Pro tippek

Ha már gyakorlott játékos vagy, és a közösséghez is szeretnél tartozni, akkor ezek a tippek, kérések és javaslatok neked szólnak.

 • Tegyél fel egy tisztességes, viszonylag friss arcképet is a profiloldaladra! Sokan nézegetjük a profiloldalakat és ismeretlenül is ismerősnek érezzük a kessertársakat, de versenyen vagy ládakeresés közben sokkal nehezebb egy "arctalan" embert felismerni, megismerni, összeismerkedni.
 • Tedd nyilvánossá a polgári neved! Ha már megismerkedtél és összebarátkoztál kessertársakkal, akkor adj esélyt annak, hogy az élet más területén is hasznosuljon a kesserbarátság. De ez sokkal nehezebb, ha nem ismerik a nevedet.
 • Írj hosszabb logokat! Tiszteljük meg a ládagazdát azzal, hogy a sablonos "Köszi!"-n túl írunk pár kedves mondatot a megtalálásról, a helyszínről, az eseményekről. Neked is jó lesz visszaolvasni 5-10 év múlva.
 • Segíts tisztázni az eltűntnek gondolt ládákat! Különösen fontos az informatív log, ha korábban nem találták meg a ládát, ilyenkor pontosan írd le, hogy Te rendben megtaláltad-e vagy esetleg valaki kisegített a jelszóval.
 • Ládagazdaként használj szép nagy ládákat! Az egyesület félliteres dobozokkal javít, hiszen azokat könnyebb elrejteni, de ha Te megteheted, akkor az arra alkalmas helyeken nagyobb ládát tegyél ki, több ajándék fér bele, kényelmesebben lehet bele pakolni.
 • Vigyél ajándékokat! Ha szegényes dobozzal találkozol, akkor javítsd a tartalmat kis ajándékokkal. Hipermarketek vagy diszkontok '100 forintos' részlegein meglepően jó dolgokat lehet beszerezni: toll, karabiner, kártya, fajátékok, kitűzők, stb.
 • Bátran kukázd ki a megtalált ládákból a szemetet! Tök jó, ha viszel ajándékokat a ládákba, de az is fontos, hogy az értéktelen vackokat - pl.: szétesett kinder alkatrészek, használt buszjegy, szórólap, gyűrött papírzsepi, törött napszemüveg, a természet értéktelen ajándékai (makk, kavics, csigaház) - tedd zsebre és vidd el a legközelebbi szemetesig.
 • Az se jó, ha sok az ajándék! Leggyakrabban azért mennek tönkre / áznak be geoládák, mert a túl sok vagy túl nagy méretű ajándék miatt nem lehet pontosan visszazárni a fedelét. Ha ilyen dobozzal találkozol, akkor inkább csere nélkül vegyél ki belőle pár ajándékot, majd legközelebb beteszed egy szegényesebb tartalmú ládába.
 • Készülj javításra! Készíts be a túrahátizsákodba pár cseredobozt (akár saját, akár egyesületi), mikroládát, logbookot, laminált tájékoztatót, tollakat. Ha lepukkant dobozt találsz, bátran javítsd.
 • A ládaoldalakat is aktualizáld! Ha saját ládád is van, évente nézd át a tartalmat, változhat a menetrend, a nyitvatartás, a megközelíthetőség, stb. Ne csak a ládád legyen egészséges, de a ládaoldal is.
 • Figyeld a ládáid megtalálóit! Az új játékosoknak, akik első találatukat a ládádnál jelentették be, küldj egy személyes köszöntő/gratuláló üzenetet emailben! Hidd el, jól eső érzés. :)
 • Adoptálj! Ha kevesebb mint 10 saját ládád van, akkor fogadj örökbe még néhány adoptálható ládát. Sokszor meg se kell látogatni az esetleg ""világvégi" rejtést, már az is sokat segít, ha a ládaoldal aktualizált és figyeled a rejtés sorsát.
 • Támogasd évi 3000 forinttal kedvenc hobbidat! Szerencsére gazdálkodásunk az elmúlt években kiegyensúlyozott volt és a fenntartható működés sincs veszélyben, de több pénzből többet tudnánk költeni a hazai geocaching infrastruktúrájának erősítése és színvonalas programok szervezésére. Az anyagiakon túl a minél nagyobb támogatói kör közösségünk "önbizalmát" is erősíti. Ha még nem vagy se tagja, se pártolója a Magyar Geocaching Közhasznú Egyesületnek, akkor, kérünk, anyagi lehetőségeidhez mérten támogasd a hazai geocachinget.

 

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]