RSS a geocaching.hu-n

Mi az RSS?

Az RSS a Really Simple Syndication (körülbelül: nagyon egyszerű információ megosztás) rövidítése. Egy olyan formátumról van szó, amely lehetővé teszi, hogy webhelyünk aktualitásait megosszuk veled, az olvasókkal és a látogatókkal.

Miért jó nekem az RSS?

Számos alkalmazás áll rendelkezésre a különböző RSS szolgáltatók által publikált tartalmak olvasására. Ha gyorsan képbe szeretnél kerülni, és nincs időd rendszeresen sok webhelyet átböngészni, akkor az RSS neked való. Az erre szakosodott asztali alkalmazások és internetes RSS olvasók lehetővé teszik, hogy rengeteg szolgáltatót (csatornát) olvass egyszerre.

Néhány ingyenes RSS olvasási lehetőség:

Asztali:

FeedDemon
RSSOwl
RSS Bandit

Internetes:

Google Reader

Netvibes
Bloglines

Hogyan irakozhatok fel?

A Firefox böngészőben egy kis narancssárga ikon jelenik meg a címsávban ha olyan oldalon vagy amely rendelkezik RSS feed-el. Elég erre a kis ikonra rákattintani és akár a böngészőn belül is feliratkozhatsz a feed-re.
Egyébként a feed címét kell bemásolnod az RSS olvasók bármelyikébe.

A geocaching.hu RSS feed címe:
http://geocaching.hu/rss.geo
A megjelenő geoládák száma paraméterhezherő a limit=n értékkel.
Például 10 láda: http://geocaching.hu/rss.geo?limit=10

És mire jó ez a geocaching.hu-n?


Az RSS feed segítségével mindig megtudhatod, hogy hol van az országban új geoláda. Így nem kell az oldalt állandóan látogatnod, az RSS olvasód jelezni fog neked.

A feedben megjelenik a geoláda sorszáma és neve valamint a rejtők nickje. A láda nevére kattintva pedig közvetlenül elérhetjük a geoláda oldalát.

A szöveg egy része a Weblabor.hu RSS csatornák c. oldala alapján készült. A tartalomra az alábbi CreativeCommons licensz érvényes: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/deed.hu

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]