geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
58. Turul barlangja (GCtbtu)

A Turul

A Turul

Tatabánya felett magasan

Tatabánya felett magasan

Séta a barlanghoz

Séta a barlanghoz

A barlang bejáratától a kilátás

A barlang bejáratától a kilátás

A Szelim-barlang

A Szelim-barlang

Dachsteini mészkő

Dachsteini mészkő

Egy nagy tetőablakkal

Egy nagy tetőablakkal

Kontraszt

Kontraszt

A személyzeti bejáró :)

A személyzeti bejáró :)

A barlang feletti szirtről a kilátás

A barlang feletti szirtről a kilátás

Nincs messze a láda :)

Nincs messze a láda :)

Masszív vasszerkezet

Masszív vasszerkezet

Fent magasan a kerék

Fent magasan a kerék

-3

-3

A kilátás

A kilátás

Még több kilátás

Még több kilátás

Igazi vasszörny a Tatabánya felett

Igazi vasszörny a Tatabánya felett

Letekintve

Letekintve
Szélesség N 47° 35,808'
Hosszúság E 18° 24,519'
Magasság: 400 m
Megye/ország: Komárom-Esztergom
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2001.12.28 00:00
Utolsó lényeges változás: 2016.07.07 20:36
Utolsó változás: 2020.12.28 11:37
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+1V)
Elrejtők: MP és Andi >> skiccpausz
Ládagazda: büfés
Nehézség / Terep: 1.5 / 2.0
Úthossz a kiindulóponttól: 2499 m
Megtalálások száma: 1248 + 22 sikertelen + 24 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 1.2 megtalálás hetente


Az első pont fent a vas-szörnyön, ahogy felérünk a jobb oldali kerék túlsó felén, mellmagasságban az egyik küllőn található! Itt találod a láda koordinátait.
A láda a barlang közelében, egy fa kiszáradt papucsában, talajszinten rejtezik.A ládába TravelBug NEM helyezhető.


Megközelítés

Kétpontos multi Tatabányán, a Turul-hegyen.
Tatabányán az 1-es útról fel a hegyre a Panoráma úton itt:  N 47° 34,328' E 18° 25,407' [GCtbtu+pan-ut].
Ut vegen parkolo:  N 47° 35,297' E 18° 24,544' [GCtbtu+parkolo].
[Az első pont a vas-szörny  N 47° 35,808' E 18° 24,519' 400 m [GCtbtu-1], a vas kerek egyik küllőjén mellmagasságban keresgélj! Itt találod a láda koordinátait.]
Tériszonyosok a cél-koordinátát egy közeli kéttörzsű fa aljában, egy kővel álcázott fehér dobozkában is fellelhetik:  N 47° 35,866' E 18° 24,520' 371 m [GCtbtu+kezd-teriszony].
A doboz a barlang ( N 47° 35,419' E 18° 24,419' 287 m [GCtbtu+barlang]) közelében, egy fa kiszáradt papucsában rejtezik.

A Szelim-barlang

A Szelim-barlang (vagy más néven Szelim-lyuk, Bánhidai nagy barlang, Eperjes-barlang, Szemi-luki, Szemi-lyuka, Bánhidai Szelim-barlang, Bánhidai Szelimluk barlang, Bánhidai-zsomboly, Szent Vit barlangja) a Tatabánya feletti Kő-hegyen található. A szomszédos Turul-emlékműtől egy néhány éve épült tanösvényen át juthatunk a barlanghoz. A képződmény 45 m hosszú és 14 m magas, melyet egy vízfolyás vájt ki a mészkősziklából. A barlang jelentős őskori lelőhely, ősemberek tűzhelyének maradványait, elszenesedett fatöredékeket és állati csontokat tártak fel. Kataszteri száma: 4630-8.

A barlanghoz több legenda is fűződik:

Az egyik legenda szerint a tatár támadások idején a barlangban keresett menedéket környező falvak lakossága. Amikor egy János nevű kisfiú megszomjazott majd hangosan sírni kezdett, édesanyja elvitte a közeli forráshoz. Ott azonban elfogták őket a tatárok, akik arra kényszeríttették az asszonyt, hogy árulja el a többiek rejtekhelyét. Miután rajtaütöttek a fegyvertelen lakosságon, a gyermekekre és az asszonyokra rágyújtották a barlangot, a férfiakat pedig elhurcolták. Bár a legenda igazságtartalma kétséges, a barlangtól nem messze található forrást János-forrásnak hívják.

A másik legenda szerint hét falu lakossága menekült a török időkben a barlang falai közé, Szelim szultán azonban megtalálta a rejtekhelyet, és rájuk gyújtotta azt.

Létezik egy harmadik - kevésbé ismert - legenda is, mely szerint az egyik vértesi - talán a vitányi - várból a várnagy neje és gyermeke menedéket és vizet keresett a barlangban, de a bent rejtőzködők elutasították.
A kétségbeesett nő a hegy alatti Labanc pataknál portyázó tatárokra akadt, és bosszúból elárulta a bujdosók rejtekhelyét - de hiába, a tatárok őt is felkoncolták, majd a barlanghoz mentek. Mivel azonban a keskeny Farkaslyukon nem juthattak be, a hegy tetején nagy lyukat ástak - a megbolygatott boltozat emiatt lezuhant, maga alá temetve a menekülőket és két helyen kidöntve a barlang oldalfalait.

A Turul szobor

Még mielőtt igazából rákerült volna a térképre, már híres jelképet kapott a város. Aki valaha átszáguldott Tatabányán az M1-esen, az alighanem kiszúrta már az autópálya feletti sziklán épp felszállni készülő óriás bronzmadarat. A dolog úgy esett, hogy 1896-ban, az ország minden spórolt pénzét felemésztő nagyszabású millenniumi ünnepségek mámorában úgy határozott a büszke magyar vezetés, hogy nyolc hatalmas emlékművet kell állítani a dicső nemzeti múltnak. Brassó, Dévény, Munkács és Zimony azért kapott szobrokat, hogy a négy égtáj felé hirdesse - szinte a határokon túlról is láthatóan - a nemzet nagyságát, jelképesen védve azt az ellenségektől. Nyitra, Pannonhalma, (Ó-)Pusztaszer és Bánhida pedig azzal érdemelt ki egy-egy emlékművet, hogy mind nevezetes helyszínei a honfoglalás és államalapítás kori történelemnek.
A határon túlra került emlékműveket még a húszas években lerombolták, de egyet, a munkácsi váron trónoló turult, 2008-ban újjáépítettek (azaz inkább "-tünk" mert a munkácsi vár felújítását nagyrészt a magyar állam szponzorálja). Az itteni, bánhidai turul - társaival ellentétben - nem készült el időben, mert Donáth Gyula szobrászmesternek félbe kellett hagynia a munkát. Elfogyott ugyanis a pénz, de az illetékesek feltalálták magukat, és 1907-re, egy fontos ezeréves évfordulóra időzítve adták át a szobrot. Merthogy a legenda szerint 907-ben épp itt nyertek csatát a magyar hadak Szvatopluk szláv fejedelem seregének ellenében.

A turulmadarat túlságosan is nemzeti jelképnek ítélő Rákosi-rendszer előbb le akarta bontani a szobrot, majd végül lusta volt felmászni oda, és békén hagyta, hátha elrozsdál csendesen. Mivel évtizedeken át nem jutott neki semmilyen eszmei becs vagy fizikai védelem, a rendszerváltás idejére már kezdett darabokra hullani a madár. Mert fémtolvajok már akkor is voltak. 1992-ben aztán oly alapossággal újították fel az emlékművet, hogy a mai, kifogástalan állapotú szobor inkább már csak hű másolata az eredetinek.
 N 47° 35,292' E 18° 24,440' 298 m [GCtbtu+turul]

Ranzinger-kilátó

1978 februárjában huszonhat tatabányai szénbányász élete veszett oda egy súlytólég-robbanásban. Az ő emlékükre 1980-ban egy sima márványtábla helyett nagyon bölcsen inkább kilátót emeltek a 366 méter magas Csúcsos-hegyen, méghozzá egy a tragédia miatt a forgalomból kivont aknatorony felállításával. A harminc méteres építmény eredetileg a kas fel- és leengedésére szolgált. (A kas egy ketrec-szerű szerkezet, amiben a bányászokat fel- és leengedik a föld alatti járatokba.)
A kilátót 2008-ban felújították. (Ekkor nevezték el Ranzinger Vincéről, aki egy feltaláló vénával megáldott bányamérnök-bányaigazgató volt, és az előző századfordulótól haláláig, 1933-ig munkálkodott a magyar bányászat felemelésén.) Az újnak látszó aknatorony most bárki számára nyitva áll, és 156 félelmetes lépcsőfok vezet fel a tetejére. Fent a remek kilátás mellett a bányászokat felhúzó kötelet tartó óriáskerekeket is megcsodálhatjuk.
A legfelső emelet rácsain át észak felé a Tatai-árokban Tatán túl ellátni egészen Komáromig, mellette a Gerecse változatos púpjai látszanak, Tatabánya panelrengetege mögött pedig a Vértes kéklik.

Egyéb infók

EURÓPA EGYIK LEGNAGYOBB MADÁRSZOBRA, A TATABÁNYAI TURUL
Szelim-lyuk
Szelim-barlang
Emiatt hírhedt a Szelim-barlang
Ranzinger Vince (Bányász) kilátó
A tatabányai turul és parkerdő

Ládatöténet

2017.06.05.
A láda frissítése megtörtént. Keressétek szeretettel.
skiccpausz

2017.02.10.
A ládát megkaptam Ákostól, nemsokára rendbe teszem, új láda, új oldal:)
skiccpausz

2016.07.07.
A ládát örökbefogadtam.
hátizsÁkos

2001.12.28.
A hosszú ideje boldogan élő ládát a napokban sajnos szétlopták. Az újjáélesztést összekötöttem régi tervemmel, miszerint a hegy túlsó végén álló objektumot is illenék bevonni a játékba, így dagadt multivá a Turul Barlangja. A kezdőpont a hegy szoborral átellenes végén indul, az igazi láda koordinátáit itt találod. Ezen a ponton a magasság-adat sokat segíthet a koordinátákat tartalmazó vaskerék meglelésében. Tériszonyosoknak ajánlom a "vészmegoldást": egy közeli kéttörzsű fa alsó odvában (ld. a wap-szekciót!)
Az igazi láda (a jelszóval) az eredeti rejtektől és a barlangtól (koordinátái a wap-ban!) nem messze, biztonsági okokból egy kicsit sűrűbb részen, egy fa földközeli odvában pihen. Benne (2004.08.15-i állapot!) az Y2K travel bug, aki Szlovéniából, a "Prvi geocache Slovenji" ládából érkezett!
A rejtésnél aktívan közreműködött Andi, Manci, Nano és magPetra lányom, aki 1.5 évesen végre részt vett élete első ládarejtésében.
A Turul-hegyen a multi pontjain és a Turul-szobron kívül még egy további érdekességet találtok: egy éjszaka kivilágított erdei tanösvényen látható jónéhány kőzet a környező hegyekből.katt

Flag Counter
Állapot: kereshető
2 játékos jelölte kedvenc ládájának

KRW értékelés (786 db): környezet: 4.62 rejtés: 4.46 web: 4.40 átlag: 4.49

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
+
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
+
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
+
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
+
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
+
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
+
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
+
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
+
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
+
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
+
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
+
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell

Régi láda, nincs moderálva.

Hooch-Csi&Vi 2021.11.20 12:49 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Hooch-Csi&Vi&Flo&Bro [Geoládák v3.12.2]

MaZsola07 2021.11.19 14:22 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Zsoland 2021.11.09 11:08 - Megtaláltam
Ezt is megtaláltuk, köszönjük!
[Geoládák v3.12.2]

Panniikaa 2021.11.06 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.36
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

ELENIKA 2021.10.29 15:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Colos11 2021.10.29 15:57 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

pavelancsika 2021.10.29 13:21 - Megtaláltam
Szuper volt.Megtaláltam✔ köszönöm a rejtést. [Geoládák v3.12.2]

erand 2021.10.26 11:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
ok!

FoJo 2021.10.09 15:08 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Murmogoek 2021.10.09 14:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Laltan 2021.10.04 12:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.2]

Gyeta 2021.09.25 16:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

GeoFox 2021.09.21 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Dóri és Gábor [Geoládák v3.12.1]

Diesel Family 2021.09.19 11:57 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

GeoHobby 2021.09.17 17:59 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Fanni,
Ádám [Geoládák v3.11.3]

benger 2021.09.11 13:34 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.12.1]

vtibi 2021.09.04 12:42 - Megtaláltam
Megraláltuk, köszönjük a rejtést!

Twini 2021.09.04 10:47 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.71
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Csabetta 2021.08.26 13:11 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.7.14]

LőrincDombiBarangolók 2021.08.19 17:23 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Guszti 2021.08.18 12:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.15
Köszönjük a rejtést!

2pocok 2021.08.18 12:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Kellemes séta a gyerekekkel.

ildati 2021.08.13 10:59 - Megtaláltam
Megtaláltuk.
Köszönjük a lehetőséget. Ildikó & Attila
[g:hu+ 2.7.14]

baranyek 2021.08.09 16:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.17
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Niffup8 2021.08.09 12:49 - Megtaláltam KRW környezet: 1.5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 2.50 súly: 1.78
Köszönjük a rejtést. Megtaláltuk.

boszorkányok 2021.08.08 13:01 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3] Már régóta nézegettem a Turult lentről, végre eljött az idő! Jövök még!

Meddig a szem ellát!
A kilátón.A batlang
Kata Balázs 2021.08.04 13:41 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

kitkat0123 2021.07.30 21:21 - Megtaláltam
Nagyon szépen köszönöm a rejtést és a munkát, amit a láda kihelyezésébe fektettél.
[Geoládák v3.12.2]

Robogo 2021.07.30 21:21 - Megtaláltam
Megtaláltam, log később. Köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Bence0402 2021.07.26 19:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Megtaláltam!Izgalmas játék volt!Köszönöm!

Green Eye 2021.07.04 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Kilátós találat a keréken, majd a láda is meglett rögtön. Többen nem találták, ezért gondoltam, hogy nehéz lesz, de semmi probléma.

Gréti 2021.07.03 15:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk! köszi
Érdekes találat volt! A kilátót megjártuk, szép, meglett a láda koordinátája is.
Viszont a ládát nem találtuk, bárhol voltunk 20-25m +/-10.
Aztán itthon feltünt, hogy apa/anya sziszko és feel2006 néven 2007.10.21 13:15 -kor megtalálták már.
Rápróbálva az akkor fotón lévő jelszóra, sikerült a reg! Köszönjük a ládát! Jó hogy 2007 után amikor csak lent láthattuk, most fent is megnézhettük a kilátót.
A túra

IMG_20210703_135559IMG_20210703_141026
IMG_20210703_150859 
Csureszh 2021.06.23 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.61
Megtaláltam.

Sian 2021.06.13 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Gyors találat egy szép helyszínen, köszi a rejtést!

KremesEmber 2021.06.06 14:20 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Csodás panoráma! [Geoládák v3.10.5]

sogor36 2021.06.06 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 4.06
Köszi a rejtést. Minden pont rendben.

zsolty23 2021.06.05 20:30 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

kutyafuli 2021.06.05 13:15 - Nem találtam meg
Sajnos nem találtuk meg. Pedig a koordinatakat megtalaltuk.
[g:hu+ 2.7.3]

Csilla01 2021.05.28 14:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Tara 2021.05.24 15:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

lukovszkil 2021.05.24 15:50 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

Tibi1983 2021.05.24 10:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
Köszönöm a munkádat és a lehetőséget!
Megtaláltam!
Örülök, hogy megmutattad. [Geoládák v3.10.5]

kovacs.fannieva 2021.05.21 17:11 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést, megtaláltuk Máté 4043-al! :) [Geoládák v3.9.6]

Tisztisz és Csabi 2021.05.16 17:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi!

emmerwald 2021.05.16 16:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.26
Gyalog jöttem fel a GC419 pontjainak érintésével. Látványos helyek, a Szelim-barlang két pontot is megért...
Köszönöm az invitálást!

IMG_20210516_154406IMG_20210516_162053
IMG_20210516_162617IMG_20210516_155829
IMG_20210516_160101IMG_20210516_160402
csabi1955 2021.05.11 14:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

erika60 2021.05.11 14:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

szedelifutók 2021.05.06 15:06 - Megtaláltam
én sajnos bele keveredtem a leírásban.. a vas szörny nálam a Turul madarat jelentette, de ott nem tudtam értelmezni a kerék, küllő témát...
a kilátóban már igen ,meg is lett a jelszó..
aztán már itthon olvastam újra és láttam, hogy a barlangban lett volna a jelszó másik része... ott nem kerestem...
képeket tudok küldeni, ott voltunk..
esetleg elfogadható így a log? [Geoládák v3.10.5]

[Jóváhagyta: büfés, 2021.05.08 20:24]

Betti43 2021.04.30 19:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést, a gyerekeknek nagy örömet jelentett a láda megtalálása, illetve a Kilátó, Szelim barlang, Turul-madár és az erdei utak is egyaránt.

V. Diana 2021.04.23 15:21 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

SziaHello 2021.04.18 15:05 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.3]

Sün 2021.04.17 11:42 - Megtaláltam
Megtaláltuk.
Boskai 5b. Halásztelek
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.6.9]

scooper 2021.04.17 11:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.3]

Speeder 2021.04.17 11:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.32
Megtaláltam, köszi! ?

spanyesz 2021.04.16 17:45 - Megtaláltam
Nonow22-vel levadasztuk, köszi a rejtést

nonow22 2021.04.16 17:45 - Megtaláltam
Spanyesszel megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

Nadi 2021.04.10 19:37 - Megtaláltam
Ötletes :)

nagya93 2021.04.04 19:18 - Nem találtam meg
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

636A9547-C708-4339-8DFF-1832BAEEC12E18A18596-9AF6-4229-94CE-9FE27B9404AD
F2E134F7-5C28-4C8F-9286-BDF7C69FD76077D140BE-0CF3-4BD6-BC8D-838AC8941088
Hörcsög 2021.04.04 13:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.13
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v3.9.6]
Ez a láda szintén nagy adósságom volt, most ezt is letudtam. Hatalmas forgalom volt a hegyen. A mai nap 10/3. találata.

Detty & Zoli 2021.04.04 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.38
Húsvét vasárnapi tatabányai túránk első találata. Közben útba esett GC419 hármas és négyes pontja is, ezeket is levadásztuk.

Köszönjük a rejtést.

Detty, Viki, Ati és Zoli

20210404_10522320210404_105515
20210404_11131420210404_112927
20210404_11300220210404_113727
20210404_11391320210404_113959
ocsy07 2021.04.03 13:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

Szöszke15 2021.04.03 13:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

novheni 2021.04.01 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.51
Ötletes rejtés, köszi! :)

Mortanius 2021.03.31 13:32 - Megtaláltam
Köszönöm a lehetőséget!

BMarcell 2021.03.27 16:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

kisharo 2021.03.27 13:30 - Nem találtam meg
Sajnos nem találtuk meg.
Üdv Roli & Dóra [Geoládák v3.9.6]

minimal 2021.03.27 13:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

ArterYolosclerosis 2021.03.27 11:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést.

remekkelek 2021.03.21 14:55 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a rejtést!

Batani 2021.03.20 15:52 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

smafu 2021.03.15 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.60
Nagy tömeg volt így ünnepnap, már parkolni is alig lehetett. A kilátónál szembe jött a 85 éves Juhász Árpád geológus. Facebook oldala szerint fel is ment a kilátóba. Innen is jó egészséget kívánok neki. A barlang a gyerekeknek játszótér, jókat mászkáltak a falán, a kilátás pedig szuper. Nagyon jó ez a hely.

jegesmedve137 2021.03.12 15:18 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

dkovacs 2021.02.27 14:55 - Megtaláltam
Juli, Áron, Andi, Dávid ?

DSC_0317 
letya2 2021.02.06 16:58 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.0]

katona.bianka1996 2021.02.06 16:56 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.0]

rdlyadam.mszrsszandra 2021.02.06 16:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.50 súly: 1.60
Megtaláltuk, köszönjük! [Geoládák v3.9.0]

Kittus0117 2021.02.06 16:24 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Esteban62 2021.02.05 13:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.99
Tatabányai mászkálás nagyon szép időben. A lépcsőfokok megmászása után :-)

20210205_123443 
Mizo6869 2021.01.31 12:26 - Megtaláltam
Megtaláltuk köszönjük a rejtést! Kicsit hideg időben kellemes séta. Mia, Piri (kutya), Zoli Érdről.

szaatt 2021.01.28 10:28 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

FeldmanZ 2021.01.24 15:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Hegyre fel! 2021.01.20 12:30 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést!

medusa 2021.01.09 15:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

PingvinTeknős 2021.01.09 13:19 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Sunrutas 2021.01.03 14:14 - Megtaláltam
Kilátó megvolt, aztán a megadott ponton sok fát átnéztem, mert nem volt pontos, de végül meglett [Geoládák v3.8.3]

Brasil 2021.01.02 12:41 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Dezsőke247 2021.01.02 12:39 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

Gallapetertamas 2020.12.29 14:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Kérném a találat elfogadását, annak ellenére, hogy a második pontot nem találtuk a barlangnál, hiába kerestük két kisgyerekkel együtt :)
A túra ettől függetlenül teljesítve lett, és nagyon szépnek és érdekesnek is találtuk.

[Jóváhagyta: büfés, 2021.01.10 05:47]

IMG_20201229_140957IMG_20201229_140957
SuperEdem 2020.12.20 11:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.6]

Maxi613 2020.12.05 11:35 - Megtaláltam
Köszi!
[Geoládák v3.7.6]

Pissti túrái 2020.11.29 18:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.60
Köszi szépen a rejtést, szuper helyen van a ládikó és minden rendben vele, picit talán koszoska a nedvesség miatt.

mraich 2020.11.29 14:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.20
A Turul Trail teljesítése közben.
Köszönöm a rejtést!

ReniGeo 2020.11.29 14:58 - Megtaláltam
Turul Trail teljesítés közben ezt is megtaláltuk! Köszönjük!

20201129_150137 
Athene+Atesz 2020.11.28 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.63
Megtaláltuk a ládát! De tényleg nem volt a helyén. A rejtés helyén tényleg csak egy tollas zacskó volt, a láda attól néhány méterre az avarban feküdt. Visszatettem a helyére.

erdei.laszlo 2020.11.28 07:34 - Megtaláltam
Ládát nem találtam, csak egy zacskó ceruzát. mellékelek majd egy leírást ahonnan le lehet olvasni a jelszót. [Geoládák v3.7.6]

gvelllaci 2020.11.07 15:19 - Megtaláltam
Heuréka!Quell család [Geoládák v3.7.6]

Mohamanó 2020.11.01 17:31 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést! Tetszett, hogy kombinált:)

Halmozottan hátrányos helyzetből kerestük a ládát, mert felhős idő volt, (és a gps-nek kb. 50 méter pontossága), friss avar és esti szürkület, szóval jó ideig bolyongtunk a láda környékén. Ajánljuk a lámpát!;)
Gyenge jel esetén a Vas-szörnyön lehetne még valami tereppont a koordináták mellett.
A barlang nagyon szép!

Sok sikert mindenkinek!
Fiatalok Természetismereti Klubja

Szappyék 2020.10.31 15:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! azuper kaland volt [Geoládák v3.7.6]

Invictus3 2020.10.27 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Megvan, köszi!
Tériszony legyőzve! :D Tényleg megéri felmenni a kilátóba, nagy élmény.

MEMME és ZEREB 2020.10.27 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.08
Köszi a rejtést!

GLaszlo_gc 2020.10.27 12:19 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

zoldbeka 2020.10.27 11:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a játékot. [g:hu 1.6.7]

Mai95 2020.10.24 15:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Gyonyoru volt a kod! Most nem is volt teriszonyom. Legkozelebb is eljovunk mikor nem lesz kod. [Geoládák v3.7.6]

Turistaember 2020.10.23 15:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Megtaláltam! Köszönöm, hogy hozzásegítettél a hely megismeréséhez! [Geoládák v3.3.2]

szilassi 2020.10.18 09:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.7.5]

alat300 2020.10.04 16:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.40
megvan! vasárnapi ferrátázás utáni Ranzinger-kilátó és Szelim-barlang látogatás

seekers 2020.09.20 17:36 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.04
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! szuper rejtés! [Geoládák v3.6.0]

DFRi 2020.09.19 15:35 - Megtaláltam
Megvagy láda :-) Köszi a lehetőséget!!!
Brigi&Feri&Mira [Geoládák v3.6.0]

aicon 2020.09.18 14:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

bagolyvera 2020.09.06 23:59 - Megtaláltam
Ignis9-cel kirándultunk, köszönjük a rejtést!

IMG_20200906_104932 
Ignis9 2020.09.06 12:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.99
Bagolyverával közösen, köszönjük! :)

20200906_11543320200906_115521
20200906_11554820200906_120723
Juvigabi 2020.08.30 12:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

GréJuBé 2020.08.27 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Köszönjük a lehetőséget - ez nagyon klassz volt:) és nagyon szeles:)

IMG_20200827_122523IMG_20200827_132333
utigabi60 2020.08.21 10:38 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

Zéboy 2020.08.20 16:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

Zéboy logó 
Berián 2020.08.20 16:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

Béla 53 2020.08.14 12:53 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.3.1 teszt]

denho 2020.08.09 11:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

grofferi 2020.08.08 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.85
Köszönöm megtaláltam. A "vasszörny"-ből csodálatos kilátás nyílik a tájra. Sajnálom a tériszonyosokat, hogy erről az élményről lemaradnak. Eszméletlen ahogy az ember megy felfelé, és a fakoronák fölé ér.

IMG_20200808_145625IMG_20200808_145629
IMG_20200808_145715IMG_20200808_145749
Lastyák Árpád 2020.08.06 11:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.99
Megtaláltam.
Köszönöm a lehetőséget.
[g:hu+ 2.2.11]

Pomisa 2020.08.03 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.20
Szerencsére nincs tériszonyom, viszont a közeli esőfelhők egy kicsit elbizonytalanítottak, mert ha villámlana akkor ide csapna be először. A kilátóból nagyon szép a panoráma, de aki fél az tényleg ne menjen fel!
Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.6.4]

 
Kitsike 2020.08.02 16:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

Mukkaland 2020.08.02 16:09 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

Csaba és Kati 2020.08.01 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.03
Mi a 40. házassági évfordulónkat Tatára terveztük, hogy lássuk a város és környékének, így Tatabánya szépségeit, mert van. Ez és a közeli másik rejtés augusztus 02-re volt betervezve, mivel a Szelim barlangot és a Turul szobrot mindenképpen látni akartuk.
Sajnálatosan 01-én, még Tatán egy másik rejtés felkeresésekor ért egy kisebb baleset, rossz esés, ami egy válltöréssel ért fel. Ez odavezetett, hogy Tatabányára (a baleseti sebészet miatt) hamarabb érkeztünk és ha már itt voltunk, akkor a helyek felkeresése nem maradhatott el. A konkrét rejtekhelyeket ezzel a sérüléssel nem állt módunkban megkeresni, csak a hegytetőre jutottunk fel. A Turul madarat, a Szelim barlangot a baleseti sebészet után orvosi engedéllyel látogattuk meg. Azt mondták lehet, de nézzünk a lábunk elé, mert hülyén néznék ki egy gipszelt lábbal és egy felkötött, rögzített karral.
Szóval ennyi az elmaradt találatunk rövid története.
Tudom, hogy ez kevés, de az elkövetkező években ide valószinűleg nem tudunk visszajönni, ezért kérnénk a rejtőtől egy jelszó nélküli elfogadást, amennyiben ez módjában áll. Feltételezve, hogy ha nem ér ez a sérűlés valószinűsíthető, hogy megtaláljuk, mivel az előző logok alapján minden rejtés rendben.

[Jóváhagyta: Adoptálható ládák, 2020.08.19 18:39]

Köszönet!

A TurulmadárnálA barlang bejáratánál
TetőnyílásTovábbi nyílások a barlangban
Útbaigazító táblák 
RUNiko 2020.07.28 20:05 - Megtaláltam
geo-haiku
már nem a láda
nem a benne búvó kincs
az út a titka
(Köszönöm!)

Vitya77 2020.07.28 20:04 - Megtaláltam
Ötnapos Gerecse-Vértes túrázás közben. A kilátóban pár éve már jártam egyszer túlélőverseny közben. Novemberi időben, éjszaka, szélviharban.... eléggé rángatta a szél a kilátót, de hát oda tették a bónuszt, muszáj volt felmenni.... nem vagyok tériszonyos, de akkor nem volt piskóta felmenni. Most szép nyári időben, ládázás közben teljesen más volt :-) A kilátás tényleg pazar, és a kerekek története is érdekes. A barlang is szuper hely. Köszi a rejtést!

eltájoló 2020.07.28 20:04 - Megtaláltam
Egy novemberi túlélőversenyen a nagy szél miatt a kilátónak csak a feléig mertem felmenni. Most végre feljutottam. Érdemes volt. A barlang pedig csodálatos.
A láda rendben a helyén van. Köszönöm a rejtést.

Bigzoli 2020.07.26 19:43 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v3.5.0]

AKEN 2020.07.25 15:59 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!

má-csa 2020.07.22 13:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

Schlégl 2020.07.22 13:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

KlimaTamás 2020.07.19 13:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk , köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Andi2791 2020.07.19 13:34 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

kekenj 2020.07.15 13:50 - Megtaláltam
kösz a rejtést :)

bolacika 2020.07.13 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.26
Szuper rejtés. 6 éves kisfiam első ládája, megtaláláskor nagy volt az öröm.
Köszönjük!

wheelmary 2020.07.11 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
Köszönjük!

Photographer 2020.07.04 15:11 - Megtaláltam
Újhutai nyaralásból hazafelé feljöttünk a turul madár szoborhoz, voltunk már itt, de akkor még nem tudtuk a barlang létezését.
A kilátó elég meredek szerkezet, végül egyedül másztam még. A középszinten (ahol körbe kell menni) volt egy galamb a rács mögött, remélem kitud jönni, vagy valaki kimenti onnan.
Láda hamar meg lett. Köszi a rejtést!

IMG_20200704_134444IMG_20200704_135801
IMG_20200704_140140IMG_20200704_140326
IMG_20200704_143406IMG_20200704_143827
IMG_20200704_143838IMG_20200704_144153
matyas94 2020.06.17 20:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.00
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) [Geoládák v3.4.1]

daraboss 2020.06.13 22:16 - Megtaláltam
Szuper rejtés. Köszönjük :) [Geoládák v3.4.1]

handus 2020.06.09 13:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.38
Köszönöm a rejtést.

Ambró 2020.06.06 19:59 - Megtaláltam
.

csjani 2020.06.04 17:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.35
Megtalaltam! Köszi a rejtést/

DSS és Szandra 2020.05.31 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Megtaláltuk, köszi a a rejtést. :)

PCsaba11 2020.05.21 20:25 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

nagybazsi24 2020.05.16 16:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.95
Megtaláltuk!
Szuper volt!
Köszönjük szépen!

stmester 2020.05.14 11:45 - Megtaláltam
Jó kis kör volt, a két tanösvényen mindent meg lehet tudni.

IMG_20200514_104726IMG_20200514_111248
IMG_20200514_111318IMG_20200514_112857
IMG_20200514_115233 
Katona55 2020.05.14 11:40 - Megtaláltam
A kilátás mesés a barlangtól.

likiLaszlo 2020.05.10 14:51 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

Bobby Holmes 2020.05.06 16:00 - Megtaláltam
Csabával a legelső ládáink egyike lett volna, de a koordinátát találtuk csak meg és nem tudtuk, hogy hova kéne beírni vagy hogyan kéne megnézni. Most, több mint egy év elteltével László barátunk is segített és megtaláltuk. Köszönjük a multit!

derg 2020.05.02 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.95
Szupet

tams_u 2020.04.14 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.48
Nagyon hűvös szél volt, 9 cfok az idő, de messziről jöttünk, így ez nem lehetett kifogás. A vas-szörny tetején két kézzel kellett fognom a telefont, annyira fújt a szél, plusz tériszonyos vagyok nagyon, de muszáj volt felmennem, ez volt a kihívás benne! Nagyon gyönyörű helyek vesznek ott körbe minket. Biztos vissza megyünk még! Köszönjük szépen!

OsiOsi 2020.04.01 14:51 - Megtaláltam
Szerintem ezt össze lehetne vonni a GC419-el.
Skiccpausz miatt gondoltam, hogy nem kell megnézni a ládát, elég egy fénykép is. Deee nem bírtam ki. :-/

Jacsa 2020.03.31 17:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.43
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

SzMartzy 2020.03.20 15:01 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! [g:hu 1.6.5]

haribali 2020.03.19 18:04 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.3.2]

EmesESE 2020.02.09 15:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.34
Megtaláltuk ! 🙂
A GC419 pontjainak felkeresése után elsétáltunk a vasszörnyhöz, amit már a városból is megcsodáltuk, nem tudtuk, hogy kilátóként funkciónál a korábbi felvonó. Megrémülve a nagy magasságtól elmentünk megkeresni a pótjelszó, ami csak nagyon nehezen adta meg magát, jó mélyre el volt ásva a egyértelműnek tűnő rejtekhelynél. 👿
Végül csak megmásztuk a kilátót és ott is megszereztük a koo-t. A láda közel volt az előző multi egyik pontjához, mindkét pont ugyanazt a barlangot és Turul emlékművet kívánta megmutatni más-más indulási pontból.
Köszönjük a lehetőséget!

43DA766B-D61B-466E-A502-E05EC0C3C28E87CF1E86-6420-4AD6-9C2B-FA81009CDFDA
9F107964-8F79-4219-B5BF-DF3FF11DE97B 
ErdőCsöndje 2020.02.09 15:00 - Megtaláltam
A kilátót még tegnap másztam meg, nagy élmény volt. Aztán viszont kifutottam az időből, így ma jöttem vissza a ládáért. Köszönöm!

Fillér Team 2020.02.08 14:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Tetszett, hogy meg kell keresni a koordinátát a ládához, és hogy fel kell mászni érte a kilátóba (de korrekt, hogy ez nem kötelező). :-) Köszi a rejtést!

Aknatorony 
Ritus71 2020.02.02 14:36 - Megtaláltam
Csodálatos volt ! A kilátóba féltem, viszont felmásztam a barátom bátorításával! Köszönjük!

Plavi 2020.01.25 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.61
Egy kis hűvös, ködös túra, de ilyen időben is jó az erdőben kirándulni. A "kilátásról" csatolok pár képet. Ebben az időben viszont teljesen csak a miénk lehetett a barlang.

A kilátásfent a magasban
zsebeszter 2020.01.18 11:48 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.2.2]

Mirr&Murr 2020.01.05 15:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.62
Olyan szél fújt, hogy a kitámasztás ellenére is mozgott a torony...
Köszi! :)

lgabster 2020.01.01 15:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Bolondok 2019.12.27 16:33 - Megtaláltam
Megvan!

pappcsalád 2019.12.27 16:24 - Megtaláltam
[g:hu 1.6.4]

ratagi 2019.11.23 16:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

kolgomorov 2019.11.17 13:53 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

VKBITANG 2019.10.28 13:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Mikkancso 2019.10.23 10:12 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Ozsaniv 2019.10.20 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

Lilah&Lackó 2019.10.13 16:59 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

Lilah&Lackó

Szilkó76 2019.10.12 16:12 - Megtaláltam
Ismét egy kis rokonlátogatás előtti ládázás Apuval.

Köszi a rejtést!

Párduc50 2019.09.30 17:26 - Megtaláltam
Akkora szél volt, hogy majdnem levitt a vasszörnyről, de e ládának köszönhetően ma másodszor is meglátogathattam Turul barlangját :-) A ládától valaki nem távozott dolgavégezetlenül, erről tanúskodik a sok ottmaradt toalet-papír :)

Welsh 2019.09.29 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.69
Megleltük, köszönjük!

kovianyo 2019.09.22 15:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.28
köszönöm a rejtést!

tabletta 2019.09.21 14:02 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

eperke1211 2019.09.17 16:35 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

igilight 2019.09.15 13:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Pogánypeti 2019.09.05 11:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.20
Megtaláltam, köszönöm a lehetőséget. A többit majd otthonról! [g:hu 1.6.4]
Ez volt a mai napi gyalogos ládavadászatom 4. találata a hatból! :)
A GC419 multi megkeresése után a Turul-emlékműtől sétáltam fel a kilátóhoz a Piros háromszög jelzésű Ranzinger Vince sétányon. Körbefényképeztem a kilátót, majd fellépcsőztem a tetejére. A 2. pont koo-i könnyedén megtalálhatóak, jól olvashatóak. Az új pont bevitele után bő negyed órát voltam még fent a toronyban, miközben jót bámészkodtam, rengeteget fényképeztem. Nagyszerű a panoráma onnan fentről, és szerencsém is volt az időjárással, mert nem volt párás a levegő, nagyon messzire el lehetett látni a napos, tiszta időben.
Innen a legrövidebb, turistajelzés nélküli úton gyalogoltam vissza a barlang fölé a ládáért. Jót nevettem, mert kb. egy órával ezelőtt már jártam itt. Logolás és visszarejtés után megindultam lefelé a vasútállomásra, ugyanis átvonatoztam a közeli Szárligetre 2 ládáért...
Köszi a rejtést, nagyon tetszett! :)

h.krisz 2019.09.01 18:05 - Megtaláltam
Szèp rèsz

Ildikó és Peti 2019.08.31 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
Köszönjük szépen a rejtést! A multi láda elrejtésének módja rendkívül ötletes volt, köszönjük az élményt!

totedu 2019.08.03 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.60
Tatabányai séta közben megtaláltam.
Köszönöm!

Odin 88 2019.07.28 18:06 - Megtaláltam
Odin 88 erre kalandozott [Geoládák v2.2.5]

BBBBNET 2019.07.27 13:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Norbi85 2019.07.19 11:14 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Patriot1979 2019.07.13 16:33 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönöi a lehetőséget a Pozderka család, azaz Vica, Tibi, Kata, Gréta, Zalán. Dóri nyaralt, így nem teljes a csapat. [g:hu 1.6.2y]

Béjé 2019.07.06 13:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Csilli és Józsi [Geoládák v2.2.5]

Évi&Zoli 2019.07.06 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
Ma, a méltán nevezetes Által-ér völgyi kerékpárút tesztelésére érkeztünk Tatabányára, amit egy Tatai-tó kerüléssel toldottunk meg. Ebben az öcsémék is segédkeztek. Remekül éreztük magunkat. Természetesen a Kő-hegyen kezdtük a napot. Ennél csodálatosabb kezdés nem is lehetett volna. Köszönjük!

IMG_20190706_103902IMG_20190706_103957
IMG_20190706_110820IMG_20190706_111333
IMG_20190706_111351IMG_20190706_113451
IMG_20190706_113516IMG_20190706_110746
Vándor-ló 2019.06.19 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.49
Sokadszor jártunk itt, most csak a láda miatt. Köszönjük a rejtést.

cosinus0 2019.06.09 15:35 - Megtaláltam
Megvan. Héregről indultunk, egy majdnem 20 km-es túra után érkeztünk a Ranzinger-kilátóhoz, majd onnan leereszkedtünk a Szelim-barlanghoz, majd a Turul szoborhoz.Nagyon tettszett mindegyik. Köszi a rejtést!

20190609_14585320190609_150708
20190609_15074320190609_154551
20190609_154610 
R.Betti 2019.05.26 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.80
Kellemes vasárnapi kirándulás. Nagyon tetszett ez a multi. Köszönöm a rejtést! :-)

Csengellők 2019.05.25 17:35 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Szuper kirándulóhely, jól lapuló rejtek :) [Geoládák v2.2.5]

blasius72 2019.05.18 13:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

nagyutazo 2019.05.18 12:35 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük :)

vikacsu 2019.05.01 18:21 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

Ákibard 2019.04.26 17:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Szeptemberben költöztem Tatabányára, azóta szemezek ezzel a kilátóval, de mindig csak "majd egyszer" megyek fel rá. Hát most meló után feljöttünk. Megérte :) Remek volt a kilátás, még ebben a szmogos időben is. És az a szellő ott fent... :)

A log :)
 
molnar.m 2019.04.21 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
Megtaláltuk,Köszi! :)

vicaroka 2019.04.19 12:15 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

Decsi csalad 2019.04.06 11:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2y]

azimee 2019.04.06 08:24 - Megtaláltam
Gerecse forrástúra közben.
Köszönöm.

FAdTi 2019.03.31 13:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Köszi a rejtés, külön köszönet a pótlelőhelyért a koordinátához.(Úgy jöttünk le, hogy elfelejtettük megnézni).
Sajnos a barlangot most filmesek lepték el így nem engedtek be teljesen.
Nagy élmény volt mindenki számára!

P.B_László 2019.03.15 12:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
Nagyon szép hely , a kilátó meg félelmetes ,főleg ilyen nagy szélben , ötletes rejtés , köszönjük !

LAFRUKITTA 2019.03.14 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.89
Az idei első ládánk, össz. 79. Megtaláltuk, csodaszép, ragyogó napsütés, Kriszta, Zsuzsi, Szotyi és Sunny segítségével! Köszi Skiccpausz...:)

GRegina 2019.03.08 11:45 - Nem találtam meg
Visszatérek...

majeri 2019.03.02 12:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

vittorio 2019.02.24 12:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2e]

Morella50 2019.02.17 17:45 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

GBoys 2019.02.17 16:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.43
Megtaláltuk!
Köszönjük a rejtést!

Sorex 2019.02.17 14:49 - Megtaláltam
Astacusszal és Mukival.

astacus 2019.02.17 14:49 - Megtaláltam
Sorex és Muki társaságában kerestük fel ezt a minden állomásán lenyűgöző látnivalókat kínáló multit.

mura 2019.02.14 15:40 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönet a rejtésért!

kasap 2019.02.01 15:29 - Megtaláltam
Megtaláltam. A fák között is érezhető volt a szél de fent a kilátón félelmetes erővel támadja az embert. Azt hittük a rossz idő miatt le lesz zárva a lépcső de fent látva, mennyire biztonságosan van kialakítva, mindenkinek csak ajánlani tudom. :-) Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

Puhapracli 2019.02.01 15:28 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.1x]

ellfelek 2019.01.11 14:00 - Megtaláltam
A 700-ik. megtalálás egy wellness hétvége keretében... :) Sokszor láttam a Turul madarat már, de most fel is sétáltunk hozzá... A jeges, havas környezet megszépítette, de meg is nehezítette a találatot... Azt hiszem ez a láda tökéletes egy jubileumi találatnak. A kilátó is meg a barlang is nagyon tetszett... Örülök hogy a második koordináta fent van a tetején, mert így fel kellett menni. Pedig gondolkodtam, hogy most ezen a jeges lépcsőkön nem megyek fel, de nagyon megérte...
Köszi a rejtést!

IMG_20190111_134125IMG_20190111_134203
IMG_20190111_134455IMG_20190111_134848
IMG_20190111_140109IMG_20190111_142529
IMG_20190111_143015IMG_20190111_143249
IMG_20190111_143542IMG_20190111_152211
kifli csapat 2019.01.01 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Meglett,köszi!

alcala76 2018.12.29 12:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! Időtlen idők óta nem jártam már erre, jó volt egy kicsit csavarogni.

kir6 2018.11.17 15:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Earl77-tel megtaláltuk. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

earl77 2018.11.17 15:35 - Megtaláltam
Anubisszal és kir6-al.
Köszi a rejtést!

N.Zs. 2018.11.17 11:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.41
A GC419 után - ami nekünk 422 lépcsőfok volt - sétáltunk még kicsit tovább a kilátóhoz, ahol újabb 156 lépcsőfok után megszereztük a láda koordinátáit. Nem egy szokványos kilátó, ezért is nagyon tetszett. A szűk "lépcsőház" és a"folyosók" is egyszemélyesek. A tetején érdekes ketrecbe zárt érzésünk volt.
Szerencsére ma egészen tiszta volt az idő, így jó kilátásban gyönyörködhettünk.
A láda helye nagyon jó, a tartalma is példás. Köszönjük az örökbefogadást, a gondoskodást és a szép képeket a ládaoldalon.
Összesen 7,41 km volt.
Min. magasság: 144 m
Max. magasság: 408 m
Mozgási átlag seb. 4 km/ó

IMG_2690log kerék
kilátás 1kilátás 2
kilátás 3IMG_2703
IMG_2652IMG_2653
IMG_2660IMG_2662
IMG_2663IMG_2673
kumin 2018.11.03 16:37 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

beuuu 2018.11.03 16:27 - Megtaláltam
TFTC [g:hu 1.5.4]

Nervas 2018.11.03 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Köszönet a rejtésért.

Lackos 2018.11.03 15:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük ! A túra nagyon tetszett ide, meg tovább, meg vissza :-) A ?papucs? szót ebben a kontextusban eddig nem is hallottuk ? de nagyon tetszik. Megtanultuk. Meg egyszer köszönjük! :-) [Geoládák v2.2.5]

laclac88 2018.10.31 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0]

aresz 2018.10.30 13:09 - Megtaláltam
Köszönjük szépen, csodaszép a táj! :) [Geoládák v2.2.5]

Ane 2018.10.28 13:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Megvan, köszönjük.

viktor1047 2018.10.23 12:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.85
Megtaláltuk!

bolognai 2018.10.23 12:15 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

lasagne 2018.10.23 12:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

éjféli vadász 2018.10.22 23:59 - Megtaláltam
Meglett. Köszönöm!

llaci1 2018.10.22 11:55 - Megtaláltam
A koordinátákat megtaláltuk, de a ládát sajnos nem. Sok volt a mugli a környéken. [g:hu 1.6.0]

[Jóváhagyta: skiccpausz, 2018.11.28 13:37]

macska 2018.10.21 13:00 - Egyéb
A környezet sokat változott az első látogatásom óta, illő volt 14 év után ismét felballagni. A rejtés most is pontos és könnyen megtalálható volt, köszönet érte!
Ibolya, Jenő

IMG_5756_1IMG_5772_1
IMG_5785_1IMG_5791_1
IMG_5801_1IMG_5822_1
IMG_5830_1IMG_5836_1
nbalazs2 2018.10.20 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Ötletes rejtés, szép kilátás. Köszönet a rejtőnek!

bobák 2018.10.20 14:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.10
Két hét alatt másodszor voltunk itt. Most a láda is meglett. A barlang nagyon látványos.

IMG_20181020_131957IMG_20181014_135457
IMG_20181014_135630 
csipet_csapat 2018.10.16 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.36
Ijesztő ez a szörny:) , ráadásul fújt a szél! De nem fogott ki rajtunk. A pótjelszó is rendben van. A barlangban kb 200 fotót készítettünk.:) Szóval szuper volt! Köszönjük.

IMG_4673IMG_20181016_102244
IMG_4713IMG_4717
IMG_20181016_111550IMG_20181016_111300
IMG_20181016_111152IMG_20181016_110224
IMG_20181016_110210 
Roberto Kesser 2018.10.14 15:15 - Megtaláltam
Végre feljutottam ebbe a toronyba is, amiről évtizedeken keresztül csak Budaoest felé haladva az M1-en fantáziálhattam!
Köszönöm a rejtést!

eskar 2018.10.14 14:32 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtést. [g:hu 1.6.0]

Antissimo 2018.10.14 14:31 - Megtaláltam
Gyönyörű őszi időben - turul, kilátó, barlang, Nagy-rét - ami csak kell ezen a tájon!

Oszi&Edit 2018.10.07 12:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.83
Megtaláltuk, köszönjük!

RV 2018.10.06 17:27 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Wilka74 2018.09.30 17:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Megkerestük mind kettő koordináta pontot. Én nem tudok magasra menni, ezért nekem maradt a doboz. Miért kellett ennyire mélyre beásni? Már a kőolaj nyaldosta olyan mélyről kellett kiszedni. A végláda is egy tonna földdel, meg természetazonos anyaggal betakarva...
Ettől függetlenül jól szórakoztunk, köszönjük a hely bemutatását!

pyrosz 2018.09.27 16:37 - Megtaláltam
Köszönöm, egy élmény volt! :)

GabyArt 2018.09.27 16:23 - Megtaláltam
Találkoztunk egy lánnyal nagyon buta volt azt mondta hogy nincs láda!
Megtaláltuk😊
PetyCamino és GabyArt

RékaésAdrián 2018.09.23 12:12 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

PetyCamino 2018.09.21 13:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 2.5 átlag: 3.17 súly: 2.67
Köszi a rejtést

Mr&Mrs HR 2018.08.25 18:10 - Megtaláltam
A láda megtalálása nem volt könnyű de a táj szépsége kárpótolt minket mindenért. Kalandos délutánunk volt. 🙂🙂

Ka_Csa 2018.08.25 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük a lehetőséget! [g:hu 1.5.4]

GYEZegzug 2018.08.22 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.33
Nagyszerű hely. Köszi szépen a lehetőséget.

IMG_20180822_151249IMG_20180822_151552
IMG_20180822_151225 
bpumi 2018.08.11 15:26 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Nagyon szép a környék!???? [Geoládák v2.2.4]

cserpan01 2018.08.08 23:59 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.90
Megtaláltuk.
Köszönjük a rejtést.
Rami Szilárd

geocat&geodog❤ 2018.08.08 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Régi vágyunk volt az autópályáról megcsodált szobor felkeresése, és végre sikerült. A turul szobor nagyon tetszett, a barlang pedig egyszerűen lenyűgöző. A kilátót is nagyon élveztük, szóval egy multival három élményt szereztünk! Köszönjük a remek játékot!

Törpe80 2018.07.21 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.10
Szülinapi ládázás, sikeres találattal.Egy nagy mackó belöltözött a ládába.Nagyon szép környezet, kár lett volna kihagyni. Köszönjük.

kbandi 2018.07.03 13:05 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Glac 2018.06.30 00:00 - Megtaláltam
Megvan. Köszi a rejtést.

zoli86 2018.06.24 16:16 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

Viczi 2018.06.24 16:10 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

klfmate 2018.06.20 14:00 - Megtaláltam
Közös találat Vikivel :)

sokoto5 2018.06.19 00:00 - Megtaláltam
A koordinátákat megtaláltam, a ládát sajnos 20 perc keresés után sem.

[Jóváhagyta: skiccpausz, 2018.06.21 16:58]

P1030237P1030238
P1030235P1030240
KP1965 2018.06.13 19:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.90
Három találatos tatabányai séta délután, ez volt a harmadik. A Turulnál kezdett esni az eső, a kilátóhoz épp a legnagyobb zuhé alatt értem. De hát nem volt mit tenni, a koordinátákért fel kellett mászni... Mire a láda is meg lett, már kicsit lecsendesedett az eső, de pont akkorra állt el, mikor leértem a vasútállomáshoz. :)

Péter60 2018.06.10 13:58 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 4.49
Az Ötvezér via ferratas kaland után levadásztuk a multi két pontját is.
Meglepően hatalmas a barlang, számomra igazi meglepetés volt. A kilátós emlékhely is ládaérdemes, de a két pont vajon miért alkot egy multit?
A láda rendben.

Strombus 2018.06.10 12:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.49
Látszik, hogy ősláda, amikor egy ládával még illett elszórakoztatni a játékostársaknat egész nap. Három különleges, érdekes, egyedi helyszín - ma már három külön ládát érdemelne. Jó lenne úgy átalakítani.
A turulnak eddig csak a csontvázát láttam (GCTBBM), ezt meg mindig csak az autópályáról, már nagyon kiváncsi voltam rá.
A Szelim-barlangról már halottam, az ősemberség miatt tudtam, de képen még sosem láttam, így teljesen elképedtem a méreteitől. Csodálatos! A bolgár Devetaki barlang emlékét idézte fel bennem. Más lépték, de hasonló fényhatások. Nagyon tetszett.
Az aknatoronyból lett kilátó is igazán érdekes. A (valószínűleg játékostárs általi kiegészítő) filcfirka egy kissé durva.

A ládában egy tasak kristálycukrot és egy szem cukorkát (is) találtam. Szerencsére még időben, még nem tettek kár semmiben, így gyorsan kidobtam mindkettőt.

2018 06 10 Tatabánya Aknatoronyból lett kilátó GCtbtu2018 06 11 Tatabánya Szelim-barlang
2018 06 11 Tatabánya Szelim-barlangból panoráma GCtbtu2018 06 11 Tatabánya Turul c
nrudi 2018.06.08 19:04 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönöm a rejtést! ZMER
Szép a kilátás, és a barlang is nagy élmény volt! [Geoládák v2.2.4]

Paplacs 2018.06.04 12:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.61
Köszönjük a rejtést!

robinbird 2018.05.27 14:01 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

bolond89 2018.05.27 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 2.5 átlag: 3.17 súly: 2.43
köszi a rejtést :)

justancsi 2018.05.26 17:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! Abacshaval sétálni indultunk. [Geoládák v2.2.3]

biro61 2018.05.21 13:00 - Megtaláltam
A pünkösdi hosszú hétvégénk utolsó napján sikerült a találat. A vasszörny megmászása egészen félelmetes volt.

szabicsalad 2018.05.13 13:35 - Megtaláltam
Erre jártunk, megtaláltunk! :) nagyon szép a környék köszönjük a rejtést [Geoládák v2.2.3]

vaslemez 2018.05.01 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.12
Jó nagy forgalom volt, köszönhetően a május elsejei kirándulóknak, de a rejtés még így is tökéletesen biztonságos.

petrot81 2018.04.29 12:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.18
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! :) Előző nap a Gerecse10-en jártam, de utólag örültem, hogy akkor kihagytam a ládát, nem esett volna jól lefelé menet megmászni a kilátót :)

A barlang után a család a parkolóban maradt, én pedig egyedül mentem fel a kilátóba, majd onnan a ládához.

Csodás hely, biztos jövünk még :)
[Geoládák v3.0.0 beta]

Kincskeresők fele a barlangi panorámávalFent a kilátóban
Megvan :)A barlanghoz vezető ösvényen
kectam 2018.04.08 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.06
Családi csavargás közben találtuk meg. A kilátóra a kisebbik fiammal másztunk fel, a többiek lent vártak minket, mert a hatalmas szélben igencsak mozgott a szerkezet. A láda hamar meglett, köszönöm, hogy elhoztál ide.

DSC08196DSC08197
DSC08206DSC08211
flysly 2018.04.02 13:27 - Megtaláltam
Az első találatunk. Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.2]

dr.is 2018.03.30 16:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

G_Sanyi 2018.03.30 14:10 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [Geoládák v2.2.3]

petheovacka 2018.03.30 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.88
Ezt megturuljok! Tatabányai ládászgatás GPÁgi-val és G_Sanyi-val. Kösszi a rejtést!

20180330_12214120180330_132647
20180330_13272620180330_134956
20180330_144458 
vakond87 2018.03.27 08:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.11
Ma már csak a második pontért mentem vissza, az első pontot 2018.02.13-án találtam meg, felmásztam a koordinátáért. A héregi buszig 1 órám volt Tatabányán, így felsétáltam a ládáért, hogy lezárjam ezt a multit is. Köszönöm a rejtést! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Nem játszom 2018.01.28 11:46 - Megtaláltam
Ok.

Túrázó974 2018.01.04 15:30 - Megtaláltam
Gáborral megtaláltuk

gab.szalontai 2018.01.04 15:30 - Megtaláltam
A pazar kilátás után a koordináta birtokában a ládát is felkutattuk. Köszi a rejtést!

DSC_9152DSC_9161
DSC_9179Pano 05
pgyp 2018.01.01 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.83
Megvagy! [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]
A GC419 keresése közben ez is meglett, ha már ilyen magasra felgyalogoltunk a vasútállomásról. Persze az emlékműnél még tiszta volt az idő, majd 1 km gyaloglás után teljesen ködbe burkolózott a kilátó, így csak "felszaladtunk", leolvastuk a koot és mentünk a ládához. A rejtés teszett, jól megtaláltátok a megfelelő ládahelyet!

Carlo 2017.11.10 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Kellemes túra , gyors megtalálás.

Kilátás a barlangtólA kilátóban
Városkép 
ystray 2017.10.21 23:59 - Megtaláltam
Megvan :)

IMG_20171021_130234IMG_20171021_113818
IMG_20171021_121827IMG_20171021_121835
hitamas 2017.10.21 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.27
:)

kétbakancsos 2017.10.18 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.92
Őszi séta Tatabányán és környékén. Köszönjük a rejtést!

KilátásNehéz munka
Szelim barlangŐszi színek
ahhoj 2017.10.15 17:24 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

elina 2017.10.15 17:24 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Igazi vén asszonyok nyara időben sikerült felkeresnünk a ládát! Nagyon szép kilátásban volt részünk.

nyarytamas 2017.10.15 14:47 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

mihoj 2017.09.25 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.74
Munka után, szép őszi időben kerestük a rejtést. A ládát jó ideig kutattuk, mert jól el volt dugva és még a természet is besegített az álcázásban. A parkoló helyén új látogató központ épül, mostanában nehézkes lesz ott megállni. Így, hétköznap tömeg híján még élveztük is a dolgot.
Köszi a rejtést!

20170925_14241320170925_142618
20170925_14310920170925_143531
20170925_15150920170925_153220
20170925_152236 
Mary&Advent 2017.09.03 17:54 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

mangogyuri 2017.08.29 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.30
Az első pontnál a tériszonyosoknak szánt dobozkát kerestük meg, utána azért felmentünk a kilátóra is majdnem a tetejéig. A végláda könnyen meglett.
Köszönjük a lehetőséget!

Rasztakacsa 2017.08.25 18:40 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

CsicsiZozi 2017.08.19 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.00
Szuper volt koszi

CsKriszti 2017.08.16 13:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

kópé1993 2017.08.13 13:01 - Megtaláltam
Köszi rejtést! Pliptaival.

karcsi9641 2017.08.03 00:00 - Megtaláltam
Ez egy kellemes meglepetés volt. Nem is tudtam erről a kilátóról. Igaz, hogy ösvény nagyrészt csak a térképen volt, de azért felértem a tervezett útvonalon.
Hát a jelszórészlet az eredeti helyről, valóban határeset, de túléltem. A gyönyörű panoráma megérte.
Köszönöm a rejtést!

DSCN8457-001DSCN8462-001
DSCN8464-001DSCN8465-001
kofarago 2017.07.29 13:00 - Megtaláltam
Köszi!

zsityi 2017.07.28 12:28 - Megtaláltam
Köszi, megtaláltuk :)

omega5 2017.07.15 10:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Maszat1 2017.06.24 18:57 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

skiccpausz 2017.06.05 12:00 - Egyéb
Ládakarbantartás.
Keressétek szeretettel,
skiccpausz

-1-2
-3-1
-2-3
gyildarefo 2017.05.29 10:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.85
Sajnos nem tudtam hosszabb időt eltölteni, mert épp valami nagyon fontos reklám filmet forgattak.

IMG_3181IMG_3182
IMG_3172IMG_3173
Bernáth 2017.05.28 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 3.99
Mi is összekötöttük ennek a ládának a felkeresését a GC419-cel, tehát az autót a városban hagytuk és felgyalogoltunk a lépcsőkön. Így előbb megcsodáltuk a barlangot, aztán a kilátót, aztán ismét a barlangot :). Nem vagyunk tériszonyosok, de a biztonság kedvéért a kis pótládát is megkerestük, mert a "szörnyön" az egyik koordináta nehezen olvasható. Ha van Nálad egy filc, írd át, az a szám, amiben a legbizonytalanabb vagy: 3. Ilyen magas erdei kilátót még nem is láttunk, igaz ilyen szép nagy barlangot sem. Illenek egymáshoz. Köszönjük a rejtést!

darabosk 2017.05.27 14:25 - Megtaláltam
Megvan:) Köszi a rejtést.

Bogi és Bálint 2017.05.27 12:53 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

acs54 2017.05.23 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Köszönjük a rejtést!

Klari2006 2017.05.14 12:02 - Megtaláltam
Csudijó volt. :-)

Sánta8 2017.05.14 12:02 - Megtaláltam
Jó volt ez is.

badon 2017.05.01 14:12 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. Május 1 kirándulás keretében. A torony szédítő volt.
[g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

Artnold 2017.05.01 11:20 - Megtaláltam
Könnyen ráleltem, bár a koordináta már gyengén látszik...
Kösz.

Elveszett Geoláda Fosztogatói 2017.04.27 15:33 - Egyéb
Rég jártam a Turulnál, gondoltam, meglátogatom a kollégákkal. A barlang is nagy élmény, ahogy az ipari emlék kilátó is, amit - Dr. Jones látogatása óta - felújítottak. Az idő kicsit fátyolos volt, de azért lehetett érzékelni a tájat minden irányba. A láda jól van, azonnal meglett, logoltam. Köszi!

/Quatermain/

nzsolt 2017.04.14 12:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.68
A végláda picit nehezen lett meg, és egyáltalán nem mohás a ládát rejtő fa. Köszi a rejtést!
[iGC] [wapon beküldött szöveg]

IMG_0561IMG_0566
IMG_0332rejtek
bcs723 2017.04.12 10:00 - Megtaláltam
A barlang közelében végigjártunk minden fát lent is és a barlang felett is, de ahol a GPS mutatta, sehol nem találtuk. A képek alapján kérjük a megtalálás elfogadását.
Előre is köszönjük! bcs723

[Jóváhagyta: skiccpausz, 2017.04.21 21:38]

20170412_104447IMG_20170412_101012
IMG_20170412_103958 
Grzimek20 2017.04.10 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 2.5 átlag: 4.00 súly: 1.60
Nagyon izgalmas délutánt töltöttünk el. Jó a rejtés, de tériszonyosoknak nem ajánlott :)

Csizmások 2017.04.09 12:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.32
Köszi! Lentről lépcsőkkel együtt 7 km.es túra.

zoll 2017.04.08 18:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.73
Köszönjük! Andi, Erás, Zoli
A keréken lévő felidat elmosódott ezért megkerestük a tartalék pontot is.
A tartalék pont és a láda is a helyén volt, de valaki elfelejtette visszarejteni.

Vincenzo65 2017.03.24 15:56 - Megtaláltam
Könnyű találat. Sajnos a kilátás elmaradt és hideg szél fújt.

pontos 2017.03.15 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.00 súly: 1.60
A koordinátákat gyorsan megtaláltuk, a ládát viszont hosszasan keresgéltük. Ügyes rejtés, jó helyen van. Köszönjük!

WP_20170315_004 
HRita 2017.02.12 12:00 - Megtaláltam
Másodszorra indultam neki a láda megkeresésének, mert első alkalommal a kilátóban nem találtam a koordinátákat. Most ez meglett, azonban a GPS-em a barlangnál nem működött jól, így jó pár fa körüljárása után feladtam. Ha lehet, kérném a rejtőtől a képek alapján a találat elfogadását.

[Jóváhagyta: skiccpausz, 2017.02.13 11:10]

WP_20170212_11_16_51_ProWP_20170212_11_44_18_Pro
WP_20170212_11_50_06_ProWP_20170212_13_57_09_Pro
WP_20170212_13_58_29_ProWP_20170212_13_55_57_Pro
zaskl 2017.01.01 13:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. ZASKL

ha2 2016.12.29 09:20 - Megtaláltam
Tatabányán a vonatról leszállva szembesültem vele hogy otthon felejtettem a GPS-t.
A vasszörny-kilátót persze anélkül is könnyű megtalálni. A körberácsozásnak köszönhetően még a tériszonyom ellenére is nyugodtan felmentem. A rend kedvéért megkerestem a láda koordinátáit. Kb.fejmagasságban olvasható ha felérünk akkor a jobb oldali keréken.
A ládát anettx telefonos segítségével viszonylag gyorsan megleltem. Sajnos olyan rossz állapotban volt hogy a kitakarításának semmi értelmét nem láttam. Inkább egy újra cseréltem, de csak egy túlméretes toll volt nálam, amiből le kellett faragnom.
A még használható egyik régi logbookot benne hagytam az anettx vadiúj füzete mellett.

072074
078077
anettx 2016.12.22 11:05 - Megtaláltam
TFTC!
Karácsony előtti kirándulás a téli zúzmarás hidegben.
A GC419 pontjaival együtt jártam be, olyan érzésem volt, hogy akár egy multi is lehetne a kettő.
Látványos kilátó, ködös panoráma, szép útvonal.
Blue Mali telefonos segítségét itt is köszönöm!
Ugyanis a kilátóban a koo feliratot nem találtam, még úgysem, hogy a centi vastag zúzmarát sok helyről lesöpörtem.
A ládába új logfüzetet tettem, a régi beteltet ott hagytam.
Ládacsere is jó lenne, nálam sajnos nem volt.

Általában logjaimhoz egy fotót szoktam feltölteni, de most nem tudtam választani:)

gctbtu-IMG_5067gctbtu-IMG_5076
gctbtu-IMG_5060gctbtu-IMG_5079
gctbtu-IMG_5106gctbtu-IMG_5090.2
Gábor75 2016.12.10 09:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.12
Blue Malival, kerékpáron.
Köszönöm a rejtést!

dendeocse 2016.12.04 18:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
Megvan.

hesim 2016.11.26 11:45 - Megtaláltam
++

szabcy 2016.11.26 11:45 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Göde 2016.11.10 13:30 - Megtaláltam
Az egyetlen nem mohos fa a környéken. A láda belseje nagyon nedves, a régi füzetek kezelhetetlenül eláztak. Az új még tartja magát a jól lezárt zacskóban.

DóriAtesz 2016.11.05 14:28 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 3.83
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést! 1/2
360 fokos képem / 1
360 fokos képem / 2
DóriAtesz

Zolnai 2016.11.02 08:24 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

bognor 2016.11.01 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Köszönjük!

flntori 2016.10.22 16:19 - Megtaláltam
Köszönjük a szép túrát és lehetőséget. ? sajnos a doboz ázik és javítani kellene. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

Tóni&Beus 2016.10.01 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 1.5 web: 4.5 átlag: 3.67 súly: 3.36
A legramatyabb láda, amivel valaha is találkoztunk. Nagyon sajnáljuk, mert egy ilyen remek helyhez... :(

Valaki nem fél, egyáltalán... 
Fixis 2016.09.21 17:30 - Megtaláltam
Tatabányán álltam meg kamionnal. Mivel csak másnapi lerakó, enyém a délután. A gc419 ládának indultam neki, de elakadtam. Viszont, ha már feljöttem idáig, ezt is megkerestem.
Korábban már olvastam a kilátáról. Ide is szerettem volna feljutni. Lenyűgöző a kilátás! [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

KJ & GM 2016.09.11 11:00 - Megtaláltam
Köszönjük a lehetőséget!

J11_0745J11_0749
J11_0762J11_0766
J11_0768J11_0781
urbanj 2016.09.03 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.23
Tata környéki ládázás során. Sokan jártak a környéken ebben a szép időben, nagy tömeg volt a kilátónál és a barlangban is. A turulnál eszembe jutottak a Gerecse túrás élmények. :) A láda helyén rajtam kívül senki sem járt, a fa könnyen beazonosítható volt. Sajnos nagyon vizes a doboz, a füzetbe már nem lehet beleírni. Mielőbbi gyógyításra van szükség.

DSCF0503DSCF0502
DSCF0512 
ha8lls 2016.07.04 16:49 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.73
Megtaláltam, Köszi!
A láda aljában víz fedezhető fel. A kisebb log csak nyirkos, de épp annyira, hogy logolni már nem lehetséges bele. Továbbá a minden második lapra logoló kesser-társak leleményessége következtében egy nagy "katyvasz" az egész log.

klaci 2016.07.02 13:29 - Megtaláltam
A turul szobor után először a barlanghoz mentünk, majd onnan szinte toronyiránt a kilátóhoz, az ott talált koordináták alapján esett le, hogy irány vissza a barlang (a képeket nem néztem meg, hiba volt :) ). A GPS a barlang alá mutatott, viszont a cipőm erre nem volt alkalmas, ezért a lemászást már nem vállaltam. A most megnézett képek alapján, jól tettem, nem is ott van a láda. Ha lehetséges, kérem a találat jóváhagyását (a barlangban sajnos nem fényképeztünk).

[Jóváhagyta: hátizsÁkos82, 2016.07.08 08:04]

IMG_20160702_115323IMG_20160702_123332
A2M 2016.06.01 13:07 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

simico 2016.05.22 12:31 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget.
Családi túra keretében levadászva. A vaskeréken nem láttam a koordinátákat. A láda és a logbook teljesen elázott, kéne új műanyag zacskó a ládának. [g:hu 1.5.2x] [wapon beküldött szöveg]

narp 2016.05.15 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Sajnos a barlanghoz érve lemerült az elem. A képek alapján kérem az elfogadást.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2016.06.20 18:35]

Szelim barlangKicsit lassan de felfelé
sixtus 2016.05.13 12:00 - Megtaláltam
Levadászva, köszönet a rejtésért!

Pazuzu 2016.05.08 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.71
A Szelim barlangnál megrendezett Hágó kupa után (barlangász verseny), levezetésképpen kerestük meg a ládát. A doboz beázik, ráférne egy karbantartás.

DSCF5309DSCF5311
DSCF5257 
KovacsVillo 2016.05.08 12:42 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. Elég rossz állapotban van a láda. Beázik. Tettünk rá zacskót de nem igazi megoldás. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

gyetger 2016.04.16 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszi!

blueghost 2016.04.10 13:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltuk, köszi a rejtést!

kresz 2016.04.10 11:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

BOttó 2016.04.09 23:59 - Megtaláltam
Talpalós túra közbeni találat vorilaci barátommal.

vorilaci 2016.04.09 16:05 - Megtaláltam
Első ponton nekem maradt a "para" láda, de mivel jó nagy csapattal mentünk, a másik opció is működött. A végládát pár lelkes kölyökkel kutattuk fel.

Kiaribua 2016.04.02 13:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! A ládát megtaláltuk, de nagyon be volt ázva. Érdekes hely, főleg a barlang tetszett.

MGyula 2016.03.28 12:54 - Nem találtam meg
A hely meglett, a láda nem. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

MGyula 2016.03.28 12:54 - Nem találtam meg
A hely meglett, a láda nem. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

k&s 2016.03.27 21:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.33
ok.

Szejbi 2016.03.27 13:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
A köztes ládát megtaláltuk a koordinátával, de sajnos a megadott helyen a ládát 1 órai keresés után sem találtuk meg! Kérnénk a képek alapján a találat elfogadását.

[Jóváhagyta: magpet, 2016.03.27 21:32]

WP_20160327_13_45_38_ProIMG_0320
IMG_0336IMG_0328
DSCF0072 
asztrotimi 2016.03.20 18:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

slynemeth 2016.03.20 13:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Kellemes kirandulas volt! Koszonjuk szepen!

bogyó&babóca 2016.02.11 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Köszönjük a rejtést.Kellemes időben sikerült "levadászni" Budapestről hazafele ezt a ládát.7éves kislányom és a 7 hónapos terhes feleségem is könnyen vette a sétát.A vaskeréken lévő koordináta egyik száma kicsit kopott , illetve a láda sajnos be van ázva és elég koszos.A ládát szürkületben is sikerült megtalálnunk.A város esti fényekben csodás látványt nyújtott! Innen is szeretnék jobbulást kívánni tivi2007 - nek illetve mielőbbi gyógyulást hogy ezt a kis túrát majd az unokával is valamikor nyáron-ősszel teljesíteni tudja már, mert érdemes ide eljönni még egyszer ;)

ManningerM 2015.12.27 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 3.26
A ködben nem sokat láttunk, ezért a toronymászást kihagytuk. Segített rajtunk a vésztartalék.

joove 2015.12.13 17:05 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.18
már sötétben értünk a barlanghoz, jó látvány volt a kivilágitott város

Ancsi&Imu 2015.11.08 16:49 - Megtaláltam
A koordinátát az alternatív helyen találtuk meg, rengetegen voltak a keréknél. Utána próbáltuk az új pontot beírni a leírásba és ez alapján keresni, de nem sikerült a saját oldalunkon frissíteni. Végülis egy térkép alkalmazást használtunk, ami messze nem volt olyan jó. Már-már feladtuk, amikor is meglett! :)
Köszönjük a lehetőséget!
Ancsi, Imi [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Antalbeus 2015.10.25 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.91
Köszi a rejtést. Háromnapos kirándulásunk utolsó állomása.

kmate 2015.10.23 14:44 - Megtaláltam
Remek élmény volt.
A lába valóban beázik.
Kis füzet zárható tasakban, ami azért védi a nedvességtől,
de a ládából 1 dl vizet kiöntöttünk.

guppik 2015.10.04 14:30 - Megtaláltam
Kellemes séta volt a szép időben, köszönjük!

Joanne 2015.10.04 13:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.79
Vasárnapi kirándulás...

 
MagyarorszagSzeretlek 2015.10.04 12:38 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget. Üdv KaVi [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Veresek 2015.10.04 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.95
Megtaláltuk, az adott napra a 4. bejegyzés, és logfüzetből is feltűnt, hogy szinte kézből-kézbe adtuk. :) Igazság szerint erős a gyanúnk, hogy a helyszínen is beelőztünk egy fiatal párt, sorry. :D Sajnos a láda katasztrofális állapotban van, ázott, rozsdás benne minden. Saját apróságainkat is zacskóba tettük bele, hátha így épségben eljut valakihez. A kilátóból leesett a matrica ami az adatokat tartalmazta volna, így a kéttörzsű fát kellett felkeresnünk. Ezektől eltekintve szuper élmény volt, a gyerekkel jártuk le épp a Gerecse10 útvonalát, amikor is kis kitérővel ezt is útba ejtettük. Köszönjük!

 
Rusid 2015.09.27 14:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

vara&monet 2015.09.22 18:27 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Sheky 2015.09.22 18:21 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

rosie 2015.09.13 16:20 - Megtaláltam
Köszönöm

Nargoth 2015.09.13 16:17 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

nettykaaa 2015.09.13 15:20 - Megtaláltam
Nagykőrösről látogatóban voltunk Tatabányán és gondoltuk megcsinálunk a jó időre való tekintettel pár ládát. Felmentünk a lépcsőn a Turulhoz is, tényleg 419 darab :)

Köszönjük a rejtő segítségét!!! :)

Netti, Rózsi, Feri

[Jóváhagyta: magpet, 2015.09.29 21:01]

neregi 2015.09.06 14:46 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a lehetőséget.
A, R, M, Zs [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

laas 2015.08.26 15:50 - Megtaláltam
Megvan, köszönjük!
Laas, Zsuzska76, Attila [g:hu 1.5.2g] [wapon beküldött szöveg]

Juju 2015.08.22 19:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.76
Kipróbáltuk a vasalt utat, majd megkerestük a ládát. Köszönöm a rejtést!

 
macskarem 2015.08.22 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.15
Köszönjük!

balazsd 2015.08.21 18:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

maxxtro123 2015.08.09 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.66
Via Ferrata túra után pihenésképp kerestük fel a ládát, a kilátó illetve a barlang is csodálatos! Köszi a rejtést!

 
Domos 2015.08.08 19:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.59
Nagyon szép a kilátás! A koordinátákat nem találtuk a toronyban, de a másik helyen meglett a koordináta, így a ládát is megtaláltuk. Jót túráztunk, köszönjük a rejtést!

horvathzs 2015.08.08 14:48 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

szaboneki 2015.08.08 14:48 - Megtaláltam
Köszönet a rejtésért.

nagynorbe 2015.08.01 00:00 - Megtaláltam
Csoporttal voltunk kirándulni ezért a ládához nem mehettünk el, fényképek alapján kérjük a megtalálást igazolni.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2015.09.11 19:08]

 
magyar65 2015.07.30 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.40
Ami nem látszik az egy 6-os. Egyébként kellemes séta és pont ott ér véget, ahol kell. Köszönjük!

soma70 2015.07.15 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 2.36
Ismét egy remek kalandozás kislányommal. A kilátó és a barlang valóban nagyszerű látnivalókat kínál, a ládára viszont ráférne egy csutakolás!

vitibi 2015.07.10 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.78
Ok!

Babka és Cöcke 2015.06.27 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi a rejtést!

palace 2015.06.21 19:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

KelvinMaster 2015.06.21 15:17 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést ? [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Cubis Gold 2015.06.12 12:38 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

mitibi 2015.05.31 17:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Hegymeg 2015.05.24 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.54
Még ködbe veszett a hegy, amikor leszálltunk a vonatról Tatabányán, de szerencsére mire fölértünk, már messzebbre lehetett látni, sőt egyszer csak a Nap is kisütött :) A turulnál és a barlangnál rengetegen voltak, a kilátóig már csak töredékük merészkedett el... A kilátónál még nem jártunk korábban, el is csodálkoztunk, hogy milyen magas. A láda sajnos csuromvizes belülről, ráférne egy alapos kiszárítás.
Köszönjük a rejtést!
Balázs, Szuri, Gyuri, Mazsola :)

Gondx 2015.05.16 13:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.30
Kisebb dzsungelharc után meg lett. A láda beázott. Köszi a rejtést!

Drucki 2015.05.10 14:06 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Nicky92 2015.05.10 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.72
Köszi a rejtést!

athilarex 2015.05.10 11:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Csirimojo 2015.04.18 12:46 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. A mohos fa már nem mohos. A láda beázott. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Más sem találta a küllőn a jelszótA ládát rejtő fa. A mohát elvitte a cica.
Gorkii 2015.04.18 12:43 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Szabó família 2015.04.18 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.86
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

Gerecse TT közben.

totmadiani 2015.04.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.61
Köszönjük a rejtést!

berni_janó 2015.04.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 1.00
Nagyon szép a környezet, jól elrejtett láda!

lajtmann 2015.04.11 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Tényleg nehéz megtalálni a koordinátákat, pedig ott vannak. Kitartás! Esetleg egy filces átírást megérdemelnének. Jó kis kaland volt.

Nita89 2015.04.06 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.95
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Olyan brutális szél volt, hogy komoly kihívást jelentett a kilátó tetején a keresgélés. Végül meglett, és jöhetett láda. :)

Duciék 2015.04.05 12:48 - Megtaláltam
+

znasz 2015.04.04 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Köszi a rejtést. A kilátó nekem nagyon-nagyon magas volt, remegő lábakkal mentem fel, de nagy élmény volt.

katica 2015.04.04 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.88
Köszi!

Judit és Béla 2015.04.02 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.06
Megtaláltuk.

Tobi's Family 2015.03.30 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Egy körtúra első és utolsó állomásaként kerestük meg a ládákat. Gyönyörű volt a tavaszi erdő a rengeted virággal! Köszönjük a rejtést!

Tamota 2015.03.29 17:30 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!
A logbook betelt és elázott! Jó lenne egy csere.

velates 2015.03.29 17:20 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

totzoli65 2015.03.28 12:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Amíg "ésTöri'" foltmozaik találkozón volt! :-)
Köszönjük a rejtést! :-)

Imperator Csaba 2015.03.27 15:50 - Megtaláltam
Megtaláltuk! A kilátóban elég nagy szél volt, de szerencsére nem mozgott annyira. Érdemes volt felmenni.
Köszönjük!

Atom-Andi 2015.03.24 16:39 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Phapcy13 2015.03.21 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi. :)

cs24 2015.03.08 00:00 - Megtaláltam
Megvolt

diego 2015.03.07 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.67 súly: 3.90
Az első ponton brutál nehezen találtuk meg a koordinátákat, pedig négyen is kerestük. A derék magasság kicsit túlzás, mert akinek ilyen magasan van a dereka, az kb 3m magas. Rendesen kopottak voltak a számok, de filctollal átírtam. Néztek is rendesen, hogy a mocsok mit firkál a kilátóra. A koordinátákat keresgélve észleltük, hogy másnak is nehézséget okozott, és ennek hangot is adott, lásd kép :-)

:-) 
Sue Kesser 2015.03.07 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.26
Az első pont nagyon meg van kopva, többen is kerestük mire meglett!
A kilátó és a barlang jó párosítás, klassz multi!
Köszönjük!

Norbi_80 2015.03.01 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 1.00
Megtaláltuk! A doboz szét van ázva, az írószerek használhatatlanok. Nagyon jó kaland volt a "kincskeresés", köszönjük!

Qchi 2015.02.15 14:48 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

taska1981 2015.02.14 16:30 - Egyéb
A végláda teljen vizes, a füzetbe még lehet írni. Viszont a comon jó lenne beírni az elő ponton levő pótláda koordinátáit is, hogy a külföldiek is tudják keresni. Írtam ugyan egy jegyzetet, de jobb lenne ha a leírásban is benne lenne.
Amúgy jó volt a séta, télen kifejezetten szeretek ládázni, mert extra kihívás a hóból kiásni a dobozokat :)
Köszi!

szollosi73 2014.12.25 14:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.91
Megvan!
Egy kellemes körtúrát tettem a környéken. Induláskor még szépen sütött a nap, amire visszaértem ehhez a multihoz már komor volt az ég, fújt a szél és szemerkélt az eső.
Az első pontnál a tartalékot kerestem, a kilátónak a tetejéig sajnos nem sikerült feljutnom, köszönhetően a tériszonyomnak :)
A második pont sima liba. Utána még megnéztem a barlangot is.
Köszi a rejtést!

becko 2014.12.24 10:45 - Megtaláltam
Vértestolna és a Turul közötti 22km-es tekergés 3 sikeres, és egy sikertelen megtalálással.
A kutya lelkesen nekifutott a toronynak, de az 1. emelet után lecövekelt, és inkább visszafelé igyekezett, így maradt a tartalék koo.
A barlangnál még soha nem jártam, élmény volt.

Attil@ & Réka 2014.12.22 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.49
Nekünk is a tartalék rejtek segített a záróládát megtalálni.
Köszönjük a rejtést!
Attila & Réka

whaides 2014.12.20 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.06
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. A tériszonyos koordinata nem lett meg. A láda rejtekének egy másik zöld fapapucsot gondoltunk, közben furcsa zörejekre lettünk figyelmesek egy közeli bokorból, ahonnan kiugrott egy vadmalac legnagyobb megijedésünkre, de szerencsére a malac jobban megijedt tőlünk. Amúgy az előbbi rejtek nem is lett volna rossz hely, aztán kicsit odébb egy mohamentesben volt a ládika.

kamzik 2014.11.23 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.03
Köszi a rejtést!

pirinke 2014.11.09 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.57
Köszönöm a rejtést!

Lupus21 2014.11.09 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.11
Megtaláltuk, köszönjuk a rejtést!

chicano 2014.10.26 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.18
Ködös idő, de az erdő így is gyönyörű volt. Köszönjük a rejtést!

geooszi 2014.10.26 00:00 - Megtaláltam
Megleltük. Könnyű találat, szép környezet. Köszi!

CicóMicó 2014.10.26 00:00 - Megtaláltam
:)

windowhunter 2014.10.24 14:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

csk1 2014.10.18 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk

Andris + Edi 2014.10.11 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.18
Gyorsan meglett a koordináta és a láda is. A tériszony miatt az alternatív pontot kerestem fel. A barlang nagyon különleges, Magyarországon ritkaságszámba megy. Köszönjük a rejtést!

mherczeg 2014.10.10 13:45 - Megtaláltam
Megtaláltuk. [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

RepasZoltan 2014.10.05 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.46
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Gubirobi 2014.09.27 00:00 - Megtaláltam
Párom kirakott Tatabányán, majd egyértelműen a Turul felé vettem az irányt és megkezdtem a mai 55 kilis kalandomat.
Első célom a multi megkeresése volt, aminek környékét ismertem, már többször jártam itt, de valahogy kimaradt a megkeresése.
A kilátó tetszett, de nem tudtam felmenni, mert sokan voltak ott és nem mertem a bringát lent hagyni.:) Az erdő is tele volt emberekkel, mindenki kosarakkal/szatyrokkal felszerelve szedte a gombákat.
A láda sajnos rossz állapotban van, jó lenne egy alapos karbantartás. A kilátás még mindig szép, összességében tetszett.
mentem is tovább a GCTELJ felé, bár a kihívás, a nehezen még csak ezután következett.

 
Rézangyal77 2014.09.21 10:40 - Megtaláltam
Megtaláltuk pótjelszóval. Tériszonyosnak esélytelen az eredeti rejtés :)
Köszi a játékot! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

túráZoo 2014.09.20 13:05 - Megtaláltam
Tettünk bele egy "Nem ajándék, vidd tovább!" kamion TB-t.
Élmény volt, köszönjük! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

EspirituSanto & Vivi 2014.09.18 11:06 - Nem találtam meg
Csak az elmeny lett meg...
Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Frentzen 2014.09.17 09:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
Egyszer már jártam itt ládakeresés céljából még évekkel ezelőtt. Sajnos akkor nem jártunk sikerrel. A kilátó le volt zárva illetve a pótjelszót sem találtuk ha jól emlékszem.
Most sikerrel jártunk egy újoncnak mondható kollégával stumi87-el.Nagyon jó helyekre kalauzolt el a láda minket. Nekem nagyon tettszett. Rendesen féltem a kilátón felfele amit jómagam másodszor másztam meg. (akkor is féltem 99'-be) Fenn azért megnyugodtam.
Összességében nagyon jó multi.

énstumi87
sajnos vizes a láda
Stumi87 2014.09.17 09:30 - Megtaláltam
Megtaláltam a ládát köszönöm.
Sajnos a láda beázott.

horatius1977 2014.09.10 15:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

labsonworldwide 2014.09.07 18:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk. A láda és a tartalma nagyon vizes. Tollak nem fognak már. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

zsbenko 2014.09.06 10:22 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Shootzu 2014.08.31 18:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.96
Meglett. :o) Köszönjük!

zsebilany 2014.08.31 16:09 - Megtaláltam
Már 2010-ben egyszer nekifogtunk, de akkor idő hiányában a kilátóig nem mentünk el. Most sikerült. Bendegúzzal, Lucával a vasszörnyet is megmásztuk, gyönyörű a kilátás. :) Svarc a tériszonyos a csapatból addig pótjelszót keresett. :) Jó kis családi kirándulás volt.

 
hiking23 2014.08.30 16:00 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Zsezse & Barbi 2014.08.27 00:00 - Megtaláltam
Hejja

Soha nem kerestünk kincset! Spontán ötlet alapján okostelefonnal (android) nekiálltunk keresgélni! És meglett!
A láda koordinátáit a kilátótól kb.100 méterre találtuk meg egy fa tövében!

Az első!Kincs!
Kincseink! 
alexi 2014.08.17 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Szép időt csíptünk meg, remek volt a kilátás. Köszönjük a rejtést!

Rubor 2014.08.17 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.53
A kilátóban a koordinátákat nem, de a pótjelszót megtaláltuk. Zöld papucs nélkül a láda is meglett, köszönöm.

ÉviLaci1221 2014.08.10 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 2.53
Megtaláltuk: Zsomborka, Évi, Laci
Szép a környezet és a kilátás

Fair Trade 2014.08.06 13:40 - Megtaláltam
Az összes mohás papucsot megnéztem és végül meglett ...
... egy moha nélküliben :-D

 
Milán&Enikő 2014.08.03 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.53
Ez a láda már régóta váratott magára.
Az első pontját még 2012-ben kerestük meg, de a másodikra már nem volt idő. Most visszatértünk.

Mi3man 2014.08.02 13:43 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.59
Köszi, megtaláltuk. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Adri&Peti 2014.07.29 16:42 - Megtaláltam
Megtaláltuk a láda koordinátát, csak sajnos a barlang előtt meghalt a GPS - ünk. A képek alapján kérhetjük az elfogadást? köszönjük :) [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.08.29 21:35]

kilátónál
malabetty 2014.06.28 00:00 - Megtaláltam
Sajnos nem voltunk ma szerencsések, mert a másik ládát sem találtuk meg. A környék csodálatos kirándulóhely, fantasztikus környéken. Ha mi voltunk ügyetlenek, kérjük jelezd és visszamegyünk!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2014.07.30 08:42]

tosza73 2014.06.22 18:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.67 súly: 3.61
Gyönyörű időben, szép helyeket jártunk be, vszont szerettük volna összekötni a közeli másik ládával egy körtúra keretében, hiszen az is elvezet a Szelim-barlanghoz, de nem tudtuk, mert a láda koordinátájáért el kellett menni a kilátóhoz. Szerintünk jobb lett volna egy körtúra. Így sem volt vészes, csak nem logikus. Ráadásul ma több olyan ládánk is volt, ami teljesen feleslegesen bent van a dzsungelben. Mivel több éve ládázunk, azt tapasztaljuk, hogy a ládák minősége folyamatosan romlik, ez gyerekes családoknak nem kedvező, viszont kisebb ládát el lehetne rejteni még biztonságos, de kevésbé dzsindzsás helyen. Maga a túra klassz volt, most először járunk ezen a vidéken, a turistautak, a látnivalók szépen rendben vannak tartva.

Demente & Nicol & Tina 2014.06.13 17:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.63
Köszönjük ezt az érdekes kis sétát.

luviktor 2014.05.31 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.67 súly: 3.72
A láda helyének megjelölése félrevezető. A koordináták egy kissé meg is zavartak minket, de hármas erővel megtaláltuk.

A kilátóba én magam nem mentem fel, és amikor a többiek lejöttek, csak akkor jöttünk rá a leírásból, hogy fent kellett volna keresni az első pontot. Így maradt az alternatíva.

Maga a környezet tetszett, jó kis sétát tettünk a parkolótól a kilátóig, majd onnan a barlangba. Na ez már tényleg jópofa "kis" barlang.

szjuli 2014.05.31 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.75
Gyerekkorom egy kedvelt kirándulóhelye, elég sokat voltunk fenn a turulnál és a barlangban, épp ezért ma is nagyon szívesen tértem vissza, nosztalgikus emlékekkel. Nagyon szerettünk a barlangban mászkálni és a turul is olyan fenséges. Jó volt megint ott lenni.

navigaator 2014.05.10 00:00 - Megtaláltam
-

Butchman 2014.05.04 11:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

MJANEZ 2014.04.27 19:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.30
Megtaláltam! :-)
Köszi a rejtést, a lehetőséget!
Köszönöm, hogy ezt is megmutattad! [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

reti813 2014.04.21 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Könnyű séta, gyerekekkel is megvan. Köszönjük a rejtést! Edit, Peti, Dani

Csongesz 2014.04.21 14:58 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.04
Megtalálva

Köszi

ksanci 2014.04.21 14:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.04
Éppen arra kirándultunk, így útbaejtettük a ládát. A keréken nekünk nem sikerült megtalálni a koordinátát, maradt a tériszonyos találat :)

Köszi!

Ashtray 2014.04.10 16:55 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

dávid03 :-) 2014.04.05 23:59 - Megtaláltam
Köszi a rejtést. :-)

kanga021 2014.04.05 18:08 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.30
Másodikra meglett. Elsőre lúzer módon elírtuk a koordinátát... :-D

 
zalajaro 2014.03.30 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.23
A papucs már nem mohos...
Előttem megtaláló szerint is a láda kissé ázott.

Köszönet a rejtésért !!!

@david 2014.03.30 00:00 - Megtaláltam
.

KGUTAY 2014.03.29 10:20 - Megtaláltam
Remek rejtés! A láda beázott, karbantartásra szorul. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

tamas.baksa.hu 2014.03.22 17:35 - Megtaláltam
A kilátoi koordinátavadászatban kisgyermekek előnyben.

johnnycache 2014.03.22 13:23 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.48
Köszi a rejtést!

MoMaszter 2014.03.22 10:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.06
Szép hely! :)

Mars3696 2014.03.22 10:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.26
Az első pont egy hete, akkor a szél miatt elmaradt a második. Most pótoltuk! :)

StiviG 2014.03.01 16:50 - Megtaláltam
:-)

Ancs 2014.03.01 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.91
Kellemes, napsütéses séta keretében kerestük ma meg a multi pontjait. Igazából a Turul volt a célpont, de ha már erre jártunk....
A kilátóba felmenő lépcső igen szűk, mókás a szembe találkozás. Fent iszonyat szél és csodás körpanoráma várt minket. A koo-k is meglettek hamar. A második pontot ma már bejártuk korábban, így csak "visszaszaladtunk" a ládáért.
A tartalma nedves, karbantartásra szorul.
Köszi

vaterlo 2014.03.01 09:37 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.97
Másodszori nekifutásra. Most is megszenvedtem az első ponttal, de végül csak meglett. Köszönöm a rejtést, jó móka volt.

Varázslajos 2014.03.01 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam! :)

GumiApo 2014.02.15 17:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.18
Köszönjük remek bringázás volt, megtaláltuk. De kicsit elázott sajnos

bluefoenix 2014.02.15 00:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.

serteperte 2014.02.01 00:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést :)

8rebel 2014.02.01 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 2 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.00 súly: 2.41
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. :)

Mazso 2014.01.28 10:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Ocskaizs 2014.01.28 10:26 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

Mathau 2014.01.18 16:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.17 súly: 4.42
Remek bicajtúra keretében levadászva. Valamikor szerintem már kerestem ezt a dobozt, de most végre meg is lett.

povyagi 2014.01.18 16:37 - Megtaláltam
Többek között Mathauval, biciklizés után.

mazsola069 2014.01.18 16:37 - Megtaláltam
Szmájlira cserélve,mától ez is rám vigyorog.:-)
[g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]

GeoPatikuS 2013.12.30 14:03 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a rejtö fáradozását! [g:hu 1.4.30] [wapon beküldött szöveg]

érdeCache 2013.12.30 13:53 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30] [wapon beküldött szöveg]

lembo 2013.12.30 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.44
Megtaláltam. [iGC] [wapon beküldött szöveg]

B és ECsajok a Turulnál
BA barlang felé
Na itt beesik az eső!M1
Mindjárt meglesznek a koordináták!Kis pihi
pipon 2013.11.16 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltuk! Jó kis családi túra volt.

MoBike04 2013.11.02 15:27 - Megtaláltam
Nagyon szép és különleges helyekre visz a láda vadászat! köszönjük!

Viki&Edit 2013.11.02 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk :)

Mary Lou 2013.10.27 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Köszönjük a rejtést! Őszi kiránduláson kerestük meg!

NagymesterG 2013.10.23 15:50 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.28] [wapon beküldött szöveg]

muresz 2013.10.23 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.56
Az első ponttal nem boldogultunk a kerekeket megvizsgálva nem leltük meg a koordinátákat. A fa oduja üres volt, igy nem találtuk a ládát.
Ottjártunkat a fotók igazolják, a találat elfogadását a képek alapján kérjük.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2013.11.25 19:33]

 
bimbee87 2013.10.15 13:14 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 2.34
Köszönöm a rejtést! nagyon szép környezet.

cherrybabe 2013.10.13 17:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.51
Nagyon jó kis napot töltöttünk el a környéken. A kilátó félelmetes és izgalmas. A barlang is rejtélyes és magával ragadó.
Köszi!

vargageri 2013.10.05 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 1.00
Nagyon jó helyen volt!
Grat!

nagyi11 2013.09.21 17:15 - Megtaláltam
Megtaláltuk! :)

 
Gabesz01 2013.09.21 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.02
Megtaláltuk :) Köszönjük rejtést

1. pontnál az alternatív nincs meg, odu kikaparva üresen áll.

Kilátón a kerékküllőn megvan a koordináta

Titi és Gábor

Greenfrogs 2013.09.20 11:00 - Nem találtam meg
Már az első ponttal sem boldogultunk: a kerekeket alaposan átvizsgálva sem leltük meg a koordinátákat. A póthelyen a kéttörzsű fa oduja sajnos üres volt.
Így esélyünk sem volt a láda megtalálására :(
Ottjártunkat a fotók igazolják, a találat elfogadásának elbírálását a rejtőre bízzuk.

[Elutasította: geocaching.hu, 2013.09.24 18:06]

Röné 2013.09.15 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltam :)

MSS 2013.09.15 00:00 - Megtaláltam
Meglett!

tivi2007 2013.09.14 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Ok.

DrBASH 2013.09.08 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.76
Vasárnap délutáni kirándulás a Turulhoz. A kilátás gyönyörű, mind a Turultól, mind a kilátóból. A koordináták megleléséhez kellett egy kis idő, majd a láda egész hamar meglett, bár belefutottunk egy álrejtekbe is. :)
Köszönjük a rejtést! :)
Beus&Atthys

grin 2013.09.01 12:27 - Nem találtam meg
A koordináta megvolt, de a láda nem, biztos bennünk volt a hiba. A környékre érzékelhető csapás vezet, de ez sem volt elég segítség.

darksigns 2013.08.25 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Nagyon joot kirandultunk a gyerekekketl es sikerult megtalalni a kincseket is:)

félnarancs 2013.08.22 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 3.5 átlag: 3.17 súly: 3.30
sajnos nem leltük a ládát, a gps által jelölt hely 30m-es környezetében végignéztük az ismeretes fákat,de mindhiába. Sötétedés miatt vissza kellett indulnunk lámpa hiányában. Felmásztunk a kilátóba is, a keréken sem leltük a koordinátákat, sajnos ma nem voltunk szerencsések. A képek alapján kérjük a rejtőt fogadja el a megtalálást.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2013.09.26 18:12]

padler 2013.08.20 13:00 - Megtaláltam
A süvítő szélben a kilátó tetején és az alternatív helyen is kerestem az első pontot, de sajnos nem találtam, így esélyem sem volt a második pont megkeresésére. A képek alapján kérem a megtalálás elfogadását.

padler + efemm

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2013.09.24 18:09]

MedveM3 2013.08.19 19:13 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

Prince_Andrew 2013.08.15 00:00 - Nem találtam meg
Lehet hogy mi voltunk ügyetlenek, de sajnos a vaskeréken nem találtuk meg a láda koordinátáit. Megpróbáltuk a tartalék koordinátát megkeresni, sajnos itt sem jártunk eredménnyel, viszont egy fehér dobozkát darabokra törve találtunk :(
Talán majd legközelebb...

M.Xati 2013.08.11 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.57
Nagyon sokszor elmentünk már a hely mellett az autópályán, és ugyanennyiszer meg is beszéltük, hogy "egyszer nagyon föl kellene már menni a Turulhoz". Ma jött el az alkalom. Bár én eléggé tériszonyos vagyok, azért legyűrtem a félelmemet a vasszörnyön :) A ládánál egy őz sétált(!), egyáltalán nem zavarta, hogy ott bóklászunk.. Köszönjük!
u.i.: az új logbookot "megfejeltük"! :)

JulesDark 2013.07.21 18:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

Katulyakutatók 2013.07.20 13:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.81
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést! [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]
Kicsit kidőltem, mire felmásztam a toronyba. (Magpet, neked eszedbe sem jut, hogy túlsúlyos emberek is léteznek? :-)) Sajnálattal láttuk, hogy kicsit lemaradtunk a MyJa01 csapattal való találkozásról (vagy lehet, hogy az ösvényen Ők jöttek szembe?) A sok lépcsőzéstől (előtte a GC419!) azonban megremegősödött párom lába, így a mai napra betervezett harmadik láda elmaradt.
Mivel a logbook teljesen betelt, hagytunk egy másikat helyette, csak elfelejtettük megfejelni. Valaki tegye meg!
A láda megtalálásának részleteiről bővebben itt olvashattok.

Hol lehet?Négy szemmel könnyebb (vagy hattal?)
Odataláltunk 
MyJa01 2013.07.20 13:25 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

reprocesszor 2013.07.11 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
Vértessomlói nyaralás közben.
Klassz hely!
Köszi!

attbuda 2013.07.08 16:58 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.14] [wapon beküldött szöveg]

aknitram 2013.07.08 16:56 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

Horizont 2013.06.30 19:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
A kilátó torony igazi ipartörténeti csemege. A láda koordináta ügyesen volt rejtve, de megtalálható. Maga a láda egy kis sétával elérhető gyönyörű helyen üldögél.

Arra megyünk.Ott magasodik.
Lépcsőkígyó.Párom, Gizus haját igazgatja a szél.
Fent szánkázik a szél.A kilátó névadója.
Megtaláltam...Az öröm pillanatai.
Liberty 2013.06.30 19:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.64
2/2. Tatai ládatúra Horizonttal.

Kellemes vasárnapi ládakeresés a Turul-hegyen. A kilátóban könnyen megtalálható a koordináta, amely könnyű sétával a ládához vezetett.
A kilátóból fantasztikus panoráma tárult elénk. Köszönjük a rejtést.

Tata címere
L'Ádiika 2013.06.26 12:00 - Nem találtam meg
Fenn a kilátóban nem volt időnk megkeresni a koordinátákat, a másik lehetőségnél meg nem találtuk meg a kis dobozt. Az alternatív pont helyétől kb. 20 m-re találtunk egy doboztetőt.

jocya 2013.06.19 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Megtaláltuk a Szerelmemmel. Kösz(i) a lehetőséget. [g:hu 1.4.27] [wapon beküldött szöveg]

GCtbtu_20130619122934.jpgGCtbtu_20130619125536.jpg
GCtbtu_20130619134503.jpg 
Radián 2013.06.15 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Kilátóban kis keresés után meglett a koordináta, majd a barlangnál a doboz is. Itt azonban egy félreérthető lap (Jelszó a...) majdnem megtévesztett miután a logbook elején nem találtuk meg. Ott van az, csak a láda tetején belülről... :)
Köszönjük a rejtést! :)

Feri_1 2013.06.09 00:00 - Nem találtam meg
Sajnos a keréken nem találtuk a koordinátákat, az alternatív helyet viszont feldúlta egy vaddisznó (szerintem állati) és csak a doboz teteje maradt meg. Így sajnos nem volt koordináta amit megtaláljunk.

A kerékA dúlás
atigabi1207 2013.06.08 13:16 - Megtaláltam
A pótlyukból hiányzik a doboz, a kilátóban viszont a mugliveszély miatt eltartott egy darabig mire meglett a "csomag". A láda már csak egy szempillantás volt. A barlang pedig nagy élmény! Köszönjük! [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

GCtbtu_2013068120515.jpgGCtbtu_2013068122608.jpg
GCtbtu_2013068131616.jpgGCtbtu_2013068131633.jpg
GCtbtu_2013068132542.jpg 
Égenjáró 2013.05.20 11:09 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük!

Gabó és Zoli 2013.05.19 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Hosszú, kényszerű kihagyás után kellemes ládázás. A keréken fent hamar meglett a koordináta. Ezt követően lementünk a barlangba, majd becserkésztük a ládát.

Bob&Bobek 2013.05.19 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.52
Remek láda! Másfél éve egyszer már nekifutottunk, de belebuktunk. Most jött el a sikeres ismétlés ideje! :-)

WADMAC 2013.05.18 17:00 - Megtaláltam
.

Jadrana 2013.05.18 17:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

vizslancs 2013.05.05 11:29 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Megtaláltuk. A kilátón a koordinátákat nem sikerült fellelni, de a koordinátákat rejtő alternatív doboz előkerült - jó mélyre kellett nyúlni hozzá (először azt gondoltam, nincs is benne).
A valós láda megtalálása simán ment.
Köszönjük a rejtést!
Egy kiránduló csapat: Dani, Erika, Feri, Judit, Levi, Lili, Pali, Pali, Réka, Timi, Zsuzsi, Csongor

Dudika 2013.05.01 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.85
Az első alternativ pont meglett ( két törzsű fa ) de nem volt benne a fehér dobozka. Tériszonyomat leküzdve felmentem a toronyba a vaskerékhez, de itt sem leltem rá a koordinátákra. Gondoltam a fő dobozt a barlang közelébe megtalálom, de a szerencsém végleg elhagyott.
A fotók alapján kérem a rejtőt fogadja el találatnak melyet előre is megköszönök.

[Jóváhagyta: magpet, 2013.05.07 12:32]

RekaEsKrisz 2013.05.01 15:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.26
Már majdnem feladtuk az első koordináta megtalálását a kilátón, de csak meglett. :) Ez alapján a kincset sikeresen levadásztuk. Köszönjük a rejtést.

12
TelepiBanda 2013.05.01 14:06 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.32
Köszönjük a rejtést, nagyon szép volt a kilátás.

-Tomcat- 2013.05.01 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.41
Köszönöm a rejtést.
Volt egy kis torlódás, de könnyen megtalálható volt a láda!

Gondir 2013.05.01 13:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. A logfüzet betelt.
[g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

Mire felértem a toronyba (ahonnan a párás idő ellenére csodás a kilátás) a "derékmagasság"-ból térdmagasságra emlékeztem. Biztos ritka volt fent a levegő :o. Ha nincs az előttem érkezett társaság, lehet még mindig keresném. Köszönöm a segítséget.

EsziZoli 2013.05.01 13:07 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
Jó rejtés, szép környezet. Érdemes volt ide eljön kirándulni egyet!

 
Bryan 2013.04.28 14:18 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

gberci 2013.04.27 11:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.86
Gyönyörű időben, csodaszép helyen. Bár a láda majdnem kifogott rajtam, sok volt a "vad-túrás", de azért meglett.

Juhasz 2013.04.24 18:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.04
Megtaláltuk. Szép nagy láda :) A pót jelszót nem találtuk, ezért csak fel kellett menni a kilátóba. Agyafúrt módon a koordinátákhoz kicsit a hátamra kellett feküdnöm :) Mai második ládánk :) A log betelt, de ezt SMS-ben is jeleztem. Jót kirándultunk. Köszi a rejtést.

A ládaGyermekeim és a láda
djtotek 2013.04.19 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 1.00
Meg találtuk a ládikát és a "vas szörnyön" is a láda koordinátáit is!!
Nagyon jó kis kirándulás volt, szép a hely és nagyon szép volt az idő is a kiránduláshoz.

TájképBarlang
A kilátóbanA ládika
Maistro 2013.04.15 19:47 - Megtaláltam
Megtaláltuk, kerestük kb 1 órát a keréken, de nem leltük meg, az alternativot könnyedén megtaláltuk a megadot helyen, de kövekkel nem volt rejtve, szóval azt pótoltuk. Köszönjük a lehetőséget. [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

CukiReni 2013.04.15 16:49 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszi :) [g:hu 1.4.26z] [wapon beküldött szöveg]

sereva 2013.04.11 10:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

G&V 2013.04.05 12:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.50
Először a tériszonyosoknak felajánlott pontot kerestük, de nem találtuk, csak a lehetséges üreget. A környéken mindent feltúrtak a vaddisznók és mi is megnéztük az összes fát, de nem találtunk ládát. Ezután azasszony felment a toronyba megkeresni a koo.-t. Azt mondta jó a kilátás és nagyon fázott fent a szélben. A láda gyorsabban meglett, mint a koo.-ja és közben több nyulat is láttunk pár méteres távolságból amíg logoltunk, akik ugyan úgy csodálkoztak rajtunk, mint mi rajtuk.

Nyusszancsék 2013.03.03 17:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.49
Szép időben, könnyű sétával egybekötve.

piroska 2013.03.03 11:00 - Megtaláltam
Ezzel a multival megint úgy jártunk, mint másokkal: ellenkező irányú túrán vettünk részt. ELTE BEAC évi rendes séta a Jeti nyomában, ami azt jelenti, hogy a jetis zászló után előre.
A leírás persze tartalmazza, hogy nem erre. Sajnos, vagy nem, mi kirándulás közben ládázunk (most JPPJ-ékkel).
A kétágú fa alatt rendben megvan a koo.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2013.04.07 09:44]

 
Irisz14 2013.03.02 15:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.47
Megtaláltam!
A toronyban olyan hideg szél fút, hogy majd lefagyott a fülem, míg vágül megtaláltuk a felírt koo-kat. Az erdőben a vaddisznók eltúrhatták a rejtek elöl az álcázást a doboz az üregben volt, de messziről látszott.
Mi rendesen visszarejtettük, hátha nem járnak itt ismét vaddisznók.
Nagyon jot kirándultunk.
Köszönjük a rejtést.

rimano 2013.01.01 14:10 - Egyéb
"419 lépcsőfokkal" összekötött újévi ládakeresés a tatabányai szilveszter után. Pótjelszó ládája nincs meg (rejtővel egyeztetve, illetve tud róla). A kb. 3 cm-es dérrel borított kilátón se találtuk a láda koordinátáit. Majd legközelebb. Érdemes visszatérni. A&N&Zs&Zs

VikKing 2012.11.24 13:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.87
Megtaláltuk, nagyon klassz a hely.

Ronin 2012.11.24 13:50 - Megtaláltam
Megvan! Elso pontot frissitettuk (kicsit modosult a helye!) Koszi! [g:hu 1.4.23] [wapon beküldött szöveg]

 
carmin 2012.11.17 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.21
A GC419 multipontjai keresése közben ezt is megtaláltuk. Köszönjük a rejtést.

 
molka 2012.11.17 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Az autópályáról gyerekkorom óta szemezek a hellyel, hát most végre felkerestük. A barlang csodálatos, a kilátás még ebben a zord időben is ok.
Köszi!

Petike83 2012.11.14 14:42 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.67
Megvan!

Monik 2012.11.04 15:16 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.30
A vas-szörnyön nem találtam koordinátákat. A ládikában levő papíron olvastam, hogy mágnest kell keresni. Hátha valaki így megtalálja. :)
A loogbook tényleg nagyon tele van. Sajnos én sem vittem. :(
Szép időben egy kellemes keresgélés volt. Köszönöm a rejtést!

 
mucik 2012.11.02 12:00 - Megtaláltam
Az első helyen nem találtuk a ládát, pedig a fát sikerült megtalálni. A kilátóban már nem akartunk felmenni a legfelső emeletre, mert a kiscsaj nagyon mozgolódott már hátul. A barlangnál így már nem is kerestük a ládát. Egyébként a két helyszín nagyon jó volt. Élveztük a sétát.
Mucik és Panna

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.12.05 20:23]

BékaBütyök 2012.10.22 12:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.65
Sajnos a toronyban lévő kordinátákat nem találtuk. A fa meglett, de nem leltük ott sem az infót. Csinos kis rejteknek való van ott, de sajnos üres.
Így már nem próbálkoztunk a barlangnál a kereséssel, bár tippem volna rá, hogy merre kell legyen.
Kérjük a képek alapján a megtalálás elfogadását.
Béka, Bütyök, Orsi, Lala, Anti

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.11.23 19:03]

A barlangA Turul
és a vasszörny 
rita85gto 2012.10.20 14:30 - Megtaláltam
Sajnos a kilátónál nem találtuk az oszlopra írva a koordinátákat, sőt, a kéttörzsű fát sem találtuk (talán GPS probléma miatt?). Találtunk viszont egy áttetsző konyhai doboz fedelet, remélem nem valaki (megint) tönkretette a ládát. Így sajnos nem tudtuk a barlangnál sem megkeresni az eredeti, "végső" ládát.
Kérném szépen a képek alapján az elfogadást. Köszönöm!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2013.01.27 15:29]

 
norko 2012.10.07 11:00 - Megtaláltam
Másodszori keresésre, hosszas keresgélés után lett meg az első ponton a koordináta. A láda már gyerekjáték volt.

cseki 2012.10.06 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.30
Szép környék.

versegizoli 2012.09.30 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
Megvagy!:)
Kellemes vasárnapi túra. Elsőnek GCSamu, és most ez. Szép környezet, jó idő, jó rejtések! Köszönöm! Sajnos a "vasszörnyön" én nem találtam meg a koordinátákat, de már csak a kilátás miatt is ide megéri feljönni!
FIGYELEM!
Sajnos most nem volt nálam, de aki legközelebb megy, kérem vigyen magával egy kis füzetet a dobozba, mert ez lassan betelik!!!!!
Amúgy a ládával minden rendben van.
Mai 2 magpet láda levadászva:)

hattila1 2012.09.29 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.95
Megtaláltuk, köszi :)

sogorcs 2012.09.25 12:15 - Megtaláltam
Egy kis séta a városom felett:-) Köszönet!

BlackDeer 2012.09.22 16:44 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

Ufoka 2012.09.22 16:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.82
Megtaláltuk...

Hartegen 2012.09.22 16:44 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.85
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!

BrodyPetty 2012.09.16 00:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést.
Nagyon jó hétvégi program volt, pláne, hogy sikerrel zártuk a keresést.

paszi 2012.09.15 13:17 - Megtaláltam
Nagyon tetszett minden pont, de talán a legjobban a barlang és környéke. Köszi a rejtést.

Maci és Honey 2012.09.15 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.26
Megtaláltuk.

melinya 2012.09.15 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Megtaláltuk :-)

Tapsifüles 2012.09.08 15:25 - Megtaláltam
.

gkoos 2012.09.08 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk!

bzsoltie 2012.08.31 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 2 átlag: 3.00 súly: 3.41
A környezet szép, a multival kapcsolatban viszont vegyesek az érzéseim.

griffs 2012.08.20 17:30 - Megtaláltam
Jó a jelszó:) Persze még jobb lenne, ha nem oda-vissza kellene cikázni, a 419 lépcsőfok miatt. Sajnálom, hogy a 2 multi nincs összhangban.

eleem 2012.08.16 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Kirándultunk Tatabányán és Tatán, a GPS sem hagytam otthon, de sajna lemerültek az elemek, a képek alapján fogadd el a találatot légyszíves.

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2012.09.18 19:15]

 
pliptai 2012.08.14 14:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.81
Hát megszenvedtem ezzel a rejtéssel. Mondhatnám azt is, hogy ma abszolút formán kívül voltam! A kilátó szédületesen jó a belőle nyíló kilátásról már nem is beszélve. A barlang alaposan meglepett a méreteivel. Köszönet a rejtésért!

 
mike andros 2012.08.13 13:16 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.45
Tatáról érkeztünk kerékpárral. Mindent körüljártunk, majd elmentünk a kilátóhoz a koordinátákért.
Nagyon köszönjük a lehetőséget!
Ildikó, Norbi, Botond, Mike

Eichkern 2012.07.18 19:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.34
Majdnem feladtuk a keresést, mert bahalt a telóm...!
Ma nagyon tiszta volt az idő, mindenfelé nagyszerűen, messzire lehetett ellátni !!!
Micsoda pazar kilátás !

barlang és a nap játékaközelebbről
Bigmen 2012.07.09 11:02 - Megtaláltam
:D

Ráró 2012.07.09 11:02 - Egyéb
Korábban már jártam itt, most mykiboy-jal és Bigmennel ismertettem meg a Turult és környékét.

mykiboy 2012.07.09 11:02 - Megtaláltam
Szállj el, kismadár!

Gregor_Man 2012.07.07 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 2.28
Együttes találat Mimivel. A keréknél lévő állványon mi sem találtuk a jelszót, de a mentesítő doboz hamar meglett. Kellemes napközbeni ládázás lett belőle kis kirándulás keretében. Az eddig csak autópályáról látott turult, barlangot és kilátót most közelről is megnéztem. Köszönöm a rejtést.

P306 2012.06.07 17:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.28
Hazafelé végre feljutottunk ide is. Eddig mindig este mentünk el alatta, most végre világosban értünk ide. A "vasszörny"-ön nem találtuk a koordinátát, de a pótládát sikeresen kibányásztuk. A módszer neve: tövig :-) Valaki elég alaposan rejtette vissza. Bónuszként a végláda közelében egy extra "találat", amit csak messziről nézegettünk.

 
wtl 2012.05.02 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.31
Tatabányai nyaralásunk alkalmával. A mai nap 2. ládája. Irány a GC419.

Köszönjük!

Na, ez kilátó!
Egyiptom 2012.05.01 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.60
Itt járunk és kerestük a ládát is kegyetlenül. A fotón ott a helye, bár, a gps nem ide mutatott, hanem 5 m-re, ahol viszont egy egyedül álló fa volt. Itt túrta össze mindenki a környéket, persze mi is. A kerék mellett az oszlopon "az itt jártunk" jobban érvényesül, mint a jelszó, amiből semmit sem találtunk.
A képek alapján szeretnénk ha megadád a megtalálást. Nagyon jól éreztük magunkat, a 4 éves unokám mindenhova felmászott, ahova persze engedtük. Köszönjük szépen.

[Jóváhagyta: magpet, 2012.05.02 11:13]

 
Pajzsika 2012.04.30 11:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 1.90
Megtaláltuk, köszi!

Dióskanyar 2012.04.30 11:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.49
Megtaláltuk, köszi a rejtést!

mszilvia 2012.04.29 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.59
Megtaláltam. Köszi a rejtést.

Kerike 2012.04.29 00:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést! Minden pontot végigjártunk. 2 éves kisfiam nagyon élvezte a kilátót. A teteje kicsit szeles volt, de egyedül felsétált. Már nagyon vártuk, hogy az autópályáról sokat látott turult közelebbről is megnézzük.

A láda koordinátáit sajnos nem találtuk meg. A vasszörnyről valószínűleg lekopott, a környék összes kéttörzsű fáját megvizsgáltuk és semmi. Lehet, hogy a GPS-ünkkel volt a hiba.
Kérem a rejtőt, a képek alapján fogadja el a megtalálásunkat!

[Jóváhagyta: magpet, 2012.05.02 11:13]

 
Cseber 2012.04.28 14:00 - Megtaláltam
Ágival kerestük, de sajnos a láda koordinátáit nem találtuk.
A képek alapján kérlek, fogadd el a megtalálást!

[Jóváhagyta: magpet, 2012.05.02 11:13]

 
csbagi 2012.04.28 14:00 - Megtaláltam
A hosszú hétvége első napját Tatabányán töltöttük Istvánnal. Csak 3 ládát gyűjtöttünk be, de az áprilisi kánikulában ekkora túra is épp elég volt.

Sajnos a láda koordinátáit sem a kilátón, sem a póthelyen nem találtuk. A képek és e-mail alapján légy szíves, fogadd el a találatot!

[Jóváhagyta: magpet, 2012.05.02 11:12]

picuresnagyur 2012.04.27 17:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
köszi :) a kilátó nagyon klassz (alternatívval) és tériszonyosoknak is ajánlott (teljesen berácsozott). A második pont a GPS jel ugrálása miatt nehezen lett meg, de a kitartás ládát terem :) Ami mókás: a kilátó egyik lépcsőfordulóján lévő fémlemez 1980.04.27. dátumot őrzi (napra pontosan 32 év)

Ani&Roli 2012.04.10 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.46
Megtaláltuk! Köszönjük!

natalin 2012.04.09 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 3.08
Kellemes húsvéti ládázás.

 
Amras 2012.03.25 15:22 - Megtaláltam
Kiszimatoltuk: Dori, Tudorka, Hilda, Fanni, Bailey es en. Szep kornyek, mar reg el szerettem volna jonni ide. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

Moles 2012.03.22 10:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.86
Blokkolva! Már nagyon sokszor néztem farkasszemet ezzel a kilátóval, ha Tatabánya felé mentem, de most már itt volt az ideje közelebbről is szemügyre venni. A barlangban már sokszor jártam, de nem lehet elégszer. A kilátás káprázatos. A kilátó tetején én sem találtam a rejtek koordinátáit, persze kötelező jelleggel ezt nem szabad kihagyni. :)
A pótjelszó rendben meglett, a főláda rejteke és környezete kiváló! Köszönöm a lehetőséget!

geoshark 2012.03.18 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.48
Köszönöm.

Arthur 2012.03.17 18:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.98
A tatai tótól hazafelé megálltunk egy kis turulásra :-)

Kellemesen elfáradtunk a mai ládázásoktól :-)

A naplemente mindent megért!

Alternatív jelszóval lett meg,mert a lenti képek szerint nem az oszlopon van hanem a kerékbe!!!! Igaz, hogy ott is megnéztük,de nem láttuk...lehet a szürkület miatt!

NE AZ OSZLOPON KERESSÉTEK!!!

Köszönjük!

Arthur és csapata

MadárAzt hittük ez a jó irány...
A barlang egy részeLátszik a 2. cél!
Megmásztuk, de már csak ketten :-(Kilátás a naplementével
szoborEsti loggolás
DiaCica 2012.03.16 17:35 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Az első ládám, amit megtaláltam! :)

fraufamily 2012.03.16 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.87
Megvan!!

Aniton 2012.03.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3 átlag: 3.67 súly: 2.08
Megtaláltuk a keréken is, bár már elég halovány. Aztán már könnyű volt.

nickjames 2012.03.10 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.28
Kellemes tavaszias nap volt, így úgy döntöttünk, hogy felugrunk a hegyre, és a Turulnál lévő mindkét multiládát feljutatjuk. A vaskereket keresni se kellett, sokszor voltam már ott, de a koordinátát nem találtok, valamit biztosan rosszul csináltunk.

Sebaj, hisz adott a leírásban az alternatív megoldás, így nekiálltunk felkutatni a közeli rejtekhelyet. Na ez sem volt könnyű, de a végére sikerrel jártunk! A dobozka a rejteken kívül volt, az avar alatt. Távozásunkkor a helyére tettük. A célláda koordinátájának ismeretében már könnyű dolgunk volt, gyorsan megtaláltuk a "csomagot". Kellemes délelőtt volt, köszönjük!

nj

markovicsa 2012.01.30 10:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.26
Élvezet volt keresni. Hideg időben, de szép napsütésben másztam meg a vas szörnyet. A kilátás lenyűgöző.

gaia 2012.01.28 16:31 - Megtaláltam
Sikeres találat lengyela-val, valamint Túrá Zoltánnal s Petivel! A láda elég nyíltan virított, mi jobban elfedtük, mint ahogy találtuk.
A "vasszörnyön" lévő koordináták most újra megvannak, ám nem ott, ahol elvileg lenniük kellene. Én egy megtaláló által feltett fotó alapján leltem meg.

Hektor 2011.12.26 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.54
Köszönöm a rejtést!

 
Skyline 2011.12.01 20:45 - Megtaláltam
Nehéz volt.

*Vica* 2011.12.01 20:45 - Megtaláltam
Nagyon jóó. Szuper mindkét pont (az elsőnél a toronyban nem találtuk a koordinátát a több centis zuzmara miatt, maradt a pót).

GC419-cel 4,5 km.

geocaching.com

 
kobcikrajci 2011.12.01 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.72
A turultól átsétálva a kilátóhoz még mindig kitartott a pára, a szél változó méretű jégtöviseket szüretelt folyamatosan a fákról. Mivel az olvasottak szerint nincs meg a magaslati koo., így kettős törzsű fát kerestem. (Kisebb tanácstalanság után lett meg, ugyanis a kettős törzs végeredményben külön-külön törzs, csak 1 tönkből nőnek ki, ami avarban nem látszik. Ráadásul itthon láttam most, hogy fent is kereshettem volna.) Ezt a bonyodalmat leszámítva jó kis séta volt vissza a barlang tetejéhez, ahol a láda virított.

Maclura 2011.11.24 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.23
Minden simán ment, míg a megszerzett koordinátákkal a láda feltételezett környezetébe nem értem. Az óriási GPS szórás miatt valószínűleg nem is jó helyen kerestem a rejtekadó "mohos papucsot".
Privát e-mailben küldött képek alapján kérem a rejtőt a találat elfogadására.

[Jóváhagyta: magpet, 2011.11.27 10:41]

Pilis50 2011.11.16 10:00 - Megtaláltam
Szép nagy madár.

oda fel
lukasztó
 
Áron csapata 2011.11.13 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.80
Itt már régebben jártunk Hajoékkal, ettünk is akkor a kilátó tövénél. Akkor még le volt zárva, most kinyitották újra. Sajnos a koo-t nem találtuk a keréken, ezért az alternatív pontot kerestük meg.
Köszönjük.

tgb 2011.11.13 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.49
Megtaláltam!

dzsungelcsiga 2011.11.06 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.78
Szép időben, nagy sétával egybekötve. Kisgyerekekkel kiváló szórakozás volt.

nmárti 2011.11.05 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.43
Tavasszal már voltam itt, de akkor még nem ládáztam. Köszi a rejtést!

 
ovitomi 2011.11.05 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.30
A kilátón nem találtuk meg a koordinátákat. Valószínűleg lefestették.
A ládában találtunk egy travel bug-t, de nem vettük ki, mert nem biztos, hogy el tudtuk volna helyezni két héten belül. Most láttunk ilyet először, örültünk neki.

nepster 2011.10.31 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.27
Szép időben kellemes séta.Most nem kerékpáron hanem 107 "ló hátán".
Sajnos nem olvastam a honlapot és sokáig kerestem a feliratot,hiába.Enyhén idiótának néztek néhányan hogy mi a f..szt nézegetem az oszlopot mint egy idióta 10 perce már.

Talán látszik a fehér segge
morcimano85 2011.10.30 15:27 - Megtaláltam
Gyönyörű a hely, kiváltképp így ősszel :-)

meszes 2011.10.22 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.03
Megtaláltuk.

akassa 2011.10.22 13:29 - Megtaláltam
Megvan [g:hu 1.3.21] [wapon beküldött szöveg]

pero 2011.10.22 13:25 - Megtaláltam
Megvan [g:hu 1.3.21] [wapon beküldött szöveg]

Karate Kid 2011.10.15 15:54 - Megtaláltam
Tatán voltunk kirándulni a családdal és persze ládáztunk is. Apával tök jót mászkáltunk a barlangnál. Klassz volt!

Köszi!

LionDaddy 2011.10.15 15:54 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.89
Tatai kirándulással egybekötött ládázásunk 6/6. találata.
A jó időt ki akartam használni, és mivel eddig még mindig csak dolgozni voltam Tatán, ezért elvittem a családot kirándulni az Öreg-tó városába. A tatai ládák után hazafelé még meg kellett itt álljunk. Szégyen ide, szégyen oda még nem jártam itt fent, a millió M1-es oda-vissza kocsikázás ellenére sem. Most ezt is pótoltam.
A leírásnak megfeleő parkolóban álltunk meg, majd a Piros háromszög-ön mentünk a toronyig. Itt sajnos elkövettem egy amatőr hibát: Előbb felmentünk a kilátóba - ahol mi sem találtuk a feliratot - majd le és irány a pótláda. Ha ezt fordított sorrendben teszem meg, akkor a toronyban pótolhattam volna a koo feliratot. Akkor és ott ez nem jutott eszembe. Talán valaki a következő kesserek közül, hátha...
A kilátás egyébként remek volt, jó messzire elláttunk, csak a szél fújt egy kicsit erősen. Így aztán nem sokat időztünk fent, mentünk a ládáért, onnan a Szelim-barlanghoz, majd a Turul-t is megnéztük. Jó kis séta volt, kellemesen elfáradtunk a nap végére.

Köszi a rejtést !

 
oktriv 2011.10.13 16:01 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.09
Megtaláltam. Kösz a rejtést.

kertiati 2011.10.08 17:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 1 web: 1 átlag: 2.00 súly: 3.20
Megvan. Többször jártam már itt korábban is, egyéb kirándulások alkalmával, de korábban is és most is a multiláda második pontja valahogy mindig menetiránnyal szembe lett volna amiért már vissza felé menni nem praktikus. Gyakorlatilag most sem volt ez másképp, Tatabánya v.á.-ról indulva a bányászati emlékmű majd a tériszonyosoknak fenntartott pótdoboz következett, majd Vértestolna, utána GCSamu, majd Vértesszőlős vm., Tatabánya vá., aztán ismét sok sok lépcső és végül maga a láda.
Az elrejtést és a webes megjelenést 1-esre értékeltem mert a bányászati emlékmű felújítása és lefestése az alant lévő bejegyzések alapján valamikor 2008 augusztusában történhetett és a rejtőnek 3 év kevés volt ahhoz, hogy vagy jelezze ezt a tényt a láda webes felületén vagy odamenjen egy alkoholos filctollal és felfirkantsa ismét a számokat. Pedig ha sokat késlekedik hamarosan nem lesz tiszta felület ahova írhatná mert a grafitik ismét kezdenek szaporodni odafönt. Egyébként fentről a kilátás most is csodálatos, de sokkal izgalmasabb volt még akkoriban amikor a rozsdás kerítésen kellett hozzá átmászni az életveszélyre figyelmeztető tábla fölött és a mikor épp nem fütyült a szél, akkor hallani lehetett a rozsda csámcsogását a vasgerendákból.

szentkereszty 2011.10.06 14:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.49
Bingo!

 
Beno&Zsukka 2011.10.05 18:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.48
Megtaláltuk! Jó rejtés! Köszönjük!
Zsukka & Beno

beno22 2011.10.05 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.60
Megvan! :)

krapa 2011.10.02 17:52 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 2 átlag: 3.00 súly: 2.83
A felírás már lekophatott, mert hárman kerestük és nem lett meg. A déli oszlopon biztosan nem volt. Alternatív láda keresésével meg lett a koordináta, tehát "megtaláltam".

Üdv

fubenalvo 2011.10.02 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.95
Nagyon kellemes őszi séta volt a napsütésben. Sajnos a kilátó déli oszlopán fent, semmilyen jelszót nem találtunk így meg kellett keresnünk a második verziót is. Végül még örültünk is neki, mert így a helyi kerékpáros versenybe is belenézhettünk ami attól a ponttól indult.
A ládához kicsit kellett keveregni a bozótba, de az is viszonylag hamar meglett.

Köszönjük a rejtést és az élményt! :)

Mira 2011.09.23 12:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.25
Megtaláltam, részletek hamarosan! Köszi! [g:hu 1.3.19] [wapon beküldött szöveg]

GC419-cel összekötve gyors vadászat.

kilátás a toronyból 
Hinter 2011.09.18 18:51 - Megtaláltam
Az egyes ponton a koordináta nem tudom hol lehet felírva mert nem találtuk meg. Szerencse, hogy a tériszonyosoknak kitett ponton hamar meglett. A panoráma elmondhatatlan. Köszi

Aleph & Rita 2011.09.18 18:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.64
Az 1. pontról szuper a panoráma! Köszönjük!

pisznice 2011.09.18 11:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.31
Sokszor jártam már a környéken, most pedig a ládát is megkerestem. Nagyjából tudtam, hogy a barlang felett van és ko-nélkül próbáltam először megkeresni. Egy kis csapáson be is mentem a láda irányába, de mivel nem tudtam pontosan hol van így csak a toronynál felírt pontos koordináták után találtam meg. Utólag láttam, hogy mindössze öt méterrel mentem el mellette első alkalommal.:) Egyszer már aludtam is a torony tetején. Reggel a hálózsákomból kibújva, arra ébredtem, hogy óriási köd van, fúj a szél, eső illat és lenézve nem láttam a lenti fákat. Érdekes és felejthetetlen élmény volt. Innen a Bajóti vadászháznál lévő rejtekhez indultam tovább, az Öreg-Kovács-hegyen keresztül. Mindig is nagyon szerettem a Vértest és most sem csalódtam benne.

Paramedic 2011.09.16 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.23
Megtaláltam. A leírást később ejtem meg.

jozsi18 2011.09.05 13:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.24
Kerestük 1 darabig, de azért meglett! :)
Bubi és Bömbi

majesty 2011.09.03 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.59
Köszönöm a rejtést.

Kata&Dani 2011.09.03 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.57
Teljesítménytúra közben levadászva. Mi sem találtuk a felírt koordinátákat, de a kis fiola könnyen meglett. Nagyon szuper a "kilátó", legalább nem lett az enyészeté a bánya bezárása után.
Köszönjük a rejtést!

kerol 2011.09.03 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.36
A kilátónál nem találtam kordinátát, de a mikroláda rendben. Kösz a rejtést!

DonRazzino 2011.08.28 12:01 - Egyéb
Gyalogos kupa: 19.0 km

Lábatlan 15 TT közben ládaellenőrzés.

Gál család 2011.08.25 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 2.5 átlag: 2.83 súly: 1.48
A kilátón király volt bár voltunk már többször is! Gyönyörű kilátás! A ládát nehezen találtuk, de köszi a rejtést!
Gál család: Pisti, Timi, Viki, Isti

A vasszörny tetejénLefele a kilátóról
Ott van!!! 
Gyulai Zoltán 2011.08.24 19:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.50 súly: 2.69
Ez volt az 50. megtalálásom. (Az 1. is Tatabányán volt.)
Köszi: zOLi:)

Sasa10 és Ladry 2011.08.21 20:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 2.23
Gina és Ivett társaságában, nyusziiiiiit látva, hangyabojba nyúlva, barlangot bebarangolva :) ; a város fényeiben gyönyörködve; megtaláltuk
p.s.: a kilátóban nem találtunk koordinátákat, így a másodlagos pontot is felkutattuk / a kilátás miatt azért menjetek fel, megéri :D /

mottejr 2011.08.20 19:26 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.73
Köszi a rejtést! M&P

Angelica 2011.08.10 13:23 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.20
Megtaláltuk!

Gabri-el 2011.08.10 13:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.38
Megtaláltuk, köszi a rejtést!
A kerekeknél mi sem találtuk a koordinátákat... Lehet, hogy lefestették? (Gyanúsan kevés ott a firka :)) Alternatív viszont a helyén van :)

Csabi69 2011.08.09 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.11
Köszönöm Szerelmem segítségét, az Ő első ládája volt. :-) Sok-sok puszival... Úgy tűnik sikerült "megfertőzni"! :-) A keréknél mi sem találtuk meg a koordinátákat... De nagyon szép a kilátás, már csak azért is megéri felmenni. Nem szeretem a magas helyeket, de olyan jó volt... Köszönjük!

A 7 Mestervadász 2011.08.07 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.94
Csodás kilátás, szép barlang.
ariel21-hez hasonlóan mi sem találtuk a keréknél a koordinátát.
Remek rejtés.

Köszi!

ariel21 2011.08.07 14:26 - Megtaláltam
A tériszony nem mérvadó, masszívan biztosított a kilátó, a derék-magasságnál sem találtuk a koordinátát, de az alternatív meglett.
A "barlang közeli" inkább a barlang felett, a közelben... :-) A GC419-vel együtt kerestük, nagyon szépek a helyszínek!

taki_p 2011.08.07 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.95
Megtaláltuk! Kilátóba mindenképp menjetek fel!

mutyi 2011.07.24 14:15 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.77
Meglett !!

comp@ss 2011.07.17 00:00 - Megtaláltam
A jóidő kihozta az embereket. A vasszörny túloldaláról jöttünk elég morcos terepen, csodálkoztunk is, hogy baleranicipős lánykák jöttek szembe elveszett arccal és a barlangról kérdezgettek - aztán megláttuk, hogy egy komplett promenád van a turul és a vasközt, úgyhogy összeállt a kép, hogy hogy kerültek az erdőbe a tavalyi bújócskaverseny győztesei.

JAck:66: 2011.07.09 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.34
218, megérett a meggy.

Szabó Család 2011.06.27 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.05
Nagyon kellemes volt az erdei séta,tetszett a barlang. Nagyon szép a kilátás. Köszönjük.

Attolico 2011.06.26 16:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.94
Köszi a rejtést!

Betyárballada 2011.06.26 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.56
Rögtön a pótjelszót céloztuk meg, annak megkeresése izgalmasabbnak ígérkezett. Az igazi láda nagyon jó helyen van, 10 percig kerestük, pedig majd átestünk a rejtésen.

PascalVillard 2011.06.20 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.48
Gyönyörű kilátás, jó kis rejtek. Köszönjük

skiccpausz 2011.06.11 11:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.10
Szurikátákkal egy nyári kirándulás során kerestük fel ezt a ládát.
Szép idő,jó hangulat,gyönyörű kilátás,egy kis alpin:),kis kirándulás,hangulatos barlang,turul,tata...

(sajnos nem találtuk meg a koordinátákat, annak ellenére, hogy átvizsgáltuk az egész kilátót...de minden mást megtettünk, mit a haza kívánt, kérnénk az elfogadást, cserébe sok szép képet töltök fel:)

köszönjük a rejtést, mely ilyen szép helyre kalauzolt minket,
skiccpausz&szurikáták

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2011.07.21 11:38]

a lelkes csapat
 
e.dani 2011.06.05 16:04 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 5 átlag: 3.67 súly: 1.00
Bicózás közben. Jó relytés! Köszönjük

madox 2011.05.29 00:00 - Megtaláltam
Szép nagy állatka:)

Fonte 2011.05.22 10:35 - Megtaláltam
De jo! Meglett! [wapon beküldött szöveg]

gabo28 2011.05.22 10:32 - Megtaláltam
szép környezet, jó rejtés, köszönjük - de a vasszörnyön a koordinátákat én sem találtam meg.

Cicamica 2011.05.22 00:00 - Megtaláltam
Köszi a rejtést:D

nida 2011.05.14 14:50 - Megtaláltam
Hű, az a kilátó!
Tériszony legyőzve! Sem északi, sem déli kerék mellett nem találtuk a koordinátát, úgyhogy maradt a fa-papucs.
Kellemes séta volt, összekötve Hz rejtésével. Köszi!!

jasa2 2011.05.08 13:19 - Megtaláltam
Jancsi, Matyi és SelSamu unokáimmal és a Segéddel. Felmerészkedtünk a vasszörny tetejére, megéri.

SeSa99 2011.05.08 12:00 - Megtaláltam
Megtaláltam Matyval, Jancsival, Sanyival és Évával!

Az egyik lyuk (kettő volt)A panorámára nyíló hasadás (és a nagypapám
A kijáratÖcsi és én
Lefelé 
Pepe 2011.04.29 15:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.96
A GC419-cel kombinálva remek kis kirándulás volt. A tornyot újrafestették, így ott valóban nincs meg a láda koordinátája, szerencsére a tériszonyosoknak (?) szóló pótláda rendben van. A láda rejtése remek.

Anikó77 2011.04.23 16:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.59
Sikerült megtalálni! Köszi a rejtést!

Anikó77, Béci, Csabi

Gyalogos kupa: 10.4 km

Adrienn1988 2011.04.23 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 4.00 súly: 2.23
Útba Győr fele drive in. A mikroládát elég nehézkesen találtuk meg, egy kessertársunk segített, amit utólag is köszönünk. A másik láda jó helyen van elrejtve, csak kicsit sok a csalán.

 
blacky01 2011.04.22 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.46
Nem túl könnyen, de meglett. :) Köszönjük a rejtést.

GeoGirls 2011.04.20 10:35 - Megtaláltam
Első ládánk! Keservesen megszenvedtünk érte. :) Köszi!

punkportaldan 2011.04.16 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Köszönjük!

CacheRaiderz 2011.04.03 18:20 - Megtaláltam
...

Sas 2011.04.03 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Az első pont nehezen adta meg magát, utána könnyebben ment...
Köszi a rejtést!

Mabba 2011.04.03 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.17 súly: 2.28
Nagyon tetszett a rejtés! Fantasztikus a kilátó, a látvány és a barlang. Elbűvölt mindannyiónkat az ébredező erdő: az éppen nyíló lila-fehér virágok varázslatos illatot árasztottak, a madarak csiripeltek. Köszönjük a rejtő(k)nek az élményt, igazi feltöltődés volt!
Nem hittük volna, hogy ilyen klassz hely a Turul környéke is!

 
gpista 2011.04.03 00:00 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést, nagyon szép volt minden. Sajnos a torony tetején nem találtuk meg a koordinátákat, de megkerestük a kis dobozt és úgy eljutottunk a ládához.
Péter és István :-)

epilogus 2011.03.25 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.33 súly: 2.93
50 éve akartam felmenni a Turulhoz, most összejött. gyönyörű környék.

a koordinátákat felül kellene vizsgálni, egész pontos kütyüm 10méteres eltérést mutatott a tériszonyosoknak ajánlott ponton és a ládánál is. nem beszélve arról, hogy a keréknél nem találtam a koordinátákat:(

jager250372 2011.03.20 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
A kilátón nem találtunk koordinátákat, csak a "tériszonyosoknak" javasolt helyen. Első megtalált cache, így főleg izgalmas volt, köszi a rejtést...

Lisza 2011.03.15 16:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.38
Meglett. szép volt a barlang.

Radig 2011.03.15 16:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.30
Megvan! Köszi a rejtést!

Lehetetlen 2011.03.15 10:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.18
Szép időben, családi keresgélés és találat.
Köszi

nimrod 2011.03.15 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Szüleimmel érkeztünk ezen a szép napon. Nagyon tetszett a kilátó szerkezete, sok kutyával és gyerekkel találkoztam.
A barlang és a rejtés nagyon tetszett, sok szép képet csináltunk.

kismaczu 2011.03.14 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
A ládánál várakozni kellett míg az előttünk lévő népes csapat logolt(láttuk lesz utánpótlás)Köszi a rejtést.

 
gyertya 2011.03.14 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
gyönyörű környék, sokan voltak a jóidő miatt, de szerencsére nincs szemelőtt a "láda", nem kellett félnünk a lebukástól.
az első koordinátát csak a "tériszonyosoknak" javasolt ponton találtuk meg (a másikat sehol sem leltük - sajnos - de így is tökéletes kikapcsolódás volt)!
köszönjük!

3D 2011.03.13 17:08 - Megtaláltam
Rendben

szaboist 2011.03.13 12:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.91
Jó nagy a szél az első ponton :-D
A láda biztonságos helyen. A turult még nem láttuk sem hátu(l)rul, sem előlről,l ilyen közelről!
Ok [wapon beküldött szöveg]

mászunk, csak mászunk
barlag- felülről 
Potyogók 2011.03.05 14:12 - Megtaláltam
Megtaláltuk, Tropáékkal különösen kalandos úton! :)

TropaCsalad 2011.03.05 14:12 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2 web: 5 átlag: 3.33 súly: 2.18
Köszi Peti, jó kis túra volt! Jelenleg elég sáros a környék, néhol csúszós is, úgyhogy bakancsot mindenki vigyen!

seegyuri 2011.02.20 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.99
Köszi

KatiZsolti 2011.02.13 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.45
Megvan, köszönjük.

Tamás&Angi 2011.02.12 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.60
Megtaláltuk. Köszönjük a rejtést.

Murus 2011.01.30 12:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.97
[wapon beküldött szöveg]
Az 1. pontnál nem is a tériszonnyal volt gond, hanem azzal hogy a festett fém lépcsők most elképesztően csúsztak. Cica gyorsan megtalálta a felírt koordinátákat, és maga a láda is hamar meglett. Murus és Cica

 
gyusz_58 2011.01.16 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.21
A nap utolsó fogása GC419 rejtőjével közösen.
Köszönjük.

papay416 2010.12.15 00:00 - Megtaláltam
Zoli barátom segítségével megtaláltuk.

acsipapa 2010.12.11 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.12
.

Webber 2010.12.11 11:50 - Megtaláltam
később

T. Nagy 2010.11.17 12:20 - Egyéb
Szomorú vagyok, hogy - tudtom nélkül -megváltozott a nap járása és délben déli irányban van. (Csak azt a temérdek lépcsől tudnám felejteni.) Hát merre van végül is a Dél? Nem a város irányában?! Vagy nem tudom, mit jelent a derék magasság?

 
kockagolyo 2010.11.13 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.01
Megvan!
Már-már ránksötétedett, de sebaj. Annál kalandosabb.
Viki & Kockagolyó

 
cofe 2010.11.07 15:11 - Megtaláltam
Petivel és Ernővel.

csillagvadasz&kiralylany 2010.11.07 00:00 - Megtaláltam
Jóvolt. Rolival, Melával, Reni.

 
Zpalee 2010.10.31 13:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.14
Mai első ládánk. Már régen voltunk itt, akkor még máshol volt a láda és valamiért nem sikerült. Most összejött :) csak megint bekavart ez a vas-szörny és nem esett le, hogy jaa hogy ez a vas szörny és kicsit bonyolultabb irányba mentünk, követve egy ösvényt. Aztán a vas szörnynél egy pizsamás papucsos ember jött szembe, nem vicc, szerintünk valami szanatóriumból szökött meg épp :D Köszönjük.

biglev 2010.10.28 10:49 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.00
Kösz!

Takyék 2010.10.23 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.57
WellDone

Szőke 2010.10.16 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.30
Köszi a rejtést

VaVi 2010.10.10 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.09
ok

csg69 2010.10.10 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.97
Megvan :)
A koordinátákat az északi kerék melletti oszlopon találtuk meg, nem a délin!!!

dzoli1 2010.10.08 17:00 - Megtaláltam
Kutyákkal.

ratgy4 2010.10.08 13:36 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.85
Köszönjük a rejtést !!:D:D

scabee 2010.10.08 13:20 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

mervi 2010.10.06 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.45
A Gerecse egyik legszebb pontja.

Ő vigyáz a ládára
Piros mozdony ládába beA barlang előtt
BejáratNe hogy leessen
Barlang belső
Barlang belső
Kijárat 
irmatyi 2010.09.15 17:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.46
Munka utáni "levezető" séta. Az aknatorony megmászása után, irány a végláda. Az viszont a rejtekétől mintegy fél méterre csupaszon leledzett. Valószínű egy erdőlakó kotorhatta elő fészkéből. Visszarejtése után következhetett a másik multi végládája.
Kösz a rejtést, pazar kilátás volt a toronyból.

atipapa 2010.09.05 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.45
Köszi

uraniko 2010.09.05 13:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.97
Köszi ! A toronyban 100 km/h-s szél fújt.

navigans 2010.09.05 00:00 - Megtaláltam
Szép séta volt, köszönjük.

zsoltika63 2010.08.26 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.00
Mivel idevalósiak vagyunk és már nem előszőr járunk itt, úgy gondoltuk, hogy kihagyjuk a nagy vasat és inkább a tériszonyosoknak létrehozott helyen keresünk. Sajnos ez nem jött össze, pedig a gps nagyon klasszul navigált. Irány a szörny. Hamar felszaladtam, kerestem a koo-t. Sajnos ez sem jött be. Se az É-i, se a D-i oszlopon nem találtam. Lehajtott fejjel haza ballagtunk. Másnap újult erővel és egy kessertárs által készített fotóval ismét nekiindultunk. Elszántságunk meghozta gyümölcsét. Vigyázat, a ládát hatalmas hangyák és mindenre elszánt szúnyogok őrzik! Örömünkben nekiindultunk egy szomszédos láda negyedszeri keresésének.
Köszönjük a rejtést, jó séta volt a gyönyörű környezetben.

Nem találtam a koo-t se itt......se itt
A rejtekA rejtek gyümölcse
Andikám segített a keresésbenMi van benne?
Malacka, az ajándékunk 
Yumi 2010.08.15 14:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.50
Eddig ez a kilátó viszi el a pálmát !Bár az oszlop akkor déli ha a nap nyugaton kel fel....

sjan 2010.08.15 12:26 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.05
Tatai nyaralásunk alatt. Köszi a rejtést.

grw766 2010.08.15 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük, és külön köszönet, hogy gondolt a tériszonyosokra!!

 
pikk8 2010.08.13 17:00 - Megtaláltam
Mivel Tbányán volt dolgunk, ezért összekötöttük a 2 multi keresését... Sajnos a másik ládánál nem jártunk sikerrel, úgyhogy a lépcsőkön lefelé menet külön öröm volt, hogy ezt legalább megleltük :) Valóban az északi kereken keressétek a koordinátákat :) Köszi, Kriszti+Csabi

a kilátó kereke :)barlangnál...
kilátás a barlangtól......a városra
a "madár"...mohos faodúnál - meglett :)
Lacipap 2010.08.05 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.47
Ez a láda nagyon kellemes! Csak a rejtő tréfált meg egy kicsit! Ugyanis a láda helye koo-k nem a déli hanem az északi kerék melletti oszlopon találhatóak.
Kellemes séta , remek kilátás jól elhelyezett doboz.
Köszönöm a rejtőnek!

 
Hapó 2010.08.01 14:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.67 súly: 2.48
Pazar a kilátás, kösz.

Puzzle Apartman Gyula 2010.07.28 21:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
5,5 napos geo-maraton keretén belül.
Ide kezdődő sötétben érkeztünk. Igyekeztünk gyorsan elérni az első pontot és bíztunk abban, hogy nem a szikla szélére mutatnak majd a koo.-k.
Gyorsan felmásztunk a kilátóba. Amíg Laci fotózott, addig én koo.-t írtam ill. néztem mennyire vállalható be. Nem vészes. Így elindultunk megkeresni. Lámpával felszerelkezve is nagyon könnyedén meglett a ládika.
Így teljesen jó érzésekkel indultunk tovább. A kilátóból pedig nagyon élveztük a kivilágított város látványát. Valószínű így nagyobb élményben volt részünk, mintha világosban mentünk volna fel.

Patics 2010.07.20 12:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.11
Tatai nyaralás alkalmával. A kilátóban a koordináták rendben, nincsenek lefestve, csak a rejtő irányt tévesztett, vagy vicces kedvében volt... nem a déli hanem az északi oszlopon vannak. A tériszonyosok dobozát is megkerestem, az is renben a helyén volt, mint ahogyan a végláda is. Azonban itt akadt némi nehézség. Valamelyik "kedves" megtaláló cukorkákat rakott a ládába, amik teljesen megolvadva cukorszirupban áztatták a tartalmat. :-(
Ezúton is kérek minden megtalálót, hogy NE TEGYEN élelmiszert, romló és haszontalan dolgokat a ládákba.
Mivel vízünk már elfogyott így földel és fűvel tisztogattam negyed órán keresztül a dobozt és az ajándékokat, így hoztam kissé kevésbé ragacsos állapotba.
Köszönjük a rejtést.

atyus26 2010.07.19 12:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.28
Nagy hangyákkal találkoztunk a rejtekhelyen. Kellemes kirándulás volt szép kilátással. Köszönjük a rejtést!

Ich.. 2010.07.18 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.57
Mai második megtalálásunk, az előző napival teljesen ellentétes időjárásban. A kilátó érdekes, egész forgalmas hely, a barlang szintén.

 
tótheszter 2010.07.12 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.67
A családi kirándulás apropója a közeli Szelim barlang earthcache ill. a kíváncsiság volt: már annyiszor láttuk az autópályáról a madarat, hogy ideje volt feljönni.
A barlang körbefotózása után elsétáltunk a kilátóhoz, s megmásztuk. Fenn hamar megkerestük a koordinátákat, mert orrfacsaró bűz terjengett mindenfelé..:(
A láda hamar meglett, a dzsindzsába már nem követtek a legkisebb kesserek. Köszönjük.

Panoráma a barlangtólPanoráma a toronyból
GombaGyuri, a szarvasbogár
TurulKoronás madár
othnan 2010.07.01 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 3.51
Hosszas keresgélés után megtaláltuk. Mindkét pont szép, érdekes. Érdemes volt felkeresni. (A leírással volt némi kis problémánk. Mi is van ezen a ponton: "A doboz a barlang ( N 47° 35,419' E 18° 24,419' 287 m [GCtbtu+barlang]) közelében, egy fa mohos papucsában rejtezik.") A déli vaskerék melletti oszlopot szerintem lefestették.

Zsömi 2010.06.13 11:00 - Megtaláltam
Megvan.

scooboy75 2010.06.05 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Elég nehéz volt a megtalálása, párszor már neki futottunk mert a gps nem igen működött, gondolom az esőnek és most a jó időnek köszönhetően kullancs van bőven, de sikerült, köszönjük, jó volt!

turul barlangkilátó
matrixmusic 2010.05.25 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.32
Megtaláltuk!
A 2010-es nyaralásunk alkalmából ládáztunk a vidéken. Az útvonalunk Eger-Tata-Tatabánya-Bodajk-Velence-Budapest-Eger volt. A héten nagyon jól éreztük magunkat, és szerencsére az időre sem volt panaszunk.
Az idő kezdetben jó volt, majd a sok lépcső után elkezdett esni az eső. Ez egy kicsit nehezített a dolgunkon, de azért mentünk előre. Fel is másztam a kilátóra, mert pont nem esett, nem is villámlott...de így egy kicsit félelmetes a dolog. :-)
Köszi a rejtést!
Üdv: Aty, Judit
...::: www.matrixmusic.hu :::...

Kilátó rossz időbenJudit rács mögött
mjdgm 2010.05.25 11:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
A jól működő GPS-eink miatt nyertünk egy két éjszakás szállást. A Panzióba menet nem tudtuk megállni, hogy meg ne keressünk néhány útbaeső ládát, így jutottunk el a Turul barlangjához is.
A helyet jól ismerjük még a GC előtti korszakunkból, ma kifejezetten a láda miatt jöttünk fel. Közel 2 óra itt tartózkodás során sikerült is begyűjtenünk, ennek oka pedig nem más, mint az 5 percenként változó napsütés-eső-napsütés-felhőszakadás kombinációja volt.
Kellemes séta, nyugodt környezet, és feltűnően pontosan bemért koordináták. Úgy tűnt számunkra, hogy a rejtő már látott GPS-t! :-)) Tetszett, köszönjük!

 
kb ibic 2010.05.22 18:21 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

TONCSI 2010.05.09 11:00 - Nem találtam meg
Fenn forogtam a vas körül, szerencsére a kerekek álltak. Mindenféle felirat volt, de a koordinátákat nem találtam.
Gondoltam megkeresem a kétágú alatt.
Kesserek nyomai voltak két esélyes helyen is, de a doboz nem került meg.
A barlang feledtette a sikertelenséget.
Óriási, így is - úgy is.

CsKaroly 2010.05.08 19:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.31
Megtaláltuk.
Kriszti, Mónika, Péter, Károly

Kori:-) 2010.05.01 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 1.30
Megtaláltam

jbako 2010.05.01 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.15
Most jártam először a Turul emlékműnél, és csodálattal láttam a rendezett környéket, barlangot, kilátót, stb. Talán egy csap vagy kút jó lett volna.

a kilátónTurul alatt
a-beatrix 2010.05.01 14:25 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.48
Az első igazi ládázás, nem csak amolyan városi sétálgatás, tökéletes társaságban, Józsival és Korival. A készülék kezelését még ki kell tapasztalni, akkor bizonyára könnyebben találjuk majd meg a ládákat. Ráadásul az én szemem még nem áll rá a rejtekre, így elég sokat "dolgoztunk", mire megtaláltuk, de sikerült!!!!! Köszönjük!

A fölöttünk lévő képpel együtt így teljes a csapat.Ez még nem az a barlang.
Ide már befér a Turul. 
Edizon 2010.04.29 19:45 - Megtaláltam
Valival közös ládázás, szerencsésen megtaláltuk. Gyönyörű idő volt.

Woodoo 2010.04.18 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.43
Nagyon tetszett a hely, a barlang különösen, köszönet a rejtőnek.

kompaktor 2010.04.17 18:23 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.38
A Gerecse 50 teljesítménytúrán találtam meg a ládát, kis kitérővel. A túra vége felé járván nemcsak én, hanem a GPS is elkezdett fáradni, így aztán küldözgetett egy kicsit ide-oda a ládánál. :-) A kilátónál már jártam korábban is. Köszönöm a rejtő segítségét utólag is!

A barlangász utgárt elhoztam, hamarosan tovább utaztatom.

pakrella 2010.04.17 18:20 - Nem találtam meg
Itt jártunkkor éppen a Gerecs 50 teljesítménytúra zajlott. Annyian voltak a hegyen, mint a Moszkva téren péntek délután. Tömegiszonyunk van, így csak fotózkodtunk, de nem indultunk neki ládát keresni.

[Elutasította: geocaching.hu, 2010.05.23 07:53]

gabortel 2010.04.17 12:12 - Megtaláltam
Az első pont már régebben megvolt, sőt a láda is csak a jelszó kallódott el. Most sikerült pótolni. Tehát a láda rendben, az első pontról nem tudom.

Gábor és Edit 2010.04.04 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.24
2x is megtaláltuk a ládakoordináták hült helyét - egyszer a frissen festett toronyban, másodszor a kéttörzsű fa tövében. Szerencsére, a rejtő átküldte sms-ben a ládakoordinátákat (köszönjük), így már könnyen meglett a láda. Beletettük a Barlangász bogarat.
Kérem a rejtőt, hogy amíg nem pótolja az 1. ponton a koordinátát, addig tegye nyilvánossá a ládakoordinátát (illetve multi helyett hagyományos ládává a ládát), hogy mielőbb további barlangokat láthasson a bogarunk.

A rejtekadó faInnen már nincs messze a láda
Enikő&András 2010.03.18 15:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.51
Sajnos sem az eredeti, sem a pótkoordinátát nem találtuk meg, így a ládát sem mentünk megkeresni, telefonszámot elfelejtettünk vinni.
Maga a környezet nagyon szép, jó a kilátás, bár tériszonyosoknak tényleg nem való:)
Kérjük a rejtőtől a megtalálás jóváhagyását!

Köszönjük!

[Jóváhagyta: geocaching.hu, 2010.04.02 10:39]

a kilátóból a Turul:)fent a kilátóban. Nagyon magas!:)
sys 2010.03.08 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.63
Köszönöm a rejtést,nagyon teccccett!Szép hely,és jól esett geoládázás után a nőnapi thermálfürdőzés :)

Petán 2010.02.18 15:00 - Megtaláltam
O.K.
Meglett!!!
Kaputyinnal közös keresés...
A "Szörny" kicsit húzós volt az erős szél miatt. A tartalék-koordinátával kezdtük a fa tövében, de mivel ott nem találtunk semmit, ezért felmásztunk... és ott sem találtunk semmit (átfestették a "bestiát")!
Telefonos segítséget kértünk, így sikerült.....
Köszi!
Aki itt jár, az tegye félre a tériszonyát, és másszon fel. Megéri!!

Én ott voltam, a felirat persze nem...Útban a "szörny" felé...
A barlang...A ládától ezt láttam...
A madár...Emlék...
Emlék...Már látszik...
A Szörny...A Szörny...
Út...Falfaragás...
Jégfolyás...Ajándék...
Kaputyin 2010.02.18 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.46
Megtaláltam!
Petánnal közösen egy évadnyitó túrán!
A rejtés jó, közel van a barlanghoz, a kilátó az kicsit húzós volt, a fagyos szélben megizzadtam a csúcsig!
A ládakoordináta nem lett meg, telefonos segítséget kértünk Pétertől!
Köszönet érte!

halaszkiraly 2010.01.14 15:30 - Megtaláltam
Koszi magpetnek a sugast [wapon beküldött szöveg]
A bányatornyot valószínű átfestették - így nincs fent a koo. A pótdobozt nem találtam meg, illetve minden le volt fagyva...
Magpet súgott nekem - köszönöm: halaszkiraly

pipu 2010.01.04 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
3 napos ujevi, kutyas lada nyitogatas, lada 18.
A vasszornynel kalapalast es kiabalast hallottam fentrol, ezert kis gondolkodas utan ugy dontottem, hogy nem megyek fel a kutyammal, elkezdtem keresni a potladat. Sajnos nem talaltam, aztan csak felmentem a toronyba. Zeuszt lent kikotottem, nagy szerencsemre, mert fent 3 ember es egy masik kan kutya volt.
Par nappal korabban a nagy szel leszakitotta a szelgeneratort, amirol a webkamera megy, ezt szereltek eppen le. Eleg szuk volt a hely, raadasul hamar szobakerult hogy nemregen festettek at az egeszet es mar megint ossze van firkalva. En meg pont egy 'firkat' kerestem. Sajnos nem talaltam, lementem, keresgeltem meg a potladat, de a hoban nem talaltam. Aztan felhivtam az elrejtot es volt olyan kedves hogy megadta a 2. pont kordinatajat, amit meg is talaltam.

zakany 2010.01.01 14:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.62
Kellemes, ködös újévi körmenet remek társaságban,
"Egy kis séta a Gerecsében" c. gpsgames.hu-s játék teljesítése közben!

Apamókus 2009.12.25 14:04 - Megtaláltam
Közös családi kirándulás a decemberi tavasszal. Pont szerencsénk volt az esővel: csak kétszer áztunk el, egyszer idejövet az autóban, majd hazafele menet újra az autóban. Szép séta volt, köszönjük a rejtést.

Dr.Lada 2009.12.23 12:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.70
Blue Mali barátommal közös találat. Mikor a kilátóhoz értünk hatalmas vihar lett, így nem sokat időztünk fent, szerencsére már többször is jártam itt így tudom milyen a kilátás. A ládábol BM elhozott egy TB-t, de még maradt benne egy másik.

Blue Mali 2009.12.23 12:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.69
Köszi a rejtést.

500. ládamegtalálásomhoz szükséges ládaszámgyarapodásból elkövetett kesserkedés mai első állomása, melyet Dr.Lada barátommal abszolváltunk:)

Tavaly voltam itt vagyis a Turulnál, ugyanis részt vettem az amatőr kupa fordulóján aminek a neve Turul-kupa.
Akkor Gábor75 barátommal, és anyámmal, valamint tesóval kerestük fel a barlangot. A kilátóba még vagy 3 éve jártam amikor még csak illegálisan lehetett feljutni.
Most legálisan mentünk fel, de olyan zord idő fogadott, hogy az hihetetlen.
Viharos szél, és egyre jobban eső eső.:)

Jó kis multi, tetszett.

A Bee-eater TB-t kivettem a ládából!

Frigyes § 2009.12.21 00:00 - Megtaláltam
Megvan.

Szelim-lbarlangSzelim-barlang kürtő
Lujzi 2009.12.10 11:18 - Megtaláltam
Ráróval.

Ráró 2009.12.10 11:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.19
Az első pontot még májusban kerestük meg,de akkor nem jöttünk vissza a barlanghoz,hanem továbbmentünk Vértesszőlősre a GCSAMU-hoz.A barlang fölötti részen még nem jártunk,köszönjük a lehetőséget.

Evab 2009.11.29 11:35 - Megtaláltam
Köszönjük.

Robin13 2009.11.29 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.71
Köszönjük a rejtést. Evab társaságában a gc419 negyedik pontjának sikertelen keresésétől kellően "felhangolva" jól esett a toronymászás és a láda meglelése.

nagypista 2009.10.08 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.83 súly: 1.00
Nagyon jó rejtés!

zahako 2009.10.04 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.91
Ok.

 
antilop 2009.09.25 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.23
Somossal összefogva könnyen meglett a láda. Köszi a rejtést.

Somos 2009.09.25 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.52
Antiloppal közösen.

Köszi a rejtést!

MaTamas 2009.09.23 16:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.56
Kellemes gyalogút szerda délután. Tökéletes szélcsend volt a kilátóban, de a koordinátákat így sem találtam.
A tériszonyos pont meglett, utána a ládával már nem volt gond.

Szilvus 2009.09.20 15:35 - Megtaláltam
Ez a láda dobogós helyezést kap! Rettentő büszke vagyok magamra, mert az ötödik 'emeletig' feljutottam!!! Ott viszont a tériszony a rácsra tapasztott, se fel, se le...úgyhogy Tomos hozta a koordinátákat...mindenesetre tényleg terápiás, köszi!

tomosny 2009.09.20 15:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.93
Szerintem a koordináták nem a déli oszlopon hanem az északin van. Felérve a legfelső szintre a jobboldali oszlopon keresd, tényleg derékmagaságban van, de le kell hozzá hajolni, hogy meglásd.

Nagyon régóta kinéztük ezt a ládát, voltunk is erre, de akkor már sötét volt. Mi leírást elolvasva, de GPS-t nem használva elöször a Turulnál kerestük aztán GPS-be beírva a koordinátákat láttuk, hogy megyünk a Vasszörnyhőz. Nálam ez a láda bekerült a top 5-be.
Büszke vagyok Szilvusra, hogy megpróbált feljönni a koordinátákért, de csúcstámadás elötti táborban maradt inkább, így egyedül hosszú keresés után de meglett a kis sárga matrica a láda helyével.

KarCsilla 2009.09.20 12:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 1.60
Megtaláltuk GPS nélkül Szabival és Zsuzsival (nekik az első ládájuk), így kicsit melósabb volt.
Köszönjük a rejtést!
KarCsilla

Megtalálás 
Satya64 2009.09.19 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.00
Sikerült a félelmemet legyőzni! Jó a kilátás. Korábban már volt kapcsolatom ilyen aknatoronnyal.Csak akkor lefelé mentem rajta 23 éven keresztül (szénbánya)!Köszi.

Rigor Mortis 2009.09.19 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.69
Az első láda már meglett valamikor a nyár elején, de ekkor GPS nélkül (pontosaban natív GPS :) segítségével) a második nem került elő. Most viszont elsőre sikerült. Remek idő, gyönyörű környezet, jó társaság, mi kell még. A mai első ládánk volt.
Egyébként ez az 50.
RM.

advent 2009.09.16 18:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 3.17 súly: 1.00
Már háromszor megtaláltam! Most Evelynnel. Advent

Evila 2009.09.16 18:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.95
Megtaláltuk (harmadszor is). Evelyne, Advent

 
1etlen 2009.09.06 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.15
OK!

Panyek 2009.08.30 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.14
Az autópálya zaja kicsit rontja a környezetet, amúgy jó a környék.

Az első pontnál a vaskerék melletti oszlopon sajnos nem találtunk semmit (mondjuk nem is tudtunk túl alaposan keresgélni, mert mindig volt fenn vki rajtunk kívül:(), így a tériszonyos verziót is felkerestük, és ott már sikerrel jártunk.

madárkaA börtön ablakába....
Soha ne nézz LE!!! 
uzsi 2009.08.30 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.72
A láda koordinátáit sem a vasszörnyön (új a festés), sem az alternatív helyen nem találtam meg. Így segítséget kellett igénybe vennem, köszönet érte bajnokjankonak (Ő már régebben megtalálta a ládát). Megsúgta a láda helyét.

Azért segítségül a ládavadászoknak kikukáztunk egy üres pillepalackot, és beletettük a láda koordinátáit. Ezt a palackot elrejtettük a tériszonyosoknak szánt helyen. Reméljük jó helyre raktuk.

Én is tériszonyos vagyok, de a vasszörnyre érdemes felmászni. Nem veszélyes. Ki lehet bírni.

Kérem a rejtőt, hogy ellenőrizze le.

L@zy 2009.08.30 08:45 - Megtaláltam
Zsorzs társaságában a Lábatlan 35 keretében [wapon beküldött szöveg]

Prai 2009.08.16 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.33 súly: 2.81
Barátnőmmel kerestük a GCSamu után. Sajnos sem a "vasszörny" tetején (tériszonyosként bátran mondhatom, hogy terápiás a hely) nem találtunk koordinátákat (gondolom a relative friss festés miatt), sem az alternatív ponton nem sikerült meglelni. Az összes fát átnéztük, találtunk is párat, ahol mintha "kellene lenni valaminek", de mind üres volt. Kissé csalódottan ugyan, de végigjártuk a környéket azért, és a barlangot is felkerestük.

Amúgy szép hely, és nem biztos, hogy a barlangra rátaláltam volna e játék nélkül.

Kedves ládagazda:
Kérlek, ellenőrizd, hogy megvan-e az első pont ládája, és ha (akár a képek alapján) úgy véled, hogy teljesítettük, akkor hagyd jóvá, kérlek a megtalálást.
Köszi!
Prai

[Jóváhagyta: magpet, 2009.08.20 10:26]

ÚtonA kilátóban
BigbirdNehogy ledőljön
A barlangban 
Motorollalaci 2009.08.15 11:35 - Megtaláltam
Köszi a rejtést!
Gyönyörű "kis" madár! :)
Büszkék lehetünk rá!

Cicamancs 2009.08.15 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.43
Köszönjük a rejtést! Nagyon tetszett a kilátó és a barlang. A Turult pedig már rég meg szerettem volna nézni közelről, mert eddig csak az autópályáról láttam.

LaciÉn
 
Famágus 2009.08.15 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Még nem jártam itt fent, klassz hely, köszi..
A mai nap sikerélménye ez nekem..vagy csak véletlen szerencse :-)
míg a többiek a Gps nyomában jártak, én papír, kütyü nélkül megtaláltam, csak füttyentenem kellett, hogy jöhetnek, keressék meg ők is.. társaim Oldfox, Sirel, Hadralka, Motorollalaci voltak...
na, ki a király?!
Igaz, a kilátóba nem mentem fel.. gyáva kutya..:-)
Régi írást találtunk a barlangban a kőbe karcolva.. lásd képen.. a páfrány a mennyezeten nőtt..

a kilátás..lent..
Hadralka
régi írás..páfrány alulról..
Hadralka 2009.08.15 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.41
köszi, megvan..

oldfox 2009.08.15 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
2/8.
A gyerekek jártak erre a múlthéten, most minket is elhoztak :-)
köszi!

63.jimmy 2009.08.08 17:00 - Megtaláltam
Köszi!
Jimmy és Juditka

barnika76 2009.08.08 17:00 - Megtaláltam
Nagyon jó rejtés, köszi

Tibor60 2009.08.02 17:17 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.81
Megvan.

GyZsTeam 2009.08.02 14:54 - Megtaláltam
A nagy meleg kicsit enyhült a kilátó tetején. Kellemes hűsnek tűnő szellő volt. Nagyon tetszett, köszönjük!

fa-peti 2009.07.19 20:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.49
Remek multi, gyönyörű időjárás és határtalan kilátás. A frissen festett kilátó tetejéből egészen a szlovák "pörgettyűk"ig ellátunk. A láda meglelése kis problémás volt, nagyon rossz jel volt végig. De meglett. TB máér nem volt bent :(. Köszi a rejtésért.

Petyabá 2009.07.19 20:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.89
A kilátó frissen festve.

kovjutka 2009.07.05 13:54 - Megtaláltam
Évek óta járok a turul alatt az autópályán, most szülőlátogatásból hazafelé álltunk meg. Hosszú ideig kerestük, de a kilátón nem leltük a jelszót. Utána következett a fél hegyoldal átfésülése :-) A Metallica TB Quimby és Simpley Red koncerten volt velünk.

Lancelo-T 2009.07.05 13:54 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.79
Csak az alternatív jelszót találtuk, a láda sem volt egyszerű a lombok miatt, a kügyü nem segített sokat. A tanösvény valóban érdekes volt. Köszi a rejtést. Metallica ügynök elhelyezve.

Discover 2009.07.04 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.19
A kilátó és a tetején a kerekek nagyon frissen festettnek tűnnek. Maradt a tériszonyos megoldás, de így is bőven megérte felcaplatni, a látvány lenyűgöző.
Köszönöm a rejtést.

Varhelyi 2009.07.02 19:00 - Megtaláltam
Nem volt világos számomra, aki még sosem járt erre, hogy mire is számítsak itt. Az is megzavart, hogy a láda multi lett; nem tudtam, mi az a vasszörny, a turul hogy kerül a képbe. Tulajdonképpen sehogy, mert azt nem kell érinteni, de valahogy csak odakeveredtünk. A hivatalos koordinátákon nem találtunk semmit, a torony szépen le van festve, még nem firkálta össze senki.
És még egy panasz: a .com-on csak a vastorony koordinátája van fönn, ahol ugye nem találni se feliratot se ládát. Jó, tudom, valahogy csak meg kell bosszulni Trianont. De mért pont a kesserek szívjanak?

Mégis hatalmas élmény volt és köszönöm a rejtést. A kilátás pazar, a turul hatalmas, a barlang sejtelmes és a séta is tanulságos.

Újrafestve. Nincs itt a jelszó
RealRaul 2009.07.02 16:03 - Megtaláltam
A kilátóból gyönyörű minden. A tanösvényen sok infót szereztünk. A 419 lépcsőfokot legközelebb:)

CsiCsa 2009.06.27 14:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 3 átlag: 4.00 súly: 2.95
A 419 lépcsőssel párhuzamosan kutattunk...mire a városból felértünk a turulhoz, minden voltam, csak becsületes szülő nem...:-)... tetszett a kilátó és a barlang, szerintem a weblapon több infót lehetne elhelyezni róluk...köszönet a rejtésért!

benist 2009.06.27 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.90
A szépen felújított toronyba tériszony (vagy lustaság) okán nem másztam fel. A kissé megviselt előláda gond nélkül meglett, a koo-k jól olvashatók. A végláda közelében nagyobb sátortábor, de a sűrű azért takart keresgélés közben.

Alulnézetoldalnézet
Ariael 2009.06.27 00:00 - Megtaláltam
...

whitefox87 2009.06.27 00:00 - Megtaláltam
2 részletben ugyan, de megtaláltuk!!

cila 2009.06.13 23:38 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.17
Annak idején elfelejtettem belogolni ezt a ládát, én sem hülyülök már meg, szóval most nov. 27-e van, és most jöttem rá, hogy júniusban nem logoltam :)
A turul nem az esetem, de a kilátó szuper. Az éjszaka közepén jöttünk, a kilátásból túl sokat így nem láttunk sajna.

Disrespect 2009.06.13 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.53
2 részletbe de megtaláltuk! Köszönjük a rejtést!

Zozz 2009.06.06 18:20 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 1.60
Jó a rejtekhely, megvan.

szirtisas 2009.06.01 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Megtaláltuk! Köszönjük a rejtést.

kicsiogre 2009.05.31 13:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.50
Bundschuh-kúttól jöttünk ide, útközben jól megáztunk. A kilátó elképesztően magas, az eső miatt sajnos nem élvezhettük a panorámát.

 
Ráró 2009.05.31 10:20 - Egyéb
A kilátóban a koordinátákat valószínűleg lefestették,a pót koordináta ládája beázott,de a koordináták a doboztető belső felén jól olvashatóak.A ládához már nem mentünk vissza,hanem továbbmentünk Vértesszőlősre Samu ládájához.

bszemethy 2009.05.24 18:05 - Megtaláltam
ok

vizipinty 2009.05.24 18:05 - Megtaláltam
Gyönyörű a kilátás, érdemes volt leküzdeni a tériszonyt. Köszönjük a rejtést,

Andi&Zoli 2009.05.19 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3.5 web: 2.5 átlag: 3.00 súly: 2.15
Nehezen, de meglett. A rejtés olyan jó, hogy valaki szó serint a láda mellé csinált és észre sem vette. :)))

baliagy 2009.05.17 14:37 - Megtaláltam
ok [wapon beküldött szöveg]

luilui 2009.05.17 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.72
Nem is tudtam erről a barlangról. Kilátás tényleg jó.

Judith 2009.05.17 14:35 - Megtaláltam
Megtalálás csoportosan. Kilátóba is felmásztam, leküzdve minden "akadályomat"és az összes fóbiámat.

Evetke 2009.05.17 14:15 - Megtaláltam
Megkeresődött ez is, ha már a környéken akadt kesselnivalónk. :)

 
Tofi07 2009.05.16 18:02 - Megtaláltam
Apáékkal együtt megvan az első ládám!

sampy 2009.05.16 18:00 - Megtaláltam
100. ládánk!!!!Szeretjük a turult, emlékezetes hely számunkra :). A kilátóba fel lehetett menni, csodás volt a kilátás. Köszi a rejtés!

Access Denied 2009.05.16 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.22
Tatai GPS Games teljesítése utáni levezetésként kicsit ládáztunk. Ez a tatabányai multi valamiért kimaradt előző látogatásunkkor, most bepótoltuk. A kilátót idén újították fel, a kilátás a tetejéről lenyűgöző (gucyka elmondása szerint, mert én a felénél feladtam a feljebb jutást :-P )
Köszi a rejtést!

FelfeleLefele
AlulrólEmléktábla
Lentről 
ZoLiza 2009.05.16 13:15 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést!

baggio 2009.05.16 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.34
Közös ládászás Jiimboval, és Zolizáékkal. Tetszett a hely! Köszönöm a rejtést!

messziről
Jiimbo a Turullal
Liza szárnyal az örömtől
fszomorjai 2009.05.16 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.01
A szomszéd családot vittük kirándulni. A Barnabás találta meg a ládát.

jiimbo 2009.05.16 13:10 - Megtaláltam
Remek!

NaSza 2009.05.15 16:00 - Megtaláltam
399.
Megvan! :)

 
Foltos Foxi 2009.05.15 15:57 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.19
Meglett!

NitiZoli 2009.05.03 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.33
Sopronból hazafelé ezt az egy ládát ejtettük útba. Elképesztő, hogy mekkora a turul. Egy élmény volt végre látni. A láda jó hosszú séta volt (legalábbis a mai nap végén hosszúnak tűnt), jól el is fáradtunk. A kilátót ennek okán kihagytuk, viszont a naplementét a szobortól élvezhettük. Köszönjük a rejtést!

Jockó Tomkó 2009.05.03 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.70
Megtaláltuk! Remek! Első multiládánk!

WebMonster 2009.05.02 12:34 - Megtaláltam
Chubbyval, első megtalált láda aznap - visszadta az önbecsülésünk :D
A koordinátákat lefestették, a doboz elrepedt és beázott, de ezen kívül nagyon tetszett a láda és amit megmutatott.

Chubby 2009.05.02 12:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 3.5 átlag: 4.33 súly: 3.49
[wapon beküldött szöveg]

Átmeneti megbízott túravezetőként ide is eljöttünk. Imádom a barlangokat, ez is nagyon tetszett. Az emlékmű-kilátó szintén. Köszönjük a rejtést!

Chubby

Vándor Csillag 2009.04.29 18:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.66
Megtaláltuk.

Mr Bean 2009.04.29 18:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.77
Megvan!

tamisi 2009.04.19 17:06 - Megtaláltam
Megtaláltuk! Egy nagyot sétáltunk, kellemes időtöltés volt. Köszönjük a rejtést!

alecar 2009.04.18 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 1.60
Már fel lehet menni a kilátóba, de valószínűleg a felújítás során lefestették a koordinátákat. A kilátó melletti pótdoboz megrepedt. A két pontot nem volt nehéz megtalálni.
Köszönjük a rejtést!

Cicapapa51 2009.04.12 16:44 - Megtaláltam
Egy családi kirándulás keretében kerestük meg. Ezerszer elmentünk alatta autóval. Most először voltunk itt fent.
bibolya és Cicapapa51, valamint gyermekeink.

Zsu1971 2009.04.12 16:30 - Megtaláltam
Toto92-vel közösen

Toto92 2009.04.12 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.76
58.

Szakadó esőben mentünk a kilátó felé, de szerencsére elállt mire odaértünk. Szép a kilátás, de a láda koordinátáit a póthelyről tudtuk csak meg.

 
szamedli 2009.04.12 13:07 - Megtaláltam
Megvan! [wapon beküldött szöveg]

kovtom 2009.04.12 13:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.35
Egy kis családi kirándulás keretében. Köszi a rejtést!

Goldenbay 2009.04.12 12:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.28
Geohúsvét 2009. 1/3
Az alternatív helyről lett meg a koordináta.
Húsvét lévén nagyon sok ember a turulnál és a kilátóban.
Kicsit sajnáltuk utólag, hogy a hátihordozóban vittük a babát a kilátóba, mikor babakocsiban is lehetett volna.

Indulás a parkolóbólVirágosak a fák
Turul 
galbaba 2009.04.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 1.70
Szép rejtés!

Ratkiller 2009.04.04 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.70
Megtaláltuk. Jót sétáltunk, elfáradtunk. A kilátóból tényleg szép a látvány.Zsófi és Bogi is megnézteAndzsival és Atkával

DonRazzino 2009.04.04 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.62
Pont kellett ez a multi is, hogy jól kisétáljuk magunkat a nagy madárnál :)

bgecco 2009.03.18 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
A szél majdnem letépett a toronyból. Kerestem, kerestem, de nem találtam. Csak pótkoordinátákkal megy sajnos :(

Holbeck 2009.03.15 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 2.32
Idei első ládakeresésünk pont a nemzeti ünnepünkre esett. Gondoltuk hogy levadásszuk a két turulost, meg vagy 5-6 másikat a Gerecse hegységben. Ember tervez...
Eleinte csak borult ég - reménykedés.
Szitáló pára - á... nem vagyunk cukorból
eső - csak azért is meg kéne csinálni
eső (egyre jobban) - na jó, egy turulos (ebéd a barlangban) és max egy gerecsés, de csak a gyerekek miatt, hogy meg ne fázzanak...

Szóval fasírt és túrótorta a Szelim barlangban, miután megmásztuk a tornyot és megtaláltuk a ládát. (jelzem a torony átfestve, jelszó nuku - tériszonyosból indultunk ki)

Köszönjük a rejtést, a toronyhoz biztos nem jutottunk volna el a járék nélkül.

piknikBálint
tortát szelek a barlangban 
fn 2009.03.08 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 1.85
Megvan ! A ládában írásra alkalmas tollat nem találtunk.

A környezet nagyon szép !

sz.v.endre 2009.02.14 14:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.37
Közös találat Dzsozy és családja-val.

Dzsozy 2009.02.14 14:31 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
A gc419-et csináltuk meg először. Ez a sorrend, végül is nem rossz miután annak ajánlott parkolópontján tettük le az autót. A nagy vas nagyon durva. Szélorkán volt fönt, az mégse mozdult meg. Tériszonyosoknak tényleg nem az igazi. A koordinátákat nem találtuk, úgy hisszük lefestették. Nagyon frissnek látszik a festés rajta. Ha lett volna alkoholos filcem, visszamentem volna kiírni, de nem volt. Így mentünk vissza a barlanghoz, ládakeresés ügyben. Jó séta volt a hegyen, viszonylag sok hóba. A barlangot így kétszer csodáltuk meg.
Köszönjük a rejtést!

 
gyulacy 2009.02.08 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.71
Nagyojjjó volt :)

Mikes Do-xa Tatabánya 2009.02.07 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
Nagyszerű érzés volt. Köszönjük.

Szöszmösz 2009.02.06 16:52 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.52
Végre ezt a helyi ládát is megkerestük! Már ideje volt! :) Köszi a rejtést!

GC419-nek máskor megint nekifutunk, mert az utolsó pont kifogott rajtunk és be is sötétedett...

sirgalahad 2009.01.25 10:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.03
Fejembe e téma gurul:
Madár ül a kardon
Semmiképp se game a turul
Eme rímért pardon

a toronyfelhőben
megtépázott zászlókerékhajtás 1
kerékhajtás 2buborékot ragasztottunk
és röptettünka névadó
kis ember, nagy barlangluk
dilinger2 2009.01.23 17:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.51
Megleltem. egy késő esti ködös, párás időben Sania barátommal.

sania 2009.01.23 17:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.14
Esti megtalálás. Sötétben, ködben, hidegben elég hangulatos

A Szörny...
 
Istyu 2009.01.20 14:56 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 3.69
A mai napom kizárólag magpet ládáiról szólt, ez volt az 5/5. A madárkánál hagytam az autót és először a piros jelzésen mentem a kilátóhoz. A történelem előtti időkben (értsd: GC előtt) többször is jártam már itt. Igaz a kilátót mindig kihagytam, sajnos ezúttal is, pedig örömmel vettem, hogy felújították. Megpróbáltam ugyan leküzdeni minden viszolygásomat, de két fordulóval a cél előtt meghátráltam. Maradt tehát a tartalék jelszó. A hirtelen tavasziasra fordult idő nem tett jót az erdei utaknak, sokfelé alattomosan csúszós volt. Kalandos módon elkorcsolyáztam a ládához, majd bevettem magam a barlangba. Hosszú ideig gyönyörködtem e csodálatos természeti ritkaságban. Legközelebb a másik közeli láda ürügyén ismét visszatérek ide.

Mo-Hó 2009.01.17 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.60
2008-ban felújították a kilátót, ennek következményeként eltűnt a vaskerék-jelzés. Pedig bizony mi megmásztuk a kilátót!!!! Semmit nem találtunk, így az alternatív jelszót kellett igénybevennünk.

ÁG-Team 2009.01.17 16:00 - Megtaláltam
A mínuszok és a fagy ellenére felmásztunk a kilátóba,de végül mégis csak az alternatív ládában találtuk meg a koordinátákat!Utánna a láda elég könnyen ment...De nagyon jó a rejtés,köszönjük!

ÁG-Team

R.Guszty 2009.01.08 13:19 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.55
A torony már kilátó, szépen felújítva, megfigyelő kamerákkal ellátva. A hideg miatt nem másztunk fel, a koordinátákat az alternatív dobozból olvastuk le. Megnéztük a barlangot, utána megkerestük a ládát.

emléktáblaa torony
a barlanga barlang
Turul 
Marvin 2009.01.01 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.68
Megleltem.

bferi 2008.12.29 16:03 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

szirteyzsu 2008.12.29 16:03 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

jkozma 2008.12.29 15:47 - Megtaláltam KRW környezet: 2.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 2.30
Délutáni sportolásként felkerestük a Turulnál a ládát. A kilátónál a láda jól el volt rejtve, viszont tényleg kellene cserélne. Ha lehetőségünk engedi, a következő látogatáskor ezt meg is tesszük. A geoláda szintén jól el volt rejtve, lombozat hiányában kicsit tartottunk tőle, hogy az arra járók észrevesznek minket.

Dino bug kiköltözött a ládából! :)

kiskapitány 2008.12.21 16:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
ok

autogaz 2008.12.21 16:45 - Megtaláltam
jo kis seta volt

Varga Gábor 2008.12.17 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.95
Ok! Log később.

 
csokisfánk-OK 2008.12.15 14:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.14
A kilátóban mi sem leltünk rá a koordinátákra. A kilátás decemberhez képest nagyon élvezhető volt,de a nagy szél miatt nem sokat időztünk fent. A séta kellemes volt, jót beszélgettünk,élveztük. A barlang érdekes volt, köszönjük a rejtést. Az utazó ügynököt a ládában hagytuk.

barlangbanturul
harzol 2008.12.06 11:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 2.23
Szép időben Tibivel futás közben.

Szlávik. Erzsi 2008.11.26 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.30
Nagyon szép havas.napsütötte erdőben találtuk meg a g-ládákat.Ajánljuk mindenkinek.
A profi elrejtést az 5cm-es hó fokozta.
Hagytunk ajándékot a jővő nemzedék számára .

infós ládaBarlang ládája
ittott 2008.11.15 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.43
Kellemes séta alatt megtaláltam.

ÚtközbenTurul a fák között
zomborig 2008.11.11 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.48
A kilátót újrafestették, és nem örülnek semmiféle vandalizmusnak, ami sajnos gyakran megtörténik "Itt jártam" üzenetek formájában.

Én javasolnám, hogy a Multi ládáknál nem szokatlan kiszámításos módszer segítségével lehessen inkább összehozni a második láda koordinátáit. Erre remek lehetőség pl. a torony felületén található domború felirat (név és évszám, részleteket szívesen dobok mailban), vagy maga az emléktábla.

A tartalék láda az első pontnál kellően sérült, és penészes belülről, egy csere ráférne...

Mindenesetre remek volt a kis kirándulás, köszönöm szépen, 4 éves gyermekemmel és feleségemmel sokat kapirgáltunk, de minden meglett szépen ;)

mvfbc 2008.11.09 16:06 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

vileda 2008.11.09 13:50 - Megtaláltam
+

pinyo 2008.11.09 13:40 - Megtaláltam
Néha ellenőrizni kellene ládáinkat, multipontjainkat.....

Bakacsin86 2008.11.08 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Megtaláltuk! A kilátó újra festve és megnyitották, nincs fenn a jelszó, de a pót jelszó megvan, bár a láda felújításra szorul, mert kicsit törött és penészes. Köszönjük szépen! Skityu és Bakacsin86

csapek69 2008.11.08 10:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.36
Megtaláltuk! A kilátó újra festve és megnyitották, nincs fenn a jelszó, de a pót jelszó megvan, bár a láda felújításra szorul, mert kicsit törött és penészes. Köszönjük szépen! Skityu és Bakacsin86

Micicila 2008.11.02 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.65
Kihasználva a novemberi tavaszt, jót kirándultunk a környéken.Selzával együtt sikerült meglelnünk a ládikót. Köszi a rejtést.

A "szörny" alulrólA barlang szája
selza 2008.11.02 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.11
Nagyon szép séta volt, a legszebb kívánható novemberi idő, köszönjük!

A kilátó alnézeből 
Steve07 2008.10.31 17:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.52
Hervadozó elemlámpával és Soko segítségével.