FAQ
662. Égerláp (GCELAP)

A Nyírjesi-tó

A Nyírjesi-tó

A tisztás útközben

A tisztás útközben

A lápon 1.

A lápon 1.

A lápon 2.

A lápon 2.

A lápon 3.

A lápon 3.

A 3. láda

A 3. láda

Az elrejtők:Zsalaber és Bubó doki

Az elrejtők:Zsalaber és Bubó doki
Szélesség N 48° 3,280'
Hosszúság E 19° 16,048'
Magasság: 147 m
Megye/ország: Nógrád
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2003.07.30 16:00
Utolsó lényeges változás: 2010.04.29 19:12
Rejtés típusa: Multi geoláda (3H)
Elrejtők: Anna és Bubó doki
Ládagazda: zsalaber
Nehézség / Terep: 2.0 / 1.5
Megtalálások száma: 50 + 4 sikertelen + 20 egyéb
Megtalálások (havi bontásban):

A legaktívabb hónap 2004-06 volt 5 'Megtaláltam' loggal,    OFF
Megtalálások gyakorisága: 0.1 megtalálás hetente


A geoláda pontjainál az utóbbi években sajnos rosszul alakultak a dolgok. A lápon ha nincs víz, semmi látnivaló nincs. Az alatt a néhány év alatt, amíg kint volt a láda, alig volt olyan időszak, mint a doboz kihelyezésekor, sajnos eléggé lepusztultnak tűnik az egész környék. A tavak környékét pedig feltúrták, mert új gátakkal próbálták elválasztani a vizet, de a munkálatok félbemaradtak, a környék pedig rendezetlen. Ezen okok miatt ennek a ládának a továbbiakban nincs értelme, mert a környezet annyira megváltozott, ezért megszüntettem. 2010.04.29.: zsalaber
A NÓGRÁDI MEDENCE "fővárosába" Balassagyarmatra hívunk benneteket.
A város régi rekreációs területe a Nyírjes. A védett terület és erdőállományai az 1970-es évektől egyidejűleg parkerdők. A nyírjesi-völgyben hét halastavat alakítottak ki. Ezeket bővizű források táplálják. A terület közvetlenül csatlakozik az Ipolyszögi Égerláp természetvédelmi területhez.

ÉGERLÁP:
Itt találjuk az Ipolymenti láperdők egyik utolsó maradványát (106 ha), mely a megye legszebb, legváltozatosabb mocsári élővilága. Az égerláp egy hajdani folyómeder völgyelzáródásokkal apróbb részekre szabdalt darabja lehet. A mélyebb részeken még ma is felszínre bukkanó langyos vizű források nyílt vizei télen sem fagynak be.
Az égerláp területén vízben álló ritkás égeres erdőfoltok váltakoznak nádasokkal, sásos-zsombékos bokorfüzesekkel. Az Ipoly szabályozásával kiöntései megcsappantak, megszűnőben van az igazi mocsárvilág. Az Ipoly medre mélyebb, mint a láp szintje, ezért alacsony vízállásnál ( nyár közepén) a lápról a víz a mélyebb rétegeken keresztül elfolyik az Ipolyba.

ÉLŐVILÁGA rendkívül gazdag, de sajnos fokozatosan átalakul és növényvilága egyre inkább bokorfüzessé válik. Mintegy 70 madárfaj költ állandóan a területen pl. barátka, csilcsafüzike, foltos nádiposzáta, szürke gém, a bakcsó .
Egyéb állatai: vöröshasú unka, mocsári teknős, vizisikló, vizicickány, mogyorós pele ...stb.. A hínárvegetációban a bojtos békalencse, a békaliliom, a sárga tavirózsa (vizitök)előfordulása gyakori. Az égerfák léggyökerein a tőkés récék raknak fészket, de kedves látvány a pézsmapocok növényi szálakból egy méternél is magasabbra épített vára és a fehér füzek ágairól lelógó függőcinege fészke.

MEGKÖZELÍTÉS: Autóval Balassagyarmat központját Szügy irányában kell elhagyni, majd táblával jelzett úton a Nyírjes felé kell kanyarodni jóval a vasúti átjáró után.
Parkolás a büfénél:
N: 48,03.252
E: 019,16.440

Egy nagyobb sétára készüljetek (3 óra vagy több,ha a sárga jelzésen mentek végig)!
Az első pontot virtuálissá alakítottuk át mivel a legnagyobb tó környékén ált.ban nagy a mozgás. Egy tábla hátoldalán találhatjátok meg a 6 betűs jelszó első 2 betűjét, valamint a 2. pont koordinátáit és a 3. pont egyik koordinátáját.

A megtalálást követően érdemes kimenni a tópartra (ne menjetek vissza az autóhoz!), majd a GPS-t követve a tavak füzére mentén éritek el a Segítő-szűz forrást, amelynek közelében van a 2. láda. A forrás vize tiszta és iható, de a környezete kicsit meglepő. A láda itt is egy csendesebb részre került és a doboz egy fa tövében, avarral és ágakkal van betemetve közel a kiépített ösvényhez. Itt megtalálod a jelszó középső 2 betűjét és a 3. láda második koordinátáját.

Innen két különböző úton keresheted meg a harmadik ládát, ti döntitek el melyik a szimpatikusabb út!
1.GYALOGOSAN a sárga úton, ami HOSSZABB és SZÚNYOGOSABB út: A forrásnál lévő hídon átkelve indulj tovább a sárga jelzésen! Erről az útról a N48,02.708 és a E019,15.080 koordinátájú elágazásnál jobbra kell letérni egy földútra (eléggé nehezen járható), majd egy vasúti alagút alatt áthaladva kiérsz egy tisztásra. Innen kb.Ny-DNy irányban egy keskeny ösvényen kell bemenni az erdőbe (N48,02.885 és E019,14.998).
Útközben- balra a domboldalban -rókalyukat is láthattok.
2. AZ IDŐBEN RÖVIDEBB gyalogos és AUTÓS út: Először vissza az autóhoz, majd irány Ipolyszög település, ahol parkolhatsz az autóval pl. a templom közelében , innen a sárga jelzésen( a vasúti megállónál van jelzés), vagy toronyiránt a szántóföldeken eljutsz a 3. pontra.

A 3. doboz egy fa fészkében van elrejtve és itt találjátok meg a jelszó utolsó két betűjét. Kérünk benneteket a gondos rejtésre, mert a láda többször is úszott már!
A LÁPON ÓVATOSAN KELL HALADNI ÉS NEM LEHET AZ ÚTRÓL LETÉRNI- ez elsősorban a környezetvédelem miatt fontos!

!A 3. ládát kicseréltük és feltöltöttük. A rejtés valódi helye nem a felszínhez közel van, hanem egy magasabb részen! Ezt nem azoknak írom akik a vízből halásszák ki és megpróbálják valahová elrejteni (köszönet érte!), hanem akik esetleg figyelmetlenségből nem az eredeti helyre teszik vissza. Kérek mindenkit, hogy nagyobb fakéreggel jól zárják le a doboz rejtekét!
Köszönjük!

FELHÍVJUK MINDENKINEK A FIGYELMÉT, HOGY A LÁPON AZ ÉVSZAKTÓL FÜGGŐEN VÁLTOZIK A VÍZ MENNYISÉGE!
Az általunk készített képek június végén készültek közvetlenül az ösvény mellől, tehát nem kellett a lápon gyalogolni, de most a láp szinte teljesen száraz( aug.)! Természetesen a kiszáradt láp elég lehangoló lehet, ezért aki hasonló képeket akar fényképezni jöjjön kicsit csapadékosabb évszakban!

A jelszótöredékeket és pozíciójukat mindenhol pontosan jegyezzétek fel , mert nem értelmes szó (csupa nagybetű)!

Akik gyalogszerrel jöttek :VISSZAFELÉ ugyanezen az úton, de talán lehet egy kicsit rövidíteni úgy, hogy miután az alagút alatt átérsz, balra felmászol egy magasabb térszinen lévő útra és itt jobbra tovább gyalogolsz, amíg el nem éred a sárga jelzést. Innen már csak balra fordulva a jelzést kell követned.
A másik lehetséges út a tisztástól kelet felé haladva vezet a vasúti töltés mellett a láp felőli oldalon. Itt nincs igazi út ( néha az ösvény is eltűnik), de nagyon szép fényképeket lehet készíteni( csak ha van benne víz!). (Ez most nem az igazi, mert tele van csalánnal!) A 3-4.alagútnál érdemes felmenni a vasúti töltésre, de a vonatok közlekedésére nagyon kell figyelni! Innen tovább kell gyalogolni a Duna-Ipoly Unió Oktatóközpontjáig, majd ott jobbra kell letérni és a központ kőzúzalékkal leszórt útján tovább lehet menni a kb.500m-re lévő tavakhoz.
Innen érdemes használni az első pont koordinátáit!( sorompó után balra-földút-tanyák-tavak)

A tanyáknál vigyázzatok a kutyákkal, mert esténként már szabadon szokták engedni őket ( de ez csak az utolsó 500m-re jellemző)!!!
SZÚNYOGOK ellen is készüljetek SEGÍT az OFF! ( IGAZI VÉRADÁS!)
Nyáron vigyetek magatokkal fürdőruhát, mert a legnagyobb tóban fürdeni is lehet .
Sajnos a tavak környékét kicsit feltúrták, de reméljük a munkálatokat mihamarabb befejezik.

(Korábban az első ládát egy kidőlt fenyőfa mellett helyeztük el a gyökér helyén elásva.)

Kellemes időtöltést kívánunk!
Állapot: megszűnt

KRW értékelés (46 db): környezet: 4.42 rejtés: 3.99 web: 4.50 átlag: 4.30

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
-
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
+
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
+
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell

Régi láda, nincs moderálva.

zsalaber 2009.09.10 20:54 - Egyéb
A láda engedélyezésre vár, de hamarosan felfrissítjük!

Mosza 2009.07.28 00:00 - Nem találtam meg
A táblát nem találtuk a jelzett helyen!
A 2. ládát sem találtuk meg a forrásnál, úgyhogy feladtuk.

alfred80 2008.04.06 16:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 1.48
Kicsit kevés volt a víz a lápban, de láttam kócsagokat:) A kutyámnak is tetszett a túra, bár át kellett kúsznia egy-két kerítés alatt, és az nem volt ínyére.

Csigabiga 2008.01.06 11:25 - Egyéb
Esős, havas esős, ónos esős, jeges esős nap az ország északi részén Togo vezetésével, Belga, L@zy, lelcache, SagiK és scele társaságában! :o)
Mivel a környéken jártunk elhatároztuk, hogy pótoljuk a hiányos első pontot. Ezt sikeresen meg is tettük, lelcache az oszlopra írta fel a tudnivalókat, SagiK és L@zy pedig egy közeli tuskóban rejtettek el egy fehér filmesdobozt, amiben szintén a továbbjutáshoz való segítséget lehet megtalálni!
Mivel ígéretesnek tűnik a környezet, úgy döntöttünk, hogy ebben a pocsék időben nem járjuk végig a multit, inkább visszajövünk majd szép időben.

Ezúton is köszönöm szépen Togonak az egész napos vezetést, a Többieknek pedig az útitervet és a vidám Társaságot! :o)

OdafeléSéta a tóparton
Vigyázat! Szörny a tóban!A Csapat
L@zy a mikroládávalLelcache ír
Korlát 
lelcache 2008.01.06 11:25 - Egyéb
Jeges, havas, ónos esős, csúszkálós, megfagyós kesselés Belga, Togo, scele, Csigabiga, L@zy és SagiK társaságában. Megjavítottuk a láda első pontját. Most két helyen is megtalálhatók az információk. Többiek majd küldik az adatokat. A mostani pocsék időben nem jártuk végig a multit, de tavasszal mindenképpen vissza akarok ide jönni. Úgy hiszem, megér egy teljes napot szép időben. Majd családos, nyugis, egész napos program keretében jól levadásszuk.

lelcache

Bevezető útBefagyott tó
Vidám hely ez! :-)Vízihulla jelöltek
SagiK 2008.01.06 11:20 - Egyéb
Tudtuk, hogy betegeskedik a multi első pontja, ezért bekértük a hiányzó információkat, és a lehetőségeinkhez képest megjavítottuk.
Az oszlopra is felírásra kerültek az adatok, valamint a közvetlen közelében található gyökeres tuskóba is elrejtésre került egy microláda.
Ez utóbbi koordinátái: N48 03.279 E19 16.046
(bár ha valaki nem találja meg az első pont ismeretében...)
A multi végigjárása vonatkozó ötletem leszavazásra került, amit nem nagyon bántam meg. Majd legközelebb...

kowik 2007.10.26 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1 web: 1 átlag: 2.00 súly: 2.11
Megtaláltuk!

joeeye 2007.09.29 13:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 1.00
A multiláda 1. pontján vandálok megsemmisítették a táblát....
A környezet viszont csodás.

[Jóváhagyta: zsalaber, 2008.01.19 19:09]

macikupac 2007.08.19 17:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.77
Családi ládázás Nógrád szép helyein 3.

A mai napot itt indítottuk az első két pont felkeresésével, majd a záróláda lett az utolsó produktív dolog. Sokszor voltam már itt, mert a tó partján szokott lenni a "Palóc 40" teljesítménytúra első ellenőrzőpontja. Körbesétáltuk a tavat, mert az korábban még nem sikerült. Jópáran napoztak, s volt néhány fürdőző is. Az első pont táblája törött. Mi is a gazból kerestük elő, de csak a felét sikerült. Igaz, az is elég volt... A forrás és környezete is rendben van. Árpi alig akarta a második pont ládáját visszaadni. Az utolsó pontért hazafelé álltunk meg. Ide már csak Dömével ketten jöttünk el. Könnyen meglett. Nem értem miért van betegre állítva a láda. Ha az engedélyeztetés miatt, akkor szerintem fölösleges. Nagyon kevés víz volt. Remélem legközelebb több szerencsénk lesz.

Nyírjes-tóInformációs tábla
Egy kisebb tavacskaAz egyik...
... és a másik oltár a forrásnálSegítő Szűz-forrás
A csapat: Döme, Árpi és Gabcsi a második pont ládájávalÉgerláp
Sásos tópartDöme a ládával
zsalaber 2007.07.16 14:20 - Egyéb
A ládát ugyan pótoltam, de mivel most szinte száraz a láp most nem is érdemes eljönni! A betegre állítás oka: A láda védett területre esik és engedélyeztetésre vár.

Öregcsabi 2007.07.12 09:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.28
A láda ötlete nagyszerű. A bemutatásra szánt környék ebben az időszakban egyszerűen lenyűgöző! A 3. ponton a ládát valami odulakó állatka eltünteti. Ez semmit nem von le az egész értékéből, mert a rejtők alkalmas fotók alapján elfogadják a megtalálást!
Egy élménnyel több, legaláb beszélhetünk is a rejktőkkel!
A harmadik tóban a forráshoz közel két fürdőző hölgyet is láttam. Ruhátlanok voltak! Na!!! Nem áltam meg bámulni, de hát éppen akkor ott jártam!
Köszönet mindenért...

 
csumali 2007.07.10 17:45 - Megtaláltam
A 3. ponton a "fa fészkét" üresen találtuk, ezen elbizonytalanodva sokáig kutattunk a környékén. Telefonon próbáltunk segítséget kérni, de a rejtőt nem sikerült elérni. Csak miután hazajöttünk és olvassuk az előző logokat látjuk, hogy a ládának rég nyoma veszett.
(Az első ponton lévő táblából már alig van valami, a koo-k eleje is hiányzik.)

[Jóváhagyta: zsalaber, 2007.07.16 14:19]
Köszi

Nivabibi 2007.06.23 14:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.62
Megvan, azaz nincs!!! A 3. pont ládácskája eltünt, a rejtőpáros hölgytagja segített ki. Köszi.

kisvuk 2007.06.10 13:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.43
Nyírjesen pihentünk skalakopekkal és ládáztunk is egy kicsit. A láda zárópontja csodás helyen van, nagyon tetszett. Kár, hogy mi sem találtuk a ládát. Köszönjük ezt a szép helyet! (érdemes lenne betegre állítani a ládát az oldal jobb fölső sarkában)

[Jóváhagyta: zsalaber, 2007.06.17 21:15]

skalakope 2007.06.10 13:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.97
Kettő napos cache volt, sötétedéskor jutottam el a 2. pontig. A 3. pont levadászására autóval indultunk Kisvukkal majd gyalogosan a vasúti sínektől. A begyűjtött koordinátán egy kérgétől erősen lefosztott vastag fánál állított meg a műszer. Kéregdarabok, és magasabban csodálatos, rejtésre nagyon alkalmas helyet találtunk Kisvukkal, láda nélkül. Kisvuk alkalomadtán feltölti a fotót is, mely alapján kérem a megtalálás jóváhagyását.
A rejtek felé közelítve szürkegém csapatot láttunk, fotózás után neszezésünkre reppentek fel. Szerintem a rejtek fényképészek leshelye is lehet, a láda kevés és ritka megtalálása alapján gyanús a kéreg hiánya a fán.
A keresés idején szúnyogokkal nem találkoztunk, bár az off a farzsebben pihent fésű helyett :)

[Jóváhagyta: zsalaber, 2007.06.11 21:41]

madár
láp
dzsalasz 2007.05.01 18:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.25
Pedig olyan jól indult az egész...
Az első két pont kellemes időben könnyedén levadászva, a gyerekek rettenetesen élvezték a környéket. Majd útban hazafelé az autós megközelítést választottuk a harmadik ponthoz. A szerintünk rejteket adó fa könnyen meglett - de csak fakéregdarabokat találtunk, ládát, láda maradványt nem. Valami kékség úszott a vízen a távolban (4-5 m-re a parttól, akár még a láda is lehetett, de biztosra nem tudom állítani) Ezt sajnos nem tudtuk kipiszkálni, nem találtunk ilyen hosszú botot, a gumicsizma pedig otthon maradt. A biztonság kedvéért még végignéztünk minden, a koordinátához közeli fát - ameddig csak elértünk, de a végén megtalálás nélkül, lógó orral távoztunk. Lehet, hogy ez a hely bármennyire is érdemes a megmutatásra, nem szerencsés valami (valakik) miatt a ládáknak.
Kérem a rejtőt, hogy hagyja jóvá a megtalálásunkat.
Dzsalasz

[Jóváhagyta: zsalaber, 2007.05.03 09:24]

zsalaber 2007.03.18 16:19 - Egyéb
A 3. ládát kicseréltük és feltöltöttük. A rejtés valódi helye nem a felszínhez közel van, hanem egy magasabb részen! Ezt nem azoknak írom akik a vízből halásszák ki és megpróbálják valahová elrejteni (köszönet érte!), hanem akik esetleg figyelmetlenségből nem az eredeti helyre teszik vissza. Kérek mindenkit, hogy nagyobb fakéreggel jól zárják le a doboz rejtekét!
Köszönjük!

Végek 2007.03.15 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.89
Egy kicsit hosszúra nyúlt a multi végigjárása. Az első két pontnál még tavaly nyáron voltunk. A gyerekeknek annyira megtetszett a tó, hogy akkor inkább a pancsolást választottuk. Ami még nagyon emlékezetes: 2. pontnál a szúnyoginvázió horrorisztikus volt. Folyamatos csapkodás közben kellett keresni, logolás csak pillanatszerűen, aztán menekülés.

Az utolsó pontot több mint fél évvel később, Ipolyszögről közelítettük meg. A ládát a megadott koordinátán, a szokványos helyeken próbáltuk keresni, mindhiába. Aztán csak meglett: a nádas tövében ringatózott a vízen 5-6 méterre a parttól. Egy hosszú bottal sikerült kihalászni. A dobozban víz, a logbook teljesen el volt ázva, megszárításához órák kellettek volna. Nem ártana kicserélni.
A dobozt visszarejtettük, remélhetőleg az eredeti helyre, de nem biztos...

Csuhás 2007.03.11 13:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.06
Az első pont közelébe már többször eljutottam. Most meglepve vettem észre hogy virtuális lett belőle. Talán jobb is ez igy. A feliratok jól olvashatók voltak. A második pont megint nehéz volt, így segítek: Ahol az út felkanyarodik ott kb félúton van ha jól emlékszem a VI. stáció. Ott az útra merőlegesen bemenve a stáció mögé, kb 4..5 méterre megleled a ládát egy bokor tövében. A szent kút kimondottan izlésromboló. Viszont az égerláp az valami csoda! Az ottani rejtés is tökéletes. Sajna a ládikában állt a viz. Kiöntve is épp csak jelszórészletig lapoztam, a logolás a vizes füzetbe reménytelen volt.

Köszi a helyet!

Csuhás

Első pont közelébenTükörkép
Égerláp képek
ZúzmóSelyemfű
zsorzs 2007.01.27 16:52 - Egyéb
Ezt láttuk ma. A láda a fatörzsön kinyitva, tartalma egy jégtömbben kivehető volt.

12
34
56
kl 2007.01.27 12:18 - Megtaláltam
a láda ki volt nyitva. befagyott. pótolni kellene [wapon beküldött szöveg]

zred 2006.11.26 11:05 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.17 súly: 1.95
Tegnap sokáig kerestem a 2 ládát (nehéz és jellegtelen rejtés), emaitt a 3 ládától kb 500 méterre rámsötétedett. kénytelen voltam ma újra felkeresni a helyet...

Mr Zerge 2006.11.11 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.92
A pontok környezete nyugalmas, könnyű sétával elérhetők.
Nem tetszett az, hogy az 1. pont a 2. és a 3. közé esik, miért kell ide-oda menni? A 2. pont rejtése húzza le az egész multi rejtési értékelését. Jellegtelen erdei pont, térerő nélkül. Annyit segítenék az utánam jövőknek, hogy nem fa, hanem soktörzsű/sokágú bokor lejtő felöli oldalán a tövében. Az avart kell kotorászni erősen.
Az utolsó pont rejtése önmagában ötös. Oda értem, körül néztem hol lenne a legjobb rejtek és ott volt.
Üdv Mr Zerge.

Strobi 2006.11.04 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.04
Szombat délután elindultunk felkutatni ezt a multiládát. Már régóta terveztem, mivel közel van, és mivel egykori kedves tanárom rejtése:) Az idő nem volt túl barátságos, ezért azt hittem, idő előtt feladjuk, de aztán mégiscsak neki indultunk az útnak. A másodikat néhány fa tövének feltúrása után egész gyorsan megtaláltuk.
Aztán Kedvesemmel úgy döntöttünk, hogy a túrásabb módot választjuk, így irány gyalog, a GPS végülis csak 2,5 km-t mutatott. (Nem olvastuk el rabatko hozzászólását.) Elindultunk a sárga jelzésen, de hamar egy csúnya erdőirtásba ütköztünk. Ez volt a kisebbik baj, de aztán jött a kerítés is. Kérdés: vissza vagy tovább?! Végül átmásztunk a kerítésen, és az erdőn át indultunk tovább. Egy idő után utakat is találtunk, de a sárga jelzést nem nagyon, így a GPS jelzését követtük, és néha az út is elfogyott. Ilyenkor újra keresztül az erdőn. Aztán megtaláltuk a vasutat, majd az alagutat is, így képbe kerültünk, hogy merre járunk. A vaddisznóból már elég kevés maradt. A láda gyorsan meglett. Visszafelé már találtunk utakat, és kihagytuk az erdőben bolyongást.
Jó rejtés, és jó túra volt! Köszönjük.

Egy egykori tanítvány

robatko 2006.10.26 16:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.79
Gyarmat körüli gyaloglás a Civitas Fortissima után.A térkép otthon pihen. Jó helyen van!
Mire az első ponthoz értem már volt bennem néhány kilométer, és a buli még csak ezután következett.
Az első pont gond nélkül meglett, utána igen rövid idő alatt lenyomtam a forrásig a másfél kilométert. A második ponton letáboroztam, egy kicsit iszogattam, pihentem. Kis idő múlva felpattanok: jó, keresük meg a dobozt, aztán nyomás tovább.Ezt én csak képzeltem!
A ládikó sehogy nem akart meglenni.+ 1 óra.Feltúrtam az erdőben vagy fél hektárt, telefonálás, Voláninfo, bozótjárás, sárdagasztás,törés-zúzás, recsegés-ropogás.Kegyetlenül kaparom a fák tövét, semmi.Na jó, megyek innen a francba! Kifelé vezető utamban azért még rugdostam az avart mint a rossz ovisok,és akkor: B.....G OTT VAN! No akkor gyorsan tovább! Innen csúszott az egész program.
Tovább a Sárga sáv-on természetesen jó nagy kanyarral. Hirtelen előttem egy erdei vágásterület, erdeifenyő fekszik jobbra-balra én mint akrobata ugrálok keresztül-kasul, néha le kell lépni a törzsről, akkor 1m mélyen találom magam a fenyő szintje alatt. Jó kis móka volt. Jelzéskeresés, majd egy darabig sima ügy.Aztán kerítés keresztbe,bár egy darabig a jelzés elvezet mellette. Néhány méter és megint semmi. Mi legyen? Út sehol, csak megyek a kerítés mellett. Már azt se tudtam hogy kint vagy bent vagyok. Aztán csoda történik:Kerítés megszakad, és pont a cél irányába visz egy kihordóút.Ezen mentem egy darabig aztán rá egy másik út merőlegesen. Így lépcsőzetesen sikerült a levergődnöm a vasútig. Onnan meglett a rét, írány a láp.Kiszáradt, nem volt nagy élmény.A 3.pontnál ismét bóklászok jobbra-balra föl-alá a parton. A dög megvan, doboz sehol. Aztán a sok mászkálásban elfárad a ruházat is, kiszakad a gatyám pont a legintimebb területen. FÖLADOM! Aztán még egy utolsó kör és ezis előkerül nem sok időbeli eltéréssel az előzőhöz képest.
Aztán irány Ipolyszög,kicsit más útvonalon, mert nem szeretnék összefutni a kutyákkal, nehogy teljes legyen a nap.Egy ócska nyiladékon át megcélzom a 22-es főutat, és mint Robinson csörtetek elő az útszéli burinából a kirándulás végén.
Ez tényleg örök emlék marad, akkor is ha akkor ott a pokolba kívántam az egészet.
Nagy kaland volt, köszönet érte!

Egyéb:Én erősen ajánlom a 2. ponttól azt a "vissza a parkolóba,és autóval át Ipolyszőgre"című verziót.

Végszó: a kisautót elvittem, hadd versenyezzen.

A nyírjesi tóSegítő Szűz forrásai
A második pontonA lápon
Itt a vaddisznóErre?
Talán itt?Alakul a dolog
Az utolsó 

A lista az oldal alapbállításának megfelelően nem mutatja az összes bejegyzést (74 db), az összes megjelenítéséhez kattints ide.

Az alapbeállítást (25 db) felülbírálhatja a felhasználói beállítás, amelyet bejelentkezve a felhasználói adatok között tudsz megváltoztatni.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]