FAQ
 
 
2018 nyári eseményládák a Magyar Turisztika Ügynökség támogatásával
 
 
2018. július 4-én 10 új eseményláda jelent meg a geocaching.hu-n. Az akció célja, hogy Magyarország kevésbé ismert, rejtett kincseit is megismerd és új élményekkel gazdagodj.
 
 
 
 
A 10 ládát az alábbi térségekben találod:
  1. Balaton (kiemelt desztináció) --> geoláda: Tihany
  2. Sopron - Fertő (kiemelt desztináció) --> geoláda: Fertőboz
  3. Tokaj - Zemplén - Nyírség - Felső-Tisza (kiemelt desztináció) --> geoláda: Sátoraljaújhely
  4. Debrecen - Hajdúszoboszló - Hortobágy - Tisza-tó --> geoláda: Debrecen
  5. Dunakanyar --> geoláda: Kóspallag
  6. Gyula - Békéscsaba --> geoláda: Békéscsaba
  7. Szeged - Makó --> geoláda: Szeged
  8. Mátra - Bükk --> geoláda: Cserépfalu
  9. Győr - Szigetköz- Pannonhalma --> geoláda: Pannonhalma
  10. Pécs - Villány --> geoláda: Orfű

A Geomap-en egyben tudod megnézni mind a 10 nyári eseményláda pontos adatait.

A ládakeresés öröme és szép tájak megismerése mellett nyereményjátékokban is részt vehetsz:

- az MTÜ (Magyar Turisztikai Ügynökség) jóvoltából nyerhetsz 2 fős, 2 éjszakás utazást/kikapcsolódást a 3 kiemelt desztináció 1-1 prémium hoteljébe. Ehhez egy selfit kell készítened magadról vagy valakivel lefotóztatni magad kezedben a ládával, de azért a környék is látszódjon. A képet fel kell töltened a #hellohungary és #hellogeocaching hashtag-eket is használva a geocaching.hellomagyarorszag.hu oldalra. Ez a nyereményjáték augusztus 7-ig tart, de a ládák utána is kereshetőek maradnak minimum az őszi versenyig. Bővebb információk szintén a geocaching.hellomagyarorszag.hu oldalon. Ehhez az akcióhoz nem szükséges regisztrálni a www.geocaching.hu oldalon, a koordináták regisztráció nélkül is letölthetőek.

- az MGKE (Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület) egy másik akciót is hirdet. Itt a jutalom szerényebb, egy-egy emlékpóló, kisebb a szerencse és nagyobb a teljesítmény szerepe, viszont legalább 100 nyertest sorsolunk. Azok között sorsolunk, akik legalább 8 helyszínt felkerestek a 10-ből. Ha kevesebb mint 100 megtaláló keres meg legalább 8 ládát, akkor ők automatikusan kapnak pólót és a maradékot a 7 helyszínt megtalálók között sorsoljuk ki. Ha így sincs 100 megtaláló, akkor a 6 ládát megtalálók között sorsolunk...., stb. Ebben az akcióban mindenki - moderátor, adminisztrátor, ládarejtő is - részt vehet, de a "bennfentes" keresőktől azt kérjük, hogy a www.geocaching.hu oldalra mindig töltsenek fel fotót. Más teendő nincs, a találatokat az SQL adatbázisból automatikusan összesítjük, a ládarejtőknek saját ládájukat megtaláltnak számoljuk el. Kérünk mindenkit a tisztességes játékra! Az MGKE fenntartja a jogot a gyanús megtalálások (pl. tömeges új regisztrációk, "csoportos" megtalálások, nagypapa, szomszédok, stb. bejelentése plusz póló reményében) sorsolásból való kizárására. Ez az akció az egyesület szokásos őszi versenye (előbb-utóbb itt lesz elérhető) előtti hétfő éjfélig, azaz 2018. október 8. 23:59-ig tart. A pólókat az őszi versenyen adjuk át, esetleg postázzuk. Az őszi verseny után ezek az eseményládák megszűnnek.

Ha tapasztalt geokesser vagy, akkor nem kell tovább olvasnod, már indulhatsz is terepre :).

 

 

 

Ha csak most csöppentél bele a játékba, akkor kezdd ezzel a rövid ismertetővel vagy ezzel a hosszabb leírással. Ha a találatokat be akarod jelenteni a geocaching.hu oldalon, akkor saját felhasználói profilt itt tudsz regisztrálni, de sima ládakereséshez és a hotel-es nyereményjátékhoz nem kötelező a regisztráció.

A technika már kicsit bonyolultabb, vagy Garmin GPS-szel vagy okostelefonnal szoktak geoládát keresni. Okostelefonokhoz a g:hu és a Geoládák alkalmazást szoktuk ajánlani, a FAQ-ban találsz róluk bővebb információt vagy kérd nyugodtan egy mentor segítségét.

 

 

 

 

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]