Ládaoldalhoz HTML kód sablon

Ha a <b> kód furcsa, a <a href="link">link</a> pedig egyszerűen érthetetlen a számodra, de szeretnél egy szuper jó helyen ládát rejteni, akkor itt egy kis segítség a számodra. Nem kell gurunak lenned, hogy egy csinos kis ládaoldalt összeállíts! :)

Az alábbi sablon azoknak a kezdő játékosoknak kíván segítséget, útmutatás adni, akik soha nem látták még egy weboldal forráskódját. Használd első geoládád szövegéhez kiidulásként az itt található kódot! Ehhez nem kell mást tenned, mint a szürke dobozban található részt átmásolod innen a ládaoldalad "Részletes leírás:" alatti nagy szövegdobozába és átalakítod. Itt csak erről van szó, a beadandó terv többi mezőjét, a kapcsolókat és a fotókat itt nem részletezzük. Arról részletesen olvashatsz a rejtés leírásban.

Új geoláda szerkesztésének elkezdéséhez az oldal felső menüjénél kattints a geoládák felirattól balra található "+" jelre. Előtte alaposan olvad át a ládarejtésre vonatkozó szabályokat, ott és a FAQban is sok segítséget találsz! Ezeken az oldalakon további hasznos tanácsokat találhatsz. A további formázáshoz a html kódokról, a coord formátumról és turistajelzések beszúrásáról is van ott információ.

 

Hagyományos láda sablon

Egy hagyományos geoláda sablon HTML kódját találhatot az alábbi keretes részben. Ez csak a html kód rész, a képeket, egyéb adatokat és kapcsolókat értelemszerűen be kell írnod az új geoláda bejelentése során!

Mivel a példa szerinti láda nem fog felkerülni a geocaching.com oldalra, így Travel Bug nem kerülhet a ládába (pirossal kiemelt rész). Ezt ki lehet cserélni a FAQban található sablonok szerint, abban az esetben, ha a nemzetközi oldalon is bejelented a ládádat.

Itt a html kódok és az információk sorrendje, az oldal tagolása a lényeg. Természetesen minden szöveget, linket és koordinátát cserélj le az általad kívántak szerint! Ahol kell, bővítsd ki, adj hozzá, törölj belőle! Néhány kész ládaoldalt is érdemes megnézni, ötletet onnan is lehet meríteni. Sehol ne maradjon benne "sablon" szöveg, a moderátorok nem fogják díjjazni! :)

A teljes kódot másold át (kattints egérrel az első < jel előtt, majd görgess a doboz végére, ott a shift gombot nyomva tartva kattints az utolsó sor végén)!

<b>Röviden</b>: 10x20x30 cm méretű doboz, itt és itt, így és így elrejtve.

<div style="background: #F47E6B; padding: 10px; border: 1px dashed #333;"><a target="_blank" href="https://www.geocaching.hu/documents.geo?htmldoc=travel_bug_info"> <img border="0" src="https://cdn3.iconfinder.com/data/icons/fatcow/32/bug_delete.png" ></a> A ládába TravelBug <b>nem</b> helyezhető.</div>
<b>Bevezető</b>
Miről szól a láda? Mit mutat meg a láda? Röviden, max. 2-3 mondat.

<b>Megközelítés</b>
Az ajánlott parkolót <coord lat="N 48° 12,345'" lon="E 20° 12,345'" altitude="123" waypoint="1parkoló" icon="parkoló" description="itt érdemes megállni"> is megadhatod, illetve egy ajánlott kiindulópontot is megadhatsz, ha az nem parkoló (például egy túra kezdőpontja: <coord lat="N 47° 12,345'" lon="E 17° 12,345'" altitude="345" waypoint="Sár esetén" icon="72" description="Túra ajánlott kiindulópontja">. Itt említsd meg a tömegközlekedéssel

A fent megadott ajánlott kiindulóponttól hogyan lehet elérni a ládát és a látványosságot? A leírásban szerepeltethetsz turistajelzéseket is. Haladj a kék sávon <img src="http://geocaching.hu/files/tjelek/k.gif" alt="Kék sáv" border=1>, majd fordulj északi irányba a <coord lat="N 47° 13,456'" lon="E 17° 13,456'" altitude="456" waypoint="1kereszteződés" icon="21" description="itt észak felé"> ponton található kereszteződésnél.

Egyértelműen fogalmazd meg és gondolj arra, hogy ha valaki más irányból jön (előfordulhat), akkor ne zavarja össze a leírás.

<b>Látványosság, tudnivalók</b>
Ide röviden a bemutatni kívánt látványosságról írj. Mit mutat be a láda, mint érdemes a környéken megnézni?
Néhány ötlet, alap html kódokkal. Mire érdemes készüli? <b>Vigyázz</b>, méhek! Mit <i>vigyen</i> magával a játékos?

Egy szép kilátópont itt található <coord lat="N 47° 29,123'" lon="E 19° 02,456'" altitude="123" waypoint="panoráma" icon="58" description="szép kilátás">.

<b>A láda tágabb környezetének bemutatása</b>
Ide jöhet egy rövid leírás arról, amit még érdemes a környékről megismerni. Részletes leírásokat <a href="https://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%9Atle%C3%ADr%C3%A1s" target="_blank">linkként</a> is beszúrhatsz.

<b>Forrás</b>
<a href="https://www.geocaching.hu" target="_blank">A leírásban felhasznált források</a>
<a href="https://www.geocaching.hu/documents.geo?htmldoc=ladarejtes" target="_blank">Ládarejtés</a>

Leírás vége, elköszönő szavak, stb.
<hr>
<SPAN toggle="1" id="ladatortenet" tipus="2" helye="V" allapot="R" cime1="Mutasd a láda történetét!" cime2="Rejtsd el!" speed="300">2019.01.01 - a láda megjelent (első dátum rögtön a jel után legyen)
2019.01.02 - ezt a SPAN részt akkor bővítsd, ha a ládával történik valami (eltűnt, pótoltad, stb.)
</SPAN>

Így fog kinézni a ládaoldal ezzel a kóddal:

 

Mentoraink is tudnak segíteni, ha szükséged van rá. Sok sikert!

 

Készült: 2019. január 27.

Utolsó módosítás: 2019. február 2.

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[mozgó ládák] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]