geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
809. Egy letűnt kor emlékei (városi virtuális multi) (GCZEG)

Zalaegerszeg anno

Zalaegerszeg anno

Nagytemplom egykor

Nagytemplom egykor

Kazinczy tér egykor

Kazinczy tér egykor

A város látképe akkor

A város látképe akkor

Épülnek a "csipkeházak"

Épülnek a "csipkeházak"

1. pont még a jelszó nélkül

1. pont még a jelszó nélkül

Zenélő óra - felújítva

Zenélő óra - felújítva

Egykori zsinagóga, ma Hangverseny- és Kiállítóterem (az 1. ponttól nem messze)

Egykori zsinagóga, ma Hangverseny- és Kiállítóterem (az 1. ponttól nem messze)

2. pont egykor

2. pont egykor

2. pont régen

2. pont régen

Tízemeletesek a Vizslaparkban, ma

Tízemeletesek a Vizslaparkban, ma

2. és 3. pont között (volt ruhagyár, ma)

2. és 3. pont között (volt ruhagyár, ma)

3. pont egykor

3. pont egykor

Ho Si Minh szobor

Ho Si Minh szobor

4. pont közelében

4. pont közelében

5. pont egykor

5. pont egykor

A pontok bejárásának útvonala

A pontok bejárásának útvonala

Zalaegerszeg ma már azért egy élhető város, okos ötletekkel

Zalaegerszeg ma már azért egy élhető város, okos ötletekkel

Zalai nemes bronzszobra a Dísz téren

Zalai nemes bronzszobra a Dísz téren

Dísz tér felülről

Dísz tér felülről

Dísz tér

Dísz tér

Mindenki Egerszegre!

Mindenki Egerszegre!
Szélesség N 46° 50,488'
Hosszúság E 16° 50,728'
Magasság: 160 m
Megye/ország: Zala
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2003.12.17 12:30
Utolsó lényeges változás: 2020.05.09 15:14
Utolsó változás: 2020.07.05 15:36
Rejtés típusa: Multi geoláda (5V)
Elrejtők: 1. Adri & Junior 2. Csaba és Kati
Ládagazda: Csaba és Kati
Nehézség / Terep: 1.5 / 1.0
Úthossz a kiindulóponttól: 2500 m
Megtalálások száma: 576 + 2 sikertelen + 3 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.6 megtalálás hetente


Röviden

5 pontos multi. A jelszó részadatai:
1. N 46° 50,488' E 16° 50,728' ponton álló lovasszobor bal hátsó lába alatt levő szám (négy karakter).
2. A N 46° 50,317' E 16° 50,204' ponton álló szobor tartóoszlopának hátulján levő évszám (négy karakter).
3. N 46° 50,496' E 16° 49,944' ponton elhelyezett emlékművön olvasható idézet szavainak száma. (Névelők is, de csak az idézet! A név nem kell! Egy karakter.)
4. N 46° 50,335' E 16° 49,713' ponton található emléktábla felett álló kéttörzsű tuja egyik törzsén olvasható szám (három karakter).
5. N 46° 50,111' E1 6° 49,667' ponton álló szobor és a főiskola kapuja közti zászlótartók száma (egy karakter).

Jelszó a fenti sorrendben, 13 karakter.


A ládába TravelBug nem helyezhető.


A rejtő búcsú szavai:

"Mivel többeknek problémái akadtak a láda felépítésével, valamint az első pont a belváros felújítása miatt jelenleg nem kereshető, továbbá én magam már régóta nem vagyok aktív kesser, így átalakítani, felújítani már nem fogom.
Ha valakinek van kedve hozzá, az "Adoptálható ládák" közül elkérheti, én addig betegre állítom.

További jó játékot! Üdv.: Junior"
---------------------------------------------------

Teljes verzió:

Ez az ötállomásos multi Zalaegerszeg egy szegletét mutatja be a teljesség igénye nélkül egy kis időutazással egybekötve. Minden egyes virtuális pont a múltba kalauzol, nem olyan túl régre, csupán a 70-es - 80-as évekbe, egy azóta letűnt "dicső" korba, mely az alapos tisztogatások ellenére is egy-egy emlékfoszlányát ránk hagyta.

A város rövid története: "Első említése 1247-ből származik, de már az őskortól folyamatosan lakott. Királyi falu, később mezőváros. Jelentősége akkor nő meg, amikor Kanizsát 1600-ban elfoglalják a törökök. Ezután Egerszeg vára hivatott védeni - a Zala folyó mocsarával - Dunántúl egy részét. Palánkvára központja lesz a kialakuló végvári láncnak. A török csak egyszer foglalta el (1664) rövid időre. A 18. század elejétől egyre gyakrabban tartották itt a megyegyűléseket, s az egykori vár területén 1732-re felépül a vármegyeháza a megyegyűlési teremmel, ezzel a megye székhelye Zalaegerszegen állandósul. 1885-ben nyeri el a rendezett tanácsú város jogállását, s az ezt követő évtized, valamint az 1920-30 közötti évtizedben fejlődik a legdinamikusabban a második világháború előtt. Az 1945 utáni szakasz pedig egy sokoldalú, intenzív településfejlesztő periódusa a városnak. Ma több általános- és középiskolája mellett a Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási Kara (1971. Pénzügyi és Számviteli Főiskola), a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központja (1990. Egészségügyi Főiskola) és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar Zalaegerszegi Képzési Központja (2002.) teszik teljessé az oktatási struktúrát. Sikeres vállalkozások, kereskedelmi, ipari cégek biztos fejlődést jelentenek a városnak." (Zalai útikönyv - Zalaegerszeg)

Az első pont a belvárosban található. Itt látható a Dísz tér a tulipános szökőkúttal, - 2015. május 13-án átadott zalai nemes bronzszobra -, mellette a "csipkeházak", az út túloldalán pedig az egykori Városi Tanács, ma Polgármesteri Hivatal épülete. A hivatal előtti téren  N 46° 50,493' E 16° 50,740' 160 m [GCZEG+Zenélő óra] található az 1986-ban állított, a kor divatját és ízlésvilágát tükröző zenélő óra, mely minden egész órában eljátszotta a "Hallottad-e hírét Zalaegerszegnek?" kezdetű népdal dallamát, de sajnos - már jó ideje - nem működik.
Felújítás után ismét régi helyén a zenélő óra, ami közel 30 éve díszíti a Polgármesteri Hivatal előtti teret. Az időmérőt egy pécsi órásmester, Gulácsi János állította helyre. A jövőben nemcsak a "Hallottad-e hírét Zalaegerszegnek?" című népdalt játssza majd, hanem igazodik az év fontosabb ünnepeihez is. Az adventi időszakban a "Kis karácsony, nagy karácsony" dallamát, március 15-én a "Kossuth Lajos azt üzente" kezdetű nóta zenéjét, szeptemberben pedig a "Szép Zalában születtem" című népdalt hallhatják majd a járókelők. Újdonság, hogy számlapját mostantól gyerekrajzok alapján készített tűzzománcok ékesítik.
Az első jelszórészlet a  N 46° 50,488' E 16° 50,728' [GCZEG-1] ponton álló Zrínyi lovasszobor bal hátsó lába alatt levő szám (négy karakter).


A második pont a város azóta is legnagyobb parkján - az Ifjúsági Parkon, vagy Vizslaparkon (jelenleg újra Vizslapark) - át az egykori Lenin úthoz (ma Platán sor) kalauzol. A  N 46° 50,346' E 16° 50,178' [GCZEG+Címerház] ponton állt 1970-től 1990-ig "Apánk" szobra (Lenin szobor), majd még évekig annak csupasz talapzata. Helyére 1997-ben a város alapításának 750. évfordulóján címerház került. (Még mindig nagyon elhanyagolt állapotban van.)
A jelszó ide vonatkozó része a címerháztól a tőle néhány méterre  N 46° 50,317' E 16° 50,204' [GCZEG-2] található - a városiak által találóan csak Ív Bélának becézett - IV. Béla szobor szokatlanul magas kő tartóoszlopának hátulján levő évszám (négy karakter).
A Vizslapark felújítása, átépítése folyamatban van, ezért a szobor átmenetileg pár méterrel odébb van, de megtalálható, kereshető!

Innen - a Platán soron - a régi katonatiszti lakótelep felé vezet utunk, ahol a harmadik ponton  N 46° 50,496' E 16° 49,944' [GCZEG-3] egy furcsa szobor áll. Nemrég a városfenntartók még szinte napi rutinnal távolították el róla a különböző díszítéseket (kezéből a cigit, fejéről a sapkát, karjára akasztott rozzant esernyőt, stb.)
A szobrot 2015. májusában felújították és a környékén kis teret alakítottak ki.
A szobrot körbejárva találsz rajt egy idézetet. Jegyezd fel a benne szereplő szavak számát! (A névelőket is. de csak az idézetből! A név nem kell. Egy karakter.)

Negyedik állomásunk a város első és legnagyobb tervszerűen épített lakótelepe, mely nevét a kor nagy testvéri szellemében Zalaegerszeg egyik testvérvárosáról kapta. Ezt a  N 46° 50,335' E 16° 49,713' [GCZEG-4] ponton egy emléktábla is hirdeti magyar és orosz nyelven egyaránt.
Az emléktábla felett álló kéttörzsű tuja egyik törzsén olvasható - más célból korábban felhelyezett - szám (három karakter).

A ládasor végállomása, ötödik pont az egykori Pártiskola, ma a POTE kihelyezett Egészségügyi Főiskolai Kara. Az iskola udvarán a  N 46° 50,111' E 16° 49,667' [GCZEG-5] ponton - az akkori rendszertől nem meglepően - Marx szobra áll. Ennél sokkal meglepőbb a jelenlegi rendszertől, hogy a szobor még ma is ott van. Igaz, a tél kivételével az évek alatt köré nőtt fák "ápolják és eltakarják".
A jelszó vége a szobor és a főiskola kapuja között álló zászlótartók száma (egy karakter).

Jelszó a fenti sorrendben, 13 karakter.

Kellemes sétát mindenkinek!

ui.: Bár a geocaching közös megegyezéssel politikamentes, azért talán nem veszitek zokon tőlem ezt a kis közelmúltbeli visszatekintőt!

Adri & Junior rejtésének megtalálásai 2014.11.22-ig: 372
--------------------------------------------------------------------------

Adoptáló: Csaba és Kati

Ezt a retro virtuális multi ládát kisebb betegeskedése után 2014.11.22-én fogadtuk örökbe.
Nem volt jó nézni, hogy a kevés zalaegerszegi geoláda közül ez, az utóbbi időben folyamatosan beteg volt és a régi tulajdonosa már lemondott róla.
Az eredeti rejtő elgondolását a ládarejtésre, és a város ezen pontjainak bemutatását teljes mértékben megtartottuk, hiszen ez a rejtés is már a múlté, a geocaching életében egy mára már lassan letűnt kor emléke.
Változtatni nagyot nem akartunk rajta, csak annyit, hogy legalább kereshető legyen.
A leolvasások is maradtak, de talán egyszerűbbé váltak.
Később persze gondolkodunk, hogy egyik rejtése legalább egy logfüzettel rendelkező doboz legyen.
... de ez még a jövő terve.
Az eredeti rejtő gondolataival teljes mértékben nem értünk egyet, inkább lagaf' kessertárs 2009.08.21 16:20 -kor irt logjában megfogalmazott gondolatok állnak hozzánk közelebb!

Az eredeti - Adri & Junior - leírás minimális pontosítással, kisebb módosítással megmaradt. (Pontosítások, módosítások az eredeti leírásban dőlt betűvel.)
A feltöltött eredeti képeket, további képekkel kiegészítettük.


Gépjárművel érkezőknek ingyenes parkolási lehetőség itt:  N 46° 50,793' E 16° 51,081' 148 m [GCZEG+1-Parkoló] Innen az első pont távolsága 800 m.

További parkolóhely az 1. pont közelében, amely azonban fizetős:  N 46° 50,488' E 16° 50,671' 160 m [GCZEG+2-Parkoló]

Az ötpontos multi teljes hossza 2.500 m.

Az eredeti leírást kiegészítve továbbiakat a városról még Itt és itt olvashatsz.

Séta Zalaegerszegen 3D -ben!

Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Flag Counter
Állapot: kereshető

KRW értékelés (361 db): környezet: 4.07 rejtés: 3.92 web: 4.38 átlag: 4.12

+
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
+
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
+
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
+
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell

Régi láda, nincs moderálva.

Esztike90 2021.10.12 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

eszluzsu 2021.09.15 14:53 - Megtaláltam
Ládavadász Pistivel közös találat
Köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

ládavadász Pisti 2021.09.15 14:52 - Megtaláltam
Megtaláltuk Eszluzsuval, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

Alfi71 2021.09.09 20:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

iMagination 2021.09.03 15:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.71
Köszönjük!

kovacsgabi 2021.09.01 20:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Kovács Gábor [Geoládák v3.11.3]

doresz23 2021.08.18 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.30
Egy élmény volt!

nyikes101 és neoly 2021.08.15 13:50 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

thunderfan 2021.08.11 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!

Bőrharisnya 2021.08.10 12:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Köszönjük a rejtést.

Hörcsög 2021.08.07 13:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.15
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v3.11.3]
A mai őrségi bevetés előtt tekertem le ezt a városi multit. Őszintén szólva sokáig halogattam a megkeresését és a mai nap sem voltam benne biztos, hogy meg fogom keresni. De kellemesen csalódtam a multiban, tetszett! Köszönöm a rejtést!

erdei csiperke 2021.07.30 11:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

MrsDilbert 2021.07.28 13:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Kamana 2021.07.11 10:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 1.00
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Kata és Anna [Geoládák v3.11.3]

csehipest 2021.07.08 19:52 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

APaksi 2021.07.03 14:27 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.11.2]

Lücsi 2021.07.03 14:25 - Megtaláltam

Köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.2]

kocsisjozsef74 2021.07.03 14:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Zsuzsa, Józsi [Geoládák v3.11.3]

anzsu7 2021.07.03 14:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Zsuzsa, Józsi

[Geoládák v3.11.3]

Ricsi 77 2021.06.27 16:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

vikikrisztian 2021.06.20 18:08 - Megtaláltam
ynwa V&K [Geoládák v3.11.1]

20210620_17142820210620_174040
LuiG 2021.06.04 17:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.06
Végigjártuk, megtaláltuk!

Benkoek 2021.06.04 12:07 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

balazsveber@icloud.com 2021.05.30 15:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

moli_gyuri 2021.05.19 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.84
köszi a rejtést: Cilu&Gyurkoo
Mazsom

 
hunagamemnon 2021.05.16 08:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Szöszke15 2021.05.15 18:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

ocsy07 2021.05.15 18:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

H_P 79 2021.05.08 16:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Gyurcika99 2021.05.08 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

pdav99 2021.05.02 19:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.3]

Lily_pr 2021.05.02 19:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

BlasiusW 2021.04.10 16:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.30
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

AtiÁk 2021.03.26 16:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

NAGYFIUK 2021.03.22 07:59 - Nem találtam meg
Nem talaltam meg [Geoládák v3.9.6]

[Elutasította: Csaba és Kati, 2021.04.08 08:29]

ImreIldikó 2021.03.21 15:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

ReniBibe 2021.03.15 13:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
Több séta alkalmával kerestük meg mind az 5 ládát. Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Acocaloc 2021.02.28 15:44 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!
[Geoládák v3.9.0]

Ruszkyk 2021.02.06 12:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
?

AuroraBorealis 2021.01.02 14:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

minorics.krisztian 2021.01.02 13:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

gyulaci 2020.12.31 17:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.07
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Patri321 2020.12.22 09:26 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.4.7]

akarair 2020.12.18 15:46 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

gordian365 2020.11.21 18:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

bubac 2020.10.31 17:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.5]

BRobi 2020.10.31 16:39 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget. :-)
[g:hu+ 2.3.4]

samu83 2020.10.30 10:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

Blurredlines 2020.10.30 10:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

cqz 2020.10.25 21:00 - Megtaláltam
Köszi a rendhagyó városnézést!

H&M 2020.10.17 15:19 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! ???????????????? [Geoládák v3.7.5]

DonPepe 2020.09.28 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.31
Köszönjük a rejtést, megtaláltuk!
Üdv Réka és Pepe

Pecsétünk! 
cosinus0 2020.09.12 18:45 - Megtaláltam
Megvan.

fodor8peter 2020.09.12 16:31 - Megtaláltam
A futóversennyel összekötve kerestem meg. A belvárosban különösen a könyvtár-telefonfülke tetszett.

fehérkút 2020.09.11 16:19 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.4.0 teszt]

Invictus3 2020.09.05 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Megvan, köszi!
Zalaegerszegi makettversenyre jöttünk, és közben ládáztunk. Szép város Zalaegerszeg, örülök, hogy eljutottam ide is :)

MaTamas 2020.09.01 17:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.90
Volt egy szabad fél órám a városban, pont elég volt erre a multira.
Meglepődtem hogy mennyi zöld terület van erre, egész élhető hely :)

MoMaszter 2020.09.01 09:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.20
Második zalaegerszegi napunk első ládájaként, még itt-ott csepergő esőben, esőnadrágba és esőkabátba öltözve. ;)

Köszi a belefektetett munkát!

R-Gyu 2020.08.26 14:14 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

Pibo 2020.08.21 12:49 - Megtaláltam
Köszi,

aceespepee 2020.08.19 23:59 - Megtaláltam
megtaláltam Zsozso94 társaságában :)

duranyikd 2020.08.16 15:25 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.2.12]

Kuesztia 2020.08.15 16:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

isoprof 2020.08.15 11:00 - Megtaláltam
megtaláltam

Bobby Holmes 2020.08.07 13:29 - Megtaláltam
Érdekesek voltak a pontok, egyet akkor szedtem össze, mikor Lentibe mentünk, a többit pedig egy pár héttel később, egy egész napos Zalaegerszeg és környéke ládázás során. Köszönjük a multit!

Bali László 2020.08.04 19:48 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.2.11]

niksza 2020.07.26 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

szucsfamilia 2020.07.24 18:00 - Megtaláltam
Végre ez is összegyűjtve a közelből. Köszönjük!

erdélyiek11 2020.07.23 23:59 - Megtaláltam
köszi

SzabEdAn 2020.07.23 12:05 - Megtaláltam
Meglett köszönjük

geoládászok 2020.07.18 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.86
Köszönjük a rejtést!

Petrukkio 2020.07.17 21:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.70
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

20Laci 2020.07.17 17:44 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést! Kinga&Laci [Geoládák v3.4.1]

olgakope 2020.07.12 10:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

Koppanyvazul 2020.07.07 16:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Hunor, Balázs. [Geoládák v3.4.1]

Evita7878 2020.06.24 18:00 - Megtaláltam
Köszönjük! Tetszett a körtúra :)

Aniko & Gyuri 2020.06.17 17:55 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Lazso 2020.06.01 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Megtaláltuk. Köszönet, hogy ez a láda él és kereshető. Egy abból a korból sok - és nem feltétlenül rossznak nevezhető - emlékkel rendelkező zalaegerszeginek is nagy élményt jelentett. Lazso és családja

Nyúlék89 2020.05.23 20:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! zalaegerszegiként is élmény volt :)

ghafner 2020.05.23 19:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

kectam 2020.05.19 23:59 - Megtaláltam
Munka ügyben jártam Zalaegerszegen, este tettem egy sétát a városban, összeszedve a multi pontjait. A végén még egy kis esőben is volt részem.
Köszönöm, hogy megmutattad.

20200519_15563320200519_155653
20200519_15572020200519_160105
20200519_16131920200519_161850
20200519_16190820200519_162403
Kiaribua 2020.05.10 17:20 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget.

Korigumi 2020.03.08 13:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

ha2 2020.02.23 14:30 - Megtaláltam
Zalaegerszegi városi séta.

fercsipeter 2020.02.23 14:23 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Turistaember 2020.02.09 17:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Megtaláltam! Köszönöm, hogy hozzásegítettél a hely megismeréséhez! [Geoládák v2.2.5]

Csaba és Kati 2020.01.21 10:00 - Egyéb
Az első ponton a leolvasást (remélhetőleg) egyszerűbbé, egyértelműbbé tettük.

Zrínyi Miklós lovasszobra 
Kockanadrág 2020.01.19 12:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!
Hóban, esőben , 6 hónapos Nimród úrfival ! jó vasárnapi program volt !!!!!![Geoládák v3.2.2]

vadalma28 2020.01.13 11:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

Nemoo975 2020.01.01 16:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! rebi, benjo [Geoládák v3.1.2]

bagolyvera 2019.11.30 23:59 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi! Tetszett!

Pzoli 2019.11.30 15:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.0.0]

vViktor 2019.11.25 17:23 - Megtaláltam
"De ezen a földön találtam kincset" - Republic

picuresnagyur 2019.11.11 08:32 - Megtaláltam
Köszönöm, elsőre az első ponton rossz oszloppal próbálkoztam, ez persze a séta végén derült ki :)

Szilágyiék 2019.11.10 07:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.06
Kora reggel jártuk végig, szinte még sötét volt amikor indultunk.
Jó kis multi, tetszettek a bemutatott látnivalók.

Köszönjük szépen!

Fő tér1. pontnál
2. pont - e fölött a jelszóHo Si Minh
4. pont5. pont
Marx  
kaldigeza 2019.10.26 19:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Monaa92 2019.10.23 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Lazlo86 2019.10.23 12:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.70
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Hektor 2019.09.23 09:31 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

BandeeKiss 2019.09.18 22:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Martin024 2019.09.18 22:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

bölli 2019.09.13 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.44
Köszönöm a rejtést!

Bajuszcica 2019.09.13 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.01
Köszönjük a rejtést!

anettx 2019.09.08 11:07 - Megtaláltam
TFTC! [Geoládák v2.2.5]
Zalai dimbes-dombos tájakon kirándulgatás 2.0

Rövid bicajozás a városi ládák nyomában.
A multi egyik pontjánál volt az a cukrászda amit mindenképp tesztelni akartam.

sztikletti22 2019.08.23 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Egy dolgos nap levezetéseképpen, melyet Zalaegerszegen tettem, választottam ki ezt a multit. Bár nem nagyon kedvelem a virtuális ládákat, mivel nem látok bennük nagy fantáziát, így is nagyon tetszett a hely amelyekre elkalauzolt. A rejtés nagyon ötletes, és így, hogy tudtam mit is "jelentenek" az egyes pontok, kicsit elnosztalgiáztam azon, hogy pár röpke év alatt mennyi minden meg tud változni. Nagyon köszönöm a rejtőnek, és a láda adoptálójának eut a csodálatos élményt. Egyetlen negatívumot tudok csak mondani, amit személy szerint hiányosságnak éreztem, hogy ezt a pár sort egy logfüzetben sajnos nem tudtam rögzíteni.

Egy aranyos kis útonálló :-) 
Norbee97 2019.08.03 13:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.05
Vakáció bérlet 2019 3/75.
Ezt is megtaláltam! Köszönöm a rejtést. Nem volt hiába eljönni ide. :)
Részletek és képek hamarosan.
Kár, hogy mindenhol csak leolvasós pontok vannak, szívesen kerestem volna ládát is. Különösebb bajom amúgy nem volt a pontokkal, kivéve, amikor a kis tábláról kellett leolvasni a 3 karaktert, idő hiányában nem mentem körbe (bár így is pont lekéstem a vonatot), a képem meg homályos volt, nem tudtam kiolvasni, szóval ebben segítséget kellett kérnem. Viszont nagy szerencsém volt, alig hogy beértem az állomásra, elkezdett esni az eső, de engem így már nem érintett. [Geoládák v2.2.5]
1133.

IMG_20190803_122511IMG_20190803_122535
IMG_20190803_122803IMG_20190803_122835
IMG_20190803_131145IMG_20190803_131333
IMG_20190803_131346IMG_20190803_132043
IMG_20190803_132844 
AlanTheWild 2019.07.17 15:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.81
Én kedvelem a városi, sétálós multikat. Ebben a sorozatban sem csalódtam: tetszett a környezet, ami - jellemzően - lakótelepi mivolta ellenére emberléptékű, szemben más nagyvárosokkal.
A jelszó rejtőis segítséggel lett pontosítva, mert az első pontos nem jó objektumot vizslattam!
Köszönöm!

nemlac 2019.07.03 15:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Zalaegerszegi kirándulás 4. láda [g:hu 1.6.3a]

zaskl 2019.06.09 19:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. ZASKL

emiGrant 2019.05.28 13:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.30
Ez volt első látogatásom Zalaegerszegre. A város nagyon tetszett, de ez a multi valahogy nem éppen a legszebb részekre vitte el az embert. Persze még az unalmas lakótelepeken is lehet szépet felfedezni, mint például azt, hogy az egerszeiek nem távolították el a szokásosan manapság népszerűtlen szobrokat, hiszen azok is történelmünk részét képezik. A graffiti majdnem teljes hiánya is jó hatást tett rám. A vége felé már nagyon kimerültek voltunk Roy-al, de egy kevés kaja és innivaló után, azonnal feléledtünk. Köszi a rejtést!

-1-2
-3-4
-1-2
-3-4
DFRi 2019.05.28 13:22 - Megtaláltam
Megvagy láda :-) Köszi a lehetőséget!
emiGrant&Feri&Pilis50 [Geoládák v2.2.5]

Pilis50 2019.05.28 11:59 - Megtaláltam
Egyszer már felét összegyűjtöttem ...

BaLiAnIzAb 2019.04.22 14:54 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.90
Megtaláltuk, köszönjük.

dendeocse 2019.04.06 18:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.18
Megvan.

Lachill 2019.02.20 19:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Ötvös család 2019.02.10 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.80
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

IMG_20190210_100223[1]IMG_20190210_100506[1]
IMG_20190210_100410[1]IMG_20190210_101617[1]
Dormi95 2018.10.21 16:00 - Megtaláltam
A második ponton nem találtunk se oszlopot, se kör alakú térköveket, maradt a tippelés! :)

N.Zs. 2018.10.06 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.40
A 4. tippem bejött a lámpaoszlopok számára. Jelenleg egy sincs.
Marx-ot nehéz volt lefényképezni. Hátulról még jól látszik.

IMG_1517IMG_1518
IMG_1519IMG_1520
IMG_1522IMG_1523
IMG_1524IMG_1525
IMG_1527IMG_1528
IMG_1533IMG_1537
bumba 2018.09.21 08:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Évi&Zoli 2018.09.02 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
A rossz időre való tekintettel nem terveztünk mára nagyobb túrát, ezért átruccantunk Zalaegerszegre egy kis városnézésre. Sok érdekeset, szépet láttunk. Köszönjük!

20180902_12273120180902_130038
20180902_13110320180902_131840
20180902_13282020180902_140417
hitamas 2018.08.26 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.34
Őrségi családi nyaralás, hazafelé. Beugrottunk egerszegi ismerőseinkhez, meg az egerszegi ládákért .... A második pont jól becsülhető, a szobor a koordináták szerint a helyén van, csak a "pótjelszó" lett elbontva. Mire nem jó a tájfutás ... :)

Mindi 2018.08.25 10:56 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. Klassz összeállítás.
A Vizslaparkban éppen felújítás zajlik, ezért a lámpák ki vannak döntve.
Mindi (MItyatüNDI) [g:hu 1.5.4]

Sebi16 2018.08.19 15:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Jó volt így is bejárni városomat. Sebi16 [Geoládák v2.2.4]

Rbill 2018.08.06 18:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.19
Megtaláltam. Köszönöm a rejtő segítségét, mivel a multi második pontja jelenleg nem számolható meg, ugyanis a park felújítás alatt van, számos kandeláber kidőlt állapotban van, IV. Béla szobrát is ideiglenes helyre tették. Célszerű lenne a multisorozatból kivenni egy időre.

Hajnalék 2018.07.24 15:11 - Megtaláltam
Hajnalék megtalálták!

Szellszi 2018.06.19 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Zalaegerszegi ladazas 3/3.
Koszonjuk a rejtest es a segitseget! :)

matyaspeter 2018.05.27 14:06 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést, és a segítséget.

Takácsúr 2018.05.15 19:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Nosztalgiáztam egyet Hóapóval, Károly bácsival és Vlagyimir Iljiccsel. Az útvonal érintette régi albérleteimet. A Pártiskolán is laktam 28 éve egy-két hónapig, kollégium korában. Ennek a multinak nagyon örültem. Köszönöm!
A végébe belefért még a TV-tornyos doboz és egy Azáleás völgyi életmentő kaland is.
A számok felírásánál valamit elnéztem, jövő héten újra próbálkozom.

[Jóváhagyta: Csaba és Kati, 2018.05.16 18:39]

navigaator 2018.05.09 00:00 - Megtaláltam
-

gyalogk 2018.04.27 12:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

sagabi 2018.03.03 17:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 1.5 átlag: 3.33 súly: 3.99
Marx

Lopakodó 2018.03.03 17:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Ignis9 2018.01.14 11:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.56
Petheovackával közösen, köszönjük! :)

petheovacka 2018.01.14 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.86
ZEG-zúgos ládázás Ignis9-cel. Kösszi a rejtést. --- Szép ez az Egerszeg!

20180114_10393020180114_104849
20180114_11140620180114_112519
20180114_11531120180114_130930
katika59 2018.01.09 11:00 - Megtaláltam
Körbejártuk a várost.

EdKa 2017.12.04 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.70
Kellemes séta Zalaegerszegen. Utána meglátogattuk a karácsonyi vásárt a városközpontban.

PC040039 
chuklee 2017.11.18 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.48
Köszönöm hogy jobban megismerhettem a várost!

stmester 2017.11.16 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.15
Ennyi lakótelepet, kockaházat, panelt régen láttam egy napon.

IMG_20171116_102921IMG_20171116_103319
turani 2017.11.16 11:44 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Csapdoki 2017.11.12 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.04
Köszönöm a lehetőséget meg a segítséget.Többieknek, a kandeláber nem biztos hogy az a kandeláber.?

Parmerozpazepan 2017.10.20 12:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.85
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Jó séta, szép, őszi időben. Érdekesen keverednek a zalai kisváros és a szocialista iparváros hangulatai, tárgyi emlékei, építészete. Inkább közelmúltja van Zeg-nek, mint múltja...

mbf05 2017.10.01 17:00 - Megtaláltam
Levadásztam, köszönöm a rejtést!

notram03 2017.10.01 17:00 - Megtaláltam
Levadásztam, köszönöm a rejtést!

Liberty 2017.10.01 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.41
30/30. Barangolás a nyugat-magyarországi határvidék és Ausztria gyönyörű tájain.

Érdekes, retró hangulatú helyeket mutat be a körséta. A fő téren a tulipános szökőkút és az egykori zsinagóga tetszett a legjobban. Köszönet a rejtésért.

Zalaegerszeg címere
karcsi9641 2017.09.05 00:00 - Megtaláltam
A zalaegerszegi kör keretében ezt is végigjártam. Sajnos logolni csak a Rejtő segítségével tudtam, mivel az első pontnál rossz kandelábert választottam.
Nagyon tetszett a város. Régen nem jártam itt.
Köszönöm a rejtést!

Iprá 2017.08.27 17:00 - Megtaláltam
Teljesítve, kösz.

Gaspi01 2017.08.25 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Köszönöm, megvan. Jó kis bemelegítő túra volt, utána továbbmentem Jánkahegy és Aranyoslap felé további ládák nyomában, egy szép kört leírva. Mindenkinek ajánlom, de lehetőleg ne este induljatok, mert egyes részeken egyáltalán nincs világítás :)

Zéboy 2017.07.12 09:12 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséhet.

Zéboy 
Berián 2017.07.12 09:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Katulyakutatók 2017.07.08 12:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.63
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. Bővebben otthonról, fényképek később. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
Majdnem 10 km-t bolyongtunk a 30+ fokos hőségben a város útjain. Érdekes volt a "múltban" járni, ráismerni azokra az építészeti és egyéb jegyekre, melyek az ország másik felében ugyanígy megtalálhatók, behelyettesíthetők voltak. Nekem úgy tűnik, mintha a szovjet idők kicsit jobban hatottak volna Zalaegerszegre, mint máshol és azóta sem találta még meg a város önmagát és új stílusát a mai korban.
Ez a leolvasós multi nekünk nem jött be. A többi megtalált láda is bizonyítja, hogy egy mikroláda is beférne a pontok közé.

-1-2
-3-4
-5-6
-7-8
-9-10
-11-12
-13Az öreg mintha bemutatna az utókornak :)
tiktak 2017.06.29 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Hihetetlen, hogy milyen emlékekek őriz a város! 9 km-es séta keretében jártuk be a ládákat, nagy élmény volt, köszönjük a rejtést!
Az első pontnál figyeljetek, hogy melyik kandeláber, a jelszó filccel van aláhúzva! (Két kandeláber is van, kis matricával és rajta számmal!) Ezúton is köszönet a rejtőnek a segítségért!

Zalaegerszegi séta 
tabletta 2017.06.10 12:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

erdei.laszlo 2017.03.31 09:43 - Megtaláltam
Megtaláltam mindet!

G_Sanyi 2017.01.02 12:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük rejtést (a rejtő segítségét is kandeláber ügyben:) )!

Orion21 2016.12.30 22:28 - Megtaláltam
Köszi

Mancilla 2016.12.30 22:28 - Megtaláltam
Köszi a rejtést 😀

laszloze 2016.12.13 11:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.74
Megtaláltuk!

Egy orvosi vizsgálat miatt jutottunk el Zalaegerszegre, ennek keretében kerestük meg ezt a ládát valamint az összes zalaegerszegi ládát

Köszönjük a rejtést!

szimari 2016.11.01 16:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

foterszobor
templomoras
szobor 
lacinl 2016.10.16 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltam kis segítőmmel, Zitával.
Közel 20 fokos melegben, szikrázó napsütésben, bicajjal tekertük végig.

lembo 2016.10.06 14:22 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Megtaláltam. [iGC] [wapon beküldött szöveg]
A hagyományos októberi ládatúránk során GeoPatikus-sal közösen kerestük fel a multi pontjait.

Lembo

IMG_4431IMG_4432
IMG_4433IMG_4434
IMG_4435IMG_4437
GeoPatikuS 2016.10.06 14:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

evivagyok 2016.10.03 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 3.17 súly: 3.50
Kedvesemmel, csg69-el :)

csg69 2016.10.03 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 3 átlag: 3.00 súly: 4.30
Lesétáltuk kedvesemmel, evivagyok-al :)

Lukács Imre 2016.09.29 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.34
Őrségi túránkon Hajnival!
köszönjük jó kis multi.
Rejtői segítséggel de meglett. Másik kandellábert néztünk......A jó szám filccel aláhúzva. Köszi Csaba

IMG_5926IMG_5927
IMG_5928IMG_5929
IMG_5930IMG_5931
IMG_5932IMG_5936
anettnori 2016.09.24 13:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.16
Megvan! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Ha jó kandelábert néztem volna...
Köszönet a segítségért!

IMG_5046 
The Fox 2016.09.20 22:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

wolfsquare 2016.07.23 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.17 súly: 2.08
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

ocsike78 2016.07.14 09:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. :) a masodik pontot elszamoltam, de a rejto segitett [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

gyetger 2016.07.09 10:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi!

foximaxi 2016.06.11 13:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Múltidéző séta.

karathl 2016.06.08 15:00 - Megtaláltam
Már 2014-ben felkerestem a multit, de egy jelszó hiján nem tudtam begyüjteni, most Rubor és a rejtő segítségével sikerült.

Rubor 2016.06.08 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.83
Karathl barátommal két évvel ezelőtt (akkor még a láda betegre volt állítva és a teret teljesen feltúrták) végigjártuk a helyszíneket. Most a szépen átalakított pontokat végigjártuk, de az első pontnál a magas házfalak miatt gyenge jellel a szobortól balra lévő kandeláber számát írtuk fel. Köszönöm s rejtő segítségét, elmondta, hogy a környék oszlopain hasonló matricák vannak, a fekete filccel aláhúzottat kell keresni.

20160608_12110520160608_121134
20160608_12165320160608_123035
20160608_12501420160608_125056
20160608_130131 
hunX 2016.04.03 14:20 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

lyzX 2016.04.03 14:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

blezs 2016.04.03 14:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

joco12589 2016.03.20 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.72
Köszi a rejtést, sok szép helyet mutatót meg

Schlégl 2016.02.08 18:42 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Halhatatlanok 2016.02.08 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.00 súly: 1.60
Megtaláltuk! Köszönjük az elrejtést, azt ötletet. Nagy élmény volt mint játék, mint városunk megismerésében.

J.Archer 2015.12.26 16:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

K.L. 2015.11.14 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.32
Megtaláltam.

GYEZegzug 2015.11.10 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.84
Köszi szépen a lehetőséget.

Strombus 2015.11.02 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.50 súly: 4.31
Ismerkedés Zalaegerszeggel. Nekünk 6 km-es séta lett.
Érdekes helyszínek, bugyuta leolvasósdik, számolgatósdik és csupa virtuális pont, pedig a helyszínek többségénél elférne egy-egy igazi láda is. Nagyon jó lenne, ha a rejtők hozzányúlnának ehhez az adoptált ládához és a tőlük megszokott kreativitással és minőségben rejtenék újjá.
A Ho Si Minh szobor nekem nagyon tetszett és a Címerház épülete is, de megdöbbentő a mocsok, ami ott van. Az Ív Béla elnevezés kitűnő, nagyon találó, a népi humor tökéletes példája.

Péter60 2015.11.02 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 4.31
A retro multi célja a "szocreál-fíling" bemutatása. Nálam ez "átjött", attól függetlenül, hogy nem a kedvencem ez a kor.
Elfogadom azt is, hogy a retro része a gyermeteg számolgatósdi, de azért egy láda lazán elférne az útvonalon.

Acsart 2015.10.31 10:56 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.77
Jó kis retro hangulatú multi, melynek végéről szerintem is hiányzik egy láda, de azért tetszett. A legtöbb városban már megszabadultak ezektől a múltat idéző ereklyéktől, itt lépten-nyomon visszaköszönnek. Nem hittem volna, hogy egy napon belül sikerül találkoznunk Ho Si Min-el, Marx Károllyal, Cirill betűs márványtáblákkal, érdekes utazás volt a múltban. Köszönjük az élményt és a rejtést: Andi, Lacus, Acsart

Stark Industries 2015.09.26 00:00 - Megtaláltam
Megtalaluk, koszonjuk!

TigerCat 2015.09.17 20:08 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. Sötétben, lámpával kifejezetten romantikus séta volt :)

Bluedog 2015.09.17 20:08 - Megtaláltam
Megtaláltuk. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

galk78 2015.08.15 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Kerékpáros zalaegerszegi körút során. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

19izsi73 2015.08.12 00:00 - Megtaláltam
Nekem nagyon bejött ez a multi; ha nem is sikerült mindent úgy leolvasni ahogy kell...

nmárti 2015.08.07 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 4.14
Zalai barangolás során ide is benéztünk, mert akad egy-két hiányzó pont és láda. Vannak szép részek, de engem valahogy nem fogott meg a hely. Köszi a rejtést!

 
Wilka74 2015.08.03 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.57
Végigjártam a pontokat, köszönöm a lehetőséget. Az első ponton benéztem a matricát, köszönöm a rejtői segítséget!

cziraki 2015.07.26 18:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2f] [wapon beküldött szöveg]

5N 2015.07.16 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.97
Tényleg mintha visszamentünk volna az időbe,egy tipikus régi szocialista városban éreztem magam.

 
Arzt család 2015.07.16 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.95
Köszönjük a rejtést!

Gábor75 2015.07.13 00:00 - Megtaláltam
Ok

Webber 2015.05.02 15:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

freemesy 2015.04.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.30
Szép túra volt.

nfrici77 2015.03.30 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.36
Tartalmas túra volt, köszönöm.

chriiss 2015.03.07 11:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Garamm 2015.03.07 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.23
Megvan! Köszi

Moncsa 2015.03.07 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.20
Ééééés Megvan!:)
Köszönjük

walky 2015.01.25 12:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

SirLes 2015.01.25 12:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

vidoree 2015.01.24 12:59 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget!

szilo 2015.01.11 17:10 - Megtaláltam
Meglett! Kombinatorika rulez... :-)

somga 2014.12.07 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.26
Nagyon rossz időben, de végigjártuk, a végét négy keréken. Igazán szép kis útvonal, ami nem kizárólag a belvárosra koncentrál.

Csaba és Kati 2014.11.23 11:40 - Egyéb
A geoládát adoptáltuk.
A leírás egy kisebb részét pontosítottuk. Újra kereshető.
További jó keresést azoknak, akik még nem jártak itt, és nem gyűjtötték be ezt a pontot!

sgbt 2014.10.05 12:00 - Megtaláltam
Végigjártuk, köszönjük! Talán még veled is Junior! :)

feldelaci 2014.08.23 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Nagyon szép város, az első ponthoz nekünk is segítséget kellett kérni.

Photographer 2014.07.31 15:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.38
Zalaegerszegi nyaralásunk során úgy döntöttük, hogy meg szeretnénk ismerni a várost, s ehhez nincs is jobb megoldást, mint körbesétálni. Felkerestük az összes pontot, bár volt némi nehézség a megtalálásokban.

Az egykor zenélő óra ma már abszolút nincs a helyén, mert átépítik a parkot és a szökőkutat, így ehhez a ponthoz netes segítség szükséges. A második és harmadik pont nagyon zavaró, mert valójában csak egy jelszórészlet van, viszont a turistatérképen 2 pont is látható, így gyakorlatilag leírás nélkül (mint ahogy mi is voltunk) szinte képtelenség megfejteni a részletet. Az emlékmű engem szovjetekre emlékeztet annak ellenére, hogy semmi köze hozzá :)

A parkban nagyon sokan sétáltak, még egy középkorú "szerető" is elcsábított egy családanyát; csak az ura meg ne tudja ;) A tízemeleteseknél pedig egy huligánokból álló csoport randalírozott az ott lakók örömére!

Köszönjük a rejtést!

Építkezés az első pontonVolt valamikor
Órának semmi nyomaTemplom
EmlékműMajdnem "szovjet"
Mit is akar mondani?Ez egy kicsit magas
Tízemeletesek birodalmaPácsi Tudományegyetem egyik központja
zako1 2014.07.19 18:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Ötletes feladatok, köszönöm!

 
KFT57 2014.07.12 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Megtaláltuk.Ismertük a helyszíneket így könnyű találat volt.Nagyon tetszett,jó kis túra.Köszönjük a lehetőséget.

Famágus 2014.07.04 15:10 - Megtaláltam
Őszintén, nagyon zavaró a leírás..mivel 5 jelszórészlet van, de 6 pont.. Elég ferde komplikálás ez.. amúgy végigjártuk, és tetszett.. Oldfoxxal köszönjük!!!

oldfox 2014.07.04 15:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.0t] [wapon beküldött szöveg]

pliptai 2014.07.03 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.14
Tetszett ez a kis időutazás! A belváros eléggé szét van bombázva, de ha kész lesz biztosan nagyon jól fog kinézni! Köszönet a rejtésért!

bitto97 2014.06.29 16:23 - Megtaláltam
Megvan :)

takacscsalad 2014.06.23 10:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.18
Megtaláltuk!

Hollosics 2014.05.31 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.81
Köszönjük nagyon érdekes találat/pontok.

jvc 2014.05.24 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Bóta család 2014.05.01 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.36
Megtaláltam, köszönöm!

Scissors 2014.04.21 16:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.00
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

b.monika 2014.04.21 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.77
Köszi!

norb83 2014.04.12 18:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

gsy 2014.03.28 09:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21


szalaij 2014.03.17 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.83
Megtaláltam

plecs 2014.03.01 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.04
Hát "érdekes" arcát mutatta meg ez a "láda" a városnak...

BubaGC 2014.03.01 16:00 - Megtaláltam
:-)

HUN_Dom 2014.02.27 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.95
Megtaláltam, jó kis biciklizgetés volt. :)
Köszi a lehetőséget!

Csutter 2014.01.30 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.58
Köszi a rejtést! :)

Fenilefrin 2013.12.25 14:30 - Megtaláltam
Meglett!
Köszi a rejtést!

bubu&vahur 2013.11.16 14:17 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszi a rejtést. :-)

markovicsa 2013.11.11 13:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.95
[g:hu 1.4.29] [wapon beküldött szöveg]
A 2. pont jelszórészlete feladta a leckét, nem mindegy honnan kezdem a lámpaoszlopok számolását.

 
carmin 2013.10.22 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 4.27
Megszépült Zalaegerszeg az utolsó látogatásunk óta. Köszönjük a rejtést.

sereva 2013.10.11 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Megtaláltuk,de a jelszóhoz Rejtői segítség kellett.Köszönjük.

pockok 2013.07.28 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 1.5 web: 4 átlag: 3.00 súly: 3.14
Ez a multi nekem sem jött be.
2013-as szemmel: Ez egy retro láda az elmúlt évtizedből. Ez önmagában nem baj, de nem is érdem.
Ma már biztosan nem menne át a moderáción, megérett egy alapos átgondolásra.
A mutatnivaló nekem tetszett, problémám a jelszó erőltetett, zavaros képzésével volt.
A legtöbb helyen én láttam volna lehetőséget valamilyen jelszóhordozó, de akár kisebb láda elhelyezésére is. A jelszóhordozó lehetne pl. valamilyen Vaterán fillérekért beszerezhető retro dolog, amit fel lehetne ragasztani/tűzni/mágnesezni bizonyos pontokra és mindjárt nem kellene lámpaoszlopokat és házakat számolgatni
Zavaró, hogy a fejlécben 6V multi, a valóságban csak 5 pontos.
Ilyen helyeken én mindig várnék egy térképvázlatot, hogy kb. merre járunk, mekkora a bejárandó útvonal.
Mindezt jobbító szándékkal írom, mert ez az a láda, ami a város nevét hordozza, sokan lehetnek, akik e multi pontjai alapján szeretnének képet kapni a városról, hiszen a ládaoldal is ezt ígéri.

Cerberus 2013.07.24 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.18
Megtaláltuk! Sajátos, némileg retró hangulatú helyszíneket mutat be a multi és bár ez is volt a célja, bennünk ez a korszak és annak miliője azért annyira nem ébreszt pozitív nosztalgikus emlékeket - lehet, hogy ehhez már kissé fiatalok vagyunk. Mindenesetre jót ládáztunk, köszönjük a rejtést.

V_Gabor 2013.07.18 19:01 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.13
Biciklivel Zalaegerszeg körös-körül tekeregve. :)

Zavaros, zagyva, félreszámozott multipontok.

Végre ide is eljutottunk! Köszönjük a lehetőséget. Mónika és Gábor [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

2013-07-18 
Baby-m 2013.07.18 14:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26] [wapon beküldött szöveg]

lepke 2013.07.16 11:30 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtő segítségét az 5. pontnál. Elég félreérthető, melyik tízemeletesekről is van szó.
Olybá tűnik, hogy nem valami jellegzetes város Zalaegerszeg, elég szerény, ami a külcsínt illeti. Alig akad szép régi épület, és ha akad, az meg be van szorítva merőben jellegtelen, új építésű házak közé.
Nem értem, mi történt a történelmi belvárossal, hogy nyomokban lehet csak felfedezni.
Azonban több nagyon segítőkész, kedves emberrel találkoztam, kezdve az információssal, akitől várostérképet kértem, folytatva egy buszsofőrrel (8-as busz), aki igen készségesen útba igazított.
Továbbá tetszett, hogy annyi bicikliút van a városban.

(A rejtő Marxra vonatkozó megjegyzését vitatom, szerintem elég formátumos gondolkodó volt, hogy ne dobják szemétre a szobrát. Amúgy szerte Európában sem hajítják ki, akkor tán nálunk is elfér.)

Nem ér, Zrínyi kitakarja az EU-t!Zsinagóga
Keletre tájolvaKarzat - egykor a nők helye
Címerház alattValóban ívbe feszül a gondok súlyától
Még nyáron sem olvad el HoSzerintem elfér
Kaputyin 2013.07.05 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam! Köszi a rejtést!

Paul 2013.06.30 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 4.13
Köszönöm a rejtést

Párduc50 2013.06.24 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.00
Megvan! A jelszóképzés nem volt könnyű számomra, mert a sötét-világos részt is be akartam venni. Mikor két hét után rájöttem, hogy nem kell, meglett a megoldás.. A multi tanulságos :-)

enerzsi 2013.06.10 15:00 - Megtaláltam
Összejött!

ReniPeti 2013.06.08 22:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.68
"Lenin élt, Lenin él, Lenin élni fog!" :P

infernus 2013.05.19 21:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.67
Megtaláltuk.

jordanatis 2013.05.12 00:00 - Megtaláltam
Megvan.

andrasary 2013.05.04 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 2 web: 2 átlag: 2.17 súly: 1.30
Szép séta volt a városban.

Ildi76 2013.04.20 17:06 - Megtaláltam
Jó kis séta volt a gyönyörű, tavaszias időben.

szicsu 2013.04.20 17:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

BékaBütyök 2013.04.02 13:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.67
Szakadó esőben találtuk meg.
Béka, Bütyök, Oris, Lali, Anti

Sipi és Andy 2013.04.01 12:10 - Megtaláltam
Hóesésben, napsütésben kellemes sétát tettünk.

pötyimiki 2013.03.22 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.03
Érdekes volt, köszi a rejtést!

balazsko87 2013.03.13 17:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

Family WEGA 2013.01.12 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

CyberWolf59 2013.01.01 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.92
Jól esett a séta az év első napján.

geomurr 2012.11.02 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.06
Érdekes élmény volt e sokat látott város utcáin kvázi turistaként járva begyűjteni a pontokat.. köszönjük!

tömeg10emelet
kobcikrajci 2012.09.20 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.86
Zalaegerszeg környéki bicajos ládázás során felkutatva. Igazán érdekes a tematika, nagyon eltalált a leírás stílusa. Élmény volt végigjárni.

rero72 2012.08.30 14:00 - Megtaláltam
+van zalaegerszegi bringázás alkalmával.
Judit+Robi, Győző

pH03N1x 2012.08.27 20:01 - Megtaláltam
Megvan.

Szabó família 2012.08.22 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.32
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

 
JAck:66: 2012.08.20 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.00 súly: 3.78
Virtuális pont.

rallymax 2012.08.11 08:40 - Megtaláltam
Zalaegerszegi bicajozás közben megkerestem :)

Nargoth 2012.08.10 14:57 - Megtaláltam
Rosie77-el megkeresve. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.18] [wapon beküldött szöveg]

rosie 2012.08.10 14:11 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.18] [wapon beküldött szöveg]

Priszi 2012.08.08 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.43
Továbbképzés végett jártam erre. Egyik reggel, még az előadás előtt sétáltam körbe. Nekem az utolsó pont volt a legközelebb, így visszafelé jártam be. Lehet én voltam zaklatott, de nekem nem jött át a hangulata.

belus01 2012.08.04 20:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

nemethl.mino 2012.08.03 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.77
Szombat esti kerékpártúra keretében.

GCDTER után végigmentünk gyermekkorom emlékein, a lakótelepen-ahol felnőttem, a park ahol játszottam, az iskolák, ahol tanultam, becsöngettünk a házba ahol születtem. Köszönöm a rejtőnek, nagyon kellemes este volt, kis szentimentalizmussal fűszerezve...
:-)

Caf 2012.07.27 17:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.90
Ötletes rejtés, jó kis kirándulás volt a városomban :)

Kicsike 2012.07.27 17:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.23
Jó kis városnéző-túra! :)

3494Balazs 2012.07.22 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.59
Köszönöm a rejtést!

dzoli1 2012.07.22 15:00 - Megtaláltam
Garfield13-ékkal.

Szonza 2012.07.22 15:00 - Megtaláltam
Családi nyaralás közben persze ládáztunk is. :)) Kedvenc városom!

Pankamanka 2012.07.22 15:00 - Megtaláltam
Nyaralás alatt a családdal ládázgattunk. :)) Nagyon jól mulattunk, amíg fel-alá járkáltunk a városban.
Köszi a rejtést!

Garfield13 2012.07.22 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Kedvenc városunkban nagycsaládos nyaralás alkalmával megtalált láda. :)
Köszönöm a rejtést!

lpgera 2012.05.17 19:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Laza esti biciklizés. :)

Mekett 2012.04.30 18:39 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.26
Köszönjük!

Nemthi 2012.04.22 14:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.45
Második nekifutásra. Majdnem napra pontosan két éve már egyszer körbejártam a pontokat, de a jelszóval akkor nem boldogultam. Most egy tájfutó verseny kapcsán még egyszer felkerestem a pontokat, most négy keréken és korrigáltam a hiányzó elemet a jelszóból.
Egykor gimnáziumba jártam a városba, mostanában olykor-olykor munka miatt. A helyszínek közelében, mellett régen sokszor (edzésre menet), mostanában meg olykor járok, de ezek a pontok (címerházat tudtam), szobrok soha nem tűntek fel. Ebből is látszik, hogy mennyire rohanunk az életbe ... Ráadásul most olyan dolgokat is észrevettem, amit máskor nem.
Korábbi hozzászólókkal abban ugyan egyetértek, hogy vannak sokkal szebb helyek is a városban, amelyek megmutatásra érdemesek, de szerintem ezeket is érdemes volt felkeresni, a történelem mementói egy részük.

elina 2012.04.18 11:19 - Megtaláltam
Nap mint nap ezeken az útvonalakon járok,de így sokkal érdekesebb volt! köszönjük!

ahhoj 2012.04.18 11:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.26
Első alkalommal jártam Zalaegerszegen, kis városnéző sétának pont jó, köszönjük.

Dokiii 2012.04.14 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.68
Megtaláltuk! :)

keridori 2012.04.14 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.06
Megtaláltuk! :)

gabesz99 2012.04.07 17:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. :) [g:hu 1.4.10] [wapon beküldött szöveg]

StiviG 2012.03.16 17:05 - Megtaláltam
Ok

Ancs 2012.03.16 17:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.58
Ebéd utáni levezetés Zalaegerszegen.
Nagyon zavaró volt, hogy a 3. valós pont már GCZEG-4-ként töltődik le és így tovább. Miután rájöttünk erre a kis malőrre, már egész sok minden értelmet nyert. Szerintem ezt javítani kellene a ládaoldalon.
A városrészeken elsétálgattunk, egy végláda azért nagyon hiányzott.
Köszi

takacsimre 2012.03.16 11:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.68
Hosszú hétvége második ládája. 2/16. A lámpaoszlopokat elszámoltuk, a rejtő segített. Köszönjük! Marika és Imre

Ikejapipi 2012.01.13 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.52
Tyip-tyip! Egész kényelmes a vietnámi bácsi!

Kényelmes na! 
Mákos 2012.01.13 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Gyors ládázás a pipivel, aki újra megőrült a szobornál.

Oxica 2011.12.21 16:17 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 2.95
Végigjártuk a pontokat becsülettel, de sajnos nem sikerült segítségével megismernünk Zalaegerszeget. Csak az jött le, hogy nagy, zajos város, rossz levegővel. Pedig biztos vannak szép részei is...

zegikölykök 2011.11.02 00:00 - Megtaláltam
Köszi

Puzzle Apartman Gyula 2011.10.31 18:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.99
Sötétben sétáltuk végig a szállásunk elfoglalása előtt. Nagyon tetszett minden pont. Kimondottan izgalmas volt a multi csak virtuális pontokkal. Köszönjük!

lendvai71 2011.10.31 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Megtaláltuk!

Feri0705 2011.10.02 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Acic-cel közös találat. Jó kis séta volt, utána még a Göcseji falumúzeum, és vissza a Plaza-hoz, mindez gyalogosan.

 
acic 2011.10.02 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.63
Köszi! Feri0705-el közös megtalálás!

villam.tibor 2011.09.02 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
Nagyon jó séta volt és a szüreti fesztivál is pont ekkor rendezték.

Barni&Eti 2011.09.02 00:00 - Megtaláltam
Zalaegerszeg biciklivel... szép város, geocaching pajtások, szüreti mulatsááág!

atipapa 2011.08.09 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.88
Köszi

Ajtony 2011.08.06 13:42 - Megtaláltam
Ez is megvan. TFTC. Zerind fotója 25...30 éves lépcsőről készült a tízemeletesek felé közelítve. Érdekes kísérlet tanúi lehettünk: hogyan készül cement nélkül a beton, és mivé válik. Gondolom, az építkezéshez kiutalt cement segített egy-két kellemes hétvégi házikó alapozásánál... Szóval ez is a félmúlt rekvizítuma, beleillik a láda koncepciójába. Bárcsak remélni lehetne, hogy az ilyen "haladó" hagyományok is Ho apó dicsőségéhez hasonlóan, a múltéi lesznek (?)

Zerind HUN 2011.08.06 13:42 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.83
Nem szép, de érdekesnek érdekes (különösen a Hosiminhen lepődtem meg). Remélhetőleg hamarosan valami szoborparkba kerülnek ezek az alkotások, és nem a városban ,,díszelegnek'' majd.

L..cső 
Judit és Béla 2011.08.06 13:42 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.24
Megtaláltuk.

Gipszjakab & Lujzika 2011.07.29 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.49
Megvan, bár féltünk, hogy nem fog sikerülni.
Gipszjakab & Lujzika

Ritka01 2011.07.28 15:00 - Megtaláltam
Meglett

mufurc 2011.07.28 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.41
megtaláltuk

Abelito 2011.07.28 15:00 - Megtaláltam
Megtaláltam

M_ákos 2011.07.28 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.31
Megtaláltuk!
A tízemeletesek számolgatásától megijedtem mert nem voltam benne biztos, hogy jól értelmeztem a feladatot, vagy hogy mekkora lakótelepet kell végigfésülnöm, mint "a város első és legnagyobb" lakótelepét...
Az óra 15:00-kor nem zenélt.

atigabi1207 2011.07.25 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.48
Második zalaegerszegi "ládánk" az aznapi 5-ből, egyúttal az első virtuális multink. Kiadós séta után sikerült összekockázni a jelszót, reméljük helyesen.
Köszönjük az idegenvezetést :-)

Az első pont közelében..Lájkolják Ív Bélát :-)
Tényleg csak a cigi hiányzik a kezéből :-)A negyedik pont
Hihetetlen, hogy még mindig ott áll... 
bgecco 2011.07.20 00:00 - Megtaláltam
köszönet érte.

ArNick 2011.07.18 19:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Munka utáni városi séta keretében látogattam meg a megjelölt pontokat. Az útvonal nagy részét tanulóéveimben sokat tapostam, így jó volt látni mi változott azóta, s mi nem... Köszönöm.

Zozó és Edus 2011.07.18 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.20
Jobb lett volna körívesen elhelyezni a pontokat!

Zsoland 2011.07.18 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.88
Jó kis sétát tettünk, jól elfáradtunk, de megérte. Nagyon szép város Zalaegerszeg. Köszi.

szabokla 2011.07.15 16:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.16
Megtaláltuk!
Egerszegi létünkre egy kicsit későn jártuk be a láda pontjait, de valahogy most volt rá időnk egy laza bicajozás keretében. Bár minden pontját ismerjük, a Dísz-téri órához a "letűnt kor" emlékeként, mivel a régi vállalatomnál a Vertesznél készült némi közöm is van, érdekes tapasztalatot szereztem. A láda pontjai közül a jelen kor által létrehozott Címerház van a legelkeserítőbb állapotban! Elgondolkodtató, szomorú valóság, sötét "jövő kor" előképe...
Köszönjük a rejtést!

Egy virágos bejáratHo' apóval
IV. Bélával...Úzközben egy szerény Székelykapu
Vírágos Sörfesztivál a végére 
Bubuka 2011.07.06 15:34 - Megtaláltam
Bánokszentgyörgyről átbuszozva tettem egy kört Zegen, 5 ládát sikerült begyűjteni. Ennek az eleje lett a vége, mert innen már közel volt a buszpályaudvar a hazautazáshoz.

t@m 2011.07.04 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.36
Nagy nehezen összejött. Köszi a multit....

NAKMFM 2011.07.03 19:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.40
Érdekes séta volt a múlt szobrai között, elég könnyen megtaláltuk és közben ismerkedtünk az ismert város részeivel.

Köszönjük a rejtést!

Pilis50 2011.06.14 12:40 - Egyéb
Az óráról készült egy fotóm, majd folytatom a sort . . .

a hátam mögött az óra 
mralex 2011.06.13 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.32
Köszönjük ezt a rövid múltidéző körutat!

laas 2011.05.22 17:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
150.-nek a hazai, mindíg csak halogatott multi!
Laas, Zsuzska76

droops 2011.05.17 20:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.90
Köszönöm! Ha már egyszer úgyis a végponttal szemben lakom, gondoltam jó lesz egy kis esti kerekezés és gyorsan körbebicajoztam a pontokat :)

Cristian 2011.05.06 13:38 - Megtaláltam
Ez is megvan!

diego 2011.05.04 14:01 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 1.5 web: 1 átlag: 1.83 súly: 3.61
Vásárolni mentünk Várvölgyről Zalaegerszegre. Van itt egy láda, nosza rajta. Akkor még nem gondoltam, hogy ennyit fogok mérgelődni. A rövid leírás és a részletes, szinte szöges ellentéte egymásnak. Ezt jó lenne javítani, mert így csak áll bambán az ember a pontnál és nem érti mért nem találja amit keres. Össze-vissza vannak így a pontok és leírásaik. A letölthető közzétett pontokban van egy 6. pont is. Ez csak segédpont, hogy meddig kell számolni a 2-es pont lámpáit. Szóval gatyába kéne rázni ezt a ládaleírást, de nagyon. A város szépnek szép, de az ember tegye le az autót 60km-rel odébb. Parkolni a világ végén sem lehet, és még ott is fizetni kell érte. Igaz a pesti árakhoz képest semmi, de azért akkor is.

IV. Bélát like-olták :-)))
 
fullz 2011.04.24 14:55 - Megtaláltam
Húsvéti sonka leautózva.
fullz+Zsuzsa

Zsiráf 2011.04.23 11:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.18
Gyalogos kupa: 27,9km

A maga módján szép városka. A 3. pont létezése felett nem tudok napirendre térni... Ilyen van ebben az Országban? A 4. ponton szerintem 11 emeletes házakat találtam (legalábbis ennyi sor erkély van egymás felett), ha feltételezzük, hogy a bejárat a földszinten van. Kicsit aggódtam, hogy valami beugratás van, de szerencsére ezeket kellett számolni.

Adri&Lacike 2011.04.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.43
Megtaláltuk!

sanyigabi 2011.04.10 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.99
A színek meghatározása számomra nem volt egyértelmű, ezért az ötödik rossz próbálkozásomnál egy hétre letiltott a rendszer. Szerencsére most már jó lett!
Köszönjük a retro sétát!

kszilviak 2011.04.02 17:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
:)

landoka 2011.04.02 17:04 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetöséget. [g:hu 1.2.11] [wapon beküldött szöveg]

gyusz_58 2011.03.20 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.41
Kellemes drive-in kessek:) És szépen bemutatta, és ez tetszik, hogy a város nem löte ki magából a posztsztálinista/szocialista emlékeket sem. 3-az-5ből:)
Köszönjük!

Sly 2011.03.14 15:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.52
Több év utáni kerülgetés után ez is meg lett, bár szinte az összes pontnál elmentem korábban :)

Sly & Gergő

 
hacsabi 2011.03.13 17:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.44
Döbbenetes az "örökség" ami fentmaradt és hogy még megvan. Gyermekeim nem nagyon értették de nekünk még jutott az emlékekből.
Tökéletesen takarta a rejtés neve a látottakat. köszönet a rejtésért

Hartyi 2011.03.13 17:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Érdekes város és ezt a láda is jól érzékelteti! Köszi!

Kishartyi 2011.03.13 17:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.09
Köszi!

urbanj 2011.03.05 18:15 - Megtaláltam
Zalaegerszegen töltött hosszú hétvégénk alatt jártuk végig.

csipet_csapat 2011.03.05 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Szülővárosomban elfogultan:)
Nagy kár, hogy a címerház környéke olyan szemetes:(
Egerszegről tényleg nem mondható el, hogy elhajította volna a múltat:)
Köszönjük.

Shadow & Kitty 2010.12.28 18:20 - Megtaláltam
+lett!

Bea&Lazy 2010.12.28 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.02
+Lett! Köszi!

Vándor Csillag 2010.11.26 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.03
Zalaegerszegi séta.

hufu 2010.11.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 1.00
Megvan

TücsiTeam 2010.11.06 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.62
Három napot töltöttünk Zalaegerszegen, közben ládákat is kerestünk.

Marcee 2010.11.05 00:00 - Megtaláltam
Egykori lakóhelyem :)

ETUS42 2010.11.02 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.15
A Zalai Levéltárban kutakodásom után maradt még időm erre a sétára a városban. Szép, napos idő volt, jót derültünk a szobrokon. :) Köszi!

Ani & Imi 2010.10.10 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.70
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.

Gextrem 2010.10.03 00:00 - Megtaláltam
Megvan.
Köszi a rejtést.

eleem 2010.09.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.11
köszönjük a rejtést

Berci és Rózsa 2010.09.08 17:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.42
Megvan. Munka után könnyű séta a városban.
Köszönjük.

csbagi 2010.09.06 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.59
Az első két pont mellett szinte minden nap elmegyek, a harmadik mellett is gyakran. Az utolsó kettő esik ki, most ezeket is megnéztem, hát rosszul! Elszámoltam a tízemeleteseket, így rosszul írtam be a jelszót, aztán persze azt hittem, hogy mást rontottam el. A vége az lett, hogy a rendszer egy hétre letiltott :( Szégyenszemre nekem is a Google Mapset kellett megnézni!

Cseber 2010.09.06 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltam

zramzam 2010.09.05 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.23
Hát... pedig ebben a "milliőben" nőttünk fel, mégsem melengeti meg a lelkemet a szocreál. Köszönöm, hogy megmutattad, bár pár hete jártam Burgas-ban, az érzés ugyan az. Hiányzik egy Lenin szobor a teljes képhez:)

fattila 2010.09.04 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.37
Nosztalgia a katonai szolgálatom városában (a laktanyába is sikerült bejutni). Sajnos a múlt pontjai ma már nem jellemzik a várost jól

88pebo88 2010.08.26 18:08 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.29
Nagyon meleg volt...

NAGYFamilY 2010.08.22 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.64
Érdekes volt.

NPLranger 2010.08.17 13:55 - Megtaláltam
Valóban szoci...
Szerintem Egerszegen vannak jobb-szebb helyek is ezeknél.

Köszi
:)))

lozoli 2010.08.17 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.53
Érdekes séta volt köszönöm

vitibi 2010.08.06 20:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.05
Őrségi ládázásunk 40. megtalálása.

nexus6 2010.08.06 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.48
Régen jó párszor voltam Egerszegen. Én más érdekes és szép pontokat is beletennék a multiba. Illetve szerintem megérdemelne egy igazi ládát a végén.

nogacsalad 2010.08.06 14:45 - Megtaláltam
Részletek később...

Doric és Laszisz 2010.08.02 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.68
Ságodi szünidő alatt sétáltuk végig a multit. Lehangoló város, lehangoló téma.

AtaKata 2010.07.31 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 1.30
Érdekes szocitúra.... :)
A negyedik pont leírása sajnos nem egyértelmű. Negyedik probálkozásra és némi guglimap után elfogadta a jelszót.

Áron csapata 2010.07.26 15:50 - Megtaláltam
Ok [wapon beküldött szöveg]

Pirog&Kata 2010.07.25 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, megoldottuk. Furcsa érzés volt ez az időutazás. Zalaegerszeg megérdemelne néhány másik ládát is. Attila & Kata

zalajaro 2010.07.19 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.20
Nosztalgia?

Access Denied 2010.07.18 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.77
Zalai barangolás 11/9.

Mivel a bringa otthon maradt, ezért sétálós keresgélés lett. A pontok hamar összeálltak, jól körbevezettek a városban.
A séta végén még önszorgalomból felfedeztem pár patinás épületet is :-P

Köszi a rejtést!

Zalaegerszegi tulipános szökőkútVárosháza
Zsinagóga
IV. Béla
Címerház
Arany Bárány Szálloda
Szentháromság szobor
tarsolyos 2010.07.04 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.40
MEGVAN, KÖSZI!

darabosk 2010.06.19 00:00 - Megtaláltam
Ötletes rejtés és érdekes túra volt. Végre egy város másik, régi arca is bemutatásra került. A pontok környezete helyenként sajna elhanyagolt. Köszi.

[Jóváhagyta: Junior013, 2010.06.21 08:59]

EmlékműKülföldi srác..
Lakótelep emléktáblája
nbokan 2010.06.18 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.43
OK, a gyerekeknek tetszett talán a legjobban a sok játszótér miatt.
Az első pont volt számunkra az utolsó, amúgy ez tetszett a legjobban, csak sajnos nem zenélt az óra. Voltunk itt pénteken este 7-kor és szombaton reggel 5-kor is, de meg sem szólalt, pedig a fagyisnéni is azt mondta, hogy "'szokott az zenélni, nem érti most miért nem".

rotty 2010.05.24 15:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.82
Szokatlan témájú multi, de nekem tetszett. Zalaegerszeg az ötvenes évektől a modern építészet gyakran emlegetett példája és viszonyítási alapja. A szocreáltól a bérházépítészeten és a panelon át az irodaházakig minden reprezentálva van, köztük egészen sikeres és kevésbé értékes alkotásokkal. Mennyi szálon kapcsolódnak az egyes állomások Pécshez, nem is sorolom, csak segítenék vele...
Kerékpáros kupa: 42,7 km

Minh a fülemet vizsgálja, miközben a vietnámi nép éljenez...
-[Jando-klan]- 2010.05.22 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 1.5 web: 4.5 átlag: 3.00 súly: 2.23
Megtaláltuk.

szaboist 2010.05.16 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.82
Eleinte az eső miatt nem nagyon volt kedvünk számolgatni, de átöltöztünk egy zsákutcában, a vizes motyóból kiugrottunk, és az így megjavult komfortszint után már örültünk is az Örségben töltött utolsó ládánknak. Ettünk nagyon finom prószát is, mert hogy éppen Prósza fesztivál volt a belvárosban. A sátor miatt őket nem mosta el az eső, nem úgy mint a többi árust. Mi a szocializmusban voltunk fiatalok, nekünk politika mentesek és valahogy ismerősek is az ilyen pontok. A vietnámi szobor és Ív Béla volt a kedvenc pont :o)

vakond87 2010.05.14 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.56
Megtaláltam rejtői segítséggel. Köszönöm a rejtést!

Kerékpáros kupa: 35km

schöphi 2010.04.21 19:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.08
Megvan!

Noémi+Szabolcs 2010.04.19 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 1 web: 2.5 átlag: 1.50 súly: 2.08
Megtaláltuk, nem volt nehéz...Ha lehetőségem lesz rá, Zalaegerszegnek sokkal szebb pontjait, helyeit meg fogom mutatni egy másik multival.

dácsika01 2010.03.22 18:25 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 1.5 web: 1.5 átlag: 1.83 súly: 1.00
Csipesszel körbejártuk a várost érdekes volt látni, hogy milyen volt ez a régi rendszer.

luckyhunter 2010.03.21 15:40 - Megtaláltam
Megvan. Madárkiállításon voltunk a landorhegyen. Mivel a "láda" több pontja itt volt, ezért közben levadásztuk ezt is.
Luckyhunter

james 2010.03.15 13:55 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Anita, Judit és James

Viczi 2010.03.13 11:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.64
Zalaegerszegen töltöttük a hosszú hétvégét, ezért muszáj volt ezt a ládát megkeresni. Érdekes, hogy összekötve a GCGOCS ládával ez a kirándulásunk lett a leghosszabb, majdnem 8 km. Biciklivel lehet ezt különösen jó végigjárni.

Bazsy1983 2010.02.18 18:10 - Megtaláltam
2 Éve dolgozom Zalaegerszegen és néha a városban is körbenézek, de mégis láttam ma újat.
Köszönet érte:)

Tonykopter 2010.02.13 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.57
Felleltük amíg megfőtt a leves!

visikék 2010.01.31 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.60
Régi tartozásunk pótlódott helybéli révén, olyan helyeken is jártunk, ahol rég nem. Köszi a rejtést!

lajtmann 2010.01.16 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.82
Kellemes séta szép napsütésben. Szerintünk nagyon szép a város.

KiVi 2010.01.02 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 3.74
Szilveszteri józanodás után, hazafelé gyorsan begyűjtve. :)

 
GyZsTeam 2009.12.26 15:00 - Megtaláltam
Ok!

koszta 2009.11.09 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.68
Megtaláltam.

 
Farfalla 2009.11.02 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.53
Jót sétáltunk,de a város nem tetszett igazán. A wellness viszont szuper volt.

mSac 2009.11.02 15:30 - Megtaláltam
Átgázoltunk a faleveleken ahol csak lehetett :D Könyvtárba is bementünk... :P Most pedig pezsgés és koktélok Pöttyel... ;)

sterisoak 2009.10.03 16:53 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

picipanni 2009.09.27 15:45 - Megtaláltam
Délutáni séta a városban. Szerencsére a pontok között több nagyon szép helyet is láttunk. Pl. egy terecskén szökőkutat, katolikus templomot, református templomot, török-tatár emlékművet. Zsinagógát. Egy szép kis parkot (sajnos jó alaposan teleszemetelve).
A város maga sajnos kicsit jellegtelen, bár vannak szép utcácskák, épületek.

A 10emeleteseket google-mappeltük, mert nem volt túl pontos a leírás, és nem fogadta el a jelszót.

Hegyimanók 2009.09.26 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.95
Kicsit csalódott vagyok, én más helyszíneket mutattam volna meg a városból. Nem a közelmúlt, hanem a régmúlt emlékeit.

szijamijau 2009.09.19 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Érdekes séta volt helyi lakosként is!
Köszi!

Csaba és Kati 2009.08.30 19:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 1.30
HEURÉKA!
Csaba / Kati

CímerházEz egy másik óra, a földön járó óra
A nagyon sok szobor egyike, Csány László... és másika, Liliom
befi 2009.08.23 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 4.06
ok

 
TenG and Barbye 2009.08.21 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.46
Megvagy, köszönjük a sétát!

lagaf 2009.08.21 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.73
Hévízről tett rövid kirándulás keretében, ma délutáni harmadik ládánk. Egy röpke időutazáson vettünk részt: volt tanácsháza, Ifjúsági park, (elhagyott) textilgyár, munkásportrés bejáratú bérlakások, Ho Si Minh- és Marx-szobrok, ukrán városról elnevezett lakótelep. (Apropó: kíváncsi lennék, kik és milyen alapon osztották ki a testvérvárosokat..?). Érdekes oldalát ismerhettük meg a városnak, s úgy gondolom, ez így helyes. Történelmünk egy-egy korszakával kapcsolatban legyünk kritikusak, de ne úgy, hogy mindent lerombolunk, eltüntetünk. Sajnos sok mindent akartunk már eddig is "végképp eltörölni", s az első felhorgadásokkal, indulatokkal sok-sok érték semmisült meg. Az idő úgyis szelektálni fog. Köszönjük a rejtést.

A 750. évfordulóraNehéz...
FémtulipánIfipark
"Szabó család"A tanító
11 emeletes tízemeletes...Ezt nektek...
VasG 2009.08.20 20:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.51
Zalaegerszegen töltöttük a hétvégét, a városnézést nyilván a helyi városi multiláda segítségével tettük meg. Nem mondhatom, hogy magával ragadott a város szépsége, de köszönöm a rejtést, kalauzolást.

 
lpepe 2009.08.19 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.87
megvan.

benist 2009.08.11 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.93
Zalaegerszegi nyaralás során. Parkoltunk, majd körbesétáltunk. Kétségkívül érdekes relikviák, talán igaza van az itt lakóknak: nem feltétlen kell a múltat végképp eltörölni. A multi után azért felkerestük Egerszeg szebb részeit is, többek közt a színvonalas Göcseji Múzeumot is.

Pet 2009.08.10 18:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.00 súly: 3.64
Raerosen gyalogosan.

 
Csizmások 2009.08.07 19:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.60
Nem igazán jött be!

keresek 2009.08.02 20:00 - Megtaláltam
Egerszegi délutánunk először a skanzenben kezdődött és utoljára az estébe nyúló sétával fejeződött be a belvárosban.

Emerich63 2009.07.24 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.13
Kehidai nyaralás - ládatúrák 14/14. Szándékosan utolsónak hagytuk ezt a leírás alapján bonyolultnak tűnő multit, de meglepetésre egyáltalán nem volt az - korrekt útvonal - korrekt leírás - szerintem egyértelmű jelszóképzés Szép időben, érdekes utat jártunk be. Igen furcsa "építményeket" és szobrokat láttunk, tényleg hihetetlen, hogy a XXI. században milyen emlékeket őriz még mindig Zalaegerszeg. Különösen meglepő a 3. helyen álló "személy" nem beszélve mennyire morbid elolvasni azt az idézetet, ami tőle származik... No és végállomáson a műalkotás méretaránya, ormótlan mérete - kis túlzással még be is int :-) - hát nem semmi! Igazán köszönjük ezt a meghökkentő rejtést!

Dísz tér - tulipán - fiatalokInnen arra - majd amarra!
Ez tényleg komoly?? Ő itt - ezzel az idézettel????Elmozdult - de akkor is!!!!
atyus26 2009.07.21 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.16
Érdekes volt látni ezt a sok szocialista emléket. Köszönjük a rejtést!

Atmosz&Zozmosz 2009.07.05 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.59
A logokat visszaolvasva tapasztaltam, hogy sokan panaszkodnak erre a dobozra. Szerintem semmi gond nincs vele, sőt: időutazás egy korba, és az összes pontot ezen a "kor-szemüvegen" át kell nézni. A pontokat szép sorban kerestük, talán a lámpatestek számítása lehetne egyértelműbb, bár lehet én nem néztem jól a leírást, azért harmadikra logoltunk is :) Útközben felfedeztük a régi ruhagyár teljesen elhagyottan ásítozó régi épületegyüttesét is - ez is ugyanannak a letűnt kornak az emléke, csak sokkal szomorúbb így látni... Összességében jó kis multi ez, a pontok tetszettek, köszönjük!

kopepe 2009.05.03 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.68
A 2-5. pontok könnyű séta keretében kereshetők. Megéri végigjűárni!
Kösz a rejtésért!

CJoe 2009.04.18 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 1.00
Zalaegerszegiként kellemes hazai séta volt:)

KJ & GM 2009.03.08 08:30 - Megtaláltam
Köszönjük a sétát!

Pepe 2009.02.19 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 4 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.72
A megye, falvai és kisvárosai szépek, sajnos ugyanez messze nem mondható el a székhelyéről.

GréTeam 2009.01.31 20:00 - Megtaláltam
Jó móka volt, bár kicsit hideg. köszönjük

sanca 2009.01.25 12:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.91
Első zalaegerszegi látogatásom. Jó volt arra is a keresgélés, hogy a várost bejárjuk.

Köszi!

k97j02 2009.01.04 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.24
Zalaegerszegi pihenésünk visszaút előtti utolsó állomása. 25 éve itt tanultam,így még érdekesebbek az említett pontok felkeresése.

"Hogy s Mint"felhőkarcolók
Kova1984 2008.12.26 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.74
jó kis séta vol, kb 2,5km
köszi a rejtést

Phoere 2008.12.24 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.40
Zalaegerszegen tölttöttük az ünnepeket, ennek keretében vadásztam le.

Először magáról a ládáról: ez egy tematikus láda, aminek van helye a játékban. Ezt a rejtő egyértelműen leírja, nem állítja, hogy ez Zalaegerszeget, mint várost mutatja be. Innentől kezdve felesleges a sok fanyalgás egyes megtalálók részéről, nem kell rászánni az időt, ha az ilyesmi nem tetszik. Szerintem érdekes, hogy 18 évvel a rendszerváltás után még van olyan város, ahol ennyi köztéri emléke megmaradhatott a múlt rendszernek. Sőt, én még találtam egyéb emléket is: az egyik a fasiszták által elhurcolt munkástestvéreknek állít emléket 1948-ból, a másik - és ez még érdekesebb - az 1919-es zalaegerszegi direktóriumról emlékezik meg (fiatalabbak kedvéért ez a Tanácsköztársaság helyi hatalmi szervezete volt. Emellett a különféle minisztériumok szerepét is a direktóriumok végezték, így volt testnevelésügyi direktóriu, zeneművészeti direktórium, írói direktórium, ). A rejtőnek szívesen megadom a pontos helyet, esetleg beépítheti a multiba, nem növeli meg lényegesen a távolságot, - ráadásul szép helyen is van.

A megtalálásról: alkalmazkodva ahhoz, hogy nem klasszikus városnéző ládáról van szó, így az egyes helyszínek között autóval közlekedtem - a keresését a bevásárlással és postai ügyintézéssel egybekötve (épp jó helyen volt egy postahivatal az egyik pont közelében :) ).
Még soha nem láttam Ho Shi Minh szobrot, pedig egri diák voltam, amikor még róla volt elnevezve az egri főiskola.
Marx szobra méltó a nagy munkásjelszóhoz: munkásököl vasököl, odacsap, ahova köll! :)
A címerháznál a lámpák számolgatása a jelenlegi formájában kicsit félreérthető, csak bízom benne, hogy jól értelmeztem. Nem lenne egyszerűbb az összes lámpa számát kérni jelszórészletként? Úgy egyértelmű lenne.

Az 1. pontot kétszer kerestem meg: először egy esti belvárosi városnézés keretében "csodáltam meg", de akkor még nem tudtam, hogy ez egy GC pont. Így 24-én egy újabb séta keretében visszatértünk, bár inkább a mellette felállított betlehemi jászol volt érdekes. Így nappal már a színek is megállapíthatók voltak.

Szóval nekem, aki az élete jelentős részét a múlt rendszerben élte, érdekes volt szembesülni ezekkel az emlékekkel.

Viszont érdemes lenne egy tradicionális városi sétamultit is csinálni - és azt engedélyezni.

Köszönöm!

vassb76 2008.12.23 00:00 - Megtaláltam
Végigjártuk 2 kisgyermekemmel.

Apostolok 2008.11.22 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Zalaegerszeg szebb helyekkel is büszkélkedhet. De ez egy ilyen láda volt. Vissza a múlt rendszerbe. Igen, így a neve nagyon találó.

Fegekri 2008.11.19 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, jó kis séta volt, de sajnáltuk, hogy túl sok érdekességet nem láttunk:-( talán a 2. pont volt a legjobb és az óra sem volt semmi. Köszi a rejtést!

JUDY05 2008.11.10 04:22 - Megtaláltam
: - )))

geocacao 2008.11.09 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.85
Meg van. 35 éve itt lakom, gps nem kellett :-). Köszi.

viking77 2008.11.08 17:30 - Megtaláltam
13 éve élek Zegen, de a hármas helyszínen még soha nem álltam meg, pedig érdemes! Köszönöm.

tcsb 2008.11.08 16:30 - Megtaláltam
+van!

Szlil 2008.11.08 16:30 - Megtaláltam
+van!

SzaFru 2008.11.08 13:00 - Megtaláltam
megvan.

NaSza 2008.11.08 13:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

baliagy 2008.11.08 12:54 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

Csigabiga 2008.11.08 12:53 - Megtaláltam
Levadászva! :o) [wapon beküldött szöveg]

scele 2008.11.08 12:52 - Megtaláltam
mögvan [wapon beküldött szöveg]

sirgalahad 2008.11.08 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.01
Régi korból jönnek megint
Emlékezet foszlányok
A párthatározat szerint
Nem léteztek rossz lányok

ma már ez leng a tanácsháza előttfőucca
igényes részletMarx beint
testvéreinket nem volt módunk megválogatni...aggyá' egy cigit, elvtárs!
a bádog győzelme az esztétikum felett...ívbéla
lelcache 2008.11.08 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 4.01
II. Zalaegerszegi Geokesser Találkozóra jöttünk sirgalahaddel. A verseny előtt és után kerestük a pontjait. Nem igazán voltam elragadtatva a várostól, bár a láda célja nem is a szépségeinek bemutatása volt.. A főtéren azért látszik némi változás, a földi toronyóra kifejezetten tetszett, de a város többi része elég lehangoló, bár lehet, hogy ehhez a szemerkélő eső is hozzájárult. A pontok érdekesek voltak. Tényleg, mintha sok mindent véletlenül itt felejtettek volna. Az ív Béla szobor -főleg az elnevezése- nagyon tetszett! Köszönjük a rejtést!

lelcache

közös nevező 2008.11.07 17:00 - Megtaláltam
Aprólékos munkával összeszámolgattam ezt a multit. Itthon még hetekkel ezelőtt többször átolvastam a kommentárokat/legjobban Ozeki "marxista" irónikus megjegyzése tetszett:-)

A multi -szerintem- olyan pontokat mutat meg,amelyekkel a fiatalok közül már egyre kevesebben tudnak mit kezdeni.
Nem szeretnék most nosztalgiázni a Meggy Márkán vagy az építőtáborokon,viszont-lássuk be! annak a kornak az emlékei akkor is szépen csokorba lettek itt nekünk gyűjtve.
Az,hogy el tudna az ember gyereke képzelni egy klasszikus multit vagy egy másik tematikusat/vallási, kulturális stb. /-az lehet,de a tényen mit sem változtat.
Azon,hogy azt a másikat még senki nem csinálta meg.
Pedig Egerszegnek sok arca van. Jelenleg itt egy látható belőle .

bbeledi 2008.11.02 13:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.60
Megvan.

Dzsozy 2008.10.27 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.62
Végigcsináltuk, de mindössze egy városi kocsikázásból származó városnézés lett. A 2. pontnál rejtő segítségét kellett kérni. Először azt hittem, hogy valamit én bénáztam el, de rájöttem a hibára. A WAP-os leírás hibátlan. A 2.pont részletes leírása hibás. A két pont koo-i közül az egyiket segédpontnak kellene megadni, és akkor nem csúszna el minden pont megnevezése maradna a N 46° 50,346' E 16° 50,178' [GCZEG-2] a kettes, N 46° 50,496' E 16° 49,944' [GCZEG-4] a hármas pont.
Amúgy a pontok sem a legjobban vannak kitalálva. Inkább el tudnám képzelni ennek a múltinak az lenne a hivatása, hogy bemutassa a város nevezetességeit.
Köszönjük a rejtést!

zöldcsacsi 2008.10.26 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.55
ok.

TLaca 2008.10.25 14:00 - Megtaláltam
Hűvös őszi nap volt, de a gyerekek élvezték az első virtuális ládát a szülők hevenyészett történelem oktatásával vegyítve.

SuperGeo 2008.10.24 20:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 3.54
Kellemes esti autókázást csináltunk belőle.
Köszi a rejtést!

kompaktor 2008.10.23 16:58 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.95
Barátlátogatáson jártam Zegen ez idő tájt. Sikerült rávennem a haveromat egy kis városi ládázásra (aminek megvolt az az előnye, hogy ismeri a várost... :-) Érdekes volt ENNEK a kornak az emlékeit éppen október 23-án végigjárni... Nekem ugyan személy szerint a pontok nem nagyon tetszettek, végigjártam már ennél sokkal szebb multikat is (bár az egykori zsinagóga épülete nagyon elnyerte a tetszésemet), de értem a koncepciót, a rejtő ezúttal nem a város legszebb részeit akarta bemutatni, hanem valóban "egy letűnt kor emlékeit". Azért nem bántam meg, hogy végigjártuk. Köszi a rejtést!

Tepiszellem 2008.10.11 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.51
A páromat kísértem el csoport talira, gondoltam ha már itt vagyok keresek egy ládikát.
Zegen szerintem ennél jóval több és érdekesebb látnivaló van , de ami késik nem múlik.

Johnny40 2008.10.04 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.78
Hát ez keserves volt, de végül sikerült!
Köszönjük a segítséget!(meg a rejtést is)

páros 2008.10.04 14:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Lesétáltuk.

 
Áron & Marika & Taki 2008.10.04 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.40
Megvan. A szülővárosom egy részét mutatta be ez a multi.
Tetszett.

 
tádé 2008.09.13 20:09 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.63
Tanulságos időutazás. Köszönjük!
Kicsi Gesztenye és Tádé

vaslemez 2008.08.20 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.75
A jelszó még így sem könnyű, a 10 emeletesek számánál csak a 4. tippünket fogadta el a gép.

Szocreál maradvány 
TBende 2008.08.18 15:03 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 2.5 web: 3.5 átlag: 2.83 súly: 2.94
Megtaláltuk! Én azt mondtam, hogy GPS nélkül nem fogjuk megtalálni, de a lányom győzködésére belekezdtünk. És sikeresen levadásztuk!

varga.andris 2008.07.26 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.53
Megvan!

homér 2008.06.20 10:46 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

Yoda&lukit 2008.06.19 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 3 web: 3 átlag: 2.67 súly: 2.91
A 10 emeleteseknel es a Marx szobornal azert jobbat is el tudtam volna kepzelni.

[Jóváhagyta: Junior013, 2009.11.30 12:37]

Templar 2008.06.16 14:00 - Megtaláltam
OK!

Puszkany 2008.05.31 12:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.03
Szépen megcsinálták az első pont környéki utcákat. A többi pont nem volt nagyon érdekfeszítő.

Old Fairy 2008.05.17 10:07 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.41
:-) [wapon beküldött szöveg]
Kicsit hosszú - és egy másik szocialista iparvárosi emlékekkel bíró környékről érkezve - nincs is túl sok újdonságértéke. De legalább jobban megismertük ezt a várost is.

fkmaster 2008.05.03 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.92
Mind a jelszóképzés mind a multiláda pontjait hagynak kívánnivalót maguk után.

Lucypapa 2008.04.24 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 1.95
OO=()()=OO

mgurguli 2008.04.05 17:15 - Megtaláltam
Érdekes

Zag 2008.03.29 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.77
Kellemes séta Zalaegerszegen.

Paci és Turpi 2008.03.23 10:25 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.32
Több zalaegerszegi látogatás során, részletekben lett meg.

kacsati 2008.03.21 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 1.5 web: 4 átlag: 2.83 súly: 2.78
Rosszat nem akarok, jót meg nem tudok írni, de annyit mégis megjegyeznék, hogy szerintem a pontok végigjárása több időt vett igénybe mint a multi "összeállítása"!

fcsaba 2008.03.15 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 2.83 súly: 3.19
Zalaegerszegi kisbaba látogatás után egy kis ládázás az egy kicsit nagyobb kisbabával (CsillagVirág, majdnem 9 hónapos), anyukával, nagymamával, hogy megjelöljük egy kis szörke ponttal az ittjártunkat:-)

A leírást nem olvastam el figyelmesen, és gyanús volt, hogy mindenféle furcsa helyekre kalauzol el mindekt a rejtő, ugyanakkor egyetlen szép épületet sem mutat be. Majd kb. az utolsó pontnál csobbant:-)

A rejtő ügyesen összeszedte a kor megmaradt jellegzetességeit (ezért adtam magas pontszámot a webes megjelenésre), a séta ugyanakkor elég nyomasztó is volt egyben. A "rejtés" is nehézkes.

Sajnos több moderátor egy városban egy multit engedélyez. Alapból ez nem is lenne gond - ha az a multi valóban "ütős" lenne. (Sok esetben sokkal jobban is meg lehetne csinálni, de mivel van egy gyatra, ezért a jót nem engedik át.) Jelenleg ez a multi érdekes, helye mindenképpen van, de itt üzenném a tisztelt moderátoroknak azt, hogy ez a multi nem helyettesíti az "igazi" Zalaegerszeg séta multit. Az egerszegi kessertársaimat pedig arra bátorítanám, hogy hozzanak össze egy igazi egerszegi város multit, templomokkal, szobrokkal, és egy város melletti kis ládikával!

Köszönjük a rejtést!

 
Moha 2008.02.24 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.01
Kellemes vasárnap délutáni babasétáltatás. Pár éve már itt lakunk, de valahogy kimaradt a város ezen része. Igaz mi már csak a "másik" kor végét éltük át, de eléggé elgondolkodtató ebből a szemszögből nézni a várost. Érdekes a maga nemében...

Moha és Páfrány, na meg KisMoha

Varga Gábor 2008.02.19 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Ok! Három napos Hévizi "welnes" 30 ládával fűszerezve!!! Második nap Zala-megyei ládákkal. A GPS-embe a pontok számozása nem egyezett a valós számokkal, így okozott némi fejtörést, hogy hol mit is kell keresni. A rejtő segítségére is szükség volt. Köszönöm a segítséget és a rejrést.

banyóka 2008.02.03 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 3.08
Különösképpen nem tetszett a multi, nem volt túl érdekes a lakótelepen sétálni. Ez alól kivétel Ho Si Minh szobra, nem láttunk még a vezérről korábban szobrot.

 
zsotie 2008.01.31 12:36 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.38
Engem valahogy magával ragadott a hangulata. Végig egy régi-régi szlogen járt a fejemben: téged építünk szoci..........
Mivel kicsit színvak voltam, talán a sok alkohol miatt, ezért köszönöm a segítséget a rejtőnek.

Bgm 2008.01.26 08:16 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.33
OK

mjdgm 2008.01.07 18:33 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.51
Ha mi rejtettünk volna Zalaegerszegen egy multit, mi biztosan olyat rejtettünk volna, amely a város valódi értékeit és szép részeit mutatja meg az ideutazóknak.
Ez a multi viszont a ZEG múltjáról szól, s azt igencsak jól reprezentálja!

Maratonos Maci 2007.12.14 12:01 - Megtaláltam
Zalai ládázás napvirág és Tél tábornok kiséretében, no meg egy kis kötelező nosztalgia a katona évekből.
Köszönöm a rejtést

napvirág 2007.12.14 12:01 - Megtaláltam
Szakadó hóesésben kerestük fel a multi pontjait. Érdemes lenne egy másik évszakban is visszajönni hátha akkor rabul ejt a város.
Köszönöm a rejtést.

Csaba & családja 2007.12.13 19:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.73
+

Rudi Team 2007.12.11 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.69
Időutazás!
Éva, Rudi

Szikravadász 2007.11.02 12:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.85
Ez az első multi ládánk, és a gyerekeink nagyon élvezték a városi csatangolást. Többször jártunk már Zalaegerszegen, de most volt időnk körülnézni is.
Köszönjük a sok információt, amivel a keresgélés során gazdagodtunk.

Nem ezek az igazi oszlopok...Jó, de hol a felirat?
ReniTesó 2007.10.29 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.76
Kellemes őszi séta a városban, bár az utolsó két pont már drive in.

golfman 2007.10.28 15:29 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 3.46
Esőben a felbontott utcákon át..

sz02 
Bütyök+Zulu 2007.10.16 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.61
Ősrégi területek, avagy Őrségi vadászat. 3/50 láda. Prológ. A város szép, az egyirányú utcák egyébként is gondoskodnak arról, hogy bejárja az ember, az útfelbontások is. Pár nappal később az Őrségi túránk során is gyakran kolbászoltunk a városban.

 
SylverRat + Bogee 2007.10.16 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.62
Őrségi őgyelgés ötünknek - Prológus, 3/50. láda
A belváros autóval kicsit káoszos az útlezárások és egyirányúsítások miatt. Az első pont mellett csak elmentünk és utólag megtippeltük a jelszórészletet amit útközben vélni láttunk. Szerencsére bejött és így nem kellett visszakavarunk oda. Szomorú volt látni a fiatalság romboló alkotásait az emlékműveken. A város maga tetszett.
SylverRat "kis"korában sokat járt erre, nagyszülei itt laktak (a vasút túl oldalán), de gyakran be kellett jönni a városba fagyizni... :-)

4. pontnálMarx bácsi
Szomorú...Ez is...
IV. Béla bácsi 
matkat 2007.10.09 15:11 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 2.48
megtaláltam

Schöberlék 2007.09.30 15:17 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.50 súly: 1.00
Elveztük a turat, kocsival es gyalog, gyerekekkel es kutyaval. Epitötaboros emlekeket idezve...
Schöberlek

jetijak 2007.09.10 16:06 - Megtaláltam
Végigjártam.

Ventura64 2007.08.26 10:44 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.04
ok

bortel 2007.08.16 15:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.59
OK

plintyi 2007.08.13 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.67 súly: 1.85
Egerszegi vagyok, nekem tetszik.

Más oldalról a kéztartás félreérthető... 
Mathau 2007.08.13 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.56
.

povyagi 2007.08.13 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 3.05
+1

Kory 2007.08.12 17:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.20
Mindíg is szerettem "Zalát" és Zalaegerszeget is. Erre volt dolgom hát
begyűjtöttem a skalpot. A város még az eső ellenére is szép volt.
Semmi baj a politikai mellékízzel, mint az utolsó KISZ titkárok egyikének
így némi nosztalgikus élményt is jelentett. " NEM NYITOK VITÁT! /Virág et./
Köszi a rejtést!
Kory

szipeti 2007.08.03 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.74
Nekem ez a számolgatós multi valahogy ma nem jött be.

 
Joker Karakter 2007.07.22 21:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.21
Nem semmi helyek. Az órának sötétben nem nagyon látszottak a színei, de a fényképről kiderült. A domborművön lévő vietnami fejeket először kínainak néztem, és a ruha alapján Mao Ce-tungra tippeltem, de nem tévedtem sokat. Érdekes emlékek, nekem tetszett az egész.

szomi 2007.06.27 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 2.90
A környezet nem nagyon tetszett, de gondolom nem is ez volt a cél. Azért örülök, hogy azóta sokat változott Zalaegerszeg...

oli_b 2007.06.16 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.90
Akkora mazlim volt hogy a 4. stacional epp egy veteran autotalalkozo volt, lattam par igen szep es jo kis kocsit, 2-t kapasbol el is fogadtam volna.

eperdzsem 2007.06.01 21:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.20
Zalaegerszegi lévén könnyen végigjártuk, mert tudtuk hogy hol kell keresni a pontokat.
Biciklivel indultunk vacsi után keresésre.
Nekünk tetszett ez kis "időutazás", hisz ez a történelmünk része.
Köszi a rejtést, lehet, hogy valamelyiket nem is láttam volna soha, hogyha nincs a rejtő.

ho shi minvajon dohányzott?
herszoneperdzsem
marxjó nagy
Marcsi-Tomi 2007.05.30 07:48 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Nekünk az első :) A ládának meg a 100. :)

sprok 2007.05.21 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.84
Sokszor jártam már Zalaegerszegen az elmúlt években, a pontok nagy részét már ismertem. Most alkalmam volt felkeresni a multiláda pontjait és egy kis sétát tenni a városban. Szuper időnk volt, ami már csak hab a tortán. Köszönjük a rejtést!

raci 2007.05.19 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 1.5 rejtés: 1.5 web: 4 átlag: 2.33 súly: 3.03
A városhoz méltatlan láda. Ha már van egy multi, akkor az mutassa meg a városban azt, amit tényleg érdemes megnézni. Ez inkább a szégyenfoltokra mutat rá!

petyko1 2007.05.19 12:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Megtaláltam! Az idézetet jó helyre rakták :)

Gabcsi 2007.05.13 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.34
Drága Macikupacommal! Nem igazán egy szép város, de így legalább már tudok véleményt alkotni róla.

macikupac 2007.05.13 15:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.67
4 napos Őrség-göcseji ládavadászaton 32.

4-5-2-1-3 sorrendben kerestük fel a pontokat. Egyik-másiknál kicsit elmélkedtük, hogy a leírás pontosan mit is takar. A harmadik pontnál hagytuk a kocsit és innen babakocsiztuk végig az utat. Menet közben a rejtővel is konzultáltam telefonon egy másik ládája gyógyítása kapcsán. Az ötödik ponton álló szobor ihletőjének kilétére csak most, logoláskor döbbentem rá. (Majd, egy hónapba tellett...) A lakótelep nem túl izgalmas. Láttam már jobbat, de rosszabbat is. A parkban álló második pont tipikus nagyvárosi találkahely. Most is épp két tizenéves "pezsgett" ott. Az elsőhöz vezető úton láttuk a szépen helyreállított Zsinagógát, majd - miután megleltük a keresett objektumot - visszaindultunk a kocsihoz. Itt már személyesen is üdvözölhettük Juniort, akinél gyorsan le is csekkoltuk a jelszórészleteket. Nem maradt hátra más, mint a nagy tanító szavait megszámlálni. Ez is sikerült, így egy jót sétáltunk a zalai megyeszékhelyen Árpival, Gabcsival és Macóval. Személy szerint nekem jobban tetszett volna, ha más jellegű helyeket kellett volna felkeresni, de ez van. Ízlések, meg ugye a pofonok...

A negyedik pontonMarx szobra
A második pont közelébenCímerház
ZsinagógaA város címere
Családom a város főterénMacó az első pont közelében
A keresett időmérőkA nagy tanító
Bibelia 2007.04.19 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.21
Megtaláltuk
Bibelia és Társa

ozeki 2007.04.09 15:33 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 1 web: 4 átlag: 2.00 súly: 3.66
Szokásos ünnepi teljesítményládázás Akebonoval. 12/15
Hááát...
A rejtés nagyságát csak a Pándi Multihoz, vagy a FUTURA2100-hez tudnám hasonlítani...
A vidám Ho Si Minh vagy a beintő Marx Károly mellett még csak-csak elmennénk, hisz minden helyen található ilyesmi. A 2-3 pont összevonása is jól megzavarhatja a gyanútlan kessert, de alapos felkészülés/leírás-tanulmányozás után akár ez is elkerülhető lehet.
De az már nem fér a fejembe, miért pont ezt kell megmutatni egy városból...

Bélaitt is van idézet...
beálltunk fotózkodniegyik látnivaló
Akebono 2007.04.09 15:32 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 2.50 súly: 3.35
Hagyományos ünnepi ládázás Ozekivel.
Majd ő leírja tapasztalatainkat. Én nem találok szavakat...

menace 2007.02.11 16:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.03
Megtaláltuk. Nagyon kellemes város. Ritkán járunk erre, most kicsit jobban megismertük.

Dorisz2004 2007.02.04 10:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Megvan az első!!!
A többi is jön hamarosan :))
DJ&TT&DD

salty 2007.02.03 15:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.71
Szép időben jól eső séta volt (egy része azért autóval).

hab14 2007.02.02 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.30
Helyiként elég könnyű volt.

Tutuk 2007.01.28 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 2.04
Kicsit későn értünk ide, de így is jártunk olyan helyeken
ahol egyébként nem jártunk volna ha Zalaegerszegre jövünk.

szutux 2007.01.20 15:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.79
Jól szórakoztunk ládakeresés közben. Jó volt ilyen szokatlan dolgokat látni, mint a furcsa szobor és Marx. Érdekes XXI. századi séta a letűnt idők nyomában.

lricsi 2007.01.13 13:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.97
ok(részletek később)

kermil 2006.12.30 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.58
Családlátogaban voltam Egerszegen, ez volt az utolsó nap és még csak 1 környékbeli ládám volt úgyhogy belevágtam. Gyalog kb 3/4 óra...

A címerházMarx szobor
RIPTOR 2006.12.09 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.42
Sötétben, szakadó esőben, és hideg szélben teljesítettük a multit. A pontokat gyalog kerestük fel, mert a hatalmas karácsony előtti autósforgalomba nem mertem belemenni. A leírás alapján könnyen megtaláltunk minden jelszórészletet. Sajnos azonban sok pont környéke annyira "elhanyagolt" volt, hogy megbotránkoztatott minket. Egy városi multigeoláda szerintem nem arról szól, hogy a kutya, és az ember sz..t kerülgessük. Valószínű, hogy amikor a multi sor készült, még nem ilyen állapotban voltak a felkeresendő helyszínek. Persze, lehet, hogy csak mi voltunk ilyen kritikusak, másnak még tetszhet. Hiszen tudjuk: Kinek a papné, kinek a paplan :-).
RIPTOR , Gabi

pusztaip 2006.11.21 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.99
Zalaegerszegi "nyaralásunk" utolsó napján bejártuk ezt a multit is.

zsoltkoto 2006.11.15 15:13 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 2 web: 4 átlag: 2.67 súly: 2.30
Ok

Gabeszosz 2006.10.29 13:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.53
GCHHK után urbanizálódtam egyet. Mivel a hetvenes években még sehol se voltam, a pontok nekem inkább érdekességszámba mentek. Az "óráról" se hittem volna, hogy létezett valaha ilyen, és hogy elegendő ízlésficamos ember élt akkoriban, hogy egy ilyet ki merjenek tenni a város főterére. Legjobban a két szobor tetszett, és a címerház is szép lett volna, ha nincs miszlikre firkálva. Persze nem ez lesz "Egerszeg hivatalos multija", de nem is annak szánták. Az előtt még nyitva áll az út, ha valamelyik derék városlakó rászánja magát.

Ív Béla metallizálvaŐ ezt látja
Attibati 2006.10.28 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.85
Csepegő esőben sétáltuk végig a multit. Én is jobban örültem volna egy, a mai Zalaegerszeget bemutató multinak, de a pontok közötti út tényleg szép, hatalmas platánokkal szegélyezett úton járható végig. A pontok számozása engem kicsit megzavart, úgy tünik , mintha multi 6 pontos lenne holott csak a második ponton a megszámolandó lámpaoszlopok sorának végpontja kapott egy külön pontszámot. Véleményem szerint ez csak egy segédpont és nem önálló multipont.

ier 2006.10.23 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.27
Szép, csöndes városka. Ebédidőben végigsétáltam.

akloz 2006.09.27 12:47 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Majdnem elindultam gyalog, de azután végigmotoroztam.

jspanyik 2006.09.17 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.88
Vegyes benyomásokkal távoztam. Értékelem a rejtő szándékát, de nekem, aki két rövid hetvenes évekbeli látogatástól eltekintve, még nem járt itt, jobban esett volna, ha a város szépségeivel ismerkedhetem meg.

Igaz, a fentiek szellemében jártam el, mert a belvárosban sétáltam egy fél órát, majd a többi pontot leautóztam.

Mindenesetre köszönöm a rejtést!

csepipeti 2006.09.15 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 2.62
A X. GeoFeszt&Versenyre menet.
Előzmény: GCBSZL
Zalaegerszeg diákváros. Szeretem az ilyet. A bonyolult multi jelszóképzést már kevésbé.
Folyt.: GCGocs

 
Bal3 2006.09.15 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 2.5 átlag: 3.00 súly: 3.31
Áve!

Szép város. Nem a legszebb arcát mutatta meg nekünk. Vagy csak most épp nem ide, hanem a természetbe vágytunk már.

Üdv Bal3

nem felhőtlen a boldogság
Sztalin barokk
SagiK 2006.09.15 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.76
A X. Geocaching Fesztivál és Verseny rendezvényre siettünk, útközben begyűjtöttünk pár ládát.
Én szeretem a városi multikat, mert azok a város érdekes/látványos/különleges helyeire kalauzolnak el. Itt ezt nem éreztem igazán.
Szerintem a jelszóképzésen lehetne tovább egyszerűsíteni, mert nem mindenki indul neki kinyomtatott leírással.
Elggé zavarba jöttünk, hogy a 3. pontnál a multi negyedik koordinátájával kell dolgozni, de a másodikhoz el kellett használni a 3-ast.
harmadik ponton N 46° 50,4960' E 16° 49,9440' [GCZEG-4]

 
radpeter 2006.09.15 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.68
O.K.! [wapon beküldött szöveg]
A verseny irányába haladtunk, közben gyüjtögettük a csészéket, így esett meg ez a geopikszis is.
Nemszeretem városi multi.
Ebben a kategóriában vannak jobbak is.

L@zy 2006.09.15 14:20 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

kivancsifancsi 2006.09.14 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 1 web: 4.5 átlag: 2.83 súly: 3.48
[wapon beküldött szöveg]
Őszi kirándulás, 18/40. Itt is egy elég lehúzós parkolóban sikerült megállni. A multi felkutatása előtt még ettünk egy finom ebédet. Eddig nem ismertük Zalaegerszeget, de az alapján amit a pontok mutattak nem nagyon tetszett.

Az egyik pontnálIV. Béla
Lányok loggolnakMarx
targonczas 2006.09.10 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.10
ok

zsupi 2006.09.08 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2 web: 4.5 átlag: 3.17 súly: 3.18
A politikában egyetértünk, nem amiatt nem jó ez a láda.
Semmit nem mutat Zalaegerszeg igazi látnivalóiból.
Így nem igazán tetszett.
Az első két pont betehető lenne egy valódi városismertető multiba.
Honlapunk további fotókkal, leírásokkal
Hú, csak nehogy az "első punk" -ot visszarakják a helyére :-)

Jmacik 2006.08.18 19:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.68
meglett.
20 éve jártam utóljára a városban.

hinia lux 2006.08.17 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 3.42
Hát nekem nem igazán tetszett. Jobban szeretem azokat a multikat, melyek egy város szépségét mutatják be.
Ha a leírás említette volna, hogy mindegyik pont in drive is levadászható, kihagyhattuk volna a lakótelepeken való sétálgatást.

Vannak szép helyek is a városbanEz is szép, a belváros
Guba is elfáradt a séta végére 
Hampi 2006.08.17 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.34
ok

Ferencz család 2006.08.15 11:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.13
Le a kalappal elöttetek ezért a multiért!
Nagyon élveztük az időutazást, és megdöbbentő volt szembesülni azzal, hogy még ennyi, és ilyen! tárgyi emlék létezik Egerszegen ebből a korszakból! Szégyen, gyalázat!
Köszönjük!

Nutszeru 2006.08.10 12:35 - Megtaláltam
Megvan! [wapon beküldött szöveg]

katika 2006.08.05 14:57 - Megtaláltam
. [wapon beküldött szöveg]

ghostspike 2006.07.17 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.40
Érdekes és egyben unalmas volt számunkra ez a multi. Tisztára a '70-es években éreztük magunkat.Jókat mulattunk a szobrokon :)

VP 2006.07.16 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.00 súly: 3.97
Szombat-vasárnap tájfutóverseny Felsőcsödén. Hazafelé volt egy jó órám Zalaegerszegen. Aztán vonatoztam több, mint öt órát Budapestig, mert 70 percet késett a vonat.
Nem szeretem a számolgatós virtuálisakat!

bicsi 2006.07.15 18:01 - Megtaláltam KRW környezet: 1 rejtés: 1.5 web: 3 átlag: 1.83 súly: 1.85
GPS-ünk lemereült, de PDA segítségével is könnyedén megtaláltuk a pontokat.

guess.who 2006.06.27 19:49 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.62
II. Dunántúli mászóka 50.

Fura dolog a kissé kétes értékű emlékek közül csokrot fűzni egy multiba - de valahol éppen ettől lesz az egész érdekes, hiszen ennyi hasonlót egyben nemigen néz meg az ember.
Valószínűleg a mostanában felnövő nemzedékeknek már nagyrészt fogalma sem lesz erről a korról, amikor pirosnyakkendősök kötelező jelleggel vonultak ki ünnepelni egy olyan szoborhoz, akiről csak azt tudták, hogy hülye körszakálla van. ;)
Gyakorlatilag egy óra alatt bejártuk a multit, nem volt túl bonyolult. De talán nem is baj, hiszen nem túl sok ember gondol ma már büszkén ennek a kornak az építményeire.
Ugyanakkor viszont mindenképp érdemes lenne egy olyan zegi multit is csinálni, amelyik ennek ellenpontjaként a műemlékeket mutatná be... Igen erős lenne a kontraszt.

A 4. ponton kicsit félreértelmeztük a jelszóképzést, hiszen nemcsak a látható, hanem az összes tízemeletes száma kellett volna... Ezúton köszönjük a rejtői segítséget! :)

klorel 2006.06.14 21:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Számomra egyszerű volt ez a "láda" mivel helyi gyerek vagyok, viszont az 5 pontból csak 2 helyen jártam, és azt, hogy Ho Si Minh-nek szobra van Zeg-en végképp nem tudtam :)

Élvezetes volt...

rob1978 2006.06.09 11:53 - Nem találtam meg
megvan. Bar IV.Bela szobrat ujra megnezhetned, mert nincs rajta idezet

[Elutasította: Adri & Junior, 2006.07.07 07:11]

A & K 2006.06.06 09:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Mi zalaegerszegiek vagyunk, ismerjük a várost, de nagy élmény volt GC-szemmel nézni! Nem is tudtuk, hogy az egyik szobor hátulról is érdekes :)

Anita & Krisz

Csotai csapat 2006.06.04 16:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 2 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.41
Sokat járok Zalában. Szeretem a zalaikat,nyilt szivű tiszta lelkű emberek. E vegyes érzelemket kiváltó kis séta nem mutat meg semmit a jelenükből. Úgy gondolom,hogy egy várost megismerni akaró kesser semmit nem ért meg a városból a láda lapján.
Sajnálom,de lehet, hogy nem érzem a lényegét-e rejtésnek.
A képek az emberi barbárság "csúcs" példáját mutatják.

Barbárság-01Barbárság-02
Barbárság-03Illegális lerakóhely a cimerház tövében
Winettou 2006.05.07 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 1.30
ügyes

Mr Zerge 2006.05.07 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.81
Autós séta.
Üdv Mr Zerge.

geobubo 2006.04.21 10:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.53
1 kis séta munka előtt éppen belefért. Lakótelepi házak száma 1értelmű,de szerintem tizenegy emeletesek. Mindegy, a lényegen nem változtat.

logo 
Seres Péter 2006.02.22 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 3.30
A láda értékelése 1-5 skálán:4. Szeretem a városi nyugodt multikat, amiket öltönyben is végig lehet járni. Sokat jártam már Zalaegerszegen, de összesen nem láttam annyit a városból, mint ez alatt az egy óra alatt. Az Interneten az 51. megtaláló voltam, egyébként ez volt a 202. ládám a kereshető 1213-ból, ami a megtalálásokat illetően a 2968 játékosból a 130. helyre elég. sp

FőtérZrínyi
emlékműemléktábla
BélaHo Si Minh
lakótelepFőiskola
zászlórudMarx
tudo 2006.02.21 14:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.93
Ok. [wapon beküldött szöveg]

Web: Zalaegerszegre vonattal jöttem, innen indulva keróval gyűjtöttem a környék ládáit. A meteorológia mára mindenféle zűrzavaros csapadékot ígért, ezért a város abszolút virtuális multiládáját tűztem ki alappontnak. Aztán egész nap gyönyörű tavaszias idő volt száraz utakkal, így lett belőle 6 láda és 95 km :-).

Egervár - Kispáli - skanzen felől érkeztem vissza a városba, és gondolkodás nélkül gyűjtöttem be a vietnami emlékhelyet, a lktp.-et, a Marx szobor zászlórúdjait, aztán a belváros színes forgatagában az ugyancsak színes órát.

De számomra nemcsak ez volt Zalaegerszeg. Amit a láda mutat, az tény, az úgy van, ahogy megmutatja - mint a tatabányai holt bányászváros ládája (na jó, az meredekebb). De van itt kérem kultúra is: színház, múzeum, templom, zsinagóga és sok minden más.

Kiheverve a nyomasztó városi ládát, indultam kifelé a maradék időmet felhasználva nemcsak a mai nap legszebb, hanem talán geocaching pályafutásom egyik legszebb pontjára: Zalaszentmihályfá-ra.

Vietnami vezérMarx
Belvárosi színes házakFerencesek
TemplombelsőSzent Ferenc
FalakHomlokzat
UdvarZsinagóga
Vucsi 2006.01.17 12:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 1.00
Egerszegiként nem volt nehéz dolgom. Köszi!

A CímerházIV. Béla
Ho Si MinhHerszon
Marx 
Pupu 2005.12.06 07:32 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.94
Örségi őrjárat 18/1
Adódott egy alkalmas tesztkocsi, DC3 szabaddá tudta tenni magát, így összejöttek a feltételek egy kiadós portyára. Szakadó esőben, hajnali 4-kor indultunk Budapestről, dél felé már havaseső és ordas szél fokozta sikerünk értékét. Egyszerű árkokból zúgó patakok, patakokból megáradva rohanó folyók lettek órák alatt. A vidék viszont így is gyönyörű. Ezúttal csak végigvonultunk rajta, egy gyors hadmozdulat keretében, és kiválogattuk, amihez majd szép időben, családdal vissza kell térni.
Zalaegerszeg multiját még sötétben jártuk végig, DC3 vállalta a kellemetlenebb részét a feladatnak, ő ugrált ki az esőben leolvasni a jelszórészeket, én a kocsit mozgattam, uras kényelemben :-) Szó mi szó, és örülök, hogy már jórészt csak emlék az, amit bemutat a Rejtő.

Hangulatos fények 
dc3 2005.12.06 07:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.58
Becserkelve! [wapon beküldött szöveg]
Pupu szállítmányozott, egy nagyszerű tesztautóval.
Korai indulást követően érkeztünk a megyeszékhelyre. Az idő igen vacak volt. A téma érdekes. Az ilyen multik nem a kedvenceim, de végeredményben jól szórakoztatott.

Kösz a rejtést.

dc3

Fűkocka 2005.11.19 23:00 - Megtaláltam
"Csodálatos" emlékek. Köszönjük az adatmentést Juniornak, a vendéglátást A [wapon beküldött szöveg]

kiralyek 2005.11.04 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.41
Nekünk tetszett ez a "retró-hangulatú" városi multi. A városnak biztos vannak szebb pontjai is, de azok nem fértek volna bele a tematikába..
Egyébként nem könnyű a gyerekeknek elmesélni, ki volt Marx "bácsi",
Lenin "bácsi" és milyen volt az "elvtársas korszak". Mi ráadásul nem is tanultunk '45 utáni történelmet, mert 1990-ben érettségiztem...Nehéz objektívnek maradni!
A 3. pontnál ottjártunkkor találtunk egy kicsit már hervadt emlékkoszorút, lila szalaggal, a szalagon felirattal: Ho Chi Minh emléke örökké a szívünkben él! A Magyarországon élő vietnamiak közössége

"Ív" Béla
Marx "bácsi"
totik 2005.09.22 21:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.68
Aggteleki verseny helyett 15/6
Kellemes, könnyű, kései kesselés.
(Viki, Geri, Krisz') TZ

Wartburgos 2005.09.11 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.52
Megtaláltam

Ede 2005.08.04 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 3.27
Hát ez tényleg nem a világ legszebb városa! Pedig szép is lehetne, sok a fa és a zöld, de sajnos az építészet hagy némi kivánnivalót maga után. NZs-nek azt javasolnám, hogy ne mindig a GPS adatbázisa alapján menjen el vacsorázni, mert esetleg úgy jár, mint itt... Megtalálók: Ági és én.

"Dísz" tér...A címerház
'ÍV" BélaÚgyis kíváncsak voltunk erre.
Tototo 2005.08.01 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.33 súly: 3.54
ok

Biczoa 2005.06.27 22:09 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Tök jó megtudni egy csomó érdekességet a városról ahol lakom! Kár, hogy a szobrok többsége elég koszos és szemetes a környékük.

Marx apánkA címerház
iv Béla érdekes szobraEgerszeg elő írásos említése
"Egy furcsa szobor"A "baráti városról" elnevezett modern lakótelep emléktáblája
EnZo 2005.06.21 18:26 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.50 súly: 1.95
Őrségi geokirándulás 10. láda
És egyben a 125. ládánk is (mármint NZs-nek, nekem a 10.)
Na, ezzel még egy nagyváros kipipálva.
Bővebben NZs-nél.
EnZo

NZs 2005.06.21 18:25 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.00 súly: 3.09
Őrségi kesingtúra 29/10. láda.
A nap utolsó megtalálása, egyben negatív csúcspontja ez a virtuális izé. Kocsival jártuk végig, az első négy pont viszonylag jól meglett. Hogy miért kellett őket megnéznünk, azt viszont máig sem értem... Az első (nekünk utolsó) pont közelében nem tudtunk leparkolni, nagyobb városainkhoz híven naná, hogy itt is minden cipősaroknyi hely fizető parkoló. Jó messze, jó dühösen álltunk meg végül, onnan caplattunk vissza az óráig. Hát... én valami látványosabbat vártam, de ez olyan, mintha technika órán barkácsolták volna össze a 7.b-sek! Szemünk és a GPS térképének segítségével sem találtunk egyetlen éttermet se a belvárosban (a McDögles-en kívül, de én oda nem megyek). Csak presszó, meg kocsma! Csalódottan húztunk el innen, vissza Őriszentpéterre, ahol viszont egy egész jó vacsora és egy hamvas sör várt..!
Következő: GCpank
NZs & KáVé & EnZo

"...értitek, elvtársak?"ÍV Béla
Antekirt 2005.06.11 16:04 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.60
Érdekes túra volt szülővárosomban.

Vajon milyen könyvet olvas?A trónörökös mászik fel kideríteni
Tutti, hogy beint nekünk 
zssoveg 2005.06.04 14:46 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.41
[wapon beküldött szöveg]

Zazi és a Lányok 2005.05.01 17:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.45
Az igazság az, hogy egy nagy segítségünk volt: a Rejtő Sógornője. Csak olvasás után mondta a helyszíneket. GPS nem is kellett az egészhez.
Érdekes helyek, csak az a szomorú, hogy túl sok a beton...

Csapattagok:
Viri, Vanda és Zazy

(Megjegyzés: A megtaláló neve pirossal)

Zsu. 2005.03.27 20:45 - Megtaláltam
Mikulással.

Mikulás 2005.03.27 20:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.71
[wapon beküldött szöveg]

 
Moszy 2005.03.27 17:21 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1 web: 4 átlag: 3.00 súly: 2.85
Érdekes séta a multba
Kata, Moszy

medvecr250 2005.03.27 12:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.53
Lakóhelyemhez egyik legközelebbi láda, ezért is halasztgattam ennyi ideig. Most a húsvét vasárnap tiszteletére végigjártam a pontokat.
Jó volt a nyugodt városban sétálni.

kispárna 2005.03.20 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.78
Lusta caching kocsival. Zalaegerszeg nem a kedvenc városunk, és ez a multi sem a szép oldaláról mutatja. Elég nyomasztóak az állomások, a szocreálon számunkra sem az idő, sem a nosztalgia nem szépít.

arboczd 2005.03.20 12:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 1.00
Jó kis út volt. Az idő szerencsére nekem kedvezett.

Zergi 2005.03.14 15:56 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.12
A város közeli letűnt kori emlékeit jól bemutatja a multi. Koromnál fogva emlékszem, hogy korábban a város éke az Arany Bárány szálló, meg az átellenben levő templom volt.

Tulipános főtérCímerház a dombon
Ív BélaHo apó
Eü főiskola 
Fazék 2005.03.12 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.60
A 4 napos ünnep első napját mindenki nagybevásárlással tölthette, mert rengeteg ember mozgott az utcákon. A szél is erősen fújt, ... megismertük Zalaegerszeget.

kisvuk 2005.02.09 16:23 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 3.25
Érdekes téma, de annyira nagyon nem dobott fel. A második ponton alig marad már szabad felület a falfirkáktól, ... de rossz lehet itt fiatalnak lenni :( A harmadik ponton egész jó a szobrocska, az utolsó két pont már egy kicsit unalmas volt, bár a lakótelepet itt nem találtam annyira nagyon szörnyűnek. Szerencsére autóval kerestem fel a pontokat:)

Írásos emlékekBuzi-e vagy? (Sickratmen)
Black SabbathCak következetesen...
Ezt tanítottam volna?? ...vagy csak túl kínai volt? :) 
BiharyG 2005.02.05 16:24 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.44
Hát nem tudom... Nem rossz, de a pontok valahogy nem ragadtak meg. De lehet, hogy velem volt a baj: ma már két ládát nem sikerült megtalálni, feltörte a bakancs a lábam... Ilyenkor másként látja az ember.

BiharyG + Zsuzsi

Erdélyi család 2004.12.31 01:57 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 3.47
Esti városnézésnek sikeredett, mert ma ez a 8. ládánk volt. Sajnáljuk, hogy nem kocsival jártuk be a pontokat.

Mackka 2004.11.26 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.94
Péter dolgozott, én meg sétáltam :)
Gyönyörű volt az idő, sütött a nap. A helyszínek igazán mókásak voltak. A zenélő órát sajnos nem sikerült meghallgatni, épül a karácsonyi vásár, Ív Béla pedig tényleg Ív. Ő lett a kedvencem!
Szívesen sétáltam volna végig egy "hagyományos" városbemutató ládát is, de így is jó volt.

Togo 2004.11.03 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
A harmadik ponton jót röhögtem. Elképzeltem a szobrot az emlitett kiegészitőkkel. Nagyon adja magát hozzá.

PZERO 2004.08.22 12:43 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.34
Jó kis séta volt.
Az utolsó pontot ismertem, mert a feleségem itt tanult.

Pzero.

keva 2004.08.20 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.00
Minden OK. keva

zsorzs 2004.08.20 09:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.84
Szép ez a város! A vasútállomástól indult a túra. Bicajjal kényelmesen kb. 50 perc volt. A leírás jó, könnyen megtalálhatók a pontok. Annak örülök, hogy a jelszóhoz nem kell matematikus segítségét kérni, azt nagyon nem szeretem...

zsorzs

12
34
hujberg 2004.08.09 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.52
Kustánszegi Lippentő tánctábor 5/9
Az oldalon sok az info, könnyű találat volt.
hujberg, ancsa, luca

j_sipi 2004.08.08 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.51
Siker

im 2004.08.03 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.48
Ez tényleg séta volt a múltban. Nem éreztem magam otthonosan, olyan "csináltnak" tűnt minden.

Jelszóval nekem is gondjaim voltak, igénybe kellett vennem a rejtő segítségét.

 
lotht 2004.07.15 12:00 - Megtaláltam
Jo kis seta a juliusi oszben. [wapon beküldött szöveg]

MaDFoX 2004.07.04 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 1.70
Érdekes volt, csak sajnos kevés idő volt rá...

Zalaegerszegi naplemente 
kupec 2004.06.23 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.36
Rövid próbálgatás után, nekem bejött a jelszó. Ügyeljetek arra, amit Csuhás írt a tízemeletesek számáról és vegyétek figyelembe, hogy az orosz abc-ben a lágyságjel ( remélem így hívják ) ugyan 2 karakter, de 1 betűnek számít.

Mihul 2004.06.12 22:00 - Megtaláltam
elég nehezen ment [wapon beküldött szöveg]

kl 2004.05.17 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.70
Késett a hivatalnok, akivel megbeszélésem lett volna, ezért két részletben sikerült felkeresni a pontokat (a NaviGuide nagyon segített). Érdekes dolgok ezek.
Az órát meg sem ismertem. Az orosz betük nekem eggyel kevesebben vannak (vagy a házak?)!? De lehet, hogy már rég volt.
Tetszett az ötlet.

Csuhás 2004.05.09 20:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 1.5 web: 3.5 átlag: 2.83 súly: 3.83
Érdekes volt megtekinteni ezt a városi multit... mint műalkotásokat is érdemes volt végig járni a "stációkat", ám némi ideológiai toleranciával teljessé vált az érzés...
A Ho Si Minh-ről készült szobor kifejezetten tetszett nekünk, s az őt kísérő tömeget szimbolizáló dombormű igazán látványos... talán csak Vándor idegeit viselte meg ez a séta, azok a fránya, durrogó kipufogós motorok többször is sprintre kényszerítették a Hűséges Ebet:o))))
A graffity őrület - s sajnos nem az igényes építő válfaja - ezen alkotásokat sem kímélte.. próbálzunk valamiféle ésszerű magyarázatot keresni, mi, miért kerül fel egy szoborra, vagy a címerház oszlopára... de sajnos józan ok nincs... csak valamiféle buta önmegvalósítási kényszer elidegenedett világunknak köszönhetően...
Az Elrejtő nem csak egyetlen tízemeletes számára kíváncsi! :o)))- erre érdemes odaügyelni... nekünk nem sikerült! :o)

Imelda, Csuhás, Vándor

ZalaegerszegCímerház
ÍvBélaHo Si Minh
Kina népeEgy letűnt kor emléke
Firkaolvasó 
Kn333 2004.04.25 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.90
A cirill betűk egy kicsit engem is megkavartak:))

vonós3as 2004.04.10 09:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.23
Nem titok, első városi virtuális multiládánk. Pozitív csalódás ért.
Mivel nem akartuk a helyjegy nélküli, de pótjegyes IC-re költeni, másfél óránk maradt itt az átszállásra. Megérkezésünk után egyből hívtam is a rejtőt a csésze bejárásának időtartamáról faggatózva. Rögtön megnyugtatott, kb. 1 óra, de ha elcsúszunk, akkor szívesen visszafuvarozna az 5-ös pont környékéről az állomásra. Hurrá, rajta!
Olyan ez mint valami verseny, hisz szorít az idő, de nagyon élvezzük. Igaz, így fényképezni csak izgága turista módjára van lehetőségünk. Remek útvonal, a pontok közti látnivalók se érdektelenek. Nehéz nem észrevenni, bármennyire is randa, de rendezettebb, tisztább minden itt, mint Pesten. Szégyen.
Az idő ugyan engedné, de mégis a telefonos, autós segítséget választjuk, és felhívjuk a rejtőt. Nem tagadom részben a lustaság, részben a lehetőség miatt, hogy megismerhessünk további távoli kessereket. 5 perc, és a segítség érkezik.
Köszönjük a ládát, köszönjük a fuvart! Találkozunk a versenyen.

Ui.: Valami baki történt, vagy csak egyszerűen szerencsétlenek vagyunk, és nem bírunk összerakni ennyi dolgot :-))).

[Jóváhagyta: junior, 2004.04.13 22:58]

FormákAbsztrakt szinte
Vörös és vajAngyal? Virág? nohát...
Zöldségben a sárgacsíkosRuhagyár
A cigiző férfi (nem az x-aktás)Raiden
Snitt 2004.03.31 16:31 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

lapatk 2004.01.31 17:21 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 2 web: 4 átlag: 2.67 súly: 1.30
[wapon beküldött szöveg]

laszloistvan 2004.01.30 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.10
A Gébárti-tó után már sötétre maradt - ez a városi virtuális multik sorsa. A hangulatos bolsevik nosztalgiával bemutatott város nem is olyan vészes: ma már egyetemi város, színes kulturális élettel a rockzenétől a színházig, ez utóbbi éppen Bereményi Géza nevével fémjelezve. A megyeszékhelységet Nagykanizsával szemben nyerte el ez a sokak szerint "csinált" város, melynél talán még ma sem nagyobb, bár központibb helyzetű. A tejüzemben gyártják a finom Pannónia sajtot, meg még TESCO is van! ;-) Egy gyerekkori barátom lakik itt, éppen a megszámlálandó tízemeletesek egyikében.

Ho Si Minh apánkIV. Béla
CímerházKék az Isten
Ez kiez? 
Reggel 2004.01.03 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.93
Megtaláltuk!

Zalai túránk kiinduló pontjaként Zeg-en a Csóka panziót választottuk. (2500Ft/fő). Ennek a ládának is Gps nélkül leírás és fényképek alapján indultunk neki. Ja! Meg egy kis helyismerettel. 8)) Ugyan is 1,5 évig "laktam" itt, nem önszántamból. Azt mondták, hogy a hazát védtem. Én még láttam Lenint a Címerház helyén és bár számtalanszor elmentem mellette, de Ho apó annyira nem hagyott bennem mély nyomot, hogy magam is meglepődtem a szobrot látván. De kezdjük az elejétől. Az óránál nagyon kell figyelni annak aki a zenét is meg akarja hallgatni, mert az kb. 5 mp tart. Mi éppen felocsudtunk, mire már vége is lett. A volt laktanya felé vettük az irányt és itt hamar megleltük IV. Béla szobrát és a Címerházat. Egy gyors fénykép és számolás a csípős hidegben és irány az úton tovább (nem a Lenini, hanem a volt Lenin úton) 8)). Ho apó könnyű célpont, nem lehet eltéveszteni. A dombra felkapaszkodva a lakótelep előtti tábla egy kicsit minket is megfogott, de azonosítva a betűt, nem volt kétséges a jelszórészlet. Furcsa kontraszt, innen a lakótelepi dombtetőről, a másik dombon álló kacsalábon álló házakat látni. Marx szobra sem okozott gondott. Őrként áll a Főiskola udvarában. Szomorú látvány volt a katonaság helye. A baka lakok hasznosítva vannak. Most a Számviteli Főiskolának és a Hadkieg.-nek adnak helyet. A volt étterem, ma átalakítás nélkül gokart pálya. A volt telephelyek pedig háborús övezethez hasonlítanak. Furcsa volt Zeg. szívében látni ezt az elhagyatott, lepusztult részt. Már csak az jutott eszembe, hogy ez mi pénzünkbe került és kerül ma is. Lehet, hogy Ho apó tudott valamit és nem véletlen ez az idézet tőle? 8))
Furcsa volt ez az időutazás. Köszönjük.
Érdemes keresni...
Akár Gps nélkül is. ;-)

Anita és Reggel

freddy 2003.12.27 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.85
[wapon beküldött szöveg]
Elugrottunk Zalaegerszegre körbecsodálni a várost. Sötét volt, sokat nem láttunk belőle, még az óra színeit se tudtuk meghatározni :-)

 
Jutka 2003.12.27 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.45
Hát igen, sötét volt, de az a gyanúm, hogy lehet, hogy így volt szebb némelyik pont :). Azért a feliratokat el lehetett olvasni, és a nagy nyomtatott jerüt még felismerem :)))

pulbrich 2003.12.21 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.18
Jelszoproba... Harmadszorra sikerült. Nemcsak a lámpaoszlopok számolása kérdéses, de annak a bizonyos orosz feliratnak a betüi is. Van köztük egy betü, ami kettönek tünhet egy oroszul (már?) nem tudo számbüvésznek. Vagy elszámoltam a házakat, de az kevésbé valoszinü. Es akkor a lényegröl:

Mai szemmel nem tartom szépnek a várost, de tény, ilyen tisztán ez az épitészeti stilus máshol nem nagyon figyelhetö meg. Azok a bizonyos emlékek pedig igencsak helyénvaloak. Ki vitatkozna Ho apo gondolatával? Marx pedig ma talán idöszerübb, mint annak idején, amikor a szobrát emelték. De itt abba is hagyom, hiszen nem politizálunk. Mint ahogy a lakok sem. Iv Béla t.i. nem politikai éretlenségböl kapott ilyen nevet, hanem a szobor alakja miatt. Ld. kép.

Még megemliteném, hogy idén alighanem bárkinél több második helyet sikerült begyüjtenem. Ha nem tudnám, hogy játék, szinte bosszankodnék... --péter

A rendszerváltás egyértelmü jele: angyalkaOra: Photoshop-al átszinezve
Lenin helyénFreskositva
Ezert iv a negyedik BélaHo ho ho!
Ho apoHány emelet is ez?
Mi is vesztette érvényét mára...? 
waneqr 2003.12.20 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.63
Éredekes időutazás volt gyerkekkorom "helyszinein" sétálgatni - egyen lakótelepek, egyen utcák, egyen hangulatok -, s megtudni, hogy Zalaegerszeg Dunaújváros után a második "szocialista városunk" :-)
Megjegyzem, a címerház és IV. Béla szobra között mi kevesebb lámpatestet számoltunk.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]