geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
660. Aláírásgyűjtés az állatokért (GCHELP)

A reggeli esô ellenére is sokan eljöttek

A reggeli esô ellenére is sokan eljöttek

Füstölnek a tollak...

Füstölnek a tollak...

Kis segítséggel még a vak, félkarú bácsi is aláír

Kis segítséggel még a vak, félkarú bácsi is aláír
Szélesség N 47° 31,063'
Hosszúság E 19° 4,652'
Magasság: 113 m
Megye/ország: Budapest
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2003.07.30 00:00
Rejtés típusa: Esemény geoláda
Elrejtők: Roberto, alias Fireant
Felhasználó: Game Over
Nehézség / Terep: 1.0 / 1.0
Megtalálások száma: 50 + 2 sikertelen + 3 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.1 megtalálás hetente


Kedves kincskereső társaim!

Nemes cél hívta életre e láda megszületését. Bizonyára sokan hallotatok az utóbbi időben nagy médiavisszhangot keltett állatkínzási esetekről. Valójában nem hiszem, hogy ezek az esetek rendkívüliek és újkeletűek lennének (sajnos), sokkal inkább hasonlóan több más hazánkban előforduló balkáni tetthez a látencia sötét homályába burkolózva rejtve maradnak a hétköznapi emberek szeme elől.
Hazánkban még tettenérés, illetve az elkövetés bizonyítottsága esetén is a törvény csak szabálysértésként kezeli e felháborító cselekményt, így egyszerűen csak pénzbírsággal szankcionálja, függetlenül az elkövetés embertelenségére, brutalitására. Az aláírásgyűjtés ennek, a kulturált társadalmakban sokkal szigorúbban szankcionált tettnek, hazánkban is hasonló megítéléséért indult útjára.
Amennyiben 2003. szeptember 17-ig 50 000 aláírást sikerül a szervezőknek összegyűjteniük, akkor az országgyűlésnek hivatalból is foglalkoznia kell a kezdeményezéssel. Cél, hogy a régi, korszerűtlen, elrettentő erővel nem bíró szabálysértés kategória helyett a BTK bűncselekményként kezelje az állatkínzást. Aláírásaitokat minden nap (hétvégén is) 10-től 18 óráig várják Budapesten, a Fővárosi Állat- és Növénykert bejáratánál. Akinek van lehetősége, kérjen kitöltetlen íveket, amelyeket ismerőseivel, munkatársaival aláíratva, majd visszajuttatva a szervezőknek segítheti munkájukat. A érvényes támogató aláíráshoz szükséges a NÉV, LAKCÍM, SZEMÉLYI SZÁM (és nem a személyi igazolvány szám). Aláírhat minden 18 évét betöltött magyar állampolgár, aki egyetért az aláírásgyűjtés céljával és tudja azt a bizonyos utolsó négy számjegyet is a személyi számának végén.

Végül a jelszó: a jelszót a gyűjtés bonyolítását végző lányoknak megadtam, meg kell kérdezni tőlük. Mivel a lányok minden nap cserélődnek, ezért nem vagyok biztos benne, hogy a sokadik csapat is tudni fogja. Ha netán értetlenül néznének rátok, akkor kérlek benneteket, hívjatok fel. A jelszót megadom, amit elmondhatnátok nekik, így eséllyel kaphatná meg azt a következő kincskereső bajtársunk.

Remélem, mindenki, akinek lehetősége van rá, aláírásával előbbremozdítja a kampány szekerét, hiszen ha már egyszer a pisztolyt és a lapátnyelet nem tudjuk kicsavarni az emberi ruhába bújt férgek kezéből, akkor ez a minimum, amit megtehetünk civilizálódásunk és az állatok védelme érdekében. Az állatok hálásak lennének érte.

Azoknak, akik most felkerekednek üzenem, hogy örömmel tölt el, hogy egy ilyen pozitív szemléletű, segítőkész és nemes csapat tagja lehetek.

Üdv mindenkinek!

Roberto, alias Fireant

Ha már úgyis ott vagytok, kellemes sétát ígér a Városliget, élvezzétek ki azt is!

És még egy gondolat: sokat gondolkodtam a láda típusán. Virtuális láda nem lehet, mert szeptember 17-e után már nem működik cache-ként és a meglepetés láda sem ideális típus. Ezért aztán vettem a bátorságot és eseményládaként regisztráltam. Ha csak virtuálisan is, de az állatok szeretete ilyen módon összehozza a csapat tagjait. Cserébe a rendhagyó cselekedetemért mindenkinek hagytam egy I love Geocaching matricát a lányoknál, kérhettek belőle egyet (hogy másnak is maradjon).

2003.08.05. Mezőcsáton nagy kaliberű fegyver lövedéke sebesítette meg egy család házörzőjét. A golyó eltörte a kutya mindkét első lábát. A rendőrség RONGÁLÁS alapos gyanúja miatt indított eljárást az elkövetővel szemben. No comment.

2003.09.25. Az akció elérte elsődleges célját, a megfelelő számú aláírásnak kb. az 5-szöröse összejött. Ebből is látszik az emberek elkötelezettsége az állatok sorsának javítására. A jelszó ezennel megváltozott, érthető okokból. Köszönöm a támogatást az aláíróknak.
Állapot: megszűnt

KRW értékelés (47 db): környezet: 4.17 rejtés: 3.22 web: 4.20 átlag: 3.86

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
-
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
+
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell

Régi láda, nincs moderálva.

GyLgames 2003.12.30 13:10 - Nem találtam meg
Ma egy gyors 3 ládás begyűjtésen voltam (help-fuit-fenn), bár a jelszót képről próbáltam kisilabúzni, de azért persze elmentem (nekem egy keresztnévnek tűnt, de az nem jött be).
Szépművészeti Múzeumban éppen Monet kiállítás van a sor kb. 400m volt, utoljára a Terror Háza megnyitóján láttam ennyi érdeklődőt :))) majdnem a ládáig ért a sor vége.

[Elutasította: kulisz, 2006.02.05 15:13]

olahtamas 2003.12.03 00:00 - Egyéb
Megkezdődött a parlamenti vita
Állatkínzás

mikszi 2003.10.25 00:00 - Nem találtam meg
Szép napos, de hideg ma az idő, kár, hogy nem világos a jelszó! Kérem az elutasítás indoklását!!

[Elutasította: kulisz, 2006.02.05 15:13]

@david 2003.10.02 14:00 - Egyéb
Így jár az aki nem olvassa el meddig tart egy geoláda élete..

@david

Madw 2003.09.27 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 3.17
Útban a Fenyves felé...
Alig 150m-re van a földalatti megállójától. Eredetileg nem volt tervben, mert már "lejárt", de a közeli távolság kihozta belőlem a kisördögöt!
Csak annyira emlékeztem, hogy van itt valahol egy matrica, de hol?
Telefon Foresternek, hogy adjon valami támpontot...
...mire nagy nehezen kiszedtem belőle, hogy egy oszlopot kell keresni, addigra pont amellett az oszlop mellett álltam meg...
Én lennék az utolsó látogató, a matricát leszedtem, elvégre a láda már egy hete nem él! Meg amúgy is már más a jelszó... :-(
Kár hogy nem sikerült aláírnom, pedig maximálisan egyet értek a dologgal, bár attól tartok nem lesz a dologból semmi... :-((((
A fotó érdekes körülmények között készült! :-)
Az út mellett egy hölgyemény parkolt a tilosban (mint utólag kiderült). Mikor elővettem a fényképezőgépet, már riadtan forgolódott, és miután fölemeltem, vadul betolatott a buszmegállóba, de leeshetett neki, hogy ott sem túl szabályos, ezért kerékcsikorgatva továbbállt. Azt hitte, valami parkolóőr vagyok? :-))))

[Jóváhagyta: kulisz, 2006.02.05 15:14]

Oszlop 
Glac 2003.09.24 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.11
Arra jártam...a jelszó még mindíg ki van táblázva...

Pa 2003.09.15 10:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.51
Én emberek érdekében nem írnék alá semmit, ezt viszont láda nélkül is aláírnám - ha ott lennének a lányok. Ma 10.23-kor még nem volt ott senki, csak néhány álldogáló érdeklődő... Munkaidőben többet nem próbálkozom, viszont az ott lévő plakát szerint az akció 20-ig tart, így szombaton még megpróbálom. A jelszót a villanyoszlopon találtam.

sajo 2003.09.14 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.72
Modellhajó OB volt a tavon, mint résztevevő a szünetben el tudtam szakadni ilyen többszörösen hasznos dolgok érdekében. Remélem lesz eredménye. CsePi

Zsiráf 2003.09.10 18:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.51
Nem írtam alá... Mikor van lista, akkor nekem munkaidő van... Hétvégén meg nem vagyok városközelben. De ott van Forester cetlije.

A cél szép csak nem igazán hiszek benne. A törvényi szabályozás nem megoldás. Van nekünk egy Tízparancsolatunk, csak be kéne tartani, és semmi más törvényre nem lenne szükség. De az ember nem ilyen. És azért vagyunk most itt és lakunk városban és van GPS-ünk, mert nem vagyunk ilyenek. Mert az emberi faj a legkegyetlenebb állatfaj a bolygónkon. És ezért tud uralkodni... Már a maga módján. Mert kiszakítva a városból és a vad természetbe kényszerítve elég sokan elhullanának.
És az állatoknak két csoportja van. Az egyik csoport háziállatnak született és az emberrel akar élni. Pl. a kutya ráadásul a kiválasztott emberrel, és ezért a rossz bánásmódot is elviseli, mert ahhoz az emberhez akar tartozni... A másik csoport szabadnak született és szabadon kíván élni és halni... És meg is teszi.
És mintet embereket, ha be kell sorolni valamelyik csoportba, akkor az az első lenne.

És szerintem büntetés nem megoldás, mert nem igazán a tett ellen irányul. És a törvényeket is be kell tartatni. A lopást nagyon régóta büntetik és tele van tolvajokkal, betörőkkel a város. Ki fog itt állatkínzókat hajkurászni, ha más bűnözőket se igazán keresnek?

Mindenesetre, ha szembejön egy ív, akkor aláírom, de nem sok esélye van...

Forester 2003.09.08 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.13
Este érkeztem a ponthoz ahol egyből aláírtam, nem akartam kilógni :) a jelszót kiraktam a transzparensek belső felére és egy közeli villanyoszlopra is. A nőnek persze fogalma sem volt az egészről, de nagyon kedves volt és megengedte hogy körbeplakátoljam a környéket. Előrelátóan már napokkal ezelőtt felhívtam az elrejtőt és megkérdeztem tőle a jelszót..elkészítettem a matrinyát et voila.

Madwokaláírásgyűjtemény
SUPERMANdrillelment az étvágyam :(
Nem akartam kilógni :)háp háp
lelcache 2003.09.07 12:03 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 1 web: 4 átlag: 2.67 súly: 2.26
Szép napsütéses délelőtt volt. Egyszer már jártunk itt, de akkor 17:58-re érkeztünk és már egy árva lélek sem volt. Most természetesen alá tudtuk írni az íveket, de a jelszóról és geochaching-ről az ott lévő lányoknak lövésük sem volt. Az asztalról is eltűnt a jelszavas matrica, így hát telefonos segítséget kértünk. Némi előadást tartottam a geochaching mibenlétéről a kislánynak, és megosztottam vele a jelszót is, bár kétlem, hogy a más napon érkező ládakutató kollegák nagyobb sikerrel fognak járni jelszó ügyben, mivel a kislány unszolásomra sem írta fel az asztal sarkába a jelszót, tehát az ismét a feledés homályába fog veszni!

lelcache

u.i: Állítólag már túl vannak az 50.000 aláíráson, de valószínűleg ebből jó néhány érvénytelen lesz. 80.000 a cél. Tessék menni aláírni!

pulbrich 2003.08.30 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.06
Az utobbi években (évtizedben?) egyre kevesebb állampolgári jogommal éltem, de egy ilyen ügyért persze mindent... Mindketten aláirtuk, Noémi is szerette volna, de sajnos az államügyekben a gyerekek véleménye nem számit.

Allitolag kb. 40,000 aláirás már összegyült, tessék belehuzni!

Ha esetleg találnátok egy hasonlo akciot az emberkinzás visszaszoritására, azt is szivesen aláirnám...

A szolgálatot teljesitö hölgyek nagyon kedvesek, de Geocaching és jelszo ügyben teljesen tájékozatlanok voltak. A ládatulajdonos viszont telefonon nagyon szolgálatkész. Ezuton kérek mégegyszer elnézést a zavarásért.

--péter, Noémi, Veronika

Ugy legyenAláirás 1
Aláirás 2Ligeti lámpa
perger 2003.08.22 16:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.61
Telefonos segítséggel. Roberto elmondta, hogy a jelszó matricája egy fa asztalra volt felragasztva, meg a transzperensre. Ma pedig egy fehér műanyag asztal teljesített szolgálatot, másutt meg nem találtam matricát.
A lányok helyesek voltak, jó nagyokat néztek, hogy mit is akarok. Nagyon segítőkészek voltak, még a főnöküket is felhívták, hátha, de nem.
Most tudják a jelszót, ha valaki siet, még eléri őket.

fruzsa 2003.08.22 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.10
Na, ezt nem értem. aki ma előttem és utánam találta meg, azt írja, hogy a lányok nem tudják a jelszót. Nekem pedig egy széles vigyor társaságában azonnal megmondták. Vagy óránként váltják egymást?
Hetek óta tartogattam a szignómat erre az állatkerti látogatásra, kicsit aggódtam is, hogy hamarabb összejön a szükséges számú aláírás :)

pixeldiver 2003.08.22 11:18 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.11
Ok [wapon beküldött szöveg]

Remélem, hogy az ötlet megtalálja a számítását...!

Két aranyos és lelekes kislány ült az aláírásgyűjtők asztalálánál és fogalmuk sem volt, hogy milyen jelszót is kérek cserébe az aláírásomért... Ezért aztán maradtam úgy negyed órácskát és nagyvonalakban megpróbáltam vázolni nekik, hogy miről is van szó. Egy webcímet is kaptak, így már csak rajtuk múlik, hogy tényleg megnézik-e, mi is az a geoláda-keresés...

dragunov 2003.08.19 18:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Támogatom a nemes célkitűzést. magpet-nél jártam a héten, ott írtam alá a listát.

dragunov

flektogon 2003.08.19 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Az ívet a múlt héten írtam alá az Árkádban; a jelszót ma árulta el az elrejtő, MP boltjában...

Mano 2003.08.19 17:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.48
alairtam, de a kapott jelszot nem fogadja el. eleg furcsan neztek amikor a jelszot kertem. [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: Fireant, 2003.08.19 20:48]

Köszi:)

MikiCache 2003.08.17 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 2 átlag: 3.67 súly: 3.45
Reméljük az "ügy" nem fog ennyiben maradni!
Anikó és Miki

Sajnos nem állnak sorban 
fedeger 2003.08.14 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Valahol el kell kezdeni:)
fedeger

zsorzs 2003.08.14 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.10
Csak ezért mentünk, nézzétek el nekünk:)
zsorzs, feri bá

probi 2003.08.14 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.50 súly: 3.15
már jártam a hétvegen ott, de akkor nem tudták a jelszot.

kulisz 2003.08.14 10:25 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 1 web: 3 átlag: 2.33 súly: 2.85
"Budapest geocaching GPS nélkül" túra 2/9

Gcfuit felől érkeztem, némi bolyongás után. Beszélgettem egy kicsit a lányokkal, megerősítették, hogy egyrészt sokan nem tudják a személyi számukat, másrészt személyi adataik féltése miatt nem írnak alá. Számomra is megdöbbentő ez a dolog, nem is értem igazán. Kispolgári attitűd, szűklátókörűség vagy bizalmatlanság - esetleg még rosszabb?

Külön üdvözölték, hogy vidékről (no azért ez túlzás) jövet időt szakítottam az aláírásra - én örülök, hogy segíthettem - mert nagyon kevesen vannak a nem fővárosi aláírók. Szóval kedves "vidéki" játékostársak: ha otthon nem tudtok aláírni, és Budapesten jártok, egy kis kitérő belefér, javítsunk az arányokon.

A végén rákérdeztem a jelszóra, tudták miről van szó, megmutatták, megmondták, és megemlítették, hogy kevesen kérdezik meg. Inkább nézelődnek, keresgélnek, telefonálnak...hiába, a megszokás:-)

Kedves következő megtalálók: kérdezettek rá, az a legegyszerűbb, tudnak a dologról, és persze fel is van írva, jól láthatóan, matrica is van, szóval minden OK. Ráadásul most már tudom Máté kutyájának a nevét:o)

Ja, és az ilyen jó célokat szolgáló eseményláda még belefér szvsz.

GCHELP után a MÁFI felé indultam tovább, folytatva az ismerkedést a Városligettel.

Most nem volt sorVárosligeti tó 1
Városligeti tó 2 
Mihul 2003.08.13 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.78
ok

Gedeon bácsi 2003.08.12 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.77
OK

Birodalmi kutasz droid 2003.08.12 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.17 súly: 1.85
Most vittem vissza egy teljes kitöltött listát remélem sokat segítettem az akcióban. Bevittem a munkahelyemre a listát és megdöbbentett az ahogy fogadták a kezdeményezést. Azthittem ismerem a munkatársaimat de most kibukott a szög a zsákból, elképesztő hogy milyen kifogásokat találnak ki.: "biztos visszaélnek a személyi számommal" "én nem adom akárkinek az adataimat" stb... Ilyenkor derülnek ki igazán ki mennyire "fa*agyerek"
De jó lenne már egy GPS :-((

im 2003.08.11 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.18
Belogoltam ott is, itt is.

Megdöbbentett amit a lányoktól hallottam: sokan azért nem tudják aláírni (pedig szeretnék), mert nem tudják a saját személyi számukat!

ragalyi 2003.08.11 10:41 - Megtaláltam
Természetes! [wapon beküldött szöveg]

P.ISTI 2003.08.10 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.33 súly: 1.00
Remélem, sikerül az akció!!!

petika 2003.08.10 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.69
Ez az 50-ik ládám!
A jubileumhoz méltó alkalom! Az aláírást gyűjtő hölgy nagyon kedves és segítőkész volt minden érdeklődőhöz.
Írjatok alá minél többen, aki nem tud ide kimenni az a Navi-Gate irodájában is megteheti.
Navi-Gate Kft.
1132 Budapest, Victor Hugo 18-22
ÖregTom:
Én burvinyeknél írtam alá, ahogy igérte délután ott volt :-)
Petika

Fazék 2003.08.10 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.83
A lányoknak természetesen fogalma sem volt a dologról, de nagyon kedvesek voltak :)). A jelszó a matricán kék tollal van felírva.

ÖregTom 2003.08.10 09:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.41
Szívünkön viseljük állataink "ember-baráti" létezési jogát, hát elmentünk aláírni. A matrica az asztal bal hátsó sarkán, erősen megkopott jelszóval. Az asztalt segítettem kivinni, mert a kedves hölgy érkeztünkkor még egyedül volt, de nem ismerte a jelszót és még azt sem tudta mi az geocaching.
(burvinyek sehol! - pedig ígérte magát mára, már tudom - délutánra)
(im ne csodálkozz! Én is csak feleségem szigjéből tudom a számot!)
Krisz&ÖregTom

Maya, az öleb 
zeus 2003.08.09 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.33
ok

Stiggs 2003.08.08 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 1.5 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.83
Hát a rejtést lepontoztam mert ahogy azőttem szóló is emlitette nem volt fogalmuk a dologrol a lányoknak. GC matricájuk sem volt. A jelszót telefonálás után felvéstem a transzparensre, kb 2 centis betükkel, a jobb szélére, szemmagasságban. Igy talán könnyebb lesz.

Stiggs és betti a szülinapi ládavadászat első állomásán.

álomfogók 2003.08.08 15:30 - Megtaláltam
Tegnap 6 előtt nem sokkal már hiába mentem, ma korábban próbálkoztam. Aláírtam és elhoztam 2 ívet. A lányok geocaching ügyben teljesen járatlanok voltak, a feliratból a matricán csak néhány betű azonosítható. Telefonos segítséget kaptam. [wapon beküldött szöveg]

Laci bacsi 2003.08.07 14:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.41
Ahogy Z-M-an is említette, ha csak ennyivel segíthettünk, már megérte. Az aláírásgyűjtő lányok profi módon ki voltak okítva a jelszóval kapcsolatban. Geocaching matricát sajnos nem kértünk. Ez hiba volt.

Z-M-an 2003.08.07 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.02
GPS nélkül! ;-)
A kisföldalattiból kilépve átverekedtük magunkat a gagyiárusok során és a nagy hírdetőtábla mögé bújva meg is találtuk az asztalkát.
Meglepő, ugyanakkor igen örvendetes, hogy most, a legnagyobb kánikulában is sorba kellett állnunk! :-) Azt mondták a lányok, hogy valószínűleg meglesz a szükséges számú támogató aláírás. Bár csak így lenne! A jelszót jó nehéz leolvasni, de az egyik lány tudta, hogy "mi a dörgés". :-)
Számomra jó érzés volt, hogy legalább ennyivel is támogathattam e nemes ügyet.
Z-M-an

magpet 2003.08.07 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
A NaviGate-nél sikerült aláírnom, így némileg virtuális a megtalálás, de itt most talán tényleg nem ez a lényeg.
Ha valakinek az állatkert nagyon kiesik, akkor nálunk is alá tudja írni, és még a jelszót is aláruljuk! :)

olahtamas 2003.08.06 17:55 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.85
Még épp záróra előtt futottam be. Emblémát nem találtam mert az asztal le volt takarva terítővel. Sor sajnos már nem volt, úgy látszik sokan már az elején letudták az aláírást. Gondolom(remélem) még az utolsó napokon is többen lesznek.

[Jóváhagyta: Fireant, 2003.08.07 16:50]

mudman 2003.08.06 17:25 - Egyéb
Ma este én is aláírtam.
Ezúton felhívom minden földim és az arrajárók figyelmét, hogy hétfőtől (aug. 11) Sopronban, a vasútállomás melletti Cédrus könyvesboltban is lehet aláírni, csak kérni kell az ívet a kedves eladóhölgyektől/-lányoktól.
Menjetek minél többen.
Üdv: Barbárka

Ati 2003.08.06 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.17
Macok hathatós segítségével aláírtam Székesfehérváron, a Gaja Környezetvédő Csoportnál.

[Jóváhagyta: Fireant, 2003.08.07 12:53]

Oriza 2003.08.06 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.20
Ha már geocaching és GPS, legyen a megtalálás Burvinyeknél! Ma nála jártunk, mert vasárnap délután nem leszünk itthon. Remek kezdeményezés, örültünk neki, sőt terjesztjük is a dolgot! Menjetek minél többen!!!!
Oriza csapat (4 macska, és egy nagy kutya gazdája, akik családias légkörben élnek együtt... velünk :-)

[Jóváhagyta: Fireant, 2003.08.07 16:53]

Macok 2003.08.05 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.96
Hogy aki nem tud felmenni, az se legyen kizárva: Én itthon, Székesfehérváron, előzetes telefonos egyeztetés után a Gaja Környezetvédő Egyesületnél fogok aláírni.
Egyébként akinek Pest messze van, Székesfehérváron a Takarodó úti állatothonban is lehet aláírni. Megközelítőleg itt: E018°26,182 - N47°10,947.
Ha valaki aláírna de az állatotthon nincs nyitva amikor jönni tud, csak szóljon előre és keresünk megoldást.
A héten Szfváron a Csitáry-kútnál is lehet aláírni, a kút a Szfvári séta egyik állomása. :-)
[Jóváhagyta: Fireant, 2003.08.05 09:53]

Logolunk 
jalso 2003.08.05 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.26
A jelszó ugyan megvan az I love geocaching matricán, de már elkopott. Ennek dacára összejött.

freddy 2003.08.04 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.73
[wapon beküldött szöveg]
Nem volt könnyű megszerezni a személyi számomat!

karrimor 2003.08.04 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 1.00
Sok aláíró,jelszót a lányok nem tudják,de az asztalon megvan

Pilot 2003.08.02 20:01 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Csuhás 2003.08.02 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.60
No egyszer már voltam itt, de akkor épp nem volt gyüjtés. Logoltam is egy jelszónélkülit. De mert a gyüjtés céljával egyetértek, ezért újra idejöttem. Igy ez már egy igazi log. A "logfüzetbe" is bejegyeztem az aláirásom...

Csuhás

Amikor ök nem voltak itt 
bulldog 2003.08.01 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
Én délután voltam ott, jelen volt a Duna TV is. Sajnos matricát nem kaptam, pedig jól mutatna az autómon! Lényeg, hogy aláírtam az ívet és így én is hozzájárultam az ügy sikeréhez.

georgejj 2003.07.31 17:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.11
Megtettem, mit megkövetelt a haza....
Sőt még többet is....
Életemet és véremet....

Szóval már zárás körül érkeztem, és mikor beírtam magam, az egyik lány kedvesen megkérdezte, hogy segítenék-e egy kicsit. Én meg ugye egy uriember vagyok. Természetesen! Válaszoltam. Ekkor rámutatott, a két darab, egyenként két méteres, párosával összekötözött fatáblára, hogy azokat kéne becipelni. Így hát teljes fizikai erőmmel segítettem az állatokat, ugyanis becipeltem a táblákat. Aki még szeretne cipekedni, javaslom, hogy a reggeli nyitás és az esti zárás környékén érkezzen! :)

Főtérképész

Pistua 2003.07.31 16:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Maximálisan egyetértek az aláírásgyűjtéssel. (Alá is írtam.) Egyébként a kutyám neve a jelszó...
Máté

Tototo 2003.07.31 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.26
Aláírtuk.A jelszót nem kellett megkérdeznünk,az asztal sarkában,egy "I love geocaching" matricára van ráírva.
Tamás,Kata,Ági

mudman 2003.07.31 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.15
Loggoltam szép nagy papírlapra. Miután megbeszéltem a láda gazdájával, megkértem a kisasszonyokat, ragasszanak már ki egy-egy Geocachinges matricát jelszóval az asztal sarkára. És így is lett.
Már csak homályos emlékeik voltak a játékról, így frissítettem a memóriájukat...
Mudman&(Barbárka kenyeret keres, GPS nélkül)

AláírókÁllatkert
Lö mázsomEzen van a jelszó
klo 2003.07.30 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 3.03
szia! én ma a parlamentben logoltam (azaz írtam alá az ívet), szili kati házelnök irodája előtt. a ládáról nem tudtam, így a jelszó után sem érdeklődtem. Tehát: jó ügyet szolgáltam, csak éppen rossz helyen? ha gondolod, fogadd el megtalálásnak.
üdv:
klo

[Jóváhagyta: DR, 2003.07.31 11:36]

robman 2003.07.30 17:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.36
Két fiatal lány a késői időpontot figyelmen kívül hagyva is kedvesen segítettek. (Minden nap 10-18 óráig vannak ott.)
Aláírtam és hoztam el a munkahelyemre is két ívet, amit majd visszajuttatok a sok-sok aláírással. A jelszót is tudták, mint látjátok és még matricát is kaptam.

Kicsit befogtak cipekedni....
Volt ugyanis ott 2 db 2,5mx1,5m-es bazi nagy tábla, amit segítettem bevinni. Megizzasztottak a lányok rendesen :-))).

Szóval élmény volt. Menjetek minnél többen és írjátok alá !

Robman


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]