FAQ
699. Négytestvér forrás (GCTESO)

A forráshoz vezető hidak

A forráshoz vezető hidak

A régi fahíd

A régi fahíd

A forrásoknál

A forrásoknál

A négy testvér

A négy testvér

Emléktábla

Emléktábla

Négytestvér-forrás télen

Négytestvér-forrás télen

A TESZ emléke (Eltűnt: 2013)

A TESZ emléke (Eltűnt: 2013)

Az eltűnt TESZ emlék félszigete

Az eltűnt TESZ emlék félszigete

Rockenbauer-kopjafa

Rockenbauer-kopjafa

Kirándulóközpont

Kirándulóközpont

Kőér-forrás

Kőér-forrás

Hódos-tó

Hódos-tó

Kanyon

Kanyon

A nagytótvárosi harangláb hűlt helye

A nagytótvárosi harangláb hűlt helye

Ládarejtő fa

Ládarejtő fa
Szélesség N 46° 19,750'
Hosszúság E 17° 47,664'
Magasság: 180 m
Megye/ország: Somogy
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2003.08.21 14:37
Utolsó lényeges változás: 2008.07.31 18:51
Utolsó változás: 2022.09.11 16:41
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Ajtony
Ládagazda: Ajtony
Nehézség / Terep: 1.5 / 3.5
Megtalálások száma: 614 + 3 sikertelen + 22 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.6 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.
A fordítást dudikoph készítette.


Négytestvér-forrás

A láda (mérete cm-ben D16*8) a Kaposvár határán fekvő Gyertyánosi parkerdőben rejtőzik a Négytestvér-forrás fölötti meredek domboldalban. A rejtekhely egy hársfa tövén van (a vastag fa 2 m feletti magasságban keskeny villásan ágazik 3 felé), amelyhez közvetlenül a forrástól szinte lehetetlen felkapaszkodni.
Kevésbé meredek utat találsz kis kerülővel, ha a Négytestvér-forrástól tovább mész a kulcsosház felé, és itt indulva  N 46° 19,756' E 17° 47,723' 160 m [GCTESO+letérés az ösvényről] ferdén felfelé a domb oldalában közelíted, kikerülve a meredekebb részeket.
A jelszó képzése: a logfüzetben található kérdés megválaszolása, amelyhez adatot találsz a "Pozsonyi csata" c. fejezetben.


A ládába utazó ügynök, vándorbogár, geoérme helyezhető. Ha még nem tudod, hogy ezek micsodák, feltétlenül olvasd el ezt a leírást!

Az adoptált láda
A ládát djpt játékostársunk telepítette először, köszönet érte. Az eltelt idő alatt több olyan változás is volt, amelyek rögzítése időszerűvé vált.
(2007.06.15.)

2007, a millecentenárium éve
A láda neve egy ezeregyszáz éve lezajlott eseményt juttat eszünkbe: négy fivérre emlékezhetünk, akik örök életre beírták magukat a történelembe. Jutas, Üllő és Tarhos 907-ben a pozsonyi csatában, Levente 895-ben a bolgárok ellen halt hősi halált a honfoglalás eseményei során.

A pozsonyi csata
A 907-es pozsonyi csata a Honfoglalást véglegessé tevő utolsó, egyben a honvédő háborúk közül a legelső volt. Ekkorra magyar fennhatóság alá kerültek a nyugati végek az Enns folyóig.
899-ig Arnulf frank király a magyarok szövetségese volt. Halála után a trónt fia, Gyermek Lajos örökölte, aki a szövetséget felrúgta, és a magyarok ellen hosszas, a frank birodalomra nézve végzetes háborúskodást folytatott, melynek során Árpád kiterjesztette uralmát Morvaországra is. 907-ben azzal a dokumentált céllal, hogy a magyarokat egyszer s mindenkorra kiirtja a föld színéről, Lajos megindította döntőnek szánt hadjáratát hazánk ellen. 907. június 4. és 7. között a zseniális hadvezetésnek köszönhetően a magyarok szétzilálták és demoralizálták a Duna két partján felvonuló ellenséges csapatokat, majd Árpád fejedelemnek a frank-bajor hadnál számbelileg kisebb csapatai az ellenséget Pozsony térségében véglegesen felmorzsolták és megsemmisítették. A diadalnak köszönhetően kereken száz évig ellenséges hadsereg nem merészelte lábát Hazánk területére betenni. A Honfoglalás nagy művét ez a csata egyszer s mindenkorra véglegesen sikerre vitte.
A diadalnak nagy ára volt. A csatatéren halt hősi halált Árpád fejedelem 3 fia, Jutas, Üllő és Tarhos. A negyedik, Levente már korábban a Honfoglalás korábbi csatájában esett el 895-ben. Egyes források szerint maga Árpád is a csatában szerzett sebesülés következményeibe halt bele hamarosan.
Az Árpád-ház folytonossága Árpád fejedelem legfiatalabb fia, Zsolt révén örökösödött a Zsolt - Taksony - Géza leszármazási sorban. Mivel Géza fia, Vajk (Szent István) nem hagyott maga után örököst, ezért később Géza öccsének, Mihálynak a leszármazottjai vitték tovább az Árpád-ház folytonosságát a Zsolt - Taksony - Mihály - Vászoly - I. Béla férfiágon.


Gyertyánosi erdő
A Kaposvár és Zselickislak között elterülő 77 hektáros erdő 1971-ben kapott új szerepkört a megye első parkerdejeként. Az eltelt idő alatt a város terjeszkedése és a Kapos-Zselic Kertváros létrejötte az egykori legelőkön azt eredményezték, hogy a lakott helyek lassan körbevették, és megközelítése is könnyebbé vált. Azóta a családok és természetkedvelők rövid sétáinak kedvelt célpontja.

Az erdő változatos felszínű vidéken található, ahol a meredek dombokat mély völgyek és vízmosások választják el. Nevéhez illően, zömében gyertyán-hárs vegyes erdő, ahol a ritkított faállomány és gyérített cserjeszint lehetőséget ad arra, hogy a szaggatott felszíni formákban gyönyörködjünk.
Sajnos ma már csak jelzésszerű maradványok utalnak arra, hogy a középkorban ezen a helyen egy kis motte típusú (kerített földvár lakótoronnyal) vár állott. Látható néhány olyan terepalakulat, amelyről lerí, hogy nem természeti folyamatok alakították ki. Az elnéptelenedett Nagytótvárosból 1975-ben ide telepített kis haranglábat a bronzharanggal is hiába keressük...de ez az utóbbi már nem a törökök bűne.

Az erdő talán hóolvadás után a legszebb: egyes részein a védett hóvirág hihetetlen sűrűségben lepi el a földet.
A Zselic éghajlatában érzékelhető enyhe óceáni és mediterrán hatásnak köszönhetően néhány ritkább védett növény is él ebben az erdőben: a szúrós csodabogyó -Ruscus aculeatus- állományainak egy része megmaradt a védelem előtti időszakból (akkor még koszorúkhoz gyűjtötték az ágait) míg az igazi ritkaságnak számító lónyelvű csodabogyó -Ruscus hypoglossum- gyér állománya a látogatók által nem háborgatott szűk bevágásokban rejtőzik.

Turistautak
A kis területű erdőben 3 turastajelzés is található: a DDP- Piros sáv a K+ Kék kereszt, és a rövid K4 Kék négyszög jelzés. Ezeken változatos módon megközelíthető a forrás és a turistalétesítmények.

Források
A fő völgyben két forrást is találunk. Az egyik a Négytestvér-forrás, amelynek kiépítése 1971-ben fejeződött be. Ez tulajdonképpen egy jóvízű forrás négy helyen történő kivezetését jelenti. Talán nem érdemtelenül megörökíthetjük, hogy az ünnepnapokon társadalmi munkában végzett kivitelezés Lévai József Györgynek és természetjáró barátainak köszönhető. Nem túl aszályos időszakokban mind a négy kifolyóból bőven csurog a nagyon finom, hideg forrásvíz.
Ha innen a K4 Kék négyszög mentén folytatjuk az utat, hamarosan egy turistaemléket találunk. A Társadalmi Erdei Szolgálat egykori Forrás nevű faháza 1975-ben létesült a tó egykori kis félszigetén, amelyet 2016-ban alakítottak szigetté; a kulcsosház később elpusztult, és csak a mellette állt magas kéményű tűzrakóhely őrizte még évtizedeken át az emlékét. (Az 1982-ben kiadott Zselic turistatérképen -31 kemény magyar forint volt az ára!- még ez a házikó+kémény szerepel a címlapon mint a környék emblémája.) 2014-től ez az emlék is eltűnt, de helyette Rockenbauer-totemoszlop áll.
A Hódos-tó melletti található "Gyöngyvirág" kulcsosház a természetjáróknak ismerős lehet, mint bélyegzőhely a Zselic teljesítménytúrák során.
A kulcsosház melletti kis völgyben rejtőzik az 1978-ban foglalt szép kis Kőér-forrás.

A Gyertyánosi erdő megközelítése
Autóval a legegyszerűbb, ha a 67-es úton indulsz ki a városból Szigetvár felé. Egy hosszú emelkedő után a dombtetőn ágazik el jobbra az út Kertváros ill. Töröcske felé. 600 méter után jobbra egy kis füves teret találsz - parkoló  N 46° 19,814' E 17° 47,358' 220 m [GCTESO+parkoló]. A buszmegállónál bemenve az erdőbe, a piros sáv Piros sáv jel mellett keleti irányban ereszkedhetsz le a fő völgybe, amely a forrást is rejti.
Aki Szigetvár felől jön a 67-es úton, azt ajánlom, hogy a városba (Donner városrész) vezető elágazás után a nagy bal kanyarban kapaszkodjon fel a főúton a dombtetőre, és balra ágazzon el Töröcske felé. Ha még az emelkedő előtt a völgyben a GPS alapján azt gondolnád, hogy már nagyon közel van a láda, mégse menj a magántulajdonban lévő lovardán keresztül!

Mindenkinek!
Aki nem szereti a meredek kaptatókat, figyelje a játékostársak bejegyzéseit; több kényelmes utat is felfedeztek, amelyek viszont tájképi szépségben talán nem versenyezhetnek az ajánlott útvonalakkal...
A terep nehézségi fokozata a feltüntetetthez képest az időjárás és a választott útvonal szerint +/- 1 fokozatot eltérhet!

Geológiai érdekesség
A turistaközpont füves terén átvágva, keleti irányban hagyod el azt a léckapunál. Jobbra tartva, felkanyarodsz a hegyoldalon, és nagyon vadregényes vízmosásos helyet találsz, amely akár a keskeny aszóvölgy alján végig haladva, akár fentről, a szakadék pereméről megfigyelve, különleges élményt nyújt az ilyesfajta dolgokra fogékonyak számára. (N 46° 19,680' E 17° 47,915')
Különösen esős, sáros időben vigyázzatok a gyerekekre itt!

Kellemes túrát!
Állapot: kereshető

KRW értékelés (354 db): környezet: 4.61 rejtés: 4.32 web: 4.45 átlag: 4.46

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
-
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
+
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell

Régi láda, nincs moderálva.

Green Eye 2022.09.30 11:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

feverprice 2022.09.24 13:42 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Jekeba29 2022.09.23 10:38 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.9.12]

CostolA 2022.09.17 19:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Sikeresen megtaláltuk, egész nap esett az eső, túra közben is, kicsit sárosan is, de meglett. dobozt zártuk, a biztonság kedvéért kapott egy zárható uzsiszacskós borítást is az üveg. [Geoládák v3.12.10]

somga 2022.09.01 14:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük. DDP közben kerestük meg. Meredek volt. [Geoládák v3.12.10]

Ajtony 2022.08.19 18:32 - Egyéb
Karbantartási igény kikapcsolva, lásd előző logomat.

Ajtony 2022.08.19 18:02 - Egyéb
Jaj, Istenem, mit csináljak? Most egy intézet igazgatójának, sőt Igazgatójának magyarázzam azt el, hogy mi elmaradott vidékiek, akik nem vagyunk igazgatók, sőt Igazgatók, ismerjük azt a mondást, hogy "erre közelebb, arra hamarabb". Vagyis nem kell a forrástól toronyiránt felkepeszteni a domboldalon, ugyanis elemi geometriai igazság az, hogy egy domb legmeredekebb részétől tovább sétálva a völgy mentén, majd rézsútosan felmenni a domboldalon a rejtés helye felé, ez nem 100%-os meredélyt, hanem kb. 10...15 %-os emelkedő útvonalat jelent a vadcsapásokon. Aztán azt is röstelleném ide írni egy igazgatónak, sőt Igazgatónak, hogy ez a javaslat szerepel is a ládalapon ("A ládáról" piros kövér betűkkel indított cím alatti bekezdésben). Utóirat1: természetesen a rejtést nem helyezem át, bízva a következő Keresők hozzáállásában. Más: a forrás feletti domboldal nem a Keresők taposásától erodálódik, hanem természetes folyamat, mutatják ezt a kidőlt, kifordult tövű fák. Utóirat2: Természetesen ha a Megtaláló jószándékú javaslata magán e-mailben érkezik, én se választottam volna ezt a nyíltszíni reagálási módot. Pl. kaphattam volna javaslatként, hogy az általános megfogalmazás helyett adjam meg az ösvénynek azt a pontját koordinátákkal, ahonnan indulva rézsútosan kényelmesebben fel lehet menni a domboldalba. Meg fogom adni koord formátumban útpontként, kis türelmet kérek.
Ha a technika ördöge közreműködése folytán eltűnne az a log, amire válaszoltam, ide másolom:
"Zselici kódorgások 2022 nagyon jó helyeken, de három kritikán aluli rejtéssel a ládagazdától. Nem szoktam pontozni, de most használom ezt az eszközt is a figyelemfelhívásra.
A láda forrástól való megközelítése egyszerűen kiszúrás. Az égvilágon semmi értelme egy legalább 100%-os emelkedőn felmászatni az embereket, ami az értelmetlenségen, veszélyességen túl kifejezetten környezetpusztító. is.
Javaslom, sőt a Talajtani Intézet igazgatójaként határozottan kérem a láda áthelyezését."
Módosítás 2022.08.23 18:04 a piros kiemelt című bekezdést a szöveg aljáról áthoztam az első bekezdésbe, hogy feltűnőbb legyen a könnyebb megközelítés.leírása.

álomfogók 2022.08.18 17:16 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 1 web: 4.5 átlag: 3.33 súly: 4.52
Zselici kódorgások 2022 nagyon jó helyeken, de három kritikán aluli rejtéssel a ládagazdától. Nem szoktam pontozni, de most használom ezt az eszközt is a figyelemfelhívásra.
A láda forrástól való megközelítése egyszerűen kiszúrás. Az égvilágon semmi értelme egy legalább 100%-os emelkedőn felmászatni az embereket, ami az értelmetlenségen, veszélyességen túl kifejezetten környezetpusztító. is.
Javaslom, sőt a Talajtani Intézet igazgatójaként határozottan kérem a láda áthelyezését.

flora1101 2022.08.11 12:40 - Megtaláltam
Nagyon jó a leírás. Köszönöm az élményt.

utigabi60 2022.08.08 13:52 - Megtaláltam
A forrás és környéke megéri a fáradságot, de a meredek partoldal veszélyes. Én 62 évesen nem mertem nekivágni, inkább megkerültem. Úgy is meredek, de megoldható. Aki gyerekkel keresi, vagy fél felmenni (a lejovetel miatt), annak a fentről közelítése ajánlom. Viszont még megvan mindkét láda. Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Ajtony 2022.07.29 14:00 - Egyéb
A különös módon károsított ládát és naplót pótoltam. Tekintettel arra, hogy pár napja a vadi új konyhai doboznak lába kélt, most a külső ládát igénytelen kivitellel pótoltam, az talán nem lesz kívánatos az igényes muglinak. A belső dobozka, amely a naplócskát védi, szokásom szerint ezúttal is búvárteszten átesett tömített kivitel. Kíváncsi vagyok ezt is sikerül-e beáztatni.

Ajtony 2022.07.25 07:50 - Egyéb
Lényegi kiegészítés következik. Tegnap délután kimentem ellenőrizni a helyzetet, amely több okból is siralmasnak bizonyult. Pocter bejegyzése annyiban kiegészítésre szorul, hogy Ő semmit sem talált. Ugyanis a rejtőhelyen megtalálható lett volna ágakkal gondosan álcázva és visszarejtve a kettős láda belső ládikája. Ami felháborító: a külső ládát és cseretárgyakat valaki ellopta. Túl azon, hogy milyen pitiánerség felmászni a dombra valakinek a vadi új műanyag dobozért, a legszörnyűbb, hogy ezt csak olyan valaki tehette, aki ismeri a játékunkat. Azon a helyen ugyanis nem mászkálnak csak úgy közönséges muglik, és célirányos, csak koordináta ismeretében végezhető kutatás nélkül nem lehet véletlenül rátalálni. Ráadásul cinikus módon a belső ládikát szakszerűen visszarejtette, Miután a ládanaplócskát szintén kilopta belőle. A dobozt használni lehet, de a kis naplócskát vajon minek vitte el? Elkeserít a dolog, mert a dobozt viszonylag könnyű pótolni, de a naplócskát és a kézműves kulcstartókat sok munkával és szeretettel készítettem a Megtalálók számára.

Ajtony 2022.07.24 06:22 - Egyéb
Kedves "Pocter"! Bosszantó lenne, ha a tönkretett láda helyett egy hete frissen kihelyezett láda eltűnt volna. Jelszó nélküli elfogadva, ámbár meggyőzőbb lett volna a források fotója helyett a feltételezett rejtő odú (vagy hasadék) fényképe. Egyébként felújítások és ládaellenőrzések során a Te szóhasználatoddal élve én már legalább 10-szer "tettem kockára az életemet" :-) itt azért, hogy kiszolgáljam a Megtalálókat.

Pocter 2022.07.23 15:30 - Megtaláltam
Nem találtam meg a ládát,bár néhány "ajándék"darabka hevert szanaszét
a környéken. Ebből gondolom ,hogy jó helyen tettem kockára az életem :) ,
ezen a meredek csúszós helyen.
A kép alapján kérném a pont jóváhagyását.
Köszönöm

[Jóváhagyta: Ajtony, 2022.07.24 06:31]

112 
kisscsabaemail 2022.07.20 10:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

Ajtony 2022.07.17 10:11 - Egyéb
Beázott láda bevonva, új kettős láda kihelyezve. Kérlek, hogy mind a füzetet védő belső dobozt, mind a külső fedelet jó zárd!

Verácska0721 2022.07.10 16:22 - Megtaláltam
Megtaláltuk! A láda teteje leesve, a füzet teljesen szétázva. A terep nagyon veszelyes! A Szabó család [Geoládák v3.12.10]

xegox 2022.06.07 12:44 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.10]

bambii 2022.06.05 10:54 - Megtaláltam
Megvan, bár a hegyoldal nagyon meredek, csúszós, a láda lyukas és a logbook teljesen elázott, a jelszó alig olvasható... sürgős beavatkozásra van szükség!! [Geoládák v3.12.10]

Moncsiroli 2022.06.04 07:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Köszönöm hogy megmutattad

Simonpitta 2022.05.01 17:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Nagyon szép ez az erdő is! :) [Geoládák v3.12.8]

rob0321 2022.04.20 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.00
Elég nehéz volt feljutni a ládához, viszont szép volt a kilátás.
Sajnos nem tudtunk beírni a kis naplóba, mert a toll nem fogott ami a helyszínen volt benne, kifogyott a tinta belőle :(

16505245705891650523228180
16505232281921650523228225
Zsuqrika 2022.04.18 14:00 - Megtaláltam
Tisztelt rejtő!
2021.08.12 első keresésem dátuma.
Ma újra itt!
Sok csodálatos rejtéshez volt szerencsém Somogyországban,és mondhatom,ez a többihez képest is nagyon nehéz terep.
Hogy a domboldalt nem védi,mert ott kapaszkodik fel mindenki,ahol gondolja,nincs igazán ösvény,ezzel azt éri el,hogy kopár lesz lassan a fal.
De ami végképp szomorú,hogy a kis füzetbe írnék,ami azért nem telt be még,mert nem fog a toll. (utolsó bejegyzés 2021 11.hó),vagyis még a ládagazda sem mászik ide föl?hogy rendbehozza a ládáját?
Kérjük tegye olyan helyre,ami másoknak is örömet okoz,és amit ellenőrizni tud.
Aki először próbál itt szerencsét,annak el is megy a kedve.
Ugye nem ez a cél?
Drága kincskeresők !
Tollat,kincset vigyetek magatokkal,ha élményt akartok,és egy komoly bakancsot!
[Geoládák v3.12.7]

joove 2022.04.16 15:26 - Megtaláltam
Kaposvárral ismerkedve. Köszönjük a rejtést.

Brigitta9 2022.04.16 13:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

Ajtony 2022.04.16 11:06 - Egyéb
Remélem, senkinek sem "loccsan ki az agyveleje", ha elcsúszik az avarral fedett puha sárgaföld-lejtőn. A láda marad, kivéve, ha valaki felajánlja, hogy károsodások esetén mindig újrarejti helyettem az Ő általa kinézett könnyen hozzáférhető helyen. A frekventált kirándulóhelyen könnyebben hozzáférhető láda még gyakrabban lenne rosszindulatú muglikárnak kitéve, még ezen a félreeső helyen is legalább évi gyakorisággal tűnt el.

Dawnsilver 2022.04.15 16:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Párom mászott fel érte, és a testvére. Szerintem nagyon balesetveszélyes helyen van, nem is értem a rejtőt. Jó lenne áthelyezni. [Geoládák v3.12.7]

Treasury 2022.04.15 16:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Megtaláltam. De nagyon csúszik, aránylag sokat kellett mászni. Édesanyám végig izgult, hogy mikor csúszok le és loccsan ki az agyvelőm! Kérem a rejtőt, hogy helyezze át a ládát biztonságosabb helyre. Köszönöm.
A környezet egyébként nagyon szép.
U.i.: édesanyám most csatlakozott hozzám először és utoljára. :'D [Geoládák v3.12.7]

tiktak 2022.03.21 13:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.7]

Elveszett Geoláda Fosztogatói 2022.03.15 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.15
DDP közben.
Éljen a magyar szabadság, éljen a haza!

/Quatermain/ [Geoládák v3.12.6]

Koosesty 2022.02.20 14:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.6]

Zümi 2022.01.20 12:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Csak óvatosan, csúsziiiiiiiikkkkk. [Geoládák v3.9.6]

Molisityu 2022.01.20 12:52 - Megtaláltam
Megtaláltam köszi!
✌️ [Geoládák v3.9.6]

limbi1 2022.01.02 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Nóra visszafelé jövet legurult a domboldalon, de nem lett baja. [Geoládák v3.12.5]

Jevica és Gyuszi 2021.12.30 11:26 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.5.10]

Brown Anikó 2021.12.30 11:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.0]

Pongi57 2021.12.30 10:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
A Geoszilveszter helyszínéről indultunk el Gyuszival és Reprocesszorral. Elvetettük a toronyiránt történő megközelítést és inkább kis kerülövel közelítettük meg a rejteket. Nagyon óvatosan kellett haladni az avar alatt megbújó csúszos sár miatt. A rejteknél utólért minket Anikó is. Találat után én elindultam visszafelé, de lefelé már nem bírtam ellenállni a Földanya vonzásának és a lábaim megindultak a völgy felé, s a felsőtestem pedig szépen eldőlt. Jobb combommal tompítottam a becsípódást, majd irányíthatalanul csúsztam lefelé. Esélyem sem volt, megállni, pláne felállni. Így sorsomba beletörődve csúsztam egy kidőlt fa irányába, amely végül megfogott. Vagy én fogtam meg őt. Részlet kérdés. A segítségével fel tudtam állni és a maradék pár lépést a turistaútig már ismét talppal tettem meg. Ezek után a forrás felé vettem az irányt és lemostam a kezemről a sarat. A nadrágom az maradt úgy, ahogy volt, nem akartam eláztatni, csak szétkentem volna a sarat. A forrás után az információs táblánál még fotózkodtunk egyet, majd Reprocesszor javaslatára egy kis kerülővel körbejártuk a szigetet és visszatértünk a többiekhez.
[g:hu+ 2.7.16]

20211230_10440520211230_104627
20211230_10464020211230_105544
20211230_11001620211230_110418
20211230_110603 
Hegyo 2021.11.21 13:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.19
Megtaláltam, köszönöm, hogy megmutattad a helyet. Mai szülinapi túrán szép állomása. [Geoládák v3.12.2]

data4526 2021.11.05 13:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.78
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.8.3 teszt]

Fenyeskard 2021.11.05 11:33 - Megtaláltam
Fölmásztam érte, köszönöm a rejtést!
[Geoládák v3.12.2]

Robinson76 2021.10.27 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.42
Gyönyörű a környezet, ahova ez a túra elvezet! Köszönöm, hogy láthattam!

Nileve6 2021.10.24 17:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

baggio 2021.10.16 13:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Petrukkio 2021.10.16 13:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

bcs723 2021.08.19 10:30 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

Yumi 2021.08.13 20:02 - Megtaláltam
Két dolgban nem vagyok biztos. Az egyik, hogy elkell-e ennyire dugni fel a hegyoldalba a ládát. A másik, hogy ez szerintem nem hársfa. [Geoládák v3.11.3]

OsiOsi 2021.08.10 17:53 - Megtaláltam
Ahhoz képest, hogy 3,5-es nehézségű a terep, közel a ládához két babakocsit tologató anyukával találkoztam. :-)

Vitya77 2021.07.26 11:29 - Megtaláltam
Dél-dunántúli piros túra közben. Szép erdő, szép környék, csak kár, hogy ilyen kicsi a területe. Jó pár évvel ezelőtt már jártam ugyanitt, és a ládát is megtaláltam, csak nem jelentettem be. Most ez is meglesz :-)

RUNiko 2021.07.26 10:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Köszönöm Vitya77! :) [Geoládák v3.12.7]

RezsoBacsi 2021.07.20 11:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Jó meredek a hegy itt. [Geoládák v3.11.3]

viad 2021.07.15 07:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Bővebben otthonról. [Geoládák v3.11.3]

h725 2021.07.14 18:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.13]
Könnyű, kellemes séta. Mondjuk a ládikóért meg kellett küzdeni, csúszós, sáros időben komoly lehet :) Köszönjük !

Bogi, Vali, Zsolt

Erdei utakonA tónál
Akár csónakázni is lehetne ? 
breimanne 2021.07.14 17:32 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

nmárti 2021.07.14 17:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.58
Az egyik legjobb a Kaposvár környéki barangolás alatt. sokkal egyszerűbb volt, mint a leírás sejteni engedte, bár a láda helye.... nagyon szép volt az út,amin besétáltam és a forrás környéke is nagyon tetszett. Köszi a rejtést!

Aniko & Gyuri 2021.06.16 10:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.11.0]

Caranthis 2021.06.13 11:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.0]

Roni83 2021.06.06 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.08
Megtaláltam! Már többször voltunk itt a családdal sétálni, most megmásztuk a dombot is.

petheovacka 2021.05.03 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.12
Megleltük, mély lélegzések közepette a Zselicben Szabinával. Kösszi a rejtést! --- 4az1ben tartalom a miniatűr Zselicben! Csodás kis bioékszerdoboz!

Kántorék 2021.04.11 17:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.3]

Béla 53 2021.04.11 11:14 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.6.9 teszt]

Marthality 2021.04.04 10:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

GyurkóDani 2021.03.30 16:06 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

adamszo 2021.03.20 17:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

sipsza 2021.03.20 17:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

Bennnybenő 2021.03.20 15:31 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Kissdaniel991 2021.03.20 15:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Sir Pajszer 2021.03.10 15:22 - Megtaláltam
Köszi!

Petimester 2021.03.07 18:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

horimilan 2021.02.20 23:59 - Megtaláltam
szép környezet, dombot nehéz volt megmászni februárban

Robogo 2020.12.13 16:53 - Megtaláltam
Siófoki hétvégén ellátogattunk Kaposvárra kitkat0123-mal. Hu-s és com-os ládát se hagytunk megtalálás nélkül. Főleg nekem hiányoztak az itteni ládák, még ez a környék ismeretlen volt számomra. Érdekes volt a hely. Már kezdett sötétedni, mikor ideértünk. A tótól felfelé elég veszélyesnek tünt így a mászás, csúszott és meredek is volt. 15 méterrel odébb vitt a gps. Lefelé már kis kerülővel mentem egy egyszerűbb és biztonségosabb út reményében.
Köszönöm a rejtést!

MoGeMaP 2020.10.23 16:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

Kitty1982 2020.10.23 16:38 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Izgalmas "hegymászás" volt! Dávid, Kitti és Tomi [Geoládák v3.7.6]

tabletta 2020.10.10 14:41 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4a]

fa-peti 2020.10.10 14:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Ambró 2020.10.04 18:05 - Megtaláltam
.

emiGrant 2020.10.02 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.36
Mivel már úgyis a Gyertyánosi Parkerdő gyönyörű tavánál parkoltunk a GCHDR felkereséséhez, a Négytestvér-forráshoz is onnan indultam el. Hihetetlenül közel volt, és bár így lemaradtam egy hosszabb sétáról, az a meredek hegymászás kárpótolt. A hosszú túra nélkül is volt a ládának meglehetős sportértéke. Sajnos a fákba kapaszkodás és ülepemen való csúszkálás annyira kimerített, hogy a rejtő segítségére volt szükségem a láda ügyében. Nagyon kedvesen segített és így bár szörnyen koszosan, de épségben értem vissza az autóhoz. Köszi a rejtést! :)

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
lelcache 2020.10.02 10:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést! lelcache

biuska93 2020.09.30 17:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Kata81 2020.09.20 18:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.18
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Elektromágnes 2020.09.20 18:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.18
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

becko 2020.09.05 10:30 - Megtaláltam
Vonatos kirándulás katonakorom megcsinosodott városába. Egy 27km-es gyalogtúrán gyűjtöttem be a város 14 ládának 38!!! pontját.
Jól esett a friss víz, a meredek domboldal kevésbé.

Kis Nyuszi 2020.08.22 22:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

EmesESE 2020.08.22 14:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.37
M Megtaláltuk ! 🙂
Az ajánlott parkoló felől közelítettük meg a forrást, ami utólag kiderült nem a legjobb választás volt, mivel következő célunk a GCHDR volt, melynek parkolójából könnyed sétával meg lehetett volna közelíteni a rejteket. A forrás érdekes helyet történetet mutat be, tetszett a jelszóképzés, de a meredek hegyoldalban való ládakeresés nagyon fárasztó, hogy egyéb akkor eszembe jutó jelzőket ne használja.
Köszönjük a lehetőséget! ! [Geoládák v3.4.1]

BRita72 2020.08.17 19:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Totht737 2020.08.17 19:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

targonczas 2020.08.07 19:26 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.2.11]

fcsaba 2020.07.18 14:33 - Megtaláltam
Geotekerés Kaposváron és környékén. Megszenvedtem a feljutással, de sajnos csalódnom kellett: a ládában nem volt logfüzet, ráadásul egy nagyon oda nem illő "ajándék" van benne: egy felbontott zacskós leves. A rejtő találat elfogadását:

[Jóváhagyta: Ajtony, 2020.07.18 15:35]

köszönöm szépen! A forrás és úgy általában a környék látványa viszont teljese kárpótolt; köszönöm a rejtést!

Iván19 2020.06.11 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.47
Köszönöm a lehetőséget. Nagyon szép hely, de a láda megközelítése elég nehéz.

P6115522P6115523
P6115524P6115528
P6115533P6115535
P6115529 
FreeRP 2020.04.28 18:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

JAck:66: 2020.03.15 15:08 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.0.34]
Tetszik a kreatív jelszóképzés!

GergoKrisi 2020.03.10 10:59 - Megtaláltam
Köszi a rejtést

HRita 2020.01.25 11:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

szaszkievics 2020.01.25 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Kaposvári és környéki fél napunkat egy nagyon kellemes környezetben, a Gyertyános parkerdőben és a Töröcskei tó környékén töltöttük. Szebbnél szebb szurdokok váltogatták egymást.
A parkerdő még télen is varázslatos volt az érintetlenségével, a forrásával és a megannyi látnivalójával együtt!
Köszönjük HRita, KesserHercegnővel, hogy itt is járhattunk a GC által :)

20200125_10495820200125_105547
20200125_115520 
Pantya 2020.01.19 13:59 - Megtaláltam
A forrás es a környezete gyönyörű, viszont mivel elkezdett melegedni az idő, a sár pedig csúszni, a ladahoz képtelen voltam feljutni. Kérem a képek alapjan a megtalálás elfogadását, ha lehetséges. Köszönöm a rejtést!

[Jóváhagyta: Ajtony, 2020.01.20 07:19]

IMG_20200119_131536IMG_20200119_131218
IMG_20200119_131213IMG_20200119_131221
Kishercegek 2019.12.29 13:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Nagyon jó kis kirándulóhely, mesés környezet. Hála a ládának, egy őzikével is találkoztunk. Köszönjük a rejtést.

Natusniki 2019.12.26 15:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

MinionBaba 2019.11.24 18:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

MinionAnya 2019.11.24 18:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.0.0]

Melconmixer 2019.11.06 12:14 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

nrudi 2019.10.25 10:06 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! ZMER [Geoládák v2.2.5]

nadam81 2019.10.12 13:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Szőkekapitány 2019.10.11 10:54 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.71
Köszönöm szépen a rejtést.

levcsesz 2019.09.29 17:00 - Megtaláltam
Köszönjük!

geoládászok 2019.08.30 13:20 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

zsityi 2019.08.19 13:33 - Megtaláltam
Nem találtuk meg, de kérlek a képek alapján fogadd el, köszi zsityi

[Jóváhagyta: Ajtony, 2019.08.25 07:26]

P1020904P1020927
geri83 2019.08.08 18:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

Gabriel79 2019.07.20 15:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Kn_saci13 és naandi8 társaságában [Geoládák v2.2.5]

naandi8 2019.07.20 15:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Gabriel79 és Kn_saci13 társaságában! [Geoládák v2.2.5]

kn_saci13 2019.07.20 15:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Naandi8 és Gabriel79 társaságában. Második nekifutásra, de sikerült :) [Geoládák v2.2.5]

balatom 2019.06.22 13:05 - Megtaláltam
Megtaláltam.

Pogánypeti 2019.06.16 11:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról! [g:hu 1.6.2y]
A Töröcskei parkerdőből gyalogoltam át ide a Gyertyánosi parkerdőbe. Nekem nagyon bejött ez a jól kiépített pihenőpark a kis fahidakkal, emlékoszloppal, esőbeállóval, a Hódos-tóval, na és persze a két szép forrással. Jót sétáltam itt. A láda felé vezető meredeken felkaptattam, majd logolás után ugyanott jöttem le, de szinte tyúklépésben, nagyon óvatosan, nehogy lecsússzak.
Innen a közelben elrejtett GCHDR láda irányába gyalogoltam tovább...
Köszi a rejtést! :)

Zsotyka 2019.06.15 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.41
Köszönöm a rejtés!

Zsozso94 2019.06.15 19:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! :)

Gyertyános parkerdőGyertyános parkerdő
Négytestvér forrás 
MisziP 2019.06.09 17:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Petya1982 2019.05.12 16:43 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

jonapet 2019.05.01 16:11 - Megtaláltam
Megtaláltuk Leviékkel! Köszönjük a rejtést! Szilvi és Peti [Geoládák v2.2.5]

ukata79 2019.04.28 18:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Sergio64 2019.04.28 09:30 - Megtaláltam
Nehéz a terep, de feljutottunk, bár a párom félúton majdnem feladta. Köszönjük, egy élmény volt! A lefelé út???
Zs & Zs

IMG_20190428_100740IMG_20190428_102059
buksika 2019.04.08 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
Ez örökre nagy emlék marad számomra. Ahogy jöttünk le a lejtőn, nem tudtam megállni és végül még a barátnőmet is ellöktem, kellett egy kis idő míg magunkhoz tértünk. Mikor már haza értem, akkor vettem észre, hogy nincs meg a napszemüvegem, biztos esés közben leesett. Ide újra ki kellett menni a napszemüvegért és szerencsére meg lett :). Köszönöm a lehetőséget. :-)

99A66EDA-2061-4314-926C-FF013993E9C2D8217B79-9AD0-409E-B47D-3E54104599CC
proti92 2019.04.07 15:11 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

devries94 2019.04.07 12:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2]

gym 2019.03.30 09:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Korigumi 2019.03.24 20:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Pety84 2019.03.24 15:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

marciq 2019.03.08 21:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

feldelaci 2019.02.23 13:59 - Megtaláltam
Megvan, köszi a rejtést!

BngCng 2019.02.10 15:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, a hozzáférést nehezítette a sáros talaj és a sportcipő kombó, de végül sikerült. [Geoládák v2.2.5]

guppik 2019.02.10 13:00 - Megtaláltam
Megkerestünk néhány útbaeső ládát Kaposváron és környékén. Tilinko és Kong Sverre voltak társaim a csúszós, sáros domboldalban. Köszönjük a rejtést.

Csabiq 2019.02.10 11:54 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönöm a rejtést! Marci, Janka, Csabiq[Geoládák v2.2.5]

GyBenedek 2019.01.10 09:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Umbia 2018.12.30 13:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

Ulmi. 2018.12.30 12:45 - Megtaláltam
Geojézuskával egybekötve kerestük meg.Jó meredek a rejtek,de klassz.

RoliHun 2018.12.29 13:35 - Megtaláltam
Geokarácsonyfa után még sétáltunk egyet Zsuval
Köszi a rejtést

zsuuu 2018.12.29 13:35 - Megtaláltam
Geokarácsonyfa után Rolival
köszi a rejtést

Vándor-ló 2018.12.28 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.46
Két napos túránk második ládája. A láda közelében lónyelvű csodabogyót is láttunk, duplán megérte felmászni a hegyre.
Köszönjük a rejtést.

margabat 2018.12.27 15:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.56
Geokarácsonyfa-kereséssel egybekötött ládavadászat. Köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

András04 2018.12.26 15:57 - Megtaláltam
.

pappcsalád 2018.12.26 15:55 - Megtaláltam
[g:hu 1.6.1e]

Pifu 2018.12.26 12:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést:
Gabi&Pista

ht01 2018.12.26 10:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

aceespepee 2018.12.25 23:59 - Megtaláltam
megtaláltam :)

Nilike 2018.11.17 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.34
Zöldtusa Zselici gyalogtúra alkalmával (15 km-es gyaloglás alatt) sikerült ezt is begyüjtenünk. :)
A táj gyönyörű, a rejtés remek, viszont embertpróbáló...nem is mindenki mászott fel velem érte!
Köszönjük!!!

20181117_11584720181117_120006
ha2 2018.11.13 11:05 - Megtaláltam
Ez meredek volt!

anettx 2018.11.13 11:05 - Megtaláltam
TFTC! [Geoládák v2.2.4]
Somogyi-baranyai csavargások harmadik napján.

Csodás kis pihenőhely ez! A ládához a fel- és lemászás emelt az élményen.

gcteso-IMG_8540 
GeoFox 2018.11.11 14:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.70
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Dóri és Gábor [Geoládák v2.2.5]

Szisz1976 2018.11.02 20:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Bolisz 2018.11.02 17:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0f]

Dóra2011 2018.11.01 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.72
Szüleimmel közös találat, felmásztunk a rejtekhez.

IMG_20181101_144852IMG_20181101_145007
IMG_20181101_142339IMG_20181101_142344
IMG_20181101_144630 
BombaBoti 2018.10.27 14:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

foxfoxfox 2018.10.21 17:00 - Megtaláltam
Balatonról Pécs felé ejtettem útba a GCTESO-t és hatalmas meglepetést okozott a gyönyörű és szépen berendezett völgy! Köszönöm, hogy lecsaltál ide, ez megint olyan hely, amit láda nélkül nem sok eséllyel találtam volna meg.
A környék sajnos tele volt muglival, a kúttól 10 méterre két 8-10 év körüli gyerek éppen nagy hegymászásban volt, nem mertem példamutatásommal versengésre hívva őket az egészségüket kockáztatni, esetleg felfedni a (nagyon) kiváncsi gyerekszemek előtt a láda rejtekét, így - bár a hármasan elágazó fát kiszúrtam - nem mentem fel a ládáért és most "Jelszó nélkülit" logolok, bízva Ajtony jószándékában.
Köszönöm az élményt!

[Jóváhagyta: Ajtony, 2018.10.22 11:38]

Nem szoktam hozzá az ilyen gyors rejtői reakciókhoz :D, köszi Ajtony!!!

sok az illatforrás
hidak és Fügevölgyhíd
farnerz 2018.10.14 15:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.41
Köszönöm!

Lámpás 2018.10.13 10:59 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést.

Kisdecso 2018.10.06 14:45 - Megtaláltam
XXI. Katica Tanya Zöldpont Tájékozódási Túraverseny után jutott idő egy kis ládázásra is. Köszönöm szépen!

jdltrio 2018.10.06 10:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.76
Köszönjük a rejtést.

Nyúl & Bandája 2018.10.06 10:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

yano6ard 2018.09.08 09:45 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget!

KeryBony 2018.08.30 17:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.54
Nagyszerű környezet! Köszönjük, Ajtony!

[Jóváhagyta: Ajtony, 2018.09.01 08:04]

Endresz_család 2018.07.19 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!

Igazán szép túracélpont a környék.

Nyeta101 2018.07.12 13:36 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Kinga & Nyeta101 [Geoládák v2.2.4]

g-tabe 2018.06.21 19:36 - Megtaláltam
Megvan, köszi!

zaskl 2018.06.16 10:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. ZASKL

enagy 2018.06.01 17:50 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést

ésKata 2018.04.30 15:00 - Megtaláltam
szuper

denika 2018.04.28 15:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

denho 2018.04.28 15:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.80
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Forrás közelébe a tóForrás
Forrás vize nem iható? 
V_Gabor 2018.04.28 10:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.37
Nos, ez meredek volt. A második fa volt a nyerő.
Nagyon kellemes hely, csak ne lenne ennyi szúnyog itt.

Köszönöm! [g:hu 1.5.4j]

2018-04-28 09.50.38R2018-04-28 09.51.32R
2018-04-28 09.51.38R2018-04-28 10.03.14R
2018-04-28 10.06.52R2018-04-28 10.07.08R
2018-04-28 10.15.49R 
Bass 2018.03.22 15:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Yoe 2017.12.27 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.39
ok

jozsi18 2017.10.27 13:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.41
A környezet csodálatos!
A ládához feljutás eső után eléggé csúszós!
Köszi:
Bubi és Bömbi

Szilkó76 2017.10.21 10:55 - Megtaláltam
Részletesen később...

Köszi a rejtést!

bubu&vahur 2017.10.03 11:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

gyalogk 2017.09.24 16:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.86
Megtaláltam, köszi.

N.Zs. 2017.09.23 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
Nagyon szép a környezet, de a ládához jutás tartogatott kihívást rendesen....
Itt biztosan nem találja meg senki véletlenül.
A piroson indultunk, majd tovább mentünk még a Hangár-dombi repüléshez (GCHDR).
Így összesen 3,5 km volt 140 méter szintemelkedéssel.

IMG_5862IMG_5863
IMG_5864IMG_5869
IMG_5875IMG_5876
IMG_5877IMG_5901
IMG_5903 
mucsucsula 2017.09.10 00:00 - Nem találtam meg
Sajna nem találtam meg, pedig szerintem a megfelelő fánál jártam... Szerintem eltünhetett a láda.
De még igy is jó kis mászás volt :D

Hepur 2017.08.19 18:06 - Megtaláltam
ok

Geoláda atti 2017.08.16 11:16 - Megtaláltam
köszi a rejtést

Zéboy 2017.07.31 19:37 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget.

Zéboy 
Berián 2017.07.31 13:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

navigaator 2017.06.06 00:00 - Megtaláltam
-

Puzzle Apartman Gyula 2017.05.19 20:00 - Megtaláltam
A Csalogány Panzióból tett séta keretében kerestük. Érdekes magasságban van a rejtés...

szalmakalapos 2017.04.16 14:48 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést !

szsoutdoor 2017.04.02 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.52
A kaposvári Hazajáró túrán kerestük fel a várost, és tettünk egy kellemes sétát a környékén. A Kaposvár környéki erdőségben meglelt első ládánk. A forrás melletti nyiladék tényleg nagyon meredek. Hangulatos környék a pihenőkkel és a turistaházzal. Köszönjük a rejtést!

monic1006 2017.04.02 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Születésnapi (szsoutdoor33) túra Kaposváron és szűk környékén a Hazajárók szervezésében. Gyönyörű időnk volt, remek emberek társaságában. Jópofa kis rész ez a forrás környéke, azt viszont mi sem annyira értettük, hogy miért ilyen meredekre kellett tenni - kisgyerekkel pl. veszélyes nekivágni megkeresni. Rohanva kerestük, mert a többiek már továbbindultak és nem akartunk lemaradni tőlük, de a ládát sem szívesen hagytuk volna találat nélkül. Szerencsére ha már felkapaszkodik az ember elég egyértelmű, hogy melyik fa rejti.
Köszönjük a rejtést!

Ajtony 2017.04.01 12:42 - Egyéb
Három súlyponti dolog miatt esett erre a helyre a választás, számos más szempont mellett, sőt néha más szempontok ellenére. 1) Szem előtt lévő helyről nem egyszer tűnt el 2) Itt van egy jól azonosítható, biztonságos oduval rendelkező nagy fa 3) Innen nagyon szép a rálátás a forrás környékére.
A rejtések során rengeteg, gyakran ellentétes szempontot kell mérlegelni, és elérni a nem tökéletes, de adott körülmények között a legelfogadhatóbb megoldást nem kevés kompromisszummal.

Vincenzo65 2017.04.01 11:40 - Megtaláltam
Jól eső forrás víz. Mi indokolja, hogy ilyen meredek helyen kell a ládát megközelíteni?
Mondjuk a bozótharcnál azért jobb. Most sajnáltam, hogy a botom a kocsiban hagytam.

CsiLa 2017.03.17 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.18
Megtaláltam! Köszi! :)

Teckila 2017.03.10 16:12 - Megtaláltam
[g:hu 1.5.3x] [wapon beküldött szöveg]

acsipapa 2017.02.05 10:19 - Megtaláltam
meglett

Webber 2017.02.05 10:19 - Megtaláltam
Meglett.

Párduc50 2016.12.11 15:00 - Megtaláltam
m

Liberty 2016.12.11 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.29
10/7. Ládatúra a Zselicben.

Zselici barangolásunk újabb gyöngyszeméhez érkeztünk. Két évvel ezelőtt májusban már jártam erre, láttam tavasszal és most télen is. Minden évszaknak megvan a maga hangulata. Most a tavat tükör jég borította, csodaszép látvány volt. A ládától lefelé nagyon kellett vigyázni, mert a levelek csúszósak voltak. Köszönet a rejtésért.

Kaposvár címere
kópé1993 2016.11.20 00:01 - Megtaláltam
Kaposvári ládázás Molkával Pliptaival és LionDaddyval.

pliptai 2016.11.20 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Suci 2016.09.25 20:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.54
Dodóval könnyedén(vicceltem) megtaláltuk...
Szép rejtés volt, hiányoltuk a tóból a vizet. Nagyon hangulatos kis erdő, tele turista útvonalakkal.

14469117_10207549172714490_1937779961_n14501888_10207549173154501_50881672_n
Petyóó 2016.09.14 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.37
Meglett, köszi a rejtést!

K.Ákos 2016.08.22 16:37 - Egyéb
Travel bug a ládában geocaching.com-on is be lett jelentve.

vitibi 2016.08.20 00:00 - Megtaláltam
Az erősen átázott talaj miatt nem mertünk felmenni a ládához.

20160820_105700[1]20160820_110101[1]
20160820_110116[1] 
GabSmith 2016.07.19 12:49 - Megtaláltam
Jó kis mászás volt a felázott domboldalban. Köszi!

SaManók 2016.06.29 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszi a lehetőséget. :-) [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Dorcsi2000 2016.04.12 09:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

jones5555 2016.03.28 14:07 - Megtaláltam
Szép környezetben, nehéz terep.

Harcimoha 2015.11.20 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.99
Nagyon jó volt, vigyázz, hogy útközben le ne csússz! A kilátás gyönyörű!

K.Ákos 2015.10.04 16:32 - Megtaláltam
Följutni még könnyű volt de a lejutás már kalandosabb volt. A kilátás gyönyörű volt.
Köszönöm a rejtést.

WP_20151004_12_30_39_Pro 
Kujti 2015.09.27 17:00 - Megtaláltam
Esőzés után igazán kalandosra sikerült. :) Köszönöm!

vbr 2015.09.16 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.38
Köszönjük a rejtést!

kilali 2015.09.08 16:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Köszönöm a rejtést.

Kicsiflor 2015.08.16 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

Dislike 2015.07.30 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
Thx

oPeti 2015.07.29 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Mindenképpen érdemes idelátogatni, bár pillanatnyilag a forrásból nem ajánlott inni a kihelyezett táblák szerint. 20 éve nem jártam erre, pedig igazán nincs messze, jó volt felnött fejjel újra felfedezni a gyertyánost.
A domboldal nem semmi, és a jelszó is ötletes! Kár, hogy a helyszínen semmilyen információs tábla nincs kihelyezve a forrás történetéről. Hihetetlen, hogy mennyien járnak ide a vizéért.

Dr.Lada 2015.06.20 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.27
Kerékpáros találat.:-)
A GCtour után nekiálltunk a 7dom multi dombjainak, két pont között épp itt vezetett el az utunk, így kötelező találat volt. Érdekes a környezete a forrásoknak meg a foglalásuk is. A ládához nem volt könnyű a bringás cipőben fel, meg lejutni, de azért abszolváltam.:-) Itt kezdett el esni az eső, de szerencsére csak rövid ideig, mert mire a 7dom következő pontjához értünk már le is vehettük az esőcuccot amit itt húztunk magunkra. A jelszó ötletes, ki kellett googliznom, így legalább tanultam is valamit.:-)

tandrew 2015.05.10 18:12 - Megtaláltam
Nem volt a legkönnyebb terep, de nagyon élveztük. :) Ötletes rejtés. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

mazzag 2015.05.10 12:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. :-) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

sgbt 2015.05.10 12:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

GCTESO_20150510115758.jpg 
Imiboy79 2015.04.26 13:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.Üdv.Imi [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

kutymiri 2015.04.05 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.36
Megtaláltuk nagy nehezen, köszi a rejtést!

arnoldlaszlo 2015.04.04 14:47 - Megtaláltam
Megvan
Nem sámli a domboldal...
Köszi a rejtést!

csimbike 2015.04.04 12:19 - Megtaláltam
Nagyon hangulatos hely! Szerencsére az idő kegyes volt hozzánk, s kisebb csúszásokkal ugyan, de sikerült megtalálni a ládát. Köszönjük az élményt! :)

Zalán 11 2015.04.03 14:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

zalajaro 2015.04.03 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.32
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.

Jó panoráma nyílik a ládától a völgyre .

 
laszloze 2015.04.01 16:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.43
nagyon kemény a rejtés :) de sikerült

Köszönöm a rejtést!

kacsati 2015.03.24 19:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

kaldigeza 2015.03.24 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Kacsati, szalaij társaságában. Köszönöm a rejtést!

szalaij 2015.03.24 15:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Lia & Zotya 2015.02.07 14:17 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Egy élmény volt a nagy hóban megmászni a meredek oldalt, de megcsináltuk (Lia0427)! :)

eltájoló 2014.10.04 00:00 - Megtaláltam
Megvan. Köszönöm.

Ajtony 2014.08.20 11:10 - Egyéb
Ládaellenőrzés - sikerült egy viszonylag sármentes napot kifogni.
Új probléma: A láda minden álcázás nélkül, fejjel lefelé (tehát beázást megkönnyítő helyzetben) ledobva feküdt az üreg szájánál, messziről kiszúrható módon. Ha mugli csinálta, köszönöm, hogy nagyobb kárt nem tett benne. Ha ládász csinálta, köszönöm, hogy megkönnyíti a muglik dolgát, és segít a beázásnak. Még az lenne a legvigasztalóbb a lelki nyugalmam érdekében, ha valami erdei jószág kaparta volna ki...
Régebbi probléma: Egyébként azért mentünk ki, mert jelezte "Gábor75", hogy nincs logbook (és így természetesen a jelszó sem érhető el). Most a helyzet a következő volt: sem a ládának, sem a kis logbookot védő belső vízhatlan doboznak sincs semmi baja, de a logbook tényleg eltűnt belőle, csak két kitépett lapja volt benne. Érdekes kártevés, majdnem úgy néz ki, mintha valami rosszindulatú ember szándékosan akarná tönkretenni mások játékát. Esetleg lehet, hogy azonos az alábbi bejegyzést tevő szellemes játékostársunkkal? Az Ő bejegyzése az egyik kitépett lapon: "Itt járt az ördög! Hívj fel! Tel.: 666"

csbagi 2014.08.15 17:25 - Megtaláltam
Kaposvári ládázás Istvánnal.
A korábbi logbejegyzések miatt a rejtővel előzőleg beszéltem telefonon, szívesen segített, köszönöm szépen! Viszont a csúszós talaj miatt a láda helyére már nem is mentem fel - most látom, mégiscsak megvan.
A környezet nagyon szép, örülök, hogy eljöttünk ide!

Gábor75 2014.08.02 14:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.00
Öröm a köbön! :-) [g:hu 1.5.0t] [wapon beküldött szöveg]
Lopakodóval, kerékpárral ma kaposvári ládákat céloztunk. Eddig csak átutazóban láttuk ezt a várost, most sikerült alaposabban megismernünk. Nagyon tetszett! A meredek domboldalon felkapaszkodva a ládát hamar megleltem, hála a pontos leírásnak. Sajnos a ládában a leírásban szereplő találós kérdéses logbook nem volt benne. Gyors telefon a Rejtőnek a problémáról aki készségesen elárulta a jelszót. Köszönöm a rejtést és a segítséget! :-)

Lopakodó 2014.08.02 12:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.0t] [wapon beküldött szöveg]

kiki23 2014.07.31 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 2.28
lervadászva

griffs 2014.07.22 10:15 - Megtaláltam
Kétnapos bringatúra alatt. Nagyon szép helyszín, a tavat is megnéztem.
Logbook nincs, a madarak azt csiripelték, hogy átalakítás alatt van:)
A postakocsi úton és a 4 fa túrán folytattam..

szabokla 2014.05.31 10:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.28
Megtaláltuk!

Kaposvári hosszú hétvégénk első ládája volt Ildivel. A meredek térdre kényszerített ugyan, de azért meglett! A tónál éppen céges bulit tartottak, így nem időztünk sokat. A forrás vizét megkóstolva teljesen megértem a helybeliek lelkesedését érte, nagyon kellemes ízű!

Köszönjük a rejtést!

Ritka jó ízű víz!Kacsa úszta tó :-)
A lovak már csak ráadás 
yeti1974 2014.05.18 13:06 - Megtaláltam
Köszönjük
Nyanya,Yeti

Nyanya&Yeti 2014.05.18 12:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.18
Nekünk is a rengeteg esőzés után kellett mennünk ládázni. Rengeteget csúsztunk, de megérte. Megtaláltuk!
Nyanya, Yeti

Schlégl 2014.05.10 12:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.44
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
A jelszóképzés nagyon ötletes. A hely nagyon szép és karbantartott. A láda megközelítése nyugdíjaskorúaknak és gyerekeknek kizárólag mentő kirendelése mellett javasolt.

kitkat0123 2014.04.19 00:00 - Megtaláltam
Kerékpártúra elején betértünk ide a völgybe és nagyon meglepett ez a kis forrás. Sorban álltak az emberek a vízért, kis kézikocsin visznek innen több tíz litert, ami egyébként tényleg nagyon finom. Kicsit csúszott lefelé a domboldal, de azért sikerült lejutni. :D A ládában sok a ládaszemét, de egyébként teljesen ok. Köszi a rejtést.!

Az első parkerdő 
bumbika 2014.04.17 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Megtaláltuk!

GeoMelinda 2014.03.22 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.95
Megtaláltuk, köszönjük! :)

Lia0427 2014.03.01 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.00 súly: 1.00
Esős idő után megtaláltuk, nagyon izgalmas volt! :)

Törpe 2014.02.22 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Köszönjük! Törpe

PEx2 2014.02.09 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.09
Annyira örültem, hogy sikerült a csúszós oldalon felmászni, hogy csak a kérdés végét írtam fel. De harmadik próbálkozásra kitaláltam a választ! :)

molka 2014.01.02 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.96
Hát, hát, hát... Szép hely, bár a forrás környékét meg sem tudtam nézni a tömegektől, akik a vizet hordták. A rejtés azonban kritikán aluli, azóta sem jöttem rá miért kellett a legmeredekebb domboldal legmagasabban fekvő fájához tenni. Estünk, keltünk... ilyen saras időben életveszély és persze mondanom se kell, hogy a forrástól a komplett tömeg végigmozizhatta a láda megtalálását. Köszi azért!

carmin 2014.01.02 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.29
Köszönjük a rejtést.

dabcsi 2013.12.29 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.31
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg] és csúszkálás közben megtaláltuk "Nyunyecka és Mici" ( hörcsög, macska? ) sírhantját is.... Béke poraikra

Access Denied 2013.12.26 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.08
Karácsonyi "ladagyár" - 19/15.

A kis tavat balról kerülve közelítettem a forráshoz. Az "elkerített" területen levő turistaház és környezete példás és lélekemelő, ilyennek kellene lennie az összes turistaháznak és pihenőnek az országban!
A doboz kalandos megközelítéssel, de meglett! Sár, vizes levéltenger és legalább 50°-os emelkedő...
A forrásnál éppen nagyüzem volt, ketten töltögettek rengeteg 5 literes műanyag flakont.

Köszi a rejtést!

Gab007 2013.11.01 15:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.00

:-)vándorViktor 2013.10.25 00:00 - Megtaláltam
"De ezen a földön találtam kincset " - Republic

dendeocse 2013.10.24 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Megvan.

eTiGeR 2013.10.20 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.32
Megtaláltam. :) A forrásnál nagyon sokan voltak, így azt ki kellett hagynunk... Nem győztük kivárni, amíg a 40-50 literes kannákat megtöltik... A rejtekhez nagyon meredek út vezet fel, de fel lehet jutni..., bár esős időben ez necces. Köszi a lehetőséget.

Négytestvér forrás és a tömegGyertyánosi erdő (1)
Gyertyánosi erdő (2) 
R-Gyu 2013.10.15 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Az előző napi eső miatt a ládához felvezető út oltárian csúszott. A forrás felé menet a turista háznál 3 nagy kutya ugatott, arra felé nem mertünk lemenni. Még jó, hogy a forrásnál lehetett kezet mosni.

A forrás
Szoknyás
benist 2013.10.14 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.27
Bringával Kaposvárról. A töröcskei útról letértem a P- -ra, majd elkerekeztem a forrásig. Igen nagy volt a forgalom, szinte egy pillanatig sem volt üres a forrás. Én is kóstoltam, valóban jó ízű. A ládához kiadós mászás a sáros oldalban, majd logolás előtt pici rejtvényfejtés.

Szöszke15 2013.10.12 13:06 - Megtaláltam
Megvan!

nbokan 2013.09.22 14:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.77
A közeli GCHDR parkolójából jöttünk, nehéz volt fényképezni, mert folyamatosan jöttek a forráshoz palackokkal és vitték a vizet, ez nem is csoda a csapvíz nekünk sem ízlett itt Kaposváron. A rejtekhez tényleg elég meredek út vezet, de leküzdhető, még Áron is feltudott jönni. Szép környezetben sétáltunk, szeretjük az ilyeneket, kösz a rejtést.

Anikó77 2013.09.21 12:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Barátaim társaságában sikerült megtalálni!
Köszi a lehetőséget!

Anikó77, markovicsa, Eji, zsotie

markovicsa 2013.09.21 12:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Ma aniko77 társammal kora hajnalban vonattal utaztunk Balatovilágosig ahol Zsotie barátunk és párja várt bennünket gépkocsival, onnan indultunk tovább a Geocaching XXVII. fesztivál és versenyre. Ez alkalomból a környék hu-s és com-os ládáit begyűjtöttük.

Kokó 2013.09.21 09:05 - Megtaláltam
Kess letudva! [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

Mathau 2013.09.21 09:02 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 4.40
A Hangár dombi repülés után leereszkedtünk a földre, ide a forráshoz. Kellemes hely, de nekem túl sokat nem adott. A rejtés meg iszonyat meredek domboldalban van, nem szoktam megriadni az ilyesmitől, de ez most kemény volt. Értem én, hogy sok a mugli, de azért ez mégis csak túlzás.

 
19izsi73 2013.09.21 09:02 - Megtaláltam
ok

Kofola BT 2013.09.21 09:02 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Nagy Ádi 2013.08.22 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 3.67 súly: 2.69
Köszi a rejtést!

kicsiogre 2013.08.19 13:52 - Megtaláltam
Hangulatos környék, köszönöm a rejtést!

Peu405 2013.07.31 11:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

GCTESO_20130731115414.jpgGCTESO_20130731115437.jpg
GCTESO_20130731115744.jpg 
Kukucska 2013.07.17 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.37
Megvan! [g:hu 1.4.28a] [wapon beküldött szöveg]

 
Péter60 2013.06.12 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.97
Különleges kiépítésű forrás, megmászatós rejtés és a szokásosan élvezetes "ajtonyos" leírás. Köszönöm.

Tancsi 2013.06.09 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.00
Nehéz volt de megtaláltuk, valaki elszívta az elrejtett cigimet :)

gattina 2013.05.18 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Megküzdöttünk érte!

tax30 2013.05.02 11:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Köszönjük a rejtést!
Jó nehéz volt a terep, iszonyú meredek! Hirtelen ötlettől vezérelve indultunk útnak, nem ide készültünk, de itt kötöttünk ki, természetesen utcai cipőben...
Csodás a hely, szép élményekkel tértünk haza!

 
picuresnagyur 2013.05.02 08:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
köszi

Tapír csapat 2013.04.14 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
megtaláltuk!

Ancsapat 2013.03.16 16:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
A rejtekhely megközelítése a nagy hó és a síkos ösvények miatt csak kerülővel sikerült, de szeretjük a kihívásokat. Fentről ereszkedve találtuk meg a ládát. A hó miatt az izomláz garantált, de szuper élmény volt. Köszönjük!

HBD111 2013.03.16 16:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Megtaláltam! Az ösvények és utak nagyon csúsznak,a helyet nehéz megközelíteni.

Csa.Csi87 2013.03.11 11:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.51
Nagyon szép, vadregényes táj.
Köszi a rejtést

 
plecs 2013.03.09 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.91
A Zselici túra "hozadéka" lett ez a ládika...köszönet a rejtésért!

BubaGC 2013.03.09 09:00 - Megtaláltam
:-)

tgb 2013.02.24 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.76
Megvan!
A csúszós talajra vonatkozó figyelmeztetést kéretik komolyan venni, különösen így télen, ellenkező esetben mindenki megtapasztalhatja hogy milyen érzés átázott, latyakos-sáros avaron szánkázni... nekem sikerült, nem kellemes.

Herobrine 2012.12.31 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.30
Már többször megtaláltam a szüleimmel.

AdamSky21 2012.12.31 10:45 - Megtaláltam
Köszönöm

Ajtony 2012.12.23 13:30 - Egyéb
Láda karbantartás, mivel valamilyen rágcsáló beázóssá varázsolta a külső dobozt. Mind a külső doboz, mind a logfüzetet védő flakon fedelét vízmentes módon, jól zárd!

Gubirobi 2012.12.07 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
DDRKT9-re menet megtalálva!
A ládát a közeli GCHDR láda elrejtőjének társaságában kerestük meg (a ládaoldal utolsó fejezetéhez ezt javasolt hozzátenni).
Egy kis séta közben megnéztük a forrást, ahol helyi erők ballonokkal, malomkocsikkal felszerelkezve hordták innen a vizet.
Következett az emelkedő, majd a láda megtalálása.
Köszönjük a lehetőséget!

 
Bőrharisnya 2012.11.18 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.38
Csodás környezetben, jól elrejtve találtuk meg a ládát. /kissé beázott!/
A láda nélkül nem jártunk volna Magyarország e csodálatos gyöngyszeménél!

eleem 2012.11.09 14:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Egy jó kis 30km es körtúra Cseber barátommal. Ó nagyon csodás a környék és az oda vezető út a fények a színes levelek a tükröződő tó, bent az erdőben a levelek hullása. Pazar.

Cseber 2012.11.09 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Megtaláltam elemmel, aznapi 30km-es túránk keretében! Megtalálás után seggen lefelé!

A tó
A forrás és Én
CSS Team 2012.10.23 17:00 - Megtaláltam
Megvan!

lalat 2012.10.07 17:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.11
Jó volt szép a környezet. A dombot elég nehéz megmászni.

Infonorbi 2012.09.23 17:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.21] [wapon beküldött szöveg]

karlo.p 2012.09.23 14:56 - Megtaláltam
Kellett érte "kapaszkodni" de nagyon tetszett a gyerekeknek! A doboz sarkát kicsit megrágta valami emiatt a logbook nedves volt.
köszi!

 
kobcikrajci 2012.08.28 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.85
Bicajos ládavadászat Kaposvár környékén. Mai legnehezebb terepünk volt a láda elérése, persze egy hegyi túrás napon fel sem tűnt volna. A meglepően sűrű erdőben már szinte félhomály honolt, így rögzítve a látványt továbbálltunk a szomszédos rejtéshez.

szamosszamoca 2012.08.20 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Szép környezet, kellemes hely, a forrásnál sokan voltak. Tollat vigyetek, mert nincs a ládában.

 
Ajtony 2012.07.30 13:37 - Egyéb
"Find Friends" vándorbogár beletéve. Csak akkor vidd el, ha az elvitelt és az új elhelyezést is lejelented a geocaching.com-on!

zolcsik 2012.07.13 10:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.16] [wapon beküldött szöveg]

mufurc 2012.07.05 19:30 - Megtaláltam
-

Ventura64 2012.07.01 09:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.19] [wapon beküldött szöveg]

Co-Fi 2012.06.29 10:30 - Megtaláltam
A forrás jó vízű, üdítő pihenőhelyet nyújtott, szükségem is volt egy kis felfrissülésre, a mászókázás után! Köszi a rejtést! Cica&Bundi

raci 2012.05.27 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.93
Irigyeljük a Kaposváriakat a várost körülvevő rengeteg szépen kiépített, karbantartott kirándulóhelyért. A hegymászás jó volt, utána szomjunkat is tudtuk oltani a kitűnő forrásvízzel. A túristaház mellett folyt a nyálunk a finom illatoktól, sokan itt sütötték főzték ebédjüket, nagy-vidám társasággal. Köszi, hogy megmutattad ezt a remek helyet!

atipapa 2012.05.19 12:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.08
köszi

kefe 2012.04.27 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
köszi, megvan, szép környezet. TB-t elvittem

Csibe&Zoli 2012.04.22 10:20 - Megtaláltam
Volt már egy előző nekifutásunk, akkor nem találtuk, de a nagy tömeg miatt nem akartunk feltűnést kelteni a domboldalban mászkálással, így akkor feladtuk. Most a "kerülőúton" sikerült feljutni, a rejtek is könnyen meglett. A ládában elhelyeztünk egy Kanadából érkezett travel bugot (http://www.geocaching.com/track/details.aspx?tracker=mtnqhq)
Köszönjük a rejtést! :-)
(ui: a ládában nem találtunk íróeszközt, és sajnos éppen nálunk sem volt, így a logbookba a megtalálás időpontját nem tudtuk rögzíteni. aki legközelebb arra jár, mindenképpen vigyen magával tollat)

pogi 2012.04.21 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.76
Megtaláltuk! Spontán ládázás volt, de élveztük. Nem volt egyszerű 2 kisgyerkőccel megmászni a hegyoldalt, de sikerült.
Köszi!

LionDaddy 2012.04.18 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.98
Kaposváron dolgoztunk ma, és utána a környékbeli ládákat szedegettük össze. A turistaháznál parkoltunk és innen sétáltunk a forrásig. A tó és környéke nagyon szép, nyugalmas hely, kedvem támadt volna egy jó kis bográcsozáshoz vagy szalonnasütéshez.
A rejtekhez feljutni is nehéz, de lefelé még nehezebb, pedig most száraz volt minden. Esőben, sárban durva lehet.

Köszi a rejtést!

 
ADML 2012.04.15 11:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.68
Sikerült!

Ronin 2012.04.06 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.99
Megvan! [g:hu 1.4.7] [wapon beküldött szöveg]
Esős időben vetődtünk ide, de ez sem akadályozhatott meg mindket a ládakeresésben. A hegyoldal megmászására azért végül csak egyedül vállalkoztam, ami nem bizonyult rossz döntésnek mert a kütyü ugrálása miatt kicsit bolyongtam, mire meglett a doboz.
Mire a tavat is körbejártuk, az eső is elállt.
Köszönet a rejtésért!

lyzX 2012.03.30 13:25 - Megtaláltam
Köszi a rejtést, nagyon szép hely! Megtaláltuk, bár a koordináták nem túl pontosak.

blezs 2012.03.30 13:25 - Megtaláltam
Köszönjük!

Sparks 2012.03.16 10:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.57
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.5] [wapon beküldött szöveg]

Szépen meg kellett mászni a domboldalt, de meg lett szerencsére. Elképesztően sok ember jött vízért rengeteg palackkal.

Hajnalék 2012.03.15 15:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
MEGVAN A 100.!
Ünnepi ládakeresés alkalmával.

baranyaifiú 2012.03.10 08:50 - Megtaláltam
OK!

tmolli 2012.03.10 08:50 - Megtaláltam
Köszönöm!

Junika 2012.03.03 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.00
A domboldal elég csúszós volt.A láda tetejének egyik sarka törött így a láda beázik! Köszönjük a rejtést!

má-csa 2012.01.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 2.83 súly: 1.90
Igazi téli időben, hóban, sárban nem volt egyszerű felmászni a meredek domboldalon, de végül sikerült megtalálni.

maris 2011.11.29 12:11 - Megtaláltam
fobizannal kerestem és találtam
bár szerintem az odú nem egészen északi, bár annyi fa között, ha ráakad az ember a megfelelőre, akkor az odú is meglesz :)

fobizan 2011.11.29 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.78
Kaposvár környéki kirándulás közben megtaláltuk. Ez a völgy még mindig nagyon tetszik, a rejteket kalandosan sikerült meglelni:)

BiBoLi 2011.11.20 11:20 - Megtaláltam
Okkk [wapon beküldött szöveg]

Avranella 2011.11.20 11:20 - Megtaláltam
Privetyik! Koszi a rejtest! :) [g:hu 1.3.19] [wapon beküldött szöveg]

zöldfülű 2011.11.20 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.11
lefülelve. :) [wapon beküldött szöveg]

Már régen vár minket Kaposvár - ideje volt engedni a hívásnak. Az biztos, hogy majd még jövünk!!! :)

Igen-igen kalandosra sikeredett keresgélés, amely rejtői segedelemmel zárult - viszont a hely maga akkor is gyönyörű!!!

Köszönöm a rejtést - és a segítséget

krisztian753 2011.10.30 13:10 - Megtaláltam
ok

TaoDavid 2011.10.29 09:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.33 súly: 1.78
Örömmel meglelvén e ládát,
tíz fokban átusztam a rábát :D
Nagyon szép hely ez az erdő... :)
Köszönöm ^^

Abelito 2011.10.29 09:15 - Megtaláltam
megtaláltatott :)

zakany 2011.10.08 14:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.68
Kaposvár és környéke láda project során :) Köszi a rejtést!

scele 2011.10.08 14:08 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

macikupac 2011.10.08 14:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.25
Somogyországban jártunk 9.

Egyszer régen, egy Zselic 50 túrán már jártam itt. Akkor nem volt lehetőségem nézelődni, mert még a túra elején voltunk és szednünk kellett a lábunkat. De a kanyargós patakvölgyre, a kis tóra és a kulcsosházra emlékszem. Utóbbinál volt a túra ellenőrzőpontja. Most nyugati irányból érkeztünk, így folyamatos lejtmenetben érkeztünk az aszóvölgyek találkozásához. Innen a völgytalpon, a patakot követve hamar a forráshoz értünk. Igen, forráshoz, mert valljuk be őszintén: ez itt egy forrás, csak négy kifolyója van. (Hasonlóan, mint a kőszegi Hét-forrásnak.) A vízhozamuk is elég eltérő, mert volt amelyikből bőven folyt és volt, amelyikből éppen csak csordogált. A ládához nem könnyen fértünk hozzá, mert az a kissé csúszós lejtő megviccelt minket - nem csak hegymenetben. A megtalálásban Picúr segített.

[wapon beküldött és otthon kibővített szöveg]

 
kivancsifancsi 2011.10.08 14:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.05
[wapon beküldött szöveg]
Egy napos somogyi ládázás: 11/18

A GCTESO és a GCTOTO között félúton álltunk meg. Onnan ereszkedtünk le a meredélyen a völgybe. Majd a forrásoktól nagy nehezen felküzdöttük magunkat a rejtekhez. Tetszett a hely.

 
Firesanyi 2011.10.02 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
+van:)

Paul 2011.09.22 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.03
Megtaláltam.
Köszönöm a rejtést.

 
misksomo 2011.08.31 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.00
GPS nélkül keressük a ládát, nem egyszerű megtalálni, de sikerült. Hurrá!

sztyopa13 a páratlan páros 2011.08.26 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Megtaláltuk!Népes gyereksereg vetélkedett különböző állomásokon a tóhoz vezető úton.A kevésbé meredek utat választottuk,a kulcsosház felől közelítettük meg a ládát.Ott is nagy élet zajlott.

ghiago 2011.08.10 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Köszönjük.

gusztigeo 2011.08.09 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
megvan

geosanyi88 2011.08.09 00:00 - Megtaláltam
Köszi

ngaba 2011.07.02 16:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Jó sokáig kerestük a fát... :-)

Antiemes 2011.07.02 16:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.43
A ládát több, mint két órán át kerestük, közben többször megjártuk a hegyoldalt fel-le, de végülis meglett. A láda nem pont a forrás felett van, hanem inkább kicsit balra, és jó magasan. Viszont a koordináták pontosak, feltéve hogy a GPS vételt nem zavarják a lombok. Köszönjük a rejtést, kalandos volt.

Babu&Zeo 2011.06.30 00:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést. Nagyon szép hely. Szerencsénkre a forrás egyik "megalkotójával" is sikerült találkoznunk. Sok érdekességet tudtunk meg tőle :)
Fox Yey

Hörcsög 2011.06.19 20:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.33
Megtaláltuk! Anita & Kyra baba & Árpi

Kakukkos és Hajszál 2011.06.13 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Köszi a rejtést!
Nagyon szép környék. Sok kirándulóval találkoztunk. Tetszett, hogy igényesen alakították ki a forrást.

Hoodlum 2011.06.12 12:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.00
Jó kis "hegymászás" volt! :) Köszönjük a rejtést!

tomadin 2011.05.17 19:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.78
Heureka!

Nagyon szép a környék, érdemes megnézni, nem csak ládázás céljából.

Köszönöm a rejtést láda nélkül ezt sem láttam volna.

:-)

HajTom 2011.05.15 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Megtaláltuk!
Még most sem találjuk a szavakat,hogy hogy is írjuk le a hely szépségét és varázslatosságát.
A Négytestvér forrásnál velem volt a 4 fiú testvér közül a legkisebb. :)
Köszönjük a rejtést!
Hajni & Tomi

A 4fiú tetvér közül a legkisebb
Pimpi69 2011.05.03 16:30 - Megtaláltam
Nagyon megáztam,köszönöm a rejtést.

fuzbal 2011.05.02 13:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.65
[wapon beküldött szöveg]
Köszi a rejtést!

Crowngu@rd 2011.04.29 16:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Felhőszakadás után jártam arra Steve Jr. barátommal. Kicsit csúszós, kicsit sáros volt de meglett.

Siposék 2011.04.24 17:00 - Megtaláltam
Első Travel bug költöztetés:)

Nagymamával és 3évessel elég nagy kaland, vissza inkább felfelé mentünk még egy kicsit, mert lefelé nem mertünk.. ha felér az ember az ösvényre, akkor jobbra kevésbé meredeken lehet lekerülni. Egy hölgy a meredek oldalon sikoltozások közepette ereszkedett le :)

rosie 2011.04.16 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
Megtaláltam, köszönöm.

Ildi76 2011.04.03 13:42 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

szicsu 2011.04.03 13:42 - Megtaláltam
magtaláltuk

Sly 2011.04.03 13:42 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.55
Toronyiránt fel... :)))

alfiku 2011.04.02 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Kata Viki, Csabi, Kata, Viktor, Judit, Zsolti, Pisti.

Cerberus 2011.04.02 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.89
Megtaláltuk! Tetszett a hely, a forrásból vételeztünk is vizet. Sokan voltak a környéken, de a láda rejtekéhez már nem igazán figyelt senki abban a magasságban. Megküzdöttünk a feljutással, mivel kicsit saras volt a talaj, ezért különösen csúszott, de megmásztuk a dombot. Köszönjük a rejtést!

Johnny40 2011.03.26 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Köszi a rejtést! Szép feladat volt felmászni a ládáig...:)

kismecus 2011.03.12 14:18 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2 web: 2 átlag: 2.33 súly: 2.36
Megtaláltuk.

"J&J" 2011.03.12 12:25 - Megtaláltam
BEAC a Zselicben. (DDK)
Zahyékkal és Piroskával közös találat

 
Mr. Fülixáj 2011.03.12 09:30 - Megtaláltam
X

Zahy 2011.03.11 12:25 - Megtaláltam
BEAC-cal március 15-i hosszú hétvégi túrán.

kbalint 2011.01.22 13:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk! :)

Apexsek 2010.12.05 12:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
A forrástól toronyiránt nem egyszerű.
Sár ugyan nem volt a fagy miatt, de kapaszkodni is nehéz a jég miatt.

Jó forgalma van a forrásnak!

apo69 2010.11.21 02:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.14] [wapon beküldött szöveg]

zsotie 2010.11.19 15:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.12
Megküzdöttem vele. Igencsak nehéz volt a sáros talajon felmászni.
Lefele inkább a kerülőt választottam.

Zsiráf 2010.11.13 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.15
Gyalogos kupa: 29,4km

Erdei kószálás még... A források vizét kannákba töltögették és szorgosan hordták elfele...
A dobozhoz a vízmosáson másztam fel, hát nem volt mindig egyszerű... Kis kerülővel sokkal lankásabb...

Mensikov 2010.11.06 00:00 - Megtaláltam
Egy kis segítséggel, de meglett:-) Ezúton is köszönjük!

szalergabor 2010.11.01 13:23 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.85
Meglett, bár eléggé megizzasztott a feljutás a domboldalba.

turaupdate 2010.10.31 10:30 - Egyéb
Másodjára leltük meg a ládát azért, hogy egy francia utazó cicát tegyünk bele.

Boby 2010.10.28 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.63
Zselickisfaludi "nyaralásunk" kincskeresése!
Hát... a csúszós, sáros avaron felmászni, nem volt egyszerű, de meglett! A doboz sajnos nem volt rendesen becsukva, így egy kicsit nyirkosak voltak a benne található dolgok!
Köszönjük a rejtést!

itt van!!! 
urbanj 2010.10.17 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Csodálatos környezet. :) Nekem nagyon tetszett a rejtés, készültem rá, hogy nem lesz egyszerű, különösen azért, mert az eső is szemerkélt. A forrástól felnézve megcéloztam egy potenciális fa jelöltet, persze nem nyert. Kiderült, hogy ott a csúszós oldalon még mehetek kb 40 métert. A koordináta teljesen pontos. Nem volt könnyű, még most is izomláz van a karomban annyira kapaszkodtam, amiben csak tudtam. Mindennek ellenére nagy élmény volt, köszönöm.

Ajtony 2010.10.14 08:24 - Egyéb
Most megfogtál! A leírás valóban hiányos, de pótolom a hiányt az alábbiak szerint. A ló (equus caballus) elöl harap, hátul rúg. Megközelítése 132 egész 4 tized centiméteren belül nem javasolt.

H. Gábor 2010.10.11 08:10 - Egyéb
Át nem mentünk rajta! De a tó után a karám előtt mentünk ki az aszfaltra, ott barátkoztunk az eszetlenül ugrándozó csikóval(fotó!).

Ajtony 2010.10.10 12:36 - Egyéb
Jó móka lesz! A Négytestvér-láda további keresőinek pedig ajánlom a piros betűs "A ládáról" címmel kezdődő bekezdést. Nagyon tanulságos.
A FAQ szerint 5-ös nehézségű terep: 5: Extrém terep. Minden, ami 4-esnél nehezebb. Extra felszerelés szükséges (hegymászócucc, búvárfelszerelés, hajó). (Lövészárok hadgyakorlat idején, Tisza közepe áradáskor :) )
Ui. honnan szedtétek a rúgós csikót, ha nem mentetek a lovardához? Vittétek Magatokkal Pécsről?

H. Gábor 2010.10.10 10:10 - Egyéb
Szia!
Az biza 5+os volt tegnap nem 3,5-es! Olyan szinkron-balett bemutatót tartottunk a domboldalba, hogy öröm volt nézni. A jó isten tegnapra így állította be a talaj nedvességtartalmát, mi meg pont kifogtuk.
A lovardán nem mentünk keresztül, a 2-es parkolótól mentünk le talán a piros sávon. Érdekes, hogy ott abszolút nem volt gond a lejtőkkel.
A Városligeti akadálymentesített ládádat pedig le fogjuk ellenőrizni, amint szerez valaki 5-6 kerekesszéket, nekiugrunk és versenyszerűen lenyomjuk. Ilyen ütődött ötletekhez mindig könnyen találni jelentkezőket, tehát készülj!

Ajtony 2010.10.09 17:56 - Egyéb
Gabikám! A megközelítés nehézsége 2,5 de írva vagyon a ládalapon, hogy sáros időben 1-gyel növekszik a nehézség foka.
(Kerülő utak is kereshetők, ahol még ma sem magasabb a nehézség 2-esnél. Én magam kb. kéthavonta felkeresem ellenőrzés céljából. Javaslom a Városliget nevű ládánkat, tolószéken is megközelíthető! Ma voltunk a ságvári Betyár-barlang ládánál. Fantasztikusan jó hely, de ott mit mondanál, he ez túl meredek és csúszós?!)
Arról nem is beszélve, hogy benne van a szövegben: NE MENJ a magántulajdonú lovardán keresztül. Így jár, aki nem hallgat az öregebbre.

H. Gábor 2010.10.09 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 1 web: 4.5 átlag: 3.33 súly: 3.61
Nagyon kellemes, sétálgatós környék.

Elnézést a rejtőtől de azt kell mondanom, hogy a rejtés rendkívül agyatlan és szerintem veszélyes is! A bakancsom talpán lévő hatalmas bütykökkel sem tudtam félútnál tovább felmenni, aljnövényzettel-humusszal együtt csúsztam vissza a meredélyről. Két fiam nagy küzdelem árán négykézláb, hason, háton feljutott a ládához. Lefelé jövet egy métert sem sikerült lábon megtenniük! Ők ketten csak alsógatyára vetkőzve ülhettek be az autóba.
Azért élvezték!

Ráadásul úgy térden rúgott egy rohadék csikó, hogy majdnem összesz@rtam magam. Még most is fáj... :) Ezt csak azért írtam le, hogy az általam megsértett rejtő is tudjon örülni valaminek. :)

 
easy123 2010.08.22 16:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.90
Jó a rejtés nagyon tetszett! Szúnyogriasztó ERŐSEN ajánlott!!!

Bojta 2010.08.17 19:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
Jót másztunk érte. :-) Klassz hely, jó rejtés. Köszönjük.

Strombus 2010.08.17 19:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Nagyon tetszett a környék, a rejtés és a jelszó is. Köszönjük szépen.
Érdekes, hogy a forráshoz milyen sokan járnak vízért, milyen nagy mennyiségben hordják el. Mi is vittünk két kulacsnyit. :-)

mkiss007 2010.08.17 19:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.77
Közös találat Strombusszal, Bojtával, Evokkal.

Ajtony 2010.08.10 14:22 - Egyéb
Ládaellenőrzés - minden O.K.

LAK 2010.08.08 17:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.30
Megtaláltam Zsuzsival! Logfüzet penészesedik!

izsolt 2010.08.07 10:25 - Megtaláltam
nem lett meg :-(
a gyerekkel felküzdöttük magunkat az eső után irtó csúszós oldalon, szegény zokszó nélkül mászott még azután is miután elesett, és erre kudarc :-(
maga a forrás viszont nagyon szép, a Kőszeg feletti Hétvezér-forrás kistestvérének mondanám

kérnék elfogadást
tracklog megy mélben

[Jóváhagyta: Ajtony, 2010.08.12 11:19]

 
thajagos 2010.07.27 12:18 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

macikutya 2010.07.25 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.65
Eső után azért elég meredek ez a domboldal :-)

nogacsalad 2010.07.01 15:00 - Megtaláltam
Részletek később...

angi0317 2010.06.29 15:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
:)

Éva 2010.06.29 12:35 - Megtaláltam
Már előre vártuk, hogy hosszú idő után végre egy jót sétálhassunk a természetben, ám mindjárt az elején szembesülnünk kellett az irdatlan méreteket öltő szúnyogállománnyal. Ezért aztán hamar menekülőre fogtuk, pedig tényleg szép a környék. (Azóta rájöttünk, hogy szúnyog-téren most nagyjából mindenhol ugyanez a helyzet...)
A rejtés valóban kissé szivatós, de a pontos leírásnak köszönhetően legalább nem kell órákig bolyongani a domboldalban.

Nebel 2010.06.12 17:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Ládázás Kaposváron taska1981, pkis, és kia71 társaságában.
Nagyon szép, gondozott környezetben könnyű találat. Az ösvények fantasztikus környezetben vezettek a forráshoz tényleg élmény volt itt sétálni. A láda hamar meglett, hála a pontos koordinátáknak.

Köszönet a rejtésért!

 
kia71 2010.06.12 17:15 - Megtaláltam
Közös ládázás taska1981-gyel, Nebel.com-mal és pkis-sel. :) Köszönet a ládáért.

Farekék 2010.05.30 14:40 - Egyéb
Betettük a Little Big Chicken Luddles Across the US to Hank's TB-t. A TB tehénként folytatja útját.

fehérkút 2010.05.26 16:45 - Megtaláltam
Kicsit meredek volt de meglett.

Ancsa & Taja 2010.05.24 14:18 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 1.00
Ehhez a ládához kétszer mentünk ki.Elsőre nem lett meg,kétszer is elmentünk mellette. Másodszorra is sikerült egyszer,de mégegyszer már nem :-)

pinyoe 2010.05.24 12:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 1.70
Köszönjük!
Gábor&Judit

utaszcsakany 2010.05.02 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 1.30
:) Megtaláltuk!!! Jót tett a rossz lábamnak ez a séta. Néha alaposan igénybe vette.

alarc 2010.05.02 14:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Hát ez tényleg meredek volt, a végén rendesen pihegtünk, de nagyon szép hely, máskor is elkirándulunk erre, egyetlen ami rossz, hogy a cross motorosok is felfedezték a helyet :((

köszönöm a rejtést

BRAVO2.0 2010.04.19 18:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.48
nos tényleg elég zorró a közeli megközelítés, főleg a talajerózió szempontjából, ám a helyszín zseniális! Kösz a rejtést!

Égetö 2010.04.07 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.80
MEGVAN! Ez a mai negyedik láda a GCKVAR, GCAPOS és a GCTOTO után. Hát itt sem volt semmi a felázott erdei talaj, mint a sípája és még le is kellett jönnöm! A GCTOTO felöl jöttem autóval és itt sem kellett 500 méternél többet gyalogolnom. Ez nem erény, csak kevés volt az időm.Jó öttletes rejtés! Ide még családostul is egyszer visszajövök!

Farekék 2010.04.02 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
Megtaláltuk a gyerekekkel a rövid úton. Lesz dolga a mosógépnek :)

Balu83 2010.03.27 16:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.41
megtaláltam:)

Viharosi27 2010.03.27 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
A láda nem egészen a forrás felett volt de azért megtaláltuk.

Doric és Laszisz 2010.03.06 08:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.63
Gyalogos kupa: 32.1km

Zselici Gyalogtúra közben találtuk meg.
A rejtésre azért adtunk 4 pontot, mert a domboldal kímélése nem játszott szerepet a láda helyének kiválasztásakor. Szerencsére volt egy kis fagy előző éjjel, így nem lehetett szétnyúzni a környéket.

Pomisa 2010.02.21 10:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.16
A láda nagyon meredek helyen van.Lefelé menet megcsúsztam és legurultam a hegyről!

szikizso 2010.01.02 22:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.29
Éjszakai túránk második állomása. A terep tényleg nem könnyű és a felázott talajon még nehezebb volt.

Szab 2009.12.29 11:58 - Megtaláltam
. [wapon beküldött szöveg]

Ritka01 2009.12.28 14:12 - Megtaláltam
Megtaláltuk M_ákossal

Nivabibi 2009.11.06 09:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.03
A víz nagyon finom!

sinus90 2009.11.04 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Sok évvel ezelőtt néhányszor voltunk a Zselicben, többek között itt is. Most itt ebédeltünk, s közben szemrevételeztük a meredek domboldalt. Holminkat lent hagyva a "lankásabb" utat választottuk, ott legalább lehetett a ki-bedőlt fák segítségével feljebb jutni. Kicsit bénáztunk, a Gps-ek összevissza mutogattak, de végül is meglett. A völgyből kiérve nyakunkba szakadt az eső, de azért bementünk a Hősök temetőjébe az ott lévő pontokért.

STB 2009.11.01 11:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.96
Meglett :)

othnan 2009.10.25 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.41
Közös találat RealRaul-ékkal.

RealRaul 2009.10.25 11:50 - Megtaláltam
ok

rattus2 2009.10.04 17:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.54
Egy héttel ezelőtt meghiúsult a nagy mugliforgalom miatt, ma bepótoltam más irányból megközelítve a rejtést.

sereszaki 2009.10.02 17:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.53
Alkatrészért jöttem egy kollégához Kaposvárra. Ha már itt voltam,ládázgattam is egy kicsit. Rajtam kívül teremtett lélek sem volt a forrás környékén,nyugodtan tudtam keresgélni. Nem volt egyszerű feljutni a ládához,ebben volt némi szerepe a tegnapi esőnek is. De jó volt ez így,klassz hely! Ittam a vízből is.

kajika20 2009.09.24 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk!!! Nagyon szép környezetben volt elrejtve, megtalálni nem volt nehéz, megközelíteni viszont annál inkább:) Négykézláb mentünk fel...Köszönjük!

szepzsuzsi 2009.09.21 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.30
2. sz. parkolótól sétáltunk. Sajnos a források közelébe nem tudtunk menni, mert szinte kígyózott a sor műanyag palackokkal és kannákkal a kézben, szatyorban, kerekes kocsikon. Vártunk, vártunk... De végül is ládát keresni jöttünk! Lemondunk a kóstolásról, de még a fotózásról is.
Köszönjük szépen!
szepzsuzsi, Hófehér

Hófehér 2009.09.21 16:39 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.40
Ahogy már Zsuzsi is írta, a sok vízhordótól nem lehetett fényképezni. Égnek meredő fenekeket pedig nem szerettünk volna megörökíteni. Köszi, azért jó volt!

Hófehér és Zsuzsi

Terdik Család 2009.08.22 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.28
Megmásztuk a meredeket.

Gi.Ni 2009.07.30 19:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 1.48
Húúú! Megizzasztott!!! Miért is ne, mi a nehezebbik utat válsztottuk. Közben őzet is láttunk. Veszélyesnek is mondható volt a felfelé vezető út. Szép a környezet, hideg a forrásvíz. Jó a rejtés, köszönjük! Niki és Jácint

pistika 2009.07.19 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.64
Kaposvarrol hazafele egy kis kitero az erdobe.
Szep erdo, de lentrol toronyirant eleg brutalis a megkozelitese a ladanak.
Tegnap azt hiszem, ez lehetetlen lett volna. :-)
Koszi!

katika 2009.07.19 17:17 - Megtaláltam
Nagyon tetszett.Köszi! [wapon beküldött szöveg]

 
hadidoki 2009.06.28 08:37 - Megtaláltam
megtaláltam

Mo-Hó 2009.06.07 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Szeretjük a békét, a csendet, a nyugalmat, tiszta levegőt, a lassú víz csobogását. Köszönjük az élményt.

Qszez & Angel 2009.06.05 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.30
Szuper rejtés, embert kívánó helyen. igazából én is csak úgy találtam meg, hogy izé... már mérgemben belerúgtam a korhadékba, mivel a források felett sehol se találtam...és láss csodát, kifordult a korhadt rész és mögötte volt a láda!

BaLinda 2009.06.01 15:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
Kaposvári hosszú hétvégénk utolsó állomása volt. Nagyon tetszett a forrás, a kis tó az erdőben, és a gyerekek nagyon élvezték, ahogy felmásztunk a ládához. Még szerencse, hogy nem volt nedves a talaj, mert akkor nem tudtuk volna megközelíteni...

dieurie 2009.05.30 16:23 - Megtaláltam
jót ettünk-ittunk :)

korban 2009.05.30 16:22 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

vaj+zs 2009.05.28 11:10 - Megtaláltam
Sajnos a ládát feldulták.A rejtekhely felé haladva először a logbook első borítóját találtam meg,majd tovább kerestem, és a füzet többi részét is megtaláltam,de a bejegyzéseket kitépték.A füzet maradékát betettem a rejtekhelyen talált zöld zsákba és visszarejtettem,hogy legalább a jelszót letudja írni a megtaláló.Körül néztem a területen,de semmi más nem került elő a ládából.A környék nagyon tetszett és jó ötlet volt ide ládát rejteni,kár,hogy útban volt valakinek.

Kalasz 2009.05.03 13:15 - Megtaláltam
Meglett.

njani55 2009.05.03 12:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Megtaláltam

ndavid42 2009.05.03 12:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.35
[:227:] mai 4.
Mecseki hosszú hétvége után hazafelé a Zselicet fedeztük fel.
Nagyon tetszett a tó és a környéke, a láda nélkül ide biztosan nem jutottunk volna el! Érdekes a kis félsziget a megmaradt kandallóval-kéménnyel. A forrástól a ládához nem volt egyszerű felmászni a nedves, csúszós avarral borított domboldalon, de legyőztem :)

ReniTesó 2009.04.27 17:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
100. ládánk, ráadásul a születésnapomon. Megküzdöttünk érte, de nem volt más választásunk, már csak a névválasztás miatt sem.

pero 2009.04.27 16:00 - Megtaláltam
Jo meredek volt a rejtekig :)

divi 2009.04.27 15:45 - Megtaláltam
megvan

Atmosz&Zozmosz 2009.04.26 12:30 - Megtaláltam
Megvan :)

Gyros 2009.04.21 18:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.83
Tekergés Kaposvár körül 8/12

Kellemes hely, köszi.

Közeli tóTöbbiek elől
A 4 tesó 
Hz 2009.04.21 18:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.01
Kaposvár környéki szemezgetés.
[wapon beküldött szöveg]

Nyugalom, csend, békeTalálat
csabika25 2009.04.19 13:17 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Kisrooka 2009.04.19 13:11 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

aPPle29 2009.04.16 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.53
Nagyon szép hely!
A mászás és csúszás után jólesett a finom forrásvíz!

Andi.Tomi 2009.04.13 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.00
Megtaláltuk. A hegytetőről célszerűbb keresni, mert nagyon meredek.

Bianka 2009.04.13 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.42
ok

Fgg 2009.04.13 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.43
Kaposvárról kiugrottunk sétálni!
Jó lenne minden nagyváros közelében 1-2 ehhez hasonló pihenőhely.

Tepiszellem 2009.03.30 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.62
Az eső nem könnyítette meg a mászást, a hely meg ér egy hosszabb itt tartózkodást.

zöldcsacsi 2009.03.30 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Huu, a nap ládikája!

TücsiTeam 2009.03.29 12:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.53
Esőben, mászókötél nélkül életveszélyes volt, de kitartottun.
Köszönjük a rejtést.

Kukucsi 2009.03.28 16:37 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

petiba 2009.03.28 16:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
A fuvolaverseny döntője után kiszellőztettük a fejünket. Gyönyörű, virágos völgyön haladtunk lefelé a forráshoz.
Köszönjük a rejtést.
A kis csapat: Zsuzsi mama, Zsozsóka, Anna; Géza, Csilla, Lotti, Lencsi és Éva néni
Peti bá'

a lányok
 
ozeki 2009.03.28 10:53 - Megtaláltam
Abaligeti geowellness Bernivel, +egy kis plusz - geotrio Mecsekelés után Somogyországban :)

hinia lux 2009.03.21 16:50 - Megtaláltam
Szép környék.

Az út elejeAz út vége
Hampi 2009.03.21 16:49 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

eperdzsem 2009.03.15 16:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Még volt egy kis idő Lehel Zalaegerszegi buszának indulásáig, ezért természetesen ládázással töltöttük el az időt. GCAPOS után érkezünk a parkerdőbe. Már a parkolóban meglepődtünk, hogy milyen sokan keresték fel a nem éppen jó időben is a környéket. Kár, hogy csak így kora tavasszal jutottunk el ide, nyáron bizonyára még hangulatosabb. Bár akkor lemaradtunk volna a még igencsak nyíló hóvirágokról, amik szép számban voltak jelen itt is, mint ahogy utunk során sok helyen láttuk. Ugyancsak felfigyeltünk egy apró kis kék virágra, amit hosszas tanakodás után "csillagvirágnak" azonosítottunk be. De a rejtő - Ajtony - elmondta, hogy valójában májvirág, azaz Hepatica nobilis a neve.
A ládát a kényelmes Kék négyszög jelzésen közelítettük meg (érdekes, hogy egy Q sem vezet erre). A leírást nem olvastuk el előtte - hiszen spontán keresés volt -, így elég furcsán néztem, hogy a láda itt van a közelben, de egyre inkább balra (DNY-ra) mutat. Amikor láttam, hogy 20 méter van már csak hátra, majd felnéztem a domboldalra tudtam, ez nem lesz egyszerű. Persze egy kis mászás nem lehet akadály. Lehel bölcsen belátta, hogy jobb lesz, ha ő lentről szorít nekünk, de a lányokkal elindultunk felfelé egy vízmosásban. Túrabakancs ide vagy oda, nagyon kemény volt. De sikerült! Odafent már a ládát kerestem, és amikor meglett diadalittasan mutattam a többieknek is. Ekkor vettem észre, hogy egyedül maradtam, Vackorom és Rita is feladta (Vackor inkább az "ülve megyek le" típusú menekülést választotta). Egy gyors log és ajcsicsere után lefelé már egyszerűbb volt. A rejtés amúgy nagyon okos, bár nem hiszem, hogy a geoládász elvetemült emberen kívül bárki felmászna ide. Jó ötletnek tartom, hogy a jelszó is egy rejtvény!
Természetesen nem hagyhattam ki, hogy megkóstoljam a testvérek vizét, igen kellemes, hűvös és finom volt, nem beszélve arról, hogy az alaposan összesározódott kezemet is meg tudtam mosni. A patakon átkelve a tó másik oldalán sétáltunk vissza a kocsiig. Eközben pár információs táblát is bemértem, már fent is vannak a POI-k között, érdemes elolvasgatni őket.
Útközben találkoztunk egy nagyon aranyos, apró és barátságos kutyussal is, később már az anyukája is csatlakozott.
Köszönjük a rejtést, nagyon jól éreztük magunkat!

Eligazító táblaÉdes kis kutya
Kis patak......duzzasztva
Nehéz az út felfeléFelülről
Májvirág 
kiss52 2009.03.08 00:00 - Megtaláltam
kiss52: Elég nehéz terep föl, illetve lemászni a dombon.

zferke 2009.03.07 09:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Zöldpont TT közben, mivel nem volt szintidő így ráértünk mind a gc-s, mint a gg-s játékokat megnézni, begyüjteni.
Nagyon szép a környék, örülten sok hóvirág, meg ilyen kis lila virág is (nemtom mik), szóval csak arra kellett figyelni a tüdőkiköpés közben hogy ezeket ne tapossuk le!
Apropó tüdőkiköpés: biztos jó dolog cigizni egy ilyen nagy mászás után, de kérve kérek mindenkit, ne hagyjon már blázt a dobozban!
Köszönöm a rejtést!

frissítés: ibolya...

nemtom milyen virág, de szép 
zem 2009.03.07 09:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Zselici TT közben, többen csúsztunk-másztunk érte. Rengeteg a hóvirág. Köszönjük a rejtést!

fabazsa14 2009.03.01 15:30 - Megtaláltam
nagyon szép hely többször is voltam itt könnyen megtaláltuk elég hamar és nagyon jó rejtés sokat hülyültünk itt:)

vakond87 2009.02.20 09:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.23
Két napos túra keretében találtam meg a ládát. Kaposvárról a vasútállomásról indultunk a Dél-Dunántúli Piros jelzésen és azon haladtam egészen Bükkösd vasútállomásig. 6 db geoládát sorrendben a GCTESO-t, GCTOTO-t, GCROPO-t, GCSZKE-t, GCREQU-t, és a GCFAPI-t kerestem meg.

Ez a láda kis kitérő volt a piros jelzésről, de a hely látványa kárpótolt a kitérőért cserében. Köszönöm a rejtést!

mjdgm 2009.01.17 11:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.84
Ez igen! Nagyon szép völgy, kellemes környezet, remek kirándulóidő! Rövid sétával az ajánlott parkolótól hamar eljutottunk a forrásig. Majdnem ugyanennyi idő kellett a forrástól a ládáig is, hiszen a jeges-fagyos domboldalon igazi élmény volt a rejtekadó fa megközelítése. :-) De a karácsonyra kapott McKinley túrabakancs végülis a célig vitt!
A logbookban azonban a jelszó helyén egy furfangos feladványt találtunk, amelyet sikerrel meg is válaszoltunk. Ötletes dolog volt!
Köszönjük.

napvirág 2008.12.31 10:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Úgy gondolom, hogy ez a hely nagyon népszerű lehet ha kicsit is fagypont felé emelkedik a hőmérséklet. A parkolótól pár száz méterre egy kellemes kis tórendszer és házikó is növeli a hely varázsát, a forrás mellett. A ládát a meredek szakaszon közelítettük meg de visszafelé inkább már a javasolt kerülő utat választottuk.

Köszönöm a lehetőséget!

 
Hogyishivják kuzin 2008.12.31 10:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Napvirággal ...

vaslemez 2008.12.13 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1 web: 3.5 átlag: 2.83 súly: 3.78
A forrás környéke nagyon szép, de a rejtés nagyon nem tetszett. Fent van a meredek oldalban, ami így az esőáztatta talajon konkrétan életveszélyes. Viszont a forrástól pont odalátni. Szóval sehogy sem oké.
A lovarda előtti bekötő földút végén sikerült parkolni, onnan csak pár perc séta.

ico 2008.11.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.67 súly: 1.90
Megtaláltuk, este sötétben. A GPS koordinátákhoz képest kb. 25-30 m-re. Javaslom, hogy mérd be újra! Két Garmin is volt nálunk az egyik 60CSx.

Dzsozy 2008.10.26 15:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Laza őszi séta, remek, bár egy kicsit szoszogtatós rejtéssel. A forrás nagyon igényesen vannak kiépítve.
Köszönjük a rejtést!

gabor03 2008.10.25 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.60
GCTOTO ládától jöttünk át! Hát szép kis emelkedőn kellett felmenni, de jó volt!!

GCsoka 2008.10.25 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Kicsit meredek volt a mászás, de lefelé már találtunk lankásabb utat :)

taska1981 2008.10.24 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.43
Szép a környék, de forgalmas. Sokan ide járnak vízért a városbol, amit meg is értek, nagyon finom víz folyik a forrásból. Szép volt a tó is. A párommal kerestük fel a ládát, viszont idő hiányában nem mentünk tovább a másik ládához, inkább lesétáltuk a városi multit.

Adritasak
forrása láda lássa
szigettó
LCSOKA 2008.10.24 13:40 - Megtaláltam
log kesobb [wapon beküldött szöveg]

Vándor Csillag 2008.10.23 13:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.17
megvan

sagabi 2008.10.22 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.27
Megtaláltam

magpet 2008.10.18 12:40 - Megtaláltam
Erre hozott utam, nagyon kedves hely. Koszonom a cseszet!

Asztalosokk 2008.10.12 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.32
A környezet szép, a domboldal nagyon meredek. Felmászni se semmi, de lefelé még rosszabb. A nedves avar rettentően csúszott, pár métert gatyaféken jöttem lefelé. Több kutyással is találkoztunk a forrás környékén, hazafelé megbeszéltük hogy ideje lenne a családi ebet is bevonni a kirándulásainkba. Biztosan imádná:)

readdeo 2008.10.12 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.00
ez a második ládám :D
köszi a rejtést!

Scorpio 2008.10.12 00:00 - Megtaláltam
Így ősszel csúszik ám a hegyoldal rendesen.

aDoc 2008.10.01 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
Ilyen sok elágazó, észak felé nyitott odús fával már régen találkoztam :-) ! Kösz a rejtést.

 
TBende 2008.08.27 14:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.97
ok!

szelep 2008.08.23 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.91
Négy testvéremmel és családjaikkal kirándultunk itt. :)

Elhoztam a "karácsonyi" vándor bogarat.

bigmick 2008.08.21 11:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.78
Nagyon szép a forrásokhoz vezető út. A rejtekhez mászni kell a meredeken. Még jó, hogy a leírás alapján könnyen ki lehet szúrni, hova is kell menni.
Bigmick, Iza

M_ákos 2008.08.19 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 1.78
Az áthelyezés(ek?) miatt kicsit nehezen találtuk, de megvan.

BBálint 2008.08.09 18:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.11
A harmadik kaposvári ládánk a mai nap. János barátommal Szigetvár felé menet gyűtöttük be. Mivel ő papucsban volt, magát a rejteket egyedül közelítettem meg egy vizmosás medrében felkapaszkodva. Ő eközben megkerülte a tavat. Először a láda régi helyét találtam meg, majd a homlokomra csapva gyorsan beütöttem az új koordinátákat. Az új rejtek első megtalálása alkalmából a ládába tettem egy Ausztriából érkezett geocoint.
A hely gyönyörű és különleges, a rejtés pedig tényleg biztonságosnak tűnik. Sajnáltam, hogy nem volt nálam fényképezőgép...

Bálint, János

Ajtony 2008.07.20 09:34 - Egyéb
A megelőző napok bejegyzései alapján nyilvánvalóvá vált, hogy az eredeti rejtés nem biztonságos: szélviharok kitakarhatják a rejtést. Ezért ma egy jól védett zugba költözött a láda.
Köszönet rkertesz sporttársnak a koord. pontosításért.

Ábrahám Csaba 2008.07.19 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
Igen nehéz volt felmenni a meredeken, talán nem a legjobb utat választottuk, hanem a leg rövidebbet.
Csodás a környezet, ajánlom mindenkinek.
Találkoztunk egy kedves apa-fia kesselő párossal, akikkel jót beszélgettünk.

KiindulópontTájékozódás
A meredekMegvan!
EnZo 2008.07.19 15:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.66
KaposKessing 14.láda
A láda első látásra eltűnt, pedig tök jól kinéztem, hogy hol lehet, de csak ágak voltak a zacsiban. Valaki igen vicces kedvében volt, de valamit tudhatott, mert -mint később kiderült- 3törzsű fa alá rakta odébb is, ahogy azt ÁbrahámCsabáéktól megtudtuk. A forrásnál egy hölgy és az anyukája vizespalackokat töltögettek éppen. A víz tényleg finom és jó hideg.
Érdekes volt.
EnZo (feat.NZs)

Megvan......vagy mégsem?
Zöld vízA forrás éppen foglalt...
NZs 2008.07.19 15:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.63
Zselici kessingtúra 16/14.
A kissé hosszú és kimerítő leírásból a legegyszerűbb megközelítést választottuk: a N46 19.813' E17 47.358' ponton, a buszmegállóval szemben levő tágas placcon hagytuk az autót. Innen a tájékoztató tábla mellett elindulva a Piros sáv-on, majd a Kék négyszög-ön értük el a forrást. Mivel itt éppen többen is hemzsegtek, előbb a ládáért indultunk. Sajnos nem találtuk meg a helyén, csak a zacsit, benne néhány fával! Már a rejtővel is közöltük telefonon a rossz hírt, aki megerősítette, hogy jó helyen járunk. Az üres zacsit visszatemettük, és a környék felfedezésébe fogtunk. Megnéztük a zöld színű, békalencsével teljesen befedett tavacskákat, az általuk közrezárt félszigettel. A forráshoz visszaérve egy kedves párral, Ábrahám Csabáékkal találkoztunk. Mint kiderült, "szintén zenész" - szóval kesserek, és ők megtalálták a ládát, de GPS nélkül, teljesen máshol, mint ahol a koordináták jelzik. A rejtőt ismét felhivtuk, aki azt mondta, rövidesen visszateszi a helyére. Közben egy hölgy és édesanyja jó pár palackba gyűjtötte a forrás vízét, azt mondta, rengeteg pénzt meg tud így spórolni, hogy nem kell ásványvizet vennie. Igaza lehet, mert a víz valóban nagyon finom és hideg! Egy negyedórát még beszélgettünk a kesser-párral a geocaching rejtelmeiről és a pillanatnyi földrajzi helyzetünkről, majd mindenki ment útjára. Mi is visszatértünk az autóhoz, irány: Cserénfa (GCCSFA).
Köszönjük a rejtő segitségét a jelszóban.
NZs & EnZo

az elárvult zacsi"lelátás" a tavacskákra
EnZo is fényképezi őket"...van egy zöld tó a fák alatt..." :-)
a "szigeten"zöld világ
telnek a palackok a forrásnál 
Milán&Mónika 2008.07.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.11
Megvan!

Kicsit meredek volt, e megmásztuk, a millió szúnyog szltmart. :-)

Kiskősz 2008.07.10 11:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.30
Nagymamával és gyerekekkel érkeztünk a forráshoz. a hely csodálatos. A leírás szerint indultunk el a lépcső után felfelé, de elég meredek volt, így aztán végül egyedül találtam rá. messziről is látszott a szatyor, úgyhogy kissé több avarral és levéllel rejtettem vissza.
Aztán persze lefelé megtaláltam a könnyebbik utat.
kösz a rejtést.

 
Glerikud 2008.07.09 00:00 - Megtaláltam
Ez gyönyörű helyen volt, és jól el is volt rejtve.

turaupdate 2008.06.30 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Jót másztunk, igazából egy másik rendezvény keretében voltunk a Gyöngyvirág kulcsosháznál, így nem éppen túracuccban vágtunk neki a hegyoldalnak: szandibandiban igazán élmény volt esésvonalban felkúszni :).
Első körben kicsit sok volt az esélyes három törzsű fa, de a tetőről visszafele próbálkozva sikerült rálelni. Az egyik esélyes hármasfánál ott trónolt egy hatalmas béka, de puszit nem kapott.

Zergi 2008.06.28 09:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.93
Fogtam!
Idén Kaposváron volt a Vasutas Természetjárók Találkozója. Innen csillagtúráztunk a ládákhoz. A kocsi tetején a kerékpár, ha kellett levettem és azzal folytattam az utat. ha már azzal sem mehettem tovább, akkor uzsgyi gyalog a közel 30 valahányfokban.
Ott folytattuk, ahol tegnap abbahagytuk. Leereszkedtünk a piroson a buszmegállótól a forrásokhoz. Onnan kapaszkodás a ládához. Visszafelé találkoztunk a házi tájékozódási versenyre gyülekezőkkel is. Vadregényes táj, gondozott parkerdő, jó rejtés. Mi kell még?

 
KisG 2008.06.23 00:00 - Nem találtam meg
tűzött a nap, a szúnyogok rajokban támadtak ránk azért felmásztunk vhogy a dombocskára :D de elfelejtettük a jelszót mire hazaértünk xD

[Elutasította: geocaching.hu, 2010.01.21 11:06]

zsuzska+adam 2008.06.18 20:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.90
TEFO No1. már a láda fölött üldögélt, mire odaértem :)

Hatosfogat 2008.06.18 20:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.60
Erőltetett menet mindenen keresztül, egyenesen a célig. Itt most én voltam a gyorsabb, így már a célnál pihenve figyelhettem a keresgélve közelgő kollégákat! :)

Köszi a rejtést!

Menőmanók 2008.06.16 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.88
Marcinak aludni kellett volna a kocsiban (ahogy kiszáltunk, felébredt) így csak a gyerekekkel mentünk. Kis kavarás után, szinte jel nélkül) de Réka megtalálta.

nagyi11 2008.05.29 17:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.30
Meredek a hegyoldal!!!
Jó rejtés!

anya 2008.05.24 20:10 - Megtaláltam
Ez volt az első ládánk. A terep tényleg meredek volt, de a gyerekek kimondottan élvezték, hogy négykézláb kapaszkodhatnak fel.

Wano 2008.05.04 11:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.88
A 'Hagyományos Húsvéti Túrát' idén a Zselicbe szervezték a társaság erre kijelölt tagjai (Éva és Annamari). Kis magyarázatra szorul a 'húsvéti' jelző, de mivel húsvétkor általában hűvös van és nincs ilyen hosszú hétvége, így általában inkább május elsejére vagy pünkösdre szokott esni a kirándulás időpontja. A Zselic _tényleg_ gyönyörű. Ezt a ládát már hazafelé, Dodóval szedtük össze.
Nagy király rejtés, jó láda, köszönjük.

ÚtközbenForrás, Dodó
Baggio10 2008.05.03 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.69
Szép hely a város szélén.

SirLes 2008.05.03 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.71
Elég nagy forgalom volt a forrás környékén, szerencsére a láda felé senki nem közlekedett :)

GyZsTeam 2008.05.02 17:28 - Megtaláltam
Nagyon kellemes a forrás víze. Megtöltöttünk minden üveget. Nagyon jó hely. Köszönjük.

bgecco 2008.05.02 13:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
(236) Szep!

LiLa Ti-Sza 2008.05.02 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 2.08
Klassz a környezet. A hegymenet kicsit megerőltető volt (jó lett volna egy kép a rejtekről, ami nem a domboldal tetején van, csak közel hozzá). GCTOTO-hoz is érdemes elmenni!

belulo 2008.05.01 15:45 - Megtaláltam
Mai utolsó ládám, ebéd után. Nekem meredek volt a lankásabb út is, de inkább csak lefelé. Ezért súlypontomat jó alacsonyra helyezve csúsztam lefelé :-) Sok kiránduló volt.

domika 2008.04.26 21:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.67
Pár hete már jártunk a forrásnál, de akkor a nagy forgalom miatt inkább kihagytuk a láda megkeresését. Eldöntöttük, hogy valamelyik este majd visszajövünk. Kicsit kalandos volt a sötétben megmászni a meredek oldalt, de végül sikerrel jártunk.

desire+johnny 2008.04.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 1.00
Szép idő volt, a viz finom, a terep nehéz! Választottuk volna a másik utat....

ier 2008.04.19 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Ez is egy szép környék. Szakadt az eső, eláztam.

rkertesz 2008.04.19 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.85
Köszönjük a rejtést! Kisfiaimmal együtt nagyon örültünk, amikor a meredek oldal után rábukkantunk. (A visszaút még érdekesebb volt...)

szpemes 2008.04.10 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.90
Sokszor jártam már e láda közelében, de erre a meredek kaptatóra még nem jöttem fel, meg is szenvedtem vele egy kicsit. Szép innen fentről az erdő és a tó. Köszi a rejtést!

Edy#&#Betty 2008.04.08 12:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk!
Nagyon rossz felől közelítettük meg először, érdemes a kék jelzéseket figyelni. Az volt a baj hogy sáros volt minden. De jó volt nagyon szép a hely.

Rózsa 2008.03.29 15:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.70
Szép volt!

Kaplony 2008.03.29 15:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.82
Szép volt a kilátás, jó idő volt.

Anett és Attila

kovix 2008.03.16 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Gyönyörű helyen sikerült a ládát elrejteni, bár a megközelítés valóban nehézkes. Kb fél órát bolyongtunk (eredménytelenül), valószínűleg a PDA-m hibája volt, hogy kb 15 méterre a rejtekhelytől kutakodtunk. végül BaLee súgott egy kicsit, örülök, hogy megismerkedhettem vele, és annak is, hogy ilyen kiváló és segítőkész geocachingesek vannak kaposvár környékén...

ballasz 2008.03.15 06:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.85
Éjszakai túránk utolsó geoládája.

Target DC 2008.03.15 06:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk. A forrástól jó meredek, meg sáros volt. Legalább már világosban kellett keresgélni. Itt is forraltboroztunk lent a forrásnál. Gyönyörű hely. A tónál már zajlott az élet. Jó páran horgásztak is. Visszatérünk!

reprocesszor 2008.03.09 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.30
Megvan, de még túrabakancsban is vicces volt felküzdeni magam a rejtekig:-)!

Bárányfelhő 2008.03.09 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Peti találta meg,mert én nem tudtam megmászni a domboldalt, vagyis akkora sár volt,hogy inkább nem próbálkoztam...De azért jó volt,szép fák vannak:)
Bianka és Peti

innogeo 2008.03.09 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.65
jó meredekn jöttünk, lankásan mentünk

Stahanov 2008.02.23 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.00
Kemény domboldal volt.. :) De megvan!

zsakar 2008.02.21 15:20 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

SuperGeo 2008.02.20 12:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.71
Ládázós nap a tesómmal 1/6.
Hihetetlen micsoda környék van a város közvetlen szomszédságában.
Nagyon élveztük a kirándulást!

Tototo 2008.01.31 12:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.85
Kaposvár környéki ládázás alatt ezt is útbaejtettük, vétek lett volna kihagyni.

@ndrew 2008.01.31 12:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.48
A rajtés elég látványos, de aki felkapaszkodik érte az megérdemli a találatot.

A forrásokSzemléltető ábra, hogy milyen meredek
kbk 2008.01.31 12:00 - Megtaláltam
ok

Eszti és Robi 2008.01.27 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Megtaláltuk!

Fazék 2008.01.13 13:29 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.06
Lett volna optimálisabb megközlítés is, de ez csak az Én hibám, a láda rejtése a lehetőségekhez képest tökéletes.

zakipapa 2008.01.12 16:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.78
Az első téli cachelős túrázás. Olyan szépen sütött a nap, hogy gondoltuk kimerészkedünk a lakásból. Jól tettük, keményebb kihívás volt, mint gondoltuk. A havas domboldal ugyanis az olvadás következtében olyan síkossá vált, hogy a nejem és a két kicsi fel sem tudtak jönni a ládához. Fanni lányommal jónéhány visszacsúszást követően végül sikeresen rátaláltunk a rejtekhelyre. Nem gondoltam, hogy a közel 20 évvel ezelőtti, egykori tájfutós edző erdőnkben éppen geoládát fogok keresni ezen a napon, de NAGYON JÓ volt. Köszönjük a rejtést.
(csak ma -2008/09/05- vettem észre, hogy ezt még nem jelentettem be, bocsika....)

 
szkte 2008.01.05 10:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Egy szép téli túrán jártunk itt az egyesületünkkel a DDP túramozgalmat járva. A kb. 20 cm-es hóban csak a helyszínt kerestük fel a ládát nem akartuk előásni, de a meredek dombon szinte lehetetlen ilyen időben feljutni. A hely nagyon szép télen is érdemes ide eljönni.

Részletes beszámoló és sok kép itt.

Köszönet a rejtőnek a segítségért.

Buc 2007.12.28 12:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
:-D Busszal mentünk az erdőig, mert 20 km-es túrát terveztünk. Leszálláskor találkoztunk egy érdekes helybeli emberrel, aki vízért jött nagy táskával, szatyrokkal. Sokat mesélt. A csúszós lejtőn lejutva már kevesebb akadály várt minket. Az erdő gyönyörű volt. Szinte érezni lehetett a hó alatt megbújó életet. Igaza volt az embernek. Minden forrás egy szent hely. És mi olyankor voltunk ott, amikor nem zavarja senki a nyugalmát. A csend, amit tapasztaltunk, most hangos zeneként zengett... Azt hiszem túlságosan belemerültem az emlékekbe...
A ládához egy hatalmas kerülővel jutottunk fel a 30cm-es hóban, néhol állatok nyomában lépkedve. Nagy öröm volt meglelni. Természetesen Gabesz szerezte meg... Igyekeztünk rendesen visszarejteni, de oda úgysem megy egyszerű ember csak úgy :-D
Aztán küldtünk egy mms-t berkikami barátnénknak, hogy keresse meg a ládát, itt járunk, üdvözletünket küldjük, majd mi is továbbálltunk. A nagy túrát halasztani kellett :-( (Ja, én vagyok az a puhány, akinek sok a 20 km ... Persze ez már kezd átalakulni, mióta Gabeszosz az életembe került)

:-D Az élet (VÍZ)Ássuk ki!
Ne lépj közé!:-D
Pilis50 2007.11.12 10:30 - Megtaláltam
Megvan

Varga Gábor 2007.11.10 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
A lépcsős utat választottam, mégis meg kellett küzdenem a gravitációval. 15-20 percig kerestem mire megtaláltam! Utána nekem is jól esett a forrásvíz.

Bilmark 2007.11.07 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.08
Nagyon nyugodt környék. Finom a víz is. Köszönöm!

öfi és nufi 2007.11.03 17:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.33 súly: 1.00
nagyon ügyesek voltunk. sötétben lámpa és gps nélkül de elszántan megtaláltuk a ládát.

sirgalahad 2007.10.19 07:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.53
Sok meredek vízmosás
Minden völgy egy kicsit más
Négy jó testvér vizet ád
Szomjas vándor, gondol rád

kiskapitány 2007.10.14 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.16
{....}

autogaz 2007.10.14 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.34
Szokásos hétvégi kirándulásunk-ládavadászatunk vasárnapi 2. állomása.
Az autóval a N 46° 19,9654' és E 17° 47,4993' ponton álltunk meg. Innen a kék + turistajelzésen ereszkedtünk le a a forráshoz. Ez a környék elbűvölt bennünket. Híd, forrás, patak, le-fel domboldal, kirándulók, gombászok, stb... nagyon tetszett. Maga a láda is jó helyen van. Köszi, klassz volt!

 
Puszkany 2007.10.11 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.73
Az ajánlott Piros sáv jelzésen le majd fel, jól jött a friss forrásvíz.

James5 2007.09.29 11:30 - Megtaláltam
Sikerült. a környezet nagyon szép!

bluemonday 2007.09.02 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.10
Még az előző djpt-s leírás volt nálam, úgyhogy nagyjából ráközelítettem a ládára, majd az út mellett letettem a kocsit és bebaktattam a Piros sávjelzésen. Egy geocoint a ládába tettem.

Csaba & családja 2007.08.04 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
A K+ on közelítettük meg. Volt benne minden: források, erdei séta, hegymászás, híd, sziget, tó, piknikező hely. Mindez könnyedén kb 1 óra alatt. Nekünk nagyon tetszett.

lacko34 2007.08.01 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk!!
Laca és családja.

gordogok 2007.07.27 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.66
Patca-i központtal a GÖRDÖGÖK Családi Táborából kerékpárral látogatunk el e szép vidékre!

wzoli 2007.07.07 11:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.33
Fentről közelítettük meg a helyszínt.

Judit és Béla 2007.07.06 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Ez az egyik kedvenc helyünk.

Zöld vízHíd a Kő-éren
A három idősebb testvérEgy eltévedt gomba
HarangvirágAz erdő kapujában
Attibati 2007.06.29 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.95
Kaposvár környéki kerekezés 102 km
A forrásokon túlhaladva a lépcső után vágtam neki a hegyoldalnak. Nem mertem lenthagyni a biciklit, mivel a közelben gyerekek játszottak jó nagy zsivajt csapva. A lejtő közepe táján már csak úgy tudtam haladni hogy egy lépés megtétele után magam után rángattam a biciklit. Alaposan kimerültem mire felértem a dombtetőre. A 60CSx nem volt a helyzet magaslatán a vastag lombkorona erősen zavarta.
A ládában két logbookot találtam , két különböző jelszóval. Az egyik jelszó - végül is ez bizonyult jónak - egy kis netes keresgélést is igényelt. Ez nem igazán tetszik, a GC nem kvizjáték.

peterpan 2007.06.16 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.78
Kaposváron éltem 26 évig. Már két kerékkel is másztam meg a szóban forgó dombot. Ma ezt kihagytam és a 46 19.972, 17 47.368 ponton mentem be az erdőbe. Innét GPS nélkül a szintvonalon futó erdei utakon el lehet jutni kb. 50 méterre a ládáig. Így ma nem láttam a forrást, csak egy szép erdei sétát.
Fentről nézve nem is tűnik olyan meredeknek a felmászás. [wapon beküldött szöveg]

Joker Karakter 2007.06.13 09:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.12
Biztos szép a forrás és finom a vize. Én ezt most kihagytam, felülről, a kék+ jelzésen, majd irányban közelítettem meg a ládát. Bár próbáltam az ideális útvonalat megtalálni, ez odafelé egyáltalán nem sikerült, egy csomót hullámvasutaztam. Viszont nem is gondoltam, hogy egy somogyi városból éppen csak kijőve ilyen harsány zöldben, ilyen erőteljes, szabdalt, nehéz és vadregényes terepben lesz részem. Kutya meleg volt, pedig még 10 óra se múlt el, izzadtam, mint egy ló, és közben nagyon élveztem az egészet. A tájat, a GPS-t és az iránytűt a kezemben, a fizikai megpróbáltatásokat, azt, hogy fogalmam sincs, hol vagyok, mégis ura vagyok a helyzetnek, no és a kincs ígéretét az út végén.
Güzü kessereknek ajánlok egy szinte vízszintes megközelítést, merthogy a végén ilyet is találtam.
A töröcskei műútról a Galagonya utcába mész le itt: N46 19.629 E17 47.348
Aztán az autót az Árnyas utca 10. előtt hagyod: N46 19.567 E17 47.482
Aztán először elmész eddig a pontig, hogy ne kelljen szintet másznod: N46 19.578 E17 47.612
És innen már irányban leszeded a ládát.
És persze ha mostanában mész, a kis utcákban teletömöd magad meggyel :-)

james 2007.05.27 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.82
Kellemes séta volt.

Judit és James

Nargoth 2007.05.26 19:04 - Megtaláltam
Szellemes :) [wapon beküldött szöveg]

Gabeszosz 2007.05.13 15:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 4.50 súly: 3.15
Egyértelműen a hétvége legszebb ládája! A víz nagyon finom, a környék nyugodt, a közeli főúttól semmilyen zaj nem szűrődik ide. A forrás vize úgy tűnik, széles körben ismert, ottlétem alatt egymást váltották az öregemberek, családok nem éppen kevés másfél lityós palackkal (értsd: 30-100 db).

A forrástól indulva számos erdei ösvény csalogat egy kis bóklászásra, én személy szerint engedtem a kísértésnek. Remélem, az ebből készült trackekkel tudtok kezdeni valamit.

Innen irány a Töröcskei-tó!

Négy tesóHíd
Sejtelmes színekKemence
SzépséghibaMég egy kis vízfelület
Tó a turistaház mellettMég mindig ugyanez
Infótábla az egyik bejáratnál 
Barangoló alias elel 2007.05.10 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 3.26
Próbálkoztam a leírásban szereplő megközelítéssel, lejtő, földúton jobbra le, GPS szerint is minden stimmelt, de végül egy meglehetősen rossz környékre keveredtem, ahol - mit keres itt üdvözléssel fogadtak.
-Már semmit, vissza a 67-es útra, tovább Töröcskére, majd parkolás TESO és TOTO ládák között félúton. A ládához való fel- és lejutás az előző napi esőnek köszönhetően valóban húzós volt. A hely viszont nagyon tetszett.
Köszönöm a rejtést!

 
tosza73 2007.04.28 17:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.00
Megmásztuk a "nagyfalat" de a gyereket lennt kellett hagynunk, vele túl "meredek "lett volna a dolog. Még szerencse hogy szüleim is elkísértek ehhez a ládához, így papa, mama volt a bébiőr amíg mi feljutottunk a csúcsra! A forrásvíz pedig kifelyezetten jólesik leérkezés után!

Kacsa601 2007.04.24 13:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.48
Kellemes szombat délutáni séta volt. A kaland kedvéért azért is a meredek lejtőn másztunk fel, nem is volt vészes. A forrás vize üdítően hatott ránk. Visszafele megnéztük a fűből a lemenő napot. Kellemes volt!
A ládában a füzetecske kezd megtelni.
Ardi&Miki

ancsy&plazy 2007.04.22 19:07 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 1.48
Akinek van esze az nem a meredélyen megy fel. Bár így kalandosabb volt...

Trixi 2007.04.15 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.00
Könnyen megtaláltuk, Balee segítségével:)
Az avar nem fedte teljesen a ládát ezért a zacskó kilátszódott.
A környezet nagyon szép. Eső után nem ajánlom:)

BaLee 2007.04.15 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.56
A ládát hamar megtaláltuk Trixiékkel közösen, tettünk bele BaLee geobogyót. Utána jó kis kirándulást tettünk a parkerdőben, jártunk a félszigeten, a Kőér forrásnál, majd a turista utakon is barangoltunk egy kicsit. A forrás vize igazán üdítő, jól is jött ezen a kellemesen meleg tavaszi napon. Köszönjük a rejtést!

Andi & BaLee

Négytestvér forrásHíd
Leégett turistaház maradványai
Gyöngyvirág turistaházKőér forrás
Hódos tó
kamzik 2007.04.09 15:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.93
Megtaláltam.

Bütyök+Zulu 2007.04.01 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.46
04. 01-én 8/16 találat + 3 km futás Kaposváron. A jelszó találó, köszönet Vidanorbertnek e figyuért, hogy vigyünk vizet. A villás végű botokat odakészitettük a következő csapatnak, igy könnyebb felmenni.

Innen már kellett a villás bot 
SylverRat + Bogee 2007.04.01 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.46
T-Com Vivicittá Kaposvár és Zselici ládázás Bütyökkel, 8/16. találat.
Komoly kapaszkodó, nembaj, teszteltük az új túrabakancsokat... :-) túlélték...
Botok a feljárónál találhatóak, sokat segítenek... :-)
A ládából az élelmiszert eltávolítottuk (cachikett 1.1.9.), helyette ajándékokat hagytunk...
Jól jött a tetőn a 2 kulacs víz... elfogyott...

Bütyök kb. félúton felfelé 
Pöttyök 2007.03.18 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.15
LEVEGŐT!!! (Ja, és persze az innivalót meg lent hagytuk a tónál...)
Amikor kinéztük a helyet, azt a megjegyzést írtuk fel, hogy "Húzós.."
Hát az volt, főleg, hogy először nem is ezt a ládát szerettük volna megkeresni. Minden esetre érdemes volt! Gyönyörű a környék és félelmetes a domboldal. Eső után nem ajánlott... De ma igen szép idő volt! Köszönjük!

xenopus 2007.03.17 14:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.72
[wapon beküldött szöveg]

Kicsit kellett mászni érte.. Nootropil torony iránt dombnak fel, mi Ricsi kutyával kicsit tovább sétálva egy kevésbé meredek felfelé vezető kis úton vágtunk neki. A láda kicsit elázott.. érdemes lenne új zacskóba tenni.

nootropil 2007.03.17 12:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 2.83
Kemény [wapon beküldött szöveg]

Igazából nehezebbre számítottunk.. kicsit mászni kell :) DE mint kiderült lehet menni "körbe" is, kicsit tovább menve indul egy ösvény felfelé. Én toronyiránt mentem/másztam..

2 
4fun 2007.03.16 10:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.20
Kileheltük a lelkünket a hegyoldalban már minden fának 3 ága volt.
Egyébként szép a környék, tetszett a hely kellemes séta családoknak is. Mi a GCTOTO felől jöttünk de lehet, hogy a főútról könnyebb a séta.

alarm40 2007.03.06 16:16 - Megtaláltam
Jól megizzasztott, mire megtaláltam. Ráadásul a GPS összevissza irányított, bejártam az egész domboldalt :-) Biztos könnyebb lett volna, ha előbb megnézem itt, hol is keressem, de egy hirtelen ötlet volt a keresés. Azért meglett:-))

 
Majtika 2007.02.21 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
Nagyon szép rendezett hely, vissza is megyünk.

papproland 2007.02.12 16:13 - Megtaláltam
Zorró segít ha baj van, de itt egyedül kellett felhúzni magam a gyökereken! [wapon beküldött szöveg]

vidanorbert 2007.02.12 16:13 - Megtaláltam
Felértünk, de a tüdőnk lent maradt! Kellett volna hoznunk kis vizet! :D [wapon beküldött szöveg]

colombo 2007.01.29 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.50 súly: 1.30
A dobozt nem a forrás felől, hanem Töröcske irányából, az erdőn keresztül közelítettük meg, a GPS-re támaszkodva. Hóolvadás és eső is nehezítette a terepet. A táj szép, a láda viszont nem volt elég jól elrejtve, az avar alól kilátszott a nejlonzsák, amiben a doboz volt.

Kerticsorbi 2007.01.17 16:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 4.00 súly: 3.40
Megtaláltam.

totik 2006.12.27 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.82
A sötétség végleges beállta előtti utolsó pillanatban találtuk meg.
Ha kicsit később érkezünk, az egyetlen fejlámpánkkal már esélytelen lett volna.
A csapat egy része lemorzsolódott az emelkedőn, így csak heten értünk fel. Az igazat megvallva a lefelé út kalandosabb volt, senki nem úszta meg egy kis alfelen csúszdázás nélkül, alaposan összesároztuk az utazó nadrágokat.
Azért jó volt, köszi,
Viki, Geri, Krisz', TZ + Endi, Bence, Eszti

padler 2006.12.24 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.90
Végül az ajánlott úton alulról közelítettünk autóval, de a ládát rejtő völgy felülről Töröcske felől is megközelíthető a P- vagy a K+ jelzéseken. A forrás szépen fel lett újítva, éppúgy mint a közelben található kulcsosház is.
Efemm először a balra lévő bevágásban próbálkozott a feljutással, de visszacsúszott, így végül a kulcsosházhoz közelebbi lankásabb terepen sikerült feljutnia a ládához.

efemm + padler

jalso 2006.12.06 09:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 4.02
Mikulás-napi zselici ládavadászat az ünnepelt és navigátor Mikulással, a kapitány Fűkockával, és a közlegény-társ Bal3-mal, kihasználva a nagyszerű időjárást és Fűkockának az erre a célra kiválóan alkalmas járművét.
14/4: Ez a láda csak Bal3-nak és nekem jelentett feladatot, Fűkockáék, akik egyszer már megtalálták, mindössze a "támadópontig" szállítottak, ahonnan kettesben indultunk neki a hegynek. A műhold-szegény, meredek oldalban eléggé sokat tévelyegtünk, de végül is rátaláltunk a rejtekre, mielőtt Fűkocka türelme odalenn elfogyott volna. Gyönyörű hely, köszönöm!

Bal3 2006.12.06 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 2.5 átlag: 3.50 súly: 3.46
Áve!

Elraboltuk a Mikulást!
Fűkocka és Jalso papa segedelmével a Zselicbe vittük. :-)
Remek, igazi decemberi "hullapelyhesfehérhóóó" időjárás, 16 fok napsütés, megbolondult Aigner szilárd vagy mifene.
A megközelítéshez jobb leírás sokat segítene, ilyen csúszós nedves faleveles domboldalon nem mindenki tud felkaptatni. Érdemes a parkolóból becélozni a hegyet, a gerincen már egyből felmenni. Remek kis hely, érdekes "tórendszer".

Üdv Bal3

 
zozodiver 2006.12.03 11:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 1.00
Nagyon szuper élmény volt, ez életünk első geoládája, kereste az egész család a 3 és az 5 éves lányom térden, négykézláb mászott a nagyon meredek emelkedőn. Igazi "kincskeresés" volt
Zoli

Patikus 2006.12.01 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.29
Kissé nyirkos, párás nap, enyhén csúszós avar, a felmászás kis kerülővel könnyítve a láda hamar meglett.Valóban jó meredek lejtőn van, de a környék szép. A forrás minden tagja működött, pedig eső régen volt.

epilog 2006.11.26 16:50 - Nem találtam meg
A GPS adatok tényleg nem stimmelnek, de mivel szép tiszta volt az idő, és az avar is csak ENYHÉN csúszott, igazi kikapcsolódás volt a párommal ládára vadászni.

[Elutasította: geocaching.hu, 2010.01.21 11:06]

sir 2006.11.18 16:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
második ládánk ma meg úgy cuzammen :-) felfelé király volt lefellé meg gatyaféken röhögve.

pisti75 2006.11.14 12:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.70
"Kis" kirándulás meló közben.
Megérte!
Sajna fényképező nem volt nálam csak a mobil. Szép környék!

Zerind HUN 2006.11.06 11:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 4.50 súly: 1.78
Ez az 5-ödik kaposvári (és környéki) ládám, eddig ez tetszett a legjobban :) Többször jártam már a forrásnál, mert ez a kedvenc helyeim egyike Kaposváron, legutóbb kb. 1 hónapja, az 50 km-es Zselic teljesítménytúrán, de sosem másztam föl ide, hiszen akkor még nem ismertem ezt a ládás játékot :)

Ide van elrejtve... 
Findik 2006.10.22 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.46
Az elemek már csak a GPSben működtek, ugyhogy a képek már csak az emlékeimben láthatóak. De elég tartósnak bizonyulnak.

A hely remek, amolyan örökké változatlan szöglete a világnak.

(A koordináták nem túl pontosak, de legalább volt egy kis avarban zavarodás.)

zolcsi 2006.10.22 15:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.60
Megtaláltuk. A szép napos idő miatt rengetegen voltak a parkerdőben. A domboldal elég meredek volt de legyöztük......
Heni & Zolcsi

andr@s 2006.10.22 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.83 súly: 1.00
Az első ládám!!
A domboldal valóban kicsit meredek - vagy csak nem szokta cigány a szántást -
de legalább száraz volt.

Tomchee 2006.10.22 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Baráti társasággal látogattuk meg ezt a ládát gyönyörű őszi időben. A feljutás tényleg jó kis próba, de megéri.
Köszönjük a kíváló rejtést, ez volt az első ládánk!

Topolya 2006.10.07 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.54
Végre sikerült beiktani egy kis erdei sétát a napba.

Jutka 2006.10.07 17:20 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Ferencz család 2006.08.10 19:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
Szédületes!!!
Félúton felfelé azt hittem nem tudok tovább menni, aztán a sok 3 ágú fa közül én szúrtam ki a rejteket.
Fentről pazar a kép, de lejutni még nehezebb volt, mint fel...
A forrásvíz finom, az erdő gyönyörű!

TLBalazs 2006.08.07 17:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.91
műholdat alig lehetett találni és az esső is megnehezitette a dolgunkat.

BarEZ 2006.08.07 17:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.02
Műholdakat a ládától 20 méterrel feljebb sikerült fogni, de addig fel is kellett mászni. 'Kellemes' mászás volt, néhol négykézláb. A fekete zsák, ami a ládát rejti nagyon tetszik. Nem szúrja ki az arrajáró szemét több 10 méterről.

perger 2006.08.03 15:29 - Megtaláltam
Ok. [wapon beküldött szöveg]

Fűkocka 2006.07.15 12:20 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Sas 2006.07.11 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.86
A vége tényleg meredek... A gpst-t sem nagyon lehetett jól hasznosítani, de a leírásokból kis keresgélés után meglett! Köszi a rejtést, nagyon szép a környezet!

Tyborg 2006.07.08 14:08 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

dudikoph 2006.07.08 14:08 - Megtaláltam
Utolagos log-rendberakas project 2008.01.29 :)

Kozgyultunk Patca-n, es tul sok dolgunk nem volt, igy korbekesseltuk a kornyeket, ez a lada is sorra kerult :)

Elegge megkuzdottunk vele, mire felertunk a domb tetejere, raadasul a gps elegge ossze-vissza mutatott, eleg sokaig eltartott, mire megtalaltuk a ladikot. A kornyek nagyon szep, rendezett, es a forrasviz is kellemes izu, hideg volt. Koszi a rejtest!

Öregcsabi 2006.07.02 15:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 2.91
A műholdjelekből igen kevés, szinte semmi nem fogható! De azért a korábbi megtalálások leírása alapján megtaláltam, szemerkélő esőben!

 
Vadi 2006.07.02 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 1.5 átlag: 3.00 súly: 2.79
Szép lejtőnél jobbra, ez nagyon tetszett. Nincs 4 sáv, csak egy +kapaszkodó, és Szigetvár felöl nem lehet balra fordulni (záróvonal van). Az erdő viszont tényleg gyönyörű!

rabacs 2006.06.11 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 2.5 átlag: 3.50 súly: 1.00
Első ládám és természetesen eső után mentem.. de meglett!
GPS jel elég gyenge, jó fél óra után szúrtam csak ki a fákat.
Köszi!
rabacs

Mikulás 2006.05.28 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 4.05
Megdolgoztam ezért a ládáért, az egyszer biztos. Nem az ajánlott irányból, hanem pont ellenkező oldalról érkeztem. Érdekes a környék domborzatilag. Szépek ezek a kis árkok-völgyek. Sajnos a szúnyogok támadása valamelyest csökkentették a kiruccanás élvezeti értékét.

Mikulás

jspanyik 2006.05.28 09:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.84
Kaposvár és környéki közös ládakeresgélés Mr. Zergével és Bigyóval 7/3.

A forrást könnyen, a ládikát egy kicsit nehezebben, az óriás csigát pedig véletlenül találtuk meg.

Köszönjük a rejtést!

Gigi és János

 
Mr Zerge 2006.05.28 09:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.50 súly: 3.84
Rövid séta az ország úttól. Kicsit jobb lenne feljebb vinni a völgyből a ládát, ahol már van egyértelműbb műhold jel, ha már a forráshoz amúgy sem rakható.
Üdv Mr Zerge.

fodor8peter 2006.05.21 16:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.60
Kissé pontatlan az elhelyezés, a honlapról letöltött és a helyszínen leírt koordináták sem voltak ugyanazok.

harisj 2006.05.20 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.78
Megtaláltuk!!!
Eddigi ládázásaink közül a legnehezebb!
De azért meglett.
Sajna a fák eléggé bezavartak...
Üdv.:harisj.

 
josy 2006.05.19 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.11
Aranyos a kis tó!
Köszi

tavacska 
bolyak 2006.04.27 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.53
Esős időben az alább javasolt bevágás is elég húzós, jobb egy kicsit továbbmenni és cikkcakkban föl

 
Hev 2006.04.17 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.90
Megtaláltam, négykézláb majd fenéken csúszva de meglett. GPS nélkül a fa nagyon jellegzetes nézzétek meg a képeket róla, és javasolt a Négytestvér forrás K-i oldalán a bevágás igénybevétele.
Aki legközelebb erre jár vigyen tollat, mert nekem nem működött!

Nadrágféken. 
KJ & GM 2006.04.14 18:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Köszönjük a lehetőséget!

M01_5659M01_5660
tudo 2006.03.14 12:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.94
Igazi tél végi, a niedersachseni versenyek hangulatát idéző kerékpáros ládázás Kaposvár térségében. Egész nap szakadt a hó, fújt a szél, sötét volt, terepen fagyos/havas, országúton/városban latyakos idő. Változatos kulturális és természeti értékek, történelem, művészet, néprajz, hegymászás, védett vizes területek - egyszóval vérbeli 70 km kerékpáros geocaching.

A város peremén, a dombtetőn, ahol a 4-sávos út átmegy lejtőbe, jobbra a túristajelzések mentén földút indul. A Piros sáv és a Kék + együtt indulnak, én az utóbbit választottam. Később, a forrásoknál újra összeérnek, és megjön a Kék négyszög is.

Meghitt hely a völgy, a pereme viszont ilyenkor, havazásban meredek, de azért jól járható. Kisebb kézi kapaszkodást is bevetve könnyen el lehet jutni a ládáig.

Mind a 4 tesó dolgozott, az egyiket megkértem, adna-e friss viszet a befagyott kerékpáros kulacsomba. Adott :-).

Visszagurultam a főútig, a lépcsős részen persze vinni kellett a bicót, aztán a Rippl-Rónai villa, GCVILL felé vettem az irányt.

Patak a völgybenKapaszkodó
Pihi4. kép: a 4 Teso :-)
Tesokám, adnál a kulacsomba vizet? 
befi 2006.02.12 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.56
A Rippl-Rónai villától a kertek alatt. Szerencsére hamar megtaláltuk a leágazó földutat, és a tavacskát. A testvérek most mind a négyen dolgoztak. Mi jobbról kerültünk, az enyhe emelkedőt választva. Így legalább a dombot hátulról is láthattuk. Sok a talajon a borostyán, és kevés szúrós csodabogyót is láttunk, de termés nem volt rajta. Kellemes, rendezett, nem szemetes kirándulóhely, közel a városhoz. Még egy ilyen hideg, saras napon is találkoztunk sétálókkal, kocogókkal, mi lehet akkor itt egy gyönyörű május végi hétvégén? [gps nélkül]
befi

Védett, nagyon helyesenFagyott még, de már rálépni nem szabad
Teljes létszámbanEzen a völgyecskén jöttünk fel a ládához - valaha itt ment a piros csík
Lenézve a tóra a rejtektőlKis szigeten szabadtéri tűzhely
VP 2006.01.18 11:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.50 súly: 3.91
Könnyű séta, kis kapaszkodás, kevés műhold.
Somogyi ládázás Pupuval. Hajnali vérteskozmai kitérő után Kaposvár, Barcs és Szigetvár környékén jártunk. Enyhe időben, olvadó hóban, néhol sárban (és rengeteg vakondtúráson), időnként enyhe esőben.

Pupu 2006.01.18 11:04 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.17 súly: 4.02
Somogyi csavargás VP-vel, a ma éjjel megjelent Tekergés Vérteskozmán láda első, hajnali megtalálásával együtt 17 találat. Bánatos, borús idő, olvadozó hó és jég, mélyülő sár, többször eső. Simán ment minden, nem vesztegettünk időt, és még autóztunk is 630 kilométert.
Most csak három forrásból csörgedezett a víz, a jobb szélső pihent. A tavat olvadozó jégpáncél fedi. Mostoha viszonyok, amelyekért néptelenség és csend kárpótolt.

imicom 2005.12.24 13:47 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

EVANDU 2005.11.14 11:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 3.83 súly: 1.30
Izgalamnak indult a mai lada portya. A forras megtalalasa nem is volt tul nehez hisz a favagok konnyeden iranyt mutattak lancfuresszukkel. A domboldal megmasszasa is sikeres volt, igaz nem volt elotte tropusi eso. Ez volt ez elso hagyomanyos lada megtalalasunk !!

pelike 2005.10.23 11:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.73
Ebéd előtti tévelygés a hegyen. Sajnos párszor másztunk fel-le, a GPS pontatlansága miatt. De legalább jobb étvágyunk volt utána.

pusztaip 2005.10.23 11:59 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.77
Ebéd előtt még gyorsan becserkésztük ezt a ládát. Gyerekkoromban számtalanszor jártam itt, nagyon szerettük ezt a kirándulóhelyet.

Itt van az ősz, itt van újra...Töröcskei tó
vilmaboy 2005.10.10 15:36 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 2 átlag: 2.83 súly: 1.00
Megtaláltam! Bár nem volt egyszerű, mert egy barominagy dombon kellett felmászni. A tüdőm még mindíg ott van :))) eső után szerintem hanyagoljátok.

T. Nagy 2005.08.20 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.23
Megtaláltuk, illetve megtaláltuk. Szerintwem a terep egyáltalán nem éri el a 3,5-ös nehézséget. Úgy2-es 3-as lehet. (Még most az erősen nedves időben is egyenesen, a meredek oldalon segéd eszköz (pl. bot) nélkül is fel lehetett menni a ládákoz, amely kilátszott a takarás alól.
Új ruhákat: egy tarkát és egy feketét kapott a ládika, amelynek tartalma erősen megfogyatkozott. (Többet tettünk bele, mint amennyit elhoztunk.)
Szép és erősen látogatott volt a környék ottjártunkkor.

skj 2005.07.24 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.41
A mai napunkat ezzel a ládával kezdtük. Valahonnan a Kaposvárról kivezető utak egyikéről indultunk neki. Átvágtunk egy lovas iskolán. (kedvesek voltak segítettek is!) Hopp és már ott is voltunk a forrásoknál. Igen ám de tegnap (nagy eső volt a 67-es út mellett). A rejtő pedig azt mondja akkor nem lesz egyszerű becserkészni a ládikót. Nem is volt az! Csúszott veszettül ez a jó kis agyagos föld, de azért lekűzdhető. A viszonylag hamar meglett. Érdekes hely, nem bántuk meg hogy megkerestük!

 
rotty 2005.07.09 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.00
Gcvill-től jöttünk, át a magánterületnek számító lovastanyán, de nem orroltak ránk, sőt még útba is igazítottak. Kellemes hely, de a láda megtalálása műholdjel nélkül nem egyszerű. Jó lett volna tudni, hogy hol érdemes a domboldalnak nekiindulni; fent jól látszik az egykori piros háromszöges ösvény, ennek kezdetét megadni lehet hogy nem lenne haszontalan. Lefelé mi is a metsződésben jöttünk, megúsztuk a gatyaféket..

bortel 2005.07.03 16:15 - Megtaláltam
OK [wapon beküldött szöveg]

Csaszi 2005.06.19 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Születésnapi ládakeresés!

Nagyon szép és csöndes környék! A könnyebbik utat választva, kicsi kerülővel közelítettük meg ládát. A füzet kicsit nedves, szárítgattuk egy ideig. Beleírni csak szeszes filctollal lehetett.
Egy fémgözölt üveggolyót tettünk bele.
A forrás víze kellemesen hideg és üdítő volt.

Megérte Budapestről eljönni erre a szép tájra.
Köszönjük a rejtőnek a láda környékére való invitálást.

Csaszi és kedves párja: Évi

Ezen a jelzésen mentünk a forráshoz.Csaszi a hídon!
Évi a forrásnál.Működik mind a négy forrás
Építették a Kaposvári Természetbarátok.Egy kémény meg egy épület maradványa.
Csendélet: moha közelről.A kerülőút jelzése.
A láda.Ezek az ajándékok várják a további kessereket.
FeGe 2005.03.14 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.30
Jó kis móka volt a néhol fagyott néhol sáros domboldalban csúszkálni. Tetszett.

kispárna 2005.02.05 15:46 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

kl 2005.02.05 13:17 - Megtaláltam
Meredek [wapon beküldött szöveg]

Routine 2005.01.16 17:56 - Megtaláltam
Dark-kessing egy kedves baratommal, es vak menyasszonyaval. O tobbet latott mint mi :) [wapon beküldött szöveg]

akolang 2005.01.08 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.00
Ezen a januári napon nagyon szép idő volt, a hőmérséklet úgy 15-20 fok körül lehetett, ideális kirándulóidő.A gyertyános völgy nagyon szép,a források is.A ládát megközelíteni nem túl egyszerű, a domb jó meredek.De ha kis kerülővel megy az ember, ahogy mi akkor már könnyebb. Szerencsére eső már régen esett így sár sem volt.

Bisiek 2005.01.01 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.88
3 teso mukodott [wapon beküldött szöveg]
Ide is a szilveszteri csapattal jöttünk, bár a ládáért csak ketten másztunk fel. A jácint utca elején parkoltunk és a piros sávon közelítettük meg a forrást, visszafelé meg a kék kereszten mentünk.
Fantasztikusan szép völgy, nagyon örültünk, hogy eljöttünk ide.

A láda nem volt elrejtve, csak úgy hevert a rejtektől 1-2 méterre az erdőben, de sértetlen volt. Valami állatka túrhatta ki. Volt nálunk egy vacak kis nejlon, abba becsomagoltuk és visszarejtettük. Ja, és a koordináták nagyon pontatlanok, vagy 30 méterrel arrébb mutogatott a kütyü, de leírás alapján mégis könnyen meg lehet találni.

Másnap látogattuk meg a Csepegő-kő ládát, ahol az erdőben egy régi temető van, és ott volt egy sirkő "Itt nyugszik 4 testvér" felirattal...

Ezen a völgyön mentünk oda4 testvér
Az esgyik tesóUsankában
KiVi 2004.12.19 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.32
Érdekes, szép, kellemes hely, a domboldal jó meredek! :) "Oldalról" egyszerűbb!

toli_001 2004.12.19 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.59
HŰHA!!!! Ezé meg kellet küzdeni!! Nem ajánlom téli kirándulásnak mee pöppet csúszós és meredek!!! Egyébként nagyon szép hely bár a négy tesóból csak három mükszik!!

keva 2004.11.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.15
Ha nem zuhogott volna az eső talán nagyobb sétát tettünk volna a városban. keva

zsorzs 2004.11.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.89
Esőkessing. Nagyon tetszett! A műútról lehajtva azonnal leparkoltunk, nagy volt a sár. Innen könnyű kis séta volt a forrásokig. De onnan felmászni...... Jó kis tüdőgondozó! Szép kis hely!

tóforrások
rejteknyugott hely
kulcsosház 
Gy!! 2004.09.04 16:05 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

tommeli 2004.08.01 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.70
Odaértünk, jó nagyot sétáltunk, és nekiálltunk ládikót keresni. Ez volt a mai második kapató (az első a GCKERV volt). Tom rögtön kiszúrta a fát én egy másikra tippeltem. Gyorsan belogoltunk a sok szunyi miatt, ittunk és elindultunk haza. Itthon vettük észre, hogy a jelszó elmaradt. Még egyszer köszönöm djpt-nek!!!! A mai nap a nap legszebb cache-vel zártunk. Érdemes felkeresni.
tommeli+Roland+Bogár+Tibi

ErdőbenMegtaláltuk
MeredekJól jött a forrásvíz
A forrás 
bdani 2004.07.31 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Még nyáron sem könnyű ide feljönni, főleg 3 gyerekkel. De megéri! Bdani, Blaci, Bati, Bmarcsi, Bbence, Blilla.

waneqr 2004.05.31 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.93
Nem könnyen lett meg, mert a szúnyogok eltakarták a műholdakat... Azonban a kellemes kirándulás valamint Robman és Bluesman teknőse kárpótolt bennünket :-)

sobela 2004.05.24 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.30
Peetair helyismeretének köszönhetően fentről közelítettük meg a ládát, így nem kellett másznunk :)

kupec 2004.05.19 10:55 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.27
ok

robman 2004.05.08 11:07 - Megtaláltam
Csodálatos volt ez a láda. Még így esőben is. Robman & Bluesman [wapon beküldött szöveg]

BiharyG 2004.05.05 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 4.00 súly: 2.70
A hely nagyon szép; kár, hogy ezt a szúnyogok is felfedezték :)
A következő megtaláló ne ijedjen meg, ha a ládából kinevetik :)))

BiharyG + Zsuzsi

 
laszloistvan 2004.04.09 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.22
Ismét egy régi jó kis tájfutó-terep. Próbálkoztam alternatív megoldásokkal (mint annak idején is...), de végül a javasolt megközelítés jött be.
Nagyon tetszett az erdő, a patak, a sziget és ez a négyes forrás, a részletekre már nem emlékeztem; jó volt újra eljönni ide.
Jó kis mászás volt; kicsit sáros, de nem friss eső után, így nem vészes. A forrás felett másztam fel, és útközben több ígéretes, a jelöltnél talán még jobb fát is találtam, míg ráakadtam az igazira: a láda messziről kéklett. (Van civil találat is.) Aztán a metsződésben jöttem le.

steve 2003.12.29 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.04
Egyszerűnek képzeltük, de nagyon kemény volt.
A talaj felázott, minden csúszott és nagyon meredekek a ládához vezető dombok.
Mire felértünk nagyon megszomjaztunk...

K.L. 2003.12.27 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 3.10
ok

pjotr 2003.11.23 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.30
Jó kis kapaszkodás, de megéri!

Erdélyi család 2003.11.09 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.96
A nap 5. ládáját kicsit nehezebben találtuk meg, mert a GPS csak részben segített, a végső megtaláláshoz a "kessingelő" tapasztalatunkat kellett használni. Utána sétáltunk egyet a belvárosban, ami nagyon tetszett, de nem találtunk egy jó éttermet, ahol túraruhában egy jót tudtunk volna vacsorázni.

Ati 2003.11.08 14:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 2.5 átlag: 3.50 súly: 3.27
Kicsit tartottam tőle, a logok miatt. Egy erdőben egy kis rejteket keresni esetleg 50 m-es hibával elég riasztólag hatott. Életben kicsit más a helyzet.
A műholdvétel ugyan olyan mesés volt, mint a Tókaji parkerdő ládánál. Hol volt, hol nem volt. Leginkább az utóbbi.
A tó partján azért "találtam" néhány kósza holdat, az irányt, távolságot meg tudtam határozni. A tetőn ismét szerencsém volt, ismét volt vétel, de elég bizonytalan. Néhány fa átvizsgálása után azért meglett a ládika, tulajdonképpen egész jó helyen. Logolás közben ismét lett műholdjelem, ekkor 12 m távolságot jelzett, 11 m-es pontossággal. Azaz belefért a hibahatárba.
Vajon miért is ezt a fát fényképeztem le?!?
Lefelé menet - bár most éppen eső nem volt -, sikerült kb 20 m-en nadrágfék segítségével csökkentenem a magasságot. Kapóra jött a forrás egy kis tisztálkodáshoz.

Ati (-Domi, Kyra, Zita)

Hármasikrek. 
Aliendrivers 2003.10.27 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 2.76
Olvastuk, hogy nedves időben nehéz megközelíteni, de mi azért esőben is megfogtuk. A hely gyönyörű, kellemes kirándulási lehetőség lenne, nem épp esőben. Jó korcsolyáztunka sárban és jókat dagonyáztunk. Sziasztok

wildpig 2003.10.25 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.89
Szivatás. 25 méterrel odébb, iszonyatosan csúszós domboldalon mászva sikerült megtalálni. Nekem még vagy 3 egyéb jelöltem is volt a fák között a " te hová rejtenél" vetélkedőben. Végül 20 perc után ráleltem. A forrás vizét a dagonyázás nyomainak eltüntetésére vettem igénybe.

djpt 2003.09.22 08:10 - Egyéb
A koordinátákat pontosítottam...most Csuhás által mértek vannak fenn.

ÉvaSanKri 2003.09.19 12:16 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 1 web: 2 átlag: 2.17 súly: 3.63
Az 50 méter eltérés ezen a helyen már-már hiba.

Mihul 2003.09.19 12:15 - Megtaláltam
pontatlan kordinata [wapon beküldött szöveg]

a forrás
zeus 2003.09.19 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.38
tetten erve mihulekat, akik voltak olyan kedvesek, s megtalaltak nekem a jo par meterrel arrebb megbujo ladat:)

Csuhás 2003.09.13 11:46 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.17 súly: 3.66
Nagyon mást mért a gps. Nekünk közel 50 méter volt az eltérés. ( Mi ezt mértük: N 46 19,7430 E 17 47,6484) Viszont Ildi már akkor kinézte a fát amikor én még távolinak gondoltam. A feljutás már nehezedik, mert kezd nedvesedni a talaj felsö rétege.
Hm hm nemsokára itt az "oktoberi nedves avarszag".....
A forrás tetszett. A grillezö helyröl mi azt gondoltuk hogy egy leégett faház kályhája volt egykor.

Ildi, Csuhás, Vándor

TestvérekLog a fa mögött..
Gi 2003.09.13 11:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.00
Na igen, tényleg kinéztem a fát-a "te hová tennéd?ott keresd!" elv alapján-, de mérni a Csuhás mért, kettőnk közül ő ugyanis sokkal jobban ért ehhez, többször is ellenőrizte az általa bemért pontot, és tényleg, mintha a megadott koordináták kicsit távolabb lettek volna! A forrásvíz jól esett. Vajon kinek okoz örömet a kulcsosházak felgyújtása? Sajnos, sokfelé lehet látni üszkösödő romokat!

freddy 2003.08.25 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.75
[wapon beküldött szöveg]
Zselic 150km bicajjal 4/10
Nem volt egyszerű megtalálni, vétel nem sok volt, és amikor volt is nem oda mutatott ahol végül megtaláltam a ládát. A bicaj lent megvárt míg fent keresgéltem. Ettem jó sok szilvát a közeli kerteknél :-)

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]