geocaching.hu geocaching.hu szép kép FAQ/cachikett
   + geoládák ~  |  + megtalálások ~  |  + felhasználók ~  |  + poi ~   |   fórum   |    belépés
  
  
  
 
FAQ

 

2021-ben a Rotary Clubok Magyarországi Szövetségével közösen 12 eseményládát rejtettünk el. Ezeket a ládákat 2022. július 31-ig lehet keresni. A ládák elrejtésének célja hazánk gyönyörű vidékeinek megismertetésén túl a Rotary népszerűsítése, a Rotary Magyarország taglétszámának növelése. Magyarországon jelenleg 56 Rotary klub működik, közel 1200 fős tagsággal.

 

 

Mi a Rotary?

A Rotary olyan világszervezet, amelyben különböző foglalkozású emberek szakmai és magánéletükben magas erkölcsi alapelveket követnek, és készek vállalni a jószolgálatot. Arra törekednek, hogy a világban terjedjen a megértés és a jószándék.

Ezt az eszmeiséget ápolják a Rotary klubokban a Rotarysok, a baráti összejöveteleiken.

 

A négy kérdés próba

A Rotary-ban az emberek közötti kapcsolatokban a magas etikai alapelvek alkalmazásának bevált mércéje a “négy kérdés” próba:

  1. Igaz-e?
  2. Tisztességes-e minden érintett számára?
  3. Elősegíti-e a barátságot és a jóakaratot?
  4. Javát szolgálja-e minden érintettnek?

A Rotary célja

A Rotary célja, hogy terjessze és támogassa az önzetlen jószolgálat („Service about Self”) eszméjét, mint minden tiszteletreméltó cselekedet alapját:

  1. a barátság ápolásával, mely alkalmat ad hasznosnak bizonyulni mások számára,
  2. a magánéletben és a hivatás gyakorlása során magas etikai alapelvek betartásával,
  3. a jószolgálattal a Rotarysok személyes, üzleti és közösségi életében,
  4. a jószándék ápolásával, amely a népek közötti megértést és békét szolgálja olyan tevékeny emberek világközössége által, akiket a segítőkészség eszméje egyesít.

 

 

Gyertek, fedezzük fel együtt, milyen helyszíneket szeretne a Rotary Magyarország megmutatni nekünk!

Az eseményládákat 2022. július 31-ig lehet keresni.

A 12 ládát az alábbi térségekben találjátok:

Szombathely

Pannonhalma

Veszprém

Pécs

Budapest

Visegrád

Kecskemét

Szolnok

Szeged

Eger

Nyíregyháza

Balmazújváros

 

A Geomap-en egyben tudod megnézni mind a 12 eseményláda pontos adatait. Az esemény geoládák nevében az ’esemény’ annyit jelent, hogy csak meghatározott ideig – esetünkben 12 hónapig – kereshetőek, minden másban megegyeznek a hagyományos geoládákkal.

 

Ha tapasztalt geokesser vagy, akkor nem kell tovább olvasnod, már indulhatsz is a terepre😊.

 

Ha csak most ismerkedsz a játékkal, akkor kezdd ezzel a rövid ismertetővel vagy ezzel a hosszabb leírással. Ha a találatokat be akarod jelenteni a geocaching.hu oldalon, akkor saját felhasználói profilt itt tudsz regisztrálni, de sima ládakereséshez nem kötelező a regisztráció. Ha a nyereményjátékon is szeretnél részt venni, akkor viszont nem lehet megúszni a regisztrációt.

A technika már kicsit bonyolultabb, vagy Garmin GPS-szel vagy okostelefonnal szoktak geoládát keresni. Okostelefonokhoz a g:hu+ és a Geoládák alkalmazást szoktuk ajánlani, a FAQ-ban találsz róluk letöltési linket és bővebb információt, vagy kérd


nyugodtan egy mentor segítségét.


Ha Rotary klubtag vagy, máris belecsöppentél a 2021/2022-es év kormányzói játékába!

Jegyezd fel a GPS koordináták alapján megtalált geoládában lévő logbookba a megtalálás idejét és azt, hogy honnan, melyik klub(ok)ból jöttetek és hányan! Akár mindannyian alá is írhatjátok a bejegyzést.

Készítsetek egy közös csoportképet!

FIGYELEM! Sem a láda, sem a jelszó, sem a láda rejtekhelyének közvetlen környezete ne látszódjon a képen! Ezt a képet két napon belül valaki töltse fel a dedikált belső tárhelyre.

A ládához tartozó jelszót a legnagyobb titokban jegyezzétek fel és két napon belül klubonként egy valaki töltse fel a megadott címre! Kérjük, hogy a jelszót ne osszátok meg senkivel!

A kép és a jelszó fogja a klubodat pontokhoz juttatni, ezért fontos a fenti lépések betartása! Minderről részleteket a Magyar Rotarysok zárt Facebook csoportban fogtok találni!

Ha végeztetek, zárjátok vissza a ládát úgy, ahogy volt. Ellenőrizzétek, hogy a fülek rápattantak-e a dobozra! Majd rejtsétek vissza a ládát pontosan oda, ahol találtátok!

 

Ha még nem vagy Rotary klubtag, megtiszteltetés és öröm számunkra, hogy megkeresed a Rotary Magyarország eseményládáit! Kérlek, a geocaching játék szabályait ti is tartsátok be, hogy a játék élménye másoknak is megmaradjon! További részleteket a geocaching.hu oldalon találhattok a ládakereső játékról.

Ha szeretnél többet megtudni a Rotary Magyarország működéséről és jószolgálati tevékenységéről, érdeklődésedet jelezd az info@rotary.hu email címen!

Összesen 12 Rotary láda van az országban elrejtve, melyek 2022. július 31-ig kereshetőek!

Keressétek meg mindet!

 

 

 

 


 

 

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]