Új track feltöltése
A logodhoz feltöltheted a GPS-szel vagy okostelefonnal rögzített nyomvonaladat, azaz a track-et.
Jelenleg a .GPX és a .GDB formátumú track-eket fogadja el a rendszer. Érdemes .GPX formátumban és ékezetek nélkül feltölteni, ebben az esetben a /geomap-es link is megjelenik majd a lognál.
A track-et a TUHU-n, azaz turistautak.hu-n tároljuk. A feltöltött track-et a TUHU-n a saját track-ek között bármikor megtalálod.

 

Meglévő track hozzárendelése
Ha már korábban feltöltötted a TUHU-ra a track-ed, akkor jegyezd meg a track-lapja id-jét (tehát a www.turistautak.hu/tracks.php?id=xxxxx alakú URL-ből az id= után szereplő általában 5 jegyű számot), és írd be ide beviteli mezőbe. Ha ugyanazt a track-et több logodnál is szeretnéd megjeleníteni, akkor tárhelykímélés miatt csak az elsőhöz töltsd fel, a többinél inkább a 'hozzárendelés'-t használd.
Ha máshol érhető el a track-ed, pl. Strava, Garmin Connect, stb., akkor a teljes URL-t (elérési utat) másold be ide. Ilyenkor természetesen nem töltjük át (nem duplikáljuk) csak egy hivatkozás fog mutatni az eredeti helyére.

Opcionális: térképezéshez előkészítés
Testvéroldalunkon, a turistautak.hu-n elkötelezett térképszerkesztők fáradoznak azon, hogy az Egyesületünk 2002 óta fejlesztett saját térképe, a Turistautak térkép minél pontosabb és naprakészebb legyen. Ha geoládázás közben eddig még feltérképezetlen úton rögzítettél a track-et, vagy hibát tapasztaltál, akkor kicsit csinosítgasd a track-et pl. Mapsource vagy Basecamp segítségével, és helyezz el beszédes útpontokat, akár még a terepen, akár később a számítógép előtt. A beszédes útpont nevek segítenek a térképrajzolóknak, ötleteket találsz pl. ebben a fájlban. Töltsd fel a track-et a loghoz, DE UTÁNA MÉG EGY lépésre szükség lesz: nyisd meg a track adatlapot és a TUHU-n a szerkesztés funkcióban válaszd ki a track tájegységét. Alapesetben a logokhoz feltöltött track-et 'other' tájegységként kerülnek be az adatbázisba és nem foglalkoznak velük a térképszerkesztők; a tájegység pótlólagos kiválasztásával tudod jelezni a térképszerkesztőknek, hogy berajzolásra érdemes újdonságokat tartalmaz a track-ed. A geoláda keresés persze nem előfeltétel, közvetlenül is tudsz értékes track-eket feltölteni a TUHU-ra.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]