geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ

Fórum szabályzat

A Fórumok

A geocaching.hu és a turistautak.hu fórumai az MGKE ingyenes szolgáltatásai, amelyek utómoderáltak. Az MGKE nem vállal felelősséget az egyes hozzászólásokban esetlegesen elhelyezett romboló jellegű programok, alkalmazások - például: vírusok, férgek, makrók, továbbá az egyéb, fel nem sorolt programok, alkalmazások - okozta károkért, bár lehetőségeihez mérten mindent megtesz ezek elkerülése, szűrése érdekében.

A felhasználók

A geocaching.hu és a turistautak.hu fórumai nyilvánosak, azokat regisztráció után bárki használhatja. Bárki, aki a geocaching.hu és a turistautak.hu Fórumainak felhasználójaként regisztrálja magát, egyúttal elfogadja és tudomásul veszi a jelen Fórummoderálási alapelvekben meghatározott szabályokat, feltételeket is. A geocaching.hu és a turistautak.hu fórumainak szolgáltatásait a felhasználók saját felelősségükre veszik igénybe.

A moderálás

A fórummoderátorok tevékenységüket az MGKE elnökségének felkérésére, társadalmi munkában végzik. Alapvető feladatuk, hogy biztosítsák a normális beszélgetés lehetőségét.

A fórummoderátorok csak technikai okokból szerkesztik a hozzászólásokat, tartalmi moderáláskor a szöveg egy részét, vagy egészét törlik.

A törlendő hozzászólásokkal együtt a rájuk adott válaszok is törlésre kerülnek (különösen, ha a hozzászóló a "válasz erre" funkciót használta azok megtételekor).

A fórummoderátorok nem törölnek nyom nélkül hozzászólásokat, és mindig indokolják a törlés, szerkesztés okát. 

Kérjük, hogy ha olyan bejegyzésre bukkan, amely az Ön megítélése szerint a Moderálási Alapelvek valamelyik pontjába ütközik, esetleg egyéb módon akadályozza a kulturált társalgást, jelezze azt a fórummoderátoroknak elektronikus levélben, a forummodi@geocaching.hu címen.

Moderálási szempontok, kialakult gyakorlatok

  • Jogsértő hozzászólások moderálása, amely közzétételének időpontjában hatályos jogszabályba ütközik, illetve bűncselekményre vagy egyéb jogsértésre történő felhívást, arra való jelentkezést tartalmaz
  • Technikai rombolás: JavaScript-alkalmazások, nagyméretű képek (>1 MB), nagy terjedelmű szövegek bemásolása, a topicok letöltését akadályozó vagy lényegesen lassító csatolások (linkek), képek, elrontott HTML-kódok, automatikusan induló fájlletöltések, átirányítások és minden más olyan beavatkozás, ami megváltoztatja a topic méretét, megjelenését, illetve akadályozza annak rendeltetésszerű használatát.
  • Tartalmi rombolás: a kulturált, folyamatos társalgást feltűnően, szándékosan akadályozó és zavaró, agresszív vagy témán kívüli (offtopic) hozzászólások.
  • Ismétlés (flood): ha nem szándékos (azaz véletlen) az ismétlés, egy bejegyzés meghagyása mellett a többi példány törlésre kerül. Szándékos floodnak számít, ha valaki az adott hozzászólást egy vagy több topicban, több alkalommal helyez el.
  • Imétlés (repetitív): ha időről időre (hetente, havonta, ...) lényegében ugyanazt a témát ("gumicsontot") hozza elő valaki, akkor a fórumhozzászólási jogát felfüggesztjük.
  • Durva, trágár szóhasználat, illetve agresszív, fenyegető hangnem. A jó ízlést vagy közerkölcsöt sértő képeket, szövegeket tartalmazó, gyűlöletkeltésre, kirekesztésre, megfélemlítésre alkalmas hozzászólások, valamint az ilyen témájú weboldalakra mutató csatolások (linkek) szintén tiltottak.
  • Bárki valós, személyes adatának (név, lakhely, munkahely, beosztás stb. (IRL adatok) engedély nélküli közzététele tiltott - és így törlésre kerül -, amennyiben az érintett azokat (a geocaching.hu és a turistautak.hu bármelyik oldalán) nem saját maga hozta nyilvánosságra.
  • Politikai és pornográf tartalmú oldalakra mutató hivatkozásokat a fórummoderátorok mérlegelés nélkül törölnek, a teljes hozzászólással együtt. A hivatkozott oldal tartalmának megítélése a fórummoderátorok hatásköre.
  • Fórumhasználati szabálysértés esetén a fórumhozzászólási jogosultság felfüggesztésének időtartama első alkalommal általában 1 hónap, ismételt elkövetés esetén 2-4 hónap vagy akár végleges is lehet. Erről az Elnökség többségi határozattal dönt.
  • A vélelmezhetően hamis nick vagy nem valós, nem beazonosítható személy nevében közzétett hozzászólások esetén a moderátorok szigorúbban bírálnak és esetleg törölnek hozzászólásokat.

Készült az MTE Tartalomszolgáltatási Kódexe alapján

 

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]