geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ
742. Székelykő (Erdély) (GCToro)

Mosókút az Ordaskő lábánál

Mosókút az Ordaskő lábánál

A Székelykő, a Toroczkay várból

A Székelykő, a Toroczkay várból

A kőkemény Nagy-árok

A kőkemény Nagy-árok

Ami még előttünk van

Ami még előttünk van

A főcsúcs sziklái

A főcsúcs sziklái

Az Ordaskő és Torockó, a Nagy-árkon át

Az Ordaskő és Torockó, a Nagy-árkon át

Előjáték a második csúcshoz

Előjáték a második csúcshoz

Torockó főtere a főcsúcsról

Torockó főtere a főcsúcsról

A második csúcs

A második csúcs

Ereszkedünk a Nagy-árokban

Ereszkedünk a Nagy-árokban
Koordináták: a láda maximális nehézségű!
Magasság: 1139 m
Megye/ország: Románia
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2003.10.04 12:35
Utolsó lényeges változás: 2013.11.04 11:22
Rejtés típusa: Hagyományos geoláda
Elrejtők: Anikó, Melinda, Miki és Dani
Felhasználó: MikiCache
Nehézség / Terep: 1.0 / 5.0
Megtalálások száma: 323 + 5 sikertelen + 19 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.4 megtalálás hetente


A jelszó, a megadott pontban, egy szikla alatti üregben levő 20x20x8cm-es dobozban található, ami kővel van takarva.

Az alábbi pontokban még két, lapra gravírozott tartalék jelszó is található:
pót jelszó 1: N46° 26.855' E23° 35.305'
pót jelszó 2: N46° 26.787' E23° 35.259'

Újratelepítés: 2013.10.12 13:00
Az új ládát, a pót jelszó-táblákat és mindezek telepítését
Skalp-nak és lelkes csapatának köszönhetjük.

Ezúttal az Erdély-i Torockó falura és a föléje tornyosuló Székelykőre szeretnénk felhívni a figyelmet. Utoljára 2003. Augusztus 02-én másztuk meg a Székelykövet, csodálatos időben.

Torockó az Erdélyi Szigethegység Keleti részében, a Székelykő és az Ordaskő sziklavonulatának szűk völgyében, az Enyedi-patak völgyében fekszik, 500 m-es tengerszint feletti magasságban.

A modern vasipar megjelenése előtt Torockó, Erdély legjelentősebb vasműves központja volt. Ez hosszú ideig biztosította lakói jólétét. Vasművességének köszönhetően, bányavárosi rangra emelkedett, erre utalnak az 1870 táján egy tűzvész után épült híres "fehér házai" és a téren a "vajor" vízmedencéje, melyet forrásvíz táplál. A környék bányáit már a rómaiak is művelték. Az Árpádok korában még a tatárjárás előtt telepítettek ide német bányászokat, akik később elmagyarosodtak.

Torockó népviselete igen híres. A lányok vörössel és feketével kivarrott gyöngydíszes inget, ráncos fehér szoknyát, piros csizmát és aranyozott pártát viselnek. A férfiak fehér nadrágja piros-zsinóros, ingük kézelőjét is piros hímzés díszíti. Az eredeti viselet ma már múzeumi ritkaság, amelyhez hozzátartoznak még a festett bútorok, keresztszemes és kereten-varrott kézimunkák is.

A község felett uralkodik a háromcsúcsú Székelykő hatalmas sziklabérce. Legmagasabb csúcsa 1130 m. A Székelykő tetején vár alapfal-maradványaira leltek, mely várat a Toroczkay család egyik tagja I. Ehellős építtette a tatárjárás előtt.

Az 1241. évi tatárjárás Torockó falut elpusztította. Toroczkay András a kézdi székelyek csapatával a tatárok által ostromlott várat felszabadította. Ezért a cselekedetéért IV. Béla király fia István, Torockót és a várat átadta az Aranyos-melléken letelepedett kézdi székelyeknek, akik azt "Szekel várom"-nak nevezték el. A székelyek a várat kijavították majd 1285-ben megvédték az újabb tatártámadás ellen. A Dózsa György vezette parasztfelkelés idején, 1514-ben Torockó is a keresztesek kezére került, melyről az 1514. évi oklevél így szól: "A parasztnép, mely föllázadt, egyebek közt Torockó várába is belopózott és azt, az akkor benne lévő parasztok árulása következtében elfoglalta. Azokat az okleveleket pedig, amelyeknek alapján Toroczkay Ferenc és ősei a várat és uradalmát régtől fogva bírták és bírják, széttépték és szétszaggatták." Mint később kiderült, a régi okleveleket nem érte semmi bántódás, hiszen azok a torockószentgyörgyi, másik Toroczkay várban voltak és nem itt a Székelykőn levő várban.

A felkelés leverése után, 1516-ban II. Lajos király új adománylevelet adott ki, melyben Toroczkay Ferencnek és fiának adta új adományul Torockó várát, tartozékaival együtt. III. Endre király fejedelemség idejében a városka lakói viszonylag nyugalomban éltek. Aztán 1702-ben Rabutin katonái rabolták ki a falut, és több embert kivégeztek. 1704-ben pedig Tiege osztrák tábornok rabolta ki és égette fel a városkát. A lassan újra felépült Torockó még a XX. század elején is a Toroczkayak birtokában volt. Őrtornya 1864-ben még állt, de 1871-ben már romokban hevert. Megmaradt alapfalai is fokozatosan megsemmisülnek és eltűnnek a föld színéről.

A Székelykő jellegzetes formája miatt Torockón kétszer kel fel a Nap, ahogy ezt Jókai az "Egy az isten" című regényében megírta. Először, - ahogy szokott - kakasszóra bújik elő pirkadatkor, aztán hirtelen eltűnik az 1130 m magas Székelykő mögé. Ott igyekszik tovább a hegy rejtekében, hogy pár perc múlva már teljes pompájában ragyogjon, elhagyván a hatalmas érckövet.

Az egyszerűség kedvéért megadnék egy-két fontosabb koordinátát.
Az Aranyos-patak völgyében az N46° 30.256' E23° 36.537' pontban kell Dél irányába eltérni.
Torockó faluban legalább a főteret nézzétek meg az N46° 27.222' E23° 34.043' pontban. Az emberek nagyon kedvesek, szinte mindenki magyar. Szálláslehetőség rengeteg van, úgy, mint panziók, a falusi turizmusban részt vevő házak, de talán még illatos szénapadláson is lehet aludni. Még mindig a faluban, az N46° 27.165' E23° 34.084' pontban kell Keleti irányba térni, majd az N46° 27.112' E23° 34.254' 534 méter magasan, a falu egyik kedves kis házának árnyékában is, biztonságban lehet parkolni. A megfelelő járművel rendelkezők még legfeljebb 150-200 métert autózhatnak, aztán már csak gyalog:-) 915 méter magasan, az N46° 26.943' E23° 35.160' pontban egy kitűnő vizű forrás van - szükség is lesz rá - aztán csak majd visszafele lehet újra vizet venni. Felérve a gerincre, majd Délnek fordulva, az eddigiekhez képest kényelmesen felsétálunk a főcsúcsra, az N46° 26.787' E23° 35.270', ahol mi, 4 méteres EPE mellett, 1141 méter tengerszint feletti magasságot mértünk. A második legmagasabb csúcs az N46° 27.289' E23° 35.234' pontban, 1124 méter magasan van. A kilátás végig páratlan és félelmetes. Végig a kék-kereszt turistajelzést kövessétek, eltévedni lehetetlen, de azért a sziklákon nézzünk a lábunk elé is!

Egy-két jó tanács: sziklamászó felszerelés nem kell, hacsak nem akartok extrém helyeken felmászni, de egy normális lábbeli, ivóvíz, uzsonna, nyáron kevés, de máskor sok, meleg ruha és - ami még nagyon fontos, - esőköpeny legyen nálatok! Már láttunk ott olyan "turistát", aki szandálban vágott neki a szikláknak. Nem szükséges a túrabakancs. Egy nem csúszó sportcipő is megteszi, de az, nagyon jól fog jönni. Az esőköpeny a másik rendkívül hasznos holmi, ha ilyen hegyvidéken elered az eső. A nélkül a legszebb időben se kapaszkodjatok fel a Székelykőre, mert eső a derült égből is percek alatt ki tud alakulni. Ha villámlik is, akkor a szikla tövéhez lapulva leguggolni. Ha éppen a gerincen vagytok, akkor azon túl erdő van. Az erdőben, alacsonyabb fák alatt már biztonságban vagytok. Különálló fa alá soha ne állj! De ilyen ott a tetőn nincs. Ha éppen a lapos hegytetőn vagy és elkap a zivatar nem szabad sehova sem rohanni. Nincs is értelme. Esőköpenyt fel és hasra. Ez van!

Nagyon kellemes hegymászást és csodálatos időt kívánunk

Anikó, Melinda, Miki és Dani
Állapot: kereshető

KRW értékelés (236 db): környezet: 4.94 rejtés: 4.31 web: 4.80 átlag: 4.68

 - történelmi nevezetesség, várrom, épület?
 + szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni?
 - különleges látványosság, helyszín?
 - speciális koordináta-érték vagy magasság?
 - vízpart, tó/folyó, forrás van-e a környéken?
 - település belterületén van a láda?
 - van-e a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület?
 - nyugodtan ajánlanád-e télen, hóban is (megtalálható-e)?
 + ajánlanád-e a környéket nyáron a legnagyobb kánikulában is?
 + hegyen, csúcson, nagy dombon van-e a láda (a környékhez képest)?
 - megközelíthető-e járművel néhány száz méteren belül?
 - a javasolt kiindulóponttól elérhető-e fél órán belül?
 - babakocsit toló család induljon-e a láda keresésére?
 - kisgyermekkel, nagyszülőkkel is elérhető helyen van?
 - igénybe veszi-e a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos)?
 + a láda megszerzéséhez kell-e sziklát mászni (gyerek a nyakban kizárt)?
 - sötétben ajánlanád a láda felkeresését?
 - van-e a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb.?
 - szokatlan méretű/alakú-e a láda (az ajándékok miatt fontos)?
 - el tudok-e menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyhatom)?
 - GPS nélkül is érdemes megkeresni
 + kereshető minden évszakban
 + kereshető 24 órában
 - a látnivalóért fizetni kell

Régi láda, nincs moderálva.

zoli86 2020.01.22 12:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Sziasztok,
a láda a helyén, ugyan kicsit be van fagyva a kövek közé, de ott van.
A rejtélyes megoldásra sajnos nem sikerült rájönnöm...
A benne lévő szöveget megadom szívesen ha szükséges, de a képek alapján kérném az elfogadást amennyiben lehetséges. Köszönöm!
Pazar kilátás a felhők fölül :)

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2020.03.28 08:51]

Screenshot_2020-01-22-12-39-44-656_com.tamaspetro.geocachinghuIMG_20200122_121835
Altrix 2019.11.23 15:32 - Megtaláltam
November 23-án, egy esős hét végén kaptattunk fel a Székelykőre. Sokszor inkább négykézláb a csúszós, avaros vagy köves talajviszonyok miatt. A ládát ketten is kerestük, viszont ahová a koordináták mutatott -a gerincen túl- iszonyatosan meredek volt, és ilyen csúszós talajviszonyok esetén kb. életveszélyes mutatvány lett volna, amire nem vállalkoztunk. A hely gyönyörű volt, mindenképpen megéri megnézni.
Köszönöm, ha a képek alapján elfogadod. [Geoládák v3.1.1]

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2020.01.03 18:44]

Screenshot_2019-11-23-15-32-27-867_com.tamaspetro.geocachinghuIMG_20191123_153911
IMG_20191123_151300 
kemese78 2019.10.24 23:59 - Nem találtam meg
Sajnos nem sikerült megtalálni, kérlek fogadd el a fotók alapján.

20191024_12380220191024_131022
20191024_141720 
Zsofka_Tom 2019.10.08 16:07 - Megtaláltam
Reggel még mínuszok és dér volt, de mire elindultunk kék ég és napsütés volt. A láda után egy nagy szikla árnyékában még aludtunk is egy keveset.
Köszönjük a rejtést, a jelszón nem sokat gondolkodtunk.

hamboglarka 2019.09.07 17:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
A gyerekeket nem engedhettük le a ládáig, de így is nagy öröm volt nekik :)

yan-chee 2019.07.29 13:59 - Megtaláltam
Nincs szerencsém ezzel a ládával. Már másodszor voltam sikertelen. Egyszer a kutyák kergettek meg, most pedig nem tudom mi volt. A telefonon a Locus 17 métert mutatott még előre mikor kint álltam a hegy szélén. Az egyik pótjelszóval is így jártam és a nagyárkon jöttem fel, oda már nem mentem pótjelszóért vissza. Kaphatnék jelszót mailben? Akartam telefonálni a rejtőnek, de nem találtam számot.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2019.09.07 23:13]

Screenshot_20190729-115320 
egynagyati 2019.06.21 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Köszi a rejtést!
Csodállatos.

SDC10802 
remekkelek 2019.05.17 13:41 - Megtaláltam
Kárpát klub túra csoport tagjaként
megtaláltam zsebeszter társaságában. Köszönöm a lehetőséget.
remekkelek és zsebeszter

Csizmások 2019.01.15 19:11 - Egyéb
Piros kereszt A láda utolsó logjai alapján karbantartást igényel. Kérlek ellenőrizd a láda állapotát! Üdv: ládadoki

Lali75 2018.11.02 20:15 - Megtaláltam
Kerem a kep alapjan elfogadni..Koszonom!

[Jóváhagyta: MikiCache, 2018.11.13 11:38]

E29CA528-64B8-492F-9F2C-F66FC1005BE9102F92FB-2892-4A20-95A9-CF5D665377D4
U-111 2018.10.30 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.79
Szep, de nehez!

Kazbek 2018.10.23 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Szia!

Szeretném, ha képeim alapján elfogadnád. Nem volt nálam Gps.
Előre is köszönöm!

[Jóváhagyta: MikiCache, 2018.11.13 11:41]

44551262_532470923831457_88921332154105856_n44764872_172979716942438_3695223620474241024_n
kekenj 2018.10.21 10:50 - Megtaláltam
kösz a rejtést, csodás hely!

Apa-fia 2018.09.15 10:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.73
Most csak apa volt a barátaival motorozni és mászni.
Sajnos nem találtam, meg a ládát, de ez az én hibám volt. Kissé lemaradtam a többiektől, és nem is néztem a térképet és iránytűt. Gondoltam hogy feljebb lesz a láda, így elmentem mellette, visszamenni valahogy akkor nem volt "kedvem".
A képek alapján ha elfogadod a megtalálást, megköszönöm.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2018.10.20 20:03]

IMG_1849_resizeIMG_1856_resize
IMG_1857_resizeIMG_1863_resize
IMG_1866_resizeIMG_1871_resize
IMG_1883_resizeIMG_1896_resize
IMG_1915_resizeIMG_1917_resize
IMG_1927_resize 
kobcikrajci 2018.09.04 15:23 - Megtaláltam
Ok

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
-9-10
-11-12
Bovkati 2018.09.01 10:30 - Megtaláltam
Négy nap Torockón a Piroska házban. Felejthetetlen élményekkel jöttem haza de a jelszóra nem jöttem rá a ládában levő infók birtokában sem, pótjelszó keresgetésre meg már nem maradt idő. Szeretném ha elfogadnád a képek alapján.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2018.09.10 07:56]

2018-09-01 09.59.112018-09-01 10.33.28
2018-09-01 10.35.532018-09-01 10.37.09
2018-09-02 23.09.44 
ht01 2018.08.19 23:59 - Megtaláltam
A láda sajnos nem lett meg, kérlek a képek alapján fogadd el a találatot. Köszönöm.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2018.09.10 07:59]

Köszönöm!

IMG_20180819_121043IMG_20180819_114849
IMG_20180819_121006IMG_20180819_111257
IMG_20180818_200730 
hacsate 2018.08.18 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.34
Eddigi legszebb láda találatom. Már sokszor jártam a Székelykőn, most az egyesületünkkel (MVTE) túráztunk itt, és a Szolcsvai búvó patak környékén.
Sajnálatos módon, nem tudom értelmezni a ládában leírtak szerint a jelszót. Pedig a láda meg lett, sőt fotókat is készítettem róla. Valami apró karakter hibába futhattam bele.
Kérlek druszám a fotók alapján fogadd el.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2018.10.20 20:03]

Meddig fog ott lengeni?Csiki lányokkal futottunk össze
A túravezető barátommal
Torockószentgyörgy felé, lehet lövészárkok ezek a bevágások? 
ndavid42 2018.07.24 11:19 - Megtaláltam
A szállásunk a hegyre nézett, így reggel a kávé szürcsölése közben első sorból figyelhettük, ahogy mögüle átbukik a hegyen a köd/felhő, és ott is marad. Mindenesetre ez nem tartott vissza minket a felmászástól, nekiindultunk. Út közben megnéztük a vízimalmot, érdemes! Már csak a néni miatt is. A hegyre a kék +-en másztunk fel, fent valóban sűrű köd volt. A láda hamar meglett, és a jelszóképzés is sokkal egyszerűbb, mint amit a korábbi logokból sejtettem :)
Végül még a köd is felszállt, gyönyörködhettünk a kilátásban is. Fantasztikus!
Torockószentgyörgyön tudom ajánlani a sajtüzemet! Lehet kóstolni és vásárolni is.
Természetesen a végén a Forrás Borozóban kikértük, megkaptuk az oklevelünket is Szabolcs bá'-tól :)

sereszaki 2018.07.24 11:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.91
Torockói szállásunkról már előtte nap nézegettük a hegyet, lélekben készültünk a másnapi túrára.
Felhőbe-ködbe burkolózott a Székelykő, míg fel nem értünk a tetejére. Ott aztán némi ládázgatás és a csúcs-sörök elfogyasztása után csak-csak eltűntek a fellegek és megcsodálhattuk az alant elterülő tájat.
Torockóra visszatérvén természetesen a Forrás borozó következett, ahol megkaptuk az okleveleket is.
Köszi a rejtést az élményt! :)
sereszaki, ndavid42

Majtika 2018.05.25 14:00 - Megtaláltam
Négy fős baráti csapattal indultunk reggel a székelykő meghódítására. A 2 óra múlva már a tetőről csodálhattuk Torockót és környékét. Csodálatos hely érdemes volt felkeresni. Sajnos a gps-ben az elemek megadták magukat mire felértünk. A telefonra letöltött leírás alapján próbáltam keresni de nem sikerült. Már a szekszárdi középiskolások is megkérdezték, hogy mit vesztettem el, hogy ennyit keresgélek.
Kérem a képek alapján a találatot elfogadni.
Köszönettel Majtika

[Jóváhagyta: MikiCache, 2018.06.05 07:48]

IMG_20180525_140025IMAG0300
IMAG0302IMG_20180525_133343
IMG_20180525_133355IMAG0306
sandorfabi 2018.05.24 11:45 - Megtaláltam
Torockói kirándulásunk alkalmával indultunk a KŐ megmászására valamint a láda keresésére. A hegy tetejére szerencsésen feljutottunk, ahol csodálatos panoráma fogadott bennünket. Lefelé vezető útnak a kék keresztet választottuk. A gerincen való séta után, az első ereszkedő rész kicsit meredek volt, de a látvány mindent megért. Leérve a tisztásra, a teraszos legelőn vágtunk át, hogy visszatérjünk torockói szállásunkra. Még aznap este átvehettük oklevelünket a Forrás borozóban. Mivel a ládát sajnos nem sikerült megtalálnunk, ezért kérjük a fotók alapján elfogadni a találatot. Köszönjük!

[Jóváhagyta: MikiCache, 2018.06.05 07:48]

a tetőn018
138 
cipollino 2018.04.29 11:35 - Megtaláltam
Hosszú hétvége Torockó és Gyalu környékén. Nyári hőségben rengeteg ember indult a hegyre, nekünk sikerült saját tempóban felballagni, majd Szentgyörgy felé jöttünk le a kék kereszten.A csúcskő és környéke tele volt ,így a ládakeresésre nem vállalkoztunk. Kérem a rejtőt, hogy a fotók alapján fogadja el a találatot!

[Jóváhagyta: MikiCache, 2018.06.05 07:47]

IMG_9644IMG_9669
Vironia 2018.04.29 11:35 - Megtaláltam
Hosszú hétvégi túrázás Torockó környékén, a Székelykő megmászása volt a fő cél! Ragyogó napsütésben vágtunk neki a hegynek Cipollinóval, és szépen, komótosan, a saját tempónkban felballagtunk a csúcsra. Mivel "maximális nehézségű"a láda megtalálása, a pótjelszó megkeresését tűztük ki célul. Ott a helyszínen megítélve, és rajtunk kivül a rengeteg embert is látva magunk körül a hegyen, sajnos nem sikerült még a pótjelszó levadászása sem! Köszi kedves rejtő, hogy megmutattad ezt a gyönyörűséget, és kérlek fogadd el ezt a találatot!

[Jóváhagyta: MikiCache, 2018.06.05 07:48]

IMG_9668IMG_9680
IMG_9674IMG_9689
IMG_9693 
Access Denied 2018.04.29 11:15 - Megtaláltam
Nincs tobb otletem a jelszora, a kepek alapjan kerem a talalat elfogadasat!

(jelszót nem tartalmaz a láda, csak egy találós kérdést :-S )

[Jóváhagyta: MikiCache, 2018.06.05 07:47]

Koszi! :-)

-2-3
-1-4
-5-6
-7-8
ellfelek 2018.04.07 10:00 - Megtaláltam
A verseny napja. Én gyalog mentem a Torockoszentgyörgyi várhoz a Székelykőt megmászva. Lentről az ember nem is látja, hogy hol lehet feljutni a csúcsra, de a túristaút nagyon szépen fel van festve mindenhol. Itt találkoztam elősször olyannal, hogy a hegyről lefolyó víz az út, kövek alatt folyik. Viszont a gerincre felérve sokmindent nem láttam, mert benne voltam a felhőben, így csak a pótjelszót kerestem meg.
Remélem ide visszajövök még valamikor és tiszta időben is megmászhatom...
Köszi a rejtést!

IMG_20180407_090433IMG_20180407_091937
IMG_20180407_092907IMG_20180407_093205
IMG_20180407_093713IMG_20180407_094450
IMG_20180407_102242IMG_20180407_103140
Mr Bean 2017.11.01 13:46 - Megtaláltam
Megtaláltam! [iGC] [wapon beküldött szöveg]

jleo60 2017.10.21 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 2.5 web: 5 átlag: 3.17 súly: 3.01
Sajnos nem találtuk meg a ládát kérném az elfogadást a mellékelt képek alapján.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2017.11.17 08:19]

IMG_3334aIMG_3292a
IMG_3317aIMG_3319a
IMG_3325aIMG_3326a
doubleb 2017.08.27 18:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

bebfva 2017.07.17 14:20 - Megtaláltam
A ládát végül egy helyi serpa kutya társaságában találtuk meg, aki a kemény terepviszonyok között is halált megvető bátorsággal jött velünk. A ládában nem értettük az utalást, nem voltunk biztosak benne, ezért megkerestük a pót jelszót is, amit a második pót helyen, miután feladtuk, találtunk meg.
Köszönjük a lehetőséget.
Ui: Aki lát fekete szuka kutyát, piros nyakörvvel, bízzon benne, nagyon kiváló hegyi vezető, lefelé ő hozott minket. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Jani69 2017.06.24 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 3 átlag: 3.83 súly: 2.71
Megtaláltam.

emmerwald 2017.06.04 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából Torockó volt az úti célunk. 4:00-kor indultunk Nógrád megyéből. Ebéd után az ajánlott útvonalon indultunk a Székelykőre és a Kőkert felől el is értük a gerincet. A csúcsköveknél egy kedves magyar párt váltottunk, 10 méterre arrébb egy vidám román társaság grillezett...
A kötelező fényképek után elballagtunk a láda felé, majd, hogy biztos legyek a jelszóban vissza a csúcskövek alatti fémkoronghoz.
Nehéz leírni amit ekkor éreztem; a románok a piros-fehér-zöld köveket festették át piros-sárga-kékre, miközben az egyikük félrészegen a román himnuszt énekelte...

DSCN5809DSCN5689
DSCN5722DSCN5741
DSCN5746DSCN5699
DSCN5799DSCN5976
DSCN5786DSCN5788
carmin 2016.10.02 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.46
Csodálatos idő, csodálatos helyszín! A Nagy-árokban mentünk fel, majd a tetőn végigsétálva Torockószentgyörgy felé ereszkedtünk le, majd felmásztunk a Kőlyukba és onnan értünk vissza Torockóra. Jó kis túra volt! Meg is kaptuk a jól megérdemelt oklevelet a Forrás Borozóban:-) Köszönjük a rejtést!

DSC08361DSC08367
DSC08376DSC08381
DSC08387DSC08391
DSC08405DSC08407
DSC08421DSC08422
DSC08430DSC08433
DSC08452DSC08483
DSC08521DSC08620
szvirraszto 2016.08.17 12:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
A ládát megtaláltuk, az összes bejegyzést átnéztük, de nem találtunk jelszóra utaló nyomot.
Azt sajnos csak este tudtuk meg, amikor már net közelében voltunk, hogy van tartalék jelszó is.
A képek alapján kérem elfogadni a találatunkat.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2016.09.09 13:35]

WP_20160817_12_40_30_ProWP_20160817_12_40_22_Pro
WP_20160817_12_53_27_Pro 
tarsolyos 2016.07.25 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.98
Köszönöm.

szlibud 2016.07.23 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]
Kellemes túra volt, igazi tökéletes kirándulóidő, se meleg, se hideg. Gyönyörű a kilátás fentről, legalább mint lentről fel :)

tabletta 2016.07.18 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Megtaláltam.

Pilis50 2016.06.23 23:59 - Megtaláltam
Két csúcskő között - izzadtan.

Bl4st3r & Amy 2016.06.23 22:07 - Megtaláltam
+

Fagyi 2016.06.22 14:14 - Megtaláltam
Pilis50 társaságában - a geotura csapatával.

ludens 2016.06.20 10:41 - Megtaláltam
Erdélyi geotúrán ezúttal Marcsi egyedül képviselte a családot.

CacheFinder 2016.06.20 10:32 - Megtaláltam
A magyar geocaching túracsapattal kerestük fel a pontot. Köszönjük a lehetőséget!

acsipapa 2016.06.20 10:00 - Megtaláltam
meglett

JAck:66: 2016.06.20 09:45 - Megtaláltam
+

EPMárta 2016.06.20 09:44 - Megtaláltam
Megtaláltam a Geotúra 2016 csapat tagjaként.

kectam 2016.06.20 09:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
A 2016 évi erdélyi geotúra csapat tagjaként találtam meg
Köszönöm a lehetőséget

Liberty 2016.06.20 09:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.22
26/5. A 2016. évi erdélyi geotúra csapat tagjaként

Először jártam Erdélyben, nagyon vártam ezt a túrautat. Gyönyörű helyeket kerestünk fel, remek társasággal, jó hangulatban. Köszönet a szervezésért és a rejtésekért. Sok szép túrával és élménnyel lettem gazdagabb.

Kectam fájós térdével együtt érezve, a Székelykő megmászása helyett felkerestük Torockó nevezetességeit. Megcsodáltuk az Ortodox templom gyönyörű ikonjait, az Unitárius templom lelkésze végig vezetett minket a nagy múltú templomban és kertjében, sok érdekességet mesélt az itt élők hagyományairól. Felkerestük a különleges temetkezési mód sírjait a temetőben. A ma is működő, 1723-ban épült vízimalom tulajdonosa mesélt nekünk a régi malomról, benézhettünk a malomházba, ahol minden tárgy a múltat őrzi és a molnárházba, ahol a 250 éves eredeti székely bútorok és használati tárgyak láthatók.

Torockó címere
maxxtro123 2016.06.20 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Köszi!

molka 2016.06.20 09:30 - Megtaláltam
Köszi!

Pepe 2016.06.20 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.20
Ha csak ezért az egyetlen helyért utaztunk volna többszáz kilométert, akkor is megérte. A reggeli indulásnak köszönhetően csak a felső nyereg közelében ért el bennünket a nap sugara. Csodálatos volt pártucat lépésenként visszanézni az egyre apróbbnak tűnő Toroczkóra, és félelmetes felnézni az előttünk törnyolsuló kopár sziklákra. Az előző napi heves esőzés miatt a földes részek csúszósak voltak. Kész felüdülés volt a közel vízszintes hegygerinc menti séta. A felmenetelnél csak a lemenetel volt fárasztóbb. Tartva az eleséstől, a folyamatosan csúszós saras meredek lejtőn jobbára fenéken jöttem le.

fcsaba 2016.06.20 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.00
A 2016 évi erdélyi geotúra során. Kemény volt az út felfelé, majd lefelé is, de megérte! Fent a kilátás csodálatos, és a hegy lentről szintúgy! Köszönjük a rejtést!

pliptai 2016.06.20 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.31
A túra egyik csúcspontja volt fizikai és átvitt értelemben is számomra! A fel és lejutás nehézségét teljesen feledtette a végig hihetelenül csodálatos látvány! A tetőn egy rövid időre még egy felhőbe is belekeveredtünk! Nagyon érdekes volt a hömpölygő párában sétálni! Köszönet a rejtésért!

DSC03101DSC03105
DSC03111DSC03115
DSC03119DSC03124
DSC03127DSC03130
DSC03142DSC03143
DSC03144DSC03146
LionDaddy 2016.06.20 09:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.31
Az Erdélyi Geotúra csapatával megtaláltam.

A túra 2. napjának 1. találata.
Mint ahogyan a GCGyTo a tavalyi túránk meghatározó, számomra katartikus élményét jelentő ládája volt, úgy lett az idei túra kiemelkedő ládája a GCTORO. Önmagában ezért megérte volna eljönni, a többi már csak hab a tortán.
Előző nap d.u. érkeztünk meg a közeli Gyopár panzióba, mikor még javában zuhogott az eső, előre vetítve egy nehéz mászás képét. Az eső-dörgés-villámlás még reggel is játszott velünk egy kicsit, de mire Torockóra értünk, felkelt - aznap először - a nap. :)
A falu főteréről kezdtük meg túránkat, mely a Székelykő megmászását majd a gerincén végighaladva a Kőlik felé leereszkedést tűzte ki célul. A hasadékig sem volt egyszerű az emelkedő, de ami azután következett, na az kemény volt. A kövek között, sokszor a lábunk alatt csörgedezett lefelé az előző nap lehullott eső nyomán kialakult patakocska. Később, ahol a sziklákat földes részek váltották fel, ott sarassá-csúszóssá vált az út. Én itt a Kék kereszt helyett inkább a mellette lévő sziklás, kőgörgeteges részt választottam. Ez sem volt kevésbé nehéz, de legalább nem csúsztam vissza rajta.
A felfelé úton időnként visszafordulva Torockó felé, páratlan látványban volt részünk, amit szavakkal nehéz leírni. Szerencsére vannak fotók, amik beszélnek helyettem.
A nyereg előtt nem sokkal - aznap másodszor is - felkelt a nap. Itt egy kicsit pihiztünk a többiekkel, majd felérve a csúcskövet és a ládát is megkerestük.
A kötelező fotók után elindultunk a gerincen a Kőlik felé. A tetőn vezető út sem volt sokkal jobb, a sziklákkal szabdalt út igen csak próbára tette a bokánkat.
Ha a felfelé út nehéz volt, akkor a lefelé vezető talán egy kicsivel még nehezebb. A csúszós sár csak nehezített a nagyon meredek, sziklás terepen, mely néhol kőgörgetegen vezetett át.
Adott magasságban néhányan elindultunk a GCKYUK felé, de a terep nehézsége és a vágatok megakadályoztak bennünket, hogy elérjük azt. Jobb híján leereszkedtünk Torockószentgyörgy irányába.
Felejthetetlen élmény volt a Székelykő megmászása, remélem lesz még rá alkalmam.

Köszi a rejtést!

P1350430P1350432
P1350433P1350434
P1350436P1350438
P1350439P1350444
P1350446P1350447
P1350453P1350457
P1350466P1350468
P1350471P1350482
P1350491P1350501
P1350517P1350526
P1350531P1350534
P1350540P1350542
P1350544P1350546
P1350548P1350557
P1350565P1350568
P1350571P1350460_stitch
P1350474_stitchP1350568_stitch
kópé1993 2016.06.20 09:20 - Megtaláltam
Geotura alatt! Csodaszép hely!

P6200092P6200109
P6200118P6200141
P6200144P6200197
Attibati 2016.06.20 09:10 - Megtaláltam
A székelyföldi kirándulás legkeményebb túrája volt. Az előző nap jókora eső volt a környéken, még a reggeli induláskor is meg-meg dörrent az ég, a sziklák csak néhány pillanatra villantak ki a felhők közül. Mire Torockóra értünk már sütött a nap, így optimális időben mászhattunk fel a hegyre. Ahogy számítottunk rá, az út a nem sziklás helyeken nagyon csúszott, így én inkább az út melletti füves, köves helyeken próbáltam haladni. A csúcson fotózkodás majd a láda megkeresése következett.
A gerincen sétáltunk Torockószentgyörgy felé abban a raményben, hogy a kőlyuknál levő ládát is el tudjuk csípni, de látva a megközelítési útvonalat inkább a legközelebbi alkalomra halasztottam ezt a találatot. A gerincen sétálva néhány percre ízelítőt kaptunk az itteni gyorsan változó időjárási viszonyokról: felhőbe kerültünk, ahol a hőmérséklet pillanatok alatt több fokot esett.
Ha a felfele vezető út nehéz volt, akkor a lefele vezető még inkább. Egyes helyeken csak nadrágféken lehetett lemenni a csúszós talajon. Nagy megkönnyebülés volt leérni a hegy alatti mezőre.

S4300127 
fercsipeter 2016.06.20 09:03 - Megtaláltam
2016-os Erdélyi GeoTúra tagjaként!

Webber 2016.06.20 08:58 - Megtaláltam
Meglett. Jó meredek volt.

Ancs 2016.06.20 08:25 - Megtaláltam
Az idei Geotúra leg-leg pontja lett ez a hely.
Éjszak szakadt az eső, reggel is alig láttuk a hegyet, de csak kitisztult az ég és kellemes időben mászhattunk föl és le.
Kemény a terep, de megéri felmászni és gyönyörködni a környékben.
Köszi

20160620_07362920160620_073927
20160620_07510620160620_080324
20160620_081035_HDR20160620_082416
20160620_083000_HDR20160620_084500
20160620_08591020160620_090409
20160620_09140320160620_092020
20160620_09212920160620_092158
20160620_09401220160620_094735
20160620_09473920160620_095400
20160620_09573520160620_104936
20160620_10494520160620_114915
20160620_115527 
yano6ard 2016.06.20 00:00 - Megtaláltam
Geotúra2016

GYEZegzug 2016.05.16 09:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.98
Lucannus/Debreceni Nyuszik,Tarsolyos,Dobozipatikus társaságában nagyszerű hosszú hétvége. Én nem értem fel a leolvasandó helyre de így is nagyszerű élményben volt részem. GCSBV ládát kicseréltük,GCTRV rejtést újra rejtettük. Csodálatos hosszú hétvége Erdély-Országban.Köszi szépen a lehetőséget.

 
yan-chee 2016.05.14 13:39 - Nem találtam meg
Barátaimmal mentünk el kirándulni hétvégén. Már többedszer jártam itt, de a környezet mindig elvarázsol. Mindenkinek csak ajánlani tudom. "Kincskeresni" csak nemrég kezdtem el, ezért most először kerestem a ládát, de sajnos nem sikerült megtalálni. Bár Pünkösd hétvége volt és a faluban rengeteg volt a turista, fent a hegyen viszonylag kevesen voltak. Amíg fent voltunk a tetőn és fényképeztünk, keresgéltem, a nyeregben megjelentek a juhászok a nyájukkal és a kutyáikkal és kicsit megijedtünk. Megpróbáltunk együtt maradni más társaságokkal, ezért feladtuk a keresést. Pedig a gps alkalmazás szerint már 30 méteres körben voltunk. Utólag bánom, hogy nem print screeneltem, így csak az úton és a tetőn készített képek vannak, de így is megérte :)

DSCF4071DSCF4085
DSCF4089DSCF4093
DSCF4110 
goligon 2016.05.07 23:59 - Megtaláltam
A Határtalanul program keretében 44 lurkóval érkeztünk Torockóra. A csúcsra 25-en sétáltunk fel. A GPS nagyon zergés helyekre mutatott. Én nem mertem, a kölköket meg nem engedtem. Így aztán inkább fényképeztünk. A Vagabundok zászlaja első ízben lengett a csúcson. Utána oklevél, áfonya, jókedv... Kérlek, fogadd el így!
Köszi!

[Jóváhagyta: MikiCache, 2016.05.23 16:12]
Köszönöm!

12
3 
19izsi73 2016.03.13 00:00 - Megtaláltam
Korán reggel indultunk neki kicsiny csapatunkkal. Az erdei utat választva kisebb-nagyobb kaptatókkal fűszerezve...A csúcson jöhetett a megérdemelt csúcsser, majd a láda, amelyet egyedül kerestem fel. Sok tippem volt, nem jött be...a gravírozott táblákat nem kerestem fel. A torockói Forrás Borozó alispánjától azért átvettük az oklevelet, majd meg is ünnepeltük azt...

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2016.04.24 11:58]

DSC_9292 (Copy)DSC_9310 (Copy)
DSC_9311 (Copy)DSC_9315 (Copy)
DSC_9319 (Copy)DSC_9328 (Copy)
DSC_9394 (Copy) 
galgo 2015.10.24 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Régen terveztük, most megvalósult. A láda könnyen meglett, de "bambulásom" nem hozott eredményt, pedig 25 ötletem volt.
Valószínűleg sokunk közötti komunikációs, v. gondolkodási problémák vannak.Képekkel jelzem: ott voltam!

galgo

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2015.12.10 23:05]

ballasz 2015.08.21 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.61
3 napunk volt Torockón, és csak az utolsó nap hagyott alább az eső annyira, hogy nekivágjunk a Székelykőnek. 1 óra alatt felértünk a Nagy Árkon át. Először a Székely vár csúcsát néztük meg a székely zászlóval, aztán mentünk át a Székely kő csúcsára.
A ládát és a pótjelszavakat is olyan helyekre mutatta a gps, amelyekhez eléggé le kellett volna a csúcsokról, úgyhogy én nem mertem kockáztatni, és a gyereket se engedtem le.

A kép alapján kérem a jóváhagyást.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2015.09.14 11:44]

A csúcson 
vazs 2015.08.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Kihagyhatatlan, fantasztikus élmény.
Vagy keveset méláztunk, vagy túl egyértelmű, de rajtunk kifogott a jelszó. Mégis meg kellett volna nézni a pót jelszót. :(

[Jóváhagyta: MikiCache, 2015.09.14 11:44]

Mary Lou 2015.08.10 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Megtaláltuk.
Torockói nyaralásunk második napján.
Már a megérkezésünk pillanatában nagyon hívogatott minket így alig vártuk, hogy nekiindulhassunk.
A nagyárokban mentünk fel először a vársziklára másztunk fel majd a csúcsra, végig a gerincen, utána leereszkedtünk Torockószentgyörgyre.
Nagyon nagy élmény volt.
Köszönjük szépen.

KakukkOK 2015.08.03 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.15
Erdélyi nyaralásunk első túrájaként másztuk meg a Székelykövet. Fölfelé a kék kereszten mentünk, visszafelé a hegyet megkerülve, a piros sávon. Arra számítottunk, hogy a lefelé út így kicsit lankásabb lesz, sajnos ez nem így volt, a piros sávon is vannak nagyon meredek szakaszok, csak nem sziklákon kell ereszkedni, hanem poros és levelekkel fedett hegyoldalon. Ezeken a részeken jól jött a túrabot. A helyet meg sem próbálom leírni, van amihez kevesek a szavak, ezt látni, érezni kell!
Nem túl szerencsés, hogy a nehéz fel- és lejutás közepette a ládához is meredeken kell ereszkedni, de nyilván nem lehetett egyszerű megfelelő rejteket találni. Köszönjük a rejtést!

 
cukicacher 2015.07.28 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.01
Torockón azt mondják, hogy aki Torockón jár és nem megy fel a Székelykőre az bolond. Én már biztos bolond vagyok, mert másodszor is megmásztam. Igéret volt a kisebbik lányomnak, és a bolondságot is kell vállalni az ígéret megtartásáért.
Az első meghódítás 2012 augusztus 8-án volt.

Reggel hatkor indultunk el lányommal. Ha nem is volt könnyű, de megérte. A csúcson két magasságjelző betonoszlop volt. Úgy össze volt festve, (most épp a román színekre) hogy nem tudtam a talapzaton semmit kivenni, de a tetejükön levő pecséteket lefotóztam. Nem azok voltak a jelszavak, így jelszó nélkül jelentem, hogy ott voltunk. A fényképek elég bizonyító erejűek.
A lejövetel sokkal nehezebb volt. Más onnan a világ. Kőlyukat már nem volt erőnk felkeresni, pedig nagyon közel volt. Majd legközelebb.
Érdekes, hogy Torockószentgyörgy körül hogy meg vannak művelve a földek, Torockó körül alig.
Érdekes a szemben levő hegyek bányái. Keressétek azt is fel!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.09.10 09:19]

Ő kevésbé fáradt elTalán már a monarchiában is állt
Aki nem érzi otthon magát bizonygat. Néhány nap múlva megint más színű!Torockó az árnyékkal
Ez a szemben lévő bánya bejárata. Nehéz megtalálni. 
ocsike78 2015.07.03 11:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.41
Megtalaltam, a jelszo sajnos nem lett meg... barmi lehet. Kep alapjan kerem az elfogadast :)

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2015.08.13 14:39]

Istennyila 2015.06.30 11:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

szentkereszty 2015.06.21 15:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Szuper hely. Kicsit esős időben, de sikeresen feljutottunk a csúcsra.

 
panysti 2015.04.11 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Megtalaltuk: Eniko, Delinke, Meme, Brigi, Lori, Jenci es panysti.
nagyon szep napsuteses idot kaptuk el, meg hogolyoztunk is.
koszi a rejtest

 
VERBOLA 2014.10.24 00:00 - Megtaláltam
Valami volt a kütyüvel elégé dobálta a jelet.
A fénykép alapján kérem a log bejegyzését

[Jóváhagyta: MikiCache, 2014.11.09 17:08]

Lehetetlen 2014.08.22 15:30 - Megtaláltam
Az előttem szóló leírta a az élményeket, így én is csak a találat elfogadását tudom kérni. :)

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.11.02 21:32]

 
CSS Team 2014.08.22 15:30 - Megtaláltam
12 napos erdélyi nyaralásunk harmadik napja. Torockószentgyörgy irányából, a Kőlyuk után másztunk fel a Székelykőre: Laca, Kiskorú és én. Imádtam a derékig érő füvet, a kék eget, a végtelenség érzést. :) A csúcsfotók után meg akartuk keresni a ládát. A gps azt mutatta, hogy a láda valahol mélyen a lábunk alatt, nem a csúcs közelében van. Így hát megkezdtük az ereszkedést. Közben kerestük azt a cseppkőbarlangot, amit a térkép mutatott, és amiről semmi más infónk nem volt - nem találtuk meg (lehet, hogy nem is létezik?). Már jóval a csúcs alatt voltunk, amikor a gps azt mutatta, hogy a láda jóval felettünk, a csúcs közelében van... :S Már nem másztunk vissza. Kérem a rejtőt, a fényképek alapján fogadja el a megtalálást.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.10.22 20:00]

Csúcsfotó1Csúcsfotó2
Már lefeleSzékelykő
fabkor 2014.08.13 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Megmásztuk ezen csodálatos hegyet.
A terep nehézségére figyeljetek! ( Hűvösben kell indulni, jó cipőben és azért némi erőnlét sem árt.)

Csodálatos a kilátás a hegyről!

A hegymászás után jöhet a megérdemelt jutalom. A téren lévő Torockói forrás borozóban jöhet a megérdemelt hűsítő és a csúcson készült fényképek felmutatásával és némi készpénzért a csapos oklevelet is állít ki a bátor hegymászóknak

Érdemes még megnézni a unitáriánus templomot--általában zárva, de a helyiek szívesen segítenek, hogy hol találjuk meg a lelkészt, aki elmeséli a templom és a helyi gyülekezet történetét.
Érdemes még ellátogatni a helyi temetőbe. Itt európában ritkaság számba menő kamrás temetkezés van. A temető közel a főtérhez, de helyiektől kell segítség, hogy a sikátor megtaláld amin be lehet menni.
Csodaszép falu- érdemes elmenni és akár több napot abban a nyugodt világban eltölteni

oklevélkereszt Székelykőn
szamosszamoca 2014.08.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Tegnap elbénáztuk a reggelt, későn értünk fel, és mentünk a tömeg után, hibásan.Az erős nap miatt nem vállaltuk. Ma hazaindulás előtt még visszajöttünk, most már a kék jelzésen kezdtünk mászni. Jó szuszogtatós volt. Egy lány jött le, tangapapucsban, zokniban. Alaposan rácsodálkozunk,nyelvi nehézségek ellenére is értette elképedésünk :). Lefelé a piroson mentünk, az erdőben, a jó hűvösben. Az eleje meredek és alaposan csúszós volt az előző napok esőzései miatt. Egy magyar társasággal találkoztunk, akik az erdőből kiérve kérték, várjuk be társaikat és együtt menjünk tovább, mert nekik tavaly kellemetlen élményük volt a pásztorkutyákkal. Most szerencsére nem volt semmi, de köszönjük Nekik figyelmességük. Mivel már a haza úton járt az eszünk, valamit elbénáztunk. Nem leltük meg a jelszót, a logbookban lévő mondat miatt egyértelműnek tűnt, itthon jött a jé, nem az, most már nem megyünk vissza:(.. No, némi fejtörés és fényképek utólagos visszanézése után csak meglett az a jelszó! Minden kedves kessernek javasoljuk, értőolvasással olvassa skalp sorait, akkor rögtön meglesz a jelszó!

 
büfés 2014.08.10 00:00 - Megtaláltam
Egy újabb élmény.Köszi a rejtést
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

segoy 2014.07.29 14:20 - Megtaláltam
!

nistvan 2014.07.26 12:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
Megtaláltuk a maximális nehézségű ládát. Mindkét csúcskő magyar nemzeti színben festett.
A kék kereszten mentünk fel és mivel óvtak bennünket a csúszós erdőtől, ugyanarra mentünk le.
A kőfolyásokat látva folyton az járt a fejemben, hogy "Porlik mint a szikla..."

zaskl 2014.07.26 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. ZASKL

norko 2014.07.24 07:30 - Megtaláltam
4 napos Erdélyi látogatásunk utolsó reggelén siettünk fel a Székelykőre. Sajna előtte napokban esett az eső, így jó csúszóssá vált az út is. Mivel a reggelire vissza kellett sietnünk, mert indultunk utána haza, csak egy pontot néztünk meg, de igyekezve nem találtuk a jelszót. Ennek ellenére kérném a jóváhagyást a megtalálásra.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2014.09.03 19:30]

 
kar1o 2014.06.15 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Köszi a rejtést!

Senki 2014.06.13 07:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.83
Gyönyörű környék. A hazaindulás napján, reggel úgy döntöttem, hogy megmászom a Székelykövet és megkeresem a ládát. Kevés időm volt, nagyon siettem. Torockóról indulva 1,5 óra alatt meglett. Sajnos jelszót nem találtam benne, illetve nem volt időm alaposan végigböngészni, de a képek alapján kérem fogadja el a megtalálásom.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.08.03 22:25]

 
picuresnagyur 2014.06.08 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.14
köszi, nagyon szép időben sikerült feljönni ide... külön köszönet az alternatívákért, így a tériszonyosoknak is van esélye... :D

perdix 2014.05.26 08:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Meglelve! Köszi a rejtést!
Csak ismételni tudom az előttem szólókat,a hegy egyszerűen csodálatos,magával ragadó.
Már jöttem lefelé,amikor találkoztam egy gyulai osztálykiránduló csapattal,éppen kezdtek nekivágni a meredekebb részeknek.Egy óra múlva egy lengyel túrista csoport is nekiveselkedet a feljutásnak,úgyhogy nagy forgalom volt a hegyen.

MirP 2014.05.03 18:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.34
A Jókai 30B teljesítménytúra keretén belül jártam fent a Székelykőn május 3-án. A túra csodálatosan telt, viszont a GPS-em egy hatalmas szakadékhoz mutatott és csak utólag vettem észre, hogy vannak pótjelszók is. Mindenesetre a képek alapján szeretném elfogadtatni a megtalálást, amennyiben lehetséges. A hely egyébként magával ragadó, egyszerűen csodálatos. :)

[Jóváhagyta: MikiCache, 2014.05.28 15:34]

 
Thull 2014.05.02 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.19
Köszönöm a rejtést!

jutics 2014.05.02 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Gyönyörű ez a hegy, lenyűgöző. Ezt mindenkinek látni kellene (és persze megmászni). Már majdnem felértünk a csúcsra, amikor elkezdett szemerkélni az eső, ezéltal rendesen csúszott az ösvény. Fenn aztán jó kis szélfúvás fogadott. De mire a ládához értünk már sütött a nap és ez ki is tartott egészen késő délutánig. Köszönöm a rejtést! Mától kezdve ez a hegy nálam a number 1!!! :)

haywire 2014.05.02 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Erdélyi hosszúhétvége 3/13
A nap 25 km-es túrájának első pontja. Amilyen szép Torockóról a hegy olyan szép felülről a falu és környéke. :)
Kicsit izzasztó feljutni, de a kilátás kárpótol, szerencsére felfelé nem tűzött a Nap, még egy kis esőt is kaptunk a nyakunkba.
Köszönjük a rejtést, a jelszó ötletes, egyedül nem fejtettem volna meg. :)

13 2014.04.27 07:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.58
Megtaláltam.

cav004 2014.04.21 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.78
Torockói napjaink alatt vártuk, hogy felszáradjon az út felfelé. Ez az utolsó előtti napra meg is történt, reggeli után jó tempóben felértünk. Onnan aztán le sem akartunk jönni, olyan szép volt a kilátás. Bejártuk az egész tetőt, Torockószentgyörgy felé ereszkedtünk le, majd át a kőlyukhoz. Ez már nehezebb terep volt.

 
jgyuri 2014.04.21 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.55
Nagy élmény volt ide felmenni. Tiszta idő volt, messzire elláttunk.

Vértes 2014.04.21 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.06
ok

atipapa 2013.10.12 13:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
A láda újrarejtő csapat tagjaként vettem részt a műveletben,Szerepem elenyésző de ott voltam . köszönöm ezt minden résztvevőnek :)))

csg69 2013.10.12 13:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.24
A láda újrarejtő csapat tagjaként vettem részt a küldetésen. Természetesen egy páratlan élményben volt részem, köszönöm ezt minden résztvevőnek :)))

Gyömi 2013.10.12 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.71
Az idei Kóbor Bakancsos túra "csúcspontja" volt ez a hely. Köszi!

Skalp 2013.10.12 13:00 - Egyéb
Jelentem az akció végrehajtva!

23 fős motoros csapatot vezetve, az immár VIII. Kóbor Bakancsos emléktúra alkalmával a ládát felújítottuk, s CsG69 jóvoltából pótjelszavakat helyeztünk el.

Mellesleg újrafestettük mind a két csúcskövet, amit az éppen odaérkező román iskoláscsoport furcsa tekintetekkel díjazott. Tanár néninek fel volt adva a lecke, hogy ezt hogyan is magyarázza majd el egy rendhagyó történelemóra keretein belül... :))

A ládát a csúcstól nem messze, de mégis félreeső helyen rejtettem el egy szikla alatti üregben, kővel takarva, még éppen nem veszélyes helyen. Mérete 20x20x8cm

Két 2x8 cm-es gravírozott lapot is felragasztottam két másik helyre:

Az egyik a csúcstól északi irányban egy 2 méteres hasadék függőleges sziklafalán van, de nem kell lemászni, felülről is látszik szépen.
A másik a csúcshoz elég közel egy sziklaperem alatt.

A pontokat 3 GPS-el mértük össze, pontosnak kell lenniük.

láda N46 26.835 E23 35.255
pótjelszó 1 N46 26.855 E23 35.305
pótjelszó 2 N46 26.787 E23 35.259

A csúcsról a lyuk érintésével a főtérre vezetett utunk, ahol a kocsmát kinyittatva pár sörrel és áfonyalikőrrel ünnepeltük meg magunkat. Mert ügyesek voltunk. Ugye Kóbor Tamás?

VIII. Kóbor Bakancsos emléktúra

Még a falubanMost kelt fel másodszor
A túravezetőt megelőzni nem (lenne) szabad :)Kőkereszt
Az északi oldalonAz egyik pótjelszó közelében
Az egyik pótjelszó és az FBSA láda helye
Biztosra mentünkA másik pótjelszó
Amint éppen kimerítettük az irredenta cselekedet fogalmátA díszes társaság
Robi az utolsó szombathelyi mohikánA saját lábunkon mentünk haza, bár a hegyre nem mertünk volna visszamenni :)
robatko 2013.09.21 13:25 - Megtaláltam
Erdélyi terepgyakorlat keretében itt jártunk.
Szeretném kérni a megtalálás elfogadását!

[Jóváhagyta: MikiCache, 2013.10.02 16:20]

 
Panyek 2013.09.03 14:00 - Megtaláltam
Megmásztuk Botival és Lacival. Jó kis emelkedő után (és közben meg-megállva) pazar kilátás! A kő továbbra is román színű, a jelszó nem olvasható :(

Lefelé Torockószentgyörgy felé jöttünk a kőlyukat is betervezve, de elkezdett elég intenzíven esni, így inkább a szentgyörgyi kúria étterem felé vettük irányt egy kellemes levesre.

Kérem a képek alapján elfogadni, köszönöm.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2013.09.16 18:09]

indulunkemelkedik
felértünka jelszavas oszlop :(
szerencsére ilyenből is van szép számmal! 
Szamoska 2013.08.26 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Kemény túra volt, de a kilátásért és az élményért abszolút megérte. A jelszó sajnos olvashatatlan.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2013.09.16 18:09]

otisz21 2013.08.23 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.51
Megmásztuk! Pazar kilátás. A kövek most sajnos így néznek ki! Aug. 20-ra átfestették román színűre. :-( A jelszó olvashatatlan, vagy lefestették. Kérem az elfogadást a képek alapján. Köszi!

[Jóváhagyta: MikiCache, 2013.09.16 18:10]

A kövek most így néznek ki!
 
hab14 2013.08.21 14:00 - Megtaláltam
Nem volt egyszerű, de megérte! Felfelé meredeken a Nagy-Árokban, lefelé a piroson északi irányban kerültünk kicsit. :)

Kérem a rejtőt a képek alapján a találat elfogadására.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2013.09.16 18:10]

 
tevelady 2013.08.18 11:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.95
Hegyo bejegyzése szerint, az ő bejegyzésénél lévő fotó alapján kérem a ez elfogadást a kép alapján.
MKBT túra során, Hegyóval. Szép időben.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2013.09.16 18:11]

Hegyo 2013.08.18 11:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.68
Megtaláltam Teveladyvel az MKBT erdélyi túránk során. Képek alapján kérném a megtalálás jóváhagyását, mert olvashatatlan a jelszó. Köszönjük.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2013.09.16 18:10]

Cumi75 2013.08.04 12:00 - Megtaláltam
Anitával, Bikával /első túrája/ megtaláltuk, nagyon szép környezet, a jelszó nagyon nehezen olvasható, inkább olvashatatlan.

Csuek 2013.08.01 00:00 - Megtaláltam
A szintemelkedéstől már előre tartottunk. Első gondolatunk, az volt, hogy Torockószentgyörgy felől megyünk fel, mert itt volt a szállásunk, és a kőlyukat is fel akartuk keresni. Szerencsére végül a rejtő által javasolt útvonalat jártuk be. Egyáltalán nem bántuk meg!!
Nyáron érdemes korán indulni, mert ekkor felfelé még árnyékban mehetünk. A lefelé ereszkedés önmagában sem egyszerű,és ezt csak nehezíti a délben tűző napsütés.
Sajnos mi sem tudtuk elolvasni a jelszót. Szeretném kérni a feltöltött kép alapján a találat elfogadását.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2013.08.12 10:21]

 
Nyunyesz 2013.07.30 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.05
Alternatív útvonalon közelítettük meg a csúcsot. A Torockó feletti Nagy völgytől balra a sziklakapu felé (egy helyi néni szerint ez a Kisvölgy) toronyiránt fölfele. Nehéz terep, előszőr bozót harc, aztán kőkörgetegen mászás, végül egy kis könnyed sziklamászás, de megérte!
Érdekes hely a luk mögötti rész, felülről nyitott, ott kimásztunk, és irány felfele, majd a nyergen át a csúcsra.
Szép időnk volt szép kilátással.
Képek alapján kérem az elfogadást!

[Jóváhagyta: MikiCache, 2013.08.12 10:20]

Székelykő lentrőlKőgörgetegen fel
A kőhídA csúcs
Egy béna csoportképNyeregben társaságot kaptunk
Torockó a hegyről 
warnew 2013.07.24 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.55
Motorostúra a Transzfogarasra. Hazafelé Torockón volt a szállásunk. Jó kis gyalogtúra volt, utána frissítő a Forrás-ban. A jelszót nekünk sem sikerült kibogarászni. Kérem a rejtőt, hogy a képek alapján a találatot fogadja el. köszönöm.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2013.08.12 10:22]

t.bela 2013.07.20 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Maradandó, felejthetetlen élmény volt feljutni a Székelykőre.

A jelszó sajnos nem látszik. Kérem a találat elfogadását.

Köszönöm!

[Jóváhagyta: MikiCache, 2013.08.12 10:23]

markovicsa 2013.06.07 15:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
4 napot tartózkodtunk Erdélyben. Négy család saját szervezésben, gépkocsival. Két helyen volt szállásunk: Torockó és Csernakeresztúr magyar családoknál. Szállás, kaja kiváló. Időjárás kedvezőtlenül indult, odautazáskor állandóan eső zónákon mentünk át, de egyetlen programot, túrát nem akadályozott. Mivel reggel szemetelt az eső, módosítottuk a programot, délelőtt Gyulafehérvárra mentünk és délután 15:05 -kor indultunk a Székely-kő mászására mind a kilencen + a házigazda kislánya. A csoportból kilencen a bal oldali kisebb csúcsra mentek én a láda miatt először a fő csúcsra, majd vissza a gerincen a többi túratárshoz. Épp mikor a magyar zászló szineire festett kőnél fotoztunk, váratlanul megjelent egy nagyszámú birkanyáj és az őrző kutyák legalább tíz körbekapott bennünket és hangosan ugattak, vicsorogtak. Mindez 2-3 méter távolságra történt, míg nem dobtunk nekik egy kis elemózsiát, azonnal baráti hangulatra váltottak és már szinte simogatni lehetett őket, el sem akartak tőlünk szakadni. Innen vissza a fő csúcsra egyedül és indultam a GCKYUK ládáért. A jelszó olvasása nehézkes, mert vastagon festék takarja. Hiába próbálkoztam kiolvasni nem sikerült. Fotók alapján kérem a rejtő fogadja el jelszó nélküli találatnak. Köszönöm.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2013.07.01 07:18]

bence máté 2013.04.19 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.15
Közös találat egy csabai csoporttal...persze jelszó lefestve. https://picasaweb.google.com/100659819268434881241/201304
SzekelykoKolyukTorockoszentgyorgyiVar#slideshow/5869745064046205506

[Jóváhagyta: MikiCache, 2013.05.15 18:35]

hibás link javítva 2017.07.16. kectam

 
sio 2013.04.19 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.31
Kedves bence máté: A csabai csoport mi voltunk, Örülök hogy találkoztunk, kérem én is a mellékelt fotó alapján a találat elfogadását.
Köszönettel
Árpi

[Jóváhagyta: MikiCache, 2013.05.15 18:35]

Köszönöm szépen

kicsi vagyok székre állok 
Zsuzsa&István 2012.10.06 13:30 - Megtaláltam
Kellemes kis túra volt, szép időben. A felirat tényleg nem olvasható, kérjük a fotó alapján elfogadni.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.11.13 20:22]

 
izsolt 2012.08.28 12:20 - Megtaláltam
sárga-kékre készültem, nagy volt a meglepetés a nemzetiszín láttán! (kár hogy jelszó nincs meg..)

[Jóváhagyta: MikiCache, 2012.09.12 07:47]

 
cseta 2012.08.18 10:15 - Megtaláltam
Nem láttuk a feliratot...
Kérnék az elfogadását!

[Jóváhagyta: MikiCache, 2012.09.12 07:47]
thx!

 
CsKaroly 2012.08.11 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.66
Jó kis túra volt. Sikerült megmásznunk, csak épp a jelszóval nem jutottunk sokra. De sebaj, jelentjük, rendes színekben pompázik a kő. Mikor az oklevelünket írták, mondták, hogy előtte nap festették át a köveket, szépek lettek :)

Kriszti, Mónika, Péter, Károly

[Jóváhagyta: MikiCache, 2012.09.12 07:48]

Des 2012.08.06 15:13 - Megtaláltam
Sajnos a jelszót mi sem találtuk meg. Illetve lehet, hogy mégis de nem tudtuk megfejteni a sok festékréteg és feliratok miatt. :) A feltöltött képek alapján kérném a rejtőt, hogy tekintse megtaláltnak. Hozzánk szegődött egy kutyus. Láttuk rajta, hogy nem először mássza meg a Székelykövet.
Már mind a két oszlopot átfestették!! De a pirosat mindkét alkalommal megspórolták. :)

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.09.10 09:20]

 
Böbe&Pali 2012.08.04 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.29
Részletek később, elfáradtunk...

tomasz63 2012.07.29 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
Három napos torockói túrázásunk alatt jöttünk fel ide.
A panoráma az egész út során lenyűgöző.
Sajnos a jelszót mi sem tudtuk beazonosítani.
Most éppen piros-sárga-kékre van festve az egész oszlop.
A képek alapján kérném a találat elfogadását!

[Jóváhagyta: MikiCache, 2012.08.04 18:02]

pakot 2012.07.29 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.02
Családos kirándulás a Székelykőre. Sajnos mi sem találtuk a jelszót a lefestések miatt. Csatolok képeket a küvekkel. Köszönöm a rejtést.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.09.10 09:21]

Székelykő1Székelykő2
mike andros 2012.07.29 10:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
A csapatból még nem mindenki volt fenn a Székelykő tetején. Így adta magát, hogy egy pár napot Torockón töltsünk. Szerencsére az idő is velünk volt. Sütött a nap, ahogy csak tudott. Tudtuk, hogy nem fogjuk találni a jelszót, de annyi baj legyen! Fenn voltunk, és ez a lényeg. A többi Miklóson áll.
Mi az erdőn keresztül a piros jelzésen jöttünk le. Nem vagyok róla meggyőződve, hogy a legjobbat választottuk.
Nagyon köszönjük a lehetőséget!
Ildikó, Norbi, Botond, Mike

[Jóváhagyta: MikiCache, 2012.08.04 18:05]

Köszönjük!

 
M.Sasa 2012.07.23 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.77
18-an mentünk zömmel Debrecenből Torockó környéki túrázásra. A szállásról gyönyörű volt a Székelykő látványa. Mivel helyben laktunk, korán neki tudtunk indulni a hegynek, így nagyrészt árnyékban kaptattunk fel a meredek, morzsalékos emelkedőn. A gerinchez közel jól esett a hűs forrásból inni. Már másodjára vagyok itt, fentről lélegzetelállító volt a kilátás. Sajnos a betonoszlopok le vannak festve, így nem tudtam leolvasni a jelszót, kérem a megtalálás igazolását a fényképek alapján.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2012.08.04 18:05]

Oszlop 1.Oszlop 2.
oszlop 3. 
Hinter 2012.07.23 10:22 - Megtaláltam
Már többször voltam Torockón de a Székelykövet csak most sikerült megmászni. Csodálatos a látvány. A jelszó nélküli megtalálást a fotók alapján kérem elfogadni.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2012.08.04 18:05]

 
vViktor 2012.07.06 00:00 - Megtaláltam
Erdélyi nyaralás keretében.

Nem találtam a talapzaton a jelszót, track alapján kérném az elfogadást!

http://connect.garmin.com/activity/196612537

"De ezen a földön találtam kincset " - Republic

[Jóváhagyta: MikiCache, 2012.07.12 09:45]

kovajano 2012.05.25 06:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.32
hajnali 5 kor indultunk fenn elkapott minket az esö igy lefele elég csuszos lett az ut.mi nem találtunk olvashato jeleket de bizonyitekkent csatolom a kepet.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.07.02 09:33]

perRetZ 2012.05.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.92
Az eddigi ladazasaim kozul ez volt a masodik legnehezebben elerhet. 103 kilot felvinni ilyen magasra nem egyszeru vallalkozas. Kollegaimmal Kolozsvarrol hazafele menet ejtettuk utba a Szekelykovet.
Autonkat a ko alatt hagyva az Nagyarkon keresztul indultunk utnak, mondanom sem kell, hogy vegig sereghajto voltam, egy adott helyen meg rossz iranyba is indultam, ugyhogy nem megjelolt csucsra, hanem az az meletti kozeleben ertem ki a nyeregbe. Kordinatam nem volt, mert tul kesore hagytam, hogy a netrol atirjam a gps-be, Torockon nem hogy adatforgalom, de meg mobil jel sem volt, mindent emlekezetbol kelett tegyek. Nagy nehezen felertem enis a csucsra, ahol hatalmas tomeg fogadott. Volt egy kb 30 fos Magyarorszagi csoport, egy kb 20 fos roman csapat, es nehanyan 2-3 fos csoportokban. Ertve mindket nyelvet eldonthettuk, hogy nem igazan szivlelte egymast a ket nagy csoport, szerencsere konfliktura nem kerult sor. A jelszot kezdtem keresni, de sajnos nem talaltam meg, nem tudom hogy a ketto kozul melyik ko talapzatan kelett volna legyen, de en egyiken sem talaltam feliratot, igaz sok csomag volt a konek tamasztva.

Rovid ido alatt ez a masodik jelszo nelkuli virtualisom, de kerem a rejtot, hogy fogadja el igyis talalatnak. Koszonom

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.06.22 15:39]

lombroso 2012.05.02 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.13
Rekkenő hőségben tettük meg az utat, ami lefelé picit nehezebb volt! De odafenn a kilátás mindenért kárpótolt! Sajnos a jelszó nekem sem lett meg, vastag festékréteg borítja a talapzatot!
Feltöltöm a képeket, amennyiben szerepel valamelyiken, akkor töröljétek!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.06.04 19:44]

 
nagy.lajos82 2012.04.19 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.28
OGÉT 2012 konferencia alkalmával ellátogattunk Székelykőre dadoo-val. Kerestük a jelszót, de sajnos nem találtuk. Azt hiszem a képek önmagukért beszélnek.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.06.04 19:38]

musztáng 2012.03.18 00:00 - Nem találtam meg
Kemény túra volt de megérte!

[Elutasította: geocaching.hu, 2012.05.16 20:03]

clip 2012.03.11 19:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Ma, 2012. március 11-én megtaláltam végre a képeket, amiket a Székely-kőn készítettem 2007.07.7-én :) Így röpke 5 év után be is tudom jelenteni a megtalálást, anno ez elmaradt.
Csoda, hogy azóta is ez a jelszó :)

becko 2012.02.09 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.72
Pedig jó nagy betűkkel van felírva! Én könnyen megtaláltam a bitek alatt.... :)
2x is voltam ott, jól esett ez a virtuális túra.
Lássuk be, a Székelykőn nem virtuális ládának kellene lennie!

simstvan 2012.02.09 00:00 - Nem találtam meg
Rengetegszer voltam mar a szekelykon. Ez alkalommal kimondottan ladat vadaszni indultam de a ho miatt nem jartam nagy sikerrel.

A csucson talalhato 2 betonoszloprol mindent lejegyeztem, de egyik jegyzetem se passzol az adatbazisban szereplo jelszoval. Kivancsi vagyok a stiklire. Kovetkezo alkalommal jobban korulnezegetem oket.

udv Istvan

[Elutasította: MikiCache, 2012.03.02 10:44]

waldegard 2011.11.10 12:30 - Megtaláltam
Kalandrally előtt turbokával és usakallal.

 
turboka 2011.11.10 12:30 - Megtaláltam
Kalandrally előtt waldegarddal és usakallal.

 
usakal 2011.11.10 12:30 - Megtaláltam
Kalandrally előtt turbokával és waldegerddal.

Mivel a két betonoszlopot évente többször is átfestik a magyar és román trikolor színeire (most magyar), a talapzatán vastag festékréteg van. Ezért a vésett betűk nehezen és pontatlanul olvashatók csak, a festettek pedig "újkoriak". A feljegyzett nem kevés jelszó lehetőség közül egy se volt jó. Végül a jelszóváltozás utáni egyik (egyetlen rendes) megtaláló segített ki. A kérdéses karakterek (2 db) nem az oszlop talapzatán, hanem az egyik oldalán vannak!! Ott mi nem is kerestük. (nem értem miért 5-ös a terep nehézsége, szerintem max. 2)

A jelszó leírását az alábbira módosítanám:

A jelszó, a megadott pontban levő betonoszlop (talapzatán) egyik oldalán levő két karakter(ek).

Gyalogos kupa: 12 km

a-beatrix 2011.10.27 14:30 - Megtaláltam
Gyuri Erdélyt mutat nekem /3.
A Toroczkay vártól jöttünk át ide, az Ordaskő oldalában. A Székelykövet a Kis Kő felől közelítettük meg, s a Várkőnél értünk fel. Itt két fiatal a vakondtúrásokban keresgélt valamit: mint kiderült, római kori cserépmaradványokat. Persze, hogy mi is gyűjtöttünk belőle, alkalmasint majd megmutatom a régész barátnőmnek.
Bár feltöltöttem a gps-re egész Románia ládáit, mégsem jegyezte meg az összeset, de erre csak itt, Erdélyben jöttem rá. Sebaj, ki is nyomtattam a lehetséges célpontokat, csak nem elég figyelmesen: ennél a ládánál hiányoztak a koordináták :-( Maradt tehát a leírás, aminek alapján be kellett azonosítanunk a pontot. Mivel csak két betonoszlopot találtunk, mindenképpen az egyiknek kellene rejtenie a jelszót. Az oszlopokat viszont a közelmúltban jó vastagon lefestették, a talapzatuktól a tetejükig nemzeti színben pompáznak, olvasható szöveget sehol sem találtunk rajtuk :-(
Hogy mégis meglett a jelszó, ezt egy kessertársnak köszönhetem :-)
A gyönyörködés és fotózgatás után továbbindultunk a gerincen Torockószentgyörgy felé, ahol az autó várt. Útközben még láttuk messziről a Kőlyukat, de már nem volt esélyünk sötétedés előtt odaérni, így ez most kimaradt :-(
Köszönöm az élményt, s persze a segítséget is!

Székelykő az Ordaskő oldalából.Jellegzetes torockói házak.
Unitárius templom, Torockó.A mi házunk :-)
Kapu a hegyre.Itt kellene mosnom???
A Kis Kő felől indultunk.A régi jelszó helye.
A régi jelszó közelében.Csúcsélmény -, szeretem :-)
Torockó madártávlatból."Rongyszőnyegek" Torockószentgyörgy határában.
Öreges 2011.10.01 13:30 - Megtaláltam
Egy szolóban megejtett biciklikirándulás alkalmával utaztam keresztül Torockón. Igy jutottam fel már nagyon sokadszorra a Székelykőre. A Jókai Mór 55 km-es teljesitménytúra is itt megy keresztül, amin már számtalanszor résztvettem. A megadott pontban a táblák hiányoznak. Miután hazaértem láttam meg, hogy új jelszót kellett volna keresnem. Sajnálom. Ez a helyzet.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2011.10.22 11:03]

A székelykő és Torockószentgyörgy a vár felőlTorockó madártávlatból
A távolban, halványan a torockószentgyörgyi várTorockó a Székelykőről
Torockószentgyörgy és a vár a SzékelykőrőlA Székelykő tetején
FoJo 2011.09.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Ragyogó időben, fantasztikus sziklaképződmények mellett vezetett az út felfelé. Óriási élmény volt felkapaszkodni a gerincre ahonnan csodálatos panorámát élvezhettünk.
A lefelé vezető utunk során útbaejtettük a Kőlyukat, majd a falu templomtornyát megcélozva érkeztünk Torockóra.
Este a Forrás Borozó alispánjától átvettük a hitelesítő oklevelet.

geoöcsi 2011.08.20 11:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.60
tanker007-el kerestük. fényképek és bővebb leírás nála.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2011.09.05 18:52]

tanker007 2011.08.20 11:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 3.41
Nyár eleji erdélyi utunkon csak lentről csodáltuk meg az óriási sziklatömböt. Most pedig fel is másztunk a tetejére! Az időpontból látszik hogy kb. délben értünk fel, így nem fáztunk. :) Felfelé a Nagy-árkon mentünk, lefelé pedig oldalról kerülve, az erdőn keresztül mentünk le. Nem volt egyszerű egyik útvonal sem, technikás terep.
Mi is csak a tábla maradványait találtuk meg. Próbáltam keresni új, jelszónak alkalmas feliratot, de sajnos nem találtam.
A képek alapján kérném a találat elfogadását geoöcsinek! Köszi!

[Jóváhagyta: MikiCache, 2011.09.05 18:52]

Petrukkio 2011.08.13 11:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.75
Kedvesemmel, sógoraimmal, testvéreimmel néhány ismerőssel jöttem ismét vissza Erdélybe. Nem szerettem volna kihagyni a csapat azon tagjaival a Székelykövet, akik elszántak és elég kitartók voltak, hogy feljöjjenek a csúcsra. GYÖNYÖRŰ! :) Sajnos a jelszót tartó tábla hiányzik. :( Itt is vandálkodtak?

[Jóváhagyta: MikiCache, 2011.10.22 11:04]

itt lenne a jelszó helye
a csúcsona faluban
a csapat a szállás előtt 
krizis 2011.08.02 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.58
A "láda" hiánya továbbra is fenn áll..vagy is nem áll..:-)

[Jóváhagyta: MikiCache, 2011.09.05 18:52]

 
Kriszti és Zsolt 2011.07.21 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.48
Nagyon szép hely, köszönjük!

A láda jelszó nem egyértelmű szerintem, találtam táblákat, de azok sorai nem tartalmaznak f betűt, ahogy azt előttem írták.
Kérem a rejtőt a megtalálás elfogadására.
Köszönöm.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2011.07.27 11:52]

 
Judith 2011.07.18 13:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Sajnos, mi már sehol nem találtunk táblát, csak az üres oszlopot.

Csodálatos útra invitáltatok ezzel a ládával, annál inkább, mint alföldi kesser igazán nem vagyok hozzászokva az ekkora túrához.
Idáig, ha fel kellett mennem az ötödik emeletre, félhalálomon voltam, na most ezer méter felé felmászni, önként és dalolva....

Aztán ezt megfejeltük a lefele menettel.
Azt mondta a szállásadó nénink, hogy le a Kőről válasszunk egy könnyebb utat és a piros jelzésen jöjjünk le.
Nem tudom, hogy ez volt-e a könnyebb, de, hogy én egy-két helyen két karral öleltem a fatörzset közben a két lábam négyfelé csúszott, és közben haladnom is kellett volna lefele, na itt megismerkedtem az ötös terep könnyedségével.

Nagyon csodálatos volt a táj, maga a Székelykő, de többet nem mennék fel, az biztos!

[Jóváhagyta: MikiCache, 2011.07.27 11:52]

K-55 2011.07.14 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.99
Immár szokásos, éves erdélyi utunk most Torockóra vezetett. Három csodás napot töltöttünk itt a helyiek vendégszeretetét élvezve. Egyik napi program a Székelykő volt: nyílegyenesen fel, majd Torockószentgyörgy felé le. A jelzőtáblákat mi sem találtuk. A Székelykő megmászásáról oklevelet a Forrás Borozó alispánjától mi is kaptunk.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2011.07.27 11:52]

Köszönjük!

P

Szálláshelyünk és túrakutyánkReggel
Itt még nagyokat léptünkKilátók
A nehezén túlTorockó 2011
EreszkedésMáshonnan
Ida néniGondűzés
Emese62 2011.07.03 08:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
A tábla letörve hever a fűben egy sziklának támasztva! A Csabai Bihargók túráján kerestük fel ezt a kultikus helyet! Nagy hatással volt rám, a panoráma remek volt Remélem eljövök még ide!

 
diego 2011.06.27 11:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.62
Toroczkón töltöttünk 3 napot. Második nap mentünk fel székelykőre. Sajnos a táblából már csak az oszlop látszik, viszont fent találkoztunk kessertársakkal.
Kérem a rejtőt, ha lehet, a fényképek és az e-mail alapján fogadja el a megtalálást.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2011.07.06 15:53]

Köszönöm szépen.

 
BékaBütyök 2011.06.27 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.60
Hatalmas szélben voltunk fent. A táblát a földön megtaláltuk, nem messze a régi helyétől és nagy nehezen sikerült kibetűzni, hogy mi van rajta. Aztán felmentünk a Székely-kőre is, ahol még nagyobb volt a szél és a gyerekek remekül szórakoztak egy kivágott fával. Aztán folytattuk utunkat a gerincen a Kő-lyukhoz. Három nappal később Orsi még egyszer megmászta a hegyet, majd szereztünk emléklapot is és megtudtuk, hogyan került a fa a hegytetőre.
Béka, Bütyök, Orsi, Lali, Anti

smilehunter 2011.06.11 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.27
Nagyon szép hely de a tábla egy "kicsit" hiányos! :)
Kérem a rejtőt a megtalálás elfogadására.
köszi

[Jóváhagyta: MikiCache, 2011.07.06 15:53]

smilehunter 2011.06.11 12:00 - Egyéb
Nagyon szép hely de a tábla egy "kicsit" hiányos! :)
Kérem a rejtőt a megtalálás elfogadására.
köszi

halindaattila 2011.05.28 13:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1 web: 3 átlag: 2.67 súly: 3.06
A tábla sajnos sehol! Magyarországról utaztunk odáig és sajnos nagy csalódás mert a "ládával" a rejtő nem foglalkozik!!
Egyébként a környék nagyon szép megéri felmenni. Mi tovább az utunkat a kőlyuk irányába folytattuk és a hegy gerince felől közelítettünk. Nehéz de nagyon szép terep érdemes belevágni.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2011.06.17 07:47]

Alba Regia 2011.05.25 00:00 - Megtaláltam
Sajnos már egyik táblát sem sikerült megtalálni, csupán az oszlop van meg...A képek alapján kéretik a megtalálás elismerése.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2011.06.17 07:46]

 
Modulsys 2011.05.16 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.90
Fantasztikus hely.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2011.10.22 11:04]

Kilátás a csúcsrólMég virágok is nyílnak fent a hegyen.
SziklakertAz idő vas foga
Cerbengocz 2011.05.08 17:36 - Megtaláltam
Jó sokára, de azért kérem a megtalálás jóváhagyását. Ugyanis anno, már több, mint egy éve sem volt jelszó beazonosítható.
A képeket feltöltöm, bízom a rejtő jóindulatában.
Nagy megnyugvásunkra, a magyar zászló színei fogadtak minket.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2012.08.04 18:08]

 
boszorkányok 2011.05.08 12:20 - Megtaláltam
Torockói elszállásolással, itt töltött napjaink első ládája. Az esti oklevél átadással már egész más visszagondolni a hegy meredekségére is. :)

Skalp 2011.05.08 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.69
Sokadszor járok Torockón, de nem lehet megunni! Fantasztikusak az emberek, a házinénik, az ételek, a kocsmárosok és a pálinkák ;) Az utat éppen most aszfaltozták, úgyhogy nyáron már urasan lehet bekocsikázni a faluba.
A Székelykövet én nem annyira megmászni szeretem, mert hisz fent a kopasz semmi fogad, no, jó, meg a fantasztikus panoráma, mint inkább nézegetni. Fantasztikus látvány bármilyen napszakban, bármely oldaláról. Most éppen az tetszett legjobban, hogy a Kőlyuk magasságában jöttünk visszafelé Szentgyörgyről és erről a szintről csodáltuk a réteken elő-előbukkanó napfoltokat. Se elmesélni, se lefényképezni nem lehet. Gyönyörű volt! Már megint!
A tetőn most éppen egyformán magyar színű volt mindkét kő, de festegetik ide-oda. A jelszót adó tábla a földön hever, az eleje különösen nehezen betűzhető ki, a másik táblának már nyoma veszett. Lassan gondolkodni kéne egy új adathordozón. Csak egy tipp: a kőkeresztben a rozettát alkotó háromszögek száma. Azt csak nem viszik le innen. Ha kell, küldök róla képet, az pár méterre van csak a táblától.

SziklamászóHarmatkelyhek
Sötét alakokGyöngyök
100% magyarNapfolt
L@zy 2011.05.07 17:17 - Egyéb
Jókai emlék- és teljesítménytúra keretében újra erre jártam [wapon beküldött szöveg]

A Túri- és a Tordai-hasadéknál tett kitérők után 15:30-ra érkeztünk meg Várfalvárra, ahol azzal fogadtak az ellenőrzőponton, hogy a Székelykőn olyan ítélet idő tombol, hogy senkit nem engedhetnek tovább. Először azt hittük, hogy csak ugratnak, de aztán próbálgatták magyarázni, hogy a havazás miatt nem fogunk tudni lejönni a Székelykőről, illetve nem fogunk tudni beérni sötétedés előtt. Ismertem az utat Székelykő és Torockó között, valóban elég meredek, hogy nem tudtam elképzelni, hogy ilyen rövid idő alatt annyi hó hulljon. A másik pedig végkép elképzelhetetlen volt, hogy 12km-t ne tegyünk meg 4óra alatt, még ha lesz is benne 650m fel és 500 le. Így hát megköszöntük a figyelmeztetést, és tovább haladtunk. Nagyon jól tettük, mert bár az erdős részen esett még az eső, néhol pedig havazott, de később a nyitott részeken már csak egy kis enyhe szél volt. A hó mennyiség sem volt vészes, igaz még a következő nap reggelén is láttuk a hófoltokat lentről. A fejlámpára se volt szükség, a nyeregbe, a gctoro "ládához" 1 és 3/4 óra alatt értünk fel, majd le Torockóra egy fél óra se kellett, vagyis bőven beértünk naplemente előtt.

tomv84 2010.09.20 11:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
A jelszó megfejtése kicsit bonyolult volt, de ha valaki tudja, hogy a 2. karakter f, akkor már nem olyan nehéz.
Ragyogó időben hatalmasat kirándultunk, nagyon nagy élmény volt. Ajánlom mindenkinek.

útközben
útközben 2álom...
 
AszalósGy 2010.09.17 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.92
A Szent Kristóf Term.járó Egyesület szervezésében, túránkon...

szkte 2010.09.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.76
Felmásztunk.

DE a jelszót csak azért tudtam beazonosítani, mert korábban is jártam itt és tudtam melyik táblán kellene keresni.
Jelenleg mindkét tábla gyakorlatilag olvashatatlanul az oszlop tövében hever a földön !

gyildarefo 2010.08.28 10:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.33
A legjobban várt túra, nem beszélve erről a varázslatos helyről amit Torockónak hívnak. Ezt mindenkinek látnia kell. "Ezen a reggelen a Torockó mellett magasodó Székelykőre indulunk túrázni, mely Erdély egyik legjellegzetesebb hegye. Alakja mintha egy fekvő embert mintázna. A hegy nem más, mint egy hatalmas, több száz méter magas mészkőrög, mely az Aranyos és a Maros folyók közt helyezkedik el. Célunk a Székelykő egyik hágója, a fekvő emberalak "nyaka", ahová 500 métert leküzdve érkezünk meg. Némi pihenés után innen már könnyen elérhetjük a Székelykő csúcsát, mely 1129 m magas. Ha tiszta az idő, akkor rendkívüli kilátásban gyönyörködhetünk. Vissza a már megismert útvonalon ereszkedünk le Torockó faluba. Táv: 9 km, szint: fel 600 m, le 600 m, menetidő: 3-4 óra. (∗∗∗) A túra és némi pihenés után meglátogatjuk a Torockói Néprajzi Múzeumot." Rendkívüli kilátásban volt részünk és társnak kaptunk egy merész repülőst is. A táblát nehezen tudtuk elolvasni, de Tibi segített a második karaktert megfejteni. A búcsúesten megkaptuk az elismerő oklevelet, amely méltó koronája ennek a túrának.

Székelykő a várbólForrás Borozó Pince
Itt laktunkTábla
TemplomAz utca
Nyitásra várvaA gulya
3P (pörkölt + puliszka + pálinka)A faluból
FelfelePihenő
Fentről a faluFent
LegfentebbFentről az akasztó domb
A csapatRéka a csúcson
Repcsi közelrőlHazaérve
Az oklevél 
krisz.v 2010.08.22 14:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.30
Több napos Fogarasi-havasok túra után felkészületlenül érkeztünk a célhoz, (nem néztem meg, hogy van-e láda) de szerencsére egy magyar csapattal találkoztunk a hegytetőn, így már csak vissza kellett sétálnom leolvasni a jelszót. :) Köszi nekik is! Meg a rejtést is. :)

VasG 2010.08.21 10:00 - Egyéb
2007 után újra itt, gyönyörű időben, lelkes és kitartó csapattal. Megunhatatlan a Székelykő, akár már holnap elindulnék megint felfelé.

bmarianna 2010.08.03 12:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.97
Torockóról fel, Szentgyörgy felé le. A páromnak még rádióznia is sikerült a Székelykő tetejéről! Ja, és láttuk Torockón kétszer felkelni a napot!
jeti-matterhorn, Ági, Bia, Marci, gyattis, Ibi, Szilvi, crox, J. Zoli, HA8LCA, bmarianna

Crox 2010.08.03 12:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.38
Tűző napsütésben mentünk fel, ami rendesen kitikkasztott bennünket. Sajnos a jelszó alig olvasható. A táblát leöntötték sárga festékkel és több sziklára is locsoltak belőle.
jeti-matterhorn, gyattis, Agi, Bia, Marci, Ibi, Szilvi, J.Zoli, bmariann, Jozsi-HA8LCA

jeti-matterhorn 2010.08.03 12:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.34
Crox,gyattis,Agi,Bia,Marci,Ibi,Szilvi,J.Zoli,bmariann,Jozsi,HA8LCA

Mocskos munkát végeztek a festékkel.Legkozelebb festünk mi is. Nem csoda,ha nem "találják" meg.

imecszoli 2010.08.02 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.78
Sajnos a tábla le van öntve festékkel és elég nehezen olvasható, de remélem eltaláltuk.
Ez az első "virtuális" ládám...
Köszönjük!

Útban a cél felé 
Qnci 2010.07.30 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.64
A 9 napos túrán ezt vártam a legjobban,hogy a Székelykőről nézzek szét.
Autókkal mentünk fel,már az is jó volt ,de fent lenni még jobb.
Igen ahogy Kali barát mondja olvashatatlan a tábla.
Ja és ide is tettünk Magyar zászlót.
Ja és még valami:legközelebb viszek festéket,az biztos.
Kérném a rejtőt,hogy fotók alapján elfogadni szíveskedjen. Köszönettel:Qnci

[Jóváhagyta: MikiCache, 2010.08.09 18:04]

Kali4x4 2010.07.30 11:00 - Megtaláltam
M4x4 Túra Egyesület szervezésében Qnci és Recefice társaságában.
Erdélyi túránk egyik legszebb élménye volt körbe nézni a Székelykőről! A tábla számunkra is olvashatatlan, ezért kérem a Rejtőt a fotók alapján fogadja el megtalálásként.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2010.08.03 20:38]

ETUS42 2010.07.29 18:00 - Egyéb
Erdélyi kirándulásunk második ládája lett volna. Késői ebéd után indultunk a Székelykő meghódítására. A júliusi esőzések miatt elég csúszós-vizes-sáros volt a terep. Megmásztuk a Nagy-árkot, jól elfárasztott bennünket, de a tetejéről visszafordultunk, mert már kezdett lemenni a nap... :) Egyszer még meg kell ezt ismételni.

Felfelé az elején...Laura
A Torotzkay-vár
 
kupec 2010.07.28 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.23
Kellemes túra, bár a felvezető ösvény gyalázatos állapotban van, még itt Boszniában is jobb a helyzet. Felfelé alig 75 perc alatt sikerült abszolválni a távot, az erdőn keresztül lefelé vezető út viszont a saras talaj miatt sokkal rosszabb. Akkorákat estünk, mint az ólajtó.
Torockó mostanára már olyan, mintha a Szentendrei skanzenban vagy Hollókőn kirándulnánk, már nem sok köze van az Erdélyi valósághoz.
Mindegy, azért még szép.
A jelszót viselő tábla olvashatatlan, kérnék szépen egy elfogadást.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2010.08.03 20:38]

 
Mytikas 2010.07.16 20:24 - Megtaláltam
+

soka9001 2010.07.15 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.56
Megtaláltuk.
Torockószentgyörgy felől közelítettünk és Torockón érkeztünk Szabolcs kocsmájához aki az emléklapot is kiállította részünkre. Ezzel is bizonyítván, hogy nem mindennapi kitartásról tettünk tanúbizonyosságot és halált megvető bátorsággal, végtagjainkat nem kímélve a csúcsra mászva felgyalogoltunk a TOROCKÓI SZÉKELYKŐ 1128 méteres sziklagerincére. A hajdani székelyvár romjain megpihenve, hogy innentől a nemzet felvirágoztatásán fogunk munkálkodni.
Megjegyezném, hogy a tábla állapota már kivánni valót hagy maga után. az-az a leolvasás már nehézséget okoz. Nehezen olvasható.

felfelészamócázás
FentLenézve a csúcsról
MegpihenveLefelé
Útközben forrásMegmásztuk
Torockóról visszanézveTúraútvonalaink
Gábor és Edit 2010.07.15 10:20 - Megtaláltam
A jelszót tartalmazó tábla olvashatatlan, kérem a képek alapján a megtalálás elfogadását.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2010.08.01 14:26]

Levi csapata 2010.07.09 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.93
Megtaláltuk,Torockón töltöttünk egy hosszú hétvégét a bővebb családdal.Nem maradhatott ki a Székelykő megmászása sem.Torockó testvértelepülésünk így viszonylag elég gyakran járunk ide,csapatunkból szinte mindenki többedszerre mászta meg,legtöbbször a nagypapa,aki most 72 évesen is megtette.Most először a ládát is begyűjtöttük.Felfelé középen a sziklák között még csak a levegőhiánnyal kellett küzdenünk,lefelé szándékosan az erdőn keresztül/bár tudtuk,hogy a megelőző napok heves esőzései miatt nem lesz egyszerű/ jöttünk le.Nem volt könnyű,többször letértünk az útról a fák közé,hogy tudjunk kapaszkodni valamibe és gyakran előfordult,hogy ez a valami csak egy "hecsedli"bokor volt.A fenti kövön magyar színek vannak,de a tábla nagyon nehezen olvasható,szerencsére Torockón lakó barátaink jól tudnak románul,így megvan a jelszó.

12
34
56
7 
PPLLJ 2010.06.21 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
Elriasztott bennünket a láda leírásában több ponton is hangsúlyozott nehézség, ezért a három gyerekkel (legkisebb 4,5 éves) úgy terveztük hogy kihagyjuk a Székelykő meghódítását az Erdélyi körutunkból. Nagyon kedves, és profi torockói szállásadóink (Aranyos Panzió) viszont - látva gyerekeink mozgékonyságát jó szívvel javasolták nekünk ezt a programpontot, amiért nagyon hálásak vagyunk, mert egész erdélyi körútunk egyik legszebb és legemlékezetesebb napja lett. (Nem beszélve arról, hogy a másnapi hosszú útunkon - Gyergyószentmiklósra - nem kellet az izgága gyerekekkel kínlódni az autóban.)

[Jóváhagyta: MikiCache, 2010.07.25 18:09]

fodorcsalad 2010.06.21 00:00 - Nem találtam meg
A 600 méteres szintkülönbségből sajnos csak kb. 300 métert sikerült megtennünk, mert a víz utunkat állta. Eleredt egy kis zápor, és a patak is kissé meg volt duzzadva, így a csúszós köveken már nem bírtunk tovább menni (9 és 13 éves gyerekekkel). A Székelykő nagyon szép, még visszajövünk és megpróbálkozunk talán újra.
Torockón szálltunk meg, pont úgy mint Mikicache. :)

[Elutasította: MikiCache, 2010.06.30 10:57]

Petri Bertúr 2010.06.19 12:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.52
A fél csapat (Pet és Túr) felért, a lányok visszafordultak. Egyszer ők is minden bizonnyal feljönnek majd. Gyönyörű a hegy, köszönjük!

Pet és Túr a hegyen 
szbarna 2010.05.31 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.33
Torockóra jöttünk osztálykirándulásra, és természetesen az első túránk ide vezetett fel. Gyönyörű napsütésben gyönyörű helyen hatalmas élményt szereztünk, lefelé a hegyről a Székelyvárat megkerülve ereszkedtünk le vissza Torockóra, ez az út meglehetősen sáros volt, kevés ruha maradt tisztán. Az egyetlen szépséghiba, hogy az oszlop most piros-sárga-kék színekben "pompázik", kérjük a következő kessert, hogy mindenképpen vigyen fehér és zöld festéket, kijavítva ezt a helytelenséget!
Köszönjük a pontot, bár azért lehet, hogy egy láda is elfért volna, de megértem az ezzel járó nehézségeket.
szbarna

kitikatika 2010.05.21 00:00 - Megtaláltam
Sose volt még ilyen jó.... ;)

katica 2010.05.10 12:27 - Megtaláltam
picit kesobb

tivi2007 2010.04.25 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Két évvel ezelőtti kirándulásunk alkalmával Torockón száltunk meg, de nem másztuk meg a Székelykőt mert más volt a programban, de most meglett.
50 fős túra csapatból 33 fő megmászta a nem könnyűnek mondható Székelykőt.
A betonoszlopon a tricolort számítógép segítségével helyreállítottuk.
Állandóan a románok átfestik és a magyarok helyreállítják, pont az utánunk jövő magyarok vitték is a festéket.

pokers 2010.04.25 14:11 - Megtaláltam
A festék pereg a tábláról, egyre nehezebb elolvasni a szöveget, így sikerült is egy betűt elnézni, de a rejtő megadta a helyes jelszót.

A csúcsot jelző betonoszlopról már nem a magyar, hanem a román trikolor köszön vissza :(

dianthus 2009.10.01 00:00 - Megtaláltam
gyönyörű

Dundus & Co 2009.09.09 09:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.22
A kék jelzésen mintegy másfél óra alatt jutottunk fel az elágazáshoz gyönyörű időben. Leszedtük a www.rejtekhely.ro két ládáját, majd visszafelé indultunk a piros jelzésen. Arra a megállapításra jutottunk, hogy a piros útvonal, bár erdőben megy, mégis nehezebb, főleg, ha sár van. Figyelem! A tetőn két kígyót is láttunk, a falubeliek azt mondták, hogy viperák lehettek.

szelt 2009.09.01 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
ok
még szerencse hogy lefényképeztem a táblát...!

Hev 2009.08.17 12:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.19
Megtaláltam.

"J&J" 2009.08.14 12:15 - Megtaláltam
A BEAC Erdély-túrájámak hetedik találata. A felirat valóban szinte olvashatatlan, de gyermekcipóben járó romántudásom kisegitett.
Szálláskeresés közben véletlenül keveredtünk a Torockó vendégházba, ahol a ház asszonya, Katalin nagy szeretettel fogadott, és még valami ismerös jelet is találtunk.

 
fpal 2009.08.10 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
OK

Barangoló alias elel 2009.08.01 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.78
Először Erdélyben, ráadásul ilyen fantasztikus helyen. Sajnos mint játék rögtön kudarc, mert egy betű (vagy karakter) kivételével a jelszót nem sikerült leolvasni az enyészetnek indult tábláról és a próbálkozások nem vezettek eredményre.
Kérem a megtalálás elfogadását a fényképek alapján.
Köszönöm a rejtést!

[Jóváhagyta: MikiCache, 2009.08.30 19:10]

turulteam 2009.07.24 07:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.41
Hajnali ötkor útnak keltünk, hogy szembe menjünk a Napfelkeltével. Páratlan élmény:-) Minden tudásomat összeszedtem, de a táblán nagyon kopott a felirat. A csúcskőnél mi 1131 métert mértünk és olyan szél volt, mintha egy óceánjáró fedélzetén lettünk volna.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2009.08.08 17:56]

 
zsoooc 2009.07.22 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.52
Júliusban jártam a Székelykőn, nem tudtam, hogy van ott "láda", ezért nem is kerestük:) Nagyon szép hely, gyönyörű kilátással. Aki ellátogat Torockóra, érdemes felmenni a Székelykő oldalában található barlangszájhoz. A torockóiak ide menekültek fel az ellenség elől. Érdemes szemüygre venni a sziklára írt felíratokat. Még egy 1669-ben keletkezett írást is találtunk:)

[Jóváhagyta: MikiCache, 2009.11.15 18:23]

Nagy-Magyarország kövekből kirakva
A "Vesszen Trianon"-t már én raktam hozzá:)
b.zs. 2009.07.20 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.69
OK!

SZACSATOUR 2009.07.16 08:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Iskolai kirándulás...
Nem tudtam hogy itt is van láda. Emlékszem valami rozsdás táblára a hegyen, utólag már bántam, hogy nem fotóztam le.
Remélem a mellékelt képek bizonyítanak.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2009.11.15 18:23]

Elégedett mosoly :)A hegytető
Tutu2 2009.07.15 11:00 - Megtaláltam
Nem tudtuk elolvasni. Kérjük a képek alapján elfogadni. A hely csodálatos. 2006-tól fogva minden évben meglátogatjuk.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2009.07.27 11:26]

barothba 2009.05.01 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.30
Nagyon szép időben sikerült megtalálnunk. A terep valóban kemény, de csak akkor, ha túl gyorsan akar valaki felérni. Köszönjük a rejtést, remélem még lesz hasonló.

wade 2009.04.24 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.30
Gyönyörű a táj! A piros majdnem-hegymászós útvonalon vánszorogtunk fel.. (mit keres az erdő/hegy közepén-felúton egy bazinagy fém-valami? :) Kimerítő volt a túrázáshoz nem szokott csapatunknak, de nagyon-nagyon élveztük minden percét!
(nagyon nehéz a jelszót leolvasni, az idő elnyűtte ... konzultálok az elrejtővel)

[Jóváhagyta: MikiCache, 2009.05.20 23:09]

Kilátás a csúcs közelébenAlant a Torockószentgyörgy
Itt jöttünk leItt mentünk fel
Hú de magasan vagyunk 
Pet 2008.10.30 11:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 3.50 súly: 3.60
3 éjszakára jöttünk telelni Torockóra. Túl kevés volt...

 
nbalazs2 2008.09.14 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.90
A táblán látható 1.5 órás szintidő tartható. Rövid, de nem könnyű túra, aki felmegy, csodálatos kilátásban lesz része.
Köszönet a rejtőnek.

 
targonczas 2008.08.21 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.75
ok

beatlowe 2008.08.19 09:36 - Megtaláltam
Gyönyörű túra. Bár a kerülőúton jöttünk lefelé ami kicsit csúszós volt.

 
Kati&Gergő 2008.08.18 19:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.08
Az előző nap után (Toroczkay vár) újra az érzés: az élet szép. (Igaz, ezért most keményebben meg kellett dolgozni, mint a vár esetén.)

egyedk 2008.08.18 19:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.49
A túlélőtúrázó csapattal két éve idő hiányában nem jutottunk fel a Székely-kőre. Most ez az élmény is megadatott. Gratulálok a mászó-társaknak!
A barlangok és a tengerszemek azonban kimaradtak. Talán újabb két év múlva ...

Jázmin 2008.08.18 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.67 súly: 2.41
Hát, ez meredek volt, de a látvány mindent megért! Viszont csak óvatosan! A kő marad!

Cirip & Cicmic 2008.08.13 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Megerőltető túra volt a tűző napon, de megérte a fáradságot! "Szintidőn" belül teljesítettük, odafelé és visszafelé is a kőtengerben gyalogoltunk. A tetőn nem járt a levegő, meleg volt és a fürkészdarazsak is csíptek, de gyönyörű volt, mindenkinek nagyon ajánlom. Köszönjük a rejtőnek ezt a csodás ládát és a jelszó helyes kiolvasásához nyújtott segítséget!

bakoba 2008.08.12 12:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.52
Sokak szerint Torockó az egyik legszebb erdélyi falu, szerintem biztosan az. A Székelykő meghódítása 4-5 óránkba telt, de a fizikai teljesítmény ill. a csodálatos kilátás miatt megérte. Megtalálók: Bakobáék, Katona és Kristóf család. A jelszót tartalmazó táblán a felirat kopott, a szóközök jelenléte/hiánya sem egyértelmű, emiatt csak jelszó nélküli megtatlálást tudtunk teljesíteni (a tábla fotóját, mint bizonyítékot megőrizzük).

[Jóváhagyta: MikiCache, 2008.08.18 20:22]

Baggio10 2008.07.22 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.85
Szép túra, jó idő, gyönyörű kilátás. Köszönjük!

SirLes 2008.07.22 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.80
Szemerkélő esőben másztunk fel Székelykőre. Felfelé nagyon csúsztak a kövek, lefelé pedig a másik oldalon az agyagos talaj. De mivel épségben leértünk jó kis túra volt. A forrás pont jó helyen van, teszteltük a vízét :)

hajnal6 2008.07.20 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.36
Nagyon szép hely! Mindenkinek ajánlom a megmászását....a tetőn élmény pihenni, nagyon szép a táj. A falucska nagyon hangulatos...érdemes egy éjszakát ott eltölteni.
Köszi a rejtést!

túráZoo 2008.07.20 11:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.24
Csúcs... hely és idő, még a 30-as faktor ellenére is ropogósra sültünk a gerinc mentén a várig. (A jelszót már kezdi titkosítani az időjárás.)

Nosztalgiával gondolunk vissza a Torockón eltöltött, vendégszeretettel bélelt napjainkra és persze, a menetrend szerint érkező tehénkaravánra. :-)
Köszönjük a korrekt leírást és a nyálcsorgatóan jó fotókat!

álomfogók 2008.07.14 11:00 - Egyéb
Az előző napi hegymászást egy levezető séta követte a faluban, sajna csak hármasban, míg a többiek épülgettek. És mivel a láda (rövid)névadója maga a falu, hadd tegyek fel pár képet.

álomfogók 2008.07.13 13:30 - Megtaláltam
Reggel megkérdezték szállásadóink (Torockó, Demeter Vendégház, közvetlen a hegy lábánál, legfelső utca, utolsó ház), mi a mai program. Mondtuk, oda mennénk fel. Kánikulai napnak néztünk elébe (és úgy is lett), ráadásul nem is túl korai órán indultunk neki a hegynek. De ezt nem lehetett halogatni, ennek kellett lenni az első programpontnak. Nem mondom, gyakran megálltunk felfelémenet. A bőven magunkkal hozott víz is elfogyott, mire (nagyon jókor) a forráshoz értünk. Jól jöttek az út mellett elszórt fák, mivel azok árnyékában a minimális légmozgás is kellemesen hűsítő szellőnek érződött.
A csúcsra érve elsőként a fentlétet étveztük ki, majd a Székelykövet, aztán a panorámát és ezek után kerítettünk sort a jól megérdemelt ebédre az 500 méterre levő facsoport nyújtotta árnyékban.
Azért lefelé is jól megdolgoztattuk az izmainkat, talán még jobban mint felfelé menet. A forrásvíz újfent igen jólesett.
Ami meglepett: annak ellenére, hogy micsoda tömeg fogadott minket előző este a faluba érkezvén, összesen ha egy tucat emberrel (négy csoportban) találkoztunk a jó pár órás kirándulás alatt és egyikőjük sem magyar volt.
Másnap felfedeztünk a Forrás Borozón egy érdekes feliratot, amely miatt este vissza is tértünk és Jó Balogh Szabolcstól meg is kaptuk az igazoló okiratot (mellékelve).

Gergő és az álomfogók

VP 2008.07.12 19:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.50 súly: 4.21
Naplemente a Székely-kőn.
Még este is nagy volt a forróság.
Elférne itt egy láda is!
Bihar-Torockó kirándulás. Ezen a napon: Berkesi-szoros, Tordai-hasadék, Toroczkay-vár és naplemente a Székely-kőn.
VP, Mila

NaplementeHoldfelkelte
Cs.Pityesz 2008.06.21 00:00 - Megtaláltam
ok

H. Gábor 2008.06.16 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.10
Torockó Túra 2.3.8
Magányos túra, a leírhatatlan szépségű hegyen. Kemény dió megmászni, de mindig jön valami ami miatt muszáj tovább menni, hol a jéghideg vizű forrás csábit felfelé, hol egy bástya, hol egy láda... Annak ellenére, hogy ezen a kavicson a túrázás lefelé menet is fájt, nekem ez volt a 2008 Torockó túra csúcsa!
Eszter, Barnus, Dodó, Sebike, (lélekben Honka is!!!) +én.

"Trianonba akarok menni, a dolgokat a helyükre tenni,
Hogy lehessünk Nagyszalontán, családi körben eztán.
Hisz, amiről nem mondunk le, az mindig a miénk marad:
Kolozsvár, Pozsony, Zenta, Munkács, Udvarhely, Arad
Mert hát, MAGYAROK LEHETÜNK EGYENKÉNT,
DE LEHETNÉNK EGYEK MIND,
MAGYARKÉNT!"

Bütyök+Zulu 2008.06.16 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Már pár éve, első látásra beleszerettem a Székelykőbe, de akkor nem gondoltam még, hogy egyszer fel is jutok a tetejére. meg persze le is. Hát nem tudom melyik volt a nehezebb. Mindenesetre úgy, hogy közben filmezni és fotózni is, míg a többiek szépen haladtak felfelé, elég macerás volt. Hamar elhúztak, mi meg csak "loholtunk" utánuk. Kata, Bogee és én, a sánták csapata elég lassan haladtunk felfelé. Anikó tartotta bennünk a lelket, és egyszer csak felértünk. Aztán még felljebb mentünk, és élveztük a diadalt, és a látványt, meg persze a szendvicseket is. Utóbbiból jutott hűséges kísérőnknek, a röptében Buksira keresztelt kutyusnak is. Útközben fotóztunk ezerféle szépséges virágot, és a hegytetőn-ki gondolta volna- az alúlról csupasznak vélt sziklán, pazar virágzó rét fogadott. lefelé még megkínlódtunk, és azzal az indokkal, hogy H.Gábort meg kell várni, jó nagyot phentünk. csodaszép volt.

trainux 2008.06.16 10:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.80
Torockó túra
Ez volt az egyik kedvenc túrám, felfelé kicsit izzasztó, lefelé kicsit térdnyüvő, de fent a kilátás és az utána maradó élmény mindent kárpótol. A Csapattal tartott még a faluból egy kutyus is, ő is kinyúlt a végére :)

Kilátás a Székelykőre a várból
Megy a hadsereg: "Erdély újra Szabad lesz és Szabad marad!"'panoráma fentről
ésTöri 2008.06.16 10:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
A túra csúcspontja ez a kavicska!!! :-))) Hihetetlen, hogy megmásztuk. Az "aljából" feltekintve, nincs is út, megmászhatatlan. Mégis mehódítottuk, vagy inkább Ő hódított meg minket. Szerintem inkább az utóbbi!!! :-)))
Köszönet érte Mikinek és Anikónak, nem utolósorban a Csapatnak!!!

Köszönet a rejtésért!!

encso 2008.06.16 10:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Csodálatos kirándulás Torockó v.02

Éva 2008.06.16 10:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.47
Bár a Torockó-túra előtt alaposan felkészültem a tavalyi képeket nézegetve, saját szememmel látva mégis egész más élmény volt! A helyszínek közül biztos, hogy ez marad meg a legmélyebben az emlékezetemben.
Nem hittem volna, hogy Buksi, a falubeli eb végigkísér minket az úton, de jutalmul a végén a sofőrünk jóvoltából hazafuvaroztuk Torockóra:-)
Mellesleg a héten itt éreztem először az öregedés csalhatatlan jeleit: felfelé már könnyebben megy, mint lefelé...

totzoli65 2008.06.16 10:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
Hiába találtuk meg a liftet ;-) , sajnos pont ma volt szabadnapos a kezelője :-( így tehát maradt a lépcső :-)). Jó volt, a kilátás kárpótolt azért a pár méter egyenetlen talajért. :-) Ismét tátva maradt a szánk! A növényvilág sokszínűsége egyszerűen káprázatos!

nem tűnik egyszerűnek, pedig az!a lépcsősor :-))
itt most épp a sárga az uralkodó színés följutottunk!!!
fkmaster 2008.06.16 10:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.95
Torockó túra alkalmával jutottam fel a csodálatos panorámájú hegyre. Köszönöm a lehetőséget!

Ildióbuda 2008.06.16 10:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
Jöttünk, másztunk, izzadtunk és győztünk! Felejthetetlen élményben volt részünk! Köszönjük neked Te rejtő! :-)

Walker 2008.06.16 10:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.27
Egy hét Erdélyben ! Már régóta készültem, végre sikerült csatlakozni egy kitűnő társasághoz, kiváló szervezésben. Itt tényleg érvényesült Janó kolléga mottója (amit én is magaménak érzek) : ....az út élménye a lényeg .....a láda csak ráadás ! Gyönyörű helyeken jártunk, rengeteg élményban volt részünk. Biztos vagyok benne, hogy a legmaradandóbb emlékek a legnehezebb túrák rossz időben maradnak. Köszönet a szervezésért, és a jó társaságért.
Lentről könnyebbnek gondoltam a feljutást, de azért legyőztük! Ritka szép szikla, de a lábánál fekvő falu hangulata talán még nagyobb élmény.
Köszönet a rejtőnek.

Bubuka 2008.06.16 10:32 - Megtaláltam
A Torockó v2.0 túrán. Pár éve jártam Torockón, már akkor lenyűgözött a "kavics" látványa. Akkor nem turistákkal voltam, csak alulról csodálhattam. Örülök, hogy volt alkalmam közelebbről is megismerkedni vele.

arrabona 2008.06.16 10:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.91
Torockó 2. túra hetedik ládája. Az egy hét alatt akárhányszor elmentünk a hegy mellett mindig azon csodálkoztam, hogy hogyan jutottunk fel rá. :o)

 
akosgy 2008.06.16 10:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.48
Torockó v2.0 keretében. Az első szép nap, melyen nem kaptunk esőt. Reggel valahányóra:59-kor fel Torockóra, majd a főtérről egyenesen neki a hegynek és a Nagy Ároknak. Útközben találkoztunk egy-két, még kezelhető méretű juhászkutyával is. Felkaptattunk a nyeregre, majd onnan páran átmentünk a kisebbik, valaha várat rejtő csúcsra, ahonnan a hatalmas mélység mögött kiváló kilátás nyílt a vendégházra is. A Székelykő csúcsáról szintén csodás a kilátás a két falura és a völgyre. A közös fotózkodás és üzemanyag-utánpótlás után elindultunk Torockószentgyörgy irányába a 'lankás' lejtőn, melynek dőlésszöge később simán verte a felfelé vezető útét. :) Apró szívfájdalmam, hogy egy valódi ládát itt már azért szívesen találtam volna.
Köszi a rejtést és a túrát! :)

Nagy ÁrokHelyismerettel rendelkező kísérőnk :)
Középen a vendégház 
Luxi69 2008.06.16 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.96
Torockó v2.0 túra alkalmával teljesítve.

Jó kis mászás után gyönyörű kilátás fogadott!
Mikor megyünk újra????

Mackka 2008.06.16 10:30 - Megtaláltam
xx

SylverRat + Bogee 2008.06.16 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Torockó túra v2.0 7/15.
Minden tiszteletem a csapatnak!!! Csodaszép időben, szemet gyönyörködtető látvány. Szebbnél szebb virágok, finom forrásvíz, magasodó sziklák, gyönyörű panoráma. Kellemes séta. Maradandó élmény!
Szerintem lehetne hagyományos a láda.

kl 2008.06.16 10:30 - Megtaláltam
Megérte

kriger 2008.06.16 10:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.67
Torockó v2.0 túra

Puszkany 2008.06.16 10:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.06
Ozeki videoanyagából felkészülve, simán teljesíthető a felfelé vezető út egy nagy levegővel. Lankás kanyonban könnyedén suhan az ember felfelé, ahogy megteszi a pár száz méter szintbeli különbséget, alig 2km alatt. :) A kilátás mindenért kárpótol érdemes a csúccsal szemközti gerincre is kimenni és gyönyörködni a látványban. Az út lefelé is hasonlóan kellemes, de adjon erőt Torockó főterén álló vendéglátó egység. A kínálat szerény, de a csapatot több esetére lekötötte.

 
Zsézsé 2008.06.16 10:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.32
Megvan! Torockó v2.0 túra keretén belül.

Láp Lidérce 2008.06.16 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.07
Csodás Erdély 7.

MaciMac 2008.06.16 10:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Először felnézni, azután lenézni, és közben csak menni, menni, hogy az ember úgy érzi, nem bírja tovább, és a végén a gyönyör. Na itt még nem volt vége, de a csúcsra szeretek mindig a legjobban emlékezni.

Ata72 2008.06.16 09:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
A 2008-as Torockó túra csúcspontja számomra ez a kavics. Köszönet Anikónak és MikiCachenek hogy elhoztak ide... Egyet sajnálok. Hogy nem ez lett a félezredik találatom. [493.-nak sikerült.]
A szívem csücske lett ez a hegy, de azt hiszem -pontosabban tudom- hogy nem csak nekem! De ehhez fontos volt hogy ott legyünk egy hétig együtt a közelében, a CSAPATTAL!

 
Csaba & családja 2008.05.06 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.87
Hatalmas élmény volt a hegy megmászása, és a kilátás minden fáradtságért kárpótol. Sajnos nem volt időm felkészülni, és már csak utólag vettem észre, hogy itt is van "láda". Azért remélem a fényképek elég meggyőzőek lesznek.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2008.05.18 09:21]

 
BARLANG-ASZOK 2008.02.09 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.36
Egy GPS-es versenyhez keszitettuk el az utvonalat (http://www.erdelykalauz.com/verseny2008.php). Vegigjartuk a Szekelykovet Deltol-Keletig. Gyonyoru ido volt.

 
kálcium 2008.02.02 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
Az ETP-hez ( etp.hu ) trekkeltük le a Székelykőre felvezető másik két K+ jelzésű ösvényt.
A Székelykőről a gerincen haladó K+ ösvénynek a Székelykő "nyakán" levezető szakaszát nem ajánlom esős, ködös időben!
Hó csak nyomokban volt, a gerincen legelő kecskenyájjal találkoztunk.
Meglátogattuk a Baglyos oldalában levő volt vasbányát is.

A megtett útvonalAz útvonalunk az ETP-n
A Székelykő gerincének déli nyúlványaFebruári kecskenyáj
Leereszkedés a Székelykő nyakánA kőlyuk felülről nézve
Torockói tájFebruári naplemente
Kis VajorA volt vasbánya egyik bejárata
BiharyG 2007.09.27 10:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
Jó másfél éve jártam Torockón először, azóta nézegetem a hegyet. Ide fel kell mászni! Többször is megpróbáltuk, de az időjárás mindig közbeszólt. Most végre csodálatos időben érkeztünk, úgyhogy nagy lendülettel neki is futottunk. Később aztán lassítottunk kicsit, amikor már a fülünkön is vettük a levegőt... Azért előbb-utóbb felértünk :)
Tökéletes hely, méltó befejezése az idei erdélyi kirándulásunknak, nagyon tetszett, köszönjük!

BiharyG + Zsuzsi

Yoda&lukit 2007.09.22 14:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.71
Torockon toltottunk 1 hetet, ekkor masztuk meg a Szekelykot. Nem volt egyszeru, az tuti. Szegyenszemre Yoda mester jobban birta, mint en.

Itt mar meg kell gondolni, h hova lepszA helyzet fokozodik
Akikkel feljottunkMar ezert megerte
ŐszYoda mar csak mosolyogni tud:)
 
meli&co 2007.08.17 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.49
Megvan!

HertlikMiska 2007.08.14 18:23 - Megtaláltam
Sokadszorra is csodás
Gps nélkűl kerestük, csak 1 táblát találtuk.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2007.10.08 19:53]

IndulásNézelődés
ErőgyűjtésIsmerkedés
Jutalom kép 
pocsibalazs 2007.08.08 15:09 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 1 web: 5 átlag: 3.00 súly: 2.60
Tündérország... Köszönöm a segítséget a rejtőknek!

LótiFuti 2007.08.06 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.87
Első erdélyi "ládánk". A gyönyörű hely megérdemelt volna egy igazi ládát, de ezt véletlenül se tekintsétek szemrehányásnak ... nem az hely, ahol könnyen megoldható a karbantartás.
Már maga az emelkedő megmászása is egy életre szóló élmény (többen is esküdöztek, hogy soha többé ebben a büdös életben (:-)), de azért mi majd duplázunk, ha megint arra járunk.
Egy, a helyszínen kapott, kedves, jó tanácsnak köszönhetően a pirossal jelzett sártengert elkerültük, és Torockószentgyörgy felé jöttünk le a gerincen. Egyből be is irányoztuk a Toroczkay várat.
A Székelykőn lévő romoknak a koordinátáját nem tudja valaki?

www.zivatar.hu 2007.08.03 16:23 - Megtaláltam
ok

jannesz 2007.08.03 16:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.72
Szép a hely, csak kissé nehéz megmászni.

MacGyver 2007.08.03 16:23 - Megtaláltam
Szép hely.

Geofánt 2007.08.02 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.72
Torockói kirándulások első túrája. Felfelé a Nagy-árkon, lefelé a bal oldali lejtőn, a sártengerben csúszkáltunk le, mind a nyolcan: Panka, Lívia, Zsóka, Erika, Brúnó, Misó, Jákó és István.
Köszönjük!

Előttünk a célA cél előtt
PihenőDacol
Kesserek vágtak hajdan e tájnak :) 
Gyöngyusz_001 2007.07.30 08:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.94
Megvan...azt hittem meghalok, mire felérünk. De megérte. Aztán utána azt hittem meghalok, mire leérünk. Utólag azt mondom, lefele sokkal rosszabb volt, annak ellenére, hogy egy másik úton jöttünk le. Hosszabb is volt, meg szerintem rosszabb is. Majd jövőre újra jövünk. Torockó fantasztikus hely. Ezek a házak...Az estéinket azzal töltöttük, hogy vártuk, ahogy jönnek haza a tehenek. :) Köszönet a rejtőnek a segítségért, számomra nem volt egyértelmű az, hogy miből áll a jelszó. Köszönjük.

Torockómaga a Székelykő
Torockó, Fő utcaSzékelykő Torockó főteréről
mala 2007.07.23 12:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.59
Ott voltunk! Csodálatos volt. Oda-vissza 4 óra, de két tízéves sráccal. Szinte minden összejött, csak a GPS és a leírás maradt a faluban. Én mindent fotóztam, sőt az egyik tábla hátulján még a ceocachingos cimkét is találtam. Az útjelzőkről is készítettem fotókat, de valószínűleg nem arról. Öt próbálkozás után feladtam a kísérletezést.
Bárhogy is legyen csodás élmény volt. A tetőn a szögletes kőoszlop le van mázolva, csak sejteni lehet a színeket.
Köszönet a rejtőnek, nélküle nem jöttünk volna erre.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2007.08.07 20:01]

Evab 2007.07.06 12:05 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

ZoLiza 2007.06.13 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.41
Már többször jártunk a székelykőn de csak most találtam rá a geocachingon és mivel minden túrista táblát lefotózom hát meg próbáltam...
Az igazi megtalálás ideje 2005-06-28 14:17

lgaga 2007.06.13 12:36 - Megtaláltam
később

Japan 2007.05.31 23:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.85
Csodálatos mind alulról mind felülről nézve! A forrás vize nagyon finom szinte ízletes. Rengeteg paplan ernyőst látni, és ha szerencséje van az embernek pásztorokat, hegyi lovasokat! Esős időben ill. utána a piros jelzésen lejönni extrém beállítottságra vall. Nagyon szép nem lehet vele betelni, évezredek óta uralja a tájat!

Fonte 2007.05.27 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Részletek később

Marcsi 2007.05.27 09:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Csapatban

SzaFru 2007.05.27 09:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.60
A jelszó leolvasása után megmásztam a többi csúcsot is. :)
Nagyon szép volt.

NaSza 2007.05.27 09:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Csúcsok csúcsa. MEGCSINÁLTUK! Igaz a végére egy picit meghaltunk.

 
BiBoLi 2007.05.27 09:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.69
Az 50. megtalálásom, ami számomra egyben a Torockó-túra legeslegeslegje !! Köszönöm a rejtést !

ssophie 2007.05.27 09:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Ez a nap nehezen indult. A geocorsa serege úgy ahogy volt, kollektíven elaludt, úgyhogy késve száguldottunk a remek úton Torockó fele. Egészen addig, amíg rá nem jöttem, hogy a bakancsom bizony a szobában maradt, így fordultunk is vissza. Kuliszék furán néztek mikor 10 percen belül már vissza is értünk a házhoz. Mire végre odaértünk, ahova kell, a többiek már majdnem el is indultak, így hátvédnek maradtunk. Már rögtön az elején sikerült kissé pánikba esnem a mágikus V betűs szó túl sokszori pmr-beli emlegetése során, de végül majdnem sikerült csúszómászókkal vló találkozás nélkül megúszni a napot.

Egyébként meg kicsit meghaltam felfele is meg aztán lefele is, de hiba lett volna lent maradni. Hatalmas élmény.

Belga 2007.05.27 09:16 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.88
Belehaltam, de azt hiszem most már megmaradok!

Levin 2007.05.27 09:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
.

kulisz 2007.05.27 09:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
II. Erdély (Torockó)-túra 7.

részletek, képek később

csi/2 2007.05.27 09:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.49
Megvan!

Akebono 2007.05.27 09:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Torockói túra. ZSÍR!!!!!
Bővebben itt:
http://kessersztori.blogspot.com/2008/01/erdly-torock-tra-2-rsz-akebono.html

Márta 2007.05.27 09:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.35
később

Maya 2007.05.27 09:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.32
ok, részletek jönnek....

Csigabiga 2007.05.27 09:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.63
Meghódítottam!
A Mikicache által szervezett Torockó-túra alkalmával.
Korán indultunk, hogy a reggeli árnyékban másszunk fel a Nagy árokban. Letettük a kocsikat Torockón, majd gyalogosan nekiindultunk az egyre meredekebb útnak. amikor elértük a hasadékot, végre árnyékba kerültünk, de itt kezdődött az igazi meredek szakasz!
Kőfolyásokon, sziklákon, patakmederben másztunk felfelé, néha-néha megpihenve. Amikor elértük a forrást, felfrissítettük a vízkészletünket, majd folytattuk az utat a magasba. Lassanként kijöttünk az árnyékból is, de akkor már szerencsére nem sok volt hátra. Fent, a csúcsok közti nyeregben megpihentünk, majd megkerestük a jelszót. Ezután páran elindultunk a jobb oldali - magasabbnak tűnő - csúcs felé, míg mások balfelé mentek. Sajnos amikor felértünk, kiderült, hogy a másik a magasabb csúcs, de sebaj, innen is szép volt a kilátás! Némi nézelődés után visszamentünk a nyeregbe, ahol lassan újra egyesült a Csapat.
Elindultunk lefelé. A lejutás talán még nehezebb volt, mint a mászás, és már a nap is erősen tűzött ránk!
Amikor visszaértünk a faluba, a helyi kocsmában hideg sörökkel jutalmaztuk magunkat, nagyon jól esett! :o)
Köszönöm a rejtést! :o)

Fotók később!

radpeter 2007.05.27 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
A fináléra készültünk a torockói túrázókkal.
Az esténként fejünk fölé magasodó sziklagigász meghódítása volt a cél!
A faluban hátrahagyva autóinkat estünk neki a hegynek. A korai indulásnak köszönhetően jó sokat tudtunk még árnyékba haladni, a gerinc mögül kibukkanó nap az út kétharmadánál találta meg a csapatot. Jó kis szuszogós felmenetel volt. Volt idő a környező csúcsok bejárására, fényképezésre, a szimpla bambulásra. A lemenetel talán nehezebb volt mint a felfelé út. A görgeteges patakmeder komoly figyelmet igényelt.
Mikor leérkeztünk, csapatainkkal ostrom alá vettük a helyi krimót és mindent megtettünk hogy felszámoljuk sör készleteit. Méltó és megérdemelt befejezése volt a túrának. \o/

 
MukiJames 2007.05.27 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.33
Na ennek a kirandulasnak aztan nagyobb volt a fustje, mint a langja. Mar-mar remtortenetek keringtek a tura elotti napokban a Torocko vendeghaz falai kozott, hogy milyen nehez tura lesz. Ezeket hallva az ember mar majdnem feladta, mielott elindult volna, pedig az mekkora hiba lett volna!

Az izzaszto maszas utan olyan kaprazatos elmeny volt fentrol korulnezni, hogy legszivesebben meg most is ott logatnam a labam... Egyszeruen nem lehet leirni, latni kell es kesz.

Miutan nagyjabol mindenki befutott, csoportfenykepezesnek alcazott benazas zajlott a teton, majd lassan leszivarogtunk Torockoba, hogy Szekelyko utan a varat is elfoglaljuk.

Erika, Muki

SagiK 2007.05.27 08:55 - Egyéb
Sajnos kevés a 10 kép. Első (szigorú) válogatás után is maradt 37. Mire sikerült 30 alá leküzdeni már fájt a szívem. Az utolsó pár kép törlésekor már nagyon nehezen tudtam döntést hozni. Nem is biztos, hogy jól sikerült. Szerencsére akit érdekel, az meg tudja nézni a http://gc.izer.hu/albumok/esemeny/torocko/sagik oldalon.

SagiK 2007.05.27 08:55 - Megtaláltam
Sima drive-inn. Persze csak a parkolóig, onnan viszont nagyon szép, és egy kicsit fárasztó túra. De ha felér a fáradt vándor, egy életre szóló élményben lesz része. Sajnálom, hogy nem mindenki jött föl a felső ponthoz, mert így lemaradt a csoportképekről. Jó lenne, ha valaki "összefotosoppolna" egy teljes csapatot.

zöldfülű 2007.05.27 08:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
Giccs-parádé 9. állomás - hosszan a csúcsokon!
Köszönöm a rejtést + az egész túrát
Ui.: hamarosan képes leszek :)))

itt még csak papírformafelvirradt a nagy nap
eddig csak erről az oldaláról ismertüktódulnak a hódítók
messze van-e még a mesze?közelít a csúcs és a nap
Székelykő-közegyik csúcs - haza-tekintő SzaFruval
másik csúcs - másik triumvirátusnekem az abszolut csúcs! (főleg, ha Dianthus petraeus ssp. simonkaianus...)
VasG 2007.05.27 08:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
A Torockó-vendégház udvaráról nézve hihetetlen volt, hogy fel fogunk menni a sziklára, amikor megláttuk a felfelé vezető utat, akkor méginkább. A panoráma, és a csúcs meghódításának élménye minden erőfeszítést megért. Órákig tudtunk volna még nézelődni a tetőről, de a vészjósló égdörgés lezavart minket. Nagy kaland volt feljönni ide, a hat napos túránk egyik fénypontja.

red6t6 2007.05.27 08:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.38
Köszi a rejtést!
A Torockó turné légies állomása. Gyönyörű, fenséges és lélegzet elállító! Csak szuperlativuszokban tudok beszélni a környezetről. A két első csúcs közötti vízmosásban kapaszkodtunk fel. Meg kellett küzdeni azért, hogy szemünk elé táruljon a táj minden szépsége, de bőven megérte! Sikerült mind a három csúcsot megmászni, és mindegyik tartogatott még további meglepetéseket. A panoráma fenséges és lenyügöző. Nem is ragozom tovább, menj el, és nézd meg! Mászt szí kategória!!

Kőbánya BluesLátlak
Pihenő időOda is megyünk
LevitációLetekinő
Levitáció Part IIPúpra magyar!
Balumaci már túl van mindenen 
ozeki 2007.05.27 08:48 - Megtaláltam
500

kicsit ferde
Hz 2007.05.27 08:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.70
500. találat.
Második alkalommal is közösen ünnepeltünk Ozeki mesterrel, most a 2x250-et.
TTT

Itt néztünk először a hátunk mögé11 perccel később
Még nincs ereje a NapnakNem Bandi... by Fáncsi
FelértünkÍme az 500. ládám:)
A log :)500 by Ozeki
Csúcsponti képSzigorú folyadékpótlás:)
jspanyik 2007.05.27 08:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.94
Torockó-túra (9/10).

balumaci 2007.05.27 08:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.40
Erdély - Torockó-túra 8.

A részletek később.

lelcache 2007.05.27 08:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.86
A közös Torockó túra keretében. Bővebben, képekkel nemsokára, ha utolérem magam.

lelcache

Julisz 2007.05.27 08:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.69
OK

erchegyia 2007.05.27 08:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.55
Torockó-túra 8/10

hangya 2007.05.27 08:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.68
Szöveg szenornál.

Lomex 2007.05.27 08:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Szöveg szenornál.

szenor 2007.05.27 08:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Mire felértünk, jól kimelegedtünk, pedig a korai indulásnak köszönhetően majdnem végig árnyékban kapaszkodtunk fel. Fentről sokáig gyönyörködtünk a páratlan kilátásban. Köszönjük.

Csapdoki 2007.05.27 08:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.92
Fárasztó túra után végre meg lett a tábla is a jelszóval.

ésKata 2007.05.27 08:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
Jó volt korán indulni, mert nagy meleg lett.
Van és a faluban kapható is egy érdekes füzet Torockóról, sok képpel és történettel fűszerezve. szerepel benne egy sárkányos kapukilincs is, a tulajdonosokat sikerült lefényképezni.

Csigusz résen a bércenvirágok fenn
a sárkányos kilincs gazdáia kilincs maga
Zergi 2007.05.27 08:31 - Egyéb
Még néhány kép a Székelykőről s Torockóról.

A csúcsonMert kell egy CSAPAT!!!
MosodaEgy a mosónők közül ...
VízimalomHázak
Kígyós kilincsHázak
HázSzállásunk, a Torockó Vendégház
Zergi 2007.05.27 08:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.80
Fogtam!
És eljőve a torockói túra 5. napja, világosság fényeskedett nekünk. Torockó mellékutcájában parkoltunk, onnan kapaszkodtunk fel mezőn, kőomlásban, sárban folydogáló erecskében, majd később kisebb sziklákon egyenletesen, meredeken emelkedve. Aztán a nyereg előtt kissé lankásabb lett, átváltott gyephavassá a táj. Nem bírtunk magunkkal, a néhány tízméterre levő, a virtuális jelszót tartalmazó iránytáblához nyumultunk. Vajh mit jelent az, hogy segédkarakterek nélkül?
Innen Lelcache vezetésével jobbra tértünk és megtaláltuk a com-os ládát, melyben állt a víz. Kitettük napozni. Utána felmentünk a Székelykő csúcsára, néhányan felmásztunk még a többszörösen átfestett beton oszlopra is. Én még a mezitlábazást is előtérbe helyeztem. Aztán persze gyönyörködtünk az elénk táruló panorámában. Pmr-eztünk a lentiekkel, a másik csúcson levőkkel, távcsővel kivehetőek voltak a falu főterén levők is. Balra Torockószentgyörgy és utunk következő állomása, a Torockay vár látszott. Lejutásunk után eléggé el nem ítélhető módon jéghideg csapolt sörökkel próbáltuk enyhíteni szomjunkat, kevés sikerrel.

Pillantás visszafeléKuloár
Jő SceleKözbülső szikla
Kell a pont!Hz-ék
Az északi csúcsA falu háttérben a Vidaj-kővel
Kicsit közelebbrőlA Toroczkayak vára
scele 2007.05.27 08:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.77
ok

L@zy 2007.05.27 08:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.51
Erdély - Torockó-túra 7. pontja (igazabol a 8. ;)

Egesz hete szemeztunk ezzel ezzel a heggyel, hoszen a labanal volt a szalasunk. Csodalatos hely. Oriasi elmeny volt felmaszni, minden csucsat meghoditani. A lelkesedesemben csak az fogott vissza amikor majdnem sikerult ralepjek egy viperara. Utana mar ovatosabban maszkaltam. :)

Képek késöbb

szipeti 2007.05.27 08:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.73
A Torockó-túra 8. ládája. Csodálatos hely, pazar kilátás. Ide vissza kell jönni!

 
kivancsifancsi 2007.05.27 08:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Erdélyi túra, 5. nap, 9. láda

Korán reggel indultunk, hogy a hegy nyugati oldalán még árnyékban kapaszkodhassunk fel a tetőre. Csenge és Zsuzsi a táborban maradtak, így az elmúlt napok Csenge zsákos kirándulásai után a zsák nélkül szinte repültem felfele a dombon.
Könnyedén felértünk a nyeregbe ahol gyorsan megkerestük a virtuális láda jelszavát. Tudjátok: Kell a pont! :) Utána páran úgy döntöttünk, hogy a hegy mind a három csúcsát megmásszuk. Az északi szirtről PMR-en elértem Zsuzsit és még képet is sikerült készíteni. Gyönyörű hely. Csak ismételni tudom az előző ládáknál leírtakat: köszönjük Anikónak és Mikinek, hogy itt lehettünk.

A láda osztályozása részemről magyarázatra szorul: Virtuális ládákra általában nagyon alacsony pontszámot adunk, főleg akkor, ha van valódi láda rejtésére alkalmas hely. Viszont ebben az esetben kivételt tennénk, mert hallottuk Miki érveit, hogy miért is lett ez a láda virtuális.

FelfeléFelértünk a nyeregbe
CsúcsKilátás
Lányok távolbanToroczkay vár
CsúcsTorockó
CsúcsonCsengével Torockó főterén
Zsu. 2007.05.24 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.24
Amikor először megláttam, kicsit megijedtem. Utólag persze látom, hogy felesleges volt, mert az útvonal megfelelően jelölve volt, és nem is volt olyan meredek, mint amilyennek messziről tűnt. A kövek meg inkább segítségképp szolgáltak, semmint megnehezítették volna a mászást. Mikulással 2 óra alatt megjártuk oda-vissza és felmentünk teljesen a csúcshoz is. Közben persze szakadt rólunk a víz, mert árnyékban is 30 fok volt, de a pazar kilátás mindent megért. 3. erdélyi kirándulásunk közül eddig ez volt a legjobb, ami annak is köszönhető, hogy lenn a faluban egy tüneményes fiatal pár panziójában találtunk szállást. Reggel, mikor kiléptünk a szobából az első pillantásunk a hegyekre vetődött, reggeli közben pedig a Székelykövet csodálhattuk lentről. Hihetelen béke és nyugalom van a kis faluban és a kiszolgálás 5 csillagos volt. Nagyon sajnáltam, hogy csak 2 napot tudtunk maradni.

Mikulás 2007.05.24 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.19
Csodaszép pünkösdi hosszúhétvége Zsuval Erdélyben. Úgy terveztük, hogy az ötnapos kinntartózkodás első két napját Torockó környékén töltjük, majd további 3 napot Székelyföldön. Természetesen, mint általában, most is a geoládák határozták meg programunk fő vonalát. Ezt persze ezúttal sem bántuk meg! A terv alapján csütörtök reggeli indulással, a nagyváradi és kolozsvári városi ládák útbaejtésével érkezünk meg Torockóra, ahol megmásszuk a Székelykő hegyet, valamint ellátogatunk a Toroczkay várba. Ezt egy kicsit kalandos, de eredményes szálláskereséssel folytatjuk. Másnap csatlakozunk az éppen Torockó mellett "állomásozó geocaching hadtesthez", akikkel egy fergeteges MikiCache féle meglepetéstúrát teljesítünk. Harmadnap Segesvár érintésével Székelyudvarhelyre érkezünk, ahol a helyi szakember, DBotond, ládáinak felkeresése adja programunk gerincét. Délután találkozás vendéglátóinkkal, (akiknek ezúton is hálás köszönet!) Szidicicával és Botonddal. Nagyszerű embereket ismertünk meg bennük. Igazi "jó arcok"! Igy negyedik nap velük túráztunk: Zetevára, Homoród és a Csicsói Hargita csúcsa, majd Szejkefürdő és a Székelyudvarhelyi séta. Egy nagyszerű vacsora, egy hegymászós történet DVDn, majd kiadós alvás... Ötödik nap: hazaút, de útba ejtve a parajdi sósziklákat és egy rövid kitérőt téve a két éve Fűkockáékkal megismert Medve-tó körül. Új és régi barátok, felejthetetlen tájak, látnivalók, kaland és örök emlék marad ez a kirándulás!

3. Láda. 16:20-ra érkeztünk Torockóba. Már első látásra is beleszerettünk a bájos kis faluba. Nem sokat tököltünk, elindultunk a csúcsra a K+ jelzés mentén fel a patakmeder mentén. Iszonyú kánikula volt. Min. 30 fok, és szakadt rólunk a víz. A légvonalban kb. 1 km-es távot és szintet egy óra alatt tudtuk magunk mögött. Már út közben is láttunk, hogy fenn hihetetlen panoráma fog fogadni. Igy is lett. Alig tudtunk betelni a körpanorámával! Csodás ez a gerinc. Lementünk a kereszthez és miután fotózkodtunk, kicsit pihentünk és természetesen a jelszót is leolvastuk, elindultunk a csúcsra. Hát ez tényleg nem egy nagy kitérő. Örök élményt nyújtott ez a mászás! Kösz Miki!

Mikulás

morph 2007.05.08 09:01 - Megtaláltam
Most láttam meg, hogy még 2007-ben véltelenül megtaláltam ezt a virtuális ládát egy évfolyamkiránduláson. Csodálatos napsütéses idő volt akkor:)

Viczi 2007.04.30 11:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.00
Torockói hosszú hétvégénk első ládája. Győnyörű a kilátás, ezt látni kell! Magyusz, Kata, Viczi

KataKereesztnél
TetőnKilátás
TávolságVisszafele
Magyusz 2007.04.30 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.11
Rita hozott el minket Andreával Torockóra.

Janival másztuk meg a hegyet ernyőkkel.

További képek feliratokkal itt

20 kg 3 óraViczi és Kata
Felhők alatt8 perc repülés
Torockó fölött 1.Torockó fölött 2.
Torockó fölött 3.Kürtős kalács
A megérdemelt OklevélTehenek
GondűzőSzékelykő
erdeisz 2007.04.29 11:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.87
Sűrű villámlások és szakadó eső, de megtaláltuk.

Gyombi 2007.04.17 09:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Csak sikerült logolni... Köszönet Viczinek!
Szóval nem csak számolni, de már olvasni sem tudok :)

Gyönyörű időben, napfelkeltével sétáltunk fel a csúcsra, bizony reggel még fagyott, melegítettünk is a 'főtér' sarkán lévő korán nyitó helyen egy áfonyával :) Jól megkerültük a tömböt, visszafelé pedig a rövid úton jöttünk.

Biztos sokan megkérdezték már, miért nem fér el ide láda...

Skali&Margó 2007.04.08 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.43
Megtaláltuk!
Skali-Margó

Torockó a csúcsrólKalcit képződmény
Pirosló hunyorTorockói népviselet
Torockó, Felső-PiactérSzőnyeges földcsuszamlás
A Székelykő 
UzBence 2007.03.16 12:00 - Megtaláltam
Remek három napot töltöttünk a négynapos ünnepen Torockón. Székelykőre a Nagy-árkon keresztül mentünk fel, és a piros jelzésen, "az erdőn át" jöttünk le. Figyelem! Valószínűleg a csapadékszegény tél miatt a Nagy-árok forrása (?) vérszegény csorgó, nagy türelem kell vizet venni, a lefelé út itatója meg teljesen száraz. Csak a piros jelzés alja felé bukkan ki víz a patakmederben, de akkor már a falu is karnyújtásnyira. Tehát vizet az egész útra érdemes vinni. Továbbá: a "kétszeri napfelkelte" csak június végétől augusztusig működik.
Szomorú tapasztalatunk, hogy a turistaszezon beindultával mindenféle magyarok is odavetődnek, akik miatt szégyellnünk kell magunkat. 17-én például a KIT-363 Renault Trafic (www.babolnastud.hu) és a DAY-271 piros régi VW rendezett autóversenyt a Torockószentgyörgy felől Torockó bevezető szakaszán, az amúgy is kátyús és poros úton, egymás mellett száguldva, házmagasságig verve a port, amit a házakban pihenő hazánkfiai és a helyiek nyelhettek. Minket majdnem elütöttek, a Trafic anyósüléséről derékig kihajolva lengetett a fickó a mellette száguldó VW-be. Torockón a Kis Szent Teréz Gyermekvédelmi Központban voltak elszállásolva...
UzBence (sajnos, WKR csak egy év múlva jöhet velem), Jani, meg a Jani, meg Béla

Emlékoszlop (?) a GCToro mellettCsak egy napfelkelte...
Csúcskő 
kumin 2007.03.13 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Sajátos körülmények között, lényegében munkavégzés közben jutottam el erre a csodálatos helyre kedves kollégáim társaságában, akik először geocachingeltek életükben. Nagy élmény, emlékezetes túra volt!

Lefelé nézveFelfelé, a cache felé nézve
labdarózsa 2006.10.25 16:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.38
Harmadjára indultunk neki, eddig csak körbejártuk, de most először értük el a tetőt. Pedig tényleg nem vészes, a hasadékban valamivel több, mint egy óra alatt fel lehet jutni. Közben és a csúcson is gyönyörű. DBotondnak megnyugtatásul: a határköveket épp érkeztünk előtt pár nappal valaki visszafestette piros-fehér-zöldre. Még látszódott az ujjunk nyoma, ahogy megfogtuk. Románul, s magyarul egyaránt felfestve a megyék nevei. Szépséges Kolozs és Fehér. Nem tudjuk, hogy az is most történt-e, de a turista-jelzések is frissnek tűnnek, jól követhetőek.
Csodaszép ősszel a táj. Aki teheti, maradjon még, szálljék a faluban, mártózzon meg a szeretetben, ami fogadja, s adjon is sokat belőle, mert megérdemlik. No meg persze kiránduljon sokat: Ordas-kő, Remetei-szoros, kellemes séta bányákhoz, a Birgejbe. "Kötelező" olvasmányok: Orbán Balázs: Székelyföld leírása (Toroczkóra vonatkozó rész), Ignácz Rózsa: Torockói gyász.
üdv
labdarózsák

Omlás 2006.10.21 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.02
Fantasztikus volt.

Pupu 2006.10.21 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.13
Négy napra tervezett, de a zavartalan ügymenet jóvoltából három nap alatt befejezett Erdélyi túra, Omlás társaságában. Indulás Bp.-ről okt. 20.-án éjjel 2-kor, hazaérkezés 22.-én éjfélkor, autóztunk 1200 km-t. Végig jó időjárás, harmonikus, jó hangulatú túra. Megtalálások: Havasrekettyei vízesés, Vigyázó, Sebesvár, Kolozsvár, Székelykő, Toroczkay vár, Tordai sóbánya, Szkerisórai jégbarlang és Rozsda-szakadék.

Túránk egyik fénypontja! Már messziről megkapó a hegy látványa. A faluból rövid, de szép túra a felmenet a Kék-kereszt jelzésen. A csúcsról aztán az É oldalban, a Piros jelzésen jöttünk le. Pompás kilátás, szép őszi színek.

Itt felfelé......kissé fáradságos
A nyeregbenMadártávlat
Felülnézet 
BiharyG 2006.09.23 11:00 - Egyéb
Második próbálkozás... Most szemerkélő esőben indultunk neki, de a rét és szikla találkozásánál annyira eleredt, hogy visszafordultunk. Előbb-utóbb egyszer akkor is felmegyek rá! :)

BiharyG + Zsuzsi

 
Timcsi 2006.08.14 22:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Csodálatos hetet töltöttünk el Torockón, és minden reggel a Székelykővel szemeztünk. Naná, hogy nem hagytuk ki.

papa71 2006.08.04 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.66
XV. EKE tábor alaklmából

Né már túristáka csúcson
játékfalukilátás
Marlyn 2006.08.02 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.71
Torockó felől másztuk meg a hegyet a Nagy-árkon keresztül. Elég meredek, de járható. A helyiek elmondása szerint egy évvel ezelőtt még sokkal jobb volt ez az út, de a nagy esőzésekkor a víz köveket görgetett le rajta. Na ezeken a köveken lehet feljutni néhol négykézláb mászva a gerincre.
Bekaristoltuk a tetőt, ami nem más mint egy legelő, látható jeleivel. Érdemes minden oldalról széttekinteni, nagyon szép kilátás nyílik minden irányba. Azt ajánlom távcsövet is vigyetek magatokkal, azzal még jobb a bámészkodás. A legszebb kilátás a kisebbik csúcsról tárul elénk Torockó felé letekintve a lábunk alatt érezzük a falut. A leszakadás széléig ne menjetek ki, mert az veszélyes. A Székelykő sajnos minden évben szed áldozatokat.
De a hely annyira szép, hogy ide egyszer mindenkinek el kell jönnie.

vonós3as 2006.07.31 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.62
Ok.

jiimbo 2006.07.12 19:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Kicsit későn indultam, volt kb két órám sötétedésig. A várrom meglátogatása után elméletileg a kék kereszten indultam volna a hosszabb, de a kondimnak jobban megfelelő úton... A baj csak az volt, hogy a jelzés - állítólag - a kövekre van felfestve, de most derékig ért a fű! Az első jel a faluban volt, a következő a csúcson. Nem baj, itt nehéz eltévedni.
A lemenő nap pazar színeket varázsolt!

Visszafelé - félve a sötétedéstől - próbáltam kicsit kilépni. Gyorsabb nem lettem sokkal, viszont akkorát taknyoltam, hogy beleremegett a hegy. Lassan visszaértem a kocsiig, amikor a juhászkutyák is megtaláltak. Betegesen félek tőlük, úgyhogy nagyon örültem, mikor a juhász is előkerült.

Itthon ezzel a jelszóval sem boldogultam, de MikiCache segített. Köszi!

 
Helga09 2006.07.02 16:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.85
A várhoz tett bemelegítő túra után, Torockószentgyörgyről vágtunk neki a Székelykő megmászásának. Könnyebb útvonalat választva, valóban nem is volt annyira nehéz a feljutás. Bárkinek ajánlom, így érdekesebbé tehető a túra. Kellemes séta a sziklavonulaton végighaladni, ahonnan olykor - olykor megpillantható a torockói völgy. A látvány csodaszép, egyenesen lenyűgöző.
A jelszó könnyen meglett. Kis pihenő után, a Nagy - árkon át ereszkedtünk le Torockó központjába.
Aki csak teheti, min. 2 napot töltsön el a környéken, mert valóban csodálatos és feledhetetlen.

Helga

A kényelmesebb útvonal
 
DBotond 2006.07.02 16:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.56
Mivel a vár látogatása miatt Torockószentgyörgy volt a kiindulópont, úgy döntöttem a sziklát is innen közelítem meg. Szerintem innen a legkényelmesebb, ajánlom bárkinek. Bár jelzés csak a faluban van, lehetetlen eltévedni. Mire felértem a meredek kaptatón, teleettem magam szamócával, ezért is érdemes ezt az útvonalat választani.:)
Kényelmes tempóval 1 óra alatt fel lehet érni a gerincre a falu központjából, innen még kényelmesebb sétával könnyen megközelíthető a csúcs. Amúgy eddig a pontig nem nagyon lehet látni semmit, olyan, mintha egy mezőn sétálna az ember. A szélére nem nagyon érdemes kimerészkedni, a falusiak elmondása szerint, idén már hárman lepotyogtak. (Egy magyarországi, két erdélyi)
Látom a korábban készült képeken, hogy a kövek piros-fehér-zöld színben tündököltek, mostanra viszont a helyzet megváltozott, valakinek szúrhatta a szemét, mert lemázolta fehérre az egészet, csak a csúcsán maradt egy kis piros sáv.
Az utánamjövő vihet magával egy kis zöld olajfestéket, felfrissíteni a régi színezetet.
Nagy szerencsém volt az idővel, mert végig lógott az eső lába, de végül egy esőcsepp nem sok, annyi sem esett.
Lefelé már a nagy árkon vezetett az út, örültem is, hogy nem ezt választottam a feljutáshoz. A sziklás rész közepe körül egy hangos gyerekcsapat (főleg 5-9 éves kislányok) mászott felfelé, nyomukban a lihegő felnőtekkel. Hiába, a gyerekek mozgásigénye messze meghaladja a felnőttekét.:)
A falu főterén, a csorgó mellett betévedtünk egy házhoz, a házinéni bár vendégeket várt, de bőséges hidegtállal megvendégelt (sajt, szalonna, kolbász, hagyma, stb) a végén meg úgy kellett rátukmálni az ellenértékét. Tényleg vendégszeretőek itt az emberek:)
Innen kellett volna visszagyalogolni a másik faluba, de csak 100 métert sikerült megtenni, máris felvett egy fiatal pár és elvittek az autóig. A 4km talán elég volt ahhoz, hogy őket is megfertőzzem a kesselés vírusával.:)
Aki teheti látogasson el a környékre, biztosan állítom, életreszóló élményben lesz része.

DBotond

Itt mentem felSzíneitől megfosztott kő
Torockó
Jelszó böngészésItt mentem le
Ide érdemes betérni falatozni 
Macusa 2006.06.18 22:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.12
Most találtuk meg ezt a ládát, így hát elővettük a 2004-ben készült képeket és videofelvételeket és láss csodát, meglett a keresett jelszó!
Hurrá! Macusa1 és Macusa2

Kilátás Torockóra 
baggio 2006.06.03 09:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.95
Megvan!
Leírás késöbb.

BiharyG 2006.06.02 15:00 - Egyéb
Az időjárás sem volt az igazi, meg az én időm is kevés volt, de annyi láttam, hogy ide mindenképpen vissza kell jönni! :)

BiharyG

Ott szemben... :)
K.L. 2005.10.08 13:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
ok

Bandi 2005.08.24 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Meglett!
Csodás hely!
Megtaláltuk a .ro-s ládát is (GRIM1 a neve)
Bandi + 5

agluma 2005.08.16 16:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.79
Tavaly már jártunk a Székelykőn, csak még nem tudtuk, hogy jelszót is rejt a tábla. Idén a nagy esőzések által lesodort. új fehér kőzuhatagon mintha némiképp "könnyebb" lenne felfelé a patakmederben, aminek egyébként kristálytiszta és nagyon finom a vize. Ez a hegy lentről nézve és meghódítva is újra meg újra páratlan élményt nyújt.

Útban fölfelé
Varhelyi 2005.08.10 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.09
A nehezebb úton másztunk fel, nagyon szép és vadregényes volt. A jó idő miatt sokan voltak a csúcson. Pihentünk egy kicsit aztán wapon hatodszorra sikerült bejelenteni a megtalálást, valahogy mindig rosszul írtam. (Egyébként Torockón a főtéren a kocsma előtt szokott lenni térerő.) Próbálkoztunk a párszáz méterre levő .ro ládával is, de nem lett meg, csak a helye. Jó hogy van itt ez a virtuális láda, köszönet érte.

FelfeléTorockó 1
Torockó 2A cache-nél
Alkalmi utasA vajor
Az unitáriánus templombanVízimalom
Hajnalban 
vonós3as 2005.07.24 11:00 - Egyéb
Kétszer is szerettük volna nagyon, de sajnos az idő járása és múlása nem volt kegyes hozzánk.
2005.07.17.: Keletnek tartva még napos időben ébredtünk meg a tordai jegyszedőházban, de mire Torockóra értünk nagy szürkeség fedte be az eget, ezért a vízvételen túl mást nem tehettünk. Később szörnyűséges vihar és jégeső kerekedett, nem sokon múlott hogy elakadjunk valamelyik drum in lucrukkal tarkított, elmosott, berogyott úton. Szerencsére még időben kiértünk a főútra.
2005.07.24.: Hazafele is tettünk egy próbát, de az idő szintén elég borús volt, valamint a szálláskeresés se sikerült túl egyszerűre. Szörnyűséges magyar kocaturistákkal kellett versenyt futnunk. Még jó, hogy Karcsi bácsi információi alapján mi értünk előbb Zsuzsi nénihez. A vendéglátás csillagos ötös volt. Pálinka, vacsora, reggeli, hangulatos, hagyományos berendezés, minden ami szemszájnak ingere. Csak szegény Mari volt már kicsit ki a végére.
Reggel még mindig felhőben volt a hegy, ezért a szokásos vacakolás után megindultunk hazafele.
Majd legközelebb. :-/

Mari, Vera, Dyla, Balázs és Tamás

Kiváló jegyszedő szállás keletnek tartvaVacak idő és az autóban kucorgók
Közben vizet vételeztünk (Maritól lopott kép)Kiváló Zsuzsi nénis szállás már hazafele tartva
VacsoraMuzsika
Már szinte jó idő vanVagy még sem?
Ablak 
lacc 2005.07.15 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.26
Hagyományos ládát szívesebben láttunk volna!
Ildike, Ildi és Laci

A felvezető útCsúcson
Silvius 2005.06.29 11:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Jókai járt eszemben egyfolytában. Nem azért, mert olyan nagy rajongója vagyok a regényeinek, hanem mert ő amikor Torockón italozott a Forrás nevű (egyébként nagyon jó kis) kocsmában, azt válaszolta arra kérdésre, hogy megmászná-e a Székelykövet; hogy inkább igyunk még egy pohárral, hiszen követ is meg székelyt is látott már eleget.

Sajnos én nem hallgattam Jókaira és Köpi barátunk vezényletével, a legmeredekebb szakaszon, iszonyú melegben, az előző napi ordás palacsinta felzabálás súlyos gyötrelmeivel megindultunk felfelé.

Néha volt egy kis halálfélelmem, nem is értem a megtalálókat, akik a KL1 nevű ládám meredélyére panaszkodnak, tessék ide felkapaszkodni előbb.

Ez a hegy fenomenális, leírhetetlan csoda. Egy hetet töltöttem el a lábánál és talán még jobban bántam volna azt, ha nem megyek fel, mint ahogy most bánom azt, hogy felmentem. Rendesen kimerüldtem, inkább a félelemtől, mint a mászástól.

Háttérben lóvalHáttérben az Ordaskővel
Itt laktunk, fentről szemlélveA szetgyörgyi vár
Kicsit pontos volt a műszer :-)Leírhatatlanul szép volt
MagyarlóLefelé menet is voltak mesés helyek
boglyakTermészetesen vittünk fel művirágokat a kép kedvéért
Silvius 2005.06.29 11:00 - Egyéb
Lefelé Cupival már a "lazább" úton jöttünk, azaz jöttünk volna, ha megtaláltuk volna, így rengeteget tekeregtünk a hegyódalban, igyekeztünk egyre alacsonyabbra ereszkedni. Hegylábunk már nagyon fájt, így néha meg kellett állni epret eszegetni, volt bőven. Ha átgázoltunkegy eper-mezőn olyan illat lepett el minket, mintha egy agyonaromásított joghurtban csücsülnénk.

10 km-t 5-6 óra alatt tettünk meg és egy feledhetetlen élmlénnyel lettünk gazdagabbak. Jó lenne ezt a virtuális pontot egy valódi ládára cserélni. Sajnos a .ro-s láda koordinátáit ne vittem magammal.

A szolíd reggeli a mászás előtt Pethőék TündérlakábanA Bergej, azaz a temető a szemközti hegyoldalban
Ez vár ránk???Itt jöttünk felfele!
Mászótársak elől Cupi, mögötte KöpiA csúcson, kicsit már lazábban
Én is a csúcson, kevésbé lazánItt szaporodtak a Székelykő csúcskövén a szégyentelenek
Egy kis virágos szépségAsszonykám
Lopakodó 2005.06.27 20:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Sajnos csak 1 napot tudtunk itt eltölteni, ezért nagyon nem is gondolkoztunk rajta, hogy fölmenjük vagy sem. "Fölszaladtunk" -persze kis túlzással, de muszáj volt sietnünk, mert kezdett már sötétedni. Varázslatos hely!
Lopakodó, Máté (Karabiner), Eszter

 
Piás 2005.06.27 20:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.67
Erdélyi túránk során találtuk meg Lopakodóval, Torockóról, "műszer" után. Így tényleg 5-ös a nehézség. Késő délután érkeztünk Torockóra, hogy túránk utolsó reggelén megnézzük, hogyan kel fel kétszer a nap Torockón......, persze, nem láttuk.
Szemezgettünk a Székelykővel..., ezt nem lehet kihagyni, hát nekiindultunk......, jutalmunk még egy láda is lett, de igazán a kilátásért, és a sikeres megmászásért mentünk fel.
Csaknem ránk sötétedett, mire visszaértünk.

Érkezés TorockóraA torockói házak egyike
A temetőbenMég csak "szemmel verjük"...
Felfelé.., még azt hittük, könnyű leszNehezedik a feladat...
Megvan! Innen is szép Torockó.Húzás lefelé! Mindjárt sötét lesz...
zsakar 2005.06.17 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 1.00
Még juniusban jártunk ott, csak most regisztráltam magamat. Tetszett, hogy a csucsot jelzö két oszlop mindegyike magyar szinekben tündökölt.

Csotai csapat 2005.05.09 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.04
Gyönyörű környezet,gyönyörű táj. Igazi extrém ládázás. Miután megnéztük a torockói néprajzi múzeumot.Torockó felöl a nagy árkon keresztül jutottunk fel a csúcsra. Jövőre a Negoj csúcsa a cél!!

Mi ott fentGyönyörködés a tájban
Onnan indultunkHátul a hegy
Virág-1 1132 méterenVirág-2 1132 méteren
freddy 2005.02.02 11:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.04
Tegnap délután terv szerint megérkeztem Várfalvára. Innen szándékoztam meghódítani másnap reggel a csúcsot. Ugyan, kb. 20 ember próbált meg eltántorítani a célomtól, de én nem hagytam magam. Pár farkas meg fél méter hó nem nagy dolog. :) Először is szállást kellett keresnem. A neten nem találtam ebben a faluban, csupán Torockón. El kezdtem kérdezősködni, kiderült, hogy itt nincs is... Nagyos segítőkészek voltak a nénik, megkérdezték az egyik falubeli román srácot, hogy aludhatok-e nála. Beleegyezett. Magyarul tudott, úgyhogy nem volt gond. Jól befűtötte nekem a nagyszobát, ő meg a konyhában aludt. :) Ott is volt kályha, úgyhogy senki se fagyott meg. :) Nézegettem a térképet, merre menjek reggel. Elvileg Csegezről lett volna a legkönnyebb, de én mégis a faluból a piros csíkon szándékoztam felmenni. Ez oda-vissza bő 20km. A fényképezőt feltöltöttem, de a telefont már nem :) Elég fáradt voltam, még mindig fájt a mellkasom (ma kiderült, hogy mellhártyagyulladásom van), de sikerült nagyot aludnom. Olyan nagyot, hogy másfél órával később keltem fel, mint szándékoztam... Napkeltekor indultam volna, de 9 óra lett belőle :)) Sebaj, majd gyorsabban megyek... A farkasok úgyis erre fognak ösztönözni... Jah, és megint azon vettem észre magam, hogy nem ettem semmit egész tegnap, és nem is volt kajám... Hmmm... Két szem narancs azért ott figyelt a hátizsákomban, végszükség esetére... És azt még nem is említettem, hogy a házban ahol aludtam nem volt víz... Brrr... Érdekes fejjel indultam így reggel... :) Már rég el kellett volna mennem fodrászhoz. Nem baj, úgyse fogok semmi emberrel találkozni a nap folyamán :)) Tehát elindultam 9-kor. A jelzések feltűnően jó állapotban voltak, nem lehetett eltévedni. Gyönyörű havas erdőkön haladtam keresztül, ráadásul a tegnapi zord felhők is elmentek. Szuper idő volt, csak picit didergős...

VárfalvaFehér erdő
Végre megpillantom a sziklátTűző nap
Terepjáróval se lehetetlenHófúvás
HóvirágJelölt sír
Jobbra CsegezMagányos kereszt
freddy 2005.02.02 11:17 - Egyéb
Lassan haladtam, túl lassan. A sarkam miatt nem is tudtam gyorsan, kész csoda, hogy egyáltalán meg tudtam moccanni. A két hét fekvés alatt elszoktak a sarkaim a cipőtől, most nagyon fájtak. Nem is bántam, hogy otthon hagytam a kamáslikat, így legalább a hó lefagyasztotta a lábam, nem éreztem annyira a fájdalmat...
A terep viszonylag könnyű volt, szép fokozatosan emelkedő erdei ösvény. Emberi nyomot sehol nem láttam. Állati eredetű nyom viszont akadt néhány. Már csak másfél kilométer választott el a ládától, mikor meg kellett állnom megenni egy narancsot. Kimerültem. A nap se kímélt. Újból erőt vettem magamon, irány a csúcs! Majd, egyszer csak megpillantottam a Székelykövet. 300m volt már csak a pontig. És hurrá! Megvan! :) Kis szusszanás, fényképezgetés, majd a csúcs meghódítása következett. Fent a csúcson szuper látvány tárult elém... Valószínűleg ha Torockóról jövök fel egyenesen, mégszebb látvány lett volna útközben, de azt már én se mertem kockáztatni ilyen hóban. Túl sok a szikla... És ha ott eltörik a lábam, akkor valóban csak farkaseledel lehettem volna :)
A gc.ro-s láda koordinátáit elkértem sms-ben MikiCache-től, de a doboz nem lett meg. Sok energiát nem is fektettem bele, elég reménytelen lett volna a hó miatt, és fáradt is voltam.
Visszaindultam. Lafelé könnyebb volt haladni... Azonban most nem Várfalvára, hanem Csegezre mentem. Tényleg sokkal rövidebb onnan az út. Legközelebb onnan megyek :) Úgy gondoltam, majd ott veszek kaját a faluban, de csalódnom kellett: nincs bolt :( Bandukoltam bánatosan tovább, stoppolni reménytelen lett volna. Nem sok autó jár erre. Úgy tűnt, hogy a farkasokat megúsztam, de a kutyák csak nem hagytak békén. Újabb mérges ebek állták az utamat. Na de mért nem lehet ezeket pórázon tárolni? He? Szerencsére megijedtek tőlem. Talán az elfeküdt hajam lehetett az oka... De mégse, hiszen eccercsak megállt egy gépjármű, és felvett :) Várfalváig élvezhettem a fuvart. Onnan már ismerős volt. Végre ráakadtam egy boltra, ami még nyitva is volt. Érdekes. Vettem egy csokit, meg egy italt. Persze lejem nem is volt. Nem sikerült ezen a vidéken bankot találnom. Ki tudja mért... :) Nem is volt rá szükségem, bőven elég volt Kolozsvárig a 100.000 lejem :)

KözeledekHó az úr
Ebből most nem isznakMár csak 200m
Tavasszal ez se marad ki!Érzéstelenítés
Székelykő a háttérbenSzép a hajam, mi? :)
TorockóA CSÚCS
noybi 2004.08.21 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.45
Megtaláltuk! A többiek első ládája, még ha csak virtuális is :-)Csodálatos a környék, érdemes volt ide eljönni. A kék úton mentünk felfelé, és a piros kereszten ereszkedtünk vissza. A terep nehézségét vegyétek komolyan, főleg a piros kereszt tűnik veszélyesnek.

Attila, Csaba, Csilla, Györgyi, Ildi, Noybi

Csapat a csúcsonOtt voltunk!
Fűkocka 2004.08.18 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.41
A vártól jöttünk fel ide. Falubeli bácsi azt mondta onnan szebb és a kő-lyuk -at is megnézhetjük. Nosza rajta autóval amíg lehet, azután egyenesen. A domboldalban mentünk szépen szintvonalon, lassan emelkedve a birka-csapásokon. egy óra mászás után túl voltunk a kő-lyukon. Igenám, de a bácsi azt nem mondta, hogy innen nem lehet megmászni. mi is csak később jöttünk rá. Addig szépen másztunk, néha négykézláb, felfelé a hegynek.
Nem ijedtünk meg túl voltunk a gcbila-n. De elérkeztünk a szikla alá. Találtunk egy szorost, ahol nőttek fák-bokrok. gondoltuk ez nem rossz jel. megcéloztuk és kűzdöttünk. egészen a koronáig jutottunk, ám itt olyan 10 m sziklamászás következett. Előre mentem megnézni, hogy mi van fennt. lefelé már nem tudtam volna mászni, és fejben azt terveztem, hogy hozok Mariannak segítséget miután körbe lementem a hegyről. Ugyanis nem nagyon hallottuk egymás szavát. felértem, szerencsére jó helyen pont a plató harmadához. külön kiemelem menyasszonyom teljesítményét, aki alföldi lány, neki is sikerül feltornáznia magát! érdekes a bileanál nem félt itt igen. én fordítva voltam ezzel. Aki nem rutinos hegymászó, ne jöjjön erre. mi sem vagyunk azok, nagy felelőtlenség volt. de megcsináltuk. Aki járt már így tudhatja milyen amikor a 40cm-es csalán az arcodba ér, és csak abba tudsz kapaszkodni. Soha nem felejtjük el!
Akik a kényelmes utat szeretik azoknak jó hír,hogy a hegyre hátulról hosszabb sétával kisebb gyerekekkel is fel lehet jutni. inkább Torockószentgyörgy felől, a hegyet hátulról megkerülve. Mi a szerző által említett uton jöttünk le, nem volt nehéz. aki a mi utunkat szeretné járni az a kő-lyuk bal oldalán másszon fel mindig amerre a fák nőnek. eltévedni nem lehet.
fukocka és Mariann

Kő-lyuk feléhegylakó
végre a tetőnsziklamászás előtt
csüccs a csúcsonezt az egyet láttuk
a felső kellkő-lyuk alulról
kisvuk 2004.08.06 16:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.03
Egy szép hosszú hétvégét töltöttünk el Kolozsvár környékén, és felkerestük ezt a csodaszép kis falucskát. A hegyet megmászni nagy élmény volt, nagyon szépre sikerült a kirándulás, jól éreztük magunkat. Felkerestük a wwww.geocaching.ro oldalról a Bolovanul aruncat (eldobott szikla) nevű _hagyományos_ geoládát is. http://www.visualley.com/geocaching/grim1.htm
Lat: N 46° 26.843' Lon: E 23° 35.359'

Cimbinő fotóművésznek képzeli magát...:)A forrásnál.
Nem csak a táj....Birkák a hegyoldalban.
zeus 2004.08.05 16:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.46
Nagyszeru hely, ahova valoszinuleg meg tobbszor visszaterunk. (sajnos csak itthon fedeztuk fel, hogy a van ott egy valodi lada is...

Hajnalcsillag 2004.07.29 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.54
Torockó csodaszép, hangulatos település, a Székelykőt megmászni nagy élmény! A helybeliek barátságosak, az idelátogató túristák, lelkesen számolnak be egymásnak élményeikről... Érdemes egy éjszakát itt tölteni (szállást a Főtéren azonnal kaptunk), és reggel 6-kor megnézni a gyülekező gulyát, elbeszélgetni a helybeliekkel... Köszönet a GCToro-ért! Hajnalcsillag és barátai...

Gyülekezik a gulyaVíz, víz, víz...
Torockói hangulatEuropa Nostra
Az idő vasfogaVisszanézve - félútról
ÉvaSanKri 2004.07.19 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.74
Csodálatos !!!

Baráti társaságot csaltam el Torockóra, hogy lássanak csodát. A hegy mindenkit lenyűgözött, és nyolcan vágtunk neki az útnak..

A szikla aljáig virágszedő mezei séta, majd némi hegymászás, aztán boldog vagy minden megkapaszkodott hecsedlibokortól, amelyik egy picike árnyat ad.
A kőfolyáson néhol többet csúszol le, mint az előző lépésed, aztán valahol félúton megpihenhetsz a forrásnál. (Kinek van ilyen jó hidroforja ???)
A víz kristálytiszta, és jéghideg. Ha benedvesíted magad vele, a korábban rád ült mészpor mindjárt érdekesebbé teszi a dolgot.
Aztán tovább felfelé. Elfogy a szikla alólad, mező, szamóca, csodás virágok következnek.
Ha teheted, okvetlenül vágj bele!!!

Nekem majd két órát tartott a felfelé vezető út - a nyeregig. Ifjabbak, és edzettebbek biztos hamarabb felérnek, én többszö ücsörögtem a bokrocskák árnyékában, - a hőmérséklet Torockón 35 fok felett volt - és csodáltam a tájat. Felérve aztán a szemközti hegy felett két perc alatt összejött egy kis koromfekete felhőcske, majd megdördült az ég is. Lenntről a párom PMR-en kérdezte, hogy mennyi idő alatt értem fel. Bemondtam az időt, mire megnyugtatott, hogy odalenn már ömlik az eső, és a lefelé vezető utat biztosan hamarabb fogom megtenni.
Bejött Mikicache jóslata a magashegyi zivatarokkal kapcsolatban, jól megáztunk.

A völgyből kitekintveA forrásnál.
Pihenő a gerinc alatt.Arra tovább.
Viharfelhők.Indulás előtt.
Fazék 2004.06.20 16:00 - Egyéb
Aznap este még pestre kellett érni, ... beértük egy nagyon rövid főtéri programmal. De ha lesz igazi láda visszajövünk.

80 Ft/korsó 
ÉvaSanKri 2003.10.25 00:00 - Egyéb
A Torockay vár felé útba esett jövet-menet.
Délelőtt még a Hargitán voltunk, és kora délutánra értünk Torockóra. A látvány a falu szélén megállásra késztetett, mert ez a hegy tényleg lenyűgöző. A 161 szám előtt álltunk meg, ahonnan egy nagyon öreg, és nagyon nehéz sorú néni jött ki, érdeklődvén hogy mit teszünk a háza előtt. Mikor mondtuk, hogy a hegyet nézzük, óva intett a felmeneteltől, mondván, hogy "nagy idő közeleg, és vigyázzunk magunkra".

Időnk nem lévén átrohantunk a falun, amelyik egy kincsesdoboz lesz a világörökségben. Az azonban biztos, hogy jövő nyáron több napra beveszem magam ide...

Ködpalástban.Szürkületben.
Torockó - egy Csipkerózsika álmot alvó mesefalu.A mese-főtér.
Mihul 2003.10.24 16:00 - Egyéb
Még csak a helyszini szemle történt meg

mudman 2003.10.06 01:04 - Egyéb
:o)
Bár már idén lemondtunk a Fekete-tói vásár meglátogatásától, de szerintem átgondoljuk még...

DEZSECsapat 2003.10.04 12:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.26
Torockó elejéről induló piros jelzésen vágtunk neki a hegy meghódításának. A mellékelt fotón megörökített látvány fogadott minket. Szerencsére a köd rövid időn belül eloszlott és csodálatos őszi napsütésben kapaszkodtunk fölfele az eleinte erdőben vezető ösvényen. Ez az út a hegy középső részén található nyeregben végződik. Innen először a Vár-sziklához vezetett az utunk, majd a Székelykő irányába elhaladtunk a jelszavas táblák mellett. A csúcsról megcsodáltuk a kilátást, megpihentünk majd végigsétáltunk a fennsíknak is beillő hegygerincen. Lefele újból visszatértünk a nyereghez és a "nagy sáncban" vezető jelzett ösvényen leereszkedtünk Torockóra. Mivel a virtuális geoláda létrehozásáról nem volt tudomásunk, ezért a táblán látható feliratokat nem jegyeztük meg. Ekkor még mi is terveztük egy virtuális geoláda későbbi telepítését ezen a csodálatos helyen. Ebből a célból a hegycsúcson található kettő betontuskó közül a magasabbikat választottuk ki (N 46°26.789', E 23°35.277' h=1140m), melynek a tetején egy kb. 6cm átmérőjű fém korong van beágyazva, egy hárombetűs felirattal és egy évszámmal (ez lett volna a jelszó). De úgy látszik az ilyen gyönyörű helyek, vonzzák a ládatelepítőket és hála Mikicache-nek nélkülünk is bekerült az adatbázisba Erdélynek ez az egyedülálló látványossága.

[Jóváhagyta: MikiCache, 2003.10.10 13:41]

Ködös kilátások 
MikiCache 2003.10.04 12:36 - Egyéb
Ha bármiben segíteni tudok, kérlek írjatok, hívjatok. Szívesen teszem, ezt látni kell!

A Székelykőn készült közel 500 képből, engedjetek föltennem még egy párat.

Mosókút Torockó főterénÓriásbarlangok a Székelykő oldalában
A csábító Nagy-árokAmi még a nyeregig van
Pihenő a nyereg előttAz Enyedi-patak völgye
A túloldal "lankái"Kapaszkodóban
A Nagy-árok torkolataPihennek a hódítók


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]

A geocaching.hu megnevezés és a kapcsolódó logo bejegyzett védjegy.
Kereskedelmi célú felhasználásuk csak a tulajdonosok hozzájárulásával lehetséges.