geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
734. Kalocsai városnézés (GCKALO)

Főszékesegyház

Főszékesegyház

A temlom orgonája

A temlom orgonája

Szentháromság tér

Szentháromság tér

Érsekkert

Érsekkert

Sétáló utca az érsekek szobraival

Sétáló utca az érsekek szobraival

Tájház

Tájház

Schöffer-torony

Schöffer-torony

2003-ban a Dunán összeállított Európa pontonhidat díszítették ezek a forgók, majd utána idekerültek egy rövid időra

2003-ban a Dunán összeállított Európa pontonhidat díszítették ezek a forgók, majd utána idekerültek egy rövid időra

"Harckocsi-temető" - bontásra váró harkocsik a Miskei úti laktanya sportpályáján - én ezt még sportolásra használtam 1990-ben. Mára elvitték az eszközöket.

"Harckocsi-temető" - bontásra váró harkocsik a Miskei úti laktanya sportpályáján - én ezt még sportolásra használtam 1990-ben. Mára elvitték az eszközöket.

Ha ezt látod, jó helyen jársz

Ha ezt látod,  jó helyen jársz
Szélesség N 46° 31,917'
Hosszúság E 18° 58,953'
Magasság: 94 m
Megye/ország: Bács-Kiskun
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2003.09.27 20:36
Utolsó lényeges változás: 2020.07.27 14:24
Utolsó változás: 2021.08.21 20:48
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+5V)
Elrejtők: Phoere, Clip
Ládagazda: Phoere
Nehézség / Terep: 2.0 / 1.0
Megtalálások száma: 305 + 7 sikertelen + 19 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.3 megtalálás hetente

A geoláda megtekinthető a geocaching.com-on is.


2020.07.27. A láda új rejtekhelyet kapott, a koordináták ide mutatnak.
Köszönet V_Gabornak, aki rendbe tette a ládát 2020.02.29-én!

FIGYELEM!!! A Kalocsa Szíve felújítási program munkálatai miatt előfordulhat, hogy egyes pontok vagy maga a láda nem megközelíthető! Ezt vegyétek figyelembe, ha ide terveztek kirándulást! 2018.09.09-ei állapot szerint minden pont megközelíthető leolvasási távolságba.
Az első pontnál leszerelték az emléktáblát, így a multi állomásainak száma eggyel csökkent!! A túra az egykori második ponttól indul, a koordináták már ide mutatnak, de a pontok számozásán NEM változtattam, így megőrizve az eredeti állapot emlékét.

A multi most (6 helyett) 5 pontos. Mivel a .com szabályainak is meg kell felelnie, így továbbra is az egyes pontokon lehet megfejteni a következő pont koordinátáit.
Minden helyen egy táblát kell keresni a koordináta közelében (remélem, mindegyik hosszú életű lesz).
A túra javasolt megvalósítása:
- kerékpárral végig bejárható, az utolsó pontnál is látótávolságban hagyható a kerékpár
- teljesen gyalogosan - ez esetben aki autóval érkezik, az hagyja az autót a kiindulási helyen.
- mivel az indulási pont és a következő állomás között viszonylag nagyobb a távolság, ugyanakkor ezen a szakaszon nincs különleges látnivaló (egy kisvárosi séta), ezért az első szakasz leküzdhető drive in, majd ezután érdemes leparkolni az autóval a Szent István király utcában.
- aki autóbusszal érkezik, annak érdemes a Kórház megállónál leszállni, ez van legközelebb a kezdőponthoz.

Az alábbi szabály alkalmazásával lehet megfejteni a következő pont koordinátáit. Ennek szabályai:

- A leírásban figyelmesen olvassátok el, hogy a tábla hányadik sorát kell figyelembe venni! Nem feltétlenül tartozik ugyanaz a sor a koordináta pár mindkét tagjához!
- Nézzétek meg a leírásban a megoldókulcsot. A feladat: az adott sorban megszámolni, hogy hányadik helyen szerepel az adott karakter először! A soron belül a szóközöket, vesszőket, kötőjeleket, számokat stb. figyelmen kívül kell hagyni, csak a betűket vegyétek figyelembe számoláskor! A sorok számolásakor minden sort számoljatok bele, függetlenül a tartalmától!
- Ha egy betű nem szerepel a sorban, akkor a megoldás a 0.
- A jelszó részleteket a sor/betű kód alapján kell megfejteni

Példa:
A tábla szövege: "Geo emléktábla"; a megoldókulcs: N 48° 38,LMV', akkor a megoldás: N 48° 38,650'.
A jelszó kulcs 1/4, 1/2, 1/9, akkor a jelszórészlet eet

A multi első pontja (ezt elárulom) a kalocsai vasútállomás volt, 2015.03.22-g.
Sajnos, a vasútvonalon felfüggesztették közlekedést, emiatt az állomás is zárva van jelenleg. Mivel az állomást a kalocsai asszonyok pingálták ki kalocsai motívumokkal, így az állagmegóvás miatt jelenleg körbe van kerítve. De remélem, a közeljövőben ismét közelebbről megtekinthető lesz, ezért vettem bele a multiba.

Akkor tehát a megoldókulcsok:

Az egykori 1. pont megszűnt, így az a tiszteletbeli 0. pont!! Az itteni jelszórészlet ez volt: ASZ
(0. állomás táblája alapján a 1. pont koordinátája:
N 46° 31,917
E 18° 58,953 - Ez a jelenlegi túra indulási pontjának koordinátája

1. állomás táblája alapján a 2. pont koordinátája:
N 46° 31,URG' - 2. sor
E 18° 59,ZID' - 2. sor
Jelszókulcs: 1/11, 3/13, 1/12.

2. állomás táblája alapján a 3. pont koordinátája:
N 46° 31,EER' - 5. sor
E 18° 58,TIH' - 3. sor
Jelszókulcs: 3/1, 3/17.

3. állomás táblája alapján a 4. pont koordinátája:
N 46° 31,ELÉ' - 8. sor
E 18° 58,ASÉ' - 10. sor
Jelszókulcs: 4/9, 2/2.
(Figyelj a sorok számára!)

4. állomás táblája alapján a láda koordinátája:
N 46° 32,ÖAA' - 3. sor
E 18° 58,NZI' - 4. sor
Jelszókulcs: 1/8, 2/7.

Figyelem! Hídon, folyón, patakon stb. NEM kell átkelni az utolsó két pont között!
Segítség a láda megtalálásához, mivel elég magas aljnövényzet.
Ha a megfelelő koordinátákkal a jó helyen jársz, akkor egy kidőlt fa közelében vagy. Ne ez alatt keresd a ládát! A kidőlt fától a folyópart irányába pár méterre egy bokor alatt, annak a folyópart felőli oldalán találod az utolsó képen is látható, VÁGOTT fatörzset.

A jelszó többi része a ládában található.
Éjszakai vagy esti keresést nem javaslom, de ha mégis erre vállalkoztok, akkor elemlámpa feltétlenül szükséges az adatok leolvasásához!
A túra során elképzelhető, hogy az Érsekkertbe is be kell mennetek. FIGYELEM! Az Érsekkertet éjszakára bezárják, emellett a felújítás során biztonsági kamerákat helyeztek el. Ha valaki nagyon elszánt, zárás után is be lehet jutni a parkba kerítés mászás nélkül és a kamerákat is el lehet kerülni, de ezt mindenik csak saját felelősségére tegye!
A végén hogy ki mennyire találja pontosnak a koordinátákat, az jelentősen függ a műhold viszonyoktól. Nem biztos, hogy mindig a rejtő GPS-e pontatlan!
A rejtéskor 600 méréses átlagolás eredménye 10 méteres pontosság.
2018.09.09-ei ellenőrzéskor 4 m pontossággal vitt a GPS a dobozhoz, ahol már "kesser"-szemmel felfedezhető a rejtés.

A láda története:
A láda eredetileg egy másik helyen, egy fa odvában volt. Azonban onnan kétszer is eltűnt, először 2004. december 30-át megelőzően, ezt 2005. január 30-án BiharyG pótolta, köszönet érte! Így kénytelenek voltunk egy kicsit elhagyatottabb helyet keresni.
A láda a 2005. július 12-én pótlásra került egy új helyen. Módosult egy kicsit a túra útvonala is, mivel az egyik pont közelében megszűnt a látványosság. Helyette egy másik pont került kijelölésre. A jelszó képzése is változott.
Az újrarejtést Clip-pel közösen oldottuk meg.

Köszönet sirgalahadnak, aki rendbe tette a ládát!

A multiláda az autós kesserek panaszai miatt, no meg az idő múlása miatt megújult. Azért gondolom, hogy az autós városnézők panaszkodtak zömében, különben nem jött volna olyan észrevétel, hogy pl. a Paprika Múzeumot kihagytam. Ugyanis gyalogosan ott vitt el az út múzeum előtt. Persze aki autóval ment, az könnyen elkerülte.
Az már a jogos észrevételek közé tartozott, hogy nem mindenki szeret lefolyócsöveken koordinátákat keresni.

Kalocsa:
Kalocsa a Solti-síkság déli részén elterülő Kalocsai Sárköz központja, a Duna-Tisza köze legrégebbi városa. A történeti korok településeinek régészeti emlékei egyaránt megtalálhatók a városban és a környező településeken. A város területén talált legrégebbi leletek az. i. sz. 300 körüli kelta település nyomait idézik.

Kalocsa nagyjából egyidős a magyar állammal, habár már a honfoglalás idején is lakott hely volt. Mint a Duna menti területek nagy része, Kalocsa környéke is a fejedelmi nemzetség szállásterülete lett. Kalocsa az államalapítás előtt az Árpád nemzetség fontos családi tanácskozó helye volt, mivel Kalocsa környékén volt több Árpád-fi szállásterületének közös határa. Az államalapítás és Szent István király egyházszervezése hosszú időre meghatározta a város történetét. A király 1002 körül kalocsai székhellyel alapította meg az ország második, déli térítő érsekségét, érsekévé a koronát hozó pápai legátust, a pécsváradi apátot, Asztrikot tette. Ebben az időben épült fel Kalocsa első székesegyháza, amelyet, ugyanezen a helyen további kettő építése követte 1220 körül és 1380 körül. A székesegyház mellett épült fel a kalocsai érsekek rezidenciája, a földsáncokkal körülvett kalocsai vár a 11. század elején. A tatárjárás után az elpusztult várat kőből építették újjá. A 11. század folyamán a déli irányba terjeszkedő országgal együtt terjeszkedett a kalocsai egyházmegye is, és a kalocsai érseki központ a megnövekedett egyházmegye északi perifériájára került. Az egyházmegye jobb kormányozhatósága érdekében Szent László király az 1080-as években a mai jugoszláviai Vajdaságban lévő Bácsban megalapította az érsekség második központját. A kalocsai érsekek a középkorban gyakrabban tartózkodtak Bácsban, mint a kalocsai székhelyükön, ezért Kalocsa középkori fejlődése egyenetlen volt.

Akit bővebben érdekel Kalocsa története, az látogasson el Kalocsa város honlapjára!

A város nevezetességei, látványosságai, amelyek nagy részét érinti városnéző túránk:
- Népművészeti Ház. (Tompa Mihály utca 5-7.) Gábor Lajos (1886-1947) festőművész javasolta, hogy a mezőkövesdi Matyó Ház mintájára Kalocsán is rendezzenek be egy jellegzetes Kalocsa környéki parasztházat, amit kalocsai népművészeti motívumokkal díszítenek és a berendezése is eredeti.

- Vasútállomás épülete. (Kossuth Lajos utca 64.) A Kiskőrös - Kalocsa vasúti szárnyvonal 1882. dec. 5-én nyílt meg. Az első állomásépület ideiglenes jelleggel épült, a MÁV szabványainak megfelelő állomásépületet 1885-ben építették. Az épületet 1937-38-ban Gábor Lajos (1886-1947) kalocsai festőművész tervei alapján átépítették és népművészeti motívumokkal díszítették. Az építkezést Rökk Károly (1881-1970) kalocsai építész, festőművész végezte. A népművészeti motívumokkal díszített állomásépület egyik, korabeli bútorokkal berendezett, falait kalocsai falpingálással díszített váróterme látogatható. (Nem része a túrának)

- Trikolorszínű forgók sora volt látható a főút mellett. Ezeket mára lebontották. Ezek a forgók díszítették a 2003. március 15-én a Dunán megépített pontonhidat.

- Schöffer torony. A Malatin téri autóbusz-pályaudvar előtt álló, Chronos-8 nevű fénytorony a Párizsban élő, kalocsai születésű Schöffer Miklós (1912-1992) szobrászművész tervei alapján készült 1982-ben az ÉPGÉP V. közreműködésével. A fénytorony váza 4 db 23 m magas &127 keresztmetszetű acéloszlop, melyek között az oszlopok kör alakú, emelt talapzatán 5 db nagy fényszóró, a torony négy homlokzati síkján 23 db színes, kisebb méretű fényszóró található, melyek 49 db 80 és 60 cm átmérőjű forgó tükrökre vetítik fényüket. A forgó tükrök közül 40 db motorral meghajtott, 9 db pedig szabadonfutó. A fényszórók be- és kikapcsolását, valamint a tükrök forgását a torony melletti közút gépjárműforgalmának zaja irányítja hangérzékelők és számítógép közvetítésével. A fénytornyot 1982. nov. 26-án avatták fel.

- Szent István király út: A Kalocsa városképi jelentőségű főutcája. Északi részén több műemlék épülettel, a Művelődési Központ és Ifjúsági Ház barokk épületének déli szárnya; mellette a földszintes klasszicista Szent István Ház (egykori kanonoki ház), melynek pincéje középkori eredetű; a Művelődési Központ és Ifjúsági Házzal szemben az egyemeletes egykori barokk nagyprépost ház (ma hivatali épület); tőle néhány száz méterre lévő Dunapataj és Vidéke Takarékszövetkezet fiókjának földszintes klasszicista épülete. Az utca északi részének többi emeletes épülete túlnyomóan eklektikus és klasszicista stílusban épült. A páros oldalon a Belvárosi Általános Iskola egyemeletes (egykori Kisszeminárium), a Gyermekotthon és a Szent István gimnázium kétemeletes (egykori jezsuita kollégium és rendház) épülettömbje. A két épület között az első emelet magasságában zárt átjáró húzódik, amelyet a kalocsai köznyelv Sóhajok hídjának nevezett el. A gimnázium épülete mellett a neogótikus jezsuita templom áll, majd a Kalocsai Fegyház és börtön kétemeletes épülete (egykori törvényszék) következik. A páratlan oldalon az egykori Magyar Király Szálloda egyemeletes copfstílusú (ma iskola és irodaház), a Viski Károly Múzeum egyemeletes (egykori Belvárosi Elemi Iskola), az egykori Korona Szálló erősen átépített egyemeletes épülete (ma üzletház) és a városháza három utcára nyíló épülettömbje következik. Az utca középső részén egymást váltják a régebben és a kilencvenes években épült, többnyire egy- és kétemeletes épületek. Az utcának ezt a részét 1999-2000-ben sétáló utcává alakították, ahol hét jelentős kalocsai érsek szobrát állították fel.

- Sétáló utca. A városi önkormányzat elhatározta, hogy a Szent István király út középső, a Grősz József utca és az Ady Endre utca közötti részét sétáló utcává alakítja, és itt hét jelentős kalocsai érsek szobrát állítják fel. A sétáló utca kialakítása 1999-ben kezdődött.

- Szentháromság tér: Az ország egyik legszebb barokk tere a barokk főszékesegyházat körülvevő Szentháromság tér, amelyet egy- és kétemeletes barokk és copfstílus épületek szegélyeznek. A tér északi részén áll az U alaprajzú, kétemeletes barokk érseki kastély. Jelenleg itt található a Magyar Fűszerpaprika Múzeum a Szentháromság tér 2-3. szám alatt. Látogatható 04.01-10.31. között.

- Beta Hotel Kalocsa épülete. (Jószágkormányzóság) (Szentháromság tér 4.) A kalocsai érsekuradalom jószágkormányzóságának szimmetrikus elrendezésű copfstílusú egyemeletes épülete 1775-ben épült. Itt kaptak helyet az érsekuradalom hivatalai, a gazdasági levéltár a jószágkormányzó, a főszámvevő és a pénztáros lakása.

- Érseki Kastély (Szentháromság tér 1.) A középkori kalocsai vár maradványait felhasználásával épült a jelenlegi rezidencia. A Nagyváradról Kalocsára került Patachich Ádám érsek (1776-1784) építtette. A Patachich érsek nagyváradi püspöki palotájához hasonlító kétemeletes, U alaprajzú barokk kastély terveit Kronowetter Antal Lipót, az uradalom mérnöke készítette. A kastély középső része 1776-ban, a keleti szárny 1781 elején készült el. A kastélyhoz gyönyörű park tartozik, melynek egy része ma közpark.

- Főszékesegyház. (Szentháromság tér.) 1735 és 1754 között épült olasz barokk stílusban, egy fő- és két mellékhajóval, két toronnyal és nagyon magas homlokzattal. A főszékesegyház építését Patachich Gábor érsek (1733-1745) kezdte el. A terveket minden valószínűség szerint Mayerhoffer András (1690-1771) készítette. A templom építésében kalocsai kőművesek mellett a pesti kőfaragó céh tagjai is részt vettek. Az építéssel párhuzamosan készültek a belső berendezési tárgyak. A székesegyházat 1754-ben szentelték fel, de külső és belső díszítőmunkák később is folytak. A templom 64 m hosszú, 24 m széles, a főhajó belső magassága 19 m. A tornyok magassága 65 m.

- Egy nem közismert látványosság volt, inkább érdekességnek nevezném: Kalocsán volt egy "harckocsi-temető". A város egyik laktanyájának sportpályáján volt található az összes, a Magyar Honvédségből kivont harckocsi, innen szállították tovább bontásra. Természetesen be nem lehetett menni, egy kép erejéig megőriztem az emlékét. (Nem része a módosított túrának, mivel mára elszállították ezeket.)

És még sorolhatnánk!
Állapot: kereshető
1 játékos jelölte kedvenc ládájának

KRW értékelés (218 db): környezet: 4.46 rejtés: 4.06 web: 4.41 átlag: 4.31

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
+
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
+
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell

Régi láda, nincs moderálva.

Katona55 2022.01.17 14:25 - Megtaláltam
Közös ládázás stmesterrel, Wilka74-el.

Wilka74 2022.01.17 14:25 - Megtaláltam
ok [Geoládák v3.12.5]

stmester 2022.01.17 14:22 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.16]

zoll 2022.01.15 13:58 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Andi, Zoli [Geoládák v3.12.5]

Molli 2021.12.29 10:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.30
Köszönöm a rejtést!

reczy 2021.12.21 10:55 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.4]

ViszlaiLívia 2021.12.21 10:54 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.4]

somga 2021.11.27 09:59 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük. Jó kis séta. Remekül végigvezet a városon. A Fő téren még mindig építkezés zajlik. Az Érseki palotába ideiglenesen nem lehet bemenni, de a Paprika múzeumot megnéztük.
[Geoládák v3.12.2]

VenTOmi 2021.10.14 19:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.5]

Batkamanó1211 2021.10.02 13:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Pontos koordináták alapján könnyen megtalálható volt. Második nekifutásra Kalocsa is kipipálva! "Samu" üdvözletét küldi a 4. pontnál!

Manoka61 2021.10.02 13:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! A koordináták pontosak.A templom és a főtér környékén még zajlik az építkezés, ásatás. A 4. pontnál
megtaláltuk " Samut " is. A láda rendben a helyén volt.

aceespepee 2021.09.03 23:05 - Megtaláltam
megtaláltam :)

Páratlanpáros 2021.08.22 17:58 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

emmerwald 2021.08.15 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.28
Minden pont rendben, köszönjük a rejtést!

JAck:66: 2021.07.31 07:51 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

denho 2021.07.04 18:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Pokker csapat 2021.07.03 07:20 - Megtaláltam
Köszönet a rejtőnek a segítségért! Szép túra volt, sok apró részlettel. Köszönjük!
A Pokker csapat [Geoládák v3.11.3]

kisember 2021.06.26 20:50 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.4]

Templar 2021.06.21 15:31 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! A pontokat sikerült megtalálni, az építkezésre kicsit belépve, még az utolsót is. A láda keresése során a szúnyogok hada megfutamított, végül a Rejtővel történt egyeztetést követően lett meg a jelszó. Köszönjük a segítséget!

PulykiMaki 2021.05.22 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
05.22-én jártuk be Kalocsát a pontokon végighaladva. A főtéri felújítás miatt telefonon egyeztettünk a rejtővel, mert nem lehetett hozzáférni ahhoz a ponthoz. Segítségével megvolt a 4.pont, de sajnos nem találtuk, a nagyobb bokrok, borostyán borította aljnövényzet miatt nem tudtuk megközelíteni a rejteket. Kérnénk a rejtő utólagos elfogadását a képek alapján. A korábbi jelszórészletek megvannak.
Köszönettel.

190022060_1133977880448182_4693456848276659582_n192680970_471056177332482_255450571932404529_n
193461355_1222147961541479_8016167047008274838_n193544655_467742010960530_5954251723403182955_n
Kicsikancsikó 2021.05.21 14:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.61
Köszönjük:)!Szerintem nem ártana kihozni a bozótból,mert sokan gyerekkel keresgélnek.

4Kalocsa1
Kalocsa2Kalocsa3
Bőrharisnya 2021.05.17 11:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Köszönjük a rejtést.

Mr Zerge 2021.04.10 09:05 - Megtaláltam
Megvan, részletesen késöbb... Üdv Mr Zerge.

Tartottam egy kicsit ettől a multitól. Végül egész ütemesen haladtunk, a vége egy kellemes séta az eléggé néptelen parkban. Jól bejártuk, beautóztuk Kalocsát.

kanocpapa 2021.04.05 15:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Egy rövid séta a szülővárosunkban és meg lett az első ládánk! :D Évi és Kanóc
a láda tetején a jelszó nagyon nehezen olvasható.
köszönjük!

Reggel 2021.03.28 13:09 - Megtaláltam
Ok! Megtaláltuk!

Köszi a rejtést!

Anita, Szilvi, szollosi73, Reggel

szollosi73 2021.03.28 13:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 4.25
Megvan!
Kalocsa és környéke volt a mai kirándulásunk célpontja.
A kocsit a kórház előtti parkolóban hagytuk, onnan sétáltuk végig a multi pontjait. Nem jártam még Kalocsán, de szép kis város, tetszett amiket megmutatott a multi.
A templom és a főtér környékén még zajlik az építkezés, bár ahogy néztem inkább áll... remélem elkészül valamikor és még szebb lesz.
Köszi a rejtést.

Kalocsai városnézés-1Kalocsai városnézés-2
Kalocsai városnézés-3Kalocsai városnézés-4
Kalocsai városnézés-5Kalocsai városnézés-6
Kalocsai városnézés-7Kalocsai városnézés-8
Kalocsai városnézés-9Kalocsai városnézés-10
Kalocsai városnézés-11Kalocsai városnézés-12
Kalocsai városnézés-13Kalocsai városnézés-14
Kalocsai városnézés-15Kalocsai városnézés-16
Kalocsai városnézés-17Kalocsai városnézés-18
Bm.Giza 2021.03.26 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

BAZS67 2021.03.14 15:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

anettnori 2021.03.12 16:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.38
Megvan!
[g:hu+ 2.5.10]

Olvasva a ládaoldalt, gondoltam, hogy nem fog egyszerűen működni...
Aztán az utolsó virtuális pontig nem volt gond. Ott viszont a felújítás-átépítés miatt nem tudtam közel kerülni. Rejtő segített telefonon keresztül, így maradt esélyem a ládára. Ekkor persze az eső kezdett szakadni újra, úgyhogy érdekesre sikeredett a befejezés.
Ami a multit illeti, tetszett!

-1-2
-3-4
HgZoli 2021.02.23 16:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]
Az ötödik pont továbbra sem közelíthető meg, de internetes segítséggel megoldható.

Pomisa 2020.11.28 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 4.21
Ettől a multitól tartottunk, de most jött el az idő, hogy megkeressük. Rögtön az első ponton el is akadtunk, de a rejtőt felhívtuk aki készségesen kisegített. Innen már könnyen ment a dolog egészen az ötödik pontig. Ott internetes segítséggel tudtuk megfejteni a hiányzó részeket. Az új ládába mi logoltunk először. Nekem a ládaoldal eléggé ömlesztett, ezért is nem vettem észre, hogy ami nincs a keresett sorban (szövegben) betű az 0.
Az utánunk jövőknek annyi, hogy Kalocsa egész területén a parkokat is beleértve kötelező a maszk használata.
Köszönjük a segítséget és a rejtést! [g:hu 1.6.4]

A szabályokat betartva maszkban 
Paul 2020.10.24 16:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

Aniko & Gyuri 2020.10.10 12:19 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.7.1]

targonczas 2020.10.03 13:47 - Megtaláltam
Sajnos nem lett meg.
Kerem a kep alapjan az elfogadast.
[g:hu+ 2.3.4]

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2020.11.03 21:57]

IMG_20201003_1344322020_1003_131508AA
2020_1003_132152AA2020_1003_132208AA
2020_1003_135308AA 
Laci és Anita 2020.07.26 20:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.41
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

Ötvös család 2020.07.21 13:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 4.00 súly: 3.85
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.2.10]

IMG_20200721_123849_1IMG_20200721_124431
IMG_20200721_124436IMG_20200721_124804
bagolyvera 2020.07.18 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi!

Ignis9 2020.07.18 12:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.98
Bagolyverával 3 napos Bács-Kiskun túra keretében, köszönjük! :)

breimanne 2020.07.16 08:59 - Megtaláltam
Szépen helyreállítottak nagyon sok épületet a belvárosban! Én is nagyon nem szeretem a pontok megadását ilyen módon, főleg, hogy egy jó hosszú multiról van szó! De különbözőek vagyunk! Megcsináltuk, köszönöm a lehetőséget!

nmárti 2020.07.16 08:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 2.5 átlag: 3.33 súly: 4.54
Újratöltve, breimanne-vel közös dobozolás keretében. még mindig lenyűgöz a székesegyház...is. Szépen alakul a tér, hangulatos a kert, jó volt visszatérni.

tabletta 2020.07.11 08:49 - Megtaláltam
Már a láda oldal olvasása is fizikai fájdalmat okozott!
Nehéz ezt leírni, de most azt kell, hogy mondjam, tetszett :)
A füzet hiányzik, de a rejtővel egyeztetve ráírtam a láda fedelére az utolsó részletet.
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4a]

stickmangreen 2020.07.04 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Félig megtaláltuk Csutizolival, de sajnos az utolsó helyszínen a ládát szétesve találtuk, és a szúnyogok miatt nem időzhettünk sokáig, így a jelszó vége és a logbook nem lett meg :( A jelszó eleje van csak meg, ha gondolod privátban (ha van itt ilyen) meg tudjuk írni, illetve örülnénk, ha a képek alapján elfogadnád, mert ritkán járunk Kalocsán. A ládát amennyire lehetett összeraktuk. Egy ötletes városnéző túra, köszi a rejtést.

[Jóváhagyta: Phoere, 2020.07.05 11:29]

IMG_6827 
csutizoli 2020.07.04 11:09 - Megtaláltam
Tök jó séta.... jó játék... agyalás... idáig jutottunk Stickmangreen-el... a láda is meglett kiborítva.... a többit írta ő. szúnyog milló....órát nem engedi beírni a telóm..... 17 óra körül...

[Jóváhagyta: Phoere, 2020.07.05 11:29]

M.Sasa 2020.06.01 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

EmesESE 2020.06.01 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.36
Megtaláltuk ! 🙂
Régóta szemezek ezzel a ládával, kicsit én is féltem tőle, de végül sikerült egy könnyed Kalocsai sétával letudni.
A második ponton vált egyértelművé hogyan kell megfejteni a tovább haládáshoz szükséges koordinátákat, itt már be is néztük egy jelszó betűkarakterét.
Az 5-ös ponton a felújítás miatt a lezárt területre be kellett lógni, most, hogy nem dolgozott itt senki ez könnyen ment.
A ládához fontos információ az átkelés tiltása, mert Gárminom arra vitt volna.
Köszönjük a lehetőséget! [Geoládák v3.2.2]

CE41AB5D-7F74-4767-A43B-6B186EAEBE01A04225DA-8F93-4D5F-A2AF-B49F9FEFF088
C5DEDE2D-8C4A-4241-B448-DAC56F862DA45A1934AB-9DF6-470F-A5F4-6395F44ED6D6
A51456A7-7FD8-4264-9B78-7EF88C39665B06A7A71F-1634-4567-A2EC-3F070DE1A344
BD9E2721-700A-457A-A35B-7086F650CEDCD6005F7C-62F3-4141-8A47-BA4D0C24740A
82E5C34E-40F4-4693-BD44-B98BDC03ED6B6978E168-1722-4B6C-B091-8A25216DE5F2
aknitram 2020.05.24 13:07 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget! Első olvasásra (sőt, első 15 olvasásra) reménytelennek tűnt, de végül meglett :) Az utolsó előtti pont körbe van kerítve, de elmozdítva a kordont sikerült leolvasni a feliratot. Kalocsa egyébként nagyon szép kisváros, érdemes volt ide eljönni.
[g:hu+ 2.0.31]

kingajani 2020.05.24 11:54 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget. Az ötödik állomáson építkezés zajlik! Csak éles szemmel,vagy épp "belógva" lehet a táblát leolvasni!
[g:hu+ 2.0.39 teszt]

viad 2020.05.11 10:21 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

tfmb 2020.03.08 11:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.71
Köszi a rejtést!

Phoere 2020.03.07 22:15 - Egyéb
N.Zs előző logjához válasz:
Hogy miért ilyen felépítésű ez a multi, elmondtam a telefon beszélgetésünk során. Nyilván, van akinek ez bejön, van akinek, nem.
Ami a leíráshoz fűzött észrevételeket illeti, köszönöm. A betű/karakter értelmezés nekem nem tűnt problémának és másoktól sem kaptam erre jelzést, de el tudom fogadni, hogy valakinek félreérthető - konkrét problémát számára a magyar nyelvben lévő kettős betűk kezelése okozta, azt most hogyan kell számolni. Módosítottam a szövegben karakterre a betű szót, ahol ez számított.
Az említett pont jelkulcsánál lévő "Nem működik" kifejezés tévedésből maradt a leírásban, egy korábbi wapos megoldáshoz tartozott, törléskor ez a két szó kimaradt. Köszönöm a jelzést, töröltem.
Egyébként pont azért van figyelmeztetés a táblákon lévő sorok számára, mert lehet/van több tábla is a hibahatáron belül egyes pontoknál.

N.Zs. 2020.03.07 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 2 átlag: 2.67 súly: 4.47
A leírást szerintem aktualizálni kellene. Miért kell benne hagyni olyan pontot, ami már nem létezik? Így a 2. pont az első, a harmadik a második és így tovább. Ezt még bonyolítjuk a betű számolgatással. A rejtővel menet közben tisztáztam, hogy a "betű" itt karaktert jelent.
A koordinátákon többször is hibahatáron belül két tábla is van. Pl. a "Nem működik" segítség félrevezető, mert a kút, ami fölött a tábla van, tényleg nem működik, de szerencsére a tábláján nem volt elegendő sor. :-)
Ennek ellenére próbáltuk viccesre fogni...
V_Gábor jóvoltából új ládát nyithattunk ki. Köszönjük.

IMG_3694utcarészlet
IMG_3701IMG_3706
IMG_3707IMG_3714
IMG_3716IMG_3718
V_Gabor 2020.02.29 13:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.46
Rejtővel egyeztetve pótoltam a végládát.
Új helye a régitől 5 méterre (a belváros irányába), félig kidőlt fa tövében.

A szemetet kidobtam. Ld. utolsó kép (EXIF törölve a képből).

Köszönöm!
[Geoládák v3.3.2]

2020-02-29 12.07.04R2020-02-29 13.00.41R
2020-02-29 13.01.11R2020-02-29 13.01.36R
2020-02-29 13.02.13R2020-02-29 13.04.40R
2020-02-29 13.16.24R2020-02-29 13.17.23R
2020-02-29 13.17.49R2020-02-29 13.18.17R
2020-02-29 13.18.29R2020-02-29 13.20.27R
2020-02-29 13.29.11R 
Nars 2020.02.07 13:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.6]

halaszkiraly 2020.02.06 23:59 - Egyéb
Kedves Phoere,
Erre a KILENC hónap betegállománban töltött időre gondolok, aminek a képét ide kattintva megnézheted.
Köszönettel V_Gábornak, hogy pótolta a ládát!
Üdv: hk

A tények bizony makacs dolgok... 
Phoere 2020.02.05 07:18 - Egyéb
Nem teszem adoptálhatóvá. Januári közepi bejegyzés alapján tűnt el a láda, nem értem milyen 4 hónapról beszél tisztelt halászkirály.
Türelem és majd rendbe lesz téve.

halaszkiraly 2020.02.04 23:14 - Egyéb
Piros kereszt Sajnos nem sikerült ellenőrizni/javítani a rejtést (vagy nem jelezte a rejtő annak megtörténtét sem az oldalon, sem emailben) rendelkezésre álló időtartamon (max 4 hónap) belül...(?)
Javaslom adoptálhatóvá tételét,
Köszönettel az eddigi gondoskodásért!
Üdv:
halaszkiraly

Janer6328 2020.01.18 15:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.02
Nagyon tetszett ez a fajta rejtvény. Csak elsőre bonyolult.
Valóban a város kifejezetten szép részein setalhattunk.
Sajnos a ládá továbbra is beteg, mi is csak a helyét találtuk meg.
Köszönjük a rejtést, ez egy nagyon jó láda lesz, ha megjavitjak!
Edina és Jani

20200118_114140 
GAMANO 2019.07.27 16:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Későn olvastuk, logfüzetet nem hoztunk. [Geoládák v2.2.5]

znasz 2019.06.12 08:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
Köszi a rejtést.

petili 2019.06.12 08:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Köszönöm a rejtő közreműködését. az 5. pontnál építkezés, de egy segítő munkás és a rejtő segített. A végláda szanaszét szórva, egy cetlit hagytam a dobozban, rejtő segítségével.
Köszönjük a rejtést!

20190611_21175720190612_065403
20190612_07204520190611_190906
Fixis 2019.04.14 11:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.98
Kerékpárral kerestem meg.
Kicsit féltem ettől a multitól, nagy falatnak tűnt. Nem is volt egyszerű!
Az ötödik pont környéke teljesen fel van túrva. Távolról láttam, hogy mit kell keresni, ezt netcache-eltem, mert nem volt nálam távcső. Bejött.
A hatodik pont koordinátáit elírtam, így egy olyan részére kerültem a városnak, amit senki nem akarna megmutatni egy láda keretében. Felhívtam a rejtőt, aki készségesen segített. Rámutatott, hogy mit rontottam el.
A láda jó állapotban van.

sinus90 2019.03.31 18:00 - Egyéb
Még kép:

-1-2
-1-2
-3-4
-5 
sinus90 2019.03.31 18:00 - Megtaláltam
Még nem jártam Kalocsán, eljött az ideje. Busszal érkeztem és elmentem a busz pu-ig, hogy tudjam hova és mennyi idő alatt érjek vissza. Innen visszamentem a bő 1 km légvonalbeli kezdőponthoz. A Népművészetek háza nekem tetszett, kár hogy csak holnaptól lesz nyitva. Közben útba ejtettem comos ládát. Onnan aztán vissza a busz pu-hoz. Előzőleg hiába jártam itt koo nélkül nem tudtam volna leolvasni a megfelelő dolgokat. Majd újra a Szent István király úton be a városba. A "Nem működik" kicsit megzavart, de annak tábláján nem volt elegendő sor! Nagy adag fagyival vigasztalódtam és haladtam tovább. A Szentháromság tér alaposan feltúrva... szerintem a templom mindkét oldalán régészeti feltárás folyik. A székesegyházat belülről is jól körbenéztem. Itt nem boldogultam a keresnivalóval, felhívtam a rejtőt. Megkaptam a jelszót - köszönöm! - de kimentem az Érsekkertbe. Nem is gondoltam, hogy ilyen hatalmas park rejtőzik ott! A kinézett busz indulása előtt 50 perccel elkezdtem újra keresztül menni a városon és egy újabb comos ládát is útba ejtettem. Időben a busznál voltam, jött is a gyorsbusz, ami nem is állt meg Pestig. Szerintem ma is megvolt a 10.000 lépés. És Kalocsa akár több időt is megérdemelt volna...

Aki busszal jön, - a jelenlegi konstrukcióban - az a Kórház megállónál nyugodtan leszállhat. Így megspórolhat 1,5 km-t.
Köszi a szép hosszú sétát és a rejtést!

-1-2
-1-2
-1
-2-1
-2220 Ft!
-1-2
-1-2
-3 
oldfox 2018.11.17 12:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Famágus 2018.11.17 12:27 - Megtaláltam
Kezdésnél majdnem elakadtunk, mert egy fontos információt figyelmen kívül hagytam.. nevezetesen azt, hogy amelyik betű nem szerepel a táblán, az 0. Miután felfigyeltem erre a figyelmetlenségemre, olajozottan mentek a dolgok, és nagyon élveztük.
Megjegyzendő a Barokk cukrászda a belvárosban, ahol nagyon finom a kávé, és isteni a süti. Mindent megnéztünk, bejártunk.. Oldfoxxal köszönjük!!

DSC_0387DSC_0383
DSC_0384DSC_0385
Phoere 2018.10.04 18:09 - Egyéb
vidoree - az emailodra azonnal válaszoltam, ellenőrizd a mailboxodat, beleértve a spam mappát is, hátha odakerült.

vidoree 2018.09.30 11:22 - Megtaláltam
Kalocsaiként meghagytam 200. ládának a hazait. Olyan helyekre vitt, ami mellett minden nap elmentem, de sosem álltam meg megnézni. Sajnos nem volt teljesen sikeres a keresés, az utolsó pontnál sikerült valamit benéznem és rossz helyen keresgéltem a ládát. Phoere, ezúton is köszönöm a segítséget! :) 200. - Kalocsa \o/ [Geoládák v2.2.4]

Phoere 2018.09.09 09:00 - Egyéb
Szeptember 9-én a ládaútvonalat és a ládát ellenőriztem.
Minden közbülső pont most már megközelíthető, az adatok leolvashatók.
A láda rejtekhelye könnyen megközelíthető a megfelelő irányból, a doboz sértetlen.

Pilis50 2018.07.31 11:30 - Megtaláltam
Melyik tábla - melyik betű - hányadik ...

20180731_16345120180731_163608
20180731_16362720180731_163745(0)
20180731_17193420180731_173554
20180731_18000020180731_093059
20180731_094613 
hinia lux 2018.04.02 14:32 - Megtaláltam
Na ez kellemes csalódás volt. Még sosem jártam Kalocsán, és nem gondoltam, hogy ilyen szép a belvárosa, főleg az érsekség egykori és mai területének épületei. Az ilyenfajta gondolkodós multikat is szeretem.

Népművészeti HázNicolas Schöffer
Sétálóutcai lovagÉrsekség
FőszékesegyházRészlet
Látkép 
anettx 2018.02.10 08:40 - Megtaláltam
TFTC!
A közeli GCCRUX mozgó adta az ötletet egy Kalocsa környéki kiránduláshoz.
Bicajjal jártam be, így inkább sportértéke volt ennek a multinak, meg elvoltam a számolgatással is, mert szeretem az ilyet.
Többet vártam Kalocsától, úgy látszik jobb a marketingje, mint amit nyújt látnivalóban.
A jó nagy templom és környéke szép, a multi többi pontja könnyen felejthető.

gckalo-DSC00712gckalo-DSC00735
molka 2017.10.01 16:00 - Megtaláltam
Köszi!

imageimage
imageimage
imageimage
Vincenzo65 2017.08.19 13:46 - Megtaláltam
Irány a megfejtősdi. Első táblánál kétszer is elolvasom,hogy mi a feladat. Következő pont úgy messzinek tűnik. Odaérek nincs is mit olvasni. Már-már feladom amikor észreveszem, hogy növénnyel be van futva a tábla. Főszékesegyházba is benéznék, ha már életemben először eljutottam Kalocsára. Ajtónál ülve két hölgy rá szól.hogy hova megyek. Kiderült fizetős és én bebambultam. Kértem, hadd mondjak el egy Miatyánkot és már megyek is. Rábólintottak és folytatták a piaci kofa hangulatú beszélgetésüket. A láda könnyen meg lett, főképp szem előtt tartva a figyelmet. Köszi a rejtést.

szpiridion 2017.04.27 16:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

pandala 2017.04.14 19:00 - Megtaláltam
Leleplezve. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

GYEZegzug 2017.03.29 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.13
Köszi szépen.

Liberty 2017.03.20 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.32
6/5. Alföldi ládatúra a Duna mentén.

Szép helyeket mutat be a multi, különösen szép a Főszékesegyház, a tájház és a csatorna környezete. Köszönet a rejtésért.

Kalocsa címere
emiGrant 2017.03.20 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.67 súly: 3.87
8/6. Hát az ilyen bonyolult, néhol reménytelenül elhanyagolt multikat kifejezetten ki nem állhatom, de azért Kalocsa nagyon szép város volt, így minden meg van bocsájtva. A székesegyház renoválása lenyűgöző, feltétlenül vissza kell mennem majd ha készen lesz.

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
-9-10
-11-12
-13-14
GYEZegzug 2017.03.11 12:20 - Nem találtam meg
Mai napon a GCFA16 valamint a GCSZF rejtések megkeresésére kaptam kimaradást otthonról, mely nagyszerűen sikerült. Sajnos Kalocsa szívében történt valami a kütyümmel, teljesen lefagyott. Rövid séta a városban ahol már többször megfordultam. Húsvét tájékán ismét megpróbálkozunk. Köszi szépen a lehetőséget.

k1k2
k3k4
k5k6
Szabó família 2017.02.25 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

csipet_csapat 2016.12.08 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 4.28
2 napos kalocsai kirándulás Takiékkal. Először nagyon nehezen jöttünk rá, hogy milyen feliratokat keressünk. Aztán belejöttünk. Az 5. pontnál a rejtő segített. A leírásban mi logikusabbnak találnák, ha a pontok alapján olvashatnánk az ott látható nevezetességeket.
Köszönjük, hogy bemutattad a várost.

IMG_0112IMG_20161209_075105_BURST002
IMG_20161210_073636_BURST001_COVERIMG_20161209_175732
IMG_20161210_074711IMG_0118
takacsimre 2016.12.08 17:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.14
Köszönjük a rejtést. Marika és Imre

LionDaddy 2016.11.24 12:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.34
Megtaláltam, fotók és élmények később.

Köszi a rejtést! [g:hu 1.5.3f] [wapon beküldött szöveg]

20161124_11334420161124_114138
20161124_11420120161124_114323
20161124_11483820161124_120311
atipapa 2016.11.24 12:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

bianka421 2016.11.08 11:29 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

Detty & Zoli 2016.10.31 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.28
Kalocsán volt dolgunk ezért úgy gondoltuk, hogy levadásszuk ezt a városi multit.
A 2. pontot a koordináta alapján könnyen megtaláltuk, el sem lehetett téveszteni. A 3. pontnál viszont sikerült rossz táblát néznünk, így ez nagyon elvitt. Itt kértük a rejtő telefonos segítségét, amit ezúton is köszönünk. Visszamentünk hát és a jó táblát használva, meglett a 4. pont koordinátája. Itt is könnyen megtaláltuk a szükséges infókat és sikeresen meglett az 5. pont koordinátája. Sajnos a hely továbbra is építési terület, ahová nem jutottunk be, úgyhogy ismételten kénytelenek voltunk a rejtő telefonos segítségét kérni. Így már meglett a láda koordinátája, amit végül is sikeresen becserkésztünk. :-) Kocsival elmentünk ameddig lehetett és onnan Vikivel indultunk felderíteni a ládát.

Nosztalgikus út volt, mivel közel 20 évvel ezelőtt Kalocsán voltam katona, itt töltöttem 3 hónapot, úgyhogy a várost járva beugrottak emlékképek. :-D

A láda levadászása előtt ebédeltünk egy fantasztikusat a Kék Duna vendéglőben, ahol nagyon finoman főznek és nagyon kedvesek a felszolgálók is. ;-) Mindenkinek szívből ajánljuk, aki Kalocsán jár.

Köszönjük a rejtést és a segítséget is.

Detty & Zoli + Viki és Ati

TanEra 2016.09.17 20:01 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!
5. állomás még mindig építési terület!

ellfelek 2016.08.08 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.53
97 km-es túrának ez volt a legtávolabbi pontja. Elég jól tartottam a tempót, de itt nagyon megfogott ez a láda a koordináta keresgetésekkel. A templomnál is megakadtam a munkaterület miatt... Sajnos sok mindent nem tudtam meg Kalocsáról, mert csak a táblákat meg a koordinátákat figyeltem. Sokkal szerencsésebb mikor az adott pontnál van egy kis leírás, hogy mit látok...
Köszi a rejtést!

IMG_4041IMG_4042
IMG_4045IMG_4047
IMG_4054 
kincs92 2016.07.09 12:05 - Megtaláltam
Bajai halászléfőző fesztiválra tartva Kalocsára is beugrottunk. Rengetegszer utaztam már át a városon, azonban most először sikerült a nevezetességeket is megnéznem, hála Csabinak és ennek a multinak. Gyönyörű a belváros, főként a székesegyház, kár, hogy még mindig felújítás alatt van. Ha már errefelé jártunk, a látogatóközpontban is tettünk egy látogatást.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a rejtő segítségét a jelszóval kapcsolatban :)

Kincső és Csabi

Strombus 2016.05.21 13:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 1 átlag: 2.67 súly: 4.37
Sok kincset rejtő város és egy ilyen minőségű, elhanyagolt multi?! Kalocsa ennél jóval többet érdemel! Ilyen elavultsága miatt zagyva, bonyolult leírással még sosem volt dolgom. :-(
Kedves rejtő, kérlek szíveskedjél a ládaoldalt, a rejtéseket átdolgozni, mert ez így borzasztó!

2016 05 21 Kalocsa Vasútállomás ajtaja GCKALO2016 05 21 Kalocsa tájház pingált tisztaszoba GCKALO
Baktercsiga 2016.05.16 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.13
A kerékpáros felderítés közben remekül szórakoztunk... Köszönjük.
(Az 5. állomás táblája nem megközelíthető a felújítás miatt. Mi a biztonsági őrt megfűztük és beengedett...)

20160516_162939Baktercsiga
Ásványvadász 2016.05.16 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.48
Az indulási ponthoz a ládaleírás figyelmetlen olvasása miatt háromszor mentünk vissza. Újra olvasva rájöttünk, hogy mit kell tennünk, innentől már nagyon tetszett a feladat.
Az 5. állomásnál folyó építkezés megnehezítette a dolgunkat, a kerítésen talált résen bedugva a videokamerát, ráközelítve a táblára tudtunk tovább lépni.
Hab a tortán, hogy a láda koordinátáit elírtuk, így egy darabig rossz ponton keresgéltünk.
Összességében a saját bénaságunkat leszámítva jó kaland volt, a feladatsor ötletes. Köszönjük a lehetőséget!

urbanj 2016.03.26 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
Kalocsán töltöttünk 3 napot, ismerkedtünk a paprika hazájával. A porcelánmanufaktúra meglátogatását is csak ajánlani tudom mindenkinek, érdemes felkeresni. Ami nem tetszett a láda keresése során: csak az első pont publikus, így nem lehet tetszőlegesen végigjárni a pontokat, továbbá, hogy az egyik pont még mindig építési terület, így nem egyszerű a megszerzése. Szerintem addig valami alternatív lehetőséget mindenképpen érdemes lenni találni. Én többször próbálkoztam, padra álltam stb, ami nem biztos, hogy nem szúrt szemet a helyieknek. A láda helye most viszonylag könnyen megközelíthető, de nyáron gondolom dzsindzsaharos lehet. Kalocsa városa különben nagyon szép, érdemes ellátogatni ide. Köszönjük a rejtést.

pliptai 2015.11.23 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.27
Nehezen indult ez a multi mivel mindjárt az első számított koordinátát sikerült rosszul beírni a GPS-be! Még a rejtőt is felhívtam aki visszaigazolta, hogy jó tábla alapján számoltam! A hiba javítása után már hibamentes volt a városnézés! Az egyik pontnál bekéredzkedtem az építési területre, hogy rendesen leolvashassam a táblát! Szinte mindenhol építési munkálatok folynak, szépül a város! Köszönet a rejtésért!

Gábor75 2015.10.05 12:39 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1d] [wapon beküldött szöveg]

kobcikrajci 2015.09.19 14:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.45
Fülöpszállás-Dunapataj-Foktő-Hajós-Kiskőrös útvonal bejárása két keréken. A napi pihenő Kalocsára esett, közben a városi multi egyedien meghatározott, játékos pontjait is gyűjtögethettem. Sajnos a munkálatok nagyon lassan haladnak, sok a lezárás, kerítés, letakart fal, emlékmű. Azért látszik, hogy ígéretes a folyamat, pl. a sétálóutca kész van, ott éppen fesztiváloztak, zeneszó, jó hangulat kíséretében. A multi pontjai egy kivételével elérhetőek, ennél még mindig a kerítésen át kell kukkolni, és a vésett szöveg csak nagyítás mellett vehető ki. Mivel fényképezőgép már nem fért a batyumba, a rejtő szíves segítségét kértem, így folytathattam a felfedezést. Végül a láda is gond nélkül előkerült, szűkebb környezetét nem érintik az építkezések, ha jó helyről közelítjük. Talán nem játékrontás, ha a vállalkozó kedvűeknek a Gém utca végét javaslom, ahonnan ösvény vezet a célterületre, közben nincs sem kerítés, sem belépni tilos tábla. Persze az igazi akkor lesz, ha végre elkészülnek valamikor a fejlesztések. Végül a romló vasútállomást is felkerestem játékon kívül. Milyen kár, hogy ezen épületek hasznosítása sehol sem megoldott. Köszi a sétát!

A nagy alkotás...Be- és kijárat
 
kbk 2015.08.03 10:20 - Megtaláltam
@ndrew-val közösen.

@ndrew 2015.08.03 10:20 - Megtaláltam
Városnézés közben.

Gabcsi 2015.07.30 19:46 - Megtaláltam
3 napot töltöttünk itt. A templomot nem tudtuk, de sok mást felkerestünk.

macikupac 2015.07.30 19:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 4.41
Kiskunsági nyaralás 15.

3 nap alatt kerestük fel a pontokat. Nem volt hová és főként miért sietnünk, mert volt rá időnk bőven. S mivel nem kellett sietnünk, egy csomó olyan helyre is elmentünk, ahová egyébként nem feltétlenül néztünk volna be. A szállásunk az 5-ös pont közvetlen szomszédságában volt, mint az később kiderült. A multi nehezen akart indulni, mert az első pont eleinte nagyon nem akart értelmes helyre mutatni. Azután leültem a padkára, megnyitottam mobilneten a ládaoldalt és (ha nem is varázsütésre, de) összeállt bennem a dolog. (Az egész sokkal bonyolultabbnak tűnik, mint amilyen. Jó, nekem volt "mankóm", de aki nem érez rá, az csúnyán ráfaraghat.) A Népművészeti ház nagyon takaros, ám már zárva volt mire odaértünk. A Schöffer-torony állványzat alá bújt, de a régi kúriaépület így is tetszett és a Porcelánmanufaktúra is nagy élmény volt. A belváros nem olyan nagy, de rendezett. Az első felelős magyar kormány emlékműve is tetszett. A templomhoz vezető úton egy csomó érdekes homlokzatú házat láthattunk. Köztük volt a (női) börtön is. De a legszebb épületek a szállásunk környékén tobzódtak. Nagyon reméltük, hogy lesz lehetőségünk a templom megnézésére, de sajnos ebben csalódnunk kellett. A továbblépéshez szükséges információt is csak másnap néztük meg, amikor jobbak voltak a fényviszonyok. Az Érseki Kincstárban is jártunk, ami számunkra fura módon egyben a Paprika Múzeum is. Itt sok érdekességet tudhattunk meg a világhírű kalocsai paprikáról. A láda megtalálása nem nagy kihívás, ha egyből rájövünk, honnan érdemes támadni. Mondjuk a templom körüli építkezés eléggé beszűkíti az érdemi lehetőségeket. A láda rendben meg is lett, de miért menjünk ugyanarra vissza, mint ahonnan jöttünk. A csatorna partján vezetett egy jól követhető ösvény, ami pont jó irányba vitt. Így egy feltúrt parkba értünk, ami még nem volt gyanús. Már éppen a (templom, no meg a) kerítés közelében jártunk, amikor jött szembe egy ember bringával, aki mondta, hogy nem kellene itt lennünk. Én mondtam, hogy bocsánat, de nem láttunk tiltó táblákat vagy hasonló figyelemfelkeltő dolgokat. A piros-fehér szalagokat igen, de arról feltételezni sem mertük, hogy arra van. De nem agresszív volt az ember, hanem segítőkész. Elbeszélgettünk az építkezésről és megmutatta, hogy merre hagyhatjuk el a területet. Így kicsit hosszabbra nyúlt az esti séta Bibissel.

péplusz67 2015.06.21 00:00 - Megtaláltam
Szép multi, radir89-el közös találat! Köszönjük a lehetőséget!

radír89 2015.06.21 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.08
Összességében tetszett a multi, szépen fel van építve. Tetszett a "rejtvény" ami álta a következő pontra jutunk. Itthon még nem voltam benne biztos, hogy jól értem a feladatot, de a helyszínen már megbizonyosodtam róla, egyáltalán nem bonyolult. Viszont az utánunk érkezőknek javaslom hogy vagy jó fényképezőt vagy távcsövet vigyenek magukkal, mert a katedrális körbe van kerítve, szabad szemmel csak szerencsés körülmények között lehet leolvasni a táblát. Mi megkértük az őrt, hogy fotózza le nekünk, mert ő mégis csak a kerítésen belül van, de sajnos "Annyian jöttek már ide, a főnök megtiltotta, hogy lefényképezzem."

Emese62 2015.06.12 11:00 - Egyéb
Megyejáró kerékpáros körtúrán jártuk a be ezt a kis "ékszerdobozt", sajnos a ládát nem tudtuk megkeresni a szűk idő miatt. A pontokat viszont meglátogattuk! Nagyszerű, hogy ilyen szépen rendben tartják, éppen a templomot renoválják!

 
alucifer 2015.05.14 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.10
MEGTALÁLTAM
Köszönöm a rejtést!


marsoka 2015.05.03 12:00 - Megtaláltam
.

Bubuka 2015.05.02 15:25 - Megtaláltam
A vasutasok tavaszi csillagtúráján.

Zergi 2015.05.02 15:25 - Megtaláltam
Fogtam!

 
zalajaro 2015.05.02 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 1 web: 4.5 átlag: 3.33 súly: 4.33
Rejtés szempontjából ez is egy másik játék .. Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.

Geri89 2015.04.06 09:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

 
Lacipap 2015.03.25 07:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 4.00 súly: 3.79
Megtaláltam! Egy kicsit nehezen, mert a leírás eléggé nehezen értelmezhető! Igaz saját magamat is becsaptam egy két helyen. Volt némi nehézség az ötödik ponton is, de az ott dolgozók nagyon szívesen beengednek a kerítésen a részlet fényképezéséhez.
Egyébként a város csodaszép, sajnos az épületek állapota elég sok kívánnivalót hagy maga után.
Köszönöm a rejtést és a szép sétákat.

48-asok tere.
...és a másik véglet.
fercsipeter 2015.03.22 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 3.33
A megoldókulcs és a jelszóképzés bonyolultsága miatt nem annyira tetszett, de ettől függetlenül ötletes, a város pedig gyönyörű! Köszönjük a rejtőnek, hogy mielőtt odaértünk volna tájékoztatott az egyes pont hiányáról!!! Maxivikékkel közösen elkövetett ládázós nap 6. találata!

AntalZmax 2015.03.22 13:37 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

QuadKan 2015.03.22 12:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.62
Megtaláltam

Kyogabor 2015.03.08 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Köszi!

bapa 2014.08.20 18:16 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Párduc50 2014.08.06 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.96
Végigcsináltam, bár az 5. pontnál a kerítés miatt majdnem elakadtam!
Köszönöm a rejtést.

Geoléda 2014.08.05 23:59 - Megtaláltam
ok

Pogánypeti 2014.06.21 11:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Rendkívül ügyes egy multi, bemutattad vele Kalocsa főbb nevezetességeit. Egyébként is a kedvenc multijaim az ilyen városnézős, "sétáltatós" ládák, ráadásul ez különösen jól sikerült rejtés.
Viszont az 5.állomás teljesen be van kerítve építkezési munkálatok miatt, ezért azt a táblát kissé macerás levadászni. Rázoomoltam fényképezőgéppel, kinagyítottam, így tudtam meg a láda koo-it, ill. a jelszótöredéket.
Nagyon élveztem, köszönöm a rejtést! :)

Kalocsai vasútállomásAz autóbusz-állomás és a Schöffer-torony
A Szent István király út, sétálóutcaDíszkút a sétálóutcán (Kő Pál, Herrer-Y.M.Caesar,2000)
Az 1912-ben eklektikus stílusban épült Városháza épületeA Szent István-(jezsuita) templom
A jezsuita-templom belsejeAz elkerített Főszékesegyház
bekeny 2014.04.21 14:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.49
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

jociandi 2013.11.25 12:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.03
Idei első hóesésben, szétfagyva, rejtő segítségét kérve, de meglett, köszönjük!

Figyeljetek a 0-s sorra a leírásban! :)

Attilacska 2013.10.19 12:20 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

prodg 2013.08.19 19:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

GCKALO_20130819181347.jpgGCKALO_20130819182652.jpg
GCKALO_20130819185344.jpg 
Pibo 2013.08.16 00:00 - Megtaláltam
Köszi....

barchetta13 2013.08.16 00:00 - Megtaláltam
Köszi, nagyon tetszett a rejtés! A templomot épp felújítják, így a tábla nem hozzáférhető, de szerencsére az egyik munkás volt olyan kedves és lefényképezte nekünk a táblát.

PEx2 2013.03.03 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.05
Jó kis rejtvény volt! Köszönjük!

Takyék 2013.01.08 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
:)

BRAVO2.0 2013.01.06 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.51
Ivóvízszállítós kalocsai tartózkodásom alatt nem hagyhattam ki!
Teteszett a koo./virtuális kombináció, a végládánál is valami nem általános fa töve dologra, mívesebb rejtésre gondoltam volna. Független attól is hogy a ládától nem messze valami hobó lakott nemrég azért kellemes, tetszett, kösz hogy megmutattad!

hercule&jane 2012.12.29 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
A koordinátavadászat tetszett, jó játék volt:)
A várost másmilyennek képzeltük, kicsit nyüzsgőbbnek, "élőbbnek", de ez nem a rejtő hibája:) Hiányzott a sétáló utcáról a kávézók garmadája, az ajándékbolt. A Paprika Múzeum rejtélyes okból zárva tartott, nem írtak téli szünetről.

Nyúl & Bandája 2012.11.29 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.15
Megtaláltuk!
Kihasználtuk az utolsó meleg napot az idén. 11 hetes kisfiunk első ládája!
Szép a város, nagyot sétáltunk.
Köszönjük!

Judit és Béla 2012.10.30 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
Megtaláltuk.

Feri0705 2012.09.21 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.41
Megtaláltuk. Kissé bonyolultnak tünt a koordináták keresése, de aztán gond nélkül meglett minden. A ládánál segített a patakon és hídon nem kell átmenni segítség. Ne torony iránt keressétek az utolsó pontot, hanem az ösvényen az erdős részen.

 
fattila 2012.09.10 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.84
Meglett, egy kis segítségre is rászorultam, amit köszönök a rejtőnek.

Cool 2012.07.28 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.43
Köszi a rejtést!

RobiGergo 2012.07.13 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.57
Hát, pár óránkba beletellett, míg összeszedtük a jelszót! A város azonban egész szép volt. Jót ebédeltünk a Szentháromság tér közelében. :-) Köszönjük a rejtés!

alcala76 2012.07.13 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.57
Tetszik a jelszó, és gyönyörű volt a vasútállomás is! A játék nélkül oda biztos nem jutok el. A rejtés maga nekem egy kicsit túl bonyolultnak tűnt, és elvette a figyelmet az egyéb látnivalókról, ráadásul nagyon sokat bolyongtam a városban, míg minden pont és jelszórészlet meglett! A püspöki könyvtár meglátogatását viszont mindenkinek ajánlom, mert az tényleg páratlan élmény!

nagyi11 2012.07.11 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 2 átlag: 2.67 súly: 3.38
Végigjártuk a pontokat, megnéztük a paprikamúzeumokat, tájházat, könyvtárat, kincstárat, vasútállomást. Szép város Kalocsa, kár, hogy az utolsó pontot egy olyan sűrű bozótba tették, hogy lehetetlenség volt megtalálni. Utunk során több, Kalocsához méltóbb helyet is találtunk volna a ládának. Rossz érzés volt, hogy az egész napos keresgélésünket végül nem koronázta siker.

[Jóváhagyta: Phoere, 2012.08.08 15:14]

NitaSajtkukac 2012.06.28 00:00 - Nem találtam meg
Sikeresen megtaláltuk, bár kellett egy kis idő, mire meglett a láda. :D
Kár, hogy a jelszavat nem írtuk fel, mert most döbbentünk rá, hogy az bejelentéskor is szükséges. De nem baj, majd legközelebb. :)

[Elutasította: Phoere, 2012.07.28 12:21]

szunyog81 2012.06.28 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
Kalocsai kirándulás 2. napja 4/3, kis segítséggel, de sikerült

Anika és Ádika 2012.04.13 09:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.84
Nagyon szép

griffs 2012.04.09 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.45
Hóesésben drive in.

ghcmja 2012.04.08 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltuk, ötletes. Köszönjük.

yano6ard 2012.03.31 18:25 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget!

robotoga 2012.03.29 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.70
Köszönjük a rejtést!

begeba 2012.03.16 14:05 - Megtaláltam
Kinéztük magunknak mára a kalocsai Schöffer kiállítást. BeGeBa-ékat már nem lehetett rábírni a mai ládakeresésre. Felnőttek már mióta az első ládát együtt kerestük. Mindenki tele volt programokkal erre a pár napra. De hát így van ez jól.
A kiállítás nagyon tetszett. A lelkes és odaadó múzeum vezető néni alig akart bennünket elengedni, de várt ránk a multiláda alapú városi séta. A vasútállomáson valahogy nem változtattam meg beíráskor az egész percek értékeit, és már kint is találtuk magunkat a városon szélén a semmiben. Második nekifutásra azonban végigsétálva a város főutcáján felfűztük a pontokat szép sorban egymás után. Az érseki palotánál benéztünk a Paprika Múzeumba. Az utolsó pont az előtte lévő szép látnivalókhoz képest kicsit standardra sikeredett: De összességében jó láda.

Levi csapata 2012.03.15 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.10
Megtaláltuk,ünnepi ládázásunk első állomása,ötletes multi...

szaboist 2012.03.14 09:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.98
Mivel még nem jártunk errefelé, 3 napot töltünk Kalocsán, a Szetháromság tér egyik szállodájában. Nagyon tetszett a multi, bár először kicsit bonyolultnak tünt a jelszóképzés és a koo.-k alkotása. Szépen végig autóztuk/gyalogoltuk a pontokat. Így ismerkedtünk a várossal:-)

Az Astrik püspöknek átadott korona, Róma, Szt Péter Pál katedrálisban 
navigans 2012.02.23 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.76
Kalocsai pihenés alatt. Izgalmas rejtés, kellemes séta, köszönjük.

pozoli1 2012.01.21 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Megtaláltam.

cila 2011.11.27 13:56 - Megtaláltam
Nagyon hideg szél fújt és nagyon fáztunk. Így autóval közlekedtünk. Hétvége lévén minden zárva volt, sajnos sehová sem tudtunk bemenni.... Köszönjük a rejtést.

szirom 2011.10.07 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
jó kis séta volt, köszönöm!!!:)))

artissimo 2011.10.07 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.48
Könnyű találatok, szép város. A rejtés lehetne nívósabb is az adott környezetben.

brokev7 2011.10.07 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.28
Koszi a rejtest, jot setaltunk :)

BranDroid 2011.09.17 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.23
Kalocsai paprikanapok alkalmával jártunk ott és megkerestük a ládát egy autós navigációval. Elég érdekes mulatság volt, de meglett. Köszönjük a rejtést!

fedoka 2011.08.24 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.17
Szép hosszú sétával,autózással,s vissza menéssel együtt,de meglett!!!:)))

SirLes 2011.07.01 20:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.19
Megtalaltam [wapon beküldött szöveg]
Szép hosszú multi. Három részletben jártuk be gyalog. Szállásunk az ötödik pont közelébe van, onnan sétáltunk el a vasútállomásra. Majd jött a 2.pont hazafelé. Ma reggel a 3. és 4.pont,majd este az 5. és a végláda. Nagy ötlet ez a netes megerősítés.

Mercenary 2011.06.26 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 3.84
A multi virtuális részét még az ősszel begyűjtöttem, a rossz idő miatt a láda megkeresése most jött csak össze.

joco12589 2011.06.22 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 2 átlag: 3.17 súly: 3.24
....

Antoine csapata 2011.04.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.85
A ládát GPS nélkül is könnyen felleltük, némi helyismeretnek köszönhetően :)
Köszönjük!

Hz 2011.04.02 15:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.15
Szürkítve. [g:hu 2.2.8] [wapon beküldött szöveg]

Kerékpáros kupa: 31,3 km

Útközben 
Péter60 2011.03.23 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.37
Mikor először álltam neki a weblapnak végig sem olvastam, túl macerásnak tartottam. Aztán lett egy laza tavaszi délelöttöm és gondoltam nekivágok. Be kell valljam élőben sokkal egyszerűbb, sőt kifejezetten élvezetes volt végigjárni a pontokat, főleg a wapos megoldással, de a betüs variáció sem bonyolult. A láda is jó helyen van, és még a jelszó is szellemes. Egyedül az állomásnál a tanácsköztársaság vöröskatonáit dicsőítő tábla nem tetszett, de az nagyon nem!!
Egy szó mint száz, bátran vágjatok neki a multinak, megéri!

krapa 2010.11.09 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.60
Nagyon otletes rejtes. Az utolso dobozt a Munkacsy es az Ujhelyi utca felol erdemes megkozeliteni, akkor nem kell dagonyazni. Eloszor minekt is felrevezetett a GPS, de masodik probalkozasunk innen sikerrel jart. (csak be az osvenyen a koordinata utan.) :) koszonjuk megegyszer. Baboca es Krapa

woncsi és medve 2010.11.01 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.56
Hát meglett!

Csuek 2010.10.31 16:27 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Adri&Peti 2010.08.23 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.73
Gyalog vágtunk neki, aztán autóra váltottunk. :) Köszönjük a rejtést!

meske_gris 2010.08.18 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.05
SZUPI

GRG Klán 2010.08.15 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.45
Kösz!, Üdv, GRG

eltájoló 2010.08.09 00:00 - Megtaláltam
Megfejtve. Köszi a rejtést!

vinko 2010.08.02 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Pár napot itt töltöttünk a városban, így szinte kötelező volt ez a multi.
Kicsit nehezen álltunk neki, mert elsőre nem tünt túl egyszerűnek, de a pontok bejárása során már változott a véleményünk.
Tetszett ez a wapkódos megoldás, mert így minden pontnál "visszaigazolást" is kaptunk arról, hogy jó táblát olvasunk-e le. Mert itt táblából van bőven... :)
Szép kis város, nagyon jól éreztük magunkat és ehhez még a láda is hozzá tudott tenni egy kicsit.
Köszönjük!
vinko és eBlack

 
eBlack 2010.08.02 13:15 - Megtaláltam
Nem mindennapi "feladatot" teljesítettünk......
A végpont Nekünk majdnem 40m-rel odébb volt, mint kellett volna, így a szúnyogosba és a pókosba nem kis kihívás volt a keresés...:)
De az élmények mindent széppé tettek ! Megérte, jó volt nagyon !!

Balázs-80 2010.07.30 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.14
Kicsit hosszú bejegyzés lesz. Már kb 1 éve próbálom becserkészni ezt a ládát, mert szinte havonta jövök Kalocsára, de mindig munkaügyben, így eddig halogattam a dolgot, bár többször is nekifutottam. Mindig volt valami akadály, például: GPS-t otthon hagytam, a GPS lemerült, a 2. pontnál elakadtam (a rejtő segített továbbjutni), a 2. pont tábláját útépítés miatt ideiglenesen kiszedték és nem volt ott, végül a leggyakoribb ok az időhiány volt.
Ma a 2. ponttól végre végigjártam a multit, bár igazából minden helyet láttam már korábban. A végláda nagyon jó helyen van, csak a híd előtt parkoltam és onnan az egyenesen odavezető út magánterületnek nézett ki. Átvágtam rajta, és visszafelé jövet pont jött is valaki a területre autóval és a sufni körül foglalatoskodott. Így egy másik ösvényen a Munkácsy utcába jutottam ki, ahonnan visszasétáltam az autóhoz. Köszönöm a rejtést. A geocoinomat csak "megmutattam" a ládának, nem maradt benne.

Szabadulás kútjaA székesegyház
Geocoinom 
BBBBNET 2010.07.19 12:30 - Megtaláltam
megvan [wapon beküldött szöveg]

Ancs 2010.07.04 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.45
Csucsuval közös találat. Wapkód nagyon bejött. :D Kessereknek szúnyogriasztóban való fürdés erősen ajánlott. Köszi a rejtést!

zoli 2010.05.24 18:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Először kicsit riasztónak tűnt ez a "kódfejtős" keresősdi, de végül nem bántuk meg, hogy belevágtunk. Figyelmetlenségünknek köszönhetően azonban már a második ponton elakadtunk. Ezúton is köszönet Phoere-nek a segítségért. :)
Innen már ment minden, mint a karikacsapás.
A multi pontjai szépen körbevezettek a város nevezetességein, aminek nagyon örültünk, mivel még sosem jártunk Kalocsán.
Nekünk legjobban a sétáló utca és környéke tetszett. Itt még egy fúvószenekari előadásban is részünk lehetett.
A ládához először a parton próbáltunk eljutni, de végül találtunk egy sokkal kellemesebb helyet. Innen minden nehézség nélkül, kényelmesen sikerült megközelítenünk a rejteket.

Összességében tetszett a multi! Köszönjük a rejtők invitálását és alapos munkáját!

Linda és Zoli

Petra&Laci 2010.05.08 19:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Eddig ez volt a kedvenc!

Balear 2010.05.08 19:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
Nagyon ötletes multi, idág a legjobb. Nagyon szép hangulatos város kellemes kikapcsolódás volt. Köszönjük a rejtést.

Atmosz&Zozmosz 2010.05.08 17:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.97
Megvan :-)

Phoere 2010.05.07 21:30 - Egyéb
A wapos hiba javítva, köszönöm a jelzést!

Access Denied 2010.05.06 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.71
Kiskunsági barangolás 7/1.

Szuper kis városnézés volt! Az elején kissé megijedtem a koordináta és jelszóképzéstől, de hamar belejöttem. A wapos verzió viszont valamiért -nálam legalábbis- nem működött.
A pontok kiválasztása jó volt, nem estek távol egymástól, bár egyébként is bringával gurultam végig az utat.
Egyedül a láda helyével nem voltam megelégedve. Ugyan messze van a mugliktól, az erdőt elnézve nem is olyan messze, ráadásul egy eléggé magánterületnek látszó "réten" kellett átvágni a megközelitéséhez.

Ettől függetlenül tetszett az idegenvezetés, köszönet jár érte!

Kalocsai vá.
Kalocsai városrészlet 1
Kalocsai sétálóutca
Szentháromság-szobor Kalocsa
Kalocsai könyvtár és levéltár
Skalp 2010.05.02 17:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.09
Hát jó bonyolult volt. Az ember azt hiszi piheni jön, aztán lefárasztjátok. Azért tetszett!

gpisti77 2010.04.30 13:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.13
Nagyon jó multi, kár hogy a végláda elég gyengécske helyen van. Köszi a rejtést!

Dr.Lada 2010.04.28 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
19izsi73-al hallottuk itt a mezőgazdasági munkák ideje, így gondoltuk besegítünk kicsit az alföldön, ezért lementünk és arattunk. :-)
Eme ládika is ennek esett áldozatául. :-)

19izsi73 2010.04.28 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.91
Az Ismerjük meg hazánkat!" program keretében most a Duna-Tisza köze volt soron.
Egy kis séta már ránk is fért, csak sajna nem olvastuk el figyelmesen a leírást; így némi plusszmunka adódott...;-D

Kalocsai western...címer
Zolnai 2010.03.28 15:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.57
Megtaláltuk :)
Kalocsa ez egyik kedvencünk!
A rejtés is nagyon ügyes volt, látszik hogy sok munka volt benne. Bár én személyszerint nem kedvelem az ilyen feladványokat!!!

MaFe örs 2010.03.28 15:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.10
Elég bonyolult a ládák sorozata. Lehet hogy az egyszerűbb nagyszerűbb lenne!

nogacsalad 2010.03.26 13:30 - Megtaláltam
Log, részletek később...

sirgalahad 2010.03.14 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.19
Kézi műszer praktikával
Oldom meg a vételem
Némi fűszerpaprikával
Szórom meg az ételem

A már régóta ideiglenesként működő, némileg igénytelen fagyisdoboz helyett egy szép új ládát helyeztem el, új logfüzettel. Egy kicsit természetközelibbé is formáltam a rejtést, ne tudják a muglik annyira könnyen kiszúrni.

ajtócifra
nem jár erre vonatmodern
sétálóutcatán maga Sir Galahad?
palotakoronát hozva
ilyen volt - ilyen lett! 
Spóra 2010.01.23 15:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.75
A hótakaró jelentősen megnehezítette az ulolsó láda megtalálását, de nem adtuk fel! Nagy hidegben nem ajánlom senkinek a rejtvényfejtősdit, mert hiába volt jó ötlet a kódfejtő rendszer, mi utáltuk a végére az egészet.

Vargapapamama 2009.12.31 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.95
Egy kis agytorna túrával. Kicsit pihent agyas, de jó.

 
LiLa Ti-Sza 2009.10.27 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.00
A város nagyon tetszett, korábban még nem jártunk itt. A korábbi megtalálók már mindent leírtak a számolgatásról, illetve annak nehézkességéről, ehhez mi sem tudnunk mást hozzátenni. Összességében azonban klassz a láda.

Gedó 2009.08.23 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.48
Tetszett a "cseles" rejtés, kicsit megdolgozta az agyat is, nem csak a GPS-t. Kalocsa pedig klassz hely.

harangjáték
 
Cerberus 2009.08.08 18:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.46
Megtaláltuk! Kevésbé látványos pontok után egészen beindult a láda. Köszönjük a kalandot.

Hepur 2009.07.20 21:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Kalocsai rokonlátogatás utáni találat. Kocsival kezdtük, de a harmadik pontól gyalog folytattuk az utunkat. Ötletes a jelszóképzés, szép helyeket mutatott meg a multi. A ládához már sötétben jutottunk lámpa nélkül, de szerencsére a kesser ösvény egyből odavezetett minket.

tótheszter 2009.07.14 17:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.46
Másfél héttel ezelőtt levadászásra került a végláda kivételével az összes pontja a multinak. Ma Fater bajai tárgyalása után gyűjtötte be a még mindig pótládát - :( - az új Oregon 300-ast tesztelve.
Összességében kiváló multi, brilliáns pontképzés (bár az őszintén szólva eleinte kicsit bonyolultnak tűnt...), gyengécske végládával.
Köszönöm a rengeteg új élményt Kalocsáról.
A ládát meglátogatta Michael Schumacher (igaz TB formájában).

Érdekes cégérCsák Ugrin
Szentháromság szobor virágokkalSchumi Kalocsán
napvirág 2009.07.09 20:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.93
Két nap alatt jártuk végig a multi pontjait, szép kényelmesen. Nagyon tetszett a város, számomra szórakoztató volt a jelszó és koordináta képzés is.

Köszönöm az invitálást, az új ismereteket és a telefonos segítséget!

Hogyishivják kuzin 2009.07.09 20:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
* napvirággal ...

Rent 2009.06.27 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 2.69
Házassági évfordulónk alkalmából látogattunk Kalocsára, ezzel a ládával szépen bejártuk a várost.

Évi és Gábor

Bunny Hop 2009.06.25 15:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.70
Találó állomások, remek rejtés, nagyszerű túra! Nagyjából ennyi... kicsit eltévedtünk a végén, mikor a leírásra nem figyelve átkeltünk a patakon...

mjdgm 2009.05.09 10:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.90
Párosunk kevesebb hajjal rendelkező tagja zsenge gyermekkorát a multi pontjainak közelében élte, így az összes pont teljesen ismerős volt számunkra. Ez persze nem azt jelenti, hogy unatkoztunk volna, hiszen kifejezetten élveztük az első olvasatban igencsak bonyolultnak tűnő, de később mégiscsak megdícsért rejtést, s annak leírását. Nagyon jó ötlet volt a WAP-os lehetőség, éltünk is vele!
Kellemes városi multi, nagyon sokat megmutat a kisvárosból!
Köszönjük a rejtést!

Megjegyzés
A 3. és 4. kép nem a mai napon készült, ma nem jutottunk be a Vasútállomás épületébe.

Emerich63 2009.05.04 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.97
Gyönyörű napos időben "Útban a 100. láda felé projekt 8/2." Olvasva a leírást direkt úgy terveztük be a ládát, hogy "hosszú, türelmes" keresésre rendezkedtünk be - és igazunk lett: Logikusan, korrekt ütemben lehetett haladni helyszínről-helyszínre - úgyhogy szerintem rendben a láda. Még a hibát is magamra kell vállalnom: a ládáért indulva csak átmentünk a hídon... Szóval visszakozz után újraindulás és a láda is rendben meglett. Bár annak környezete valóban szúnyogtanya, de hát aki ilyen ládát akar keresni, az ezt fel kell hogy vállalja. Köszi Kalocsa bemutatását.

Templom közelébenSzép hely az Érsekkert
szakacse 2009.04.28 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.83
Kissé szeles, de kellemes időben kezdtük el a városnézést és láda keresést, az előző megtalálások alapján vegyes érzelmekkel. Végül is nem volt bonyolult a különböző pontokon a következő pont koordinátájának és jelszó részleteinek a megfejtése. A második pontnál még egy rossz segítséget is kaptunk. Az utolsó pont rejtése kissé "egyszerű".
Köszönjük!

szbarna 2009.03.29 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
Nagyon jó multi, nagyszerűen végigvezet a városban. Ajánljuk a Barokk cukrászdát ( az 5. állomás mellett ), finomak a sütik.
A ládát jobban is lehetne rejteni, (láttunk a közelben néhány odút...), talán akkor nem lopnák el.

A 150. ládánk, köszönjük: szbarna + csapata

Bűvös ötös 2009.03.29 00:00 - Nem találtam meg
Borongós időben derűs, hosszú séta. Jól szórakoztunk.

[Elutasította: geocaching.hu, 2010.02.14 10:41]

Mókaficek 2009.03.06 16:50 - Megtaláltam
Meglett!!! Izgalmas volt ez a betűvadászat, ráadásul a gps +kerültette azt a hülye patakot a végén,utána meg alig találtam hidat... Úgyhogy tényleg nem kell kerülni az uccsó 2 pont között!

brauko 2009.02.28 15:02 - Megtaláltam
Első multi keresésünk a lakóhelyünkön sikeresen fejeződött be, miután rájöttünk, hogy a pda-nak a pont és a vessző nem mindegy a koordinátánál.
Azt hogy a város szép eddig is tudtuk, de most hogy körbejártuk és fényképeztük olyan szépségeket is felfedeztünk amit eddig nem vettünk észre. Elolvasva a keresők hozzászólásait egy kis segítség az utánunk keresőknek ha szabad. A harmadik, negyedik és ötödik tábla, "kőtábla" és épületen, szemmagasságban vagy feljebb található. A negyedik multiláda esetében az "igazi" megtalálásában a jelszóhoz szükséges betűk valamint a sorok és betűszámok segítenek. Az állomásokhoz nem kell betérni a negyvennyolcasok terére, de a kitérő megéri, nagyon szép egy új gyöngyszeme a városnak. Szép séta volt. Köszönjük!

A nagytemplom a Kossuh utca felől is szépKorház egy része
Paprika HázÚtban a 3. állomás felé
Magyaroknak koronájaA jelszó a dobozban van
A kézzel fogható "láda" 
KKH-SRT 2009.02.20 23:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.71
Megtaláltuk!

Köszönet a rejtőnek az útbaigazításért.

Bütyök+Zulu 2009.02.08 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.90
A város tényleg nagyon szép. Kár lenne pusztulni hagyni a vasútállomást. A főtér olyan, mint egy kis ékszerdoboz. A logoknak hála jó oldalról közelítettük a patakot. Most itt szerettünk volna ebédelni, de még a wellnes szálloda étterme sem volt nyitva, így Mecseknádasdig kellett menni egy szegedi halászléért.

 
SylverRat + Bogee 2009.02.08 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.89
Nem tartozik a kedvenceink közé a túlbonyolított multi, de a városi látnivaló tetszett. A láda helye nem túl különleges. Vasárnap délután nem találtunk egy normális nyitva lévő éttermet. :-( (Végül Mecseknádasdon estebédeltünk.)

KKH-SRT 2009.02.07 23:00 - Nem találtam meg
Tegnap éjszaka voltunk Kalocsán, láda keresés céljából. Körülbelül 4-5 óra hosszán keresztül kerestük de hiába.
Az utolsó tábla ameddig sikerült eljutnunk az a Cib bank előtt volt amiről le kellett olvasnunk a koordinátákat (Azt hiszem Skoda autós reklámtábla volt), de azok valamiért nem voltak megfelelőek. Megnéztük mindegyik lehetséges variációt de egyik se volt a helyes megoldás.
Írtam e-mailt a láda tulajdonosának, leírtam a megtalált jelszórészleteket és a koordinátákat is.
Szerintem ez a láda már túlságosan túl van bonyolítva és így élvezhetetlenné teszi a láda keresés élményét.

ui: A buszmegállóval szemben finom hamburgert lehet kapni, ha valaki megéhezne. Éjszaka is nyitva van. Mi 01:30 kor értünk oda.

Üdvözlettel: Rostás Péter
Kiskunhalasi Street Racing Team
Web: http://www.kkh-racingteam.try.hu
E-mail: kkh-srt@freemail.hu

povyagi 2009.02.05 19:30 - Megtaláltam
Részletek Mathautól...

Mathau 2009.02.05 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1.5 web: 4 átlag: 3.17 súly: 4.08
Mai nap utolsó előtti doboza. Kicsit féltem tőle, de belevágtunk. Povyagi megértette a feladatot, egy idő után én is. Az első pont volt a teszt, elmentünk a másodikra és nem akartuk elhinni, hogy ide kell. Gondoltuk elrontottunk valamit, vissza az elsőre, újraértelmezés, hibakeresés, megint ua. a koo. Telefon a rejtőnek aki megerősítette, hogy oda kell mennünk ahova. Ok. Szép lassan haladtunk a dobozzal és nehezen ugyan de elértünk a végpontra. A város szép, de iszonyúan túl van bonyolítva az egész láda. Mi a fenének ilyen számolgatós idiótaságot csinálni, nem tudom. Azt sem, hogy hogyan ment át a moderáción. No mind1, meglett ez a lényeg...

fcsaba 2008.11.15 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.45
Baráti látogatás Kalocsán (Horváth Lacit és helybeli Évit látogattuk meg), természetesen nem maradhatott érintetlen ez a multi sem. Sok szép helyre vezetett el a multi, közben Évi is sok érdekességet mesélt (és tőle megtudtuk, hogy melyik pont micsoda). A ládánál naná, hogy a túlparton indultunk!

A második egyik pontnál az egyik helybeli megkérdezte, hogy mit keresek. Kíváncsi vagyok, hogy reagál akkor, ha azt mondom, hogy a második sorban hanyadik karakter az U betű, meg mi a harmadik sor 13. karaktere:-)

Szép kisváros, jól felépített multi (bár kissé nehézkes a számolgatás). Örülök, hogy eljutottam ebbe a jelentős vallási központba. Köszönjük a rejtést!

Seres Péter 2008.10.25 13:12 - Megtaláltam
591. ládám nagyon kellemes városi multi sok szép ponttal, Kalocsa a séta alapján benne van az ország 20 legszebb városában [wapon beküldött szöveg]

állomásablakminták
tájházbancsipke
toronykutak
Kossuthszobor
színház 
Puszkany 2008.10.02 10:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 4.15
Sokszor járok Kalocsán, de ezt a multit mindig halogattam. Ma becserkésztem a pontokat és nem is volt annyira vészes, ahogy azt a leírás alapján gondoltam.

cicababa 2008.09.29 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 2.67 súly: 2.52
Megtaláltuk!

Steve07 2008.07.22 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.51
Kellemes városi séta, itt-ott nem egyértelmű és pontatlan koordináták!

 
Villám 2008.07.22 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.11
Nagyon nehezen,de megtaláltam!!!

Wartburgos 2008.07.20 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.11
Meg lett 2. nekifutásra. Egy évvel ezelött márcsak a láda hiányzott de a gyenge jel és a kevés idő miatt félben hagytam. (Kalocsa-Zalaegerszeg-Bonyhád útvonal várt még rám) Meg igazság is hogy a régi filces kordináták nem tetszetek.
Most több időnk és türelmünk is volt a keresésre. Most rutinból nyomtuk csak a számolgatás volt az újdonság de azért minden pontott végig kerestünk.

Buc 2008.06.22 19:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.94
Jó kis láda volt, bár én ma lustán csak a többiek után mentem, meg fényképezgettem. Egyébként Gabeszoszt hagytuk kibontakozni, hamár a 300. ládájáról van szó :-D Gratulálok hozzá!
Jó időben voltunk jó helyen, hizsen az eperfák roskadoztak a gyümölcstől, és csodaszép volt a város. Csend és béke fogadott bennünket.
Az egyik legjobb dolog, hogy teli van kék-kutakkal a hely, szóval minen utcasarkon friss víz várt ránk :-D Emiatt érdemes nyáron, a legnagyobb hőségben is végigjárni az utat. A multi pontjai közül a hajdani vasútállomás, és az 5. számú tetszett leginkább.
A tájházba most nem mentünk be, de legközelebb pótoljuk.

Köszönböm a rejtést!

Gabeszosz 2008.06.22 19:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
(GPS nélküli találat.)

Ej, azok a felhőtlen diákévek, az irigylésre méltó szabad nyári hónapokkal! Vikiék az idén, utolsó diákévük utolsó napjai alkalmából néhány napot a szelidi telkükön töltöttek, ahová jó szívvel engem is meginvitáltak. Nagy szomorúságukra csak a vasárnap erejéig tudtam elfogadni a meghívást (elvégre valakinek dolgoznia is kell...), ebbe viszont igyekeztünk minél több mindent sűríteni. Többek között két közeli láda felkeresését is. :-)

Dél már elmúlt, de a nap még igencsak delelt, amikor Viki, Kami, Andris és én elkezdtük a sétát az 1. ponttól. (És menet közben sem állt be kifejezett lehűlés.)

A város nagyon hangulatos. Kis utcák, sok bicikli, kevés autó, csend. Ilyet a Balaton-parton nem talál az ember. Lévén az Alföld nekem egy kicsit "egzotikum", a tájházba is benéztem volna, de ehhez azt hiszem minimum alaposan össze kellett volna vesznem a többiekkel, így inkább folytattuk a sétát.

Kami barátja, Andris most "ládázott" először (vagy legalábbis figyelemmel kísérte azt), akinek elsőre érthetetlenül meredeknek tűnt az egész. Ami azt illeti, a nagy melegben úgy tűnik, nekünk sem sikerült csont nélkül megugranunk a feladatot, ugyanis hiába számolgattuk a koordinátákat, az csak a 3. pontnál derült ki, hogy ezekkel párhuzamosan különböző jelszódaraknákat is gyűjtögetni kell(ett volna). Végül utólag pótoltuk a hiányt.

A virtuális pontok felkutatásával - végig fokhálós térkép segítségével - nem volt gond, a ládával azonban akadt némi, mely utóbbinak egy nyomtatott NaviGuide térképpel és egy tájolóval mentünk neki. Nagyjából a helyszínre navigáltuk magunkat, de egyéb infó híján innen kissé tanácstalanok voltunk. Időközben elleptek minket a szúnyogok, így végül felhívtam a rejtőt, aki instrukciói alapján kb. 2 perc alatt megtaláltam (Igen! Én személyesen!) a dobozt, mintegy 20 méterre az általunk meghatározott helyétől. (Köszönet a segítségért.)

A 300. megtalálásom sikerét pedig a rejtek-fa környéke helyett egy közeli pizzériában "dolgoztuk fel", a szúnyogcsípések általi végelgyengülést elkerülendő. Néha-néha azért beugrott, hogyha én is a felhőtlen diákéveimben kezdtem volna ezt a játékot, ma talán épp az 1300. megtalálást kéne kihevernünk. :-)

Köszönöm a rejtést, irány GCSZEL!

Gabeszosz

Kerticsorbi 2008.06.15 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.87
Bátyámmal a lányainkat kézműves táborba vittük a Szelidi tóhoz, utána kis ládázás keretében találtuk meg. Köszönöm a rejtést.

Csorbako 2008.06.15 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.11
ok

bigmick 2008.05.18 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.72
Katika pótládájával (és benne a jelszó összegzéssel) a végén már enyhült a bosszúságunk, amit a multi megbonyolított keresgélős, jelszóösszerakós módja miatt éreztünk. A város tetszett (és benne a Korona Étterem különösen...), de jobban élveztük volna, ha nem a kitalálósdival töltjük el az időt.

Tisztisz és Csabi 2008.05.07 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 1.70
Megtaláltuk!

Szép a város, de mi ezt tudjuk, hisz itt lakunk :)

Csabi és Tisztisz

Schöffer-toronySétálóutca
Tisztisz és CsabiSzobor
tothn 2008.04.20 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.91
Megtaláltuk :)
Andi+Nóra+Pesta+tothn

 
Kajorka 2008.04.20 11:54 - Megtaláltam
Nagyon ötletes a multi! A rejtők kisebb segítségére is szükségem volt, ezért hálás köszönet, bár ha egy kicsit figyelmesebben olvasom el a leírást, akkor nem akadok el... Az eddigi legizgalmasabb ládám volt:)

katika 2008.04.19 09:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.06
Hatalmas zuhéban keresgéltük a táblákat. A város szép,a multi nem tetszett,olyan agyonbonyolítottnak tűnt. [wapon beküldött szöveg]

szipeti 2008.04.17 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Nagyon tetszettek a pontok, a vége is jó helyen van. A városi multik közül az élvonalba tartozik.

 
NitiZoli 2008.04.15 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.18
A városi pontok és a multi kivitelezése nagyon tetszett. Sajnálom, hogy a vasútállomást nem lehettett megnézni belülről, érdekelt volna. Talán majd máskor.
A végén úgy jártunk, mint a torkosborz, mert a gps szerint a földútról kellett volna megközelíteni az utolsó pontot. Namármost, kb 100 méter múltán úgy döntöttünk, hogy ez nem jó ötlet, mivel az esőtől nagyon csúszóssá vált az út, és féltünk, hogy belecsúszunk a vízbe, vagy mondjuk elakadunk... Szóval letettük az autót és gyalog mentünk tovább, természetesen ahol el lehetett menni rossz irányba, nekünk sikerült.... Mindegy, nagy nehezen meglett, hogy hová is kéne mennünk, és azt mondhatom, kárpótolt a környezet az addigi kínokért. Visszafelé majdnem elestünk párszor, mert ismét rákezdett az eső, erősebben, mint előtte. Akkor már bosszankodtunk is, mert láttuk a betonutat, amivel sokkal jobban jártunk volna. (autós GPS-szel játszunk, és elég sokat téved szegény. Vagy csak nem tudja követni az észjárásunkat:))

Ettől függetlenül nagyon jól éreztük magunkat, tényleg nagyon szép az erdő, és a jelszóképzés is nagyon ötletes volt!
*

Old Fairy 2008.04.12 19:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.33
:-) [wapon beküldött szöveg]
Szép, történelmi hagyományokban igen gazdag város, ahol nem először járok. De kicsit soknak érzem a 80 percet, amennyit a teljesítés igényelt. Persze, ez teljesen szubjektív vélemény és részben abból is fakad, hogy már fáradtan tartottunk hazafelé a Petőfi Sándor Teljesítménytúra (20 km) abszolválása után. Ha pl. a szomszédos Dunapatajon nyaralnék egy hetet a tó mellett, remek délutáni program lenne Kalocsa ilyen felfedezése.
A rejtő sok és precíz remek munkát végzett a multi kidolgozásával. Egyetlen apróság: a doboz a csatorna déli oldalán van, nem érdemes átkelni a hídon. Legjobb valahol itt parkolni: N46 32.110 E18 58.477.

Az 1. pontKomoly térplasztika a 3. pont mellett
A 4. ponton NEM ezt a táblát kell nézni :-)Hamisítatlan sétálóutca-hangulat (4. pontnál)
Ezeréves egyházi központ (5. pont) 
Csnakos 2008.04.05 14:03 - Megtaláltam
Megtaláltam.

Queen 2008.04.05 14:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Kellemes város, tavaly egy hétvégét töltöttem itt a nagynénémmel. Még mindig maradt olyan része a városnak, amit érdemes megnézni.

Sétáló utca 1Sétáló utca 2
Útban a láda felé...Ifjú kesserek :)
CnereF 2008.04.05 14:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.43
Autósra sikeredett keresgélés, de azért valamit láttunk is a városból. Régi képeket teszek fel az első pontról, akkor még simán be lehetett menni.

De régen is voltEdynuska pózol
Három az igazság
Fazék 2008.03.24 15:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.08
Elsőre bonyolultnak tűnt, de aztán hibátlanul és eltéveszthetetlenül megtaláltam. A kialakuló jelszó is segített az ellenőrzésben.

 
szadi&agi 2008.03.23 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.20
Kösz a rejtést!

fkmaster 2008.03.22 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.88
A második pontnál nem bíztam magamban és a rejtő koordináta-képzésében, így telefonon megerősítést kértem tőle. A későbbi pontokra és ládához a pontos értékeknek köszönhetően probléma nélkül jutottam el.
Az esős időnek köszönhetően kevesen voltak a városban és a park is kicsit sáros volt, de nekem tetszett.
A kezdeti viszolygásom a koordináta- és jelszórész képzéstől elmúlt, így nem "húztam le" a rejtést, nagyon jól kivitelezett multi, köszönöm.

blondey 2008.03.18 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 1.00
Be kell vallanom, hogy ez volt az első próbálkozásunk, de bizonyosan nem az utolsó. A városról nem sokat írnék, hiszen itt élünk. Ez a megtalálás nekünk inkább a tapasztalatszerzésnek és "mézes madzag"-nak volt jó!

Köszönjük!

vtsp&tav 2008.03.17 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.22
Az utolsó városi pontnál volt egy kis gubanc, mert elcsúsztunk egy sorral, és mindenképp 8soros táblát kerestünk, ami volt is nem túl messze a megjelölt ponttól. Így aztán felhívtuk a rejtőt. Hamar kiderült a hiba oka..
Tetszett a város, igaz keveset sétáltunk, inkább kocsival jártuk végig.

A ládán tényleg látszik, h igencsak ideglenes, de a rejtés helye mindenképp megfelelő. Szép park. Kár, h a perifériás részek szemetesek..

in: GeoForint

Köszöjük

SuperGeo 2008.02.09 11:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.60
Nagyon kellemes februári kirándulóidőben útba ejtettük ezt a multit. Nekünk tetszett a számolgatás!
A 4. pontnál már kerestük volna nagy bőszen a ládát, mikor Anya észrevette, hogy a jegyzeteiben véletlenül átugrott egy pontot. Nosza meghatároztuk a koordinátákat és irány a rejtek. A láda - ideiglenes mint tudjuk - teljesen üres volt. A gyerekek tettek bele pár játékot a következő megtalálóknak.
Köszönjük a rejtést, jól éreztük magunkat!

groy 2007.12.10 14:12 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

james 2007.10.20 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.92
Kalocsán voltan katona, akkor sokat járkáltam a városban kimenőkön. Azóta a laktanya is bezárt és a vonat sem közlekedik.
Nem tetszett ez a számolgatás, jó volna valami utalás arra, hogy mit is kell konkrétan keresni, mert egy-egy esetben segített volna. Köszönet ier társunk segítségéért az egyik eltévedésünkkel összefüggésben.

Judit és James

erbeo 2007.10.06 08:55 - Megtaláltam
ier-rel közös megtalálás a fenti időpontban.
A log 2010. augusztusában készült.

ier 2007.10.06 08:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.70
Kicsit sokat kell számolgatni. Szép a városka.

SanyiApo 2007.09.25 18:45 - Megtaláltam
megtaláltam

Soko 2007.09.25 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.18
Mai második ládánk Szekeressel. Az utolsó kordinátán egy ideiglenes ládát találtunk, aminek nagyon megörültünk, tehát nem számoltuk el a különböző kordinátákat. Jó kis városnézés volt. Köszönet érte.

VP 2007.09.15 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.10
Az ilyen szám/jelszórészletirogatást nem szeretem.
A ládát nem találtam meg, csak egy rejtekgyanus helyet. Szerintem elvitték. A jelszó hiányzó végét a rejtőtől kaptam meg, köszönöm.
Kalocsa Kupa tájfutóverseny Ágasegyháza határában (nem messze a Húsvéti Nyuszi ládától). Előtte-utána ládák.

Itt volt?
hun.mgm 2007.09.14 12:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.00
Köszönöm ezt a remek kis túrát. Ez az első ládám, így helybéliként inkább a keresés és a megtalálás jelentette az újdonságot, a természetesen szép, bár egyre kevésbé megbecsült kalocsai értékek mellett.

MGM
(egyelőre ... Powered by iGO)

/A jelszóra lehet nem jól emlékszem :( /

VasútállomásNépművészeti ház
az nagy doboz_hogy bizonyítva legyen a találat 
kutyi 2007.08.26 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
Gemencről hazafele idén a keleti oldalon mentünk Bp felé, direkt, hogy megnézzük Kalocsát. Jó bonyolult multi, egyszer el is számoltuk magunkat, és egy kertesházi övezetben lyukadtunk ki. Csak egy perccel irtuk el...

A vasútállomás fantasztikus. Az állomásfőnök beengedett. OK, hogy hét lakat alatt őrzik, de ha nem csinálnak vele valamit, előbb utóbb tönkremegy, pedig nagy kár lenne.
A többi pontról nem írok, mert titok.

A ládánál tényleg elég gyengusz a jel, kellett a leírás végéről a segítség, de aztán az utolsó métereken megtáltosodott a gps, így gyorsan meglett.

A paprikamúzeumot is érdemes megnézni.

Megtaláltuk! Kutyi [wapon beküldött szöveg]

Phoere 2007.08.22 06:36 - Egyéb
tojás levélben is megkeresett.
Átnézve az általa írtakat és a képeket, és minden pont rendben van, a jelkulcsok pontosak. Még IGO-ban is ellenőriztem a koordinátákat, az elvárható legpontosabb pontokat mutatja Kalocsa térképén. Azaz az első öt pont még azzal is megkereshető akár aktív GPS nélkül. A láda természetesen már nem.
Viszont sajnos volt egy koordináta elgépelés az ötödik pontnál (32 helyett 31 szerepelt véletlenül), ami miatt nem találhatták meg a ládát, ezért elnézést kérek. Javítottam.
Persze ha valaki mégis problémába ütközne kereséskor, keressen bátran, szívesen veszem a visszajelzéseket.
Köszönöm!

tojas 2007.08.12 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.14
Szerintünk van valami gubanc a 2. és a 6. ponttal... Ellenőrzésre van szükség?!

[Jóváhagyta: Phoere, 2007.08.22 05:45]

Színház
Templom-elölTemplom-hátul
BörtönTorony
thbarnabas 2007.07.30 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.56
Ok [wapon beküldött szöveg]

Hááát... Sajnos én is csak utóbb olvastam a korábbi logokat. Valóban a csatorna és villanyoszlop nézegetés nem annyira érdekes... Ráadásul a 2., 3. és 4. pont egyébként sem mutatott meg semmi különlegeset. Az 5. pont ugyan szép, de a csatornán a feliratot nem találtam meg, pedig már kb 50 m-es körzetben átnéztem az összeset. Itt végül a rejtő segített és elnavigált a 6. ponthoz. A ládánál nekem viszonylag jó volt a jel, így könnyen meglett. A koordináták szerintem a legtöbb helyen pontatlanok. Ahogy valaki korábban is írta: Kalocsa többet érdemelt volna!

carmin 2007.07.15 12:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.28
A Szelidi-tóról szöktünk meg egy kis ládázásra. A 3. villanyoszlopnál adódtak a gondok, ott a kordináták le voltak húzogatva, próbáltuk leolvasni, de rosszul sikerült, mert egy temetőnél találtuk magunkat. Ekkor kértünk a rejtőtől telefonos segítséget, amelyet ezúton is köszönök. Ezután minden simán ment, kellemes sétát tettünk a megszépült városban és a láda helye is tetszett.

Nivabibi 2007.05.14 19:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.56
Kalocsa ettől jobbat érdemelt volna. A néhol pontatlan koo.-k (8-24 m) mellett a 6. ponton "megfestett" koo. már kifejezetten rongálás!

Hrvatska 2007.04.28 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.24
50 km tekerés Paks-Kalocsa-Paks

Már rég tapasztaltam ilyen rossz rejtést. Az ezüst színű koordináták elég nehezen észrevehetők és szerintem felesleges ilyen módon vezetni ez embert. Nem szép dolog összefirkálni (még így sem) a várost. Tényleg elfelejt figyelni a valóban értékes/érdekes pontokra az ember. A lefolyócső és villanyoszlop nem éppen érdemes keresnivaló. A láda meg minden rejtek nélkül hevert a parton. (bár ez utóbbiról nem a rejtó tehet)

Mindezek ellenére a város nagyon szép és érdekes pontjait kerestük fel. Már készülnek a majálisra a parkban. Egy külföldi túristacsoporttal kétszer is összefutottunk. A templomból gyönyörű orgonajátékot hallottunk kiszűrődni. Ilyen sétálóutca mint itt van minden városba elkellene.

Babuka 2007.04.01 09:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.00
Megtaláltuk az első ládánkat. Az első hat pont egy órán belül megvolt, de a láda megtalálása 1,5 órát vett igénybe, mivel a közelben megszünt a GPS jel. Segítségül a többieknek néhány kép a láda környezetéről.

SagiK 2007.03.20 11:55 - Megtaláltam
Bokáig sárosan, telefonos segítséggel. [wapon beküldött szöveg]
Az egyik (talán harmadik?) pontnál sikerült a közepesen áthúzott koordinátát leolvasni a lámpaoszlopról, majd véletlenül megpillantottam a lefolyón egy másik koordinátát. Ez utobbin folytattam a multi felgöngyölítését, -mint a logból is látszik- sikeresen.
A láda helyéről a rejtőnek sincsenek pontos információi ;), ez a telefonos beszélgetésünk, és a láda helye alapján kiderült. :)))
Autogaz segítségével pikk-pakk megtaláltam a ládát, kár hogy előtte már bokáig süllyedtem az iszapba.
A következő keresőknek: Jó 10 méterrel el van mérve a koo (legalább is a csiksz akkor 13m-t mutatott). A láda nem a víz szintjén, nem is a partoldalban, hanem a fenti részen, kb 10 méterre a parttól, egy vastagabb fa tövénél található. A "térdelő Y-on" (engem mindenáron ide vitt a GPS), a 3 törzsű fa, és a fekália sem a rejtés tartozéka.

Aliendrivers 2007.02.18 13:08 - Megtaláltam
OK

autogaz 2007.02.10 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.88
Szokásos szombati kirándulásaink mai 4. állomása. Kiskapitánnyal együtt kerestünk és találtunk...:-))
Jót sétáltunk. A rejtés tetszett. A sok koordináta (jelszórészlet) úgy hisszük megmutatta a várost. A kőhasáb oldalán már lekopott, így nehezen olvasható a koordináta. A sétáló utcában egy péksütemény bolt illata becsalogatott bennünket. Ki is fosztottuk secc-perc alatt. A ládát először a patak másik oldala felől közelítettük meg. A GPS a ládáig 8 métert mutatott a túlpart irányába és csónak nem lévén az átkeléshez :-)), autóval mentünk vissza a másik partra a kiserdő előtti parkolóba. A ládát hamar megtaláltuk.

 
kiskapitány 2007.02.10 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.34
Szép a város. Pontosak a kordináták.

mucik 2007.02.04 11:34 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.17 súly: 2.32
A városi felületeket nem kellene összefirkálni, még akkor sem ha "csak" villanyoszlopok, vagylefolyócsövek. A Érsekkert eléggé elhanyagolt, pedig nagyon szép lehetne. A 5. ponton mi sem találtuk meg a jelszórészletet, de környékbeliként és a logbook alapján így is összeállt a jelszó.
Mucik

lion-tours 2007.01.07 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 1.00
Megtaláltuk! Ez az első sikeresen megtalált ládánk. Nagyon szép város. Az elrejtés is klassz! Nekem nagyon tetszik ez a "sok állomásos" keresés! Köszi! lion-tours

ordogm 2006.12.31 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
Nekünk nagyon tetszett. A többieknek üzenem, NEM a lefolyócső a lényeg, néha hátra is kellett volna nézni!!!

Ági, Laci, Máté

szalokiz3 2006.12.10 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.61
Megtaláltuk!
Céges kirándulás során vadásztuk le. Andi, Andi, Marcsi, Ibolya, István, Gyuri és Zoli

Varga Gábor 2006.12.09 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Másodszori nekifutásra sikerült magát a ládát megtalálni. Addig nagyon símán ment a kalocsai séta december 9.-én 17 fokos szikrázó napsütésben.

Attibati 2006.11.26 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.87
A GCTELJ újraindításáról hazafelé tartva.
Az 1. pont érdekes ,megtekintésre méltó hely. Az 51-es út mellett elhelyezkedő pontok nem dobogtatták meg a szívemet, de a negyedik pontig legalább könnyen megtalálhatóak voltak.
A 4. ponton a 60CSx engem az úttest közepére küldött. Ehhez a ponthoz nem volt segítség -mivel a rejtő szerint itt nyilvánvaló a rejtés - a pont közelében levő legnagyobb objektumot kezdtem tüzetesen átvizsgálni. Ezen a helyen különben tutira biztosított a 20-30 ráérő emberből álló nézősereg. Miután már kezdett alkonyodni és sehol semmi, a rejtő segítségét kértem - köszönet érte.
Az 5. pont környezete megragadó de az ezüst színű filccel az ezüst színű felületre felírt koordinátát nagyon nehezen találtam meg. A jelszótöredéket nem is sikerült felfedeznem.
A 6. pont a túra legszebb része, a felirat hamar meglett.
A záróládának három irányból is nekifutottam. A Topoguide a csatorna tulsó oldalára jelölte, mikor már csak 50 méterre voltam a ládától akkor vált világossá, hogy a város felöli parton kell keresni. A környék rendesen át van szőve csatornákkal , második próbálkozásomat is egy csatorna hiúsította meg. A láda felé - 50 méterig - kellemes erdei sétaút visz, ahol már lámpával botorkáltam. Az utosó 50 méteres off road szakasz már nem hiányzott a sötétben. A láda azárt néhány perc alatt meglett.
A multi összességében tetszett, de én négy pontosra redukálnám. Az objektumokra felfirkált koordináta megadási módot - ahogy a comon is szabály - kerülni kellene.

maggio 2006.11.19 10:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.90
Elso ket pont szombaton koromsotetbe. A masodik pont szerintem mar elvesztette aktualitasat, mert a szelforgokat az epitkezes miatt mar vagy 1 eve elvittek.

Vasarnap, 3. pont. Mi a fene eredekes az EMITEL szekhazban?

4. pont erosen felujitasra szorul, a kettobol a feherebb a roszabb alapotu. Sajnos nem pot, hanem kiegeszito helyek.

5. pont, szinten felujitasra szorul. Mellesleg 10 percig tokoltem, mire kihamoztam, hogy milyen 2 betu van ott.
Mire meglett, egy rendorjarornek is feltuntem, gondolom leendo betoronek neztek, igazoltattak, aztan meseltem nekik a GC-rol.

A legszomorubb, az utolso elotti pont :( Barbar modon osszefirkalva a fal, a regi koordinata csak atsatirozva. Siralmas!

A lada vegul meglett, jot setaltam.

Mivel 2-3 hetente hetvegeimet Kalocsan toltom, igy sok ujdonsagot nem nyujtott a dolog. Igazabol en 2 pontot (2 es 3) ki is szednek a turabol!

Csaba & családja 2006.11.04 16:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 1.00
Ez az első ládánk. Rendesen körbejártuk mire meglett. Ha nincs a segítő vers valószínű fél órával elöbb meg van. Hóesésben kevés a szunyog.

yoggi 2006.10.14 18:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 2.89
Megvan

Az augusztusi keresés(egyéb log alább olvasható) befejezése egy Paks környéki ládázós nap befejezéseként.

Az akkor írtak ahogy látom az előző megtaláló logja alapján nem változtak,mi most csak konkrétan a ládához mentünk, az akkori tapasztalat alapján nagyágyúval (external antenna) felfegyverkezve. Nem volt rossz döntés, nélküle semmi esélyünk nem lett volna, úgy gondolom ebbe a ládába csak belebotlani lehet, célzottan és hatékonyan keresni csak valamiféle "extrém" cuccal(ext antenna,SirfIII) lehet, a hagyományos állítólag nem rossz GPS 60 ebben az erdőben már jóval a ládától arráb (60-100m) jelet veszt és esélye sincs magához térni. A jó taktika talán az lehet ha valaki átmegya víz túloldalára és ott megjelöli a parton hogy hol méri a legkisebb távot a ládától, majd a dzsumbujban ezt keresi, így biztos lehet a siker , és időben sem (bocs) tököl sokat....

A város szép, a multi többi pontja leszámítva a lekopott felíratokat jó, a végláda sem túl rossz, de esetleges a megtalálása szerintem...

Tócsa 2006.10.13 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.63
A város átesett az éves csatornavizsgálaton.Néha tényleg iszonyat hülyének érzi magát az ember, hogy az elég forgalmas helyeken néha már tényleg idegesen vizslatja a már teljesen megkopott számokat.Nekünk is sokkal jobban tetszik, ha tudjuk hova megyünk és esetleg nem a közeli lefolyócsövet kell tüzetesen vizsgálgatni, hanem a megnézendő műemléket./arról kell velamit leolvasni./Ráadásul a kevesebb több lett volna, azaz a 2,3,4-es pont teljesen fölösleges. Kicsit enyhült a mérgünk, miután 5-6-os pontnál Kalocsa csodás városrészéhez érkeztünk.A főszékesegyháznál éppen a tetőről az egyik szobrot emelték le-gondolom restaurálás céljából, így le volt zárva a terület. A végére még azért természetesen a logok elolvasásának elmulasztása miatt a csatorna túlsó partján próbákoztunk, de hát ez már pont volt az i-re.lÖsszességében jó, hogy itt jártunk,csak sajnálom, hogy egy ilyen szép várost így próbál a multi bemutatni.
Ha nem is alakítja át a rejtő, legalább annyit tegyen meg, hogy átírja a lekopott koordinátaszámokat!

myra0126 2006.10.02 16:59 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 3 web: 2 átlag: 2.33 súly: 1.00
Megtaláltuk! Ez volt az 1. ládánk. Nagyon tetszett, csak a segítség (4. 5. ) kicsit zavaros volt. Üdv: Mira és Miki

yoggi 2006.08.15 21:54 - Egyéb
Egyelőre így jelentjük be. Ez a láda jó mókának indult GCGEME után jöttünk ide és 17:00-kor kezdtünk neki ,mivel leírás gyakorlatilag nincs így nem tudtuk eldönteni hogy gyalog vagy kocsival induljunk neki, aztán vegyes lett belőle aminek meg is lett az átka :( .A pontok leírása így vagy úgí meg lett egészen a 4. pontig, fele gyalog,fele kocsival, aztán utána fogtuk a fejünket hogyezért nem is érdemes beíndítani az autót. a 4. pontnál egy koordináta olvasható így is és úgy is persze így olvastuk el is vitt a málnásba,ami viszont érdekes hogy nem csak mi járhattunk így mert az adott helyen van egy felirat ami az ekkora már kitalálható jelszóhoz passzol akár végládajelszónak is. Bő tíz perces töprengés után az egyírányú utcák szövevényében vissza a 4.-es ponthoz és most úgy olvastuk,jó helyre is vitt.Innen aztán tovább gyalog megint, aztán vissza a kocsiért, majd kocsival a víz tulsó oldalára, aztán vissza, aztán gyalog, műholdjel megszűnt, keresgélés, 1/2 8-kor feladtuk mert 8-ra vissza kellett érni Bajára... A közeljövőben visszajövünk befejezzük,csak a láda hiányzik.

Jó lenne végignézni a feliratokat sok helyen olvashatatlan már szinte, és egy egy szó utalás a leírásban tervezhetővé és főleg GPS nélkül kereshetővé tenné ezt a multit ami egyébként nem rossz, de a végládának azért lehetne beljebb is helyet találni....

daveny 2006.07.05 19:58 - Nem találtam meg
Megtaláltuk a ládát... Kalocsaiak vagyunk, több mint 2 óra volt (leszámítva a kocsmázást a sétálóutcában ;) ) Az utolsó pont, azaz a geoláda megtalálása nem volt egyszerű feladat a 100000 szúnyog közt, de véletlenül pont arra mentem hugyozni és attól 2 méterre volt a láda! :D (uhh, azért nyugi, a láda nem kapott belőle! :D)

A lényeg, h ez volt a bemelegítő körútunk, és sikeresen helytálltunk... jöhet a köv target.

[Elutasította: geocaching.hu, 2010.01.18 13:30]

Parapower 2006.07.05 19:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.00
Hiába vagyok kalocsai mégis másodszorra találtam meg a ládát. A GPS teljessen meghalt a fák között (ijet eddig fenyőerdőben tapasztaltam). Másodszorra már a fotót is vittük ígymár egyszerű volt megtalálni. A szúnyog rengeteg írtani minek? Gondoljatok bele ebben a szúnyogrengetegbe rendezték kéthete a missz Kalocsa szépségkirálynő választást. Micsoda öröm lehetett akkor a szúnyogok körében. A résztvevők és nézők számára már nemhiszem hogy olyan nagy élmény lehetett. Én hülye lettem volna elmenni. a kertvárosban is van belőlük elég. A lényeg hogy meglett!

jannesz 2006.06.11 13:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.48
Első multiláda megtalálásom.
A végső pont egy szúnyogokra specializálódott entomológusnak aranybánya.
Amúgy tetszett az egész, persze kissé elfogult vagyok Kalocsával.

evilmann 2006.06.11 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.48
Ez 7 lépcsős multi első hallásra kissé túlzásnak tűnt, de aztán egész jól elvoltunk vele. A tartalék feliratok készítése jó ötlet volt, mert az egyik koordinátát nem lehett leolvasni az eredetiről.

fzola 2006.06.10 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.08
Szép város... bár én közeli vagyok és már többnyire ismerem, de ez semmit sem változtatott az élményen... :o)

kazizoli 2006.06.10 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.08
Megtaláltam

zsakar 2006.05.25 01:00 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

rotty 2006.05.20 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.35
Az Érseki palota és a főutca ezen végének zömmel barokk épületei nagyon egységes képet, jellegzetes hangulatot adnak a belvárosnak.
A szúnyogokra nem panaszkodunk, szeretjük őket.. :-)

abacus 2006.04.28 14:58 - Megtaláltam
Sok a szunyog a ladanal. [wapon beküldött szöveg]

vokopeti 2006.04.17 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.18
Megvan.

Pilu 2006.04.17 13:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
81. Szép hely Kalocsa. A doboz megtalálásában a kép segített, mert a koordináta egy kicsit máshova mutat.
Ági&Pilu

Ivi78 2006.04.17 13:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.66
Végignéztük Kalocsát, nem volt rossz.Némelyik koordináta már kissé kopott és bizony a ládát sem ott találtuk meg ahol a GPS alapján kerestük.

vokopeti 2006.04.16 18:00 - Nem találtam meg
Pécsváradról indultunk kora reggel, útbaejtve két ládát (Mecseknádasd és Kakasd).
Az egész családom ládázott, mivel családi kapcsolatot ápoló húsvéti látogatásra indultunk Kalocsára.
Az első hat pontot sikeresen vettük, élveztük mind a 8-an a sétát, a várost. Sajnos azonban maga a láda nem lett meg, mert figyelmetlen voltam: új helyre került a láda. A helybéli család egyik tagja megtalálta már a ládát előzőleg, így most is azon a helyen kerestük. Mint kiderült, TÉVESEN! Hazafelé utazva a rejtő segítségét kértem. Ekkor hívta fel Phoere a figyelmemet arra, hogy valószínűleg rossz helyen keresgéltünk, mivel a láda új helyet kapott. A képeket azért feltöltöm, de vissza fogok térni a ládáért.

JómagamAz egyik pont
Egy másik pont
Célkeresztben a láda... Kevés sikerrel. 
Piás 2006.04.16 16:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.59
ELTALÁLTAM 3on belül, tehát: MEGTALÁLTAM! (Csatornacső számolgatás).

Lopakodó 2006.04.16 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.57
A vége kicsit bonyolultra sikerült, de aztán megleltük a helyes utat. Jó kis séta volt.

Varhelyi 2006.04.09 15:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.18
Szép város Kalocsa. Jót keresgéltünk, mindent megtaláltunk.
Nekünk ez volt ez első ilyen típusú multi láda, ahol filctollas feliratokat kellett keresgélni. Ezek ugye főleg bádogcsatornákra vannak felírva, így az embert tényleg megbámulják a helyiek, hogy mit vizslatja lefolyócsöveket. Ráadásul azt se lehet tudni, hogy legközelebb hova megyünk és miért. Annyira azonban nem csodálatosak a helyszínek, hogy ez a módszer hatásos legyen. A leírás nem kapcsolódik össze a helyszínekkel. Nekem jobban tetszik az a módszer, ha előre letölthetem a koo-kat és tudom, mit várhatok ott.
Hiányoltam a sorból a paprikamúzeumot, míg egy-két pont nem mutatott sokat. A ládához nem ártana adni egy kis segítséget, hogy az kereső ne menjen át a csatorna túlsó partjára.
Tetszett viszont a jelszó és az természetesen az utolsó előtti pont.

naui 2006.04.09 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 1.90
Egy bádogosnak különösen nagy élmény lehet :)

kupec 2006.04.05 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.89
Nem szeretem, ha hülyének néznek, miközben villanyoszlopokról és esőcsatornákról olvasok le számokat. Délután útbaejtettem a szekszárdi multit, nekem az a szisztéma jobban bejön.
Ettől függetlenül a sétáló utca tetszett és egész idő alatt nagyon kellemes paprika illat lengedezett a városban.

clip 2006.04.01 16:04 - Egyéb
Ládakarbantartás. A Pokers álal említett problémák megoldva.

pokers 2006.03.25 16:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.03
Hát ez kalandosra sikeredett. A koordinátákkal még nem is lett volna baj, de a jelszórészleteket hiába kerestük. A második pontnál már felhívtam a rejtőt, hogy hogyan képzeljük el a jelszórészleteket. Kiderült, hogy a koordinátapárok alatt lenniük kellene két betűnek. A harmadiktól már sikerrel jártunk, valóban ott voltak a betűk.
A hatodik pontnál következett a meglepetés, az írás, ami a láda helyét mutatta volna, nagyon nehezen olvasható. Valszeg lekopott a télen. Sebaj, leolvastuk ahogy tudtuk, és irány a láda. Kezdett gyanús lenni, hogy a környéken patak sehol, helyette egy lepukkadt lakótelep közepén, kukázó etnikum mellett mutatta a gps a 0m-t.
Második telefonos segítség, kiderült, tényleg nem jó helyen vagyunk, el sem kellet volna jönni az utolsó ponttól ilyen messzire. Vissza, majd saját kútfőből valamelyest kiigazítottuk a koordinátát a gps-be és nekivágtunk megkeresni a ládát. Útközben jött telefonon a helyes pozíció, mint kiderült, csak 250m-t tévedtünk. Meglett, de nagyon aktív volt az etnikum itt is, paráztam is az autó miatt, hogy mire visszaérünk, felnyomják. De szerencsére ilyen nem történt.
Szóval így tél végén, javaslom a koordináták felújítását, nehogy más is ennyit bolyongjon feleslegesen.

laszloistvan 2005.10.23 16:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.52
A szép késő-őszi napsütésben csodás kisvárosi idill. Egyszer voltam már itt, szervezetten, de akkor az érseki palotára koncentráltunk, és a főszékesegyház mögötti egyházi iskolát látogattuk meg; kis hazánkban ilyet ritkán látni. Most a sétálóutcában még egy ingyenes tárlatra is beinvitált minket egy kedves hölgy a városi galériába. Az utcák hangulata Mohácsra emlékeztet. Sokáig nem találtunk élelmet, valamiért majdnem minden zárva volt. ;-)
A túravezetés nem rossz, de a leírás lehetne konkrétabban a pontokhoz kapcsolódó, azok által vezetett. A ládához vezető leírás viszont eléggé megtévesztő, először nem is a megfelelő parton kerestük. Összességében igen kellemes túra volt.

Bionika 2005.10.23 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 1.60
Nagyon csinos kis város ez a Kalocsa. Pont jókor jöttünk, mindenhol szárították a paprikát! Szép meleg októberi vasár- és ünnepnapon jöttünk, nagyon jól éreztük magunkat. Sajnos lekéstük az érseki palota látogathatósági idejét.

mudman 2005.10.15 10:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.82
Közös ládamészárlás Pupu társaságában.
Jót bolyongtunk az egyirányú utcák forgatagában. A tájház előtt valóban egy hadseregnyi nyugdíjast dobtak ki az orrunk előtt érkező buszok.
Útközben megtekintettünk egy építkezést, ahol számtalan ember DOLGOZOTT. Érdekes volt.
Mudman

Dolog a kerregő relék szomszédságábanTesz vesz város szorgos kis lakói
TájházBádoghős
Pupu 2005.10.15 10:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.89
Kiskunsági nagy kesselés Mudmannel, 11/4
Eddig nem ismertem Kalocsát, most viszont jó alaposan bebarangoltuk. A tájháztól viszont riadtan menekültünk, mert épp előttünk zúdította ki nyugdíjasokból álló tartalmát három nagy autóbusz. Szép a város.

Mackka 2005.09.04 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.31
Hajóson töltöttük a hétvégét, és Pétert rábeszéltem, hogy derítsük fel a kalocsai ládákat.
Kétszer is igénybe vettük a telefonos segítséget....
A Tájház nagyon tetszett, gyönyörű volt minden. Megtaláltuk a hősi emlékművet is, ami szintén nagyon tetszett (ha ez nem morbid kicsit). A harmadik ponton telefonáltunk, és nem is igazán értettük, ott mit kellene látnunk. A Schöffer-torony nagyon jó volt, és működik! Csak kicsi hozzá a forgalom, főleg vasárnap délután. A Schöffer Múzeumban beindítottak nekünk minden szerkezetet, a kiállítás nemcsak fényes volt és látványos, hanem hangos is :)
A Paprikamúzeumot kikerültük volna, ha éppen kocsival vagyunk, szerencsére sétáltunk. Éppen egy német turistacsoportot vártak... Sajnos a Visky Múzeumot kihagytuk, de így legalább marad program legközelebbre is.
A könyvtárban csoportot alkotva vezettek minket kettőnket. Tudtátok, hogy itt végre tényleg méret és szín szerint vannak a polcokra rakva a könyvek? Téma alapján csak a katalógusban lehet keresni :)
A ládát először a víz másik oldalán kerestük :) Aztán rájöttünk, hogy megközelíthető a "jó" part is. Sokáig keresgéltünk, és nagyon nehezen lett meg a láda. A fa képét a psionban próbáltuk nézegetni ("remek" minőségű, "nagy" felbontású, fekete-fehér kép... :)
Éppen elkezdtük szidni a ládát, amikor már visszafelé sétálva a kertben Clip száguldott felénk, hátha segítségre van szükségünk :) Ez volt az a részlet, ami nagyon sokat emelt a láda megítélésén :) Köszönjük!
Clip megígérte, hogy végignézi a pontokat, mert a 2. ponton hiányzik az ereszcsatorna alja (a pótpont megvan, de ott nincs jelszórészlet), a 3. ponton pedig a pótpont felirata olvashatatlan. A jelszó kedves!
Köszönjük, nagyon tetszett Kalocsa!
Péter & Mackka

Hímzett TájházSchöffer-játék
Mindenhonnan mi nézünk kiSchöffer-tornyok kicsiben
Püspöki Palota - a könyvtár csodaszép 
szitakötő 2005.09.03 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.70
Kellemes délutáni séta volt, még mennyasszonyt is láttunk.

KiVi 2005.09.03 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.42
Dél-Duna mente 4/7
Picit már késésben voltunk így nem sok időnk volt nézelődni, de ennek ellenére tetszett a városka! A ládával is szerencsénk volt, már épp nyúltam volna a wapért amikor Kriszta lehajolt: "Találtam egy tollat! ... és jé itt a láda!" :-)))

 
bsanyi 2005.08.28 21:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.48
Meglett, de nem fél óra alatt. A 2;3; pont talán lehetne érdekesebb helyen. Csilla, Lilla, Noémi, Barnabás, Balázs, Emőke, bsanyi.

Marzipan 2005.07.16 16:18 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.17 súly: 1.00
A láda megtalálásához az utolsó pontnál kicsit több információra van szükség, egyébként maga az útvonal és a helyszín nagyon cool!

keva 2005.07.16 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.51
Nagyon szép kis város.keva

zsorzs 2005.07.16 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 2 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 3.99
Szép város, kellemes séta, de a jelszóképzés.........

Phoere 2005.07.12 19:44 - Egyéb
A láda újjászületett, újra kereshető!

gyöngyfűző és párja 2005.07.08 10:07 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.33 súly: 3.21
Sajnáljuk, hogy a multi keveset mutat be Kalocsából! Ahhoz, hogy megismerjük a várost, másfelé kell nézelődni, mivel a láda pontjai, néhány kivétellel eléggé jellegtelen helyekre vezetnek. Kár érte, mert egyébként Kalocsa nagyon szép város!
Sokkal jobban tetszett volna, ha a város nevezetességeinél lettek volna a virtuális jelszavak. (Így biztosan 5-öst kapott volna a környezet!)

clip 2005.05.08 23:23 - Egyéb
Sajnos rossz hírem van: a láda megint eltűnt :(
Ma voltam a helyszínen, éppen bele akartam rakni Geopupu-t a ládába, de nem találtam. Egyszerűen nem értem az ilyen embereket. Direkt bele van írva, hogy ne vigyék el, erre ők azértis elviszik.

Fűkocka 2005.03.28 14:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
.

 
vincze 2005.03.13 21:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.48
Az elején volt egy kis nehézségünk, mivel a készülék a második pontot is az első helyére mutatta. Némi nyomogatás után helyreállt a rend. Ezen, a kis technikai szüneten kívül nem volt gondunk a kereséssel. A ládát GPS nélkül Apu találta meg. Kicsit sáros, de kellemes sétában volt részünk.
Üdv.: Vincze család és Flóra

 
befi 2005.03.02 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.45
A kórháznál parkoltunk, a barangolást a népművészeti háznál kezdtük, ( a villanyoszlop igaziból telefonoszlop). A sétálóutcában "minden" esőcsatornával pertuba kerültünk, mire megtaláltuk a nekünk megfelelőt. (Börtön a sétálóutcánál: mi kint sétálunk - ők bent). Számolgatni, megpihenni a Barokk kávéházban voltunk (Jó a termék, jó az árfekvés!), utána ládakeresés. A patakot akartuk követni, de nem a jó helyen, így aztán nyakig sár lett belőle --> Minden jó, ha a vége jó: megtaláltuk. [gps nélkül]
Jellycat travel bugot elvittük.
befi

Phoere 2005.02.21 09:13 - Egyéb
Clip!

Köszönöm a karbantartást!

clip 2005.02.20 16:23 - Egyéb
Körbejártam és ellenőriztem a pontokat. Minden rendben.
Plusz beleraktam Jellycat-et, a Travel Bugot.

Béla és Jellycat
Béla értelmes tekintete (szegényt jól szembevakuztam...) 
BiharyG 2005.01.30 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.42
A rejtővel való egyeztetés után a ládát az eredeti helyén pótoltuk, a koordinátáit is pontosítottuk. A Tudo-féle ideiglenes segítséget is ott hagytuk a láda és egy réteg avar alatt, ha esetleg megint elveszne a doboz.

A multi első része nem hagyott mély nyomokat bennünk, de a belvárosi rész tetszett. A sétálóutca elég kihalt egy ilyen hideg januári vasárnapon, de aztán meglettek az emberek: a parkban szánkóztak :)

BiharyG + Zsuzsi

Elég kihalt...
Az új doboz
Phoere 2004.12.30 18:11 - Egyéb
Miután Mr Lump Kuala és tudo is jelezte telefonon a láda eltűnését, beszéltem Clippel, aki helybéli. Ő is kiment és szerinte a park takarítása során találhatták meg a munkások, és valószínűleg ők vitték el. :(( Nem látok rá sok esélyt, hogy nyomára lehessen bukkanni a ládának.
Clippel egyeztettünk a pótlásról, a jövő héten várhatóan megtörténik. Előre is köszönöm neki. Sajna az elveszett TB pótlása nem oldható meg így. :(

Mr Lump Kuala 2004.12.30 18:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.93
Phoere megadta a jelszót. Kár, hogy csak így jött össze.

tudo 2004.12.30 11:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.70
Közös ládakeresés MrLumpKuala-val 1.

Kiskőrösre érkeztem vonattal, onnan tovább kerékpárral. A mai nap nehezen indult: a 30 év óta Józsefvárosból induló kelebiai vonatot az új menetrend szerint a Keletiből indítják, volt 6 percem, hogy átszáguldjak a Keletibe, jegyet vegyek és felszálljak. Ez a rohanás már nem nekem való :-(, de a vonatot elértem :-).

A kalocsai láda 4. pontjánál rám dudált valaki - gondoltam, jól elküld innen, a katonai objektum közeléből, de aztán kiderült, hogy kedves ismerősről van szó: MrLumpKuala vadászgat errefelé. Sajnos rossz hírt hozott: a geobográcsát szerette volna tovább vinni, de GCKALO ládája nincs meg. Sebaj, most már végigcsinálom a pontokat, aztán majd lesz valami.

30 évvel ezelőtt előfelvételisként a Gábor Áron Laktanyában raboskodtam 11 hónapig. Óvatosan befényképeztem egy résen, hogy megörökítsem a harci járműveket, meg az épületeket. A volt külső őrség, meg a tankodrom területét is megtaláltam.

Az 5. ponton a lefolyócsővel volt némi gondom: a csővel megegyező színű festéket használt az elrejtő, és a rossz szememmel csak a megfelelő irányból csillogtatva tudtam a számokat kihámozni. Már a helyi biztosító fiók alkalmazottja is kijött segítőkészen, és ő is vizsgálgatta a saját lefolyócsöveit :-).

A 6. ponton a műkő tömb a koordinátánál kipattogzott: már MrLumpKuala felhívta a figyelmemet, hogy a kipattant szám nem 9, hanem 8. A 7. ponton így, a kopasz fák alatt nem rossz a mérés, 10 m-en belül van az odú. Viszont láda nincs benne :-(.

Az elrejtővel abban maradtunk, hogy ideiglenes logbook-ként a ládaleírásomat a jelszóval beteszem egy műanyag tasakba, és az egészet beteszem az odúba. A fák alatt most is ott ólálkodott néhány etnikum fát gyűjtögetve; lehet, hogy ennek esett áldozatául a láda. Az elrejtő értesíteni fogja kalocsai barátját, és pótolni fogja a ládát.

Az ideiglenes pótlás befejeztével tovább indultam Dunapataj felé. A mai szakasz 125 km-re adódott, amiből 94 km pofaszél lett. Sokat kivett belőlem ez a szakasz.

A laktanyaA tájház
Sétáló utcaSzékesegyház
A ládát megzenésítettékA bicó még megvan
Mr Lump Kuala 2004.12.30 10:46 - Nem találtam meg
Hát a láda nincs a helyén. Az elrejtővel telefonon egyeztettem. Körbevizslattam mindent, mindhiába. A dolog azért is érint fájón, mert a ládában volt a travel bugom (geobogrács). Brühühü.
A jelzéseket újra kellene festeni, főleg az 1. , és a 6. pontnál.
Éppen búslakodtam, amikor Kiskőrös felé menet a laktanya falánál valakit látok skubizni. Ez csakis kesser lehet. S lőn Tüdő. Nem ismertük egymást személyesen, kicsit beszélgettünk, örvendeztünk, aztán mentem Kiskőrösre.

üres a rejtek 
balumaci 2004.08.21 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.75
Szelidi hétvége 2/2.

A 6. ponttal meggyűlt egy kicsit a bajom, elég soká tartott míg megtaláltam a felírt koordinátákat.

A ládában elhelyeztem a 468496-os sorszámú travel bug-ot: a Geobográcsot.

Geobogrács 
CharlieR 2004.08.14 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.41
Csak ismételni tudom az előttem szólókat: az első 4 pont? Főleg a negyedik, nem egészen érthető számomra. Utána OK. Szép város, itt láthatólag gondozzák, szépítik is, nem úgy, mint a legnagyobbat.

 
aulus 2004.08.11 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 1.48
Megvan [wapon beküldött szöveg]

Zsu. 2004.08.07 18:50 - Megtaláltam
Mikulással.

Mikulás 2004.08.07 18:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.13
Kalocsán - főleg korábban - többször is megfordultam, mert rokonaim laknak itt. Most viszont kifejezetten a láda miatt jöttünk. A pontok közül nekünk az utolsó 3 tetszett igazán. Nagyon szép a belváros. A park is kedves - leszámítva a vérszívókat :)
Megérte eljönni.

Úgy látszik, ma Phoere-napot tartunk, mert ez már a harmadik Phoere-ládánk ma :)

Zsu + Mikulás

Zsiráf 2004.07.25 18:03 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 3.75
Kicsit vegyesek az érzelmeim... Az első négy pont értelmét nem találtam... Mondjuk a negyedik felé lehetett a páncélostemető... Aztán a sétáló utca felé menet egy kirakatban más sikerült kalocsai mintás edénykéket látni... (Szerintem ez itt a helyi jellegzetesség, ezt kéne megmutatni...) Aztán sokasodtak a pozitív élmények egészen a doboz közeléig. Ahol is a műholdak berendeződtek egy sorba... Nem hogy a töltés oldalában, a tetején sem volt jel... Csak a patakparton. Így természetesen rossz oldalon keresgéltem, nem is találtam semmit. Aztán visszarendeződtek a műholdak és Csuhás logját olvasva másik helyet kerestem... és meg is lett... Már csak az a kérdés, hogy dirrekt pontatlan-e a végállomás koordinátája? Mert a vers erre is utalhat...

Phoere 2004.07.22 21:00 - Egyéb
kl: a többi megtaláló mind ta lált jelet. Igaz, gyenge jelet, de is benne van a játékban. Ha ragaszkodtam volna az erős jelhez, akkor egy virtuális multi lenne. Az jobb lett volna?

Azért remélem, kellemes séta volt.

kl 2004.07.18 11:48 - Megtaláltam
A városka kellemes. A láda viszont csak gps nélkül lett meg, mert ott nincs jel! Miért jó ez így? [wapon beküldött szöveg]

Carel 2004.04.29 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.83 súly: 1.00
Megtaláltuk a ládikát, bár a fa odu elég gázos volt !
Csak így tovább !

Ja , sok volt a szunyog !

Phoere 2004.04.09 11:00 - Egyéb
Ellenőriztem a ládát és lefényképeztem a logfüzet eddigi bejegyzéseit.

Sajnos, a halott óriásból már csak a lába maradt. Asszem Jalsoék egy másik halott óriást találtak, mert ez igen közel van a láda őréhez.

A halott óriás maradványa
jalso 2004.04.05 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.53
A városi multi műfaján belül nagyon jó: szép és érdekes részek elegye. Szép a város központja az érsekek szobraival, a székesegyházzal és az érseki palotával, érdekes a nemzetiszínű szélmalomerdő és a harckocsitemető, és kihívást jelent a jó odvas fa megtalálása a jelszegény környezetben. A harckocsikat halált megvető bátorsággal le is fotóztam, 15 évvel ezelőtt ezért többéves börtön járt volna, ha nem is Kalocsán. Végül a láda is meglett, egy kicsit távolabb a "halott óriás" maradékától, mint gondoltam volna. Éppen visszafelé tartottam a kocsihoz, amikor hatalmas zuhé kapott el, így a Szelíd-Dunapataj láda felkeresésérőól le kellett mondanom. Majd legközelebb, ha arra járok...

Gyalogosan elég sokáig tartott a multi bejárása, még szerencse, hogy valahol félúton egy nagyszerű pizzeriára találtam (Club, N46fok 31,485, E18fok 58,843). A Malatin téren pedig, a Schoffer-toronnyal szemben található az ország legfrankóbb Suzuki-szervíze (Bázis Kft ).

Gyuri

Az első érsekSzélmalomerdő
A tájházHarckocsi, amerre a szem ellát
Érsek-1Érsek-2
Érsek-3Érsek-4
Sóhajok Hídja Kalocsán 
henkeee 2004.02.07 10:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.90
Első multiládám. Barátnőmmel kerestük fel eme ládát ezen a szép napos, de nagyon szeles napon.
A halott óriást időközben valaki felbarabolta és elvitte, a friss nyomok erre utalnak. Már csak a lába van itt.
egyébként nagyon szeretjük ezt a helyet.

Csuhás 2003.12.07 14:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.76
Egy kicsit nehezen ébredezett a társaság, de végül a hideg szeles de gyönyörü napos idő hatott. Igy végigjártuk ezt a multit. A tájház bánatunkra zárva volt, a harckocsi temetönél gondot okoztunk az örségnek, a sétáló utcában forró csokit iszogattunk egy kávéházban, majd a ládikát sokáig kerestük a gps által mutatott rossz helyen azaz a töltés másik oldalán. A helyes kordinátavégek: N46 xx.x23 E18 xx.x06

Débora, Dalma, Imelda, Csuhás

TájházkéményFújjunk versenyt !
A rozsda eszi őket :-)))Én is nézni akarom !!
Mássz fel ha kiváncsi vagy!Ugy lehet itt sétálni mint egy barlangban.
Érsek úrSétáló utca
Itt keresdValami szépet ma is...
Jutka 2003.11.07 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.41
Freddytől jött az SMS, hogy délutánra Kiskőrösre ér, nincs-e kedvem geoládázni... Hát volt, így Kecelen találkoztunk fél ötkor, aztán irány Kalocsa! Voltunk mi már ott máskor is, utoljára a "csodadokinál" (csoda, hogy doki? - mindenesetre nem ő az egyetlen, aki nem tudta eddig meggyógyítani Freddy talpát :(((). Szép volt a kivilágított sétálóutca és Szentháromság-tér, titokzatos a ládikát rejtő sötét erdő. Freddy igazán villámgyors, sötétben is félelmetesen rövid idő alatt rábukkan feliratokra, ládákra, még ha nem stimmel a koordináta, akkor is, az út ellenkező oldalán is. Nem tudom, hogy csinálja, pedig látom: ő cikázik erre-arra, én kotorászok itt-ott, aztán egyszercsak felkiált, hogy megvan. :))

freddy 2003.11.07 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.81
[wapon beküldött szöveg]
Jártam már itt egy párszor. Szép város, de az a fényszobor valahogy nekem nem jött be...
A láda 24m-rel arrébb volt.

 
Mihul 2003.10.19 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.82
kellemes városnézés

clip 2003.09.28 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.18
Végre van egy első megtalálásom! Igen-igen nehezen született meg. A multi-láda virtuális pontjai könnyen mentek, hiszen kalocsai vagyok, de a láda! 3 órán keresztül kerestem, többször fölhívtam az elrejtőt is, de még úgy sem akart menni. Igazából nem is tudom miért, bár az igen rossz gps-jel is benne lehetett a dologban.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]