FAQ
 

GeoKarácsony, GeoJézuska

Minden évben, december 24-én, az ország 5-6 helyszínén, egy-egy élő fenyőfából geokarácsonyfa válik. Hogy ez megtörténhessen arról a GeoJézuska és az angyalkái gondoskodnak. Ők keresik meg az alkalmas fákat, díszítik fel azokat, az adventi időszakban pedig a GeoJázuska gondoskodik egy játékos rejtvényről, amiből a geokarácsonyfák leendő helyét találhatják ki a játékosok. Karácsonyi hagyományoknak megfelelően ezek a fák vízkeresztig (január 6.) maradnak feldíszítve, addig kereshetőek. Ez után ők azok, akik újra egyszerű fenyővé változtatják a geokarácsonyfákat, leszedik a díszeket, dobozba rakják, a geoládával és a megmaradt ajándékokkal együtt megörzik azokat, míg a következő GeoJézuska nyáron, vagy az ősz elején nem jelentkezik értük és egyeztet velük a dobozok és a láda átadásának módjáról.

GeoJézuska

Legnagyobb feladata a teljes titoktartás!
Személye a karácsonyfák megjelenéséig titok marad, még az angyalkák előtt is. Ő koordinálja az angyalkák munkáját.

Feladatai:
  • Az angyalkának jelentkezőket levélben megkeresni, hogy vállalják-e a feladatot. Ha nincs elég jelentkező angyalka, akkor levélben ládászokat keresni, akiket alkalmasnak gondol a feladatra, megkérve őket, hogy vállalják a szerepet.
  • Megszervezni, hogy az aktuális angyalkákhoz eljussanak az előző évi karácsonyfadíszek, és maradék ajándékok, szükség szerint bevonva ebbe a GeoJézuska-ügyi koordinátort is.
  • A központi fenyő helyének megkeresése, annak felkészítése az eseményre (díszítés, láda elrejtése stb.).
  • Kitalálni egy rejtvényt, amelynek segítségével az éjféli keresésre vállalkozó kedvű játékosok december 23-án a rejtvényből megfejtett helyeken és időpontokban összegyűlnek. Innen indulva majd közösen keresik meg a karácsonyfát és a fa közelében lévő ládát, és közösen ünnepelnek.
Ha szívesen vállalnád a GeoJézuska szerepét, jelentkezz a GeoJézuska-ügyi koordinátornál!

 


Angyalkák

Legnagyobb feladatuk a teljes titoktartás!
Személyük a karácsonyfák megjelenéséig titok marad.

Feladataik:
  • A GeoJézuska segítése, képviselete adott helyszíneken, hisz ő nem lehet minden helyszínen egyszerre jelen.
  • A regionális fenyő helyének megkeresése, annak felkészítése az eseményre (díszítés, láda elrejtése stb.).
  • December 23-án a rejtvényből megfejtett helyeken és időpontokban összegyűlő játékosokkal közösen megkeresni a karácsonyfát és a fa közelében lévő ládát, és közösen ünnepelni velük.
Ha szívesen lennél angyalka, jelentkezz a GeoJézuska-ügyi koordinátornál!A GeoJézuska és a regionális angyalkák lehetőleg olyan fát válassszanak, amit könnyen fel lehet díszíteni, a környezetében elférnek az este ott gyülekező játékosok és ahol nem találják meg könnyen a "muglik", így kisebb az esélye a "kirablásának". Lehetőség szerint a fa könnyen megközelíthető legyen. Nem szerencsés az olyan hely választása, amelyhez sokat (több kilométert) kell gyalogolni, mert többen keresik a fát kis gyermekekkel, ez számukra nem ideális. A fa alá kerül majd egy geoláda is, ami jóval nagyobb a megszokottnál. Az ebbe kerülő ajándékokra az Egyesület biztosít anyagi keretet. A legkedvesebbek azok az ajándékok, melyeket a GeoJézuska és az angyalkák saját maguk készítenek.

Az elmúlt évek GeoKarácsonyfái.

 

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[mozgó ládák] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]