geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
730. Szelid-Dunapataj (GCSZEL)

Pataji Múzeum az unitáriánus templomban

Pataji Múzeum az unitáriánus templomban

A múzeum udvara

A múzeum udvara

A Szittyópart bejárata

A Szittyópart bejárata

Az új kerékpárút a ládához vezető út

Az új kerékpárút a ládához vezető út

Innen már az erdőben haladj tovább

Innen már az erdőben haladj tovább

A várdomb ismertető táblája

A várdomb ismertető táblája

A Szelidi-tó ködbe burkolózva

A Szelidi-tó ködbe burkolózva
Szélesség N 46° 37,825'
Hosszúság E 19° 2,987'
Magasság: 99 m
Megye/ország: Bács-Kiskun
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2003.09.27 10:00
Utolsó lényeges változás: 2022.01.18 20:42
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+1V)
Elrejtők: Clip és Phoere
Ládagazda: Phoere
Nehézség / Terep: 1.5 / 1.0
Megtalálások száma: 415 + 2 sikertelen + 7 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.4 megtalálás hetente


2022.01.16-ai log alapján a láda elázott. Ha valaki tervezetten megy keresni és be tud iktatni egy karbantartást, azt megköszönöm.

2018.09.08-án ellenőriztem a cache pontkait, ez alapján frissült a leírás is.

A kétállomásos multi 1. pontja A jelszó első része Dunapatajon van, ez egy virtuális pont. (Mivel a láda nem itt van, ezért nem Dunapataj-Szelid - mint a település hivatalos neve -, hanem Szelid-Dunapataj a láda neve. A koordináta:

 N 46° 38,626' E 18° 59,888' 99 m [GCSZEL-1]

A múzeum udvarán álló emlékoszlopok közül a középsőn (amely a második képen látható) olvasható szövegben egy magyar név található. Ez a név a jelszó első része. (Nappal a kerítésen kívülről is leolvasható, de ha mégsem, a kerítés előtti villanyoszlop kapcsolódobozán megtalálod másolatban. Ez most remélhetőleg olyan tartós kivitelben sikerült, amit csak szándékosan lehet eltávolítani, amivel szemben nem lehet semmit tenni.)

A 2. pont,m a láda a Szelidi-tó partján, az erdőben van. A ládához  N 46° 37,825' E 19° 2,987' 99 m [GCSZEL-2] több úton is el lehet bjutni, ebből kettőt emelnék ki:

- a  N 46° 37,545' E 19° 2,709' 99 m [GCSZEL+parkoló] parkolóban lehet az autóval megállni, innen a Szittyóparttal párhuzamos I. utcán elérhető a part menti új kerékpárút. (A Szittyóparti sétányon büfé és mosdó található.)
- a szelidi Vár-dombon vezet keresztül a másik - régi útvonal, amely árpádkori temetkezési hely volt, a leletek a Pataji Múzeumban tekinthetők meg (ez indokolja a két pont egy multiba kapcsolását). FIGYELEM: a településen nagyon szigorúak a parkolási szabályok, szinte mindenhol csak engedéllyel lehet parkolni!

Az utolsó pár méter az erdőben vezet, a javasolt behatolási pont az legközelebbi kerékpár tárolónál található (vigyázz, több tároló van az út mentén..
A jelszó második része található a ládában!

A négy szó egybeírva, szóközök nélkül adja a teljes jelszót.


A láda története:

(Korábban csak az első rész volt a jelszó, de arról az eddigi logokban túl sok információ jelent meg, ezért vált szükségessé a módosítás)

2004.04.08-án ellenőriztem a ládát, épségben van. A második pont koordinátája - Clip által mért adatok - most már helyesen szerepel tájékoztató szövegben!

Dunapataj történelme:

Dunapataj (röviden - és a Dunapatajon beszélt nyelvben is: Pataj) környéke már jóval időszámításunk előtt lakott volt és a régészeti leletekből az is kitűnik, hogy folyamatosan lakták ezt a vidéket. A Dunapatajhoz tartozó Parlagon és a Szelidi-tó környékén bronzkori (i.e. 2100- i.e. 800) település, valamint temető nyomait fedezték fel. Szeliden feltártak négy, a vatyai kultúrához tartozó sírt, melyeknek urnái, bögréi a Pataji Múzeumban láthatók. Jóval későbbi időkből, a római korból származik az ugyancsak Szeliden talált római eredetű tál.
A Dunapataj melletti Bödpusztán igen értékes régészeti leletek kerültek elő. Az 1859-es bödpusztai lelet páratlan Európában. A több arany ékszerből álló leletegyüttes rangos szkír - talán egy fejedelemasszony - ékszerei voltak. Igen valószínű, hogy a leletek egykori tulajdonosa - Edika (Edecon) szkír király - Attila hun nagykirály testőrparancsnokának a családjával állt kapcsolatban. A szkír germán eredetű nép volt, és Attila leghűbb szövetségeseként jött hosszú vándorláson keresztül Dél-Oroszországból a Kárpát-medencébe. A páratlan arany ékszerek készítése 430-470 közé datálható, amikor is a Duna-Tisza köze délnyugati felében, a Kalocsai Sárköz területén szkírek éltek. A lelet, melyet a Nemzeti Múzeumban őriznek, a hun kori Európa eddig leggazdagabb ékszeregyüttese, melynek legszebb darabja egy vadkanfejekkel díszített, gránátberakásos arany karperec-pár. Később a VI-IX. században avarok szállták meg a Kárpát-medencét. Fejedelmeik gazdag temetkezését egy Dunapatajon előkerült, kései avar korból származó arany mellboglár-pár igazolja.

A honfoglalás korában a magyarok elsőként itt telepedtek le, ezen az akkor mocsarakkal, vizekkel erősen szabdalt, enyhén dombos vidéken. Ezt a területet a központi törzs, Árpád törzse szállta meg. Ebből a korból származik a Pataj helységnév is, amely egy főember, Pata nevéből ered. (Pata családja tehát a központi magyar törzshöz tartozott.) A Pata szó jelentésére nézve a nyelvészek véleménye eltérő (tevecsikó, üst?). Régészeti leletek azt mutatják, hogy a honfoglaló magyarok is temetkeztek a Szelidi-tó központi területén, a Vár-domb nevű résznél.

Pataj a török pusztítást viszonylag jól átvészelte, nem pusztult el. A protestantizmus elterjedésével Pataj hamar reformálódott és a lakosság túlnyomó többségét a közelmúltig a reformátusok adták. A református vallás erejét jelzi az is, hogy Pataj volt püspöki székhely, és volt pataji származású püspök is. (Baracsi Pathai János 1626-1729!) Katolikusok csak a 18-19. században települtek be, és 1761-ben a reformátusok, valamint a város segítségével templomot is építettek.

Mára gyakorlatilag eltűntek az unitáriusok, akik 1936-ban a református egyházból váltak ki, s alakították meg Patajon az erdélyi eredetű unitárius hitközösséget. Templomot is építettek maguknak 1937-ben, majd az unitáriusok megfogyatkozása és kihalása után az erdélyi templomot 1982 november 27-én Pataji Múzeummá avatták.

A Pataji Múzeumot Pastyik István történelemtanár alapította meg, aki közel 40 évig volt a Múzeum igazgatója. Kezdetben csak néhány tárgy volt. Ezeket a tárgyakat az Általános Iskola egyik épületének kis helyiségében helyezték el. Néhány hónap alatt szűkké vált a hely és a gyűjteményt áthelyezték egy nagyobb terembe. A Pataji Múzeum akkori igazgatója kiszemelt egy parasztházat, amelyhez istálló is tartozott. Ezt megvették és rendbe hozták, majd a Múzeumot 1962 nyarán megnyitották. Első látogatója Kodály Zoltán zeneszerző és kísérete volt. Az 1960-as évek derekán rendbe hozták ezt a parasztházat és az istállóját. 1968 nyarán pataji tájházként ünnepélyesen megnyitották. Állandó kiállításának címe: Pataji parasztház a XIX. században.
Majd később ezt átrendezte dr. K. Csilléry Klára néprajzkutató (Néprajzi Múzeum, Budapest), Solymos Ede bajai múzeumigazgató, a pataji múzeumigazgató a helyi parasztasszonyok segítségével. (Egyébként pataji paraszti lakóház Szentendrén a Szabadtéri Néprajzi Múzeum területén is található.)

A Múzeum raktárába szinte ömlött Patajról az anyag. Részint ez, részint pedig az, hogy a pataji unitáriusok kihalóban voltak, fölvetették a múzeumigazgatóban azt a gondolatot, hogy az unitárius templomot úgy kell megmentenie, hogy abból múzeumépület legyen. 1975-ben az állam- látva a múzeumi gyűjtemény gyors növekedését- megvette az épületet. A következő két évben gondosan felújították a templomot, majd 1982-ben ünnepélyes keretek között megnyitották. Miközben az unitárius templomot rendbe hozták, a múzeumigazgató megszerezte a tájházzal szomszédos két épületet is: egy 19. századi kovácsműhelyt és a hozzá tartozó lakóépületet, amely 1804-ben épült. A kovácsműhelyes épületet kovácsműhelyként fogják berendezni, ehhez a Múzeumnak már régóta megvan a teljes gyűjteménye.

Mind a négy épület városképi jelentőségű műemlék. (Dunapataj egyébként mezőváros volt 3 és fél évszázadon keresztül.) Ezek az épületek a népi építészet közel 200 éves emlékei.
Az egykori unitárius templom a múzeumi élet központja, ahol kiállítások, előadások és hangversenyek szoktak lenni. A templomépületben a templomhajóhoz szobák csatlakoznak. Itt helyezték el a dokumentációs gyűjteményt.

A történelmi Pataj (amely többszöröse volt a mai Dunapataj területének) helytörténeti, néprajzi, régészeti és dokumentációs anyaga a Pataji Múzeumban található. Az 1959-ben alapított múzeum főépülete az egykori unitárius templom. Ezen kívül még a szabadtéri múzeum (négy paraszti épület) és a raktárépületek tartoznak a múzeumhoz. A szabadtéri múzeum tájházában állandó kiállítás van berendezve Pataji parasztház a 19. században címmel. A tájház mellett egy istálló áll, a szomszédos telken pedig berendezésre váró kovácsműhely és egy lakóház. Mind a négy épület közel 200 éves, nádfödeles és műemléki védelem alatt van. Az unitárius templomban kaptak helyet a múzeum sokféle különgyűjteményei pl.: régészeti, néprajzi, helytörténeti, technikai, természettudományi stb. gyűjtemények, valamint a könyvtár. A múzeumvezető - Schill Tamás- szívesen látja az érdeklődőket, kutatni vágyókat.

A múzeum nyitvatartása: H-Cs: 10-12; 13-15.30
Péntek: 10-12


A Szelidi-tó

Szelid, Szëlid, vagy Szilid, ahogy a patajiak hívják. A Szelidi-tó "Arról a Szelid-nek hívott településről kapta a nevét, amely a Duna-holtága, morotvája - a mai Szelidi-tó - mentén terül el." - írja a Földrajzi etimológiai szótár. A tó mai nevét erről a középkori faluról, a tó déli partján, nagyjából a tó közepén elterülő Szelid pusztáról kapta. (Régebbi neve a tónak viszont Bakodi-tó volt, ugyanis Bakod falu határához tartozott.) A régi térképeken a település vagyis a tó neve többféle alakban is előfordul pl.: Sild, Széléd stb.

A Vár-dombnál végzett régészeti ásatásokból tudjuk, hogy már háromezer évvel ezelőtt megtelepedett itt az ember és a tó környéke gyakorlatilag folyamatosan lakott volt.
Szájhagyomány Patajon az, hogy a tó vizének jótékony gyógyhatását már a törökök is igen megkedvelték, valamint óriási dézsákban hordták a vizet a közeli településekre, főleg Kalocsára. Patajon úgy mesélik, a Szelidi-tó onnan kapta nevét, hogy amikor egy csatában a magyarok a törököket a Szelidi-tó vizébe szorították, azok fuldokolni kezdtek. Ekkor a magyarok azt kiabálták a győzelmi mámorban: Szelidülnek már!

Mivel a Szelidi-tó a községhez tartozik - és mindig oda is tartozott-, nagy gondot fordítanak a tó rehabilitációjára, jótékony gyógyhatásának megőrzésére, visszaállítására. Egyébként a tó kémiai só-összetétele, mikroszkopikus növény- és állatvilága egyedülálló és rendkívül ritka. (Pl. a kék algák 29 faja között négy teljesen új, máshonnan eddig nem ismert faj került elő.) A tó vizét magas jódtartalma miatt gyógyvízként használták már a törökök is, és évszázadokon keresztül hordták a hatalmas dézsákban a környező településekre. A modern orvostudomány is jelentőséget tulajdonít neki, ugyanis enyhíti a reumatikus bántalmakat, a pajzsmirigyzavarokat és jótékony hatású az idegrendszeri betegségekre is.
1976-ban a Szelidi-tavat és környékét természetvédelmi területté nyilvánították.

Országos hírű, kiváló horgászhely Szelid. Itt a 2 m-es óriás harcsától kezdve a pontyig gyakorlatilag minden fogható. A tó végében található Kékesi-rét mocsaras, vízgyűjtő, vízpihentető terület, azonban nem messze már ott van a szikes puszta is. Ugyanakkor a tó két partját 55 hektár telepített vegyes fajtájú erdő borítja. Számos védett növényfaj él a tó környékén a pusztagyepeken, a láp- és mocsárrétek maradványain. Rendkívül változatos a tó környéki madárvilág.

Ládatörténet:

2014.11.04-én csizmások kicserélték a törött ládát és új logfüzetet tettek a dobozba! Köszönöm a segítségüket! Egy geocaching tájékoztató szöveg kellene bele még. Megköszönném, ha valaki pótolná ezeket, amikor keresésére indul. A láda egy másik rejtekhelyre került, a koordináták már ide mutatnak.

2011.10.30-án geist999 karbantartást végzett a dobozon, köszönet érte! Egy geocaching tájékoztató szöveg és íróeszköz kellene bele még. Megköszönném, ha valaki pótolná ezeket, amikor keresésére indul.

2009. március 22. Lego Team megtalálta az elveszett ládát, köszönet érte! Ez alkalomból egy remélhetőleg biztonságosabb rejtekhelyre került, a koordináták az új helyre mutatnak!

2009. február 9. Sajnos úgy tűnik, a láda elveszett. A pótlásig szíves türelmeteket kérem! Köszönöm!

2005. július 12-én ellenőriztem a ládát, rendben van. Figyelem! Megváltozott a jelszó képzésének módja!
Állapot: kereshető

KRW értékelés (256 db): környezet: 4.42 rejtés: 4.15 web: 4.44 átlag: 4.33

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
+
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
+
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell

Régi láda, nincs moderálva.

Ambró 2022.01.26 20:32 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

Phoere 2022.01.18 20:00 - Egyéb
Karbantartva, köszönet stmesternek.

stmester 2022.01.17 16:15 - Megtaláltam
Az elázott füzetet kicseréltük, szárazra töröltük a ládát. Az üres cigarettás dobozt kidobtuk.
Az első pontnál a pótjelszót olvastuk le, mert az oszlopot alig láttuk a szürkületben.

IMG_20220117_154059IMG_20220117_161442
Wilka74 2022.01.17 16:15 - Megtaláltam
A körülményekhez képest megreparáltuk, elhoztam a füzetet és egy újat tettünk a kitakarított dobozba. Nem tudom miért ázott be, mert sérülés nem látszik rajta. A tó szép, bár tavasszal nyáron sokkal szebb. Köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

GCSZEL 
zoll 2022.01.15 10:03 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Andi, Zoli
A láda tartalma szétázva. [Geoládák v3.12.5]

Molli 2021.12.28 14:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.30
Köszönöm a rejtést!

somga 2021.11.27 12:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük. [Geoládák v3.12.2]

m_andi 2021.10.27 13:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Köszönöm!

kanocpapa 2021.10.26 10:54 - Megtaláltam
Köszönjük! Évi és Kanócpapa
vissza kellett jönnünk Patajra, mert elsőre nem a jó oszlopot fotóztam le. :D de aztán a villanykaró dobozán meg lett a jelszó részlet! [Geoládák v3.12.2]

VenTOmi 2021.10.14 12:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

álomfogók 2021.10.12 17:10 - Megtaláltam
41 éve jártam utoljára a Szelídi-tónál.
A doboz rejtetlenül és fedetlenül hevert egy fa mellett, így állt benne a víz. A jelszót el lehet olvasni, de abba a füzetbe írni már nemigen fog menni.

Páratlanpáros 2021.08.22 13:25 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

toth1gabor 2021.08.21 19:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

hbernadett 2021.08.21 19:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Bluwhi Goose 2021.08.19 12:18 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Ajándékot csereberéltek a kislányok. Laura, Lilla, Petra [Geoládák v3.11.3]

horeva77 2021.08.17 17:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

erdei csiperke 2021.08.01 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

mézespuszedli 2021.08.01 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

JAck:66: 2021.07.31 04:54 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

Cicapapa51 2021.07.30 12:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.73
A tavon töltött hétvége során kellemes séta során megkereste.
Köszönöm a rejtést.
Cicapapa51

Bigzoli 2021.07.23 12:24 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Enikő és Zoli [Geoládák v3.11.3]

Beck Judit 2021.07.20 11:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.34
Megtaláltuk, köszönjúk a rejtést! Egy élmény volt. Jutka és Ili Hajósról. [Geoládák v3.11.3]

ballasz 2021.07.17 18:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Egész gyerekkorom arról szólt, hogy egyik barátom, itt nyaralt mindig, és mesélt róla.
Végre megnézhettem én is. Nagyon szuper hely. [Geoládák v3.11.3]

denho 2021.07.04 19:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

kisember 2021.06.26 09:59 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.4]

Morcos Tatu 2021.06.05 13:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.32
VIGYÁZAT kullancs veszély!! 3 példány volt bennünk.
Amúgy egy klasszikus geoláda rejtésről van szó.

Kicsikancsikó 2021.06.05 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.72
Meglett,köszönjük!Sikerült a gyerek első kullancsát is összeszednünk.ÓVATOSAN!

Zergi 2021.05.30 10:41 - Megtaláltam
Fogtam!
Patajon már jártunk egy biciklitúra keretében, most a tóhoz is eljutottunk, mert útba esett a Magyar Vár Vándor láda Szentkirályra vitele közben.

IMG_3304IMG_3305
IMG_3307IMG_3310
IMG_3311IMG_3312
IMG_3313IMG_3314
IMG_3315 
ésKata 2021.05.30 10:40 - Megtaláltam
Várvándor elhelyezése a cél, közben az útbaeső ládák felkeresése oda-vissza.

erdélyiek11 2021.05.29 15:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

SzabEdAn 2021.05.29 14:59 - Megtaláltam
Meglett köszönjük!

Gyömi 2021.05.24 15:56 - Megtaláltam
Köszönjük!

Frankie Family 2021.05.01 13:45 - Megtaláltam
Május elsejei bringázás Hartáról Szelidre és vissza. Köszönjük a rejtést!

AtiÁk 2021.04.25 18:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Peterancsa 2021.04.25 18:03 - Megtaláltam
Ez is megvan! Köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

AA11223344 2021.04.25 13:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Mikovillman 2021.04.11 10:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.00
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

sandorfabi 2021.04.04 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

anettnori 2021.03.31 13:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.38
Megvan!
[g:hu+ 2.5.10]

A virtuális pont felejtős (lehet, ebben a jelenlegi helyzet is szerepet játszik), a tó viszont mindenképpen ládaérdemes. Szenzációs környezet, kerékpárúttal, természettel.
Köszönet a lehetőségért!

-1-2
-3 
Reggel 2021.03.28 10:42 - Megtaláltam
Ok! Megtaláltuk!

Köszi a rejtést!

Anita, Szilvi, szollosi73, Reggel

szollosi73 2021.03.28 10:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.25
Megvan!
AZ első pint drive-in meglett, majd átautóztunk a Szelidi-tóhoz. Régóta szerettem már eljutni ide. Jót sétáltunk a parton, meglepett milyen jól ki van építve, strand, sok büfé. Nyáron komoly élet lehet itt.
Köszi a rejtést.

Szelid-Dunapataj-1Szelid-Dunapataj-2
Szelid-Dunapataj-3Szelid-Dunapataj-4
Szelid-Dunapataj-5Szelid-Dunapataj-6
dinkie 2021.03.15 17:00 - Megtaláltam
Köszönjük! Mindig szerettünk ide járni. Jó volt nosztalgiázni!

Imperin 2021.03.15 14:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Jó kis kincskeresés! [Geoládák v3.9.6]

Bager 2021.02.15 13:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Katona55 2021.01.17 16:15 - Megtaláltam
A láda tiszta már, tájékoztató szöveget is tettünk bele az új logfüzet mellé. Az új kerékpár utat is kipróbáltuk egy remek biciklin.

IMG_20220117_161334 
Pokker csapat 2021.01.02 12:50 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! Pokkerék

rydick 2020.12.26 12:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 3.50 súly: 2.46
Megtaláltuk! Köszönjük szépen! Zs&A

Pomisa 2020.11.28 10:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 4.21
Első ponton az alternatívát kerestük, mert zárva volt a kapu. A tónál nyáron biztos nagy élet szokott lenni. Szerintem a ládaoldal elég ömlesztett.
Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.6.4]

csillusz 2020.11.19 12:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

Aniko & Gyuri 2020.10.10 09:16 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.7.1]

Kitsike 2020.09.12 17:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

Mukkaland 2020.09.12 17:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0]

bokorugrók 2020.09.06 18:56 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést. [g:hu 1.6.4]

Bazsóné 2020.08.29 20:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Remek volt. [Geoládák v3.5.3]

andi.palla 2020.08.22 12:07 - Megtaláltam
Megvagy! Leó hétvégés ládázás. Köszi! Andi+Misi+Zita+Lui

Zozó és Edus 2020.08.20 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.36
Megtaláltuk,köszönjük a rejtést!Nagyon szép a Szelídi Tó!

Zsoland 2020.08.20 15:09 - Megtaláltam
Ezt is megtaláltuk, köszönjük!
[Geoládák v3.5.3]

Tara 2020.08.14 11:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

lukovszkil 2020.08.14 11:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Törpe 2020.08.08 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
900.-nak tökéletes!
Köszönjük a rejtést!
Törpe

targonczas 2020.07.25 17:13 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.2.10]

bagolyvera 2020.07.18 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi!

Ignis9 2020.07.18 15:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.98
Bagolyverával 3 napos Bács-Kiskun túra keretében, köszönjük! :)

20200718_15134920200718_151932
breimanne 2020.07.14 19:45 - Megtaláltam
Múzeum már zárva volt sajnos!Nagyon hangulatos a Szelidi tó, sikerült a nyüzsgő tömeget elkerülni! Megdöbbentőek a zsebkendőnyi telkek!Köszönöm a rejtést!

nmárti 2020.07.14 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.54
visszatértem , breimannevel közös dobozolás apropóján. Most sokkal jobban tetszett, főleg a tó környéke, bár haraptak a szúnyogok. Köszi a rejtést!

Majdnem elfelejtettm:) Oszkárral, köszi a rejtést!

-1-2
 
petoa 2020.07.12 12:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Szuper volt. [g:hu 1.6.2y]

viad 2020.07.09 16:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Bővebben otthonról. [Geoládák v3.4.1]

csg69 2020.07.03 12:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.41
Megvan :)

Biti68 2020.06.06 13:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.67
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

M.Sasa 2020.06.01 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.0]

7DC67D7D-2449-4FC7-AED7-8ED875CFADC3AA401B56-A5F6-40E8-9A94-EC393705AD55
Laci és Anita 2020.05.30 18:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! A tó csodálatos nagyon szépen elrendezték a környezetet! Még fiatalként jártam itt utoljára de óriási változáson ment keresztül! [Geoládák v3.4.0]

boobaa 2020.05.23 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.26
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

medike75 2020.04.08 12:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.5]

V_Gabor 2020.02.29 11:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.46
Múzeumnál a dobozról olvastam le az alt-ot.
A tónál minden csendes volt most.

Köszönöm!
[Geoládák v3.3.2]

2020-02-29 11.04.39R2020-02-29 11.04.55R
2020-02-29 11.05.55R2020-02-29 11.20.22R
2020-02-29 11.22.53R2020-02-29 11.29.56R
2020-02-29 11.30.03R2020-02-29 11.31.29R
2020-02-29 11.32.35R2020-02-29 11.32.40R
Nars 2020.02.06 12:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.6]

Kollgab&Miló 2020.01.02 11:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.1.2]

hitamas 2019.12.18 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.41
:)

BranDroid 2019.10.23 12:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

tabletta 2019.10.06 17:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

vto 2019.09.21 17:20 - Megtaláltam
Gyalogtúránkat ezzel a ládával koronáztuk meg.
Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Tudeszky 2019.09.21 16:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

László_pajtás 2019.09.21 15:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.48
Strandszezonon kívül is érdemes megnézni a tavat. Köszi!

Búr 2019.09.03 12:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a Rejtőnek. [g:hu 1.6.4]

katszeg 2019.08.18 23:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

W05-44 2019.07.28 17:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Családi kirándulás alkalmával anyával, apával és legkedvesebb edzőbácsimmal. Pont sikerült hazaérnünk a vihar előtt. A tóban szívesen fürödtem volna egyet, de rajtam kívül más nem kapott kedvet hozzá. Talán majd legközelebb. Köszi a rejtést!

Tábla 
Plfcsld 2019.07.27 14:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Pitymi 2019.07.22 20:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejt?st. :) [g:hu 1.6.3]

JosephTé 2019.07.22 12:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Botond89 2019.07.22 12:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

gubazsofi 2019.07.22 11:48 - Megtaláltam
[g:hu 1.6.4]

N.Zs. 2019.06.15 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 2.5 átlag: 2.83 súly: 4.43
A mai csavargásunk utolsó pontja. A parkolóban öltöztünk át, majd csobbantunk egyet a tóba. Az egész napos 30°C fölötti hőmérsékletben való séták után nagyon jól esett a tó vize, ami ma 24°C volt.
Ezek után átöltöztünk és mentünk megkeresni a ládát. Nem kell sokat menni a sűrű erdőben, de az kihívás volt. Szerintem egy strandolós helyszínhez ez nem méltó. (Tudom, hogy nincs egész évben strand szezon) A virtuális pontnak semmi köze a tóhoz, és olvashatatlan a kerítésen kívülről. Szerencsére itt volt pót jelszó. Sajnos ez ma nem tette föl az Í-re a pontot.

IMG_7435ez a rejtés várt
néhány méter után 
znasz 2019.06.11 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
Köszi a rejtést.

petili 2019.06.11 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Köszönjük a rejtést!

Samatranlom 2019.06.02 10:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
A láda fedele könnyen lepattan, így nagyobb a beázás veszélye!
Óvatosan kedves Kesserek! [Geoládák v2.2.5]

Hegyo 2019.05.14 13:29 - Megtaláltam
Megtaláltam L. Judittalyvel. Köszönöm a lehetőséget. Környezet: 4/Rejtés: 5/ Web:5 [g:hu 1.6.2y]

Sir Pajszer 2019.04.26 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.08
Köszi!

Pixy22 2019.02.10 13:36 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

nettykaaa 2019.02.02 11:12 - Megtaláltam
Sose jártunk még a Szelidi-tónál. Hát most sem fürdöttünk. :)
Pityu és Netti

Lindisti 2019.01.13 11:58 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! :) Nagyon szép a tó, a település hangulata bájos! :) [Geoládák v2.2.5]

*Moka* 2018.11.19 11:25 - Megtaláltam
köszi

*Vica* 2018.11.19 11:25 - Megtaláltam
Az első ponton nagyon "jószeműnek" kell lenni, én akárhogy fókuszáltam nem láttam egy értelmes szót sem.
A tónál folyamatosan a Despacito-s "Szelidí-tó" járt a fejemben. :D Igazi retro hely, bár a bringaút szuper fejlesztés!

szelid-1szelid-2
szelid-3szelid-4
Fröccs 2018.11.18 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Famágus 2018.11.17 08:35 - Megtaláltam
Első ponton alternatívval éltünk, második pont könnyen meglett. Elképesztő volt a kihalt üdülőfalu és a tó környéke. Néhány csendes horgászt láttunk mindössze.. de élénken eltudtuk képzelni, milyen lehet nyáron amikor nyüzsgő élet van itt. Az a vad gondolatom támadt, hogy lehetne itt egy apokalipszis utáni filmet forgatni, a bezárt éttermek, az élettelen nyaralók között... nagyon klassz volt, egy hattyú család tollászkodott a tó közepén.. Oldfoxxal köszönjük!!!

20181117_085729DSC_0369
DSC_0370DSC_0371
oldfox 2018.11.17 08:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

geforg 2018.10.31 16:22 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.37
Gyors találat!!!Köszönjük a rejtést!!!Geforg és családja

lbalogh 2018.10.31 12:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Első keresésünk és találásunk. Jó móka volt.

öfi és nufi 2018.10.14 12:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.19
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget! [Geoládák v2.2.4]

Tonykopter 2018.08.25 16:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.63
A rejtő segítségével feleltem, Köszönöm

Ka_Csa 2018.08.19 18:14 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a lehetőséget! [g:hu 1.5.4]

Blaiserman 2018.08.17 16:59 - Megtaláltam
köszönöm

Bogi és Bálint 2018.07.21 11:54 - Megtaláltam
Megtaláltuk . Köszönjük a rejtő segítségét! [g:hu 1.5.4]

szalmakalapos 2018.06.10 15:28 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést ! Még soha nem jártunk itt, de nagyon szép hely. Vadregényes, és félig érintetlen.

Tyúkanyó1Tyúkanyó2
Tyúkanyó3Tyúkanyó és csibéi
Judit és Béla 2018.04.02 14:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.29
Megtaláltuk.

hinia lux 2018.04.02 10:49 - Megtaláltam
Sokat hallottam már a Szelidi tóról, most láthattam is. Elhiszem, hogy nagy öröm a környékbelieknek nyáron.

Szelidi tóSzelidi part
Pataj 
anettx 2018.02.10 11:00 - Megtaláltam
TFTC!
Nagyon szép a tó, most teljesen kihalt volt a környék.

gcszel-IMG_6288 
LIRENA 2018.01.29 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.17 súly: 2.18
Köszi a rejtést!

Pogánypeti 2017.11.20 09:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.09
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! A többit majd otthonról... :) [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
Busszal érkeztem Patajra, és rögtön a 2. ponttal kezdtem. Mivel a múzeumok hétfőnként zárva tartanak, ezért a pótjelszót használtam, mely kiválóan olvasható. Ezután indultam el gyalogosan a tó irányába, de útközben rámartam az éppen ott napozó GCRTEK mozgóra is, amit természetesen továbbvittem. A tóparton a láda közelében jelenleg földmunkákat végeztek, emiatt nehéz volt megközelíteni a ládát, de előttem már nem volt akadály. Logolás és visszarejtés után megindultam visszafelé Patajra, de előtte pár fotót készítettem a tóról is. Patajon még volt egy kis időm szétnézni (templomok, emlékművek, kocsmák, stb...), majd átbuszoztam Ordasra a GCORD ládáért...
Köszi a rejtést! :)

GeoMelinda 2017.10.01 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
A Szelidi-tónál töltöttük a hétvégét. Ez kötelező program volt. :) Köszönjük! :)

EmesESE 2017.09.15 17:28 - Megtaláltam
Megtaláltuk, 🙂 köszönjük a lehetőséget ... [iGC] [wapon beküldött szöveg]

Leolcsa06 2017.09.14 09:30 - Megtaláltam
Vikivel találtuk meg.

Aleph & Rita 2017.09.14 09:30 - Megtaláltam
Gemencre menet megálltunk itt is egy kicsit. A láda sima ügy, de a virtuális pont csak rázoomolva és megguglizva lett meg!
Köszönjük a lehetőséget!

Fillér Team 2017.09.03 16:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.39
Köszi a rejtést, Dunapataj nagyon klassz hely, még több pontot megérne, a Szelidi-tó pedig csodálatos!

A virtuális jelszó kicsit kemény dió, mert múzeum zárva volt (miért is tartanák nyitva hétvégén?), kívülről nem látni az oszlopon a régi, vésett feliratot, a kapcsolódobozon pedig nincs pótjelszó, így ezt a felét a netről kellett kitúrnom...

A tó ősszel 
TanEra 2017.08.10 21:57 - Megtaláltam
Múzeum zárva volt, pótjelszó nincs, nagyon nehezen látható az emlékoszlop, láda gyorsan meg lett! Nagyot fürödtünk 32C volt. Köszönöm a rejtést!

L.Gergo 2017.07.20 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.16
Szigetszentmiklós-Dunaföldvár-Fajsz-Mohács-Matty-Orfű-Kaposvár bringatábor során. Szép ez a templom, de a csobbanás a tóban esett csak igazán jól! Köszönöm a rejtést!

Zsizsi60 2017.07.08 14:30 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést

Kozák 2017.07.02 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.15
Megvan köszönet a rejtőnek.

Klari2006 2017.06.18 17:00 - Megtaláltam
Klassz hely a tó. Jövünk fürödni is.

Sánta8 2017.06.18 16:00 - Megtaláltam
Klari2006-tal újabb közös láda.

Ancs 2017.04.08 13:43 - Megtaláltam
Első pont: 2010.07.04., a második majd 7 évvel később. Hosszú láda volt...
A Szelídi-tónál sokat nyaraltam, sok szép emlék fűz oda. Így amikor ládázni kezdtem, adta magát, hogy a multit megkeressem. Az első pont már akkor is csak közelről volt olvasható, de akkor a láda nem került elő. :(
A nyaralás sorozat megszakad, így most, 7 évvel később egy autós verseny egyik pontja a közelben volt, hát gyorsan előkerestem a ládát is. :) A fotók szerencsére megvoltak korábbról.
Kellemes hely, érdemes elidőzni kicsit errefelé.
Köszi

IMG00458-20100704-1218IMG00449-20100704-1138
IMG00451-20100704-1201IMG00453-20100704-1216
IMG00454-20100704-1216IMG00455-20100704-1217
IMG00457-20100704-121820170408_133624
20170408_134633 
emiGrant 2017.03.20 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.87
8/2. Dunapataj érdekes és szép hely, látszik, hogy a lakosok büszkék otthonaikra. A Szelidi tó kifejezetten szép környezetében nagyon jól esett egy kicsit sétálni a ládáig ebben a hirtelen jött mai nagy melegben. Sajnos a Múzeum nem volt nyitva és majdnem lehetetlen volt leolvasni a sírkövön levő nevet kintről. A pótjelszó is teljesen láthatatlan már, egy kis karbantartás nem ártana! Végül kaptunk segítséget, így tudtunk logolni. Köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
-5-6
Liberty 2017.03.20 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.32
6/2. Alföldi ládatúra a Duna mentén.

Tetszett Dunapataj, szép, békés község. A múzeum kapuja zárva volt, a kerítéstől próbáltuk leolvasni a jelszót az emlékkőről, de esélyét sem láttuk, mert teljesen beleolvad a kőbe. A pótjelszó nincs a kapcsolótáblán, így csak segítséggel lett meg a jelszórészlet. Nagyon szép a tavaszban éledező Szelidi-tó és a környezete, kellemes sétát tettünk a ládáig. Köszönet a rejtésért.

A pótjelszót pótolni kell a kapcsolótáblán

Dunapataj címere
takacsimre 2016.12.08 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.14
Köszönöm szépen a rejtést. Marika és Imre

Balázs1984 2016.10.13 18:25 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.50 súly: 1.90
:-)

Webber 2016.09.25 11:57 - Megtaláltam
Meglett.

adamark 2016.08.17 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Nyaralás közben keresgéltünk. Köszi a rejtést.

P1110281P1110284
P1110286P1110288
P1110290P1110291
P1110297P1110312
P1110315P1110325
P1110330 
ellfelek 2016.08.08 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.53
Idén már jártam erre, de a ládát csak most kerestem meg... Tudtam hogy vissza fogok jönni... :) Jó időben éppen ráértem. Persze hogy a napnak a tóban fürdés volt a fő attrakciója... :)
Köszi a rejtést!

IMG_4003IMG_4004
GYEZegzug 2016.08.01 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.04
Köszi szépen a lehetőséget.

BeBa 2016.07.31 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 2.5 átlag: 2.83 súly: 3.48
Megtaláltuk

Csapdoki 2016.07.09 11:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 4.00
Szelidi tónál még nem voltam ,eddig. Most már igen,köszi.

richard_szabo 2016.07.03 09:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.38
Hétvégi hűsölés közben.

JocNor 2016.06.19 12:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

dorjan család 2016.05.22 14:30 - Megtaláltam
Köszönjük. Nagyon tetszett. Főleg a tanösvény. Az idő is ideális volt. Köszönjük, hogy megmutattad. :)

Strombus 2016.05.21 16:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.50 súly: 4.37
Bringás találat, Dr.BASH-ék esküvője után, 67 km-es túra során.
Érdekes lehet a múzeummá vált templom. Kár, hogy hétvégén nem tart nyitva, csak kivülről bámulhattam meg a szép épületet. :-( Így az itteni jelszórészlet megszerzése sem ment egyszerűen (figyelmetlen voltam és nem olvastam el, hogy van pótjelszó is). Nem tudom, közelről olvasható-e még a kövön a felirat, de a kerítésen kívülről számomra esélytelen volt.
A Szelidi-tó most ébredezik téli álmából, a meleg, napos idő ellenére még csak a vicces nevű, éttermekkel szegélyezett Szittyótéren volt élet, máshol minedütt a tavasz békéje.

Szerintem Dunapataj egy virtuális pontnál többet érdemel. Jobb lenne, ha lenne egy Dunapatajt bemutató multi és egy külön láda a Szelidi-tónak.
Kár, hogy a wap rész helyét elavult, ráadásul vastag betűs ládakarbantartási info foglalja el. :-(
A képek között a veszett róka plakát és a kopott és olvashatatlanul kicsi ismertető tábla képe helyett jóval érdekesebb lenne egy bödpusztai kincset bemutató felvétel - ha már olyan sok szó esik róla a leírásban.
Ráférne az oldalra egy alapos frissítés.

Soma Rakonczai 2016.04.17 17:19 - Megtaláltam
megtaláltam!

Ásványvadász 2016.04.17 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]
Közös vadászat Somával.
A múzeum zárva volt, a jelszó leolvasása nekünk nem sikerült. A pót-jelszó segített.

urbanj 2016.03.24 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
Gyerekkoromban szüleimmel voltunk a Szelidi tónál fürdeni. Most szerencsére ismét eljutottam ide. A tó környezete tetszett nekünk ezen a szép tavaszias napon is. Most szerencsére nem volt dzsindzsa, de gondolom nyáron nem minden harcmentes a láda megközelítése. Köszönjük a rejtés.

gege68 2016.02.21 12:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

pliptai 2015.11.21 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.27
Kár hogy pocsék idő volt, mert így a tó nem sokat mutatott magából! A dunapataji pont leolvasása sem sikerült a vizes emlékműről, így a villanyoszlopról puskáztam le a jelszórészletet! Köszönet a rejtésért!

Paul 2015.11.02 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.24
Köszönöm a rejtést.

Gábor75 2015.10.05 15:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1d] [wapon beküldött szöveg]

kristi 2015.10.04 13:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Petra&Laci 2015.10.04 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.59
Megtaláltuk! Köszönjük! :)

Petra, Csabi, Kincső

kincs92 2015.10.04 11:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget! :)

Kincső & Csabi, Petra

kobcikrajci 2015.09.19 09:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.45
Fülöpszállás-Dunapataj-Foktő-Hajós-Kiskőrös útvonal bejárása két keréken. A mai nap kezdő ládája egy szépen kiépített tó menti üdülőtelepre, és egy rendezett településre kalauzolt el. Ha már itt jártam, az elhagyott állomás szomorúan omladozó épületét is felkerestem. :( A volt templom viszont igen kellemes látvány, érdekes, hogy szombaton zárva tart. A kerítés mellől nemhogy a nevet nem tudtam kivenni, de azt sem, hogy melyik sorban kellene megtalálnom. Szerencsére a kinti felirat jól működik!

jadam968 2015.08.15 13:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

molka 2015.08.08 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.11
Strandolás után. Iskoláskoromban jártam itt utoljára, de még mindig nagyon szuper hely. Most egy kicsit jobban körbenéztünk, halászléfőző meg mindenféle fesztivál volt Szeliden. A láda kicsit susnyás helyen van, de végül is teljesen rendben találtam meg. Köszi!

jpal 2015.08.07 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
15 éve jártunk utoljára a Szelidi-tónál, most újra eljöttünk ebben a kánikulai nyárban. A vize ugyanolyan selymes és simogató, a kukoricaárus ugyanúgy kiabálja, hogy "Itt a finom csemege!" Jól éreztük magunkat, köszönjük a rejtést.

A pataji múzeum udvaraEgy az Isten
Várdombi emlékekA tó szelíd
Petra vadPetra a hintán
fcsaba 2015.08.01 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.97
Látogatóban voltunk Kalocsán, és Haelékkel kerestük meg a pontokat. A múzeum épülete is szép (ami ottjártunkkor zárva volt), és a tó is, de szerintem ez két, egymástól független, ráadásul igen távoli pont. A kapcsolat egy múzeum és egy strand között igen gyenge.

Köszönjük a rejtést!

Gabcsi 2015.07.30 14:33 - Megtaláltam
Fürdeni indultunk, séta lett belőle.

macikupac 2015.07.30 14:33 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 4.41
Kiskunsági nyaralás 11.

Először strandolást terveztünk mára a Szelidi-tavon, de az időjárás keresztülhúzta ezt. Így csak sétáltunk egyet a parton, miután kocsiból megnéztük a jobb sorsra érdemes Bencze-kastélyt. Öröm az ürömben, hogy legalább nem volt tömeg. A strandnál parkoltunk le, s onnan egy darabig a bringaúton, majd közvetlenül a vízparton gyalogoltunk. Közben olvasgattuk a tanösvény tábláit. Az eső még alig állt el, ezért nem túl szívesen mentem be a ládáért a vizes erdőbe. A régi, bepudvásodott dobozt kidobtuk. (Nem tudom, hogy a korábbi megtalálók miért nem tették meg ugyanezt...) Kalocsára egy másik úton mentünk vissza, s közben megálltunk Dunapatajon is. A templom nem volt nyitva, így csak pár fotó erejéig mentem be az udvarra. Egyik hely sem rossz, de nem érzem közöttük a kapcsot, amitől egy multivá állnának össze. Bibis medvénkkel jártunk itt.

 
Atom82 2015.07.26 18:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

redei71 2015.07.26 17:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

kompaktor 2015.07.26 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.77
Egy csodálatos napot töltöttünk el a Szelídi-tónál, túrázással és strandolással egybekötve. Először a ládát kerestük meg, amely végül azért csak megadta magát. :-) Nem is egy, hanem két láda volt a helyszínen - az egyik eléggé rossz, a másik jó állapotban. A virtuális pont a nap végére maradt.

Köszönjük a rejtést; valószínűleg nem utoljára jártunk itt. :-)

Mariannaaa 2015.07.26 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.93
Kedves Rejtő!

Nagyon jól éreztük magunkat tegnap a Szelidi-tónál. Egy túra keretében körbesétáltuk a tavat, majd utána nagyon kellemeset fürödtünk benne :) A ládát kicsit nehezen találtuk meg a bozótosban, de nem adtuk fel :) Köszönjük a rejtést!

Üdv:
Marianna és kompaktor

Klukas 2015.06.29 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.30
Köszönöm jó keresgélés volt :D

plecs 2015.06.13 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.15
A Meggyfesztivál bringatúra keretében tekeretünk el a ládikáig, de sajna a dobozt nagyon rossz állapotban találtuk, szét van ázva benne minden, így a rejtő segítségét kellett kérnünk...amit ez úton is köszönünk!

BubaGC 2015.06.13 00:00 - Megtaláltam
A Meggyfesztivál bringatúra keretében tekeretünk el a ládikáig, de sajna a dobozt nagyon rossz állapotban találtuk, szét van ázva benne minden, így a rejtő segítségét kellett kérnünk...amit ez úton is köszönünk!

Emese62 2015.06.12 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.54
Isteni! A tó vize, remek! Megyejáró kerékpáros körtúra alkalmával, kerestük fel ezt a ládát! Jók a kerékpárutak, ritkaság manapság!

AnnaSzabi 2015.05.16 10:56 - Megtaláltam
Szuper rejtes,koszonjuk. Anna,Szabi,Csongi,Isti,Pisti. A&Sz#19 (Győr) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

MaFe örs 2015.05.16 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.83
Megtaláltuk.Régmúlt ifjúságunk kedvenc sátorozó helye volt. Sajnos a GPS tartó kiskutyám is áldozatul esett ennek a ládának. Köszönjük a rejtést.

alucifer 2015.05.15 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.10
MEGTALÁLTAM
Köszönöm a rejtést!


 
Párduc50 2015.05.09 16:15 - Megtaláltam
OK! Egy élmény volt!

rpee 2015.04.14 11:16 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi :) Ibolya Árpi [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

GCSZEL_20150414111607.jpg 
QuadKan 2015.03.22 16:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.66
Megtaláltam

fercsipeter 2015.03.22 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Alternatív jelszó felírva a villamos kapcsolódoboz aljára, a ládát feltöltöttük ajándékokkal! Sajnos tájékoztató nem volt nálunk. Mai nap 2. találata, Maxivikékkel közösen! Köszi a rejtést, reggel csendes volt és nyugodt a láda és a múzeum környéke is!

AntalZmax 2015.03.22 09:57 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Gyombi 2015.02.15 00:00 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtő segítségét, részletek később

Nagy lendülettel kezdtük keresni a pontokat Ordas falu után, de nár a leolvasandóval sem boldogultunk, a nagy fény miatt csak lefényképeztem az oszlopot, hogy otthon, optimális körülmények között majd kisilabizálom. El is indultunk a második pontra, közben olvastuk, hogy egy erdei területen, a Vár-dombon lesz, de a koordináta egy ház udvarára mutatott, az ellenőrzés után is. Mivel már iparkodnunk kellett, annyiban hagytuk az ügyet a helyszínen és mailben tisztáztuk a dolgokat a rejtővel, akinek ezúton is köszönöm a segítségét és konstruktív hozzáállását.

Csizmások 2014.11.04 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
Nehezen, de rejtői segítséggel összejött a jelszó! A ládát újrarejtettük, ezzel nem is lenne gond, de a virtuális része ....! Köszönjük ! ( 1:1 )

A rejtek
kutyaapu 2014.09.21 13:50 - Megtaláltam
Megvan!

Köszönöm!

Nyúl & Bandája 2014.09.21 10:29 - Megtaláltam
[g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

biro61 2014.09.19 16:30 - Megtaláltam
Éva barátnőmmel levadásztuk a multit. A tónál levő láda ázott, a jelszó alig látszik. Az emlékműről a jelszó első felét a kerítésen kívülről nem tudtuk leolvasni. Lefényképeztük, és otthon kinagyítva egy kis Google segítséggel sikerült megfejteni.

radír89 2014.09.19 00:00 - Megtaláltam
megvan! köszi

JhonnyP1979 2014.09.12 19:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.96
Megtaláltam köszi szépen! A láda be van ázva. Ráférne egy karbantartás.

Zimi67 2014.08.03 16:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

holly 2014.08.03 16:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Secc 2014.08.03 15:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Baktercsiga 2014.08.01 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.89
A ládával kezdtük, botorkáltunk az erdőben, de végül is meg lett. (Sajnos elég gyér a tartalma és nedves a füzet. Meg kellene kicsit revíziózni...) Aztán bicajjal Dunapatajra, a jelszó első részéhez. Az utcáról nem lehet most leolvasni, mert le van tisztítva a kő és még nincsenek újra írva a betűk. Szerencsénkre, szívesen fogadott és navigált bennünket az ott dolgozó néprajzkutató fiatalember, aki kiegészítette egyéb érdekességekkel a webes leírásokat. KÖSZÖNJÜK :)

psvekker 2014.08.01 08:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

LunAtic 2014.07.27 00:00 - Megtaláltam
Szelidi nyaralás közben levadászott láda. Éjszaka az erdőben, lámpa nélkül: "Jé, itt miért sötétebb az út?" (Placcs.) :D

éjféli vadász 2014.07.26 00:00 - Megtaláltam
A táblán nem tudtuk elolvasni a jelszót, így képet készítettünk.
A rejtő segítségével ez is meglett.
A láda megkeresése csak másodjára sikerült, mert az első próbálkozás éjfél környékén volt, így bár ott álltunk a láda mellett, nem lett meg. Köszi.

Révai család 2014.07.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
Először a láda keresésében vettünk rész, aztán másnap a templomnál voltunk, ami szerencsére nyitva volt.
Köszönjük a rejtést!

Csanu 2014.07.17 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!

Menytyinty 2014.07.17 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!

Hulope 2014.07.17 00:00 - Megtaláltam
Köszönjük!
Kerékpáron, nagy csapatban, jókedvűen.

Szinta 2014.03.30 11:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Tieborg team 2013.10.19 10:23 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.98
Megtaláltam. Köszi a lehetőséget. Tibi [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg

GCSZEL_20131019095831.jpgGCSZEL_20131019095922.jpg
GCSZEL_20131019102202.jpg 
fcsaba 2013.09.21 18:30 - Egyéb
A GCORD megkeresése közben leolvastam a dunapataji virtuális pontot. A ládát már nem volt időnk megkeresni, majd talán máskor.

A múzeumként üzemelő templom igen szép!

benist 2013.08.06 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.25
A korai időpontban a Múzeum megkapóan szép épülete még zárva, a kerítésen keresztül nehéz volt a név kisilabizálása, WIKI is be kellett segítsen. A kánikulában meglepően kihalt tóparton a "poharas" láda némi nézelődés után meglett.

nistvan 2013.08.04 19:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
Megtaláltam

Accik 2013.08.02 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 2 átlag: 3.00 súly: 1.00
Háromszor indultunk neki, mire sikerült megtalálni, de meglett. Látszik, hogy nem vagyunk gyakorlott ládázók :)

Az Unicumos fa nagy segítség, csak azt először meg kell találni. Tipp a következőeknek: ne féljetek bemenni a dzsungelbe, nem közvetlen az út mellett van :)

ghcmja 2013.07.24 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 4.50 súly: 2.86
A Szelidi-tónál ismertük meg egymást, szép emlékeink vannak róla. Köszönjük a rejtést.

H.B. 2013.07.20 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.15
A poharazó fa segített. Stivivel kerékpáron.

sirgalahad 2013.07.10 08:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.41
Mi vár engem ma vajon,
Duna menti Patajon?
Hát mi várna, aranyom
A tóparton patanyom
Hol a vízbe Ali dűlt
Ettől meg is szelídült

Géza1 2013.06.20 15:30 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést,élmény volt:)

tmarko 2013.06.08 12:00 - Egyéb
Ma ismét meglátogattuk a tavat és környékét,végre itt a nyár már nagyon vártuk. Még a tó teljes hosszát nem jártuk végig de most kenuval sikerült.
Szerintem nagyon szépül Szelidi:)

lapkasajt 2013.05.22 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Megtaláltuk! Elég sokáig botorkáltunk az erdőben, mire meglett, de végül "egy tárgy" nyomra vezetett. :) Hagytunk egy kis ajándékot is a következő megtalálónak. A múzeumnál pedig a kapun kívülről is jól olvasható volt a jelszó. Köszönjük a rejtést! Bár Szelid és Pataj nincs messze tőlünk, de így még nem jártunk arra. :) B & T

 
ficsorgabi 2013.05.20 13:53 - Megtaláltam
Bazsokáékkal. Köszi a rejtést.

Csoportképbazsoka
Bianka lányomKarina lányom
KínzásMerengés
bazsoka 2013.05.20 13:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.26
Egy 50km-es pünkösdi kerékpártóra tizedmagammal. Szép emlék. Kösz a rejtést!

deleted_user 2013.05.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.16
Először a ládát kerestük fel. Hamar meglett, bár elsőre elsétáltam mellette, mondván, hogy csak szemét... Erősen ráférne egy karbantartás. Az első pont ez után következett, amit egy darabig bogarásztunk, de végül meglett. A napot egy fagyival zártuk a dunapataji cukrászdában. Köszönjük!

 
peterpan 2013.05.01 00:00 - Megtaláltam
.

 
tivi2007 2013.04.07 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
A 70-s években sokszor voltam itt kerékpárral ifjúsági találkozón.
Azóta sokat változott a tó és környéke. Szépen kiépült a település.
Még minden csendes csak egy-két horgász van a tó parton.
Dunapatajon régebben jártam most láda volt soron.

eltájoló 2013.03.09 00:00 - Megtaláltam
Megvan. Köszi a lehetőséget.

PEx2 2013.03.03 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Mai utolsó láda, az oszlop elég nehezen olvasható. A ládánál október óta nem járt senki, de egészen jó állapotban van, kicsit nyirkos a füzet, de más baja nincs. :) Köszönjük!

kevindaface 2012.10.22 16:47 - Megtaláltam
Koszonjuk: Marcsi, Grobi, Judit & Balazs. [g:hu 1.4.10] [wapon beküldött szöveg]

GCSZEL_20121022160527.jpgGCSZEL_20121022163801.jpg
Bob&Bobek 2012.10.20 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.48
A láda rejtése hagy némi kívánnivalót maga után. Ráadásul éppen tisztítják az erdőalját, remélem nem veszik el a doboz...

A hely viszont szép, a helyiek kedvesek, így köszönjük szépen a rejtést!

Janer6328 2012.09.23 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.62
Este sötétben kerestük a ládát, és találtuk meg, bár a csajok már kezdtek beparázni az erdőben.
A múzeum felújítása miatt jelenleg nem látható a jelszórészlet.
Érdeklődni lehet a Schill Tamás néprajzos muzeológusnál +36-70-334-9634.
Nyitva tartás: Hétfő-Csütörtök 10-12, 13-15 Belépőjegy: Felnőtt: 200 HUF diák, nyugdíjas: 150 HUF

 
fattila 2012.09.10 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.84
Köszönöm a rejtést.

DrBASH 2012.08.25 19:38 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.00
Délutáni fürdőzés utáni ládakeresés. Fürdőruhában kicsit necces volt a sok szúrós bokor miatt, de meglett. Köszönjük!
Beus & Atthys

kenau 2012.08.20 09:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.84
A hosszu hetveget toltottuk a tonal az egyik campingben. Eleg sok viz hianyzik a tobol, de igy pont idealis volt a lanyuknak a viz magassaga.
Az emlekoszloprol meg rossz nevet olvastunk le, de a rejto kisegitett a helyessel. Utolag is kosz.

vorilaci 2012.08.19 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.62
A tó nagyon szép, jó séta volt a rettenetes melegben...

FILA71 és Dávid 2012.08.03 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Köszönjük.

turazo007 2012.07.21 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.95
Megtaláltuk!!!!!!

RobiGergo 2012.07.12 20:25 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.17 súly: 2.54
Az erdőben nem volt könnyű rátalálni a dobozra, de végül ez is meglett. Köszönjük a lehetőséget!

alcala76 2012.07.12 20:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.54
Nagyon szép a tó, simogató a vize, csak a nádas közelében rengeteg szúnyog volt!

Tengerimalacok 2012.07.12 20:11 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.10] [wapon beküldött szöveg]

GCSZEL_20120712165300.jpgGCSZEL_20120712193150.jpg
szunyog81 2012.06.27 00:00 - Megtaláltam
Kalocsai kirándulás 1. napja 4/4

pierre1 2012.06.14 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.83 súly: 2.04
Hát, tényleg nem volt könnyű megtalálni. Sajnos rövidnadrágban mentem, ezt senkinek nem ajánlom, sok a szúrós bokor. A múzeumban a kapun kívülről éphogy csak látszik a felirat. A villanyoszlopon semmilyen feliratot nem találtam.

potter160747 2012.06.03 17:40 - Megtaláltam
Marc985-tel együtt találtuk meg, a tó és környéke nagyon szép és békés. Köszi a rejtést.

Harci Marci 2012.06.03 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 1.00
Amikor mi odamentünk az előző visszarejtő nem rejtette vissza túl igényesen. De én már jól elrejtettem, és most már nem olyan könnyű megtalálni.

K-Isti 2012.05.27 11:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Ok. A hétvégét a tónál töltöttük. Nagyon szép időt fogtunk ki. Fürdeni is lehetett, jó volt a víz. Szombaton de. a múzeum kertbe nem lehetett bejutni, a közeli oszlopokon nem találtunk semmit, de kívülről is olvasható a név. A láda kicsit átnedvesedett, de igyekeztünk jól visszacsomagolni. szép hely! köszönjük

Innen már nincs messze
Marzipan 2012.05.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 2 átlag: 3.00 súly: 2.23
Bár már rengetegszer jártunk a környékén de gps-t csak most szerezvén csak most sikerült megtalálni. Köszönjük a rejtést

zeus 2012.04.28 12:00 - Megtaláltam
köszi!

griffs 2012.04.09 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.45
A húsvétot a Szelidi-tónál töltöttük. Volt minden, első nap kerékpározás, utolsó nap hógolyózás . A helyi multit, utolsó napra hagytuk. Jó kis sétát tettünk segítségével a tó körül, majd Dunapatajon.
A jelszó nem akart összeállni, bénáztunk, de a rejtő gyorsan kisegített. KÖSZÖNJÜK!

walky 2012.04.06 12:47 - Megtaláltam
köszönöm

Levi csapata 2012.03.15 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.11
Megtaláltuk

szaboist 2012.03.13 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.98
A múzeum tetszett, a láda nehezen lett meg,mert a földbe ásva, teljesen környezetazonos volt. A dunaparti utat éppen újra döngölte egy munkagépes úr, gondolom nem is igazán értette, miért mászkálunk a dzsindzsába :-)

pozoli1 2011.12.03 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Megtaláltam.

Atmosz&Zozmosz 2011.12.02 13:00 - Megtaláltam
Megvan :-)

Attibati 2011.11.12 10:42 - Megtaláltam
Kerékpáros kupa: 75.8 km
A második ponton lelestük a nevet, majd indultunk a tó felé. Jól kiépített kerékpárút vezet az üdülőfaluba. A tanösvény kezdőpontját nem találtuk - pedig azon akartuk megközelíteni a ládát - ezért alternatív utat kellett keresnünk. A láda - ha szigorú vagyok - el van ásva, vastagon avarral volt betakarva, ha nem lett volna rajta néhány párhuzamos ág soha nem találtam volna meg.

geist999 2011.10.30 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.72
Meglett, a láda teljesen szétázott a logbook szétmállott (az újabbik még megvan) menthetetlen állapotban volt, így végeztem kis karbantartást, kicsréltem a ládát, (ugyan olyan csak kék a teteje), hagytam jónéhány új ajándékot és bezacskóztam a télre. :) Kéne még bele egy új ceruza, meg egy tájékoztatópapír és teljes lesz a szett.

Skalp 2011.10.29 14:22 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.86
Köszi!

Balear 2011.09.02 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.81
Már épp itt volt az ideje a láda lefülelésének :) Sokat járunk erre bulizni is és átutazóba is. A jelszó múzeumi része elég olvashatatlan. Villanyoszlopon pótjelszót nem találtunk. Nagyon leskelődni és logikázni kell hogy meglegyen az a fele.
Köszönjük a rejtést.
Niki és Csabi :)

Lia és Sanci 2011.09.02 00:00 - Megtaláltam
Kösz a rejtést.

JackD 2011.08.24 08:29 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.00
Megtaláltuk.

csipet_csapat 2011.08.20 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.64
Gps-ünk rendesen megdolgoztatott bennünket, ugrált folyamatosan.
Az üdülő övezet nagyon megnyerte a tetszésünket. Nagy volt a forgalom, éppen belecsöppentünk egy fogat-, hintóhajtó versenybe. Hatalmas élmény volt, egyszerűen nem tudtuk ott hagyni:)
Köszönjük, hogy megmutattad!

Törpe80 2011.08.18 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.69
A második ponton kicsit bolyongtunk de meglett.A ládára egy karbantartás ráférne.Köszi.

kefe 2011.07.31 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.25
köszi, nyaralás alatt megtaláltuk

Alba Regia 2011.07.24 00:00 - Megtaláltam
.

molirobi 2011.07.09 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Szentkirályi találkozó alkalmával jártunk Szeliden.
A tó és környéke szép,a Dunapataji múzeum is tetszett,köszönjük a rejtést!

Gyros 2011.07.09 10:50 - Megtaláltam
e [g:hu 1.3.15] [wapon beküldött szöveg]

Goldenbay 2011.07.09 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.51
2/10
A láda nagyon bent van a dzsindzsásban.

Ilyet is láttunkA tó
A tó 2 
tmarko 2011.07.03 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.73
Megvan,valóban bozótos helyen van a láda,de a
Szelidi-tó és környéke nagyon szép csak az időjárás nem volt velünk barátságos.

SirLes 2011.07.02 11:28 - Megtaláltam
Megtalaltam [wapon beküldött szöveg]

joco12589 2011.06.22 20:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.25
ok

koszog 2011.05.29 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 3.83 súly: 1.90
a rövid nadrág miatt pár karcolás, de nem vészes... :D

KJ & GM 2011.04.26 13:20 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

 
befi 2011.04.19 12:10 - Egyéb
Kerékpáros kupa: 108,4 km

pero 2011.04.16 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.76
megvan

akassa 2011.04.16 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.45
Megvan!

Jani70 2011.03.29 12:30 - Megtaláltam
Meglelve!

feri60 2011.03.29 12:30 - Megtaláltam
Két tökéletesen jellegtelen pont, viszont legalább jó messze vannak egymástól. :(

Péter60 2011.03.25 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.50 súly: 3.37
Laza tavaszi motorozás közben lett meg a láda. Az első pontnál viszont nincs meg a pótjelszó, és kívülről nem igazán lehet leolvasni a nevet, de kinyomozható.

szadi&agi 2011.03.20 18:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
A név leolvasáshoz még kellően világosban érkeztünk szerencsére, mert a pótjelszót nem találtuk. Aztán irány a Szelidi-tó, át a dzsindzsán a ládához. Kösz a rejtést!

reznakrobi 2011.03.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2 web: 1 átlag: 2.00 súly: 2.34
Szep hely csak. Keves. Volt a leiras de meg lett koszi

yano6ard 2010.11.30 12:30 - Megtaláltam
A fényviszonyok nem voltak segítségemre a múzeumnál a jelszó leolvasásában, a pótjelszó szerencsére még jól olvasható. :-)

Lencsi 2010.11.05 15:31 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 3.79
Fura volt, hogy a két pontot kb. egyedül a jelszó kötötte össze. A ládikó vmi bokorkezdemény tövében volt, viszonylag fedetlenül. A kesser lányát ráadásul nagyon kesserösvény se segítette. Sokat aztán nem filóztunk a rejtésen, mert Lánycsókon kollégánk frissensült pogácsával várt, s ha az illat nem is érződött ide a Duna túloldalára át, a gondolat is elég volt a gyomrunknak...

Fazék 2010.11.05 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.26
Céges csapatépítő hétvége előtt ládáztunk a kollégákkal. Az üdülőfalu tetszett, megérne a hely egy nyári bringatúrát is. A láda eléggé jellegtelenül van rejtve, de azért hamar megtaláltuk.

LionDaddy 2010.10.21 10:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.35
Megharcoltunk érte a tóparti dzsumbujban, de azért megtaláltuk. Atipapa nagy igyekezetében még a kocsikulcsot is elhagyta, de szerencsére jó kesserek módjára azt is gyorsan megtaláltuk, az ösvényen pihent a földön.

A korábbi logokat olvasva vittem magammal egy zipplock zacsit meg egy "vész-logfüzetkét". Atipapa pedig egy tollat tett hozzá, így az alapfunkciók működnek a ládában, de a karbantartás erősen szükséges.

Köszi a rejtést !

 
atipapa 2010.10.21 10:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.56
Köszi

Kazoo 2010.08.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.20
A vége valóban nagy dzsindzsatúrás, de meglett. Vittem pótdobozt, de nem találtam sérülést a régin, de rendesen elázott a belseje. Amit lehetett letöröltem, amit nem azt betettem egy zacskóba, hogy karbantartáskor csak ki kelljen venni. Sajnos logbookot nem tudtam pótolni, így azt benne hagytam a zacskóban. Nehezen olvasható már ami rajta van, ezért tettem bele egy lapot amire felírtam a jelszó második részét. A következő kereső ha lehet vigyen magával egy logbookot pótlás céljából! A ládát lezártam, egy szatyorba csomagoltam, és vissza rejtettem. Remélem nem fog vizesedni most már. Köszönöm a rejtést!

laja 2010.08.04 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.14
A tó mellet nyaraltunk, gondoltam megpróbálom megkeresni a ládát, hiszen a "beteg" jelzés ellenére azért voltak megtalálások.
A ládát megtaláltam, a megközelítéséhez az utolsó 20-25 méteren némi bozótharccal járt, viszont a koo-k pontosak, és a dobozka a helyén van, viszont a belseje tényleg beázott, ezáltal benne a logfüzet is. (sajnos nem volt nálam pótlás)
A láda megtalálásán felbuzdulva felkerestem a virtuális pontot is, ott viszont némi akadályba ütköztem, mert a múzeum zárva volt, kintről pedig nem tudtam elolvasni a nevet az emlékoszlopról, arra pedig nem emlékeztem a leírásból, hogy vannak pót jelszavak is, így a logoláshoz a rejtőtől is kaptam segítséget, amit ezúton is köszönök!

Gedó 2010.07.31 08:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 1 átlag: 2.33 súly: 2.04
Szelidi-tó forever!

Togo 2010.06.18 09:45 - Megtaláltam
A kisebbik lányom osztálykirándulás keretében volt a tónál. Érte jöttem ma le hazaszállítási céllal és ha már itt voltam megkerestem a ládát.

befi 2010.05.02 12:30 - Egyéb
kerékpáros kupa: 121 km

Dr.Lada 2010.04.28 10:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.78
19izsi73-al hallottuk itt a mezőgazdasági munkák ideje, így gondoltuk besegítünk kicsit az alföldön, ezért lementünk és arattunk. :-)
Eme ládika is ennek esett áldozatául. :-)
A láda megvan, csak tényleg nehéz megtalálni!
A logbook teljesen szétázva, bepenészedve ,így nem is tudtunk logolni, a jelszót is épphogy csak kibogarásztuk. Az első ponton a múzeum gondnoka egyből tudta miért megyünk az emlékoszlopokhoz és olyan kedves volt, hogy adott alkoholos filcet, így a lekopott jelszórészletet felírtuk a villanyoszlopra.

19izsi73 2010.04.28 10:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 3.50 súly: 3.90
Az Ismerjük meg hazánkat!" program keretében most a Duna-Tisza köze volt soron.
Sajna nem készültem fel arra, hogy rögtön az utunk kezdetén gyógyítani kell, így maradt a ládika eredeti - nem túl szívderítő - állapotában...

Humusznak talán... 
Mr Zerge 2010.03.28 09:35 - Megtaláltam
Meg van. részletesen később... [wapon beküldött szöveg]

totik 2009.12.27 13:30 - Megtaláltam
Szerencsénkre épp ott járt a múzeum egyik munkatársa (?) aki beengedett bennünket a kertbe és egy rögtönzött hátérelőadással is szolgált számunkra, köszönjük!
A láda most nagyon könnyen felfedezhető, mi is ott hagytuk, ahol Mackka, a bokor alatt. Feltételezhető, hogy egy méternyire lévő tuskó rejthette korábban, de nem akartuk újrarejteni. Kérjük a gazdit, jöjjön el karbantartásra, nagygenerál kellene, cserére szorul a rejtekhely, a láda, a logbook, és az ajándékok is.
Köszönjük a rejtést!
Viki, Geri, Krisz', TZ + Imi, Boák, Endi, Anikó

Mackka 2009.12.04 13:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 3.88
Egyik utolsó napunk a környéken, és mivel nem akartunk messzire kalandozni Kalocsától, célba vettük a tavat. A ládát nem láttuk a GPS-en, de mivel ragaszkodtam hozzá, hogy emlékszem rá, Peti megkereste. Láttuk, hogy beteg, de azért gondoltuk, megnézzük. A tópart nagyon kihalt volt, enyhén szemerkélt az eső, de nagyon kellemeset sétáltunk. A ládát hosszas keresés után találtuk meg (sokáig kavart minket a GPS), de meglett! Egy kisebb bokor tövében volt, teljesen szabadon. Meglehetősen rossz állapotban van, teljesen beázott, csak annyira nyitottuk ki, hogy a jelszót leolvassuk. Éppenhogy olvasható, a víz szét fogja mosni.
Innen autóztunk vissza a múzeumhoz, ami a leírásban szereplő adatokkal szemben pénteken egyáltalán nincs nyitva :(((( Pedig szerettük volna megnézni. Majd legközelebb.
A láda leírása nagyon hosszadalmas, élvezetesebb lenne egy sokkal jobban összefoglalt leírás, mert azért érdekesség van bőven! A láda történetét pedig lehetne a leírás végére hagyni vagy teljesen kihagyni, hosszú és fárasztó a releváns részeket kiválogatni.
Mackka & Péter

Cerberus 2009.08.08 20:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.47
Láttuk, hogy beteg a láda, de az utolsó log alapján úgy gondoltuk teszünk egy próbát, mivel úgyis Dunapatajon keresztül autóztunk át ma. A láda meglett, tényleg a helyén van (bár nem tudjuk, az eredeti helyén-e), bár sajnos valóban nagyon ramaty állapotban. Logolni nem tudtunk olyan szinten átázott és saláta a logbook. A jelszórészlet olvasható, valaki ügyesen "kimentette". Nem szokványos fa tövében található a rejtek és a műholdvétel is elég rossz, gondolom ezért nem lett meg több embernek. Mi már sötétben lámpával kerestük, de szerencsére sikerrel jártunk. Sok volt már mára kicsit a dzsungelharc, de azért tetszett, köszi.

Szabó Család 2009.07.29 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.65
Mi, az előttünk jártakkal ellentétben megtaláltuk!!! - lásd a zárójeles részt!
Szép és különleges tó. Igazi felüdülést jelentett a strandolás a megtalálás után. Érdemes kikölcsönözni egy kajakot is, láttunk kócsagot is a nádasban!!! Köszönjük a rejtést!
(A láda megvan, csak nagyon zilált állapotban ! Lehet az is, hogy nem az eredeti helyén - nálunk épp nem volt pontos GPS ezért nem tudom pontosan. Megérne egy karbantartást!)

Múzeum Képek a plafonon!!!
A strandA strand 2.
maggio 2009.07.26 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.87
Az utóbbi időben viszonylag sokat jártam a dunapataji múzeumban, mivel egy könyv kiadásához elég sok képet kellett elkészítenem. Így a jelszó első fele már vagy egy éve megvolt.

Még tavaly nyáron kiderült, hogy Tamással a múzeumigazgatóval egy helyre jártunk szakközépiskolába :)

A ládát vasárnap akartam levadászni, mivel "Szíliden" (mert gyerekkoromba mindig így mondtuk) a VIII. utcában egy barátom nyaralójába mentünk, de közel 1 óra keresés után feladtuk, a láda hiányzik!

Javaslom a dunapataji múzeum megtekintése mellett megnézni a közeli dunapataji tájházat, illetve kis autózással nagyon érdekes a hartai tájház (http://www.harta.hu/content/tajhaz) illetve a dunaszentbenedekit is!

Márványtáblák a templomudvaronA templom belülről
Nyitvatartás, de bármikor mehetszTájház
8Rita8 2009.07.11 00:00 - Megtaláltam
köszi!!!

Goblin 2009.07.11 00:00 - Megtaláltam
köszi

napvirág 2009.07.08 16:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.93
Dunapatajra szemerkélő esőben érkeztünk és mivel a múzeum sem volt nyitva, így csak egy bekukkantásra futotta. Hála a szeszélyes időjárásnak, mire kiértünk a tó partra már újra sütött a nap. ... A láda tartalma teljesen átázott, a neylon tasak pár méterre volt a doboztól.

Köszönöm az invitálást!

 
Hogyishivják kuzin 2009.07.08 16:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
* napvirággal ...

DonRazzino 2009.06.29 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.70
Kérem a rejtőt, az emailben leírtak alapján fogadja el a megtalálást!

[Jóváhagyta: Phoere, 2009.06.30 05:32]

Jungle+-1m re :)
Balázs-80 2009.06.13 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 1.5 web: 4.5 átlag: 3.00 súly: 2.72
Régóta szemeztem ezzel a ládával, de csalódást okozott. A leírásban szereplő vár-dombot nem találtam sehol, talán rossz irányból közelítettem volna? Mondjuk a leírásból sem derül ki, hogy pontosan hol van a vár-domb, lehet, hogy csak elkerülte a figyelmemet. A láda pedig teljesen bent volt dzsinzsában, ráadásul átázva egy hangyaboly közepén. Annyit tudtam tenni, hogy kb fél méterrel arrébb helyeztem, hogy legalább a hangyák ne másszák.

DzsindzsaA ládához közel a tavon
Johnny40 2009.05.22 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.51
Köszi a rejtést!

mjdgm 2009.05.09 08:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.90
Párosunk kevesebb hajjal rendelkező tagja zsenge gyermekkora nyarainak egy részét a Szelidi tónál töltötte, így sem Dunapataj, sem a tó környéke nem volt ismeretlen.
Ma egy ballagásra utaztunk a közeli Kalocsára, s útközben (ha már egyszer útba esett!) megnéztük a multi pontjait is. Bár az öltözékünk nem igazán volt alkalmas a ládához vezető úton, azért -némi segítséggel- megoldottuk ezt a feladatot is. E kora reggeli órában nagyon csendes volt a víz, egyetlen szellő sem mozgatta meg a tükörsíma vízfelületet, valóban szép volt!
Köszönjük a rejtést, a segítőnknek meg a segítséget!

Netkesserek figyelem!
A második képen NEM a jelszó olvasható! :-)

Csuek 2009.04.12 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.39
Sokat jártunk már erre, de a leírás sok érdekességet tartalmazott. A logbook teljesen átázott, de még a jelszót el tudtuk olvasni.

Lego Team 2009.03.21 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.00 súly: 1.60
Megtaláltuk! A helyszín széttúrva, de nem messze az eredeti helyétől elég látható, nem biztonságos helyen, de meglett.
A ládát biztonsági okokból nem messze eredeti helyétől áthelyeztem, értesítettem az elrejtőt, koordinátákat és a képeket elküldtem.
Üdv.

Ancsa,Bogi,Kriszti,Lackó,Loresz

povyagi 2009.02.05 20:30 - Megtaláltam
Mathauval

Mathau 2009.02.05 20:30 - Megtaláltam
Az első pont hibátlanul megvolt és a tó szép zárása lett volna a mai és az elmúlt három nap keresésének. A hely egyértelmű volt, össze volt túrva, mi még jobban összetúrtuk, de a doboz nem lett meg. A problémát jeleztük a rejtő felé.
Valamilyen érthetetlen oknál fogva a rejtő még az ilyen jelszó nélkülit sem fogadja el, így inkább elküldte a jelszót...

McLee 2008.11.23 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.04
Metsző szélben séta a tóparton :) Jó volt :)

"J&J" 2008.11.09 14:30 - Megtaláltam
Szerencsénk volt: a bezárt múzeumot kinyitotta nekünk a véletlenül arra járó múzeumigazgato. Éppen nem volt kiállitás, de a kazettás templombelsöt érdemes megnézni

CsendéletNovember...
Templomtorony 
Arnold_J 2008.11.02 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.57
Hétvégén gyorsan kiszaladtunk a ládáért, de annyira feltünő volt a rejtés, hogy a hugom (aki előtte még nem is hallott a geocachingről) rögtön kiszúrta a dobozt.
Megpróbáltuk jobban álcázni, hátha csak az fogja észrevenni aki keresi is.

Nebel 2008.09.30 14:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.64
Kalocsáról hazafelé ejtettem útba ezt a multit.
Mindkét pont hamar meglett, igazán szép helyekre vittek a jelszórészletek.
Tetszett a templom torony, de a tó és környezete is szép volt.
Szezon végén kihalt volt a település és a parton is csak néhány horgász volt úgyhogy nyugodtan ment a ládika felkutatása is.

Köszönöm a rejtést!
:)

 
cicababa 2008.09.27 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 2 web: 2.5 átlag: 2.17 súly: 2.48
Megtaláltuk

Bogáncsok 2008.08.12 16:47 - Megtaláltam
A ládát csak úgy a nádközé dobva találtuk meg, de épen! visszarejtettük egy üres fatuskóba parthoz közel.

gezuci 2008.08.05 12:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.95
Szép, csendes tó partján botorkálunk a bokrok közt. De dombot nem láttam. A Múzeum Dunapataj közepén igen szép.
Ja, és a villanyoszlopon is olvasható még a jelszó. Nem értem miért nem fogadja el a jelszót amikor egyértelmű, bár a ládában csak egy szó volt megadva jelszónak.

vizespisti 2008.08.01 08:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.54
Ezt a ládát igazi csapatmunkával találtuk meg.
Én itthonról a gép mellől instrukciókat adtam, Kati pedig gps nélkül rövid keresés után megtalálta.
Külön érdekesség, hogy a kiszámított távolságokat Kati 80 éves anyukája lépte le.

Steve07 2008.07.22 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.52
Szemerkélő esőben gyors találat!

 
Bogi és Papi 2008.07.19 09:10 - Megtaláltam
megtaláltuk, némi szemetet kiszedtünk belőle

GJoe 2008.07.08 13:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.28
meglett.

omega5 2008.06.28 15:30 - Nem találtam meg
Az erdős részen kezdtük keresni a sok nyom miatt... De végül a legtutibb helyen találtuk meg! Remek rejtekhely, de azért csoda, hogy 2003 óta megvan... Ördöglakat megoldva, oda-vissza! ;-) Múzeum zárva volt és mivel előtte itt nem tájékozottunk (csak GPS POI), kezdő kesserek lévén, a jelszóról sem volt info... :-(

[Elutasította: geocaching.hu, 2010.02.10 08:08]

Gabeszosz 2008.06.22 22:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.48
(GPS nélküli találat.)

GCKALO után még ez is "becsúszott"!

Buc felügyelete (vagy inkább kísérete) mellett kúsztam a bokrok alatt, a sötét jócskán nehezítette a keresést. Végül visszamentem az ösvény elejéhez, ahonnan lelépve az 50 métert sikerült a láda közelébe jutnom. Nem sokkal később maga a doboz is előkerült, igaz a rejtekhely fölött egy nagy csapat hangya már korábban átvette az irányítást! Siettünk, a többiek kint vártak minket az ösvény elején.

Ők időközben elbeszélgettek egy helyi pecással (valahogy a GC-re keveredett a szó... vajon hogyan? ;-) ), aki kifejtette, hogy ő ugyan csak akkor lenne hajlandó ládákat keresgélni, ha arany lenne bennük! Hát, ez is egy meglátás! Mindenesetre elég furán nézett ránk, amikor Vikivel kicsörtettünk az ösvényről! :-)

Sajnos a tóból most nem láttam mást, mint az (egyébként szép) éjszakai víztükröt, de szerintem jövök én még ide vissza...

Gabeszosz

U.i.: Jaj, a virtuális pont: Hogy meg legyen említve, azt még délelőtt kerestem fel egyedül, idefele jövet.

Kerticsorbi 2008.06.15 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.87
Bátyámmal a lányainkat kézműves táborba vittük a Szelidi tóhoz, utána kis ládázás keretében találtuk meg. Köszönöm a rejtést.

Csorbako 2008.06.15 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.11
ok

Vértes 2008.05.23 08:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.66
először jártam itt

Villám 2008.05.22 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.17 súly: 2.89
ok

bigmick 2008.05.18 11:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.72
Volt már jobb is, rosszabb is.

Láp Lidérce 2008.05.18 08:30 - Megtaláltam
Szép a környék, s tetszett a már-nem-templom múzeum is. A láda közelében vadkempingezőket ébresztettünk.

A szelidi tó körüli sok megállni tilos nyilván arra hivatott, hogy az autós népséget a sok parkoló egyikébe kényszerítsék. Ha ezt díjmentesen teszik, akkor nagyon jó elgondolás. Ha meg nem, akkor lehúzás.

FunkcióváltásKutya s öreg gazdája egyaránt érdeklődéssel figyelte, mit csinálok a túlparti árokban - pedig csak azon ügyeskedtem, hogy beleférjen a kockába...
Hogyan ládázzunk a susnyásban: díszmagyarban, ha lehet:) 
Emerich63 2008.05.11 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.48
A csapat 2. ládája, életünk 1. ládakereső napján. A kezdeti Teleki Kastélyi láda megtalálásának sikerén felbuzdulva utaztunk tovább a Szelidi tó felé, és némi bizonytalankodás után sikeresen megtaláltuk a dobozt. Ezúttal (ellentétben a tapasztalatlan első megtalálásunkkal) már a jelszóra is figyeltünk. Reméljük jól. Köszönjük a szép tó körüli séta lehetőségét, még nem jártunk a Szelidi tónál.

 
Buc 2008.05.02 17:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
:-) Kalandos történet... Az úgy volt, hogy le kellett menni a telekre füvet nyírni, meg kissé rendbe tenni a kertet, ház környékét. A ládát már rég nézegettem, de mostanában nem voltam a közelében sem.
Szóval május 1-én délelőtt bepakoltunk, és mentünk. Egész nap munka volt, le is égett a karom (az volt csak szabadon).
A szenvedésnek akkor lett vége, amikor VÉGRE kitört a vihar este. Na, én fogtam magam, és felkerekedtem ládázni :-D GPS-em nincs, előzőleg itthon térképen próbáltam meghatározni a helyet. A leírás mellé is rajzoltam egy kissé pontatlan változatot. Sokat segített a várdomb, a "közel a vízhez" és a "ha odaérsz tudni fogod" :-D Egyébként azon a részen még talán csak 1x voltam, mi a Pataj felőli oldalon szoktunk tartózkodni. Meg igazából régebben elég lusta figura voltam séta terén... Szóval a tanösvényről sem tudtam, meg a várdombról sem. Egyébként nagyon érdekesek a tanösvény táblái...
Elindultam tehát a villámlásban, esőben. Élveztem nagyon, annak ellenére, hogy bőrig áztam. Az utcák üresek voltak, csak a tónál találkoztam emberekkel, de ők esőkabátban horgásztak :-) Út közben felfedeztem a tanösvény térképét, lefényképeztem... Aztán szép lassan elértem azt a pontot, ahol kb. gondoltam a ládát, innentől kezdve nézelődtem. Közben azon agyaltam, hogy reménytelen a dolog úgyis... Mentem tovább egyenesen, csak mentem előre a szűk ösvényen... Aztán megláttam :-D Már messziről tudtam, hogy ott kell lennie a doboznak. Csak mosolyogtam, és a szemem előtt anyu képe lebegett. Mennyire meg fog lepődni, hogy meglett... :-)))
Fényképezés, füzet, ajándékcsere, fényképezés, visszapakolás, séta vissza. És még mindig nem tudtam elhinni, hogy egyedül, és mégis sikerült.
Sajnáltam, hogy nem előbb jöttem, mert a füzetben fél 5 körüli időpontra volt egy másik bejegyzés.
Hazafelé a strandon át jöttem, addigra elállt az eső, és csodálatos színekben pompázott minden. Csak egy gólya mászkált a csúszda előtt...
A virtuális pont a hazaútra maradt. Sikeresen kikönyörögtem, hogy álljunk meg a múzeumnál :-) Így történt, hogy GCSZEL két részletben lett meg. Természetesen nyáron úgyis több időt leszek lent, szóval idén felfedezem a környéket.

Akinek van lehetősége, nézzen el a református templomba is Patajon. A helyiek nagyon barátságosak, az épület pedig gyönyörű. És az egyik padon még megtalálható a bíró botjának készült lyuk is :-D

Köszönöm a rejtést!
Buc

SegítségA ládával esőben is muszáj fényképezkedni :-D
Nyugalmas esteMásnap hajnalban az út szélén
Anyu azt mondta, hogy ezt is fotózzam le...A kastély
Tőlünk ez látszik :-)A lyuk (tavalyi kép)
mucik 2008.05.01 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.13
Sokszor nyaraltunk Szelíden a nyaralónkban. Gyors megtalálás.
Mucik

NitiZoli 2008.04.15 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
No, ezt nem egyszerű módon oldottuk meg :)
A GPS szerint pont jó helyen voltunk,mikor kitört a vihar, és rohantunk vissza az autóhoz... Megkerestük a jelszó első részét (szemmeresztés rulez:D), majd visszamentünk a partra esernyővel felszerelkezve, szelídebb (:D) esőben. Az előbbi helyen már nem azokat a koordinátákat mutatta a kütyü, úgyhogy feszültek voltunk kissé, pláne, hogy egy tök egyértelmű helyen lett meg végülis a láda. Plusz, azt már előtte is nézegettük, csak nem elég közelről.
Jó élmény volt :)
Már korábban is jártunk Szeliden, de most még közelebb került a szívünkhöz.

Old Fairy 2008.04.12 19:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.33
:-) [wapon beküldött szöveg]
Már gyerekkoromban sokat hallottam erről a helyről: 6 éven át leveleztem egy Zánkán megismert szegedi lánnyal, akinek minden nyáron ide kellett címezni a borítékokat :-)
Azután 1996-ban, életem legnagyobb biciklitúráján is elvetődtem erre - 51 üdítő erejéig :-(
Sajnos most is csak kutyafuttában látogattuk meg, pedig ez egy igazi strandolós, napozós, horgászós, sörözgetős helynek tűnik...
(A nap 8. egyben utolsó ládája Petőfi Sándor Teljesítménytúrával (20 km) egybekötött kiskunsági barangolás során.)

Béke és nyugalomDe hamar sötétedik...
Megvan a doboz! 
blondey 2008.03.30 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.30
Minden rendben ment. Köszönjük a rejtést! Rita & Gábor

Puszkany 2008.03.26 16:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.97
Szelidi-tó számomra emlékezetes hely, kiskoromban sok nyarat töltöttem el itt, szerencsére nemsokat változott. Köszi a rejtést!

 
fkmaster 2008.03.22 17:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.88
Ügyesen kivitelezett multi, meglett a villanyoszlopos jeszórész is. És ahogy zsorzs szokta írni: tetszett a tó!:)

Hepur 2008.03.22 16:20 - Megtaláltam
Megtaláltam!

Tisztisz és Csabi 2008.03.05 16:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Kalocsán lakunk. Sok kellemes emlék fűz a környékhez (első randi). Ez az első ilyen "kincskereső" kirándulásunk. Nagyon élveztük. Folytatjuk a kincskeresősdit. A köv. megtalálónak, siessen, nehogy a nagy melegben megolvadjon a "kincs".

Tisztisz és Csabi

SuperGeo 2008.02.09 13:37 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.62
Már másodszor jöttünk el ide a ládáért és most meg is lett. Lehet, hogy nagy volt a hó decemberben? :)
A jelszó első része nagyon jó, hogy fel van írva máshova is.
Köszi a rejtést!

Gabi&Szilva 2007.11.02 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.33 súly: 1.90
Rokonlátogató országjáró körútunk 6. ládája.

 
Alíz 81 2007.10.22 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Gyerekkoromban gyakran jártam ide nyáron családommal, majd később Fregat diszkóban is sokszor jártam. :) Ebből adódóan a ládát nem hagyhattam ki. A környezet még mindig olyan szép, mint régen volt. :) Nyáron érdemes ide ellátogatni, akár a parton is végigsétálni. (Nyáron szezonban hangulatos kis éttermek üzemelnek közvetlen a tó mellett is, romantikus hangulattal :) )

james 2007.10.20 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.92
Megtaláltuk.

Judit és James

SanyiApo 2007.09.26 13:45 - Megtaláltam
megtaláltam

Soko 2007.09.26 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.18
A multi befejezése Szekeressel, amit tavasszal kezdtünk el. Most a tó környéke csendes és nyugodt volt.

VP 2007.09.15 07:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.10
Kalocsa Kupa tájfutóverseny Ágasegyháza határában (nem messze a Húsvéti Nyuszi ládától). Előtte-utána ládák.

ZoliQua 2007.09.08 19:39 - Megtaláltam
Jiimboval.

 
jiimbo 2007.09.08 19:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
A sötétben az egyes pontot nem tudtuk leolvasni... Utólag kiderült volt pótjejszó, de addig nem olvastuk a wapot...

Köszi a segítséget!

tschilla 2007.09.01 17:00 - Megtaláltam
yoggival

yoggi 2007.09.01 17:00 - Megtaláltam
megvan

Csabataxi 2007.08.23 19:49 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Hampi 2007.08.22 15:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Jó hely, jó rejtés. A kutyák már szaladgálhatnak nincs kint a tábla. Guba ezt ki is használta. Köszönöm a rejtőnek, hogy megmutta ezt a környéket.

ier 2007.08.19 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.65
A láda kicsit közel van a forgalmas ösvényhez, viszont a rejtés egészen jó. A tó nagyon szép.

Tekergő 2007.08.17 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.44
Kb. 8 évvel ezelőtt jártam utoljára a Szelidi-tónál és nagyon jó érzés volt ismét ellátogatni ide. Mivel csak átmenőben voltunk, sajnos nem volt nálunk fürdőruha, hogy a nagy melegben megmártózzunk a vízben. A kis történelmi plusz, amit a láda nyújtott, csak fokozta az élményt.

 
tojas 2007.08.11 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.13
Jó hely ez a Szelidi tó. Az itt nyaraló pihenő emberek épp ebédelni idultak... A láda szerintem "csak" közel van a vízhez. Már azt hittük, hogy valamelyik csónakban van :)

1.pontBalra
JobbraTanösvény...
Infó táblaösvény elsőpontja
a Borsó meg a Héja 2007.08.05 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.30
Nyaralás közben fokozva a kikapcsolódást meglett.
Majd, hogy a kütyünek is járjon pihenés, ő is úszott egyet másnap a Szelidi-tóban.

$züc$i 2007.08.04 16:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.51
Megvan!

thbarnabas 2007.07.30 20:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.57
Ok. [wapon beküldött szöveg]

Már sötétedett, elég nehezen olvastam le a nevet a múzeumnál, végül a fényképező zoomja segített. A tó szép volt, bár kissé zsúfolt. Ja és, hogy az Alföldön milyen giccses tud lenni egy naplemente! :)

Hazafelé, immár harmadszor áthajtottam az egy hete átadott M8 Duna-hídon, most is szép volt!
Köszi a rejtést!

dani00 2007.07.29 20:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltuk!

agyorgy 2007.07.27 20:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.92
Ok [wapon beküldött szöveg]
Egy hét üdülés a Szelidi-tó partján. Ajánlom mindenkinek, aki nem ragaszkodik a zsúfoltsághoz és a csillagászati árakhoz.
A pataji múzeum szabdság miatt zárva, de a leolvasás nem okozott gondot.
A ládát napnyugtakor kerestük. Környéken szúnyog biztosan nem maradt éhesen.
A fényképező gépem sajnos közben elpusztult, ha sikerül kiszednem belőle a képeket, akkor töltök fel néhányat.

Palazsu 2007.07.15 20:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
Utolso pecsi kirandulasunkrol hazafele kezdtunk el beszelgetni a Szelidi-torol es nyugtaztam, hogy meg sosem jartam arra. Ennek oromere az egyik szuletesnapi ajandekom egy meglepetes hetvege volt a tonal. A ladat hazafele menet kerestuk meg es orulok, hogy eljutottunk a to vadregenyes reszere is. Sajnos a muzeum mar zarva volt, szivesen elidoztem volna arra a jelszo leolvasasan tul is.

Levin 2007.07.15 20:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.68
Szelidi hétvégénk megkoronázása volt e láda. Egyszer már jártam itt, de akkor csak rövid időt töltöttem a környéken. Most volt alkalmunk alaposabban megismerkedni a lehetőségekkel és nagyon tetszett a tó és környéke. A multi jól ki van találva, bár a láda meglehetősen elhanyagolt helyen van. Ettől függetlenül kellemes emlék marad és ha nem lenne ennyire messze a lakóhelyünktől biztos gyakrabban jönnénk ide.

esztelneki 2007.07.15 17:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Remek kenutúrával pár óra alatt bejártuk a tavat (nem ládász feleségemmel). Külön kiemelendő a remek, informativ web, köszönjük!

carmin 2007.07.15 15:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.29
Fürdés előtti ládázás.

777steve777 2007.07.08 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Megvan! A negyedik találatunk. Szelidre régóta járunk, a láda mellett is már többször elmentünk gyanútlanul :)
Szép környezet, tanösvény, strand, csülkös lángos, sunshine!
Köszi! Kitti és Pisti

Kámán_Gergely 2007.06.24 11:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.43
Üdülés közben egy másik fajta kikapcsolódás keretében kerestük fel a ládát, a virtuális pontot meg hazainduláskor a buszra várván.
Köszönjük a rejtést!

Sámán

Babuka 2007.06.07 17:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 1.90
Szakadó esőben találtuk meg.

tarzy 2007.06.03 14:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.70
Reszletek kesobb [wapon beküldött szöveg]
A Pócs és a Véger család ismét együtt mentek ládát keresni. Mielőtt megmártóztunk volna a tóban (és leégtünk volna estére) gyorsan abszolváltuk a két pontot s megjegyeztük a jelszavakat. Nagyon jó rejtés, gps nélkül szinte lehetetlen teljesíteni. Gps-el egyértelmű a rejtek is. Köszönjük.

Vajon milyen kincseket rejthet?Hazaúton
vuki 2007.05.27 20:58 - Megtaláltam
Viszonylag könnyen meglett. Szeressük szelidet :)

Csipetkék 2007.05.10 11:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.45
A tó környékére csendes nyugodt időben értem. A láda szabadon volt de a gyűrött zacskó "álcázta". Köszönöm a rejtést.

szalokiz3 2007.03.30 18:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.80
Megtaláltuk!
Atus véleményével egyetértek.
Közös keresésünk képein én is szerepelek.

Atus 2007.03.30 18:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Mai második ládánk GCpara után. A ládától nem messzi 'üdülőben' tartottunk egy nagyobbacska csapattal társasjátékos összejövetelt, kár lett volna kihagyni. A láda szép helyen van, a rejtés is nagyszerű, nyáron talán még a vizbe is be lehet menni. :)

[A jelszó összerakása lehetne egy kicsit egyértelműbb... Ha nem fényképeztem volna le az emlékoszlopot akkor most nem tudnám a (teljes) jelszót. A táblán szereplő névnek mindkét fele kell, + a ládában található szintén összetett szó is! Így összesen 4 'szóból' áll a jelszó.]

Múzeum udvar - fa metszetAz emlékoszlop
MeSa 2007.03.24 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.76
[wapon beküldött szöveg]

csszabolcs 2007.03.17 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.33 súly: 1.70
Szeretem ezt a tavat :)

Nivabibi 2007.03.11 18:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.42
Tetszett a láda rejtése! Megvan.

CsYanee + Reni.R 2007.02.28 16:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.67 súly: 2.00
MEGVAN!

Aliendrivers 2007.02.18 13:11 - Megtaláltam
OK

kiskapitány 2007.02.10 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.28
Szép a hely. Köszönöm a rejtést.

autogaz 2007.02.10 11:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.87
Szokásos szombati kirándulásaink mai 2, állomása. Kiskapitánnyal együtt kerestünk és találtunk...:-))
Szeliden több ízben is jártunk már, ismertük a tavat, Dunapatajt. Ma csak a láda "levadászása" okán jöttünk ide. Az idő tavaszias volta miatt egy kicsit elidőztünk a tóparton, megfigyelve a tó februári élővilágát. Csend és nyugalom honol e tájon, sehol egy emberi lélek...! :)) A múzeumnál lévő jelszórészlet leolvasása gondot okozott (nem láttuk rndesen négyen sem), de a leírásban szereplő villanypóznán frankó a segítség..!

lotht 2007.01.28 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
"Tanulmányi" kirándulás a tónál.
... és ha már ott vagyunk, ezt nem lehet kihagyni!

cspalesz 2007.01.25 13:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltam, no.1 láda :-)

lion-tours 2007.01.12 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.33 súly: 1.00
Megtaláltuk! 2. ládánk volt! Üdv: lion-tours

ordogm 2007.01.01 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.41
Már párszor fürödtünk is itt! Így télen különösen hangulatos!

Éva, Ági, Laci, Máté

Varga Gábor 2006.12.10 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.30
Ez a harmadik ládánk,elég könnyen megtaláltuk.

Csaba & családja 2006.11.19 15:16 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 1.00
Megtaláltam

Tócsa 2006.10.13 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
A tó környéke szinte teljesen kihalt, nyáron biztos egész más , ha zajlik az élet. A múzeumhoz már sötétben érkeztünk, de a villanyoszlopról jól olvasható a jelszó.

myra0126 2006.10.08 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.00
2. ládánk volt! Nagyon tetszett! Üdv: Mariann és Miki

kunczy 2006.09.30 17:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.30
Gyerekkoromban sokat nyaraltam itt, most a láda is meglett. A múzeumhoz bőven zárás után érkeztünk, egy hölgy mégis beengedett és elmesélte a múzeum történetét.
Köszi a rejtést.

bbokonon 2006.08.27 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.40
A tó szép, nyugodt, fürdésre csábító volt így a nyár végi melegben - kár hogy a láda környékét valaki illemhelynek használta :-((. A múzeum már zárva volt, a nevet egyikünk sem tudta leolvasni a tábláról, így maradt a villanyoszlop.

Albert 2006.08.09 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.85
Az arra sétálló túristák azt hitték ,hogy a rejtekadó tuskón könnyítek :)
A happy Kacsa és a coin begyüjtve az áttelepítés 08.12 szombat ha az időjárás is kedvez (Addig a fiam élvezi a messziről jött hápy társaságát :) )

eskarcsi 2006.06.24 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.15
Évek óta itt nyaralunk...imádom Szelídet. Most pedig ládát is keresgéltünk. Nem okozott túl nagy gondot, mivel a ládától mintegy 250 méterre lakunk:)))

Patajra járunk vásárolni, ott is otthon vagyunk. Köszi a rejtést.
Take care: eska

in: TB Happy Wanderer (from Bali), geocoin from USA
out: semmi

ps: sajna a láda nincs bejelentve a geocaching.com-on így "rossz helyre" raktam be a dolgokat.... kérek valakit segítsen ez ügyben és írja meg nekem hova helyezte át, a Tb és a coint, hogy betudjam regisztrálni a .com-on.... Előre is köszi a segítséget!!!!!!!!!

zsakar 2006.05.25 11:35 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

aszabi 2006.04.28 18:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
nah megvan

abacus 2006.04.28 12:51 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

aszabi 2006.04.24 20:00 - Nem találtam meg
csak a láda lett meg a táblát nem birtam megtalálni:'(

[Elutasította: Phoere, 2006.05.25 15:39]

Pilu 2006.04.17 15:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
83. A tó mellett már most is sokan voltak.
Ági&Pilu

Ivi78 2006.04.17 15:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.68
Sajnos nem tudtunk bejutni a múzemba mert be volt zárva, de azért a kapuból meg tudtuk nézni az oszlopot.

Lopakodó 2006.04.16 14:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.57
A múzeum zárva volt, ezért a tartalék jelszórészletet vettük igénybe. A tó környéke igen rendezett, kellemes hely.

Piás 2006.04.16 14:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
ELTALÁLTAM 3on belül, tehát: MEGTALÁLTAM!

Varhelyi 2006.04.09 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.18
Jót sétáltunk a Szelidi-tó partján és nagyon tetszett az unitárius templom épülete.

naui 2006.04.09 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.00
Szép hely.

pokers 2006.03.25 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.03
Nagyon jól jött, hogy a Naviguide-ba a láda koordinátája volt eltárolva, mint POI, így alkonyat előtt sikerült megtalálni, míg ha a faluban kezdtük volna, a sötétben nehezebben lett volna meg az "egyértelmű" ojjektum.

 
katika 2006.02.25 13:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
ok

Toti 2006.01.29 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.79
A kalocsai reptérről hazafelé kerestük fel a múzeumot, majd a tavat is. Mivel hamar sötédedett sietnünk kellett. A befagyott tóból (amin sokan korcsolyáztak) még láttunk valamit, de a ládát már zseblámpával kellett megkeresni.

Totti, Alexandra, Anita

A múzeumA befagyott tó
A befagyott tóA befagyott tó
Információs tábla 
gyöngyfűző és párja 2005.10.30 10:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.27
Még soha nem jártunk itt, de kellemeset csalódtunk.

 
laszloistvan 2005.10.23 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.52
Könnyű levezetésként a kalocsai nap után még kijöttünk ide is. Nyugis hely, a múzeum zárva volt és sötétedett, így a pótjelszót kellett alkalmazni.

Bionika 2005.10.23 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.78
Vízpart, csónakok, napfény...mindig öröm! Nagyon szép volt a tó a késő őszi fényeknél, de a pataji múzum esti kivilágítása is hangulatos!
A ládában találtunk egy vicces ajándékot! :-))

mudman 2005.10.15 08:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.82
Közös ládamészárlás Pupuval.
Ködös reggelen értünk ide. Csónakban kitömött horgász, fatönkben geodoboz köszöntött minket. Szerencsére a szúnyogok még aludtak. Vagy már megfagytak.

A jelszót elfelejtettem lefotózni, nem tudom hogyan történhetett.
Bizonyságul íme pár fotó.

[Jóváhagyta: Phoere, 2005.10.20 22:25]

Szegány páraÚton
Fában állóNaplózás
Pupu 2005.10.15 08:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.89
Kiskunsági nagy kesselés Mudmannel, 11/2
Eléggé sűrű ködben autóztunk déli irányban, és még akkor is megvoltak a ködpászmák, amikor a tó videkére értünk. Ez különösen sejtelmessé és széppé tette a tájat. Először a tó rossz oldalára vitt a műszer, de aztán probléma nélkül mentünk rá a ládára.

bsanyi 2005.08.29 10:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.51
Megtaláltuk. A tó környéke ősziesen kihalt, csak a szúnyogok tartanak ki.
bsanyi, Lilla, Noémi, Balázs.

A jakarékok 2005.07.16 18:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.30
horgásztunk, kerestünk, találtunk. az idő fantasztikus volt, a víz egy picit hideg.

Edina a ládávalíme
keva 2005.07.16 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.52
Nem is tudtam, hogy ez ilyen nagy pihenőhely.keva

zsorzs 2005.07.16 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.99
Ideális nyaralóhely, de az egész tópart fizető parkoló:-((

Kokó 2005.04.14 14:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.71
Viszonylag korán végeztem Kalocsán a dolgommal, ezért hazafelé tettem egy kis kitérőt. A tónál hamar megtaláltam a helyet, de a láda elkerülte a figyelmemet. Kicsit bóklásztam mire meglett. Néhány horgász épp akkor szállt vízre.
Találkoztam két siklóval is. Az egyiket a láda megtalálása elött, a másikat logolás közben vettem észre. Aranyosak voltak.
Persze a jelszóért vissza kellett mennem.
Patajon már nem töltöttem sok időt a jelszó kiegészítéséhez.
Természetesen leírás nélkül mentem, így nem a megfelelő oszlopról olvastam le a nevet. Így jártam.
Itt viszont láttam fészekrakó (építő) gólyát.

Ismét jártam itt. Leolvastam a nevet, így végre használható jelszót tudtam generálni. (2005.05.12.)

 
cefi 2005.03.28 18:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.00
100.! :o)
2szer kati,gabi,zsolt,gyula,cefi

Fűkocka 2005.03.28 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.79
régen kempingeztem itt. most nem volt olyan idő.

 
befi 2005.03.02 10:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.43
Patajon a múzeum zárva, így csak a kerítésen át kukucskálás maradt. Szép faszobrok találhatók a gangon. A tónál nem igazán találtuk a Vár dombot, így a tó partja mentén sétálva találtunk rá a dobozkánkra. A tó befagyva, korcsolyázható (éppen lékeket vágta motoros fűrésszel a közepén - erre azért figyelni kell). A telep némiképp a boldog szoci időket idézi, gyanítom ma nem ez a favorit az utazási irodák belföldi ajánlatainál. De egy horgásznak fenséges. [gps nélkül]
befi

BiharyG 2005.01.30 11:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.42
Befagyott, behavazott környék... de így is szép. A ládát keresgéltük kicsit a hó alatt, a leírásban szereplő fotó a rejtekről most egyáltalán nem hasonlít! :) Amennyire ebben az időben lehet, visszarejtettük, de olvadás után nem ártana ellenőrizni, megigazítani... (köszi!)

BiharyG + Zsuzsi

tudo 2004.12.30 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.70
Közös ládakeresés MrLumpKuala-val 2.

Kiskőrös - Kalocsa felől érkeztem kerékpárral. Nehéz, pofaszeles napom volt. Ráadásul a kalocsai láda sem ment simán, egyetlen pozitívum, hogy MrLumpKuala-val találkoztunk Kalocsán, a laktanyánál, és mialatt én a pofaszéllel viaskodtam, ő kivégezte Petőfi szülőházát és keceli magyar ármádiát. Épp GCSZEL ládája előtti parkolóban futottunk össze újra.

A ládához együtt sétáltunk, együtt is logoltunk, fényképezkedtünk. Élmény mesélések, család, kirándulások - szép játék a geocaching.

A jelszót Csuhás logja szerint fejtettem meg. Dunapataj után az útvonalterv alapján észak felé kellett tovább nyomni, azaz pofaszélben. Végre Dunatetétlennél fordult az út Kiskőrös irányába - és főleg hátszélbe. Eddig végig belső tányér/17-19, az utolsó 20 km-en külső tányér/15-17.

Az év utolsó nagy ládázása volt. Kb. egy éve kezdtük komolyabban űzni a geocachinget, most a 499. ládát logoljuk. Bár így tudnánk folytatni jövőre is!

Mr Lump KualaMr Tüdő
A tavat tápláló vízA múzeum
Mr Lump Kuala 2004.12.30 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.92
Paksi lévén sokat járunk Szelidre fürdeni. Szép környezet, a gyerekek imádják.
Tüdővel itt is találkoztam nagy meglepetésemre, pedig én kocsival voltam. Együtt kerestük a ládát, kis fényképezés, dumcsi, aztán hazafelé vettem az irányt. Jó volt találkozni.
A névvel kapcsolatban annyit, hogy azt az oszlopot kell figyelni, amelyik a leírás fényképén látszik.

kl 2004.11.01 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.86
A tó elég halott. Hogy jön ehhez a 2. pont?

ChrisCarlos 2004.08.25 13:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.97
OK [wapon beküldött szöveg]

Hiába a nyitvatartási idő, nem volt nyitva a 2. pont, de nappal kívülről is elolvasható a jelszó.
Ez volt a 94.
www.k-k.hu/geo

kupec 2004.08.24 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.49
A mai motorostúra utolsó állomása, hazáig meglesz a 320 km. Paksról jöttem át komppal, klassz volt, de az furcsa, hogy egy ilyen útért a Tiszán a felét sem kérik el. A láda gyorsan meglett, aztán a 2. pontot zárva találtam, de a rejtő kisegített a jelszóval. Köszönöm.

balumaci 2004.08.21 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.74
Szelidi hétvége 2/1.

Könnyű találat.

CharlieR 2004.08.14 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.41
Bár úgy érzem, figyelmesen elolvastam az útmutatót, mégis Csuhás logja segitett csak, mert nem egyértelmű a leírás. Régen nyaraltunk itt, kellemes, jó hely.

aulus 2004.08.11 15:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.30
Köszönet az elrejtönek a telefonos segitségért. Mivel ez még az első ládáink közül való, nem jegyeztük fel az utasítást, csak a második pont koordinátáit. Szerencsére kaptunk telefonos segítséget. [wapon beküldött szöveg]

oceanman 2004.08.07 19:35 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Rögtönzött véradás résztvevői lehettünk, de megérte, megvan! Szerencsére gyorsan rátaláltunk a helyes irányra, és úgy, hogy nem kellett a tavat megkerülni.
Az ösvényen ballagva tényleg igaz, hogy a kesser-logika egy pillanat alatt észreveszi hol is lehet a tárgy :) Drakulálok!

csiperke 2004.08.07 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.45
Kellemes láda. Strandolással összekötve.

Mikulás 2004.08.07 19:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.14
A Szelidi tónál utoljára 1984-ben voltam. Most 20 év múltán jó volt ide újra eljönni. A tó csodálatos, valóságos horgászparadicsom azzal a sok jó nádassal...
Az egész helynek, az illatoknak és a szép időnek köszönhetően nagyon jó "fílingje" volt a helynek!
A jelszó tisztázásánál Phoere nagyon segítőkész volt velünk is. Köszönet érte és az invatálásért!

Üdv.
Zsu + Mikulás

clip 2004.06.29 01:03 - Egyéb
Július 12-től 18-ig kerül megrendezésre a Szelidi-tó Fesztivál. Ez egy országos hip-hop rendezvény. Gyertek el sokan, összekötve a kellemest a ládázással :)
www.szelidi-to.hu

tesso 2004.06.11 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.52
Sokat nyaraltunk itt, de 8 éve nem játunk a környéken. Nem sokat változott, a hangulat a régi.

rokabilly 2004.05.22 11:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.40
Könnyen megtaláltuk. Már ismertük a helyet, a Várdomb azonban ismeretlen volt. Könnyű láda errejáróknak.

Rbilly
Bramby
Éva

jalso 2004.04.19 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.54
Szép hely a Szelidi-tó és érdekes Dunapataj is. Önmagában jó ötlet az is, hogy egy multiládánál az első ponton van a láda és a második pont a virtuális, amelynek koordinátái a ládában találhatók (én ezt "inverz" multinak nevezném). A láda rejtése nem is olyan rossz, de kellett volna onnan is egy elem a jelszóhoz, hogy a kényelmes kesserek dolgát megnehezítsük. A leírás megfelel egy doktori értekezésnek.

A láda autós megközelítésénél nem szabad túl korán a gps jelére hagyatkozni, mert akkor úgy jársz, mint én: a tó rossz oldalán kötsz ki, és jól összesározod az autódat. Az úton végig kell menni. Üdv: Gyuri

Phoere 2004.04.08 19:30 - Egyéb
Ma ellenőriztem a ládát, épségben van. A második pont koordinátája most már a tájékoztató szövegben helyes!

Megörőkítettem az eddigi bejegyzéseket is. Ha bármi történne a ládával, ezek megmaradnak az utókornak. :)

Csuhás 2003.12.26 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.76
No a jelszó tényleg macerás. A koordináta a füzet elején hibás, de végiglapozva a beirásokat megtalálható a jó érték. Itt viszont két objektum is van, azokon pedig három név is. Segítek: Az érsek úr neve az igazi...

Karácsonyi beigli evés után levezetőként kerestük a ládikát, és egyben bemutattuk ezt a játékot a család két kedves hölgytagjának is. Hmm nem gondoltam volna hogy eljönnek. De jöttek és nagyon jól is érezték magukat.

Babi néni, Csilla, Imelda, Csuhás + egy segitő helyi macsek

Szelidi tóA tó jege :-)
Csónakázni tilos!A stégen álldigálva
és csücsülveJég vizsgálat
CsoportképKoordinátát keresek
Ott jó, csak még azt az ágat igazitsd meg!Igy már rendben van.
freddy 2003.11.07 18:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.81
[wapon beküldött szöveg]
A láda a sötét ellenére egyből meglett, mint mindig. A második pont kicsit macerás volt, de a fényképező segítségével az is meglett.

Jutka 2003.11.07 18:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.41
Ahogy Freddy írja... Ezen a részén nem voltunk még a tónak, nagyon érdekes hangulata volt sötétben! "Izgi", mondja Freddy, és valóban: kísérteties párák az erdő fái között, a sötétben a nádas mögül kivillanó víztükör, stb. A dunapataji pont pedig gyönyörű volt kivilágítva. Egyszer majd be is megyek biztosan, most már tudom, hogy létezik ez a hely, és érdemes útbaejteni. Köszönet az elrejtőnek!

Mihul 2003.10.19 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.82
megtaláltuk

 
lacc 2003.10.12 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.52
Egy kis e-mailes segítség igénybevételével sikerült tisztázni az elrejtővel, hogy mi is a jelszó. Köszönet érte.
Ildike, Ildi és Laci

clip 2003.10.03 16:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.20
Most másodszorra könnyedén megtaláltam, ugyanis egy héttel ezelőtt este, lámpával nem találtuk. Viszont volt egy kis bibi: Phoere véletlenül elírta a 2. pontot. (remélem Phoere nem baj hogy elárultam! :-)) De telefonon megmondta, hogy mit kell keresnem, így meglett, be is mértem az új koordinátát. Viszont a logbookban nyilván nincs benne, majd valamikor visszamegyek és beleírom.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]