A GCKUPA főoldala

A GCKUPA fóruma

Gyalogos és Kerékpáros Geocaching Vándorkupa - 2017

A Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület a geoládák gyalogos és kerékpáros felkeresésének ösztönzése céljából Gyalogos és Kerékpáros Geocaching Vándorkupát alapított.

A kupák elnyeréséért minden, a honlapon regisztrált játékos indulhat. A kupákat az a játékos nyeri, aki 2016. december 1. és 2017. november 30. között a legtöbb, a geocaching.hu honlapon megjelent hagyományos, virtuális vagy multi geoládát keresett fel úgy, hogy egy nap alatt legalább tíz kilométert gyalogolt vagy legalább húsz kilométert kerékpározott. A multi ládák minden érintett pontja az értékelés szempontjából önálló ládának számít, tehát pl. egy 5 pontos multi minden pontjának felkereséséért összesen 5 pont jár, míg a hagyományos ládáért egy. A mozgó ládák nem számítanak bele a versenybe, mivel feldolgozásuk további fejlesztést igényelne. A multi geoládák több részletben is teljesíthetők. Ha a multi geoládákat több részletben teljesíti a versenyző, mindegyik alkalommal el kell érnie az előírt távolság limitet.
A megadott kilométerszámot több részletben, több ládánál is össze lehet gyűjteni, de mindegyik helyszínen legalább 5 kilométert kell gyalogolni, illetve legalább 10 kilométert kell kerékpározni.

A 2016-os eredményhirdetés

A kupa csak egyénileg teljesíthető, csapatok nem indulhatnak. A versenyben csak a fenti időszakban teljesített túrákkal lehet részt venni. Egy túra során több láda is felkereshető.

Fontos: a versenybe csak a már megtalált ládák érintése számít bele. Tehát ha most találtad meg először az adott ládát, akkor előbb jelentsd be (akár már a helyszínen) és csak másnap töltsd fel a track-et.

A verseny értékelése a gps-el rögzített tracklogok alapján, webes felületen történik.

A tracklogokat a teljesítéstől számított egy héten belül kell beküldeni július 1 és november 30 között. A december 1 és június 30 között született trackek június 30-ig bármikor beküldhetők. Késve beérkező tracklogokat csak indokolt esetben vesszük figyelembe (több hetes nyaralás, nethiány, stb). Kérjük, a feltöltött tracklogokban csak azokat az útvonalrészletek legyenek, amelyekkel a versenyző részt kíván venni a versenyben. A tracklognak olyan minőségűnek kell lennie, hogy kiderüljön belőle, hogy a versenyző tényleg a helyszínen járt. Célszerű a szervezett trackeléseknél bevált 5 méteres ponttávolságot beállítani, de ha a vevő nem alkalmas ilyen részletes tracklog tárolására elfogadunk gyengébb minőségű tracklogokat is. Az ilyen tracklogokról egyedileg döntjük el, hogy megfelelő-e. A tracklogokat tartalmazó állományok elnevezése tetszőleges lehet.

Amennyiben egy trackloggal több személy szeretne regisztrálni a versenyben a résztvevőkről fényképet kérünk, amelyen a helyszín egyértelműen beazonosítható. A versenyzők az általuk már régebben megtalált ládákat is idényenként egy-egy alkalommal felkereshetik a gyalogos és kerékpáros kategóriában is. A láda "megtalálása" akkor érvényes ha a versenyző a ládát vagy a multipontot 20 méteren belül megközelíti. Ha valamelyik résztvevőnél visszaélést állapítunk meg, az illető kizárásra kerül a kupáért folyó versenyből.

Gábor75 játékostársunk felajánlásának köszönhetően a női gyalogos és női kerékpáros kategóriák győztesei is minden évben kapnak egy-egy kupát.

griffs játékostársunk felajánlásának köszönhetően 2017-ben a junior kategória győztese is kap egy kupát. Junior kategóriában olyan fiatalok indulhatnak, akik 2017. november 30-ig még nem töltik be a 18. életévüket.

A verseny állását a kiíró a verseny oldalán folyamatosan közzéteszi. A kupa átadására minden évben a geoszilveszteren kerül sor. A nyertes - aki egy évig őrizheti a kupát - neve bevésésre kerül a kupába. Aki három alkalommal elnyeri a kupát, véglegesen a kupa tulajdonosává válik. Szintén díjazzuk kategóriánként a verseny második és harmadik helyezettjét is, valamint a résztvevők között - az egyesület pénzügyi lehetőségeinek a függvényében - ajándékokat fogunk kisorsolni. Oklevéllel jutalmazzuk kategóriánként a leghosszabb távot megtett versenyzőt, valamint a legeredményesebb női versenyzőket. Egyenlő felkeresett ládaszám esetén a nagyobb távolságot teljesítő játékos nyeri a kupát. Az a személy, akit az Egyesület a részvevők és a teljesítések nyilvántartásával bíz meg, nem vehet részt a kupa elnyeréséért folytatott versenyben.

A versennyel kapcsolatos kérdésekre szívesen válaszolunk a Gckupa fórumán. Amennyiben a track feltöltéssel, a track érvényességgel, az érintett pontok számításával kapcsolatos kérdésetek van, forduljatok a játék adminisztrátorához, Attibatihoz.

 

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]