak erre az egy pontra futotta időnkből, mert most a Művészetek Völgye volt a célpont...

A célban... 
Anymen 2014.07.17 11:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.52
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
A tábla ketté törve, fele a földön volt a jelszóval.
Nem hiszem ,hogy sokáig lesz ott a fa, valaki a belsejében tüzet gyújthatott, mert belül már kormos, égett volt.
Ennek ellenére remélem még sokáig ott áll.

vaslemez 2014.06.20 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.01
Ennyi toklászt még soha nem sikerült egyetlen cipőbe begyűjtenem. Hosszú séta a térdig érő kaszálón.

Turistaember 2014.06.08 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Ha 400 évvel ezelőtt jártam volna itt lehet még nem találtam volna meg. :) Így pedig még éppen sikerült. Nagyon haldoklik a hely. Mindenféle értelemben. Bár amit a képem mutat az felettébb érdekes!

Érdekes 
kobcikrajci 2014.06.04 11:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

 
gyildarefo 2014.04.27 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.67
Káli medence felfedezése közben, 30 km/500 m

KiégveKipihenve
HősVuk
HenyeA csapat
Fenilefrin 2014.04.26 12:19 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 3.37
Meglett, köszi a rejtést!

sambenedek 2014.04.20 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
OK

anla 2014.03.09 16:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. #Rejtés #Környezet Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Ampulla 2014.03.09 15:09 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

GC400B_2014039151035.jpg 
heyjoe 2013.12.08 11:26 - Megtaláltam
A fa sajnos teljesen kiszáradt, a tábla is apró darabokban.
Arra az esetre, ha a jelszót tartalmazó tábladarab is megsemmisülne, elrejtettem a fa tövében egy pezsgőtablettás tubust a jelszóval. Az üreggel ellentétes oldalon, egy tapló alatt keresd!

Szép volt egészséges korában: http://www.dendromania.hu/index.php?old=fareszletezo&id=4&id2=2&megye=Veszpr%E9m&telepules=&nemzetseg=

moli_gyuri 2013.09.14 12:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.15
Ez a fa már nem öregszik tovább ... kár érte ...
Cilu & Gyurkóó

Mazsom

még áll a fameddig állhat még?
a tábla már nemlódarázs-veszély
tufatóállások = kis tavak
vViktor 2013.09.03 00:00 - Megtaláltam
"De ezen a földön találtam kincset " - Republic

ge944cw 2013.08.17 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.93
Köszönöm a rejtést.
Az információs tábla fekszik, romos. A jelszó a törmelék között még megvan.

Információs táblaCache maradvány
NagyKG 2013.08.07 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.25
Megtaláltam, köszi!

szaboist 2013.08.06 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

dildi 2013.08.01 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.30
Fantasztikus ez a hatalmas fa a magas száraz füves környezetben. Tiszta Afrika!!!! :) :) :)

picuresnagyur 2013.07.27 14:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
köszi :) R.I.P. - nagyon kedvelem az ősöreg fákat, ez holtában is monumentális, de nem sok időt adok neki...

 
Bob&Bobek 2013.07.27 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.53
Nos autóval próbáltuk megközelíteni... A leírás "miszerint az út autóval is járható" szakasza kissé bátor állítás. A Henye-Kapolcs út kicsit több, mint egy órát vett igénybe. Ennyi idő alatt biciklizve, de még gyalog is meg lehet járni! :-)
A hely nagyon szép, a tölgy pedig holtában is lenyűgöző! Köszönjük a rejtést!

Andrys 2013.07.25 11:24 - Megtaláltam
:-)

qtatom 2013.07.21 18:30 - Megtaláltam
Biciklis találat. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]
A tábla lassan elkorhad, az alig olvasható jelszót 2 új helyre felírtam. A fába lódarazsak fészkeltek.

viad 2013.07.10 23:59 - Megtaláltam
Ok.!

breimanne 2013.06.08 00:00 - Megtaláltam
Útközben:)

kamzik 2013.05.19 07:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
Köszi a rejtést!
A táblából már csak az oszlop volt meg, de a jelszó még olvasható.

vieva 2012.10.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Megtaláltam.

kivancsifancsi 2012.09.16 09:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 3 átlag: 3.00 súly: 4.10
Kirándulás a Balaton-felvidéken: 4/10
A verseny másnapján a bázisról bringával indultam megkeresni pár közeli ládát. Ez volt az első pont. Már messziről láttam a kiszárad óriást, így GPS-t sem kellett néznem tekerés közben. Szép nagy példány, kár érte, hogy kiszáradt. Kis fotózkodás után a GCMUVL felé mentem tovább. Este, otthon jöttem rá, hogy a jelszót viszont béna módon nem fotóztam le és nem is emlékszem rá. Megköszönném a rejtőnek, ha a képek és a track alapján elfogadná a megtalálást, ha már ilyen béna voltam.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.10.17 18:18]

 
zöldek 2012.09.15 15:50 - Megtaláltam
A GCMUVL-től sétáltunk el ide, mivel máskülönben biztos nem járunk erre mégegyszer. Kár ,hogy ilyen szomorú sorsra jutott.

szaatt 2012.08.30 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.33
Megtaláltam, a mai második találatom.
A rejtéskori képeken még élt a fa , kár érte ! A közelben van GCTO ,
az ide vezető út , +35 C , biztos hogy nem bocsi cetli vár.

a tölgy ma 
Lucy0508 2012.08.26 11:12 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 2.83 súly: 2.20
Köszönjük:) Megtaláltuk!
A tábla amire a jelszó írva van az kidőlt és a kód is le volt kopva de megerősítettük úgyhogy most már látszik! :D

Tapsifüles 2012.08.26 10:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1.5 web: 3 átlag: 2.83 súly: 3.38
Szegény fa meghalt. Még áll, de már azt se sokáig. A fa ürege meg fel volt gyújtva..
Plusz a fához tartozó tábla amellett hogy kidőlt, még egy golyót is kapott a közepébe..

MoGeMaP 2012.08.19 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.59
Megtaláltuk, de a jelszóra ráférne egy újrafestés...

enazati 2012.08.14 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.38
Gyalázat, hogy mit művelnek az "emberek"!
Köszi a rejtést!

scele 2012.08.11 12:37 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

V_Gabor 2012.08.09 15:36 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget!
Mónika és Gábor [g:hu 1.4.17] [wapon beküldött szöveg]

homeros 2012.08.05 16:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.02
Művészetek Völgye 2012. TFTC!

cziraki 2012.08.02 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Megtaláltuk. Elég szomorú volt látni az emberi pusztítás nyomait: a vadászok céltáblának használják a tájékoztató táblát, valakik pedig tüzet gyújtottak a fa belsejében.

graffz 2012.08.01 15:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.05
Kösz. [g:hu 1.4.16]
Kár a fáért. Valami vadbarom tüzet is gyújtott a belsejében...

morph 2012.07.29 10:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Balatonhenyei nyaralásból bicikliztem ide, pár nappal később Kapolcsra átsétálva (és közben természetesen a művészetek ládáját is felkeresve) újra meglátogattuk. Sajnálom, hogy sosem láttam élni ezt a fát. [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

tgb 2012.07.29 09:55 - Megtaláltam
Gyalog Kapolcsról 36°C-ban.
Kár a fáért...

 
Tekergők 1 2012.07.09 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.00
Megkezdtük 5 hetes túratáborunkat. Ma Kapolcsról indultunk, s Köveskálig gyalogoltunk, közbeejtve a látnivalókat, tóállásokat. Így ejtettük útba a fa matuzsálemet is, aminek állapotát sajnálattal vettük tudomásul.

ÚtbanHányan is...
Kár érte 
ica8243 2012.07.09 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.14
Kár a fáért :(

Telkess 2012.06.30 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltak

zöldfülű 2012.06.30 14:00 - Megtaláltam
Lefülelve :)

Sajnos már csak a halál beálltát tudtuk megállapítani - bár ekkor még nem tudtuk, hogy mindez már 4 évvel ezelőtt megtörtént. De még így is fenséges, megérte ezt a laza kis 15-16 km-es sétát a 39 fokban :) Főleg úgy, hogy ezután hamarosan következett a csobbanás a Balatonban - no persze csak a hideg sör után :)))

Köszönjük a rejtést

nmárti 2012.06.08 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.62
Köszi a rejtést:)

DóriAtesz 2012.05.26 18:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Megtaláltuk! Köszönjük! 4/3
Kapolcsra visszafelé a sárga plusz jelzésen mentünk, rövidebb mint a sárga csík, viszont kalandosabb és a jelzések gyakran eltűnnek.
DóriAtesz

R-Gyu 2012.05.26 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.67
Körtúra Kapolcsról indulva, Művészetek ládája, 400 éves bükk, Szt. András templomrom, Öcsi hegyi temető, Űrtávközlő állomás, Kapolcs útvonalon.

Tommy&Meli 2012.04.29 12:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.54
Megtaláltuk! Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

sixth 2012.01.29 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.03
Pár éve már voltunk erre. Akkor még viszonylag épen láthattuk a fát. Sajnálatos, hogy így elpusztult.

tomki 2012.01.08 12:20 - Megtaláltam
Kidőlt tábla, haldokló fa. Kár, hogy nem korábban jöttem.

Lassu 2011.12.29 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.73
Balatonhenye felől sétáltunk fel, a fa erős amortizáción esett át, a táblát is fekve találtuk. Kár érte.

Áron csapata 2011.12.17 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.82
Köszönöm a lehetőséget!

Mr Bean 2011.11.19 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.02
Megvan

Lencsi 2011.11.13 07:31 - Megtaláltam
ok

Fazék 2011.11.13 07:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 2.5 átlag: 2.83 súly: 4.31
Lencsivel a hajnali zúzmarában. Más túrázóval nem nagyon találkoztunk :). Esetleg egy igazi dobozt érdemes lenne újra elrejteni, ... mégiscsak az az igazi.

 
Robicki 2011.10.23 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.78
megtaláltam, jó rejtés.

FTom 2011.10.08 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.79
Jó látni a régebbi felvételeket, ahol még szépen zöldellt. Akár villámcsapás sújtotta, akár vandálok műve: elszomorító a pusztulása.

Csaba & családja 2011.09.29 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.31
Balatonhenye felöl. A faluig lehet nehezebb eljutni, mint onnan a fáig. Szegény fa nagyon szomorú látványt nyújt, lehet már nem sokáig lesz értelme így a ládának.

ha3fut 2011.09.24 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.32
Sziasztok, óriási élmény! Köszönöm a helyi kedves gazdák vendégszeretetét. Kár, hogy a vandálok a fát tönkretették... mit az idő 400 évig őrzött.

Üdv:
ha3fut

lizzard és csapata 2011.09.03 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.78
Az út nem volt rövid de megérte, a fáért kár nagyon, mert már nem beteg hanem halott, sajnos. Mi Kapolcsról indultunk, onnét gyalog, ló, vagy terepenjáró autó a lehetséges alternatíva. A környezet isteni, köszi a rejtést.

A fa 
Kriszti&Pali 2011.08.30 10:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.97
Köszönjük a rejtést.

 
aDoc 2011.07.13 10:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Esemény alkalmával, visszafelé árkon bokron, társaság miatt. Patakugrás sikerült.

 
MillenniumFalcon 2011.06.21 17:34 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

kaldigeza 2011.06.19 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
Kéktúrázás közepette elhagytam Balatonhenyénél a csapatot, és irány a NAGY FA! Szomorúan tapasztaltam, hogy egy gyönyörű természeti értékkel megint szegényebbek lettünk! Ami évszázadokig senkinek sem volt útjában, néhány meggondolatlan ember (ember az ilyen?) cselekedete folytán semmivé lett! Szerencsémre jónéhány éve még a "digitális korszak előtt" DIA filmre készítettem felvételt erről a gyönyörűségről! Gyermek koromtól imádtam az egyedül álló, különleges, de főként nagy fákat. Azóta már tudom, hogy "korai dendrománia" nevű gyógyíthatatlan betegség áldozata lettem... Vigyázat, mert ez ragályos! Ha elkapod, rohangászhatsz te is az erdőben a nagy fák keresésére! (http://www.dendromania.hu) Ettől a helytől a szomorúan csepergő esőben én is bánatosan búcsút vettem.

Haldoklás 1.Haldoklás 2.
Info 
Tibi67 2011.05.28 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm!
Ma ösvénytakarításon voltunk Kapolcs és a fa között.
A fa sajnos már nem él!Egyetlen zöld levelet sem láttunk rajta.

csg69 2011.04.17 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.03
Megvan :)

Acsart 2011.04.10 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 3.10
Balatonhenyéről indultam napos, erősen szeles időben. Az út szép erdőkben, patakok mentén kanyarog, így nagyon élvezetes a kirándulás. Útközben sok a magasles, egyikre-másikra érdemes felkapaszkodni a szép kilátás végett. A hatalmas bükk messziről is csodás látvány, közelébe érve pedig szinte tiszteletet parancsol idős kora és nem minden napi mérete. Köszönet a rejtőnek, hogy elhozott erre a szép helyre, Acsart.

Hajo 2011.02.27 15:00 - Megtaláltam
Kapolcs felől a S3 jelzésen Kiskút-forrás és Kálomisz-tó érintésével jöttönk, majd tovább GCMuvl felé.

Kálomisz-tó
Milyen aprók a fa mellett...
znasz 2010.11.23 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.18
A fa hatalmas méretű. A belseje nagyon el van korhadva, remélem nem fog kidőlni egy erősebb széltől. Köszi a rejtést.

Pimpi69 2010.11.15 13:10 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

Gábor75 2010.11.15 13:08 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 2 átlag: 3.00 súly: 3.37
ok:-) [wapon beküldött szöveg]
Pimpivel közös találat.Egy másik nem is olyan messze lévő öregebb bükkfa jobban tetszett,de azért a korát tisztelem.
Köszönöm a rejtést.

Torja 2010.11.06 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.74
Megvan.

Gotica 2010.08.29 14:34 - Megtaláltam
Magtaláltuk

GyZsTeam 2010.08.29 14:34 - Megtaláltam
Hát ez a fa is elszáradt már teljesen. Nem sokáig fogja már, a még holtában is tiszteletet parancsoló nagyságát mutatni. Köszönjük! Útközben rengeteg gombát találtunk, amiből finom vacsora kerekedett.

 
oldbike 2010.08.16 12:00 - Megtaláltam
a domb völgyből bringával közelítettem...

 
divi 2010.07.31 15:25 - Megtaláltam
megvan!

krypton 2010.07.31 15:25 - Megtaláltam
megvan!

ngy001 2010.07.29 17:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.61
Megtaláltam

bobe524 2010.07.29 17:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.66
Nagyon jó hely! Köszi a rejtést!

Cycadopsida 2010.07.29 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 1.5 web: 4 átlag: 2.67 súly: 2.79
Művészetek Völgye alatti ládás kiruccanás. Mondjuk azt nem értem, miért nincs lomb július végén a fán, épphogy fakadnak a rügyei...:(

Kapolcs felőlKözelebbről
Gyönyörű fa 
fpal 2010.07.27 14:35 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

tak-tak 2010.07.23 08:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.21
Balatonhenyéről. Irány Kapolcs.

szalaij 2010.07.23 07:15 - Megtaláltam
Megtaláltam

rudolfis 2010.07.18 12:30 - Megtaláltam
Megvan! Gyalogos kupa 11.3km.

befi 2010.07.03 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.12
ok

Dr.Lada 2010.06.20 19:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Köveskálról jöttünk át jópár tó és a Boncsos tető érintésével Kapolcsra, majd visszafelé úton felkerestük a fát. Miután a S- jelzésen jutottunk Kapolcsra már meg sem lepődtünk az S+-on mindkettő tényleg frissen van felfestve, de elég benőtt, helyenként őserdőben éreztük magunkat. Ahogy az S+-on haladtunk felfelé egy bokorból hirtelen elénk ugrott egy igen méretes vaddisznó és elég csúnyán szuszogott ránk, védve a kicsinyét. Szerencsére a kicsi gyorsan elszaladt, így az anyja is megfordult és utánaeredt. Elsőre úgy tűnt, hogy csak a fáramászás menthet meg minket. Ahogy a rétre értünk egyből látszott a célpontunk, a jelszó is könnyedén meglett, majd a fát is megcsodáltuk. Innen már csak Balatonhenye érintésével Köveskálra kellett visszagyalogolnunk.

A 400 éves bükkA 400 éves bükk
A 400 éves bükkA 400 éves bükk
A 400 éves bükk belsejébenA 400 éves bükk
Balatonhenye a fa felőlBalatonhenye
Tibi67 2010.06.20 00:00 - Egyéb
Helló!
Nem kerestem a jelszót!
Kapolcs felől a sárga sáv túristajelzés fel lett festve!
A falutól a fáig.Remélem, hogy hamarosan folytatva lesz Balatonhenyéig.
A tisztítás is vissza van, nagyon "dzsungeles"az út egy része:

feldelaci 2010.06.14 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.82
A sárga kereszt és a sárga sáv túristautak nagyon benőttek. Kocsival ne hogy nekiinduljon valaki.
Biciklivel sem nagyon ajánlom!

miklos 2010.05.23 17:09 - Egyéb
Ennek a ládának köszönhejtük, hogy megismertük Balatonhenyét és csodás környékét. Maga a falucska is nagyon kedves, barátságos. Ma ismét ott jártunk, és még a henyei huszárokkal is találkoztunk.

Hektor 2010.05.22 16:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

3D 2010.05.08 15:30 - Megtaláltam
Rendben

targonczas 2010.05.08 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.98
Balatonhenyéről. Sima ügy. Tetszett.

 
E.T. 2010.05.02 11:02 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.88
E.T. ezt is megtalálta! Aki a "művészetek ládája" felől közelíti meg a fát vigyázzon, mert szinte sehol sincs túristajelzés. Köszönjük a rejtést!

acheta 2010.05.01 19:18 - Megtaláltam
Sára, Peti

Marvin 2010.04.25 13:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.96
Megleltem.

Nervas 2010.04.17 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
Köszönet a rejtésért!

Ildi76 2010.03.27 15:25 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért

Sly 2010.03.27 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.47
Ha már Kapolcson ládavadászat, ide is tettünk egy kitérőt, kellemes séta az erdőben...

3/6

 
gy 2010.02.20 16:52 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2 web: 3 átlag: 2.67 súly: 2.94
Ma is Furkóval, Domóval és a végén Évivel gyűjtöttük a kilométereket és ládákat. Most Zádorvártól a 400 éves bükkig. Megint nem a legszebb napot fogtuk ki a heti túrafutásunkra, de így sem bántuk meg.

furko 2010.02.20 16:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.88
Ismét egy hosszú futós ládázás gy-vel és 2/3 részt Domóval, majd 1/3 részt Évivel (ami így GyÉ lett)...

 
GyÉ 2010.02.20 16:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.77
A Csicsói erdészház felől futottunk a fához. Nagyon lucskos-vizes-havas volt végig az út, és többet is vártunk tőle. De legalább volt célja a futásnak.

Arch 2009.12.19 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.03
Megtaláltam!

progbalu 2009.10.23 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1.5 web: 4 átlag: 3.17 súly: 1.78
Sikeresen megtaláltuk! Sajnos nagyon nagyon rosz állapotban van a fa! Már csak az északi oldala él!

Paleo.team 2009.09.25 07:20 - Megtaláltam
Balaton-felvidéki túrázós nap Nebel, Ramgab és Pkis társaságában.

ramgab 2009.09.25 07:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.11
Gyönyörű a táj hajnalban.
Paleo.team hősiesen elkergette a fa tövében legelésző birkákat.

Nebel 2009.09.25 07:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Balaton környéki barangolás barátokkal:
Paleo.team, Ramgab, Pkis társaságában,
harmadik állomás.
A közeli majornál parkolunk, innen egy igazán kellemes sétával jutottunk ehhez a monumentális fához. Rendkívüli látvány, szomorú, hogy valami idióta tüzet gyújtott benne...
:(
Kár, hogy nincs igazi láda, a környéken rengeteg megfelelő hely lenne a számára!
Köszönjük a rejtést!

Képek később..

 
pkis 2009.09.25 07:15 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

miklos 2009.09.12 18:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.73
Szegény fa. Úgy néz ki, hogy el fog száradni. Gyerekkoromban még Rákóczi fája is élt Balanonakarattyán, most már az sem.

Access Denied 2009.09.05 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.48
Balaton-felvidéki ládázás 9/2

Kapolcsról a sárga jelzésen indultam felfedezni a fát. Sajnos a turistaút állapota igen silány, bicajjal követtem az ösvénykét, de nagyon benötte a természet. A leírásban szereplő szántó most kaszálóként (rétként) funkciónál, innen már normális úton közelíthető meg a fa. Szörnyű, hogy 2 világháborút, meg az előző 300 év borzalmait túlélte, erre a jelenlegi "modern" kor szánalmas emberelegyei ilyen pusztítást végezhetnek rajta.
A visszaúton gondoltam megpróbálkozok a sárga kereszttel, de ez az út sem bizonyult jobbnak a felfele útnál. Azért az erdei dzsindzsán áttörve sikerült visszajutni a parkolóig.

Kérném a találat elfogadását!

Köszönet a fa megmutatásáért!

(leírásom nem volt, emlékeztem, hogy a táblánál kell valamit nézegetni. Le is fényképeztem, de most döbbentem rá, hogy nem a szöveg rejti a jelszót! LOL)

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2010.01.31 16:05]

Köszönöm! :-)

Tájékoztató tábla
Vandálok
Méretarány 
bigmick 2009.08.30 14:43 - Megtaláltam
Jó kis gyalogolás a szép erdőben. Kár, hogy a vandálok mindent megtalálnak.
BigMick, Iza


Teniko 2009.08.22 08:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.83
Szegény fa, sokat öregedett az utóbbi években, már nagy része száraz.

guppik 2009.08.09 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.63
Nagyon örültünk, hogy elsétáltunk ehhez a matuzsálemhez, köszönjük!

bumbika 2009.08.09 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.47
Megtaláltuk!

Ládászok 2009.08.09 14:20 - Megtaláltam
Blokkolták a Ládászok is! Köszi! [wapon beküldött szöveg]

Ulci 2009.08.09 14:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.14
Gyönyörű hely, gyönyörű fa... Ha beszélni tudna, mennyi titkot elárulna. Próbáltam belehallgatni a szívébe, de a Ládászok egyik tagja folyton megzavarta a spirituális kapcsolatot. :-)
Érdekelne, hogy a fa belsejét vandálok próbálták kiégetni? Mert egész szörnyen nézett ki, a fa egyik fele ennek megfelelően meg is halt, de szerencsére nem sokat veszített tekintélyéből. Remélem még sokáig fog élni.

Avranella 2009.08.09 14:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.31
Balaton-felvidéki szürkítés Ulcival és a Ládászok Team gerincével - Albival és Krisztóval.
A tegnapi III. ZKGTV + Dörögdi Fesztiválos Presszó Tangó Libidó koncert után a Napfény kempingben töltött éjszakát követően paradox módon egyszerre dacolva az időjárással és hajazva az ég színére mi is szürkítésbe fogtunk a környékbeli ládákat illetően. Kellemes nap kerekedett belőle, még az "elemek" viszonylag kevéssé nyárias hozzáállása sem tudta elrontani a hangulatunkat :).
4/4. Mai befejező megtalálásunk. GCMUVL felől jöttünk a(z erősen benőtt) sárga jelzésen. Albi "törte az utat" elöl, de egy idő után kifakadt:
- Nekem ez már túl romantikus! - kijelentéssel utalt arra, hogy elege van a bokrokról könnyű záporként a lábára zúduló hideg vízből... Aztán szerencsére kiértünk először a ligetes részre, majd egy nagyobb rétre (festőien elhelyezett bálákkal tarkítva, imádom őket), ahonnan már 'tisztességes' sétaút vezetett tovább. Menet közben jókat beszélgettünk, még egy kis zenét is hallgattunk (a kapolcsi kultúr-feeling úrrá lett rajtunk ;) ).
A bükk és környéke egészen különleges hangulatot ébresztett bennem, amint erről a fotók is tanúskodnak... Viszont döbbenet, ami a déli (?) oldalával történt, nem tudom elképzelni, hogy ember ilyen kárt tegyen ebben a fantasztikus és fenséges fában! Nem lehet, hogy villámcsapás okozta a dolgot?
Miután kigyönyörködtük magunkat, elindultunk visszafelé, Albi talált egy rövidebb(nek tűnő) megoldást, ami egész addig remek volt, amíg a falu határába nem értünk. Onnan, bár légvonalban már csak párszáz méterre voltunk az autótól, még némi bolyongás következett (részben az én ösztöneim követésének okán), frissen potyogott 'minőségi' körte fogyasztásával, egy elhagyott kaszálón való átkeléssel, valamint magánterület-háborgatással tarkítva. Utóbbi azért, mert sehogy máshogy nem tudtunk kijutni a hegyoldalból az utcára, csak valaki kertjén át - a békésen kapirgáló tyúkok szinte tudomást sem vettek rólunk, a háziak meg még annyira sem - pedig köszöntünk is! -, úgyhogy a kapun kihaladva angolosan távoztunk :).
Az i-re a pontot Kapolcsot elhagyva egy útszéli vendéglátóipari egységben tettük fel, ahol langallót (kemencés lángos) fogyasztottunk. Isteni volt!
Köszi a rejtés(eke)t, István, ma sem csalódtunk Benned! :)

No comment :) Albi, Krisztó, UlciRét fával és bálákkal - be szép :)
"vonzza a tekintetet"Ulci spiritualizál
Én is, csak másképp :)Az elhalt rész
Éljen az önkioldó! :)"a flight of fancy on a windswept field"
Érik a szeder az út mentén!itt pedig "Hohhó, minőségi körte hullik!" :)
Legalább valami jó is legyen a derékig érő, vizes kaszálóban :)Magánlaksértés (bocsi)
Erre mindig jut idő ;) 
Fegekri 2009.07.25 16:10 - Megtaláltam
Megvan. Nagyon érdekes fa, a maga komótos látványával. Köszi a rejtést! Megérte ide eljönni. Visszafelé még megmásztuk a "hegyet" egy kis kilátásért, és nem csalódtunk.

halaszkiraly 2009.07.18 06:35 - Megtaláltam
Korai ládázgatás a hőség előtt, amíg a család aludt. Csodálatos volt látni a harmatos füvet, az emelkedő napot, és még egy őz is értetlenül nézett rám a gabonatábla közepéből: Mit keres ez itt ilyenkor??? Köszönöm, hogy megmutattad ezt a helyet.

pero 2009.07.05 12:45 - Megtaláltam
Hardcore bicajtura 5. allomasa
Azt nem ertem, hogy lehet olyan agyatlan idiota barom aki kepes egy ilyen oreg fa torzset felgyujtani. Valoszinusitem hogy a miatt halt meg a fa egyik oldala :(((

jasa2 2009.06.17 12:19 - Megtaláltam
Samuval és Matyival

Explor3r 2009.06.13 11:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.72
Megtaláltuk a családdal, köszi!

BookWorm 2009.06.13 11:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.73
Megtaláltuk

Érdekes érzés arra gondolni, mi mindennek lehetett tanúja szegény öreg!

EgyedülKiégve
kismuki 2009.06.13 00:00 - Megtaláltam
Szép hosszú séta után találtuk meg, sajnos vandálok tüzet gyújtottak benne előtte.

skaff 2009.06.08 14:00 - Megtaláltam
Megvan.

tika67 2009.06.08 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 1 web: 4.5 átlag: 3.33 súly: 3.40
OK!

Foxi2 2009.06.08 11:57 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

anettnori 2009.06.01 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 3.39
Megvan! [wapon beküldött szöveg]

Autó-kerékpár kombóval begyűjtve. Az autót letettem a falu végén, előkaptam a biciklit, aztán tovább a jelzésen. Hát, néhány helyen tolni kellett, meg néhányszor eltévesztettem a jelzést, de végül célba értem.
Impozáns fa! Sajnálom, hogy muszáj volt virtualizálni, de érthető. Sajnos a fa alja égésnyomokkal tarkított. Talán ez a fajta vandalizmus is hozzájárulhatott a virtualizációhoz.
Köszönöm a lehetőséget, mindig lenyűgöznek az ilyen idős fák.
Eső után nem biztos, hogy jó járművet választottam, de már régóta be akartam gyűjteni két keréken ezt a rejtést.

Atmosz&Zozmosz 2009.05.30 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.48
300. megtalálásunk, a Művészetek ládája után még kitúráztunk ide is :) A sárga sávot többször is elvesztettük, Kapolcs felől ilyentájt kora nyáron már igencsak dzsungeltúra jellege van a megközelítésnek :) A nagy réten szépen el is kavartunk, de aztán meglett a helyes irány. A fa tényleg óriási, nagyon szeretem az ilyen öreg fákat, hisz a évszázadokat éltek meg, s stílusos képzavarral élve ki tudja mit láttak ezen hosszú időszak alatt... Ezen mindig elgondolkodom, amikor ilyen idős fáknál járok. A geocaching már több ilyenhez is elvitt, s remélem, még sok hasonlóhoz fog. Számomra nem gond, hogy virtuális a láda, hiszen a fa, mint megmutatnivaló a lényeg. Köszönöm, hogy elvezettél ide!

termbuvar 2009.05.23 00:00 - Megtaláltam
Ez ma a második

szelt 2009.05.15 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.75
ok

zotyatomek 2009.05.09 15:30 - Megtaláltam
ok

Szanyi 2009.03.16 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 1 web: 1 átlag: 1.00 súly: 1.95
megnéztük

Puszkany 2009.03.15 14:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.24
Félig-meddig gyalogosan, szép darab fa, de ráférne egy tatarozás.

szasze 2009.03.07 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 2 web: 2 átlag: 2.00 súly: 2.83
sajnálom, hogy ily lepusztult állapotban találtam rá.

közös nevező 2009.03.01 00:00 - Megtaláltam
Alternatív útvonalon czewával.

czewa 2009.02.28 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.50 súly: 3.10
Kapolcs felől közelítettünk lizóval, persze nem a sárga jelzésen, hanem toronyiránt. Láttunk vaddisznót, őzeket. A madarak is csiripeltek, ébredezik az erdő, jön a tavasz!!!! Jót sétáltunk.

 
Tydina 2009.02.22 12:39 - Megtaláltam
Nagyon szép kort megélt fa, sajnos kitéve a természet erőinek és a vandál embereknek. Rengeteg ág le volt törve (feltételezhetően viharkár), a törzsben valaki tüzet gyújtott, és a tájékoztatótáblát meg céltáblának nézte, mert egy olyan sérülés van rjat, mintha nyíllal lőttek volna rá.
Az út Kapolcstól szép volt, bár a túristaút jelöléseit sikeresen elnéztük, így némi kerülőúttal jutottunk el a fáig szép télvégi napsütéses időben.

Laci&Tydina

norbi_hajni 2008.11.15 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.41
Nagyon szép a táj erre felé.
Valaki tehetne a fa megmentése érdekében valamit.

cserkész Mészike 2008.10.26 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.33 súly: 2.95
Megtaláltam a hévízi ládatrió(!) után busszal jövet eredetileg Pápáról, a mai 4/4 találatomért! Köszi!
Ja, és a 2.jelszófelírástv a táblán nem találtam!

sirgalahad 2008.09.23 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.97
Magyarázzam? - nincs rá szükség
Itt megérzed, mi a bükkség
Lassan nőj és tovább élsz
Anyaföld majd, hová térsz

odafelé sziklák köztmagányosan áll
közelrőlágak törnek le róla
lelcache 2008.09.20 18:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 4.00
Közelben laknak rokonaim, így már többször a közelében voltam. Már nagyon idegesített, hogy soha nem jut rá idő, így a holnapi GeoKék menet előtt este lejöttem megkeresni. Kicsit később értem ide, mint számítottam, mert a szép új M0-ás kicsit megtréfált. A normál esetben, a városon keresztüli 27 km-es út, így 72-re sikeredett, és időben is hosszabb volt. Szóval alkonyatkor indultam a ládához. A kocsit a Klastrom-pusztán tettem le. Innen gyalog a sokszor nehezen követhető turistaúton. A szél borzasztó erősen fújt. A fához már szürkületben értem. Kicsit nagyobbnak gondoltam azt a fát, ami már 400 éves múlt. A fában lódarazsak vertek tanyát, vigyázzatok!

lelcache

Pepe 2008.08.11 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.60
GCHGTU után eredetileg a GCnegr felé indultam. Egy idő múlva viszont észrevettem, hogy túlmentem azon a ponton, ahonnan azt meg tudnám közelíteni, így a 400 éves bükk lett stílusosan a 400. megtalálásom. Sajnos unokáink már valószínűleg nem fogják látni :-(.

katika 2008.08.10 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.09
Szegény fa, tényleg nagyon belecsapott a villám! Elég kalandosra sikeredett a megtalálás. Balatonhenye felől végül sikerült rátalálni a jó útra. Nem semmi lehetett, ahogy a tűzoltók kivonultak a fához! Sajnos a letört ágak még mindig ott száradnak a fa mellett, és állagmegóvásnak semmi jele sincs. Remélhetőleg még megél a fa néhány évet!

Rudi Team 2008.08.04 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 3.80
Balatonhenyétől kerékpárral.
Zoli, Rudi

Kata&Dani 2008.08.03 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.15
Kapolcs felől jöttünk bringával. Az erdőből kiérve a hatalmas fa vonzza a tekinteteket. Meg a villámokat is :-( Remélem, hogy a famatuzsálem túléli a villámcsapás okozta sérüléseket. Amúgy a fa közelében nem árt vigyázni, ugyanis lódarazsak fészkelték be magukat valamelyik odvába.
Köszi a rejtést!

sereszaki 2008.08.03 09:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.15
Kapolcsi tartózkodásunk utolsó reggelén Dáviddal felbaktattunk a fához.Nem mindennapi példány! A kiégett,odvas törzset tekintve szinte érthetetlen,hogyan képes dacolni a viharos szelekkel...

sereszaki + ndavid42

BeBa 2008.07.27 11:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk.
Beba

LPilot 2008.07.26 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.18
Tényleg impozáns ez az öreg bükkfa. Kellemes kis séta Kapolcsról.

Nyuszifül_2342 2008.07.24 16:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.00
Liza második ládája. Nekünk 100 felett.
Nagyon kirándultunk keresztül a mezőn, de visszafelé a búzatáblák mellett haladtunk és nagyokat fényképeztünk. Azt hittem teljesen friss a villámcsapás helye, de ezek szerint jóval korábban történt mint ottjártunkkor. Elég büdi volt még...
Liza Töki Nyuszifül

pedrovarga 2008.07.21 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.00
Nézve az előző években készült képeket, valóban nagy pusztítást vitt végbe a villámcsapás, legalább háromnegyed részben kiégetve a törzs alját. :( Ami reményre ad okot, hogy három-négy nappal az eset után a lombozat egyáltalán nem tűnik fonnyadtnak, vagyis a tápanyag eljut a levelekig. Reméljük, sikerül a szakembereknek megerősíteniük a törzset, hogy még sokáig életben maradjon ez a különlegesség. (Azért aki a következő napokban Kapolcson jár, jobb, ha az idén beiktatja még ezt a programot...)

kimapa 2008.07.18 14:00 - Egyéb
Sajnos a fába néhány napja villám csaphatott, mikor megtaláltuk már kb. egy köbméteres kiégett lyuk tátongott a törzs alsó részén. A lyuk környéke izzásban volt, ezért értesítettük a tűzoltókat akik nem kis nehézségek árán, több órai próbálkozás után eljutottak a helyszínre és eloltották az izzó fatörzset. A Nemzeti Park szakembere is megnézte a fát, szerinte a fa tápanyagfelvétele működik, ha valamilyen módon megerősítik a törzset, hogy a szeleket bírja, akkor életben maradhat. Úgy legyen.
( A nagy izgalomban a jelszóról elfelejtkeztünk.)

zsotie 2008.05.17 14:33 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

bluehiker68 2008.05.12 12:10 - Megtaláltam
Vaddisznóvadászok előnyben...

sutyi_a_hegyrol 2008.04.27 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.00
Ezen a ponton kapcsolódtunk be a játékba :)
A fa ismerős volt már régről, egy másik évszakban találkoztunk vele. Akkor az érett gabonában állt, most még zöldlet minden körülötte. Most is, akkor is lenyűgöző látvány volt. Aki még nem járt ott, keresse fel egyszer!

 
zöldcsacsi 2008.04.09 16:10 - Megtaláltam
OK!

Tepiszellem 2008.04.06 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.98
Hatalmas fa, ebéd utáni családi kirándulás Koszta kíséretével.

kis pihenö az óriás tövébenséta vissza Kapolcsra
koszta 2008.04.06 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.18
Közös megtalálásunk Tepiszellemmel, és családjával.

meduza 2008.04.05 13:10 - Megtaláltam
A sárga háromszög utvonalán a Kis-kut és a tavak érintésével kerestem fel a helyet.
A tavakon sok vizi madár tanyázott, és az egyik tónál sikerült megzavaznom ivás közben két hatalmas szarvas tehenet. Sajnos nem sikerült lencsevégre kapni őket, mert mire fényképezni tudtam volna riadtan elfutottak a sürübe.

kacsati 2008.03.08 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.64
CATS túráját kiegészítve a Királykőtől a sárgán araszolva jutottam el a fáig. Sokan nem járnak erre!

Két út van előttem .... 
piros patrol 2008.01.26 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.31
Megtaláltuk!

nöpike 2008.01.26 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.72
Megtaláltam!!!!!!

gyurek 2008.01.26 14:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.89
megtaláltuk!

Thomasz 2008.01.26 10:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.23
Megtaláltam!!!!!

mjdgm 2007.11.08 15:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.40
Kapolcsról a Kecske-völgyön keresztül a Sárga kereszt -en indultunk fel a fához. A jelzések nagyon gyakoriak voltak, ennek ellenére az ösvényt igencsak benőtték a növények, nem lehet nagy forgalma ennek az útvonalnak. A kezdeti kaptató után szép erdei séta következett mindent vastagon ellepett avartakarón. Aztán kiértünk a mező szélére, és megláttuk!
Láttunk már fát máskor is, de ez a fa valami hatalmas! Nem csak a kora miatt. Igencsak tekintélyparancsolónak tünt, ahogy ott álltunk előtte/alatta.
Megérte felsétálni ide, tetszett!

Nem ehhez a fához kötötték ki annak idején Döbrögit? :-)

ÚtközbenBükkfa
BükkfaGombát is láttunkl
 
AnIvAnZo 2007.11.03 08:33 - Megtaláltam
nem szép dolog, hogy egy betű elírását nem szabad módosítani

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2007.12.10 11:14]

KJ & GM 2007.11.02 12:20 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget! Egyszerre értünk egy lelkes kincskereső csapattal a fához.

wiwien002 2007.10.14 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.84
Megtaláltam!
Gyönyörű és hatalmas ez a famatuzsálem a rét kellős közepén!
Sajnos a tájékoztató táblát valamilyik vadász középen átlőtte!
Visszafelé menet rengeteg gombát szedtünk!
Környezet és a kilátás nagyon szép, köszönjük a rejtést.

Zsozsoboy 2007.10.14 14:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.99
Mai levezető séta Kapolcsról.

fkmaster 2007.09.20 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.70
Kapolcsról sétáltunk fel a kis kerülővel, mert el-elhagytuk a sárga jelet, de a végén meglett a hatalmas fa. Átszeltünk egy gyönyörű rétet, telis-tele őszi kikericcsel.

Ziu9 2007.08.30 12:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.81
Nagyon szép tájon áll ez az öreg fa!

Tozsó 2007.08.26 19:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.18
Megtaláltuk. 2007.08.25. Csodálatos a táj. A fa is fantasztikus.
Tozsó és Fannika

Sasszemek 2007.08.25 21:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.62
ok, megvan. Nagyon hangulatos a magányos fa látványa, a tisztás(?) közepén. Érdemes volt felkeresni, köszi!

Lonka 2007.08.23 16:17 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Gyulai Zoltán 2007.08.19 19:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 2.08
zOLi

Maestro 2007.08.19 12:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.33 súly: 2.04
Halli!
Ez is megvan bringával.
Csak másodszor sikerült, először gyalog próbáltuk rossz irányból.
Szép hely jó rejtés ahhoz képest milyen nagy a fa.

Garkhalt 2007.08.10 14:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
13:15 kor indultunk 4 gyermekkel, kettő nyakban. 14:33 kor érkeztünk a fához. 15:45 re értünk vissza Balatonhenyére. Finom a szeder.
Egy kis varázslás azért elkelt: a vihar mindig mögöttünk volt. A szél szembe fúlyt. Visszafele a szél ugyan hátba fúlyt, de a vihar mögöttünk maradt. Egy-két csepp eső ért csak utol bennünket. A GPS log szerint a henyei patakgázlótól 2,8 km volt a távolság oda is és vissza is. A sereg kissé elféradt.
A tábla szerint a Halász család birtokolta azt az erdőrészt, amelyben ezt a fát meghagyták az utókornak az öreg fák iránt táplált kegyeletük jeléül.

Ki tudja, hogy kik helyezik ki ezeket a tipusú táblákat, amiben a henyei öreg bükkfa a 39-es? Van egy gyűjtemény az összes sorszámról valahol? Kérem emailben a választ, ha esetleg valaki tudja.

A fa 
znyiro 2007.08.05 18:21 - Megtaláltam
GPS nélkül is sikerült.

Gedeon bácsi 2007.08.04 09:38 - Megtaláltam
OK

@david 2007.08.03 15:09 - Megtaláltam
A művészetek völgyében voltam 3 napot, és pénteken megkerestem ezt is. Leírás nélkül a GPSen láttam, hogy virtuális, lefényképeztem a táblát is, de jelszót nem tudtam keresni.

ndavid42 2007.07.29 11:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.69
[:50:]
Kapolcsról, ahol sátoroztunk, először a Király-kőhöz mentünk fel. Onnan a sárga jelzéseken, nameg rengeteg szúrós-karmolós gazon keresztül jutottunk el a fához. De nagyon élvezetes volt száguldani a dzsumbujban biciklivel, követni a kacskaringós, keskeny utat, meg elhajolgani közben a szúrós ágak elől :))). A fa meg tényleg nagy, naagyonnaagy. :)

njani55 2007.07.28 11:55 - Megtaláltam
megtaláltam !

Bütyök+Zulu 2007.07.25 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.37
Balatoni kilá-/tó/tor-túra, 6/10. nap. 53/106 láda, az év legmelegebb napjaiban.
A helyi lakosok ajánlottak egy másik öreg fát, az közelebb van, de mi makacsul ragaszkodtunk ehhez. Ránk hagyták.

 
SylverRat + Bogee 2007.07.25 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.37
Balatoni kilá-/tó/rom (tor)túra, 6/10. nap, 54/106. láda.
Jól eltévedtünk a pontot keresve a hiányos túristajelzések következtében, végül egy jót kerülve mégis meglett a fa.

Bogee és Zulu öleli a fátA törzs feljebb
Lina a fánálMegtalálás után végre ebéd
Ebéd 
Skali&Margó 2007.07.07 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.85
Zánkáról jöttünk kerékpárral. A sárga jelen értük el a fát, de útközben iszonyatosan megszenvedtünk a kerékpárokkal. Az utat teljesen benőtte az aljnövényzet, vadrózsa, szeder. Kezünket, lábunkat véresre karmolta. Hogy lehet ilyen utat túrista jelzéssel ellátni?! Szembe találkoztunk egy fiatal fiúkból álló csoporttal, akik meztelen felsőtesttel verekedték át magukat. Nekik még nem is igazán hittük el, milyen bozótos az út. Persze a fa mellett már nem az úttal foglalkoztunk. Elgondolkoztató, hogy mi mindent látott már ez a fa ennyi idő alatt.
Jocó, Margó, Valika, Misi

kisagi 2007.06.19 07:43 - Megtaláltam
Kár, hogy csak virtuális! A nagy melegben nagyon kellemes a hatalmas fa árnyékában eltűnödni. Kb. 400 éve áll a fa; a réten 150 éve, sajnos a magányt juttatja eszembe!

geobugs 2007.05.24 12:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.33 súly: 1.00
GeoBugs Rulez

kicsiogre 2007.04.14 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.64
ok

K-55 2007.04.13 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.49
400 éves? 320-nál egy évvel sem néz ki többnek!
Nos ezen az úton a városi autónkból végképp terepjárót fabrikáltunk. Az út állapota, szintkülönbségei, a domborzati viszonyok mind próbára tették gépkocsink összes alkatrészét és a mi idegeinket is. Az út 2/3-ánál elfáradt minden, innen gyalogtúrára váltottunk. Előbb erdei banditák kikötözött, kiéhezett ebei kívántak meg bennünket ebédre, majd egy fácán elől menekültünk fel az utat övező magaslesek egyikére. Sajnos rendkívül nyikorgott a les, így minden környéken szunnyadó állatka figyelmét magunkra vontuk. Ennek köszönhetően a tölgy őrizetlen maradt, így sikerült könnyen becserkészni. Szerencsénkre nem most adta fel a küzdelmet az elemekkel, tehát megmenekültünk, nem dőlt ránk az agg. Az öreg fatörzsbe vésve szemmagasságban régi szerelmes szív két - mára már olvashatatlan - névvel. Kik lehettek ők? Mi lett a szerelmesek sorsa?

0103
02 
Gabeszosz 2007.02.24 14:12 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.99
GCMUVL =>

Nem olyan magányos ez a fa, mint elsőre gondoltam, de méretre tényleg tiszteletet követel. Érdekes, hogy az innen 200 méterre épp bevetésre készülő vadászok közül csak az egyik tudott a fáról. :)

=> GCMOSO

MesszebbrőlA fa alól
Innen jöttemHatalmas
Erre indultam tovább 
LótiFuti 2007.01.05 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.17 súly: 2.67
Kapolcsról először kocsival próbálkoztam lerövidíteni a távot, majdnem ott is maradtam a meredek, sáros földúton. Így aztán biciklivel indultam útnak. Az út első szakaszán még ez sem tűnt túl jó ötletnek. Többet vittem a bicajt, mint ültem rajta. Meleg volt, túl voltam öltözve, és folyt rólam a víz. Aztán a fennsíkra felérve már minden a helyére került, kellemes kerekezés a fáig.
A kép magáért beszél. Még így télen, kopaszon is lenyűgöző látvány, de még nyáron is vissza kell ide jönnöm. Éljen békében, egészségben még 600 évig!
Egy szekérúton rövidítettem vissza a faluba. A tavalyi sárkányrepülő-baleset áldozatainak emléktáblájánál értem be Kapolcsra.

sziooka 2006.12.02 14:39 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.90
Második nekirugaszkodásra végre meglett :). A kapolcsi láda után szerettük volna megtalálni ezt a ládát, de akkor nem sikerült. Talán jobb is volt így, mert már nincs lomb a fákon és nem kellett ágvergődni a bozótoson. Aszfalt után kb. 2,1 km a sárga jelzésen.
Bubu összeszedett kb. 1000 darab bogáncsot menet közben :). Szép hely.

stoto 2006.10.28 07:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Kapolcsig busszal, onnan a sárga + jelzésen. Innen irány a művészetek völgyének főládája.

pörsing 2006.08.15 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.73
Balatonhenyéről, de én azt hiszem nem sárga turista jelzéses úton hanem az utolsó háznál én balra mentem és egy köves emelkedős úton közelítettem meg a fát.

 
sabata 2006.08.13 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.73
Henyéről autóval - így eső után kicsit necces volt.

tudo 2006.08.08 10:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Ajka és Badacsonytomaj között 145 km kerékpár 1600 m emelkedéssel, jelentős részben eső áztatta, mély murvás utakon. A vezérfonal a Művészetek Ládája volt, ennek állomásaira fűztem fel az öreg bükköt, Szőcöt, Sáskát, Hegyesdet. Reggel esőben kezdtem, később a front utáni erős szél jórészt segített.

Ajkáról Kapolcsra GCMUVL pulai jelszórészét begyűjtve érkeztem. A falut a Sárga sáv-n hagytam el. Az út elején nagyon összenőtt a zöldség, ráadásul az elmúlt napok esőzései miatt csuromvizes is volt minden, de az első 600 m utáni 1200 m-t már jórészt bicón ülve tettem meg. Az öreg bükkfa ismertető tábláján mindkét helyen megtaláltam a jelszót; ez megnyugtató. Visszafelé ugyancsak a Sárga sáv-n gurultam, aztán Kapolcsra érve a Sárga háromszög-re váltottam GCMUVL kezdőpontja felé.

CsigabigaMeredek sziklafalak
Az öreg bükkfaLombok
 
feri60 2006.08.04 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.34
Amikor elindultunk Kapolcsról, még csak gyülekeztek az esőfelhők, a Király-kőnél már egy kicsit csepergett, a hegytetőre érve szakadni kezdett, és nem állt el a fáig.

VIGYÁZAT! A FA JOBB OLDALÁN A GYÖKEREKNÉL HATALMAS DARAZSAK LAKNAK!!!!

Odafelé a Sárga sáv -on mentünk, vissza a Sárga kereszt -en indultunk el. Ez kb. 500 méter megtétele után egy sűrű bozótosnál egyszerűen elveszett. A bozót a szakadó esőtől zuhanyként viselkedett :( Teljesen elázva vissza kellett mennünk az elágazásig, és amelyik úton jöttünk, azon is mentünk Kapolcsig.

Kellemes séta lett volna, ha az égiek nem szólnak közbe. Így egy kicsit kemény volt. Kapolcson egy kemencés lángos helyre billentette a világot, írány Taliándörögd!

 
Alle 2006.08.04 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.64
Ez volt a nyár legemlékezetesebb túrája! Amikor Kapolcsról elindultunk, még nem tudtam, hogy mi vár rám: egy emlékezetes felhőszakadás, átázott a cipőnk és a nadrágunk...
A fától gyorsan távoztunk, mert egyre több darázs jelent meg :(
Szóval, ha valaki esős időben jön, el se induljon túrabakancs nélkül!

Bőrig ázvaBőrig ázva
A faA fa
 
K.L. 2006.08.02 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.76
ok

Mackka 2006.07.13 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Kinizsi Utat járva [wapon beküldött szöveg]í

Kapolcsról jöttünk, aztán Balatonhenye, Monoszló és Zánka. Ez lett a Kinizsi utunk darabja erre a napra.
Gyönyörű a fa, megcsapott minket a történelem szele. Szép helyeken ment az út, és egészen gyönyörű dolgokba botlottunk, amit nem is sejtettünk előre.
Köszönjük!
Péter & Mackka

MrAngelo 2006.06.19 22:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltuk.
GPS nélkül.

>>> mindig a sárga úton

Egy lesből...nem kicsi
baby tolt ki ;-}
kb 1km-t gyalogoltunk 
Akebono 2006.05.10 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.88
Ma csak délelőtt értem rá, mert ebédet kellett főznöm, ezért csak egy könnyű átmozgatást tartottam. Kapolcsig motorral, onnan pedíg a Sárga sáv jelzésen a fáig. Ott álmélkodás, fotózás, aztán vissza. Itthon ebédfőzés: paradicsomleves, rántott csirkemáj rizzsel.

peterbud 2006.04.29 17:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.45
Hihetetlen, hogy idén még csak mi vagyunk az elsők! Ez a fa egyszerűen lenyűgöző! Balatonhenye felől közelítettük meg, egy jó nagy zuhé után, és némileg sárosan értünk oda, de ez megérte. Épp ma kaptam meg Pósfai György: Magyarország legnagyobb fái című könyvet, melyet ajánlok a tisztelt kessertársak figyelmébe, már csak azért is mert megvannak benne a nagy fák GPS koordinátái. Mint kiderült, ez a henyei fa a magyarországi bükkök közül a Nadler listán az "élvezeti értéket" tekintve a listavezető. Feltétlenül ajánlott mind a fa megtekintése, mind a könyv megvétele!

piroska 2006.01.15 21:11 - Egyéb
Nagyon régi kiadású lehet a Balaton térképem, mert azon még csak 200 éves a fa!

Mr Zerge 2005.11.05 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.70
Látványos a fa a réten.
Üdv Mr Zerge.

lookie 2005.10.15 09:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.76
Kapolcstól közelítettük meg. Impozáns látványt nyújt az egyedül árválkodó 400 éves bükkfa.

jalso 2005.09.22 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.88
Kérem, hogy jelentkezzen az, aki már kocsival is járt a nevezetes bükknél. Nekem légvonalban 900 méterre sikerült megközelítenem Kapolcs felől a sárga háromszög jelzésen, innen gyalog minimum ennek kétszerese után kerültem a fa közelébe. Közben viszont sikerült becserkésznem a fennsíkon lévő (vizinövényekkel már teljesen befedett) tavakat.

Attibati 2005.09.15 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.49
Balatonfelvidéki kerékpáros portyázás 3. nap

A GCMUVL kezdőládájától jöttem el ehhez a virtuális ládához. A Sárga sáv jelzés sok helyen keskeny ösvénnyé szűkül úgyhogy a kerékpár többet volt a nyakamban mint én rajta. A fa tényleg megkapó a mező közepén , már messziről odavonzza az ember tekintetét. Kapolcsra visszafelé a Sárga kereszt jelzésen mentem jobbára gyalog

HasSan 2005.08.14 16:28 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Zsu. 2005.08.07 12:50 - Megtaláltam
Mikulással

Mikulás 2005.08.07 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.88
A művészetek ládája első pontja, a Király-kő után gurultam ide bringával. Nem kellett keresni, de ez nem is baj. Nagyon szép a környék és természetesen a fa is. Örülök, hogy itt is jártam. Üdv.

Mikulás

Hampi 2005.07.31 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.94
ok

hinia lux 2005.07.31 12:15 - Megtaláltam
ok. [wapon beküldött szöveg]

agluma 2005.07.23 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 1.5 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 2.76
A térképem szerint még csak 200 éves ez a fa:).Nagyon szép volt, köszönjük az ötletet.

ÚtközbenA fa
laszloistvan 2005.07.17 12:16 - Egyéb
Na ja, onnan lopták el többször is.

Fűkocka 2005.07.17 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.88
Sajnos virtuális [wapon beküldött szöveg]

Balatonhenye felől a patak mellett jöttünk fel, majd ráfordultunk a ládára.
Könnyű találat, de a fa tövében lévő rejtek kínálja magát.

Fűkocka, Mariann, Matyi, Réka

laszloistvan 2005.06.21 21:35 - Egyéb
Hát jelentem szomorúan, az új geoláda felújítás után másfél nap múltán nincs meg. Gondoljuk meg, mennyien haladhatnak végig átlagosan a Kapolcs-Balatonhenye földúton egy nap folyamán, ezek közül hányan idegenek, vagyis veszik a fáradságot, hogy megnézzék, mi is ez a hatalmas fa, ezek közül hánynak jut eszébe, hogy a gyökerek közé túrjanak, és mennyi az esély, hogy ott az igencsak jól elrejtett (immár kisebb méretű) geoládát megtalálják, valamint ezek után mennyi az esélye, hogy az erdőmezőjáró embereknek ahhoz a fajtájához tartozzanak, akik egy ilyen ládikát elvisznek vagy tönkretesznek, majd vegyük ennek az egésznek a reciprokát (jó nagy érték lesz), és nos hát ez lesz az illető szarrágó köcsögségének a mérőszáma, kérek elnézést minden finomabb lelkű embertől a kemény szavakért tisztelettel.
Talán tényleg optimista rejtés volt, de jó ideig mégis megmaradt, a civil megtalálók is juhászoktól turistákig jóhiszeműek voltak, míg megjelentek a (talán GPS-es) ezer szilánkos ripityára-zúzók, akik ott a mezőben a fánál egyedül kurva erős terminátornak érzik magukat és megmutatják, ki itt a király.
Itt adtam fel, az állomást virtualizáltam, ez van.

Pupu 2005.06.21 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.75
Napforduló kessing - 12/6
Azt hittük, elsők leszünk a felújított ládánál, de NEM! Valaki ládarabló megelőzött. Biciklin jöttünk Kapolcsról, kicsit mély traktornyomos, de felfelé zömmel, lefelé végig biciklizhető úton. Sajnálom, hogy rossz hírrel kellett elszomorítani a rejtőt, aki barátságosan biztosított, hogy elfogadja a jelszó nélküli megtalálást. A fa nagyszerű, tiszteletet parancsoló egyéniség. Örülök, hogy jártam itt.

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2005.06.22 20:26]

laszloistvan 2005.06.19 22:42 - Egyéb
Ma pótoltuk a ládát, kicsit kisebb méretben, kissé jobban rejtve, de továbbra is optimistán, az eredeti helyén. Nincs más lehetőség, ennek itt kell lenni.

laszloistvan 2005.05.08 12:52 - Egyéb
Kár, hogy a korábbi sikertelen kereső nem értesített levélben vagy telefonon vagy 'nem találtam meg' logban, mert talán javíthattam volna vagy legalább betegre állítom. Az utóbbi kereső értesített a szomorú hírről; úgy tűnik az elmondás alapján, hogy tényleg - immár többedszer - elveszett. Mondhatni, hogy optimista rejtés volt; sajnálom, hogy erdőt-mezőt járó emberekben sem lehet megbízni. Betegre állítom, igyekszem javítani.

MaJa 2005.05.07 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.93
Kiváncsi voltam vajon milyen lehet egy ilyen öreg fa. A fa méretei lenyügözőek voltak és az emléktáblán feltüntetett évek alapján még szemlátomást jól érzi magát. A körbejárás után kezdtem a ládikát keresgetni, ám mikor már vagy harmadszor átvizsgáltam a fa tövét és a környékét feladtam. Felhivtam a felhasználót, de Ő sem tudott újat mondani. A fa törzsénél levő üreg és elötte egy nagy kő megvolt a ládika viszont sehol. Kár érte mert a környezet igazán "megnyugtató" és békés.

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2005.05.08 12:52]

nyeso 2005.04.02 21:12 - Egyéb
Sajnos úgy néz ki valaki elvitte a ládát. Nem találtuk sehol : ((
Vagy ennyire ügyetlenek voltunk?
Nyeső

alkonyi óriása láda hűlt helye ?
BiharyG 2005.01.02 14:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.37
A mai nap legjobb ládája, nagyon tetszett! Az első 200m után rá kellett jönnünk, hogy így januárban gyalog az igazi, úgyhogy sétáltunk egy jót. Végig a sárga jelzésen, egészen a fáig. A láda nagyon könnyen meglett, nem sok rejtekhely van a környéken... Ennek köszönhető, hogy sehol nem láttunk még ennyi véletlen megtalálást, mint itt. Nagyon élvezetes olvasmány! :) Az első logot le is fényképeztem, fel akartam tenni, de itthon vettem észre, hogy kepenu kolléga megelőzött :)
Talán most egy kicsit jobban elrejtettük a ládát, a következő megtalálók ne szidjanak nagyon... :)

BiharyG + Zsuzsi

Parkoló :)
N46°56,681 E17°36,434A kő alatt...
Schámán 2004.12.11 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Le jártam érte a fél lábamat, de meg van!

extrem7 2004.11.01 15:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.95
Extrem7

Csuhás 2004.10.31 08:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.90
...mi csak egy jó kis alvóhelyet kerestünk... és egy csodát találtunk! .. köszönjük.
Imik

Ent 1Ent 2
Monumentális törzsŐzlábgombamező :-)))
VacsoránakvalóReggeli tea..
Álomház útközbenPinceajtó
TeraszÁlomház....
kl 2004.10.23 13:48 - Megtaláltam
Tetszik a fa és a környék [wapon beküldött szöveg]

Zazi és a Lányok 2004.10.02 17:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.26
Ennyire könnyű dolgunk azért még nem volt. Tessék alaposan megnézni a képeket! Elsősorban a "Látlelet" címűeket. Szóval valaki kiszedte a ládát és szerencsére sértetlenűl eldobta. Tehát, amikor mi a fához értünk, akkor a fa mellett vírított a láda. Logolás után rendesen visszarejtettük, remélve, hogy ilyen többet nem fordul elő...

Csapattagok:
Viri, és Zazy

(Megjegyzés: A megtaláló neve pirossal)

BükkTábla
Látlelet 1.Látlelet 2.
LádaZacskó
AutóLövés
Magnes50 2004.08.18 19:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.34
Alkonyatban Kapolcs felől. Először rossz irányból próbáltam rángatni a ládát. :-)) Szép a fa és a környék!
M Ágnes

hujberg 2004.08.16 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.53
Hú, de eltévedtünk itt egyszer régen Henyéről Kapolcsra tartva. Elveszítettük a jelzést, a patak hídján való átkelés elsőségéért versenyeztünk egy birkanyájjal, ők nyertek, körbefogtak bennünket és több percig nem szabadultunk.

Most Kapolcsról mentünk ki a Sárga+ jelzésen.
Be:-, Ki:-
Visszafelé a Sárgán megpróbálkoztunk a VölgyiMulti 1. pontjával is, kevés sikerrel.
hujberg, ancsa, luca

kepenu 2004.08.15 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.26
Egyik legnagyobb geokesselős élményem az az "élet produkálta" poén, ami a log-book első oldalán olvasható.

"Sziasztok!
Szabó János vagyok a ládát véletlenül találtam meg mivel itt legeltetem a birkát, itt jó helyen van, az öreg fa allatt. nem vittem el belöle semmit. jonak tartom ezt a játékot."

Tehát ő az új láda első megtalálója! Azóta hollandok, és más külföldiek is meglelték már.

A Királykőtől , a Művészetek ládájának 1. állomásától jöttem a S jelzésen. Egészen páratlan a fennsík-puszta ezzel az egyetlen fával. A kesst a kisebbik (jobb kézre eső) nyíláson át vegyétek ki!

Kárpáti csupaszcsigaHáttérképnek sem rossz
A faKözelről
Az 1. logVisszafelé úton egy kőfal
Jutka 2004.08.12 14:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.66
Nem az "igazi" sárga jelzésen sikrült elindulnunk Kapolcsról, de nem bántuk meg! Gyönyörűséges erdőkön-mezőkön keresztül szigorúan védett tavakat kerülgetve jutottunk el a ládához az ellenkező irányból, mint amerre aztán (a leírásnak megfelelően) távoztunk. No ezt sem bántuk meg, ez is szép út volt! A fánál épp három turista örömködött, kénytelenek voltunk megmondani nekik, mit művelünk, de nem nagyon érdekelte őket. Remélem, a szép vizslájukat sem izgatta fel a láda (elég fegyelmezett és barátságos kutyus volt).

jspanyik 2004.08.09 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.50
A szép, idős fát és a rejteket meglelvén egy szakadt zacskóban vandálok által megsemmisített láda maradványokat találtam. Neki láttam a nálam levő eszközökből egy új ládika telepítésének, de amikor el akartam rejteni, észrevettem, hogy az odúban van már egy újratelepített láda! A régi láda roncsait feleslegesnek ítéltem és egy zacskó szemét társaságában eltávolítottam.

FennsíkMerre tovább?
A henyei öreg bükk39. állomás
A természet ...és az ember
VP 2004.08.05 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.34
Már jártam korábban is itt.
Most a Gyertyános kút felől. Ott találkoztam a pásztorral (az új láda első megtalálójával), beszélgettem vele és megsimogattam egy ma éjjel született gyönyörű kiscsacsit.
A rejtés az emberekben való bizalomról árulkodik. Rengeteg véletlen megtaláló. Eddig bevált - a láda megvan.

laszloistvan 2004.07.23 17:00 - Egyéb
Ritkán találkozik az ember ilyen alapos pusztítással. A dobozt módszeresen törték száz szilánkra, a füzetet lapokra tépték és otthagyták. (Kicsit csodálkozom, hogy az utóbbi megtalálók közül senki nem érezte úgy, hogy össze kellene szedni a darabokat.)
Mától új láda van, de egyelőre mementóul otthagytam a régi összeszedett romjait is.
A fa lombozata sajnos elég ritkás idén, remélem a hernyóvész nem tesz be neki nagyon.

laszloistvan 2004.07.21 00:00 - Egyéb
Az utóbbi bejelentések nyomán betegnek nyilvánítottam a ládát. Igyekszem javítani, pótolni.

Szamoska 2004.07.03 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.46
Megvan! De csak a láda maradványai. A láda széttörve, a lapok széttépve! Egy zöld tetejű ládáról van szó, azt meg tudtuk állapítani. Próbáltuk összeillesztgetni, de hát hiába. A papírokat nézegettük, hátha a jelszót megtaláljuk. Nem sok eredménnyel. Újra kéne telepíteni a ládát!

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2004.07.04 12:38]

Zsiráf 2004.06.23 13:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.69
A mai nap egyik problémás doboza. Álca is hiányos volt.
Ami megvolt: doboz, a logok lapjai kitépve a füzetből, két cetli képpel, meg valami műanyagbigyó.
Ami hiányzik: jelszó, logbook üres lapjai, toll.
Szóval az elmúlt 3 hónapban valaki igen kifosztotta szegény dobozt... Mondjuk olvastam a lapokon két véletlen megtalálásról, tehát a rejtekhely sem maga a tökély...

[Jóváhagyta: laszloistvan, 2004.06.27 10:40]

Mihul 2004.04.26 17:45 - Megtaláltam
nekünk 800 [wapon beküldött szöveg]

 
CHRIS69 2004.04.26 17:45 - Megtaláltam
nem henyéltünk! [wapon beküldött szöveg]

Erdélyi család 2004.04.25 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.19
Könnyű találat és az út gyönyörű. A fa mellett a réten hatalmas birkanyájat láttunk, köztük néhány kecske és az egész csapat vezetője: egy szamár. Amikor itt jártunk pont megszületett egy bárányka. No nem magunktól vettük észre, ebben segített a pásztor és távcsövet is adott, mert kb. 300m-re volt tőlünk az esemény.

Macok 2004.04.22 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.09
Kapolcs nagyon kedves, csöndes kis falu. A megközelítést Nagyvázsony - Vigándpetend felől javaslom, ilyen cikk-cakkos utat még sehol nem láttam. A faluban meglepve láttuk a helyi cigányzenekar emlékére emelt oszlopot (...).
Az erdőben a láda felé több helyen is meg kellett küzdeni a sárral, de nem adtuk fel. Aztán egy útkereszteződésnél, egy komolyabb mocsaras rész kikerülésénél a térkép által már nem jelölt sárga + útra tévedtünk, ami egy igazi nagy mocsárhoz vezetett. Onnan erdőn keresztül értünk ki az irtáshoz, közvetlenül a fával szembe.
A fa igazán tekintélyt parancsoló. A rejtés is jó volt, bár ott máshova nem is nagyon lehetne rejteni :-).
Lefelé hoztam magammal emlékbe egy lyukacsos követ is az erdőből.

Mákos 2004.04.03 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.77
A Bondorói kulcsosháztól indult kis csapatunk, a Pokolű-lik-at is útba ejtettük, majd a 3 tavat, s így érkeztünk meg a Bükkhöz. Tovább a Művészetek ládájához (központi Kapolcsi) mentünk.

Mákos (Papi), Ági (Mami), Eszti (Jányom), Ani (Pótjányom), Szilvi (Uncikám), Nelli, Melinda, KPeti, Andris, Krisztián

[wapon beküldött szöveg] [Aztán kibővítve...:-)]

zsorzs 2004.02.15 09:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.63
Balatonhenye felől gyalogoltam. Gyors tempóban a havas szántóföldön keresztül 25 perc volt az út a fáig. Nagyon tetszett!

zsorzs

kupec 2004.01.18 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.65
A mai utolsó ládám. Kapolcsról jöttem fel a s+-en. Finom új a festés,ügyelni kell,hogy abban a kereszteződésben,ahol Reggel továbbment jobbra,ott mi a sárga jelen folytassuk az utat. A FA lenyűgöző, sokáig nem tudtam betelni a látványával és a mély csenddel,ami körbevette.

tesso 2003.12.29 14:49 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.43
Sajnos nem találtuk meg a leírt utat, így árkon-bokron át kerestük a ládát, mikor kifáradva odaártünk, láttuk meg a mellette húzódó "autósztrádát", de nem bántuk, kellemes túra volt. A fát éppen méricskélték, várni kellett a logolással.

RIPTOR 2003.12.07 15:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.53
Délután érkeztünk Balatonyhenyére, abban a reményben , hogy kocsival is elég közel tudunk jutni a fáig, mielőtt besötétedne. A falu határában még egy kis úton átfolyó patakon is keresztülhajtottunk, ám a következő kanyar után minden reményünk elszállt a gépesített geoládázást illetően. A traktorok annyira kijárták az utat, hogy max egy T62 el tudtunk volna átkelni rajt. Leparkol, betájol toronyiránt elindul. Először egy vízmosás szélén mentünk, majd a vízmosásba, utána egy mezőn, végül megláttuk a FÁT. Nagyon sok véletlen megtalálás van bejegyezve a logbookba, nekünk legjobban a juhászé tetszett. A naplementével mi is elindultunk vissza a kocsihoz, nehogy valami vadász kapitális vadnak :-) nézzen bennünket sötétben.
RIPTOR Samu

 
Madw 2003.11.23 15:15 - Egyéb
folyt....
Visszafelé a járgányhoz a már jól bevált dzsindzsajárást választottuk.
Az erdőben Gabe által újra túrára felkészített Zastava WRC Rallygép várt minket, hogy hazarepítsen... :-))))
....egészen addig a kátyúig ahol idefelé is meggyűlt a bajunk...
Itt két órás tili-toli, huzavona, új út keresés és vízforralás után (közben elszakadt a vízhűtő-ventillátor vezetéke is az iszaptenger kikerülgetése közben, amit a vizünk, a pótvizünk és az italozásra szánt ásványvízkészletünk bánt) végül azért sikeresen átvészeltünk. Már teljesen a végét jártuk mire átjutottunk a sártengeren. Egy traktor beszervezése (a faluból) is megfordult a fejünkben, de a büszkeségünk erősebb volt! Nyakig sárosan, de törve nem, végül azért mire teljesen besötétedett sikeresen a faluba értünk, ahol megdöbbenve tapasztaltuk, hogy a bezárt benzinkútnak hála, csak a folyamatos imádság ment meg minket a kocsitolástól Veszprémig....
Szerencsére azért energiatakarékos :-) üzemmódban végül hazagurultunk....
Igazi élmény volt!

Csirke, Gabe, Sus, Madw

Kukuccs!Vazzeg! Már megint!
Hihi! Ne fényképezz, henem told ki ezt a sz@rt! :-)Gyerünk lányok! Izombóóóól! :-)
Hupsz! :-)Zsííír! Kitoltuk! :-)
Geosár! :-)Már a hűtés sem megy...
sötétedikWRC :-)
Madw 2003.11.23 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.20
Hogyan gyártsunk egy simának tűnő ládázásból extrémkessinget...
Nem tanultunk az előző napból... :-)
Hozzávalók: 2 db autóval született 100m-t lusta gyalogmenni családtag, 1 db Jugoszláv gyártmányú csodamasina, némi elszántság és jó sok ásványvíz :-) !
A megközelítés a térkép alapján elég simának tűnt. A betonútnál egy kategóriával gyengébb földút még egy ilyen járgánynak sem jelenthet akadályt! Vagy mégis? :-)))
Vagy mégis! Az út már Kapolcson sem tűnt valami használhatónak, de a kezdeti nehézségek után az első jó meredek akadályokon sikeresen túljutottunk (emberek kiszáll, lükverc, aztán jó nagy lendület). Az ilyen alacsonyépítésű kocsi nem feltétlenül terepre készült. A vízszintesebb részek is nagyon cselesek, mindenhol nagy öklömnyi kövek, láthatatlanul a levelek alatt! Folyamatosan csörgött-zörgött a kocsi alja aminek meg is lett az eredménye, mert meg kellett, hogy váljunk a kipufogótó berendezésünktől, az egyik nagyobbacska kő hatására! No igen, négyen egy nem túl magasépítésű autóban...
No persze egy erdei gyorsjavítás megoldotta a dolgot! :-)
A ládát a S+ jelzésen próbáltuk megközelíteni, de az valamikor letért mi meg tovább az erdőbe... persze amikor már az út is elfogyott a járgány alól kezdett gyanús lenni, hogy az előző kereszteződésnél a másik irány lett volna a szerencsésebb... :-)
No elő a GPS-t, irány utána. A járgányt otthagytuk az "út" közepén.
Néhány száz méter dzsindzsajárás után egy pusztába lyukadtunk ki, ahol végre megpillantottuk a FÁT (így nagybetűvel).
Így sem semmi, de nyáron lombbal csodaszép lehet! Furcsa, hogy még nem lett villámcsapás áldozata! Mintha a Fangorn erdő (a la Gyűrűk Ura) egyik példányát látnám. Egy igazi Ent! Úgy látszik ez a környék sűrűbben lakott tőlük! De hol vannak az Entasszonyok?
A láda gyorsan meglett, szerencsére a véletlen megtalálók is lelkiismeretesen visszarejtették!
Nagyon szép vidék, igazi különlegesség a fácska! Köszönet a rejtőnek!
Folytatás lentebb....

padlógázLand Zastava terepgumi :-)
Zastava Rally TeamHát ez leszakadt :-(
gyökerekPuszta, birkákkal és Geofával
Fangorn utolsó képviselőjeSzerencsére védett!
Itt a kincs!A Nagy Öreg
NyimiDoMa 2003.10.25 15:38 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Reggel 2003.10.05 13:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.71
Megtaláltam!

Gps nélküli találat a (GCMUVL) közben.
Kapolcsról a sárga + jöttem. A térképem régi és ezért sikerült egy kicsit eltévednem. Van egy kereszteződés ahol azt mutatja az útjelző tábla, hogy a sárga csík visz tovább, erre én meglepődve látom egy kicsit odébb a sárga +-et, amiről a táblán szó sincs. Na sebaj! Az út egyszer csak ketté válik, és a jobb oldali ágában látni a sárga+ jelzést. Itt kellett volna a baloldali ágban menni. Én nem erre mentem. Ez sem rossz, csak éppen nincs a térképemen jelölve és csak azt vettem észre, hogy egy tó mellett állok. Térkép, tájoló és kb 300 méter sűrű erdő következett. A végén pedig a fa ott állt előttem. Egy kicsit aggódtam amikor kicsörtettem az erdőböl és megláttam a két vadászlest. 8))
Már másodszor voltam red devil guy után a 13. megtaláló. 8))
A rejtés most nagyszerű és én is így tettem vissza.
Félelmetes mennyi véletlenszerű megtalálása van a ládának.
Talán, ha jól emlékszem az első megtalálója egy juhász volt. Tiszteletbeli Geocaching taggá kéne avatni. 8))
Impozáns ez a nagy fa rét közepén és hitetetlen, hogy itt valamikor erdő volt.
Köszönet a rejtőnek!

Anita és Reggel

red_devlin_guy 2003.09.06 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.40
A logbookban rengeteg a véletlen megtaláló...nem tudom meddig lesz még szerencsénk, egyszercsak jön egy bunkó és nem teszi vissza. nagyon trehány módon volt álcázva a láda mikor odaértem. én betakartam rendesen.
ki:-
be:doboz+plakett

álomfogók 2003.08.28 19:25 - Megtaláltam
Balatonhenyénél felkaptattunk a dombtetőre, majd levettük a bicikliket a tetőcsomagtartóról és hajtás a sötét beállta előtt a célig. Nagyon élveztük az utat. Köszönjük, hogy eljuttattatok erre a csodálatos vidékre! A láda érdekessége, hogy minden 2. megtalálója (jószándékú, a játékunkat értékelő) külsős. [wapon beküldött szöveg]

az út végea cél távolról
alulrólládamustra
visszarejtésbúcsúzás
indulás vissza 
szami 2003.08.19 17:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.95
Kapolcs felől közelítettük meg a bükkfát a S+-on haladva biciklivel. Egyikünk hátsó váltója bekapott egy kis gallyat és széttört. Innentől Köveskálig gyalogoltunk. A fa méltó korához. A mező a fennsíkon nagyon szép látvány.

mudman 2003.08.17 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.18
Képek szöveg hétfőn. [wapon beküldött szöveg]

Első látásraParkoló
TáblaAlulról
Pont, pont vesszőcske...Döbrögi
pulbrich 2003.08.15 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.03
Alapos térkép tanulmányozás után Kapolcs mellett döntöttünk. A sárga jelzés kiindulopontjánál letámasztottuk a kocsit a falu szélén és irány az erdö. Az elsö attrakcionak egy háztáji baromfiudvar mutatkozott, a gyerekek alig akartak elszakadni a mindenféle apro szárnyastol. Kis mászás után remek kilátás Kapolcsra, majd tovább emelkedve a Királykö fennséges látványa (meg a frissen feltámadt viharos szél) késztetett megállásra. Rövid tanakodás után fittyethánytunk a szélre és folytattuk a sétát a gyönyörü, jellegzetes balatonfelvidéki erdöben. Egy jokora mezön átkelve ujabb erdei szakasz következett, majd abbol kiérve már láthato volt utunk célpontja.

Tipikus GPS nélkül kereshetö pont, olyannyira, hogy a naploban már két kedves bejegyzés is szerepel véletlen megtaláloktol. Erdekes volt még bizonyságot szerezni arrol, hogy a Cartográfia Balaton turistatérképének a fát ábrázolo része 150-200 éve volt utoljára frissitve, t.i., a fa még 200 évesnek van feltüntetve rajta, szemben az autentikusnak tünö ismertetö tábla 350-400 éves adatával.

Viszafelé is a sárga uton mentünk bár böséges választék volt egyéb utakbol is, de gyerekekkel igy jobb volt.

Remek láda ez. Föleg olyanoknak ajánlom, akik akár ládázás nélkül is szivesen sétálgatnak a Balatonfelvidéken. Nekem ez a kedvenc tájam. Köszönjük a rejtönek a pompás délutánt. --péter, Veronika, Noémi, Rebeka

Kapolcs - indulásKilátás a kapolcsi templomra
KishamisÖregem!
Mit rejt a láda mélye?Irásgyakorlat
KakaoscsigavészRétikék
KirályköKirálynékö
freddy 2003.07.28 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.72
[wapon beküldött szöveg]
4 éve jártunk itt, de teljesen elfelejtettem, hogy hol is van ez a fa. De a ládának köszönhetően meglett :) Kapolcson rengetegen vannak. Nem is maradtam ott sokat.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]