geocaching.hu geocaching.hu FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum    |   belépés
  
  
  
 
FAQ

A GCKUPA főoldala  (belépés a normál userneveddel és jelszavaddal) 

A GCKUPA fóruma

Gyalogos és Kerékpáros Geocaching Vándorkupa - 2020

A Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület a geoládák gyalogos és kerékpáros felkeresésének ösztönzése céljából Gyalogos és Kerékpáros Geocaching Vándorkupát alapított.

A kupák elnyeréséért minden, a honlapon regisztrált játékos indulhat. A kupákat az a játékos nyeri, aki 2019. december 1. és 2020. november 30. között a legtöbb, a geocaching.hu honlapon megjelent hagyományos, virtuális vagy multi geoládát keresett fel úgy, hogy egy nap alatt legalább tíz kilométert gyalogolt vagy legalább húsz kilométert kerékpározott. A multi ládák minden érintett pontja az értékelés szempontjából önálló ládának számít, tehát pl. egy 5 pontos multi minden pontjának felkereséséért összesen 5 pont jár, míg a hagyományos ládáért egy. A mozgó- és eseményládák megtalálása sajnos nem számít bele a versenybe, mert  feldolgozásuk aránytalanul sok további SW fejlesztést igényelne. A multi geoládák több részletben is teljesíthetők. Ha a multi geoládákat több részletben teljesíti a versenyző, mindegyik alkalommal el kell érnie az előírt távolság limitet.


A 2016-os eredményhirdetésA megadott kilométerszámot több részletben, több ládánál is össze lehet gyűjteni, de mindegyik helyszínen legalább 5 kilométert kell gyalogolni, illetve legalább 10 kilométert kell kerékpározni.

A kupa csak egyénileg teljesíthető, csapatok nem indulhatnak. A versenyben csak a fenti időszakban teljesített túrákkal lehet részt venni. Egy túra során több láda is felkereshető.

Fontos: a versenybe csak a már megtalált ládák érintése számít bele. Tehát ha most találtad meg először az adott ládát, akkor előbb jelentsd be (akár már a helyszínen) és csak másnap töltsd fel a track-et a gckupa.geocaching.hu oldalon.

Az eredmények számítása a gps-el rögzített tracklogok alapján, automatikusan történik.

A december 1 és június 30 között született trackek június 30-ig bármikor beküldhetők. Július 1 és november 30 között, azaz amikor már élesedik a verseny, akkor a tracklogokat a teljesítéstől számított egy héten belül kell beküldeni. Késve beérkező tracklogokat csak indokolt esetben vesszük figyelembe (több hetes nyaralás, nethiány, stb). Kérjük, a feltöltött tracklogokban csak azokat az útvonalrészletek legyenek, amelyekkel a versenyző részt kíván venni a versenyben. A tracklognak olyan minőségűnek kell lennie, hogy kiderüljön belőle, hogy a versenyző tényleg a helyszínen járt. Célszerű 5 méteres ponttávolságot beállítani, de ha a GPS-ed nem alkalmas ilyen sűrű tracklog tárolására, akkor elfogadunk gyengébb minőségű tracklogokat is. Az ilyen tracklogokról egyedileg döntjük el, hogy megfelelő-e. A tracklogokat tartalmazó állományok elnevezése tetszőleges lehet.

Amennyiben egy trackloggal több személy szeretne regisztrálni a versenyben a résztvevőkről fényképet kérünk, amelyen a helyszín egyértelműen beazonosítható. A versenyzők az általuk már régebben megtalált ládákat is versenyidényenként és kategóriánként egy alkalommal kereshetik fel. Ha gyalogos és kerépáros kategóriában is indul valaki, akkor összesen kétszer. A láda "megtalálása" akkor érvényes, ha a versenyző a ládát vagy a multipontot 20 méteren belül megközelíti. Ha valamelyik résztvevőnél visszaélést állapítunk meg, az illető kizárásra kerül a kupáért folyó versenyből.

Gábor75 játékostársunk felajánlásának köszönhetően a női gyalogos és női kerékpáros kategóriák győztesei is - amennyiben elérik a 600 pontot - kapnak egy-egy kupát.

griffs játékostársunk felajánlásának köszönhetően 2020-ban a junior kategória győztese is kap egy kupát. Junior kategóriában olyan fiatalok indulhatnak, akik 2020. november 30-ig még nem töltik be a 18. életévüket.

A verseny állását a verseny oldalán folyamatosan lehet követni. A kupa átadására minden évben a geoszilveszteren kerül sor. A nyertes - aki egy évig őrizheti a kupát - neve bevésésre kerül a kupába. Aki három alkalommal elnyeri a kupát, véglegesen a kupa tulajdonosává válik. Oklevéllel díjazzuk kategóriánként a verseny második és harmadik helyezettjét is. Szintén oklevéllel jutalmazzuk kategóriánként a leghosszabb távot megtett versenyzőt, valamint a legeredményesebb női versenyzőket. Egyenlő felkeresett ládaszám esetén a nagyobb távolságot teljesítő játékos nyeri a kupát. Az a személy, akit az Egyesület a részvevők és a teljesítések nyilvántartásával bíz meg, nem vehet részt a kupa elnyeréséért folytatott versenyben.

Az egyes versenyszámok győztesei (esetleg dobogósai) tárgynyereményben is részesülhetnek, de ezt csak utólag, az adott kategóriában elindult versenyzők számának és az egyesület pénzügyi lehetőségeinek függvényében döntjük el. Update: 2020. október 26., Ha egy adott kategóriában legalább 5-en indulnak, és lgelább 200 pontot elér a legjobb versenyző, akkor az Egyesület kupával és tárgyjutalommal díjazza. Minden egyéb esetben a díjazás nem garantált. Update 2: A központi keretből nem díjazott kategóriák "szponzorálására" örömmel fogadunk felajánlásokat, a 2020-as idényben griffs sporttársunk a junior kupa finanszírozását vállalta.

A 2019-es idénytől kezdve a "hónap játékosát" is lehet látni az eredményoldalon. A szabályok ugyanazok, de az eredményeket csak 1 naptári hónapra számoljuk, és évente csak egyszer lehetsz a hónap játékosa. Pontosabban: kategóriánként egyszer, azaz gyalogos és kerékpáros kategóriában összesen 2 hónap játékosa címet szerezhetsz.

Szintén a 2019-es évadtól informatív jelleggel egy alternatív pontszámítási mód is elérhető: itt egy adott játékos eredményét a saját korábban elért átlagteljesítményhez képest határozza meg így mindenki "magával versenyezve" esélyes jobb helyezésre. A módszer lényege, hogy minden feltöltött túránál kiszámolja az egy találatra eső megtett kilométert, és ha ez több mint a saját korábbi átlag, akkor a megtalált ládák számát is felszorozza ugyanazzal a hányadossal.

A versennyel kapcsolatos kérdésekre szívesen válaszolunk a Gckupa fórumán, az esetleges friss híreket, információkat, változásokat és eredményeket is itt tudod követni.  Amennyiben a track feltöltéssel, a track érvényességgel, az érintett pontok számításával kapcsolatos kérdésetek lenne, forduljatok a játék adminisztrátorához, griffshez.

 


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]