geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ
860. Kemenesaljai Keringő (GCKEKE)

sitkei kápolna

sitkei kápolna

sitkei panoráma

sitkei panoráma

Kápolna a magasból

Kápolna a magasból

Mesteri kápolna

Mesteri kápolna

Sághegy Mesteriből

Sághegy Mesteriből

Celli templomtér

Celli templomtér

Köcski harangtorony

Köcski harangtorony

Királykő

Királykő

királyi panoráma

királyi panoráma

Sághegy a királykőről

Sághegy a királykőről
Szélesség N 47° 14,295'
Hosszúság E 17° 0,801'
Magasság: 181 m
Megye/ország: Vas
Térképen: TuHu - OSM - GMaps
Koordináták letöltése GPS-be
Közeli ládák
Közeli pontok

Elhelyezés időpontja: 2004.03.07 15:00
Utolsó változás: 2018.05.07 09:05
Rejtés típusa: Multi geoláda (1H+4V)
Elrejtők: RIPTOR , Gabi
Ládagazda: RIPTOR
Nehézség / Terep: 2.5 / 2.5
Megtalálások száma: 299 + 8 egyéb, grafikon
Megtalálások gyakorisága: 0.3 megtalálás hetenteA ládába TravelBug nem helyezhető.

WAP:
Egy igazi autós cachingre invitállak benneteket, amellyel a kemenes-vidéket szeretnénk bemutatni Nektek. Persze jó időben egy remek biciklitúra is kerekedhet belőle.
Sitke:  N 47° 14,295' E 17° 0,801' 181 m [GCKEKE-1]Hány ilyen fából áll a fasor?
Mesteri:  N 47° 13,892' E 17° 5,334' 142 m [GCKEKE-2]A kápolnán lévő sírfeliratból a régebbi évszám.
Celldömölk:  N 47° 15,451' E 17° 9,218' 131 m [GCKEKE-3]A kút egyik oszlopán található évszám.
Köcsk:  N 47° 11,278' E 17° 5,158' 146 m [GCKEKE-4]A harangtorony felújításának évszáma.
Kissomlyó-hegy:  N 47° 9,065' E 17° 5,929' 219 m [GCKEKE-5] Láda a Királykőtől nem messze lévő akácosban.
Jelszó: A számok összege / számjegyekkel leírva./
A geoláda nincs bejelentve a geocaching.com-on, Travel Bugot NE tegyél bele!
------------------------------------------------------------------------
WEB:

ÚTVONALPONTOK:
SITKE:
N 47 14.295
E 17 00.801
Körutunk első állomása a sitkei kápolnadomb. A megadott koordináta egy fasor első tagjára mutat. A jelszó első része: hány ilyen fából áll a fasor?
MESTERI:
N 47 13.892
E 17 05.334
A kápolnán lévő sírfeliratból a régebbi évszámot kell megjegyezni. Ha nyári melegben érkezel, érdemes meglátogatni a termálfürdőt N 47 13.063 E 17 05.609 Ha pedig egy szép fotót szeretnél a Ság-hegyről sétálj el a nyaralóövezet háta mögé N 47 13.316 E 017 05 613.
CELLDÖMÖLK:
N 47 15.451
E 17 09.218
Jelszó harmadik része a celldömölki Mária Szűz Anya Kútja egyik oszlopán található évszám.
Egy Torontóban élő Magyar család ekkor renováltatta a kutat. /Érdemes megnézni a kegytemplom mögötti felújított kápolnát is!/
KÖCSK:
N 47 11.278
E 17 05.158
Az utolsó előtti részt Köcskön találjuk meg, egy útkereszteződésben álló harangtornyon. Itt is a felújítást jelző évszámot kell leolvasni. A torony után balra kell fordulni, és a N 47 09.387 E 17 05.645 helyen leparkolhattok az autóval, ha van kedvetek egy jó kis gyalogláshoz. Ha a földút nagyon sáros lenne, a borgátai fürdő felé kell elkanyarodni, és ott már kavicsos murvás úton tudjátok megközelíteni a parkolót. De ha bementek Kissomlyóra, onnan a hegytetőre simán fel lehet menni autóval.
KISSOMLYÓ-HEGY:
N 47 09.065
E 17 05.929
Sétánk a Királykőhöz vezet. A rajta lévő tábla tanulsága szerint IV Béla király 1242 év tavaszán a tatárok elől menekülve itt tartott pihenőt. Jó időben látszik a Ság-hegy, a Magas Bakony vonulata, Somló, és a balatoni hegyek is.
A láda a kőtől nem mesze lévő akácosban van elrejtve egy korhadt fatörzsben. A jelszó utolsó része benne keresendő.
Érdemes még megnézni a túloldalon található krátert is. N 47 08.878 E 17 05.945
A hegyen rengeteg magánterület van szőlőlugasokkal kerítés nélkül. Kérlek benneteket, hogy ne ezeken keresztülvágva menjetek el a Királykőhöz. Kis körülnézéssel mindig meg lehet találni az utat vagy a gyalogösvényt, mely felvezet a hegytetőre.

JELSZÓGENERÁLÁS:
Az öt számot adjátok össze. Az így kapott szám a jelszó, számjegyekkel leírva.


És egy kis tudomány:

KEMES- VIDÉK: A Kemenes-vidék (Kemeneshát és Kemenesalja) Vas megye délkeleti részén, a Rába és a Marcal között húzódik, délnyugaton kissé összemosódik a Vasi-Hegyháttal. A mélyben két szerkezeti egység érintkezik: a dunántúli-középhegységi, amely lényegében a Bakony mélybe zökkent folytatása, és a Rába-menti. A Kemenes-vidék - különösen a Ság hegy - számos újkőkori, késő bronzkori, kora vaskori kultúra lelőhelye. Bizonyított a kelták V. századi uralma, egyértelmű a rómaiak letelepedése is. A folyók átkelőinél őrállomásokat építettek, itt vezetett Arrabona (Győr) felé az út. A Ság hegy környékén római villák voltak (Bakodpuszta, Kemeneskápolna, Mesteri, Szergény), körülöttük bizonyára szőlőművelés folyt. Viszonylag korán megtelepedtek itt honfoglaló őseink, Szent István Karakó központtal hozott létre ispánságot, amelynek eleinte feltehetően vármegyei funkciói is voltak. A Kemenes-vidék egyházi központja a XIII. századtól a dömölki apátság volt, amelyben bencés szerzetesek tevékenykedtek. A reformáció korszaka idején a térség lakóinak túlnyomó része áttért az evangélikus hitre. A jól kialakított egyházi hálózat következtében számos középkori eredetű templom maradt fenn ezen a vidéken. 1748-ban épült fel az akkori Dömölkön (a XIX. századtól Kiscell) a Szűz Mária római katolikus plébániatemplom, mely Mária-kegyhely. A Kemenes-vidék hamarosan országosan jelentős búcsújáróhellyé vált, zarándokok százezrei látogattak ide. Természetesen a helyi nemesség is jelentős szerepet játszott a vidék történetében, a Köcskiek és az Ostffyak mindig is részt vettek a középkor bel- és külföldi harcaiban. Bár a kemenesaljai falvak rendesen adóztak a hódoltság idején a töröknek, az mégis többször végigpusztította a vidéket. A XVIII-XIX. Században, a nemesség jelentős építkezésekbe kezdett, kastélyokat, kúriákat építettek (Sitke, Jánosháza, Duka, Kemenesmihályfa, Egyházashetye, Intaháza).
SITKE:
Már a római korban lakott település volt. Csodálatos hegykoszorú fogja össze a községet, amelyből kiemelkedik a közel 250éves római katolikustemplom hatalmas Dorfmeister oltárképével.
A Kápolna országos hírű rendezvények színhelye, melyből talán a legismertebb a minden évben megrendezett Rock-koncert, ahol neves hazai művészek lépnek fel.
A Hősök és Áldozatok Emlékparkja, a Törökemlékmű, a Kastélyszálló, mind megannyi lehetőséget kínál a turistáknak, a pihenni vágyóknak.
A község kultúrházában 35 éves országos hírű citerazenekar, valamint díszítőművészeti szakkör működik.
A Kastélyfogadón kívül a Borostyánkert vendéglátóhely is nagyszerű ellátást biztosít az átmenő forgalomnak.
MESTERI:
1293-ban említik először Mester néven, de a későbbiekben többször fordult elő Hernádmesteri vagy Erantfalva néven, ami névadó tulajdonosára a 13. században élt Hernanth magisterre (mesterre) utal. A volt felsőmesteri részen, egy kis dombon áll a Szent Mihály arkangyalról elnevezett kicsi, de nagyon szép római katolikus templom, amelyet egy vaskori halomsírra építettek román stílusban a 13. század második negyedében. Az 1817-ben még a nyugati oldalon álló fa ranglábat 1855 körül helyezték át a déli részre, ahol ma is áll (a kisebbik harangot 1945 után egy orosz fogságból szerencsésen visszatért fogoly ajándékozta). 1964-ben az alsómesteri rész határában olajkutatás közben termálvizet találtak. A hévízre alapozva 1968-tól fürdőt építettek ki, 1971-ben parcellázták a környéket és üdülőterületet alakítottak ki. Az1983 m mélységig hatoló fúrás triász korú dolomitot ért el, olaj és földgáz szempontjából meddőnek bizonyult. Szénhidrogén helyett 47 °C-os termálvíz tört fel, ezért a kutat hévíz kúttá alakították át és a miocén rétegekből termelték a hévizet. 1982-ben szükségessé vált a kút felújítása, ekkor 1200 m mélységben lezárták a kutat és a felette lévő felső pannon rétegekből kezdték meg a hévíz termelést.
CELLDÖMÖLK:
Az 1979-ben várossá nyilvánított, 1904 óta Celldömölk nevet viselő mai város több településből tevődik össze. Pórdömölk, Nemesdömölk, Kiscell, Alsóság és Izsákfa mindegyikének jól elkülöníthető, önálló múltja van.
Pórdömölkön alapította a XII. század közepe táján II. Béla az 1252-ben Demunk néven szereplő apátságot, amely akkor jelentős környékbeli birtokokkal rendelkezett. Mivel a XVI. században a lakosság nagyobbik része az evangélikus hitre tért át, az apátságot a pannonhalmi (szentmártoni) apátsághoz rendelték. Mire a Kiscell néven létrehozott új kultikus központ kialakult, az apátság már beszüntette működését.
A mai város északi részén levő, Pórdömölkkel egybeépült Nemesdömölk kezdetben a dömölki apátság tulajdona volt, de a XV. század végén már köz- és kisnemesi birtok. Komoly vallástörténeti szerepet töltött be 1681 után, amikor a Vas megyében élő evangélikusok egyik olyan (artikuláris) helye lett, ahol szabadon gyakorolhatták vallásukat. Templomukat azonban hosszú küzdelem után, csak 1744-ben szentelhették fel. Számos nagy műveltségű lelkésze közül két akadémiai tagot, Kis Jánost (1770-1846), Berzsenyi Dániel felfedezőjét, és Edvi Illés Pált (1793-1871), Vas vármegye egykori táblabíráját érdemes kiemelni.
A mostani belváros magját képező Kiscell alapítása Koptik Odó apát nevéhez fűződik, aki a máriacelli kegyszobor másolatát hozta az akkori Dömölkre. Egy halottnak hitt kútásó meggyógyulását a Mária-szobornak tulajdonították, és megindult a zarándoklat. A település déli részén lévő Alsóság nevét hivatalosan a XIX. század második felétől viselte előtte, Ság néven emlegették.
Itt élt az MTA első vidéki tagja, Kresznerics Ferenc (1766-1832), akinek fő műve egy magyar-latin nyelvű, gyökérrendszerű szótár. A település lábánál fekszik a 279 méter magas Ság-hegy. Itt a szőlőművelést már a rómaiak kezdték, a magyarság megtelepedése után is folytatódott a kisparcellás művelés. A XVII. században hegyközség is működött itt, melynek szabályai 1732-ből fenn maradtak.
Érdekes tudománytörténeti adalék, hogy 1891-ben Eötvös Loránd gravitációs hatásvizsgálatokat végzett itt a torziós ingával.
KÖCSK:
Az Árpád-korban még egy település (Kuscku 1237), a 15. században szétvált Nagyköcskre és Kis vagy Nemesköcskre. 1937-ben egyesítették, azóta a mai nevét viseli az alig 300 lelket számláló község. Kisköcskön, mint névváltozata mutatja, főleg kisnemesek birtokai voltak. Nagyköcsknek a Köcskyeken kívül a Nádasdyak és Káldyak voltak birtokosai. A 18. századra mindkét faluban a volt Köcsky birtokokat a Batthyányak szerezték meg és az intai uradalom részévé tették. 1598-ban már hódoltak a töröknek, mégis a községet érte a környéket sújtó legnagyobb támadás. 1646-ban Szent Bertalan napja körül a két falura, láthatólag elrettentő szándékkal, váratlanul lecsaptak a kanizsai törökök. Az egyesítés után 1937 és 1950 között körjegyzői székhely volt. Nagyköcsk keleti felén, a mai temető környékén, állt 1300-ban Szent Györgyről elnevezett templom, amely a török támadáskor jelentős károkat szenvedett. 1698-ban csak a falai és bolthajtásos szentélye állt, annyit akkor még meg tudtak állapítani, hogy tornya is lehetett. A kisköcski részen egy útelágazásban tűzoltó-szerházas harangtorony állt, amelyet a hagyomány szerint régen törvényházként használtak.
KISSOMLYÓ-HEGY:
Az ötmillió éves, 220 m magas Kissomlyó-hegy a somlói borvidéknek 1997 óta bejegyzett tagja. Nagyobb méretű testvérei a Somló- és a Ság-hegy. Termőhelyi és klimatikus adottságai egyes szakírók szerint is a Badacsonyéhoz hasonlíthatók. Meghatározó talaja vulkanikus eredetű, kis eltérésekkel az egész hegyen lassan elporladó vulkáni láva - déli lejtőin a bazaltkőzetet homokréteg fedi, tetején tufakőzettel elegyítve. Termőrétege változatos, a tetőn nem túl mély, de a szőlő ott is megél rajta. A talajviszonyok minden szempontból a jellegzetes somlói borvidék legjobb adottságait hozzák: a hegy finom zamatú, tüzes, élénk savú bort ad. Bármilyen meglepő, a klíma bizonyos szempontból még jobb, mondhatnánk, szerencsésebb is, mint nagyobb méretű bazalt-testvéreié - a Kissomlyót páratlan zöldövezet, jelentős, viszonylag ép erdőrendszer koszorúzza. Ez a természetes ökológiai sáv biztos védelmet nyújt az éppen itt húzódó alpi-sztyeppei klímahatár szélsőséges megnyilvánulásai ellen. (A táj éppen ezért, noha dunántúli alföldön fekszik, az izzó mediterrán Itáliát idézi.)

Jó túrázást kívánunk
RIPTOR , Gabi
Állapot: kereshető
1 játékos karbantartást javasolt; lásd a logot.

KRW értékelés (222 db): környezet: 4.54 rejtés: 4.37 web: 4.60 átlag: 4.50

-
történelmi nevezetesség, várrom, épület
-
szép kilátás, érdemes panorámát fényképezni
-
különleges látványosság, helyszín
-
speciális koordináta-érték vagy magasság
-
vízpart, tó/folyó, forrás van a környéken
-
település belterületén van a láda
-
van a közelben (pár száz méteren belül) lakott terület
-
havas, jeges időben, fagypont alatti hőmérsékleten is kereshető a láda
-
nyáron, a legnagyobb kánikulában is ajánlott környék
-
hegyen, csúcson, nagy dombon van a láda (a környékhez képest)
-
megközelíthető járművel néhány száz méteren belül
-
a javasolt kiindulóponttól fél órán belül elérhető
-
mozgáskorlátozottaknak, babakocsival érkezőknek is ajánlott
-
gyerekbarát láda
-
igénybe veszi a cipőt, ruhát a környék (csalános, bogáncsos, sáros)
-
a láda megszerzéséhez sziklát kell mászni (gyerekkel nyakban kizárt)
-
sötétben is érdemes keresni
-
a GPS-t zavaró sűrű erdő, sziklafal, magas épület, stb. van
-
szokatlan méretű/alakú a láda (az ajándékok miatt fontos)
-
el lehet menni kerékpárral a ládáig (vagy látástávolságban hagyható)?
-
GPS nélkül is érdemes megkeresni
+
kereshető egész évben
+
kereshető 24 órában
-
a látnivalóért fizetni kell

Régi láda, nincs moderálva.

AlfaZoli 2021.09.25 14:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük, a 4. pont ellenőrzése esedékes lenne. :)

Tibi1983 2021.08.22 11:24 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 4.05
Köszönöm a munkádat és a lehetőséget!
Megtaláltam!
Örülök, hogy megmutattad. [Geoládák v3.11.3]

Judit és Béla 2021.08.14 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.45
Megtaláltuk.

MaFe örs 2021.07.23 15:30 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

Nyúlék89 2021.07.10 19:00 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.11.3]

kismaczu 2021.07.03 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.16
Hét napos nyaralás alkalmával,25 ládát kerestünk fel,sajnos nem tudom külön értékelni őket,de nagyon szépen köszönjük a rejtők munkáját.

geojoda 2021.07.03 15:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.82
Köszönöm a rejtést. Üdv.

tfmb 2021.06.18 13:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.90
Köszi a rejtést!

vacakos 2021.06.15 16:06 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést!
Bongi, vacakos [Geoládák v3.11.0]

R-Gyu 2021.06.05 15:13 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.10.5]

Liberty 2021.05.31 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.60
Sárvár környékén túráztunk ma Gyrossal. 2013-ban "keringőztünk" először a láda körül, már csak a sitkei kápolnánál hiányzott a jelszó részlet. Mivel ma az új ládát is felkerestük a Hercseg-hegyen, így a hiányzó jelszó is meglett a "keringőhöz". Szép helyeket mutatott be a láda, köszönet a rejtésért.

Celldömölk címere
Ság-hegy
h725 2021.05.23 09:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.06
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]
Nekünk is tetszett ez keringőzés a falvak közt. Sok szépet láttunk útközben. Az egyetlen probléma, hogy az időjárás nem volt túl kegyes hozzánk. Igazából egész délelőtt esett. Általában nem nagyon, úgyhogy ez az autóból kiszállunk, körülnézünk, visszaülünk és továbbmegyünk műfaj tökéletes volt egy ilyen napra. És ment is ez egészen az utolsó pontig, ahol is mikor már majdnem a ládikónál voltunk, na akkor rákezdett komolyabban... Ott aztán menedék nem volt, maradt az ázás. De ha már ott voltunk a kincset megkerestük. A nagy fekete zsákot mi is megleltük, benne a ládikóval. Az időjárásra való tekintettel, gyorsan és alaposan vissza is csomagoltuk. Maga a vidék gyönyörű, a gondosan művelt szőlősoraival, mesébe illő kis házacskáival. Jó volt itt lenni, a körülmények ellenére is.
A keringő első pontján is sok időt töltöttünk, ahol persze nem lehet nem gondolni arra az emberre, akinek a neve azonnal mindenkinek beugrik, ha a sitkei kápolna szóba kerül...:(
Köszönjük a rejtést, sok élményt adott.

Vali, Zsolt

A kápolna oldalról02 Memento
Itt még alig voltunk vizesekStáció - szépen felújítva
A haranglábnálNagyon jó ez a szobor a harmadik pontnál
A béke egyik kis szigete a hegyenSzőlővidék
Ázott kesser menedékben 
Szilvási család 2021.04.06 12:05 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! Nekem nagyon tetszett ez a kellemes utazás a környéken, sok érdekes helyen járhattam. Mesterin például már többször áthaladtam, de csak a haranglábra figyeltem fel eddig. A Kis-Somlyóra meg már régen fel szerettem volna menni. Az ottani láda egy szélfútta, hatalmas, lobogó kukászsákban volt, a környező akácos nagy részét kivágták. Kicsit összébb pakoltuk a rejteket.

Balear 2021.03.07 18:03 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.9.6]

krino30 2021.03.07 18:02 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3]

griffs 2021.01.04 15:59 - Megtaláltam
66 km-es bringatúrán. A 2-3-4-5 pontra valóban jó túrát lehet felfűzni, kiegészítve a Farkaserdővel, az 1-es meg kitalálható.

Ricsi 77 2021.01.01 13:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.8.3] :) Több út alatt szedtem össze a ládákat.:)

kitkat0123 2020.11.22 15:20 - Megtaláltam
Nagyon szépen köszönöm a rejtést és a munkát, amit a láda kihelyezésébe fektettél.
[Geoládák v3.7.6]

Robogo 2020.11.22 15:19 - Megtaláltam
Siófoki hétvégén Celldölölkön volt dolgunk, ezért tettünk egy kis ládázós kört Sárvár felé kitkat0123-al. Hu-s és com-os ládát se hagytunk megtalálás nélkül. Második megállónk ma a Ság-hegy volt. Nagyon tetszett a kráter. Jó időszakban voltunk, így tudtunk szedni kökényt is. Kemenesaljai keringő harmadik pontját két hete kerestük fel, a többit ma. Gyorsan meglettek a pontok.
Köszönöm a rejtést!

karcsi9641 2020.11.07 12:59 - Megtaláltam
Megtaláltam.
Az állomások sorrendje: 3-2-4-5-1
A másik három láda miatt amiket mára beütemeztem, így volt célszerű.
Ebben a gyönyörű őszi napsütésben nagy élmény volt ez a "tekergés" ezen a szép vidéken.
Köszönöm, hogy idecsaltál.

DSCN3410-001DSCN3415-001
DSCN3416-001 
kir6 2020.10.24 16:07 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.4]

Kogerj 2020.10.01 15:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.7]

Hektor 2020.09.05 13:35 - Megtaláltam
Köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.6.0].

IMG_20200905_085540IMG_20200905_092937
IMG_20200905_110347IMG_20200905_130035
IMG_20200905_132844 
Butchman 2020.08.09 13:48 - Megtaláltam
[g:hu 1.6.4]

Brand Dia 2020.08.07 15:33 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

BrPepe 2020.08.07 13:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.5.3]

GBoys 2020.08.02 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.55
Megtaláltuk!
Köszönjük a rejtést!

N.Zs. 2020.07.11 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.48
Jó hosszú multi, és tényleg autós...
Fordítva autóztunk.
1. KISSOMLYÓ-HEGY: remek helyszín. Itt már bedurvult a szél, így az uzsonnát nem tudtuk a kövön ülve megenni. Ez a pont vitte a pálmát
2. KÖCSK: nem időztünk
3. CELLDÖMÖLK: GCCeDo -ba beillesztettük.
4. MESTERI: az útszéli zárva lévő kápolnánál sem időztünk
5. SITKE: ez a kápolna igen jelentős méretű, de persze ez is el van zárva....

IMG_6964IMG_6965
IMG_6977IMG_6988
IMG_7105IMG_7101
IMG_7106IMG_7108
IMG_7111IMG_6994
KP1965 2020.06.30 10:10 - Egyéb
Hatnapos Kéktúra Kőszeg és Sümeg között, 174 km gyaloglás, 15 bélyegző és 18 GC találat.
Ennek a multinak csak az első pontja esett az útvonalunkra, így egyenlőre csak ez a jelszórészlet van meg. Viszont úgy érzem, hogy a kápolna, a kálvária és Balázs Fecóék értékmentő munkája maximálisan megérdemelne egy önálló ládát Sitkén.

anita4 2020.06.27 14:17 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v3.4.1]

Zsókica és Lackó 2020.06.26 15:23 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.5]

ha2 2020.05.30 15:08 - Megtaláltam
Szép szám.

anettx 2020.05.30 15:08 - Megtaláltam
TFTC!
Erdész láda nyomán - Farkaserdő és ami belefér...
Sikeresen összeadtuk:) az 5. pont jó, a többit meg betudom annak, hogy régi láda.
[Geoládák v3.4.0]

gckeke-IMG_2763 
Hörcsög 2020.03.29 16:44 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.07
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! :) Nagyon tetszett ez a gigamulti, kerékpárral is szép és élménydús lehet a begyűjtés, azonban most autóval vadásztam le. Kiemelném a Király-követ a Kis-Somlyóval, mint érdekes geológiai látványosságot, de a többi pont is pont rendben van!

Pibo 2019.12.30 23:59 - Megtaláltam
Köszi,,

Strombus 2019.11.22 16:21 - Megtaláltam - KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.54
Tetszettek a bemutatott helyszínek. Azt hiszem, ma már mind külön ládát kapna.

A ládát kőfészekben találtuk, a tetején a lehető legnagyobb, egy kb. gyerekfej nagyságú kő. A doboz így természetesen törött. :-( Cserének ilyen körülmények között nem láttuk értelmét. Új rejtekhelyre, rejtési módra van szükség. :-(

2019 11 22 Sitkei kápolna homlokzat GCKEKE-12019 11 22 Sitkei kápolna Belső GCKEKE-1
2019 11 22 Sitkei kápolna előtt emlékoszlop GCKEKE-12019 11 22 Sitkei kápolnán kálvária X stáció GCKEKE-1
2019 11 22 Sitkei kápolnánál kálvária XII stáció GCKEKE-12019 11 22 Mesteri Árpád-kori kápolna GCKEKE-2
Péter60 2019.11.22 16:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 4.54
Jó kis számolgatós ősmulti! Valamennyi pontja tetszett, a ládának viszont jó lenne találni egy új helyet!
Ez a 3500. találatom, és még mindig nem unom:)!

RED75 2019.10.18 11:50 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4 web: 4 átlag: 3.67 súly: 3.05
Megtaláltam, köszönöm a rejtést!

DSC03308 
NagyKG 2019.09.29 18:00 - Egyéb
Sziasztok!

Sajnos a ládát rejtő "akácost" kivágták. Szerencsére a ládát a favágók nem vitték el, hanem lerakták az út melletti szikla tövébe. Visszarejtettem az egyetlen állva hagyott fa tövébe kövekkel álcázva. Koordináta maradt.

20190929_181554[1]20190929_181604[1]
20190929_181708[1] 
vadalma28 2019.07.14 17:30 - Megtaláltam
Köszi

Ignis9 2019.07.14 12:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.85
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. :)

Attibati 2019.06.30 12:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.50 súly: 4.55
Celldömölk - Ság-hegy - Mesteri - Vásárosmiske - Sitke - Köcsk - Egyházashetye - Celldömölk 68 km
A mai nap túrájának a gerincét ez a láda adta, útközben meg szedegettem az útba eső pontokat.
Az útvonal tervezése során valahogy átsiklottam az 5. ponton. Az tűnt fel a 4. pont után, hogy még nem találkoztam a hagyományos ládával. Egy kis nyomozás után meglett a végpont helye is, a terepezést már valahogy nem kívántam ebben a hőségben. A végláda rejtése - hogy is mondjam - sajátságos.

Paul 2019.06.22 13:10 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.2e]

GYEZegzug 2019.05.28 17:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.43
Hatalmas viharban, elmaradt a tervezett találkozó az erdei vaddal. Irány haza mert itt úszik minden. Köszi szépen a lehetőséget.

gyuri 
zaskl 2019.04.28 12:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést. ZASKL

Mathau 2019.04.20 14:36 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

povyagi 2019.04.20 14:34 - Megtaláltam
\o/ Hurrá, megvan! [g:hu 1.6.2y]

GJoe 2019.04.14 17:14 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

szabolcsvarga04 2019.02.17 15:42 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.26
köszönjük, meglett!

piadam94 2018.11.11 17:29 - Megtaláltam
Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.5]

vanek01 2018.10.28 14:57 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

MoMaszter 2018.10.22 17:18 - Megtaláltam
Kemenesaljai geoládázásunk egyik "gerince" volt ez a multi. Köszi a pontok összegyűjtését és közreadását! :)

distike 2018.10.11 11:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.53
Köszönöm a rejtőnek,hogy elvezetett erre a szép vidékre.

Csizmások 2018.10.08 17:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.6.0c]

agyorgy 2018.08.05 13:13 - Megtaláltam
Meglett:) [Geoládák v2.2.4]

Schlégl 2018.07.26 16:26 - Megtaláltam
Az OKT teljesítés közben kétrészlezben össze szedtük. Megtaláltam, köszönöm a rejtést! [Geoládák v2.2.4]

JAck:66: 2018.05.12 15:49 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.4]

Szabó família 2018.05.12 15:41 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.23
Megtaláltuk, köszönjük a rejtést! [g:hu 1.5.4j]

csg69 2018.05.06 17:46 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.35
Nem bonyolult a feladat, mégis sikerült kihagynom egy pontot :) viszont a rejtő nagyon szívélyes volt, és kisegített a Sitkei részlettel :)
Köszönet érte :)

Parmerozpazepan 2018.02.05 16:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.87
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Érdemes multi. Sok-sok kékellő dombot láttam a téli párában :) A falvak valaha szebb napokat láthattak...
A kissomlyói kilátás lenyűgöző, tudnék üldögélni itt egy pince előtt, nyárestén fröccsözgetve :)
Majdnem végig aszfaltút visz a ládáig, ami egyrészt törött (logbook még száraz), másrészt intenzív fakitermelést végeznek körülötte, az akácosban. A ládát biztos megtalálták, de eddig nem bántották.
A sitkei feladványt kicsit pontosítanám: az eredeti fasor tagjainak száma a megfejtés. Ui. a hársfasor az idők folyamán kiegészült kissé...

bagolyvera 2017.12.28 18:23 - Megtaláltam
Megtalálás, köszönöm a rejtést! Tetszett!!

somga 2017.12.25 14:00 - Megtaláltam
Karácsonyi autóstúra során, gyönyörű napsütéses időben.Köszönjük.

IMG_20171225_140156IMG_20171225_140208
carmin 2017.10.26 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.49
Tetszettek a helyszínek, és a Királykőtől a kilátás. Köszönjük a rejtést.

DSC07383DSC07397
DSC07407DSC07417
DSC07435DSC07436
DSC07437DSC07439
gege68 2017.08.27 14:08 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

petheovacka 2017.08.26 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.78
Normális emberek kánikulában strandolnak, én geoládázom. Jó kis roadolás volt. :) Sitkén nem jutottam a kápolnához a rockerek miatt, így tippeltem, bocs. Kösszi a rejtést!

kilátása lovam
 Béla kapja az íveta kráter
tornyos 
NagyKG 2017.08.13 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 3.65
Megtaláltam, köszi!

Vasárnapi bicajozás: Kapuvár-GCKEKE-GCkhgv-Kapuvár útvonal, csodálatos vidéken 135Km.

Sokáig halogattam eme láda felkeresését, mert túl nagynak találtam az egyes pontok közti távolságot, de így a GCkhgv-vel együtt egy nagyon kellemes kerékpártúra kerekedett belőle. Volt benne minden ami egy biciklitúrához kell: aszfalton gurulás hátszéllel, jól járható földes utak, kilátás gyönyörű panorámával, és egy kis városi forgalom is.

Külön élmény volt számomra, hogy az eredeti -13 éves, ennek ellenére jó állapotban lévő- logbook-ba logolhattam.

tabletta 2017.07.29 18:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.17
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

nmárti 2017.04.29 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.33
Ez a környék több, mint gyönyörű. Ide többször visszajövünk még! Köszi a rejtést!

 
feldelaci 2017.03.26 15:33 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.5.3y] [wapon beküldött szöveg]

feldefanni 2017.03.26 13:08 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.41
Megtaláltam.

bmxlacko 2017.03.26 10:09 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.39
Megtaláltam.

Göde 2016.12.08 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.54
Szép helyek, köszönöm a kirándulást. Közben egy kellemes pihenő a Mesteri Termálfürdőben, majd egy remek halászlé a mellette lévő "Rácz Ponty"-ban.

Szejbi 2016.10.19 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.21
Köszi a rejtést!

Baktercsiga 2016.09.14 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.16
Köszönjük a rejtést.

Baktercsiga 
Hiuzmama 2016.05.14 17:30 - Megtaláltam
Párduc50-nel közös keresés és találat. Szép túra volt, köszönjük a rejtést! A Kissomlyón akácokat ugyan nem láttunk a megadott helyen, de azért a láda meglett a bozótban.

Párduc50 2016.05.14 17:29 - Megtaláltam
Meglett mind. A Kissomlyó kissé necces volt, a turistautat nem találtuk, és a vizes fű is igen magas volt, de a láda a helyén díszeleg! Köszi.

hrekka 2016.05.01 00:00 - Egyéb
Hát én végigbogarásztam a dzsumbujt a Kissomlyón, de semmi... :( A helyek szépek és kissé csalódott voltam magamban. Az akácos alatt mit kell érteni? a pár akácfa a "tisztás körül"?

zalajaro 2016.03.22 11:25 - Megtaláltam
.

lembo 2016.03.17 10:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.71
Megtaláltam! [iGC] [wapon beküldött szöveg]
Siófoki szakmai programra tartva, a szokásos tavaszi ládázás második találata. Egyedül keringőztem, autóval. A királykő megközelítése tényleg nem egyszerű a magánterületek (szőlők) érintése nélkül. Celldömölkön éppen piac volt, így az árusok figyelő tekintete mellett olvastam le a jelszórészletet.
Lembo

bumbika 2016.03.13 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.79
OK!

anettnori 2016.01.02 18:32 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.17 súly: 4.11
Megvan! [g:hu 1.5.1w] [wapon beküldött szöveg]

Utolsónak az első pontot kerestem meg, ezzel akadtak gondok a bejelentésnél. Köszönet a segítségért!

IMG_2187IMG_2190
jgabor 2016.01.01 15:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.31
Újévi keresgélés. "Autós" megoldást választottuk, köszönjük a lehetőséget.

Repcsi 2015.10.25 18:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk, köszönjük szepen! Kissomlyo nagyon szép, de mivel mar esteledett, ezért kicsit nehezen tájékozódtunk. Ebből kifolyólag valakinek a portáján keresztül közelítettük meg a ládát, ezúton is elnézést kérünk!

Köszönjük a rejtést!

Feri0705 2015.09.18 12:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.62
Megtaláltam. Jó kis körút volt.

stmester 2015.09.03 09:45 - Megtaláltam
megvan köszi

Access Denied 2015.08.21 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 4.18
Jó kis kör volt. 1-2-3-4 autós, a láda autós és terepes kerekes bicajos megközelítéssel. Régóta szemezgettem ezzel a multival, most a celli lazulás előtti záróakkordként begyűjtöttem végre.

Köszi a rejtést!

szalaij 2015.08.13 14:30 - Megtaláltam
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. Királykőnél a ládát cserélni kell, mert repedt!

acs54 2015.08.02 14:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Köszönjük a rejtést!

gia25 2015.07.12 15:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 2.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 2.00
Az összes helyszínnek meg van a maga varázsa,de maga a Kissomlyó-hegy tetszett mindkettőnknek a legjobban. Ahogy jöttünk le az aranyló gabonamezők, és napsütötte Ság-hegy látványa szinte arra sarkallta az embert, hogy átölelje a tájat. Ezt a társam mondta, de teljes mértékben egyet értek vele.:)

Skali&Margó 2015.05.31 18:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.87
OK!

benist 2015.04.29 15:20 - Megtaláltam
Jó nagy kör volt, de sok érdekes látnivalóval. A Kissomlyót a temető felöl másztam meg. miután nem akartam magántulajdont háborgatni az amúgy elhagyatott tájon, egyszer legalább megkerültem a hegyet a Királykőig.

v.bogika 2015.04.19 16:29 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.09
Délutáni kirándulást akartunk tenni a lakhelyünkhöz viszonylag közel, ezért választottuk a keringőt.

Sitkei kápolnánál nagyon sokszor jártam már a rockfesztiválnak köszönhetően, de egy üres domboldallal teljesen más a hangulata. :) Szomorú voltam, hogy még a kapu is zárva volt, így a közelébe sem férkőzhettünk. Minden esetre, ez a pont megérdemelte a figyelmet.

A második pont Mesteri volt. Hát tucatnyi meg egy ilyen kis kápolna van, mint ez. Ráadásul a helyiek is úgy néztek minket, mintha még nem láttak volna a faluban idegent. A kilátásos pont nekem szintén csalódás volt, bár erről az oldalról még nem láttam a Ság-hegyet.

A harmadik pontot hagytuk utoljára, mert hazafelé Celldömölk van legközelebb. Nekem ez pont kilógott a sorból. Cellhez van már egy multi, az jól bemutatja a várost, és értem én, hogy erre a pontra azért volt szükség, mert Cell is a Kemenesalján van, de nekem valahogy ez nem jött át annyira.

Köcskön a látványosság szintén elég elhanyagolható.

A Kissomlyó viszont akár egy külön ládát is megérdemelt volna, mert az meg annyira szuper. A helynek akár saját multija is lehetett volna, első pont mondjuk a Királykőnél, második a Kráternél... Itt nagyon jól éreztük magunkat minden esetre! Hét ágra sütött a Nap, láttunk gyíkokat. De a láda oltári dzsumbujban van elrejtve. Egy "muglinak" nyilván meg sem fordul a fejében, hogy oda bemenjen, szóval értem a koncepciót, de nem hiszem, hogy félni kellene itt az illetéktelen kezektől egy kevésbé bozótharcos helyen.

Szóval, mi ezt a ládát nem nagyon tudtuk hova tenni. Kb. a fele nem volt annyira érdekes, a másik fele meg megérdemelne egy külön ládát. Ettől függetlenül természetesen köszönjük szépen a rejtő áldozatos munkáját! Végtére is mindenképpen pozitív emlék, ami főleg a Kissomlyónak köszönhető! :)

parrish 2015.04.05 00:00 - Megtaláltam
Megtaláltuk.

L-200 2015.04.05 00:00 - Megtaláltam
Megvan.

dendeocse 2015.01.04 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.82
Az utolsó ponton a doboz szabadon hevert. Nem tudom, hol volt az erdeti hely, most egy fa mellett van kővel, kéreggel és avarral takarva.

macikupac 2014.07.26 12:32 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.37
Celldömölki nyaralás 15.

A cell'i multihoz hasonlóan ezt is több (szám szerint 4) napig kerestük. A sorrend 3-1-5-4-2 volt. A celldömölki pontot a Vulkánpark és a Ság-hegy felkeresése előtt néztük meg. A templom épülete kívülről és belülről is nagyon tetszett. Másnap a sárvári városnézésre menet a sitkei templomot néztük meg. Igaz, ezt csak kívülről, mert zárva volt. Ezt nagyon sajnáltam, mert igazán tetszetős volt a hely. A harmadik alkalommal a sümegi vártól hazafelé, egy zápor után közvetlenül jártunk a Kissomlyó-hegyen, a Királykőnél. Érdekes helyszínnek bizonyult ez is. Kár, hogy a tanösvényből gyakorlatilag nincs semmi. Legvégül a köcski haranglábat és a mesteri templomot kerestük fel egy majd' egész napos sárvári fürdőzés előtt. Köcskön láttunk egy nagyon szép kőből készült út menti feszületet is, de a prímet a mesteri templom vitte el. Ennél a helyszínnél is hiába próbálkoztunk a bejutással, nem jártunk sikerrel. Összességében szép, érdekes és értékes helyszíneket láttunk, sokat ront az összképen a leolvasós virtuális jelszavakkal való operálás. Öcsipók medvénk járt velünk a pontoknál.

[wapon beküldött és később kibővített szöveg]

kobcikrajci 2014.07.03 15:16 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.28
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget. [g:hu 1.4.30x] [wapon beküldött szöveg]
Sárvár környéki bicajos körtúra 4 multival. A mai nap útvonalát ez a multi jelölte ki, kellemes napi tekerést biztosítva szép útvonalon, apró falvak között. Szerencsére a celli kitérő nem terhelt, mert azt már korábban begyűjtöttem. A láda közelébe érve megszűnt az út, de a szőlőjében éppen munkálkodó tulaj segített, hogy a bal szélső tőkesor mellett lehet megközelíteni a követ. Láda szabadon hevert a gödörben, fa tövébe visszarejtettem.

Cseber 2014.05.20 11:00 - Megtaláltam
60 km-es biciklitúrán megtaláltam.
Vagyis 4 pontot találtam meg, a ládát nem, csak egy üres zacskót. A jelszórészletet csbagi adta meg.

karathl 2014.02.21 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.40
Ruborral közösen megtaláltuk.

Rubor 2014.02.21 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.21
Nagyon tetszett ez a multi, összetett és összeszedett volt, köszönöm! A Királykőnél a láda ép, most, levelek nélkül könnyű volt megtalálni.

Dömemama 2013.12.29 12:30 - Megtaláltam
Köszönöm!

urbanj 2013.07.22 00:00 - Megtaláltam
Minden pont tetszett. A Királykő is csudaklassz hely! A láda sajnos nem lett meg a dzsindzsásban. Jelszó részletekkel emailt küldtem.

[Jóváhagyta: RIPTOR, 2013.07.24 15:24]

 
Bala1 2013.06.01 17:40 - Megtaláltam
Sikerült bőrig áznom, de így még kalandosabb volt.
Nagyon tetszett minden pont. Köszi!

pockok 2013.05.08 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.90
A ládával kezdtem. Az akácosban sűrű az aljnövényzet, jelenleg kb. térd/comb magasságú (a fák oldalsó ágai 1 m körül kezdődnek). Ha az előttem ott járók nem tapossák le a füvet néhány ösvényen, akkor szerintem nem lett volna meg. Így is percekig tipródtam, a GPS szerint 2-3 m-re, a valóságban pedig 1 m-re a rejtéstől, mire hátulról észrevettem.
A többi pont már simán ment. Rendszeresen járok ugyan a környéken, mégis ritkán jutok be a Sárvár-Celldömölk-Jánosháza háromszögön belülre. Szép vidék, éppen ideje volt!

(Képek is lesznek, hamarosan...)

annamatyi 2013.04.13 09:51 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.01
Ennél hosszabbra nyúló ládakeresés csak a GCVGKV lesz majd. 2008 novemberében az első négy pontot felkerestem. Azóta többször jártam a Kissomlyó mellett, de valami miatt nem jutottam el az 5. pontig. Most meglett. Kocsival egészen a Király-kő alatti tisztásig fel lehetett menni. Érdekes módon az utat pár jelzőtábla is jelzi (pl. Király-kő felé, Kráterhez vezető út). A tiszta időben szép kilátást nyújtott a hegytető, az akácosban lévő rejtek még megközelíthető volt. Köszönöm a rejtést!

Sitke
Király-kőSág-hegy a távolban
Somló a háttérben (kissé takarva) 
SünVeedee 2012.12.29 14:20 - Megtaláltam
Köszönjük a rejtést és a jelszó megfejtésében a segítséget! Tanulság, hogy figyelmesen el kell olvasni a jelszóképzés módszertanát és csak utána segítséget kérni! :)
Év végi ládavadászatunk nyitó és majdnem záróládája is lett ez a kemenesaljai keringés. A záróponttal kezdtük, majd 2 napra rá Celldömölkön fejeztük be mindvégig ragyogó napos időben. Mindenkinek ajánlom körbejárni!

csbagi 2012.10.24 12:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.73
Egy hónappal ezelőtt biciklivel jártam a környéket, akkor begyűjtöttem a 4-5-1 pontokat. A maradék kettőre ma került sor.
Nagyon jó kis biciklis multi! Szép a sitkei templom (kár, hogy nem tudtam bemenni), és persze a celli is, és nagyon tetszett a Kis-Somlyó az egész hangulatával, a kilátással. De a legjobban az tetszett, hogy ahogy bicikliztem egyik helyről a másikra, a Sághegy mindenhonnan látszott, és persze mindig kicsit másképp.

Egyházashetye és Köcsk közöttKöcski harangláb és a biciklim
Előttem a KissomlyóKirálykő
Kilátás a KirálykőrőlKissomlyó
SitkeSitke
Celli templomA templomépíttető
Mesteri 
Petike83 2012.10.20 12:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 2.52
Megvan! [wapon beküldött szöveg]

befi 2012.10.06 14:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.26
köszönjük

comp@ss 2012.08.20 00:00 - Megtaláltam
hőgutás autózás hazafelé csavargással a GCHAJT után. Köszönjük, hogy nem unatkoztunk hazafelé!

csabavezer 2012.07.21 17:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.25
Szakadó esőben, és bringával :). De nagyon jót tekertem, köszönöm :)

Csaba & családja 2012.07.17 15:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 4.37
Két részletben kb 1 év elteltével.

turazo007 2012.05.20 09:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.66
Megtaláltam. Köszönöm a lehetőséget!!!!!:-) [g:hu 1.4.11] [wapon beküldött szöveg]

sutyi_a_hegyrol 2012.05.06 17:48 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Köszi a rejtést! [g:hu 1.3.29] [wapon beküldött szöveg]

Pirog&Kata 2012.05.06 15:34 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.73
Megtaláltuk. Szép biciklis karika volt. Köszönjük a rejtést.

Ani&Roli 2012.04.29 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.49
Megtaláltuk

Fakopács 2012.03.16 12:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.23
Sokszor jártunk már errefelé, de Kemenesalja megismerése valahogy kimaradt. Köszi, hogy megmutattad a környéket.

Wartburgos 2012.03.04 12:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.25
Autós láda keresés szinte az utolsó méterekig.
Sitkei kápolnát szívesen megnéztem volna de sajna zárva volt .

 
freefor 2012.02.19 13:41 - Megtaláltam
Megtaláltuk. :D

heyjoe 2012.02.18 16:00 - Egyéb
Enkelivel erre jártunk, hát megnéztük.
Köszöni, jól van :)

 
Hajo 2012.01.28 15:41 - Megtaláltam
köszi!

felmentünk a Ság-hegyre is
 
NAKMFM 2011.11.06 13:02 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.65
Két nap alatt szedtük össze a jelszó részeket, és mindegyik része tetszett. A város ugyanúgy mint a "hegy" mászás. :)

Köszönjük a rejtést!

NAKMFM

Fazék 2011.10.25 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 4.31
Délelőtti öltönyös program után délután túracipőt húztam és megkerestem pár ládát a Kemenesalján. Minden pont érdekes volt, de nekem a Királykő tetszett legjobban... talán azért mert megettem a hegytetőn kb. fél kiló finom, érett kökényt.

Csaba és Kati 2011.09.18 16:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.66
HEURÉKA! Megtaláltuk, köszönjük! [wapon beküldött szöveg]
Jó kis multi, amely nagyon érdekes és szép helyekre vitt el.

LogKirály-kő
TemplomSitkei kápolna
Sitkei kápolna 
koszta 2011.09.18 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.85
A sziklától nagyon szép a kilátás.

Dormatt13 2011.09.18 10:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 2.77
Ság hegyi kirándulás alkalmából :)

keszist 2011.09.18 10:27 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.78
A PLT játék keretében kocsival körbejártuk ezt a multit is, igaz fordítva. A Király-kő-ről valóban csodaszép a kilátás.

közös nevező 2011.08.11 00:00 - Megtaláltam
Ezeken a helyeken még nem jártam, újdonság volt.

V_Gabor 2011.07.10 14:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 3.81
Az utolsó pontnál a tuhu útvonalak kicsit megviccelte, jót sétáltam a rekord melegben! :)

Köszönjük, megtaláltuk! Mónika és Gábor (Android+g:hu, 60CSx) [g:hu 1.3.15] [wapon beküldött szöveg]

 
ngbriell 2011.07.02 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.80
Megvan!
A virtuálisakat már pár napja begyűjtöttük, igazi autóból kipattanós villámleolvasások voltak. :)
A Királykőhöz csak ma mentünk ki, hát ahhoz képest hogy nincs is magasan, a tetejéről eszméletlen a kilátás, IV. Béla nagyon jó kis helyet talált. :) Pont megeredt az eső, de a ládát rejtő akácosban szárazon meg tudtuk várni, míg eláll. :)

Köszi a lehetőséget, tetszett!

ngbriell és Roland

 
herrbert74 2011.06.19 14:48 - Egyéb
Utálom az ilyen szétszórt multikat. Kéktúrázás közben nincs esély megtalálni az összes pontot. Ki tudja, mikor járok erre megint? Tetszett a kápolna környéke.

 
DBlasius 2011.06.07 18:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.69
Jó kis templom kör volt. A sitkei nagyon tetszett.
Kissomlyó hegyen még őzekkel is találkoztunk, meg finom cseresznyével a fán. :)

Köszönjük a rejtést!


rero72 2011.05.07 17:06 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.50 súly: 2.92
Autóval jártuk végig a távot. Sok jó helyen jártunk és közben párhuzamosan még két ládát megkerestünk.
Nekünk csupán a láda elrejtése nem tetszett. Lehet, hogy nehéz jobb helyet találni, de az akácás sehogy sem nyerte meg a tetszésünket. Tüskés, bökős, virágzáskor tele van méhékkel. Egy szó mint száz nem szeretjük a dzsumbulyos rejtéseket.
Segítség az utánunk jövőknek: a ládát egy fakéreg alatt találtuk, tehát már nem korhadt fatörzsben.
De mindentől függetlenül nagyon jót túráztunk és ez a lényeg.

Judit+Robi

 
Doric és Laszisz 2011.03.14 14:05 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.72
Sok érdekes helyszínt láthattunk, köszönjük szépen. Ezúttal autóval keringtünk.

alexp 2011.03.05 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.81
Megvan. Jó kis kirándulás volt.
A szőlőhegyen nulla forgalom, némi sár, így könnyen le tudtunk parkolni.

sebyadri 2011.02.28 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.98
Utoljára Sitkén, a rockfesztiválon voltam. Nem tudtam, hogy itt is van "láda". Köcsk-ön a harangtorony megtréfált minket...:D egy kicsit elnéztük, de meglett.
A krátert érdemes megnézni!
Köszi a rejtést!

Ui: 100. ládám!!!!!!! :D

KirálykőMesteri kápolna
Köcski harangtorony 
VasiPeti 2011.02.28 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.84
Megtaláltuk!
Köszi a rejtést!

Kandi1 2010.12.28 12:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.99
Megtaláltuk, köszönjük.

Pales 2010.12.28 12:58 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.26
Körbe autóztuk. A királykő megközelítés nem egyszerű, szinte be kell állni a parkoláshoz az autóval egy magántelekre. Épp dolgoztak ott valamit, de egy rövid köszönés után nem kérdeztek semmit.

GCsoka 2010.11.28 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.47
Végigjártuk...megnéztük...megtaláltuk.

columbo 2010.11.02 12:34 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.51
köszönjük :-)

Stn72 2010.10.02 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.52
+van!

nogacsalad 2010.09.24 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.25
Kimerítő, vad, autós ámokfutás....
A környék egyéb geopontjaival együtt került becserkelésre.
Igazából az utolsó pont tetszett! Itt végre valódi látnivalót, kilátást, és gyalogsétát is kaptam ajándékba. Hangulatos kis szőlőhegy, a maga présházaival, zegzugos utcácskáival, csapásaival, gidres-gödrös telkeivel. Cseppet szemetes a ládika helye, no de ez Magyarország, így nem lepődtem meg rajta nagyon.
Igyekeztem diszkréten ládakeresni, mert éppen nagy mezőgazdászkodás folyt mellette :o)
Ajándékot nem cseréltem.

Hz 2010.09.20 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 4.09
Cell d' mölkör.

Kerékpáros kupa: 79 km

Találat 
bohrmann 2010.08.21 11:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.50 súly: 3.55
Tetszik a kompozíció, sok érdekes helyre eljutottunk, nem túl nagy kör keretében.

ENKELI 2010.08.20 19:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.71
Befejeződött a kör :)
Nagyon jó volt biciklivel végigtekerni a környéket!
Szépen bemutatta a láda a vidéket!
A Kissomlyón pedig még mindig szép a kilátás!
Remek rejtés!

Sitke
fraufamily 2010.08.20 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.74
Megtaláltuk.

A füzet elázott a dobozban lévő tollak nem működnek.

A helyszínek amúgy szépek voltak.

1252 2010.07.09 11:45 - Megtaláltam
Jó kis túra volt. Köszi a rejtést!

 
HajniNagyi 2010.06.05 17:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.85
Autóval jártuk végig a pontokat. Tetszett a keringő, jöhet még egy tánc, mert testvéremékkel(Babybearly25) elmegyünk bicajjal is:)
A ládát nem találtuk, meg persze a GPS is lemerült, töltő nélkül indultunk útnak... :(
Köszönjük RIPTOR a gyors választ és a segítséget!

[Jóváhagyta: RIPTOR, 2010.07.11 15:55]

csipet_csapat 2010.05.09 15:17 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.26
Május 1-én megkezdve, ma befejezve. Nekünk leginkább Sitke és Kissomlyó romantikus utcácskái tetszettek.
Köszönjük a meghívást!

Nagyon messze ellátni:)Tényleg!
Ő is méltán szeretne a multi tagja lenni!Sitke1
Sitke2 
tádé 2010.04.25 16:15 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.86
Figyelemre méltó pontokat mutatott meg a keringő.
Köszönöm a táncot! :)
Tádé

 
aDoc 2010.04.11 14:14 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.58
Többé-kevésbé hosszasan időzőknek ajánlom a Deja Vu Panziót (Celldömölk)

Romtemplom1Romtemplom2
 
Webber 2010.04.10 11:29 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 3.5 átlag: 3.33 súly: 3.26
fájnli [wapon beküldött szöveg]
Szerintem felesleges ilyen hosszú multit csinálni, szinte csak az autósok mennek rajta végig egy nap alatt, annak meg nem nagyon van értelme. Szerintem a Királykő (meg a kráter) megérne egy külön ládát.
Tavaly márciusban lett meg a multi eleje, augusztusban a közepe, most pedig a vége.
A Ság-hegynél rengeteg turistával találkoztam, némelyiknél gps is volt, nem tudom, mit csinálhattak - a túrázáson kívül. :-D
Ma összesen kb. 83,3 km-t tekertem, ebből ~ 70% szembeszél.

Házilag
Műkutya
Még tavalyról...
krypton 2010.04.04 18:00 - Megtaláltam
megvan!

cica-nyuszi 2009.12.30 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 1.30
A láda nem egy fa alatt volt, hanem a szikla tövében. Úgy lett meg, hogy véletlenűl belerugtam.
a jelszórészletek megvannak de nem fogadja el a kódot, lehet hogy a sitkei fák közül többet találtunk meg?:D

[Jóváhagyta: RIPTOR, 2010.01.10 14:37]

pero 2009.12.11 12:30 - Megtaláltam
megvan

jarod 2009.11.24 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.11
Kissé hosszú volt, de megérte

Mr Zerge 2009.11.14 14:40 - Megtaláltam
Meg van. részletesen később... [wapon beküldött szöveg]

Gyros 2009.11.06 16:33 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 3.83 súly: 3.93
Vas környéki kalandok 15/6

A Sitkei templomnak ki lopta el a fél tornyát ? :)
Egy faluval arrébb meg lomtalanítóknak nézett minket a helyi körzeti megbízott :)

Nem mondta meg a jelszót :)Király kő
Itt mi is rövid pihit tartottunkSitke
prodg 2009.11.06 16:33 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.82
8/20 Fantasztikus közös ládázás régi (Gyros) és új ismerősökkel Tomi_Bp, Dzsozy!

Dzsozy 2009.11.06 16:33 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.79
Gyros féle Celldömölk, és környéke ládázás. Remek nap, remek társaságban.
Ritkaszép a templom, de hol van a templomtorony? :DD
Köszönjük a rejtést!

 
Tomi_Bp 2009.11.06 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.28
19/9

Drive-in

 
puppi 2009.10.06 13:35 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.05
Megtaláltuk.
Értékelés: - sitkei kápolna: 4
- Mesteri kápolna: 2
- Celldömölk (templom): 4
- Köcski harangtorony: 2
- Királykő: 5
- Útvonal: 5
Szerintünk :)

vt54 2009.10.01 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.97
Büki üdülésről hazafelé kis kitérővel a Kissomlyó, Ság-hegy környékén található két multit jártuk végig a csodálatos nyárvégi időjárásban. Ez ugyan egy közel 100 km-es kerülő utat jelentett, de megérte. Ez a vidék eddig kimaradt, de - hála ennek a két rejtésnek - most gyönyörködhettünk ennek a nem mindennapi tájnak a szépségében. Nagyon tetszett a Királykő és a rejtés, s bár fényképező gépet nem leltünk, sajátunkkal sok szép kép született.
Köszönet a rejtőnek az utólagos segítségért.(Egy számot elírtam)

Köszönjük a rejtést: vt54, Ica

Á&K 2009.09.09 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 1.30
Nagyon kellemes kirándulás. Köszönjük!

brekeke 2009.08.01 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.23
Nagyon szép volt ez a " keringő".A Sitkei kápolna különösen tetszett.

hacsabi 2009.07.12 15:10 - Megtaláltam
Hát nem egy nap alatt jutottunk a végére. A multi túl nagy területet ölel fel, de tény hogy szép helyekre vezetett el. Köszönjük a rejtést

Hartyi 2009.07.12 15:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 2.90
Két részletben gyűjtöttük be a pontokat és ma sorra került a láda is!
A kilátás remek viszont a ládára és zacskójára egy egész hangyaraj telepedett és petézett le, ezért nem tettük vissza a faüregbe hanem közel hozzá egy szikla oldalába van letakarva kéreggel!
Köszönjük!Hartyányi Család

divi 2009.06.01 16:20 - Megtaláltam
megtaláltuk

ngergo20 2009.05.03 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Szép volt a táj meg szerencsére az idő is!!

heyjoe 2009.05.03 11:10 - Megtaláltam
Szép kör volt, két részletben, tegnap Mesteri, Köcsk, ma Sitke, Celldömölk, Kissomlyó.
A ládában lévő toll nem fogott, ott hagytunk egy másikat.

ngergo a tájat kémleli 
foximaxi 2009.04.14 11:04 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.72
Remek.

Atmosz&Zozmosz 2009.04.12 19:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.24
A nap utolsó találata. GCHAFO után levezetésként autós túra, s még a ládához is elég közel tudtunk autóval jutni. A Király-kő is nagyon tetszett. Köszönjük!

zem 2009.04.11 12:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.57
Régi adósság, illetve félbehagyott multi volt. Ma a gyerkőc kontroll-vizsgálata után a 2-es + 4-es pontot, és a ládát kerestük meg. Komoly munka van ebben a multiban, és tényleg keringtünk egy alaposat mire a végén felértünk a Királykőhöz. No ez a kő volt teljes újdonság a dologban, örülök, hogy láthattuk. A táj a megszokott Kemenesalja: szép, biztonságot adó, melegséget árasztó, nyugodt. Köszönjük a rejtést!

É&T 2009.04.05 13:45 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.09
Sárvári hétvége 3/3.Gyönyörű időben,kellemes túra.Köszönjük!

tcsb 2009.04.04 18:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.33
Túlzás nélkül állíthatom, rengetegszer autóztunk már el az érintett települések mellett, de mindig lusták voltunk. Mostanra már annyira zavart, hogy nem szürke még ez a pont, hogy elszántuk magunkat. :)
Nem is csalódtunk, köszönjük.

Szlil 2009.04.04 18:15 - Megtaláltam
Szép időben tekeregtünk el otthonról felkeresni a Sümegi ládákat és ezt a keringőt.

takacsimre 2009.03.29 15:18 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.72
Feleségemmel esős időben jártuk végig a pontokat.

Yumi 2009.03.14 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.10
No kérem; számomra ilyen egy jó rejtés.Muglik elől kevés szúrósban és a környezettől nem elütően.Köszönjük !!

Jön a tavasz,nyílik a kökörcsinHa a király megpihenhetett, akkor mi is
Puszkany 2009.02.28 12:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 4.23
Sárvári strandolás előtt még tekeregtünk kicsit.

geobubo 2009.02.15 14:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.67
Sárvári wellness hétvége bemelegítés. Budapest felől érkezve ezt már begyűjtöttük.

logo 
jspanyik 2009.02.08 13:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 4.11
Sárvári wellness hétvégénk legjobb ládája! Egy kicsit borongós, helyenként esős időben kerestük fel a szebbnél szebb látnivalókban gazdag helyszíneket. Sajnos a célnál a kilátás nem volt igazán élvezhető és a naplóba se tudtunk beírni, mert a ládikában levő tollból kifolyt a tinta (a következő látogató hozzon egyet!) és a mienk (természetesen) az autóban maradt, de ennek ellenére minden nagyon tetszett!

Köszönjük a lehetőséget!

Mari és János

2in1 dream team :) 2008.12.27 15:14 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.71
A Celldömöki tér nagyon szép, és a többi pontot is érdemes volt felkeresni. :)
Köszi a rejtést.

Apostolok 2008.11.15 16:30 - Megtaláltam
Megtaláltuk. Az öt pontos multi végigjárása közben nagyon szép helyeket láttunk. A fordított sorrend volt a megfelelő, így a Kissomlyó-hegyet, még gyönyörű napsütésben fedezhettük fel.
A kápolnánál Sitkén ,már felhomályban számolgattuk a fákat.
A rejtések nehézsége pont nekünk való:)

KirálykőŐsz
távolságKöcsk
RagyogásKápolna
1817 (a múlt)Sitke
Zsiray család 2008.10.23 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.59
Megtaláltuk. Nem volt könnyű. jó rejtés...

Nebel 2008.10.16 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.65
Ezt a multiládát pont nekem találták ki!
:)
Amúgyis a környékbeli településeken dolgoztam, a pontok begyűjtése (2nap) nem jelentett gondot. A jelszó nagyon ügyesen van elgondolva, ez a negyedik próbálkozás, persze csak azért, mert nem olvastam el részletesen az összerakás módját.
:)
Végig érdekes és szép helyekre kalauzolt a rejtés, a kilátás a záróládától nagyon tetszett!
Köszönet a rejtésért!

 
kajakos 2008.10.09 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.85
Megtaláltam

padler 2008.10.03 14:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.54
Kellemes autós multi, Kissomlyó felől még az utolsó pontot is sikerült 80 méterre megközelíteni. A láda kicsit nehezen lett meg, közvetlenül a Királykő mögötti kis akácosban érdemes keresni.

padler + efemm

Éva 2008.09.26 17:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 3.5 átlag: 4.00 súly: 3.55
Csöglei vendégeskedés alkalmával, 3-2-1-5-4 sorrendben, közben más ládákat is beiktatva.
Alapjában véve tetszett a multi, bár Celldömölkön önálló ládát is el tudnék képzelni és nem értem, miért "maradt ki" Egyházashetye, Berzsenyi szülőfaluja. Idegen szőlőkben nem túlzottan szeretek autózni, és bár Kissomlyón nagyon szépen ki van táblázva a Királykő, egy kereszteződésben hiányzik csak a tábla, ott sikerült is a másik irányt választanom:-( (a jobb a helyes)
A leírásban talán érdemes lenne a községek története helyett (amit szerintem nagyon kevesen olvasnak végig) a nevezetességeket bemutatni, letölthető koordinátákkal egyetemben.

mjdgm 2008.09.11 14:02 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.77
Végig kerekeztük! Igaz, nem biciklivel, hanem autóval, de így is jó volt! :-))
Veszprém felől érkezvén logikusabb volt a pontok fordított sorrendben történő felkeresése, szerencsére a végén, az összeadásnál ez nem okozott gondot.
Királykő: Nagyon szép panoráma nyílik a Kissomlyóról, a Balatoni tanúhegyek éppúgy idelátszottak, mint a Sümegi vár! ...és a szőlő is finom volt! :-)
Köcsk: Felújították ugyan a harangtornyot, de csak három oldalára volt pénz?!
Celldömölk: Nekünk eddig sem végcélként, sem tranzitút pontjaként nem igen esett útba, pedig az ottani látnivalók igazán megérdemlik, hogy alaposan körülnézzen az idetévedt vándor! Szépen felújított és gondozott a központja, a székesegyház előtti tér! tetszett a sok virág és a tisztaság!
Mesteri: A rejtő ügyesen bemutatta, hogy a fürdőn kívül van ott más látványosság is!
Sitke: Ismert hely, ismert kápolna. Érdekes, hogy többször jártunk már itt, de a rejtekül szolgáló fasort eddig nem fedeztük fel!
Összegezve: Kellemes tájakon jó kis rejtések voltak, s ezek mindegyike érdekességet mutatott.
Köszönjük!

ghiago 2008.08.18 14:18 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.53
Útban a celli strand felé egy kellemes kirándulás volt. A láda melletti szőlősben egy kicsit csipegettünk, nagyon finom lesz! Köszönjük a rejtést!

Ahinana 2008.07.20 13:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.70
Eső előtti motoros kirándulás során kerestem meg a pontokat.
Köcsk-re egy kis kerülővel érkeztem, de azért sikerült.
Celldömölkön egy ideig a másik kúton kerestem az évszámokat, aztán ezt az akadályt is sikerült leküzdeni.
Köszönöm a túrát szép volt.

Ahinana

GeoRoni 2008.07.05 18:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Sárvár környéki ládázás 12/12
A mai nap levezető ládája. Tényleg igazi autós cache, igényes és érdekes pontokkal. Köszönet érte.

kiniczkyne 2008.05.25 15:28 - Megtaláltam
Apránként összeszedtük

Gyáva Oroszlán 2008.05.17 10:20 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.62
Sárvárra menet - a GC jóvoltából - kicsit csalinkáztunk a kemenesaljai tájon.
Legjobban a nekünk első pontként adódó Kissomlyói Királykő ládájának megtalálásától tartottunk. Nem volt világos számunkra, hogy miként is lehet a dombtetőt megközelíteni; de végül is sikerült - tűrhető úton - autóval kb 150 méterre megközelíteni a rejteket, majd innen némi magánterületen keresztül (a GPS irányításával) megtalálni a Királykövet.
A többi pont felkeresése kellemes autókázás.
Szellemesnek tartjuk a jelszóképzést.
Jutka & Tamás.

Ott jártam!Kissomlyó.
Köcsk.Celldömölk
Mesteri.Sitke
zsakar 2008.05.13 12:10 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

zöldcsacsi 2008.05.09 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.15
Ok!

Tepiszellem 2008.05.09 13:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.10
Szép kis kört tettem meg , mindegyik állomás említésre méltó.

raci 2008.03.29 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 2 web: 4 átlag: 3.17 súly: 3.48
Végigjártuk, ha már erre vitt az utunk. A Kissomlyóra érdemes felkapaszkodni, aranyos hely, a csodás kökörcsin éppen teljes pompájában tündökölt. Már ezért is érdemes volt ide jönni. A multi többi helye is aranyos, a legjobban Sitke tetszett. De ebből multit csinálni talán túlzás! Sitke és Celldömölk elbírna önálló ládát is, a többin meg úgy is át kell menni.
És egy kis dicsekvés: ezzel a keringővel ünnepeltük a 300. találatot.

oli_b 2008.03.16 13:50 - Megtaláltam
Jo kis hosszu kocsikazas volt. A Kissomlyoval nagy szopas vol, mert ami ut rajta van a terkepen az igen szar [en hulye meg vegigkuldtem rajta a kocsit], illetve rossz helyre is van rajzolva, pontatlan. A tuti jo aszfaltos hivatalos ut meg rajt sincs a tuhu terkepen, ugyhogy ment a trackeles rendesenmajd berajzolom hogy a kov ember ne szivjon ekkorakat....

sirgalahad 2008.01.14 08:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.67
Tudja meg a társaság
Somló-hegynek társa Ság
Kráterükben forrt a láva
Nem volt akkor még itt láda

SitkeCelldömölk
nem fapipa, hanem fapapMesteri
Király-kőJólesik, ha így fogadnak valahol
Zsozsoboy 2008.01.13 20:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.09
Jó kör volt!

wiwien002 2008.01.13 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.04
Megtaláltam!

Hevi 2007.11.25 10:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.69
Két részletben sikerült begyűjteni a pontokat. Az első alkalom október 22-én volt, akkor logoltunk Királykőnél Orsival és Lacival 13:30-kor. Másodszora már csak Sitke maradt, ezt november 25-én kerestük fel Orsival. A multi szépen megmutatja a környék néhány látványosságát, kár, hogy csak egy láda van a pontok közt.

Király kőSitke
zsotie 2007.11.21 11:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.17 súly: 3.21
A láda nagyon tetszett!! Kicsit hosszú összeszedni a számokat.

Notar 2007.10.31 12:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.99
Megtaláltuk.

Sanciman 2007.10.06 15:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 3 átlag: 4.33 súly: 2.76
A Ság hegyre indultunk, aztán ez is belefért. Az utolsó pontot Kissomlyó felöl, a Béke utca Kossuth utca kereszteződésétől sikerült megközelíteni.vSzuper kis multi, köszi!

waneqr 2007.09.23 13:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.53
Igen, tudtom, hogy ez egy autós ládasor, de nekem egy kicsit sok volt...

Sly 2007.09.16 13:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.11
Kellemes autókázással :)

Sly & Andi

Celldömölk
 
3D 2007.08.25 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.23
Úgy látszik, lassan ráállunk a láda keresés rendezvénykor sorozatra(Mohács busójáráskor, Hajógyári-sziget Szigetkor, Sitke koncertkor). Bp. felől jövet visszafelé mentünk a multi pontjain, így is élvezetes. Szép helyeket láttunk. A Kissomlyón a Királykő alatt két pincével nem tudták megmondani, merre visz az út, ott még nem jártak. Visszafelé rábeszéltük őket, nézzék meg, érdemes, meg is ígérték. Sitkén a kápolnába sajnos ilyenkor nem lehet bemenni, de kápolna hangulatért cserébe nagy-nagy koncert hangulat fogadott. Köszönjük a rejtést.

 
maoxx 2007.08.22 17:37 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 1.70
megvolt....szép volt...

sitke kápolnakissomlyó kráter
királykőcsomagolás
zutty...celldömölk
köcsk 
Sehy&Sajt 2007.08.11 21:32 - Megtaláltam
Sajt: Születésem óta itt élek s szívemnek kedves ez a vidék. Szobám ablaka a Ság-hegyre néz mely jellegzetes arculatát adja a tájnak. Nem okozott gondot felkutatni a pontokat de jó volt ez a kis körút. Sehy: Tényleg szép helyeket ismertet meg welünk a rejtő. Még a matematika birodalmába is elkalauzol minket. Így megtudhattuk, h összeadni ugyan jól tudunk, de miért pont a láda jelszawát hagytuk ki az egyenletből?! :D Majd a jelszó helyére írtuk a logot (aki wapról ír, az tudja, h ez gáz!:D) majd kiderült, h egy tintapaca miatt más számot olwastunk le a kis puskánkról.. :D Szówal a pontok megtalálása tényleg nem okozott gondot. A logolás wiszont.. :D De, ha ez sem lesz jó... Köszi a rejtést!:o) [wapon beküldött szöveg]

Piszkosfred 2007.08.11 21:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 3.5 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.59
Körbejártuk! Nagyon szép helyekre visz el a keringő! Szuper!

jiimbo 2007.08.09 16:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.73
A fasorral volt a gond. Nyilván nem sikerült megszámolnom...
A multi remek, de a jelszókirakóssal mindig bajba kerülök!

banyóka 2007.07.19 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.69
Nagyon szép helyekre jutottunk el.
A Kissomlyó-hegy volt kicsit cikisebb számunkra. Mentünk jobbra,mentünk balra, félő volt egy idő után, hogy nem találunk le a hegyről. Már láttam magunkat nolyongani, mint a hegy kísértetei, de szerencsére útba igazítottak minket.

a kráter
tomki 2007.07.18 13:10 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.12
Pont egy hónappal ezelőtt kerestem fel az 5-2 pontot, ma meglett az 1., és a jelszó

vaslemez 2007.07.03 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.33 súly: 3.59
Jó sok kocsikázással, több lépésben sikerült begyűjteni.
(Előre tudtam, hogy a jelszóhoz a rejtő segítségét kell majd kérnem. Sosem jönnek össze az ilyen generált jelszóképzések. HELP!)

[Jóváhagyta: RIPTOR, 2007.07.11 13:46]

ncs001 2007.06.24 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.85
ok

Pepe 2007.06.01 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.87
4-5-3-1-2 sorrendben bejárva. Tetszett. Miután jó ideig bóklásztunk a Mesteri kápolna körül, a szemközti házból kijött egy néni, kinyitotta nekünk a kápolnát, egy rövid de érdekes tárlatvezetést tartott, majd visszament kapálni a kertbe.

Csuhás 2007.05.06 12:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.67 súly: 4.09
Elég hosszú túra volt. Még tegnap kezdtem Mihullal, majd ma fejeztem be. Végül is tetszett a dolog. Köszönöm.

Csuhás, Vándor

Képek a túráról
Fűkocka 2007.04.30 11:45 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.33 súly: 4.16
jelszokirakos

GSNTEAM 2007.04.29 10:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.70
Jó kis túra volt még kocsival is, bár errefelé már egyszer bicikliztünk is gond nélkül. Szép helyek, jó ládarejtés, gratulálunk. GSNTEAM

molb 2007.04.09 13:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.23
jo kis túra volt.
Molb,Andrea

PEx2 2007.04.08 11:35 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.29
Nagyon jó kis multi! Rendesen körbejártuk a környéket, szinte minden fontosat megnéztünk, köszönjük!

zöldek 2007.04.05 16:20 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.53
Sokszor megfordultunk már Kemenesalján, nagyszüleink is itt éltek, de Köcsk és Kissomlyó környéke újdonság volt. Szép időben, gyönyörű volt a kilátás.

k97j02 2007.03.31 19:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.58
Örültünk, hogy ide is eljutottunk a geokessing segítségével. Kellemes séta (kocsikázás is), jó kirándulás volt.

Király-kő
 
Rudi Team 2007.03.31 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.54
Megcsináltuk, nagyon tetszett.
Éva, Rudi

KJ & GM 2007.03.30 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.48
Tetszett!
Köszönjük a lehetőséget!

ozy 2007.03.24 16:53 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.78
Egy borús szombat délután t ütöttem el szüleimmel nagyon kellemesen nektek köszönhetően. Sajna az utolsó ponton már esett az eső, de így is nagyon szép volt.

nbokan 2007.03.18 13:31 - Megtaláltam
OK [wapon beküldött szöveg]

GAZ69 2007.03.18 13:15 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.95
Lassan bejárt multi, a kezdés másfél hónapja. Kihasználtuk a vasárnapi jó időt, a háromötöd ma sikerült!

keresek 2007.03.16 18:40 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.60
A Sághegy után egy kis levezetö. Nagyszerű pontos leírás csodálatos helyek. Szerintem előszőr a Kemenesaljai Keringőt érdemes végigjárni és utána felmenni a Sághegyre, így el lehet játszadozni az előzőleg bejárt helyek felismerésével. Sajnos a Királykőhöz már csak alkonyat után értünk, ezért már csak a ládára koncentráltunk. Ide még vissza kell, hogy jöjjünk. Ha valaki a tájban is akar gyönyörködni, akkor e két celli ládánál többet ne vállaljon egy napra.

Nincs ki rám figyeljen
A kápolna a másik ldalrólElölről a harang
buessf 2007.03.16 15:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.00
Megtaláltuk! Kellemes idő, jó kis kocsikázás volt. Kitoldottuk az autóutat; mindenhol kiszálltunk jobban körülnézni. A látnivaló bőséges és érdekes (főleg, ha elkeveredsz, vagy össze-vissza keresed fel a helyszíneket, mint mi tettük :-)) . Szerintem ezek a részek méltánytalanul kevésbé ismertek, jó, hogy erre a körtúrára kaptunk egy kis inspirációt. Viki és Feco

CelldömölkCelli templony
SitkeMesteri
Látkép KöcskrőlA kráter
Kissomlyó látkép - 1
Kissomlyó-hegy, látkép a krátertől 
"J&J" 2007.03.04 10:11 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.50
Kemeneshát- Fertö- Rábavölgy (12/6) drive in kesselés.
Mivel éppen Sitkén szálltunk meg, és a Kis Somlyo meg az a hely, amit régen szerettünk volna megnézni, nem hagytuk ki ezt a ládát. Mesteri és Köcsk bonuszpontok voltak a számunkra. Az egyik számot rosszul olvastuk le, de Riptor segitett. Kár, hogy nem com-os láda, a nálunk levö TB-nek jo helye lett volna a Királykö mellett. (a sziklák közelségét kedveli). Igy viszont továbbra is nálunk marad.

J&J

MesteriKöcsk
SitkeKirálykö
Tavasz a KisSomlyón 
Joker Karakter 2007.02.08 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.83 súly: 2.62
Sitkén és Cellben a jelzett helyeken már többször is jártam. Mesteri új volt, egyszerű, de szép. Köcskön, épp, amikor fényképeztem a tornyot, jött egy ember, bement a kápolnába, és elkezdett harangozni. Már bánom, hogy nem kérezkedtem utána, hogy fényképezzek belül is.
Kissomlyóra szerettem volna a napnyugtával felérni, de sajnos megkéstem egy kicsit, illetve túl hamar leraktam a kocsit. És először toronyiránt próbálkoztam, hát, úgy tényleg nem megy. És a láda közelében nem is volt jó a vétel, igazából a Királykő után már GPS nélküli megtalálás volt.

A jellegzetes tornyoksitkei segítség
MesteriCell
Köcsknem jó jel
Sárga háromszög! Ez jó jel!Ez nem a Királykő
Helyben vagyunkNaplemente helyett: a Ság
akloz 2007.01.10 16:51 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.36
Sürögtem, forogtam, logoltam.

GyZsTeam 2006.12.27 18:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.98
Megtaláltuk, de már jól benyúlott az estébe.

 
Kopi 2006.12.21 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.00 súly: 2.78
Nagy ötlet, tényleg ki sem kellett szállni a kocsiból. A környék adottságai miatt ebből a rejtésből többet nem lehetett kihozni, viszont az ötletes kocsitúra feldobta a dolgot. A Kissomlyó új volt, még nem jártam ott, érdekes hely.

 
CATS 2006.12.21 11:10 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.98
Ez autó nélkül tényleg hosszú lett volna.
Ezzel a ládával kezdtük a napot. A Kissomlyó-hegyen azért többet gyalogoltunk. Lehetett volna a hegy közelebbi oldalán is parkolni, de sebaj. Magánterületeken való átgázolás nélkül is valóban megtalálható a helyes út. Minden pont elég hamar megtalálható.
A pontokat az első kivételével sorban kerestük fel. Sitkén a templomot a sárvári fürdőzésből hazafelé menet ejtettük útba. Szépen kivilágított kápolna, ízléses formavilággal. Sokszor átmentünk már mi is Sitkén, de a templomot most néztük meg közelebbről.
Köszönet a szép napért Péternek és Ildinek!

MesteribenTényleg igazi autós multi volt
A haranglábnálAjándékcsere: ezt tettem bele, karácsonyfadísz ki
Királykő tetejénKráter
CATS logó 
Nivás Döme 2006.11.12 16:38 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 1.00
Mivel Kemenesalján lakom természetes, hogy hazai láda lett az első, amit megtaláltam :). Ismerős környék, kellemes kocsikázás, végén kicsit elázás... jó volt. Szép táj, a rejtés cseles, de könnyen megtalálható. És a kis Garmin is jól vizsgázott az első "bevetésen".

Vulkáni bombaCelldömölk, Kegytemplom
Köcsk 
salty 2006.11.04 15:48 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.32
Kis-Somlyónál a hó lábszárig ért, és így is viszonylag gyorsan megtaláltuk a ládát. A krátert is megnéztük.
A Mesteriben lévő templomba bementünk, mert kinyitották nekünk. Celldömölkön szép a tér és a kút is szép így felújítva.
Köcskön is gyorsan megtaláltuk a harangtornyot.
A sitkei templom mellett már sokszor elmentünk, de most először megnéztük közelebbről is.

Mesteri templom oltáraKilátás Királykőről
sziooka 2006.10.28 15:55 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.83
Szép helyekre vitt el bennünket ez a keresés. Tényleg egy keringő :). Elég rossz időben indultunk el,de aztán szerencsénkre javult a helyzet. Köszönjük.

DarkSun78 2006.09.30 18:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 1.85
Az utolsó pont kicsit bonyodalmas volt, de végül azért meglett :) Minka, Zelma, DarkSun78

menace 2006.09.25 13:20 - Megtaláltam
[wapon beküldött szöveg]

bauero 2006.09.24 20:03 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.38
Szép időben kellemes túra. Külön öröm, hogy találkoztunk Köcskön a láda gazdájával. Szüret előtti mozgolódás a hegyen. A nyomunkba szegődött fekete kutyus majdnem hazajött velünk.

Zergi 2006.09.23 12:53 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.70
Hévízről jócskán autóztunk ide.
A Király-kő tetszett, a kráter - ha az volt az a szeméttel feltölteni készülő jókora falú mélyedés - pedig nem.
Innen Köcskre utaztunk, semmi különös. A Ság-gegy sem elragadó. Celldömölk főtere gondozott, ízléses.
Mesteriben a kápolna takaros, de zárt.
A sitkei kápolnadombon látszik az igyekezet, örülök, hogy sikerült a kerítésen belülre kerülnöm az egyik nyitott kapun át.

Király-kőFelülről
Ság-hegyBabák
ToronySág-hegy közelebbről
Cell, templomtérharangtorony és kápolna
SitkeKápolna belső
Ferencz család 2006.09.10 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.18
Sitke (a kápolnát sokkal nagyobbnak képzeltem, talán a rockfesztiválok miatt) és Mesteri után beiktattuk a Ság hegyi ládát, majd Celldömölk (szép a főtér), Köcsk (jópofa kis falu, és nagyon szép a harangtorony!) és végül Kissomlyó következett.
A multi pontjai közül leginkább a Királykő fogott meg minket, annak kisugárzó hatása van, és nagyon jó a rejtés is. Először megörültünk a fehér magasságpontnak, utána a ládát keresve bukkantunk az igazi Királykőre. Megkerestük itt is a krátert hazafelé. Szeretjük a présházas szőlődombokat, gyümölcsösöket, itt is körbeautóztuk a Kissomlyót kicsit, gyönyörködve benne. Annyiszor elrobogtunk a 8ason, a Somlót nézegetve, a Kissomlyóról pedig nem is tudtunk eddig!

[Jóváhagyta: RIPTOR, 2006.09.11 14:13]

Hampi 2006.08.27 17:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.38
Jó kis autókázás.

hinia lux 2006.08.27 17:13 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.44
Érdekes drive-in megoldás.

Koncert után Sitkén 
Czucz 2006.08.23 16:25 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.75
"Igazi autos" caching Horrger-rel (nem volt sok időm körbenézni)

tomcat 2006.08.22 14:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.74
Nicki nyaralás után hazafelé jót tekeregtünk. Mesteriben a fürdő előtt ebédeltünk.

[Jóváhagyta: RIPTOR, 2007.07.11 13:46]

SitkeIkon
MesteriHarangok
KissomlyónKráter szélén
Celldömölk 
mohacska 2006.08.02 15:52 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3 web: 4 átlag: 3.50 súly: 1.00
A környéken nyaraltunk, így bicajjal jártuk körbe a pontokat. Este még felugrottunk a Ság-hegyre, hogy teljesítsük a GCTsag-ot. Nagyon kellemes környék, a Ság nagyobbik "dombját" meg kell mászni, gyönyörű a kilátás.

guess.who 2006.06.29 17:59 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.63
II. Dunántúli mászóka 61.

Érdekes megoldású multi, bár talán több különálló, hagyományos ládát is össze lehetett volna hozni belőle (pl. Celldömölkön). Mivel eleve bevallottan autós ládászásra van tervezve a cache, így nemigen várható, hogy túl sokan megállnának az egyes falvakban nézelődni...

Ettől függetlenül érdekes hely volt, talán a Királykő volt a legkellemesebb része a maga csendjével és elhagyatottságával. Bár vélhetően szüret táján nem lesz ilyen csendes a táj. :)

A ládarejtek ötletes, muglibiztosnak tűnik. :)

Csotai csapat 2006.06.05 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.42
Érdekes autós túra volt haza felé Zalából.

Scintilla 2006.06.05 11:24 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Megtaláltuk!
Kíváncsian vágtunk neki a túrának, mivel ez volt az első keresésünk. Szép helyeken keresztül jutottunk el a Királykőhöz. A rejtekhely - még nem tudom milyen a többi - de ez remek és az álcázás is kiváló! A fényképezőgép mintha nem működne tökéletesen, de ezt majd külön jelzem RIPTOR-nak.
Köszönjük és megyünk a következőhöz...

targonczas 2006.05.14 10:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 2.79
ok

dozoli 2006.05.07 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 3 web: 3 átlag: 3.00 súly: 2.08
Szép hosszú út de sép is volt viszont a láda az téleg el van rejtve. Mindenki figyeljen a korhadt fatörzsre.

Nlacicell 2006.03.19 16:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Megtaláltuk!

A rejtek egyszerűen kiválló! Azt hiszem, hogy a visszarejtés is jól sikerült.

Vera, Laci

 
JuciMano&Laja 2006.01.31 07:31 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.34
A hoban tenyleg nem megy fel a hetkoznapi kocsi. Mi leparkoltunk a tabla alatt, es gyalog par perc alatt felmasztunk.
A kornyezet igy telen sajnos eleg lehangolo, tavasszal biztosan gyonyoru :) visszajovunk es ujra ertekeljuk :)

nexus6 2006.01.26 17:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 2.92
ok. nagyon tetszett a rejtés és tényleg hóban nem ajánlom az autókázást a ládához. Amúgy aranyos túra volt...

Sipi és Andy 2006.01.14 15:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 2.00
A keresést a sitkei kápolnánál kezdtük, ahol egy kis tacskó mellénk szegődött és vezetett minket. A héten vettünk egy Geko 201-t, és most próbáltuk ki először. Ezután Mesteri felé vettük az irányt, majd Celldömölkön sétálgattunk egyet a templom körül. Köcskön a harangtorony gyors megtalálása után nem maradt más hátra, mint a láda megtalálása. A fényképezőgép a ládában nagyon ötletes volt. Jó kis autóstúra volt!

 
Reggel 2005.12.27 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.48
Megtaláltuk!

Ezt a kesst is jó szokásunkhoz hűen Gps nélkül, leírás és fényképek alapján találtuk meg. Hát nem volt rövid, viszont jó hosszú volt. :-))) Az ajánlott sorrendben teljesítettük, közbe iktatva Kráteres kesst is. A pontok jól beazonosíthatóak. Egyedül Kölcsk tréfált meg bennünket. Már majdnem telefonért nyúltam, mert nem találtuk a templomot. De aztán eszembe jutott, hogy biztos van vagy két Kölcsk is. És lám igazam lett!! :-) Az első részében biztos végig mentünk vagy ötször a falun, minden utcába benézve. De a templom vala sehol. Mikor megtaláltuk a cél "ojjektumot" fényképeztünk, majd az ajánlott "kanyarodj balra" úton mentünk Borgáta irányába. Hát feleim télen frissen leesett hóban nem nagyon javaslom senkinek. Igaz nem akadtunk el, pedig szembe is jöttek! De itt aztán ha baj van akkor nem kell megfordulni az tuti! De persze minden jó ha a vége jó. Megtaláltuk Kissomlyó hegyre vezető útját. Itt az elején nagy lendületet vettünk, de az információs tábla utány úgy döntött az autó, hohy téli gumi ide, nagy lendület oda, de ő bizony ide nem mászik fel. Domb közepém megállt, majd önnálósítva magát, megcsúszott visszafele a saját tengelye körül. Hát mit is mondjak... Nem fáztam! Így irányba állva vissza a táblához, majd gyalog a hegyre. Jó, hogy rendesen ki van táblázva. Bár így utólag látom, mindig a legmagasabb pont felé kell menni. A követ megtalálva, már a kess is adta magát pár percen belül. Pedig izgultam, hogy sötétedésig nem lesz meg. Fényképet is már erős szürkületben készítettünk magunkról. Egyszól jó kis multi ez. A leesett hó miatt sok helyen nem volt drive-in, de mi nagyon jól éreztük magunkat. Pláne így, hogy a kesst is sikerült megtalálni még mielőtt ránksötétedett volna. Köszönjük!!

Keresni pedig érdemes.....
Akár Gps nélkül is. ;-)

Anita és Reggel

Árpádkori templom temetkezési hellyelÁrpádkori templom bejárata
Itt fordult meg az autó tengelye körülIrányban
No csak ott a KŐSitke
Kereszt hózáporbanSitkei kápolna
Cell. kútSzobor templommal
kiralyek 2005.12.08 19:19 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.51
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN, MIKULÁS APÓ!!

Már tegnap észrevettük, hogy ez a Mikulás-meglepetést is tartalmazó, viszonylag közeli láda még megvan, de nagy dilemmát okozott, hogy a gyerekek iskolájában karácsonyi zsibvásárt rendeztek ma, és azon is szerettek volna részt venni. A vége persze az lett, hogy mindkettőt besűrítettük a mai napba. Amikor a sárvári körforgalmat elhagytuk, épp lebukott a Nap, a Kissomlyóra szürkületben másztunk fel, a ládát már sötétben találtuk meg (óriási öröm volt a Mikulás-csomag!!) és a mesteri kápolna falán lévő jelszót Marci úgy olvasta le apai nyakból, hogy közben telefonnal világította meg...

Szépek, barátságosak a kemenesaljai falvak, de engem (anya) nagyon-nagyon zavar az itt is terjedő előkarácsonyi fényszennyezés...

Pupu 2005.10.06 07:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.88
Dunántúli 8/1, Jalsóval.
Jót "keringőztünk", kellemes autókázás volt rendezett falukban. A ládával kezdtük, még sötétben értünk oda, ott virradt ránk.

jalso 2005.10.06 06:27 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.89
Vasi teszt, 8/1 Pupuval.

Hajnali 4-kor találkoztunk Budapesten, és fél 7 előtt, még sötétben, fejlámpák fénye mellett talált rá Pupu a ládára a Királykő közelében. A fényképezőgépet tartalmazó hengert sajnos nem tudtuk kinyitni, összetörni pedig nem akartuk, ezért a kessertársadalom meg kell, hogy elégedjen egy maszek felvétellel erről az eseményről. Sorrendben a köcski, mesteri, celldömölki majd sitkei pontok következtek (közben a Kráterben - GCTsag - ládát is megkeresve). A multi utolsó (az eredeti sorrendben első) pontját, a fasort a tracklog tanúsága szerint 8:25-kor látogattuk meg.

Nem nyílik a gép tokja 
K.L. 2005.09.01 17:41 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 3.66
Kis kerülő hazafelé jövet, de megérte; különösen az utolsó pont.

tudo 2005.08.23 11:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.83
Celldömölkre a reggeli vonattal érkeztem, hogy összegyűjtsem a Kemenesalja ládáit. Az elmúlt napok súlyos esőzései miatt a téli bicóval jöttem, ami be is igazolódott, mert a földutakon nagy sár volt az úr, a füves részek pedig csuromvizesek voltak. (Az eső elmosta a Veszprém - Herend közötti pályaszakaszt, így csak Győr felől lehetett vonatozni.)

Celldömölkön esett útba a multi 3. pontja, majd GCTsag, GCSVHK és GCSVKS begyűjtése közben értem el az egyes belső pontokat: Mesteri, Köcsk, a Kissomlyó-hegy. Ez utóbbit Kissomlyó felől támádva majdnem a ládáig lehetett menni a bicóval. Felfelé a Sárga háromszög jelzést követtem. A láda ötletes, biztonságos helyen van. Sárvárból kifelé jövet ejtettem útba az 1. pontot, Sitkét, ahol az igazán romantikus kápolnadomb zárta le számomra a multit.

Lehet, hogy a láda drive-in-ra született, de kerékpárral kiválóan teljesíthető. A többi kemenesaljai ládát is érintve ez a 90 km-es kör erről a tájegységről nagyon kellemes keresztmetszetet nyújt - kerékpár nyeregből.

CelldömölkHomlokzat
MesteriKöcsk
Kemenesalji faluképKirálykő
SitkeKálvária
Búcsú Kemenealjától
keva 2005.08.06 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.54
Szép a kilátás a láda helyéről.keva

zsorzs 2005.08.06 14:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 4.00
Ok. Részletek később.

Balka 2005.07.24 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.30
Jó kis autós multi, könnyed vasárnap délutáni kirándulás. Az öt pontból a Királykő tetszett a legjobban, nemcsak a láda, hanem a panoráma miatt is. Kiláttunk, fényképeztünk, logoltuk, és elhoztuk Ádáz Ládász Sárkányt, hogy további szép helyekre vigyük tovább.

medvecr250 2005.07.16 08:42 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 2.86
A keringőt az utolsó taktusnál kezdtem, a ládánál. Belogoltam, fényképeztem, aztán a saját jegyzeteimet is elcsomagoltam. A visszarejtés is megtörtént és már a Királykönél jártam, mikor nem találtam a papíromat. Csapkodtam a zsebeim, mintha szúnyogokkal hadakoznék, de nem találtam a papírkát. A megoldás a ládában volt.
Tetszett a keringő többi része is. Számomra, egy Zalába szakadt somogyinak érdekes ez a környék.

RIPTOR 2005.05.29 19:00 - Egyéb
Ládakarbantartás alkalmával újra kikerült a fényképezőgép. Most már vízmentes kiszerelésben, kérlek benneteket a dobozát jól zárjátok vissza. És egy vendéget is üdvözölhetünk, Ádász Ládász Sárkány személyében. Vigyétek szép helyre!
RIPTOR , Gabi

KataJani 2005.05.16 13:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 4 átlag: 4.67 súly: 2.76
Mai 4/3, össz.:58. Nagy multi, szerencsére igazi ládával is. Jó kertészkedést, illetve szöllőművelést a ládamegtalálóknak. Királykőhöz utat nem lelvén, árkon, bokron, erdőn, szöllőskerteken keresztül. Bár lehet, hogy nem Borgáta felől kellett volna közelíteni. Pontok:
Sitke: 2005.05.16. 10:33.
Celldömölk: 2005.05.16. 11:00.
Mesteri: 2005.05.16. 12:57.
Köcsk: 2005.05.16. 13:14.
Kissomlyó-hegy: 2005.05.16. 13:50.

Celldömölk 
tommeli 2005.05.15 18:11 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.26
Érdekes multi, leautóztuk. Anyu már járt a vidéken, mert itt lakott egy apáca ismerőse. A ládánál összeszedtem 2 kullancsot:( A krátert is megnéztük, bár először nem találtuk, s megkérdeztünk egy "helyi lakost???", hogy merre lehet, mire ő azt mondta, a másik úton valószínűleg. Kicsit még előrébb mentünk, úgy 10m-t, s lám ott a kráter:)
tommeli+Ildikó

VP 2005.05.01 16:30 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3 web: 5 átlag: 4.00 súly: 3.70
Péntek-szombat-vasárnap 3-napos Thermenland Open tájfutóverseny Kőszegen és környékén. A versenyek előtt, közben és után geocaching.
Csütörtökön odafelé a virtuális pontok, vasárnap hazafelé a láda.
A virtuális számleolvasás nem nagyon vonz. A láda helyét nem ismertem eddig.

pulbrich 2005.04.15 19:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.50
Feltettük a Királyra a pontot. [wakon beküldött szöveg]

Március 30-án jártuk végig a falvakat, de reggel ömlött az esö, igy aztán Sárváron a fürdöben kezdtünk és persze eldagonyáztunk ott jo sokáig, igy mielött a hegyhez értünk volna ránksötétedett.

Sebaj, ma befejeztük. Nagyon tetszett a vidék, jot tekeregtünk mindenféle szük utakon, a borhegy meg külön megragadott. Rengeteg özet láttunk napnyugtakor, de nem hagyták magukat fényképezni. Az ut pompásan ki van táblázva a hegyre, csak az utolso tábla félrevezetö, de jocskán. Persze aki nem nézi a GPS-t...

--péter, Veronika és Noémi

Tán stácio?Jaj, de magas
Harang és a lábaKukucs
AranyosArra!
Jaj...Táj
Király!Sziluett
sprok 2005.04.05 17:39 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 3.59
Remek autos tura!

Zsu. 2005.03.26 10:00 - Megtaláltam
Mikulással

Mikulás 2005.03.26 10:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.33 súly: 3.70
Egy nyugat-magyarországi 3 napos hosszú hétvégi ládázás "nyitánya" volt ez a jó kis autós multi. Mindegyik pontja jól megközelíthető autóval. Nekem a láda környezete tetszett legjobban (Királykő). Mindenképpen megéri felkeresni, mert a többi pont is érdekes...

Zsu + Mikulás

 
BiharyG 2005.03.23 15:07 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 4 átlag: 3.83 súly: 3.52
Becsülettel leautóztuk, de engem nem ragadott meg. Nem baj, Zsuzsinak tetszett :)

BiharyG + Zsuzsi

hujberg 2005.03.22 20:21 - Egyéb
Ma megkaptam RIPTORtól a rejteknél talált masinával készített fotót.
Köszönöm.
Örömmel gondoltam vissza a majd' egy évvel ezelőtti túrára.
hujberg

beolvasás0009 (ez volt a küldött fotó címe) 
Bisiek 2005.03.17 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.83 súly: 2.92
Hátulról, a láda felől kezdtük a Királykőnél. Jó a rejtés. A kilátás szép volt, és végre itt a tavasz is. Utána Köcsk. Itt kb. egy órát jöttünk-mentünk, és 3 másik harangtornyot is találtunk, amiken persze nem volt évszám. Elő kellett venni a kütyüt, azután meglett hamar. Mesteri, Celldömölk, Sitke a végére. Szép kis helyek ezek.

sawkuk 2005.03.15 18:21 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.36
Szép koratavaszi séta keretében sikerült körbejárni a vidéket és megtalálni a ládát. Nagyon tetszett ez a tájegységet bemutató körtúra.
Sajnos a fényképezőgép teljesen be volt ázva, így a fotózás elmaradt. Ajándékkénnt oda rejtettem a GCMOO2 mobil ládát.

PG1975 2004.11.28 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.36
Két részletben jártuk végig, Sitkén benéztünk a kastélyhoz is, ha már arra vezetett az út.

A sitkei kápolna I.A sitkei kápolna II.
Kastély a falubanKápolna Mesteriben
A celldömölki kegytemplomEri a kútnál
KráterGábor a Királykőn
piros patrol 2004.10.26 13:40 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 2.72
Kellemes túraútvonal. Szépen ki volt táblázva a Királykő, így nem tévedtünk el (csak egy kicsit).
Piros Patrol és családja

[Jóváhagyta: RIPTOR, 2004.10.27 20:59]

j_sipi 2004.10.03 18:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.62
Útban hazafelé az utolsó pontot is levadásztuk igaz egy kicsit már ránk esteledett, de azért sikerült.

Anya, Nóra, Dani, Apa

NZs 2004.09.17 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 2.78
Jó hosszú volt, de meglett. Sitke régóta ismert hely számomra, most is szívesen jöttem vissza ide. Jó, hogy annak idején Balázs Fecóék nem kaptak szállást, így erre vetődtek, ezért áll ma is még a kápolna!
Köcskön annyi a harangtorony, mint máshol se! Az egyik kicsit megtréfált... de aztán meglett az igazi is. Amikor azt hiszed, már Köcskön vagy, hát nem! Menj csak tovább, mert van még egy is.
A Királykőhöz való eljutáshoz javaslom "4Hut" logját, az út a vége felé elég köves, de járható személykocsival. A láda könnyen meglett, használtam a f.gépet is.

Sitkei kápolna a fák közülkút
Király kő
A Ság-hegy a Király kő tetejéről 
Mihul 2004.09.08 16:30 - Egyéb
Hommage kl [wapon beküldött szöveg]

Brutus 2004.09.04 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4 átlag: 4.00 súly: 1.95
Mi is kocsival vágtunk neki. Így is jó kis időbe telt. :)

Bálint, Batyu, Bori + Pali

Mihul 2004.08.30 20:00 - Megtaláltam
több részletben [wapon beküldött szöveg]

LouChe 2004.08.22 12:55 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 2.49
Szép kis kocsikázás volt, körbejártuk a környező falvakat.
A sitkei kápolna kulcsa ott van a Kastélyfogadó recepcióján.
Szó nélkül odaadták, és magunk nyitottuk-csuktuk az ajtót:)

Sitke
Erdélyi család 2004.08.12 00:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 5 web: 4.5 átlag: 4.67 súly: 3.36
Remek keringő, csattanós befejezés. GPS nélkül is érdemes végigjárni az utat.

kl 2004.07.30 19:48 - Megtaláltam
Tetszett az egész [wapon beküldött szöveg]

Zazi és a Lányok 2004.07.25 16:13 - Megtaláltam KRW környezet: 4.5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.33 súly: 3.14
Fotó elkészült... [wapon beküldött szöveg] - új tekercs első két képe...

Hazaérve láttuk, hogy milyen régen találták meg a ládát. Nem is csodálkoztunk rajta, mert az út hossza valóban nem elhanyagolható, főleg ilyen magas benzinár mellett. De a táj kárpótol mindenért. Maga a multi jól megszerkesztett, gondolom nem "hírtelen felindulásból" született...

Csapattagok:
Viri és Zazy

(Megjegyzés: A megtaláló neve pirossal)

Első pontMásodik pont
A következő pontSzőlő
Király kő... és a király
Az a bizonyos pihenőA vákmány !!!
lelcache 2004.04.18 13:22 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 5 átlag: 4.17 súly: 3.20
Picit hosszú multi. Igazából csak autóval elviselhető a hossza. A település béli pontokat nem élveztük annyira, de azért volt itt is sok látnivaló. A leginkább az utolsó pont tetszett. A kráter pereméről tökéletesen megfigyelhettünk egy őzet, amint megpróbál elmenekülni előlünk. Páholyból nézhettük. Aztán le is ereszkedtünk, hogy a megkövült láva és tufa formákat jobban szemügyre vehessük. A királykő közelében gyönyörű növények virítottak. A rejtés is jó volt! Készítettünk fényképet az itteni géppel. Ha minden igaz, a 14 és 15-ös képen szereplünk.

lelcache

Kis úttorlasz odafeléKápolna, Sitke
Templom, CelldömölkKápolna, Mesteri
Bundásbogarak (Epicometis hitra) a kápolna mellettHarangtorony, Köcsk
Királykő...és legendája
Valami kutyatej (Euphorbiaceae)Kráter, Kissomlyó
kupec 2004.04.15 11:00 - Megtaláltam KRW környezet: 3.5 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.50 súly: 3.13
Gyönyörű időben, kellemes autókázás.

Moszy 2004.04.11 16:05 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.17 súly: 2.26
A környéket magam is jól ismertem így nem volt gond a ládától kezdve sem. Természetesen fotók készültek . A notesben irtak szerint pár percel elöttünk is járt itt egy cacher csapat .
Egyben is szép túra ,de szerintem önállóan is megállná a helyét némely pont.

hardos 2004.04.10 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.03
Eza multi nagyon kedves számomra, hiszen Sitkén nevelkedtem 12 éves koromig. Örömmel jártuk be ezt a vidéket. A rejtés is jó és este elégedetten váltottuk be a speciális ajándékot.
Iza, Hardos

hujberg 2004.04.10 10:12 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 3.43
65 km Ság körüli biciklitúra: felkészülés a holnapi Paris-Roubaix-ra :-))
A útvonal: Kiscell - Alsóság - Kisköcsk - Egyházashetye - Királykő - Borgátafürdő - Nagyköcsk - Kisköcsk - Kemeneskápolna - Mesteri - Vámosmiske - Gérce - Sitke - Nagysimonyi - Tokorcs - Nemesdömölk.

A táj szép, a falusi emberek kedvesek, a rejtés remek.
Csak az idő lehetett volna egy kicsit jobb!
A leírás és a fotók alapján minden pontot könnyen megtaláltam műszer nélkül is.

Ki: szalvéta
Be: Film fejtörő
Be speciális: négyféle Budvar sörre beváltható söralátét (csak ma este, csak nálunk, de én bízom a vendégben)

hujberg

laszloistvan 2004.03.20 15:00 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 4 web: 5 átlag: 4.33 súly: 3.17
Kellemes autós túra ez, autó nélkül azért kicsit sok lenne. Szerintem némely állomás magában is megállna önálló ládaként.
Úgy adódott, hogy fordított irányban haladtunk. A Királykőnél kezdtünk, a rendkívül igényes valódi ládával (igényes ajándékok, geofényképező). Aztán Köcskön át Celldömölk felé beiktattuk a kör közepén álló sághegyi kráteres ládát, és úgy vissza Simonyi-Sitke vonalon. Elég különleges ez a kápolna, kár, hogy ez fesztiválkor a reflektorok vakító fényében derül ki legkevésbé, mitöbb szinte rejtve van. Most se édes otthon, se zsákmányállat, csak csend és nyugalom. Jó volt.
...
Bejelentéskor derült ki, hogy a celldömölki szám nincs meg, mert felírás helyett csak lefotóztam, de a fényképezőm sajnos elromlott, nem tudom se megnézni, se letölteni a képeket. (Ez mondjuk ezen túl is elég baj.) Kérem a rejtőt, fogadja el megtalálásomat.

[Jóváhagyta: RIPTOR, 2004.03.23 12:54]

freddy 2004.03.17 17:30 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4 web: 4.5 átlag: 4.50 súly: 3.90
[wapon beküldött szöveg]
Olyan szép idö volt, hogy muszáj volt kimozdulni délután. Nem bántuk meg. Csodás túra volt. Mondjuk bicajjal jobb lett volna, de kocsival gyorsabb... A Kemenesaljára mi is akartunk ládát, de így legalább megoldódott a probléma.
Fura kis utakon mentünk. Erre még nem is jártunk...
A rejtés tetszett a vonataluljárós pontot leszámítva. Az nem kellett volna. Értelmét nem látom.
Mindenesetre jól éreztem magam! Cool volt!

ajkas 2004.03.15 16:00 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 1.00
A helyismereti túra még hétfőn történt. Jó időben, jó autóval valóban igazi csemege az autós geoládázóknak. A helyszínek kiválasztása az elrejtő helyismretét dícséri. A Kissomlyón új vendégekkel barátkozhatnak a szőlősgazdák (és viszont). A sitkei templom így sokkal szebb mint a reflektorok/baboskendők árnyékában. Még több ládát Kemenesaljának. Megszűnt a Cell-Cup de itt vannak a geo-kesserek!
SAMU

4Hut 2004.03.15 13:28 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 3.5 web: 3.5 átlag: 3.67 súly: 2.18
Kellemes tavaszi időben, de jó nagy sárban sikerült megtalálnunk. A Királykő szép, gyönyörű a panoráma. Utána kicsit szétnéztünk a hegyen és megnéztük a krátert is, ami kisebb a Ság-hegyi társánál de így is érdekes látvány (kár hogy a környezetére nem igazán vigyáznak). Az autót az ajánlott parkolóban hagytuk, de utóbb kiderült hogy nem igazán ez a legjobb kiindulópont a hegyre (elég sok magánterületen kellett átvágnunk szőllősgazdák kíváncsi tekintete közepette, mivel az úton az olvadás miatt néhol bokáig érő sár volt). Szóval miután a hegyet körbejártuk akkor fedeztük fel, hogy Kissomlyó községben a N47 08.651 E17 06.163 pontnál indul a hegyre vezető szinte végig kitáblázott aszfaltozott út.
(A második állomás nem igazán illik a "képbe", és nem is tetszett. Inkább csak sárdagasztásra volt jó, a vasúti töltést a két gyerekkel nem mertük vállalni.)
Hutti, Márti, Dorina és Levi

Sitkei kápolnaKirály-kő
A rejtek "társbérlője"Panoráma a hegy túloldaláról
Priszi 2004.03.14 17:25 - Megtaláltam KRW környezet: 3 rejtés: 2.5 web: 3 átlag: 2.83 súly: 2.15
[wapon beküldött szöveg]
Ez egy igazi autós caching. Gyalog fárasztó és unalmas lett volna. Így azonban lehetőségem volt kipróbálni az iPAQ vs Legend párost, ami rettentő jól vizsgázott. A láda szerintem túl közel van a pincékhez és a szőlőkhöz. Idényben lesz is ebből szerintem fennakadás.

Miki loggol
MikiÉn
iPAQ vs Legend 
koviaki 2004.03.12 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 4 rejtés: 5 web: 5 átlag: 4.67 súly: 1.00
Öcsémmel ( az előző megtalálóval) együtt találáltam meg. Nekem is hasonló véleményem van róla, mint neki. Tetszett a túra, jó volt a leírás, így viszonylag könnyen lehetett beazonosítani a helyeket, még GPS nélkül is. A következőt már ígérem GPS-szel fogom keresni.

bazsika001 2004.03.12 17:50 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 4.5 web: 4 átlag: 4.50 súly: 1.00
Kemenesi gyerekként nem volt nagyon nehéz. Már vasárnap láttam meg az intrneten. Minden nap néztem,hogy vki megtalálta-e nagyon örültem mikor csütörtökig nem lelte meg még senki mert nagyon ÁSZ lett volna ha elsőként találom meg az első lámat, de sajnos ez nem teljesen sikerült(?). Már mikor megláttam a helyszínek képeit már tudtam, hogy hol és mit kell keresni. Igaz még nincs meg a GSP-em mert még úton van. Renélem nem baj.
Csak a köcski templom nem lett meg egykönnyen mert nem írtad meg hogy két részből áll falu és a másodikban kell keresni azt a francos tornyot.
Meg azért a Királykőnél sem volt egyszerű a dolog. Ha nem előz meg junior akkor sosem találom meg a helyet és a caching-ot sem. Mert nagyon trükkösen Más Nagysimonyiban Észrevettük a lábnyomait és a Kis-somlyón már csak ezt a lábnyomot követtük a hóban. Igaz tett bele egy jó nagy kerülőt amit már csak a végén tudtunk meg. De sebajj mert nagyon szép vlot a terep,de ez nekem már nagyon megszokott,mert 30 km-re lakom innen. És szinte minden nap ezt látom ha itthon vagyok.
Nagyon élvezetes volt az első láda megtalálása és persze fárasztó is volt, mert néhány helyen térdigérő hóban kellett nyargalnunk.
Nagyon szépen köszönnyük ezt a nagy élményt nektek: Ákos& Bazsi
És persze neked is junior, mert nélküled nem ment volna.

Simonyi
AkácosKút
templom 
Junior013 2004.03.11 17:12 - Megtaláltam KRW környezet: 5 rejtés: 5 web: 5 átlag: 5.00 súly: 3.00
180km kellemes délutáni autózás. Kicsit előbb ellógtam a munkából, és nem bántam meg!
Az ajánlott útvonalat kicsit megkavartam és Celldömölkről indultam. Az elmúlt 26 évben csak a vasutállomást ismertem itt, pedig érdemes jobban körülnézni.
Nagysimonyiban szűz hóban gázoltam a pontig, bár néhol bokáig érő sarat találtam alatta, ezért visszafele inkább a vasúti töltést választottam.
Sitkén galád módon nem száltam ki az autóból, de az idő sürgetett és ide nyáron ugyis visszajövök.
Köcsk-re elég nehezen találtam oda. A Sitkétől Gércéig vezető szakaszt kicsit félelmetes volt. Egy autó széles sokadrendű út, két oldalán méteres hófal. Néha elgondolkodtam, ha elakadok, ki se tudok szállni :) Végül Borgátán át értem a háborítatlan kis faluba, ahol halálos nyugalommal parkolhattam fél órán át a kereszteződés közepén, annélkül, hogy útban lettem volna bárkinek.
A Kissomlyó-hoz ajánlott parkoló megközelítését autóval nem vállaltam, de mikor gyalog odaértem, már láttam, vezet azért oda járható út is a 84-esről. Igyekeztem betartani a rejtő intelmeit - amit egyébként táblán is jeleznek - és a telkek helyett az úton megközelíteni a Királykőt, de nem garantálom, hogy ez mindenhol sikerült, mert a néhol 40-50 cm-s szűz hóban kicsit összemosódtak a határok.

Összességében nagyon tetszett a láda, nem utolsósorban azért, mert ez volt a 101. megtalálásom és egyben az első első.

Juni®

ui.: az örömömbe egy kis szomorúság is vegyült: Itthon vettem csak észre hogy valahol - valószínüleg Királykő felé - sikerült elvesztenem egyik gyűrűmet :(
------------------------------
Másnap visszamentem, mégegyszer oda-vissza megerősítettem a "track"-emet a Királykőhöz az elhagyott gyűrűt keresve, de sajnos nem lett meg :(
Azért az út most is szép volt, bár 1-2 helyen már feljöttek autóval és széttúrták a szűz havat.
------------------------------
Harmadnap reggel indultunk Badacsonyba túrázni. Pakolás közben mi néz rám a hátizsákom legaljáról? Hát az elveszett gyűrűm. Ne keressétek! :)

Celldömölki templomNagysimonyi - A nagy fehérség
KöcskA nyúlon túl?
Az út, amit nem vállaltam be......és amit be lehetett volna, de honnan jön?
Korrekt útbaigazításEgy pince...
A láda - Végre!Királykő
Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]