Ládadoki

Feladata a beteg ládák rejtőivel a kapcsolattartás.

A láda beteggé válását követő 2 hónap múlva megkeresi email-ben a láda rejtőjét, és megkéri a láda gyógyítására, egyben fölhívja a figyelmét az adoptálás lehetőségére is. A Szabályzat szerint a rejtőnek egy hónap áll rendelkezésére a láda gyógyítására.
Ha az egy hónap eltelte után sem történik semmi a ládával, a Ládadoki megkísérli újra felvenni a kapcsolatot, a rejtővel. A rejtő újabb egy hónapot kap a ládagyógyításra.

Előfordulhat, hogy a rejtő nem tud néhány napon belül a ládája gyógyítására sietni. Ebben az esetben fontos a Ládadokit értesíteni a várható javítás időpontjáról, a várható javítási időpontot kiírni a ládaoldara vagy a ládaoldalon megkérni a legközelebb arra járót a láda megjavítására.
Amennyiben a láda a Ládadokitól kapott első levéltől számított 2 hónapon belül nem gyógyul meg és a rejtő részéről se igyekezet nem látszik, se méltányolható magyarázat nem érkezik, akkor bármelyik, az örökbefogadás feltételeinek megfelelő játékostárs (legalább 75 találat, saját ládák gondos karbantartása - ha már vannak) elkérheti a ládát. Örökbefogadási szándékát a játékos a ládadokinak jelezheti.

Beteg a láda, ha:

  • nem olvasható vagy elveszett a jelszó
  • a láda tartalma elázott, a logfüzet nem használható
  • elveszett, nem található a láda
  • a rejtés helyét bekerítették vagy más módon megközelíthetetlenné vált
  • már csak fotóloggal jelenthető be a megtalálás. Tehát ha pl. a ládagada azt írja, hogy :"A láda elveszett, tölts fel magadról egy fotót, ami a helyszínen készült és elfogadom."
  • akkor is beteg (betegre állítható) a láda, ha a ládaoldali leírás lényegesen elavult vagy félrevezető
  • akkor is beteg (betegre állítható) a láda, ha jelszó netkesselhető (A geocaching hőskorában még jó ötletnek tűnt jelszónak megadni egy tábláról vagy tereptárgyról leovasható karaktersorozatot, de manapság már mindenről rengeteg fénykép van az interneten, és nagyon könnyen megszerezhetőek az ilyen ósdi virtuális jelszavak. A megoldás: kicserélni valamilyen egyedi laminált vagy garvírozott táblácskára.)

Ha beteg ládával találkozol, örvendetes, ha megpróbálod meggyógyítani. Erre indította el az Egyesület a ládacsere programot.
Ha nincs a gyógyításra lehetőséged, és a láda még hivatalosan nem beteg állapotú, akkor azt jelezd a ladadoki@geocaching.hu email címen.

A ládadoki választásról a www.geocaching.hu/election.geo linken tudhatsz meg többet.


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[mozgó ládák] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]